Page 1

VUOKATTI MAGAZINE

VUOKATIN MATKAILULEHTI 2016-2017


THE PERFECT

Kulkee kuin juna raiteillaan. Luiston, kiihtyvyyden ja voimansiirron täydellinen yhdistelmä – joka käännöksessä. Kehitetty yhdessä laskulegendojen; Hans Knauss, Mike von Grünigen sekä Kristian Ghedina kanssa: RC4 THE CURV TI.

Fischer VACUUM FULL FIT on markkinoiden ainoa täydellisesti muotoiltava laskettelukenkä, jonka lestiä voidaan leventää tai kaventaa. Täydellisesti muotoillulla laskukengällä saavutetaan jalassa parempi verenkierto sekä tarkempi laskutuntuma heti ensimmäisistä käännöksestä lähtien.

HYBRID 10+ VACUUM FULL FIT Monipuolisesti varustettu experttitason kenkä erilaisiin rinneoloihin ja laskutyyleihin. Flex index: 100.

CERTIFIED RETAILER

Sport Shop Vuokatti Ilkantie 8, 88610 Vuokatti +358 (0)8 619 410

HYBRID W 8+ VACUUM FULL FIT Hyvin varusteltu laskukenkä urheilullisille naislaskijoille. Flex index: 80.


Pääkirjoitus

Perheaikaa lomalla ja arjessa PERHEIDEN YHDESSÄ VIETETYSTÄ VAPAA-AJASTA JOUTUU NYKYÄÄN TAISTELEMAAN IHAN TOSISSAAN. Lapsilla on usein muutama harrastus, joissa käydään joka arki-ilta, lisäksi pelataan pelejä ja seurataan sarjoja ja katsotaan leffoja. Lisäksi he kuvaavat yhä enenevissä määrin omia videoitaan nettiin ja kaiken tämän lisäksi pitäisi kouluakin käydä kunnialla. Sama tilanne on aikuisilla: työpäivän jälkeen on kiire omiin harrastuksiin, kodinhoidolliset asiat vievät paljon aikaa ja illalla katsotaan elokuvia tai pelataan omia pelejä. Koko perheen yhdessä vietetty aika onkin nykyään harmillisen vähäistä. Tämän takia me Vuokatissa olemmekin aina hyvin iloisia, kun näemme lapsiperheen saapuvan Vuokattiin lomalle. Ilo kumpuaa etenkin siitä, koska uskomme ja tiedämme, että yhteiset aktiviteetit tekevät perheille pelkästään hyvää. Oma kokemukseni on, että Vuokatissa perheet pääsevät kokeilemaan monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja, joka sitten myöhemmin voi jalostua kokonaiseksi elämäntapamuutokseksi. Ja juuri näille nykyisille, että tuleville, liikkumisen elämäntapana kokeville ihmisille Vuokatti on myös mitä täydellisin lomakohde. Lukijoille saattaa tulla turhana muistutus siitä, että Vuokatista löytyy monipuolista tekemistä ympäri vuoden. Huikeat rinteet, kylpylä, sisäaktiviteettipuisto ja lukuisat aktiviteetit tekevät Suomen ylivoimaisen kohteen perhematkustajile. Lehden sivuilta löytyy tietoja Vuokatin ja Sotkamon palveluyrityksistä, jotka muodostavat yhdessä tiiviin yhteisön, tiimin, joka tekee kaikkien vierailijoiden kokemuksesta miellyttävän.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

3


Sisällysluettelo

14Minun Vuokattihiihtoni

24

Osallistu, penkkiurheile, nautiskele

Pääkirjoitus

3

Koko perheen suosikki

6

Rinteessä päivin ja öin

8

Vuokatinrinteillä viihtyy koko perhe

itsesi kunnolla 28 Haasta Endurance Kainuu

10

Go to Ripa’s or go home!

11

Rinne- ja katumuodin ykkösmerkit

12

Minun Vuokattihiihtoni

14

Hiihtoladuille vuoden ympäri

16

Liiku, leiki ja temppuile koko perheen voimin 18 Angry Birds Activity Park Vuokatti

Hyvän olon lähteillä 22 Osallistu, penkkiurheile, nautiskele

24

Kainuun Liikunta

diningia 44 Fine omassa osoitteessa

4

WWW.VUOKATTI.FI

Pieni kylä nimeltä Katinkulta

26

Endurance Kainuu

28

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Etäisyyksiä Vuokattiin Kajaanista Oulusta

Vuokatti Action

29

Haasta itsesi seikkailuradalla

30

Vuokatin Vesiurheilukeskus

31

Vuokatti Safaris seikkailee vuoden ympäri

32

34 km 190 km

Kuopiosta

188 km

Vaasasta

400 km

Helsingistä

567 km

GoVuokatti 33 Stipendillä vuoden majoitus ja päivälliset

34

Matkailualan ammattilaiseksi Vuokatissa

35

Koti liikkujan unelmapaikassa

36

Uusi hyvinvoinnin ja aktiviteettien mekka

38

Kohti uudistunutta urheiluopistoa

42

Fine diningia omassa osoitteessa

44

Napapiirin sankarit

46

Shoppaile Sotkamossa

54

Julkaisija:

Herkuttele lomallasi

58

Vuokatin Matkailukeskus

Vuokatti lautapeli

60

Satoi tai paistoi

62

Paino:

Polut kutsuvat retkille

76

PunaMusta, Joensuu

VuokattiMagazine 2016–2017 VUOKATIN MATKAILULEHTI

Ulkoasu: Pohjolan Mylly

Rinnekartta 88 Ulkoilualuekartta 90

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

WWW.VUOKATTI.FI

5


Koko perheen suosikki Vuokatti-innostus voi olla niinkin vakavaa sorttia, että se välittyy sukupolvelta toiselle.

H

yvinkääläiset Risto ja Raija Korhonen ovat lomailleet säännöllisesti Vuokatissa jo vuosikymmeniä. Monipuolisessa lomakohteessa ovat viihtyneet myös lapset Jaana, Juha ja Jonna. Nyt aikuiseksi varttuneina he tuovat puolestaan omat lapsensa lomailemaan vaaramaisemiin. – ¬Meillä on lomaosake Katinkullassa ja joku kolmesta lapsestamme perheineen on aina mukana lomalla, Risto kertoo. Osakasviikolla arpaonni suosi Korhosia, ja he pääsivät elokuussa viettämään ekstralomaviikkoa Vuokatinmaahan. – Nyt kun olemme eläkkeellä, pystymme

6

WWW.VUOKATTI.FI

tällä tavoin tekemään myös äkkilähtölomia Vuokattiin, Raija iloitsee. Elokuinen reissu oli omalla tavallaan erityinen Korhosille. Kymmenen kuukauden ikäinen lapsenlapsi Veeti oli ensimmäistä kertaa mukana yhteisellä lomalla vanhempiensa Jaana Korhosen ja Ville Kanniaisen kanssa. Kokeneet Vuokatin-kävijät toteavat Vuokatin parhaimmiksi puoliksi luonnon, rauhallisuuden, maisemat sekä aktiviteettien monipuolisuuden. – Katinkullan kylpylässä käydään joka kerta, Jaana kertoo. Elokuun lomalla Ville vei porukan kier-

tämään Vuokatin frisbeegolfratoja. Talven lomiin puolestaan kuuluu hiihtokilometrien kerryttäminen lumisilla vaaroilla. – Pieni paikkakunta ja siltä näin monipuolisesti tekemistä, se on harvinaista, Risto tuumii. Risto on seurannut Vuokatin kehitystä mielenkiinnolla. Hän vietti viisi vuotta lapsuudestaan eteläisessä Sotkamossa ja myöhemmin tuli lomillaan sukulaisten luo samoihin maisemiin. Lomiin Vuokatissa kuuluu edelleen mukavana lisänä se, että samalla reissulla näkee synnyinseuduilla asuvia sukulaisia.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


VUOKATTIMAGAZINE2014–2015

WWW.VUOKATTI.FI

7


8

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Rinteessä päivin ja öin Vuokatinrinteillä asiakkaiden viihtyvyyden eteen tehdään töitä monessa vuorossa.

V

uokatinrinteiden yövuorolaisten tehtävälistalla on tällä kertaa lumetustykkien paikkojen vaihtaminen. Sentään niin kiire ei urakalla ole, etteikö kahville ehtisi vuoronsa päättävien kanssa. Kahvikupin äärellä vaihtuvat tiedot siitä, missä vaiheessa lumetusurakka on. Ja toki samalla jutellaan muutkin päivän polttavat aiheet. Yövuoroon tullut Juha-Matti Halonen on työskennellyt Vuokatinrinteillä puolen tusinaa talvea. Hänelle juuri leppoisa työporukka on suuri syy siihen, miksi hän viihtyy rinteillä vuodesta toiseen. Halonen aloittaa talven työrupeamansa lumetuksen parissa.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

– Syksyn säät vaikuttavat siihen, miten hyvin pääsemme lumetusta aloittamaan. Tietyt aikataulut sitovat, ja niiden mukaan työstämme rinteitä valmiiksi. Etenkin parhaimpina pakkasöinä rinteessä olo palkitsee ulkotöistä nauttivan. – Kyllä siinä melkoisia onnistumisen tunteita kokee, kun tykeistä saadaan komeita lumikasoja ja mäet valmistuvat, Halonen tuumii. Kaikkien rinteiden avauduttua Halonen siirtyy asiakaspalvelutehtäviin eli hissipojaksi. Hissityöntekijät vastaavat, että rinteissä on turvallista ja kaikki laitteet toimivat. Hisseillä pidetään huolta asiakkaiden viihtymisestä ruuhkaisenakin sesonkina.

– Hissipoikana parasta on se, kun aurinkoisena päivänä ankkurihissiä tarjoaa asiakkaalle ja vaihtaa muutaman sanan. Samalla huolehdimme, että asiakas haluaa tulla uudelleen rinteeseen ja myös seuraavilla lomillaan Vuokattiin. Juha-Matti Halonen tunnustaa, että edellisestä laskettelukerrasta on vierähtänyt yli 10 vuotta. Omasta harrastamattomuudesta huolimatta hän haluaa olla mukana luomassa erinomaisia olosuhteita rinneväelle. Hyvää mieltä Haloselle tuottaa myös se, että hän saa tehdä töitä omalla kotiseudulla. – Täällä eletään matkailusta. Siksi onkin hienoa, että työlläni voin edesauttaa matkailijoiden viihtymistä Vuokatissa.

WWW.VUOKATTI.FI

9


VuokatinRinteet

Vuokatinrinteillä viihtyy koko perhe

Lastenalueen uudistukset, kehutut rinteet, monipuoliset palvelut sekä palkittu hiihtokoulu tekevät Vuokatinrinteistä yhden talven houkuttelevimmista ja ystävällisimmistä hiihtokeskuksista.

V

uokatinrinteiden talvessa koetaan monenlaisia kohtaamisia. Olympiakriteerit täyttävässä SuperPipessa ammattilaskijat ottavat mittaa toisistaan ja Lastenmaassa pienet jalat sovitetaan monoihin ensimmäistä kertaa. Vuokatinrinteet investoivat viime talvena erityisesti lapsiperheiden viihtyvyyteen ja uusi Lastenmaa avasi mäkensä ja palvelunsa pienille laskijoille sekä heidän perheilleen. – Lapsiperheille suunnatuista palveluista haluttiin rakentaa ainutlaatuinen kokonaisuus, joka tekisi perheiden laskettelupäivästä helpon ja vaivattoman. Konsepti on osoittautunut oikein toimivaksi ja etenkin ilmainen lastentalo Hupila on saanut erityiskiitosta, iloitsee Vuokatin Hiihtokoulun johtaja Heidi Kelho. Kaikki lastenalueen kohteet sijaitsevat lähekkäin ja laskemisen aakkoset on helppo oppia Vuokatin Hiihtokoulussa luontevasti leikin ja pelin kautta. Lastentalo Hupila,150 metriä pitkä katettu mattohissi Hupitunneli, sompahissi sekä karusellihissi tekevät mäenlaskusta entistä hauskempaa. Myös Hupikukkulalle kuljettava jo käytössä ollut 35-metrinen mattohissi saa tänä talvena katteen. Kieputtava karusellihissi sijaitsee Hupikukkulan juurella ja sen avulla lapset pääsevät ottamaan ensituntumaa liukuvalla pinnalla seisomiseen. Leikkimiseen ja mukavaan yhdessäoloon suunnitellussa lastentalossa järjestetään hiihtolomien ja pääsiäisen aikaan myös ohjattua toimintaa, johon lapset voivat osallistua vanhempien kanssa tai ilman. Hupila tarjoaa myös mahdollisuuden viettää teemoitettuja syntymäpäiväjuhlia. – Vanhemmat voivat jättää lapset Hupilaan hoitoon ja lähteä toviksi itse rinteeseen. Pitkän laskettelupäivän voi katkaista leväh-

10

WWW.VUOKATTI.FI

Vuokatinrinteillä palvelee kaksi välinevuokraamoa, joista löydät niin lumilaudat kuin suksetkin taitotasollesi sopivista sport- tai provälineistä. Vuokraamoista löydät myös Fischer -suksi ja Burton -lumilauta testikeskukset, joissa on tarjolla aina kauden kuumimmat uutuudet. Testaaminen on ilmaista, tarvitset itsellesi vain rinnelipun.

tämällä lastentalossa ilman, että touhukas päivä varsinaisesti keskeytyy, Kelho kertoo.

Puitteet kehittyä vaikka ammattilaskijaksi Vuokatinrinteillä voi laskea 13:ssa huolella hoidetussa rinteessä sekä lumilautatunnelissa, joka on auki ympäri vuoden ainoana valtakunnassa. Lumilautatunnelin 80 metriä pitkä ja 20 metriä leveä halfpipe on rakennettu tilavaan tunneliin, mikä mahdollistaa hurjatkin hypyt. Lumikourun vauhdinhurmasta voi nauttia myös Snowtubing-renkailla. Sekä rinteet että lumilautatunneli ovat Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian opiskelijoiden testaamia sekä hyväksihavaitsemia ja heidän laskemistaan voikin ihastella hiih-

tokeskuksessa läpi talven. – Rinteiden ja suorituspaikkojen kunnosta kuulee usein positiivista palautetta ja toki niihin on myös panostettu, kertoo Vuokatinrinteiden toimitusjohtaja Lauri Suutarinen. Kahdesti Vuoden hiihtokouluksi valittu Vuokatin Hiihtokoulu opettaa yli 60 hiihdonopettajan voimin aloittelijoita harrastuksen pariin sekä hioo konkareiden laskutaitoja entisestään. Huippusuosittu Wernerin vauhdikas hiihtokoulu opastaa perheen pienimmät laskettelun riemuihin leikin ja pelin avulla. Junnuille suunnatuilla KINOS Campeilla otetaan mm. tuntumaa temppuiluun niin suksilla kuin lumilaudallakin. Hiihtokoulu on erikoistunut myös soveltavan alppihiihdon ohjaamiseen.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


GO TO RIPA’S OR GO HOME

Tiedätkö, millaista on alppihiihdon perinteitä vaaliva Vuokatti-tunnelma? Jos et, niin käy kokemassa se Ripa’s Kuppilassa.

V

uokatinvaaran lakikallioiden kainalossa nököttää pieni punainen mökki. Keskelle hankia kunnostettu reitti soihtukujineen paljastaa mökin, joka piiloutuu hyvin lunta notkuvien tykkypuiden taakse. 1930-luvun lopulla palovartijan mökiksi rakennettuun hirsitupaan ei ole liikoja neliöitä tehty. Pienuudessa piileekin yksi Ripa’s Kuppilan kotoisan tunnelman salaisuuksista. Tunnelman kruunaavat tietysti höyryävä kaakao, makoisat hillomunkit sekä muut kuppilan herkut. Punaisessa mökissä on aistittavissa myös kirjallista luovuutta. Metsätieteiden ylioppilas Veikko Huovinen työskenteli majassa palovartijana kesällä 1948. Myöhemmin suomalaisten suosikiksi noussut kirjailija kirjoitti

siellä ensimmäistä romaaniaan Hirriä. Jos olet menossa ensimmäistä kertaa Ripa’s Kuppilaan, varaa aikaa myös seinille ripustettujen tervehdysten katselulle. Nostalgiset julisteet, valokuvat ja urheilutähtien nimikirjoitukset Franz Klammerista Tapio Korjukseen kertovat Vuokatin ja kuppilan historiasta sekä suosiosta. Korttien terveiset on osoitettu hyvin tuttavalliseen sävyyn kahvilan isännälle, Risto ”Ripa” Suvikkaalle. Hän aloitti suositun rinnekahvilan pidon jo 80-luvulla. Laskettelukaudella avoinna oleva Ripa’s Kuppila on mainio vaihtoehto myös monottomille. Vaaran päälle kipuaminen onnistuu esimerkiksi lumikengillä. Vaaran laen pysäköintipaikaltakin on vain lyhyt kävelymatka punaiselle tuvalle.

Hiihtokoulusta iloiset opit rinteeseen Vuokatin Hiihtokoulu on valtakunnallisesti arvostettu hiihdonopetuksen kehittäjä. Parhaillaan työn alla on ensikertalaisten paketti, jossa lipun ja välineiden oheen tarjotaan opetustuokio. Opetuksen ansiosta ensikosketus lajiin on miellyttävä. Mukavan alun myötä aloittelija palaa mäkeen uudelleen ja mahdollisesti saa uuden pysyvän harrastuksen. Vuokatin Hiihtokoulun kurssilistalla on monia valtakunnallisesti tunnettuja kokonaisuuksia, joiden kehitystyö on tehty juuri Vuokatinrinteillä. Junioreille suunnattu KINOS suunniteltiin ja pilotoitiin Vuokatissa. Pikkulasten Werneri-kurssien sisältöä on päivitetty Vuokatin Hiihtokoulun asiantuntemuksella. Oma lukunsa on ai-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

nutlaatuinen Lastentalo Hupila, jossa lapset pääsevät leikkimään sisätiloihin laskemisen ohessa. Myös luokkaretkeläiset on huomioitu Vuokatin Hiihtokoulun tarjonnassa: hiihtokoulu tarjoaa ilmaisen opetustunnin koululaisryhmille. Soveltavaan alppihiihtoon Vuokatissa on maan kattavin välineistö ja opettajat ohjaavat lajien pariin asiakkaan liikuntarajoitteet huomioiden. Vuokatin Hiihtokoulussa kaikenikäisten lajitaidot karttuvat oppimisen ilon kautta. Hiihtokoulusta hyötyvät niin ensikertalaiset kuin konkarit, sillä ammattitaitoinen henkilökunta räätälöi opetuksen aina asiakkaan tai ryhmän tason mukaan.

WWW.VUOKATTI.FI

11


Muotia rinteeseen ja kaduille Onko suosikkimerkkisi Roxy, Picture, CLWR tai Superdry? Tai kenties Eivy, Vans, Burton tai Neff? Sport Shop on sporttisesta tyylistä tykkäävän ehdoton ostoskohde kaikkina vuodenaikoina. Sen valikoimassa ovat rinne- ja katumuodin suosituimmat merkit uutuuksineen. Lisäksi rekeiltä voi tehdä huippulöytöjä menneiden sesonkien eristä.

12

WWW.VUOKATTI.FI

Sport Shop on myös välinemyymälä. Uusista laskettelu- ja lautailuvälineistä haaveilevien kannattaakin tutustua Sport Shopin laadukkaaseen ja laajaan valikoimaan. Esimerkiksi Fischerin VACUUM FIT -laskettelukenkämallisto on yksi suosituimmista. Malliston kengät muokataan Sport Shopissa täsmällisesti omalle jalalle sopiviksi Fisherin VACUUM FIT -asemalla.

Sport Shopit sijaitsevat samoissa tiloissa Vuokatinrinteiden välinevuokraamojen kanssa. Pohjoisrinteiden ala-aseman Sport Shop on avoinna laskettelukauden aikana. Länsirinteiden eli Kattikeskuksen Sport Shop palvelee vuoden ympäri. Sieltä on vuokrattavissa myös kesäisiä varusteita, kuten rullalautoja ja skootteja.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


MYYNNISSÄ

SPORTSHOP VUOKATTI ILKANTIE 8


Minun Vuokattihiihtoni Olen hiihtänyt kymmenissä eri hiihtotapahtumissa, mutta vain yhteen olen palannut käytännössä joka vuosi. Vuokattihiihtoon.

K

uulun siihen yhä edelleen kasvavaan hiihtäjien joukkoon, joka palasi lapsuuden harrastukseensa keski-ikäisenä, vietettyään välillä vuosia vieraissa toisten lajien parissa. Uudellen opettelun vaikeudet voittaakseni motivoin itseäni ilmoittautumalla useisiin massahiihtoihin. Läksin myös Vuokattihiihtoon ja sen jälkeen olen palannut sinne käytännössä joka talvi. Miksi Vuokattihiihdosta on tullut suosikkitapahtumani? Sillä on paljon etuja kaikkiin muihin hiihtämiini massakisoihin verrattuna, mutta yksi valtti on aivan ylivoimainen: loistokuntoiset ladut. Vuokattihiihto poikkeaa lähes kaikista muista suurista hiihtotapahtumista siinä, että sen reitit kulkevat -joitain jääpätkiä lukuun ottamatta- normaalisti käytössä olevia latupohjia pitkin. Maaliskuussa niitä on ajettu isoilla koneilla kuukausia ja ne kestävät hyvin suuren hiihtäjämäärän, eivätkä hajoa jauhoksi,

14

WWW.VUOKATTI.FI

kuten useimmissa muissa tapahtumissa. Vuokatista on tullut opiston ja urheilulukion myötä suomalaisen hiihdon kotipesä. Se näkyy kaikessa Vuokattihiihtoon liittyvässä. Rakkaus hiihtoon yhdistyy ammattimaisuuteen. Majoitukset ja ruokailu hoidetaan urheilu edellä, tarjolla on huipputason voitelupalveluita tai hyvät voitelutilat itse suksensa rasvaaville. Huoltopisteistä vastaavat vuosikaudet maastohiihdon parissa toimineet ihmiset, jotka ymmärtävät uupunutta kiertäjää. Vuokattihiihto on muuttunut niinä vuosina, joina olen sen hiihtänyt. Reitit ovat muuttuneet, jäätaival Hiukkaan ja takaisin on jäänyt pois, samoin korkeimmat kiipeämiset vaaran päälle sekä hurjimmat laskut. Silti reitti on suomalaiseksi massahiihdoksi monipuolinen ja haastava, jokainen löytää varmasti omat rajansa. Minulle pääkaupunkiseudun hiihtäjälle Vuokatti on toki kaukana. Toisaalta se ei ole edes puolivälissä matkalla Lappiin ja etäi-

Majoitukset ja ruokailu hoidetaan urheilu edellä, tarjolla on huipputason voitelupalveluita tai hyvät voitelutilat itse suksensa rasvaaville. syys takaa sen, että tapahtumaan ei tulla piipahtamaan, vaan Vuokattihiihdosta tulee viikonlopun retki Kainuuseen. On aikaa

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


tavata ystäviä, tankata pastaa edellisenä iltana ja saunoa sekä puida jälkipelejä tuopin yli on riittävästi. Kerrankin saa puhua vain hiihdosta niin paljon kuin jaksaa. Myös ajankohta on etelän hiihtäjälle loistava. Meillä pystyy käytännössä kaikkina talvina harjoittelemaan täysipainoisesti itse kisaan asti. Yleensä hiihtokunto onkin paljon parempi kuin kuukautta aiemmin hiihdettävissä kisoissa. Toisaalta meidän parhaat hiihtokelimme alkavat hiipua maaliskuussa, joten Sotkamon huippukuntoiset ladut kauden loppupuolella ovat aina elämys. Vuokattihiihto on uskaltanut rohkeasti kulkea vastavirtaan ja tarjota entistä kovempia haasteita hiihtäjillä. Siinä missä moni muu tapahtuma on helpottanut latujaan ja lyhentänyt matkoja, on Vuokatissa tarjottu myös entistä raskaampia vaihtoehtoja. Itse hiihdin ensimmäiset Vuokattihiihtoni perinteistä täydellä matkalla, sitten jonkun vuoden peräkkäisinä päivinä pertsaa ja va-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

paata, kunnes lopulta laitoin 120 km kainuulaisen sprintin numerolapun rintaani. Ensi keväänä on vuorossa kolmas starttini tuolle täysmatkalle ja toivottavasti toinen loppuun hiihdetty satakaksikymppiseni. Päätin lähteä mukaan taas kerran jo ennen kuin pääsin maaliin viime keväänä. Sillä Vuokattihiihdossa toteutuu minun kokemistani urheilutapahtumista parhaiten se, mitä kaikki kestävyysurheilun harrastajat tavoittelevat: kun ei enää meinaa jaksaa seuraavaa mäkeä ylös, on aivan poikki, niin joka paikkaa särkiessä yhtäkkiä huomaa nauttivansa liikkumisesta enemmän kuin koskaan.

Axa Sorjanen Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja ja hiihdon ystävä sekä Kansainvälisen hiihtokoulu ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja.

Vuokatti Hiihto 25.-26.3.2017

• Hiihtomatkat 20, 30, 50 ja 100 km perinteisellä ja vapaalla • Kuuluu Euroloppet -maratonhiihtosarjaan • V. 2017 maratonhiihdon EM-kilpailu • www.vuokattihiihto.fi

WWW.VUOKATTI.FI

15


Kevätaurinko hellii hiihtoväkeä Maalis-huhtikuussa nautitaan parhaimmista hiihtokeleistä. Aurinko innostaa hiihdon ystävät jääladuille, joilla luisto on kohdillaan. Etenkin Katinkullan seudun Aurinkoladulla ja Leivolan kautta Sotkamoon kulkevalla jääladulla sivakoidaan ahkerasti. Jäälatujen lisäksi kannattaa kiertää Vuokatti Hiihdosta tuttu Vaarankylän helppo vaarojen ympäri tai lyhyempi reitti vaaroilla.

Luonnonlumille marras-joulukuussa Luonnonlumelle ajettavat ladut aukeavat hiihtäjille keskimäärin marras-joulukuussa. Tammikuussa hiihtoreitin valinnassa ja pukeutumisessa kannattaa varautua napakkoihin pakkasiin. Tammi-helmikuussa hiihtäjät nauttivat kuntoilusta kauniiden tykkylumisten maisemien keskellä.

Katinkulta AURINKOLATU

Hiihtoladuille vuoden ympäri

Ensilumenlatu, hiihtotunneli ja luonnonlumien laaja latuverkosto tekevät Vuokatissa hiihtämisen aina mahdolliseksi säähän tai vuodenaikaan katsomatta.

”Kaikki ladut vievät Vuokatin Urheiluopistolle” Vuokatin Urheiluopiston pihapiiristä alkaa yli 150 kilometriä pitkä latuverkosto, joka tarjoaa latuja kaikentasoisille ja -tyylisille hiihtäjille. Jos mielii hiihtämään jo aikaisin aamusta tai myöhään illalla, valaistuja latuosuuksia on 32 kilometriä. Alueen latupalvelu internetissä kertoo reittien lisäksi ajantasaisen latujen kuntotilanteen. Urheiluopistolta pääsee yhdyslatuja pitkin moniin kohteisiin, kuten Katinkultaan, Vuokatinmaahan, Vuokatinrantaan, Vuokatinhoville ja Sotkamoon.

16

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


10.10. ensilumenladulle Ulkoladuille Vuokatissa päästään Suomessa ensimmäisten kohteiden joukossa. Kesän yli varastoidusta lumesta tehtävä ensilumenlatu on avattu jo kymmenen vuoden ajan 10.10 kello 10. Latu rakennetaan alkamaan hiihtotunnelin päästä, josta voi jatkaa matkaa ensilumenladulle tai toisinpäin. Kymmenien tuhansien kuutioiden lumimassasta riittää lunta hyväkuntoisen ladun ylläpitämiseen luonnonlumien avaamiseen saakka.

ALAMAASTO

ENSILUMENLATU

Sotkamo

HIIHTOTUNNELI

Vuokatin Urheiluopisto VAARAN MAASTO

Vuokatinrinteet

Hiihtotunneli on auki kesäisinkin Vuokatissa hiihtokausi alkaa jo kesällä. Sulan maan aikaan aktiivihiihtäjät siirtävät hiihtolenkkinsä hiihtotunneliin. Katetussa tunnelissa on mahdollista urheilla kaikkina vuodenaikoina 2-7 asteen pakkasessa. Maailman ensimmäisen hiihtotunnelin latuprofiili ja 2,4 kilometrin edestakainen matka soveltuvat hyvin kaikille. Tunnelin pääsesonki ajoittuu kesäkuusta joulukuuhun, jolloin ladulle pääsee päivittäin.

Rullasuksilla vaaran nousuun Tunneliharjoittelun ohessa aktiivihiihtäjät hyödyntävät rullasuksia. Vuokattia ristiin rastiin kulkevat hyväkuntoiset kevyenliikenteen väylät ja rullahiihtorata tekevät hiihtolenkistä mahdollisen myös auringonpaisteessa. Kokeile kuntoasi myös Vuokatinvaaran haastavassa nousussa.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

17


Angry Birds Activity Park Vuokatti

liiku, leiki ja temppuile koko perheen voimin Koko perheen suosikkikohde on avoinna joka päivä.

L

apsuuden riemun voi löytää vanhemmallakin iällä Angry Birds Activity Park Vuokatista. Sisäaktiviteettipuistossa vierailu on monelle lapselle ja nuorelle ikimuistoinen kokemus, mutta usein leikin ja pelin lumo tempaisee mukaansa aikuisenkin. Monipuoliset tilat ja kymmenet erilaiset touhupaikat mahdollistavat elämyksellisen vierailun seurueelle kuin seurueelle aina lapsiperheistä työhyvinvointipäivän viettäjiin. Angry Birds Activity Park Vuokatti on auki vuoden jokaisena päivänä. Puistossa järjestetään säännöllisin väliajoin erilaisia teemapäiviä, hyväntekeväisyystempauksia sekä

VUOKATTIMAGAZINE2014–2015

keikkoja. Muun muassa Haloo Helsinki! ja Teemu Selänne ovat käyneet ilahduttamassa puistovieraita. Myös nuorison idoleita, supersuosittuja tubettajia käy puistossa pari kertaa vuodessa tapaamassa fanejaan osana Superparkin omaa SuperTube-kiertuetta. Puisto on neljänä toimintavuotenaan kerännyt paljon positiivista palautetta. Paras palaute on kuitenkin lasten ja aikuisten kasvoilla loistava ilo puistossa liikkumisen ja leikkimisen seurauksena. Tämän vuoden uutuutena puistosta löytyy SuperBall heittopeli joka onkin todettu useissa Superparkeissa yhdeksi suosituimmista aktiviteeteista.

WWW.VUOKATTI.FI

19


Tervetuloa seikkailun ihmemaahan Vuokattiin!

Uusittu Freestyle Hall liikuttaa monipuolisesti

Angry Birds Activity Park Vuokatti Lastaajantie 3, 88610 Vuokatti Puh. 044 7388 610 info@angrybirdsvuokatti.fi www.angrybirdsvuokatti.fi Tarkista puiston aukioloajat nettisivuilta.

Sisäaktiviteettipuistossa sijaitseva Freestyle Hall on temppuilijoiden rennoin kohtauspaikka. Syksyn 2016 remontissa yksi suurimmista muutoksista on trampoliinien määrän lisääminen Freestyle Halliin. Sekä kokeneet harrastajat että aloittelijat löytävät Freestyle Hallista oman tasoista tekemistä. Halliin voi tulla hyvillä mielin kokeilemaan skeittaamisen, skoottaamisen ja parkourin alkeita turvallisesti. Vaahtomuovikuutioilla täytetty monttu mahdollistaa hurjapäisimpienkin temppuilijoiden hypyt. Etenkin nuorten skeittiharrastajien sydämiin tiensä löytänyt Freestyle Hall on laajentanut tonttiaan suosionsa myötä. Permantoaluetta on laajennettu entisestään ja sen yhteyteen on rakennettu parkour- ja freerunning harjoittelua tukeva airtrack-ilmavolttirata.

20

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Tiesitkö tämän sisäaktiviteettipuistosta?

Pelit pystyyn! Game Arenan kentillä kilpaillaan leikkimielisesti jalkapallon, jääkiekon, pesäpallon, tenniksen, koripallon ja sählyn mestaruuksista. Erätauolla kilpakumppanit voi haastaa tanssipelissä tai Slack Line –tasapainonauhoilla. Välineet odottavat käyttäjiään valmiina pelipaikoilla, joten ottelun käynnistämiseksi tarvitsee vain koota joukkueet. Rakastettujen joukkuepelin lisäksi sisäaktiviteettipuistossa voi pelata myös golfia. Minigolf on mukava peli myös perheen pienimille ja Golf Arenan sisäharjoittelualueella kokeneetkin konkarit saavat swingin kulkemaan. Puiston golfsimulaattorista löytyy yli 140 kenttää ympäri maailman. Simulaattori on käytettävissä varauksesta ja erillisestä maksusta. Pelkän golfsimulaattorin käytöstä ei tarvitse maksaa puiston rannekkeen hintaa.

Kuntosali puiston yhteydessä Vauhdikkaamman liikunnan vastapainoksi sisäaktiviteettipuistosta voi piipahtaa kuntosalille. Laadukas ja kehuttu Forge-kuntosali palvelee hyvin aktiivista liikkujaa ja sen välineistöstä löytyy kaikkea perinteisestä rautatreeniä kaipaaville sekä liikunnan uusimpien trendien ystäville. Ohjatut ryhmäliikuntatunnit on järjestetty ilta-aikaan, jotta päivätyössäkäyväkin ehtii mukaan. Kuntosalin yhteydessä sijaitsevasta hierontapisteestä löytyy apu jumiutuneille jäsenille. Kuntosalille voivat tulla kaikki 15-vuotta täyttäneet ja yli. Pelkästään kuntosalille pääsee 10€:n kertamaksulla.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

• Puiston koko on 8700 m2. • Rannekkeet ovat voimassa koko päivän. Puistosta voi välillä poistua ja tulla myöhemmin takaisin. • Angry Birds Activity Park on osa SuperPark-ketjua.

Psst! Nämä vielä! Jos leikin tiimellyksessä nälkä yllättää, Robson’s ravintolan herkulliset annokset vaientavat murisevan mahan. Touhukas päivä on helppo katkaista koko perheelle soveltuvalla ruoalla jännittävässä ravintolamiljöössä. Freestyle Shopista ja Angry Birds -myymälästä löytyy matkamuistoja jokaiseen makuun. Freestyle Shopin valikoimasta löytyy muun muassa myös arvostetut brändit MAKIA ja DC sekä suositut Jymyn fanituotteet.

Tule mukaan ryhmäliikuntatunneille! Suosituille ryhmäliikuntatunneille pääsee mukaan puiston pääsylipun hinnalla tai erikseen 8€:n kertamaksulla. Kuntosalin jäsenille tunnit ovat ilmaisia. Ma klo 19-20 Kuntopaja Ke klo 19-20 Kahvakuula Lue lisää kuntosalijäsenyydestä ja kuntosalin palveluista www.angrybirdsvuokatti.fi

WWW.VUOKATTI.FI

21


Hyvän olon lähteillä Hyvän Olon Puodissa tehdään pitkiä päiviä kauneuden ja komeuden eteen. Hemmotteluhoidoissa viihtyvät myös perheen pienimmät.

V

iettelevä pin up -look, tummanpuhuva metallimeikki, pikkujouluihin sopiva glitter… Hyvän Olon Puodin ammattilaiset loihtivat illanvieton kruunaavan meikin ja kampauksen asiakkaan toiveiden mukaan. – Tapahtumiin liittyvien ajanvarausten määrä on kasvanut viime aikoina. Winter Openin tai Sotkamon Sykkeen tapaiset juhlat tuovat mukavan lisän työhömme, kertoo Hyvän Olon Puodin omistaja, kosmetologi Terhi Husu. Puodissa palvellaan asiakkaita neljän parturi-kampaajan, kolmen kosmetologin ja yhden hierojan voimin. Näin on mahdollista saada hemmottelut ystävyksille tai perheenjäsenille samaan aikaan, kunhan varaukset tehdään hyvissä ajoin.

– Käytännössä voimme järjestää ajan klo 7–22 välille. Joustavuudesta olemme pitäneet kiinni, Husu painottaa. Hyvän Olon Puodin yksi kiitetyistä piirteistä on ajan saaminen vielä lyhyelläkin varoitusajalla. Aikoja on tarjolla jopa samalle päivälle tai vähintäänkin samalle viikolle. Vuokatissa lomailevat vakioasiakkaat tietävät jo varata omiin harrasteisiinsa sopivan ajankohdan hyvissä ajoin. Tällöin voi varmistaa sen, että pääsee omalle suosikkikampaajalle tai -kosmetologille. Vilkkainakin aikoina Hyvän Olon Puodissa on vastassa seesteinen tunnelma. Asiakkaita palvellaan rautaisella ammattitaidolla, kiireettömästi.

Joustavasti avoinna

Asiakkaita toisessa polvessa

Virallisesti Hyvän Olon Puoti on avoinna arkisin klo 9–19 ja lauantaisin klo 9–13.

Terhi Husu aloitti vuonna 2002 kosmetologiyrittäjänä Katinkullan hoito-osastolla.

Kuuden vuoden päästä hän siirtyi omiin yritystiloihin. Vuodesta 2011 lähtien tunnelmallinen puoti on sijainnut Vuokatin ytimessä Huvilatiellä. – He, jotka olivat 2000-luvun alussa lapsia ja kävivät ensimmäisiä kertoja minun kosmetologihoidoissani, tuovat nyt omia pikkulapsiaan asiakkaakseni, Husu iloitsee. Hemmottelu ei ole pelkästään naisväen juttu. Hyvän Olon Puodissa on omat suositut palvelut myös miehille, kuten kokonaisvaltainen Äijätuunaus.

Joustavuudesta olemme pitäneet kiinni. TERHI HUSU


Nautiskele

PIKKUJOULUKAUDEN AVAUS KATINKULLASSA PITKIN PARKETTEJA

Useita kertoja loppuunmyyty WinterOpen -tapahtuma kerää jälleen yhteen menevimmän pikkujoulukansan ja maan eturivin artistit. Suomen suurimmissa pikkujouluissa villitsee tänä vuonna Antti Tuisku, JVG, YÖ, Sanni, Juha Tapio ja Jari Sillanpää.

Naapurinvaaran Huvikeskuksen nuorekkaissa ja rakastetuissa tansseissa esiintyvät suositut suomalaiset artistit orkestereineen. Nostalgisesta tunnelmastaan tunnettu Napis sijaitsee kauniissa maisemissa hyvien kulkuyhteyksien päässä ihan Vuokatin kupeessa.

WINTEROPEN 18.-19.11.2016

NAPIKSEN TANSSIT MAALIS-MARRASKUUSSA

Penkkiurheile

TALVIURHEILUN JUHLAA Vuokatin erinomaiset ladut on todettu hyviksi myös kansainvälisellä tasolla. Tästä todisteena Vuokatissa järjestettävä EM-hiihto. Perinteinen Vuokatti hiihto järjestetään jälleen maaliskuun lopulla. Lähde mukaan liikkumaan ja kannustamaan oma suosikkisi voittoon! Tapahtuma-alueella fiilistelykin on oma taiteenlajinsa.

2016 20.-22.1. Junior Super cup 25.-26.3. Vuokatti hiihto + Euroopamestaruus massahiihdot Suomen Cup maastohiihto 29.-30.10. IPC vammaishiihdon maastohiihto/ampumahiihto 7.-16.12.

2017 Lasten lumipäivät peruskoululaisille 10.-12.1 FIS Snow Day su 15.1. Junnusuperviikonloppu: 21.1. maastohiihto, mäkihyppy/yhdistetty ja ampumahiihto. 22.1. Skicross Vuokattihiihto/maratonhiihdon EM-kilpailut 25.-26.3.

Osallistu

ENSILUMENLADULLE 10.10 KELLO 10 Vuokatti avaa ulkolatujen hiihtokauden ensimmäisten joukossa. Urheiluopiston maastoissa kiertävä latu avataan joka vuosi 10. lokakuuta kello 10 ja laadukkaille laduille suuntaavat niin kuntoilijat kuin huippu-urheilijatkin. ENSILUMENLATU 10.10 ALKAEN LUONNONLUMIIN SAAKKA

HIIHDÄ, VAELLA JA SEIKKAILE Kainuun liikunnan Kainuu Endurance haastaa sinut liikkeelle! Porukassa on aina mukavampi liikkua sekä leppoisasti että tosissaan. Tutustu Kainuu Endurancen monipuoliseen tarjontaan ja varaa kalenteristasi tila lempparillesi jo nyt! KAINUUN LIIKUNNAN TAPAHTUMAT YMPÄRI VUODEN WWW.HAASTAITSESIKUNNOLLA.FI

24

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE2014–2015


NAPAPIIRIN SANKARIT 3- ELOKUVASSA VUOKATIN MAISEMIA KAMARIMUSIIKIN SÄVEL SOI Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali noteerataan taiteilijapiireissä ympäri maailman. Kauniin luonnon ja vesistöjen siimeksessä sijaitseva Kuhmo täyttyy kulttuuriväestä heinäkuun ajaksi ja erilaisissa konserteissa musisoidaan aamusta iltamyöhään. Tapahtuma järjestetään kesällä 48. kerran. KUHMON KAMARIMUSIIKKI 9.-22.7.2017

Napapiirin Sankareiden trilogian kolmas osa näkee päivänvalon syksyllä 2017 Yellow Film & TV:n tuotantona. Osa elokuvan kohtauksista kuvattiin kesällä 2016 Vuokatin maisemissa. Yhtenä pääyhteistyökumppanina elokuvassa toimi Vuokatin Aateli. Elokuvaa tähdittää tutut nimet kuten Pamela Tola, Jussi Vatanen ja Kari Ketonen.

LOPPUKIRI VAARAN NOUSUSSA

MAAILMAN PARASTA PESÄPALLOA

Maastojuoksu- ja rullahiihtotapahtuma Vuokatin Aateli Racessa huippuhiihtäjät ottavat mittaa toisistaan. Voittaja ratkeaa armottomassa rypistyksessä Vuokatinvaaran päälle.

Kainuun kultajuna Sotkamon Jymy pelaa Miesten Superpesiksen kotiotteluitaan upealla Hiukan stadionilla koko kesän aina alkusyksyyn asti. Lähde aistimaan ainutlaatuinen matsitunnelma!

VUOKATIN AATELI RACE 27.-28.6.2017

SOTKAMON JYMYN PESÄPALLOOTTELUT TOUKO-SYYSKUUSSA WWW.SUPERJYMY.FI

KISASTUDIOT HERKKUJEN ÄÄRELLÄ Ravintoloiden kisakatsomoissa on tunnelma huipussaan etenkin pääsarjojen loppuotteluiden aikaan. Holiday Club Katinkullan O’Learys, Bowl Circus Vuokatti ja Break Sokos Hotel Vuokatin Amarillo suurine screeneineen toivottavat penkkiurheilun ystävät lämpimästi tervetulleeksi. KISASTUDIOT YMPÄRI VUODEN

TUNTEIKKAITA TANSSILEIREJÄ Break Sokos Hotel Vuokatilla järjestettävät tanssileirit ovat täynnä hyväntuulista tanssiliikuntaa ja klassikkotanssien askelkuvioita lystikkäästä sambasta tuliseen tangoon. DANCE SWING VUOKATTI -TANSSILEIRIT 27.-29.1.2017

JUHANNUSTAIKOJA Keskikesän juhlan aikaan Vuokatissa ihastellaan kokkoja ja nautitaan rennosta yhdessä olosta hyvässä seurassa. Vesiurheilukeskuksella tapahtuu ja perinteinen juhannustennis mitellään Vuokatin Urheiluopistolla. VUOKATIN JUHANNUS 23.-25.6.2017

VUOKATTIMAGAZINE2014–2015

WWW.VUOKATTI.FI

25


Pieni kylä nimeltä Katinkulta Pirppa Taljavirta johtaa mielellään 3 000 vuodepaikan perhe-lomakohdetta, jossa riittää vilskettä vuoden jokaiselle viikolle.

H

einäkuu on Holiday Club Katinkullalle yksi vuoden vilkkaimmista kuukausista. Myös muina lomaviikkoina kylpylähotelli ja loma-asunnot täyttyvät matkailijoista. – Katinkulta on kuin pieni kylä, joka elää omaa virkeää elämäänsä vuoden jokaisena viikkona. Jopa hiljaisimpina aikoina alueella liikkuu paljon lomailijoita, kuvailee Katinkullan resort manager Pirppa Taljavirta. Katinkullassa matkailijat pääsevät nauttimaan harrasteiden paljoudesta säästä tai vuodenajasta riippumatta. Pohjoismaiden monipuolisimmaksi tituleerattu lomakohde hioo omia palveluitaan joka vuosi. Lomahuoneistojen uudisrakentamiseenkin on valmiudet odottamassa sopivaa ajankohtaa. – Katinkulta saa osansa koko Vuokatin kehittymisestä. Angry Birds -puisto, Bowlcircus-keilahalli, uusi ulkoseikkailupuisto ja kaikki muut palvelut ympärillä lisäävät Katinkullan suosiota, Taljavirta sanoo. Katinkullassa kuunnellaan asiakkaiden toivomuksia ja palautetta ajatuksella. Esimerkiksi viikko-ohjelmaa muokataan vuosittain palautteen perusteella.

Katinkullassa vuodesta 1993 Taljavirta on seurannut Katinkullan arkea jo vuodesta 1993. Hän aloitti silloin työskentelyn myyntipalvelussa. – Tänä aikana Katinkultaan on tullut yli 2 000 uutta vuodepaikkaa hotellin ja loma-

26

WWW.VUOKATTI.FI

huoneistojen muodossa, pari golfkenttää ja paljon muuta. Varaustekniikka on muuttunut täysin. Enää ei lyijykynällä paperille kirjoiteta varauksia tai telex-laitteella välitetä tietoja eteenpäin. Nyt varataan ja viestitellään verkossa. Ennen siirtymistä johtotehtäviin Taljavirta vastasi Holiday Clubin Pohjois-Suomen myynnistä aluemyyntipäällikkönä. – Sinänsä johtajan tehtäviin siirtyminen oli helppoa. Myyntipalvelun pitkällä kokemuksella tiesin, mitä Katinkulta on. Resort managerin on kuitenkin huomioitava kokonaisuus eri tavoin. Toinen kesäsesonki johtajana oli jo paljon rennompi, hän naurahtaa.

Luontoon vapaa-ajalla Taljavirran työtila sijaitsee myyntipalvelun yhteydessä. Täten johtaja pysyy ajan tasalla lomakeskuksen tapahtumista. – Aamu alkaa tietyillä hallinnollisilla töillä. Sen jälkeen yksi puhelinsoitto tai tapaaminen voi muuttaa täysin päivän alustavasti suunnitellun kulun. Tarvittaessa autan myyntipalvelua, jos käytännön asiakaspalvelutehtäviin tarvitaan lisävoimia, hän kertoo. Taljavirta pitää huolen, että vapaa-ajalla akut latautuvat seuraavaa työpäivää varten. Luonnossa liikkuminen, marjastus, mökkeily ja ylipäätään aika perheen parissa antavat sopivan lepohetken vauhdikkaasta lomakeskuksen arjesta.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Jopa hiljaisimpina aikoina alueella liikkuu paljon lomailijoita. P I R P P A TA L J A V I R TA


Kainuun Liikunta ylpeänä esittää:

Endurance Kainuu Endurance Kainuu on Kainuun Liikunta ry:n kestävyysliikuntaan painottuva tapahtumasarja. Kaikissa tapahtumissa etusijalla on elämyksellisyys, joka syntyy liikunnan tuomasta mielihyvästä, äärikokemuksista sekä kainuulaisesta luonnosta ja historiasta. www.endurancekainuu.fi

Lost In Kajaani Winter 18.2.2017 Lost In Kajaani Winter on talviversio Suomen suurimmasta seikkailukilpailusta Lost In Kajaani Adventuresta. Tapahtuma on talveen sovellettu yksipäiväinen seikkailu-urheilukilpailu rogaining-periaatteella ja winter-henkisillä quest-tehtävillä höystettynä. Seikkailutehtävät sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneimmillekin seikkailijoille. Osallistujan on mahdollisuus valita kahdesta sarjasta: Frozen tai Almost Frozen. www.endurancekainuu.fi

Vuokatti Hiihto on yksi Suomen suurimmista massahiihtotapahtumista, joka kerää vuosittain miltei 2000 hiihtäjää Vuokatin aurinkoisille keväthangille. Kansainvälinen Euroloppet-sarjaan kuuluva tapahtuma kerää hiihtäjiä ympäri maailmaa ja lisämaustetta tulevaan vuoteen tuovat Vuokatti Hiihdon yhteydessä järjestettävät Maraton Hiihdon EM-kilpailut. www.vuokattihiihto.fi

Vuokatin Vaellus & Vuokatti Trail Challenge 2.9.2017

Lost In Kajaani Adventure 15-17.9.2017

Vuokatin Vaellus & Vuokatti Trail Challenge järjestetään yhtä aikaa ja samalla ne ovat osa suurempaa ulkoilumessutapahtumaa. Vaellus ja juoksureitit tarjoavat osallistujille fyysisiä haasteita, mutta samalla myös henkeäsalpaavia maisemia. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lapsiperheille suunnattu vaellustapahtuma.

Lost in Kajaani Adventure on Suomen suurin seikkailukilpailu, jossa kilpaillaan kolmessa eri sarjassa pitkin Kainuun jylhiä vaara- ja korpimaisemia. Lost In Kajaani Adventuren tavaramerkkinä ovat upean luonnon ja maisemien lisäksi runsaat ja monipuoliset seikkailutehtävät, jotka takaavat elämyksiä niin vasta-alkajille kuin kokeneemmille konkareillekin.

www.vuokatinvaellus.fi www.vuokattitrail.fi

28

Vuokatti Hiihto & Maraton Hiihdon EM-kilpailut 25-26.3.2017

WWW.VUOKATTI.FI

www.lostinkajaani.fi

Kainuun Rastiviikko 25-30.7.2017 Vuonna 2017 Kainuun Rastiviikko juhlii 50-vuotista historiaansa perinteisen suunnistus- ja lomaviikon tunnelmissa Kuhmossa. Kainuun kuntien sijaitessa lähellä toisiaan, useimmat valitsevat majoituskohteekseen Vuokatin, mistä löytyy monipuolista tekemistä kaiken ikäisille. www.rastiviikko.fi

Vuokatti Hiihto Roller Ski marathon 1.7.2017 Uusi kesäinen Vuokatti Hiihdon sisartapahtuma, Vuokatti Hiihto Roller Ski Marathon järjestetään vuonna 2017 ensimmäistä kertaa. Vuokatin Aateli Race-viikonlopulle sijoittuva suomen suurin rullahiihtotapahtuma kokoaa yhteen sekä maajoukkueurheilijat että kuntohiihtäjät. www.vuokattihiihto.fi

Raatteen Maraton 26.8.2017 Raatteen Maraton on Suomussalmella järjestettävä juoksutapahtuma, joka juostaan talvisodan taisteluista tunnetulla Raatteen tiellä. Maratonreitille sijoittuu useita sodan taistelupaikkoja ja muistomerkkejä, joten tällä juoksureitillä riittää tunnetta. www.raatteenmaraton.fi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


UUSI V U O K A T T I

SUITES

Vuokatti Actionin elämykselliset aktiviteetit soveltuvat jokaiselle

E

tenkin nuorten keskuudessa suuren suosion saavuttaneet Vuokatti Actionin seikkailupaketit ovat nimensä mukaan täynnä toimintaa. Bodyzorb -kuplapallossa jalkapallon peluu saa aivan uudet ulottuvuudet ja vaijeriliuku kuljettaa laskijaa 200 metrin matkan. Myös köysilasku, jousiammunta, alppicurling ja seinäkiipeily ovat osa monipuolista ohjelmatarjontaa. Hurjapäisimmät voivat kokeilla kiikingiä, jossa keinu pyöräyttää kyytiläisensä ympäri 360 astetta. Vuokatti Actionin aktiviteetteja on helppo yhdistellä keskenään ja ne soveltuvat hyvin niin lapsille, nuorille, yritysporukoille kuin leirikoululaisillekin. Vauhdikkaat lajit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä turvallisessa ympäristössä ja niiden syn-

nyttämät kokemukset säilyvät hauskoina muistoina aina siihen saakka, kunnes jännittäviä lajeja on palattava kokeilemaan uudemman kerran.

www.vuokattiaction.fi

YHTEYDENOTOT Hotelli Vuokatti Suvikkaantie 6, 88610 Vuokatti | P. 020 7229620 www.hotellivuokatti.fi | info@hotellivuokatti.fi


Haasta itsesi seikkailuradalla

K

Kuulostaako tasapainottelu 11 metrin korkeudessa houkuttelevalta? Vuokatin seikkailupuisto saa adrenaliinin virtaamaan ja seikkailijan hihkaisemaan onnistumisen riemusta.

eskittynyt katse, sitten hyppy… Onnistunut ote palkitsee seikkailijan ja edessä on vauhdikas vaijeriliuku kohti radan loppua. Vuokatin seikkailupuisto antaa kaikenikäisille mahdollisuuden haastaa oman rohkeutensa ja kehonsa. – Radan suorittaminen testaa henkistä kanttia, fyysistä kuntoa sekä oppimiskykyä. Lihasvoimasta voi olla apua, mutta oikealla tekniikalla on suurempi merkitys, yrittäjät Priidik Vesi ja Priit Pärle kertovat. Ensikertalaisille suositellaan etenemistä ykkösradalta numerojärjestyksessä kohti kuutosta, sillä ratojen vaikeusaste kasvaa asteittain. Viimeistä rataa on arvioitu jopa Suomen vaikeimmaksi. Kaikki radat kiertävä saa varata urakkaan 3–4 tuntia. Oman aikataulun ja kunnon mukaan ratoja voi tehdä itselle sopivan määrän. Seikkailupuistossa on myös kaksi lapsille omistettua rataa. Niille pääsyvaatimuksena on kävelytaito. – Varsinaisille radoille vaaditaan tietty pituus. Kolmelle ensimmäiselle radalle päästäkseen on oltava vähintään 115 senttimetriä pitkä. Yli 140-senttiset pääsevät kai-

30

WWW.VUOKATTI.FI

kille radoille, Pärle kertoo. Radat suoritetaan ohjatun harjoitusradan jälkeen itsenäisesti. Henkilökunta valvoo suorituksia kauempana, ja hihkauksesta apu saapuu paikalle. Seikkailupuistossa on mahdollista taiteilla kaikkina vuodenaikoina. Säätiloista ainoastaan ukkonen keskeyttää kiipeilyn hetkellisesti.

Radat omista ideoista Vuokatissa lumilautailijoita valmentava Priidik Vesi pohti jo pari vuotta sitten, että Vuokatissa pitäisi olla puihin rakennettava seikkailupuisto. Idea sai muhia vuoden, kunnes polut kohtasivat tutun maanmiehen Priit Pärlen kanssa. Pärle suunnittelee työkseen seikkailupuistoja. Hänkin innostui suuresti nähdessään urheiluopiston harjulla kasvavat suorat, pitkät männyt. Paikka oli kuin tehty seikkailuratoja varten. – Vuokatin radat suunniteltiin oman kokemuksen ja asiantuntemuksen pohjalta. Emme ole käyneet Suomen muissa puistoissa ottamassa mallia. Olemme tainneet tehdä jotain uutta, kun puistomme kiinnosti

heti muitakin seikkailupuistoyrittäjiä, Vesi naurahtaa.

Apua ”isoveljiltä” Ensi kesäksi puistoon on suunniteltu pitkää vaijeriliukua Ahvenuksenlammen yli sekä uutta rataa lammen ympärille. Samalla vahvistuu Vuokatin seikkailukeskittymä lammella olevan Vuokatin Vesiurheilukeskuksen kanssa. Priidik Vesi on kiitollinen ”isoveljille” Vuokatinrinteille ja Vuokatin urheiluopistolle yhteistyöstä sekä avusta yrityksen alkutaipaleella. – Me puolestaan pystymme tekemään osamme alueen hyväksi työllistämällä kesäisin Vuokatissa opiskelevia. Seikkailupuisto saa osaavaa henkilökuntaa esimerkiksi liikunta- ja matkailualan opiskelijoista.

Ota mukaan • ulkoiluvaatteet • kengät, jotka pysyvät hyvin jalassa • vesipullo ja pientä evästä

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Vuokatin Vesiurheilukeskus

kruunaa vesiurheilijan kesän

www.vesiurheilukeskus.fi

A

hvenuslammen idylliset maisemat ja Vuokatin Vesiurheilukeskuksen vauhdikkaat aktiviteetit voi kokea vaikka useampana päivänä, koska tekemistä riittää niin vastaalkajille kuin aktiiviharrastajillekin. Vesiurheilukeskuksen vetonaula on maailman suurin skeittisaunalautta ja lammen ylittävään Wakestation-kaapeli, joka vetää asiakkaita pitkin vedenpintaa. Suosiotaan kasvattanut wakeboarding on tullut Suomeen jäädäkseen ja sen harrastajamäärät kasvavat kesä toisensa jälkeen. Weikkaamisen lisäksi Vesiurheilukeskuksessa voi myös SUP-lautailla, vesihiihtää, sukeltaa ja saunoa hyvässä seurassa. Aktiviteetit voi tulla kokemaan yksin tai ryhmän kanssa. Kauniina kesäpäivinä keskuksella saattaa vierailla jopa kymmenen erilaista seuruetta ja musiikki vauhdittaa menoa entisestään. – Ihmiset tekevät tunnelman ja ryhmät tuovat siihen omia vivahteitaan. Keskuk-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

sen vakiasiakkaat kehittyvät kesän aikana silmin nähden yhä paremmiksi, sanoo Vesiurheilukeskuksen yrittäjä Jaakko Tossavainen. Vuokatin Vesiurheilukeskuksen ensimmäinen tehtävä on saada asiakaat veteen ilman kylmän tunnetta. – Vuokravälineiden laatu näkyy suoraan asiakastyytyväisyydessä. Käytössämme on esimerkiksi laadukkaat ammattikäyttöön suunnitellut RipCurlmärkäpuvut, jotka yllä vedessä ei tule kylmä missään vaiheessa. Vesiurheilukeskus ei hiljene ilmojen

viilettyä, vaan toiminta jatkuu. Kun saunalautta liukuu keskelle Ahvenuslampea, aukeaa kattoterassilta upeat näkymät Vuokatinvaaralle ja revontulien värittämälle taivaalle. Vesiurheilukeskus tarjoaa kesäisin ohjattua toimintaa SUP-laudoilla kuten esim. Sup Balancea ja retkiä luontoon. Vesiurheilukeskukselta saat myös vuokrata lautoja vaikka mökille.

VESIURHEILUKESKUS

PYSÄKÖINTIALUE

WWW.VUOKATTI.FI

31


Vuokatti Safaris

seikkailee vuoden ympäri

V

uokatti Safaris on monipuolisuudessaan yksi Suomen suurimmista ohjelmapalveluyrityksistä. Seikkailuntäyteiset aktiviteetit vaihtuvat vuodenajan mukaan ja niiden tapahtuma-areenana toimii Vuokatin luonto. Sulanmaan kaudella ajetaan mönkijöillä, melotaan kajakeilla, vaelletaan ja kalastetaan. Vuokatti Safaris järjestää myös hurjia RIB-venesafareita, joilla pääsee nauttimaan vauhdin huumasta Pohjois-Suomen nopeimmalla safariveneellä. Kajakit, kajakkikaksikot ja kanootit voi vuokrata joko omaan käyttöön tai kokeilla välineitä turvallisesti opastetuilla retkillä. Kesävuokraamossa on myös polkupyöriä, kick bikeja, tandempyörä, sup-lautoja, soutuvene ja huippusuositut fat bike -pyörät. Tarvittavat varusteet kypäristä pelastusliiveihin kuuluvat aina retkeilijöille ja vuokrakauppaan. Ilmojen viiletessä rekikoirakeskuksen iloiset huskyt lähtevät liikkeelle ja luonnonlumien tultua viikko-ohjelman mukaiset koiravaljakkoajelut käynnistyvät. Erilaisia ja erimittaisia retkiä on runsaasti ja jokaiseen koiravaljakkoajeluun kuuluu eväshetki kuumine juomineen sekä mahdollisuus silitellä ja tutustua valloittaviin huskypersooniin. Koirat ovat yksilöllisiä, tuntevia sekä ajatte-

32

WWW.VUOKATTI.FI

levia ja kohtaaminen kiltin ja iloisen eläimen kanssa on täynnä taikaa. Rekikoirakeskuksella on mahdollisuus vierailla myös kesäisin ja hauska ajelu voidaan järjestää myös helteiden aikaan hiihtotunnelissa. Talvella ajetaan paitsi koiravaljakoilla, myös moottorikelkoilla ja seikkaillaan lumikenkäretkillä. Kesävuokraamon tavoin myös talviaikaan välineitä on mahdollista vuokrata omaan käyttöön. Moottorikelkkasafareihin ja vuokrauspalveluihin kuuluu kaikki asianmukaiset varusteet, kartta ja ajo-opetus. Moottorikelkkasafareilla pysähdytään tunnelmalli-

selle vierastuvalle evästämään. Kaikki Vuokatti Safariksen palvelut soveltuvat hyvin erilaisille ryhmille ja perheille. Retkille ja safareille on ilmoittauduttava etukäteen. Koko ohjelmatarjonta on nähtävillä netissä ja yrityksen iloiset asiakaspalvelijat auttavat mielellään oikeanlaisten ohjelmien ja välineiden valinnassa.

www.vuokattisafaris.fi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


GoVuokatti

Tapahtumat & tekemiset samasta osoitteesta

G

oVuokatin laadukkaista ohjelmista löydät sopivat tekemiset monenlaisiin tilanteisiin. Ohjelmavaihtoehdoissa on toivomustenne mukaisesti liikuntaa, ulkoilua, vauhtia ja jännitystä tai rentoa yhdessäoloa. Erilaiset illanvietto-ohjelmat kruunaavat aktiiviset päivät. Suuremmat ohjelmakokonaisuudet rakennamme asiakkaan toiveiden mukaan hyödyntäen palveluissamme uusinta tekniikkaa, uusia innovaatioita sekä laajaa yhteistyöverkostoamme. Kauttamme saatte ohjelmien lisäksi myös Vuokatin parhaat majoitukset sekä kaikki muut mahdolliset palvelut. GoVuokatin henkilöstöllä on kymmenien vuosien kokemus Vuokatin matkailusta ja alueella vierailevien asiakkaiden palvelemisesta. Tunnemme Vuokatin tarjoamat mahdollisuudet erinomaisesti ja pysymme mukana paikallisessa menossa täällä Vuokatin vaarojen kupeessa toimiessamme. Tarjotaksemme vain parasta, toimimme yhteistyössä alueen palveluntarjoajien kanssa. Tuomme tarvittaessa ohjelmamme ja kalustomme asiakkaan toivomaan paikkaan, esimerkiksi suositut elämyslaitteemme toimivat vetonauloina erilaisissa yleisötapahtumissa. Myös suositun paintball –värikuulapelin kalusto liikkuu tarvittaessa vaihteleville pelipaikoille. GoVuokatin vuokraamo palvelee kausittain vaihtuvilla aukioloajoilla BowlCenter Vuokatissa. Kesäsin vuokrattavissa on polkupyöriä sekä frisbeegolfvälineitä, talviseen liikkumiseen taas kuuluvat sukset, lumikengät, potkurit sekä mäenlaskuvälineet. Lisäksi kalustossamme on paljon erilaisia aktiiviseen lomailuun kuuluvia tarvikkeita, soita tai lähetä sähköpostia niin löydämme tarvitsemasi välineet. Erämaatukikohtanamme toimii metsän

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

keskellä sijaitseva edustuskäyttöön kunnostettu Puikkokosken metsäkämppä. Paikka soveltuu mainiosti illanviettoihin, perhejuhliin, harrastustoimintoihin ja ulkoiluun. Kämpän pihapiirissä järjestämme monenlaisia hauskoja ja vauhdikkaita ryhmäohjelmia. Syksyisin Puikkokoski toimii metsästäjien tukikohtana, tilalla on metsästysoikeus lähes 5000 hehtaarin alueelle.

Toivottavasti tapaamme sinut pian Vuokatissa, tervetuloa kokemaan jännittävää sykkeen nostatusta tai paluuta luonnon rytmiin.

www.govuokatti.fi

WWW.VUOKATTI.FI

33


Stipendillä vuoden majoitus ja päivälliset

T

avoitteellisesti urheilevalle ja opiskelevalle ei usein jää aikaa työn tekoon. Jostain olisi kuitenkin saatava euroja perusarkeen ja urheilukuluihin opintotukien lisäksi. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on perustanut opiskelijoidensa arjen tukemiseen stipendiohjelman. Stipendillä nuori lahjakkuus saa esimerkiksi majoituksen ja päivälliset vuoden ajaksi. Näin lahjakas urheilija saa keskittymisrauhaa arjen huolista itse urheiluun ja opiskeluun. Urheiluakatemia jakaa stipendejä vuosittain päälajeissaan. Ensimmäisessä jaossa annettiin kaksi vuoden majoituksen ja ruokailun kattavaa stipendiä. Lisäksi jaettiin neljä vuoden päivällisruokailut sisältävää stipendiä. Kaudella 2016–2017 stipendiohjelman virallisina kumppaneina ovat Vuokatin Urheiluopisto, Vuokatinrinteet, Break Sokos Hotel Vuokatti ja Kainuun OP-liitto.

Mikä on Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia? • Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa mahdollisuuden opiskelun ja urheilun yhdistämiseen. Huippuurheiluverkosto takaa laadukkaan valmennuksen ja opetuksen aina yläkoulusta varusmiespalvelukseen ja korkeakouluopintoihin saakka. • Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa on mukana 12 oppilaitosta sekä Kainuun prikaati. Verkostoon kuuluu noin 650 urheilijaa 13 lajista.

34

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Matkailualan ammattilaiseksi Vuokatissa Mikä olisikaan parempi paikka opiskella matkailualaa kuin ympärivuotisesti Suomen monipuolisin matkailukeskus?

R

ovaniemeläinen Emma Patja opiskelee nuorten koulutuksessa toista vuotta matkailupalvelujen tuottajaksi. Lumilautailijalle opinnot Vuokatissa olivat ykkösvaihtoehto, sillä Emma halusi yhdistää opiskelun ja urheilun. – Pääsin KAOn opiskelijana mukaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennukseen. Minulla on kahdesti viikossa aamutreenit ja viikossa yhteensä kuudet urheiluakatemian treenit. Urheilupainotteinen ammatillinen koulutus mahdollistaa sen, että harjoitus- ja kisareissuille on helpompi osallistua ja ne ovat osa matkailualan perustutkintoani, hän kertoo. 17-vuotias Emma on kotiutunut hyvin Vuokattiin. Hän on iloinen valitsemastaan alasta, sillä matkailualan opinnot antavat paljon erilaisia vaihtoehtoja työllistymiseen. Kainuun ammattiopiston matkailualan opiskelijat pakertavat Sokos Hotel Vuokatin naapurissa Snowpoliksen tiloissa. Matkailualan perustutkinnon suorittajat valmistuvat joko matkailupalvelujen tuottajiksi tai matkailuvirkailijoiksi. Ammatillisesta aikuiskoulutuksesta keväällä 2016 valmistunut Pirita Jurmu suoritti perustutkinnon näyttötutkintona. – Syksyn 2015 olin viikonlopputyöntekijänä Vuokatti Safaris -yrityksen koirahommissa. Silloin tein muun muassa huskytrekkingsafarin yhteydessä matkailupalvelujen toteuttamisen ja opastuspalvelujen tutkintotilaisuudet. Opintojen henkilökohtaistaminen sekä KAOn kansainvälinen työssäoppiminen ja hankerahoitus mahdollistivat työssäoppimisjaksojen suorittamisen Islannissa ja Espanjassa, tamperelainen Pirita kertoo.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

Emma Patja on tyytyväinen valintaansa tulla opiskelemaan Vuokattiin

Hyödyllistä yhteistyötä Aiemminkin matkailu- ja ravintola-alalla työskennellyt Pirita koki oppilaitoksen ja paikallisten yritysten yhteistyön toimivan Vuokatissa erittäin hyvin. – Matkailualan eri toimijat opintojen välittömässä läheisyydessä tekevät opiskelusta mielekästä ja sujuvaa. Yhteistyön toimivuudesta hyötyvät niin yrittäjät kuin

opiskelijat, hän sanoo. Pirita halusi työllistyä opintojensa myötä ulkomaille ja saikin heti valmistuttuaan vakituisen työn Espanjasta. – KAOssa tuettiin erinomaisesti tavoitteitani. Opintojen, perhe-elämän ja kansainvälistymisen yhteensovittaminen oli yllättävän helppoa, hän kiittää.

WWW.VUOKATTI.FI

35


Koti liikkujan unelmapaikassa L

SuperPark Oy:n kehitysjohtaja Taneli Sutinen hyödyntää Vuokatin monipuolista harrastetarjontaa. Oma kotikin on ideaalisella paikalla hiihtolatujen ja kalavesien äärellä.

iikunnallisten sisäaktiviteettipuistojen ideoijan harrastelista on arvattavasti liikunnallinen. SuperPark-kehitysjohtaja Taneli Sutinen nauttii kesäisin pyöräilystä. Talvisin hän kuntoilee Vuokatin laduilla ja Vuokatinrinteillä. Ympäri vuoden lihaskunto pysyy yllä kuntosalitreeneillä sekä kahvakuulaillen. – Tykkään pyöräillä sekä maastossa että maanteillä, Vuokatissa on siihen erinomaiset mahdollisuudet. Kotimme rannasta pääsee suoraan hiihtoladulle tai kalalle. Vuokatti on kyllä mahtava paikka harrastaa, ja hienot maisemat saa vielä kaupan päälle, Sutinen myhäilee. Sutinen arvostaa Vuokatin monipuolisuutta. Vaikka jotain lajia ei säännöllisesti harrastaisikaan, on mahdollisuus aina olemassa.

Kalastusta ja eväsretkiä Aikaisemmin suunnitelmallisesti treenannut Sutinen on nykyään kallistunut nautinnollisen liikkumisen puolelle. Mitään aikataulutettua treeniohjelmaa ei ole tarpeen tehdä. Välillä voi lähteä rentoutumaan kalalle tai muuten vaan veneilemään. Ja 4ja 10-vuotiaat tyttäret tykkäävät, kun isä vie koko perheen eväsretkelle vaaramaisemiin. Kehitysjohtajana Taneli Sutinen vastaa muun muassa uusista SuperParkhankkeista sekä tuotekehityksestä. Työ vie ympäri Suomea ja ulkomaillekin. Sutisen toimisto on siellä, missä mies, puhelin ja läppäri sattuvat sillä hetkellä olemaan. – Töiden takia olen aika paljon reissussa. Vuokatissa ollessa teenkin paljon töitä

kotona perheen parissa, vaikka Vuokatin puisto toimistoineen olisi ihan vieressä.

Kahvakuulailu sopi vauva-arkeen Yrittäjänä Sutinen on tottunut rytmittämään arkea senhetkisten töiden ja elämäntilanteen mukaan. Esikoisen ollessa pieni hän innostui kahvakuulailusta. Kuulan avulla kuntoilu onnistui helposti kotona ja lyhyessä tuokiossa vauva-arjen keskellä. Tietty juttu on säilynyt vuodesta toiseen harrastelistan ykkösenä. Kaipuu luontoon ja erämaahan vie Sutisen majoittumaan virtaavien vesien äärelle. – Perhokalastus on minulle suuri intohimo. Perhokalalla jää työasiatkin täysin pois mielestä.

Idea SuperParkista syntyi munkkia syödessä SuperParkien yritysidea yllätti Taneli Sutisen munkki kourassa. Sutinen oli kahvilassa lukemassa iltapäivälehteä, kuluttamassa aikaa samalla kun hänen esikoisensa temppuili pelkästään lapsille suunnatun sisäleikkipuiston laitteissa. – Kun Vilma tuli hikipäässä luokseni, olin hetken kuin halolla olisi päähän lyöty. Ihmettelin, miksi istun täällä erillään kahvilassa, kun on vapaapäivä ja se olisi mahdollista viettää yhdessä tyttären kanssa pelaten ja leikkien, Sutinen muistelee. Niinpä Sutinen meni mukaan temppuilemaan lasten mitoituksella oleviin laitteisiin ja eihän se kovin ketterästi käynyt. Eikä seassa näkynyt muita aikuisia, mikä tuntui

36

WWW.VUOKATTI.FI

hieman vaivaannuttavalta. Nämä kokemukset saivat Sutisen miettimään, miten sisäleikkipuistot voisi muuntaa kaikenikäisille sopiviksi. Hän ryhtyi puhumaan ajatuksesta Vuokatissa ja yritysidea alkoi yhteistyössä kasvaa kohti toteutusta.

Teinit liikkeelle Menestyneessä SuperPark-konseptissa on uutta ajatus eri-ikäisiä innostavien liikuntapaikkojen yhdistämisestä saman katon alle. Näin koko perhe, kaikenikäiset yhdessä, kokevat liikunnan riemun. Erityisen iloinen Sutinen on SuperParkeihin olennaisesti kuuluvien Freestyle-hallien

saamasta suosiosta. – Varhaisteinejä ja teinejä on melko vaikea motivoida liikkumaan. Freestyle-hallissa he temppuilevat posket punaisina viisi–kuusi tuntia. He eivät varsinaisesti koe harrastavansa liikuntaa, kun se tapahtuu liikkumisen viihteellistämisen kautta.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Jouluna 2016 avataan Tampereelle Suunnitelmissa SuperParkeja lisää Suomeen, Ruotsiin, Baltian maihin sekä Kiinaan.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

SuperPark • Puistot Vuokatissa, Oulussa, Vantaalla ja Turussa • Joulukuussa avataan Tampereelle • Lisenssiperustainen SuperCorner Kuopiossa • Tulossa lisenssipuistot Kalajoelle ja Hyvinkäälle • Suunnitelmissa SuperParkeja lisää Suomeen sekä Ruotsiin ja Baltian maihin • Neuvotteluja myös muualla Euroopassa ja Aasiassa

WWW.VUOKATTI.FI

37


Uusi hyvinvoinnin ja aktiviteettien mekka Vapaa-ajan matkailijat ovat kasvava ja tervetullut kävijäkunta huippu-urheilijoiden rinnalle.

38

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


K U VA : V I E N A J U R V E L I N

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

39


Meillä on täällä valtavasti tietoa ja mahtavat puitteet, mitä voidaan hyödyntää. Liikunnan iloa voi jakaa muillekin kuin urheilijoille. K R I S T I LO U K U S A

V

uosien saatossa Vuokatin Urheiluopiston toiminta on laajentunut laajentumistaan ja arvostetun opiston tarjontaa kehutaan yhdeksi maan monipuolisimmista. Tähän asti opistolla ja sen lähiympäristössä järjestetään ympäri vuoden suuria ja tunteikkaita urheilutapahtumia ja etenkin lomasesonkeina ohjelmassa on paljon kaikille avoimia tempauksia hiihtosuunnistuksesta pallopeleihin. Tapahtumat tuovat yhteen ihmisiä jakamaan ja kokemaan yhdessä liikunnan iloa. Kesän ja alkusyksyn aikana liikunnan ystäviä keräävät paikalle muun muassa polkujuoksukilpailu Vuokatti Trail Challenge, Vuokatin vaellus ja uusi Janni Hussin ja Kaisa Jaakkolan vetämä hyvin-

40

WWW.VUOKATTI.FI

vointiviikonloppu. Samoihin aikoihin Vuokatissa leireilevät eri talvilajien juniori sekä aikuisurheilijat. Syystalvella ja talvella opistolla järjestetään runsaasti kisatapahtumia. Tulevaisuudessa opisto keskittyy urheilijoiden lisäksi myös omasta hyvinvoinnista kiinnostuneisiin vapaa-ajan matkailijoihin.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Uusien sisäliikuntapaikkojen lisäksi Vuokatin Urheiluopiston palveluntarjonta uusitaan lähes kokonaan. Uusiin kehittyviin palveluihin yhdistyy kokonaisvaltaisesti luonto, elämykset, liikunta ja henkinen hyvinvointi. Opistolta löytyy ohjattua toimintaa sekä

lapsille että aikuisille ja puitteet soveltuvat mainiosti myös itsenäiseen lomailuun ja harrastamiseen. – Urheiluopisto kehittää parempaa tarjontaa kaikille omasta hyvinvoinnistaan kokonaisvaltaisesti kiinnostuneille. Meillä on täällä valtavasti tietoa ja mahtavat puitteet, mitä voidaan hyödyntää. Liikunnan iloa voi jakaa muillekin kuin urheilijoille. Kehitämme paketteja, joissa huomioidaan sekä fyysinen että psyykkinen hyvinvointi, kertoo uusi Hyvinvointimatkailunpäällikkö Kristi Loukusa. Opistolla on runsaasti ohjelmallisia lomapaketteja, jotka ovat täynnä aktiviteettejä koko perheelle. Ohjatut aktiviteetit kattavat suuren määrän lajeja aina lumikenkäilystä

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


K U VA : J O O N A S O J A L A

K U VA : J O O N A S O J A L A

K U VA : V I E N A J U R V E L I N

ja hiihdosta erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin. Hiihtotunneli ja uimahalli ovat itsenäisempien lomailijoiden suosikkeja vuodesta toiseen. Ensilumenlatu avataan jo lokakuussa, joten malttamattomimpien hiihdon ystävien ei tarvitse odottaa luonnonlumien tuloon saakka. Uutuutena opisto on saanut naapurikseen Vuokatin Seikkailupuiston, joka on yksi vetovoimaisimmista ohjelmantarjoajista. – Liikunnan ja elämysmatkailun lisäksi huolehdimme asiakkaidemme hemmottelusta ja palautumisesta, joten erityisesti ravintoon panostetaan ja ohjelmiin on halutessaan mahdollista saada myös hemmotteluhoitoja. Hyvinvointi on paljon laajempi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

käsitteenä mitä monet kuvittelevat, loputtomalla rehkimisellä sitä ei välttämättä saavuteta ja sen vuoksi monipuolistamme tarjontaa, kertoo vielä Loukusa.

Koko perheen liikuttaja Vuokatin urheiluopiston monipuolistunut majoitus- ja lomapakettitarjonta palvelee loistavasti myös lapsiperheitä. Perheillä on mahdollisuus osallistua yhdessä ohjelman tarjontaan, koska harrasteet sopivat myös perheen pienemmillekin. Vanhemmat voi halutessaan myös harrastaa keskenään ja jättää lapset touhukkaiden aktiviteettien pariin. Lasten ja nuortentalo Mestassa on

loma-aikoina koulutettuja ohjaajia, joiden huomaan voi jättää 3-8-vuotiaat lapset. Mestassa voi kiipeillä, kylpeä pallomeressä, askarrella tai pelata vaikka Nintendo Wiitä. Opisto järjestää lapsille myös laji- ja liikuntaleirejä, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Liikuntaleirit ovat avoimia kaikille halukkaille, lajileirit ovat suunnattu jo hieman edistyneemmille. Leireillä lapset ja nuoret saavat arvokasta oppia taitavilta ohjaajilta, joiden joukossa on ammattiurheilijoitakin. Vuosittain urheiluopistolla vetää leiriä muun muassa Stanley Cup-legenda Teemu Selänne.

WWW.VUOKATTI.FI

41


Kohti uudistunutta

urheiluopistoa Vuokatin urheiluopiston menestyksekäs tulevaisuus avautuu kasvun ja kansainvälistymisen kautta. Urheiluopiston kehitystä johtaa Vuokatin erinomaisesti tunteva Veikko Halonen.

T

oimitusjohtaja Veikko Halosen tehtävänä on luotsata Vuokatin urheiluopisto omasta hyvinvoinnista kiinnostuneiden matkailijoiden ja huippu-urheilijoiden toivelistan ykköseksi. Esimerkiksi hyvinvointimatkailun osalta ei enää riitä tieto, mitä kuluttaja haluaa tänään. – Aktiivisuusrannekkeet ovat jo vanha juttu. Meidän on oltava mukana seuraavassa monitoroinnin mallissa. Se voi olla korvanlehden sirusta tai hengitysilmasta saatava data, jota personal trainer pystyy välittömästi analysoimaan, Halonen visioi. Tuotteistukseen Halonen on ottanut ideointiapua Ajatushautomo Demos Helsingiltä. Hyötyä on myös Jyväskylän yliopiston liikuntateknologiayksikön tutkimuksista, joita tehdään kivenheiton päässä Snowpoliksella. Vuokatin urheiluopiston hyvinvointi- ja luontomatkailutuotteet kohdistuvat jatkossa ryhmien sijaan suoraan kuluttajalle, yksilöllisemmin paketoituna. Halonen muistut-

taa, että kaikkea tarjontaa ei tarvitse löytyä omasta takaa. – Etenkin hyvinvointialan tuotteisiin liittyy paljon henkilöbrändejä. Voimme ostaa heidän asiantuntemustaan ja tuoda sen tarjolle huippuolosuhteisiimme. Urheiluopisto koostaa tuotteen ja kokoaa yhteen samanhenkiset harrastajat.

Uusi jäähalli lähivuosina Kasvua on luvassa Vuokatin urheiluopistolta Sokos Hotel Vuokatille ulottuvalla alueella. Vuokatin ydinkeskustaa kehitetään Vuokatti Sport & Wellness Resort -ideologialla. – Ensimmäisenä toteutetaan Vuokatti Areena. Tämä nykyisen uima- ja palloiluhallin yhteyteen tuleva jäähalli sisältää 1–2 jäätä. Tila on mahdollista muuntaa myös suurten tapahtumien ja kokousten areenaksi, Veikko Halonen kertoo. Monen toimijan yhteisellä alueella on varaus 2 000–3 000 uudelle vuodepaikalle. Investointeihin tarvitaan sekä alueella jo ole-

via yrityksiä että ulkopuolisia sijoittajia. – Vuokatti olosuhteineen varmasti herättää kansainvälisten sijoittajien kiinnostuksen, kunhan alueella tarjottavat tuotteet ovat kunnossa, Halonen painottaa.

Treeniä huippujen tavoin Vuokatin urheiluopiston huippu-urheiluperinnettä ylläpidetään ja kehitetään edelleen. Vuokatti Olympic Training Centerin vahvuutena ovat talvilajit. Laadukkaita harjoitteluolosuhteita ja kaikkea huippu-urheiluun liittyvää osaamista markkinoidaan kansainvälisille markkinoille. Kasvua haetaan etenkin Aasiasta. – Lisäksi pystymme tarjoamaan peruskuluttajille ne samat olosuhteet ja palvelut, joita huippu-urheilijatkin käyttävät, Halonen muistuttaa. Myös liikunnalliseen elämäntapaan ja urheiluun liittyvä toisen asteen perusopetus kuuluu Vuokatin urheiluopiston toimintaan jatkossakin.

Töitä kotiseudun hyväksi Veikko Halonen aloitti Vuokatin urheiluopiston toimitusjohtajana vuoden 2016 alussa. – Kotiseutuun on aina erityinen tunneside, sydän palaa tälle työlle. Halonen on työskennellyt parikymmentä vuotta eri matkailukeskuksissa ympäri Suomea. Vuosituhannen alussa hän oli kolme

42

WWW.VUOKATTI.FI

vuotta Katinkullan toimitusjohtajana. Uralla on kertynyt vankka kokemus myös konsulttiyhtiöiden arjesta ja kansainvälisen sijoittajien toimintatavoista. Ennen urheiluopiston työtä Halonen keräsi yksiin kansiin matkailualueen kehityssuunnitelman, Sotkamo–Vuokatti Mas-

terplanin. Urheilullisen toimitusjohtajan Vuokatti-tuntemus ei rajoitu pelkästään liiketoimintaan. – Harjut, jotka jatkuvat Hiukasta kymmeniä kilometrejä kohti Tipasta, ovat Vuokatin salattu helmi. Aivan loistava maasto polkuineen, vannoutunut maastopyöräilijä vinkkaa.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

43


44

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


FINE DININGIA omassa osoitteessa Lomakodissa nautittu ravintolatason illallinen saa varmasti naapurit kateelliseksi. Kainuun Ruokapalveluiden fine dining -herkut sopivat elämykseksi niin kokouksiin kuin kynttiläillallisille.

K

ainuun Ruokapalveluiden Juho Härkönen valitsee elämysillalliselle mielellään paikallista kalaa. Myös erikoislihat, kuten riista, soveltuvat erinomaisesti fine dining -lautaselle. Kainuun Ruokapalveluiden elämysillallisen minimimääränä on viiden ruokalajin kokonaisuus. Se voi olla esimerkiksi kaksi alkuruokaa, pääruoka ja kaksi jälkiruokaa. – Suunnittelen menun tapauskohtaisesti. Jokaiseen pyrin tuomaan mukaan sellaisia ruokia, joita asiakkaat eivät ole aiemmin maistelleet, Härkönen kuvailee. Yritykset ovat huomanneet Härkösen palvelun olevan oiva lisä kokouksiin tai muihin asiakastilaisuuksiin. – Laadukas illallinen voidaan toteuttaa hyvinkin erikokoisille ryhmille. Olen tehnyt elämysillallisia niin kahdelle hengelle kuin yli 20 hengen ryhmille. Härkönen viimeistelee annokset paikan päällä. Lisäksi palveluun kuuluvat pöydän kattaminen, tarjoilu, ruokien esittely sekä illallisjälkien siivous. Valmiiseen pöytään istahtaminen tuo helppoutta sekä perheen lomaan että yritystilaisuuteen. Kainuun Ruokapalveluilta voi tilata myös ravintolatasoisen aamiaisen tai lounaan vaikkapa loma-asuntoon. Juhlien järjestäminen on niin ikään hyvä syy valita catering-palvelu. Kainuun Ruokapalveluiden lisäksi Härkönen tarjoaa helpotusta nälkään ja janoon Sotkamon keskustassa, yrityksensä kivijalkaliikkeessä Ravintola Messissä.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

45


Visuaalinen Vuokatti elokuvalavasteena Napapiirin Sankarit 3 -elokuvaa kuvattiin kesällä 2016 Vuokatissa. Vuokatin komeat maisemat tarjosivat elokuvantekijöille paljon inspiraatiota. – Täällä on tunnelma kuin Woodstockissa! Näyttelijä Kari Ketonen naurahtaa katsoessaan ympärillään avautuvaa suoaluetta. Vielä muutama kuukausi sitten tilalla oli pelkkä suo, mutta nyt paikalla on Napapiirin Sankarit 3 -elokuvan lavasteeksi rakennettu

suojalkapallokisojen tapahtuma-alue. On myyntikojuja, saunatelttaa, virvoiketeltta, kuulutustorni, pitkospuita siellä ja täällä ja kenttiäkin on yli kymmenen kappaletta. Vaikuttaa siltä, että alueella olisi alkamassa ihka oikea turnaus, vaikka kaikki

onkin rakennettu varta vasten lavasteeksi elokuvaa silmällä pitäen. Entä ihmismäärä sitten? Avustajia on paikalla satoja ihmisiä näyttelemässä niin pelaajia, katsojia, kuin turnauksen järjestäjiä ja myyjiä kojuissaan. Ilmassa oli totisesti


UUSI H O T E L L I

SUITES

Täällä on tosi hienot maisemat ja valo on todella erityinen varsinkin illalla. O H J A A J A T I I N A LY M I

suuren urheilujuhlan tuntua. En ole itse käynyt Woodstockissa, mutta on kai Ketosta uskottava. Elokuvan juonesta tihkuu sen verran tietoa, että Pamela Tolan näyttelemä Inari saapuu työporukan kanssa Suojalkapallokisoihin Vuokattiin. Elokuvantekijät eivät silti paljasta juonesta kovin paljoa enempää, kuin että leffaa on kuvattu kuvankauniissa Vuokatissa muuallakin kuin suolle rakennetulla tapahtumapaikalla. – Täällä on tosi hienot maisemat ja valo on todella erityinen varsinkin illalla. Järvi-

vesi on myös eri väristä, elokuvan ohjaaja Tiina Lymi kehuu. – Täällä on hyvin paljon asioita, jotka ovat visuaalisesti kiehtovia, hän jatkaa. Siinä Lymi on oikeassa. Iltaan venyvä kuvauspäivä saa hänen kehumansa valon näyttämään satumaisen puolensa: auringon viimeiset säteet siivilöityvät pilvien välistä kohti utuista suota, jossa näyttelijät puhkuvat ja nauravat vaatteet suosta mutaisina odottaen ohjaajan komentoa kohtauksen alkamisesta. Valot, kamera, olkaa hyvä!

YHTEYDENOTOT Hotelli Vuokatti Suvikkaantie 6, 88610 Vuokatti | P. 020 7229620 www.hotellivuokatti.fi | info@hotellivuokatti.fi


Break Sokos Hotel Vuokatti – enemmän kuin hotelli

Matkailulehti Mondon lukijoiden kehuma Break Sokos Hotel Vuokatti on perheiden, aktiiviliikkujien ja ryhmien unelmatukikohta.

B

reak Sokos Hotel Vuokatissa majoittuvat ovat viihde- ja liikuntatapahtumien ja tekemisten keskiössä. Tasokkaat puitteet ja monipuoliset palvelut takaavat erinomaisen viihtymisen ja helpon loman aina saapumisesta lähdön hetkeen saakka. Hotellin vieraana liikut ja rentoudut sekä fyysisesti että henkisesti. Henkilökunta pitää velvollisuutenaan huolehtia siitä, että asiakkaat lähtevät energisempinä kuin he olivat tullessaan.

Hotelliin vai huoneistoon? Break Sokos Hotel Vuokatin tasokkaat huoneet muhkeine vuoteineen takaavat pehmeät yöunet työpäivän tai harrastusten päätteeksi. Hotellihuoneiden lisäksi meillä on tarjota täysin varusteltuja lomahuoneistoja kävelymatkan päässä hotellista. Lomahuoneistoalue sijaitsee Särkisen rannalla kauniissa kangasmaastossa ja alueella on viihtyisä uimaranta sekä leikkialue lapsille. Rannassa sijaitsee myös tunnelmallinen Hovin

48

WWW.VUOKATTI.FI

Break Sokos Hotel Vuokatti Kammi sekä rantasauna paljuineen. Huoneistoissa on tupakeittiö, yhdestä kahteen makuuhuonetta, saunatilat, välinevarasto ja tunnelmallinen ulkokuisti. Suuremmista huoneistoista löytyy muun nykyaikaisen varustelun lisäksi pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous sisältyvät majoituksen hintaan. Halutessaan myös loma-asuntomajoitukseen voi ostaa hotelliaamiaisen. Osa huoneistoista on suunniteltu liikuntarajoitteisia matkustajia huomioiden.

Runsas ravintolamaailma Kainuuravintola Kippo, Amarillo, Kotipizza … Kaikki suosikkiravintolat sijaitsevat hotellin yhteydessä. Ravintolatarjontamme palvelee sekä täyttävien että kevyiden annosten etsijää ja etenkin Kipon tarjonta hemmottelee ylellisillä lähiruokaherkuillaan. Ravintola Vuokatinhovi sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä hotellista ja soveltuu varsinkin erilaisten tapahtumi-

Kidekuja 2 Puh. 1010 783 1000 hotelvuokatti.vuokatti@sokoshotels.fi www.sokoshotels.fi

en, juhlien ja tilaisuuksien pitopaikkana. Valoisan ravintolan suurista ikkunoista voi ihastella järvimaisemia ja Vuokatinrinteiden komeutta.

Kokous tai tapahtuma – ammattilaiset apunasi Hotellissamme on monipuoliset ja muuntautuvat kokoustilat jotka mahdollistavat erilaiset tilaisuudet etenkin kun alan ammattilaiset ovat apuna järjestelyissä. Hotellissamme on kokoustiloja jopa 150 hengelle sekä 110-paikkainen auditorio. Illanviettoon kannattaa suunnata rantasaunaan tai tun-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


nelmalliselle Hovin kammille, jotka sijaitsevat Särkisen rannalla. Kokouksien ja tapahtumien erilaiset oheisohjelmat kuten tiimikisat, safarit, vaellukset ja muut aktiviteetit järjestyvät kauttamme helposti ja ammattitaidolla. Liikunnallisten ohjelmien lisäksi saatavissa erilaisia luentoja, hemmottelevia hoitoja tai vaikkapa luonnon tuotealan kursseja.

Voi hyvin lomallakin Break Sokos Hotel Vuokatissa on monipuolinen kunto- sekä ryhmäliikuntasali pukuhuoneineen. Lisäksi meillä on tarjota laaja valikoima hyvinvointipalveluita kuten hieronta- , fysioterapia ja kaudenhoitopalveluita. Ravintola Vuokatinhovin päärakennuksessa palvelevat Vuokatin Viinin myymälä, Vuokatti Travel, ohjelmapalveluyritys GoVuokatti sekä hyvinvointipalveluihin erikoistunut tmi Rafilo. Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikal-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

la Vuokatissa ja mm. Vuokatin rinteet, palloiluhalli, uimahalli, tenniskentät, jäähalli, ensilumenlatu ja hiihtotunneli sekä ulkoilureitistöt sijaitsevat aivan hotellin läheisyydessä. Kesäisin frisbeegolf-ratamme

houkuttelee pelaamaan kauniiseen harjukangasmaastoon aivan hotellin vieressä ja syksystä alkaen pääsee hotellistamme suoraan Vuokatin alueen mahtaville hiihtoladuille.

WWW.VUOKATTI.FI

49


YLLÄS. LEVI. RUKA.

3800 mökkiä, huvilaa ja huoneistoa ympäri talvista Suomea – sekä suo

Vuokramökit alk.

300 € / viikko

Varaa helposti netistä tai soita

0306 502 502*


TAHKO. VUOKATTI. lomarengas.fi

*(p. 8,28 snt/puh + 3,2 snt/min, m. 19,2 snt/min)

osituimpien hiihtokeskusten vuokrakohteet


Sotkamo on erinomainen ympäristö asumiseen, vapaaajanviettoon ja yritystoiminnan harjoittamiseen sopusoinnussa luonnon kanssa.

52

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


SOTKAMO

- monipuolisuudessaan kuntien kärjessä Sotkamon monipuolisuus perustuu monipuolisiin palveluihin, vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin, elinkeinoelämän kehittämiseen ja kunnan kehittämisaktiivisuuteen. Sotkamon kunta on vuosien mittaan saanut toiminnastaan monia tunnustuksia. Sotkamossa bisneksen tekemisen vireys ja luonnonläheisyys viihtyvät vierekkäin.

V

ihreän luonnon ja sinisten vesien ympäröimä Sotkamo edustaa edistyksellistä idearikkautta ja rohkeutta. Lukuisat yhteistyötahot ja toimijat ovat muuttaneet olosuhteet todellisiksi teoiksi. Kunta panostaa vaikutuksiltaan tehokkaisiin investointija kehittämiskohteisiin ja luo omilla toimenpiteillään alueen tulevaisuutta. Sotkamon kunta on vahvasti mukana matkailussa. Yhtenä Vuokatin markkinoinnin toimijana kunta on mukana siinä tekemisen ja tapahtumien meiningissä, jota tämäkin julkaisu esittelee. Vuokatin matkailussa työnjako, jossa matkailurakentamisesta vastaavat yritykset ja kunta kaavoituksesta sekä hyvästä toimin-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

taympäristöstä, toimii erinomaisesti. Matkailuinvestointeja on toteutettu rohkeasti ja niiden taso on tulevina vuosinakin korkea. Osaamisen lisäämisellä kunta tähtää pysyviin tuloksiin. Kattavien koulutusmahdollisuuksien ansiosta kunta vetää puoleensa nuorta ja innovatiivista osaamista kokeneen ammattitaidon kaveriksi. Huippu-urheilu, uniikit palvelut, elävä keskusta-alue ja massiiviset tapahtumat ovat pienen paikkakunnan suuria panostuksia. Sotkamo on erinomainen ympäristö asumiseen, vapaa-ajanviettoon ja mitä moninaisimman yritystoiminnan harjoittamiseen sopusoinnussa luonnon kanssa. Sotkamossa osataan tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan.

SOTKAMON KUNTA Puhelinvaihde +358 (0)8 6155 811 Faksi +358 (0)8 6155 8120 Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen Puh. +358 (0)8 6155 8121 Gsm +358 (0)44 750 2111 Hallintojohtaja Paula Halonen Gsm +358 (0)44 750 2403 Sähköposti etunimi.sukunimi@sotkamo.fi www.sotkamo.fi

WWW.VUOKATTI.FI

53


SHOPPAILE

SOTKAMOSSA

Tervetuloa ostoksille! Sotkamon kaupat ja palvelut vain 5 minuutin päässä Vuokatista! Lähde tekemään löytöjä!

Pukeutumisen parhaimmistoa Pajakasta Moda Pajakka vaatettaa asiantuntemuksella koko perheen. Pajakan valikoimissa ovat hyvin edustettuina muun muassa trendivaatteet, juhlapuvut sekä klassiset vaihtoehdot työelämään ja leppoisat oloasut arkeen. Suosittu STI-mallisto tarjoaa nuorekkaita ja yksilöllisiä asuja, jotka ovat myynnissä vain Modaketjussa. Valittavana on myös muiden

kotimaisten ja kansainvälisten tuotemerkkien parhaimmistoa, kuten Gerry Weber, Vila, Luhta, Vero Moda, Peak Performance, Selected, Very Nice, Turo Tailor, Marc O’Polo, Petrifun, Makia, Soya Concept ja Freequent.

MODA PAJAKKA www.moda.fi

Ylelliset merkkivaatteet Boutique Rita K:sta Sotkamolaisliike Rita K:ssa yhdistyy ylellisen naistenvaateputiikin monipuolinen valikoima ja henkilökohtainen palvelu. Liikkeen tarjonnasta on helppo inspiroitua ja tehdä onnistuneita vaate- ja asustehankintoja arjen ja juhlan erityisiin hetkiin. Rita K:sta löydät muun muassa Part Two, Soaked In Luxury ja InWear -merkit sekä koruja ja muotia Ranskasta.

Intersport Piipposesta kaikki urheiluun ja vapaa- aikaan Intersport Piipposessa ovat edustettuina urheilullisen elämäntavan laatu­merkit, kuten Fischer, Peak Performance­, Haglöfs, Puma, Luhta­, Salomon­, Atomic, Asics ja Halti. Perinteik­käästä urheiluliikkeestä löytyvät juuri sopivat varusteet ja vaatteet esimerkiksi hiihtoladuille, vaelluspoluille sekä metsästys- ja kalastusretkille Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta auttaa valitsemaan juuri oikeanlaiset ja -kokoiset tuotteet. Sotkamon liikkeen vahvaa urheilutuntemusta täydentää hiihtolajeihin ja aktiiviurheiluun erikoistunut sivuliike Vuokatin hiihto­tunnelissa.

BOUTIQUE RITA K www.ritak.fi

54

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


SHOPPAILE

SOTKAMOSSA

Muodin iloa Benettonilta United Colors of Benetton on palvellut Sotkamossa jo lähes kymmenen ja Kajaanissa 24 vuoden ajan. Benettonin tyylissä yhdistyvät värit, korkea laatu sekä italialainen muoti. Sotkamon Benettonilta löydät vaatteet ja asusteet naisille ja lapsille. Erityisen ylpeä Benetton on aikuisten laadukkaista merinovillaneuleista sekä sertifioidusti myrkyttömistä lastenvaatemallistoista. Sotkamon Benettonilta löydät myös Outletkulmauksen, josta voit tehdä vaatelöytöjä pikkurahalla. Sinne on koottu molempien liikkeiden ykköskappaleet, sesonkien viimeiset ja hajakoot.

BENETTON KAINUU facebook.com/benettonkainuu instagram.com/benettonkainuu

Kantis – Kyläbaarien aatelia

Yli sata vuotta

Ravintola Kantis on viihdyttänyt paikallisia ja matkailijoita jo yli 40 vuoden ajan. Yläkerran pubissa lauletaan antaumuksella karaokea keskiviikosta sunnuntaihin. Alakerran disco-yökerho sykkii elämää viikonloppuisin ja juhlapyhien aattoina. Rento henkilö­kunta ja välitön tunnelma takaavat viihtymisen juomien ja pubiruuan äärellä viikon jokaisena päivänä. Ravintolan yhtey­dessä on myös saunaosasto, jonka voi vuokrata illanviettoja varten.

Perinteikäs Sotkamon Kirjakauppa tarjoaa lukuelämyksiä kaikenikäisille ja palvelee asiakkaitaan asiantuntemuksella. Vuonna 1897 perustetun kirjakaupan valikoimaan kuuluvat muun muassa kirjat, pokkarit, oppikirjat, kartat, kortit, pelit, kalenterit sekä toimisto-, askartelu- ja taiteilijantarvikkeet.

Sotkamon ja Vuokatin sydämessä

kirjojen kauppaa

Nykyään palvelemme myös Sotkamon turisti-infopisteenä niin matkailijoita kuin paikallisiakin.

Sotkamo-lehti

SOTKAMON KIRJAKAUPPA

Sotkamo-lehti on virkeä, tiistaisin ja perjantaisin ilmestyvä Sotkamon paikallislehti. Läheiset ja tärkeät uutiset, napakat kolumnit ja värikkäät tarinat paikkakunnalta vievät lukijan mennessään. Neljä kertaa vuodessa julkaistava VuokattiNews palvelee matkailijoita kertomalla sanoin ja kuvin niistä upeista mahdollisuuksista, joita Sotkamo ja Vuokatti tarjoavat vuoden ympäri. Sukella syvemmälle Sotkamoon – tilaa ja lue Sotkamo-lehti!

Keskuskatu 3, Sotkamo www.sotkamonkirjakauppa.net

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

SOTKAMO-LEHTI www.sotkamolehti.fi

WWW.VUOKATTI.FI

55


SHOPPAILE

SOTKAMOSSA

Tavallista parempaa lähiruokaa -

K-supermarket Sotkamon K-supermarketissa ostoskori täyttyy tuoreista raaka-aineista ja laadukkaista merkkituotteista. Herkkutorin perinteiseltä palvelutiskiltä jokainen voi valita parhaimmat palat tuoretta kalaa ja lihaa. Tiskissä on myös lounaaksi sopivia salaatteja. K-supermarket tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman paikallisia tuotteita, tuoretta leipää sekä hedelmiä ja vihanneksia. Kaupasta löytyy vaivatta ruoan valmistukseen tarvittavat raaka-aineet ja lomapäivien aterioinnin täydennykset. Arjen ja juhlan ruokanautintoja täydentävät juomat on mahdollista hakea saman katon alla sijaitsevasta Alkon myymälästä. K-supermarket palvelee myös lotto- ja veikkausasiakkaita. Sotkamon K-supermarketissa tehdään kauppaa jo kolmannessa polvessa. Kaupan ammattitaitoinen ja reipas henkilökunta auttaa asiakkaita mielellään valitsemaan sopivat tuotteet.

Keramiikkaa Pentikiltä Sotkamon torin reunalla sijaitseva myymälä tarjoaa täydelliset Pentik-valikoimat lahjoiksi, tuliaisiksi sekä oman kodin sisustukseen. Pentikin oma keramiikkatehdas sijaitsee Posiolla, Lapissa, jossa keramiikka-astiat myös koristellaan käsityönä. Pentik Studiossa tehdään pieninä sarjoina myös keraamista taidetta kodin­­sisustukseen ja käyttöön. Sisustusmyymäläketjun valikoimissa on myös laadukkaita tekstiili- ja lasituotteita, kynttilöitä sekä paljon muita piensisustustuotteita.

PENTIK SOTKAMO www.pentik.com

56

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


SHOPPAILE

SOTKAMOSSA

Vuorenvarmaa optikon asiantuntemusta

Autoilijalle apua Sotkamon Varaosasta Toisinaan auto tekee tenän juuri lomapäivien aikaan. Silloin apu löytyy Sotkamon Varaosan monipuolisista varaosa-, huolto-, korjaus- ja rengaspalveluista. Yrityksen huolto-osasto on varustettu nykyaikaisin testaus- ja diagnoosilaittein. Pikahuoltona Sotkamon Vara­osassa tehdään muun muassa polttimoiden ja akun vaihtoja sekä renkaiden korjausta. Sotkamon Varaosa kuuluu valtakunnalliseen Fixus-huolto- ja varaosa­ketjuun sekä Bridgestonen First Stop -rengasketjuun.

SOTKAMON VARAOSA www.sotkamonvaraosa.fi

Optikko Vuori on kotimainen täyden palvelun optikkoliike keskellä Sotkamoa. Perinteikkäässä perheyrityksessä asiakkaita palvelee kaksi ammattitaitoista optikkoa ja silmälääkäri. Liikkeen silmälasikehysja aurinkolasivalikoimassa on edustettuina kaikki halutuimmat merkit, kuten Dior, Gucci, Diesel, Superdry, Esprit, Joop!, Carrera, RayBan, O’Neill, Smith, Marc Jacobs, Tom Ford ja Cat ja monet muut. Pitkän kokemuksen alalta omaava henkilökunta va-

kuuttaa, että 95% asiakkaista löytää Optikko Vuoren valikoimista juuri oikeat kehykset alle 10 minuutissa. Liike palvelee ja auttaa asiakkaita myös piilolinssien hankinnassa. Käytä lomastasi hetki ja tule hoitamaan näkösi kuntoon. Liike toimittaa tilaukset kaikkialle maailmaan.

OPTIKKO VUORI www.optikkovuori.fi

KRP Hallimyymälä on lomailijan rautakauppa Jos oma vapaa-ajanasunto kaipaa nikkarointia tai työkalujen tarve yllättää kesken loman, kannattaa lähteä ostoksille KRP Hallimyymälään. Erikoismyymälän laadukas ja monipuolinen valikoima kattaa kaikki rakentamisessa tarvittavat tuotteet, työkalut ja tarvikkeet. Konevuokraamosta löytyvät koneet niin pieneen työhön kuin isoonkin urakkaan. Asiantunteva henkilökunta

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

auttaa mielellään rakentamiseen sekä kodin sisustamiseen liittyvissä pohdinnoissa ja tuotteiden valitsemisessa. KRP-Hallimyymälä kuuluu IKH-ketjuun, IKH valikoimaan voit tutustua osoitteessa www.ikh.fi

KRP HALLIMYYMÄLÄ www.krphalli.fi

WWW.VUOKATTI.FI

57


Pekka Heikkisen leipomo - 103 vuotta älyttömän hyvvää Pekka Heikkinen & kumpp. on iloinen ja tekevä leipomo- ja kondiittoriliike ihan Kajaanin keskustassa, jossa pitkät perinteet ja reipas omilla käsillä tekemisen meininki tervehtivät asiakkaita jo aikaisin aamusta. 103-vuotias leipomo valmistaa jo 4.sukupolvessa valloittavat tuotteet maankuulusta puu-uunileivästä ihanimpiin pulliin ja leivoksiin. Aamuvirkut vieraat voivat nautiskella kiireettömyydestä aamupalan ja vastajauhetun kahvin äärellä. Leipomosta tuodaan erä tervaleipää ja ärjänleipää Katinkullan aulaan joka tiistai, mutta Kajaanissa tiskit ovat täynnä koko viikon. Vuokatin matkailijoilla on tapana poi-

keta Pekka Heikkisellä viimeistään kotimatkalla, jolloin tuliaisshoppailujen yhteydessä on mukava istahtaa leivoskahville. Tai pullakahville. Valikoimaa on! Avoinna myös sunnuntaisin. Voit sanoa käyneesi Kainuussa vasta kun olet poikennut myös Pekka Heikkisellä.

LEIPOMO- JA KONDIITTORILIIKE PEKKA HEIKKINEN & KUMPP. www.pekkaheikkinen.fi UUSIMMAT JUTUT FACEBOOKISTA!

Makea Cafe & Deli

- Aidoista marjoista maistuvia herkkuja

Kippo - Kainuulainen makumatka Kainuuravintola Kippo on perinteitä kunnioittava, mutta hetkessä elävä tunnelmallinen hyvän ruoan keidas Break Sokos Hotel Vuokatin yhteydessä. Kipon miljöössä on vaikutteita perinteisistä savupirteistä ja savottaperinteestä. Astuminen kynttilänvaloon, tuoksuun ja tunnelmaan modernista hotelliympäristöstä on elämys itsessään. Tarjolla on järvien, peltojen ja metsien antimia Kainuusta ja lähialueilta, teemamenuja peijaisista juhlaillallisiin sekä alueen parhaat pihvit.

KAINUURAVINTOLA KIPPO www.raflaamo.fi/fi/sotkamo/ kainuuravintola-kippo

58

WWW.VUOKATTI.FI

Makea Cafe & Deli on pieni kahvila-leipomo keskellä Sotkamoa, ihan siinä torin laidalla. Meiltä löytyy herkkuja nautittavaksi niin paikan päällä kuin mukaan vietäväksi. Herkkusuille on näyttäviä kakkuja sekä leivoksia, pikkusuolaisia unohtamatta. Makeassa pääset myös herkuttelemaan paikallisen Huuskolan tilan jäätelöillä. Herkkujen kaveriksi meillä on laaja tee- sekä erikoiskahvivalikoima. Pienpaahtamo Pavun useasta erilaisesta pavusta löytyy varmasti mieluinen jokaisen kahvimakuun. Nälkäiset asiakkaat pääsevät täyttämään vatsansa kesäkaudella salaattiannoksilla, talvikaudella lämmittävillä keitoilla. Meiltä löydät herkulliset fresh toastit sekä paikallisiin marjoihin tehdyt smoothiet. Erikoisoluiden ystäville meillä on laaja valikoima erikoisempia pienpanimotuotteita. Val-

mistamme ja toimitamme kakkuja, voileipäkakkuja, piiraita sekä muita herkullisia tuotteita tilauksesta. Kysy lisää.

MAKEA CAFE&DELI

Torikatu 8, 88600 Sotkamo puh. 040 831 7202 www.makeacafe.fi www.facebook.com/makeacafe/

Musiikkia ja makunautintoja Messissä Ravintola Messin täyttävä lounas, maukkaat á la carte -annokset ja suositut burgeri- ja pihviklassikot ovat sekä paikallisten että matkailijoiden mieleen. Monipuoliselta ruokalistalta löytyy purtavaan isoon ja pieneen nälkään. Viikonloppuisin herkuttelijoita hemmotellaan myös erilaisilla ta-

pahtumailloilla. Elävä musiikki ja stand up -koomikot kuljettavat asiakkaat rentoon pubitunnelmaan.

RAVINTOLA MESSI www.ravintolamessi.fi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Alkulan Eväslaituri kestitsee ja hemmottelee Sotkamon Eväslaituri, joka myös Alkulan Eväslaiturina tunnetaan, on tunnelmallinen tilauksesta toimiva ruokapaikka nostalgisissa maalaismaisemissa. Kunnostetun navettarakennuksen sympaattisista sisätiloista löytyy kokous- ja juhlatilat kahdesta kerroksesta 70 henkilölle sekä terassi ja rantasauna, jonne mahtuu mukavasti vielä 20 henkilöä lisää. Alkulan Eväslaituri valmistaa itse kaikki herkut ja toimittaa ne tarvittaessa vaikka lomahuoneiston ovelle. Eväslaiturilla valmis-

apua, Eväslaiturin ruoanlaiton ammattilaiset huolehtivat seurueestasi ja räätälöivät yksilöllisen menun tilaajan tarpeita ja toiveita noudattaen. Eväslaiturilla huomioidaan aina erityisruokavaliot.

tetaan tilauksesta erilaisia suussasulavia leivoksia sekä herkullisia leipiä ja kakkuja. Jos tarvitset kokonaisvaltaisen pitopalvelun

ALKULAN EVÄSLAITURI Facebook: Alkulan Eväslaituri / Sotkamon Eväslaituri Oy

Italialaishenkinen koko perheen Rosso tarjoaa sinulle varsinaisen makumatkan

Uudistettu Vuokatinhovi – Enemmän kuin ravintola

Kajaanissa, raatihuoneen torilla sijaitsee Ravintola Rosso. Rosso on S-ryhmän suurin ravintolaketju ja se tarjoaa sinulle varsinaisen maku matkan pizzojen, pastojen, bruschettojen sekä pihvi- ja broileriruokien maailmaan. Tomaatin, juuston, yrttien ja valkosipulin maut ovat antaneet leimansa Rosson annoksiin. Yli sadan herkun joukosta jokainen löytää itselleen suosikin jos toisenkin - ongelmia saattaa tuottaa ennemminkin valinnan vaikeus!

Särkisen rannalla sijaitseva Vuokatinhovi hemmottelee herkuttelijoita paitsi kauniilla maisemilla, myös herkullisella lounaalla arkisin sekä lähiruokabuffetilla lauantaisin. Alueen tuottajien antimista koottu lähiruokabuffet on herkullisuudessaan aivan omaa luokkaansa ja sen runsaasta valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Hovilla järjestetään myös erilaisia teematapahtumia ympäri vuoden ja sen välittömästä läheisyydestä löytyy kaikki Break Sokos Hotel Vuokatin monipuoliset palvelut.

Lapset ja lapsiperheet ovat aina muodostaneet Rosson asiakaskunnan perustan ja heidän viihtymiseensä onkin panostettu. Lapsille ja junioreille löytyvät omat annokset ruokalistalta. Leikkinurkkaus tarjoaa ajanvietettä sekä pikkupuuhaa perheen nuorimmille ravintolakäynnin lomassa. Se mahdollistaa myös vanhemmille hetken hengähdystauon ja nautinnollisen ruokailuhetken. Tervetuloa nauttimaan!

Amarillo Restaurant - Bar Jiihaaaaa ystävät! Amarillon tarina alkaa syvältä Texasin sydämestä. Mausteiset makuelämykset ja virkistävät juomat johdattelevat sinut Amarillon alkuläheille, runsaiden makujen maailmaan. Kokkimme ovat matkanneet Texasia ristiin rastiin ja istuneet leiritulilla Rio Granden molemmin puolin, jotta voimme tarjota sinulle parasta texmexiä meren tällä puolen. Hampurilaisia, fajitaksia, bolilloja, wingsejä, dilloja – Amarillon tyyliin reiluina, näyttävinä ja täyttäviä annoksina! Me amarillolaiset rakastamme hyvää ruokaa ja juomaa, rentoa menoa ja bailausta. Jos sinunkin sydämesi sykkii samoille asioille, niin tule Amarilloon ja ota kaverit

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

VUOKATINHOVI http://www.raflaamo.fi/fi/sotkamo/ vuokatinhovi-ravintola

Cafe, Bar and Kitchen Sulo

tai perhe mukaasi. Amarillossa kohtaat aitoja persoonia, jotka palvelevat sinua omalla rennon iloisella ja positiivisella tyylillään. Vuokatin Amarillon löydät Break Sokos Hotel Vuokatin yhteydestä.

Ravintola keskellä Kajaania - Meillä voit viettää aikaasi parhaassa seurassa maistuvien ruokien ja juomien parissa. Maittavan ruokalistan antimien lisäksi Sulossa voit nauttia talon pehmeistä uutuuskahveista ja mielenkiintoisista viineistä. Kattavalla ruokapuolella Sulon keittiö tarjoilee muun muassa omia hampurilaisia, hehkuvia grilliruokia sekä kevyitä salaatteja - herkullisia alkupaloja unohtamatta!

WWW.VUOKATTI.FI

59


1 10 7 9 8

Kierrä ympäri Vuokattia. Kerää aktiviteetteja kasaan haluamassasi järjestyksessä! Kaikki kerättyäsi palaa takaisin lähtöpaikalle. Pelaamiseen tarvitset nopan ja itse keksimäsi pelinappulat.

1

Naapurinvaaran laelta kuuluu mukaansatempaavaa tanssimusiikkia. Intoudut heittämään noppaa uudemman kerran!

3

Narraako kala? Jos heität seuraavalla heittokierroksella kuutosen, saat ylimääräisen heiton!

2

Kuvankaunis luonto salpaa henkesi. Jäät fiilistelemään maisemaa sen ajaksi, kunnes saat heitettyä nopan silmäluvuksi numeron 4-6.

4

Sotkamon kylänraitin lukuisat liikkeet houkuttelevat kaupoille. Liikut ostoskassiröykkiöiden kanssa yhden ruudun kerrallaan, kunnes saat nopan silmäluvuksi parillisen luvun.


2

3

6 5 5

Hiukan hiekkaranta kimaltelee auringon paisteessa! Et malta olla ottamatta aurinkoa yhden heittovuoron ajan.

7

Angry Birds Activity Park saa sinut aktiiviseksi! Saat heittää noppaa kolme kertaa ja valita niistä parhaimman silmäluvun liikkuaksesi.

6

Yleisön jyly kajahtaa Hiukan pesäpallostadionilta! Saat tsemppiä niin, että liikut itsekin kaksi ruutua haluamaasi suuntaan.

8

Vuokatinrinteillä suksi luistaa! Pääset liikkumaan seuraavalla heittovuorolla yhden ylimääräisen ruudun eteenpäin halutessasi.

4

9

Vuokatin urheiluopistolla törmäät sattumalta suomenmestareihin, jotka kertovat menestyksen saloja. Saat seuraavaan heittoosi +2 lisää.

10

Holiday Club Katinkulta harrastusmahdollisuuksineen saa olosi rentoutuneeksi. Köllöttelet kylpylässä yhden heittovuoron ajan.


Satoi tai paistoi - kesäisessä Vuokatissa on aina tekemistä! Kesäinen Vuokatti odottaa! Vauhdikkaat sisäaktiviteetit ja kivat hellepäivien tekemiset pitävät lomailijan kiireisenä myös kesäkuukausina.

Keiloja kaatamaan! Vuokatin keilaviihdekeskuks BowlCircus Vuokatissa on hyvät puitteet keilata isommallakin porukalla. Keskuksessa on 16 rataa ja biljardisali, jossa on on kolme kilpatason biljardipöytää. Sali on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Formuloiden ja jääkiekon MM-kilpailujen jännittävät hetket voi kokea BowlCircuksessa screeniltä katsellen. HolidayClub Katinkullan kylpylähotellin yhteydessä on kuusiratainen Brunswick -keilarata. Keilaus on mukava koko perheen harrastus, joka viihdyttää sekä konkareita että lajin uusia kokeilijoita. Katinkullassa voi myös hohtokeilata.

Pesäpallo-ottelut Sotkamossa

Angry Birds Acitivity Park Vuokatti Sisäaktiviteettipuistossa on 8700 neliömetriä tilaa ja tekemistä koko perheelle. Angry Birds -aiheinen leikkipuisto, Freestyle Hall, Game Arena, Golf Arena, kuntosali ja hierontapalvelut palvelevat asiakkaita joka päivä. 62

WWW.VUOKATTI.FI

Mestaruuksia ja mitalisijoja kahminut Sotkamon Jymy on totuttu näkemään finaalipeleissä, joten kansallispelin huumaa riittää urheilun ystäville vielä pitkälle syksyyn. Kotipelit pelataan tunteikkaalla Hiukan pesäpallostadionilla.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Sotkamon elokuvateatteri Kinovisio

Seikkailupuistossa viihtyy koko perhe

Katinkullan tennisja sulkkiskentät

Sotkamon keskustan kupeessa sijaitsevan elokuvateatterin ohjelmistossa on monipuolinen valikoima elokuvagenrejä. Teatterissa on kiva vierailla kavereiden kanssa tai käydä vaikka tunnelmallisilla treffeillä.

Haastetta löytyy sekä heikompihermoisille että adrenaliiniryöppyä jahtaaville. Siitä pitää huolen puiston kuusi eritasoista rataa. Tule kokemaan itsesi ylittämisen tunne koko perheen kera.

HolidayClub Katinkullan kylpylärakennuksesa on kattavat palloilumahdollisuudet. Mailapelien ystävien käytössä on viisi TennisFinale -pinnoitettua sisätenniskenttää, viisi sulkapallokenttää sekä squash-kenttä.

Vuokattihalli

Katinkullan golfviheriöt

Vuokattihallin uimahallissa voi polskia, kuntoilla ja laskea liukumäkeä. Hallissa on iso monitoimialue, jossa voi pelata salibandya tai käydä sulkapallo- ja tenniskamppailuja. Voimailun harrastajille löytyy myös voimailupaikka.

Katinkulta gofin kolme ammattimaista kenttää oheispalveluineen ja maisemallisine näköaloineen vastaavat vaativankin golfelämysten etsijöiden kaikkia toiveita.

Katinkullan ryhmäliikuntatunnit

Seikkailuja veden äärellä

Vuokatin Vesiurheilukeskus

Hiukan hiekkaranta

Vuokatin ohjelmapalveluyritykset järjestävät kalastusretkiä, mönkijäsafareita sekä kanoottiretkiä läpi kauniin kesän. Välineitä voi myös vuokrata ja lähteä omatoimisesti tutustumaan alueen kirkkaisiin vesistöihin ja kala-apajiin.

Oletko aina halunnut kokeilla wakeboardingia, suppailua, vesihiihtoa tai skeittaamista kelluvan saunalautan päällä? Ahvenuslammella sijaitseva Vuokatin Vesiurheilukeskus tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ja opastuksen vauhdikkaiden vesiurheilulajien saloihin.

Pesäpallostadionin kupeessa sijaitseva hiekkaranta on sekä perheiden että nuorten suosikkipaikka. Matala, kirkasvetinen ja pohjaltaan hienoa hiekkaa oleva ranta kutsuu kuumina kesäpäivinä luokseen satoja auringonpalvojia.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

HolidayClub Katinkulta liikuttaa erilaisten jumppien tahtiin. Bodypumpiin, bodystepiin, bosuun, fitballiin, venyttelyihin ja muille ohjatuille ryhmäliikuntatunneille on helppo tulla mukaan.

WWW.VUOKATTI.FI

63


Holiday Club Katinkulta pitää huolta Vuokatin alueen sydämenäkin tunnettu Holiday Club Katinkulta on paitsi kylpylähotelli ja lomaasuntokohde, myös lukuisten aktiviteettien ja tapahtumien koti. Kun kaipaat lomaltasi luonnon läheisyyttä, mutta haluat samalla nautiskella pienistä ja isommistakin ylellisyyksistä, Katinkulta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi. Urheilitpa hulluna tai halusitpa vain olla ja rentoutua, Katinkulta on jo varautunut toiveisiisi ja pitää sinusta ja seurueestasi huolta.

64

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Mitä tuleman pitää? Koostimme kattavan selonteon Katinkullan menoista ja meiningeistä, jotta sinä voisit inspiroitua ja suunnitella unelmiesi loman. Alati uudistuva Holiday Club Katinkulta tarjoaa lomalaiselle palvelukokonaisuuden vailla vertaa. Yhdessä pihapiirissä on kaikki.

Vauhdikas ja rentouttava kylpylä Sivu 66

Rakkaudella hoidetut golfviheriöt Sivu 68

Värikäs aktiviteettien kirjo ja monipuoliset tapahtumat

Katso tuore kohdeesittelyvideo Katinkullasta: http://bit.ly/2atpuDG

Sivu 70

Majoittumismahdollisuudet ja runsas ravintolamaailma Sivu 72

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

65


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Katinkullan kylpylässä on aina kesä Tyytyväiset lomalaiset palaavat Katinkultaan kerta toisensa jälkeen.

H

oliday Club Katinkulta on ollut lomailijoiden suosikkikohde jo perustamisestaan saakka. Suosion taustalla vaikuttavat paitsi viihtyisät puitteet, myös monipuolisuus ja hyvä palvelu. Kylpyläpäivä on helppo yhdistää osaksi toimeliasta lomaa ja se soveltuu

66

WWW.VUOKATTI.FI

hyvin paitsi perheille ja pariskunnille, myös kaveriporukoille ja ikäihmisille.

Kaikkea mitä kuvitella voi Vuosittain noin 220 000 kävijää suuntaa kulkunsa Katinkullan kylpylään. Laajasta al-

taiden ja rentoutumisalueiden valikoimasta jokainen polskija löytää mieleisensä. Yli 20 uimapaikkaa, voimauttavat porealtaat, jännittävät vastavirrat, hierovat suihkut ja virkistävä ulkoallas pitävät kylpyläkävijän sopivan kiireisenä, mutta tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia kiireettömyydes-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

tä. Ulkoaltaan välittömässä läheisyydessä on aito savusauna ja uskaliaimmat voivat talvella kastautua avannossa. Lapsia varten on oma lämmin lastenallas sekä vesiliukumäki. Kylpylän uimamatot ja kellukkeet on mukava yhdistää vesileikkeihin. Kuntouintiallas aukeaa aamuvirkuille uimareille jo seitsemältä aamulla.

Uimasta saunaan ja saunasta uimaan Vilukissakin viihtyy Katinkullan kylpylässä, koska vesi ja ilma pysyvät aina +32 asteisina. Jos kuitenkin kaipaa vielä kuumem-

pia oltavia, kylpylän saunamaailma vastaa haasteeseen. Keväällä 2013 uudistettu saunaosasto tarjoilee lämpöä niin tunnelmallisessa höyrysaunassa kuin rakastetussa ja perinteisessä suomalaisessa saunassakin. Miehille ja naisille on omat saunansa. Saunatilojen välissä voi rentoutua roomalaisessa altaassa. Savusaunoista toinen on on naisten käytössä ja toinen yhteiskäytössä sekä mies- että naissaunojille. Savusaunojen välissä on kaksi paljua. Rentouttavan saunomisen ja virkistävän uiskentelun lisäksi Katinkullan kylpylässä on mahdollisuus käydä vauvauinnissa ja saunajoogassa.

Lyhyen matkan päässä Oulusta, kylpylä on todella viihtyisä ja lapsille on paljon tekemistä. SARI LASANEN

Varaa aika hemmottelulle Toimeliaiden päivien lomassa on hyvä hengähtää ja herkistää aistinsa kokonaisvaltaiselle rentoutumiselle. Hemmottelevat hoidot odottavat Katinkullan hyvinvointiosasto Harmony Spassa.

H

oliday Club Katinkullan Harmony Spa on itsestään huolehtivan lomalaisen karkkikauppa. Laajasta kauneudenhoidon ja hyvinvointipalveluiden repertuaarista on varaa valita. Vetreyttävä hieronta laittaa veren kiertämään. Toimistotyössä kangistunut niska-hartia-seutu löytää avun voimauttavasta kosketuksesta siinä missä stressaantunut mielikin. Tarjontaa on runsaasti aina rauhoittavasta

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

intialaisesta päähieronnasta hellävaraisiin aromahierontoihin. Askel kevenee ylellisen jalkahoidon myötä ja kasvojen iho kirkastuu oikeanlaisessa kasvohoidossa. Ripsien ja kulmien värjäys tai lakatut kynnet muistuttavat ihanasta hemmotteluhetkestä pidempäänkin. Jos valinnan vaikeus yllättää, Harmony Span hyvinvoinnin asiantuntijat osaavat suositella yksilöllisesti kullekin asiakkaalle parhaiten sopivia palveluita.

Harmony Spa Tutustu koko palveluvalikoimaan ja varaa aika hurmaaviin hoitoihin jo ennen lomaa. Puh. 030 6863 299 hoidot.katinkulta@holidayclub.fi Voit myös tehdä varaustiedustelun helposti sähköisellä yhteydenottolomakkeella. www.holidayclub.fi

WWW.VUOKATTI.FI

67


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

68

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Kaikki mitä golfkesältäsi kaipaat Katinkullan ammattimaisesti hoidetuilla golfviheriöillä on tilaa kaikentasoisille pelaajille. Vesistöjen ja luonnon keskellä kulkevilla väylillä parannetaan tasoituksia kesästä toiseen ja mitellään golfkilpailujen mestaruuksista. Golfin peluun voi aloittaa kuka tahansa: Katinkulta Golf järjestää laadukasta opetusta ja mielekkäät puitteet tutustua lajin saloihin.

T

oukokuun alkupuolella aukeavat Katinkullan golfkentät tarjoavat elämyksellisen peliympäristön läpi vihreän kesän aina ruskan värittämään lokakuuhun saakka. Keskikesän valoisina öinä kentät ovat auki ympäri vuorokauden. Golfkentiltä löytyvät palvelut viimeistelevät menestyksekkään pelipäivän.

Valitse kolmesta kentästä

Ota yhteyttä ja lue lisää! Golf puh. 030-6863 488 caddiemaster.katinkulta@holidayclub.fi www.holidayclub.fi www.katinkultagolf.fi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

Vuokatti -jokamieskentällä on helppo kokeilla golfinpeluuta jo ennen varsinaisen green card -kurssin suorittamista. Koko perheelle soveltuva ja golfjunioreita palveleva helpohko 9-reikäinen kenttä soveltuu mainiosti tekniikoiden harjoitteluun ja sen lähipelialue tarjoaa myös edistyneemmille pelaajille mahdollisuuden kehittyä. Pelaamaan pääsee edullisesti ilman osakkuuksia, jäsenyyksiä tai kursseja. Usein kierros hienolla kentällä riittää golfkipinän syttymiseen ja yhteinen taival lajin parissa voi alkaa. Tenetti-klubikentällä on 9 upeaa ja vaihtelevaa väylää, jotka kahteen kertaan kierrettynä muodostavat tasoituskelpoisen par70-kentän. Kokenut pelaajakaan ei pääse pitkästymään Tenetin miljöössä, kos-

ka korkeuserot ja ympäröivä luonto tuovat oman mausteensa peliin. Katinkulta Golfin ylpeydenaihe ja yhdeksi Suomen kauneimmaksi kentäksikin kehuttu Nuas hemmottelee pelaajia paitsi täysmittaisella, kansainväliset kilpailun kriteerit täyttävällä viheriöllä, myös upeilla maisemilla sekä haasteellisilla ja yllätyksellisillä väylillä. Vuonna 1990 avattu alkuperäiskenttä on suunnittelija Jan Sedeholmin käsialaa ja sen uudistetun osion on suunnitellut golfarkkitehti ja Katin Golf Oy:n toimitusjohtaja Jari Koivusalo.

Golfopetusta jo 20 vuoden ajan Golfvastaanotto eli caddiemasterin toimisto ja Golf Academy toimivat yhteisissä tiloissa Harmony Spa-hyvinvointiosaston kanssa päärakennuksen länsipuolella. Golf Academy järjestää pitkän linjan kokemuksella green card -kursseja, yksityis- ja pienryhmätunteja sekä golfopetusta yrityksille. Yksityistunnit ovat hyödyllinen lisä kaikentasoisille pelaajille. Golfopettajina toimivat kokeneet valmentajat, joilta voi imeä oppia ja perspektiiviä pelaamiseen, vaikka takana olisi jo pidempikin golftaival.

WWW.VUOKATTI.FI

69


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Tekemistä vuoden ympäri Holiday Club Katinkullan kirjava ja kiitelty aktiviteettitarjonta on vertaansa vailla.

L

iikunnalliset aktiviteetit on helppo sisällyttää Katinkullan lomaan vuodenajasta riippumatta. Talven ja kesän harrasteet soveltuvat niin aktiiviliikkujille kuin harrastelijoillekin ja niiden parissa on hauska puuhastella koko perheen voimin. Touhukkaat ulkoilupäivät on mukava katkaista vaikka polskimalla kylpylässä. Tutustu aktiviteetteihin ja laske montaako kivaa lajia sinä haluaisit kokeilla Katinkullassa.

Golf - pallopelien kuningas Katinkullan championship-tason golfkenttä Nuas on Suomen kauneimmalla paikalla. Lisäksi Katinkullassa on jokamieskenttä Vuokatti aloitteleville golfareille, Klubikenttä Tenetti sekä range lyöntituntuman löytämiseen ja hiomiseen.

Uutuuslaji Futisgolf Katinkulta Golfin Vuokatti par-3 -radan yhteyteen on avattu kaikille avoin futisgolf-rata, jossa reitin varrella on 9 maalia eli halkaisi-

70

WWW.VUOKATTI.FI

“Kaikki viihtyvät, kun jokaiselle löytyy aktiviteetteja. Kolmen sukupolven lepoloma.” - Helvi Klemetti jaltaan 52 cm reikää. Radan kokonaispituus on 1088 m. Katinkullan alueelta löytyy myös minigolfkenttä.

Frisbeegolf sopii kaikille Koko perheelle soveltuva frisbeegolf on yksi nopeimmin suosiotaan kasvattavista lajeista. Katinkullan huoneistoalueella sijaitseva frisbeegolfrata on kaikkien lomalaisten vapaasti käytettävissä.

Keilat kumoon! Kylpylähotellin yhteydessä sijaitsee kuusiratainen Brunswick-keilaratakeskus, joka

tarjoaa upeat keilailupuitteet aina lapsista ammattilaiskeilailijoihin. Katinkullassa järjestetään mm. hohtokeilausta, keilauksen opetusta ja keilakilpailuja.

Kuntosali auki lomalaisille Lomallakin päivä lähtee mukavasti käyntiin aamuisella kuntosalikäynnillä. Kylpylähotellirakennuksesta löytyvä monipuolinen sali on viikko-osakkaille maksuton.

Ohjatulle jumppatunnille Bodypumpia, bodybalancea, Sh’bam, Sau-

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

nayoga, flow jooga, lavatanssijumppa, venyttelytunnit… Katinkullan jumppavalikoimassa on kaikki rakastetuista klassikkotunneista trendikkäimpiin uutuuksiin. Ilmoittauduthan jumppiin etukäteen!

Virkistävä allasjumppa Allasjumppa tarjoaa hauskan vaihtoehdon perinteisille ryhmäliikuntatunneille. Tunnit sopivat kaikentasoisille liikkujille ja uimareille. Allasjumpan jälkeen keho ja mieli ovat virkeitä.

Kokousten ja tapahtumien koti Katinkullassa järjestetään vuosittain erilaisia seminaareja, kokouksia, koulutustilaisuuksia ja viihdetapahtumia, joihin osallistuu kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Porukka kokoon ja peleille! Katinkullan kylpylärakennuksessa on viisi sisätenniskenttää, viisi sulkapallokenttää sekä squash-kenttä. Alueella on myös ulkotenniskenttä. Tenniskentillä on ammattilaistenkin hyväksihavaitsema Velour Tennis Finale -pinnoitus ja viereisestä palloiluhallista löytyy salibandy- ja lentopallokentät. Urheiluvälineitä voi vuokrata vastaanotosta.

Lastenmaailma on lasten oma paikka Lastenmaailma on lomapäiväkoti, jonne lapset voi jättää maksusta valvottuun hoitoon. Lastenmaailmassa päivät kuluvat leikkien, pallomeressä peuhaten sekä pelien ja askartelujen parissa.

Auringonpalvojille ja vesipedoille oma uimaranta Katinkullan loma-asuntojen kupeessa sijaitsee upea hiekkaranta, josta on ihana pulahtaa virkistävään ja puhtaaseen järviveteen kuumana kesäpäivänä.

Murtomaahiihtämään, vaeltamaan, pyöräilemään ja ulkoilemaan Aivan Katinkullan pihapiiristä alkaa monipuolinen latu- ja ulkoilumaastoverkosto. Retkeily jylhissä vaaramaisemissa on ainutlaatuinen kokemus ja hiljainen luonto tekee ihmeitä kiireiselle mielelle. Jokaisessa loma-asunnossa on asukkaille varattuna kaksi polkupyörää, joten kaikki Vuokatin nähtävyydet ja palvelut ovat vain muutaman polkaisun päässä.

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

K

atinkullan tilat taipuvat moneksi. Puitteet ikimuistoisille juhlille tai tyylikkääseen asiakastapaamiseen järjestyvät näppärästi ja Katinkullan erilaisista kokouspaketeista on helppo räätälöidä sopivat palvelut osaksi onnistunutta tilaisuutta. Kaipasipa tapahtuman luonne kaverikseen teknologiaa, hyvää ruokaa, majoituksen tai vaikka elämysohjelmia, kaikki järjestyy.

lavalla nähdään tämän hetken suosituimpia kotimaisia huippunimiä. – WinterOpen on monelle se perinteinen porukan kokoontumisajo, jolloin ystävät ympäri Suomen kokoontuvat Vuokattiin vaihtamaan kuulumiset ja nauttimaan upeiden artistien soitannasta, tiivistää tapahtumavastaava Inga Ärnfors Sotkamon Jymystä.

WinterOpen - Suomen suurimmat pikkujoulut Jo usean vuoden ajan marraskuun lopulla järjestettävä viihdetapahtuma WinterOpen on koonnut Katinkulta Areenan katon alle sekä menevimmän pikkujoulukansan että maan eturivin artistit. Tapahtuman taustalla puuhastelee ahkera kokoonpano sekä Sotkamon Jymyn että Holiday Club Katinkullan työntekijöitä ja suunnittelutyö aloitetaan aina vuotta aiemmin. Useita kertoja loppuunmyydylle tapahtumalle odotetaan suurta suosiota myös vuonna 2017, jolloin

WWW.VUOKATTI.FI

71


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Mutkaton majoitus tekee

onnistuneen loman Katinkullassa isoille ja pienille seurueille löytyy aina sopiva majoitusjärjestely joko aivan tapahtumien keskipisteestä tai luonnon helmasta omasta rauhasta.

H

oliday Club Katinkullalla on lukuisia majoitusvaihtoehtoja jokaisen seurueen tarpeisiin. Kylpylähotellin tilavista hotellihuoneista on helppo sipsuttaa allasosastolle kylpytakkisillaan ja lomahuoneistojen kodintuntuisissa loma-huoneistoissa luonto odottaa heti oman ulko-oven takana. Hotellissa on mahdollisuus nauttia pienistä ylellisyyksistä ja hyvistä palveluista yhden ja saman katon alla, kun taas huoneistojen laadukas varustetaso tekee loma-arjesta sujuvaa ja seurue voi yhdessä nauttia vaikkapa ruoanlaitosta yhtenä aktiviteettina muiden joukossa. Hotelli ja huoneistot sijaitsevat toistensa välittömässä läheisyydessä, joten vatsan kovasti kurniessa Katinkullan monipuolinen ravintolamaailma toivottaa myös huoneistojen asukit lämpimästi tervetulleiksi. Myös allergikkojen, liikuntarajoitteisten ja lemmikin kanssa matkustavien on helppo tulla Katinkultaan. Alueella on hyvät ulkoilumaastot ja siisti koirapuisto. Lemmikkien lomailusta peritään erillinen lemmikkimaksu.

Sujuva loma-arki lomahuoneistossa Katinkullan lomahuoneistot on rakennettu viikko-osakkeiksi ja Villas-asunnoiksi, joihin voi majoittua myös vuokralle. Niin-

72

WWW.VUOKATTI.FI

“Sopivan matkan päässä kotoa, saa työasioista jo matkalla etäisyyttä, urheilulomapaikkana paras, viihteelläkin voi viipyä myöhempään.”

odottavalla polkupyörällä, talvella potkukelkalla. Villas-lomahuoneiston voi hankkia, toisinkuin viikko-osakkeen, kokonaan omaksi tai niin sanottuna Partner-omistuksena. Oman lomailun lisäksi asunto on mahdollista vuokrata eteenpäin: näin omistajan on mahdollista saada itselleen vuokratuottoa ja Katinkullassa lomaileville puolestaan tarjoutuu uudentyyppinen, helppo ja laadukas loma-asumisen muoto.

- Satu Vesa pä Katinkullassa kuka tahansa voi lomailla laadukkaassa ja tilavassa loma-asunnossa. Golfharjun pienkerrostalohuoneistot sijaitsevat aivan golfkentän ja kylpylän vieressä. Yhden makuuhuoneen huoneistoihin majoittuu ylellisesti vaikka pariskunta, toki lisänukkumatilaa saa vuodesohvalla. Katinkullan tilavimpia loma-asuntoja edustaa Hiekkaniemen lomahuoneistot, joissa on makuuhuoneista kaksin ja kolmin kappalein. Uusimpia, remontoituja kohteita ovat Rantahovin osakkeet. Kaikissa Katinkullan huoneistoissa on hyvin varusteltu keittiö, sauna ja terassi tai piha grilleineen. Kesällä vauhtiin pääsee loma-asunnon edustalla

Ota yhteyttä ja lue lisää! Lomavaraukset puh. 030 68600 ark. 8-18, la 10-15 tai netissä www.holidayclub.fi Tutustu loma-asuntojen tarjontaan laajemmin ja lue lisää viikko-osakkeista ja Villas-huoneistoista www.holidayclub.fi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


HOLIDAY CLUB KATINKULTA

Ruokapaikkoja

jokaiseen makuun

Pidempäänkin viipyvä lomalainen löytää Katinkullan runsaasta ravintolavalikoimasta joka päivä jotakin uutta.

S

uussa sulavia alkupaloja, maukkaita pääruokia ja aistikkaita jälkiruokia - Holiday Club Katinkullan ravintolakadulta vaativinkin herkuttelija löytää mieleisensä annoksen. Viiden ravintolan ruokalistoilla löytyy paitsi kulinaristisia elämyksiä laatua arvostaville, myös simppeleitä ja maistuvia annoksia perheen pienimmille. Easy Kitchen -ravintolassa on mukava nautiskella à la carte –listan antimista koko perheen voimin. Easy Kitchenin yhteydessä sijaitsee myös erillinen tilausravintola, jonne järjestyy tarvittaessa kattaus vaikka sadalle ruokailijalle. Seesteisessä Maisemaravintolassa ympäröivän luonnon kauneus tuo ruokailuhetkeen

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

oman idyllisen säväyksensä. Suosittuun ravintolaan mieliessä kannattaa tehdä etukäteen pöytävaraus Katinkullan vastaanotosta. O’Learys Katinkullan sporttibaarissa on tunnelma vauhdikkaimmillaan. Amerik-

kalaisten herkkujen nautiskelu ajankohtaisimpien urheilulähetysten äärellä on penkkiurheilijan paratiisi. Ravintolassa tarjolla myös lasten suosikkiannoksia. Classic Pizza tarjoilee astetta ylellisempiä italialaisherkkuja koko perheelle. Kotimaisen perheyrityksen kehutaan valmistavan Suomen parhaimmat pizzat. Monipuoliselta viini- ja jälkiruokajuomalista voi tilata ruoan kaveriksi lasillisen, joka sopii yhteen laadukkaiden raaka-aineiden kanssa. Kun päivä kääntyy illaksi, Katinkullan NightCat -ravintolassa alkaa juhlat. 18-vuotta täyttäneille tarkoitettuun yökerhoon on kaikkina iltoina vapaapääsy ja ravintola on mahdollista vuokrata erityiseksi illaksi vaikka kokonaan yksityiskäyttöön.

WWW.VUOKATTI.FI

73


Kajaanin vuosittaiset tapahtumat Tammikuu Kansainvälinen koiranäyttely - Tamminäyttely

Helmikuu Kajaani Tanssii Helmimarkkinat

Kajaanissa nähtävyys on elämys Kajaani on Kainuun maakuntakeskus ja portti maakuntaan. Useat matkailijat saapuvat joko lentäen tai rautateitse Kajaaniin, josta on mahdollisuus jatkaa Kainuun muihin matkailukohteisiin. Kaupunki on kahden merkittävän matkailualueen, Vuokatin ja Oulujärven välissä. Vuolijoen liittyminen Kajaaniin toi oman lisänsä kaupungin matkailutarjontaan. Neljä selkeää vuodenaikaa luovat vaihtelevia edellytyksiä monipuolisille elämyksille. Kaupunki tarjoaa puitteet kilpaurheilun ja vapaa-ajanliikunnan harrastamiselle niin sisällä kuin ulkona. Ruuhijärvi on kehittyvä kalastusmatkailukohde. Kaupungissa on 9-reikäinen golfkenttä. Lisäksi Vuolijoella sijaitsevat luonnonsuojelualue Talaskangas ja Otan­mäen Lintuvesiallas tuovat oman lisämausteensa matkailukokemus-

ten kirjoon. Kajaanilaisten kulttuuriosaaminen on vahvaa – kaupunginteatteri on alueteatteri ja kulttuurikeskus Kaukametsä on musiikkielämän keskus. Kajaani tanssii! on vuosien saatossa kasvanut valtakunnallisesti merkittäväksi tanssitapahtumaksi ja Kajaanin Runoviikko on merkittävä suomalaisen sanataiteen suurtapahtuma.

Tapahtumia ja käyntikohteita Kajaanissa: • Kaukametsän konsertit ja muut tilaisuudet • Eino Leino -talon tapahtumat • Raatihuoneentorin tilaisuudet • Kajaanin Kaupunginteatterin esitykset • Kainuun Museon näyttelyt • Kajaanin taidemuseon näyttelyt • Kajaanihallin tapahtumat • Jäähallin tapahtumat • Jormuan lavan tapahtumat • Ruuhijärven kalastusalueen tapahtumat • Vuolijoen tapahtumat • Kaukaveden tapahtumat

Maaliskuu Erilaisia hiihtotapahtumia

Huhtikuu Rakenna-Asu-Sisustus -messut Antiikki-Keräily-Sisustus -messut

Toukokuu Kajaanin Kevät –festivaali Pietari Brahen markkinat

Kesä-heinäkuu Kaupunkikiertoajelut Kävelykierrokset Barokki soi -festivaali Pietarin päivä

Kesä-elokuu Raatihuoneentorin lauluillat Kesäiset torisoitot

Heinäkuu Tervansoutunäytökset Markkinakatu Kajaanin Runoviikko Wanhanajan maaseutunäyttely (Riihipiha) Paltaniemi-päivät ja Eino Leino -talon kirjapäivät

Heinä-elokuu Kajaanin, Vuolijoen ja Paltaniemen kesäteatterit

Elokuu Linnanvirta

Syyskuu Syysmarkkinat

Loka-marraskuu Kekritapahtuma Antiikki-Keräily-Sisustus-Vintage -messut Joulun avaus

Joulukuu Itsenäisyyspäivän tilaisuudet Kainuulainen joulutori Joulumarkkinat Joulurauhan julistaminen Uudenvuoden vastaanotto

Katso lisää Kajaanin tapahtumakalenterista www.kajaani.fi tapahtumat Kajaani Info | Pohjolankatu 13, Kajaani, puh. 08 6155 2555, kajaani.info@kajaani.fi Kajaanin kaupunki | Puh. 08 61551, www.kajaani.fi

74

WWW.VUOKATTI.FI

Lisätietoja: www.kajaani.fi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


Perhokalastus on parasta ANNI YLI-LONTTINEN Pe r h o ka l a s t u sy r i t tä j ä

Kajaanilaissyntyinen Anni Yli-Lonttinen teki elämässään ratkaisun, josta moni haaveilee, mutta uskallus toteutukseen puuttuu. Yli-Lonttinen palasi muualla vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen kotiseuduilleen ja teki harrastuksestaan ammatin. Kolmekymppinen Yli-Lonttinen pyörittää omaa Kajana Club -yritystä, joka tarjoaa kansainväliselle perhokalastusväelle digitaalisia koulutus- ja infotuotteita.

Lisää asukkaiden tarinoita: VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017 kajaani.fi/tarinat

WWW.VUOKATTI.FI

75


Polut kutsuvat retkille Naapurinvaaran ja Hiukan polut tuovat mukavaa vaihtelua Vuokatinvaarojen tuttuihin reitteihin.

S

otkamon keskustan suosittu uimaranta on hyvä lähtöpaikka Hiukan harjujen retkille. Järvimaisemista nautiskelevalle sopii Sapsojärven rantatörmän laella kulkeva polku. Pururadan valitseva pääsee nostamaan sykettä aika ajoin, sillä matkalle kertyy paljon harjumaastolle ominaisia ylä- ja alamäkiä. Koko perheen reitiksi käy Hiukan luontopolku, jonka varrella taulut kertovat alueen luonnosta ja syntyvaiheista. Hiukasta kohti Pöllyvaaraa lähteviä reittejä pitkin on mahdollista jatkaa patikkareissua niin pitkälle kuin kunto kestää. Naapurinvaara on nimensä mukaisesti Vuokatin vaarajonon naapurissa. Lepikon lenkin varrella ulkoilija nauttii vehmaasta luonnosta valtakunnallisesti merkittävässä kulttuurimaisemassa. Naapurinvaaran lehdot, hakamaat ja niityt tekevät ympäristöstä hyvin erilaisen verrattuna Vuokatinvaaroihin. Naapurinlouhen kota on sopiva paikka retkieväiden nauttimiseen ja Nuasjärven maisemien ihailuun. Naapurinvaaran retken lähtöpaikaksi käy esimerkiksi Naapurivaaran Lomakeskus. Sen kahvilassa on hyvä tankata vielä ennen vaaralle kipuamista. Lomakeskuksen rannassa sijaitsee myös lintutorni, josta on helppo tarkkailla ympäröivää järviluontoa.

Muista Tiilikkajärvi ja Hiidenportti! Vuokatin lähimmät kansallispuistot, Hiidenportti ja Tiilikkajärvi, sopivat päiväretkikohteiksi. Hiidenportti on rotkostaan tunnettu vanhojen salometsien ja soiden alue. Tiilikkajärvellä erämaisia järvimaisemia halkovat matalat ja kapeat harjuniemet.

76

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


UUSI V U O K A T T I

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

KUVA: EEVA PULKKINEN

SUITES

YHTEYDENOTOT Hotelli Vuokatti Suvikkaantie 6, 88610 Vuokatti | P. 020 7229620 WWW.VUOKATTI.FI www.hotellivuokatti.fi | info@hotellivuokatti.fi

77


Kainuun Meri viehättää ja viettelee

Anna Oulujärven yllättää Kuvittele mielessäsi täydellinen suomalainen luonnonmaisema, jossa olet aina halunnut viettää lomasi. Oulujärvi on se paikka. Paltamon Golfkentät ovat Suomen kauneimpia, sillä luonnonmaisemat määrittävät näiden viheriöiden linjoja, ja väyliltä avautuu kuvauksellisia metsiköitä, järviä sekä kallioita. Toisaalta Oulujärven upeisiin maisemiin voi tutustua myös kalastamalla. Vonkaleita voi koettaa narrata ympäri vuoden, mutta parhaimman

kokemuksen tarjoaa Luonnollisesti-perheyritys, joka räätälöi reissun juuri tarpeidesi mukaan. Parhaiten Oulujärveen tutustuu hyppäämällä Höyrylaiva Koudan kyytiin ja nauttimalla pohjoisen jylhistä maisemista. Majoittumisvaihtoehtoja riittää moneen makuun: yövy perinteisesti ja mukavasti Kajaanin keskustassa, idyllisessä kartonohotellissa Karolineburgissa tai vaikka omassa “linnunpöntössä” Jättiläisenmaassa.

Koe Kainuun Meren maisemat

Majoitu

Pilkkien tai kalastaen Luonnollisesti Oulujärvi WWW.LUONNOLLISESTI.FI

Golfaten järvimaisemissa Paltamo Golf WWW.PALTAMOGOLF.FI

www.oulujarvi.fi

Höyrylaivaristeilyllä Höyrylaiva S/S Kouta WWW.OULUJARVIRISTEILYT.FI

facebook.com/oulujarvelle

Linnunpöntössä huipulla Jättiläisenmaa WWW. JATTILAISENMAA .FI

Kartanossa Kartanohotelli Karolineburg WWW.KAROLINEBURG.FI

Kaupunkihotellissa Original Sokos Hotel Valjus WWW.SOKOSHOTELS.FI


hyvänolonpuoti.com • facebook.com/hyvanolonpuoti

Kauneushoitola Parturi–kampaamo Hieronta • Solarium

Asiantuntevissa käsissämme hoivaamme ihoasi, teemme sinulle ripsienpidennykset, meikit ja rakennekynnet sekä laitamme hiuksesi hyvin varustetussa salongissame. Hyvän Olon Puodin kauneudenhoidon ammattilaiset suosittelevat juuri sinulle sopivimmat hoitopalvelut.

Katinkullasta on meille matkaa vain muutama minuutti. Tervetuloa!

Arkisin 9-19 • Lauantaisin 9-13 • Sopimuksen mukaan. p. 040 770 0002 • Huvilatie 2 B • Vuokatti


LOMAILE WEEKENDISSÄ Vuokatti Weekendin loma-asunnot sijaitsevat erinomaisilla paikoilla, aivan laskettelurinteiden vieressä. Hyvinvarustellut huoneistomme on sisustettu maanläheisillä ja rauhallisilla väreillä, skandinaavista modernia tyyliä noudatellen. Asumisviihtyvyyttä lisää huoneistojen oleskelutiloista avautuva rauhaisa metsänäkymä. Tee varaukset helposti netistä, online-varaamomme palvelee sinua 24/7 osoitteessa vuokattiweekend.com

Weekend Lux

Weekend Duo & Duetto

Weekend Family

Korkealuokkainen lomaasunto kahdeksalle henkilölle.

Suositut kahden hengen loma-asunnot.

Viihtyisä loma-asunto kahdeksalle hengelle.

Vuokatti Weekend

info@vuokattiweekend.com, puh. +358 500 89 7710, vuokattiweekend.com


VÄRIÄ ELÄMÄÄN – United Colors of Benetton vaatteiden kainuulainen verkkokauppa

UNITED COLORS OF BENETTON. Kauppapaikka 18, Kajaani Kainuuntie 7, Sotkamo facebook.com/benettonkainuu instagram.com/benettonkainuu


Meiltä välineet

hyvänolon hankkimiseen! SOTKAMON KESKUSTAN monipuolisesta myymälästä asusteet vapaa-aikaan ja harrastuksiin. Aina on hyvä sää liikuntaan, kun on oikeat varusteet. Aseosastoltamme laatumerkit ja alan parasta palvelua. Pesäpallon välinevalikoimamme on varmasti yksi maan parhaita. Olemmehan olleet Sotkamon Jymyn pesäpallovarusteiden hovihankkija vuosikymmenten ajan.

VUOKATIN MYYMÄLÄ sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Vuokatin hiihtotunnelin vieressä. Intersport Piipponen on Suomen johtavia maastohiihtokauppaan erikoistuneita liikkeitä. Erikoisosaamistamme hiihdon ohella ovat juoksukengät ja aktiiviliikuntaan suunnattu vaatetus.

Intersport Piipponen, Sotkamo

Intersport Piipponen, Vuokatti

Kainuuntie 13, 88600 Sotkamo P. (08) 666 2421 Palvelemme ma–pe 9.30–18 ja la 9.30–15

Vuokatinhovintie 2, 88610 Vuokatti P. (08) 617 8636 Palvelemme ma–pe 10–18, la 10–15 ja su 11-15 (13.10.–23.3.)

Tervetuloa ostoksille Vuokatinvaaran juurelle!

Meiltä löydät mm. seuraavien lähi- ja pientuottajien tuotteita:

Kurkut ja tomaatit kauppaamme toimittaa kuluntalahtelainen Kulunnan Puutarha Oy, joka sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä. Jani Okkonen on jo toisen polven puutarhayrittäjä.

Heikintie 1, Vuokatti, p. 020 7940 775 V U O K AT T I

MA-LA 8-21, SU 10-21

katti Vuo

PIZZA&KEBAB

www

 Porokylän Leipomo Oy  Pielispakari Oy  Kaesan kotileipomo  Kulunnan Puutarha Oy  Akonlahden Puutarha Oy  Tmi Pasi Korhonen  Lopin peruna  Konapin kanala  Kuhmon Eko-kala Oy  Nurmeksen Kala Oy  Vaalan Juustola Oy  Marjatila Kuusela  Huuskolan Jäätelö Oy  Kotilan Tila  Vuokatin Viini  Luonnon Aromit Oy  Juntulan  Marjex  Tero Huusko  Männikkölän Tila  Ruokapohjola  Kiantama Oy


Sataa tai paistaa meillä hohtaa aina

Lyhyesti

Vuokatin keilaviihdekeskuksessa on 16 keilarataa sekä biljardisalissa 3 kilpatason biljardipöytää, salin voit vuokrata myös yksityiskäyttöön.

• • • • • • •

Anniskeluoikeuksilla varustetusta ravintolasta Anniskeluoikeuksill ruokaa ja snackseja päivittäin, lisäksi valikoimastamme löytyy useita ryhmille sopivia menuvaihtoehtoja. Ravintola-alue sijaitsee keskeisellä paikalla keilaratojen vierellä jossa voit myös seurata TV-lähetyksiä isoilta näytöiltä. Lasten leikkipaikka sijaitsee keskeisellä alueella, josta on näkyvyys keilaradoille sekä ravintola-alueelle. Vuokatin keilaviihdekeskuksen saunaosasto koostuu sauna- ja yksityistilasta. Erikoisuutena voit seurata keilaradan tapahtumia löylyhuoneesta. Vuokatin keilaviihdekeskus, edustava ja viihtyisä viihdekeilahalli, sijaitsee HolidayClub Katinkullan välittömässä läheisyydessä. Tervetuloa viihtymään!

MATKAKUUMEESEEN

• Lennot • Majoitukset • Valmiit matkapaketit • Ohjelmalliset ryhmämatkat • Matkavaraukset netistä 24/7

16 rataa Biljardisali Sauna- ja kokoustilat Anniskeluoikeudet Avoinna joka päivä Lapsille ränniesteet Yritysjuhlat ja illanvietot

BowlCircus Vuokatti Katinkullantie 11 88610 Vuokatti Puh. (08) 6640 080 vuokatti@bowlcircus.com www.bowlcircus.com

MAANTEILLE

• 10-65 -paikkaiset tilausajobussit • Bussikuljetukset Vuokattiin ja Vuokatissa • Kattava reittiliikenne Suomessa • Elämysbussi & saunabussi

TUTUSTU TARJONTAAMME JA VARAA MATKASI JO NYT!

TIESITKÖ? Omalle ryhmälle voit tilata oman bussikuljetuksen esim. Kajaanin rautatieasemalta tai lentokentältä Vuokattiin - ja tilausajona voimme hoitaa myös Vuokatin sisäiset kuljetukset.

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET www.pohjolanmatka.fi

POHJOLAN MATKAN LÖYDÄT MYÖS FACEBOOKISTA.


LOMAVUO Varaa oma lomasi suoraan yrityksiltä! Jaakkolan mökit Vuokatti Vietä aito mökkiloma kauniin järven rannalla, mikenkäretkiä Vuokatin korkeimmalle vaaralle Vuokatin monipuolisimman ulkoilu-hiihtoreitin (Porttivaara). Vuokattiin 8-10 km ja Kajaaniin 31 varrella. Tule kokeilemaan leppoisaa reittiä!

km valtatie 6:sta.

• mökkien koot 45-100 m2, 2-14 hlöä, yht. 45 hlöä • tasokas varustelu + omat rauhalliset pihat ja uimarannat, veneet sekä pulkkamäet pihassa

Gsm 0400 291 128

• 14 hlön huvila + tupa kokouksiin ja ryhmille

jaakkolanmokit@vuokatti.net

Järjestämme tilauksesta hiihto-, kelkka- ja lu- www.jaakkolanmokitvuokatti.fi

Lomakulkuri Paritalo Reppu ja Reissumies lähellä Vuokatin ak- teille 1,5 km, maastoladulle 100 m, moottorikelktiviteetteja. Paritalon kummassakin huoneistossa kareitille 500 m ja ravintolaan 1 km. on neljä makuuhuonetta sekä avara oleskelutila. Mökeissä on myös täydellinen lapsivarustus, joten mökki sopii vaikka kahden perheen yhteisel- Gsm 044 537 8392 le lomalle. Lisäksi käytössä on suksien huoltotilat. antti.merilainen@lomakulkuri.com Kajaaniin 33 km, Sotkamoon 8 km, laskettelurin- www.lomakulkuri.com

Loma-Perkkiö Tervetuloa viihtyisiin loma-asuntoihin Vuokatis- perkkiö ja Saunatupa (2 mh + parvi). Varustuksa, tai kodikkaisiin mökkeihin Perkkiölammella. sena sauna, takka+puut, TV/video, pyykinpeLoma-asunnot sijaitsevat lähellä Vuokatin pal- sukone, kuivauskaappi ja keittiö kodinkonein. veluita. Apila, Virna ja Leinikki (2-3 mh + parvi). Ilmainen internetyhteys. Pihalla grillikatos, ranEsikko, Kielo ja Vuokko (2 mh) ja Piisku (1 huo- nalla soutuveneet. ne + parvi). Lomamökit Perkkiölammella, josta Gsm 0400 206 613 on 19 km Vuokattiin ja 12 km Kajaaniin. Valkku, lomaperkkio@vuokatti.net Tikankontti, Ulpukka ja Yläperkkiö (2 mh). Ala- www.lomaperkkio.com

42

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


OKATTI.FI Maanselän Etappi Luonnonläheinen ETAPPI lammen rannalla tar-

luhetket 60 hengelle. Majoitus loma-asunnois-

joaa viehättävät puitteet lomanviettoon. Järjes-

sa (hiihtoladut vieressä): Peiponpesä 2-6 hlöä (34

tämme erilaisia tilaisuuksia ja juhlia, A-oikeudet.

m2), Tikantupa 6-10 hlöä (63 m2), Metsonmaja 10-15

Lemmikkitupa ja savusauna. UKK-vaellusreit-

hlöä (110 m2), Komula 10-15 hlöä (143,5 m2). Vuokat-

ti ja moottorikelkkareitti vieressä. Leirikoulut,

tiin 30 km, Kajaaniin 55 km, Sotkamoon 34 km.

perinnenäytökset, kalastus- ja metsästysmah-

Puh. 08 668 700, 050 3366 708

dollisuudet, poro- ja hevosajelut tarvittaessa.

maanselan.etappi@sotkamo.net

Kodassa tunnelmalliset ruoka- ja ohjelmapalve-

www.maanselanetappi.com

Vaaran loma-asunnot Vietä lomasi maaseudun rauhassa, korkean vaa- retket kaikkina vuodenaikoina. ran laella, josta avautuvat huikeat näkymät yli Vuokattiin 19 km, Sotkamoon 17 km ja Kajaaniin vaarojen ja järvien. Majoitus kodikkaassa, 2-ker- 40 km. roksisessa lomatalossa, jossa on kaksi 80 m2 lomahuoneistoa. Lähiympäristössä on valaistu Pirjo ja Kari Korhonen monitoimirinne, jossa voi esim. opetella lumilau- Gsm 040 5083 556 / 040 8297 465 tailun alkeita. Erittäin sopiva lomapaikka lapsi- info@vaaranloma-asunnot.fi perheille. Tilauksesta opastetut luontoelämys- www.vaaranloma-asunnot.fi

Yläneuvolan loma-asunnot Tervetuloa hyvin varusteltuihin loma-asuntoihin Pikkujormasen rannalle. • Niemi 103 m2 (3 mh) 8+2 • Puomi 99 m2 (3 mh) 6 • Silta 74 m2 (2 mh) 4+2 • Lanssi 80 m2 (2 mh) 4+2

Gsm 040 5903 667

Vuokatin monipuolisiin palveluihin on

timo.hyvonen@vuokatti.net

matkaa vain 9 km.

www.pikkujormanen.com

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

43


Kolazkon loma-asunnot Kolazko Oy:n laadukkaat, hirsirakenteiset loma-asunnot sijaitsevat upeassa vaaramaisemassa Vuokatinrinteillä, hiihtohissien ja latujen läheisyydessä.

L

ähistöllä ovat myös hiihtoputki ja lumilautatunneli sekä Vuokatin muut monipuoliset aktiviteetit. Vuokatin viikko-ohjelmasta ja palvelutarjonnasta löytyy tekemistä joka vuodenaikaan. Laadukkaita vuosina 2002–2007 rakennettuja hirsirakenteisia paritalohuoneistoja on 22 kpl ja niissä on täydellinen varustus. Kaikki asunnot on tehty suomalaisesta puusta suomalaisella ammattitaidolla ja asunnoissa on sauna, takka, hyvinvarustettu keittiö, tv/dvd, digiboxi, pyykinpesukone ja vaatteiden kuivauskaappi. Huoneistot on varustettu langattomalla nettiyhteydellä.

Akaatti, Akvamariini, Ametisti, Smaragdi, Malakiitti ja Onyksi: 2 mh + parvi 67 m2 Safiiri: 2 mh + parvi 75 m2 Granaatti, Topaasi, Jaspis, Helmi: 2 mh + parvi 84 m2 Aventuriini, Berylli, Jade ja Opaali: 3 mh + parvi 84,5 m2 Aleksandriitti: 3 mh + parvi 90 m2 Koralli: 3 mh + parvi 100 m2

Loma-asuntomme Vuokatissa: Nefriitti ja Lasuriitti: 1 mh 48 m2 Rubiini ja Meripihka: 2 mh 59 m2

84

WWW.VUOKATTI.FI

Turkoosi: 4 mh + parvi 130 m2 Tarkemmat tiedot loma-asunnoista, hinnoista ja varaustilanteesta kotisivuillamme. Lämpimästi tervetuloa viihtymään!

KOLAZKO OY Kidekuja 2, 88610 Vuokatti Gsm 040 7543 945 kolazko@kolazko.com www.kolazko.com

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


MUTKATON LOMA VUOKATISSA Seuraa ja jaa parhaat hetkesi Vuokatissa! Instagram: #iidavuokatti

Lomahuoneistoissamme majoitut tasokkaasti keskellä Vuokatin alueen monien mahdollisuuksien liikuntapaikkoja. Tarjoamme käyttöösi 23 lomahuoneistoa kolmessa eri luhtitalossa, joista voit valita itsellesi sopivimman 2-10 henkilölle 46-128m2 kokoluokissa. Rinteet, ladut ja lenkkipolut huoneistojen välittömässä läheisyydessä. Lomahuoneistot IIDA Vuokatti - www.iidavuokatti.fi - info@iidavuokatti.fi Myyntipalvelumme palvelee puhelimitse ma-pe klo 9-17 numerossa +358 440 779936.

IIDA V U O K A T T I


L O M A - A S U M I S E N A AT E L I A M A J O I T U V U O K AT I N PA R H A I L L A PA I K O I L L A !

Vuokatin Aateli – Napapiirin Sankarit 3 -elokuvan pääyhteistyökumppani. Ohjaus Tiina Lymi. Ensi-ilta elokuussa 2017.

Nauti kerrankin lomastasi!

Kuva: Mikko Rasila

Vuokatin Aateli tarjoaa käyttöösi 23 luksusvarusteltua loma-asuntoa Vuokatin rinteiden parhaimmilla paikoilla. Valinnanvaraa löytyy kahden hengen sviiteistä aina 22 hengen luksushuviloihin. Kaikkien Vuokatin Aatelin huoneistojen varustelu, sijainti ja ylläpito ovat erinomaiset. Rinteet, ladut, lumilautatunneli ym. palvelut ovat aivan vieressä. Tutustu loma-asuntoihimme tarkemmin osoitteessa www.vuokatinaateli.fi. AATELIN LINNA AMIRAALI HERTTUATAR KEISARI KREIVI LADY MARKIISITAR MARSALKKA PARONI PRINSESSA PRINSSI RITARI RUHTINATAR THE AATELI ISLAND TSAARI

6 luksushuoneistoa 4 – 6+2 hengelle, 71–79 m2 4 korkeatasoista huoneistoa, 4+2 hlöä, 54–61 m2 81,3 m2, 3 mh:n viihtyisä loma-asunto 6+2 hengelle 350 neliön luksushuvila, (7 mh) 14+8 hengelle 81,3 m2, 3 mh:n viihtyisä loma-asunto 6+2 hengelle Upea, 72,5 neliön loma-asunto 6+4 hengelle 85 neliön hyvin varusteltu loma-asunto, 6+4 hlöä Vuokatin parhaimmalla paikalla, 8+4 hlöä, 127 m2 85 neliön hyvin varusteltu loma-asunto, 6+4 hlöä Tunnelmallinen, 21 m2 sviitti kahdelle hengelle Tunnelmallinen, 21 m2 sviitti kahdelle hengelle Tasokas, 72,5 neliön loma-asunto 6+4 hengelle Luksusvarusteltu 170,5 m2 huvila 11+5 hengelle Luksusvarusteltu paratiisisaari, upea 8 hengen huvila Juhlallinen, 200 neliön luksushuvila 8+4 hengelle

Varaa helposti netistä: www.vuokatinaateli.fi


Vuokatinrinteet Rinteet

Hissit

1 2 3 4 5 6a 6b 6c 7 8 9 10-12 13

• 2 neljän hengen tuolihissiä • 3 ankkurihissiä • 2 sompahissiä • 2 mattohissiä • hissikapasiteetti 10 400 henkilöä tunnissa • SkiData-lippujärjestelmä

Perskatti 900/150 m Pirskatti 800/150 m Himskatti 800/150 m Yläkatti 1100/170 m Olympiakatti 850/174 m Superpipe 150/50 m Slopestyle 850/160 m Ministreet 200/20 m Alakatti 1000/170 m Tenavarinteet 150/20 m Hupikukkula 50/5 m Länsirinteet 700-750/150 m Caravankatti 450/70 m

1

2

3

4

13

5

Ravintolat ja muut palvelut 1 Lipunmyynti, vuokraamo 2 À la Katti -ravintola 3 Ripa’s kuppila 4 Asuntovaunualue 5 Kattivankkuri SFC 6 Kattikeskus: Lumilautatunneli, lipunmyynti, vuokraamo, SportShop, Hesburger, Ravintola Pirtti 7 Hiihtokoulu, Hupila

88

WWW.VUOKATTI.FI

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


3

7 5 6a

6b

7

10

6c

8 8

4

1 2

11

12

6

9 7 VuokatinRinteet

Majoitus 1

Holiday Club Katinkulta 2 Hotelli Vuokatti 3 Vuokatinranta 4 Vuokatinmaa 5 VuokattiSport / Sport Hotel 6 Vuokatinhovi

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

7 8 9 10 11

Hotelli Tulikettu Vuokatinportti Break Sokos Hotel Vuokatti KaisanKulma Vuokatin Aatelin Linna ja loma-asunnot

WWW.VUOKATTI.FI

89


VUOKATTI

Ulkoilualue / Outdoor recreation area 

 

 

Reittien selitys   

Skiing route, easy Skiing route, mediumSkiing route, difficult

 

LightingSki tunnel

 

Skiing route on ice

         

Skating route Snowmobile route Walking route UKK hiking route

Š Sotkamon kunta

  ���� ­   


Elämänarvomatkailua jo puoli vuosisataa

MAJOITU MUKAVASTI VUOKATINRANNASSA

50

Löydät meiltä haluamasi LOMAKODIN! Tutustu valikoimaan kauppa.vuokatinranta.fi

Vuokatinranta Vuokatinrannantie 8 88610 Vuokatti

Vuokatinranta

OHJELMAA ILTAISIN LUMIVIIKOILLA, konsertteja, raamattuluentoja ja elämyksiä

info@vuokatinranta.fi p. 08 619 470 vuokatinranta.fi

Vuokatti Magazineen 2016.indd 1

21.9.2015 15:45:17

Nuottiniemen lomatalot ja Vanha Kuusela

Viettäessäsi lomaa väljästi majoittuen,tunnelma pysyy leppoisana isommallakin porukalla.Kaikissa taloissamme vähintään 6 makuuhuonetta ja suurillekin seurueille riittävän tilavat ruokailu-ja oleskelutilat.Maaseudun helmassa,lähellä palveluita.

J

os haaveilet suvun yhteisestä joulusta, reissusta tuttavaperheen kanssa tai vaikkapa harjoitusleiristä urheiluseuran mukana, meiltä löytyy yksi harvoista kohteista, jossa on tilaa isommallekin joukolle.

Langaton internet-yhteys mahdollistaa myös tehokkaan kokoustamisen. Vaikka Vuokatin monipuoliset harrasteet ovatkin vain kivenheiton päässä, sijaintimme maalaismaisemassa peltoaukean laidalla, järven tuntumassa, takaa rauhaisan lomaympäristön.

LOMAKOTI KUUSELA Päivi Laru-Lukkari Puh. 040 7420 531 lomakotikuusela@sotkamo.net www.lomakotikuusela.fi


VUOKATTI SKI TEAM KAINUU Maastohiihdon erikoisseura.

SOTKAMON JYMY Suomen menestynein palloilujoukkue. Viimeisen 26:n vuoden aikana Jymy on voittanut 25 mitalia, joista 17 on kultaista.

JENNA LAUK

KANEN

Kaksinkertainen EM-kultamita ponnisti Vuoka tin uimahallistalisti 2015, joka Rion olympialai siin.

VUOKATTI OLET SAAPUNUT HUIPPU-URHEILIJOIDEN KOTIKENTÄLLE. 40

WWW.VUOKATTI.FI

Vuokatin vaihtelevat maastot ovat tarjonneet harjoittelupaikan Suomen parhaille hiihtäjille jo vuosikymmenet. Nykyään alueella tehdään tuloksellista työtä lukuisten lajien parissa. Huippuurheilijoiden kannalta olennaiset lisäpalvelut ja majoitus treenipaikkojen läheisyydessä tekevät Vuokatista vetovoimaisen Eurooppaa myöten. VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017


MERKITSE KUVASI #VUOKATTIFIILIS -TAGILLA JA ME NOSTAMME ILOISEN LOMASELFIESI OSAKSI HYVÄNTUULISTA VUOKATTIFIILIS-SOMESIVUSTOA!

VUOKATTIMAGAZINE 2016–2017

WWW.VUOKATTI.FI

41


UUSITTU FREESTYLE HALL

2 m 8700 TILAA N A K S U HA PITOON

Angry Birds Arena • Vuokatti Freestyle Hall • Game Arena • Vuokatti Golf Arena

LIIKU, LEIKI JA TEMPPUILE SÄÄLLÄ KUIN SÄÄLLÄ Angry Birds Activity Park tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Käy kokeilemassa omaa suosikkipeliäsi ja ihastu uusiin lajeihin Vuokatin valtavassa sisäaktiviteettipuistossa. Angry Birds Activity Park Lastaajantie 3, 88610 Vuokatti Puh. 044 7388 610 Aukioloajat ja lisätiedot: www.angrybirdsvuokatti.fi

Tykkää meistä facebook.com/angrybirdsvuokatti @activity_park_vuokatti #activityparkvuokatti

Vuokatti Magazine 2016-2017  

Vuokatti, activities, services, fun

Advertisement