Page 1

NU OP VACATURE.COM

10.324 JOBS

11.09.10 | GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIèREAANBOD

SEPTEM B E R R E E K S DEEL 2

LUKAKU De TALENTFLUISTERAARS VAN

Hoe ontdekken en begeleiden coaches toptalent ... in de sportwereld

Jean Kindermans stoomt jonge voetballers klaar voor de hoofdmacht van RSC Anderlecht

... In de muziekwereld

Eddy Vanoosthuyse bereidt muzikanten voor op internationale carrière

... In HET BEDRIJFSLEVEN

VMG-20100911-01_COVER.indd 1

Gemma Lines selecteert internationaal toptalent voor Citi

8/09/10 12:42


LIGHTING

002_GPV1QU_20100911_VMGCO_00.pdf; Sep 08, 2010 14:31:01

There’s no simplicity without greatness Philips heeft worldwide integraal gekozen voor de ontwikkeling van zinvolle, uiterst

HEALTHCARE

gebruiksvriendelijke technologieën en producten op vlak van gezondheidszorg en welzijn. Het alom waarmaken van deze “sense and simplicity”-belofte vergt een vooruitstrevende toekomstvisie, op en top innovatieve research, inventieve engineering, cutting-edge industrieel design… Daarom zetten we de knapste koppen in, zowel ervaren rotten in het vak als jong aanstormend talent met inspirerende ideeën, vernieuwende inzichten en onbegrensde ambitie. Welke functie je ook uitoefent, de filosofie van Philips blijft dezelfde.Wij willen jouw persoonlijke en professionele groei bevorderen, zodat je het naar je zin hebt in je team en

CONSUMER LIFESTYLE

in je werk.We geven je vrijheid om je talenten optimaal te ontwikkelen. Je krijgt verantwoordelijkheid voor je projecten en streeft samen met jouw teamleden op een open en eerlijke manier naar superieure resultaten. Je maakt deel uit van een bedrijf dat successen boekt door marktgestuurde innovaties in Consumer Lifestyle, Healthcare en Lighting. Klaar voor een (volgende) carrièrestap? Philips zoekt gedreven professionals m/v die binnen hun vakdomein willen uitblinken in innovatie en resultaat.

Voor Brugge:

• Initial buyer mechanics (66181) • Development manager (66258) • Test engineer (68227) • Software designers (66219) • Product marketing manager (68179) • Set validator (69071) • Quality project leader (69411) • Field application engineers (69784) Voor Kontich:

• Engineer product development (65658) • Project office director (69782) • Lead field quality manager (69750) • Quality controller (69781) • Sales representative – project lighting (69783) Voor Turnhout:

• Sales manager (66979) • Engineer vision and measurement (67871) • Operational buyer (68857) • Supervisor production (66770) Voor Brussel:

• Product specialist MR (67917) • Key account manager lighting: offices and industry (66170) • Key account manager new channels (69686)

Ontdek alle mogelijkheden, kansen en concrete jobaanbiedingen (jobid nr ingeven) op www.philips.be/jobs


VMG-20100911-01_INHOUD_Opmaak 1 9/09/10 19:29 Page 1

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

01

INHOUD

COVERSTORY: SEPTEMBERREEKS, DEEL 2

De talentfluisteraars Talent is er maar als het de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Vacature ging op zoek naar drie talentfluisteraars die jong toptalent van heel nabij coachen op de grasmat, in het conservatorium en op de werkvloer.

05 SUCCESTAPES

Promoveren op planten Hij is één van de tien meest geciteerde plantenbiologen. Ter wereld. Hij blinkt uit in baanbrekend onderzoek, én in bescheidenheid. Maak kennis met Belg Dirk Inzé, geworteld in de vruchtbare Gentse Biotech Valley.

16 DOSSIER SALES & MARKETING

Megacontracten, mega onderhandelen Hoe haal je een vette vis binnen? Heb engelengeduld, wees zeker niet de goedkoopste en leg de juiste adelbrieven voor. Reconstructie van een megacontract van 700 miljoen dollar bij Besix in Qatar.

20 COLUMN AN OLAERTS

Hoe groot is uw toegevoegde waarde? Stel, de bom is gevallen. Alles is kapot, er zijn nog 100 mensen over. Met wie wil een mens dan vrienden zijn? Juist, met mensen die een toegevoegde waarde hebben. An Olaerts vertelt u wie dat zijn.

22 EN VERDER 04 CIJFERWERK 14 MAANDAG VAN REGISSEUR HANS VAN NUFFEL 15 SALARISWATCHER

Ontdek ook de 10.324 jobs op vacature.com VOLGENDE WEEK

VACATURE VAN DE WEEK Key account manager new channels bij Philips

De 144 beste carrières in dit magazine ABONNEES VAN DE TIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

Morsen onze bedrijven met uw talent?


002_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:12 Page 2

ALLES VERANDERT. OPNIEUW.

Natuurlijk behoudt u via vacature.com toegang tot het grootste jobaanbod van de beste ondernemingen. En bieden wij u een rijkdom aan informatie, op maat van uw talent. Maar vanaf nu wordt navigeren door onze site nog eenvoudiger en persoonlijker, en vindt u meteen alles wat u wilt, waar u het wilt, en hoe u het wilt. Ontdek de volledig nieuwe vacature.com. De nummer 1 site voor M/V met Talent.

SEARCH. SAVE. SHARE. SNELLER ZOEKEN

SLIMMER ZOEKEN

OP MAAT ZOEKEN

OP REISTIJD ZOEKEN

Jobs zoeken op vacature.com is eenvoudig. Onze intelligente Search Engine zoekt spontaan op synoniemen en vertalingen, zodat uw resultaten nog vollediger zijn.

Indien u dit wenst, reikt onze Search Engine u ook gerelateerde functies aan, zinvolle suggesties waar u zelf nooit opgekomen was.

Vindt u regio belangrijker, of sector? Functie of ervaringsniveau? U bepaalt zelf welke jobs bovenaan in uw resultatenlijst verschijnen.

In een unieke samenwerking met Be-Mobile berekent vacature.com de effectieve reistijd van bij u thuis tot aan uw nieuwe werkomgeving, vertraging door files inbegrepen.


VMG-20100911-03_PUBLIEKE OPINIE_Opmaak 1 9/09/10 18:56 Page 3

VACATURE 11 SEPTEMBER

POSTBUS

03

STANDPUNT

REACTIE OP COVERVERHAAL ‘VAN TALENT TOT WIEG’ VAN 4 SEPTEMBER 2010

Tijd voor een Positieve Revolutie Wij willen reageren op het mooie themanummer van Vacature over talent van wieg tot job. We pleiten daarbij voor een grote verandering in het onderwijs. Want, je moet maar geluk hebben, achttien jaar lang. Geluk dat je talenten hebt die passen bij het onderwijs. Want dan vergaat het je goed: lang kunnen stilzitten, goed kunnen luisteren, iets hebben met woorden, goed kunnen analyseren, structureren. Leesbare notities maken. Kunnen memoriseren. En wat je denkt ook goed kunnen verwoorden. Als je dit allemaal niet goed kan, dan heb je pech. En dan loop je het risico om op je achttiende het gevoel te hebben dat je niets kunt, in niets uitblinkt. En middelmatig bent. We doen in onze samenleving nog veel te weinig met talenten die niet passen in het klassieke plaatje van het onderwijs. Ons onderwijs haalt internationaal een hoog niveau. Dat is ook iets om trots op te zijn. Tegelijk is er een sterke nadruk op het cognitieve en analytische om de instroom naar de economie in de toekomst te behouden. Het is die angst die ervoor zorgt dat we een groot aantal toptalenten niet of veel te laat opmerken. Want veel mensen die het waar hebben gemaakt in onze economie werden in hun talent niet of veel te laat gezien. Daarom pleiten we voor een

positieve revolutie in het onderwijs. Een revolutie die ons oproept om radicaal anders te gaan kijken naar de ontwikkeling van jonge mensen. Talent hebben of niet, valt niet samen met een persoon: ‘zij die talent hebben’ en ‘zij die geen talent hebben’. Talent is niets spectaculairs. Althans niet voor de persoon zelf. Wel voor de andere. Talent betekent het vermogen om een activiteit schijnbaar moeiteloos te doen. Op zo’n manier dat het je energie oplevert. Het lijkt alsof talent iets individueels is. Maar dat is slechts schijn. Talent is in essentie relationeel. Je ontwikkelt pas talent als het wordt gezien. Zelf vind ik het niet bijzonder. Anderen wijzen mij erop dat ik iets bijzonder doe. Denk maar terug aan de eerste persoon die jou heeft gezegd dat je iets bijzonder kon. Het is vaak het startpunt geweest van een lange ontwikkeling. Het is tijd voor verandering. En gelukkig kennen we al tientallen voorbeelden van scholen die ervoor kiezen om echt te gaan kijken vanuit talent. En niet alleen vanuit tekorten. Luc Verheijen, sociaal pedagoog en auteur van het boek “Van Kiem tot Kracht”. Luk Dewulf is onderwijspedagoog en auteur van het boek “Ik kies voor mijn talent”. WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

9 publiekeopinie@vacature.com POLL

‘Beste werkgever’, dat moet je verdienen Bedrijven en instellingen die een heel dynamisch beeld uitstralen, zijn binnenshuis soms een en al treurnis. Hun werknemers morren over de werksfeer of over de povere it-ondersteuning. Zo heb ik een grote baas op een belangrijk seminarie horen pochen over zijn nieuwste informaticatoepassing, terwijl zijn medewerkers elke dag heksentoeren uithalen om gewoon hun computer op te starten. Hoe kan je als sollicitant of als klant de waarheid kennen achter de mooie muren van een instelling of een bedrijf?

“Onze scholen en overheidsinstellingen houden niet van rangschikkingen. Ze worden liever met rust gelaten.” ERIK VERREET, VACATUREJOURNALIST

Een onderzoek zoals ‘De Beste Werkgever’ dat Vacature jaarlijks publiceert, onthult een deel van die waarheid. Want de resultaten van dit klassement steunen op de ondervraging van de werknemers die een oordeel uitspreken over hun eigen bedrijf. Zo’n rangschikking zou ook de Belgische overheidsinstellingen van pas komen. Vandaag liggen de ministeries en de overheidsinstellingen nog goed in de arbeidsmarkt, omdat de sollicitant voor werkzekerheid kiest. Maar dat blijft niet duren. Instellingen met het label van 'Beste Werkgever', daarentegen, blijven aantrekkelijk. Jaarlijks publiceert The Washington Post een lijst met de ‘Best Places to Work’ bij de Amerikaanse overheid. 290 verschillende instellingen en 263.000 ambtenaren namen dit jaar deel. De teneur is best positief: 65 procent van de werknemers en dan vooral de jongeren zijn tevreden. De ‘Nuclear Regulatory Commission’ komt er als eerste uit. Vele overheidsbedrijven missen goede leiders. De beste Amerikaanse overheidsorganisaties maken op dat vlak het verschil. Neem de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) die de voorbije twaalf maanden de klanten bijstond van 250 failliete banken. Het personeel van de FDIC is overwerkt, zegt het onderzoek, maar het is fier en wordt goed geleid.

Vorige week vroegen we of u bereid bent om te verhuizen in functie van uw job.

25% Ja, ik ben bereid om te verhuizen voor mijn job. 75% Neen, ik wil niet verhuizen in functie van mijn job. DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

9 vacature.com/poll

De directies gebruiken dit onderzoek als een instrument om de zwakke punten van hun organisaties bij te sturen. Terwijl een privébedrijf via zijn klanten, zijn winst/verliesrekening of zijn beurskoers weet of het goed bezig is, krijgen overheidsinstellingen te weinig stimuli om te verbeteren. Onze scholen en overheidsinstellingen houden niet van rangschikkingen. Ze worden liever met rust gelaten. Ze geloven ten onrechte dat zij in een nietconcurrentiële sector werken. Een beetje meer openheid kan geen kwaad, zodat een sollicitant of een toekomstig student weet waar de aangename werkplaatsen of de beste opleidingscentra zijn.

REAGEREN?

vacature.com/standpunt

9


VMG-20100911-04_CIJFERWERK_NEW_Opmaak 1 9/09/10 18:53 Page 4

CIJFERWERK

Geen verloren generatie in België

In België verloren veel jongeren hun job. Door de crisis steeg de werkloosheidsgraad bij 15 tot 24jarigen van 21,8% tot 25,3% (gemeten tegenover de actieve bevolking). Wel waarschuwt Joost Bollens, onderzoeker bij het Leuvense Hoger Instituut van de Arbeid (HIVA), dat er onder de jongeren (15 tot 24 jaar) in ons land nog veel s tudenten zitten, die dus als niet-werkenden in de statistieken komen. Intussen is de situatie gestabiliseerd. In Vlaanderen (19%) is de situatie minder dramatisch, vergeleken met Wallonië (33%) en Brussel (32,7%). In juli stelde de Vlaamse VDAB zelfs een lichte terugval van de jongerenwerkloosheid vast (- 0,4%).

Jonge Vlaamse vrouwen zijn gemiddeld ook hoger geschoold dan jonge mannen. Hoe snel is het herstel? Het IAO vreest dat jongeren langer zullen moeten wachten dan ouderen om de vruchten van het herstel te plukken. In Vlaanderen zie je het omgekeerde: jongeren geraken weer sneller aan werk dan ouderen. “In welke mate blijven jongeren die bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt al moeten afrekenen met werkloosheid, voor het leven getekend?”, vraagt Joost Bollens zich af. “Volgens bepaalde theorieën vallen ze sneller terug in de werkloosheid. Of slepen ze heel hun loopbaan een iets lager loon mee. Maar ik betwijfel sterk of die vlieger voor alle jongeren opgaat.”

De wereld

+3%

Europese Unie, VS, Canada

-11,4%

Europese vrouwen minder conjunctuurgevoelig Volgens het IAO vinden jonge vrouwen wereldwijd ook moeilijker werk dan jonge mannen. Hun werkloosheidgraad ligt dan ook iets hoger. Alleen in de EU geldt die wereldwijde trend niet: tussen 2007 en 2009 steeg de mannelijke werkloosheid met 6,8% tegenover 3,9% bij de vrouwen. Ook in Vlaanderen steeg de werkloosheid onder vrouwen (+ 4,9%) het voorbije jaar minder sterk dan onder mannen (+8,4%). Vrouwen werken immers meer in sectoren die veel minder aan conjunctuurschommelingen blootstaan.

19,1%

Centraal- en Oost-Europa (niet-EU)

20,2%

-25,8% Oost-Azië

-9,3%

8,4%

Zuidoost-Azië en Stille Oceaan

14,8% +21,1%

Zuid-Azië

tekst Erik Verreet D

10,3%

Latijns-Amerika

-5,9% Midden-Oosten

In haar rapport waarschuwt de IAO dat de jongeren sneller hun job verloren tijdens de crisis dan de ouderen. Ze lopen het risico een verloren generatie te worden als de jonge werkzoekenden de hoop verliezen in hun zoektocht naar een goeie baan.” Joost Bollens (HIVA) relativeert: “Misschien lopen de migrantenjongeren in het Brusselse en sommige laaggeschoolde Vlamingen dat risico. Maar voor heel het land is het risico op een verloren generatie beperkt.”

13,1%

Noord-Afrika

-1,5% Afrika onder Sahara

+27,5%

15,8% 23,7% +25% 23,8% 12,5% +14,7%

0 Werkloosheidsgraad Jongeren (2010, geschat) Evolutie jeugdwerkloosheid tussen 1998 en 2008

(bron: IAO, Global Employment Trends for Youth, augustus 2010)

“Eind 2009 zaten wereldwijd 81 miljoen jongeren tussen 15 en 24 jaar zonder baan”, analyseert de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) in haar recent rapport over de jeugdwerkloosheid. De gemiddelde jeugdwerkloosheidsgraad van 13% is de hoogste sinds 1945. De IAO verwacht dat de jeugdwerkloosheid dit jaar verder oploopt tot 13,1% om volgend jaar naar 12,7% te zakken.

Jeugdwerkloosheid wereldwijd: de cijfers (15 tot 24-jarigen)

Terwijl de werkloosheid van jongeren in Europa, de VS en delen van Azië afnam, was in Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië het omgekeerde waar: daar vielen meer jongeren zonder werk.

WAAROM VERLIEZEN JONGEREN SNELLER HUN JOB IN CRISISTIJD?

9 vacature.com/jongeren


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 19:46 Page 5

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

05

Septemberreeks DEEL 2

DE TALENTFLUISTERAARS Talent is er maar als het wordt gezien. Ontdekt. Ontwikkeld. Die ene topcoach of docent die uw (uitzonderlijk) talent ziet en stimuleert, maakt dikwijls het verschil. Vacature gaat in de tweede aflevering van haar Talentreeks op zoek naar 3 leermeesters die jong toptalent van heel nabij begeleiden op de grasmat, op de werkvloer en in het conservatorium.

JEAN KINDERMANS

GEMMA LINES

EDDY VANOOSTHUYSE

volgt de Purple Talents van RSC Anderlecht op de voet

rekruteert jong, internationaal toptalent voor Citi

bereidt klarinettisten voor op internationale carrière

Pagina 06

Pagina 10

Pagina 12

q

04/09

11/09

18/09

25/09

Talent van wieg tot job

De talentfluisteraars

Talentmanagers op de werkvloer

‘s Werelds grootste kweekvijvers van talent


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:31 Page 6

COVERSTORY

TALENTFLUISTERAAR JEAN KINDERMANS,

1

technisch directeur jeugdopleiding bij RSC Anderlecht, aan tafel met pupil én Purple Talent Romelu Lukaku

Jean Kindermans, hoofd jeugd bij RSC Anderlecht: “Toen we Romelu Lukaku wegplukten bij Lierse, was er nog heel veel werk aan de winkel.”


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:31 Page 7

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

07

“Romelu is bezeten door training” 2 “Na mijn achtste heb ik nooit meer gedacht aan een carrière buiten het voetbal.” De 17-jarige Romelu Lukaku is het allereerste Purple Talent dat de hoofdmacht van RSC Anderlecht haalde. Tegelijk beseft de club hoe belangrijk goed onderwijs is voor haar beste jonge spelers. “We stomen die 60 kinderen tegelijk klaar voor de arbeidsmarkt, met een gewone 32-uren-lesweek. Want jongens die het uiteindelijk niet halen, zie je veel meer dan het omgekeerde.”

Wintam, deelgemeente van Bornem, zes uur ’s morgens, enkele jaren terug. Huize Lukaku verwenst de wekker. Het begin van een zoveelste lange dag voor Anderlechtspelers Romelu en Jordan Lukaku. Pas ’s avonds om 21.30 uur, een schooldag en twee voetbaltrainingen later, zet het spelersbusje van RSCA beide raspaardjes weer thuis af. Romelu Lukaku: “Dan keken we naar buitenlands voetbal op een betaalzender, met mijn vader. We bespraken acties van spelers of spelsituaties. Rond 22.30 uur ging ik slapen.”

de jeugd van eersteklasseclub Lierse. Jean Kindermans, technisch directeur van de Anderlechtse jeugdopleiding: “Ons gespecialiseerd team van vijftien scouts volgt de jeugd van alle eerste-, tweede- en derdeklasseploegen op de voet. Om de vier à zes weken wisselen die scouts hun spelersrapporten uit. Romelu was destijds in de spits bij Lierse met zijn kracht, snelheid en scorend vermogen naam aan het maken. Maar tegelijk was er nog heel veel werk aan de winkel. Heel wat mensen onderschatten dat.”

Het 17-jarige godenkind van Royal Sporting Club Anderlecht, Romelu Lukaku, ademt voetbal. “Toen ik vijf was, had ik altijd pijn aan mijn voeten van tegen een veel te grote bal te stampen wanneer we naar de wedstijden van m’n vader in Oostende gingen kijken (Roger Lukaku was profvoetballer in de Belgische eerste klasse, nvdr). Op mijn zesde zei ik tegen papa: ‘Breng me naar een voetbalclub, ik verveel me thuis.’ Maniakaal ben ik er mee bezig. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik weinig vrije tijd heb.” Als hij al vrije tijd heeft … sjot Romelu Lukaku. “Op pleintjes. Met m’n vrienden. Dikwijls als ik in Anderlecht de kleedkamer binnenkom, vraag ik de anderen of ze die actie van die ene speler ook gezien hebben op tv de avond voordien. ‘Maar allez, Romelu’, reageren ze dan.” Amper 13 jaar oud is Romelu Lukaku wanneer de club van zijn dromen hem samen met zijn één jaar jongere broer Jordan wegplukt bij

Studeren, trainen, rusten Jean Kindermans weet waarover hij spreekt. Hij speelde zelf op het allerhoogste niveau bij RC Jet en Lierse, en vertoefde zelfs één seizoen in de A-kern van RSCA. “Het seizoen 19851986, tussen Belgische internationals als Frank Vercauteren en René Vandereycken, en de Deense international Morten Olsen.” Vijf jaar geleden coachte Kindermans de U17, de spelers onder 17 jaar. “Een heel belangrijke groep, die aanleunt bij de beloften en de eerste ploeg. Maar ik had de spelers amper ter beschikking. Van de vier collectieve trainingen per week namen de fysieke coach en de snelheids- en coördinatietrainer er al twee voor hun rekening. Bij wijze van spreken had ik de jongens maar twee trainingen bij mij om echt aan voetballen toe te komen.” Toen de club Jean Kindermans vroeg verantwoordelijke te worden van het jeugdopleidingscentrum, wilde Kindermans een en ander aanpassen. “Ik kwam tot de vast-

stelling dat ik die jonge spelers maximum 300 minuten per week en één wedstrijdmoment onder mijn hoede had. Op die manier slaag je er nooit in talent af te leveren, tenzij een toptalent dat zichzelf bij wijze van spreken ontwikkelt. Een van de oplossingen die ik zag, was meer trainingsarbeid. Maar het grote probleem in België is dat de jeugd tussen 8.30 en 16 uur op een schoolbank moet zitten.” De beste jeugdspelers van RSCA naar één van de vele topsportscholen sturen, bleek geen optie. “Je hebt geen topsportschool in het Brusselse. Altijd heen en weer rijden naar onze velden vanuit die topsportscholen zou veel te belastend zijn voor de spelers. Bovendien zit je in die scholen met spelers uit tweede en derde klasse. RSCA is toch elitair, mikt erop de allerbesten samen te zetten. We vinden het belangrijk dat onze jongens gewoon 32 uren school lopen per week, zoals alle kinderen. Op de topsportschool knippen ze in het lesaanbod, hebben topsporters maar 20 lesuren per week.” Toen het huidige hoofd van de sociale cel, Peter Smeets, met ruime onderwijservaring in de rugzak, bij RSCA aan boord kwam, raakte het project in een stroomversnelling. “Manager Herman Van Holsbeek en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stonden er meteen volledig achter. Intussen hebben we samenwerkingsakkoorden met drie Nederlandstalige en één Franstalige school in Anderlecht.” De Purple Talents, ofwel de allerbeste jeugdspelers van RSCA tussen 12 en 18 jaar, krijgen sindsdien les op de Anderlechtse scholen én dubbel zoveel training. Kindermans: “Tijdens het vierde lesuur en de speeltijd krijgen die Purple Talents individuele training en groepstraining van onze jeugdtrainers. Ex-profvoetballers als Charly Musonda, Johan Walem of Geert Emmerechts. RSCA

q


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:32 Page 8

COVERSTORY

“Als we te braaf zijn tegen de toptalenten, wordt het helemaal niks.” JEAN KINDERMANS, TECHNISCH DIRECTEUR JEUGDOPLEIDING BIJ RSC ANDERLECHT

q maakt een jaarbudget van ongeveer 125.000 euro vrij voor die Purple Talents, zodat onder meer die jeugdtrainers, die in principe enkel ’s avonds aanwezig zijn, overdag training kunnen geven op school. In een achtste lesuur onder begeleiding volgen die jongens bijles, studeren ze of maken ze huistaken. Op die manier missen ze niets. Eigenlijk leiden ze al op jonge leeftijd het bestaan van een profvoetballer: studeren, twee trainingen per dag, en rusten.” Romelu Lukaku en zijn jongere broer Jordan behoorden tot de allereerste lichting van 17 Purple Talents. Vandaag, vier jaar later, zit het project al aan 60 voetballers. In totaal telt RSCA zo’n 500 jeugdspelers. Wie schopt het tot Purple Talent? Kindermans: “Je moet uiteraard talent hebben. De speler moet deel uitmaken van de nationale jeugdploegen van RSCA. En hij moet het studieniveau intellectueel aankunnen. Want de planning zit eivol, dikwijls spelen ze nog voor de Belgische nationale jeugdteams en zitten ze veel in het buitenland.” Romelu Lukaku haalde intussen als eerste Purple Talent de A-ploeg van RSCA. Kindermans: “De Purple Talents-formule was absoluut één van de troeven om de familie Lukaku ervan te overtuigen voor Anderlecht te blijven kiezen. Romelu was toen al één jaar bij ons. En hij had in die tijd al heel wat interessante aanbiedingen uit het buitenland gekregen. Lukaku had nood aan dat soort extra trainingen. Duizenden uren heeft hij dezelfde oefeningen herhaald: de fijne baltechnieken, de balaanname en trappen met de rechtse voet. Vandaag is hij een compleet andere voetballer.”

14-jarige aan de lopende band. Na elke match passeerde ik bij mijnheer Kindermans: ‘Dat was toch goed, he?’. Altijd hadden hij ofwel mijn trainer wel iets aan te merken.” Kindermans: “Als we te braaf zijn tegen de toptalenten, wordt het helemaal niks. We zullen ons nooit boos maken op de talenten van een minder kaliber. Die doen er alles aan en kunnen niet beter.”

Omgaan met tegenslag Romelu Lukaku: “Uren aan een stuk deden we dezelfde oefening. Ik controleerde een lange bal op mijn borst en liep dan alleen op doel af. Mijn scoringsinstinct is op die manier echt verbeterd. Zonder te liegen: in de jeugdwedstrijden scoorde ik daardoor op den duur met de ogen dicht. Die extra trainingen mis ik nu soms bij de eerste ploeg. Ik heb er niet altijd de tijd voor.” Kindermans: “Romelu is bezeten door training. Hij vraagt niet liever dan bijkomende individuele trainingen. Bij de Purple Talents word je omringd door spelers die je elke keer tot het uiterste drijven. Speel je niet op niveau in Anderlecht, dan sollen ze met je in de kleedkamer.” Lukaku: “Ik heb met fantastische jeugdspelers gespeeld. Werd de bal door je benen gespeeld, dan moest je twee weken niet in de vestiaire komen... Zelfs als ik heel goed had gespeeld, wezen de trainers me altijd op mijn werkpunten. Bij de min-19 scoorde ik als

De Purple Talents-formule blijkt alleszins een grote troef om jonge toppers te overhalen voor RSCA te spelen. Kindermans: “Heel wat ouders zijn er terecht om bekommerd wat er gebeurt als hun zoon geen profvoetballer wordt. We stomen hun kinderen tegelijk klaar voor de arbeidsmarkt, want we hebben niet de pretentie te beweren dat elke Purple Talent een profvoetballer wordt. Talent is enkel de basis. Arbeid, geduld en geluk zijn andere parameters. Je hebt spelers die het hier maken. En je hebt anderen die het net niet halen hier, maar wel elders in eerste klasse spelen of in het buitenland. Sommigen hebben te weinig geduld. Anderen hebben het geduld, maar niet het geluk. Neem de 19-jarige Badibanga, die steekt nadrukkelijk de neus aan het venster. Maar hij speelt op de positie van Gouden Schoen-winnaar Mbark Boussoufa, de ster van het elftal. Dat is ontzettend lastig voor hem. We praten veel op hem in. Jongens die het uiteindelijk

Wie is Jean Kindermans? Voetbalde op het allerhoogste niveau bij RC Jet en Lierse, en vertoefde één seizoen in de A-kern van RSCA Anderlecht. Coachte vijf jaar geleden de U17 bij RSCA Anderlecht , de spelers onder 17 jaar. Stampte vier jaar geleden het ‘Purple Talents Project’ uit de grond, dat als doel heeft om de beste jeugdspelers tussen 12 en 18 jaar op een ideale manier te laten trainen, rusten én studeren. Hij leidt sindsdien ook het jeugdopleidingscentrum van RSC Anderlecht.

HOEVEEL VERDIENT DE 17-JARIGE LUKAKU?

9 vacature.com/lukaku


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:33 Page 9

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

09

“Zelfs als ik heel goed had gespeeld, wezen de trainers me altijd op mijn werkpunten.” ROMELU LUKAKU, TOPVOETBALLER BIJ RSC ANDERLECHT

hard aan toe. Kindermans: “We hebben al eens op het punt gestaan Romelu te verliezen.” Real Madrid, Juventus, Ajax: de lijst van internationale topclubs die al sinds zijn 14de op Romelu Lukaku azen, is lang. Lukaku: “Mijn vader schermt me daar perfect van af. Wij wonnen bijna alles op buitenlandse tornooien. Manchester United, Real Madrid, Ajax: we maakten die af met 5-0. Wanneer ik na jeugdmatchen hier op Anderlecht met de anderen naar het spelersbusje stapte, tikte een manager me geregeld op de schouder. ‘Ik kan je naar club X brengen.’ ‘Ga weg’, antwoordde ik dan altijd. Het maakte me pas echt boos als ze me voor de match aanspraken. Mij storen tijdens mijn werk, dat haat ik. Telkens liep ik met de blik op de grond het veld op.”

niet halen, dat zie je veel meer dan het omgekeerde. Die op 10 à 11-jarige leeftijd Europese klasse hebben, overal de titel ‘beste speler van het tornooi’ wegkapen. Plots stagneert hun ontwikkeling, zijn ze bijvoorbeeld gekwetst. Precies omdat ze te snel opgehemeld werden tot vedette door hun entourage, zijn ze het niet gewoon om met tegenslagen om te gaan.” Topschutter in de Belgische competitie op zijn zestiende, geselecteerd als Rode Duivel en Europees voetbal spelen met z’n club: Romelu Lukaku is na zijn boerenjaar 2009 allerminst een modale jeugdspeler, aldus Jean Kindermans. “Zijn superdrukke agenda vereist maatwerk.” Elke week weer puzzelen voor gevorderden. Romelu Lukaku gaat ondertussen zijn zesde en laatste jaar onthaal en pr in. “(fier) Nog nooit ben ik blijven zitten.” Wanneer Lukaku ’s morgens aankomt in het stadion, vertelt Peter Smeets van de sociale cel wat er die dag op het programma staat. “Soms heb ik ergens wel eens geen zin in, maar je moet wel. Na school pikt mijn chauffeur me op. Mijn ‘personal coach’, een leerkracht, krijgt mijn huiswerk en zegt me wat ik wanneer moet doen. Soms maak ik twee, drie dagen huiswerk op één avond. Dan heb ik volgende avonden vrij. Het eerste jaar als Purple Talent had ik moeite op school. Maar ik heb toen een déclic gemaakt:

je moet gewoon volhouden. Wat ze je op school vertellen, moet je onthouden. Net zoals de tactische richtlijnen van de trainer.” Kindermans: “Ik zeg al eens tegen de leerkrachten: ‘Die kerels zitten hier niet omdat ze aardrijkskunde zo leuk vinden.’ Ze hebben stuk voor stuk maar één droom. Al de rest is in hun ogen noodzakelijk kwaad.” Ondanks de propvolle agenda, wil geen enkel Purple Talent uit het project stappen. Kindermans: “Vorig jaar hebben we ze allemaal bevraagd. De planning vinden ze heel druk, maar tegelijk beseffen ze dat ze opofferingen moeten brengen.” Lukaku: “Als je hard werkt, wordt dat beloond.” Gehaaide managers op de loer Romelu en Jordan Lukaku beschikken nog over een serieuze troef: hun vader, ex-profvoetballer Roger Lukaku, kent het wereldje als geen ander. Erg belangrijk in een milieu waar gewiekste managers talent met bakken geld naar buitenlandse clubs willen lokken. Vader Lukaku kocht onlangs nog een appartement op een steenworp van het stadion van Anderlecht, waar Romelu Lukaku tijdens de weekdagen kan verblijven. Gedaan met de ellenlange dagen en verplaatsingen. Kindermans: “Ik heb in al die jaren het geluk gehad enkel over het voetbal te moeten spreken met Romelu. Zijn vader voert alle onderhandelingen.” En die gaan er

Kindermans: “Het is echt heel ontmoedigend. We zitten ondertussen aan dertien jeugdvoetballers die de laatste zes jaar naar het buitenland zijn vertrokken. Naar Frankrijk, Nederland, Duitsland of Italië. Amper één van die dertien doet het niet zo slecht. Al de rest speelt al terug bij een Belgische club. Ze vertrekken te vroeg, denken dat ze al een stervoetballer zijn. Kijk: als je hier slaagt, verdien je veel geld. Daarom concentreer je je best op slagen, de rest komt later vanzelf. Maar om jongens van 14, 15 jaar dat te doen inzien die zot gemaakt worden door allerlei managers...Wanneer ze toevallig in een dipje zitten, op de bank zitten, of niet op hun beste positie spelen, zijn ze daar. ‘Dit zou nooit gebeuren in Spanje’. Het kost erg veel energie om onze spelers daar tegen te beschermen. Ik ben meer bezig met people management, met het inpraten op jongens, dan met voetballen zelf. Gelukkig kan ik de slechte ervaringen van die dertien al vertrokken spelers voorleggen: ‘Waar staan ze nu? Zeker niet verder dan bij ons’. We kunnen spelers pas contractueel vastleggen in België vanaf zestien jaar. Maar we wachten liever tot ze zeventien, achtien jaar zijn. Om te zien of het talent zich daadwerkelijk ontbolstert. RSCA krijgt enkel een opleidingsvergoeding als zo’n jonge speler vertrekt, een bedrag dat niets voorstelt als het om jongens van het kaliber Lukaku gaat.” Het zal u dan ook niet verbazen dat Romelu Lukaku wél een profcontract onder de neus kreeg op zijn zestiende bij Anderlecht. Lukaku: “Ik ben altijd nuchter geweest. Bij het Londense Chelsea heb je gasten die er al van hun achtste spelen. Je hebt er in het eerste elftal topspelers als Didier Drogba of Nicolas Anelka. Zouden ze mij daar opstellen? Natuurlijk niet. Daarom kan ik veel beter eerst hier rijpen, mijn school afmaken, mijn familie elke dag zien en vorderingen maken. Dat is het enige wat telt.” tekst Nico Schoofs | foto Isabel Pousset D

q


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:34 Page 10

Gemma Lines, hoofd selectie, rekrutering en opleiding van jong, internationaal toptalent voor Citi: “We krijgen jaarlijks 30.000 aanvragen binnen voor ons top-opleidingsprogramma, terwijl we slechts goed 300 plaatsen hebben.”

“Concurrentieslag om supertalenten is bikkelhard” 2 Citi is wereldwijd goed voor 260.000 werknemers. Amper enkele honderden daarvan zijn op termijn uitverkoren voor een absolute topfunctie. Selectiedame van dienst bij Citi is Gemma Lines. Canary Wharf is een even futuristisch ogende als business uitademende oase van staal, beton en marmer in hartje Londen. Uitgerekend vandaag maken enkele honderden pas afgestudeerde bollebozen hier hun opwachting in de twee imposante wolkenkrabbers waar het Europese hoofdkwartier van Citi onderdak vond. “Een nieuwe lichting toptalent voor ons opleidingsprogramma”, klinkt het enthousiast bij Gemma Lines. Zij staat aan het hoofd van het Citi-programma voor de selectie, rekrutering en opleiding van pas afgestudeerden met een topprofiel in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika). Goed voor 330 fel bevochten plaatsen. “Ik heb net een aantal van hun cv’s doorgenomen, en dat is een behoorlijk frustrerende bezigheid (lacht), zelfs voor iemand zoals ik die toch ook een Oxford-

diploma op zak heeft. Hun academische curricula zijn stuk voor stuk ronduit indrukwekkend, maar dan begint het pas. Doorgaans blinken ze ook nog wel uit in een of andere sport, hebben ze al hun sporen verdiend in liefdadigheidswerk of kunnen ze nog een pak andere adelbrieven voorleggen. Hun leeftijd? 21 tot 23 jaar.” “Het opsporen van dit soort jonge supertalenten is voor een bedrijf als het onze zonder meer levensbelangrijk. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat de selectie en rekrutering van al die duizenden andere werknemers die we jaarlijks aanwerven (Citi telt wereldwijd ruim 260.000 medewerkers, nvdr) een makkie is. Ook daar wordt zwaar in geïnvesteerd, maar binnen mijn afdeling hebben we het over het absolute neusje van de zalm en daar wordt het spel

dus nog net iets harder gespeeld. Om je een idee te geven: we krijgen jaarlijks 30.000 aanvragen binnen voor dit opleidingsprogramma, terwijl we dus maar goed 300 plaatsen hebben. In de lichting die vandaag van start gaat, zitten mensen uit veertig verschillende landen.” Ook mikken op eerstejaarsstudenten Aan kandidaten geen gebrek dus, maar toch pakt Citi de rekrutering van jonge toptalenten nog een heel stuk proactiever aan. “We onderhouden bijzonder nauwe contacten met een select kransje colleges, businessscholen en topuniversiteiten in Europa, het MiddenOosten en Afrika. Via debatten, presentaties en tal van andere intitiatieven laten we de studenten daar al van in het eerste jaar kennismaken met Citi. Ook op


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:34 Page 11

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

TALENTFLUISTERAAR GEMMA LINES,

11

2

hoofd selectie, rekrutering en opleiding van jong, internationaal toptalent voor Citi

gespecialiseerde beurzen voor studenten zijn we van de partij. We stellen ons met andere woorden voor als een topwerkgever, en daarbij mikken we lang niet enkel op de laatstejaarsstudenten. De concurrentie is immers bikkelhard. Zo bieden we eerstejaarsstudenten van die universiteiten al de kans om bij ons een programma te volgen dat hen een soort staalkaart biedt van wat ze hier later als werknemer eventueel kunnen verwachten. Nu, ook daar ligt de lat bijzonder hoog: niet iedereen kan zich zomaar voor dat programma inschrijven: de selectieprocedure is even lastig als die voor echt nieuwe werknemers. Tweedejaarsstudenten kunnen zich ook kandidaat stellen voor een tien weken durend opleidingsprograma in de zomermaanden. Een aantal onder hen krijgt achteraf dan ook een concreet voorstel om bij ons aan de slag te gaan nadat ze hun diploma behaald hebben. En de allerbesten krijgen dan ook een stekje in het opleidingsprogramma voor de echte toppers. Daarnaast staan we uiteraard ook open voor sollicitaties van studenten van andere universiteiten, maar de selectieprocedure is uitermate streng: we aanvaarden enkel kandidaten met een schitterend cv, en dat moet een eind verder reiken dan puur een goede academische achtergrond en voldoende technische expertise.” Talent book Citi is meer dan een pure investeringsbank en dat vertaalt zich ook in het opleidingsprogramma dat de 330 gegadigden jaarlijks krijgen voorgeschoteld. “Dit is geen uniform programma, het varieert in functie van de achtergrond van de kandidaten én de business waarvoor ze worden klaargestoomd. Voor sommige afdelingen is een stage in één van de groeilanden bijvoorbeeld vaste kost, en ook de duur van het programma varieert van enkele maanden tot twee jaar. In die periode volgen we de kandidaten van heel nabij op. Meestal slagen we er al behoorlijk vlug in om die mensen er uit te halen die er zelfs in dit bijzonder selecte gezelschap nog uitspringen. Zij komen achteraf in nog meer gespecialiseerde opleidingsprogram-

ma’s terecht, en uiteindelijk zijn zij het die de volgende jaren resoluut zullen worden klaargestoomd voor een baan aan de top van de organisatie. De jaarlijkse rapporten over hun doen en laten worden opgenomen in het zogenaamde ‘talent book’ en zelfs tot op het niveau van de ceo opgevolgd. Daarin zit dan ook het grootste verschil met het opleidingsprogramma dat alle nieuwe werknemers hier de facto volgen: voor de echte toptalenten is het opleidingsparcours veel langer en gestructureerder, en de werknemers in kwestie worden veel nauwer opgevolgd.” Op de vraag hoeveel mensen van het huidige Cititopmanagement uit de eigen kweekschool komen, moet Lines het antwoord schuldig blijven. “Op zich is dat ook niet zo relevant. Al onze concurrenten hebben vergelijkbare programma’s lopen. Als onze topmensen hier niet bijgeschoold werden, dan hebben ze ongetwijfeld elders een vergelijkbaar programma gevolgd. De tijd dat je dergelijke topprofielen voor eeuwig en altijd in eigen huis kon houden, is definitief voorbij, maar op dat niveau verwachten én krijgen ze overal een opleiding van zeer hoog niveau.”

sieve opleidingsprogramma’s worden niet samengesteld of gerund door hr-mensen, maar door oude rotten in een bepaalde business. Ook de interviews met de echte toptalenten zijn bij ons geen exclusieve hr-aangelegenheid meer. Als hr-mensen weten we te weinig af van de echte business om dat soort profielen te kunnen selecteren en begeleiden.” Op onze vraag of de zogenaamde ‘war on talent’ nu ook in de Londense City opnieuw in volle hevigheid is losgebarsten, volgt een wat meewarige glimlach. “Op dit niveau is die oorlog gewoonweg nooit stilgevallen. Dit soort mensen is zo schaars dat geen enkele financiële instelling het zich kon veroorloven om de voorbije jaren minder te investeren in de rekrutering en opleiding ervan. Ons ‘graduates-program’ is zelfs op het absolute hoogtepunt van de financiële crisis nooit stopgezet. Natuurlijk trekken we vandaag opnieuw meer nieuwkomers aan dan twee jaar terug, maar dan gaat het echt om rekrutering in de breedte. Ook niet altijd even evident, maar hoegenaamd niet te vergelijken met de profielen die we voor het graduates-program zoeken.”

War on talent Het visitekaartje van Gemma Lines vermeldt ‘Head of Graduate marketing, recruitment & development’. “En het is heus geen toeval dat die marketing daar als eerste staat”, klinkt het. “De concurrentieslag om dit soort supertalenten is bikkelhard. We vissen sowieso al in een heel kleine vijver, omdat we echt wel op zoek gaan naar het neusje van de zalm, maar al onze grote concurrenten vissen ook nog eens in diezelfde vijver. Flink wat supertalenten die ons opleidingsprogramma met succes afronden, trekken achteraf fluitend naar de concurrentie. Omgekeerd pikken wij natuurlijk ook mensen in van onze concurrenten, maar ik moet ons bedrijf dus echt wel verkopen. Zo wordt het spel hier in de City nu eenmaal gespeeld. Een stevig loon is natuurlijk een leuk argument om mensen aan boord te hijsen, maar dat ontvangen ze sowieso overal in deze branche. Daarom ook dat dit geen puur hr-verhaal is, althans niet bij Citi. Onze meest exclu-

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met Eurostar, dat dagelijks van Brussel naar Londen spoort. tekst Filip Michiels, Londen | foto Ben Philips D

Wie is Gemma Lines? Behaalde een diploma moderne talen in Oxford. Werkte als marketingdirecteur voor diverse Britse colleges en businessscholen. Ging eerder dit jaar aan de slag bij Citi, waar ze verantwoordelijk is voor de selectie en opleiding van toptalenten uit Europa, Azië en het Midden-Oosten.


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:35 Page 12

COVERSTORY

TALENTFLUISTERAAR

3

EDDY VANOOSTHUYSE

stoomt klarinettisten klaar voor internationale carrière

“Ze kunnen niet allemaal solisten worden” 2 Een toekomstig topmuzikant moet niet alleen zijn instrument tot in de vingertoppen beheersen. Hij moet creatief en ondernemend zijn, én kritiek kunnen trotseren. Muziekcoach Eddy Vanoosthuyse: “Soms zie ik studenten die in hun academie zodanig opgehemeld werden dat ze met hun neus in de lucht lopen.”

q “Je voelt redelijk snel of iemand talent heeft”, steekt Eddy Vanoosthuyse van wal. “Zo ontmoette ik tijdens een ‘masterclass’ in Spanje een meisje met gigantisch veel talent. Na afloop van de cursus vroeg ze me of ze in Gent mocht komen studeren, inmiddels deed ze een zeer geslaagde toelatingsproef.” Eddy Vanoosthuyse, docent klarinet aan het Gentse conservatorium en Leuvense Lemmensinstituut, wordt geregeld uitgenodigd om ‘masterclasses’ te geven in het buitenland. Zo komen tal van studenten van over de hele wereld naar Gent en Leuven: “Onze studenten kiezen veel minder de school dan wel een bepaalde leraar. Indien zij ons vertrouwen, mogen wij dat vertrouwen niet beschamen. Ongeveer de helft van mijn veertig klarinetstudenten in Gent en Leuven zijn buitenlanders.”

De Belgische blazers genieten internationale erkenning. Vergeet niet dat elke vacature in een orkest internationaal open wordt verklaard. Daarom is een zeer gedegen en strak gerichte opleiding onontbeerlijk. Vergelijk dit maar met topsport. De studenten moeten telkens hun grenzen verleggen. Wie echt wil presteren moet ook kritiek kunnen verwerken. Die kritiek komt van de hoofdvakdocent maar ook van anderen. Sommige studenten hebben het daar moeilijk mee. Talent alleen is duidelijk niet genoeg, je moet ook met die kritiek kunnen omgaan.” Daarom haken er onderweg flink wat studenten af. Eddy Vanoosthuyse schat dat drie op tien van zijn starters de eindmeet niet haalt. Hij heeft een relatief laag uitvalpercentage.

Internationale vacatures Veel van zijn oud-studenten bevolken intussen toporkesten in binnen- en buitenland. “Eddy is absolute kwaliteit”, getuigen die leerlingen. “Hij speelt niet alleen fabuleus goed, maar stuwt zijn leerlingen naar een hoog niveau.” Wat is zijn succesrecept? Eddy Vanoosthuyse: “Een opleiding aan een conservatorium duurt 5 jaar (3 bachelorjaren en 2 masters). Dat betekent dat naast de artistieke vakken ook ruimte wordt vrijgemaakt voor onderzoek. Een student die een carrière als solist wil voorbereiden, wordt voortdurend geconfronteerd met theoretische vakken, scripties, papers en thesissen. Het is een zware opleiding, maar ze belemmert de echte muzikanten niet om het toch te maken. Onze studenten krijgen belangrijke jobs aangeboden in binnen- en buitenlandse orkesten.

Deze maand worden de toelatingsproeven voor de conservatoria afgenomen. Het merendeel van de Belgische studenten die zich inschrijven, heeft al één of meerdere voorbereidende klarinetstages gevolgd. “De betere leerlingen, 15- tot 17-jarigen, komen op deze stages spelen. We voelen snel wie echt mogelijkheden heeft. Wie het niet aankan, geven we het advies de toelatingsproef links te laten liggen en een andere studierichting te kiezen. De besten krijgen groen licht en sturen we door naar de toelatingsproef.” “Elk jaar laten we een tiental nieuwe studenten toe voor de klarinetklas. De meeste Belgische kandidaten heb ik al ontmoet. We leven in een kleine wereld, ik ken zowat alle leraars uit het muziekonderwijs. Ik ben streng in mijn selectie, maar wie ik toelaat, wil ik zo ver mogelijk brengen. Dit jaar hebben we bijzonder veel

nieuwe buitenlandse studenten. Ze komen uit Spanje, Italië, Polen, de VS, Brazilië, China en Japan.” Lanceren op arbeidsmarkt “Iedereen die creatief bezig is, vindt uiteindelijk zijn weg”, vindt Eddy Vanoosthuyse. “Muzikanten hebben een creatief beroep, maar ze moeten ook leren daar creatief mee om te gaan. Wie in zijn zetel blijft wachten tot hij een opdracht krijgt, pleegt professionele zelfmoord. Vanaf het eerste jaar motiveren wij hen om zelf kamermuziekgroepen te vormen, om concerten te organiseren, om rond te kijken of er internationaal kansen zijn, enzovoort.” De ploeg rond Eddy Vanoosthuyse tracht daarom een creatieve omgeving te scheppen. “Zo stellen we hen voor om als solist met een ‘clarinetchoir’ op te treden. ‘The International Clarinets’ is een kamerorkest dat uitsluitend is samengesteld uit klarinetten. Dan krijgen ze de kans om zich met een concerto aan een publiek voor te stellen. We nodigden reeds enkele keren het Litouwse ‘Ciurlionis String Quartet’ uit naar Vlaanderen, waarmee ik bevriend ben. Ook met deze superprofessionele groep kunnen de studenten een concert doen. Ik zorg voor de reis, het verblijf en de lasten. De studenten organiseren zelf hun concert, zoeken sponsors en zaal, maken uitnodigingen, zorgen voor volk én kiezen hun programma. Zo leren ze wat zo’n project inhoudt. Je voelt ze groeien tijdens de repetities en meestal overstijgen ze zichzelf op het concert. Studenten die deelnamen staan te trappelen om het opnieuw te doen. Op die manier krijgen ze trouwens de kans om het grote repertoire te uit te voeren: Mozart,


VMG-20100911-06_COVERSTORY_Opmaak 1 9/09/10 18:35 Page 13

Eddy Vanoosthuyse, topdocent klarinet aan Gentse conservatorium: “Een jonge muzikant die in zijn zetel blijft wachten tot hij een opdracht krijgt, pleegt professionele zelfmoord.”

Brahms, Weber. Dat geeft een echte boost.” Daarnaast krijgen de betere studenten af en toe de kans om in te vallen bij de grote orkesten van ons land. “Daar doen ze echte ervaring op. De eerste keer wanneer je in zo’n groot orkest zit, is verbluffend.” “Eens ze afgestudeerd zijn, proberen we hen aan een job te helpen. Jaarlijks zijn er directeurs die me opbellen met de vraag naar een goede leerkracht voor hun academie. De militaire orkesten gebruiken uiteraard een serieus aantal klarinettisten, velen vinden daar een stabiele job.” Sommige studenten zijn niet geroepen voor het orkestwerk: “Door de verbreding van de opleiding na het Bologna-akkoord, krijgt de toekomstige muzikant ook meer geschiedenis, analyse, compositie, management, … Die bredere opleiding geeft hun meer kansen op de arbeidsmarkt. Met hun academische graad kunnen ze terecht in de culturele centra en de grote culturele instellingen. Ze kunnen niet allemaal solisten worden.” Eddy Vanoosthuyse vindt dat hij jonge klarinetspelers zo snel mogelijk moet confronteren met het echte niveau. “Soms zie ik studenten die in hun academie zodanig opgehemeld werden dat ze met hun neus in de lucht lopen. Ze denken dat ze al gearriveerd zijn. Maar in het conservatorium komen ze tussen allemaal knappe muzikanten terecht. Meestal moeten we een serieuze inspanning leveren om hen te doen beseffen dat ze nog een lange weg voor de boeg hebben.” Daarom stichtte hij een vzw die instaat voor de organisatie van een tweejaarlijkse ‘Nationale Klarinetwedstrijd’ voor jonge Belgische klarinettisten van 10 tot 18 jaar. Aan

de editie van 2009 namen 120 jongeren deel. Daarnaast organiseert hij een tweejaarlijkse ‘International Clarinet Competition’: voor de eerste editie dit jaar schreven zich 137 internationale jonge solisten in, waaronder een tiental Belgen. “Tijdens zo’n wedstrijd krijgen de studenten een ideale kijk op wat er zich in de wereld afspeelt. We hebben een gigantische jury kunnen samenstellen met klarinetsolisten van de Berliner Philharmoniker, New York Philharmonic, de professoren van de conservatoria van Parijs, Beijing, Boston, Caracas, Porto, …” tekst Erik Verreet | foto Frank Bahnmüller D

Wie is Eddy Vanoosthuyse (51)? Leerde klarinet spelen in de harmonie van Aalbeke (Kortrijk) in de voetsporen van zijn grootvader en zijn vader, en aan het Conservatorium van Gent Klarinetsolo van het orkest van de Opera van Vlaanderen. Sinds 1988 klarinetsolo van het Brussels Philharmonic (het Vlaams Radio Orkest). Docent klarinet aan het Gentse conservatorium en gastdocent aan diverse conservatoria, waaronder het Leuvense Lemmensinstituut Ondervoorzitter van SWUK, een stichting die jonge professionele muzikanten helpt bij hun carrièrestart.


VMG-20100911-14_MAANDAG VAN_Opmaak 1 9/09/10 18:39 Page 14

MAANDAG VAN

Hans Van Nuffel,

prijsbeest op Wereldfilmfestival van Montréal

Regisseur Hans Van Nuffel vloog maandag naar het Wereldfilmfestival in Montréal, waar hij zowel de hoofdprijs als de Grand Prix des Amériques en de Prijs van de Oecumenische Jury in ontvangst mocht nemen voor zijn debuutfilm ‘Adem’. Door het uurverschil werd het wel een heel lange dag.

6.45 uur. Ik sta op en neem zoals elke dag een uitgebreide douche. Ik overnachtte bij mijn ouders, omdat die vlakbij Zaventem wonen. Ik check mijn koffer en kom rond 8.45 uur op de luchthaven aan. Ik moet nog mijn last-minute ticket bevestigen, want ik kreeg pas zondagavond rond 21 à 22 uur te horen dat ik in Montréal verwacht word. Voor het vertrek zit ik nog wat draadloos te surfen op het net. Ik heb heel wat mails binnengekregen. Ik moet ook nog mensen schrappen uit de gastenlijst voor de première van Adem in Brussel op woensdag: ik heb er 200, terwijl het er maar 80 mogen zijn. 11.00 uur. Het vliegtuig naar Montréal vertrekt. Ik praat op het vliegtuig met een Canadese neurochirurg. We hebben het onder meer over het effect van hersenschade op het menselijke lichaam. Heel interessant. 14.00 uur. Ik land in Montréal. In Belgische tijd is het

20 uur, maar ik heb bijna nog een hele dag voor mij. Ik

stap in een taxi en word naar een persconferentie geleid. Ik kom op een podium terecht zonder dat ik weet waarvoor. De Oecumenische Jury heeft me een prijs gegeven, zo blijkt. Best grappig: de jury bestaat uit vrouwen op leeftijd die te veel parfum op hebben. Ze kennen wel veel van film en zijn er erg mee bezig, wat ik leuk vind. Ik geef een korte speech die ik beëindig met de mededeling dat ik moet gaan douchen. Ik kruip onder de douche, eet een hamburger en ga 2 uurtjes slapen. 18.00 uur. Ik word wakker gemaakt. Ik ga te voet naar de ceremonie van het Wereldfilmfestival, samen met de lokale filmdistributeur. Ik weet nog altijd niet goed wat me overkomt. Ik word met kleine oogjes op het podium geroepen om onder meer de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Ik geef een korte speech, deels in het Engels, deels in het Frans. Een bijzonder moment. Ik leg uit dat ik normaal gezien heel lange speeches geef, maar dat het nu niet lukt door de jetlag. Ik schud nadien handjes en geef interviews voor

zenders waar ik op één na nog nooit van gehoord heb. De interviews zijn meestal in het Frans, wat niet meevalt omdat ik vermoeid ben. De ceremonie duurt gelukkig maar een uur. 20.00 uur. Ik ga dineren met een heleboel mensen van het festival. Ik ben in het gezelschap van onder meer de festivaldirecteur, de consul van België en een paar bekende Canadese acteurs die ik helaas niet ken. De Franse diva Nathalie Baye zit er ook bij, maar die babbelt met niemand. Ze is hier met bodyguards. Ik zit vooral te knikkebollen. Sommige mensen komen me begroeten omdat ik de winnaar ben, maar ik ken hen niet. Ik heb geen zin in netwerken en sowieso kon niemand die hier zit iets met mij aanvangen: ik heb al een verdeler in Canada. 00.00 uur. Het diner duurt tot middernacht, voor mij is het dan al zes uur ’s morgens. Ik kruip dodelijk vermoeid in bed. tekst Dominique Soenens | foto Bart Dewaele D


VMG-20100911-15_SALARISWATCHER_Opmaak 1 9/09/10 19:30 Page 15

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

15

SALARISWATCHER

“Voor 10.000 euro naar New York met 5-koppig gezin” NAAM Jo Bastiaens LEEFTIJD 46 jaar BEROEP Diensthoofd CIMIC (Centrum voor Intercultureel Management en Internationale Communicatie) in Mechelen WOONPLAATS: Heverlee BURGERLIJKE STAAT Gehuwd, drie kinderen van 5, 9 en 14 jaar

NETTO MAANDSALARIS 2.400 euro EXTRALEGALE VOORDELEN Treinabonnement SPAREN “Wat er overblijft” BELEGGINGEN Geen

“CIMIC is een expertisecentrum dat opleidingen aanbiedt, vorming en advies verleent en aan toegepast onderzoek doet rond het thema interculturaliteit. Mijn taak is om al deze activiteiten te coördineren. Het is een bijzonder boeiende en actuele materie. Zo loopt er momenteel een onderzoek naar de interculturele competenties van leerkrachten en bedrijfsleiders. Hoe gaan zij om met gemengde klasgroepen en diversiteit op de werkvloer?” Samen met gezin op reis “Mijn gezin staat voor mij centraal. Als we geld gespaard hebben, gebruiken we dat liefst om samen te reizen. Vorig jaar stonden Berlijn, Krakau en Praag op het (trein)programma; dit jaar vlogen we naar Amerika. Met een gezin van vijf heb je al snel twee hotelkamers nodig en dat is uiteraard niet goedkoop in een grootstad zoals New York. In totaal heeft die reis van 26 dagen ongeveer 10.000 euro gekost. Maar toch vind ik het belangrijk dat mijn kinderen af en toe een andere wereld zien en leren openstaan voor verschillen.” 2.000 euro voor tweedehands piano “Muziek speelt in ons gezin een hoofdrol. Ik koop veel cd’s en ik speel ook gitaar; ik heb er drie waaronder een Fender. Mijn oudste zoon speelt piano, zijn tweedehands piano heeft zo’n 2.000 euro gekost. Ik vind het super dat hij muzikaal talent heeft. Ik luister naar allerlei genres, van garagerock tot Händel, en langzaamaan ontdekt hij dat ook allemaal. Ik denk niet dat hij er nu voor openstaat, maar ik droom er stiekem van dat we ooit samen in een bandje zullen spelen.” tekst Lore Callens | foto Griet Dekoninck D

MEER SALARISWATCHERS OP

9 vacature.com/salariswatcher


VMG-20100911-16_SUCCESTAPES_Opmaak 1 9/09/10 18:44 Page 16

SUCCESTAPES

Belg Dirk Inzé (53), één van ‘s werelds meest vooraanstaande plantenbiologen én directeur van ‘s werelds beste onderzoekscentrum in plantenbiotechnologie

De beschermheer van de planten 2 Hij is één van de tien meest geciteerde plantenbiologen. Ter wereld. Onder zijn leiding schopte het Gentse Plant Systems Biology het tot allerbeste onderzoekscentrum in plantenbiotechnologie. Ter wereld. Critici beschimpen genetisch gemodificeerde gewassen als Frankenstein-voedsel, Dirk Inzé gelooft rotsvast dat ze mee kunnen zorgen voor een duurzame landbouw en voedselzekerheid.

Een witte jas staat met de armen gespreid als een vogelverschrikker in een tarweveld. “De beschermheer van de planten”, lacht plantenbioloog Dirk Inzé wanneer hij de ludieke foto in zijn kantoor in het Zwijnaardse Technologiepark aanwijst. De man doet zijn bijnaam in vele opzichten eer aan. Al jaren geldt hij in de plantenwetenschap als één van de tien meest geciteerde wetenschappers. Wereldwijd, welteverstaan. Twee weken geleden raakte bekend dat het onderzoeksinstituut Plant Systems Biology (PSB), verbonden aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie waar hij directeur is, is uitgeroepen tot het beste onderzoekscentrum in biotechnologie wereldwijd. Een erkenning die het PSB geen windeieren legt. “De beste studenten wereldwijd en de grote geldschieters zijn nu eenmaal meer geneigd aan te kloppen bij een topinstituut. Toen ik hier wetenschappelijk directeur werd in 2002 telden we een handvol buitenlanders en 140 medewerkers in onze rangen.

Vandaag zitten we al aan meer dan een derde buitenlanders en 250 medewerkers. Chinezen, Zuid-Amerikanen: wetenschappers die meestal na een paar jaar naar hun thuisland terugkeren. Zo creëren we een vitaal wereldwijd netwerk.” ‘Plantensysteembiologie’: ik weet niet hoeveel schappen er in uw boekenkast aan gewijd zijn, maar in de bibliotheek van mijn brein valt er onder de ‘P’ drie keer niks terug te vinden. Dirk Inzé blijkt gelukkig één van die topwetenschappers die behendig afzakt naar de minder mistige regionen van het taalgebied: “Planten hebben ongeveer 30.000 genen. Elk gen is een blokje met een specifieke functie. We leggen ons hier toe op onderzoek naar de groei en de vorm van planten. We proberen onder meer na te gaan welke genen verantwoordelijk zijn voor groei. Geen sinecure, want het is een complex samenspel van allerhande genen. We proberen met andere woorden dat biologische systeem te doorgronden.” Microscoop in plaats van sneeuwklas Het biologische systeem doorgronden, op kinderlijke wijze was Dirk Inzé er al als tienjarige druk doende mee. “We woonden in landbouwgebied, in het Oost-Vlaamse Grembergen. Veertig jaar geleden was de biodiversiteit nog zoveel rijker. De lokale jeugd verzamelde allerhande

dieren en schelpen voor me. Schedels van knaagdieren en vogels, kikkerdrillen, kevers, libellen, vlinders, tot zelfs stenen: de speelruimte aan ons huis stond werkelijk vol met verzamelingen. Ik was geabonneerd op de ‘Encyclopedie van de dieren’. Elk week legde ik een aanzienlijke afstand af met de fiets om het nieuwe deel in mijn farde te kunnen steken. Ik las dat meteen van voor naar achter.” De uitdrukking ‘jongens en wetenschap’ zit Dirk Inzé als gegoten. “Ik herinner me een sneeuwklas naar Zwitserland met het ziekenfonds. Veertien was ik. Ik weigerde mee te gaan en heb mijn ouders gevraagd of ik dat geld niet nuttiger mocht besteden. Uiteindelijk heb ik er een stereoscopische microscoop mee gekocht.” “Pas na mijn vijftiende begon ik me voor andere wetenschappen als scheikunde en fysica te interesseren. Zodanig zelfs dat ik niet meer wist wat ik wou studeren.” Uiteindelijk keerde Dirk Inzé terug naar zijn roots, en studeerde hij biologie aan de UGent. Specialisaties dierkunde en biochemie. Als thesisstudent ontmoette hij Jeff Schell, een legendarische professor genetica. Dirk Inzé zat voorgoed op de rails van het plantenonderzoek. “Schell was een begeesterend onderzoeker. Hij werkte met Marc Van Montagu, wereldwijd beroemd als pionier in gentechnologie bij planten. Ik had de eer en het genoegen terecht te komen in een wetenschappelijk q

Belg Dirk Inzé (53), één van ‘s werelds meest vooraanstaande plantenbiologen: “Ik had de eer en het genoegen terecht te komen in een wetenschappelijk labo van 30, 40 mensen dat snel wereldwijd naam en faam maakte.”


VMG-20100911-16_SUCCESTAPES_Opmaak 1 9/09/10 18:44 Page 17


VMG-20100911-16_SUCCESTAPES_Opmaak 1 9/09/10 18:45 Page 18

SUCCESTAPES

“Als ik onzin op papier zet, springen er meteen vijf wetenschappers recht om mijn naam te kelderen.” BELG DIRK INZÉ, PLANTENBIOLOOG

q labo van 30, 40 mensen dat snel wereldwijd naam en faam maakte. Schell en Van Montagu ontdekten het mechanisme van genentransfer, van het grootste belang voor de genetische wijziging van planten. Mijn doctoraat spitte uit hoe een bacterie in staat was tumoren aan te maken op planten, door er via een proces van natuurlijke modificatie erfelijke informatie binnen te brengen. Kort samengevat: we zijn erin geslaagd de erfelijke info voor tumorvorming uit te schakelen. De bacterie kon door ons gekozen genen nog altijd overzetten op een plant, maar de plant maakte niet langer tumoren aan.” Die wereldwijde primeur leverde de toen 24-jarige Dirk Inzé een publicatie op in het tijdschrift Cell, het summum in zijn vakgebied. “Het is gemakkelijk groot worden op de schouders van reuzen als Schell en Van Montagu. Dergelijk onderzoek is trouwens altijd teamwork.” Het bewuste team van bevlogen plantenonderzoekers in het Gentse maakte begin jaren tachtig razendsnel internationaal furore. Ondertussen had Marc Van Montagu in 1982 het bedrijf Plant Genetic Systems opgericht (nu Bayer CropScience). De Franse minister van Wetenschap kreeg het er danig van op de heupen. Hoe was het mogelijk: 8.000 gelijkaardige Franse onderzoekers, maar nog geen enkel bedrijf. De Fransen wilden een geassocieerd labo in België,

betaald door de Franse overheid. Dirk Inzé stelde zich kandidaat en werkte uiteindelijk acht jaar als onderzoeksdirecteur voor het Franse Institut National de la Recherche Agronomique (INRA), met stamplaats Gent. Op basis van onderzoeksresultaten uit die periode richtte hij in 1998 met twee zakenpartners het Gentse biotechbedrijf CropDesign op (sinds 2006 BASF Plant Science, eigendom van het Duitse BASF). Inzé zwaaide zijn vaste benoeming aan het INRA vaarwel en ging als ‘chief scientific officer’ bij CropDesign aan de slag. “Ik heb dat één jaar lang erg graag gedaan. En er erg veel geleerd: hoe een bedrijf functioneert, hoe je met patenten en contracten omgaat, zaken die ik nu nog elke dag kan gebruiken. Je hebt doorgaans meer middelen in een bedrijf, maar men werkt er veel meer productgericht. Terwijl het in de wetenschappelijke wereld soms eens goed is een zijweg te bewandelen om de meest vernieuwende zaken te vinden.” Als de dood voor ‘me too’-onderzoek We schrijven ondertussen 2002. Dirk Inzé had een vorstelijke aanbieding als directeur van het gereputeerde Max Planck Instituut in Berlijn aanvaard. “Maar op het laatste moment deed het VIB een tegenbod dat ik eenvoudigweg niet kon weigeren. Het directeurschap van het Plant Systems Biology (PSB), gekoppeld aan een nieuwbouw die hier destijds werd neergepoot. Bovendien is Vlaanderen een pionier en wereldspeler als het op plantentechnologie aankomt. Op deze campus in het Technologiepark werken er vandaag al ongeveer 800 mensen (bedrijven incluis). Vele technologieën die wereldwijd aan de basis liggen van verbeterde planten zijn hier ontwikkeld.” Plantensysteembiologie is nog een relatief jonge wetenschap, aldus Dirk Inzé. “Vroeger werd de complexiteit van de plant onderschat. De laatste jaren zien we meer en meer een convergentie tussen wis-

kunde, biologie en informatica. Je hebt wiskundige modellen en erg performante computers nodig om ons genetisch onderzoek te ondersteunen. Daarom hebben we ook 25 niet-biologen in dienst, pure wiskundigen en natuurkundigen. Ik pleit voor een nagelnieuwe opleiding, waarin bio-informatie en systeembiologie van in het begin aangeleerd worden. In Duitsland en Denemarken kan je zo’n opleiding al volgen.” Dirk Inzé verdeelt zijn tijd tussen een beperkte lesopdracht aan de vakgroep Plantenbiotechnologie en Genetica van de UGent en het PSB. Als instituut specialiseert het PSB zich vooral in de groei en ontwikkeling van planten. “Alles wat aan de basis ligt van de voedselproductie. We hebben negentien onderzoeksgroepen in huis, die mekaar goed aanvullen. Andere instituten specialiseren zich dan weer veel meer in ziekten.” Inzé en consoorten zijn als de dood voor ‘me too’-onderzoek. “Dat zie je veel in de wetenschappen: elkaar kopiëren. We willen grenzen verleggen. Een open discussiecultuur is cruciaal. Tweemaandelijks zijn er informele evenementen waarbij de negentien onderzoeksgroepen elkaar ontmoeten. We ontvangen daarnaast wekelijks gereputeerde wetenschappers die elders een onderzoeksgroep leiden. Ze geven een lezing, blijven een paar dagen en vormen een verfrissend klankbord voor onze mensen. Uit die ontmoetingen groeien nieuwe ideeën.” Topwetenschap heeft veel weg van topsport: niet voor doetjes. Wie niet voldoet, mag beschikken. “Een ‘science advisory board’ van vijf internationale wetenschappers (Japanners, Amerikanen en Europeanen) licht om het anderhalf jaar onze negentien onderzoeksgroepen door. Externe comités doen hetzelfde om de vijf jaar. Harde beslissingen, over groepen die niet aan de verwachtingen voldoen, zijn het moeilijkste aspect van de job. Heel wat getalenteerde onderzoekers staan te drummen om die plaatsen in te vullen.”


VMG-20100911-16_SUCCESTAPES_Opmaak 1 9/09/10 18:45 Page 19

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Belg Dirk Inzé (53), één van ‘s werelds meest vooraanstaande plantenbiologen: “Fantastische bijdragen kunnen binnen tien jaar hopeloos achterhaald zijn. Tenzij je naam Einstein is.”

Plant Systems Biology (Zwijnaarde) • Jaarbudget van ongeveer 14 miljoen euro. Inzé: “We krijgen een dotatie van 5 miljoen euro van het VIB. Daarnaast fondsen vanuit de industrie, de Europese Commissie of Amerikaanse overheidsinstanties. Vroeger moesten wij aankloppen bij de Europese Commissie, nu vragen ze ons. Het budget is sinds 2002 een pak gestegen.

1994: Europese wetenschapsprijs van de Körber-stichting. 2005: de Belgische Francquiprijs biologische en medische wetenschappen. Dit jaar: vijfjaarlijkse FWOexcellentieprijs exacte wetenschappen. Top-10 meest geciteerde plantenbiologen wereldwijd. En nu het PSB uitgeroepen als beste onderzoekscentrum voor plantenbiotechnologie ter wereld. Een mens zou van minder beginnen zweven. “Fantastische bijdragen kunnen binnen tien jaar hopeloos achterhaald zijn. Tenzij je naam Einstein is. Uiteraard zijn al die tijdelijke erkenningen bijzonder aangenaam. Ik beschouw mijn bijdrage maar als een klein onderdeel van een veel groter mondiaal geheel.”

Onze visibiliteit in Europa, de VS en Azië is groot. Geregeld krijgen we hier Koreaanse en Japanse bedrijven over de vloer. • Plant Systems Biology telt 250 werknemers en is één van de onderzoeksdepartementen van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, een onderzoeksinstituut dat 1.200 werknemers telt.

Frankenstein-voedsel Planten genetisch aanpassen, het onderzoeksveld van PSB, verhit al jaren de gemoederen. ‘Frankensteinvoedsel’, ‘een ramp voor mens en milieu’, schreeuwen de Greenpeaces van deze wereld. Dirk Inzé windt zich op. Al is het de duizendste keer. “Wetenschap is een zelfregulerend systeem. Als ik onzin op papier zet, springen er meteen vijf wetenschappers recht om mijn naam te kelderen. Ik zit toch al dertig jaar in deze business: nog nooit heb ik enig verifieerbaar bewijs gezien dat genetisch gemanipuleerde planten een gevaar zouden vormen voor mens en milieu. Let op de nuance ‘verifieerbaar’. Er wordt inderdaad vanalles geclaimd, maar die data zijn vals en wetenschappelijk niet bewijsbaar. Dat stoort me mateloos. Denk aan de aardappelschimmel. Ook onze boeren moeten een aantal keer per jaar hun veld met pesticiden besproeien. Terwijl er volledig resistente biotechaardappelen op de markt zijn. Die nota bene gebruik maken van natuurlijke genen van aardappelen, uit een wilde variëteit geïsoleerd. Daar kan je toch niet tegen zijn? Ik geloof rotsvast dat biotechgewassen dé manier zijn om aan ecologisch verantwoorde landbouw te doen. Het gebruik van pesticiden

zal verminderen. Want die genetisch gemodificeerde planten zijn meer ziektebestendig. We proberen planten toleranter te maken voor droogte, zodat je minder opbrengstverliezen hebt en je efficiënter kan omgaan met het steeds schaarsere water. 70 procent van alle zoetwater wereldwijd vloeit vandaag naar landbouw. Het grondwaterpeil in India neemt schrikbarend snel af.” Ondertussen zijn al 91 procent van alle sojabonen en 85 procent van alle maïs in de VS genetisch gewijzigd. “Het grote verschil met Europa is dat de Food and Drug Administration, het Amerikaanse voedselagentschap, al vroeg het licht op groen heeft gezet. Europa was zeer lang verdeeld, maar heeft nu ook een Europese tegenhanger van de FDA, het EFSA, op poten gezet. We merken stilaan meer politiek pragmatisme hier.” Geduld, je hebt er als wetenschapper maar beter een overdosis van in je lijf. “In de slipstream van de start van CropDesign, in 1998, komen heel wat genen nu pas in het veld terecht. We hopen dat er binnen twee, drie jaar commerciële producten op de markt komen. Die naïviteit houdt ons gaande: dat we mee kunnen bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem.” Over een job met een missie gesproken. tekst Nico Schoofs | foto Isabel Pousset D

19


VMG-20100911-20_DOSSIER SALES_Opmaak 1 9/09/10 19:55 Page 20

DOSSIER SALES & MARKETING

Hoe haal je een mega c 2 Dat Belgische bedrijven als Deme, Jan De Nul en Besix grote bouwcontracten over de hele wereld binnenhalen, lijkt vandaag zowat de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe sleep je een megacontract in de wacht? Pierre Sironval van Besix geeft tekst en uitleg.

Megaproject: bouw luchthaven in Doha door Besix De werken begonnen op 17 juni 2010

Fase 3 van de bouw van de New Doha International Airport omvat de constructie van een terminal met vijf verdiepingen, die een totale oppervlakte van 127.000 m² bestrijken. De joint venture Six Construct (Besix)/Midmac Contracting is verantwoordelijk voor alle structurele, mechanische en elektrische werken en de coördinatie van het design van de

17.06. 2010

luchthaven lounge en het winkelgedeelte.

>> Wees geduldig Geduld is een schone deugd. Die oude volkswijsheid geldt in Qatar nog meer dan elders, weet Pierre Sironval, resident manager voor Six Construct Qatar, een dochterbedrijf van Besix. Zes maanden lang was de ingenieur-architect in de weer met het onderhandelen van het contract voor New Doha International Airport, waar het dochterbedrijf van Besix samen met Midmac Contracting de derde fase van het terminal-complex bouwt. “In Qatar moet je geduld hebben, meer dan elders in de wereld, heb ik geleerd. Ze onderzoeken en herbekijken alles tot in de kleinste details, in elke fase van het dossier. Dat is soms zenuwslopend, maar het hoort er bij. Hoeveel vergaderingen ik bijgewoond heb? Weet ik niet meer. Twintig, dertig: zoiets. In mei en juni raakte het project in een stroomversnelling: in die perio-

de hadden we gemiddeld twee vergaderingen per week. Vaak ging dat over de technische details en de planning van het project. Daar wordt héél nauwgezet op toegezien.”

>> Wees niet de goedkoopste Over wie het contract van 750 miljoen dollar zou krijgen, was er toen al een beslissing genomen. Pierre Sironval reconstrueert. “In 2008 kwam er een eerste oproep tot offerte vanwege NDIA, een Qatarese parastatale vereniging die opgericht werd voor de bouw van de internationale luchthaven van Doha. Er volgde een nieuwe oproep vorig jaar en uiteindelijk dienden vier bedrijvengroepen een offerte in: een Koreaanse, een Chinese, een Spaanse en wij. De prijzen van de respectievelijke offertes werden meteen kenbaar gemaakt, wat

“Megadossiers als deze worden wel eens gelinkt met steekpenningen, maar geloof me: daar bestaat hier niet de minste ruimte voor.” PIERRE SIRONVAL, RESIDENT MANAGER BIJ BESIX

niet gebruikelijk is in Qatar. Zo wisten we in januari van dit jaar al dat we niet het financieel meest aantrekkelijke bod gedaan hadden: één partij deed een lager bod. Toch zag het er voor ons niet slecht uit: het verschil bedroeg maar 6 à 7 procent. Dat was niet onoverkomelijk. Zeker omdat NDIA niet noodzakelijk voor de laagste bieder hoefde te kiezen. Wij hebben als tegemoetkoming een commerciële geste gedaan, maar veel was dat niet. Het is gebruikelijk dat een klant een ‘best and final offer’ vraagt. Voor dat bod overlegden we met onze partner Midmac Contracting, met wie we een 50/50 joint venture hebben, en met de algemene directie van Six Construct.”

>> Leg goeie adelbrieven voor De onderhandelingen over de financiële en commerciële kant van de zaak verliepen vooral schriftelijk, vertelt Sironval. “Er waren wel informele vergaderingen, maar meteen daarna gebeurde alles via officiële correspondentie. Alles gebeurde strikt volgens door de overheid opgelegde regels. Over megadossiers als deze wordt wel eens hardop gefluisterd dat er steekpenningen mee gemoeid zijn, maar geloof me: daar bestaat hier niet de


VMG-20100911-20_DOSSIER SALES_Opmaak 1 9/09/10 19:55 Page 21

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

21

eting k r a m & s e Jobs in sal af pagina 35 vindt u van

contract binnen? Oplevering is voorzien op 16 april 2013.

Tijdens de bouw worden naar schatting minstens 30 onderaannemers, 200 bedienden en 3.500 arbeiders ingezet. Van die arbeiders staan er 1.000 in loondienst van de joint venture Six Construct (Besix)/Midmac Contracting.

16.04. 2013

minste ruimte voor. Gezien de financiële reikwijdte van dit soort contracten en het grote aantal personen dat erbij betrokken is, zou je denken dat het niet voor de volle 100 procent uit te sluiten is, maar een comité binnen NDIA keek er strikt op toe dat alles gebeurde zoals het hoorde. Dat was één van de redenen waarom het zolang duurde: alles werd tot in het kleinste detail bekeken. NDIA maakte gebruik van verschillende consultants om elk bod aan een scrutineus onderzoek te onderwerpen. En dat ging over elk mogelijk aspect van de offertes die ze binnenkregen: de financiële kant, de planning, het organigram, de technische kant.” Dat uiteindelijk niet de laagste bieder, maar Besix het contract toegewezen kreeg, had niet zozeer met goeie verkooptechnieken te maken, maar wel met de adelbrieven die het bedrijf kon voorleggen, zegt Sironval. “Er was twijfe of het bedrijf met het laagste bod zich aan de timing zou houden. Daarom duurde het ook een hele tijd vooraleer de onderhandelingen opgestart werden. Dat bedrijf kan wel zeggen dat ze dat garanderen, maar het is natuurlijk ook een kwestie van vertrouwen bij de klant. Dat geeft de doorslag. En door onze ervaring was het vertrouwen in onze joint venture groter. We hebben een hele goeie ‘track

record’ opgebouwd: we respecteren de deadlines, de veiligheidsvoorschriften, de kwaliteitsgrenzen, ... . Dat hebben we al bewezen. Wij waren in Dubai betrokken bij de bouw van de Burj Khalifa, in de Golfregio hebben we verschillende andere activiteiten achter de rug en we werkten al mee aan de bouw van enkele luchthavens, onder meer in Zaventem en Parijs. Een ander belangrijk argument was de timing: ze zochten een consortium dat zich heel strikt aan de timing zou kunnen houden. Ook op dat vlak was onze ervaring van doorslaggevend belang. Er hangt ons contractueel een vrij zware straf boven het hoofd indien het project vertraging zou oplopen. Per dag vertraging dreigt een boete van 275.000 dollar. Het moet afgewerkt zijn tegen 16 april 2013. Dat was nog iets dat in ons voordeel speelde: de partij die het laagste bod deed, heeft op dit moment een project lopen in de regio dat helaas voor hen niet zo vlot verloopt.”

>> Werk samen met een lokale partner Een combinatie van factoren zorgde er dus voor dat Six Construct het contract in de wacht sleepte, waarbij ervaring voorop stond. “Dat, plus het feit dat we met een

lokale partner werken. Midmac Contracting staat bekend als één van de grootste ondernemingen in Qatar, voor zover het al niet de grootste is. Besix is hier ook al sinds 2003 permanent aanwezig. We nemen deel aan alle grote prestigeprojecten. Ze wisten dus heel goed wat voor vlees ze in de kuip hadden. Kijk, bij dit soort contracten speelt het technische aspect een grote rol. Ik ben deels commercieel verantwoordelijk, maar dat speelt minder een rol eenmaal je rond de vergadertafel zit: dan gaat het over de technische kant van de zaak. De commerciële modaliteiten liggen dan al vast. Ze vonden ook continuïteit belangrijk: de twee voorgaande fases van de bouw van de luchthaven waren in handen van andere bedrijven en ze wilden er zeker van zijn dat de lijn van het project tot in de kleinste details zou verdergezet worden. Alles was heel goed voorbereid, heel professioneel. Zoals ik al zei: je moet veel geduld hebben bij het afronden van zo’n contract.” tekst Dominique Soenens D

DE 10 GEBODEN VAN SUCCESVOLLE VERKOPERS

vacature.com/verkoper

9


VMG-20100911-22_COLUMN_Opmaak 1 9/09/10 18:51 Page 22

COLUMN

An Olaerts D

Denkt iemand hier wel eens na over zijn toegevoegde waarde? Of nog erger, denkt iemand hier misschien dat hij toegevoegde waarde hééft? Ik zal u het antwoord geven: Waarschijnlijk niet. Of toch niet veel. Het heeft in de krant gestaan. Vuilnismannen stonden op de eerste plaats in de lijst. Zij hebben de meeste toegevoegde waarde. Per euro die zij verdienen leveren ze de samenleving dertien euro op. Poetsvrouwen en kinderverzorgsters ook. Bankiers hingen in de staart van de lijst met nul toegevoegde waarde of minder. Per euro die een succesvolle bankier binnenrijft, kost hij er zeven aan de samenleving. Het rapport goochelde met berekeningen. In de praktijk is het verschil veel simpeler. Van een succesvolle bankier die onverwacht de hele week niet komt opdagen, heeft niemand last. Terwijl een vuilnisman maar twee keer hoeft te staken of de stoep ligt vol bederf. Ook ontstoppers hebben toegevoegde waarde. Ze hoeven de telefoon maar één keer niet op te nemen en uw pot kookt over. Idem voor de werkmens aan de kant van de E40. Op zondag, in de vakantie, in de tril-

“Al wie ooit een out of office heeft opgesteld, heeft géén toegevoegde waarde” lende hitte van het nieuwe klimaat, heeft hij beton geschraapt, ijzer gevlochten en asfalt gegoten. Hij heeft zijn boterhammen opgegeten in zijn camionette en hij is driemaal daags bijna zelf tot spijs gereden. Om nog te zwijgen over de kleuterleidster. Of wie wil van 9 tot 15 uur tussen 26 plakkende hummelmensen vertoeven? Desondanks kunnen mensen met toegevoegde waarde zelden op veel respect rekenen. Sterker nog, dit land besteedt zijn toegevoegde waarde liever uit. Aan China. Of aan India. Het maakt niet uit, zolang het maar niks kost, die toegevoegde waarde. Enfin, gelukkig is dit geen proletenpamflet. Het stond gewoon in de krant. Voor verontwaardigde acties wendt u zich best tot gespecialiseerde verenigingen met vlag en wimpel plus bijpassende regenjas. Ik vraag me liever af wat toegevoegde waarde is. Eerst dacht ik dat het met goesting te maken had. Als wij ons bijvoorbeeld niet kunnen voorstellen ooit voldoening te halen uit een zekere job, dan heeft die job toegevoegde waarde. En andersom,

als wij ons de ideale job zouden inbeelden, in een bedrijf mét reputatie en meubilair van Bulo, dan heeft die job géén toegevoegde waarde. Maar wat doen we dan met verpleegkundigen die hun job wél graag doen? Van ellende ben ik overgeschakeld op de premisse van de bom. Stel de bom is gevallen, alles is kapot, er zijn nog 100 mensen over. Met wie wil een mens dan vrienden zijn? Met een naaister! Met een boer! Met een bakker! Met een slager! Maar dan valt de vrachtwagenchauffeur uit de boot. Terwijl ook zijn werk op geen enkele manier mag worden onderschat. Daarom ben ik definitief overgeschakeld op een ander criterium, zijnde het out-of-officebericht. (Vergelijk het met een briefje op uw vuilniszak: Pardon, maar ik ben er vandaag niet. Groeten, uw vuilnisman.) Al wie ooit een out of office heeft opgesteld, heeft géén toegevoegde waarde. En al wie zijn out of office nu nog altijd heeft opstaan, terwijl de vakantie al lang voorbij is, zakt onder nul. Toegevoegde waarde. D


023_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:41 Page 23

Administratie Aankoop Nauwgezet – Kostenbewust - Ondernemend

BPI Europe, met vestigingen in Zele, Roeselare en Hardenberg, maakt deel uit van de multinationale beursgenoteerde groep British Polythene Industries (BPI). De activiteiten van BPI concentreren zich in de productie en commercialisatie van flexibele kunststofverpakkingen met toepassingen in verschillende sectoren (voeding, landbouw, industrie en chemie). Met haar producten richt BPI zich op een professioneel en internationaal klantenbestand en draagt daarbij kwaliteitsmanagement hoog in het vaandel. Met 350 medewerkers realiseert BPI Europe een omzet van ongeveer € 125 miljoen. Om de verdere groei van de Belgische activiteiten te onderbouwen, zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v):

Uw functie: • U waakt over het aankoopproces voor de Belgische vestigingen en werkt hierbij nauw samen met het hoofdkantoor in de UK. • Op basis van de stock roept u bestellingen af, volgt leveringen nauwgezet op en zorgt voor een correcte controle van facturatie en administratie aan de hand van Navision. • U houdt de voorraden onder controle, maakt forecasts en budgetten op, volgt prijsschommelingen en nieuwe evoluties op de voet en bespreekt deze met het management. • U berekent en rapporteert over provisies en houdt gegevens i.v.m. prijzen, proeven en leveringen up-to-date. • U bent het stuurpunt voor klachten en overlegt hieromtrent met de kwaliteits- en ontwikkelingsafdeling. • De naleving van procedures inzake kwaliteit, veiligheid en milieu volgt u op en u formuleert verbeteringsvoorstellen.

• U bent de schakel tussen de groepsaankoper in de UK en de Benelux-vestigingen. Ons aanbod: • Een zelfstandige functie met grote verantwoordelijkheid binnen een dynamisch, internationaal kader waarbinnen u op hoog niveau uw competenties verder kan ontwikkelen. • Een aantrekkelijk salarispakket in lijn met uw ervaring. Uw profiel: • U genoot een hogere opleiding en heeft een 3-tal jaar ervaring, idealiter in een boekhoudkundige, logistieke of aankoopfunctie. • U combineert servicegerichtheid met een nauwgezette aanpak en bent een communicatieve teamplayer. • Behalve in het Nederlands drukt u zich eveneens vlot uit in het Engels. • U houdt van hands-on werken binnen een kmo-sfeer.

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE611757 naar Hudson, t.a.v. Liesbeth Reychler, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 222 26 95, fax 09 221 23 55, e-mail liesbeth.reychler@jobs.hudson.com, www.jobs.hudson.com. Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

ZELE

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

SINT-NIKLAAS Het ALGEMEEN ZIEKENHUIS NIKOLAAS met hoofdzetel in Sint-Niklaas en perifere campussen in Beveren, Hamme, Temse en Sint-Gillis-Waas is een belangrijke speler inzake specialistische gezondheidszorg in Vlaanderen. Het ziekenhuis telt meer dan 900 bedden voor gehospitaliseerde en daghospitalisatiepatiënten. Deze zorg wordt verstrekt door 220 artsen en 2300 medewerkers. Ter vervanging van de huidige medisch directeur, die een volgende carrièrestap zet, zijn we op zoek naar een (m/v)

Uw functie: • U wordt verantwoordelijk voor het medisch beleid in het ziekenhuis en u verzorgt terzake de coördinatie binnen het directiecomité alsook de hieruit voortvloeiende externe contacten. • U organiseert en coördineert de medische activiteit in het ziekenhuis en neemt de noodzakelijke initiatieven om via effectieve en medische stafwerking de ziekenhuisartsen te betrekken bij de geïntegreerde werking van het ziekenhuis en bij de kwaliteitstoetsing van de medische activiteit. U bent de motor van noodzakelijke innovaties in het ziekenhuis zoals bijvoorbeeld de medische informatisering, clinical trials en aankomende accreditaties. • Via het model van het participatief management bevordert u eveneens de groepsgeest en de samenwerking met het ander ziekenhuispersoneel, in het bijzonder met de verpleegkundigen en de paramedici en de groep van ziekenhuisartsen. • Als lid van het directiecomité bent u samen met de andere leden (van het directiecomité) verantwoordelijk voor het uitwerken van voorstellen met betrekking tot de strategische doelstellingen van het ziekenhuisbeleid, de realisatie van het zorgstrategisch plan en de positionering van het ziekenhuis op socio-economisch en medisch-technisch vlak. Ons aanbod: • U krijgt de kans uw stempel te drukken en mee sturing te geven aan het medisch beleid en de medisch-technische marktpositionering van een competitief

groot ziekenhuis. • Wij bieden u een aangename werksfeer waarbij u voor het vervullen van uw takenpakket kunt terugvallen op een gemotiveerd team van artsen, stafmedewerkers, verpleegkundigen, directieleden en beheerders. • Ten slotte wordt een aantrekkelijk en concurrentieel verloningspakket voorzien dat uw verantwoordelijkheden weerspiegelt. Uw profiel: • U bent bij voorkeur geneesheer-specialist met een klinische praktijkervaring. Hebt u een bijkomende specialisatie in ziekenhuismanagement of een all-round managementopleiding genoten, dan vormt dit zeker een pluspunt. • Via uw uitstekende communicatieve vaardigheden kunt u een doelgerichte samenwerking realiseren zowel intern met alle geledingen binnen het ziekenhuis als extern met overheden, verwijzers en andere ziekenhuizen. • In het opnemen van uw rol getuigt u van daadkracht en bent u in staat knopen door te hakken maar dit steeds met de nodige diplomatie en gefundeerd op objectieve argumenten. • U bent in staat een visie te ontwikkelen en mee te denken op strategisch niveau. • U bent vertrouwd met de geldende ziekenhuiswetgeving en past deze dan ook onverkort toe in uw dagelijks beleid als medisch directeur.

Interesse? Stuur vóór 9 oktober uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE615185 naar Hudson, t.a.v. Kris Heeren, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 222 26 95, e-mail hrs.government@hudson.com, www.jobs.hudson.com. Voor bijkomende informatie kunt u ook terecht bij dhr. Koen Michiels, algemeen directeur AZ Nikolaas op het nummer 03 760 21 67. Sollicitaties en contactnames worden uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.jobs.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Voltijdse Medisch Directeur


024_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:28 Page 24

24

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

weg van water, werken aan morgen

1 PROJECTINGENIEUR standplaats Gent

weg van water

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden. De bestaande sluizen op de Boven-Schelde in Asper, Oudenaarde en Kerkhove, zijn verouderd en hebben hun comfortcapaciteit bereikt. De bouw van nieuwe sluizen wordt momenteel voorbereid door W&Z. In het kader van de voorbereidende studies van de nieuwe sluizen op de Boven-Schelde, een project gesubsidieerd door de Europese Commissie, zijn wij op zoek naar een (m/v):

Functie: in deze boeiende functie word je als projectingenieur ingezet bij de voorbereiding, de opvolging en de coördinatie van de verschillende voorbereidende studies voor de bouw van de nieuwe sluizen op de Boven-Schelde. Dit omhelst o.m. de milieueffectenrapportage, het grond- en grondwateronderzoek, de ontwerpstudie van de sluis en de ontwerpstudie van een bedieningsgebouw. In het geval er beroep gedaan wordt op externe studiebureaus maak je het aanbestedingsdossier voor de studie op. De studies uitgevoerd door andere afdelingen van de Vlaamse overheid en door externe studiebureaus worden door jou opgevolgd, op technisch en administratief vlak. Je staat tevens in voor de afstemming tussen de verschillende studies. Je bent het centraal aanspreekpunt voor alle betrokken partijen zoals studiebureaus, gemeentebesturen en andere overheden en belangenverenigingen. Je zorgt voor het verzamelen van de gegevens voor het Europese subsidiedossier.

1 STUDIE-INGENIEUR standplaats Brussel

Functie: in deze boeiende functie word je als studie-ingenieur ingezet in de ontwerpstudie van de sluizen en van de omgeving (o.a. wachthaven). Je werkt nauw samen met een team van ontwerpers en tekenaars van een gespecialiseerde afdeling van de Vlaamse overheid en wordt vanuit deze afdeling inhoudelijk gestuurd. Je laat voorontwerpen en ontwerpen uittekenen, je voert stabiliteitsberekeningen uit, je hebt overleg met andere betrokken partijen om het ontwerp maximaal af te stemmen op de behoeften van de stakeholders en je maakt technische bepalingen op als input voor het aanbestedingsdossier. Je zorgt voor het verzamelen van de gegevens voor het Europese subsidiedossier.

Profiel voor beide functies: je hebt een diploma burgerlijk ingenieur bouwkunde. Verder ben je klantgericht en communicatief met veel zin voor initiatief en resultaat. Je kan zelfstandig werken, maar bent ook in staat om samen met het projectteam tot resultaten te komen.

Aanbod: Projectingenieur Gent: statutaire benoeming, mits het voldoen binnen de proeftijd en een bedrijfswagen. Studie-ingenieur Brussel: contract onbepaalde duur, mits het voldoen binnen de proeftijd en gratis openbaar vervoer. W&Z biedt je in beide functies een startsalaris van € 3 254,12 bruto per maand (relevante privé-ervaring kan tot 15 jaar gevalideerd worden). Maar W&Z biedt je vooral ook een boeiende job vol afwisseling. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij W&Z, want ze laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, een stevig pakket verlofdagen en maaltijdcheques. Interesse?

Voor meer informatie kan je terecht bij Veerle Goethals, HR-verantwoordelijke afdeling Bovenschelde, tel. 09 268 02 26. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie en de standplaats kun je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, t.a.v. Ann Potvin, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 03 oktober 2010.

www.jobpunt.be

De afdeling Beleid Binnenland, Steden en Inburgering behoort tot het Agentschap voor Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. De afdeling zorgt onder meer voor de algemene beleidsopvolging, beleidsnota’s en beleidsbrieven en voor de opvolging van de beheersovereenkomst met de politieke overheid. Ze ondersteunt ook het inburgerings- en stedenbeleid. Binnen het team stedenbeleid zijn we op zoek naar (m/v):

2 accountmanagers stadsprojecten Jouw functie: je staat de steden en de partners in de Vlaamse overheid bij in de optimale realisatie van de stadscontracten en stadsvernieuwingsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen, aansturen, coördineren en regisseren van deze projecten in partnerschap met diverse bestuursentiteiten en private partners. Verder evalueer je de projectwerking en stuur je deze bij. Dit gebeurt aan de hand van een sterk project- en procesmanagement. Je bent het centrale aanspreekpunt voor de lokale projectbegeleider, de voorzitters van de stadscontracten en andere betrokken partners. Zo draag je bij tot een efficiënte en optimale samenwerking tussen de Vlaamse overheid en haar partners die een vernieuwend en efficiënt stedenbeleid beogen. De intensiteit van de regierol kan verschillen naar gelang het project. Meer informatie over stadscontracten en stadsvernieuwingsprojecten vind je op www.thuisindestad.be. Jouw profiel: je behaalde een masterdiploma en hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring in projectmanagement en de opvolging en coördinatie van complexe dossiers en projecten. Je bent vertrouwd met de werking van de Vlaamse overheid en lokale besturen en ook met besluitvorming op strategisch niveau. Je hebt sterke organisatorische vaardigheden. Je bent in staat een visie te ontwikkelen en een netwerk uit te bouwen. Je communiceert vlot en legt de nodige overtuigingskracht aan de dag. Wij bieden jou: een vaste benoeming in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Je wordt aangeworven in de graad van adviseur (rang A2). Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in de functiebeschrijving of op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden. Bewezen en relevante ervaring wordt in aanmerking genomen bij de berekening van je aanvangswedde. Interesse? Stuur uiterlijk op 26 september 2010 het standaard-cv en de standaardvragenlijst ingevuld per mail naar kathy.tas@jobpunt.be of per post naar Jobpunt Vlaanderen (zone 3C), Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief het selectienummer 1637. Je vindt het standaard-cv, de gestructureerde vragenlijst, de functiebeschrijving en het selectiereglement op www.jobpunt.be. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Sami Souguir, tel. 02 553 40 38 of info@thuisindestad.be. De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

www.jobpunt.be


025_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:26 Page 25

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

25

MOORSELE

Sales Engineer Uw functie: • U staat in voor het commercieel verder uitbouwen en technisch ondersteunen van de WEG-motoren, frequentieomvormers en softstarters in een business-tobusinessomgeving in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. • U wordt verantwoordelijk voor het onderhouden alsook de diepgaandere uitbouw van de bestaande klantenrelaties. Daarnaast staat u in voor het in kaart brengen en bewerken van nieuwe opportuniteiten. • Na het uitvoeren van een degelijke behoefteanalyse bij klanten of prospecten, verzorgt u het volledige verkoopproces van offerte tot contractbespreking en dienst na verkoop. • Samen met uw medewerkers op de binnendienst volgt u uw verkoopacties nauwgezet op, zodat kwaliteit en service steeds gegarandeerd blijven. • Eenmaal per week rapporteert u de technische items en de commerciële follow-up aan het management.

Ons aanbod: • Deze functie biedt u de kans om uw technische, commerciële en menselijke vaardigheden ten volle te ontplooien. • U gaat aan de slag binnen een groeiende solvabele organisatie met een langetermijnvisie die geleid wordt door een gedreven en vooruitstrevend management. • Wij voorzien de nodige technische vorming en bieden u een kwalitatief hoogstaand WEG-productengamma aan. • Uiteraard is er een motiverend salarispakket voorzien met o.a. een bedrijfswagen. Uw profiel: • U genoot een hogere technische opleiding (richting Elektromechanica of Elektriciteit). • Interesse in elektrische motoren en aandrijftechnieken is een must. • U bent een teamplayer met een stevige dosis assertiviteit en kmo-spirit. • U bent een zelfstandige, integere performer die houdt van open communicatie en een gestructureerde aanpak. • U bent een empathische persoonlijkheid die zowel technisch als commercieel kan overtuigen. • U bent Nederlandstalig en hebt een goede kennis van het Engels.

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE602364 naar Hudson, t.a.v. Ward Decramer, Kennedypark 6 bus 10, 8500 Kortrijk, tel. 056 25 81 00, fax 056 25 72 44, e-mail ward.decramer@jobs.hudson.com, www.jobs.hudson.com. Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

CET Motoren, gevestigd in de nieuwe bedrijfsgebouwen in Moorsele, is een innoverend en dynamisch familiebedrijf dat al 90 jaar actief is in verkoop, herstelling en service van elektrische laag- en hoogspanningsmotoren, frequentieomvormers en softstarters. Tot onze klanten behoren zowel constructeurs als grote industriële bedrijven. Onze continue groei danken wij aan de hechte vertrouwensrelatie die ons 20-koppig team in de loop der jaren heeft opgebouwd met klanten en leveranciers. Om ons marktleiderschap verder uit te bouwen in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, hebben wij een vacature voor een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ANTWERPEN De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen VZW baat meerdere dierenparken uit die behoren tot de wereldtop: de Zoo van Antwerpen, Planckendael in Mechelen en het Serpentarium in Blankenberge. De KMDA is tevens de beheerder van het natuurreservaat De Zegge in Geel. Zodoende levert ze een belangrijke bijdrage tot het natuurbehoud en de natuur- en milieueducatie. Met de Koningin Elisabethzaal, de grootste concertzaal van Vlaanderen, vervult de instelling ook een belangrijke culturele opdracht. Met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar is de KMDA marktleider op toeristisch vlak in België en speelt ze een vooraanstaande rol op wereldvlak voor wat betreft wetenschappelijk onderzoek en conservatie. Ze realiseert met 400 medewerkers een omzet van 45 miljoen euro. De KMDA blijft groeien en investeert jaarlijks meer dan 20% van haar omzet in vernieuwing en expansie. De op til zijnde volledige renovatie van de Kon. Elisabethzaal en de bouw van een internationaal congrescentrum zijn daar slechts enkele voorbeelden van. In het kader van onze groei willen we ook onze commerciële structuur versterken. Daarom zoeken we ervaren professionals voor onderstaande functies (m/v):

Marketeer CRM / DM

(BE613152)

Uw functie: • U bent verantwoordelijk voor de algemene marketingondersteuning en u ontwikkelt de strategie voor merken, doelgroepen, CRM, abonnees, website en sociale media. • In samenwerking met onze brand managers vertaalt u de strategie naar concrete plannen. • U ziet toe op een maximale synergie tussen de merken Zoo Antwerpen, Planckendael, Serpentarium en Koningin Elisabethzaal, en de doelgroepen. • Uiteraard beheert u de marketingbudgetten. • U stuurt 4 medewerkers aan en rapporteert aan de Commercieel Directeur.

Uw functie: • U verzamelt en analyseert kwantitatieve en kwalitatieve, relevante markt- en consumenteninformatie, evenals bezoekersinformatie, en beschrijft ze in onderzoeksrapporten. • U doet strategische en tactische aanbevelingen ter verhoging van merkbeleving en loyaliteit. • U start datamodellen op voor loyaliteitsacties, voert direct mailcampagnes, volgt de resultaten op en initieert verbeteringen. • U onderhoudt de relaties met externe partners zoals marktonderzoeksbureaus.

Brand Manager Zoo / Serpentarium (BE613149)

Marketeer Web en Sociale Media (BE613150)

Uw functie: • U bent verantwoordelijk voor de opmaak en uitvoering van jaarplannen voor Zoo Antwerpen en het Serpentarium, en voor bepaalde doelgroepen, in lijn met de marketingstrategie. • U zorgt voor merkondersteuning en bewaking van de merkenconformiteit in de parken, waar u in samenwerking met de Brand Activation Manager merkevenementen opzet. • U doet de conceptuele uitwerking van gemeenschappelijke promotieactiviteiten.

Uw functie: • U onwikkelt de strategie voor de websites van Zoo Antwerpen, Planckendael, Serpentarium, Zalen van de Zoo en Koningin Elisabethzaal. • U coördineert en beheert ze en bent, met behulp van een content managementsysteem, verantwoordelijk voor de inhoud. • U staat in voor een goede toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. • U neemt initiatieven rond e-marketing en het stimuleren van digitale en virale marketingcampagnes. • U volgt trends en speelt pro-actief in op nieuwe ontwikkelingen rond sociale media. • U werkt mee aan de opstart en uitbouw van een E-Zine.

Ons aanbod: Uiterst boeiende en gevarieerde functies in een unieke werkomgeving. Uw profiel: • U heeft uw universitair diploma in de richting marketing (niet vereist voor BE 613150) aangevuld met minimaal 5 jaar relevante marketingervaring (10 jaar, inclusief meerdere jaren op leidinggevend niveau voor BE 613145). In functie van de vacature heeft u een grondige kennis van product management, marktonderzoek, trade marketing, CRM, e-business, webdesign … • U heeft strategisch marketinginzicht en combineert merkaffiniteit met operationele daadkracht. • U heeft affiniteit met emotionele branding, de vrijetijdsmarkt en duurzame marketing. • U heeft een vlotte persoonlijkheid en bent gedreven. • U kan autonoom functioneren maar bent tevens een team player.

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van de referentie naar Hudson via luc.vermeersch@jobs.hudson.com. Uw kandidatuur wordt snel en discreet behandeld.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.jobs.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Marketing Manager (BE613145)


26

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

In onze snel evoluerende samenleving dreigen er nog altijd mensen uit de boot te vallen. Als moderne overheidsinstelling wil het OCMW van Bonheiden daarom een belangrijke sociale doelstelling waarmaken, zodat iedereen optimaal en op zijn of haar tempo kan participeren aan onze samenleving. Om deze doelstelling mee vorm te geven zijn we op zoek naar een (m/v):

OCMW-manager secretaris Jouw functie: je hebt de algemene leiding van het OCMW. Dit betekent dat je, naast de wettelijke opdrachten die je vervult ter ondersteuning van de voorzitter en de OCMW-raad, de algemeen directeur bent van een sociale overheidsorganisatie. Je stuurt het personeel aan en geeft mee richting aan de ontwikkeling van het bestuur. Je werkt samen met de diverse lokale en bovenlokale actoren. Je ontwikkelt, in overleg met het beleidsniveau, een vernieuwende visie en implementeert deze in de organisatie. Je optimaliseert de interne werking. Je verdedigt de belangen van de organisatie op verschillende niveaus. Je vervult een scharnierfunctie tussen het beleid en de interne diensten en je bent een sleutelfiguur in de verdere ontwikkeling van een sociaal leefbaar Bonheiden.

Jouw profiel: je hebt een masterdiploma en bij voorkeur ervaring in een leidinggevende functie. Je sterke dosis aan managementvaardigheden gebruik je om creatief oplossingen te zoeken voor de diverse vragen en uitdagingen waarmee het OCMW geconfronteerd wordt. Je hebt strategisch inzicht en een duidelijke visie op de ontwikkeling van een OCMW-organisatie. Je inzicht in de verhoudingen tussen de politieke beleidsvoering en de taken van de administratie laten je toe om op een diplomatische manier het beleid te realiseren. Je hebt een open geest, bent innovatief en communicatievaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Je straalt dynamiek uit en kan je personeel motiveren en coachen.

Ons aanbod: een boeiende, uitdagende, en voltijdse functie met een grote verantwoordelijkheid, een statutaire benoeming met een proeftijd van één jaar, een wervingsreserve voor de duur van 3 jaar, de bruto-aanvangswedde bedraagt 29 470,56 euro op jaarbasis, de eindwedde bedraagt 43 527,20 euro op jaarbasis, ruime opleidingsmogelijkheden, een goede combinatie werk/privé, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Interesse? Je gedetailleerd cv met sollicitatiebrief en een kopie van je diploma kan je bij voorkeur via mail sturen naar: t.bertens@searchselection.com of per post naar Search & Selection, t.a.v. Tom Bertens, Amerikalei 213 te 2000 Antwerpen. We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 17 september 2010. Meer informatie over de selectieprocedure en de functiebeschrijving kan je opvragen bij Lien Tuymans, tel. 015 50 04 20. De masterdiploma’s die in aanmerking komen vind je terug op www.jobpunt.be.

www.jobpunt.be

Aanbod: AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV

innovatieve referentiezorg voor iedereen

Hoofddiëtist

Geprikkeld?

Functie:

Apotheker Functie

Extra info:

Stafmedewerker zorg (diensthoofd verpleging) Functie:

Inschrijven kan uiterlijk tot maandag 4 oktober 2010.

Optometrist Functie:

.azsintjan.be www

Groep Kembo, met hoofdzetel in Dessel, omvat o.m. volgende bedrijven: Kembo, SigTraCo, Abar, Brussels Concrete en Carpentier A. & Zonen. Kembo NV is een toonaangevend en modern aannemersbedrijf op het gebied van wegen- en rioleringswerken voor openbare en private besturen. SigTraCo NV ondersteunt de groei van de Kembo-groep met activiteiten als transport en signalisatie. Abar NV is gespecialiseerd in o.m. het recycleren van bouwpuin. Brussels Concrete NV is vooral actief in het optrekken van gespecialiseerde betonstructuren en metselwerken. Carpentier A. & Zonen is een aannemersbedrijf vooral actief op de Antwerpse Markt. Groep Kembo vraagt voor onmiddellijke indiensttreding een enthousiast en gedreven:

hr administrator UW FUNCTIE: Dagelijks controleren en verwerken van de prestatiebladen Verantwoordelijk voor de volledige loonsverwerking in samenwerking met ons sociaal secretariaat SD • Beheer personeelsadministratie t.o.v. de werknemers, werkgever, sociaal secretariaat en de verschillende overheden • Aanspreekpunt voor de werknemers inzake personeelsaangelegenheden • Opvolgen track & trace • Overleg met de sociale partners • Adviseren van de directie op gebied van sociale wetgeving en personeelsbeheer • Voeren van een actieve aanwervingspolitiek • Voorbereiding en praktische organisatie van diverse opleidingsinitiatieven

(M/V)

UW PROFIEL: In bezit van masterdiploma of gelijkwaardig Kennis van sociale en personeelsgerelateerde fiscale wetgeving • Zeer goede kennis Nederlands, goede kennis Frans • Goede kennis van MS-office • Kennis van AS400 en eBlox is een pluspunt • Zelfstandig en nauwkeurig kunnen werken, zin voor stiptheid en orde • Flexibel en stressbestendig • Ervaring is een pluspunt • Woonachtig in de regio Kempen

WIJ BIEDEN U:

Interesse?

Dynamische en stimulerende werksfeer • Een interessant loon met extralegale voordelen in verhouding tot uw capaciteiten en ervaring • Een voltijdse betrekking in vast dienstverband

e-mail uw sollicitatiebrief met c.v. naar pascale.snels@kembo.be Groep KEMBO - Goormansdijk 9 2480 Dessel - Tel. 014/37.79.84


027_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:24 Page 27

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

27

WEST-VLAANDEREN / ANTWERPEN

2 Regio Managers 1 voor West -Vlaanderen en 1 voor Antwerpen Je functie: • Als regiomanager vorm je de brug tussen de strategie en de operationele activiteiten in je regio. Je bepaalt mee het beleid van DELA en vertaalt deze naar een werkbaar actieplan. • Je faciliteert de uitvaartcentrummanagers in het realiseren van hun bedrijfsobjectieven en het verlenen van een excellente klantenservice. • Samen met de uitvaartcentrummanagers streef je ernaar om vóór, tijdens en na een overlijden de klant op een betrokken en integere manier met raad en daad bij te staan door het operationele proces te analyseren en de kwaliteit ervan te optimaliseren. • Je verleent ondersteuning bij de opmaak van de budgetten en de opvolging van de resultaten. Je werkt actief mee aan de verdere professionalisering van de organisatie en bepaalt ambitieuze maar realistische KPI’s. • Je staat in voor opleiding en coaching van je uitvaartcentrummanagers. • Je bent lid van werkgroepen en bent verantwoordelijk voor de implementatie van projecten die de activiteiten van de uitvaartcentra verbeteren. Je speelt een rol in de detectie en ontwikkeling van nieuwe marktopportuniteiten. • Je stuurt een tiental uitvaartcentrummanagers aan en rapporteert aan de Operations Manager.

Ons aanbod: • DELA biedt jou een functie met veel verantwoordelijkheden. • Je komt terecht in een stimulerende en groeiende organisatie, waarin je je professionaliteit verder kunt ontplooien. • Naast een aangename bedrijfscultuur kan je rekenen op een competitief salaris aangevuld met aantrekkelijke extralegale voordelen. Je profiel: • Je hebt degelijke ervaring in een managementfunctie, bij voorkeur in een dienstenorganisatie. Kennis en/of affiniteit met uitvaartprocessen, -diensten en -producten is uiteraard een pluspunt. • Je hebt oog voor regionale verschillen en hebt bij voorkeur ervaring met zelfstandige kantoorhouders en/of zelfstandige ondernemers. • Je beschikt over sterke sociale en managementvaardigheden. Als geboren peoplemanager en ondernemer kan je het beste uit je medewerkers halen. • Je hebt het vermogen om financiële informatie vlot en correct te interpreteren en draagt klantgerichtheid hoog in het vaandel. • Je hebt een goede kennis van MS Office en bent vlot tweetalig (N/F).

Interesse? Stuur vandaag nog je sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE609320 voor West-Vlaanderen naar Astrid Van Coillie (astrid.van.coillie@jobs.hudson.com) of referentie BE609385 voor Antwerpen naar Thomas Nuyts (thomas.nuyts@jobs.hudson.com ). Meer info op www.jobs.hudson.com. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

DELA (www.dela.be) is gespecialiseerd in het verzekeren én verzorgen van begrafenissen en crematies. Als grootste uitvaartonderneming in België zijn ze eigenaar van 60 begrafenisondernemers, 5 crematoria en een repatriëringbedrijf. Met in totaal meer dan 3 miljoen verzekerden en jaarlijks meer dan 30.000 uitvaarten is DELA absoluut marktleider in uitvaartverzekering en -verzorging in de Benelux. DELA staat families bij in één van de moeilijkste periodes in hun leven. Met een combinatie van praktische zorg en financiële bijstand bij een overlijden is een uitvaartzorgplan van DELA uniek op de Belgische markt. Om de groei van de organisatie mee te bestendigen, zoekt DELA gedreven (m/v)


028_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 21:06 Page 28

28

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

LEVEN EN WERKEN IN EUROPA ! Zaterdag 2 oktober 2010 Berlaymont - Europese Commissie - Schuman rond punt - Brussel 10 u tot 17 u

www.jobdays.eu Georganiseerd door

European Commission

40 werkgevers met honderden jobaanbiendingen en stages 31 landen welkomen je 20 informatiestands 10 praktische workshops Persoonlijkheidstests en beroepsoriĂŤntering

Schrijf je in en bereid je bezoek op www.jobdays.eu Met de medewerking van

In het kader van

Breng minimum 10 copies van je CV mee !

In samenwerking met

Media partners :

THE BULLETIN

Op zoek naar een toffe job waarbij het klikt ?

Vanden Borre maakt deel uit van een belangrijke Europese groep en is de Nr.1 op de Belgische markt in distributie van tv, audio, huishoudelektro en multimedia-apparaten. Elke dag zetten meer dan 1000 werknemers zich in voor een maximale toepassing van onze AKTE VAN VERTROUWEN, gericht op de laagste prijs, de beste keuze en een onberispelijke service. Steunend op deze Akte van Vertrouwen willen wij onze diensten uitbreiden met professionele medewerkers die steeds klaar staan voor onze klanten.

Vanden Borre groeit! Wil je meewerken aan de uitbouw van onze dienstverlening?

Manager Leveringsdienst (m/v) : Je bent verantwoordelijk voor onze leveringsdienst. Je beheert autonoom alle aspecten van deze afdeling : administratie, personeelsbeleid, planning, enz. Je waakt voortdurend over het kwaliteitsniveau en de rentabiliteit van de leveringsdienst.

Teamleader leveringsdienst (m/v) : Je staat in voor de dagelijkse leiding van een groep van een 15-tal leveraars. Je voornaamste taak is het opmaken van een efficiĂŤnte routeplanning. Daarnaast beheer je autonoom alle administratie die gepaard gaat met je functie. Je zorgt tevens voor de noodzakelijke continue coaching en opleiding van je team.

Solliciteer online : http://jobs.vandenborre.be

Solliciteer via brief :

Je vindt er de lijst van alle openstaande vacatures met gedetailleerde jobbeschrijvingen.

Stuur sollicitatiebrief met c.v. naar de Personeelsdienst, Slesbroekstraat 101, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.


029_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:33 Page 29

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

29

Senior Property Manager

Befimmo SCA, vastgoedbevak te Brussel, beheert een portefeuille van kwaliteitskantoren met een waarde van 1,9 miljard euro (850.000 m²). Door de aandacht die de onderneming schenkt aan haar klanten, ontwikkelt Befimmo een strategie die aangestuurd wordt door de optimalisatie van haar inkomsten en door de creatie van onroerende meerwaarden. Befimmo SCA staat genoteerd op Euronext Brussels en Parijs, en maakt deel uit van de Bel 20. De onderneming biedt – dankzij haar langetermijnvisie – een stabiel en groeiend dividend berustend op een gezonde en doordachte strategie in het kader van een duurzame ontwikkeling. Als beursgenoteerd bedrijf dient Befimmo SCA aan haar klanten en stakeholders (huurders, aandeelhouders, potentiële investeerders, CBFA, …) een onberispelijke service te bieden. Het beheer van de vastgoedportefeuille is een belangrijke activiteit binnen het vastgoedbevak: het heeft als doel in te spelen op toekomstige behoeftes van klanten. In het kader van haar groei en om haar team te versterken, gaat Befimmo op zoek naar een (m/v):

Als Senior Property Manager neemt u de dagelijkse opvolging van het technisch beheer voor uw rekening, alsook de supervisie van taken verbonden aan renovatieprojecten of verfraaiingswerken van gebouwen. In volledige overeenstemming met de leden van uw team, verzekert u een perfecte coördinatie tussen de verschillende partijen (studiebureau, architecten, algemene bouwondernemingen, beheerders, enz.). Hierbij past u een open en transparante communicatiestijl toe, en hanteert u een aanpak van “totale dienstverlening” die er zich op richt verschillende projecten van a tot z te leiden. U combineert de supervisie van deze verschillende projecten met het budgetbeheer door toekomstige kosten in te schatten. Bovendien waakt u over het beheer van de duurzame ontwikkeling van de verschillende projecten, alsook over de implementatie van de bedrijfsstrategie op het gebied van duurzame ontwikkeling en milieu voor het volledige patrimonium. Het gestructureerd beheer van administratieve taken gelinkt aan uw portefeuille maken ook deel uit van uw functie. In nauwe samenwerking met het management en aan de hand van duidelijke en precieze rapporten, communiceert u de ontwikkelingen rechtstreeks aan de Chief Technical Officer. U behaalde een universitair diploma ingenieur of een master in industriële wetenschappen optie constructie of elektromechanica en u volgde een bijkomende ISO-opleiding in bouw of immobiliën. U beschikt over minimum 10 jaar werkervaring in een technische functie gerelateerd aan immobiliën. Bovendien beschikt u over een goede technische kennis gecombineerd met een succesvolle ervaring in het leiden en organiseren van een team. U bent autonoom en stressbestendig, en verliest uw objectieven niet uit het oog. Op het terrein toont u uw proactiviteit door precieze en efficiënte acties te nemen die het werkvolume van uw collega’s verlichten zodat dit een positieve impact heeft op de volledigheid van uw team. U communiceert op een diplomatische manier, die er op gericht is dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Daarenboven beheert u de MS Office-tools, alsook het programma AutoCAD. U drukt zich perfect uit in het Nederlands, Frans en Engels, zowel schriftelijk als mondeling.

Legal Manager Als Legal Manager volgt u alle immobiliëndossiers op. Als verantwoordelijke van het juridisch departement, verzekert u het beheer van alle juridische aspecten gelinkt aan de verschillende dossiers. In deze functie hebt u de mogelijkheid samen te werken met de verschillende departementen van de onderneming. Uw belangrijkste taak bestaat erin standpunten en juridische adviezen uit te werken in alle materies verbonden aan immobiliën. U hebt ook de verantwoordelijkheid voor de opstelling en opvolging van alle immobiliëncontracten (huur, verkoop, overnames, contracten, verzekeringen, …) en van andere juridische documenten om de navolging van de wetgeving te garanderen. Bovendien behandelt u de juridische geschillen en verdedigt u de belangen van de onderneming. Dankzij uw dynamisch contractbeheer (immobiliën, verzekeringen, …) draagt u actief bij tot het behalen van de objectieven van de verschillende departementen. U rapporteert rechtstreeks aan de secretaris-generaal van de onderneming en u kadert acties en taken van een ervaren medewerker. U behaalde een universitair diploma in rechten (master) en hebt minimum 5 jaar professionele ervaring op juridisch vlak met betrekking tot immobiliën. Naast een uitstekende kennis van immobiliënrecht, kent u ook de wetgeving met betrekking tot urbanisme en omgevingsontwikkelingen. Kennis van ondernemingsrecht, verzekeringen en/of Belgische fiscaliteit zijn een interessante troef en u hebt een sterke zin voor analyse. U bent stressbestendig en kritisch ingesteld. U communiceert op transparante wijze en zoekt proactief naar transversale contacten over de departementen heen. U beschikt over teamspirit, maar kan ook autonoom werken. Bovendien beheerst u de MS Office-tools en kan u zich perfect uitdrukken - zowel schriftelijk als mondeling - in het Frans en Nederlands en hebt u een passieve kennis van het Engels. Befimmo SCA biedt u de mogelijkheid te evolueren in een onderneming in volle groei binnen een dynamische sector. U mag rekenen op een competitief salarispakket in functie van uw ervaring. Geïnteresseerde kandidaten reageren door hun cv en motivatiebrief te mailen naar d.vandewiele@befimmo.be ter attentie van dhr. Denis Van de Wiele.

GENERAL MANAGER QUALITY, ENVIRONMENT & SAFETY You are responsible for the management, planning and organisation of our Quality and Safety & Environment Department and for defining and implementing the QES strategy.

Clean, Green and

Healthy DO YOU WANT TO TAKE PART IN BUILDING A SUSTAINABLE ECONOMY?

Nitto Europe offers a lot of opportunities for motivated talent. We keep our focus on the future. Searching for moments of change, searching for chances to grow. What starts within that “Eureka!”-moment, results in precise solutions that work! Because we work closely together with our customers. Because flexibility defines our attitude. And most of all: because we put great trust in our technologies. Nitto Europe NV is part of the Japanese multinational Nitto Denko Corporation. In 2009 the group generated a worldwide turnover of 5.4 billion euro with 29,500 employees, operating in 110 companies in 24 countries. As European headquarters and main production plant in Europe, Nitto Europe generates a turnover of 137 million euro, and serves a worldwide portfolio of customers with a total of 700 employees, of which 80 work in the sales offices spread all over Europe. We are active in international markets, such as: Automotive, Electronics, Paper & Printing, Flat Panel Displays, Metal Processing and Renewable Energy. Do you also want to be part of a world player in high-end technology? Are you the (m/f) we are looking for?

SENIOR BUSINESS ANALYST SAP FI/CO You will take full ownership of the SAP FI and CO modules and will introduce these modules at the different locations of Nitto Europe.

BUSINESS DEVELOPER EXPORT Your main focus is the development of the sales of Nitto products and solutions to the key markets in the Export Area, more specifically the Maghreb Countries.

QUALITY SYSTEM ENGINEER You are responsible for the optimisation of our quality system and for the coordination of the internal ISO9001, ISO/TS16949 and ISO14001 audits.

APPLICATION ENGINEER AUTOMOTIVE You are responsible for the automotive application for sealing/NVH solutions in Germany.

SAFETY SPECIALIST You advise on CE-regulations and machine guidelines when purchasing and installing new equipment and installations and you make sure that guidelines are followed.

TECHNICAL COORDINATOR You are in control of specific machine parts and responsible for the realisation of process optimisations and productivity improvements. Interested? Please send your application in English with reference "P0409" by post or e-mail to Katrien Tips at jobs@nittoeur.com. Nitto Europe NV | Eikelaarstraat 22 | 3600 Genk.

For more information go to www.nittoeurope.com

Sponsor sinds 1998


030_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:20 Page 30

30

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

O’Cool, dé diepvriesspecialist, biedt de ruimste keuze aan diepvrieswaren van topkwaliteit en bijhorende specialiteiten aan. O’Cool bedacht Coolcooking® en verkoopt in meer dan 100 winkels alle ingrediënten voor ongedwongen, fijne eetmomenten.

Voor ons hoofdkantoor te Drongen, zijn we dringend op zoek naar: CATEGORY MANAGER (M/V)

BUYERS (M/V)

QUALITY, SUPPLY CHAIN & SUPPLIER MANAGEMENT, PACKAGING PROFESSIONALS (M/V)

Functie: Je zorgt zelfstandig voor de toegewezen productgroepen. Je gaat voortdurend op zoek naar nieuwe toeleveringsmarkten en producten, waarbij “innovation” en “convenience for customer” sleutelbegrippen zijn. Samen met de de Procurement Director zoek je synergiën over de categeoriën heen en bepaal je de gepaste aankoopstrategie. Je onderhandelt de best mogelijke deals met de leveranciers. Je hebt het potentieel om op korte termijn door te groeien tot de functie van afdelingshoofd.

Functie: Als aankoper bepaal je de specificaties, schrijf je lastenboeken uit, evalueer je binnenkomende offertes en bereid je onderhandelingen voor. Je bent bij voorkeur een bachelor met minstens vier jaar “doorleefde” aankoopervaring. Je hebt analytische capaciteiten en je bent een geboren onderhandelaar.

Functie: Kwaliteit staat bij O’Cool vooraan. Dat betekent niet alleen dat de kwaliteit van de producten “top” moet zijn, maar ook dat de verpakkingen perfect in orde moeten zijn. Bovendien moeten de relaties met de leveranciers garant staan voor vlekkeloze leveringen in alle opzichten. Je hebt minstens vier jaar ervaring met kwaliteitsmanagement, je bent een goede onderhandelaar en je weet hoe om te gaan met leveranciersbeoordelingen en -rapporteringen. Je bent polyvalent, stressbestendig en een teamplayer.

HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE FUNCTIES? De rekrutering wordt begeleid door PROGRESSIO. Mail daarom je gemotiveerde brief en je curriculum vitae naar Philip Meyers van PROGRESSIO: philip.meyers@progressio.be. PROGRESSIO is een erkend rekrutering- & selectiebureau, met erkenningsnummer V. 1800/B.

DISTRICTMANAGER VOOR DE REGIO VLAAMS BRABANT, LIMBURG EN LUIK TWEETALIG (M/V)

Functie: Na de on-the-job training krijg je de organisatorische verantwoordelijkheid voor onze winkels in bovenvermelde regio’s. Je bent voor je winkelteams, die je motiveert en begeleidt, een voorbeeldfunctie van onze bedrijfsfilosofie: maximale klantvriendelijkheid en service. Je staat in voor de concrete vertaling van de bedrijfsprocedures inzake winkelbeeld, stockbeheer, fifo, loonkost, orde, netheid. Je werkt actief mee aan het welslagen van promoties en commerciële acties en je streeft naar een 100 % tevreden 0’Cool klant. Je hebt veelvuldige contacten met en bent het aanspreekpunt voor onze interne diensten waarbij je borg staat voor een rimpelloze samenwerking. Profiel: Retailervaring met affiniteit in voeding is een pluspunt. Boven alles bent je een peoplemanager die mensen weet te motiveren om samen de doelstellingen te halen. Je bent een doener die kort op de bal speelt en pro-actief op zoek gaat naar de beste oplossing. Inzet en flexibiliteit zijn voor jou standaardbegrippen. Je kan zelfstandig werken, bent open, eerlijk en betrouwbaar. HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE FUNCTIE? Stuur ons vandaag nog, met vermelding van de regio, je CV met foto en motivatiebrief t.a.v Martine Mortier, bij voorkeur per e-mail naar: martine.mortier@ocool.com of per fax: 09/261 03 16 of per post naar Frost Invest N.V., Baarleveldestraat 8, 9031 Drongen.

PROJECTMANAGER MARKETING TWEETALIG (M/V)

Functie: Je bent verantwoordelijk voor marketingprojecten en dit op filiaal of regionaal niveau. Je stelt hiervoor een actieplan op en zorgt voor de implementatie van A tot Z. Je start vanuit een grondige analyse ter plaatse en maakt aan de hand daarvan een plan van aanpak. Je bewaakt de kosten en zorgt voor een vlotte organisatie en uitrol van deze projecten. Je coacht de filialen zodat jullie samen deze projecten tot een goed einde brengen en de beoogde objectieven behalen. Hierbij zal een voortdurende opvolging noodzakelijk zijn. Profiel: Je hebt minimum een bachelordiploma en bent een commercieel talent. Je hebt enkele jaren ervaring in de retailsector en je bent zeer sales gedreven. Je hebt sterke affiniteit met voeding en bent steeds op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Je bent een peoplemanager die met enthousiasme zijn/haar project weet over te brengen. Je bent goed georganiseerd, oplossingsgericht en analytisch sterk. Je kan cijfers interpreteren en weet hieraan de juiste acties te koppelen. HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE FUNCTIE? Stuur ons vandaag nog je CV met foto en motivatiebrief t.a.v Annemie Mouton, bij voorkeur per e-mail naar: annemie.mouton@ocool.com of per fax: 09/261 61 75 of per post naar Frost Invest N.V., Baarleveldestraat 8, 9031 Drongen.

MEER INFO? Meer informatie kan je vinden op de website: www.ocool.be


VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

3UHYHQWLHDGYLVHXU

+XPDQ5HVRXUFHV0DQDJHU

+XOSERHNKRXGHU

Functieomschrijving:

Functieomschrijving:

Functieomschrijving:

31

Profiel:

Profiel:

Profiel:

&RPPHUFLHHO$IJHYDDUGLJGH Functieomschrijving:

Profiel: LAKKERIJ VANDEREYT

6DOHV(QJLQHHU

3URMHFW(QJLQHHULQJ0DQDJHU

:HUIRSPHWHU$IGHOLQJ,QVWDOODWLH

 5HJLRQDOH]HWHOYDQ 'HEDLQ/LPEXUJWH+HXVGHQ=ROGHU

Functieomschrijving:

Functieomschrijving:

Functieomschrijving:

Profiel:

Profiel:

Profiel:

Wij bieden u:

Interesse in één van deze boeiende jobs?

Door een doorgedreven expansiebeleid is Schoenen Torfs uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf. Met 60 winkels en meer dan 500 medewerkers profileren we ons als meest klantvriendelijke retailer in Vlaanderen. Bij Torfs vind je schoenen voor de hele familie! De dames vormen daarbij een belangrijke kerndoelgroep. We streven naar een breed assortiment waarin zowel basics als fashion hun plaats hebben. Voor de opvolging van onze huidige eindverantwoordelijke damescollectie zijn we op zoek naar een

SENIOR BUYER Eindverantwoordelijke aankoop collectie damesschoenen DE JOB Als SR-buyer dames krijg je na een intensieve inwerkperiode de volledige verantwoordelijkheid voor de aankoop en samenstelling van onze damesschoenen-collectie. Je maakt deel uit van het team dat de aankoopvisie bepaalt en beslissingen neemt m.b.t. aankoopbudgetten. Daarna is het aan jou om de opbouw van je collectie in handen te nemen. Je doet de sourcing en bepaalt autonoom aantallen, modellen en prijszetting.

JOUW PROFIEL Je hebt enkele jaren ervaring in aankoop. Als deze ervaring zich situeert in fashion of schoenen is dit een absoluut pluspunt. Je hebt inzicht in en feeling voor mode die je combineert met commerciële gedrevenheid. Je werkt graag en goed in teamverband en bent een stevig onderhandelaar. Degelijke kennis van Frans en Engels zijn een must.

ONS AANBOD We bieden je een competitief salaris inclusief bedrijfswagen. Een degelijke inwerkperiode afgestemd op jouw opleidingsbehoeften. Je komt terecht in een team van doorwinterde professionals waarbinnen je de kans krijgt om op zeer autonome basis je job aan te pakken. Dit alles binnen een dynamische en mensvriendelijk bedrijf. Is dit een uitdaging die je op het lijf geschreven is? Neem dan snel met ons contact op. Mail je brief en cv naar Els Van Keymeulen, els@torfs.be


032_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:19 Page 32

32

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

KIES ACCOUNTEMPS ALS JE WILT WINNEN!

University Graduates Accountemps maakt deel uit van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Robert Half International Inc., wereldmarktleider in gespecialiseerde tijdelijke en permanente rekrutering. Accountemps is de nummer één voor tijdelijke functies in boekhouding en financiën. Om dit succes te versterken, vertrouwen we op de spilfiguren van het bedrijf: onze consultants.

een financieel of boekhoudkundig profiel, geeft advies aan de kandidaten en onderhoudt het contact met

Voor ons kantoor in GROOT-BIJGAARDEN en in ZAVENTEM zijn we momenteel op zoek naar (m/v)

Je profiel:

bouwt contacten uit met hogescholen en universiteiten en geeft presentaties.

multi-tasking als een uitdaging. Ons aanbod:

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur je kandidatuur en CV naar Accountemps, voor Zaventem: voor Groot-Bijgaarden: t.a.v. Pamela Cologne, Lead Assistant, t.a.v. Kelly Van Bouwelen, Assistant, Ikaroslaan 37, 1930 Zaventem, Alfons Gossetlaan 28A b8, 1702 Groot-Bijgaarden, pamela.cologne@rhi.net kelly.vanbouwelen@rhi.net

www.accountemps.be

Beursvennootschap Leo Stevens & Cie (www.leostevens.com) bezit meer dan vijftig jaar stielmanschap. Bewust onafhankelijk gebleven, hangt de beursvennootschap niet af van een andere financiële instelling, noch van een eigen fondsen- of gestructureerde productenafdeling. Zo weet ze een groeiend aantal cliënten aan zich te binden. Dit is een belangrijke onderscheidende factor én troef in de huidige markt. Het financiële landschap in België is de laatste jaren grondig gewijzigd: Leo Stevens & Cie situeert zich tussen de grootste van de onafhankelijke beurs-vennootschappen. Haar 3.000 cliënten, particuliere en institutionele, prefereren het authentiek karakter van Leo Stevens & Cie vanwege haar statutaire cliënt-gerichtheid, haar onafhankelijke positie, haar gesegregeerde rekeningen, het kwalitatief hoogstaand gepersonaliseerd advies en de transparante communicatie. Voor de verdere uitbouw van haar discretionaire vermogensbeheeractiviteiten, is de beursvennootschap op zoek naar

ERVAREN VERMOGENSADVISEURS UW TAKEN:

UW PROFIEL:

ONS AANBOD:

- De visie van de cliënt doorgronden om het gepaste beleggingsprofiel te bepalen. - De visie van de beursvennootschap uitdragen via regelmatig contact met de cliënt. In de eerste plaats betekent dit de cliënten begeleiden bij hun financiële evolutie waarbij - afhankelijk van de vastgestelde noden hoogstaand advies wordt verstrekt en naar oplossingen wordt gezocht - Actieve deelname aan het beleggingscomité. - Beheer van cliëntportefeuilles waarbij rekening gehouden wordt met de visie van het beleggingscomité en de noden van elke cliënt. - Uitbouw van een eigen netwerk van cliënten. - Met empathie voor elkaars talenten en verantwoordelijkheden de wisselwerking tussen de ondersteunende diensten en de cliënt coördineren. - Gemotiveerd om ook taken en verantwoordelijkheden van algemeen belang aan te nemen en de groei van de organisatie mee te bepalen.

- M/V. - Vlot 3-talig (NL-FR-E). - Tewerkstelling regio Antwerpen maar focus op regelmatig cliëntenbezoek. - Universitaire opleiding als Lic TEW, handelsingenieur of daarmee gelijkwaardig. - Minimum 10 jaar ervaring als private banker. - Voldoende diepgang om cliënten van een goed advies te bedienen op het vlak van financiële markten, fiscale en juridische vragen, en dit nadien actief op te volgen. - Bereid om in een kleinere maar compliancegezinde en dynamische omgeving te werken. - Voorkeur om te evolueren in een professionele doch “gemoedelijke” cultuur. - Inpasbaar ego. - Autonoom én teamplayer: uiterst belangrijk.

- Een voltijds contract van onbepaalde duur, een loonpakket aangepast aan ervaring en capaciteiten. - Sleutelfunctie in ons organogram met doorgroeimogelijkheden. - Een flexibele werkregeling in een omgeving waar een kritische geest, professionalisme en intellectuele eerlijkheid samengaan.

INTERESSE ? Stuur uw sollicitatiebrief met C.V. naar Beursvennootschap Leo Stevens & Cie ter attentie van Mevr. Ingrid Stevens, Schildersstraat 33, 2000 Antwerpen E-mail: ingrid.stevens@leostevens.com - Tel: 03/242.03.70

A division of Robert Half BVBA/SPRL

competitief salarispakket dat bestaat uit een vast salaris, bonus, firmawagen en andere extralegale voordelen.


033_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:18 Page 33

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

GEMEENTE ZONHOVEN

33

BEKENDMAKING

De gemeente Zonhoven is voor de versterking van haar personeelsbestand op zoek naar een m/v:

AFDELINGSHOOFD interne zaken (VT – STATUTAIR – A1a-A3a) Als afdelingshoofd ben je de spil van de dienst interne zaken, die als ondersteunende dienst werkt voor de andere gemeentelijke diensten. Volgende taakvelden vallen hier o.a. onder: personeelsbeleid, contractmanagement (overheidsopdrachten, patrimoniumbeheer, verzekeringen,…) en archief. Daarnaast bied je juridische ondersteuning aan de organisatie. Je maakt deel uit van het managementteam, voor je collega’s ben je een leider en motivator. Diplomavereiste: universitair onderwijs (master) of daarmee gelijkgesteld of hoger onderwijs buiten de universiteit van het lange type in één van de volgende richtingen: economie, rechten, politieke en sociale wetenschappen en bestuurswetenschappen.

AFDELINGSHOOFD ruimte en mobiliteit

Het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen werd door de gemeenteraad van de stad Antwerpen opgericht om een duidelijk en eenduidig parkeerbeleid uit te tekenen. Dit parkeerbeleid wordt voortdurend bijgestuurd en aangepast aan de verzuchtingen van bewoners, bezoekers en handelaars. Het Parkeerbedrijf werpt zich op als contactpunt voor alle vragen en bedenkingen die te maken hebben met parkeren. Acht jaar na de oprichting bestaat het Parkeerbedrijf uit een team van 40 parkeertoezichters en 24 administratieve medewerkers. Vermits het Parkeerbedrijf in volle evolutie is, is het op zoek naar verschillende medewerkers (m/v).

(VT – STATUTAIR – A1a-A3a) De dienst ruimte omvat onder meer: ruimtelijke planning, mobiliteit, woon- en huisvestingsbeleid, vergunningen en strategisch milieubeleid. Als hoofd van de dienst ruimte beschik je dan ook over een gezonde ruimtelijke visie. Als afdelingshoofd maak je deel uit van het managementteam en ben je een leider en motivator voor de collega’s van de dienst. Diplomavereiste: masterdiploma bij voorkeur in de richting: stedenbouw en ruimtelijke planning, architectuur,...

Medewerker klantendienst gedreven om efficiënt en klantvriendelijk te communiceren Je functie: Als medewerker klantendienst ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten. Je formuleert adequaat antwoorden op alle meldingen en vragen in verband met parkeren. Daarnaast sta je in voor een correcte administratieve afhandeling van bezwaarschriften bij retributies. Algemene administratieve taken zoals het verwerken van betalingen en het versturen van aanmaningen vervolledigen je takenpakket. Je profiel: Je hebt een bachelor of bent gelijkwaardig door ervaring. Je kan bogen op vlotte schrijf- en communicatievaardigheden. Grondige pc-kennis is onontbeerlijk. Heb je ook een stevige kennis van Frans en Engels, dan heb je een streepje voor. Je kan kritisch en rationeel omgaan met informatie en gaat gestructureerd te werk. Je communicatiestijl kan getypeerd worden als klantvriendelijk, assertief, open en zelfbewust.

INTERESSE? Gemeenschappelijke bepalingen: Maandsalaris: minimaal €2.706 en maximaal €4.210 aan de huidige index. Relevante beroepservaring in de privésector of als zelfstandige wordt volledig in aanmerking genomen voor de toekenning van periodieke salarisverhogingen. Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding. Kandidaatstelling kan tot uiterlijk 30 september 2010, via een sollicitatiebrief gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Kerkplein 1, 3520 Zonhoven. De functiebeschrijving, bijkomende inlichtingen en voorwaarden kan je verkrijgen op de personeelsdienst. Info: 011 810 535 of personeel@zonhoven.be In opdracht vanwege het schepencollege: Bart Telen, Secretaris.

Johny De Raeve, Burgemeester.

Succesvol rekruteren? Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

Medewerker parkeerreglementering met een onderzoeksmentaliteit en juridische affiniteit Je functie: Je onderzoekt parkeersituaties in het veld naar aanleiding van concrete aanvragen van bewoners en bedrijven. Je stelt aanvullende verkeersreglementen op aan de hand van je onderzoek, het Antwerpse parkeerbeleid en het juridische kader. Je verleent advies over parkeerregelingen aan burgers, bedrijven, districtsraden, andere stadsdiensten. Je profiel: Je kan bogen op een bachelordiploma of je hebt door eerdere werkervaringen affiniteit met (verkeers-) wetgeving en de administratieve processen die erbij komen kijken. Als je vertrouwd bent met de werking van de overheid is dat een stevig pluspunt. Je werkt nauwkeurig en hebt er geen moeite mee om op een gestructureerde manier te rapporteren. Je valt op door je assertieve en klantvriendelijke communicatiestijl. Je houdt van de boeiende afwisseling tussen actieve plaatsonderzoeken en administratief en juridisch werk.

Adviseur communicatie met een passie voor overheidscommunicatie Je functie: Je werkt het communicatieplan voor het Parkeerbedrijf uit onder supervisie van het afdelingshoofd communicatie en klantenbeheer. Je houdt de website en het intranet up-to-date, schrijft allerhande bedrijfsteksten zoals flyers en persberichten, bereidt persconferenties voor, organiseert tevredenheidsonderzoeken, zet communicatiecampagnes op poten, … Je staat ook in voor de coördinatie van het werk van externe bureaus. Je formuleert persoonlijke antwoorden op bijzondere vragen en bezwaarschriften om zo positief bij te dragen aan het imago van het Parkeerbedrijf. Je profiel: Je hebt een bachelor communicatie of marketing of bent gelijkwaardig door ervaring. Je combineert een perfecte beheersing van het Nederlands met een vlotte pen. Je trekt je bovendien aardig uit de slag in het Engels en het Frans. Je kan vlot overweg met Officetoepassingen en met Adobe InDesign en Photoshop. Overheidscommunicatie en publieke voorlichting zijn helemaal je ding. Heb je ervaring met het samenwerken met communicatiebureaus, dan is dat zeker een pluspunt. Je beschikt over een sterk ontwikkeld empathisch vermogen en een kritische geest.

ve

w o o rd e l i j k h e rant

Afdelingshoofd communicatie & klantenbeheer id

klantgerichtheid

stuwende kracht achter een bedrijvige communicatie– en klantendienst

kwaliteit

Je functie: Je staat aan het roer van de afdeling communicatie en klantenbeheer waarbij je de informatieoverdracht van het Parkeerbedrijf naar haar doelgroepen optimaliseert en een correcte dienstverlening voor de klant nastreeft. Je werkt het intern en extern communicatieplan uit voor het Parkeerbedrijf onder supervisie van de directie. Je coördineert communicatiecampagnes en verleent advies om de kwaliteit van de klantenrelaties te verhogen.

Wil je meebouwen aan het succes van Euromut?

Je profiel: Je kan bogen op een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring. Indien je ervaring hebt in het werken met communicatiepartners en bovendien ook nog enige kennis hebt van overheidscommunicatie en publieke voorlichting heb je zeker een streepje voor. Je begeestert, motiveert en coacht je team zodat de gewenste resultaten behaald worden.

solidarite

it

innova

tie

Kijk dan in Vacature of surf naar www.euromut.be

Ons aanbod: Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf in volle evolutie. Er wordt een open en directe communicatie gehanteerd en sociale waarden draagt men hoog in het vaandel. Verder staat men open voor andere culturen en heerst er een vlakke structuur. Opleidingen maken deel uit van je persoonlijke ontwikkeling. Je salarispakket wordt aangevuld met hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, maaltijdcheques en andere voordelen. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan zo snel mogelijk je e-mail of brief met je motivatie en cv naar onze HR consultants GITP, I. Meyskensstraat 224, 1780 Wemmel, jobs@gitp.be tav Bea Janssens

u het leven, wij de zorgen

www.parkereninantwerpen.be 03 727 16 60


34ONLINE JOBS IN DE KIJKER VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Post ĂŠn Print a Job. Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

Brabantia is een gerenommeerd familiebedrijf en een van de marktleiders op het gebied van huishoudelijke artikelen. in bedrijfsverzekeringen.

Vertegenwoordiger

(m/f)

Functiebeschrijving

Profiel

Administrative Specialist Legal/Finance (m/v)

Voltijdse Productiemedewerker Bedrijfsverzekeringen (m/v)

Position

Functiebeschrijving

Profile

Profiel

http://www.pfizer.com/careers/find_career_pfizer/ and find job opening number 943644

e.weltens@brabantia.com

covaco@covaco.be

Post ĂŠn Print a Job. (Sr) Account Manager

Regional Sales Manager

(m/v)

Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

Functiebeschrijving

Profiel

Profiel

kennis van het Engels. marc.van.aelst@beherman.com

www.infravision.com

Account Manager

Functiebeschrijving

(m/v)

Account Manager

(m/v)

Functiebeschrijving

Functiebeschrijving

Sales Executives

goederen en opvolgen van marketinggegevens behoren ook tot

Functiebeschrijving Profiel

openbare besturen en industrie. Profiel

Profiel

p.gaulon@mission-systole.be

Kijk voor de uitgebreide functieomschrijvingen op

Vacature.com Extra impact voor uw online vacature? Contacteer Anke Blommaert

(m/v)

(m/v)


35_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_Opmaak 1 9/09/10 22:10 Page 35

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

OOK ONLINE VIND JE 1.522 JOBS IN DE SALES & MARKETING

9 vacature.com/zoeker

35

Overzicht van boeiende uitdagingen in het dossier

SALES & MARKETING VAN PAGINA 36 TOT 42 Wenst u als onderneming ook aanwezig te zijn in het volgend dossier Sales & Marketing van 23 oktober, bel dan Sofie Verbrugghe op het nummer 02/481 15 11. Vacature biedt u wekelijks het ruimste en meest kwalitatieve jobaanbod. Dit overzicht maakt u wegwijs en helpt u de juiste pagina in dit magazine te vinden. Bovendien krijgt u meteen te zien hoeveel functieaanbiedingen elke onderneming online heeft staan op vacature.com.

AIR TERMINAL PUBLICITY AVEVE GROEP BRING LOGISTICS CONCENTRA UITGEVERSMIJ CONCENTRA UITGEVERSMIJ DE PERSGROEP PUBLISHING EUROMUT ONAFH ZIEKENF JET IMPORT JUNGHEINRICH KURSAAL OOSTENDE PERNOD RICARD BELUX PHOENIX CONTACT Q8 PETROL. - KUWAIT PETROL. QUALIPHAR LABORATORIA

PAGINA ADVERTENTIE

AANTAL FUNCTIES ONLINE

EXTRA INFO ONLINE

s

s

s

pag. 36 pag. 36 pag. 37 pag. 42 pag. 43 pag. 40 pag. 41 pag. 39 pag. 36 pag. 42 pag. 38 pag. 41 pag. 38 pag. 37

1 6 1 4 4 7 7 2 1 1 1 2 2 3

f

ZATERDAG 11 SEPTEMBER

Focus op Finance & Consulting Adverteer in Vacature magazine en geniet van onze exclusieve voordelen. Neem contact op met Ruth Janssens op 02/482 03 64 of mail naar commercieel@vacature.com


036_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/09/10 20:40 Pagina 36

36

DOSSIER SALES & MARKETING

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Ongetwijfeld

Opslagsystemen en heftrucks van niveau... Jungheinrich is een Duitse (Hamburg) constructeur en verdeler van een volledig gamma van transpalletten, heftrucks, orderverzamelaars, reachtrucks, rekken, palletstellingen en magazijnautomatisering. Als leverancier van investeringsgoederen is Jungheinrich al meer dan 50 jaar een begrip op de markt met zijn unieke en kwaliteitsvolle producten, vakkundige service en knowhow. De Belgische verkoop- en serviceorganisatie is gevestigd in Leuven en telt 170 medewerkers. Voor verdere groei wenst Jungheinrich over te gaan tot de aanwerving van een (m/v):

Senior Account Manager

SALES MANAGER (M/V) IN ADVERTENTIERUIMTES MET ERVARING Functie: Promoten en afsluiten van de huurovereenkomsten van onze publiciteitsborden in de Belgische luchthavens. Het beheren en opvolgen van de goede toepassing van de contracten. Zorgen voor de kwaliteit van de geleverde producten. Profiel: - Nodige ervaring en een gewenst diploma in marketing. - Goede presentatie, enthousiast, kennis van de publicitaire markt in België. - Tweetalig Frans - Nederlands; Engels is een troefpunt. - Een praktische kennis van Word, Excel en Powerpoint. Wij bieden: een bediendecontract voor onbepaalde duur, een vast loon met aantrekkelijk incentive en extralegale voordelen. C.V. met motivatiebrief opsturen naar ATP S.A. Park Hill • Jan Emiel Mommaertslaan 18B 1831 Diegem • airterminal@publicity.lu

Oost-Vlaanderen

Uw functie: Binnen uw regio staat u in voor de verdere uitbouw van het marktaandeel. Actieve benadering tot en met de acquisitie van nieuwe klanten enerzijds en het uitdiepen van bestaande klantenrelaties anderzijds, vormen uw takenpakket. U werkt autonoom en 80% buitenhuis, maar u kan steeds een beroep doen op de creatieve dienstverlening van de technische dienst en de nodige administratieve ondersteuning. Ook het brede en marktgerichte productengamma staat garant voor uw commercieel succes. Uw profiel: U woont bij voorkeur in Oost-Vlaanderen. U genoot een hogere opleiding in een economische of technische richting en kan terugblikken op een degelijke commerciële ervaring in het domein van de investeringsgoederen. U heeft een hands-on mentaliteit en houdt van zelfstandig en resultaatgericht werken. U bent een overtuigend communicator. Jungheinrich biedt u een zelfstandige, uitdagende en verantwoordelijke taak binnen een gerenommeerd bedrijf. Naast een salaris in functie tot uw prestaties, heeft u ook een bedrijfswagen, laptop en gsm ter beschikking. U kan bovendien rekenen op de inzet van onze enthousiaste Jungheinrichmedewerkers.

de specialist in assessment en development

Interesse? Aarzel niet en stuur vandaag nog uw curriculum vitae en begeleidende brief ter attentie van Guido Coningx, Human Resources Manager, Jungheinrich nv, Esperantolaan 1, 3001 Leuven, e-mail: job@jungheinrich.be

www.jungheinrich.be

WWW.GITP.BE

Ter ondersteuning van de verkoop in de retailmarkt, zijn wij op zoek naar een dynamische en gemotiveerde (m/v)

TECHNISCH-COMMERCIEEL VERANTWOORDELIJKE TUINMESTSTOFFEN

DeGroepAVEVEbestaatuiteen40-tal commerciële en industriële bedrijven en realiseert met 1.600 medewerkers een omzet van ongeveer 1 miljard euro. Zij is in België marktleider in de toelevering aan de land- en tuinbouwsector. Daarnaast is de retailketen van AVEVE met meer dan 250 verkooppunten de grootste winkelketen in haar sector in Vlaanderen, Wallonië en Zuid-Nederland. Meer dan 100 jaar kennis en ervaring in de land- en tuinbouw resulteren in een ruim kwaliteitsaanbod, zowel voor de professional als voor de tuinliefhebber.

Functie Met een grondige technische kennis als basis, optimaliseer je de verkoopsomzet en het rendement van de afdeling tuinmeststoffen door technisch-commercieel advies te verlenen aan bestaande klanten en prospecten. Je fungeert als centraal aanspreekpunt voor vragen, zorgt voor een uitstekende service met ondersteuning vanuit de commerciële binnendienst en bouwt op die manier een lange termijnrelatie uit met de klant. Profiel Je beschikt over een hoger diploma, bij voorkeur op masterniveau, of gelijkwaardige kennis door een sterke vertrouwdheid met de tuinsector. Ervaring is geen vereiste; wij zorgen zelf voor een intensieve interne opleiding. Je bent ondernemend en positief ingesteld en streeft naar sterke verkoopsresultaten. Klantgerichtheid en commerciële drive zijn onontbeerlijk. Je geeft blijk van zin voor initiatief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Mobiliteit en flexibiliteit zijn een vereiste. Aanbod Je komt terecht bij de marktleider in de sector, in een team van dynamische collega’s. Je mag rekenen op een marktconform salarispakket, permanente opleiding, doorgroeikansen en ruimte voor initiatief en zelfstandigheid. Interesse? Solliciteer via onze website: www.aveve.be – rubriek‘Werken bij AVEVE’. Voor meer informatie over de functie kan je terecht bij Jo Decoster op het nr. 0473 99 06 73.


037_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/09/10 20:39 Page 37

DOSSIER SALES & MARKETING

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

37

www.dip.be

Product Manager Healthcare QUALIPHAR nv, een familiaal bedrijf actief in de farmaceutische sector, realiseert een geconsolideerde omzet van ruim 70 miljoen euro en stelt - in Bornem en Lyon (Fr.) - meer dan

Je neemt het productmanagement van onze OTC-producten voor de Belgische markt voor je rekening. Dit impliceert dat je marktontwikkelingen volgt en analyseert, nieuwe projecten voorstelt en uitwerkt, creatieve lanceringcampagnes (verpakkingsmateriaal, displays …) realiseert en hierbij ondersteuning geeft aan onze verkoopafdeling. Ook geef je wetenschappelijke informatie en advies aan onze klanten-apothekers en aan collega-vertegenwoordigers. Je rapporteert aan de Sales & Marketing Manager. Je genoot een universitaire vorming in een medische en/of wetenschappelijke richting (apotheker, chemicus ...). Een eerste ervaring in de farmacie en/of OTC-markt kan een voordeel zijn. Je bent commercieel ingesteld, hebt een vernieuwende kijk op de markt en bent een teamplayer. Daarnaast ben je uitgesproken communicatievaardig, ook schriftelijk, en druk je je vlot uit in het Frans en het Engels.

450 personen tewerk. Naast een breed gamma van zelfmedicatieproducten die onder eigen naam op de markt worden gebracht, ontwikkelt, produceert, verpakt en distribueert Qualiphar t.b.v. diverse farmaceutische bedrijven. Surf naar www.qualiphar.com voor meer informatie. In het kader van onze groei kijken we voor Bornem uit naar drie (m/v) medewerkers.

Regulatory Affairs Officer werkzaam binnen een internationale omgeving Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het opmaken, beheren en opvolgen van registratiedossiers van een groot gamma producten (zoals geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen) voor België, binnen en buiten Europa. Je staat in nauw contact met de diverse betrokken overheden en buitenlandse autoriteiten en verzamelt bovendien relevante wetenschappelijke informatie om de registraties te onderbouwen. Je profileert jezelf als een deskundig gesprekspartner voor onze klanten en werkt intern nauw samen met productie, marketing en ons Frans zusterbedrijf. Van opleiding ben je (industrie)apotheker of een wetenschappelijk gevormd universitair (scheikunde, biologie, bio-ingenieur ...). Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie en affiniteit met productie zijn voordelen. Je bent flexibel en kan autonoom werken; je ziet opportuniteiten en doet voorstellen. Je werkt uiterst nauwkeurig en nauwgezet en bent communicatief sterk. Gezien de veelvuldige buitenlandse contacten weet je je niet alleen vlot uit te drukken in het Engels én het Frans, maar heb je ook een vlotte pen in deze talen.

Geïnteresseerde kandidaten reageren bij voorkeur via onze website www.dip.be of mailen hun cv naar antwerpen@dip.be ter attentie van Eva Michielsen. Voor bijkomende vragen kan je terecht op 03 220 28 00.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 Lid van Federgon. A Glasford International Partner (www.glasford.com)

Validation Engineer voor IT-systemen Je voert zelfstandig kwalificatieopdrachten uit waarbij je instaat voor het coördineren, uitvoeren, evalueren, rapporteren en opvolgen van de validatie/kwalificatie van informaticatoepassingen. Je krijgt hierbij de ondersteuning van een senior validatie-engineer die jou aanstuurt en begeleidt. Je rapporteert aan het hoofd kwaliteitsbeheersing en werkt nauw samen met IT. Je genoot minstens een bacheloropleiding en blikt terug op een eerste professionele ervaring. Ervaring in validatie is een troef en kennis van GMP en/of GAMP of andere vergelijkbare normeringen vormt een pluspunt. Sociaalcommunicatieve vaardigheden combineer je met nauwgezet werken, logisch en technisch inzicht en een gezonde mate van autonomie en daadkracht. Op zoek naar een boeiende en uitdagende job in de farmaceutische sector? Qualiphar biedt groeiperspectieven en mogelijkheden tot verdere ontwikkeling. Stuur snel je cv met motivatiebrief en beoogde functie naar DIP Consulting. Zij behandelen je dossier vertrouwelijk en professioneel.

Bring Logistics Group, voorheen gekend van de bedrijven Nor-Cargo, Frigo-scandia, Scanex, e.a., is één van de grootste logistieke dienstverleners van Scandinavië en onderdeel van de Norway Post. Bring Logistics biedt met meer dan 2000 medewerkers logistieke diensten in de breedste zin van het woord en beschikt daarvoor over 1000 opleggers, 660 distributiewagens en 24.000 m² opslagcapaciteit. Vanuit de Benelux verzorgt Bring Logistics Netherlands het transport naar vele Europese bestemmingen via de weg of via het spoor, en dit zowel voor groepage, deelladingen als FTL. Om onze activiteiten in België verder uit te bouwen, zijn we op zoek naar een enthousiaste (m/v): www.bring.nl

SALES EXECUTIVE … met ervaring in de verkoop van transportoplossingen UW FUNCTIE

UW PROFIEL

Als Sales Executive breidt u door middel van intensieve prospectie en klantenbezoeken de portefeuille van Bring Logistics in België uit. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de opvolging van bestaande accounts. U verzorgt offertes, die u nadien opvolgt. U bouwt een netwerk op en onderhoudt langetermijnrelaties met uw contacten. Door uw markt- en productkennis overtuigt u uw gesprekspartners en door uw aanwezigheid op de Belgische markt verhoogt u de naamsbekendheid van Bring Logistics, o.a. door deelname aan vakbeurzen. U rapporteert rechtstreeks aan de Sales & Marketing Director.

• • • • • • •

Een aantrekkelijk salaris in functie van kennis en ervaring Extralegale voordelen waaronder een representatieve bedrijfswagen Een uitdagende functie in een groeiend internationaal bedrijf

Interesse? Mail uw cv naar De Putter & Co, HRM adviseurs voor Transport, Logistiek en Automotive Bikschotelaan 232 bus 1 - B-2140 Antwerpen

hrm@deputter-co.com

F: +32-3-320.87.80

www.deputter-co.com

W.RS.146

• • •

VG.171/B

WIJ BIEDEN

SPIDER CONCEPTS.EU

U genoot een bacheloropleiding logistiek of expeditie; of bent gelijkwaardig door ervaring U bent een echte hunter die pro-actief, ondernemend en met zin voor verantwoordelijkheid op de markt inspeelt U communiceert vlot op alle niveau’s met zowel klanten als collega’s U heeft ervaring in een commerciële functie binnen transport, bij voorkeur in wegtransport Kennis van de koel- en vriessector is een pluspunt U drukt zich vlot uit in het Nederlands, Frans, en Engels U kan vlot overweg met de hedendaagse ICT-tools


038_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/09/10 20:56 Page 38

38

DOSSIER SALES & MARKETING

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vandendriessche op 02/482.03.38

PERNOD RICARD BELGIUM, filiaal van de multinational PERNOD RICARD, is wereld bekend voor exclusieve merken van wijn en sterke drank zoals Ricard, Sandeman, Martell, Bisquit, DiSaronno, Chivas, Jameson, Havana Club, Jacob’s Creek, Ballantine’s, Beefeater, Malibu, Absolut, Mumm, Perrier-Jouët,...

Wij danken onze uitstekende reputatie aan de kwaliteit van onze producten en aan het professionalisme van ons team. Momenteel kijken wij uit naar een (m/v)

Customer Service Officer Bestellingen & Tarifering Uw functie: • Opvolging van de bestellingen: Encodage bestellingen, stockcontrole, opvolging EDI, communicatie logistieke dienstverlener • Database: Aanmaken klantenfiches, update klantengroeperingen, opvolging klantenstructuren • Tarifering: Encodage tariefsverhoging, update prijslijsten • Opvolging klantengeschillen: Correctie fakturen ivm aantal- & prijsverschillen • Polyvalentie: Kredietnota's voor Horeca, fakturatie van containerleveringen, ... back-up voor Customer Service Manager • Sales ondersteuning: Ondersteunen van de ontwikkeling van gepaste procedures.

Interesse? Stuur uw curriculum vitae samen met een recente pasfoto naar PERNOD RICARD BELGIUM, t.a.v. Agnès Tulpin, Terhulpsesteenweg 130 bus 1, 1000 Brussel E-mail: agnes.tulpin@pernod-ricard-belgium.com • www.drinksforyou.be

Uw profiel: • Perfect tweetalig (Nederlands/Frans) • Woonachtig in de regio Brussel • Graduaat verkoopadministratie of boekhouding, liefst 1 jaar ervaring • Kennis informatica : Word, Excel, AS400 • Houden van contacten, onderhandelingen en teamwerk • Organisatie en orde is een must • Stressbestendig zijn. Wij bieden u: • Een zeer gevarieerde en motiverende job • Een sympathieke firma die kwaliteitsproducten aanbiedt • Een opleidingsprogramma • Extralegale voordelen.


039_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/09/10 20:38 Page 39

DOSSIER SALES & MARKETING

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

LIVE G N I D N A T S T U O S T N E MOM Young potentials voor Sales en Marketing (m/v) Masters & Bachelors Jet Import is een jong, vooruitstrevend en sterk groeiend bedrijf gespecialiseerd in het ontdekken van trends in de drankwereld. Gedurfde premium dranken zoals Corona Extra, Desperados, Heineken en Red Bull zijn slechts enkele van de ijzersterke merken die Jet Import in de Belux verdeelt. De nieuwste ultieme uitdaging van Jet Import is de lancering van de Cola van Red Bull. Dankzij gedreven verkoop en marketing naar Horeca en Retail groeit Jet Import jaarlijks met meer dan 10%. Daarom is Jet Import op zoek naar Masters en Bachelors met een neus voor trends en premium producten; verkopers of marketeers die het verschil maken met onze kernwaarden: hoogwaardig, vooruitstrevend en gedurfd! Je start in sales en werkt de eerste drie jaar om je job door en door te kennen. Daarna kan je in het job-rotatiesysteem van Jet Import evolueren naar een volgende functie.

Je bent een harde werker die snel aanvoelt welke inspanningen nodig zijn om resultaten te boeken. Je hebt een sterk gevoel voor trends in de markt en kan dit vertalen in creatieve ideeën die renderen. Herken jij jezelf in dit profiel? Heb je de nodige commerciële flair? Beheers je beide landstalen (N/F) uitmuntend? Woon je op maximum 100km van Kortrijk en voldoende centraal om België te doorkruisen? Stel jezelf aan ons voor en stuur je CV ter attentie van Mieke Warmoes naar youngpotentials@jetimport.be. De selectie gebeurt in samenwerking met AGO International.

www.jetimport.be

Jet Import is voor BeLux verdeler van premium- en wellnessdranken waaronder:

39


040_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_Opmaak 1 9/09/10 20:57 Page 40

40

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

DOSSIER SALES & MARKETING

Heb je No Guts No Glory laten tatoeëren op je schouder ? Interessant ! Ben je niet bang van hete vuren en koude douches ? Aha ! Leg je graag de lat zo hoog dat zelfs Tia Hellebaut er niet over kan ? Yes ! Het toeval wil dat wij net iemand zoeken zoals jij. Van alle markten thuis, van niets of niemand bang. Zin om je helemaal te smijten voor de beste magazines van België ? Of nee, van de wereld. Dan ben jij vanaf morgen onze account manager. Ervaring ? Mag maar moet niet, het is je goesting die telt. Bel naar je toekomstige baas Bert op 02 454 23 94. Of stuur een passionele mail naar bert.marievoet@persgroep.be (let op, Bert is gelukkig getrouwd en heeft een zoontje). Dag Allemaal • Goed Gevoel • De Morgen Magazine • NINA • TV Familie • Joepie • Zone/magazines


041_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_Opmaak 1 9/09/10 20:32 Page 41

DOSSIER SALES & MARKETING

verantwoordelijkheid

klantgerichtheid

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

solidariteit

innovatie

41

kwaliteit

Teamverantwoordelijke (m/v) Antwerpen Kantoorverantwoordelijke (m/v) Tienen Euromut is het grootste Onafhankelijk Ziekenfonds in België. Dagelijks zetten 620 enthousiaste medewerkers zich in om meer dan 600.000 leden een kwalitatieve dienstverlening te bieden.

Naast de planning en organisatie van het kantoor ben jij tevens de vertrouwenspersoon van onze leden die zowel administratief als commercieel onderlegd is. Ben je daarnaast ook nog een people manager dan ben jij misschien onze nieuwe teamverantwoordelijke te Antwerpen.

Ons geheim? Een persoonlijke service en vooral een mensgerichte aanpak. Dat waarderen onze klanten, maar ook onze medewerkers.

Journalist gezondheid

Wil jij je loopbaan én je leven zelf richting geven? Lees dan beslist verder want wij hebben een aantal boeiende vacatures voor mensen zoals jij!

Onze kracht? 5 waarden en jouw talent!

(m/v)

Met jouw ervaring in de redactie van gezondheidsartikels of -dossiers, coördineer en beheer jij zelf jouw projecten, artikels en dossiers van a tot z.

Ervaren webmaster

(m/v)

Je werkt mee aan de ontwikkeling en verbetering van onze online diensten. Termen zoals SEO, SEA, contentmanagement, usability zijn jou niet vreemd.

Account manager

(m/v)

Je bouwt met zowel bestaande als nieuwe klanten een vertrouwensrelatie op waarbij je onze in-house ziekenfondsservice in ondernemingen promoot.

Business developer healthcare

(m/v)

Je staat mee aan de creatie van een nieuwe dienst ‘advies gezondheid’ waarbij jij als projectleider medische informatie, webtools en preventie-acties uitwerkt.

Teamverantwoordelijke back office

(m/v)

Je plant en organiseert de werking van een administratieve dienst bestaande uit een 24-tal dossierbeheerders. Je bent in de eerste plaats een echte people manager. Neem een kijkje op www.euromut.be voor de gedetailleerde functieomschrijvingen en ontdek of deze vacatures overeenstemmen met jouw talenten en verwachtingen.

Wil je meebouwen aan het succes van Euromut? Verras ons dan alvast met je commercieel talent en stuur vandaag nog je motivatiebrief en cv naar: Euromut, departement Human Resources, Louis Mettewielaan 74/76, 1080 Brussel. www.euromut.be

Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus - erkend selectiebureor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/S.200 - B-AB 05.012

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

u het leven, wij de zorgen


042_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_Opmaak 1 9/09/10 20:32 Page 42

DOSSIER SALES & MARKETING skinn.be

42

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

PRESENTEREN

DE PSYCHOLOGIE VAN HET met meesterbeïnvloeder

ROBERT CIALDINI

OVERTUIGEN 6 superkrachtige manieren om ALLES gedaan te krijgen!

VSA) (Arizona State University,

KURSAAL OOSTENDE 4 OKTOBER 2010

GASTSPREKERS Paul D’Hoore – Noël Slangen – Marc Buelens – Jos Burgers (NL) – Guillaume Van der Stighelen & Frank Van Massenhove PRESENTATIE Nina De Man

Betaal met KMO-portefeuille en ontvang

50% korting

Schrijf vanaf vandaag online in!

www.depsychologievanhetovertuigen.be

Kies voor een job bij Concentra om de juiste redenen. Luister even naar je toekomstige collega ...

Concentra Media is een multimediabedrijf met vizier op de toekomst waar klantgerichtheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Onze klanten verdienen onze volste aandacht want zij hebben Concentra Media doen uitgroeien tot de succesvolle onderneming die het vandaag is. Met ons uitgebreide portfolio van elkaar versterkende media (kranten, magazines, regionale televisie, websites) kunnen we onze klanten een fl inke meerwaarde bieden. Zo zijn ‘Het Belang van Limburg’ en ‘Gazet van Antwerpen’ uitgesproken marktleider in Limburg en Antwerpen en is het zoekertjes-platform ‘Hebbes.be’ de referentie voor het zoeken en vinden van vastgoed en wagens in Vlaanderen. Wij zijn op zoek naar een m/v:

Database Marketeer Je uitdaging? • Als Database Marketeer bepaal je samen met de marketeers, producten salesmanagers het gericht inzetten van klanteninformatie voor onze marketingactiviteiten en campagnes. Je neemt hierin een proactieve en adviserende rol op. Je zoekt continu naar bijkomende klantendata in functie van de behoeften van de business en optimaliseert het gebruik van klanteninformatie. • Je maakt (pre-)analyses, ziet structuren en achterliggende verbanden in een veelheid van data en weet deze informatie duidelijk weer te geven en om te zetten in adviezen. • Je evalueert de inzet van de klantengegevens bij marketingacties, reikt voorstellen aan om selecties steeds te verbeteren. • Je bent mede verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en beheer van e-mailmarketing als communicatiekanaal, alsook voor het beheer van het campaignmanagement in CRM. • Je vindt het prettig om intern te netwerken en je geeft graag gevraagd en ongevraagd advies.

Je profiel? • Je bent een enthousiaste en flexibel ingestelde teamplayer die resultaatgerichtheid hoog in het vaandel draagt. • Je bent klantgericht, stressbestendig en beschikt over de nodige communicatieve vaardigheden. Overtuigingskracht en doorzettingsvermogen zijn eigen aan je persoonlijkheid en je hebt een goed zicht op de mediawereld. • Je bent analytisch vaardig, en bent in staat om een veelheid van klantendata te transformeren naar bruikbare business informatie adhv bestaande en nieuwe technologieën. • Ervaring met campaignmanagement en e-mailmarketing is zeker een pluspunt. • Je hebt een master diploma, bij voorkeur in een commercieel / toegepast-economische richting, of gelijkwaardig door ervaring.

Ons aanbod? Wij bieden je een boeiende, afwisselende en zelfstandige functie in een stimulerende mediaomgeving. Bij ons staan klantgerichtheid, gedrevenheid, engagement en integriteit centraal. Je krijgt de kans om je talenten te tonen. Dit ondersteunen we door gerichte opleiding en ontwikkeling. Wij voorzien een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.

Heb je interesse? Stel je dan zo snel mogelijk kandidaat! Stuur je motivatiebrief met cv aan: Concentra Media - Human Resources, t.a.v. Veerle Huygen, Herkenrodesingel 10, 3500 Hasselt of per e-mail naar je.kandidatuur@ concentra.be met als onderwerp: Database Marketeer

“Samen met toffe collega’s het beste van jezelf geven.” Frank - Database Marketeer


043_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:29 Page 43

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

43

JWT Group

SOCIAL ADMIN

Neem een vliegende start als zelfstandige en ga langs bij het ondernemingsloket van Securex. Voor het opstarten van uw eigen onderneming loopt u best even binnen in één van de 25 Securex ondernemingsloketten in uw buurt. Onze mensen maken u wegwijs in alle administratieve stappen voor een zorgeloze start van uw eigen zaak. Meer info op www.securex.be/starter

HR SERVICES HEALTH & SAFETY HR INSURANCE HR CONSULTING SOCIAL ADMIN HR RESEARCH

“Talent krijgt alle kansen” Marloes - Account Manager

Kies voor een job bij Het Belang van Limburg om de juiste redenen Luister even naar je toekomstige collega... Jij kan bij ons geschiedenis schrijven! Want Concentra is een sterk multimediabedrijf dat zich onderscheidt door het verenigen van traditie, zin voor innovatie en vakmanschap. We zijn succesvol door ons in het hart van onze doelgroepen te plaatsen met klinkende namen in kranten, magazines, radio, tv, websites,… Jij krijgt als gedreven en klantgericht talent alle kansen om je te ontplooien in de boeiende wereld van de media. Ter versterking van ons team in Hasselt zijn we op zoek naar een:

Account Manager M/V Je Functie: Na een degelijke opleiding word je in je regio verantwoordelijk voor de uitbouw van een uitgebreid klantennetwerk door een doorgedreven en doelgerichte prospectie. Je analyseert haarfijn de reclamebehoeften van klanten, overtuigt hen van de kracht van het adverteren in onze media en adviseert hen bij het professioneel en efficiënt besteden van hun advertentiebudgetten. Door je doorzettingsvermogen realiseer je goede verkoopsresultaten. Je bouwt op een enthousiaste en gedreven manier aan een langetermijnrelatie met je klanten waarbij je steeds streeft naar een win-winsituatie.

Je Profiel: Je bent een vlot communicator met een aangeboren commercieel talent. Je bent stressbestendig en blinkt uit in het nemen van initiatieven. Daarbij werk je steeds goed georganiseerd en zorg je voor een vlotte administratieve opvolging. Je werkt graag resultaatgericht. Kortom, je bent een doorzetter die opvalt door zijn/haar natuurlijke overtuigingskracht. Je kan op korte termijn een grondige markt- en productkennis verwerven. Je kan goed zelfstandig werken en beschikt minstens over een bachelordiploma.

Ons Aanbod? Wij bieden je een boeiende, afwisselende en zelfstandige functie in een dynamisch mediabedrijf. Wij voorzien een competitief salaris, inclusief een bonussysteem, aangevuld met een pakket van extralegale voordelen waaronder een firmawagen. Je kan ook rekenen op een degelijke opleiding en loopbaanperspectieven.

Interesse? Stuur je motivatiebrief met c.v. aan Concentra Media - human Resources, t.a.v. An jacobs, Herkenrodesingel 10 - 3500 Hasselt. E-mail: je.kandidatuur@concentra.be


044_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:33 Page 44

VACATURE MAGAZINE:

JOBAT KRANTENBIJLAGE:

253.500 lezers

136.600 lezers

VACATURE MAGAZINE OOK NUMMER 1. NATUURLIJK. Geen enkel carrièremagazine bereikt zoveel lezers. Wekelijks lezen 253.500 m/v met talent Vacature Magazine.(*) Daarmee doen we het dubbel zo goed als de nummer 2. Dit blijkt uit recente cijfers van TNS Media. Dit onderzoeksbureau meet het effectieve bereik voor het CIM en de Nederlandstalige rekruteringsbladen. Dit maakt van Vacature de absolute standaard voor hoogopgeleide professionals in de ontwikkeling van hun Talent of hun zoektocht naar een nieuwe job. De rijkdom aan content in ons magazine waardeert u ten zeerste, maar wat echt telt zijn de jobs. 4 op 5 gaat effectief over tot het lezen van de jobadvertenties. Maar ook online, via de vacature site, bereikt geen enkel medium zoveel surfers. In de maand juni, bijvoorbeeld, bezocht elke surfer bij ons bijna dubbel zoveel pagina’s als bij de tweede grootste jobsite. En toch vinden wij dat het altijd beter kan. Want behoeften veranderen, continu, en technologie evolueert razendsnel. Daarom verandert Vacature. Opnieuw. Vanaf nu wordt navigeren door onze site nog eenvoudiger en persoonlijker, en vindt u meteen alles wat u wilt, waar u het wilt, en hoe u het wilt. Ontdek de volledig nieuwe vacature.com en ons carrièremagazine elke week, gratis, in uw krantenwinkel. (**)

(*) Bron: Effectief Bereik Meeting, januari - juni 2010. (**) Abonnees van De Tijd, Het Laatste Nieuws, De Morgen en Gazet van Antwerpen ontvangen Vacature Magazine gratis bij de weekendkrant.


045_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:35 Page 45

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

45

HYE nv, gevestigd in Burcht (regio Antwerpen), is reeds meer dan 80 jaar actief in de waterbouw. 140 medewerkers staan garant voor kwaliteit en realiseren een omzet van ongeveer € 40 miljoen. Voor het bouwen van bruggen, kaaimuren en waterbouwkundige werken zijn wij op zoek naar een dynamische (m/v):

Postgraduaat in de Bedrijfskunde Geef een boost aan je carrière Het Postgraduaat in de Bedrijfskunde is een éénjarige flexibele managementopleiding. Voor inlichtingen en brochures: Leuven School of Business and Economics, Naamsestraat 69, 3000 Leuven, tel. 016 32 66 23, fax 016 32 66 20, gonda.huybens@econ.kuleuven.be

w w w. e c o n . k u l e u v e n . b e / p o s t g r a d u a t e n

• Je staat in voor de logistiek naar werven van o.a. vlottend materieel, kranen en heimachines (planning en opvolging onderhoudsbeurten, onderhandelingen met leveranciers, overleg met projectleiders om optimale materieelbezetting te bekomen...). • Industrieel ingenieur mechanica/electromechanica of gelijkwaardig door ervaring.

: • Je komt terecht in een dynamisch aannemersbedrijf in volle expansie. • Directe communicatielijnen en inspirerende collega’s zorgen er voor dat je creatief en zelfstandig kunt werken. • Doorgroeimogelijkheden zijn voorzien. • Een competitief loon is uiteraard ook voorzien. Neem meteen contact op met: HYE nv, t.a.v. Jeffrey Buysse, personeelsverantwoordelijke, Koningin Astridlaan 9, 2070 Burcht. Tel: 03 250 13 82 - Fax: 03 252 47 95 - jbuysse@hye.be

De Katholieke Hogeschool Sint-Lieven, met campussen te Gent, Aalst en Sint-Niklaas, lid van de Associatie K.U.Leuven, biedt diverse bachelor- en masteropleidingen aan. Kwalitatief hoogstaand onderwijs, maatschappelijke dienstverlening en toonaangevend toegepast wetenschappelijk onderzoek zijn onze troeven. De KaHo Sint-Lieven zoekt een deskundig en enthousiast

Lector elektronica (m/v) (ref. 2010/09/03) Functieomschrijving De lector elektronica verzorgt onderwijsactiviteiten in het domein van elektronica en elektrotechniek en werkt mee aan projectmatig wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Profiel • U hebt een diploma van Master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT. • U hebt ervaring met datacommunicatie, analoge en digitale elektronica. Aanbod De aanstelling als lector 100% kan ingaan vanaf 1 oktober 2010 tot en met 30 september 2011 waarna verlenging mogelijk is.

Projectmedewerker werktuigbouwkunde (m/v) (ref. 2010/CO/10) Functieomschrijving De projectmedewerker verricht onderzoek in het kader van het IWT project ‘Integratie van complexe regelalgoritmes in motorsturingen’. Profiel U hebt het diploma van burgerlijk of industrieel ingenieur. Aanbod Voltijdse betrekking van 1 jaar, met ingang vanaf 1 oktober 2010, verlengbaar met 1 jaar. Solliciteren U bezorgt uw schriftelijk gemotiveerde kandidaatstelling met referentie en uitgebreid curriculum vitae per brief of mail uiterlijk 24 september 2010 aan KaHo Sint-Lieven, t.a.v. Frans Ingels, Gebroeders Desmetstraat 1, 9000 Gent (frans.ingels@kahosl.be) Meer informatie over deze vacatures en andere vacatures vindt u op www.kahosl.be.


046_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 21:53 Pagina 46

46

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

ibo 1 1

%

!

( % ) * % &0( % * ,&&( &',&# % , % &+-'(&! * % ( ' % '# %% % + * "- # * * % , # ) &%*(&# ( ( % % $ * &+- ( ( * * % )*+ +( #

1 % #/) , % '# %% % % # )* % & " 1 &%*(&# & (* ) # , ( % () % &% ( %% $ () 1 ( !) ( " % % % ,&&()* ## % , ( %* ) 1 (, ( % ) % '#+)'+%* 1 % ( " # % , % * $- (" ( 1 % +)*( # & +( (# !" % % +( &+1 %*( "" # !" ) # ( ) 1 .*( # # ,&&( # %

* ( * % % & *- &' # ), # * , ( ## $) # $ % $ # & &%,

# % ( * +(

Friedrich Nietszche apriori.be

NV BOUWCENTRALE MODERN Dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in algemene woningbouw en openbare werken, erkenning klasse 7. Zoekt voor onmiddellijke indiensttreding:

PROJECTLEIDER / WERFLEIDER (M/V) TAAKOMSCHRIJVING Administratief en praktisch/technische opvolging van werven, toezicht op de werkzaamheden, nazien stipte levering van materialen, bijwonen van werfvergaderingen.

PROFIEL Industrieel ingenieur, burgerlijk ingenieur of architect met minimaal enkele jaren ervaring Kennis en ervaring met PC (MS office).

Succesvol rekruteren? Bel Riet De Saedeleer op 02/482.03.38

AANBOD Interne opleiding - Werken in een jong en dynamisch team, een afwisselende en boeiende job. Aantrekkelijke bezoldiging, bedrijfswagen, laptop, gsm.

Kandidaturen met CV schriftelijk of via mail richten aan: NV Bouwcentrale Modern t.a.v. Directie | Moerstraat 37 | 9970 Kaprijke | Tel: 09/377.43.23 info@bouwcentrale-modern.be | www.bouwcentrale-modern.be

Heb je al wat

water

doorzwommen

en kan je hemel en

aarde bewegen

dan gaat het je hier voor de

wind

om voor je job door het

vuur te gaan!

Kijk snel verder in deze Vacature! www.waterleau.com

Protecting the four elements

VG.2/B – B-AB04.028 – W.RS141

Wees meester en vormgever van


047_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:36 Page 47

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

FAM nv in Kontich maakt deel uit van de HIFFERMAN GROEP en heeft eigen filialen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Singapore. Daarnaast beschikt FAM over een wereldwijd agentennetwerk. Het behoort tot de absolute wereldtop in het ontwerp en de verkoop van industriële snijmachines. Productinnovatie is een van de drijvende krachten achter dit succes. FAM onderscheidt zich bovendien al meer dan 25 jaar door kwaliteit, betrouwbaarheid en een hoog serviceniveau. FAM versterkt zijn engineering team met een m/v

internationale Service Coördinator bij machinebouwer

47

BP is de derde grootste energieonderneming in de wereld, actief in meer dan 100 landen. Buiten België is BP vooral bekend door haar netwerk van benzinestations. In België zelf is BP onder meer actief in de productie en marketing van smeeroliën. De Belgische smeeroliefabriek, de Belgium Lubes Plant, heeft vestigingen in Antwerpen (smeerolie voor schepen) en Gent (smeerolie voor garages, transport, landbouw en industrie). Vanuit beide locaties vindt ook de distributie plaats naar een groot gedeelte van de West-Europese regio: naar Frankrijk, naar de Benelux en als gevolg van recente interne verschuivingen ook naar de UK en Ierland. Precies omwille van de uitbreiding met deze nieuwe markten zoekt BP in Gent de versterking van een (m/v)

Supply Planning Team Leader supply chain uitdaging in de petrochemie

Je bent ingenieur of gelijkwaardig door ervaring? Je werkte al in een servicegerichte functie in een technische sector? Je gebruikt graag je talenkennis (Nederlands en Engels, andere talen zijn een troef)? Dan hebben we een uitdagende functie voor jou. Je organiseert en coördineert het servicegebeuren (inclusief de interventies door onze servicetechniekers) bij onze klanten.

Je ontwikkelt, samen met je collega’s van het engineering team, oplossingen op interne en externe vragen van technische aard. Je draagt bij aan de optimalisatie van onze klantenservice en productkwaliteit. Interesse? Kijk dan op www.signumhrm.be voor meer functie-inhoud of op www.fam.be voor meer bedrijfsinformatie.

Samen met de twee collega’s uit je team ben je verantwoordelijk voor de integrale supply planning, zowel op korte als op lange termijn. De producten onder jouw scope zijn in hoofdzaak deze bestemd voor de Britse en Ierse markt. De vereiste servicelevels halen met optimale stockhoogtes, ziedaar de kerndoelstelling van je uitdaging. Heb je een hogere opleiding, ervaring in een plannings-

functie (liefst in een FMCG-omgeving) en een excellente geschreven en mondelinge kennis van het Engels? Ben je sterk analytisch, verbeteringsgericht en communicatief? Kijk verder op www.signumhrm.be of reageer meteen. BP biedt je een gevarieerde jobinhoud met veel interne contacten, een competitief salarispakket en reële ontwikkelings- en loopbaanperspectieven.

Reageren doe je onder referentie 3490V naar info2@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

Reageren doe je onder referentie 3430V naar info3@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960). LA WILLIAM in Londerzeel ontwikkelt, produceert en commercialiseert een breed gamma sauzen voor de horeca en voor de retailmarkt, onder de merknamen La William en Fondua. Het bedrijf stelt een 40-tal werknemers tewerk. La William is een referentie in zijn markt, door de onberispelijke kwaliteit en service die het levert én door zijn innovatieve kracht: permanent wordt er gewerkt aan nieuwe smaken/recepten en regelmatig wordt er met succes een nieuwe saus op de markt geïntroduceerd. Om haar groei te ondersteunen kijkt La William uit naar de versterking van drie collega’s (m/v).

ASSISTENTPRODUCTIEMANAGER Je wordt de rechterhand van de productiemanager/ plant manager. Je staat in voor de dagelijkse organisatie en leiding van de verpakkingsafdeling, een team van 15 mensen. Je zorgt ook voor acties om structureel de efficiëntie te verhogen en de werkprocessen te optimaliseren. Je hebt een hogere technische opleiding en een eerste werkervaring in productie, met focus op het organiseren en het aansturen/motiveren van mensen. Je werkstijl is uitgesproken hands-on, Je staat gekend voor je collegialiteit en je flexibiliteit. (Ref. 3460 V)

KWALITEITSINGENIEUR

LABO-MEDEWERKER

Je staat in voor het kwaliteitsbeleid (HACCP-plan, werkinstructies, klachtbehandeling, …). Ook de dagelijkse kwaliteitscontroles behoren tot je takenpakket, met de assistentie van de nieuwe labo-medewerker. Je bent ook procesingenieur: je stelt optimalisaties voor die je vervolgens in de praktijk omzet. Je hebt een hogere technische/wetenschappelijke opleiding. Een eerste ervaring in QA of QC is een sterk voordeel, zeker wanneer je die opdeed in een voedingsbedrijf. Je bent hands-on en communicatief. Je aanpak is methodisch en precies. (Ref. 3470 V)

Je voert de dagelijkse kwaliteitscontroles uit: op de grondstoffen, op de tussen- en eindproducten en op de kritische punten in de productie-installaties. Deze kwaliteitscontroles zijn zowel fysico-chemisch als microbiologisch. Je zorgt ook voor de administratieve verwerking van de controles. Je hebt een relevante opleiding (laborant, voedingsdeskundige, …) op A1-bachelorniveau (A2 kan ook mits je door jaren ervaring inmiddels een A1-werk- en denkniveau verworven hebt). Je hebt een goede praktische IT-kennis (in het bijzonder van Excel). (Ref. 3480 V)

La William is een stevig verankerd en dynamisch merk. Net zoals in het recente verleden zal La William in de nabije toekomst belangrijke investeringen doen. Het bedrijf ligt in een filevrije omgeving en kent een informele, collegiale sfeer met een gezonde bedrijfsfierheid. Je mag rekenen op een aantrekkelijk salarispakket.

Interesse? Meer informatie lees je op www.signumhrm.be Reageren doe je, met de juiste referentie, naar info2@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

BP is de derde grootste energieonderneming in de wereld, actief in meer dan 100 landen. Buiten België is BP vooral bekend door haar netwerk van benzinestations. In België zelf is BP onder meer actief in de productie en marketing van smeeroliën. De Belgische smeeroliefabriek, de Belgium Lubes Plant, heeft vestigingen in Antwerpen (smeerolie voor schepen) en Gent (smeerolie voor garages, transport, landbouw en industrie). Vanuit beide locaties vindt ook de distributie plaats naar een groot gedeelte van de West-Europese regio: naar Frankrijk, naar de Benelux en naar de UK en Ierland. BP versterkt zijn supply planning team in Antwerpen met een (m/v)

Supply Planner

HOYA LENS BELGIUM te Kapellen (Antwerpen) maakt deel uit van HOYA VISION CARE, wereldwijd één van de belangrijkste marktspelers in de ontwikkeling, productie en distributie van brillenglazen. HOYA LENS BELGIUM is zowel een moderne productie-unit als een performante verkoop- en logistieke organisatie. Klanten zijn de optiekzaken in België en het GHLuxemburg. Hoya Lens Belgium heeft een sterk marktaandeel uitgebouwd, dat nog steeds in de lift zit. Om gelijke tred te houden met die groei, zoekt het salesteam de versterking van een (m/v)

Account Manager W-Vl/O-Vl/Brab dynamisch partnership met opticiens

actie, organisatie en analyse Je organiseert de dagdagelijkse voorraadplanning van de aangekochte (intern of extern) afgewerkte producten. Je baseert je hierbij op de langetermijnplanning, aangevuld met de actuele vraag en afgestemd op de aanwezige voorraad. Met behulp van SAP maak je de aankooporders op en zorg je voor de stipte opvolging ervan. Je houdt onze databases up to date, je rapporteert wekelijks over onze

KPI’s en je hebt oog voor optimalisaties. Je hebt een hogere opleiding en een eerste organisatie- en/of planningsgerichte ervaring. We kijken uit naar een teamspeler, snel en accuraat, met zin voor analyse én met een goede kennis van het Engels en het Frans. Spreekt een carrière in de petrochemie je aan? Kijk verder op www.signumhrm.be of reageer meteen.

Reageren doe je onder referentie 3500V naar info2@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

Zin om jezelf te ontwikkelen tot hét gezicht van Hoya Lens in jouw sector? De combinatie van goede verkoopresultaten, inhoudelijke vakkennis en langdurige klantrelaties is voor jou een ideale mix? Je hebt een saleservaring en het werk- en denkniveau van een bachelor. Als je een rechtstreekse link met de producten en/of met de opticiens hebt, beschik je meteen

over een sterke troef. Je mag rekenen op een professionele werkcontext, met gepaste marketingsupport en inspirerende collega’s. Het salarispakket is volledig en marktconform, met een uitdagende bonusregeling. Reageer onmiddellijk of lees verder op www.signumhrm.be

Reageren doe je onder referentie 3510V naar info2@signumhrm.be of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).


048_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:20 Page 48

48

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

De gemeente Sint-Katelijne-Waver is een landelijke gemeente met een sterke dynamiek, die openstaat voor vernieuwing en resoluut kiest voor een hedendaags organisatiebeleid. We zijn via externe aanwerving en bevordering op zoek naar een enthousiaste (m/v):

Milieuambtenaar A1a-A3a Voltijds –statutair - met een werfreserve van een jaar Als milieuambtenaar geef je vorm aan het milieubeleid van de gemeente. Jouw belangrijkste taken:

Wij zoeken iemand:

Wij bieden je:

Wil je deel uitmaken van ons team? uiterlijk op woensdag 22 september 2010. Het gemeentebestuur

of e-mail: personeelszaken@sintkatelijnewaver.be.

Brussel zoekt Brussels talent. Misschien wel het jouwe! Wil u graag werken voor een dynamisch, open en kwaliteitsgericht Gewest? Bij het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staat de directie Buitenlandse Handel in voor het promoten van de ondernemingen en economische organisaties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het buitenland. In dat verband zoeken wij een

Economische en handelsattaché (m/v) gespecialiseerd in nieuwe technologie en met standplaats in de Verenigde Staten (Californië) Uw opdrachten

vinden op de Amerikaanse markt en innovaties opsporen die de Brusselse ondernemingen kunnen hebben om zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te vestigen. Beide opdrachten zijn toegespitst op de sector van de nieuwe technologie en vergen het uitbouwen van een netwerk in dit gebied.

van een hoge mate van zelfstandigheid en commercieel inzicht.

Wij bieden u

€ 2821,00

hospitalisatieverzekering voor u en uw gezin.

Hoe solliciteren? Zend uw cv en sollicitatiebrief uiterlijk 1 oktober 2010 naar 972. De procedure omvat een preselectie op basis van de ingediende kandidaturen. De geselecteerde

Meer informatie www.brussels-export.be - www.investinbrussels.com in de rubriek “Brussels Hoofdstedelijk Gewest/Ministerie/Werken bij het MBHG”. Het Gewest voert een actief beleid inzake gelijke kansen en diversiteit.

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38


049_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:21 Page 49

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

49

GYPROC maakt deel uit van de SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS BELGIUM NV (www.gyproc.be) in Kallo en is in zijn sector in België de onbetwiste marktleider in innovatieve gipssystemen op basis van gipsplaten en pleisters. Gyproc streeft naar vernieuwende oplossingen voor alle vragen en eisen vanuit de markt, zowel voor de niet-residentiële als de residentiële sector. In het kader van hun verdere expansie zijn zij op zoek naar volgende gedreven collega (m/v):

KWALITEITSINGENIEUR productie en processen Functie: Als “Kwaliteitsingenieur” werk je actief mee aan verbeterprojecten en bewaak je alle kwaliteitsparameters van de productie. In nauwe samenwerking met de afdeling productie en de onderhoudsdiensten zorg je voor de permanente ontwikkeling van het kwaliteitssysteem en de productspecificaties. In deze sleutelrol op het niveau van ‘world class manufacturing’ ben je dikwijls op de werkvloer te vinden, om de medewerkers in het kwaliteitsbewust handelen te sturen en te motiveren. Profiel: Na je Masteropleiding chemie deed je eventueel al ervaring op als kwaliteitsmedewerker in een productieomgeving. Ook als junior ben je welkom, mits je beschikt over een scherp analytisch denkvermogen en je gericht bent op continu verbeteren. Je bent uiteraard zeer punctueel, hebt een arendsblik voor fouten en onnauwkeurigheden en een uitgesproken zin voor veiligheid en milieu. Verder ben je aangenaam in de omgang en een dynamische collega die graag anderen betrekt in permanente verbeterinitiatieven. Aanbod: Een boeiende uitdaging bij de onbetwiste nummer 1 in zijn sector. Je komt terecht in een internationale werkomgeving waar elke werknemer ruim de vrijheid krijgt om zich binnen het kader van zijn verantwoordelijkheden verder te ontplooien. Je mag rekenen op een competitief salarispakket met interessante extralegale randvoorwaarden. Interesse? Stuur dan meteen je sollicitatiebrief met cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar gyproc@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz nv. erkend wervings- en selectiebureau VG.323/B

Take hold of new ideas.

Wereldwijd werken er meer dan 1200 medewerkers bij Sterigenics. In de 39 service centers in NoordAmerika, Europa en Azië worden verschillende sterilisatietechnieken toegepast: gamma, EO (Ethyleenoxide), E-beam (Electron Beam) en X-ray. In de EMEAA-regio zijn er plants in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, China en Thailand. Meer informatie over Sterigenics vindt u terug op www.sterigenics.com. Sterigenics wenst voor de headquarters EMEAA aan te werven (m/v):

PROJECT MANAGER EMEAA Functie: Binnen EMEAA wil Sterigenics verder groeien in Europa en in Zuidoost-Azië. Om de groei te ondersteunen worden er voortdurend meerdere projecten uitgevoerd. De projecten kunnen zowel uitbreidingen zijn van bestaande fabrieken, vervangingsinvesteringen, als investeringen in nieuwe plants. U bent intensief betrokken bij de voorstudie en vanaf het ogenblik dat een project mag gerealiseerd worden, zal u alle fases van het project managen. U werkt een gedetailleerd budget en planning uit en u stelt lastenboeken op in samenspraak met de project ingenieurs en de plantverantwoordelijken. U maakt afspraken met aannemers, onderaannemers en leveranciers en ziet erop toe dat deze worden nageleefd. Hiervoor gaat u regelmatig tijdens de uitvoeringsfase ter plaatse kijken. U houdt een vinger aan de pols en rapporteert eventuele afwijkingen. U bent aanwezig bij opleveringen en zorgt ervoor dat de kwalificatietests minutieus worden uitgevoerd. U stelt op regelmatige basis een verslag op omtrent kosten, planning, kwaliteit, veiligheid en de vooruitgang van de werken. U hebt voldoende aandacht, gezien de aard van de activiteiten (gamma, E-beam, Ethyleenoxide) voor veiligheid en milieureglementeringen. Vanuit uw goede technische achtergrond helpt u mee de technische installaties te optimaliseren. U rapporteert aan de Project & Engineering Director EMEAA. Profiel: U bent industrieel of burgerlijk ingenieur en kan een geslaagde professionele ervaring van minimaal 5 jaar voorleggen. U beschikt over enkele jaren projectleidinggevende ervaring en enkele jaren technische beroepservaring. U bent technisch sterk en krijgt de specifieke technische aspecten snel onder de knie. U bent dynamisch en weet van aanpakken. U bent communicatievaardig en een uitstekend organisator. U bent flexibel, open minded, stressbestendig en houdt van nieuwe uitdagingen. U kunt zich goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in het Engels en bezit een basiskennis Frans. U bent bereid om regelmatig te reizen en werkt graag in een internationale omgeving. Aanbod: Een boeiende functie, een open en dynamisch bedrijfsklimaat en een salarispakket in verhouding tot de toegekende verantwoordelijkheid. Interesse? Stuur uw sollicitatiebrief samen met een gedetailleerd curriculum vitae in het Engels naar Van Baelen HR Services, Leuvensesteenweg 281, 1910 Kampenhout (Buken) of mail naar frank.vanbaelen@scarlet.be U kunt rekenen op een discrete behandeling van uw kandidatuur.

www.sterigenics.com VA N B A E L E N HR S E RV I CES

Erkenningsnummer VG.574/B – W.RS.202

Sterigenics International, Inc. is ’s werelds grootste aanbieder van sterilisatie- en ionisatieservices met toepassingen voor de gezondheidszorg, voedselveiligheid en ‘advanced applications’. De mondiale headquarters zijn gevestigd in Chicago (USA) en voor de EMEAA-regio (Europe, Middle East, Asia, Africa) zijn de headquarters gevestigd in Leuven-Wijgmaal (België).


050_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:22 Page 50

Algemeen Directeur (m/v) Uw takenpakket organisatie te leiden. het kwaliteitsbeleid en HR-beleid binnen de organisatie. De Vereniging Geestelijke Gezondheid biedt gespecialiseerde ambulante zorg en preventie aan volwassenen, gezinnen, kinderen en jongeren in de zorgregio Hasselt en Tongeren – Bilzen. Zes interdisciplinaire teams verlenen hulp op vlak van psychische, sociale en relationele problemen, voor de behandeling van forensisch cliënteel en voor hulpverlening aan mensen met problemen van afhankelijkheid van alcohol, medicatie, illegale drugs en gokken.

kwaliteiten om deze te initiëren en te implementeren. Bijgevolg weet u uw netwerken verder te verfijnen teneinde patiëntgerichte en geïntegreerde zorg aan te bieden. U fungeert als katalysator voor initiëren en implementeren van veranderingsprocessen.

Ons aanbod mensgerichte organisatie.

Interesse?

Uw profiel gezondheidszorg.

Stuur dan uw cv met sollicitatiebrief uiterlijk 24 september 2010 naar Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg, t.a.v. de voorzitter van de raad van bestuur, dhr. Marcel Claes, Groenplein 5, 3500 Hasselt.

diplomaat die beschikt over empathie.

Diensthoofd technische dienst, onderhoud en gebouwenbeheer Ter Duinen (www.Ter-Duinen.be), een hersteloord en vakantiecentrum voor zieken en gehandicapten van de Christelijke Mutualiteiten, gelegen te Nieuwpoort, heeft een vacature voor een (m/v)

Functie Je draagt de verantwoordelijkheid voor de werking van installaties en het onderhoud van de gebouwen. Je coacht jouw team (5 techniekers en 27 onderhoudsmedewerkers) en zorgt ervoor dat technische problemen zo snel mogelijk opgelost worden. Je volgt de werkzaamheden van externe firma’s op en steekt de handen uit de mouwen wanneer nodig. Je doet investeringsvoorstellen en rapporteert aan de algemeen directeur.

Knowhow van informaticanetwerken en -toepassingen zijn een extra troef.

Aanbod Een contract van onbepaalde duur en een correcte verloning aangevuld met extralegale voordelen. Een functie met ruimte tot eigen inbreng en initiatief en een sterke betrokkenheid bij het beleid. Een bedrijfscultuur waar vóór en met mensen wordt gewerkt.

Profiel Je hebt een bachelordiploma elektromechanica of elektronica en ITC of je bent gelijkwaardig door ervaring. Je denkt en handelt probleemoplossend en beschikt over leidinggevende ervaring.

Interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV vóór 25/9/2010 naar Ter Duinen, t.a.v. D. Van Gool, directeur, Louisweg 46, 8620 Nieuwpoort, Dirk.Van.Gool@cm.be, 058/22.33.99.

Project manager (procesoptimalisatie) Functie

Wij bieden

U analyseert werkprocessen en gaat na hoe die geoptimaliseerd kunnen worden. In nauwe samenwerking met IT en het management, start u verbeterprojecten op. U bent verantwoordelijk voor het volledige project van opstart tot nazorg. U stelt heldere procedures op en voorziet adequate opleidingen.

Een boeiende uitdaging waarbij geen twee dagen dezelfde zijn. Een zeer grondige opleiding en reële doorgroeimogelijkheden. Een aantrekkelijk salarispakket met firmawagen, maaltijdcheques, winstparticipatie, … Een goed evenwicht werk-privé door glijdende werktijden.

Profiel

Interesse?

U hebt een relevante ervaring van minstens 3 jaar (projectmanagement). U bent een communicatieve en overtuigende teamspeler. U combineert moeiteloos creativiteit en initiatief met een methodische, analytische aanpak. U drukt zich vlot uit in het Nl, Fr en Eng.

Stuur uw CV en motivatiebrief naar wouter.gillis@ascento.be of naar Ascento, Kolonel Bourgstraat 105, 1030 Brussel, t.a.v. Wouter Gillis.

Coördinator campagne administratie Uw functie

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) is op verschillende fronten actief in de strijd tegen kanker en komt op voor de belangen van de kankerpatiënt, onder meer door de organisatie van de campagne Kom op tegen Kanker (KOTK). Voor meer informatie: www.vlk.be De VLK rekruteert voor haar campagne een voltijdse (m/v)

Meer jobs op

www.ascento.be ascento 7021878 370x260 vaca indd 1

U zorgt ervoor dat de organisatie van de campagne KOTK vlekkeloos verloopt, door: een accurate administratie van de giften en acties ten voordele van KOTK; de coördinatie van bestellingen van alle communicatie- en actiemateriaal voor de campagne; een stevige operationele ondersteuning van de vele vrijwilligers en partners van de campagne.

Uw profiel U heeft een diploma hoger onderwijs. U kunt collega’s motiveren en enthousiasmeren om projecten tot een goed einde te brengen. U kunt een gedegen ervaring voorleggen op het vlak van project management, bij voorkeur in een non-profitorganisatie. Uw aanpak past in de cultuur en binnen de waarden

van de VLK. U bent sociaalvoelend en tegelijk zakelijk en resultaatgericht.

Wat bieden we? De ondersteuning door een sterk team en een organisatie met een uitstekende reputatie. Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met ruimte voor eigen initiatief. U wordt grondig geïntroduceerd en werkt nauw samen met de adjunct-directeur campagne. Een voltijdse, vaste betrekking, met een verloning volgens de uitdagingen van de job.

Interesse? Stuur uw sollicitatiebrief en cv naar de VLK, t.a.v. Ingrid Asnong, ingrid.asnong@tegenkanker.be.

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148 - DC: 40103

Lid van

recruitment, search & selection. Ascento is een divisie van t-groep NV.

Onze klant Colruyt Group Services levert ondersteunende diensten aan de verschillende afdelingen van Colruytgroup. Het gaat dan o.a. over het intern marketing- en communicatiebureau, de informatica-afdeling, de afdeling werkvereenvoudiging, de personeels- en selectiedienst, de centrale administratie, de financiële afdeling, de logistieke afdeling, de afdeling milieu en overheidsrelaties, enz. Colruyt Group Services wenst haar team uit te breiden met een (m/v)

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

9/9/10 5:47:51 PM


051_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 21:52 Page 51

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

51

Buurtwerk Posthof vzw Project ICT dot.kom werft aan

BEGELEIDER (M/V) - Leidinggevende en sociale kwaliteiten - Goede kennis van hardware en software - Bachelor diploma Profiel op www.buurtcentrumposthof.be/dotkom Brief + CV tem 27/09/2010 naar Buurtwerk Posthof vzw t.a.v. Tessa Van Hemelryck Patriottenstraat 62 2600 Berchem of tessa@dotkom.be

ONZE BOUWWERELD? EEN WERELD VAN VERSCHIL GROUP

MAES

SAMEN HOGEROP

Group Maes, met hoofdzetel te Gent, is een multidisciplinaire groep, toonaangevend in de bouwsector en in de ontwikkeling en het beheer van commerciële en residentiële vastgoedprojecten. Group Maes groepeert haar vastgoedactiviteiten onder de naam Alides en speelt hiermee in op de professionalisering van de vastgoedsector en de vraag van haar klanten naar een competitieve en moderne dienstverlening rond hun woon- of werklocatie. Voor het beheer van onze gebouwen, hebben wij een vacature van een m/v

PROPERTY MANAGER Functie: U ontwikkelt en u onderhoudt een positieve en klantgerichte relatie met uw klanten en huurders waarvoor u het eerste aanspreekpunt bent. Hiertoe kan u beroep doen en werkt u samen met de interne diensten van Alides, met name de commerciële, de technische, de financiële en de juridische diensten. U verdiept zich in het administratieve dossier per gebouw, zoals de basisakte, het huurcontract, onderhoudscontracten, verzekeringspolissen en plaatsbeschrijvingen. U volgt een aantal administratieve zaken op, zoals de goedkeuring van facturen, het checken van afrekeningen van kosten ten aanzien van de klant en de opvolging van openstaande saldo’s. U verwerft een algemene technische kennis van het gebouw, zoals de stedebouwkundige vergunningen en de bestaande onderhoudscontracten. U staat in voor het dagelijks beheer van het gebouw en bijhorende parkings, hierbij kan u rekenen op de ondersteuning van een conciërge. U detecteert snel problemen, u stelt oplossingen voor en u volgt bepaalde werkzaamheden op.

Opleidingscentrum voor taal en communicatie, in volle groei en dringend op zoek naar (m/v)

Gemotiveerde native speakers (Freelance) voor Brussel, Waterloo, Doornik, Luik, Namen en Bergen.

Taaltrainers NL

• stimulerende omgeving, gevarieerde opdrachten • u krijgt een opleiding en permanente pedagogische ondersteuning • auto, GSM, PC noodzakelijk • aantrekkelijke en stipte verloning • kilometervergoeding.

www.groupmaes.be Solliciteren? Geïnteresseerde kandidaten schrijven, mailen of nemen telefonisch contact op met Group Maes, t.a.v. Dhr. Johan Lanckriet - HR manager, Toemaattragel 1, 9000 Gent Tel. 09/240 01 40 johan.lanckriet@groupmaes.be

brussels@callinter.com • www.callinter.com

Networking

Profiel: U genoot bij voorkeur een opleiding in finance, vastgoedkunde of bouwkunde (bachelor, master), u hebt een bijzondere interesse in techniek en in cijfers. U werkt klantgericht en dienstverlenend, u bent communicatief, tweetalig (N/F), hands-on en een teamplayer. U gedraagt zich als een “goede huisvader” in uw gebouwen en u onderhoudt een uitstekende relatie met uw klanten, huurders, leveranciers en aannemers. Aanbod: Een prachtige job in een financieel gezonde groep, uitdagingen en kansen aan echte doorzetters. Een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen inclusief bedrijfswagen. Meer informatie over deze vacature vindt u op onze website

www.groupmaes.be

Opportunities

Challenging Global

Volvo Trucks is a part of the Volvo Group, and one of the world’s leading manufacturers of heavy trucks. We are the Volvo Group’s most international company with operations worldwide. Our products are sold in more than 130 countries and we are in total over 20.000 employees. Our ambitions are to always offer the most efficient, the safest and the most environmentally considerate vehicles on the market and to be valued as the world’s leading provider of commercial transport solutions. These ambitions can only be realised through competent and motivated personnel.

Always moving forward.

www.volvogroup.be

Mobility

Development Program for Young Professionals Are you a recently or soon-to-be graduated talent with a Master of Science in Engineering or Business Control? Are you interested in working for a global organisation? Are you a future leader? Discover the opportunities by applying for the Development Program for Young Professionals within Global Manufacturing at Volvo Truck Corporation. The program gives you the opportunity to participate in our personal development programs, with internship periods at our sites, which will give you both experience and a broader knowledge of our Global organisation. Apply now to begin your journey of learning, training and employment at one of our Global Manufacturing sites in Gent (Belgium), Gothenburg (Sweden), Umeå (Sweden), Kaluga (Russia), Curitiba (Brazil) or Brisbane (Australia). The program will start in February 2011.

Please visit www.volvogroup.be for more information.


052_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:27 Page 52

52

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Consultants HRM met ervaring Uw opdracht Vanuit een grondige behoefteanalyse adviseert en begeleidt u uw klanten naar maatoplossingen binnen de verschillende domeinen van HRM. U bent projectverantwoordelijke voor diverse opdrachten binnen werving en selectie, talent en performance management en/of outplacement. U vervult een belangrijke rol bij de verdere uitbouw van onze klantenportefeuille in de regio. U werkt nauw samen met collega’s en rapporteert rechtstreeks aan de Business Unit Manager.

Uw profiel U heeft een universitair diploma, bij voorkeur in A&O Psychologie of gelijkwaardig door ervaring. U heeft minimum 5 jaar relevante ervaring opgebouwd in meer dan één domein binnen HR-consultancy of hebt ervaring als HR Business Partner. U bent ondernemend en in staat om met nieuwe en bestaande

Meer jobs op

www.ascento.be

klanten een langetermijnrelatie uit te bouwen. U bent een conceptuele denker en bent analytisch ingesteld. U bent een uitstekend communicator en hebt overtuigingskracht. U werkt oplossingsgericht en bent resultaatgericht. U kan zowel zelfstandig als in team aan meerdere projecten werken.

Ons aanbod Een boeiende en gevarieerde functie die u de mogelijkheid biedt uw expertise verder uit te bouwen binnen een dynamisch team. U komt terecht bij een fullservice HRM-specialist. U werkt binnen een snel evoluerende markt. Een aantrekkelijk salaris aangevuld met een pakket extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Interesse? Stuur dan uw gedetailleerde CV en begeleidende brief naar Amelie Gevers via amelie.gevers@t-groep.be

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

r van De Kame eneg volksvert rs e woordig (m/v) n a a werft

Een stabiele carrière in uw domein

IS ARCHIVAR – É H C A T T A Uw profiel : U bent houder van een in het Nederlands gesteld universitair of daarmee gelijkgesteld diploma dat toegang geeft tot functies van niveau 1 en van een aanvullend diploma in archivistiek, bibliotheekwetenschappen of conservering. Uw opdracht : U staat in voor het archief-, documenten informatiebeheer van de (wetgevende diensten van de) Kamer.

T TELEFONIS IG L A T E E TW GEBRUIKTE TALEN: NEDERLANDS/FRANS

Geïnteresseerd ? Stuur uw curriculum vitae, met vermelding van de gesolliciteerde functie, schriftelijk en uiterlijk 30 september 2010 , naar de dienst Personeel en Sociale Zaken van de Kamer van volksvertegenwoordigers, Examensecretariaat, Paleis der Natie, 1008 Brussel. Voor meer inlichtingen kunt u onze website bezoeken op het adres : www.dekamer.be

Uw profiel : U hebt een zeer goede mondelinge kennis van beide landstalen en bent in het bezit van een diploma van lager middelbaar onderwijs. Uw opdracht : U werkt mee binnen de telefooncentrale van de Kamer en staat in voor het onthaal van de bezoekers.

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148 - DC: 40103

Ascento is een sterke speler binnen de top 5 van de HR-adviesbureaus. Meer dan 75 medewerkers werken vanuit zeven kantoren aan diverse HR-projecten voor hun klanten. Dankzij onze totaalaanpak en maatwerk, implementeren wij klantspecifieke oplossingen binnen het brede HR-domein: werving en selectie, talent en performance management en outplacement. Graag willen wij onze uitbouw nog verder versterken met de aanwerving van (m/v):

Lid van

recruitment, search & selection. Ascento is een divisie van t-groep NV.

voor regio Antwerpen en Gent


053_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:28 Page 53

53 Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus - erkend selectiebureau voor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

Wat je ook wil bereiken, ga

ervoor.

Kies voor een bijkomend masterdiploma. Een bijkomend masterdiploma is dé springplank naar een succesvolle carrière. Aan de Hogeschool-Universiteit Brussel kun je zo’n diploma bijzonder snel halen. Wat je al weet en kent, hoef je aan de HUB niet nog eens te studeren. Master Handelswetenschappen Master Handelsingenieur • Master Milieu- en Preventiemanagement • Master Vertalen, Tolken, Journalistiek of Meertalige Communicatie • Master in de Internationale Bedrijfseconomie en het Bedrijfsbeleid • Master of International Business Economics and Management • Master of Business Administration • •

www.hubrussel.be

Het Universitair Ziekenhuis Brussel, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, is samen met de faculteit geneeskunde en farmacie gelegen op de groene campus Jette (vlak bij de Ring). Met 750 bedden en ruim 3000 medewerkers bekleedt dit Nederlandstalig ziekenhuis een belangrijke positie in de verzorgingssector. Het UZ Brussel kijkt uit naar een (m/v):

INTERNE AUDITOR De interne auditor staat in voor het uitvoeren van operationele en financiële audits binnen alle afdelingen en diensten van het ziekenhuis. De auditwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de hand van een auditplan, gebaseerd op een gedetailleerde risicoanalyse en het charter van het auditcomité. Je behaalde een masterdiploma (management, economie...) en hebt 3 à 5 jaar relevante auditervaring. Je communiceert vlot zowel in het N E en bent vertrouwd met de courante pc-toepassingen. Je werkt autonoom, resultaatgericht en bent positief kritisch ingesteld.

Werken in het

UZ Brussel

Voor een volledige functie- en profielomschrijving surf naar

www.werkeninhetuzbrussel.be (onder vacatures, klikken op rubriek ‘administratief’).

Elke dag een mix van emoties

AANBOD: Een voltijdse tewerkstelling voor onbepaalde duur in een boeiende omgeving, gekoppeld aan een competitief salaris en aanvullend een extralegaal zorgpakket. INTERESSE? Solliciteer vóór 21/09/2010 online via www.werkeninhetuzbrussel.be of per e-mail naar sollicitatie@uzbrussel.be t.a.v. mevr. D. Everaerts. Gelieve je cv en motivatiebrief in bijlage toe te voegen.

www.werkeninhetuzbrussel.be

Jouw kandidatuur wordt discreet behandeld.


054_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:29 Page 54

54

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Projectleider gebouwen M/V Statutair verband • Voltijds • Niveau A1a-A2a-A3a Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de gemeentelijke bouwprojecten. Een viertal medewerkers ondersteunen je daarin. Je werkt permanent samen met externe partners zoals ontwerpers en aannemers.

Het gemeentebestuur van Mol is een dynamische organisatie waar een 450-tal medewerkers zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor het welzijn van onze 34.000 inwoners. Ook op inwoners van de buurgemeenten heeft onze gemeente een grote aantrekkingskracht. Het attractieve decor van natuur en water, gecombineerd met eindeloze vrijetijdsmogelijkheden, maken van Mol een pittige woon-, leef-, werk- en recreatiegemeente.

Diplomavoorwaarden: masterdiploma, ofwel diploma van het universitair onderwijs, of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs.

Deskundige infrastructuur wegenbouw M/V Statutair verband • Voltijds • Niveau B1-B2-B3 Als rechterhand van je diensthoofd sta je mee in voor de ontwikkeling en uitvoering van technische ontwerpen met betrekking tot de wegenbouw. Op die manier geef je een kwalitatieve invulling aan het openbaar domein. Diplomavoorwaarden: Bachelordiploma, ofwel diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

Coördinator/Planner werken in eigen beheer M/V Statutair verband • Voltijds • Niveau B1-B2-B3 Als rechterhand van je diensthoofd sta je in voor het plannen en ramen van de werken die in eigen beheer worden uitgevoerd. Je onderhandelt daarom voortdurend met collega's en externe partners. Diplomavoorwaarden: Bachelordiploma, ofwel diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs. Meer info? Voor meer informatie over de functies en de selectiedata kan je terecht op www.gemeentemol.be, of kan je contact opnemen met de dienst personeelszaken op het nummer 014 33 09 45 of via e-mail: personeelsdienst@gemeentemol.be Voor al de functies wordt een wervingsreserve aangelegd. Hoe solliciteren? Stuur je kandidatuur per brief samen op met je cv, een afschrift van het gevraagde diploma en een uittreksel uit het strafregister (model 1), aan het college van burgemeester en schepenen, ta.v. de dienst personeelszaken, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol, uiterlijk op 23 september 2010 (poststempel geldt als bewijs).

www.gemeentemol.be

Vermeld duidelijk voor welke functie je solliciteert. Solliciteer slechts voor één functie per brief. Enkel volledige kandidaturen worden aanvaard. Kandidaturen per e-mail worden niet aanvaard.

Brenntag is wereldleider in de distributie van chemicaliën. Vanuit 300 locaties in de gehele wereld, wordt door meer dan 11000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 7,4 miljard euro. Wij verdelen zowel industrie-chemicaliën, specialiteiten als voedingsadditieven. Voor onze afdeling in Deerlijk zoeken wij een (m/v):

PURCHASING MANAGER EXPORT Uw functie:

Uw profiel:

Interesse?

• Na een inwerkperiode bent u verantwoordelijk voor het beheer van de inkoopstromen van chemicaliën voor onze exportmarkten en voor de commerciële relaties met onze leveranciers. • U maakt deel uit van het Benelux inkoopteam en staat in voor de dagdagelijkse aankoop en voor de ontwikkeling van nieuwe relaties en productgamma’s in samenspraak met onze commerciële afdeling export. • U rapporteert aan de Export Manager.

• Wij zoeken een contactvaardige, dynamische en gemotiveerde team player met een commerciële ingesteldheid en een open geest. • U werkt georganiseerd en beschikt over sterke administratieve vaardigheden • U genoot een hogere opleiding. • U bent vlot meertalig: Nederlands-Frans-Engels. Ervaring in de export is een pluspunt.

• Kandidaten met een commercieel-administratief profiel die hun loopbaan willen uitbouwen binnen een performante onderneming in een internationale groep, kunnen hun sollicitatiebrief en c.v. sturen op onderstaand adres. Alle kandidaturen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Een profiel van Brenntag N.V. vindt u op: www.brenntag.be.

Brenntag N.V. – T.a.v. de heer Frank Vercruysse - Nijverheidslaan 38 – 8540 Deerlijk – frank.vercruysse@brenntag.be.


055_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:30 Page 55

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

55

A Priori is meer dan 16 jaar succesvol als generalist op het gebied

aanpak en ons doorgedreven professionalisme, daarvoor zijn we gekend.

A&T Group is een netwerk van onafhankelijke accountantskantoren en belastingconsulenten, verspreid over Vlaanderen. Wegens uitbreiding van onze kantoren Antwerpen, Zaventem, Aarschot, Oost-Vlaanderen en Hasselt zijn wij op zoek naar:

zoeken we een (m/v) :

Ervaren Consultant werving, search en selectie voor ons kantoor in Aarschot FUNCTIE:

JUNIOR EN SENIOR DOSSIERBEHEERDERS en bezorgt hen objectieve en eenduidige rapportering over de geselecteerde kandidaten.

 Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig opvolgen van boekhouddossiers  Je doet de balansafwerking  Je zorgt voor de fiscale/financiële begeleiding van de dossiers  Je werkt mee aan de verdere uitbouw van ons netwerk

assessment en development centers. PROFIEL: Je kan terugvallen op een succesvolle ervaring als recruiter. Je kan je op korte tijd

stellen je in staat om tijdens je gesprekken de klant en de kandidaten op de juiste wijze te autonoom verantwoordelijk voor je selectieopdrachten, we kijken uit naar iemand waarmee het fijn samenwerken is, iemand die past bij onze club.

 Opleiding A1 Accountancy-Fiscaliteit of licentiaat TEW optie accountancy  Bij voorkeur ervaring in een accountantskantoor (junior dossierbeheerder)  Je hebt minimum 5 jaar ervaring in een accountantskantoor (senior dossierbeheerder)  Vertrouwd met informaticatoepassingen  Talenkennis is een pluspunt (E/F/D)  Je bent een communicatieve persoonlijkheid; zin voor analyse, teamgeest, flexibiliteit en nauwkeurigheid zijn termen die op jou van toepassing zijn

ONS AANBOD: Consultant bij A Priori is een leuke job. Je gaat op zoek naar zeer diverse profielen, komt in contact met tal van bedrijven. Elke dag kom je wel iets nieuw te weten. Wij bieden een competitief salarispakket met extralegale voordelen, aangepast aan je competenties en ervaring. hart en collega’s met pit. Werkregime en statuut zijn bespreekbaar.

Commercieel talent FUNCTIE: Je gaat actief op zoek naar nieuwe klanten en bouwt een goede

relaties de basis kunnen vormen van nieuwe samenwerkingen. PROFIEL:

ONS AANBOD: Een boeiende job met contacten op beslissingsniveau. We bieden daarnaast

ons dan ook geen loze begrippen. Wij bieden een salaris aangevuld met extralegale voordelen in verhouding tot je competenties en ervaring. Zowel werkregime als statuut zijn bespreekbaar.

Interesse? Zend dan zo snel mogelijk uw CV naar A&T Group, t.a.v. Wendy Dierckx of e-mail naar atgroup@atgroup.be

www.atgroup.be A&T Group NV T.a.v. Wendy Dierckx Keramiekstraat 18 2801 Mechelen atgroup@atgroup.be

INTERESSE? rief en cv naar Stuur je motivatieb naar of e ri.b rio koen@ap en Maes, A Priori, t.a.v. Ko , 3200 Aarschot, 15 t aa Gasthuisstr . 38 tel.: 0497 57 18

VG.2/B – B-AB04.028 – W.RS141

 Je komt terecht in een stimulerende werksfeer, waar je kan werken binnen een professioneel team en een nationaal georiënteerde omgeving  Een aantrekkelijk salaris gekoppeld aan je persoonlijke groei binnen het kantoor


56_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_Opmaak 1 9/09/10 22:20 Page 56

56

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

Overzicht per functie DIRECTIE & TOPMANAGEMENT ALGEMEEN DIRECTEUR ALGEMEEN DIRECTEUR DISTRICTMANAGER VL BRAB, LIMB & LUIK FINANCE & ADMINISTRATION DIRECTOR GENERAL MANAGER QUALITY, ENVIRONMENT MEDISCH DIRECTEUR VOLTIJDS OCMW MANAGER SECRETARIS PROJECT OFFICE DIRECTOR

VER GEESTELIJKE GEZONDH POM WEST-VLAANDEREN O’ COOL WATERLEAU GROUP NITTO EUROPE A.Z. NIKOLAAS OCMW BONHEIDEN PHILIPS

ASCENTO

HUDSON BELGIUM JOBPUNT VLAANDEREN

50 45 30 59 29 23 26 2

INGENIEURS APPLICATION ENGINEER AUTOMOTIVE ASSISTENT PRODUCTIEMANAGER BURGERLIJK IR ARCHITECT OF BOUWKUNDE CALCULATOR DESKUNDINGE INFRASTRUCTUUR WEGENBOUW E,I&A ENGINEERS ENGINEER PRODUCT DEVELOPMENT ENGINEER VISION AND MEASUREMENT FIELD APPLICATION ENGINEERS IR ELEKTROMECHANICA OF ELEKTRICITEIT KWALITEITSINGENIEUR KWALITEITSINGENIEUR LEIDINGGEVENDE PROJECTINGENIEUR MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING PREVENTIEADVISEUR PROJECT ENGINEERING MANAGER

NITTO EUROPE LA WILLIAM PIDPA IBO GEMEENTE MOL WATERLEAU GROUP PHILIPS PHILIPS PHILIPS CODA LA WILLIAM GYPROC IBO VOLVO GROUP BELGIUM HET VEER DEBA

SIGNUM HR & MANAGEMENT

SIGNUM HR & MANAGEMENT KATZ

29 47 27 46 54 59 2 2 2 46 47 49 46 51 31 31

PROJECT ENGINEERS PROJECT MANAGER EMEAA PROJECT MANAGERS PROJECTINGENIEUR PROJECTLEIDER / WERFLEIDER PROJECTLEIDER GEBOUWEN QUALITY PROJECT LEADER QUALITY SYSTEM ENGINEER SAFETY SPECIALIST SALES ENGINEER SERVICE COORDINATOR SERVICE ENGINEER BELGIE + LUXEMBURG SERVICE ENGINEER MEDISCHE TECHNIEK STUDIE - INGENIEUR TEST ENGINEER

zaterdagnamiddag in: Gent 18/9; Brussel 25/9; Antwerpen 2/10; Leuven 9/10 . Voor informatie, (niet op website!) inschrijvings –en deelname voorwaarden, contact opnemen VÓÓR 17/9: info@ieba-edu.eu (titel email: EU + naam & adres);

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

(voor universitairen, graduaten of A1; alle richtingen) Infoseminaries worden georganiseerd over alle aanwervingen, stages, examens, contracten, enz. binnen de EU instellingen en Europese agentschappen, voor kandidaten met of zonder ervaring,

I.E.B.A., Papegaaistraat 76, 9000 Gent, t

VAN BAELEN HR SERVICES JOBPUNT VLAANDEREN

HUDSON BELGIUM SIGNUM HR & MANAGEMENT ADVIESBUREAU DREESSEN ADVIESBUREAU DREESSEN JOBPUNT VLAANDEREN

59 49 59 24 46 54 2 29 29 25 47 53 57 24 2

SALES & MARKETING

(SR) ACCOUNT MANAGER 2 ACCOUNTMANAGERS STADSPROJECTEN 2 REGIO MANAGERS ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER BRAND MANAGER ZOO / SERPENTARIUM BUSINESS DEVELOPER EXPORT BUSINESS DEVELOPERS COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE COMMERCIEEL TALENT COMMERCIEEL VERANTWOORDELIJKE CUSTOMER SUPPORT MEDEWERKER CUSTOMER SUPPORT VERANTWOORDELIJKE DATABASE MARKETEER DYNAMISCH ONDERNEMER VLAANDEREN ECONOMISCHE & HANDELSATTACHE IN USA KEY ACCOUNT MANAGER LIGHTING KEY ACCOUNT MANAGER NEW CHANNELS MARKETEER MARKETEER CRM / DM MARKETEER WEB EN SOCIALE MEDIA MARKETING MANAGER PRODUCT MANAGER HEALTHCARE PRODUCT MARKETING MANAGER PRODUCTIEMEDEW BEDRIJFSVERZEKERING FT

EEN CARRIERE AAN DE EUROPESE UNIE?

WATERLEAU GROUP STERIGENICS BELGIUM WATERLEAU GROUP WATERWEGEN EN ZEEKANAAL BOUWCENTRALE MODERN GEMEENTE MOL PHILIPS NITTO EUROPE NITTO EUROPE CET MOTOREN FAM BRUKER RADIOMETER BENELUX WATERWEGEN EN ZEEKANAAL PHILIPS

INFRAVISION ABB AGENTSCH BINNENLAND JOBPUNT VLAANDEREN DELA VERZEKERINGEN HUDSON BELGIUM HOYA LENS BENELUX SIGNUM HR & MANAGEMENT MISSION SYSTOLE CONCENTRA UITGEVERSMIJ EUROMUT ONAFH ZIEKENF SCHREDER DE PERSGROEP PUBLISHING KON MIJ VR DIERKUNDE HUDSON BELGIUM NITTO EUROPE WATERLEAU GROUP NEW LAKKERIJ VERSCHUEREN A PRIORI A PRIORI ‘T GROEN KWARTIER PHOENIX CONTACT ADVIESBUREAU DREESSEN PHOENIX CONTACT ADVIESBUREAU DREESSEN CONCENTRA UITGEVERSMIJ Q8 PETROLEUM - KUWAIT PETROLEUM BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PHILIPS PHILIPS WATERLEAU GROUP KON MIJ VR DIERKUNDE HUDSON BELGIUM KON MIJ VR DIERKUNDE HUDSON BELGIUM KON MIJ VR DIERKUNDE HUDSON BELGIUM QUALIPHAR LABORATORIA DIP PHILIPS COVACO

34 24 27 47 34 43 41 34 40 25 29 59 31 55 57 41 41 42 38 48 2 2 59 25 25 25 37 2 34

9 vacature.com/zoeker


057_GPV1QU_20100911_VMGBI_00.qxp_VMGinside-QXP8 9/09/10 20:36 Page 57

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

57

KLAAR VOOR EEN AFWISSELENDE JOB BINNEN EEN JONG TEAM?

Management/Quality Consultant De Putter & Co, gevestigd in Antwerpen, is een ondernemend consultancybureau voor de sectoren Transport, Logistiek en Automotive. Ons kantoor behoort met 14 medewerkers tot de belangrijkste en best gereputeerde in deze markt.

UW FUNCTIE

• U verzorgt de analyse, begeleiding en implementatie van diverse consultingopdrachten binnen automotive, logistieke en transportbedrijven • U staat in voor het opzetten en optimaliseren van (kwaliteits)managementsystemen en het uitwerken van TQM-projecten • Auditing, procesbeschrijving, actieplanning en implementatie zijn de sleutelwoorden bij diverse consultingopdrachten UW PROFIEL

• • • • •

Universitaire opleiding economie, handelsingenieur of management Minstens 3 jaar werkervaring in transport, logistiek, expeditie of automotive Naast een sterk inlevingsvermogen heeft u interesse in Transport, Logistiek & Automotive Analytisch, nauwkeurig, zin voor initiatief en communicatief U bent drietalig (N/F/E) en kan vlot overweg met MS Office Meer informatie over deze en andere functies vindt u op

www.deputter-co.com/jobshop

WIJ BIEDEN

Om onze permanente groei te ondersteunen, wensen wij het jong en dynamische team te versterken met een m/v:

VG.171/B • W.RS.146 • SPIDER CONCEPTS.EU

Naast Managementadvies, QSE begeleiding en de rekrutering van midden- en hogere kaderfuncties binnen onze specialisatie, adviseren we tal van bedrijven op logistiek vlak. Tevens bemiddelen we bij de aan- en verkoop van bedrijven waarbij onze discretie en resultaatgerichte aanpak centraal staan.

• Een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen en een firmawagen • Een boeiende en gevarieerde job in een jong en dynamisch team • Uitdagende verantwoordelijkheden binnen een groeiend, internationaal georiënteerd bedrijf • Een aangename werksfeer in een professionele werkomgeving • Vlot bereikbaar ( Antwerpen - binnensingel) GEÏNTERESSEERD? Stuur uw CV naar De Putter & Co t.a.v. mevr. Dominique Cop • Bikschotelaan 232 bus 1 • B-2140 Antwerpen • Fax +32-3-320.87.80 • e-mail: d.cop@deputter-co.com

Instituut voor Praktische Opleiding en Communicatie

WONEN IN ’T GROEN MIDDEN IN ’T STAD Samen met de Stad Antwerpen herontwikkelen projectontwikkelaars Vanhaerents en Wilma Project Development de site van het voormalige Militair Hospitaal tot een uniek binnenstedelijk project: ’t Groen Kwartier. In deze nieuwe oase van groen komen in totaal een 400 tal wooneenheden, een evenwichtige mix van trendy lofts in historische gebouwen, nieuwbouwappartementen en comfortabele gezinswoningen met tuin. Dit residentiële programma wordt aangevuld met andere functies.

Commercieel Verantwoordelijke

vraagt dringend (m/v)

LEERKRACHTEN

om kinderen te leren typen

Hebt u een pedagogisch diploma of staat u in het onderwijs of in de privé-sector? Of bent u een TBS’er? Of bent u een jonggepensioneerde uit het onderwijs? Of bent u een student onderwijs?

te Antwerpen

Dan is deze BIJVERDIENSTE vast iets voor u!

Ons aanbod: Wij bieden U een heel gevarieerde job in een aangenaam verkoopskantoor op de site, met een competitief vast loon en een resultaatsgerelateerde bonus.

Interesse? Stuur uw cv naar wouter.coucke@vanhaerents.be of per brief ter attentie van Wouter Coucke, Vanhaerents, Oude Gentweg 81, 8820 Torhout. Wij garanderen een vertrouwelijke behandeling.

Aanvang lessen tussen 16 h & 17 h. Keuzemogelijkheden lesdagen. Beschikken over telefoon en wagen. Werkgelegenheid in uw omgeving.

ADVISEURS Bezoeken van scholen en inschrijven van leerlingen. Enkel in bijberoep, op zelfstandige basis. Zowel dag- als avondwerk.

Bel of schrijf met CV naar: IPOC vzw, Van Boeckellaan 71 te 2500 Lier. T 03 480 85 18 F 03 489 01 99 e-mail : info@ipoc.be

Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus - erkend selectiebureau voor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

Uw profiel: • U hebt minstens 5 jaar ervaring in de verkoop en marketing van residentiële vastgoedprojecten • U bent vriendelijk en klantgericht • U beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden en weet te overtuigen • U bent zelfstandig, proactief en heeft zin voor verantwoordelijkheid • U bent georganiseerd en nauwkeurig • U bent flexibel qua werkuren en bent bereid om ook op zaterdag te werken • U woont in de regio

WWW.IPOC.BE

Uw opdracht: • Instaan voor de verkoop van woningen, appartementen (midden en hoger segment) en lofts • Optreden als het aanspreekpunt voor de verschillende kandidaat-kopers, registreren van hun interesse • Maken van afspraken met kandidaat-kopers, hen de nodige informatie geven en deze contacten opvolgen • Voorbereiden van de verkoopsdocumentatie en samenstellen van het verkoopsdossier • Up to date houden van de klantendossiers • Uitwerken van een marketing- en communicatieplan en coördineren van de uitwerking hiervan (brochures, website, publiciteit,…)

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties


56_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_Opmaak 1 9/09/10 22:20 Page 58

58

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

PROJECTMANAGER MARKETING PROPERTY MANAGER REGIONAL SALES MANAGER REGULATORY AFFAIRS OFFICER SALES ENGINEER SALES EXECUTIVE SALES EXECUTIVES

O’ COOL GROUP MAES BEHERMAN GROEP QUALIPHAR LABORATORIA DEBA BRING LOGISTICS ISC

DIP DE PUTTER & CO

30 51 34 37 31 37 34

HR MANAGEMENT HR ADMINISTRATOR HR MANAGER

AGO INTERNATIONAL

2 36 2 36 36 34 39

TECHNIEK & PRODUCTIE BACHELOR ELEKTROMECHANICA OF ELEKTRICI DIENSTH TECHNISCHE DIENST, ONDERHOUD INITIAL BUYER MECHANICS LEAD FIELD QUALITY MANAGER

CODA TER DUINEN PHILIPS PHILIPS

PRODUCT SPECIALIST MR PROJECTMANAGER ( PROCESOPTIMALISATIE) QUALITY CONTROLLER SR PROPERTY MANAGER SUPERVISOR PRODUCTION TECHNICAL COORDINATOR TECHNISCH TEKENAAR WERFOPNEMER WERKOPZICHTER RIOLERING WERKTUIGKUNDIGE - ELEKTRICIEN

PHILIPS COLRUYT PHILIPS BEFIMMO PHILIPS NITTO EUROPE PIDPA DEBA PIDPA PIDPA

ASCENTO

ASCENTO DIP

46 50 2 2 2 50 2 29 2 29 27 31 27 27

WETENSCHAP APOTHEKER LABO-MEDEWERKER

A.Z. SINT-JAN LA WILLIAM

SIGNUM HR & MANAGEMENT

26 47

REDACTIE & COMMUNICATIE ADVISEUR COMMUNICATIE AFDELINGSH COMMUNICATIE & KLANTEND JOURNALIST GEZONDHEID

GAPA - PARKEERBEDRIJF GAPA - PARKEERBEDRIJF EUROMUT ONAFH ZIEKENF

GITP GITP

ASCENTO A PRIORI ROBERT HALF BELGIUM ACCOUNTEMPS

ASCENTO A PRIORI ACCOUNTEMPS

52 55 59 32

DIP

59 29

JURISTIEK

Kijk snel verder voor ons boeiend jobaanbod! PHILIPS AIR TERMINAL PUBLICITY PHILIPS JUNGHEINRICH AVEVE GROEP BRABANTIA JET IMPORT

26 31

CONSULTANCY CONSULTANTS HRM MET ERVARING ERVAREN CONSULTANT RECRUITMENT CONSULTANT UNIVERSITY GRADUATES (CONSULTANTS)

SALES MANAGER SALES MANAGER IN ADVERTENTIERUIMTES SALES REPRESENTATIVE - PROJECT LIGHTIN SENIOR ACCOUNT MANAGER TECHN-COMMERCIEEL VERANTW TUINMESTSTOF VERTEGENWOORDIGER YOUNG POTENTIALS VR SALES & MARKETING

KEMBO GROEP HET VEER

33 33 41

LEGAL COUNSEL LEGAL MANAGER

WATERLEAU GROUP BEFIMMO

FINANCIËN 150 FINANCIELE MENSEN CATEGORY MANAGER ERVAREN VERMOGENSADVISEURS HULPBOEKHOUDER INTERNE AUDITOR JUNIOR EN SENIOR DOSSIERBEHEERDERS MASTER BUSINESS CONTROL UNIVISITAIR MEDEW KLANTENFACTURATIE WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER

TRIFINANCE BELUX O’COOL LEO STEVENS & CIE HET VEER UZ BRUSSEL A&T GROUP VOLVO GROUP BELGIUM PIDPA CODA

PROGRESSIO

62 30 32 31 53 55 51 27 46

LOGISTIEK & DISTRIBUTIE BUYERS COORDINATOR / PLANNER WERKEN EIGEN BEH CUSTOMER SERVICE OFFICER FACILITAIR COORDINATOR MANAGEMENT / QUALITY CONSULTANT MANAGER LEVERINGSDIENST OPERATIONAL BUYER PURCHASING MANAGER EXPORT QUALITY SUPPLY CHAIN & SUPPLIER MANAGE SENIOR BUYER SENIOR PURCHASER SUPPLY PLANNER SUPPLY PLANNING TEAM LEADER TEAMLEADER LEVERINGSDIENST TEAMVERANTWOORDELIJKE A’PEN TECHNISCH & LOGISTIEK MEDEWERKER VERANTWOORDELIJKE MATERIEEL & LOGISTIE

O’COOL GEMEENTE MOL PERNOD RICARD BELUX DVC SINT-JOZEF DE PUTTER & CO VANDEN BORRE PHILIPS BRENNTAG O’COOL TORFS SCHOENEN WATERLEAU GROUP BP BELGIUM BP BELGIUM VANDEN BORRE EUROMUT ONAFH ZIEKENF CODA HYE

PROGRESSIO

DE PUTTER & CO

PROGRESSIO

SIGNUM HR & MANAGEMENT SIGNUM HR & MANAGEMENT

30 54 38 52 57 28 2 54 30 31 59 47 47 28 41 46 45

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker


059_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_VMGinside-QXP8 9/09/10 21:48 Page 59

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

HOEV EEL I S DAT NET TO? Dankzij de handige bruto-nettocalculator weet je zo hoeveel je van je brutoloon overhoudt.

q vacature.com/ brutonetto

59

Onder het motto “protecting the four elements” verovert Waterleau de vijf continenten. Ons team van 250 ingenieurs en technici realiseerde vorig jaar een omzet van 56 mio euro met projecten in afvalwater, drinkwater, proceswater, luchtzuivering, slibdroging, slibverbranding, huisvuilverbranding en nieuwe energie (biomassa, wind, zon). Voor dit jaar verwachten we een omzet van 75 mio euro op basis van een actuele orderportefeuille van 200 mio euro. Onze kantoren in België (Herent, Dendermonde, Gosselies en Wespelaar), Frankrijk, Marokko, Egypte, Turkije, Hong Kong, Macau, Brazilië en de VS, onze joint ventures in China en India en onze partners en licentienemers wereldwijd ontwikkelen permanent markten waardoor Waterleau verder zal groeien. Om onze projecten en onze ambities te realiseren, zijn we op zoek naar collega’s die ons team komen versterken met hun kennis en enthousiasme.

Is voor jou geen

water te diep...

en valt jouw talent hier in goede

aarde

dan geven wij jou de

wind in de rug

om vol

vuur

aan de slag te gaan!

Project Engineers voor de engineering en het bouwen van installaties. Project Managers om grote projecten te coördineren en op te volgen. E, I & A Engineers om de elektriciteit, automatisatie en instrumentatie van onze installaties te designen. Technical Designers om installaties in 2D en 3D te tekenen en te ontwerpen. Senior Purchaser voor de aankoop van materialen en diensten. Legal Counsel voor advies rond alle soorten internationale contracten. Marketeer voor de communicatie met de markt rond onze activiteiten. ICT-helpdesk om ons IT-netwerk verder uit te bouwen en te ondersteunen. Export & Logistics Administrator om materialen tijdig op de internationale projectlocaties te krijgen. Business Developers om wereldwijd onze positie in de markt verder te verstevigen. Finance & Administration Director voor de financiële opvolging van onze activiteiten. Voor meer info over bovenstaande functies bezoek onze website! Al onze functies hebben een internationale dimensie. Wij zoeken gedreven, no-nonsense medewerkers, technisch gespecialiseerd en niet bang voor uitdagingen. Wij bieden een dynamische carrière met toekomstperspectief in een boeiende sector. Meer info vind je op onze website www.waterleau.com. Solliciteren kan via e-mail naar jobs@waterleau.com

www.waterleau.com

Protecting the four elements

Ever thought of a career in recruitment? As a RECRUITMENT CONSULTANT with Robert Half International, you will: ZAVENTEM

You have: You are:

We offer:

Interested?

www.roberthalf.be


56_GPV1QU_20100911_VMGBI_00_Opmaak 1 9/09/10 22:20 Page 60

60

VACATURE 11 SEPTEMBER 2010

ADMINISTRATIE ADMINISTRATIE AANKOOP ADMINISTRATIVE SPECIALIST LEGAL/FINANC AFDELINGSHOOFD INTERNE ZAKEN AFDELINGSHOOFD RUIMTE & MOBILITEIT ATTACHE - ARCHIVARIS COORDINATOR CAMPAGNE ADMINISTRATIE EXPORT & LOGISTICS ADMINISTRATOR KANTOORVERANTW TIENEN MEDEW PARKEERREGLEMENTERING MEDEWERKER KLANTENDIENST TEAMVERANTWOORDELIJKE BACK OFFICE

BPI EUROPE PFIZER ANIMAL HEALTH GEMEENTE ZONHOVEN GEMEENTE ZONHOVEN KAM VOLKSVERTEGENWOORDIG VL LIGA TEGEN KANKER WATERLEAU GROUP EUROMUT ONAFH ZIEKENF GAPA - PARKEERBEDRIJF GAPA - PARKEERBEDRIJF EUROMUT ONAFH ZIEKENF

Q COLOFON HUDSON BELGIUM

ASCENTO

GITP GITP

23 34 33 33 52 50 59 41 33 33 41

ANDERE ADVISEURS BUSINESS DEVELOPER HEALTHCARE DEVELOPMENT MANAGER MILIEUAMBTENAAR A1A - A3A SET VALIDATOR

IPOC EUROMUT ONAFH ZIEKENF PHILIPS GEM ST-KATELIJNE-WAVER PHILIPS

57 41 2 48 2

GEZONDHEID A.Z. SINT-JAN HOOFDDIETIST A.Z. SINT-JAN OPTOMETRIST STAFMEDEWERKER ZORG (DIENSTH VERPLEG) A.Z. SINT-JAN

26 26 26

CREATIEVE BEROEPEN TECHNICAL DESIGNERS

WATERLEAU GROUP

59

ICT & INTERNET BACHELOR IN DE INFORMATICA BEGELEIDER ERVAREN WEBMASTER ICT HELPDESK SOFTWARE DESIGNERS SR BUSINESS ANALYST SAP FI/CO VALIDATION ENGINEER IT SYSTEMEN

CODA BUURTWERK POSTHOF EUROMUT ONAFH ZIEKENF WATERLEAU GROUP PHILIPS NITTO EUROPE QUALIPHAR LABORATORIA

DIP

46 51 41 59 2 29 37

ONDERWIJS & OPLEIDING LECTOR ELEKTRONICA LEERKRACHTEN PROJECTMEDEW WERKTUIGBOUWKUNDE TAALTRAINERS NL (FREELANCE)

KATH HOGESCH ST-LIEVEN IPOC KATH HOGESCH ST-LIEVEN CALL INTERNATIONAL

45 57 45 51

CODA

KAM VOLKSVERTEGENWOORDIG

Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts, Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez, Tom Ronse, Lore Callens, Dominique Soenens, Marjorie Blomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck, Ann Lemaître, Rafal Naczyk Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef Advertenties Sales Director Nancy Werbrouck Sales manager Marijke Van Impe Account managers Ruth Janssens, Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Kim Claesen, Veerle Cajot, Karl Van Lathem, Jeroen Costermans 02-482.03.50 Teamcoach Internal SalesHendrik De Backer 02.482.03.74 Sales Assistants Inge Seghers, Anke Blommaert, Valerie De Valck, Hilde Vanden Driessche, Marianne Van Hoeck 02-482.03.38 Operations, CRM & Distributie Operations Manager Inge Van den Bussche Project manager & Analyse Dieter Vermander Office Manager Linda De Nutte Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw 02-482.03.71 Marketing & research Marketing & research manager Diane Devriendt Research marketeer Marjan Desmedt Product managers Dries Mahieu, Brigitte Vermeulen, Jan Baeten Sites en productontwikkeling internet Interactive manager Inge Martens (voor BeAligned) Client Production Liesbeth Teugels, Yvette Umuhire, Ahmed Ouarzazi Project management Josi Swerts Web Designers Ward Meremans, Graham Freeman, Domien Verbeke Web Development Joost Roelandt, Benny Lootens, Lesly Weyts Manager Communities Florence Collard

46

52

Vacature C.V. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

ONTHAAL & SECRETARIAAT TWEETALIG TELEFONIST

Redactie Hoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco) Redactie Erik Verreet, Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost, Laurent Depré, Elodie Fontaine, Mies Cosemans 02-482.03.54

Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Verantwoordelijke uitgever Christophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

RESEARCH & DEVELOPMENT 2 VORSERS

Algemeen directeur Christophe Glorieux Accounting Walter Roos

9 Adverteren BEL 02-481.15.88

in Vacature?

MAIL commercieel@vacature.com


003_GPV1QU_20100911_VMGCO_00.pdf; Sep 08, 2010 14:31:35

VLERICK update

Informeert u over opleidingen, activiteiten en onderzoek

Do you know how to make your business processes stand out in a competitive environment? Let our guest speakers inspire you with practical testimonials and academic knowledge on:

Information Management

Business Process Management

Enterprise Project Management

Enterprise Architecture

Furthermore, we offer keynote speeches and executive workshops by internationally renowned speakers!

All the newest trends of the industry are discussed during 2 parallel tracks for Marketing & Sales and Supply Chain with: 2 opening keynote sessions on strategy innovation guest speakers of Coca-Cola Enterprises, Colruyt, Unilever, ... 2 closing keynote sessions by Mr GĂŠrard Lavinay, CEO of Carrefour Belgium & Mr Laurens Sloot of EFMI Business School


004_GPV1QU_20100911_VMGCO_00.pdf; Sep 08, 2010 14:31:33

I AM TRIFINANCE *UDWLD /DXZHUV Business Manager TriFinance

Join me! Ik ben Gratia, Business Manager bij TriFinance. Mijn vrienden vertellen me vaak hoe het er aan toegaat op een ander. De baas is de baas en jij moet doen wat hij zegt. Veel jaloerse mensen ook, die je geen succesje gunnen. Dat is echt niets voor mij. Hier is het echt anders. De sfeer is professioneel, maar toch familiaal. Je voelt het vertrouwen en respect, je krijgt de vrijheid om je ding te doen en dat motiveert. Dus ik zit goed. Logisch, want ik ben … TriFinance.

TriFinance zoekt 150 financiële mensen... Iets voor jou? Kijk dan snel op www.trifinance.be PROJECTS, ADVISORY AND RECRUITMENT IN FINANCE & CONTROL

De talentfluisteraars  

Talent is er maar als het de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Vacature ging op zoek naar drie talentfluisteraars die jong toptalent van h...

De talentfluisteraars  

Talent is er maar als het de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Vacature ging op zoek naar drie talentfluisteraars die jong toptalent van h...

Advertisement