Page 1

K UN

ST VO O

KUNSTENAARS In ZELF! is werk te zien van: Ida Buijs & Jelien Veenstra, Desiree de Baar, Nathalie Faber, Nanna Koekoek & Renée Reijnders & Geeske de Graaff, Richard Niessen & Esther de Vries, Thé Tjong-Khing en Pieter Verhees. ZELF! is ontworpen door Pronk. KINDERFEESTJE Kinderen van 3 /m 6 jaar kunnen bij een bezoek aan ZELF! ook hun verjaardag vieren. GROEPEN Peuter-, school- en BSO groepen bezoeken ZELF! op afspraak. Er is keuze uit verschillende programma’s, ook geschikt voor herhaal­ bezoek. Kijk op de website van Villa Zebra voor meer informatie. PROGRAMMA VANAF 7 JAAR ZELF! is speciaal voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn er andere tentoonstellingen.

ontwerp Villa Zebra / foto’s Hester Blankestijn, Ada Holleman en Mike Bink

SEMIPERMANENTE TENTOONSTELLING mET WORKSHOPS VOOR 3 T/M 6 JAAR

PRIJZEN Entree: Kinderfeestje: Groepen:

€ 7,- (kinderen en volwassenen) kinderen tot 3 jaar gratis € 9,50 per kind (max. 10 kinderen) € 2,50 per kind (bij reservering)

OPENINGSTIJDEN Villa Zebra is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. ZELF! is voor publiek geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Meer informatie kun je vinden op onze website. Je kunt je daar ook gratis opgeven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Volg Villa Zebra ook op Twitter en word fan op Facebook.

Stieltjesstraat 21 3071 JV Rotterdam [T] 010-2411717 [E] post@villazebra.nl www.villazebra.nl

JA A R

RS

T

ER

R

PEU

3-6

S & TE K LE U


ZELF! Een semipermanente kunsttentoonstelling met workshops speciaal ontworpen voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters bezoeken met hun ouders of begeleiders een ruimte met uitnodigende installaties gemaakt door kunstenaars. Centraal in ZELF! staat een grote, witte, geheimzinnige kast. Achter iedere deur of wand wacht een nieuwe ontdekking en belevenis. Zo komen kinderen in deze tentoon­ stelling en workshopruimte op een speelse en prikkelende manier in aanraking met beeldende kunst. Zelf doen staat voorop! In ZELF! staat het stimuleren van verbeeldingskracht, de ontwikkeling van taal en de creativiteit van het jonge kind centraal. Ouders en begeleiders spelen hierin een belangrijke rol: ze gaan samen met hun kind(eren) op ontdekkingstocht, voeren leuke gesprekken, vertellen verhalen en stellen elkaar vragen. Een wisselend aanbod van kleine workshops vormt onderdeel van het bezoek. Deze workshops sluiten altijd aan bij één van de verschillende onderdelen van ZELF! ZELF! moet je doen.

In de installatie Bij de dokter (gemaakt door de Dutch Dolls en Renée Reijnders) maak je met prachtige lichaamsdelen nieuwe mensen. Samen verzin je een verhaal bij je patiënt.

In de Keuken van Ida & Jelien kun je aan de slag met het bereiden van bijzondere maaltijden. Het kookprogramma helpt je daarbij. Een kopje sokkensoep alsjeblieft! Ga op zoek naar de OnderStebovenmoestuin van Desiree de Baar. Eenmaal gevonden bekijk je vanuit de wolken wat er allemaal te zien is.

Bij Waar is dE Taart met tekeningen van Thé Tjong Khing maak jij je eigen verhaal. Je kunt kiezen uit verschillende figuren en die op de magneetwand voortbewegen. Verzin en luister!

Bouw je eigen huis Bij de Buren (van Grote kunst voor Kleine mensen en Nathalie Faber). Bekijk de verschillende bouwstijlen goed en bouw de straat zelf verder. Wat is er mooi aan jouw huis en cultuur? Droom lekker weg bij de bijzondere filmpjes.

Laat je blik stelen in de Blikkensteler van Pieter Verhees. Je wordt zo zelf ook een beetje onderdeel van de tentoonstelling.

Je kunt bewegen en dansen in de BLACKLIGHT DISCO. In de disco bekijk je eerst het filmpje STIPPEN van Keith Gray en Neil Atkin. Vervolgens kun je met speciale jasjes jezelf bewonderen en je verwonderen over het effect van Blacklight. Wat zie je goed? Wat zie je niet?

Flyer tentoonstelling ZELF! (3-6 jaar)  

ZELF! is een semi-permanente kunsttentoonstelling met workshops in Villa Zebra speciaal ontworpen voor peuters en kleuters.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you