__MAIN_TEXT__

Page 1

groepen Beleef de stad en de omgeving eens op een andere wijze! Nostalgische rondrit per paardentram onder leiding van een gids in de binnenstad van Deventer of door de landelijke omgeving. Tevens is er de mogelijkheid voor een borrelstop of picknick onderweg. De Deventer Paardentram is rolstoelvriendelijk en biedt plaats aan maximaal 20 personen. Wij beschikken over meerdere paardentrams.

Creatief in Deventer De historische stad en haar omgeving nodigt uit tot creativiteit. Er zijn diverse bijzondere workshops voor groepen, waarbij zowel individueel als gezamenlijk gewerkt kan worden. ✦ Tekenen of schilderen ✦ Grafische technieken ✦ Zang ✦ Djembé (West-Afrikaanse percussie) ✦ Bonbons maken

Volg een eeuwenoude Hanzeroute Drie Hanzesteden aan de IJssel zetten de poorten voor u open voor een ontdekkingstocht door de roemrijke historie van de Hanze. In Deventer wordt u ontvangen met koffie en Deventer koek en maakt u een stadswandeling. In Zutphen krijgt u een lunch geserveerd en maakt u een rondvaart met de fluisterboot of bezoekt u de bierbrouwerij. In Doesburg neemt u een kijkje in het Mosterdmuseum en sluit u de dag af met koffie en huisgemaakt gebak bij het oudste café-restaurant van Nederland. De Hanzeroute kan ook beginnen in Doesburg en eindigen in Deventer. Dit programma is op basis van eigen vervoer.

Deventer Actief Wilt u lekker actief of zelfs sportief bezig zijn tijdens uw bezoek aan Deventer? Ook op actief gebied heeft Deventer voor groepen veel te bieden: ✦ Dansclinic: Tijdens deze clinic wordt u op een gezellige en ontspannen manier in beweging gebracht. Meeswingen met ‘Saturday Night Fever’ en de heupen helemaal los dansen tijdens de Merengue. ✦ GPS-puzzeltocht: Door middel van coördinaten en een GPS-systeem maakt u een puzzelroute door de binnenstad. Ook mogelijk in combinatie met een competitie boogschieten. ✦ Steppen / historische fietsen: Een mooie route afleggen op de step of historische fiets (met groot voorwiel en klein achterwiel). Eventueel met een puzzeltocht of een tocht naar het Blotevoetenpad in Twello. ✦ Trikke clinic: De Trikke is een driewieler die staand wordt gereden. De fun van de Trikke zit ‘m in de beweging, de bochten, de balans, de snelheid en de swing. ✦ City Survival: Een avontuurlijk programma, met opdrachten als abseilen, raften en vlotbouwen. Daarnaast is er een denkopdracht, waarbij teamwork goed van pas komt. De opdrachten zijn naar wens aan te passen. ✦ Golf: Geen ervaring nodig, golfen voor iedereen! Heerlijk buiten met Pitch & Putt of USA Golf. ✦ Solextour: Nostalgische tour middels een vastgestelde route door de ommelanden van Deventer. Onderweg maakt u twee leuke tussenstops.

Programma’s op maat zijn onze specialiteit! Programma’s kunnen naar wens worden aangepast, uitgebreid of gecombineerd. Voor de meeste programma’s geldt een minimum van 10 personen. Bent u met een kleinere groep? Bel gerust voor de mogelijkheden.

Informatie & prijzen Voor actuele prijzen en aanvullende informatie over onze arrangementen kunt u contact met ons opnemen, of kijk op: www.vvvdeventer.nl/groepen Wij helpen u graag met de samenstelling van uw arrangement in Deventer!

VVV Deventer afd. Groepsarrangementen T 0570-649959 (keuze 1) groepen@vvvdeventer.nl www.vvvdeventer.nl/groepen

rondleidingen, bijzondere arrangementen en avontuurlijke (bedrijfs)uitjes ontwerp: SlotemakerSantema.nl

Rondrit per Paardentram


Groepen ...indeventer! De Hanzestad Deventer is bij uitstek geschikt voor een groepsbezoek; van stadswandeling tot compleet dag- en/of avondprogramma. Zoekt u een leuke dag uit voor uw familie, vrienden, collega’s of zakenrelaties, dan bent u bij de VVV Deventer aan het goede adres. Wij kennen de stad als geen ander en verzorgen graag een onvergetelijke dag voor u op maat!

Stadswandeling onder leiding van een gids De historische binnenstad van Deventer, met meer dan 500 monumenten, is dé locatie om met een gids een stadswandeling te maken. Er zijn vele mogelijkheden: ✦

Bergkwartier: Het oude handelshart van de stad met een middeleeuws stratenpatroon. Noordenbergkwartier: Het oudste gedeelte van de stad met vele belangrijke monumenten. Highlights: Een rondleiding langs de hoogtepunten van het Bergkwartier en Noordenbergkwartier. Grote Kerkhof: Stadsplein met het Stadhuis, de Grote of Lebuïnuskerk en de Latijnse School.

Torenbeklimming Lebuïnuskerk: 220 treden omhoog voor een prachtig uitzicht over Deventer. Themawandelingen: Groene Wandeling, Moderne Devotie, Joodse Historie, Verdedigingswerken, Literaire Wandeling, Industrieel Erfgoed, Religieuze Geschiedenis, Snijramen & Gevelstenen, Bouwstijlen.

Rondleidingen zijn mogelijk op iedere gewenste dag en tijdstip op basis van beschikbaarheid. Wij beschikken tevens over Engels- en Duitstalige gidsen.

Bijzondere rondleidingen Het rijke culturele heden en verleden van Deventer en omgeving is ook te ervaren in de volgende rondleidingen: ✦ Schatkamers van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek ✦ Theatrale en poëtische rondgang o.l.v. levenskunstenaar Jozka van Vuure ✦ Historisch Museum Deventer ✦ Stadhuiscomplex en Grote of Lebuïnuskerk ✦ Een zoektocht naar wijsheid met de Queestebox ✦ Verdedigingswerken van de IJssellinie

Compleet Dagje Deventer

Vaartochten op de IJssel

De Gastvrije Hanzestad Deventer biedt volop mogelijkheden voor een compleet dagje uit. De VVV Deventer heeft een leuk programma voor u samengesteld.

De unieke ligging van Deventer aan rivier de IJssel biedt vele mogelijkheden voor een vaartocht. Heerlijk uitwaaien op het dek en genieten van het uitzicht vanaf het water.

Ochtendprogramma: ✦ Uw dag begint met koffie of thee en Deventer Koek in een sfeervolle horecagelegenheid. ✦ Aansluitend laat een gids u kennismaken met de vele monumenten in de historische binnenstad. ✦ Na de stadswandeling krijgt u een lunch geserveerd.

Kleinere boten De VVV Deventer beschikt over diverse kleine motorschepen met elk een eigen en uniek karakter: de Ms Tram, een motorschip met authentieke trambankjes, de Ms Elisa-Beth, een comfortabel rondvaartschip dat vroeger dienst heeft gedaan als patrouilleboot en de Hanzestedensloep, een echte Jan van Gent sloep van oer-Hollands fabricaat. Bovenstaande boten zijn geschikt voor maximaal 12 personen.

Middagprogramma, keuze uit: ✦ Bezoek aan het Historisch Museum of Speelgoedmuseum ✦ Torenbeklimming van de Lebuïnuskerk o.l.v. een gids ✦ Fietstocht door het buitengebied van Deventer ✦ Step- of fietspuzzeltocht De dag kan worden afgesloten met een wandelroute langs de vele unieke winkeltjes in de binnenstad of u kunt uw bezoek uitbreiden met een korte vaartocht langs de façade van Deventer.

Culinaire Wandelingen

Bonbons maken

Arrangementen vol culinaire verwennerij en boeiende wetenswaardigheden in de binnenstad van Deventer. U maakt een wandeling onder leiding van een deskundige gids langs historische bezienswaardigheden en gastvrije restaurants. Keuze uit:

Tijdens deze workshop creëert u uw eigen heerlijke chocoladebonbons in een chocolaterie.

De boot ‘Stad Deventer’ is bijzonder geschikt voor korte rondvaarten langs de façade van Deventer met groepen tot maximaal 40 personen. ✦

Grotere partyschepen Onze grotere boten, de Carpe Diem, Organza en Nirvana, bieden tijdens een vaartocht alle mogelijkheden voor warme- en koude buffetten, lunches, high-tea’s en diners. Deze boten zijn allen verschillend van interieur en omvang, ze bieden plaats aan groepen vanaf 20 tot 200 personen.

Luxe Culinaire Wandeling: Twee rondleidingen in combinatie met een 3-gangendiner in twee gerenommeerde restaurants naar keuze. Happen en Stappen: Twee rondleidingen in combinatie met een 3-gangendiner in twee gezellige eetgelegenheden naar keuze. Diner Plus: Eén rondleiding tijdens een 3-gangendiner in één restaurant naar keuze.

Kookworkshops Zelf aan de slag met het bereiden van diverse gerechten, waarna u gezamenlijk aan tafel gaat om te dineren. Kookclinics lopen uiteen van een workshop High Tea tot het maken van verschillende tapas en van Outdoor-Cooking tot het bereiden van een 4-gangendiner.

Proeverijen Op diverse sfeervolle locaties bieden wij koffie-, thee-, bier-, wijn- en portproeverijen aan met deskundige en enthousiaste begeleiding.

Teambuilding Hoe smeed je een groep individuen tot een hecht team? Via teambuildingactiviteiten die bol staan van uitdaging! ✦

City Survival: Een avontuurlijk programma, met opdrachten als abseilen, raften en vlotbouwen. Daarnaast is er een denkopdracht waarbij teamwork goed van pas komt. De opdrachten zijn naar wens aan te passen. Hanze Handelsspel: Met dit spel gaan we terug naar de Hanzeperiode. Het team, dat met de meeste dukaten en goederen uit de ludieke samenwerkingsopdrachten komt, wint.

Profile for VVV Deventer

Groepen …indeventer!  

Rondleidingen, bijzondere arrangementen en avontuurlijke (bedrijfs)uitjes. VVV Deventer Afd. Groepsarrangementen T 0570-649959 (keuze 1) gr...

Groepen …indeventer!  

Rondleidingen, bijzondere arrangementen en avontuurlijke (bedrijfs)uitjes. VVV Deventer Afd. Groepsarrangementen T 0570-649959 (keuze 1) gr...

Advertisement