2019-11-WV-Ondernemers_17

Page 36

DOSSIER

36

“Thuisgevoel creëren op het werk” vind! investeert in aangename werkomgevingen Door de krapte op de arbeidsmarkt zet je als onderneming beter in op unieke troeven die prima scoren bij sollicitanten. Vanuit die optiek is vind! gestart met de omvorming van filialen tot aangename werkomgevingen. Waregem mocht de spits afbijten. Inmiddels is het concept ook al in Ieper en Gent uitgerold.

De verhuis van het Waregemse kantoor naar een nieuwe locatie was voor Nathalie Christiaens hét sein om een pilootproject op te starten. “We zijn ervan overtuigd dat medewerkers zich beter voelen in een omgeving die het werkplezier stimuleert en het thuisgevoel verhoogt. Het is belangrijk dat werkgevers daarin investeren. Die boodschap dragen we uit naar onze klanten, dus was het belangrijk eerst zelf de toon te zetten. Het is één van de dingen waarmee we een pioniersrol willen vertolken”, verduidelijkt Nathalie Christiaens van het hr-kantoor. Beweging stimuleren De vestigingen in Waregem, Ieper en Gent kregen een totale make-over, met heel veel groen en ‘snoozle’-ruimtes waar medewerkers desgewenst even kunnen rusten. “Daarnaast zijn er ook focusruimtes (waar je ongestoord kan werken) en een fietsruimte (waar je op een ergonomische bureaufiets aan de laptop

“Mensen mogen zelfs af en toe hun hond meenemen naar het werk.”

— Nathalie Christiaens kan werken). Beweging moedigen we sowieso aan: er zijn een pingpongtafel en een boksbal voor wie zich wil uitleven. Wie meedoet aan een sportwedstrijd, krijgt de helft van het inschrijvingsgeld terug betaald; de andere helft geven we aan een goed doel. We hebben ook geïnvesteerd in douches voor mensen die per fiets of lopend naar het werk komen. Vanuit de overtuiging dat zitten het nieuwe roken is, organiseren we onze dagelijkse briefing rechtstaand en kunnen mensen regelmatig ook werken op ander ergonomisch zitmeubilair, zoals zitballen of speciale krukjes.”

In het kantoor zijn ook huisdieren toegelaten. “Mensen mogen af en toe hun hond meenemen naar het werk. Ons kantoor in Gent verwelkomt nu zelfs al dagelijks de hond van de filiaalverantwoordelijke. Familiale, rustige dieren verhogen het thuisgevoel en de werkvreugde”, vervolgt Nathalie Christiaens. Wie solliciteert voor een job bij vind! zelf, kan op een interactieve manier het kantoor verkennen waar hij/zij terecht zal komen. “Je kan de robot bedienen via een tablet en zo een goed beeld krijgen van je potentiële werkomgeving. Via de robot kan je zelfs een praatje slaan met de collega’s. Het is een originele manier om mensen te laten kennismaken met onze dynamische organisatie.” De eerste ervaringen met de nieuwe aanpak zijn heel positief. “Het heeft een goede impact op onze organisatie. Daarom hebben we het concept zo snel al gekopieerd. Straks is het nieuwe hoofdkantoor in Roeselare aan de beurt.” vind! trekt vooral technische profielen, ingenieurs en ICT’ers aan voor klanten, in Roeselare staan ook vacatures voor administratieve functies open. Er werken 52 medewerkers in de 8 kantoren. (BVC - Eigen foto) WWW.VINDEENJOB.BE


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.