__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

KERIN TAPAHTUMAT RUSTOOPUORISSA s. 3

SYKSYN UUDET TAITOKURSSIT s. 4-10


Valmistautumista uuteen seikkailuun

T

Marja Hemminki-Haapoja toiminnanjohtaja

aito Etelä-Pohjanmaan toimipisteet Vaasassa, Isossakyrössä ja Kauhajoella ovat muuttaneet uusiin tiloihin viimeisen kolmen vuoden aikana. Toimivia, uusia tiloja onkin haettu aktiivisesti ja nyt on Seinäjoen vuoro. Muutamme alkuvuonna 2020 uuteen Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan navettaan. Muutto näin upeaan toimintaympäristöön on erittäin hieno ja odotettu asia. Olemme toimineen Seinäjoella kahden eri katon alla, Kaarakan talossa ja Luomanrannassa ja siksi olemmekin erittäin onnellisia, että pääsemme samoihin tiloihin, Näppi, myymälä ja kurssitoiminta. Kalevan navetassa toimimme kaikki ensimmäisessä kerroksessa.

Uuden suunnittelu ja siihen liittyvät pieni jännitys sekä suuri innostus, tuovat syksyymme kivan mausteen. Hyvä fiilis muuttoon liittyen näkyy toivottavasti myös asiakkaillemme ja olemme suunnitelleet kivoja aiheita syksyyn, kuten Block Printing ja uudenlainen Tuftaus. Käsityökurssit uusine tekniikoineen pyörivät syksyllä ihan samaan tuttuun tapaan, vaikka uusi seikkailu odottaa jo. Toimintamme Kalevan navetassa tulee sisältämään edelleen paljon kursseja ja käsityön taiteen perusopetusta, mutta varmasti se on myös monipuolisempaa - onhan meillä samassa talossa melkoinen kulttuuritoimijoiden kirjo. Kulttuurikeskuksen yhteistapahtumat tulevat olemaan yksi Navetan tuoma kiva lisä Seinäjoen ja maakunnan asukkaille, mutta samalla upea rakennus, sen ympäristö ja sisällä oleva kulttuuritoiminta houkuttelevat kävijöitä ympäri suomen ja turisteja maailmalta. Syksyn aikana pohdimme mm. Kaarakan taitokeskuksen uutta nimeä, olisiko sinulla hyvä ehdotus? Uutisoimme Taito E-P.n ajankohtaisista asioista sekä somessa, että uutiskirjeessämme, jonka voit tilata nettisivullamme ponnahdusikkunasta. Kalevan navetan edistymistä kannattaa seurata somessa. Mukavaa käsityösyksyä ja tervetuloa mukaan iloiseen toimintaamme!

instagram.com/kalevannavetta facebook.com/kalevannavetta

2

Onni elää käsityössä

Taito Etelä-Pohjanmaa Ry Sahalankatu 3, 60100 Seinäjoki puh. 044 545 4370 taito@taitoep.net facebook @taitoep instagram @taitoep www.taitoep.net Taito Etelä-Pohjanmaa Ry:n asiakaslehti: Syksy 2019 Julkaisija: Taito Etelä-Pohjanmaa Ry Päätoimittaja: Marja Hemminki-Haapoja Toimitussihteeri: Fiia Harju-Säntti Kuvat: Fiia Harju-Säntti, Marjo Pollari, Hilja Mustonen, Taito PohjoisPohjanmaa, Silja Alamikkotervo, Pro Agria Etelä-Pohjanmaa Ilmoitusmyynti: Rustoopuori Oy Taitto: Anita Kataja Paino: Waasa Graphics Oy Painosmäärä: 6000kpl

Kursseja toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Sivis ja KSL:n kanssa.

Nämä käyvät taitokeskustemme järjestämillä taitokursseilla maksuvälineenä


TAITO SHOP RUSTOOPUORI Sahalankatu 3, 60100 Seinäjoki p. 040 545 1108 rustoopuori@taitoep.net www.rustoopuori.fi facebook & instagram @taitoep Aukioloajat ma-pe 10-18 la 10-14 TAPAHTUMAT

Syksy käsillä, käsityökauden avaus To 29.8.2019 klo 10-18. Syksyn käsityökauden avaus.

Kerran elämässä villapaita La 7.9.2019 Tarvikepaketit itse tehtyyn neulepaitaan #kerranelämässävillapaita.

Pipopäivä Ke18.9.2019 Erilaisia tekemispaketteja itse valmistettaviin DIY pipoihin ja myssyihin.

Seinäjoen Käsityömessut Pe 4.10. – su 6.10.2019 Rustoopuori on mukana omalla osastollaan Seinäjoen Käsityömessuilla.

Kanta-asiakaspäivä Pe 25.10.2019 Tapahtumassa mukana Pihka Collection-tuotteiden brändilähettiläs, arvontaa ja kahvitarjoilu. Päivä täynnä kanta-asiakastunnelmaa.

Joulun avaus Pe 1.11.2019 Joulun tunnelma alkaa Rustoopuorista. Jouluiset käsityön tekemispaketit sekä hurmaavat valmiit käsityöläisten joulutuotteet myynnissä.

Bussimatka Suomen Kädentaidot-messuille Tampereelle Pe 15.11.2019 klo 7.30 – 20.00 Sitovat ilmoittautumiset Rustoopuorin myymälään 31.10. mennessä. Matkan hinta 40 €, Taito E-P ry:n jäsenet jäsenhintaan 35 €.

Black Friday Pe 29.11.2019 klo 10-18. Paljon tarjouksia langoista ja valmiista tuotteista.

Ompelumörkö kuiskii; osaatko varmasti, entä jos teet virheitä ja kangas menee pilalle? Entä huolittelu?

Minäkin osasin! Rakastan käsitöitä, mutta kynnys ryhtyä ompelemaan on aina ollut korkea. Olen ollut onnekas ja päässyt läheltä seuraamaan uusien kurssituotteiden suunnittelua Taito Etelä-Pohjanmaalla. Kun ensimmäisen kerran näin tuotekokeilun korkkikankaasta, heräsi ajatus, että tuota ehkä minäkin osaisin ommella. Ostin Rustoopuorista tekemispaketin ja hipsin työpäivän päätteeksi hieman epävarmana Kaarakan talon tyhjään kurssitilaan. Luin paketin mukana tulleen ohjeen läpi, tarkistin että paketista löytyy kaikki tarvittavat palaset, pari syvää hengitystä ja sitten mentiin. Kyllä vain! Ohjetta seuraten valmistui kaunis pikkulaukku, olin onnellinen, minäkin osasin. Innostuin niin tästä onnistumisesta, että uskaltauduin ko-

Korkki: ekologinen luonnon materiaali pehmeä kevyt vettä hylkivä

Nahkapaperi: selluloosapohjainen ”vegaaninahka” kestävä ommellaan nihkeänä 40c konepesu Tekemispaketit saatavana Rustoopuorista ja verkkokaupasta www.rustoopuori.fi

keilemaan myös toista uutta materiaalia, nahkapaperia. Tämänkin materiaalin kerrottiin olevan helppoa ommelta-

vaa, se pitää muotonsa eikä vaadi huolittelua. Jännittävältä kuulosti myös se, että nahkapaperia ommeltaisiin kosteana. Ostin tekemispaketin ja ryhdyin ompelemaan, tällä kertaa hieman varmempana. Nihkeästä nahkapaperista syntyi kuin syntyikin kestävä kassi. Malli oli helppo ja nopea ommella, näitä onkin jo useampi suvun naisistamme saanut lahjaksi ompeluinnostukseni seurauksena. Korkkikangas ja nahkapaperi ovat erinomaisia, kestäviä materiaaleja niin asusteisiin kuin kodin sisustustuotteisiinkin. Tekemispakettien selkeitä ohjeita seuraamalla saa kauniin tuotteen ja onnistumisen tunteita. Näitä on tehtävä lisää. -Fiia

Onni elää käsityössä

3


ok KÄSITYÖTEKNIIKAT TUTUIKSI Tervetuloa käsityön ihanaan maailmaan! Kurssimme sopivat niin kokeneemmille kuin käsityöharrastusta aloittelevillekin. Tehdään yhdessä kauniita tuotteita arjen iloksi, itselle tai lahjaksi! Kursseiltamme löydät ihanat ja osaavat ohjaajamme, materiaalit sekä työvälineet. Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta: www.taitoep.net/kurssit

Block printing

Neulekone Onko neulekone työvälineenä sinulle jo tuttu? Tällä klassikolla, retropeliksikin kutsutulla, työvälineellä neulotaan kursseilla kolmiohuiveja. Tule opettelemaan neulekoneen perusteita tai verestämään vanhoja taitoja. Kurssilta löydät koneisiin sopivat langat.

Taitokortilla (65€/syksy) voit osallistua niin monelle kurssille kuin haluat, ilman erillistä kurssi- tai ohjausmaksua. Maksat vain käytetyistä materiaaleista!

4

Onni elää käsityössä

Tällä kurssilla valmistetaan omat pienet leimasimet, joilla kuvioidaan kangasta. Kursseiltamme löydät leimasimiin valmiit mallit, ja tulet hämmästymään miten paljon erilaisia pintoja yhdellä leimasimella voikaan saada aikaan! Leimasimien lisäksi kurssilla valmistetaan kauniisti uusilla leimasimilla kuvioimasi kankaat tuotteiksi.

Savi Syksy ja savi! Kursseilla valmistetaan ihania savituotteita kodinsisustukseen. Inspiroidutaan yhdessä toistemme töistä ja tutustutaan materiaaliin sekä tekniikoihin. Ideointiapunasi kurssilla on upeita mallikappaleita.

Punch needle –tuftaus Valikoimistamme löytyy nyt uusi koukuttava tekniikka; punch needle! Tekniikka muistuttaa tuftausta, mutta työväline on pienempi. Tällä trendikkäällä tekniikalla valmistuu mm. upeat koristetyynynpäälliset vaikka joulupukin pussiin. Tarvittavat työvälineet ja siihen sopivat materiaalit löydät kursseiltamme.

Huopakukkaköynnös Huopakukkaköynnös on pimenevien syysiltojen piristys. Tämä huopakankaasta ja paperilangasta tehty kukkaköynnös on ihana antaa lahjaksi tai asettaa lipaston päälle tuomaan tunnelmaa.


ok Kuva: Silja Alamikkotervo

VERKKOKAUPAN TEKEMISTÄRPIT www.rustoopuori.fi Haluatko tehdä käsitöitä, mutta et ehdi kursseille? Kaipaatko vaihtelua perinteisten villasukkien neulomiseen? Ratkaisu löytyy Rustoopuorin verkkokaupasta! Meiltä löydät käsityön tekemispaketit joissa materiaalit ja ohjeet on paketoitu yhteen. Löydä sinulle parhaat tekemispaketit suuresta valikoimasta mm. kodin sisustustuotteita sekä asusteita. Ohjeemme ovat ammattilaisten tekemiä ja materiaalit tarkkaan valittuja.

Villa Villaa! Lähde sinäkin tutustumaan SeVilla langan syntyyn!

ASIAKASRETKI 7.9.2019 Retken hinta 65 € tai jäsenille 60 € sisältää: - bussimatkan, lounaan Kyrö Distilleryssä, tilavierailun Lampolassa ja tutustumisen Ylistaron kehräämössä - tekemispaketin SeVilla -suomenlampaan villaisiin ristikkolapasiin Lampolassa kuulemme lampaiden hoidosta, Villan laatuun vaikuttavista asioista ja saamme nähdä kerintätyönäytöksen.Ylistaron kehräämössä tutustutaan miten villa kehrätään langaksi. Lisätietoja sekä ilmoittautumiset 30.8.2019 mennessä osoitteessa www.taitoep.net

Valokehrä alk. 20€ Virkkaa pimeneviin talvi-iltoihin valokehrä

Tähkä-palmikkopipo 17€ Merinovillainen pipo pitää pään lämpimänä.

Onni elää käsityössä

5


ok KAARAKAN TAITOKESKUS Sahalankatu 3, 60100 SEINÄJOKI Elise 0400 663 525, Ulla 044 545 6075 kaarakka@taitoep.net facebook&instagram @kaarakka www.taitoep.net TAPAHTUMAT

Syksy käsillä To 29.8.2019 klo 10-18. Syksyn taitokurssien, neulekurssien ja Taito-torstain ja -perjantain esittely. Tule ilmoittautumaan mukaan kursseille!

Kuosiverstaan Pop Up 9.-13.9. klo 10-16 Ompelukurssi lauantaina 14.9.2019 klo 9-15, paikkoja rajoitetusti!

Käsityökahvila To 19.9.2019 klo 18-21. Tervetuloa syksyiseen käsityökahvilaan Valkoiseen Puuhun (Kalevankatu 11, Seinäjoki). Järjestämme pienen työpajan materiaalin hinnalla. Paikalla myös Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n edustaja myymässä tarjoushintaan lippuja Käsityömessuille, jotka järjestetään Seinäjoella 4.-6.10.2019.

Kankaanpainannalla valmistuvat keittiöpyyhkeet ja tarjottimet

Joulun paras lahja; itse kuvioidut tarjottimet

TAITOKURSSIT

Sevilla neuleet ja virkkaukset

Nahkapaperi

To 17.10. klo 13-20

Ti 17.9. ja to 19.9. klo 13-20

Lusikkakorut Design Kaje: astiakorukurssi La 21.9. klo 9-15 Kurssilla valmistetaan rikkoutuneista astioista koruja. Ota mukaan sinulle tärkeä astia tai löydä tutut kuviot opettajan sirpaleista. Laajasta koruosa valikoimasta kokoat mieluisan korusetin itsellesi tai lahjaksi! Kurssimaksu 30€ sis. kahvit ohjaajana Jenni Design Kaje. Kurssi ei kuulu taitokorttiin.

Tule silloin kun sinulle parhaiten sopii! Kurssimme toimivat non-stop periaatteella, mukaan ehdit hyvin myös töiden jälkeen.

La 19.10. klo 9-15

Lusikkakorut

Kolmiokudonta

Ma 21.10. klo 13-20

Ma 25.11. klo 13-20

Lankojen värjäys kolmiohuiviin

Joulukalenteri

Ti 22.10. klo 15-20

To 28.11. klo 13-20

Kolmiohuivi neulekoneella

JOULUPAJAT

To 24.10. klo 12-17

Kirjottu tonttu Ma 2.12. klo 13-20

Punch needle-tuftaus Ma 28. ja ti 29.10. klo 13-20

Tuikkukipot laastista ja betonikynttiläjalat

Lasinsulatus

Ti 3.12. klo 13-20

To 31.10. klo 15-20

Jouluhimmelit Jouluinen käsityö Pop Up

Mosaiikista on moneksi

To-pe 14.-15.11.2019 klo 10-16. Paikkana Kaarakan talo. Myynnissä Kaarakan taitokeskuksessa käsityönä valmistettuja tuotteita materiaalien hinnoin. Lisäksi kahvitarjoilu.

Ma 4. ja ti 5.11. klo 13-20

Ke 4.12. klo 13-20

Dipatut talot Kirjansidontaa eri tekniikoin

Ma 9.12. klo 13-20

To 7.11. ja ma 11.11. klo 13-20

Huovutetut ”kivet” Block Print painanta Sisustusmakramee Ma 23. ja ti 24.9. klo 13-20

Ti 10.12. klo 13-20

Ti 19.11. klo 13-20 ja to 21.11. klo12-17

Korkkikangas; laukut ja pussukat Ti 8.10. klo 13-20

Luo savesta To 10.10. ja ke 16.10. ja ti 26.11. klo 15-20

Kankaanpainanta; keittiöpyyhkeet, tarjottimet ja leikkuulaudat Sisusta makrameella

6

Onni elää käsityössä

Ma14.10 ja ti 15.10. klo 15-20

Valoa pimeneviin iltoihin dipatuilla valotaloilla


ok TAITO-PERJANTAI

Huopakukka valoköynnös Ke 11.12. klo 13-20

6.9.-15.11. klo 9-12.30 (ei kokoontumista 4.10. ja 15.11.) Taito-torstaina ja taito-perjantaina tutustutaan eri käsityötekniikoihin ja materiaaleihin. Tehdään esim. vaatteita, asusteita, sisustustuotteita, käyttö- ja koriste-esineitä. Tiedustele vapaita paikkoja.

Kuusenkoristeet (fimosta) To 12.12. klo 13-20 NEULEKONEKURSSI Maanantaisin 2.9.-25.11. klo 13-20 (ei kokoontumisia 16.9., 7.10. ja 18.11.). Syksyn aikana 10 kokoontumiskertaa. Neulotaan vaatteita ja asusteita.

kuusenkoristeet itse tehden

OMPELUKURSSIT

TEKEMISEN ILOA

Kuosiverstas ompelu, paikkoja max 10. La 14.9. klo 9-15

Lakeuden omaishoitajat ry & Fin-Fami Etelä-Pohjanmaa ry. Lisätietoja Elise Rajamäki puh 0400-663 525

Sormivirkkaus

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus, varhaisiän-, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Syyslukukausi alkaa viikolla 35. Napero-Näppi on 5-6-vuotiaille. Perusopinnot voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

To 26.9. klo 18-21

Sevilla neuleet ja virkkaukset

Seuraa meitä instagramissa @nappikasityokoulu

Kiinnostuitko? 1. Muista ilmoittautua 2. Kursseille pääset taitokortilla (65€) tai kurssimaksulla 3. Materiaalit maksetaan kurssin päätteeksi käytön mukaan Tanelinrannan koulu Ti klo 15.15-17.15 Perusopinnot Ti klo 17.45-19.45 Perusopinnot To klo 18-19 MusaKäsi

To 24.10. klo 18-21

Sukka

Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Anne Honkala 040 551 2072

To 21.11. klo 18-21

Lapset ja nuoret KUDONTAKURSSI

Joulukuusenkoristeet

Luomanranta, Ruukintie 8

To 12.12. klo 18-21

Ke klo 16-17.30

Matto ja minä Käydään läpi maton suunnittelu, materiaalit, työvälineet ja mattojen yleisimmät sidokset. Jokainen suunnittelee ja kutoo itselleen maton. Pe 20.9. klo 16-18.30 ja pe 27.9. klo 14-18.30. Matto kudotaan erikseen sovittuna ajankohtana. Kurssimaksu 45 € (sis. lähiopetus + 16 h kudontaa) tai taitokortti + maton materiaalit.

Napero-Näppi,

5-6 –vuotiaat

TAITO-TORSTAI

Ke klo 17.45-19.15

5.9.-28.11. klo 9-12.30 (ei kokoontumista 3.10. ja 14.11.)

5-6 -vuotiaat

Tuliko este? Muistathan peruuttaa kurssiosallistumisesi viimeistään 3vrk ennen kurssin alkua

Napero-Näppi,

Ma klo 15.30-17.30

Perusopinnot

Ma klo 18-20

Perusopinnot

Ke klo 17.45-19.45

Perusopinnot

To klo 17-19

Perusopinnot

Ma klo 16-18

Perusopinnot,

pajalaiset Ti klo 17-19

Perusopinnot,

pajalaiset Ma klo 18-20.15

Valkiavuoren koulu Maklo17-19 Nikkari-Näppi, alk. 7-vuotiaat Ke klo 15-17 Perusopinnot Aikuiset, Kaarakan talo Viikoittain, alkaen viikolta 36 Ti klo 17-20 Ke klo 17-20 Ke klo 17-20

Muista #taitoep somessa, niin mekin löydämme kuvasi

Syventävät

opinnot

Onni elää käsityössä

7


ok VAASAN TAITOKESKUS Kauppapuistikko 34, 65100 VAASA Myymälä 044 5454 840 Marjo 040 5404 643 Pipsa 044 5454 071 vaasa@taitoep.net marjo.pollari@taitoep.net Facebook&instagram @vaasantaitokeskus Myymälän aukioloajat: elokuussa ma-pe klo 11-16. syyskuu-joulukuu ma-pe klo 11-17. suljettu 23.12. ja 27.12.

#vaasantaitokeskus

Ryijykurssi – Suomen käsityön ystävät 140 vuotta Ryijykiertue 2019 la 26.10. klo 12-15 ilmoittautuminen ja lisätietoja www.taito.fi

Block Print painanta ja shasiko-kirjonta To 24.10, klo 13-20, To 7.11. klo15-20

Mosaiikista on moneksi Kuosiverstaan kangas PopUp 1-8.11.2019 ma-pe klo 11-17, pe 1.11.klo 17-20.15, ma 4.11.klo 11-19 Upeiden Kuosiverstaan kankaiden myynti. Ompelukurssi pe 1.11 -la 2.11. pe klo 17-20.15 + la klo 10-17, opettajana Teija Ohvo, paikkoja rajoitetusti.

Ti 29.10, ke 30.10, to 31.10. klo 13-20

Sisusta huovuttaen Ma 11.11., Ma 18.11. klo 15-20

Valomosaiikki Ke 13.11., To 14.11. klo 13-20

Reppu korkkikankaasta

Käsityöretki

Punch needle -tuftaus

La 16.11. retki Tampereen Suomen kädentaidot –messuille. Tarkempi ohjelma varmistuu syyskuun lopulla.

To 21.11., to 28.11. klo 13-20

niikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

JOULUPAJAT

Huopakukka valoköynnös

TAITO-TORSTAI

Ke 27.11. klo 15-20

To 12.9.-12.12.2019 klo 9-12.15 (ei kokoontumista vko 42) Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

TAITOKURSSIT TAPAHTUMAT

Lusikkakorut 1

Kynttilöiden valmistus

Syksy käsillä

ke 4.9. ja To 5.9. klo 15-20

Ti 3.12. klo 15-20

Luo savesta

Sisutushimmelit

Ma 16.9. klo 13-20 Ma 23.9.ja ti 22.10 klo 15-20

Ti 10.12. klo 15-20

Ti 3.9. klo 11-19.00 Syksyn taitokurssien esittely, esillä uudet mallit ja materiaalit. Myymälässämme vieraana Fiini Naturally Isostakyröstä klo 1218.00. Tervetuloa tutustumaan ja ilmoittautumaan kursseille. Kahvitarjoilu!

Nappinja ja PaaPii kangas PopUp 7.9.-14.9.2019 ma-pe klo 11-17, la 7.9. klo 10-16, la 14.9. klo 10-17 Ihanien Nappinjan ja PaaPii Design kankaiden myynti. Ompelukurssi pe 6.9.-la 7.9. pe 17-20.15 + la. klo 10-16, opettajana Teija Ohvo, paikkoja rajoitetusti!

Ommellaan yhdessä la 14.9. klo 10-17 vietetään Taitokeskuksessa yhteistä ompelu päivää. Ohjelmassa Nappinjan ja PaaPii kangas PopUp, Ompelu Lanit (lani-paikan hinta 10 €/ pv) sekä Pikkari-paja materiaali maksu 5 €/pikkarit).

Nahkapaperi

Onni elää käsityössä

To 12.12. klo 15-20

Ke 18.9. klo 13-20 OMPELUKURSSI

Korkkikangas: laukut ja pussukat

Nappinja ja PaaPii ompelu

To 19.9. klo 13-20

pe 6.9. klo 17-20.15 + la 7.9. klo 10-16

Lusikkakorut 2

Kuosiverstas ompelu

Pe 20.9. klo 17-20.15 ja La 21.9. klo 10-16

pe 1.11. klo 17-20.15 + la 2.11. klo 10-16

Lasinsulatus To 26.9. klo 13-20

Lankojen värjäys neulekoneella neulottavaan kolmiohuiviin Ti 1.10. klo 15-20

Sisustus makramee Ti 8.10, To 10.10. klo 15-20

Syksyn avajaispäivän vieraana Fiini Naturally

8

TAITO-KESKIVIIKKO

Joulukoristeet

UUTTA Kässäkylpy Taito-taaperoille: lapset 2-4-vuotta + huoltaja. Tutustutaan leikkien erilaisiin materiaaleihin, suomeksi ja ruotsiksi. Ke 23.10., 30.10., 6.11. ja 13.11. klo 10

11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11., 20.11., 4.12. ja 11.12.2019 klo 17-20.15. Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita. KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Pipsa Mustalammi 044 545 4071 Lapset ja nuoret alkaen viikolla 35. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien. Vaasan taitokeskus Ma klo 14.30-16.30

Perusopinnot

Ma klo 17-19.15

Syventävät

Ke klo 14.30-16.30

Perusopinnot

KUDONTAPAJA

Ke klo 17.30-19.30

Perusopinnot,

Mahdollisuus kutoa kangaspuilla esim. mattoja ja huopia. Tiedustele vapaita aikoja ja esitä toiveita, Pipsa puh. 044 545 4071

pajalaiset

TAITO-TIISTAI

Aikuiset 2 ryhmää, taitokeskus, joka toinen viikko, alkaen viikolta 34. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Marjo 040 540 4643

Ti 10.9.-10.12.2019 klo 9-12.15 (ei kokoontumista vko 42). Tutustutaan erilaisiin käsityötek-

Länsimetsän koulu To klo 14-16

Perusopinnot


ok TAITOKESKUS OURA Järviluomantie 18, 63300 ALAVUS Kristiina 040 8368 242 Satu 044 5456 077 alavus@taitoep.net www.taitoep.net Facebook @taitokeskusoura Aukioloajat: 5.-23.8. ma - pe 10 - 16 26.8.-18.12. ma 10-14, ti-to 10-17 pe 10-16 18.-25.9. ke–pe 10-18, ma 10-14 ti-ke 10-18 viikko 42 suljettu 19.12.-1.1. suljettu TAPAHTUMAT

Kuosiverstaan ihastuttavien kankaiden pop up: Seinäjoki 9.-13.9. Alavus 18.-25.9. Vaasa 1.-8.11. Isokyrö 11.-21.11.

Punch needle -tuftatut tyynyt Ke 9.10. ja ti 22.10. klo 14-21

Pienet savitalot Ke 23.10. ja ti 29.10. klo 18-21.15

Syksy käsillä Pe 13.9. klo 12 - 18. Tervetuloa tutustumaan kurssitarjontaan ja ilmoittautumaan kursseille.

Kuosiverstaan pop up 18.-25.9., ke–pe 10-18, ma 10-14, ti-ke 10-18. Kuosiverstaan kankaiden myynti.

Korkkikangas; reput ja pussukat Ke 30.10. klo 14-21

Nahkapaperista ommellen ja taitellen Ke 6.11. klo 14-21

Tutustu Lankavan omiin kierrätysmateriaaleihin!

• EKO-, Lilli- ja Miniontelokuteet • Mattokantti • Minimop • Chunkymop • Paulina-punoskude • Frotee-pörrökude • Aino- ja Sisu-räsykude

Ilmaiset ohjeet! www.lankava.fi

LANKAVA Oy lankava@lankava.fi | 06 434 5500 Kauppatie 91, 62200 KAUHAVA

Mosaiikki Ti 12.11. ja ke 13.11. klo 14-21

TAITOKURSSIT

Villalangan värjäys kolmiohuiviin

Lapset ja nuoret: alkaen viikolla 35. Napero-Näppi on 5-6 vuotiaille. Perusopinnot voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

Lusikkakorut Ti 26.11. ja ke 27.11. klo 18-21.15

Ti 24.9. klo 14-21

Lusikkakorut Tunikoiden ompelu Kuosiverstaan kankaista

La 30.11. klo 9-16

Ke 25.9. ja pe 27.9. klo 18-21.15

NEULEKURSSIT

Taitokeskus Oura Huovutetut pannunalustat

Kolmiohuivi neulekoneella Block printing –painetut keittiötekstiilit ja tarjottimet

Jokaiselle sovitaan oma neulonta-aika

Ti 1.10. ja ke 2.10. klo 18-21.15 Ti 17.9. klo 17-20.15

Ti 8.10. klo 14-21

Ke klo 14.30-16.30

Ma 9.12. klo 14-21

To klo 14.30-16.30

Perusopinnot

To klo 17-19.15

Syventävät

opinnot

Ti 10.12. klo 14-21

Iivarin koulu

Virkatut nipsukukkarot

Kudotaan kangaspuilla mm. mattoja, paperinarukoreja. Otamme vastaan loimitoiveita.

Ke 20.11. klo 14-21

Paperinauhapukit Ke 4.12. klo 14-21 Neulelangat itse värjäten

Ma 18-20

KUDONTAPAJA

Huopakukat -valoköynnös

Perusopinnot,

pajalaiset

Huovutetut pannualustat

Ti 5.11. klo 17-20.15

JOULUPAJAT

Napero-Näppi, varhaisiän opinnot

Jouluiset koristeet muovailumassasta

Neulottu pipo

Ti 19.11. klo 17-20.15

Perusopinnot

Ti klo 17.00-18.30

Virkatut lapaset Lasinsulatus

Ma klo 14.30-16.30

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus, varhaisiän, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja p. 040-836 8242.

Perusopinnot

Marjankulma, Ähtäri Ma klo 15-17

Perusopinnot

Aikuiset: Viikoittain, alkaen viikolta 36 Taitokeskus Oura To klo 17–20

Perus- ja syventävät opinnot

Onni elää käsityössä

9


TAITOKESKUS VILLAVINTTI Kunantalolla, Pohjankyröntie 136. 61500 ISOKYRÖ Puh: 0400 865 282 villavintti@taitoep.net www.taitoep.net facebook & instagram @villavintti Aukioloajat: Ma-to klo 10-17 Pe klo 10-15, sekä tilauksesta. Kurssikaudella 16.9.-16.12. avoinna: Ma-ti klo 10-20 Ke-to klo 10-17 Pe klo 10-15 (Suljettu 23.-27.12.) Huippusuositulla lusikkakorukurssilla valmistuu monenlaista

8.10.-8.11.2019 FIINI Naturally Isostakyröstä. Luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia siivoustuotteita.

Sulatuslasi ja lasimosaiikki

12.11.-20.12.2019 Lean Verstas Ylihärmästä. Käsintehdyt kortit, pohjalaistuotteet ja rautalankatyöt.

Makramee

TAITOKURSSIT

Huopakukat valoköynnös

Ompelukurssi 1.

Ma 9.12. klo 13-20 Ke 11.12. klo 13-15.30

Ompelemme PaaPiin trikoo- ja collegekankaista vaatteita. Ma 16.9. klo 13-20 Ke 18.9. klo 13-15.30

Ma 25.11. klo 13-20 Ti 26.11. klo 17.30-20 Ke 27.11. klo 13-15.30

Ma 2.12. klo 13-20 Ti 3.12. klo 17.30-20. Ke 4.12. klo 13-15.30

kudonta-aikoja ja esitä toiveita Villavintille. Puh. 0400 865 282 KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja Villavintiltä puh. 0400 865 282 Lapset ja nuoret alkaen viikolla 35. Villavintti, Isokyrö To klo 13-14.30

Himmelit

To klo 14.45–16.45

Perusopinnot.

Ma 16.12. klo 13-20

To klo 17-19

Perusopinnot

Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta

Langan värjäys ja huivi neulekoneella. Ma 23.9. ja 30.9. klo 13-15.30 Ke 25.9. ja 2.10. klo 13-15.30

KUDONTAPAJA

lähtien.

Mahdollisuus kutoa kangaspuilla esim. mattoja, huopia ja poppanoita. Tiedustele vapaita

Ti klo 15–17

Lusikkakorut 1. TAPAHTUMAT

Syksy käsillä Ke 11.9.2019 klo 12-18. Syksyn taitokurssien esittelyä. Ilmoittautuminen kursseille sekä kahvitarjoilu.

Huom! Iltakurssi. Ma 23.9. ja 30.9. klo 17.30-20 Ti 24.9. ja 1.10. klo 17.30-20

Tuftaus Ma 7. ja 14.10. klo 13-15.30 Ke 9. ja 16.10. klo 13-15.30

Puistotie 22 A 5, 61800 KAUHAJOKI puh. 044 5455811 www.taitoep.net

Lusikkakorut 2.

TAPAHTUMAT

16.9.-24.9.2019 Myynnissä PaaPiin huippusuosittuja printtikankaita. Ompelukurssi 16.-18.9.

Huom! iltakurssi. Ma 7. ja 14.10. klo 17.30-20 Ti 8. ja 15.10. klo 17.30-20

Syksy käsillä To 5.9.2019 klo 12-18. Tervetuloa tutustumaan ja ilmoittautumaan kursseille. Kahvitarjoilu.

Kirjansidonta 11.11.-21.11.2019. Uutena Villavintillä myynnissä Kuosiverstaan kotimaiset painokankaat. Ompelukurssi 18.-20.11.

Ma 21.10. klo 13-20 Ke 23.10. klo 13-15.30

Block printing. Kankaanpainoa leimasimilla. Ma 28.10. klo 13-20 Ke 30.10. klo 13-15.30

Joulu käsillä

Ma klo 16.30–18.30

Pe 13.9.-8.11.2019 klo 10.00-12.30 (8 kertaa, ei kokoontumista vkolla 42) Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin. Aiheina mm. Block Printing-tekniikka, huovutus sekä neulelankojen värjäys.

Ti klo 15.00–17.00

Perusopinnot

Ti klo 17.15-19.30

Syventävät

Ma 4.11 klo 13-20 Ti 5.11. klo 17.30-20 Ke 6.11. klo 13-15.30

JOULUPAJAT

Neulekahvila

Kolmiokudonta

Tiistaisin: 20.8., 10.9., 17.9., 22.10., 29.10., 12.11., 19.11. sekä 16.12.2019 klo 17.30-20

Ma 11.11. klo 13-20 Ke 13.11. klo 13-15.30

Lahjat korkkikankaasta ja nahkapaperista

10

Onni elää käsityössä

Perusopinnot

/paja

Luo savesta

13.8.-30.9.2019 Risako Pietarsaaresta. Kierrätyspitseillä koristellut reput, laukut, kukkarot ja pussukat.

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus, lasten ja nuorten perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja. Alkaen viikolla 35. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

TAITO-PERJANTAI

Ke 13.12. klo 12-18. Joulunalusajan Taitokurssien esittelyä. Ilmoittautuminen kursseille ja glögitarjoilu.

Myyntinäyttelyt:

Perusopinnot, pajalaiset ja syventävät

Meiltä myös ikimuistoiset tyhyt ja taitokutsut! Lue lisää www.taitoep.net

KAUHAJOEN TAITOKESKUS

Nappinja ja PaaPii Pop Up

Kuosiverstas Pop Up

Napero Näppi

5-6 -vuotiaille

opinnot/ paja Ke klo 15–17.00

Perusopinnot

Ke klo 17.15-19.30

Syventävät

opinnot To klo 16.30-18.00

Napero-Näppi

varhaisiän opinnot

Savi-tuvat

KÄSSÄ + työpajat

Pe 15.11. klo 12.30-18.15

TEUVA Teuvan yhtenäiskoulu ma klo 14.00-15.30 ISOJOKI Isojoen koulukolmio to klo 13.30-15.00 KARIJOKI Karijoen koulu pe klo 14.00-15.30

Pe 22.11. klo 12.30-18.15

Ompelukurssi 2.

Sisustusvalot –huopakukat

Ompelemme vaatteita Kuosiverstaan kankaista. Ma 18.11. klo 13-20 Ke 20.11. klo 13-15.30

Pe 29.11.2019 klo 12.30-18.15

Joulun koristeet Pe 13.12.2019 klo 12.30-18.15

Syksyllä 8 kokoontumiskertaa alkaen vkolta 37. Kässä + työpajaan ilmoittautuminen ja lisätietoja puh. 044 545 5811.


Ristikko -lapaset Puikot: 3 tai käsialan mukaan Tiheys: 24 s ja 36 krs pidennettyä helmineuletta (ruutupiirros2) =10cm Menekki: 1 vyyhti SeVilla suomenlampaan villalankaa ja 2 kpl Taito käsin tehty -merkkejä Mallineuleet ruutupiirroksina: 1. joustinneule 4 oikein, 2 nurin 2. pidennetty helmineule 3. palmikko Lapaset: Luo sukkapuikoille nro 3 13s, 13s, 14s, 14s ja neulo 4 oikein 2 nurin joustinneuletta (ruutupiirros 1.) 7,5 cm. Jatka neulomista 1 ja 2 puikoilla pidennettynä helmineuleena (ruutupiirros 2.) ja 3. ja 4. puikoilla palmikkoa (ruutupiirros 3). Toistaessasi palmikon mallikertaa, jatka helmineuletta ruutupiirroksen 2. mukaan. Kun mallineuleen pituus on noin 6 cm neulo (peukaloa varten) toisen puikon lopusta 8s apulangalle, siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka neulomista ruutupiirrosten mukaan. Aloita kärkikavennukset kahden palmikkomallikerran jälkeen, aloittaen samalla kolmatta mallikertaa. Neulo joka toinen kerros 1. ja 3. puikon alussa sekä 2. ja 4. puikon lopussa kaksi silmukkaa oikein tai nurin yhteen siten, että mallikerta jatkuu. Kun toinen täysi ristikko on neulottu (viiden silmukan siirto edessä viiden silmukan yli vasemmalle), neulo 1 kerros helmineuletta. Tämän jälkeen neulo kaikki kerroksen silmukat 2 o yht. ja katkaise lanka. Vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä. Poimi peukaloa varten apulangalla neulotut 8 s puikolle ja poimi vielä silmukoiden lisäksi 12 s =20 s. Neulo pidennettyä helmineuletta 5 cm ja kavenna tämän jälkeen 1. ja 3. puikon alussa ylivetämiskavennuksena 1s joka kerros sekä 2. ja 4. puikon lopussa oik. yht. neuloen 1s joka krs. Vedä lanka viimeisten 8 s läpi ja päättele. Neulo oikea lapanen kuten vasen, mutta ota peukalon silmukat odottamaan 1. puikon alussa. Lisää lopuksi Taito käsin tehty merkit lapasia koristamaan ja merkitsemään ne käsintehdyksi.

Onni elää käsityössä

11


ok

Helvi & Miina

Näppi juhlii 30-v synttäreitä Näpissä olemme sitä mieltä, että käsitöiden tekeminen on kivaa ja palkitsevaa. Innostumme helposti uusista käsityöjutuista, niiden teknisten salaisuuksien oivaltamisesta ja kauniiden asioiden tekemisestä itse. Käsityöosaaminen säilyy ja kehittyy vain tekemällä. Jo 30-vuotta sitten oltiin huolissaan lasten ja nuorten käsityötaitojen heikkenemisestä. Silloinen toiminnanjohtajamme Kaija Uola päätti toimia ja niin aloitettiin lasten käsityökoulutoiminta Etelä-Pohjanmaalla, ensimmäisenä koko Suomessa. Tuhannet lapset ja nuoret ovat olleet vuosien aikana käsityökoulussa oppimassa taitoja ja tekemässä itse. Keväällä 2019 Käsityö- ja muotoilukoulu Näpissä annettiin 43 käsityön taiteen perusopintojen todistusta ja kahdek-

12

Onni elää käsityössä

san koko laajan oppimäärän todistusta. Koko oppimäärän suorittaminen tarkoittaa nuorilla noin 12 vuotta ja aikuisilla kuutta vuotta - paljon harjoittelua, kokeiluja, onnistumista, ratkaistuja ongelmia, luovuutta, inhokkitekniikoita, lempparimateriaaleja, käsityöpuhetta, höpöttelyä kavereiden kanssa, naurua ja iloista yhdessä tekemistä. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin koko lukuvuosi 2019-20 juhlistaa käsityötä ja yhdessä tekemistä. Ensimmäinen kaik-

Kenelle?

Mukana on vuosittain n. 400 tekemisestä innostunutta lasta, nuorta ja aikuista.

Mitä?

Käsityön taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan eli käsillä tekemistä, taitojen oppimista, omaa ilmaisua ja suunnittelua. Opiskelu on pitkäkestoista ja siitä saa todistuksen. Lukuvuoteen sisältyy 4-5 tehtäväkokonaisuutta, joissa käytetään eri tekniikoita ja materiaaleja.

Missä?

Lasten ja nuorten ryhmiä on Alavudella, Ähtärissä, Seinäjoella, Isossakyrössä, Kauhajoella ja Vaasassa. AIKUisille on ryhmiä Seinäjoella,Vaasassa ja Alavudella. Seinäjoella kokoontuvien Näppi-Nikkarien (alk. 7-v) perusopinnot painottuvat puu- ja elektroniikkatöihin.Varhaiskasvatuksen Napero-Näppi –ryhmiä on Alavudella, Kauhajoella, Seinäjoella ja Isossakyrössä, lisäksi Seinäjoella on eskari-ikäisille MusaKäsi-ryhmä.

Miten?

Lisätietoja ja hakulomake löytyvät www.taitoep.net. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja taitokeskuksista!

kien näppiläisten yhteinen juhlateos on mukana Seinäjoen käsityömessuilla. Käy katsomassa www.taitoep.net/nappi ja innostu käsityön opinnoista! Täydennämme Näppi-ryhmiä lukuvuoden aikana.

Käy kurkkaamassa instagramissa miltä Näpissä näyttää @nappikasityokoulu.


ok Värjäys

Värjää lempeästi kasviväreillä Vanhoista keittiöpyyhkeistä ja kankaista saa kuin uusia värjäämällä ne tutuilla kasviaineilla ilman haitallisia kemikaaleja. Ihastuttavia värejä irrotettiin sipulinkuorista. MALLI JA OHJE KRISTA LIPPONEN KUVA KATJA RINKINEN TEKSTI KAARINA KORVENTAKA

Kasvivärjäykseen kannattaa lähteä avoimin mielin. Lopputulos voi vaihdella, vaikka käyttääkin samoja tuotteita eri kerroilla. Voit tehdä kokeilevaa värjäystä ja upottaa kankaat ja langat väriliemeen ilman puretusta tai käyttää alunaa lempeämpää menetelmää, etikkapuretusta. KANKAAT JA LANGAT Voit värjätä kaikenlaisia luonnonkuituja: puuvillaa, pellavaa, bambua, silkkiä ja villaa. Myös useimpia sekoitekankaita ja -lankoja onnistuu värjätä, jos niissä on suurin osa kuitenkin luonnonkuitua. Lopulliseen väritulokseen vaikuttaa kuidun laatu ja alkuperäisen kankaan tai langan väri. Kasvikuidut puuvilla ja pellava kestävät kuumiakin liemiä, mutta silkin ja villalankojen kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta värjäys- tai puretusliemet eivät kuumene kiehumispisteeseen, jolloin kuidun rakenne vaurioituu. Myös värjäyksen ja huuhtelun aikana on syytä olla huolellinen villalankojen kanssa, jotta ne eivät huovu liian voimakkaasta käsittelystä. PURETUS Kankaan tai langan esikäsittely eli puretus valmistelee kuidut värjäykseen. Puretetuissa kankaissa ja langoissa väriaine kiinnittyy syvemmälle kuituihin ja lopputuloksena on voimakkaampi ja pesunkestävämpi väri. Puretukseen voit käyttää etikkaa tai apteekista saatavaa alunaa. Punnitse värjättävä kangas tai lanka kuivana ja lisää puretusainetta, väriaineita ja vettä suhteessa puretettavan kankaan tai langan painoon. ALUNAPURETUS 100 g kangasta tai lankaa kohden tarvitset 10 g alunaa. Sekoita aluna pieneen vesimäärään. Kuumenna kattilassa noin 5 litraa vettä. Sekoita aluna veteen. Kastele kangas tai lanka ja upota kattilaan. Kuumenna vesi noin 80 asteeseen. Puretus tapahtuu noin tunnissa. Kuivata värjättävä materiaali tai puristele mahdollisimman kuivaksi ennen värjäystä. ETIKKAPURETUS 100 g kangasta tai lankaa kohden tarvitset 2 dl väkiviinaetikkaa (10 %) ja 2 l vettä. Sekoita etikka kädenlämpöiseen veteen. Laita villalankavyyhti tai kangas likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi. Puristele kankaasta tai vyyhdistä ylimääräiset vedet pois. ETIKKAHUUHTELU Värjätyt kankaat ja langat kannattaa vielä lopuksi huuhdella väkiviinaetikalla, joka parantaa värin pysymistä. Lisää loraus etikkaa viimeiseen huuhteluveteen.

kerin_ihana.indd 1

Sipulinkuorista lähtee hieman erilainen väri sipulilajikkeesta riippuen. Esim. kelta- ja punasipuleilla saat erilaisen värin. Käytä sipulista vain ulommat, kuivat kuoret. Sipulinkuoria voi hankkia helposti pyytämällä luvan ruokakaupan sipulilaatikon siivoukseen.

VÄRJÄYS SIPULINKUORILLA Tarvitset: 2 keittiöpyyhettä 3 litraa vettä 50 g sipulinkuoria 1. Laita sipulinkuoret kiehumaan kattilaan tunnin ajaksi. Siivilöi kuoret pois ja laita kankaat kattilaan. Vanhoja pyyheliinoja ei puretettu lainkaan ennen sipulivärjäystä. Ne vain kasteltiin vedessä ennen liemeen upottamista. 2. Anna keitoksen kuumentua uudelleen, mutta älä anna liemen kiehua. Jätä kangas liemeen värjäytymään miedolla lämmöllä noin tunnin ajaksi, sekoita välillä. Jätä kankaat ja värjäysliemi jäähtymään kattilaan. 3. Huuhtele kankaat huolellisesti. Lisää viimeiseen huuhtelun yhteydessä loraus etikkaa ja pese pyyhkeet lopuksi pesukoneessa.

Artikkeli on julkaistu Ihana-lehdessä 2/2019. Lue lehdestä lisää kurkumalla värjäyksestä, kankaan linopainannasta ja lankojen liukuvärjäyksestä. Lehti on saatavana Ihanan verkkokaupasta.

www.ihanalehti.fi

Onni elää käsityössä

13 11.6.2019 15.28


ok

T K

Annetaan kukkia! Luodaan iloa arkeen!

T s

Osallistu kilpailuun: Suunnittele ja valmista kukka, joka tuo iloa sinun arkeesi. Se voi olla maljakkoon sujautettava, ikuisesti kukkiva kangasgerbera, tukkaan kiinnitettävä huopaneilikka, ikkunalaudalla ilahduttava puukaktus, olkalaukkuna toimiva nahkaruusu, sohvatyynystä väriä kylvävä tilkkukukkaniitty tai kolmiulotteisena tauluna kukkiva paperikukka-asetelma. Millainen

I I k i I n

v

onkaan sinun kukkasi? Mistä materiaalista ja millä tekniikalla sen toteutat?

SUUNNITTELE JA VALMISTA KUKKA KÄSITYÖMENETELMIN Voit toteuttaa kukan vapaavalintaisella tekniikalla - esimerkiksi askartelemalla, ompelemalla, virkkaamalla, kirjomalla, neulomalla, huovuttamalla tai puutyönä. Kukka voi olla valmistettu tekstiili-, paperi- tai kovista materiaaleista ja se voi olla toteutettu myös kokonaan kierrätysmateriaaleista. Lähetä tekemäsi työ Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:lle, hyvin pakattuna 20.9.2019 mennessä. Kilpailutyöt arvioi tuomaristo ja kolme parasta palkitaan. Kilpailutöissä arvioidaan kukkatyön idea ja tekniikan toteutus. Kilpailuun lähetetyistä töistä kootaan näyttely 25. juhlavuotta viettäville Käsityömessuille Seinäjoelle 4. - 6.10.2019. Työt palautetaan messujen jälkeen. PALKINNOT: 1. 150 € rahapalkinto, Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy 2. Taito Etela-Pohjanmaan Käsityön tekemispaketti, Rosee lampunvarjostin ja työväline, arvo 45 € 3. Ihana-lehden vuosikerta, arvo 59,90 € Yleisön suosikki palkitaan Ihana-lehden vuosikerralla, arvo 59,90 €.

kerin_ihana.indd 2

TOIMI NÄIN: 1. Suunnittele ja valmista kukka edellisen ohjeistuksen mukaan. 2. Kiinnitä valmiisen työhön nurjalle lappu, jonka sisään on kirjoitettu nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. 3. Palauta työ 20.9.2019 mennessä osoitteeseen: Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy ”Kukkakilpailu” Kirkkokatu 23 60220 SEINÄJOKI Kilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Palkittavat arvioi raati, johon kuuluvat edustajat Ihana-lehdestä, Seinäjoen Käsityö -messuilta ja Taito Etelä-Pohjanmaastä.

Ihan Tilaa Tun 300

info:

Kilpailun parhaimmistoa esitellään Ihana-lehdessä talven 2019-2020 aikana. Lehdessä julkaistuista tuotteista mainitaan tekijä. Julkaisusta tai mahdollisista työohjeista ei makseta palkkiota.

11.6.2019 15.28

kerin_ih


ok TARJOUS KERIN-LEHDEN LUKIJOILLE: Tilaa Ihana askartelulehti, saat kaupan päälle yhden numeron! IHANA on kotimainen askartelun monitaitolehti. Ihanasta löydät koukuttavia kädentaitoja, paljon kierrätysaiheita, lumoavia paperiaskarteluja ja ideoita yhdessä lasten kanssa askarteluun. Ihana ilmestyy nyt kuusi kertaa vuodessa. Joka numerossa tuhdisti ideoita, ohjeita ja tekemisen iloa!

vain 49,90 €, NYT 6+1 numeroa!

& ihannyat ihana,

ät ja ovat -lehdet yhdistyiv kartelulehti! s a in is l o u ip n o m n suome

TÄYTÄ, LEIKKAA JA POSTITA ALLA OLEVA KUPONKI. TAI > TILAA NUMEROSTA 03 4246 5365 TAI > TILAA NETISSÄ www.ihanalehti.fi, MERKITSE TILAUSKOODI: KERIN19 ✃ ✃

Tilauksen postimaksu on maksettu.

Ihana-lehti Tilaajapalvelu Tunnus 5016874 30003 Vastauslähetys

Tarjous on voimassa 31.12.2019 asti. Tilaus alkaa seuraavana ilmestyvästä numerosta.

TILAAJA/ MAKSAJA Nimi

Lähiosoite

Postinumero ja -toimipaikka

Puhelin

Sähköposti

info: kerin19

Kyllä, Kiitos!

Tilaan Ihana-lehden edullisena kestotilauksena 49,90 euroa/ vuosi (6 numeroa) Tarjous: 1 numero kaupan päälle!

LAHJATILAUKSEN SAAJA Nimi

Lähiosoite

Postinumero ja -toimipaikka

Kyllä, Kiitos!

Tilaan Ihana-lehden yhden vuoden määräaikaistilauksena 59,90 euroa/ 6 numeroa. Tarjous: 1 numero kaupan päälle!

Tilausehdot: Kestotilaus jatkuu 1. jakson jälkeen seuraavalle tilauskaudelle voimassa olevaan kestotilaushintaan, kunnes tilaaja irtisanoo tilauksen tai muuttaa tilauksen määräaikaiseksi. Tilauksen voi irtisanoa milloin vain. Mikäli irtisanominen tehdään kesken tilauskauden, laskutetaan tilaajan saamat maksamattomat lehdet irtonumerohintaan. Jos laskutusjakso on maksettu ennen irtisanomista, päättyy tilaus maksetun jakson päättyessä. Tilaukset koskevat kotimaan tilauksia. Nimi-ja osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin henkilötietolain mukaisesti.

Haluan tilata myös Ihana-lehden maksuttoman uutiskirjeen. Kirje ilmestyy noin 2 x kuukaudessa. Olen täyttänyt tilausta varten sähköpostiosoitteeni.

kerin_ihana.indd 3

11.6.2019 15.28


aitoa

luomisen iloa!

KÄSITYÖ- JA LAHJATAVAROIDEN ERIKOISLIIKE #taitoep #rustoopuori

Sahalankatu 3 Seinäjoki ma-pe 10-18 la 10-14 p. 040 545 1108 www.rustoopuori.fi Verkkokauppa 24/7

Osaamisen ilo, kestävä onni. OSTA LIPUT ENNAKKOON: kadentaidot.fi/liput

VUODEN ODOTETUIN KÄSITYÖ- JA DESIGN-TAPAHTUMA 15.–17.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus • Pe 10–18, La 9–18, Su10–17 • kadentaidot.fi • #Kädentaidot2019

Profile for Waasa Graphics

KERIN-lehti - Syksy 2 2019  

KERIN-lehti - Syksy 2 2019  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded