Page 1

VegahøstForlag 2013


Ansatte i Vega Forlag:

OPP, OPP OG AV STED! Ti års ferd med Vega Forlag

Finn Jørgen Solberg

Forlagssjef solberg@vegaforlag.no 21 09 04 12

I februar 2003 ga jeg opp. Ingen forlag ville ha verken ideene mine eller rettighetene som lå i agentfirmaet mitt. Nesten 20 års forlags­ erfaring og, etter min mening, helt geniale ideer til tross. «Hva skal jeg gjøre?» Jeg måtte spørre kona som vanlig. «Start eget forlag, da vel. Det er vel opplagt.»

Eline Oppebøen

Salgssjef eline@vegaforlag.no 21 09 04 14

Så da var det jo bare å sette i gang. Aller først måtte jeg skaffe et navn. Noe kort, grafisk og fengende, helst mettet av symbolikk og høyere mening. Det ble en lang natt, men stjernene viste vei.

Elen Zickfeldt

Markeds- og informasjonssjef elen@vegaforlag.no 21 09 04 10

Vega er nemlig den sterkeste stjernen i stjerne­bildet Lyren, faktisk den femte sterkeste på hele stjernehimmelen. Passende for mine ambisjoner! Men det var mer i navnet.

Magnus Skjæraasen Aarø

Redaktør magnus@vegaforlag.no 21 09 04 16

Vega Forlag AS

Gøteborggt. 6A 0566 Oslo Tlf.: + 47 21 09 04 10 post@vegaforlag.no www.vegaforlag.no

Det tas forbehold om skrivefeil og prisendringer Bestillingsinformasjon:

Distribusjon: SentralDistribusjon Ordretelefon: + 47 22 98 57 00 Ordrefaks: + 47 22 98 57 20 MA9248913

I 1927 så en framtidsrettet flymaskin dagens lys på Lockheedfabrikken. Et strømlinjeformet mono­plan med unike egenskaper. Konstruktørene hadde fart, høyde og distanse i tankene da flyet ble født. Lockheed Vega ble berømt for jordomflygninger, hastighetsrekorder og berømte piloter som Wiley Post og Amelia Earhart.

Det måtte jo bli Vega. Øya i Nordland som er så vakker at den til og med figurerer på UNESCOs verdensarvliste. Snart var vi en liten, men ambisiøs gjeng samlet på et latterlig trangt kontor. Med utgangspunkt i Kirkebys bestselgende ordbøker og min fortid i Kunnskapsforlaget satte vi i gang en høytflygende utgivelsesplan bestående av leksika, fakta- og håndbøker. Og den ble godt mottatt i markedet. Ingrid Bjørnovs pianobok gikk rett til topps på bestselgerlisten, og popleksikonet har blitt en klassiker. Som dere vil se, markerer vi tiårsjubileet med en ny utgave av Norsk pop- og rockleksikon. Ferden har på ingen måte vært problemfri. Underveis har vi loopet, rullet, satt høyde­­ rekorder og flere ganger vært nær ved å krasje. Men ferden fortsetter. Vi har fremdeles godt mannskap, strømlinjeformet skrog og en makeløs propell. Og verdens beste kunder. Oslo, juni 2013 Finn Jørgen Solberg


NYHETER 2013

NYHETER 2013

«Norsk pop & rockleksikon innfrir store forventninger. Den fyller et tomrom som er langt større enn bokens fysiske format»

Jan Eggum

Norsk pop & rockleksikon

ASbjørn bakke,

Red.: Jon Vidar Bergan

aftenposten

Norsk pop & rockleksikon ble utgitt første gang i 2005 og ble en umiddelbar suksess blant kritikere og publikum. Leksikonet ble til etter initiativ fra Jan Eggum, som også bidro til det etterlengtede verket bestående av artistbiografier innen alle sjangre fra norsk populærmusikks 100 år lange historie.

I årets utgave er oppslagsverket utvidet med en rekke nye artikler, hovedsakelig om artister som har slått igjennom etter 2004. I tillegg er alle biografier oppdatert. Resultatet er en 750 siders skatt for alle musikkinteresserte og en komplett oversikt over alle artister og band som har satt sine spor innen norsk pop, rock, visesang, revy, slagermusikk, folkemusikk, metal, electronica og hip hop.

aftenposten Innbundet | Kr 499,ISBN 978-82-8211-349-6

Jan Eggum er en av Norges mest kjente artister. Flere av hans album har solgt til gullplate og han har vunnet en rekke priser og utmerkelser, blant annet seks Spellemannpriser, både som soloartist og sammen med Gitarkameratene. Jon Vidar Bergan er fagansvarlig for boken. Bergan er oversetter, sakprosaforfatter og ivrig popquizer. Han har vært plateanmelder i Drammens Tidende, Natt&Dag, Fan Fanzine og Musikknyheter.no.

2 | vega forlag

vega forlag | 3


NYHETER 2013

NYHETER 2013

Stein Østbø

Harald Nygård og Anders Giæver

Blodsbrødre

Øyenvitne

Bruce Springsteen og oss

Fra Hadelandsdrapene til 22. juli

Fra første riff i Drammenshallen i 1981 til

maratonkonsertene på Valle Hovin i 2013 – i over 30 år har Bruce Springsteen harmonisert med sitt dedikerte publikum i Norge.

Gjennom mer enn 30 år har avis- og rettstegner Harald Nygård dokumentert rettssakene som har fanget vår oppmerksomhet, både i Norge og i flere av våre naboland. I sitt arbeid har han portrettert landets farligste kriminelle, formidlet stemningen i retten og tegnet scener fra oppsiktsvekkende forbrytelser. Samtidig har hans fantomtegninger hjulpet Kripos i jakten på etterlyste forbrytere. Dette er vitneerklæringen fra hans virke.

Norske Springsteen-fans finnes i alle varianter, og i denne boken har forfatter Stein Østbø møtt hele spekteret, fra kjente musikere og kulturpersonlig­ heter til næringslivsfolk og nyfrelste tenåringer. Med utgangspunkt i den norske fansens historier, og deres forhold til sin helt, har han skrevet en entusiastisk og annerledes biografi om en rocker med en helt spesiell innflytelse på sine tilhengere. Som bakteppe ligger The Boss-diskografien og de hittil 18 konsertene på norsk jord, akkompagnert av et rikt billedmateriale. Dette er en skikkelig feelgood-bok for og om den norske blodfansen. Stein Østbø har vært kulturjournalist i VG med populærmusikk som spesialfelt siden 1993. Han har tidligere utgitt to bøker, Deilig er jorden. Historien om tateren Elias Akselsen (Aschehoug, 2004) og Hekta. Ronnie Le Tekrö – et liv i rock (Damm, 2007). Våren 2013 rundet han 35 konserter med Bruce Springsteen i USA, Norge og Europa.

4 | vega forlag

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-360-1

Den ultimate boka for norske fans!

I boken forteller Nygård om sine opplevelser fra nærmere 40 av kriminalsakene og rettssakene han har fulgt som tegner. Kombinasjonen av Nygårds tegninger og hans betraktninger om møter med tiltalte, ofre, vitner og pårørende gjør denne boken til et unikt og personlig dokument fra vår nyere kriminalhistorie. Boken er ført i pennen av journalist og kommentator Anders Giæver.

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-359-5

Harald nygårds 30 år som rettstegner

vega forlag | 5


NYHETER 2013

NYHETER 2013

Atle Nielsen

Leif Vetlesen og Ingvald Wahl

Norske idrettsdueller

Seilas med døden

Hvem ville Bjørn Dæhlie vært uten Vegard

Ulvang? Eller Fredrikstad FK uten Sarpsborg FK? Og var det ikke noe som forsvant da Justyna Kowalczyk ikke stilte til start under vinterens ski-VM, og de norske langrennsjentene dominerte fullstendig? Kort sagt, hva ville idretten vært uten rivalisering, erkefiender og favorittmotstandere? I denne boken presenterer Atle Nielsen noen av de mest legendariske og klassiske duellene i norsk idrettshistorie. Forfatteren har boltret seg i arkivene og forhørt seg med heltene, ekspertene og blodfansen. Han skildrer de store og viktige, men også mer særegne dueller som norske utøvere har ofret blod, svette og tårer for å vinne. Resultatet er et lite stykke, eller rettere sagt, en rekke små stykker, norsk idrettshistorie – en fargerik og nervepirrende kavalkade for sportsidioter og folk som hater å tape.   Atle Nielsen (f. 1956) har studert litteratur, politikk og historie, har skrevet en rekke bøker og har nærmere 30 års erfaring som journalist, blant annet som sportskommentator og programleder.

6 | vega forlag

Norske krigsseilere forteller Denne boken inneholder to klassiske titler fra norsk krigsseilerlitteratur – Syv fortellinger fra Norges krig på havet (av Leif Vetlesen og Ingvald Wahl) og Med døden i kjølvannet (av Leif Vetlesen). Forfatterne var begge krigsseilere og opplevde dramatikken og angsten på nært hold. De har samlet historier eller beretter selv om voldsomme slagscener, forlis og noen av sjøkrigens mest utrolige flåte- og livbåtferder.

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-362-5

Her er sterke skildringer av mot, utholdenhet og sjømannskap, men også av samhold, kameratskap, politisk engasjement og en hverdag tusenvis av mil hjemmefra, der galgenhumoren og livlig avreagering i havn ble et våpen mot påkjenningene. Som Jon Michelet sier i sitt forord: «Totalt sett gir den boka du nå holder i hendene et viktig og sannferdig bilde av norske sjøfolks liv og strid under annen verdenskrig.» Boken inneholder faktaartikler om handelsflåtens krig og Nortraship-saken, samt en rekke tidligere upubliserte bilder fra Vetlesens private arkiv.

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-344-1

med forord av jon michelet

vega forlag | 7


NYHETER 2013

NYHETER 2013

Jonathan Trigg

Jason Turner

Hitlers hellige krigere

Stalingrad – dag for dag

Muslimske frivillige i Waffen-SS

Kampen om Stalingrad var et vendepunkt

under annen verdenskrig.

Mot slutten av annen verdenskrig kjempet soldater fra mer enn tretti ulike nasjoner i Waffen-SS. Men hvordan kunne et regime som var så fullstendig overbevist om sin egen rases overlegenhet, rekruttere hundre­tusener av utlendinger til sine elitestyrker? Hvem var disse fremmede SS-soldatene, og hvorfor kjempet de så lenge og så hardt for et så brutalt regime?

I boken analyserer Jonathan Trigg noen av de mest gåtefulle og kontroversielle av disse soldatene, nemlig de mange tusen frivillige muslimene som med SS-emblem kjempet side om side med sine tidligere erobrere. Jonathan Trigg er utdannet ved universitetet i Bristol. Han har militær bakgrunn og har tjeneste­ gjort i Nord-Irland, Bosnia og Midtøsten som kaptein. Som etablert forfatter innen militær­historie har han skrevet flere bøker fra annen verdenskrig.

Da Hitlers styrker gikk til angrep på den strategisk viktige industribyen ved Volgas bredder i august 1942, virket det først umulig for Stalins røde armé å stå imot. Men gradvis begynte kampene mann mot mann i fabrikkruiner, utbombede gater og sønderskutte hus å snu i deres favør.

Innbundet | Kr 369,Oversatt av Bertil Knudsen ISBN 978-82-8211-340-3

Stalingrad – dag for dag er en gjennom­illustrert bok med dag for dag-beskrivelser av de sentrale begivenhetene i det avgjørende slaget som skulle påføre den tyske hæren et voldsomt nederlag. Ved hjelp av kart og øyevitneskildringer forklarer boken hvordan tyskernes felttog mot Kaukasus la under seg store sovjetiske territorier, før von Paulus og 6. armé ble lokket inn i en utmattelseskrig inne i Stalingrads ruiner, der panservognenes mobilitet og slagkraft viste seg verdiløs.

oversatt av roger ødegaard og bertil knudsen Innbundet | Kr 399,ISBN: 978-82-8211-342-7

Hitlers vikinger

Historien om skandinaviske soldater i Waffen-SS I boken forteller forfatteren om skandinaver som sluttet seg til Waffen-SS. Vi får høre om kampene de kjempet, og om hva som gjorde at de traff dette valget. Oversatt av Alexander Melli Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-242-0

8 | vega forlag

vega forlag | 9


NYHETER 2013

NYHETER 2013

QuizDan 2

Frøy Lode Wiig (red.)

2080 spørsmål og svar Oppfølgeren til fjorårets suksessprogram på NRK med Dan Børge Akerø som programleder. Nye spørsmål, nye byer, nye utfordringer!

En unik spørrebok som gir deg muligheten til å teste dine kunnskaper mot quizere fra hele landet. Hver kategori har spørsmål i ulike vanskelighetsgrad, fra det helt enkle til det mer krevende. Spørsmålene er levert av Quiz Park, Norges ledende quiz-produsent. heftet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-367-0

På moten 50–80-tallet

Husker du da underskjørtene aldri kunne bli for stive, skoene for spisse eller håret for høyt? Har du ligget på gulvet og brukt tang for å få på deg bukser som var minst tre størrelser for små? Elsket du 80-tallet og de steinvaska olabuksene i ubestemmelig passform?

De som var unge på 50-, 60- og 70-tallet vokste opp i hjemmestrikket og selvsydd. Det var kofter, Marius-gensere og lange ullunderbukser som klødde. Kun de heldigste fikk kjøpeklær. På 80-tallet kjøpte man det meste, helst med stor logo, selvsagt i pastell.

Innbundet | Kr 329,ISBN: 978-82-8211-361-8

Denne boken er et nostalgisk tilbakeblikk på det som var på moten på 50-, 60-, 70- og 80-tallet.

QuizDan

2080 spørsmål og svar Boken bak TV-programmet som gikk våren 2013. Inneholder 2080 spørsmål fra kvalifiseringen – og resultatet fra hver enkelt by.

Frøy Lode Wiig er frilansjournalist og lidenskapelig historieinteressert. Hun har tidligere vært redaktør for bøkene Charter – 50 år til Syden, Korps – i takt og utakt, Barndom 90-tallet og Hjemmet vårt (alle på Vega Forlag). 

Innbundet | Kr 269,ISBN 978-82-8211-333-5

Stavanger Aftenblad

10 | vega forlag

vega forlag | 11


Botticellis hemmelighet

Marina Fiorato

Vidunderlig frisk og levende – en mesterlig kombinasjon av historisk intrige og romantisk eventyr fra 1400-tallets Italia.

En bønn for Venezia Året er 1576, fem år etter det ottomanske neder­laget i slaget ved Lepanto. Et tyrkisk skip seiler ubemerket inn i Venezia med en dødelig last om bord, og i løpet av noen få dager blir byen smittet med pest.

Oversatt av Anette Hjerde Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-284-0 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-196-6

Med det tyrkiske skipet kommer også en annen gjest til Venezia – Feyra, en ung og vakker lege­­kyndig kvinne, på flukt fra en fremtid som sultanens konkubine.

VG

Vakker og underholdende historie om kjærlighet og kunst fra 1500-tallets Italia.

Oversatt av helene limås Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-347-2

Marina Fiorato er halvt venetiansk, bosatt

i England. Hun er utdannet i historie ved universitetene i Oxford og Venezia, hvor hun spesialiserte seg i studiet av Shakespeares skuespill som historisk kilde.

Oversatt av Siri Fürst Skogmo Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-171-3 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-143-0

«Språket er svært bra, og boken er nærmest et kunstverk i seg selv.» Rannveig Marit Mindresunde, Bokavisen.no

Glassblåseren fra Murano

Andre bøker av Marina Fiorato

Sienas datter Romantikk, makt og intriger er viktige ingredienser i denne nydelig kjærlighetsromanen fra 1700-tallets Siena.

12 | vega forlag

May Grethe Lerum, VG

Fruen av Saronno

Feyra møter Palladios livlege Annibale Cason, og sammen bestemmer de seg for å prøve å redde Venezias innbyggere. Men kan de redde hverandre og kjærligheten?

Oversatt av Henninge M. Solberg Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-350-2 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-247-5

«Det er bare å sette hjernen i kosemodus og nyte denne lystseilasen av en fortelling.»

«Les Sienas datter! Så enkelt. En god sofa, en god kopp te, ei god bok. Det blir ikke bedre.» 

Om glassblåsing, kjærlighet og historisk dramatikk fra 1600-tallets Venezia. Oversatt av Siri Fürst Skogmo Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-126-3 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-085-3 Lydbok Audio CD/MP3 | Kr 349,ISBN 978-82-8211-219-2

«Den inneholder alt hva hjertet begjærer av historisk dramatikk og samtidsromantikk.» Cathrine Krøger, Dagbladet

Siri Midthaug, brabok.no

vega forlag | 13

NYHETER 2013

Foto: Ian Pickard

NYHETER 2013

nå 100 000!


NYHETER 2013

NYHETER 2013

Andre bøker av Linwood Barclay

Ute av syne Drivende spennende thriller med overraskende plott.

Linwood Barclay

Oversatt av Carina Westberg Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-313-7 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-243-7

Ulykken Milford i Connecticut er et rolig og fredelig

sted å bo og et fint sted for unger å vokse opp. Men innbyggerne føler den økonomiske krisen på kroppen, og selv vanlige, lovlydige mennesker begynner å bli en smule kreative for å få endene til å møtes. Glen Garber og entreprenørfirmaet hans er blitt ekstra hardt rammet av nedgangstidene, særlig etter at en mystisk brann ødela et hus under oppføring. Men Glens problemer skal snart nå nye høyder. Glen må sette alt på spill for å avdekke hva som skjuler seg bak den lille byens idylliske fasade, før det er for sent. For noen ulykker er slett ikke ulykker.

VG

Frykt det verste Fengslende thriller om korrupsjon, rovdrift og drap. Oversatt av Carina Westberg Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-280-2 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-188-1

vinner av edunnit award 2012

Linwood Barclay har skrevet flere krim­ romaner, både humoristiske og mer alvorlige, med stor suksess. Kriminalromanen Uten et ord er oversatt til over 40 språk og ble engelsk best­selger i 2008.

oversatt av carina westberg Pocket | Kr 149,ISBN: 978-82-8211-368-7

haugesund avis

Farlig Nær Nervepirrende spenningsroman om drap og dype hemmeligheter. Oversatt av Tore Aurstad Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-169-0 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-091-4

aftenposten

Uten et ord Forrykende thriller i ren Hitchcock-stil. Oversatt av Carina Westberg Pocket | Kr 149,– ISBN 978-82-8211-106-5 Innbundet | Kr 369,– ISBN 978-82-8211-052-5

14 | vega forlag

VG

vega forlag | 15


Bitter seier

Angrep ved daggry Narvik, 9.–10. april 1940

Pocket | Kr 169,ISBN 978-82-8211-351-9 Innbundet | Kr 379,ISBN 978-82-8211-160-7

Narvik, 10. april–10. juni 1940 Bitter seier forteller hele den usminkede versjonen av de politiske intrigene rundt Narvik, og skildrer med høy intensitet den dramatiske sluttkampen om den strategisk viktige byen.

Kongens nei 10. april 1940

Alf R. Jacobsen baserer seg på tidligere upubliserte dagbøker, brev og rapporter fra sentrale aktører fra begge sider av konflikten, noe som gjør dette til en beretning som er både ny og avslørende. Med etterord av general (R) Sverre Diesen. vg

«En intens spenningsbok kombinert med solid historisk dokumentasjon.»

Om kongen og regjeringens flukt fra Oslo – forfulgt av topptrente fallskjermjegere og bombefly den dramatiske dagen 10. april 1940.

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-341-0

Ivar a. iversen, dagsavisen

Pocket | Kr 169,ISBN 978-82-8211-279-6 Innbundet | Kr 379,ISBN 978-82-8211-159-1 Lydbok Audio/MP3 | Kr 399,ISBN 978-82-8211-220-8

VG

«Alf R. Jacobsen har gjort det igjen, skrevet historie for et bredt publikum, med nerve og liv ...» Guri Hjeltnes, VG

«Troverdig fremstilling» Gunnar Reppen, Harstad Tidende

Nå 32 000!

«Det er blitt en bok som fortjener en stor leserkrets, og det er en bok unge mennesker som bare kjenner skjebne­dagene fra skolens historietimer bør lese.» Jens Vetland, Fædrelandsvennen.» VG Drammens Tidende Fædrelandsvennen

Krysseren Blücher

«Bitter seier er solid bearbeidet, drivende spennende og med autoritet i fremføringen.»

9. april 1940

espen eidam, avisa norland

63 000 solgte bøker

16 | vega forlag

Andre bøker i serien

Om angrepet på Narvik havn 10. april 1940.

Alf R. Jacobsen

ALF r. jacobsen

ALF r. jacobsen

Journalisten og forfatteren Alf R. Jacobsen (f. 1950 i Hammerfest) har skrevet et førtitalls bøker og filmmanuskripter. Som journalist er han blant annet kjent fra VG, Dagbladet, Klassekampen og NRK Brennpunkt. Boken Kongens nei skal nå filmatiseres, med forventet premiere julen 2014.

Om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet 9. april 1940. Pocket | Kr 169,ISBN 978-82-8211-161-4 Innbundet | Kr 379,ISBN 978-82-8211-122-5 Lydbok Audio/MP3 | Kr 399,ISBN 978-82-8211-156-0

Nå 23 000!

«Jacobsen har skrevet en glitrende beretning med en ny og frisk innfallsvinkel…» Ulf Andenæs, Aftenposten Drammens Tidende Bergensavisen

vega forlag | 17


Petter Schjerven er forfatter, manusforfatter og programleder. Han har skrevet flere bøker, blant annet Typisk norsk og Tingenes tilstand som bygger på TV-seriene med samme navn. For Vega Forlag har han skrevet tre bøker.

Ingrid Bjørnov

Petter Schjerven

Se Norges blomsterdal

Nostalgisk kokebok

Se Norges blomsterdal er i ekte Bjørnov-stil en humoristisk bok med underfundige betraktninger og et skrått, men kjærlig blikk på den største folkebevegelsen i Norge etter idretten; kor. Boken er en personlig reise fra opptaksprøve i Oppsal skoles pikekor på 70-tallet til gjenforening og prøvesang i 2012. Som Bjørnov sier selv: «Det nærmeste jeg kommer en selvbiografi».

Boken er en reise gjennom norsk mat og norske kokebøker fra 50–80-tallet. Forfatteren deler raust av sine egne og andres matminner fra oppveksten. Ingrid Espelid Hovig, Eyvind Hellstrøm, Ole Martin Alfsen og Lise Finckenhagen bidrar med anekdoter og gode historier om matopplevelsene de aldri glemmer. Innbundet | Kr 379,ISBN 978-82-8211-245-1

Boken inneholder bilder fra Ingrid Bjørnovs private fotoalbum, og er illustrert med Lisa Aisatos humoristiske og fargerike tegninger.

Petter Schjerven gir her et gledelig og humoristisk gjensyn med en svunnen kulinarisk tid, og byr på klassikere som biff stroganoff, rullekake, landgang, fiskeboller i hvit saus, fondue – og selvfølgelig alskens mat i aspik! Med oppskrifter.

Ingrid Bjørnovs pianobok

Alt går i grisen

Kristin Roskifte (ill.)

En samling skikkelig stygge bilder av mat.

Notelære, besifring og intervaller enkelt forklart. Spiralbundet | Kr 369,ISBN 978-82-92489-08-6

«Det er imponerende av en profesjonell utøver å ha så inngående forståelse for amatørskap. Hun vet akkurat hvor skoen trykker»

Innbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-307-6

Sigrun Berge Engen, Adresseavisen

Nå 40 000!

Lakse-enka

– Nødskrik fra en tørrfrue

Siri Dokken (ill.)

18 | vega forlag

Nostalgisk ordbok /no’stalgisk ‘u:rbu:k/

Nå 11 000!

«… kjølig, bittert og hysterisk morsomt!» Snitt

Innbundet | Kr 249,ISBN 978-82-92489-52-9 Lydbok | Kr 199,ISBN 978-82-92489-89-5

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-298-7

«… den perfekte gaven til damer som er gift med en mann som liker å fiske.» Bokavisen

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-108-9

over 20 000 solgt

«Schjervens forfatterskap lyser av så vel oppdagerglede som skrivebegeistring…» Helge Solheim, Demokraten

«Saft suse, så fjongt!» Kari Gisholt, Varden

vega forlag | 19

petter schjerven

Foto: Yina Chan

ingrid bjørnov

Ingrid Bjørnov og hennes piano har underholdt Norge i en mannsalder. Med fire soloshow, tre komipriser og to soloalbum bak seg står hun fjellstøtt som humorist, pianist og forfatter. Hun har gitt ut tre bøker på Vega Forlag og to solo-plater, foruten å medvirke på et utall andre utgivelser.


Frøy Lode Wiig (red.)

Lekestue

Korps

Forfatteren har arrangert og fotografert lekene til sine og andres barn i absurde situasjoner og satt tekst til fotografiene. En hysterisk morsom bildebok for voksne.

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-109-6

Innbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-318-2

Pål Andreassen, Moss Avis

Bård Ose og Jan Eggum

Popminner

En reise i norsk pophistorie Med personlige betraktninger og funfacts byr boken på et nostalgisk gjensyn med en munter og fargerik del av norsk musikkhistorie. Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-316-8

Per Randers Haukaas, Bergensavisen

NOSTALGI – BACKLIST

NOSTALGI – BACKLIST

Christer Torjussen

I takt og utakt «Artige korpsminner» Hanna-Lisa Skau, Avisa Nordland

Frøy Lode Wiig (red.)

Charter

50 år til Syden Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-081-5

«Dette er en fornøyelig bok alle som har vært på charterferie kan kjenne seg igjen i, og smile av.» Mona Lanset, VG

Louise Winness Prestgard (red.)

Barndommens godteri En nostalgibok om godteriets historie fra 1950–1980.

Kari Vetlesen

Bestemors hage

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-037-2

Bli med på en nostalgisk tur inn i bestemors hage, full av bilder og beskrivelser gjennom fire årstider. Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-276-5

Frøy Lode Wiig (red.)

Hjemmet vårt Et herlig tilbakeblikk på norske hjem de siste 60 årene. Bli med på besøk!

Hedda Rønnevig (red.)

Barndommens leker Med minner og bilder fra barndom og lek i Norge fra slutten av 40-årene og frem til 90-tallet. Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-080-8

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-203-1

20 | vega forlag

vega forlag | 21


Anne A. Thowsen og Beate Nilsen (red.)

Barndommens TV-spill

Barndommens jul

Fra Space Invaders til Doom

Denne boken er den ultimate nostalgitripp for gamle gamere. Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-195-9

«Strålende norsk retro-bok»

NOSTALGI – BACKLIST

NOSTALGI – BACKLIST

Anna Aarseth og Jon Cato Lorentzen (red.)

En kavalkade over god gammeldags norsk julestemning, primært fra 50-tallet til 80-tallet. Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-038-9

Thomas Marynowski, IT-avisen

Jon Gunnar Arntzen

Alt for Norge

O jul med din glede 24 vakre julesanger

Fargerikt tilbakeblikk på 100 år med vår mest offisielle familie!

Pakken inneholder et spiralinnbundet notehefte med 24 av våre kjæreste julesanger, enkelt arrangert for piano, samt 4 praktiske teksthefter.

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-150-8

Heftet, spiralinnbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-319-9

Rolf Ivar Jordbruen (red.)

Nostalgiske julekort

På to hjul

40 vakre, nostalgiske julekort fra 1900–1930. Kan rives ut og sendes.

Kongehuset gjennom 100 år

Kubikk-nostalgi Boken for alle med fascinasjon for kubikk! Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-083-9

Pakke á 40 stk | Kr 149,ISBN 978-82-8211-230-7 Format: 15x10 cm

Haakon W. Isachsen Anders de Lange og Bjørn Lahus (red.)

Bilen vår

Nostalgi på fire hjul Et herlig gjensyn med både klassikere og glemte modeller.

Juleheftenes historie Om juleheftenes hundreårige historie. Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-202-4

Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-045-7

22 | vega forlag

vega forlag | 23


Barndom er en serie med åtte rikt illustrerte bøker om oppvekst på 20,-30-, 40-, 50-, 60-, 70- 80- og 90-tallet, et visuelt og mentalt dykk i din barndom.

NOSTALGI – BACKLIST

NOSTALGI – BACKLIST

Barndomsserien

500 000 solgte!

Sigrid Bækholt (red.)

Kristin von Hirsch (red.)

Barndom 1900–1920-tallet

Barndom 60-tallet

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-311-3

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-92489-96-3

Jon Gunnar Arntzen (red.)

Kristin von Hirsch (red.)

Barndom 30-tallet

Barndom 70-tallet

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-201-7

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-92489-97-0

Jon Gunnar Arntzen (red.)

Kristin von Hirsch (red.)

Barndom 40-tallet

Barndom 80-tallet

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-082-2

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-92489-98-7

Kristin von Hirsch (red.)

Frøy Lode Wiig (red.)

Barndom 50-tallet

Barndom 90-tallet

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-92489-95-6

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-146-1

24 | vega forlag

vega forlag | 25


Sven T. Arneberg og Kristian Hosar

Mellom to onder

Vi dro mot nord

Olje og gass i det 21. århundret: Den vanskelige overgangen

Tyskernes skildring av felttoget i Norge april 1940

Dokumentar og historie – BACKLIST

Dokumentar og historie – BACKLIST

Alf R. Jacobsen

vg

Krigsforløpet i Norge sett fra angripernes perspektiv.

Hvilke løsningsalternativer har vi når det kommer til energikilder?

pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-356-4

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-236-9

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-278-9

Catherine Merridale

Ivans krig

Liv og død i Den røde armé, 1939–1945 Oversatt av Roger Ødegaard pocket | Kr 169,ISBN 978-82-8211-358-8

«En rystende skildring av livet som soldat i Den røde armé i krigsårene 1939–1945.»

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-317-5

VG

Eirik Veum og Geir Brenden

De som falt

Nordmenn drept i tysk krigstjeneste Boken ble utgitt i 2009. Dette er en revidert utgave, utgitt i samarbeid med NRK Aktivum.

25 000 solgt

pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-157-7

Eivind Vetlesen og Yngve Bækholt

Kampen om Norge Norsk strategispill som tar for seg invasjonen av Norge 9. april 1940. Brettspill | Kr 599,ISBN 978-82-8211-226-0

Per Erik Olsen (red.)

Egil Ulateig

Den lange reisen hjem Kongefamiliens dramatiske flukt og fem år i England og USA . Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-282-6 Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-206-2

«Solid kildegrunnlag og godt journalistisk håndverk har gjort Egil Ulateigs nye bok til interessant og meningsfylt lesning.» Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

Norges kriger

Fra Hafrsfjord til Afghanistan Inneholder mer enn 550 bilder, illustrasjoner og kart. Innbundet | Kr 499,ISBN 978-82-8211-107-2

Geir Hasle

Slaget om Nordsjøen 31. mai–1. juni 1916 Pocket | Kr 169,ISBN 978-82-8211-315-1

26 | vega forlag

«Det har blitt en grundig og fengslende krigshistorisk beretning.» Svend E. Hansen, Østlandsposten

vega forlag | 27


Kampen om Norge

Isens menn

Boken viser invasjonen av Norge gjennom en unik fotodokumentasjon, tatt av tyske krigsfotografer.

Om nordmenns deltakelse i ekspedisjoner til Arktis og Antarktis.

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-000-6

Under fremmed flagg

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-028-0

Günter K. Koschorrek

Blodig snø

Guy Sajer Dagbok fra østfronten 1942–1945

Dramatiske memoarer til en ung, tysk soldat under annen verdenskrig.

Haugesunds avis

Lydbok Audio CD | Kr 369,ISBN 978-82-8211-047-1 Lydbok MP3 CD | Kr 199,ISBN 978-82-8211-048-8

Haugesunds avis

Stalingrad 1942

vg

Den glemte soldat

Oversatt av Magne Skjæraasen Pocket | Kr 149,Isbn 978-82-92489-85-7 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-92489-17-8

Dokumentar og historie – BACKLIST

Dokumentar og historie – BACKLIST

Geir Hasle

45 000 solgt

Oversatt av Roger Ødegaard Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-055-6

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-036-5

Tim Newark

Mafiaen i krig

Hans von Luck

Rommels pansersjef Oversatt av Henrik Eriksen Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-027-3

Haugesunds avis

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-92489-99-4 Lydbok Audio/MP3 | Kr 369,ISBN 978-82-8211-073-0

Rød partisan

I en storm av stål

Dagbok fra vestfronten 1915–1918 En soldats dagbokopptegnelser fra første verdenskrig.

28 | vega forlag

Oversatt av Thomas Tønnessen Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-059-4

Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-044-0

Nikoláj I. Obrynba

Ernst Jünger

Oversatt av Pål Norheim og Jon Alfred Smith Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-177-5

Om hvordan mafiaen hjalp de allierte og fikk privilegier vi fortsatt betaler dyrt for ...

Innbundet | KR 369,ISBN 978-82-8211-155-3

Bak nazistenes linjer

Litteraturavisen bokstaver.no

Boken gir et sjeldent innblikk i livet som sovjetisk partisan bak tyskernes linjer under annen verdenskrig. Oversatt av Petter Natvig Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-125-6

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-084-6

vega forlag | 29


Helmut Altner

Hvit død

Berlins siste soldat

Russlands krig mot Finland 1939–40

En levende beskrivelse av en 17-årings opplevelser som vernepliktig under Det tredje rikets siste desperate uker, rett bak frontlinjen øst for Berlin.

Oversatt av Roger Ødegaard og Morten Sand Andersen Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-026-6 Innbundet Kr 329,ISBN 978-82-8211-004-4

«En bauta over finsk sisu og heroisk motstand» Geir Kjell Andersland, Bergens Tidende

Johann Voss

Innbundet | Kr 329,ISBN 978-82-8211-023-5

Dynamo Kiev vs. Nazi-Tyskland Boken forteller den spesielle historien om fotballlaget Dynamo Kiev og det legendariske oppgjøret mot nazistenes topplag under okkupasjonen av Ukraina i 1942.

Mark Kurzem Haugesunds avis

Maskoten

Min jødiske fars oppvekst i en SS-dødsskvadron

Eugene B. Sledge

Våpenbrødre

Stillehavskrigen 1944–45

30 | vega forlag

Leserglede.com

Oversatt av Erik Nordby Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-173-7 Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-142-3

Snikskytter på østfronten

Oversatt av Roger Ødegaard Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-176-8 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-148-5

«Berlins siste soldat er en svært sterk bok som gjør inntrykk.»

Kamp til døden

Albrecht Wacker

Oversatt av Roger Ødegaard Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-124-9 Innbundet | Kr 369,-( ISBN 978-82-8211-066-2

Oversatt av Roger Ødegaard Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-193-5 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-132-4

Andy Dougan

Soldat i Waffen-SS Oversatt av Roger Ødegaard og Morten Sand Andersen Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-054-9

Dokumentar og historie – BACKLIST

Dokumentar og historie – BACKLIST

Robert Edwards

«Brutal, ærlig og rystende fortelling fra stillehavskrigen mellom USA og Japan»

Oversatt av Roger Ødegaard Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-131-7 Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-067-9

«En opprivende, men også fascinerende historie om en av krigens mest bisarre skjebner.» Sindre Hovdenakk, VG

vg

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

vega forlag | 31


Øystein Kramer-Johansen

Kjempequiz

Familiequiz

Kjempequiz er satt sammen av fire tidligere utgivelser i serien. Boken inneholder ca. 4000 spørsmål i ulike kategorier.

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-064-8

Quiz – BACKLIST

Quiz – BACKLIST

Øystein Kramer-Johansen

Heftet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-209-3

Øystein Kramer-Johansen

Roger Ødegaard

Feriequiz

Hyttequiz

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-208-6

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-189-8

Øystein Kramer-Johansen

Roger Ødegaard

Popquiz

Sommerquiz

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-098-3

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-123-2

Øystein Kramer-Johansen

Walter Janssen

Sportsquiz

Norgesquiz

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-147-8

Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-128-7

32 | vega forlag

vega forlag | 33


Hobby og fritid – backlist

Hobby og fritid – backlist

Hekling for menn

Angie «Bakerella» Dudley

Flotte oppskrifter til menn. Også for nybegynnere.

Cake Pops Jul

Oversatt av Kirsten Halvorsen Innbundet | Kr 269,ISBN 978-82-8211-343-4

I denne boken presenteres mer enn tjue forskjellige cake pops med julemotiver. Oversatt av Kirsten Halvorsen Spiralinnbundet med rygg | Kr 199,ISBN 978-82-8211-325-0

Shauna Sever

Moro med marshmallows!

Angie «Bakerella» Dudley

Lær å lage dine egne marshmallows fra bunnen. Lett og moro.

Cake Pops

Oversatt av Kirsten Halvorsen Innbundet | Kr 299,ISBN 978-82-8211-336-6

Inneholder mer enn 40 cake pops-prosjekter og tips for servering, dekorering, farging og mye mer.

Gianna Sobol, Alan Ball og Karen Sommer Shalett

True Blood kokebok

Oversatt av Bente-Lill Øygard Spiralinnbundet med rygg | Kr 299,ISBN 978-82-8211-234-5

Sørstatsmat og drinker fra Bon Temps

Kari Vetlesen

I denne kokeboken finner du alle de herlige oppskriftene fra Bon Temps.

Krydderleksikon

Oversatt av Bente-Lill Øygard og Ellen Christensen Innbundet | Kr 349,ISBN 978-82-8211-310-6

Ramzi Choueiry

Chef Ramzis arabiske kokebok En unik tospråklig kokebok med oppskrifter på norsk og arabisk. Oversatt av Bente-Lill og Terje Øygard Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-312-0

«… et i sannhet imponerende arbeid.» Torgrim Eggen, DN

«Dette er et oppslagsverk du vil ha glede av Med alfabetisk oversikt over krydder, urter, krydderresten av livet. Og sauser og andre smakstilsetninger fra hele verden. det er avgjort gaven til den som har alt ...»

Med urter og smakstilsetninger

Innbundet | Kr 499,ISBN 978-82-8211-192-8

Borghild Fiskå, Stavanger Aftenblad

Sissel Gilbrant

Andre boller Søtt, sunt og lett

Med tradisjonelle kakeoppskrifter og desserter laget med alternative – sunnere og lettere – ingredienser. Innbundet | Kr 249,ISBN 978-82-8211-233-8

34 | vega forlag

vega forlag | 35


Hobby og fritid – backlist

Hobby og fritid – backlist

Charles MacLean (red.)

Rune Johansen, Ingar Heum og Yngve Ask (foto)

Verdens beste whisky

500 favoritter fra mer enn 20 land

Sportsfiske fra A til Å

Din beste guide i jakten på de edle dråper.

Innbundet | Kr 299,ISBN 978-82-8211-207-9

Oversatt av Bente-Lill Øygard Innbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-309-0

dagbladet

Iacob Dybwad Sømme Anders Jahrmann og Evy Andersen (foto)

Sommermat Med en rekke gode råd, mattips og inspirerende bilder som vil friste til kokkelering på late sommerdager.

Ørretboka Innbundet | Kr 499,ISBN 978-82-8211-011-2

Innbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-130-0 Hyttemagasinet

Ingar Heum

Sjøørretboka – saltvann

Eva-Marie Brekkestø

Kornsirkler

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-019-8

Underverk i åkeren

Et resultat av 13 års inngående studier av kornsirkler. Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-110-2

Oppland Arbeiderblad

Jeanette Grønli og Ragnar Hartvig (foto)

Pil i hagen Alt om ulike typer pil, bruksområder og fletting.

Cato Bekkevold

Bruk gummi

– aktivt fiske med myke agn Innbundet | Kr 399 ISBN 978-82-8211-097-6

Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-063-1

36 | vega forlag

vega forlag | 37


Anneli Jordahl

Fra hardcore til a-ha Norsk Postpunk 1980–1985 Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-205-5

«Inneholder mye artig lesning og ikke minst er boka krydret med utsøkt bildemateriale som fortjener all honnør.» Frank Skoveng, groove.no

Augustenbad en sommer En velskrevet roman som utspiller seg på kurbadet Augustenbad på 1890-tallet. Oversatt av Solveig Moen Rusten Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-305-2

Trygve Mathiesen

Tre grep og sannheten Norsk punk 1977–1980 Innbundet | Kr 399,ISBN 978-82-82110-02-0

Romaner – backlist

musikk – backlist

Trygve Mathiesen

«Kompromissløs og kunnskapsrik» Cecilie Asker, Aftenposten

«Anbefales» Nikolaj Frobenius, Dagbladet

Phil Capone

«Hele romanen byr på en ekstra ingrediens: språket.» Nina Lekander, Expressen

Johanna Sinisalo

Fuglehjerne Om backpackerne Heidi og Jyrki, og om hva som skjer når de følger den tøffe vandrerruten South Coast Track gjennom Tasmania. Oversatt av Morten Abildsnes Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-246-8

Gitarbibelen 500 akkorder

Denne kompakte læreboka presenterer over 500 populære gitarakkorder og de mest brukte variantene av disse.

Sarah Rayner

Når du minst venter det

Oversatt av Ask Brantenberg Cold Spiralinnbundet | Kr 299,ISBN 978-82-8211-164-5

En nydelig roman om kjærlighet og sorg, hemmeligheter og løgner, familie og vennskap.

Lars Lillo-Stenberg, Lars Lundevall og lars fredrik Beckstrøm

deLillos gitarbok

Oversatt av Hilde Lyng Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-214-7

13 000 solgt

Beathes bokhylle

Simona Ahrnstedt

Frihet og fangenskap

Lær å spille gitar med deLillos!

En romantisk roman som utspiller seg i Sverige på 1880-tallet.

Spiralbundet | Kr 399,ISBN 978-82-8211-034-1

Anbefaling: Ja, absolutt, her lærer du mye!» Musikkavisen

38 | vega forlag

«Boken er lettlest og har et fint språk, det er en vakker fortelling som jeg anbefaler deg å lese…»

Oversatt av Solveig Moen Rusten Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-244-4

«Ahrnstedts mesterstykke er at hun med sin velkomponerte romantiske actionroman makter å holde nakketak på leseren.» Berit Kobro, VG

vega forlag | 39


Mine drømmers land Kjærlighet, lidenskap og dramatikk – en storslagen slekts­roman fra et Australia under utvikling på 1800-tallet. Oversatt av Agnete Øye Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-127-0 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-050-1

Licia Troici

Drageriddernes orden 1

Over en million solgt i Italia!

Nihal fra Vindlandet

Første bok i fantasy-trilogien om halvalven og heltinnen Nihal som må redde den verden hun kjenner fra en ødeleggende krig. Oversatt av Mona Vestli Innbundet | Kr 299,ISBN 978-82-8211-075-4

Drageriddernes orden 2 Reisen til Sublandis

Merice Briffa

Urolige tider

Nihals kamp mot tyrannen og hans hær fortsetter.

Bok to om gruvearbeiderfamilien Collins’ utvandring fra et fattig liv i England til et håp om bedre tider i Australia.

Oversatt av Mona Vestli Innbundet | Kr 299,ISBN 978-82-8211-112-6

Oversatt av Siri Fürst Skogmo Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-172-0 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-111-9

Giles Kristian

Ravn Blodøye

Storslått vikingeventyr fra 800-tallets England, full av nervepirrende action og blodige slag.

Merice Briffa

Elvens datter Avslutningen på den fengslende fortellingen om mot og offervilje, tro og svik, hat og kjærlighet i et land hvor ingen vet hva fremtiden bringer. Oversatt av Torbjørn Ekelund Pocket | Kr 149.ISBN 978-82-8211-285-7 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-158-4

Oversatt av Morten Hansen Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-287-1

Tordensønnene «En fantastisk serie. Velskrevet, vakker og viktig! » Liv Gade, Bokinspirator

Bernard Cornwell

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-184-3

Ravn

Andre bok i eventyret om Ravn og vikingenes brorskap. Oversatt av Morten Hansen Pocket | kr 149,ISBN 978-82-8211-348-9

40 | vega forlag

«En mektig, fartsfylt fortelling om nordmennene i England.»

«Et actionfylt eventyr … en strålende historie, vakkert fortalt » Sunday Times

Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-299-4

vega forlag | 41

Romaner – backlist

Romaner – backlist

25 000 solgt

Merice Briffa


Mørkets engler Oversatt av Carina Westberg Pocket Kr 149,ISBN 978-82-8211-283-3 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-204-8

Åsa Lantz

vg

Kall meg Rosa Parks

«Den obligatoriske spenningsvrien mot slutten sitter som den skal, og det er bare å gratulere med flott utført håndverk.»

En spennende og dypt opprørende beretning om menneske­ smugling, moderne slavearbeid og forelskede menn.

Sindre Hovdenakk, VG

«Mørkets engler er innholdsrik og omfattende, og noe langt mer enn en kriminalroman,»

Oversatt av Cecilie Winger Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-175-1 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-145-4

Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Kalendermordene

Guy Saville

vg Oversatt av Carina Westberg Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-174-4 Innbundet | Kr 369,-

Afrika Reich

«Ulidelig spennende.» Terje Stemland, Aftenposten

En spenningsroman

«Spennende og velskrevet thriller om seriemordere og deres ofre.»

ISBN 978-82-8211-144-7

Barn og ungdom – backlist

KRIM – backlist

R.J. Ellory

Afrika er under nazistenes kontroll. Bare én mann kan stoppe dem!

Sindre Hovdenakk, VG

Oversatt av Roger Ødegaard Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-213-0

Et helt ordinært drap «En stjernekrim, så vel i tanke Oversatt av Carina Westberg som utførelse.» Pocket | Kr 149,Terje Stemland, Aftenposten ISBN 978-82-8211-129-4 «Ellory skriver rytmisk, effektivt og eggende, Innbundet | Kr 369,hans dialoger strutter av dramatisk energi ISBN 978-82-8211-051-8

Paul Moran (red.)

Hvor er surikaten? Finn ti surikater på hver av tegningene i boken.

i denne politisk vellykkete thrilleren.» Stein Roll, Adresseavisen

Engler over Georgia Oversatt av Agnete Øye Pocket | Kr 149,ISBN 978-82-8211-058-7 Innbundet | Kr 369,ISBN 978-82-8211-040-2 Lydbok Audio CD/ MP3 | Kr 369,ISBN 978-82-8211-071-6

vg

«Mesterlig thriller» Kurt Hanssen, Dagbladet

«Krimroman av oppsiktsvekkende litterær kvalitet»

Innbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-308-3

Morten Dürr, Erik Petri (ill.)

Øksemorderens hodeskalle En skikkelig grøsser som får deg til å holde pusten av spenning. Aldersgruppe: 10–13 år

Sindre Hovdenakk, VG

«Fremragende, mørk thriller med litterær pondus» Stein Roll, Adresseavisen

42 | vega forlag

30 000 solgte i norge

Oversatt av Elen Betanzo Innbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-303-8

vega forlag | 43


August O’Phwinn og Lisa Hanawalt (ill.)

Barnas tegneskole

Promp jorda rundt

Lær å tegne morsomme tegneseriedyr

Barn og ungdom – backlist

Barn og ungdom – backlist

Christopher Hart

Innbundet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-241-3

En perfekt inspirasjonskilde for alle barn som er veldig glad i å tegne! Alder: 6+ Oversatt av Inger-Johanne Sæterdal Heftet | Kr 149,ISBN 978-82-8211-212-3

J.H. Lee og Gretchen LeMaistre (foto)

Boo – Livet med verdens søteste hund

Adrian Grandon og Tracy Fitzgerald

Lær motedesign

Innbundet | Kr 129,ISBN 978-82-8211-240-6

200 praktiske oppgaver

7 millioner følgere på Facebook!

Dette er boken for ungdom som er interessert i mote og har lyst til å designe egne klær.

Mitt første bibliotek

Oversatt av Hilde Lyng Heftet | Kr 229,ISBN 978-82-8211-190-4

Fargerike barnebibliotek med 12 morsomme pekebøker i hver boks.

På gården

Russ Thorne og Andrew Trull

12 pappbøker i eske | Kr 199,ISBN 978-82-8211-163-8

Tøffe tatoveringer

Mine beste billedbøker

Oversatt av Inger-Johanne Sæterdal Spiralinnbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-166-9

Anita Rattigan og Betsy Badwater

Kule tatoveringer Oversatt av Inger-Johanne Sæterdal Spiralinnbundet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-165-2

Hver bok inneholder 100 engangs– tatoveringer

12 pappbøker i eske | Kr 199,ISBN 978-82-8211-185-0

Form og farge 12 pappbøker i eske | Kr 199,ISBN 978-82-8211-162-1

Dinosaurer 12 pappbøker i eske | Kr 199,ISBN 978-82-8211-183-6

44 | vega forlag

vega forlag | 45


Polsk ordbok

Italiensk ordbok

Egner seg for de som bruker polsk i jobb eller privat, og er en kombinasjon av ordbok og tradisjonell dictionary. CD for PC medfølger.

Egner seg for elever i ungdomsskole og videre­ gående skole, men passer også for alle som bruker italiensk i jobb eller privat. Boken inneholder ca. 30 000 oppslagsord. CD for PC medfølger.

Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-8211-277-2

Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-8211-133-1

Tysk ordbok

Spansk ordbok

Egner seg for elever i ungdomsskole og videre­ gående skole, men passer også for alle som bruker tysk i jobb eller privat. Boken inneholder ca. 30 000 oppslagsord. CD for PC medfølger.

Egner seg for elever i ungdomsskole og videre­ gående skole, men passer også for de som bruker spansk i jobb eller privat. Boken inneholder ca. 30 000 oppslagsord. CD for PC medfølger.

Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-8211-135-5

Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-8211-022-8

Fransk ordbok

Per-Erik Kirkeby

Egner seg for elever i ungdomsskole og videre­ gående skole, men passer også for de som bruker fransk i jobb eller privat. Boken inneholder ca. 30 000 oppslagsord. CD for PC medfølger. Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-8211-134-8

ORDBØKER

ORDBØKER

Ordbøker

Stor engelsk ordbok Stort tobindsverk med engelsk–norsk/norsk–engelsk ordbok. De to bindene inneholder ca 170 000 oppslagsord. Heftet, plastpakket | Kr 990,ISBN 978-82-8211-223-9

1 år GRATIS digital versjon fra ifinger.com

Tove Jacobsen

Fransk ordbok Fransk ordbok er en moderne utgivelse som passer for alle som bruker fransk i videregående skole og på høyere nivå, i jobb eller privat. Boken inneholder ca. 90 000 oppslagsord. CD for PC medfølger. Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-92489-90-1

46 | vega forlag

vega forlag | 47


ORDBØKER

Willy A. Kirkeby

Engelsk ordbok Engelsk ordbok er en utgivelse som passer for alle som bruker engelsk i videregående skole og på høyere nivå, i jobb eller privat. Heftet | Kr 199,ISBN 978-82-8211-198-0

Per-Erik Kirkeby

Engelsk ordbok Denne utgivelsen passer for alle som bruker engelsk i videregående skole og på høyere nivå i jobb eller privat. Boken inneholder ca. 105 000 oppslagsord. CD for PC medfølger. Heftet m/CD-rom | Kr 399,ISBN 978-82-8211-062-4

Knut Lunde (red.)

Engelsk skoleordbok Ordboken passer for elever i ungdomsskole og videregående skole. Boken inneholder ca. 25 000 oppslagsord. CD for PC medfølger. Heftet m/CD-rom | Kr 199,ISBN 978-82-92489-78-9

48 | vega forlag

Følg oss på sosiale medier


Vega Forlag AS

Gøteborggt. 6A 0566 Oslo Tlf.: + 47 21 09 04 10 post@vegaforlag.no www.vegaforlag.no

Hostkatalog2013 endelig  
Advertisement