2009/02/28 - 10 scenario's om uw job te behouden

Page 1

talent

talent

talent

10 voor m/v met talent

28.02.09

GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIEREAANBOD

voor m/v met talent

voor m/v met talent

SG N I LEV IJDEN R E V O N T IS I S GID N CRIS VA

SCENARIO’S

OM UW JOB TE BEHOUDEN

Van tijdkrediet over deeltijds werken tot onbetaald verlof: de pro’s en contra’s voor werkgevers én werknemers

3x diversiteit bij de Vlaamse overheid “Zodra we rond de vergadertafel zitten, vergeten de collega’s mijn rolstoel”

SUCCESTAPES TOPMAGISTRAAT SERGE BRAMMERTZ LEGT OORLOGSMISDADIGERS OP DE ROOSTER

1.620

EURO NETTO + BEDRIJFSWAGEN, LAPTOP EN GSM HET SALARIS VAN EEN PROJECTINGENIEUR

COLUMN AN OLAERTS DE PARABEL VAN ROGEETJE MET HET BMW’TJE


Werken bij de Maatschappij Linkerscheldeoever zegt het je wat? Onze ontwikkelingsintercommunale, in Beveren, is verantwoordelijk voor het grondbeheer, industrialisatiebeleid en het subregionale beleid van het havengebied van Antwerpen op de linkeroever. Binnen een multidisciplinair team werken wij op een dynamische en efficiënte wijze aan de verdere uitbouw van de haven op linkeroever. Open communicatie en samenwerken zijn belangrijke waarden binnen onze organisatie. Ben jij de nieuwe medewerker (m/v) naar wie wij op zoek zijn?

Industrieel ingenieur of Architect met ervaring of interesse in het ontwikkelen van openbaar domein Jouw terrein • Als stafmedewerker volg je de ontwikkelingsprojecten en de dossiers in ruimtelijke ordening en planologie van A tot Z op. • Je realiseert en onderhoudt contacten met zowel Vlaamse, federale als lokale overheden. • Je werkt samen met studiebureaus en andere partners. • Je participeert aan vergaderingen en adviseert en informeert de directeur en de Raad van Bestuur. • Je staat in voor het formuleren, ontwikkelen en opvolgen van initiatieven inzake ruimtelijke ordening.

Naar wie zijn wij op zoek? • Een industrieel ingenieur of architect met ervaring of interesse op het vlak van openbare werken, ruimtelijke ordening en planologie. • Je hebt kennis van MS Office, CAD/CAM en GIS. • Je bent gedreven, contactvaardig en communicatief.

Jurist een generalist geboeid om beleidsmatig te werken Jouw terrein • Als stafmedewerker sta je in voor het beleidsvoorbereidend werk en volg je de juridische dossiers van A tot Z op. • Je staat in voor het formuleren, adviseren, ontwikkelen en opvolgen van initiatieven vanuit een juridische scoop. • Je volgt de evoluties en ontwikkelingen in de relevante wetgeving op en dit op zowel regionaal, nationaal als op Europees niveau. • Je adviseert en informeert de directeur en de Raad van Bestuur. • Je participeert aan vergaderingen en vormt het directe aanspreekpunt voor gespecialiseerde advocatenkantoren, notarissen, het aankoopcomité en diverse overheidsinstanties. • Je ondersteunt de directeur in zijn taken inzake administratief personeelsbeleid en externe communicatie.

Naar wie zijn wij op zoek? • Een master in de rechten met een brede juridische vorming. • Je bent proactief en in staat om vanuit een grondige analyse voorstellen uit te werken. • Je weet een netwerk uit te bouwen en communiceert vlot. • Je hebt kennis van MS Office.

Administratief/Boekhoudkundig medewerker geboeid door cijfers en met oog voor detail Jouw terrein • Je staat in voor diverse boekhoudkundige taken (controle verrekeningen, kasbeheer, facturatie, assisteren bij de jaarafsluiting, …). • Je houdt de data- en documentenbestanden up-to-date. • Je ondersteunt de directeur en stafmedewerkers op administratief vlak. • Je bereidt de vergaderingen administratief voor en verzorgt de verslaggeving.

Naar wie zijn wij op zoek? • Een bachelor in een administratieve of boekhoudkundige richting. • Je hebt een goede kennis van MS Office. • Je bent contactvaardig, communicatief en leerbereid. • Je werkt nauwgezet. Plannen en organiseren is je ding.

Administratief assistent een uitdagende mix van onthaal en administratie Jouw terrein • Je staat in voor diverse algemene administratieve taken. • Je verzorgt de briefwisseling en de opmaak van documenten. • Je onthaalt bezoekers en hebt contact met interne en externe klanten. • Je bent verantwoordelijk voor het economaat.

Naar wie zijn wij op zoek? • Je hebt een diploma ASO of hoger secundair technisch onderwijs. • Je hebt een goede kennis van MS Office. • Je bent sociaal vlot en communicatief sterk. • Je werkt efficiënt en accuraat.

Ons aanbod voor deze functies

Interesse?

• • •

Meer jobs op

www.ascento.be

Een boeiende en gevarieerde functie binnen een stimulerende werkomgeving waar je in nauwe samenwerking met collega’s kan werken aan de verdere uitbouw van de Linkerscheldeoever. Een aantrekkelijk verloningspakket binnen een stabiele werkomgeving. Een contract van onbepaalde duur na proefperiode. Wij volgen de wettelijke barema’s van de lokale besturen aangevuld met extralegale voordelen. Je relevante werkervaring wordt in rekening gebracht.

Stuur dan zo snel mogelijk je cv met motivatiebrief, met vermelding van de functie waarvoor je solliciteert, naar Ascento, t.a.v. Hilde Goossens, Bellevue 5/5, 9050 Gent of mail naar hilde.goossens@ascento.be. Bezoek ook onze website: www.ascento.be

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Lid van

ascento_7015145_vacature_pagina11 1

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148

recruitment, search & selection. Ascento is een divisie van t-groep NV.

2/25/09 11:31:58 AM


001_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:12

Pagina 1

Kris Peeters, Patricia Ceysens en Frank Vandenbroucke trokken afgelopen maandag naar de Amerikaanse autostad Detroit voor een bezoek aan het hoofdkwartier van General Motors en Ford. Frank Vandenbroucke (53), Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, beschrijft zijn maandag.

DE MAANDAG VAN

Frank Vandenbroucke

Vlaams minister van Werk

5.45 uur. Opstaan. Vroeg, omdat ik niet graag te laat wil komen. Ik ontbijt niet uitgebreid, alleen een kop koffie. Ik ga er vanuit dat we in het vliegtuig wel iets zullen krijgen. Even na 6.00 uur rij ik naar Zaventem. Om 8.20 uur vertrekt het vliegtuig naar Schiphol, een uur later komen we aan. 10.50 uur. De vlucht naar Detroit vertrekt. Ik heb veel nota’s bij - voornamelijk over de automobielindustrie om tijdens de reis van acht uur door te nemen. Ik lees het herstructureringsplan van General Motors, de geüpdate versie van het oorspronkelijke plan dat men moest maken om eind december een lening van de Amerikaanse overheid te krijgen. Ik wil goed begrijpen wat er met General Motors aan de hand is, welke problemen er zijn, hoe ze de situatie in Europa zien en welke oplossingen er zijn. Er zitten in de bundel ook nota’s over Ford België en Volvo. 13.45 uur. (lokale tijd) Aankomst in Detroit. We rijden eerst met een taxi naar ons hotel en daarna direct naar het hoofdkwartier van de Ford Motor Company. We zijn er om 15.30 uur en worden er ontvangen door Stephen

Biegun, vice president international governmental affairs bij Ford. Merkwaardig, de man herkent me van een eerder bezoek aan de VS in 1996. Hij leidt ons rond in de showroom en geeft uitleg over de geschiedenis. Dan is er de afspraak met Lewis Booth, chief financial officer en de nummer twee van Ford. Hij was vroeger de topman van Ford in Europa. Het is een goed gesprek. Booth herinnert zich mij nog van de onderhandelingen tussen de federale regering en Ford in 2003 die hebben geleid tot een conflictloze herstructurering van Ford Genk. We hebben toen onze beloften om de automobielsector te ondersteunen waargemaakt. Als regering moet je twee dingen tonen: ‘commitment’ en daarnaast ‘delivery’, doen wat je beloofd hebt. We krijgen de bevestiging dat Ford in 2009 en 2010 51 miljoen euro wil investeren in Genk voor de ‘midcycle action’, waarmee het management een ‘refreshment’ wil doen van de modellen Galaxy, S-Max en Mondeo. Als Vlaamse regering investeren we 7,2 miljoen euro (2 miljoen voor opleiding en 5,2 miljoen aan investeringen). We hebben dat al met de leiding van Ford Genk besproken en bevestigen dat hier. Over de toekomst na 2012 willen ze

hier niet veel zeggen, maar we kunnen erop rekenen dat ze op een transparante manier zullen werken. Moet je daarvoor naar Amerika? Ja, want we moeten een ‘commitment’ tonen op het hoogste niveau en dan moet je bewijzen dat je het meent. We hebben het ook even gehad over Volvo, maar ze laten niet in de kaarten kijken. Het gesprek duurt een uur. We dachten een halfuur te krijgen. 17.00 uur. Terug naar het hotel. We drinken iets in de lobby. Daarna gaan Patricia Ceysens, Kris Peeters, de economische attaché van onze ambassade in de VS en ik eten in een restaurant op de 72ste verdieping van de toren waar we hier zitten. Tijdens het eten bereiden we het gesprek met GM van morgen voor. 21.00 uur. (3 uur ‘s nachts in België) Ik ga slapen. D tekst Ad Van Poppel | foto Ilse Prinsen


002_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:14

Pagina 2

Erkend Bureau Vacature VG. 1186/B - Jobscareers VG. 1245/B

Vacature en Vlerick Management School investeren in uw toekomst

Ook in uw bedrijf zijn er in deze turbulente tijden misschien een aantal projecten on hold geplaatst. Daardoor komt er meer tijd vrij om opleidingen te volgen. Uitstekend, zowel voor u als voor uw werkgever, want zo zorgt u ervoor dat u na de crisis sneller uit de startblokken schiet. Vacature en Vlerick Leuven Gent Management School slaan de handen in mekaar. Vacature betaalt maar liefst 1.000 euro van de inschrijvingsprijs als u zich nu inschrijft voor deze opleidingen. Stuur nu uw aanvraag naar dries.mahieu@vacature.com en anticipeer op de crisis! Let wel: snel wezen is de boodschap, want per programma kunnen er maximum 5 deelnemers van deze unieke korting genieten.

3 Gericht omgaan met jezelf en anderen door professor Herman Van den Broeck - Start op 5 maart ( normaal 3.350 euro - meer info op www.vlerick.be/gericht) 3 Negotiating to create value door professor David Venter en Katia Tieleman - Start op 9 maart (normaal 3.950 euro - meer info op www.vlerick.com/negotiating) 3 Executive Decision Making door professor Marc Buelens - Start op 13 maart (normaal 2.385 euro - meer info op www.vlerick.be/edm)


003_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:14

Pagina 3

INHOUD

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

08 Coverstory

Operatie jobbehoud

Vacature van de week:

De Belgische werknemer egoïstisch? Toch niet, want liefst 1 op 2 werknemers zou deeltijds willen werken, als hij op die manier ontslagen van collega’s kan vermijden. Een tip voor uw baas in tijden van crisis?

Projectingenieur Scheldekaaien bij Waterwegen & Zeekanaal

18 Succestapes

De blitzcarrière van Serge Brammertz Als openbaar aanklager aan het Joegoslavië-tribunaal kijkt Serge Brammertz in de ogen van de zwaarste oorlogsmisdadigers, al herinnert de Belgische jurist zich vooral het leed van de duizenden ‘mothers of Srebrenica’.

18

24 Dossier overheid

3x diversiteit bij de Vlaamse overheid ‘De Vlaamse overheid wil voor alle burgers en organisaties een voorbeeld zijn op het gebied van gelijke kansen en diversiteit.’ Zo staat het letterlijk op de site van de dienst emancipatiezaken. Of dat ook strookt met de werkelijkheid, vroegen we aan 3 experts terzake.

162 beste carrières in dit magazine

64 Sluitertijd

Turbulentie op Brussels Airport Werken met je hoofd in de wolken, voor de piloten en de hostessen van Brussels Airlines is het dagelijkse kost. Maar er hangt onweer in de lucht: door de crisis daalt het aantal passagiers zienderogen.

“Zonder extra maatregelen waren er bij Samsonite banen gesneuveld.” JAN MESKENS, VICE PRESIDENT HR BIJ SAMSONITE, WAAR BEDIENDEN TIJDELIJK 1 DAG PER WEEK MINDER WERKEN 01 De maandag van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke in Detroit D 04 Muizenissen, De salariswatcher, Werk en recht, On the road 06 Publieke opinie D 08 Coverstory: D 10 scenario’s om uw job te redden D 18 Succestapes: Serge Brammertz, openbaar aanklager aan het Joegoslavië-tribunaal D 22 Column D 23 Vacature.com: Welke vergoeding krijgt u bij ontslag? D 24 Dossier overheid: 3x diversiteit bij de Vlaamse overheid D 27 Wablieft?: Wat doet een grid controller? D 64 Sluitertijd

24 MANIFEST VOOR TALENT Hebt u al getekend? Surf naar Vacature.com

Abonnees van De Tijd, De Morgen, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws ontvangen Vacature automatisch bij hun krant.

03


004_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

21:16

Pagina 4

START DE SALARISWATCHER bijt zich elke week vast in de portemonnee van een m/v

MUIZENISSEN toont unieke filmpjes, blogs, sites, ... met een knipoog naar de werkvloer Wil u carrière maken, maar weet u niet hoe of waar te beginnen? Neem een voorbeeld aan Sean Aiken. Na zijn studies wou de jongeman de arbeidsmarkt grondig leren kennen. Tijdens een epische rondreis door de VS en Canada deed hij tussen februari 2007 en maart 2008 52 jobs in 52 weken. Van bungeeinstructeur tot beursmakelaar, van marketeer tot brandweerman, de jobhop-per nam elke job aan die hij aangeboden kreeg. De man verzorgde zijn pr via zijn eigen website www.oneweekjob.com en haalde zelfs The New York Times en CNN. Aan het einde van de rit zou zijn passie bovendrijven. En dat lijkt schrijven te zijn. Deze lente komt zijn eerste boek uit in de VS en Canada. D

9 DEZE EN ANDERE LINKS VINDT U OP vacature.com/muizenissen

D Naam: Cis Fransen D Leeftijd: 27 D Beroep: Projectingenieur bij Mondial Automation (Breda) D Burgerlijke stand: Samenwonend D Woonplaats: Wilrijk D Netto maandsalaris: 1.620 euro D Extralegale voordelen: Bedrijfswagen (Ford Focus), laptop, gsm D Sparen/beleggen: Neen

“1.000 euro per maand om appartement af te betalen” “Mondial Automation uit Breda is een afdeling van een Oostenrijks bedrijf: wij maken elektrische sturingen. Ik werk er één jaar. 's Morgens rij ik ongeveer veertig minuten over het traject Wilrijk-Breda. Meestal begint mijn werkdag rond 8.30 uur. 's Avonds heb ik meer last van de files, dan ben ik meestal tussen 19 en 20 uur thuis. Minstens één week per maand moet ik naar het buitenland: ik ben al naar Tsjechië, Zweden, Frankrijk en Oostenrijk geweest. Dat zijn projecten die tijdens die week afgewerkt moeten worden: dan werk ik algauw 12 of 13 uur per dag.” 4.000 euro voor living “Ik woon pas samen met mijn vriendin, we hebben een appartement in Wilrijk gekocht: daar betalen we 1.000 euro per maand voor af. Het is 100 vierkante meter groot, met twee slaapkamers. Het is een gelijkvloers appartement, wat als voordeel heeft dat we ook

een kleine tuin hebben. Handig voor ons hondje. We sparen vooral op korte termijn, om grotere aankopen te kunnen financieren. Onlangs hebben we een nieuw bankstel, tafel en dressoir gekocht. In totaal kwam dat op 4.000 euro. De zetel hebben we bij Seats & Sofas gehaald. Die verkopen op de Amerikaanse manier: als je er een zetel koopt, krijg je er bijvoorbeeld nog een hele huishoudset - inclusief koffiezet en mixer cadeau. Die moesten we niet hebben, waardoor we een korting van 200 euro kregen.” Skipas: 75 euro “Tijdens de krokusvakantie gaan we bijna elk jaar skiën. Ik ski al sinds mijn vierde, en ben zelfs nog skimonitor geweest. Dit jaar hebben we een appartement gehuurd in de Franse Alpen. Dat kost 428 euro plus de reiskosten. Het is niet zo'n groot skigebied, de skipas kost daarom slechts 75 euro.” tekst Bart Cabanier | foto Ilse Prinsen D


005_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:58

Pagina 5

VACATURE VACATURE 282FEBRUARI FEBRUARI 2009 2009

WERK EN RECHT beantwoordt wekelijks een vraag

05 5

ON THE ROAD volgt werknemers op de voet

vanop de werkvloer

Mag ik sneller aan de slag dan de dokter voorschrijft? Mijn huisarts schreef me drie dagen ziekteverlof voor om te genezen van een griepje. Maar na twee dagen was ik weer aan het werk. “Let op”, reageerde een collega, “die derde dag ben je niet verzekerd. Je zou beter een tweede doktersbriefje halen.” Is dat zo?

“Voor mijn vorige job reed ik 100.000 kilometer per jaar” D Naam: Christophe Van Loo D Wat: Zelfstandig drukwerkbemiddelaar, zijn bvba heet Realise D Traject: Van Realise in Hasselt naar een klant in Genk D Welk doel: Bespreking van een offerte D Aantal kilometer: 20 D Vervoermiddel: Bedrijfswagen Audi A4 Avant D Hoe lang onderweg: 30 minuten

“Neen, natuurlijk niet”, reageert Johan Kerremans, advocaat bij Loyens & Loef. “Het principe is eenvoudig: in geval van arbeidsongeschiktheid heeft u de plicht om uw werkgever een medisch attest te overhandigen. Meestal is deze verplichting opgenomen in een cao of in een arbeidsreglement, maar ze bestaat evengoed indien de werkgever dat vraagt. Deze verplichting is persoonlijk. Zelfs indien hij de buurman het attest laat afgeven (en die vergeet dat), dan nog blijft de werknemer zelf verantwoordelijk”, stipt Johan Kerremans aan. Risico voor de werkgever Indien de werknemer voor het verstrijken van de arbeidsongeschiktheidsperiode het werk wil hervatten, kan dat. Maar uiteraard is dat niet zonder risico voor de werkgever. Hij is namelijk aansprakelijk voor de veiligheid en de gezondheid van zijn werknemers op het werk. De werkgever heeft er dus belang bij om er zeker van te zijn dat de werknemer arbeidsgeschikt is. In theorie kan dat als de behandelende geneesheer u weer arbeidsgeschikt verklaart. “Maar de werkgever kan niet eisen dat u een nieuw doktersbriefje voorlegt”, aldus Johan Kerremans. “Het Hof van Cassatie heeft vroeger al gesteld dat er geen enkele wettelijke bepaling de werkgever toelaat om van de werknemer te eisen dat hij een attest zou voorleggen van zijn behandelende geneesheer waaruit deze geschiktheid blijkt.” Meer nog, indien de werkgever de werkhervatting van een dergelijk getuigschrift laat afhangen, schiet hij tekort aan zijn verplichting om de werknemer te laten werken, zegt de Arbeidsovereenkomstenwet. De werkgever kan de werkwillige wel naar een controlearts sturen, maar een dergelijk onderzoek moet wel plaatsvinden voor de werkhervatting. Enkel voor beroepen die een veiligheidsrisico lopen, zoals een verpleegster die zwanger is, is controle op elk ogenblik mogelijk. Indien de werkgever de werkhervatting aanvaardt zonder dat de arbeidsgeschiktheid is vastgesteld, en indien zou blijken dat de werknemer niet arbeidsgeschikt was, dan kan de arbeidsongevallenverzekeraar zich tegen de werkgever keren na een arbeidsongeval. “Maar meestal stelt dit probleem zich niet”, weet Johan Kerremans. “Wie voortijdig terugkeert, voelt zich ook genezen. En wie langdurig ziek is, valt na een maand terug op het ziekenfonds, dat eigen controledokters heeft.” tekst Erik Verreet D

ALLE VRAGEN VINDT U OOK ONLINE

9 vacature.com/recht

Christophe Van Loo bespreekt vandaag een offerte voor banners en posters met een klant in Genk.

Waar gaat u naartoe? “Ik ben op weg naar een klant om een offerte te bespreken. Ik ben zelfstandig drukwerkbemiddelaar: ik volg het drukwerk op van bij het begin tot de uiteindelijke levering en dit voor zowel bedrijven als reclamebureaus. Vandaag bekijk ik met een klant, een grafisch bureau dat onder meer spandoeken, banners en posters ontwerpt, de prijzen en de keuze van de materialen.” Hoe zal u het aanpakken? “De eerste contacten waren positief. Ik heb de prijs al ingediend, dus normaal zou alles vlot moeten verlopen. Als de offerte goedgekeurd wordt, dan leveren we alle drukwerk voor een beurs in Parijs.” Wat staat er nog op het programma? “Er staan nog een aantal dossiers klaar die ik moet opvolgen en afronden. Daarnaast moet ik ook de interne orders verder afwerken en mails beantwoorden. Vandaag bezoek ik ook nog enkele leveranciers om het voorbije jaar te evalueren en de doelstellingen voor 2009 te bespreken.” Bent u vaak onderweg? “Ik leg elk jaar 40.000 kilometer af. In tegenstelling tot mijn vorige job als salesmanager is dat een peulschil. Toen reed ik 100.000 kilometer per jaar.” Wat vindt u de grootste uitdaging? “Een half jaar geleden heb ik mijn eigen firma opgericht. De uitdaging is nu om als jonge zelfstandige het hoofd boven water te houden. Tot nu toe loopt alles op wieltjes, maar door de crisis maak ik me wel zorgen over de toekomst.” Wat vindt u het leukste aan uw job? “De afwisseling. Ik werk met allerlei soorten mensen. Ook de projecten zijn uiteenlopend. Dat kan gaan van een naamkaartje voor de slager om de hoek tot de volledige huisstijl van een multinational.” Waar gaat u lunchen? “’s Middags haal ik een broodje of eet ik een soep in een broodjesbar in het centrum van Hasselt. Dan lees ik rustig de krant en probeer ik me te ontspannen.” tekst Carina Lopez | foto Tiny Bogaerts D


006_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

22:40

Pagina 6

PUBLIEKE OPINIE

STANDPUNT onthult de scherpe blik van onze journalisten

SCHERPGESTELD laat een opiniemaker op een Vacature-artikel reageren

“Hoe betrouwbaar zijn hersenscans bij sollicitaties?” REGINALD DE LANNOY, ASSOCIATE DIRECTOR HUDSON, VERANTWOORDELIJKE CAREER GUIDANCE / LOOPBAANBEGELEIDING

“Over vijf jaar scannen werkgevers het brein van elke sollicitant”, lees ik in Vacature van vorige week. Een holistische benadering lijkt me sterker dan een éénmalige hersenscan. Holistisch betekent dan dat we naar de mens in zijn totaliteit kijken op een scharniermoment van zijn leven. Bij loopbaanadvies ‘scannen’ we niet alleen ervaring, kennis, vaardigheden en ambitie maar ook de familiale situatie, gezondheid, waarden, leervermogen, financiële aspiraties en flexibiliteit van de werknemer. Ik vermoed dat die hersenscanner nog een sterke ontwikkeling zal moeten doormaken vooraleer hij deze variabelen kan situeren in de hersenen. Het is nu net het 200ste geboortejaar van Darwin. Stelde die niet dat leven zich voortdurend aanpast aan zijn omgeving? Hoe dikwijls zullen we dan onder die scanner moeten gaan? En hoe ver reikt de accuraatheid van de resultaten? Als ik mijn selectiepet opzet, maak ik me zorgen: wat is het foutenpercentage, wat is de betrouwbaarheid en predictieve validiteit van die scan? Bij selecties kan je immers twee fouten maken: iemand erdoor laten die het niet verdient en iemand tegenhouden die erdoor zou moeten. Bestaat het risico

niet dat de rekruteringsverantwoordelijke een oordeel vormt dat de betrokkene lang zal achtervolgen of bevoordelen? Ik heb het hier dan nog niet over privacy of andere, ethische overwegingen. Dit hersenonderzoek lijkt meer op de oude ‘one way mirror-benadering’ van de psycholoog uit de vorige eeuw dan op samen de kernelementen detecteren van de ‘employability’ van de kandidaat. Gaat dit soort onderzoek niet resulteren in een mooie database waar je een beperkt aantal zoekcriteria kan op loslaten? Vergeten rekruteerders dan het ‘kerndna’ niet: het individu zelf ? Ik heb ook bedenkingen bij de simplifiëring van de vraag bij de case Marcella Petrarca: ben ik geschikt voor sales? Er bestaat niet zoiets als algemene sales: we kunnen voorbeelden geven van sterke verkopers bij firma x die bij een overstap naar een directe concurrent falen. Sales is dus situationeel gebonden en is een cluster van competenties zoals luisteren, overtuigen, beslissen, netwerken. Daarnaast heb je nog verschillende rollen in sales : pre-sales, courting, deal makers, after sales gelinkt met account management. Ik vermoed dat er nog heel wat water door de Schelde moet vloeien vooraleer hersenonderzoek deze verfijning zal kunnen incorporeren. Om niet als oubollig gepercipieerd te worden, volgende slotbedenking: als hersenonderzoek minder duidelijke structuurlagen zichtbaar kan maken, dan moeten we dit zeker meenemen in ons loopbaanadvies. D

‘Employer branding’: te koop? “Wie blijft?” “En van wie nemen we ‘afscheid’?”, zoals dat dan zo lelijk heet. “En hoe behouden we onze reputatie als werkgever met zo min mogelijk uitgaven?” Een beetje bedrijfsleider die naam waardig laat er vandaag zijn slaap voor. Spendeerden onze bedrijven tussen 2004 en 2007 nog 500 miljoen euro aan rekruteringsbudgetten in de media, dan kromp de Belgische rekruteringsmarkt vorig jaar met 30 procent. En toch kan geen enkel bedrijf het zich permitteren volledig uit de schijnwerpers te treden. Want crisis of geen crisis, de vergrijzing raast onverstoorbaar verder. Het tekort aan talent blijft een chronisch zeer. Met andere woorden: wie volledig uit beeld verdwijnt, is gegarandeerd de pineut de dag dat de economie terug aanzwengelt. Want aan de deur van een vreemde werkgever klopt geen sollicitant aan...

“W w

w

Om niet uit het gezichtsveld van die sollicitanten te verdwijnen, investeren bedrijven in ‘employer branding’. Het achterliggende idee? Al kunnen we amper jobs aanbieden, we adverteren om letterlijk ons gezicht niet te verliezen. Met permissie. Maar de werkgever die zijn reputatie uitsluitend op een paar fraaie advertenties schraagt, zou zijn merk wel eens als een kaartenhuis in mekaar kunnen zien storten. Want wie wil er later werken voor een bedrijf dat zijn werknemers via de media informeert over een ontslagronde? Want wie wil er later werken voor een bedrijf dat nooit antwoordt op spontane sollicitaties? Of een bedrijf dat verse medewerkers aan hun lot overlaat op een godvergeten eiland? Want wie wil er solliciteren bij een bedrijf waarvan je zelfs met zestien woordenboeken niet eens de vacature begrijpt? Want wie wil er werken bij een bedrijf dat goeie krachten bij het grof huisvuil zet zonder afdoende uitleg aan de achterblijvers? De boodschap kondigt zich even eenvoudig als aartsmoeilijk aan: in tijden van sociale netwerken soigneren werkgevers met (of zonder) vacatures best eerst en vooral hun eigen voetvolk. Want een misnoegde (ex-)medewerker ‘facebookt’ in geen tijd honderden vrienden met talent mijlenver weg van zijn eigen werkgever. Of recht in de armen van de concurrent. Daar zou ik mijn slaap voor laten... D

Ni re Va


007_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

22:41

Pagina 7

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

07

POSTBUS bundelt de beste lezersreacties

“Wie wil er later werken voor een bedrijf dat zijn werknemers via de media informeert over een ontslagronde?”

Reactie op het standpunt ‘Intussen onder de kerktoren’ van 21 februari

Reactie op coververhaal ‘Uw carrière onder de scanner’ van 21 februari

We moeten weg van onder de kerktoren

Hersenen complexer dan Verbeke laat uitschijnen

Jammer genoeg kan ik de inhoud van het standpunt over de groeiende kerktorenmentaliteit in Vlaanderen alleen maar beamen. Als export salesmanager voor Midden- en OostEuropa, waar ik 70 procent van mijn tijd doorbreng, stel ik vast dat de jongere generaties werknemers in die regio veel meer op de hoogte (willen) zijn van de toestand in de rest van de wereld in vergelijking met vele Vlaamse jongeren. De media in Vlaanderen hechten meer belang aan de rubriek 'gebroken armen en benen' dan aan het echte nieuws zoals de economische globalisering. De impact van die mondialisering is veel groter, maar wie beseft dat nog? Voor onze exportgerichte bedrijven wordt het ook steeds moeilijker gemotiveerde mensen te vinden die bereid zijn het grootste deel van hun tijd in het buitenland door te brengen. Ik kan hen nochtans verzekeren dat niet alle Roemenen dieven en niet alle Russen oplichters zijn. En dat het uitermate boeiend is om met al die verschillende culturen om te gaan. We spreken dan natuurlijk niet van een nine-to-five-job of een 38-uren week.

Hersenonderzoek is baanbrekend en revolutionair, laat dat zeker zijn. Een toenadering naar organisatiepsychologie en hr lijkt me alleszins toe te juichen. Deze technieken gebruiken in rekrutering lijkt me interessant en zeker te gebruiken naast de vele andere methoden en technieken die we tot nu toe kennen en blijven ontwikkelen. Maar laten we in de wereld van rekrutering en selectie echter niet de reductionistische mensvisie zoals professor Verbeke die uitspreekt, aannemen. Hij beweert dat op basis van hersenscans voorspellingen kunnen gedaan worden over het soort jobs dat iemand op het lijf geschreven is. Zijn uitspraken doen vermoeden dat de professor niet goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in het hersenonderzoek. In het huidige hersenonderzoek wordt er veel ontdekt en vrijwel continu, maar het blijkt tot op vandaag vooral dat het een erg complex verhaal is. Laten we dus geen voorspellingen doen van het neurologische naar het subjectieve, het psychologische niveau. Merel Ackx, loopbaanadviseur, trainer en coach bij Arabel, erkend centrum voor loopbaandienstverlening in Brussel D

Jean-Paul Dumortier, van onder de Brasschaatse kerktoren D

WIL U REAGEREN OP ONZE ARTIKELS? SCHERP UW PEN EN MAIL NAAR

9 publiekeopinie@vacature.com Poll oftewel de vraag van de week De Vlaamse overheid beloont elke werkende Vlaming met een jaarlijks belastingvoordeel: de 'jobkorting'. Deze maand krijgen de meesten onder ons een jobkorting van 250 of 300 euro.

Wat gaat u met het ‘extra loon’ van de jobkorting doen?

VORIGE WEEK vroegen we of u als sollicitant zonder problemen onder de hersenscanner zou willen tijdens een selectieproces. wil niet onder de scanner O tijdens een sollicitatie

D Ik zet het op een spaarrekening D Ik ga ermee op vakantie D Ik ga er lekker mee eten D Het gaat mee in een ruimer budget

22% Nico Schoofs, redacteur Vacature

78%

U heeft er geen problemen mee WAT IS UW MENING? LAAT HET ONS WETEN OP

9 vacature.com/poll


008_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:18

Pagina 8

COVERSTORY

scenario’s 2

En als we nu allemaal eens een beetje inleveren om de baan van onze collega te redden? Klonk zo’n voorstel zes maanden terug nog utopisch, dan tonen werkgevers én werknemers zich vandaag bijzonder creatief in hun poging ontslagen te vermijden.

Collectieve vakantie of arbeidsduurvermindering. Tijdkrediet. Inleverings-cao’s. Jobrotatie. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alle middelen lijken goed om in deze crisistijden zoveel mogelijk mensen aan boord te houden. En minstens even opmerkelijk: ook bij de werknemers zelf is er een grote bereidheid – zeg maar solidariteit – om bedreigde banen van collega’s te redden. Uit eigen onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een op twee werknemers deeltijds wil werken om de job van collega’s te redden. “We kunnen er nog moeilijk omheen: de laatste weken hangen er regelmatig bedrijven aan de lijn die op zoek zijn naar flexibele oplossingen om niet tot ontslagen te moeten overgaan. In die mate zelfs dat we er binnenkort een specifieke brochure over uitbrengen”, vertelt Gianni Duvillier van het Voka-kenniscentrum. “Wanneer een bedrijf in moeilijkheden komt, zijn het de uitzendkrachten en tijdelijke medewerkers die daar als eersten de dupe van zijn. Die buffer is nu meestal

opgebruikt. Bij arbeiders kunnen werkgevers nog terugvallen op het stelsel van tijdelijke werkloosheid, maar voor bedienden moeten bedrijven op zoek naar andere oplossingen. En die komen er, almaar vaker, op aangeven van alle sociale partners.” “Dat klopt”, bevestigt Ferre Wyckmans, algemeen secretaris van de Landelijke Bediendencentrale (LBC). “We juichen dat ook toe, en pleiten op dat vlak resoluut voor een beter gebruik van een aantal maatregelen en arbeidsregimes die vandaag al bestaan, maar vaak wat onder het stof zijn blijven liggen. Een uitbreiding van de mogelijkheid om tijdkrediet op te nemen is er daar één van, de premies van de Vlaamse overheid om het inkomensverlies bij gedeeltelijke werkloosheid te compenseren zijn een andere optie. De invoering van tijdelijke werkloosheid voor bedienden is wat ons betreft géén goed idee. Er zijn te veel wettelijke én financiële obstakels, en het zou fout zijn om nu in alle haast zo’n maatregel te nemen.”

o


009_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:18

Pagina 9

GSN I V ERLETIJDEN V O UW S IN SIS GID AN CRI V

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

09

om uw job te redden Werknemers én werkgevers die de handen in elkaar slaan in een poging zovel mogelijk banen te redden: het lijkt haast te mooi om waar te zijn, en dat is het soms ook. Een recent marktonderzoek van VGD bij 250 familiale ondernemingen en kmo’s geeft een heel ander beeld. Eén op vijf kmo’s vreest dat het de crisis niet zal overleven. En erger: bijna de helft van de ondervraagde kmo’s geeft openlijk toe nog niet met de medewerkers te hebben gecommuniceerd over de gevolgen van de crisis. “En dat is bijzonder jammer”, beseft ook Unizo-woordvoerder Thomas Compernolle. “Eens de economie opnieuw aanzwengelt, zullen uitgerekend de kmo’s het nog een stuk lastiger hebben dan grote bedrijven om goede medewerkers te vinden. Bedrijven die vandaag niet beseffen dat de crisis voor heel wat onrust op de werkvloer zorgt, lopen het risico hun beste medewerkers te verliezen.” Mensen via allerlei creatieve formules aan boord houden is dus één ding, duidelijk communiceren over de impact van de crisis op de werkvloer is zo mogelijk nog stukken belangrijker. Blijven opleiden “De aanpak van de huidige crisis verschilt in veel bedrijven fundamenteel van de strategie die ik bij vorige crises vaststelde”, vindt Jo Broux. Hij is vandaag hr-manager bij het Leuvense technologiebedrijf LMS en vervulde eerder al gelijkaardige topfuncties bij Alcatel-Lucent en Unilever. “Alle betrokken partijen zien de noodzaak van een zware besparingsronde in. Dat verklaart meteen

waarom ze bereid zijn om daar creatief mee om te gaan. Al betwijfel ik of dit alles zal volstaan, ik vrees dat de zwaarste klappen nog moeten komen.” Toch zondigen heel wat bedrijven nog tegen een aantal basisregels van een goed hr-beleid in tijden van crisis. “Zeker nu moet je als bedrijf voldoende aandacht blijven besteden aan competentiemanagement en opleidingsbeleid. Vaak moet je hetzelfde werk nu met een pak minder mensen rond krijgen. Bovendien blijft een goed opleidingsaanbod een heel motiverende factor voor de werknemers. Het is essentieel binnen het psychologische contract tussen werkgever en werknemer.” Het Roeselaarse ingenieursbureau Establis heeft die les alvast begrepen. Nu het iets rustiger is, investeert zaakvoerder Frederik Moortgat volop in de vorming van zijn bouwkundig ingenieurs. “Deze ingenieurs binnenhalen heeft me bloed, zweet en tranen gekost. We willen ontslagen kost wat kost vermijden. Vorig jaar hebben onze mensen keihard gewerkt, omdat we eigenlijk onderbezet waren. Nu draaien we ongeveer 10 procent minder omzet. De planning zit niet meer overvol, wel nog vol. Projecten worden uitgesteld omdat projectontwikkelaars sterk afhankelijk zijn van bankkredieten, huurders en kopers van gebouwen. En dat verloopt nogal moeilijk vandaag.” Binnen anderhalve maand komt er met andere woorden ruimte vrij voor opleiding. Moortgat: “Vorming kost inderdaad geld, maar ik zie dat als investeren in de toekomst. Of we die investering ook financieel kunnen dragen? Toch wel. Sinds ik de zaak vijf jaar

“De invoering van tijdelijke werkloosheid voor bedienden is géén goed idee. Er zijn te veel wettelijke én financiële obstakels.” FERRE WYCKMANS, ALGEMEEN SECRETARIS VAN DE LANDELIJKE BEDIENDENCENTRALE

geleden van mijn vader overnam, heb ik nog geen dividenden uitgekeerd. Zo heb ik een spaarpot aangelegd. Uiteraard kan je ontslagen niet uit de weg blijven gaan als de crisis nog twee jaar aanhoudt of als de omzet met 40 procent keldert.” Hr-manager als vertrouwenspersoon Broux wijst ten slotte ook op het belang van een transparante en consequente communicatie, een besef dat bij heel veel bedrijven nog altijd niet doorgedrongen lijkt. “Daar komt nog bovenop dat het hr-beleid in heel grote bedrijven de voorbije jaren almaar meer gecentraliseerd is. Een handvol mensen aan de top neemt beslissingen met een wereldwijde impact. Dat is een bijzonder nefaste evolutie. De hr-manager vervult vandaag meer dan ooit de rol van vertrouwenspersoon binnen het bedrijf. Als hij gedegradeerd wordt tot een soort van lokale boodschapper van slecht nieuws, die zelf niet meer geconsulteerd wordt bij ingrijpende beslissingen, dan komt dat de geloofwaardigheid niet ten goede.”

q


010_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:18

Pagina 10

COVERSTORY

q 10 scenario’s om uw job te redden

1

SCENARIO

Tijdkrediet Volledig tijdkrediet of een volledige onderbreking van uw werk: minimum drie maanden, maximum één jaar over de volledige loopbaan Halftijds tijdkrediet of tijdelijk halftijds gaan werken: minimum drie maanden, maximum één jaar over de volledige loopbaan 1/5 tijdkrediet of tijdelijk vier vijfde gaan werken: minimum zes maanden, maximum vijf jaar Naargelang de cao kunnen deze termijnen verlengd worden. Tijdens die periodes geniet de werknemer van een forfaitaire uitkering van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). De werknemer is beschermd tegen ontslag eenmaal hij de aanvraag indient. Welke vergoeding krijgt u wanneer u voltijds tijdkrediet neemt? < dan 5 jaar anciënniteit

5 jaar anciënniteit of >

444,39 euro Bruto

592,52 euro Bruto

399,39 euro Netto

532,50 euro Netto

MEER INFO OP WWW.RVA.BE

lVeel gebruikt? Heel populair lPro & contra? “Willy van Eeckhoutte van de advocatenassociatie Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse: “Voor een werkgever is het gevaarlijk het

2

SCENARIO

Jobrotatie Werknemers krijgen een andere (soms lagere) functie, al dan niet gekoppeld aan een salarisvermindering.

lVeel gebruikt? Bijna nooit in groep, wel regelmatig in individuele gevallen lPro & contra? Meestal bezuinigt de werkgever door taken van werknemers te herverdelen. Willy van Eeckhoutte: “Je krijgt bijvoorbeeld extra taken, maar je blijft evenveel verdienen.” lKan de werkgever dit verplichten? “Wanneer een functie contractueel heel breed omschreven is, kan dat. Anders moet de werknemer uitdrukkelijk en vrijwillig zijn toestemming geven.” lHoe lang? Onbeperkt. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Ja, indien de aangepaste functie samengaat met een loondaling.

3

SCENARIO

tijdkrediet zwaar te stimuleren. Alleen bedrijven die echt niet anders kunnen, trekken deze kaart. Een werkgever is slechts verplicht om 5 procent van zijn medewerkers gelijktijdig een tijdkrediet toe te staan. Maar het is niet verboden om nu over die wettelijke grens van 5 procent te gaan. Ik zie het vooral bij Belgische filialen van Amerikaanse groepen.” lKan de werkgever dit verplichten? Tijdkrediet is een recht van de werknemer en kan niet verplicht worden door de werkgever. lHoe lang? Beperkt in de tijd, tot maximum vijf jaar bij 1/5 tijdkrediet lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Weinig effect op pensioen de eerste drie jaar, na drie jaar wel een lager pensioen. Het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld in het volgende jaar verminderen proportioneel.

Collectief onbetaald verlof Werknemers blijven enkele dagen tot maanden thuis, zonder loon

lVeel gebruikt? Héél zeldzaam. lPro & contra? De goedkoopste formule voor de werkgever. “Theoretisch kan dit”, vertelt Willy van Eeckhoutte. “Maar collectief onbetaald verlof is een heel extreme maatregel.” lKan de werkgever dit verplichten? Neen, onbetaald verlof opleggen kan enkel na individueel overleg met de werknemer. “Onbetaald verlof duikt meestal op bij medewerkers die geen tijdkrediet kunnen opnemen en graag een wereldreis maken. Maar in crisistijd wordt dit zeldzaam.” lHoe lang? Volgens afspraak tussen werkgever en werknemer. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Ja, minder pensioen en het volgende jaar minder vakantiegeld en minder vakantiedagen want minder gewerkt in het vorige kalenderjaar.


011_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:20

Pagina 11

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

4

SCENARIO

Deeltijds werken Afspraak voor een werktijdverkorting van enkele uren of één tot meerdere dagen per week.

lVeel gebruikt? Ja, dit is de meest voorkomende maatregel. lPro & contra? Werktijdverkorting brengt voor de werkgever een substantiële besparing mee die zich onmiddellijk laat voelen. En veel werknemers zijn dikwijls niet ongelukkig met wat extra uren of dagen vrijaf. Deeltijds werken kan soms via een collectieve overeenkomst ingevoerd worden, na overleg met de vakbonden. “Maar dikwijls voeren bedrijven de werktijdverkorting in buiten de normale overlegstructuren”, zegt Willy van Eeckhoutte. lKan de werkgever dit verplichten? Neen, dat kan niet. Werkgever en werknemer moeten steeds onderling overeenkomen.

Willy van Eeckhoutte: “De meeste werknemers hebben een voltijds arbeidscontract. Ze moeten dus allen individueel en schriftelijk hun akkoord geven. Bij weigering kan de werkgever het voltijdse contract beëindigen en een deeltijds contract aanbieden. Maar dat is zeldzaam.” lHoe lang? Meestal voorgesteld als tijdelijk, al dan niet met een vaste termijn, bijvoorbeeld zes maanden. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Deeltijds werken impliceert een lineaire vermindering van loon en vakantiegeld: een 4/5de werkweek leidt tot een 4/5de loon. Dit leidt dus ook tot een iets lager pensioen en tot een vermindering van het recht op vakantiedagen.

lUit de praktijk:

“We besparen met Punch International 300.000 euro per maand” Alle 200 kaderleden en bedienden bij Punch Graphix en Punch Powertrain werken een half jaar vier vijfde. De Belgische holding Punch International levert technologie voor de grafische sector, de automobielindustrie en de telematica. De crisis dwingt de groep de duimschroeven aan te draaien. In de Duitse vestigingen van deze internationale holding, waar velgen voor sport- en personenwagens van de band rollen, verdwijnen één op drie banen. Alle 200 bedienden en kaderleden van Punch Powertrain in Sint-Truiden en Punch Graphix in Lier zullen zes maanden vier vijfde werken. Wim Deblauwe, chief financial officer van Punch International: “Als een bedrijf wil besparen, zoekt het een besparingsenveloppe eerder dan ontslagen. We hebben onze mensen een vrijwillige inspanning gevraagd. We sparen er 300.000 euro per maand mee uit.” Jan Van Riet, kaderlid bij Punch Graphix in Lier, volgde als lid van de ondernemingsraad de onderhandelingen van nabij. “Toen de directie de derde week van januari duidelijk maakte dat we drin-

gend moesten besparen, schrokken we echt. Oorspronkelijk had de directie een ander voorstel op tafel gelegd. Maar na intensieve onderhandelingen hebben we de formule van deeltijds werken erdoor gekregen. Door het voorstel in een cao te gieten, is iedereen verplicht er mee in te stappen. We hebben dat gedaan om verdeeldheid onder het personeel te voorkomen. De stemming gaat alleszins de goeie kant uit, er is een serieuze basis van ‘ja’-stemmen. De kans is zeker groot dat het systeem langer dan zes maanden blijft bestaan. We hebben een maximum van 24 maanden in de cao laten opnemen.” Was dit nu het best mogelijke voorstel voor het bedrijf en de werknemers? “We hebben duidelijk voor de firma gekozen. We zitten sowieso al krap qua personeel. Als we nog eens collega’s hadden moeten laten gaan, zou het voortbestaan van de onderneming in gevaar zijn gekomen.” Punch International heeft wel geprobeerd om de koopkracht voor de ‘lagere inkomens’ te behouden. Wim Deblauwe: “Al wie minder dan 3.125 euro bruto per maand verdient, blijft voltijds aan de slag en behoudt datzelfde brutosalaris.” D

Alle 200 bedienden en kaderleden van Punch Powertrain in Sint-Truiden en Punch Graphix in Lier zullen zes maanden vier vijfde werken. Het voorstel werd in een cao gegoten.

11


012_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:18

Pagina 12

COVERSTORY

Bij ArcelorMittal werken de bedienden en kaderleden ‘vrijwillig’ deeltijds met loonverlies. Ofwel blijven ze voltijds aan de slag, maar nemen ze in de periode maart tot en met mei verplicht één dag betaalde vakantie per week.

lUit de praktijk:

5

SCENARIO

Sneller betaald verlof opnemen De werkgever ‘vraagt’ aan de werknemers om nu reeds op bepaalde dagen betaald verlof op te nemen, bijvoorbeeld elke vrijdag. lVeel gebruikt? Vrij frequent. lPro & contra? “De wet stelt dat elke werknemer boven de achttien jaar tussen mei en oktober minstens twee aaneengesloten weken verlof moet kunnen genieten. Daar kan niet aan getornd worden.” lKan de werkgever dit verplichten? Advocaat Willy van Eeckhoutte: “Strikt genomen kan een werkgever zijn werknemer niet verplichten vakantie te nemen. Ik ken wel vele gevallen waarbij het bedrijf druk uitoefent op de werknemers om dit jaar verlof te nemen tijdens de paasvakantie.” lHoe lang? Tijdelijke maatregel, die jaar per jaar wordt bekeken. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Neen.

ArcelorMittal laat bedienden en kaderleden betaald verlof nemen of minder werken De Gentse productiesite van staalgigant ArcelorMittal draait al een tijd op amper 55 procent van haar productieniveau van afgewerkte producten. Voor haar arbeidersbestand is sinds november vorig jaar economische werkloosheid ingevoerd. Geen verrassing dat datzelfde management zich nu van haar creatiefste zijde toont om de 1.000 bedienden en 600 kaderleden evenzeer aan boord te kunnen houden. Uit betrouwbare bron vernam de redactie dat bedienden voor twee opties konden kiezen. Bij werktijdverkorting werken ze ‘vrijwillig’ deeltijds met loonverlies (80 procent, 50 procent of een periode helemaal niet). Ofwel blijven ze voltijds aan de slag, maar nemen ze in de periode maart tot en met mei verplicht één dag betaalde vakantie per week, vrij te kiezen. Woordvoerder Jan Cornelis bevestigt: “Ik besef dat dergelijke maatregelen niet populair zijn, anderzijds is het toch niet meer dan logisch dat we van bedienden en kaderleden ook een inspanning vragen? Ik hoop dat zij de ernst van de situatie inzien. Mensen die 100 procent willen blijven werken, kunnen de komende drie maanden één betaalde vakantiedag per week vastleggen of compensatierustdagen nemen. Wie dat wenst, kan bijvoorbeeld 80 procent werken en een aanvullende premie van het Vlaams Gewest krijgen. Daarmee raak je wel inderdaad niet aan een voltijds salaris.” Bestaat het gevaar niet dat door die verplichte snelle opeenvolging van betaalde

va te C B A va w ne ui de m no ge at

A op gr te ui an E


013_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

22:13

Pagina 13

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

6

Ouderschapsverlof opnemen

SCENARIO

Ouders van jonge kinderen (voorlopig tot 6 jaar, binnenkort tot 12 jaar) worden gevraagd hun ouderschapsverlof maximaal op te nemen. Er bestaan drie formules: ofwel neemt de werknemer zijn ouderschapsverlof in één keer op (maximaal drie maanden, eventueel opgesplitst: bijvoorbeeld elke zomer een maand), ofwel werkt hij gedurende een halfjaar halftijds, ofwel gedurende vijftien maanden vier vijfde. De werknemer kan voor elk kind ouderschapsverlof aanvragen. Zo heeft een vader met drie kinderen in principe recht op drie keer drie maanden voltijds ouderschapsverlof. lVeel gebruikt? “Vele werknemers genieten met volle teugen van dit recht”, stelt advocaat Willy van Eeckhoutte vast. lPro & contra? Voor een werknemer ouderschapsverlof mag aanvragen, moet hij minstens een jaar in dienst zijn. Bovendien moet hij zijn werkgever minstens drie maanden op voorhand op de hoogte brengen. Tijdens zijn ouderschapsverlof ontvangt hij geen loon, wel krijgt hij een maandelijkse forfaitaire uitkering van de RVA. Op deze netto-uitkering is de bedrijfsvoorheffing ingehouden.

n of

al emrte er de Bij r). oer Ik is ran reie lje ar de

vakantiedagen bedienden alles opsouperen tegen pakweg september? Wat volgt er dan? Verplicht onbetaald verlof opnemen? Cornelis: “Dat is pure speculatie.”

Welke vergoeding krijgt u als u ouderschapsverlof opneemt?

Bovenstaande mogelijkheden tot arbeidsduurvermindering bij ArcelorMittal in Gent kwamen er met de toestemming van de vakbonden. Maar wat gebeurt er met werknemers die er niet op wensen in te gaan? “De arbeidsduurvermindering is verplicht, net als de technische werkloosheid voor arbeiders. Ik ga ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en beseft dat de inspanningen niet enkel op de schouders van de arbeiders mogen terechtkomen.” En wat als de situatie na drie maanden nog even penibel of, straffer, nog slechter is? “Dat zullen we ten gepaste tijde evalueren. We weten niet hoe de economische situatie er binnen drie maanden zal uitzien.” ArcelorMittal bespaart tegelijk op andere manieren. Mensen die op pensioen gaan, worden niet vervangen. En de ArcelorMittalgroep gaf alle werknemers wereldwijd de kans om vrijwillig op te stappen – het zogeheten ‘vrijwillig vertrekprogramma’ – mits uitbetaling van een premie afhankelijk van de functie en de anciënniteit. Bij de site in Gent kon dat tot eind deze week. Exacte aantallen worden vooralsnog niet vrijgegeven. D

Bij volledige onderbreking

653,23 euro

13

Loopbaanvermindering tot halftijdse betrekking Jonger dan 50 jaar

Ouder dan 50 jaar

301,10 euro

510,73 euro

Loopbaanvermindering met een vijfde Jonger dan 50 jaar

Ouder dan 50 jaar

102,15 euro

204,30 euro

BRON: WWW.RVA.BE

lKan de werkgever dit verplichten? In principe is ouderschapsverlof een recht van de werknemer (wat betekent dat een werkgever de aanvraag niet kan weigeren). Bovendien wordt de werknemer in dit statuut sterk beschermd. Hij heeft het recht in dezelfde of gelijkwaardige functie terug te keren. Hij mag ook niet ontslagen worden lHoe lang? Tijdelijk. Al naargelang de gekozen formule. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Geen weerslag op het pensioen. Wel proportioneel minder vakantiedagen en -geld.


014_GPV1QU_20090228_VMGBI

7

SCENARIO

26-02-2009

20:22

Pagina 14

Arbeidsduurvermindering met aanmoedigingspremies van het Vlaams Gewest Hoeveel bedraagt de premie? Een bestaande maatregel uit 2002 waarbij het Vlaams Gewest aan werknemers in een onderneming met een herstructureringsplan maandelijkse premies geeft bij 50% minder werken een werkduurvermindering van minstens 10 procent. 20% minder werken Bijkomende voorwaarde: werknemers moeten 10% tot 19% minderwerken nog minstens 50 procent werken.

Bruto aanmoedigingspremie

Netto aanmoedigingspremie (11% voorheffing afgehouden)

146,46 euro 87,88 euro 58,59 euro

130,35 euro 78,21 euro 52,15 euro

BRON: WWW.WERK.BE/WN/AANMOEDIGINGSPREMIES

lVeel gebruikt? In januari en februari waren er 62 aanvragen. Ter vergelijking, vorig jaar was er maar één aanvraag. lPro & contra? Hoewel werknemers minstens 10 procent minder werken, hebben ze dankzij deze premie maar een beperkt inkomensverlies. Op de premie wordt 11 procent bedrijfsvoorheffing ingehouden. De premie is niet cumuleerbaar met andere aanmoedigingspremies.

lKan de werkgever dit verplichten? Via cao’s afgesproken voor iedereen. lHoe lang? Een Vlaamse werknemer heeft maximaal twee jaar recht op deze premie. Gedurende deze periode moet de werkgever erkend zijn als ‘bedrijf in moeilijkheden’. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Geen.

lUit de praktijk

Samsonite: 1 dag per week minder werken voor 10% minder loon plus een premie van het Vlaamse Gewest “Ach, ik zal er geen boterham minder voor moeten eten.” Ann Stradiot, als marketingmanager bij Samsonite bevoegd voor de nieuwe groeilanden, kan zich best vinden in het besparingsplan dat directie en vakbonden enkele weken terug voorlegden. “Ik vond dat eigenlijk nog een mooi voorstel. Twaalf weken lang werk ik vier dagen per week, en in ruil moet ik maar 10 procent brutoloon inleveren. En natuurlijk voel ik dat wel op het einde van de maand, maar als we daarmee een aantal banen kunnen redden, dan vind ik dat een mooie deal.” Nochtans staat er tegenover het besparingsplan geen concreet aantal jobs dat rechtstreeks gered wordt, maar dat vindt ze geen bezwaar. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en voelen zelf ook wel dat het vandaag allemaal veel moeizamer loopt. Iedereen heeft dus redenen om voor zijn baan te vrezen. Dat verklaart volgens mij ook waarom de overgrote meerderheid van het personeel dit voorstel goedkeurde. Mochten er toch nog naakte ontslagen volgen, dan heeft deze tijdelijke regeling ook geen nefaste gevolgen op de werkloosheidsuitkering of wat dan ook. En dat geldt ook voor het vakantiegeld of de dertiende maand.” Premie van 80 euro per maand “Kijk, de voorbije weken kwamen we in onze productieafdeling soms aan drie dagen economische werkloosheid per week”, vertelt Jan Meskens, vicepresident hr bij Samsonite Europe. “Ik hoef er geen tekening bij te maken dat zoiets op korte termijn ook gevolgen zou hebben voor een aantal van de zowat 270 bedienden binnen het bedrijf die rechtstreeks van de productie

afhankelijk zijn, zoals distributie, receptie of dienst-na-verkoop. Daarom heb ik de sociale partners rond de tafel gebracht, en hen voorgesteld een project uit te werken dat ons zou toelaten om een collectief ontslag in de meest getroffen afdelingen te vermijden. Concreet zullen we dus een aantal afdelingen sluiten gedurende twaalf maandagen, gespreid over een periode van vier maanden. Om de werknemers die verplicht worden in die regeling te stappen toch een zekere vorm van compensatie te bieden, betalen wij hen per dag afwezigheid toch een halve dag uit.” Voor de resterende halve dag kunnen ze wellicht ook nog aanspraak maken op een premie van het Vlaamse Gewest. Goed voor zowat tachtig euro per maand extra. “Het waren de vakbonden die ons op die mogelijkheid hebben gewezen. De aanvraag daarvoor is nu net vertrokken”, aldus nog Jan Meskens. “Parallel daarmee hebben we ook het percentage medewerkers dat tijdkrediet kan opnemen opgetrokken tot tien procent. Alle sociale partners – dus ook de werknemers zelf - hebben deze voorstellen bijzonder positief onthaald, en dus hebben we het hele pakket meteen ook in een cao gegoten. Niet onbelangrijk daarbij is dat we dit project op elk moment kunnen stopzetten. Lees: mocht de economie plots opnieuw aantrekken, dan kan iedereen opnieuw normaal aan de slag.” “Zonder de extra maatregelen waren er hier in Oudenaarde ongetwijfeld een aantal banen gesneuveld”, klinkt het nog. “De dalende verkoopscijfers zouden op korte termijn voor een groot cashflowprobleem hebben gezorgd. Knippen in de vaste kosten is dan de enige oplossing. Op arbeidersniveau kunnen we dat nog oplossen via economische werkloosheid, maar voor bedienden bestaat dit niet en moesten we dus zelf creatief uit de hoek komen. Daar zijn we met dit pakket maatregelen voorlopig aardig in geslaagd en ik ben heel blij dat onze werknemers ons daar in gevolgd zijn. En ja, vooral ons voorstel om hen toch nog een halve dag te betalen terwijl ze gewoon thuiszitten heeft hen wellicht over de streep gehaald. Dat vond ik ook niet erg: we moesten tot een win-winsituatie voor beide partijen komen, en daar zijn we aardig in geslaagd.” D

“Zonder extra maatregelen waren er hier in Oudenaarde ongetwijfeld een aantal banen gesneuveld”, klinkt het bij Samsonite.


015_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:22

Pagina 15

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

8

SCENARIO

Annualisering van de arbeid De werkgever kan ervoor kiezen om de werkuren van zijn werknemers anders in te delen. Is er gedurende een periode minder werk, dan kan hij vragen minder uren te presteren. In een drukkere periode wordt er dan weer extra gewerkt. lVeel gebruikt? Nu vooral in grotere ondernemingen (meestal via een cao), uitzonderlijk in kmo’s (via het arbeidsreglement) lPro & contra? Voor de werkgever is dit dé manier om de arbeidsregeling af te stemmen op rustige en drukke tijden. Let wel, hij mag zijn werknemers dagelijks maar tot twee uur boven of onder het afgesproken aantal uur laten werken. Op maandbasis plus of min vijf uur. Advocaat Willy van Eeckhoutte: “Per dag mag er niet meer dan negen uur gewerkt worden. Ook moet het bedrijf voor dit systeem een goede boekhouding

bijhouden, zodat op het einde van het jaar het correct aantal uren gewerkt is.” Het systeem kan relatief snel ingevoerd worden: ofwel via cao ofwel via een aanpassing van het arbeidsreglement. Voor de werknemers is dit dé manier om tijdens kalme periodes gas terug te nemen, wetende dat er in drukke periodes extra moet gepresteerd worden. lKan de werkgever dit verplichten? Afhankelijk van het arbeidsreglement lHoe lang? Kan permanent lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Geen

m ost ean te en

en er ban at rs ef oen an

en ud. au or n. ik ns swe we

ld e. foto Isabel Pousset

15


016_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:22

Pagina 16

COVERSTORY

9

SCENARIO

Werknemers leveren loon in Werknemers stemmen in met een vermindering van hun brutomaandloon, met bijvoorbeeld 1 procent. Deze maatregel kan voor het hele bedrijf gelden, maar kan ook individueel worden afgesproken.

lVeel gebruikt? Niet veel lPro & contra? Werknemers leveren een percentage van hun loon in, waardoor de loonkosten voor de werkgever lager liggen. lKan de werkgever dit verplichten? “Dit kan via cao opgelegd worden”, weet advocaat Willy van Eeckhoutte. “Vakbonden en werkgevers kunnen zo’n afspraak maken. Zelfs één vakbond kan in naam van alle werknemers een dergelijk

akkoord afsluiten. En alle werknemers moeten zich hier naar plooien.” lHoe lang? Meestal over twee jaar, de klassieke lengte van Belgische loonafspraken, maar met evaluatieclausule na een jaar. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Ja, minder loon betekent minder pensioen en minder vakantiegeld volgend jaar. Geen effect op aantal vakantiedagen.

lUit de praktijk

Atlas Copco redt 45 banen dankzij collectieve looninlevering De voorbije vijf jaar regende het nieuwe aanwervingen bij compressorenfabrikant Atlas Copco. Tot de bestellingen eind vorig jaar plots drastisch terugliepen. “We hebben daar in eerste instantie op ingespeeld door het contract van 250 tijdelijke werkkrachten niet te verlengen. Dat bleek evenwel niet voldoende”, vertelt Jan Vrints, hr-manager van de Airtech-afdeling. “Een vijftigtal bedienden die al op de rand van het brugpensioen stonden, werden vervroegd op brugpensioen gestuurd. Daarnaast kwam er, in samenspraak met de sociale partners, een voorstel op tafel waarmee we 45 naakte ontslagen bij de bedienden konden vermijden.” Alle 1.200 bedienden in het bedrijf kregen de kans om over dat voorstel te stemmen: iedereen

zou op vrijdagmiddag een uur minder werken, in ruil voor een inlevering van 1 procent op het brutojaarloon. “Het draagvlak voor deze maatregel bleek opvallend ruim. Van de 850 bedienden die effectief aan de stemming deelnamen, sprak ruim 90 procent zich uit voor dit plan.” Of hoe er, met een al bij al heel beperkte inlevering, zowat 45 banen konden gered worden. “Binnen ons bedrijf is er een traditie van goed sociaal overleg, maar ook ik was verrast over deze golf van solidariteit op de werkvloer”, aldus nog Jan Vrints. “Hoe lang deze maatregel van kracht zal zijn, daar hebben we voorlopig zelf ook geen idee van, maar het is wel duidelijk dat we hier als bedrijf sterker uitkomen.” D

1 procent loon inleveren, 45 jobs redden. 90 procent van de 850 bedienden ging akkoord met dit voorstel

10 SCENARIO

Een deel van het loon pas later uitbetalen Salarissen en bonussen worden later uitbetaald.

lVeel gebruikt? Advocaat Willy van Eeckhoutte: “Tot nu toe nog nooit gezien.” lPro & contra? “Hier is de speelruimte heel beperkt. Zo’n maatregel ligt heel moeilijk, want hij gaat in tegen de bestaande contractuele en wettelijke bedingen. Die kan de werkgever niet eenzijdig wijzigen. Volgens mij is dit niet mogelijk voor het tweewekelijkse salaris van de arbeider of het maandloon van de bediende”, reageert Willy van Eeckhoutte. “Het ligt wel gemakkelijker bij

vormen van variabele beloning zoals bonussen of rendabiliteitspremies die niet binnen een bepaalde periode worden toegekend.” lKan de werkgever dit verplichten? Neen, van elke werknemer heeft de werkgever een individueel akkoord nodig. lHoe lang? Tijdelijk. lGevolgen voor pensioen, vakantie en vakantiegeld? Niet als de som binnen hetzelfde jaar uitbetaald wordt. tekst De Redactie D

9


017_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:22

Pagina 17

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

lIntussen op de werkvloer:

17

1 op 2 wil deeltijds werken om ontslagen te vermijden 2 Tussen 19 en 22 februari vulden ongeveer 1.000 hooggeschoolde werknemers de online ‘crisisenquête’ van Vacature in. Dit zijn de resultaten.

Kent u vrienden of familieleden die door de malaise hun werk verloren? 46% Ja

54% Nee

Hebt u, als gevolg van de economische crisis, de afgelopen maanden al concurrentie gevoeld van uw collega’s? 18% Ja

82% Nee

Vreest u zelf voor uw job? 28% Ja

72% Nee

Heeft uw werkgever afgelopen 6 maanden collega’s moeten ontslaan als gevolg van de crisis? 28% Ja

72% Nee

Hebt u afgelopen halfjaar een andere job moeten zoeken als gevolg van de economische crisis? 4% Ja

96% Nee

Bent u tevreden bij uw huidige werkgever? 25% Ja

75% Nee

Verwacht u de komende zes maanden nog ontslagen? 45% Ja

55% Nee

Bent u bereid om deeltijds te werken, als u zo ontslagen kunt voorkomen? 49% Ja

51% Nee

Wist u dat…

13%

l van de werknemers die binnen de gezondheidszorg, de maatschappelijke dienstverlening of het onderwijs werken, vreest voor zijn baan, tegenover 36% van de werknemers binnen administratie en onthaal. HEEFT UW BEDRIJF MAATREGELEN INGEVOERD OM NAAKTE ONTSLAGEN TE VERMIJDEN?

9

vacature.com/jobbehoud

35%

l van de ondervraagden die in industriële sectoren werken, vreest om komend halfjaar zijn baan te verliezen, tegenover 10% bij de overheid, onderwijs en non-profit.


018_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:22

Pagina 18

SUCCESTAPES

“Je zegt niet ‘neen’ tegen Kofi Annan” Belg Serge Brammertz, openbaar aanklager aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag

2 Eerst zette hij zijn tanden in de moord op voormalig Libanees premier Hariri en de genocides in Darfur, Congo en Oeganda. Vandaag legt Serge Brammertz hooggeplaatste Joegoslavische oorlogsmisdadigers op de rooster in Den Haag. “Telkens als we uit eten gingen in Beiroet, werden de veiligheidsdiensten ruim op voorhand van onze komst verwittigd. Er zaten sluipschutters op alle omringende daken om mij te beschermen. U begrijpt dat ik graag pizza aan huis liet komen.” De Belgische jurist Serge Brammertz maakte tussen begin 2006 en eind 2007 internationaal furore als hoofd van de internationale onderzoekscommissie van de Verenigde Naties naar de moord op de Libanese premier Rafik Hariri. Zowel de Libanese als Syrische betrokkenen loofden de minzame Eupenaar voor zijn neutraliteit. Brammertz herinnert zich nog levendig de dag dat de kabinetschef van Kofi Annan hem belde. De toenmalige secretaris-generaal van de VN himself wou dat Brammertz naar Libanon ging. “Ik heb zeker getwijfeld, gezien het veiligheidsrisico. Maar ik kon niet nee zeggen tegen de secretaris-generaal.”

Serge Brammertz haalt een kader van de muur. We zien achttien gewapende kleerkasten of ‘close protection agents’, allen met donkere zonnebril. In het midden een man in een kostuum, met een identieke zonnebril: Serge Brammertz. “Ik kan me moeilijk inbeelden nog een keer in mijn leven zo’n uitdagende functie mee te maken als in Beiroet. Ik leefde er te midden van mijn onderzoek. Niet alleen politici werden er vermoord. Twee Libanese medewerkers van de politie en het leger kwamen om door een autobom, de meest gebruikte methode bij aanslagen.” Blitzcarrière Politiewerk betovert Serge Brammertz al sinds zijn twaalfde. “Zonder toen echt te weten waar het over ging. Maar vanaf het ogenblik dat ik strafrecht kreeg tijdens mijn studie rechten wist ik klaar en duidelijk dat ik in de magistratuur wou werken.” Wat volgt, leest als een blitzcarrière doorheen de Belgische magistratuur. “Dit jaar ben ik precies twintig jaar procureur, waarvan vijftien jaar in België. Als substituut van Eupen was grensoverschrijdende samenwerking met Nederland, Duitsland en Luxemburg dagelijkse kost.”

Toen hij gevraagd werd voor de post van nationaal magistraat in Brussel, bleek tweetaligheid een absolute vereiste. Brammertz: “Mijn Nederlands was niet goed genoeg. Daarom heb ik drie maanden twee keer per week intensieve avondlessen gevolgd. Uiteindelijk heb ik met succes het wettelijke taalexamen afgelegd.” Brammertz leidde als nationaal magistraat internationale onderzoeken rond drugstrafiek en mensenhandel. De Europese Commissie, de Europese Raad en de Internationale Organisatie voor Migratie schakelden hem veelvuldig in als expert. Nadien, als federaal procureur, staat Serge Brammertz al wijd en zijd bekend voor zijn expertise in internationale samenwerking over mensenrechten, terrorisme en wapenhandel. Een werkbezoek bij het Internationale Strafhof in Den Haag opent de poort tot zijn internationale carrière. Het Internationale Strafhof in Den Haag (ICC) vraagt Brammertz in 2003 mee te dingen naar de positie van adjunct-procureur. Uit een longlist van 130 kandidaten van over de hele wereld raakt hij op een shortlist van zes. En van de drie kandidaten die zich uiteindelijk voorstellen bij de Verenigde Naties in New York laat hij de beste indruk na. Zijn missie kondigt zich aartsmoeilijk aan:

Belg Serge Brammertz, topmagistraat: “Diplomaten vragen regelmatig of ik vind dat Servië klaar is om lidstaat te worden. Ik antwoord daar nooit op. Dat is een zuiver politieke beslissing.”

q


019_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:23

Pagina 19


020_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:23

Pagina 20

SUCCESTAPES

“Als Belgische procureur heb je onmiddellijk 100 à 200 experts ter beschikking bij een terroristische aanslag, op internationaal niveau heb je veel minder middelen.” SERGE BRAMMERTZ, OPENBAAR AANKLAGER BIJ HET JOEGOSLAVIË-TRIBUNAAL

q de regisseurs achter de genocides in Congo, Soedan en Oeganda berechten. “In die twee jaar bezocht ik tien, vijftien keer het Congolese Ituri en andere Afrikaanse landen. Heel moeilijk was dat. Congo is tachtig keer groter dan België, er waren honderdduizenden slachtoffers te betreuren. Om u een idee te geven. Toen ik op het ICC begon, telde het bureau van de procureur vier medewerkers voor het Congo-dossier. Je werkt in regio’s waar de rebellen soms nog altijd actief zijn. Enerzijds heb je veel minder middelen dan op het nationale niveau, maar anderzijds heb je te maken met veel grotere uitdagingen en verwachtingen. Als Belgische procureur heb je indien nodig onmiddellijk 100, 200 politiemensen, experts en analisten ter beschikking bij een terroristische aanslag. Je hebt controle over je territorium, er is een duidelijk wettelijk kader en je hebt de steun van de politiek en de publieke opinie. Perfect dus. Wil je als procureur naar Oeganda of Congo, dan moet je ten eerste de toelating krijgen. Je komt er maanden na de gruwel aan. Materiële bewijzen verzamelen is quasi onmogelijk, ooggetuigen beschermen heel moeilijk. In internationale strafzaken draait alles rond ‘linkage’, de link vinden tussen de

daders en hun opdrachtgevers. Maar je kan niet alle getuigen zomaar uit het land halen.” Moeders van Srebrenica Eind 2007, als er een opvolger is aangeduid in Libanon, verzeilt Serge Brammertz een tweede keer in Den Haag. Ditmaal draagt de nieuwe secretarisgeneraal van de VN, Ban Ki-Moon, hem voor. Begin januari 2008 jaar start Serge Brammertz er als openbare aanklager bij het Joegoslavië-tribunaal. Dat ‘Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië’ (ICTY) berecht de hooggeplaatste verantwoordelijken voor de tienduizenden slachtoffers van de oorlogsgruwel in de Balkan begin jaren negentig van de vorige eeuw. Brammertz eerste reis naar de regio brengt hem naar Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina. De ontmoeting met de ‘mothers of Srebrenica’ maakt veel indruk. “Zij zijn de echtgenotes of moeders van de 8.000 moslimmannen die er zijn vermoord in 1995. Je hebt nu Europese landen die vinden dat we zand moet gooien over dat verleden. We spreken over een oorlog in het hart van Europa amper vijftien jaar geleden. Dat is absoluut geen verleden tijd. Elke dag worden die vrouwen in Srebrenica geconfronteerd met de afwezigheid van hun familieleden, met de financiële en gezondheidsproblemen die eruit voortvloeien.” 21 juli 2008. Die datum zullen ze aan het ICTY niet licht vergeten. Nadat hij dertien jaar door de mazen van het net was geglipt, plukken de Servische autoriteiten Radovan Karadzic van een stadsbus in Belgrado.

De aanhouding van de voormalige politieke leider van Bosnië-Herzegovina doet het ICTY herleven. Want na de dood van de voornaamste beschuldigde, exJoegoslavisch president Slobodan Milosevic, in maart 2006, lag het tribunaal op apegapen. Brammertz: “Voor medewerkers die al tien jaar rond het dossier Karadzic hadden gewerkt was het een bijzonder emotionele dag.” Missie voor de helft volbracht, want bij zijn aantreden had Serge Brammertz nog een naam op zijn lijst ‘te arresteren’ gezet: de Bosnisch-Servische militaire leider generaal Ratko Mladic. Hoe optimistisch is Brammertz? “Na de aanhouding van Karadzic verwachtten velen dat Mladic een paar dagen later zou volgen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Beiden hebben een erg verschillende methodologie om zich schuil te houden.” Servië beschouwt die arrestatie van Karadzic als een blijk van goede wil richting Brammertz en het ICTY. Precies de verbetering van die bij wijlen getroebleerde relatie is één van de voorwaarden voor een volgende stap in de toenaderingsgesprekken van Servië met de Europese Unie. Hoe ervaart Serge Brammertz die politieke dimensie van zijn job? “Diplomaten vragen regelmatig of ik vind dat Servië klaar is om lidstaat te worden. Ik antwoord daar nooit op. Dat is een zuiver politieke beslissing.” Hoewel het Joegoslavië-tribunaal al teruggaat tot 1993 beklemtoonde de VN van meet af aan het tijdelijke karakter van het strafhof. Begin 2004 beslist de VNveiligheidsraad over een ‘completion strategy’ of afsluitingsplan. Resultaat: sinds 2004 mogen er geen nieuwe klachten geformuleerd worden. Tegen 2010 dooft het stapsgewijs uit. Vandaag behandelt het 1.000-


021_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:23

Pagina 21

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

De ontmoeting met de ‘mothers of Srebrenica’ maakte veel indruk op Serge Brammertz. “Zij zijn de echtgenotes of moeders van de 8.000 moslimmannen die er zijn vermoord in 1995.”

koppige tribunaal nog zeven lopende zaken, vijf zaken moeten nog van start gaan. Alle andere klachten werden overgeheveld naar de Balkan. Serge Brammertz: “Normaal moesten we eind dit jaar al 40 procent van onze medewerkers naar huis sturen. Maar eind vorig jaar heb ik de VN op het hart gedrukt dat de dossiers dan nog langer zouden duren. We zijn uiteindelijk overeengekomen dat het ICTY pas vanaf 2010 afslankt. Sommige van onze beste medewerkers aanvaarden nu al jobs op het Libanontribunaal, bij het ICC, de VN, enzovoort. Een van de risico’s is dat we aan het eind niet meer voldoende mensen overhouden.”

Naar wie kijkt Serge Brammertz op? “Ik hoop dat de nieuwe secretaris-generaal Ban Ki-Moon niet jaloers is. Kofi Annan is één van de weinigen van wie ik echt onder de indruk ben. Hij had als secretaris-generaal van de Verenigde Naties een grote dossierkennis. En hij deelde zijn sterke en duidelijke opinies altijd op een aanvaardbare manier mee.”

Niet marchanderen Strafzaken pleiten op nationaal of internationaal niveau, het blijkt letterlijk een wereld van verschil. “Er zijn wel honderden mogelijke dossiers. Je kan niet anders dan criteria hanteren, zoals het aantal en het soort slachtoffers, het profiel van de daders. Terwijl dat voor de individuele slachtoffers helemaal geen verschil maakt. Dat is zeker een van de grootste frustraties. Nationaal wordt elke straf vervolgd, een internationaal hof kan maar een beperkt aantal dossiers opvolgen. Dan hebben we het over de zogeheten ‘impunity gap’: wie gaat de dossiers behandelen die bij het Internationale Strafhof niet aan bod kunnen komen? Nu, in de Balkan valt het nog mee omdat Europa al jaren investeert in die regio, onder meer in de nationale juridische infrastructuur. Ik heb bijvoorbeeld dagelijks overleg met de procureurs oorlogsmisdaden in Servië, Kroatië en Bosnië.” De achterliggende filosofie: als het tribunaal wegvalt, moeten de rechtbanken in voormalig Joegoslavië sterk genoeg

staan om nog honderden aangeklaagden zelf te berechten. Kleeft op Brammertz extravagante Zwitserse voorgangster Carla Del Ponte het etiket ‘de jager’, dan omschrijven kenners hem als een ‘diplomatische technicus’. Heeft hij iets geleerd van Del Ponte? “Dat is veel gezegd. Maar meer dan veertig aanhoudingen in de regio, dat is zeker haar grote verdienste. Inhoudelijk verschilt mijn boodschap niet veel van de hare. In de regio stel ik altijd duidelijk dat de aanhoudingen er moeten komen. Je hebt niet de luxe in dergelijke functies dat je kan vechten met individuen. Je moet altijd je resultaat op de eerste plaats zetten en alles objectiveerbaar maken. Servië heeft ons laatste verslag aan de Veiligheidsraad aanvaard als een objectieve weergave van de situatie. Je moet duidelijk aangeven dat je nooit marchandeert.” Hoewel de stekker stilaan uit het ICTY wordt getrokken, vreest Serge Brammertz allerminst voor een kortsluiting van zijn carrière. “In het verleden bestond mijn volgende functie dikwijls nog niet eens. Ik sluit niet uit ooit naar België terug te keren.” tekst Nico Schoofs | foto’s Tim Dirven en Sara Terry D

21


022_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:26

Pagina 22

COLUMN

An Olaerts’ ongecensureerde kijk op de arbeidsmarkt en de wereld ver daarbuiten.

An Olaerts D

(Een beetje gelijk ‘Margootje’ van Wim Sonneveld.) Ik zat aan het ontbijt een boterham te doppen. Toen zag ik ineens een autootje stoppen. Het was een sleetje, zo groot en nog groter, parkeerde naast de thermosfles, vlakbij de boter. En ja hoor, daar ging het deurtje reeds open. Er kwam een mannetje naar buiten gekropen, van visie voorzien en grijs op de flanken, slecht voor mijn metrum, maar vriend van de banken. Hij zei: Ik ben Rogeetje met het BMW'tje en ik heb een C4'tje voor jou bij de hand. Lees maar in de krant, het loopt scheef met het land. Chinese ijver is slecht voor mijn cijfer. Ik vond dat Rogeetje niet zo moest storen. Zijn gammele rijmen konden mij niet bekoren. IJver en cijfers kunnen niet klinken. Ik kreeg ineens zin om Roger te verdrinken. Ik zei: Rogeetje, ik wil het niet weten. Laat mij met rust zolang ik niet heb ontbeten. Rogeetje

“Lees maar in de krant, het loopt scheef met het land” had naar gewoonte geen oren naar wat ik wenste en niet wilde horen. Het leek dat Rogeetje graag wilde voelen want hij ging door met het stellen van doelen. Hij sprak van akkoorden en dure hypotheken, twintig ontslagen en nog geldgebreken. Ik zei tegen Rogeetje dat als hij niet wilde stoppen, met zeuren over leuren en economieën in sloppen, dat ik hem in hete koffie zou soppen.

boze blik opnieuw naar Rogeetje. Hij probeerde zich achter een pistolet te verstoppen, die mepte ik aan kruimelen om Rogeetje te foppen. Ik gebood Rogeetje met het BMW'tje om te doen wat ik zei en wel vlug een beetje. Hij snapte dat het weldra zou zijn afgelopen en knoopte gedwee zijn overhemd open. Zijn pantalon zakte op zijn schoeisel van Boss, bloot zou ik hem straffen voor zijn arbeidsethos.

Rogeetje trok daarop grote ogen. Het gevaar dat hij liep had hij niet overwogen. De boekhouder had hem slecht ingelicht over wat kan gebeuren in een gedicht. Rogeetje besloot dat het tijd was om te vluchten, hij stoof weg over de kaas, dook in de muesli met vruchten. Hij ging in de aanval met drie rozijnen en bedreigde mij met onbenullige pijnen. Ik zei tegen Rogeetje dat hij een aansteller was en ik plukte hem uit de melk aan de kraag van zijn jas. Rogeetje schopte en schreeuwde zich hees, zijn jasje scheurde en hij viel in het vlees.

Rogeetje stond bij de paté met zijn piemel, hij had niets meer om het lijf behalve gefriemel. Ik nam een beschuitje en smeerde wat stroop toen ik merkte dat Rogeetje in zijn blootje wegsloop. Ik greep het mannetje bij zijn nekvel en zei: Rogeetje, wat denk jij nu wel. Van ontsnappen is geen sprake, je zit voorgoed in de knel. Ik stel voor dat je even op de salami gaat rusten tot we klaar zijn voor mijn meest drieste lusten. Rogeetje legde zich neer bij de feiten. Ik rolde hem op en ging door met ontbijten. Hij was de enige die me zoiets ooit flikte, zo zwoer ik terwijl ik Rogeetje doorslikte. D

En toen moest voor Rogeetje het ergste nog komen, tenslotte had hij mijn blijdschap ontnomen. Ik drukte met mijn vinger een deuk in zijn sleetje en spiedde met

REAGEREN?

9 vacature.com/column


023_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:37

Pagina 23

VACATURE.COM

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Welke vergoeding krijg ik als ik ontslagen word? De Opzegwijzer = Eerste Hulp Bij Ontslag

Denkt u eraan van job te veranderen? Of heeft uw baas u de deur gewezen? Weet dan wat uw rechten en plichten zijn en hou rekening met de opzegtermijn. Hoelang die duurt en welke vergoeding u krijgt, varieert naargelang volgende parameters:

q

Wat is uw brutojaarloon?

Vanaf een bedrag hoger dan 29.729 euro, wordt meestal de formule Claeys gebruikt. Let wel: in beide richtingen. Ook wanneer u zelf uw ontslag geeft, is dit een vaak gebruikt instrument. De formule is daarenboven anders wanneer uw brutojaarloon boven of onder 120.000 euro ligt. Ze is gebaseerd op de uitspraken van de arbeidsrechtbanken in geschillen tussen werknemers en werkgevers over ontslagvergoedingen en/of –termijnen.

q

Wat is uw anciënniteit?

Hoe langer u in dienst bent, hoe hoger de opzegvergoeding wanneer u ontslagen wordt en hoe langer u nog zal moeten blijven wanneer u zelf ontslag neemt. Al kunt u uiteraard in onderling overleg steeds een andere termijn afspreken.

q

Wat is uw leeftijd?

Hoe ouder u bent, hoe groter de opzegvergoeding.

Om het u gemakkelijk te maken vindt u op Vacature.com de Opzegwijzer. Op basis van uw salarispakket vertelt deze tool, ontwikkeld in samenwerking met SD Worx, u alles over uw opzegtermijn. Zorg er dus voor dat u zeker uw laatste loonbriefje bij de hand heeft, aangezien ook extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering of bedrijfswagen worden meegenomen

ING wil dit jaar wereldwijd 1 miljard euro besparen en 7.000 jobs schrappen. Voor België betekent dit een extra verlies van 315 banen.

in de berekening van het brutojaarloon. Nadat u alle gegevens hebt ingevuld, krijgt u een zicht op de wettelijke opzegtermijn en de opzegtermijn volgens de formule Claeys. Deze kunnen in sommige gevallen heel ver uit elkaar liggen.

WIL U OOK WETEN WAAROP U RECHT HEEFT?

www.vacature.com/opzegwijzer

9

23


024_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:48

Pagina 24

DOSSIER

OVERHEID

2 In september vorig jaar lanceerde Vacature haar Manifest voor Talent, met als voornaamste doel: werkgevers aanporren tot een divers personeelsbeleid. De Vlaamse overheid maakt er alvast werk van.

3 x diversiteit

bij de Vlaamse overheid

1

KRISTEL GEVAERT (41), administrateur-generaal voor facilitair management bij de Vlaamse overheid

Hoe bent u bij de Vlaamse overheid terechtgekomen? “Eerder toevallig. Ik werkte als nationaal vormingsverantwoordelijke bij het ACV. Omdat er nogal wat discussie was over assessments bij de overheid, nam ik - puur uit interesse voor de examens - deel aan de proeven voor adjunct leidend ambtenaar bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Uiteindelijk bleek ik als enige geslaagd. Totaal onverwacht ben ik daar aan de slag gegaan. Acht jaar later zochten ze vrouwen in topfuncties en zo ben ik in 2006 gestart als administrateur-generaal.” Wat houdt uw job in? “Ik leid een agentschap dat instaat voor de facilitaire dienstverlening binnen de Vlaamse overheid. Wij zorgen voor de

kantooromgeving, het beheer van meer dan duizend gebouwen en voor alles wat met gebouwgebonden diensten te maken heeft: van de onthaalbalie tot het bestellen van kantoormateriaal. Een derde luik is de catering en schoonmaak van meer dan honderd gebouwen. En ten vierde is er het beleidsvoorbereidend werk: wij informeren en adviseren het kabinet en vertalen de accenten van de minister in ons dagdagelijks werk.” Zit u al uw hele leven in een rolstoel? “Nee. Ik ben geboren met een probleem aan mijn rug, maar heb er nooit last van gehad, tot aan mijn zwangerschap. Ik heb dus een groot deel van mijn carrière afgelegd zonder in een rolstoel te zitten. Ook toen ik voor het Agentschap voor Personen met een Handicap werkte, was er nog geen sprake van een rolstoel: het een had niets met het ander te maken. Pas sinds 2004 zit ik in deze rolstoel. Daar heb ik zelf voor gekozen, al was het geen gemakkelijke beslissing. Voordien liep ik met twee krukken, maar daardoor heb je nooit de handen vrij. Mensen werden ongerust als ze met me praatten:

“Zodra we rond de vergadertafel zitten, vergeten de collega’s mijn rolstoel.” KRISTEL GEVAERT


025_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:49

Pagina 25

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

25

zal ze niet vallen? Het is nu makkelijker voor mezelf én de mensen rondom me. Ik wil me zo onafhankelijk mogelijk opstellen.” De Vlaamse overheid wil roldoorbrekend werken door meer mensen met een handicap aan te nemen. “En dat is nodig. Het idee bij werkgevers is nog altijd: een persoon met een handicap kan een aantal dingen niet. Terwijl ik vind dat je de zaak moet omdraaien: wat kan die persoon wél? Op dit moment werken er amper 0,78 mensen met een handicap bij de Vlaamse overheid. Het streefcijfer tegen 2010 is 4,5 procent: er is dus nog werk aan de winkel.” Kan u uw handicap in deze functie als een voordeel beschouwen? “Ik vind het een uitdaging om mensen de ogen te openen en hen erop te wijzen hoe moeilijk het is om met een rolstoel gebouwen in en uit te rijden. Ik ben bij kantoorinrichtingen natuurlijk de eerste om te vragen of de liften uitgerust zijn met klank voor de visueel gehandicapten. Buiten mijn werk heb ik geen hobby’s, net doordat ik in een rolstoel zit. Daardoor spendeer ik al mijn tijd aan mijn werk. Mijn werk is een uitlaatklep. Recent ben ik wel in de politiek gestapt: ik ben gemeenteraadslid en OCMW-raadslid in Dendermonde. Ik wil ook aan het maatschappelijk debat deelnemen. Ik zie de dingen anders en kan op tekorten wijzen, niet alleen op de werkvloer.” U straalt positivisme uit. “Natuurlijk zijn niet alle dagen even makkelijk. Het duurt even voor je die handicap zelf kan aanvaarden. Of beter: voor je ermee kan omgaan, want echt aanvaarden kun je nooit. In het begin van mijn verwerkingsproces had ik de neiging me te laten gaan. Ik begreep niet waarom ik mooie kleren zou aantrekken. Mijn man en mijn dochter hebben erop gewezen dat ik dat juist wél moet doen: zo leid ik de aandacht af van die handicap.” Zou u een andere job doen als u niet in een rolstoel zat? “Nee. Dat is ook het mooiste compliment dat ik kan krijgen van mensen in mijn werkomgeving. Zodra we rond de vergadertafel zitten, vergeten mijn collega’s dat ik in een rolstoel zit. Door gewoon mijn werk te doen, vergeten ze dat ik een beetje ‘anders’ ben. En zo hoort het ook.” q

Jobs bij de overheid vindt u van p. 28 tot p. 36 en van p. 41 tot p. 50


026_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:49

Pagina 26

DOSSIER

OVERHEID

3 2

IDRISS IBNOU-CHEIKH (43), directeur personeel & organisatie OCMW Hasselt

GONDA COCK (56), administrateur-generaal Agentschap Centrale Accounting aan de Vlaamse overheid Hoe bent u bij de Vlaamse overheid terecht gekomen? “Ik heb lang les gegeven, maar kreeg tijdens mijn loopbaan alsmaar meer interesse voor administratie, computers en automatisering. In 1995 was mijn jongste zoon dertien en dus een stuk onafhankelijker, waardoor ik het aandurfde om mijn job als onderwijzer vaarwel te zeggen. Ik specialiseerde me in financiële administratie aan de Hogeschool Gent en later aan de Universiteit Gent. In 2006 waren er bij de Vlaamse overheid vacatures in het kader van Beter Bestuurlijk Beleid. Het Agentschap Centrale Accounting werd in dat jaar opgericht, en ik mocht het leiden.” U staat aan de top op een leeftijd dat anderen aan het uitbollen zijn. “Klopt. Ik denk dat voor een vrouw het carrièreverloop iets anders ligt dan voor een man. Mijn man is ondertussen 80 procent gaan werken: voor hem hoeft het niet zonodig meer. Hij doet nu de boodschappen en ik ben degene die zich smijt in haar job. Vroeger was dat andersom. Zelfs toen ik enkele jaren geleden zwaar ziek werd, bleef ik doorwerken: het deed me deugd. Ik doe deze job met hart en ziel. Ik leid nu een dienst van vijftig personen: dat had ik vroeger niet gekund. Ik had de ervaring niet én kon het niet met mijn gezinsleven combineren. Ik zie nu ook vaak jonge vrouwen met kleine kindjes worstelen met de combinatie privé en werk. Dan wil ik soms zeggen: ‘Kalm aan, je hoeft toch niet per se op je veertigste aan de top te staan? Later is er nog alle tijd om een trapje hoger te klimmen.’” Hadden uw kinderen niet stiekem gerekend op oma voor de opvang van hun eigen kinderen? (lacht) “Dat is de zwakke plek in het verhaal. Ik had het vroeger makkelijker: mijn moeder kon altijd inspringen als mijn kinderen ziek waren. Op mij kunnen ze niet rekenen. Maar ik zorg ervoor dat de kleinkindjes in het weekend bij mij komen logeren. En mijn kinderen zijn natuurlijk trots op wat ik hier gerealiseerd heb.”

Hoe bent u bij de Vlaamse overheid beland? “Ik ben jurist van opleiding en was actief in het allochtone verenigingsleven. Via die interesses kwam ik terecht bij een koepelvereniging van allochtone socioculturele verenigingen, gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, en kon ik als educatief medewerker aan de slag. Na zeven jaar bij de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten, kwam ik bij het OCMW van Hasselt terecht.” Bent u voorstander van een diversiteitbeleid? “Natuurlijk is het positief dat de overheid diversiteit promoot, toch denk ik dat je niet op dezelfde nagel moet blijven kloppen. Ook al voldoen wij als werkgever aan alle voorwaarden, als de instroom van kandidaten er niet is, heeft het geen zin dat wij onszelf normen opleggen. Een diversiteitbeleid kan bovendien een stigmatiserend effect hebben. Zowel bij Belgen als bij allochtonen. Wat niet wil zeggen dat ik het diversiteitbeleid niet steun: ik heb zelf geen betere suggesties om het probleem op de arbeidsmarkt aan te pakken.” Wat scheelt er aan de instroom? “In bepaalde sectoren, en dan vooral voor jobs waar je een diploma voor nodig hebt, solliciteren


027_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:49

Pagina 27

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

WABLIEFT? buigt zich over de meest merkwaardige jobtitels

DEZE WEEK:

GRID CONTROLLER

D

Bedrijf: Fluxys

D

Werkterrein: Etterbeek (vlakbij Centraal Station)

D

Diploma: Bachelor (A1) technische richting, A2 technische richting met ervaring

D

Loon: Naargelang ervaring, forfaitaire shiftpremie van 27 tot 31 procent, pakket aan extralegale voordelen

D

Bedrijfswagen: Nee

D

Opleiding: Taalbad, theoretische opleiding en stage

D

Chef: Stefan Bux (Sr. Dispatching Officer)

simpelweg geen allochtonen. Werken bij een lokaal bestuur als maatschappelijk werker of verpleegkundige interesseert hen blijkbaar minder. Helaas, want daar liggen veel jobs voor het rapen. Het heeft met een gebrek aan diploma’s, maar vooral met waarden en opvoeding te maken. Een diversiteitbeleid begint in de huiskamer, het verenigingsleven, de moskee - net zoals de parochie - en het onderwijs.” U wil het probleem op de werkvloer relativeren? “Natuurlijk is er een probleem wanneer je vaststelt dat er structureel meer werkloosheid is bij allochtonen. Maar ik wil inderdaad relativeren. Is het omdat je allochtoon bent dat autochtonen je niet aanvaarden? Of hangt het samen met andere facetten? Waarom appreciëren mijn collega’s mij wel? Is het omdat ik als Antwerpenaar tussen Limburgers kom werken? Of als een man in een organisatie met veel vrouwen? Om maar te zeggen, er zijn zoveel facetten die even belangrijk zijn als mijn Marokkaanse afkomst.” tekst Ann Lemaître foto’s Lies Willaert D

HEBT U HET MANIFEST VOOR TALENT AL GETEKEND?

9 vacature.com/manifest

Grid controller klinkt als iets hightech met groene laserstralen en Keanu Reeves in de hoofdrol. Maar wat het precies betekent? Joost zal het weten. En dus klopten we aan bij adverteerder Fluxys, wat doet vermoeden dat we in de richting van aardgas moeten zoeken. Fluxys beheert namelijk de infrastructuren van alle gasvervoer in België. “Goed voor 4.000 kilometer buiswerk”, vertelt Stefan Bux. “Dat netwerk noemen we een grid. Ik ben op zoek naar een zevende grid controller om mee te draaien op de centrale dispatching in hartje Brussel. Geen grote zaal vol knopjes”, benadrukt Bux. “Het hele systeem is geautomatiseerd. De grid controller werkt met een computer.” Stefan Bux is verantwoordelijk voor de centrale dispatching van Fluxys. Op zijn dienst werken twintig mensen waaronder zes grid controllers, in drie ploegen van telkens vier man, ook in het weekend en op feestdagen. “Van 6 tot 14 uur, van 14 tot 22 uur en van 22 tot 6 uur”, vertelt hij. “Daarvoor krijgen ze een forfaitaire premie van 27 tot 31 procent. Ook als ze op vakantie gaan of ziek zijn.” Voor de rest kan de chef niet veel kwijt over het loon van de toekomstige grid controller. “Het hangt af van zijn ervaring”, zegt hij. “Bovendien ben ik niet aanwezig tijdens de loonbesprekingen. Enkel bij de interviews en de selectieproeven.”

Eens Stefan Bux een geschikte kandidaat heeft gevonden, moet hij worden geboetseerd tot een échte grid controller. Het begint bij tweetaligheid. Kent de aangeworven mens niet genoeg Nederlands of Frans, dan wordt hij tot drie weken in een taalbad ondergedompeld. Daarna komt het technische gedeelte. “Offline, in de vergaderzaal”, zegt Bux, “want voor hij aan de slag kan, moet hij alle installaties van België leren kennen, 4.000 kilometer aan communicerende vaten en een heleboel stations. Er zijn twee soorten gasleidingen: transportleidingen naar klanten en transitleidingen, bijvoorbeeld van Engeland naar Duitsland. Er zijn ook twee soorten gas: hoogcalorisch gas uit pakweg Noorwegen en laagcalorisch gas uit Nederland. In onze mengstations kunnen we van hoogcalorisch ook laagcalorisch gas maken.” De toekomstige grid controller spitst best de oren want na twee, drie maanden moet hij over naar de praktijk. Eerst draait hij dubbel met een ervaren collega, maar stukje voor stukje gaat hij zelfstandig aan de slag. “Controle is één”, zegt Stefan Bux, “maar het is niet alles. Een grid controller heeft veel contact met de buitenwereld. Hij is verbonden met het radionetwerk van de politie en de brandweer en hij hangt vaak aan de telefoon, onder andere met onze onderhoudsploegen in gans België. Zonder overleg met de grid controller geen interventies. De verantwoordelijkheid is groot, maar de werkbelasting is normaal. Ze is alleen onregelmatig verdeeld. Op piekmomenten heeft een grid controller het heel druk. Met tegelijk extra gas voor een klant, onderhoud, omlegging van leidingen en oproepen van verdwaalde particulieren die met een gasgeur zitten. De grid controller moet het allemaal netjes afhandelen. Daarom zoeken we stressbestendige mensen.” tekst An Olaerts D

27


028_GPV1QU_20090228_VMGBI

28

26-02-2009

19:33

Pagina 28

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Dankzij meer dan 1 500 enthousiaste medewerkers beschikt het OCMW van Roeselare over een ruime waaier aan diensten: een sterk uitgebouwde sociale dienst, een Kindermobile met onder meer een revalidatiecentrum en meerdere kinderdagverblijven, vier woonzorgcentra en een vijfde in aanbouw, twee dienstencentra en een uitgebreid aanbod aan thuiszorgdiensten, ... Ook het Stedelijk Ziekenhuis behoort tot deze OCMW-koepel. Voor de komende jaren staat een groot veranderingstraject op stapel teneinde verder te evolueren naar een dynamische, transparante en efficiënte overheidsorganisatie die klaar is voor de vele uitdagingen van de toekomst. Voor het versterken van onze managementstructuur en ter ondersteuning van diverse nieuwe projecten zijn momenteel volgende functies (m/v) vacant:

DIRECTEUR PERSONEEL & ORGANISATIE (A5a-A5b) Je verdiende reeds je strepen als HR-professional? Of je stond reeds in voor het ganse HRM-beleid in een organisatie? Durf het dan aan om voor ons een HRM-beleid te ontwikkelen én te implementeren! Word onze menselijke steunpilaar en bereid je voor op een reeks mooie uitdagingen!

DIENSTHOOFD GEBOUWEN, ONDERHOUD & HORECA (A1a-A2b) Als leidinggevend coördinator-expert van de dienst beheer je het OCMW-patrimonium en garandeer je een strikte budgetbewaking. Jij bent de gesprekspartner voor de architecten- en studiebureaus bij de nieuwe bouwwerken en renovaties. Aanverwante opdrachten zoals coördineren en beheren van het hotelgebeuren, onderhoud, toegangscontrole, telefonie, … horen tot je takenpakket.

COÖRDINATOR GEBOUWEN, ONDERHOUD & HORECA (B4-B5) Je bent een geboren expert inzake hoteldiensten. Jouw kernopdracht bestaat uit het optimaliseren van de onderhouds- en horeca-dienstverlening. Je ondersteunt het dienst- en departementshoofd Facility bij het uittekenen van een horecabeleid.

PREVENTIEADVISEUR NIVEAU II (B1-B2-B3) Je bent geboeid door preventie & bescherming op de werkplek. Je assisteert ook bij alle activiteiten die passen in de ontwikkeling en opvolging van het dynamisch risicobeheerssysteem. Met jouw advies en coördinatie draag je actief bij tot voortdurende ontwikkeling van het welzijnsbeleid. Je verleent advies aan het operationele management en coördineert de nodige opleidingen.

JURIST ALGEMENE ZAKEN (A1a-A2a) Dankzij jouw specialistische inbreng verzorg je de interne juridische dienstverlening. Je staat de personeelsleden en het management van OCMW Roeselare bij met juridisch advies en je vertegenwoordigt het OCMW in rechte.

DESKUNDIGE PERSONEEL & ORGANISATIE (B1-B2-B3) Personeelsdossiers opvolgen en beheren behoren tot jouw kernopdracht. Je hebt affiniteit met het bredere HR-domein en je kan op verschillende onderdelen ervan ingezet worden.

BEKIJK HET EENS ANDERS

AANBOD: we bieden jou een fascinerende en maatschappelijk relevante functie, in een dynamische en mensvriendelijke omgeving in volle evolutie. Gezien de op stapel staande vernieuwingsprojecten zul je je ten volle kunnen uitleven in uitdagende projecten. Naast een aantrekkelijk loon bieden we jou een vaste benoeming, een aantrekkelijk verlofstelsel en een aantal extralegale voordelen: gratis hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer (goed bereikbaar!), maaltijdcheques … Voor de directeur, het diensthoofd, de coördinator en de preventieadviseur wordt alle relevante beroepservaring in de privésector gehonoreerd en alle anciënniteitsjaren bij de overheid; voor de jurist, de deskundige P&O en de werkbegeleider honoreren we enkel alle anciënniteitsjaren bij de overheid. MEER INFORMATIE: een uitgebreide functiebeschrijving, de salarisvoorwaarden, de volledige aanwervingsvoorwaarden, een visietekst, de organigrammen, de volledige selectieprocedure en de contactpersonen waarbij je terechtkunt voor meer inhoudelijke informatie vind je allemaal terug op www.jobpunt.be onder de knop 'vacatures'.

Solliciteren kan tot uiterlijk maandag 23 februari 2009. Meer informatie en het adres waarnaar je je sollicitatiebrief en cv kunt sturen, vind je allemaal terug op www.jobpunt.be onder de knop 'vacatures'.

Word je liever leidinggevende in ons ziekenhuis? Ook voor jou hebben we verschillende uitdagingen in petto! Kijk vlug op www.jobpunt.be.

De grindcel bij POM Limburg ondersteunt de werking van het grindcomité en de subcomités. Voor meer informatie kan je terecht op www.grind-limburg.be of telefonisch via 011 30 01 00 (ir. Jos Caerlens). Ter versterking van ons team zijn we momenteel op zoek naar (m/v):

projectbegeleider (halftijds)

project- en dossierbeheerder (voltijds)

administratief medewerker (halftijds)

Voor het onderzoekscomité dat onderzoeksprogramma’s vaststelt voor de ontwikkeling en commercialisering van grindsubstituten. Jouw functie: je maakt deel uit van de grindcel en staat in voor de ondersteuning van het onderzoekscomité. Het opvolgen van projectdossiers en onderzoeksopdrachten maakt een belangrijk deel uit van je takenpakket. Hiervoor leg je contacten met verschillende partners in het werkveld zoals (grind)bedrijven, onderzoeksinstellingen, … Jouw profiel: je bent een bachelor of gegradueerde in een technische of bouwkundige richting en je beschikt over 3 jaren beroepservaring. Kennis van de grindproblematiek en overheidsopdrachtenwetgeving is een plus. Je werkt zelfstandig en bent goed in het respecteren van deadlines. Samenwerken met externe partners ligt je. Je bent een sterke communicator en beschikt over de nodige rapporteringsvaardigheden. Je kan vlot overweg met MS-Word en -Excel.

Voor het herstructureringscomité dat samen met de partners instaat voor de herinrichting van grindgebieden, van ontwerp tot realisatie. Jouw functie: je maakt deel uit van de grindcel en staat in voor de voorbereiding, begeleiding en opvolging van technische dossiers voor het herstructureringscomité. Het voorbereiden, opstellen en onderzoeken van lastenboeken voor overheidsopdrachten met betrekking tot de herinrichting van grindgebieden maakt een belangrijk deel uit van je takenpakket. Hiervoor leg je contacten met verschillende partners in het werkveld zoals (grind)bedrijven, andere overheidsdiensten … Jouw profiel: je bent een bachelor of gegradueerde in een technische of bouwkundige richting en je beschikt over minimum 3 jaren beroepservaring. Kennis van de grindproblematiek en overheidsopdrachtenwetgeving is een plus. Je werkt proactief en neemt initiatief. In teamverband werken en samenwerken met externe partners ligt je. Je bent een sterke communicator en beschikt over de nodige rapporteringsvaardigheden. Je kan vlot overweg met MS-Word en -Excel en AutoCad.

Voor de grindcel die de werking ondersteunt van het grindcomité en de sub-comités. Jouw functie: als verslaggever-notulist maak je de notulen van de besprekingen gevoerd in de vergaderingen van het grindcomité, het onderzoekscomité en het sociaal comité. Je redigeert telkens het verslag en levert dit digitaal aan. Je stelt ook het ontwerpjaarverslag op van het grindcomité en de subcomités. Jouw profiel: je bent een gegradueerde, discreet en respecteert de vertrouwelijkheid van de bekomen informatie. Je werkt zelfstandig en levert je werk correct en snel af. Je bent een sterke communicator en beschikt over de nodige rapporteringsvaardigheden. Je kan vlot overweg met MS-Word en -Excel.

Wij bieden jou: voor al deze functies wordt een contract van onbepaalde duur aangeboden, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een uitdagende werkomgeving. Interesse? Stuur dan je gemotiveerde sollicitatiebrief met uitgebreid cv uiterlijk 16 maart 2009 naar ferdi.sporen@pomlimburg.be of POM Limburg, Kunstlaan 18, 3500 Hasselt.

Grindcel


029_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:34

Pagina 29

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

29

weg van water,

werken aan morgen

Om ons W&Z-team te versterken zijn wij op zoek naar (m/v):

4 PROJECTINGENIEURS BOUWKUNDE statutair - Willebroek (1) – Gent (3)

PROJECTINGENIEUR BOUW- EN MILIEUKUNDE statutair - Antwerpen

weg van water

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

Aanbod: W&Z biedt: voor de functies van projectingenieur bouwkunde en projectingenieur bouw- en milieukunde: een statutaire functie en een brutostartsalaris van 3 254,12 euro per maand, een bedrijfswagen en laptop; voor de functie van projectingenieur Scheldekaaien: een tijdelijk contract van 3 jaar en een brutostartsalaris van 2 789,78 euro per maand, een bedrijfswagen en een laptop; voor de functie van projectingenieur onderhoudsaannemingen: een statutaire functie en een brutostartsalaris van 2 789,78 euro per maand, een bedrijfswagen en laptop; voor de functies van patrimoniuminspecteur, bouwkundig tekenaar-ontwerper en werfinspecteur: een statutaire functie en een brutostartsalaris van 2 065,4 euro per maand. Voor de functie van werfinspecteur kan je gebruik maken van een dienstwagen. Daarnaast zijn vorming, opleiding en training vanzelfsprekendheden bij W&Z, want ze laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, een stevig pakket verlofdagen en maaltijdcheques. Voor alle functies kan relevante privé-ervaring tot maximum 9 jaar worden gevaloriseerd.

Functie: je bent verantwoordelijk voor uiteenlopende projecten in de waterbouw en begeleidt deze van begin tot eind. Je bent het centraal aanspreekpunt voor alle betrokken partijen zoals aannemers, gemeentebesturen en belangenverenigingen. Als projectingenieur bouw- en milieukunde behoren baggerwerken en het opvolgen van milieukundige aspecten voor de projecten tot je takenpakket. Geboeid en graag meer info: www.sigmaplan.be of www.seineschelde.be. Profiel: voor de functie van projectingenieur bouwkunde heb je een diploma burgerlijk ingenieur bouwkunde, voor de functie van projectingenieur bouw- en milieukunde heb je een diploma burgerlijk ingenieur bouwkunde of bio-ingenieur. Voor de functie van projectingenieur bouw- en milieukunde is kennis van milieuwetgeving een pluspunt.

PROJECTINGENIEUR SCHELDEKAAIEN contractueel - Antwerpen

Functie: je wordt ingezet op het dossier van de herinrichting van de Scheldekaaien te Antwerpen, waarvoor W&Z samen met de stad Antwerpen een Masterplan uitwerkt. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en begeleiding van de deelprojecten vanaf de ontwikkeling tot en met de realisatie. Je bent het centraal aanspreekpunt voor alle betrokken partijen zoals aannemers, de verschillende betrokken instanties en de belangenverenigingen. Profiel: je hebt een diploma master in de industriële wetenschappen of industrieel ingenieur en hebt affiniteit met bouwkunde.

PROJECTINGENIEUR ONDERHOUDSAANNEMINGEN statutair - Willebroek

Functie: je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse bouwkundige onderhoudswerken van de infrastructuur langs en op de bevaarbare kanalen. Je schrijft de bestekken en leidt verder zowel technisch als administratief de uitvoering van deze onderhoudswerken en volgt deze van a tot z op. Profiel: je hebt een diploma industrieel ingenieur bouwkunde of industrieel ingenieur in een andere discipline met ervaring in bouwkundige projecten. Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

PATRIMONIUMINSPECTEUR statutair - Willebroek

Functie: je controleert of de bestaande infrastructuur (kaaien, sluizen, dijken) nog in overeenstemming is met de vooropgestelde kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. Je voert ter plaatse inspecties uit en brengt verslag uit over de inspecties en de herstellingen die dienen te gebeuren. Profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig in een technische richting, bij voorkeur bouwkunde of mechanica. Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je kan zwemmen.

Interesse?

Voor meer informatie over de functies in Antwerpen kan je terecht bij Anja Verdonck, 03 860 63 66. Voor meer informatie over de functies in Willebroek kan je terecht bij Muriel Vermeersch, 03 860 63 71. Voor meer informatie over de functies in Gent kan je terecht bij Veerle Goethals, 09 268 02 26. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie en de standplaats kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 8 maart 2009. Uitgebreide functiebeschrijvingen kan je vinden op www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’.

BOUWKUNDIG TEKENAAR-ONTWERPER statutair - Willebroek

Functie: je ontwerpt en tekent plannen voor nieuwe infrastructuurwerken. Je verzamelt en verwerkt de topografische en bouwkundige gegevens van het bestaande patrimonium. Profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig in een technische richting. Kennis van een bouwkundig tekenpakket is een vereiste.

WERFINSPECTEURS statutair - Antwerpen

Functie: je volgt de verschillende werven op het terrein op. Je controleert de uitvoering van de werken conform de uitvoeringsplannen en de bestekvoorwaarden. Je onderhoudt interne en externe contacten, volgt werfvergaderingen op en ziet toe op de toepassing van de veiligheidsvoorschriften. Jij bent de vertegenwoordiging van W&Z op de werf. Profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig in een technische richting. Je hebt een rijbewijs B.

Voor Waterwegen en Zeekanaal zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

www.jobpunt.be


030_GPV1QU_20090228_VMGBI

30

26-02-2009

19:36

Pagina 30

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

stadleuven Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) is een dochteronderneming van de stad Leuven, die op een zelfstandige en bedrijfsmatige wijze vastgoed ontwikkelt en beheert in het algemeen stedelijk belang. Het AGSL biedt meer en betere mogelijkheden om stadsvernieuwings- en stadsontwikkelingsprojecten in Leuven te realiseren. Voor de verdere uitbouw van het team zijn we momenteel dringend op zoek naar een (m/v):

| vacatures |

VASTGOEDBEHEERDER niveau bachelor

Je bent verantwoordelijk voor het beheren van vastgoedoperaties (kopen, verkopen, huren, verhuren, … van gronden en panden) voor rekening van de stad en het AGSL. Je zoekt locaties voor gebruikers en omgekeerd. Je maakt contracten en akten op en bereidt dossiers voor de bestuursorganen van het AGSL en de stad voor. Je volgt de dossiers op die aan notarissen, makelaars en andere dienstverleners zijn uitbesteed. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de medecontractanten (huurders, …). Je beschikt over een einddiploma op bachelorniveau. Een opleiding in en/of ervaring met vastgoed zijn bijkomende troeven. Je bent vertrouwd met het zorgvuldig beheren van administratieve dossiers. Voeling met de Leuvense context is een pluspunt. | Aanbod | Een boeiende, uitdagende functie met een belangrijke verantwoordelijkheid en een grote onafhankelijkheid binnen een klein, dyna-

| Interesse | Jouw sollicitatiebrief en cv waarin je duidelijk je troeven voor deze functie aangeeft, kan je sturen naar het advieskantoor Hudson, t.a.v. mevr. Inge Verheyden, Moutstraat 56, 9000 Gent, hrs.government@hudson.com. Bij de briefselectie en cv-selectie zal de mate waarin je aan bovenstaand profiel beantwoordt van doorslaggevend belang zijn. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 16 maart 2009.

Leuven staat open voor de inzet en het talent van iedereen.

Het Stedelijk Ziekenhuis van Roeselare, behorend tot de OCMW-koepel, is het laatste decennium uitgegroeid tot een uiterst gespecialiseerde verzorgingsinstelling met kwaliteitsgeneeskunde en waarin de patiënt een menselijke benadering krijgt. Spitstechnologie gekoppeld aan de nieuwste medische kennis en vaardigheden staan ten dienste van de patiënt. Een team van 650 verpleegkundigen, paramedici en andere medewerkers en meer dan 70 ziekenhuisartsen staan klaar om de patiënten met de beste zorgen te omringen. De evolutie en vernieuwing zullen in de toekomst versneld worden verdergezet. Om onze managementstructuur te versterken zijn we op zoek naar een (m/v):

financieel administratief directeur (A5a-A5b) Ben jij de m/v die deze nieuwe directie op poten wil zetten? Met jouw organisatietalent optimaliseer je de financiële, administratieve en ICT-diensten. Leidinggeven op een inspirerende en motiverende wijze is hierbij een must. Popel je al om veranderingstrajecten op te starten? Solliciteren kan tot uiterlijk maandag 9 maart 2009. Stuur je motivatiebrief met uitgebreid cv, met vermelding ‘OCMW Roeselare’ naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Sara Calmein, Technologielaan 11, 3001 Heverlee of mail dit alles naar: sollicitaties@jobpunt.be.

diensthoofd administratie (A1a-A2a) Je coördineert en volgt procedures en richtlijnen op in de ziekenhuisadministratie. Je rapporteert aan de financieel administratief directeur. Dagdagelijks motiveer je de administratieve medewerkers en stuur je hen aan in hun takenpakket. Solliciteren kan tot uiterlijk donderdag 12 maart 2009. Stuur je motivatiebrief met uitgebreid cv, met vermelding ‘OCMW Roeselare’ naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Sara Calmein, Technologielaan 11, 3001 Heverlee of mail dit alles naar: sollicitaties@jobpunt.be. Aanbod: we bieden jou een fascinerende en maatschappelijk relevante functie, in een dynamische en mensvriendelijke omgeving in volle evolutie. Gezien de op stapel staande vernieuwingsprojecten zul je je ten volle kunnen uitleven in uitdagende projecten. Naast een aantrekkelijk loon bieden we jou een contract van onbepaalde duur, een aantrekkelijk verlofstelsel en een aantal extralegale voordelen: gratis hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (goed bereikbaar!), maaltijdcheques, … Voor de directeur wordt alle relevante beroepservaring in de privésector gehonoreerd en alle anciënniteitsjaren bij de overheid. Voor het diensthoofd honoreren we twaalf jaar relevante beroepservaring in de privésector en alle anciënniteitsjaren bij de overheid. Meer informatie: een uitgebreide functiebeschrijving, de salarisvoorwaarden, de volledige aanwervingsvoorwaarden, een visietekst, het organigram, de volledige selectieprocedure en de contactpersonen vind je allemaal terug op www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’. Of heb je zin in een andere job met verantwoordelijkheid binnen OCMW Roeselare? Ook voor jou hebben we enkele uitdagingen in petto! Kijk vlug op www.jobpunt.be.

www.szr.be


031_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:37

Pagina 31

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

31

is op zoek naar jou! WAT BIEDT OCMW GENT? Werkzekerheid

Plaats voor ambitie

OCMW Gent staat open voor iedereen die advies of hulp wenst over budget, wonen, opleiding, werken, administratie, opvoeden en ouder worden. Hiervoor staan meer dan 1 600 medewerkers in. Werken kan er in het hartje van de stad of in de groene stadsrand. OCMW Gent is momenteel op zoek naar enthousiaste medewerkers (m/v):

Opleidingskansen

Werk en leven in evenwicht

bouwkundig ingenieur niveau A, contractueel

Contract

JOUW FUNCTIE

TEWERKSTELLINGSPLAATS?

JOUW PROFIEL

jurist niveau A, contractueel

WORD JE ONZE COLLEGA?

JOUW FUNCTIE

Gelieve v贸贸r 16 maart 2009 te reageren.

JOUW PROFIEL

centrumleider niveau B, statutair JOUW FUNCTIE

JOUW PROFIEL

Binnen het OCMW Gent staan we open voor alle kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.

www.jobpunt.be


032_GPV1QU_20090228_VMGBI

32

26-02-2009

19:40

Pagina 32

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Mechelen is een sterk groeiende centrumstad. De historische rijkdom van de stad in combinatie met stevig amusement en een brede waaier aan cultuur nodigt talloze bezoekers uit. De binnenstad is volledig geherwaardeerd: een bedachtzaam mobiliteitsbeleid met winkel-wandelstraten en de aanleg van ondergrondse parkeerterreinen, een duurzaam milieubeleid, degelijke ruimtelijke ordening en fraaie groenbeplantingen. De Mechelse stadsadministratie werkt dagelijks aan een leefbare samenleving. Wil je in de toekomst van Mechelen een cruciale rol spelen, dan kan dat. We zoeken een (m/v):

adviseur-afdelingshoofd openbaar domein (statutair) Jouw functie: je hebt de directe leiding van de afdeling openbaar domein. Je bent eindverantwoordelijke voor de organisatie van je afdeling. Je organiseert en managet processen zowel binnen je afdeling, het departement als binnen de stad. Je organiseert een degelijk wegenbeheer, gericht op kwaliteit en met aandacht voor actuele ontwikkelingen en de huidige omstandigheden.

Jouw profiel: je combineert een masterdiploma in de wegenbouw (ingenieur, ingenieur-architect of industrieel ingenieur) of gelijkwaardig met minimaal twee jaar relevante werkervaring.

adviseur-afdelingshoofd gebouwen (statutair) Jouw functie: je hebt de directe leiding van de afdeling gebouwen. Je bent eindverantwoordelijke voor de organisatie van je afdeling. Je organiseert en managet processen zowel binnen je afdeling, het departement als binnen de stad. Je organiseert een degelijk gebouwenbeheer, gericht op kwaliteit en met aandacht voor actuele ontwikkelingen en de huidige omstandigheden.

assistent-architect

Jouw profiel: je combineert een masterdiploma in de bouw (ingenieur, ingenieur-architect of industrieel ingenieur) of gelijkwaardig met minimaal twee jaar relevante werkervaring.

(contractueel)

Jouw functie: je staat in voor de opdrachtomschrijving, de leiding en de controle van werken in eigen beheer en ondersteunt de architecten bij hun taken (onderzoek van dossiers, verzamelen van gegevens, …). Je maakt bestekken, meetstalen en ramingen op.

Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig in bouwgerelateerde studierichtingen, bij voorkeur architect-assistent of je behaalt dit diploma binnen de vijf maanden na inschrijving. Praktijkervaring in de bouwsector is een pluspunt.

Wij bieden jou: een boeiende, uitdagende functie (38 uren/week) met verantwoordelijkheid in een stabiele omgeving. Voor de functies adviseur-afdelingshoofd openbaar domein en adviseur-afdelingshoofd gebouwen een brutostartsalaris van 3 257 euro per maand (minimum 1 894 euro netto), voor de functie van assistent-architect een brutostartsalaris van 2 165 euro per maand (minimum 1 394 euro netto) met als extra’s: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, opleidingsmogelijkheden, glijdende werktijden en een interessante verlofregeling. Relevante privé-ervaring kan tot max. 10 jaar worden gehonoreerd. Interesse? Heb je interesse voor een van deze vacatures, bezorg ons dan uiterlijk op 19 maart 2009 (postdatum geldt als bewijs) je kandidatuur met een kopie van je diploma, gericht aan het College van burgemeester en schepenen, Grote Markt 21, 2800 Mechelen. De kandidatuurstelling moet gebeuren via het inschrijvingsformulier. Onvolledige kandidaturen kunnen helaas niet aanvaard worden. Het inschrijvingsformulier en de functieomschrijvingen kunnen worden bekomen via www.mechelen.be/vacatures. Alle nuttige inlichtingen kunnen worden bekomen via aanwervingen.stad@mechelen.be of bij de dienst Personeelsbeheer, tel. 015 29 79 07.

www.jobpunt.be

Het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde (AGB) beheert het uitgebreid sportpatrimonium van de stad Dendermonde en biedt op termijn ook perspectieven als beheersmaatschappij voor andere infrastructuur. Het is de ambitie om het AGB verder op sporen te zetten en uit te bouwen tot hét instrument inzake grondenbeleid en stadsvernieuwing. Wil je hierin een cruciale rol spelen, dan kan dat. We zoeken een (m/v):

Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor de operationele leiding van het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde, meer bepaald voor het coördineren, evalueren en bijsturen van de activiteiten, zodat de dienstverlening verzekerd blijft. Concreet optimaliseer je de werking van het personeelsbeleid, de financiën, de administratie, ICT en logistiek. Je biedt ondersteuning bij het bepalen van het beleid, de besluitvorming en de beleidsuitvoering en je staat ook in voor de dagdagelijkse organisatie en de uitvoering van de termijnplanning. Je bent raadgevend lid in de raad van bestuur.

Jouw profiel: je combineert een masterdiploma met 4 jaar relevante ervaring. Je hebt kennis van bedrijfsmanagement, vastgoed of projectontwikkeling en je hebt een algemeen inzicht in administratief en economisch recht. Je beschikt over strategisch inzicht.

Aanbod: een boeiende contractuele functie van onbepaalde duur in een dynamische omgeving, een brutostartsalaris van 2 978 euro (A-niveau en 4 jaar ervaring) (relevante ervaring wordt gehonoreerd tot max. 6 jaar), maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, een excellente verlofregeling, veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Interesse? Voor meer informatie over deze functie kan je terecht op www.dendermonde.be. Hier vind je een uitgebreide functiebeschrijving. Je kan hiervoor ook bellen naar de Personeelsdienst, tel. 052 25 10 80. Voel je je aangetrokken tot deze functie stuur dan een sollicitatiebrief met uitgebreid cv en een kopie van je diploma uiterlijk op 8 maart 2009 naar vacatures@dendermonde.be of naar stadsbestuur Dendermonde, t.a.v. de heer Bart Van Malderen, voorzitter van de raad van bestuur, Administratief Centrum, Fr. Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde.

www.jobpunt.be


033_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:41

Pagina 33

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

33

Bijna 5 000 gemotiveerde mannen en vrouwen: zoveel personen stelt de Stad Gent tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening voor alle Gentenaars. Hierbij staan klantvriendelijkheid en resultaatgerichtheid centraal. Wilt u deel uitmaken van dit dynamische en gedreven team? Dat kan. De Stad Gent organiseert diverse selectieprocedures voor het aanleggen van wervingsreserves.

Procedure: De selectieprocedures voor adjunct van de directie (m/v) bestaan uit een (eliminerend) schriftelijk/praktisch, een psychotechnisch en een mondeling deel (hierin wordt gepeild naar de competenties, motivatie, vakkennis en eventueel de werkervaring).

Interesse? De uiterste inschrijvingsdatum voor deze selectieprocedures is 17 maart 2009. U kan uw kandidatuur indienen via een INSCHRIJVINGSFORMULIER. U kan dit, samen met de volledige inlichtingsbladen van de selectieprocedures, bekomen bij de Dienst Rekrutering en Selectie. Wat betreft de gelijkschakeling van diploma’s binnen de nieuwe structuur van het hoger onderwijs wordt verwezen naar het decreet betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen (4 april 2003, artikel 69). Indien u uw diploma in het buitenland behaalde, dan dient u in het bezit te zijn van een gelijkwaardigheids-/niveaubepaling. U kan dit aanvragen bij: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, NARIC-Vlaanderen H. Consciencegebouw - Toren 7a Koning Albert II-laan 15 - 1210 Brussel tel. 02 553 98 17

? Bent u een echte expert inzake preventie en brandveiligheid?

Adjunct van de directie ondersteunend (preventionist) In statutair dienstverband bij het Departement Brandweer

Voorwaarden:

m/v niveau A

• De voorwaarden staan in de inlichtingsbladen vermeld, deze kan u terugvinden op onze website www.gent.be

Uw functie: Als adjunct van de directie – ondersteunend (preventionist) (m/v) rapporteert u aan het commando van de brandweer. Vanuit uw technische expertise voert u opdrachten uit ten behoeve van uw klant, o.m. bouwheren, architecten, studiebureaus, projectmanagers, enz. Dit houdt o.m. in dat u besprekingen met deze klant leidt bij het beoordelen en eventueel corrigeren van voorontwerpen van gebouwen en installaties op vlak van brandbeveiliging. U beoordeelt ook bouw- en milieuvergunningsaanvragen op het gebied van brandveiligheid en mogelijke rampsituaties. Daarnaast controleert u de uitvoering van opgelegde maatregelen en verstrekt u informatie in verband met brandpreventieproblemen. Voor meer inlichtingen over de functie-inhoud kan u contact opnemen met Christian Van De Voorde, luitenant-kolonel, of met Erik Schaubroeck, kapitein-commandant, op het nummer 09 235 48 11.

Helpt u onze projecten op goede weg?

Adjunct van de directie projectcoördinerend m/v In statutair dienstverband bij de Dienst Wegen, Bruggen en niveau A Waterlopen - Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit en Openbaar Domein

Voorwaarden: • De voorwaarden staan in de inlichtingsbladen vermeld, deze kan u terugvinden op onze website www.gent.be

Uw functie: Als adjunct van de directie – projectcoördinerend (m/v) binnen de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen coördineert en leidt u één of meer dienstoverschrijdende projecten van diverse aard, in de plannings-, ontwerp- en/of uitvoeringsfase. Dit kan gaan om projecten in het kader van multidisciplinaire stadsontwikkeling en stadsvernieuwing, beleidsmatige projecten of infrastructuurwerken. Voor de realisatie van uw opdrachten bewerkstelligt u tijdelijk een intensieve samenwerking met andere departementen, stadsdiensten en/of externe partners. U staat ook in voor de nazorg van de projecten en rapporteert aan uw rechtstreeks leidinggevende. Voor meer inlichtingen over de functie-inhoud kan u contact opnemen met Renaat Coene, ingenieur, of met Greet Vanlancker, ingenieur, op het nummer 09 266 79 00.

Dienst Rekrutering en Selectie Administratief Centrum Woodrow Wilsonplein 1 9000 Gent (lokaal 326) 09 266 75 60 vacatures@gent.be

www.gent.be

Ons aanbod: Wij bieden uitdaging en variatie, de mogelijkheid tot permanente vorming, initiatiefname en diverse interne en externe contacten. Voor de graad van adjunct van de directie (m/v) bieden we een brutoaanvangswedde van 2 705,58 euro per maand. Deze wedde is eventueel vermeerderbaar met relevante anciënniteit en wordt verhoogd met reglementaire vergoedingen en bijkomende extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, enz.). Bij Stad Gent worden kandidaten geselecteerd op basis van hun competenties en wordt geen onderscheid gemaakt op basis van hun leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap of nationaliteit. De functies bij Stad Gent zijn onderverdeeld in 5 niveaus, voor niveau A, B en C heeft u een diploma nodig.


034_GPV1QU_20090228_VMGBI

34

26-02-2009

19:57

Pagina 34

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media

Om het sporttalent in Vlaanderen alle mogelijke middelen te bieden om topresultaten te behalen, is een doelgericht topsportbeleid met ondermeer aandacht voor de omkadering van de atleten en voor de samenwerking van de verschillende actoren een absolute noodzaak. Een goed topsportbeleid valt of staat met een duidelijke langetermijnvisie en -aanpak, voldoende middelen en veel ambitie. Om dit beleid mee vorm te geven is de Vlaamse overheid op zoek naar een (v/m):

topsportmanager Jouw functie: via het Vlaams topsportmodel werk je mee aan een succesvol sportbeleid voor Vlaanderen. Je bent ondermeer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opvolging van het actieplan topsport. Je evalueert en begeleidt de topsportcommissies van de Vlaamse topsportfederaties, de topsportscholen, de sportwetenschappelijke begeleidingsprojecten en de sportspecifieke projecten buiten de federaties. Je zorgt voor een optimale samenwerking met de universitaire topsportexpertisecentra. Je neemt actief deel aan de Stuurgroep Topsport en de Task Force Topsport. Je ontwikkelt het Vlaamse coachesplatform tot volwaardig bijscholingsplatform voor toptrainers en werkt aan het competentiemanagement van de trainers en de realisatie van de opleiding tot

jeugdtrainer topsport en toptrainer. Je rapporteert rechtstreeks aan de minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Media en aan de secretaris-generaal van het departement. Jouw profiel: je vult je masterdiploma (of gelijkgesteld) aan met minstens 5 jaar professionele ervaring met topsport. Ervaring binnen een federale of andere topsportstructuur is een plus. Je bent een gedreven manager met een strategische visie op het vlak van topsport. Je hebt affiniteit met topsportbegeleiding en -structuren, ook op internationaal vlak. Je hebt zowel inzicht in de regelgeving rond sport in Vlaanderen, als in de (topsport)onderwijsstructuren in Vlaanderen.

Aanbod: een inhoudelijk uiterst boeiende en maatschappelijk belangrijke job met veel verantwoordelijkheid – een arbeidscontract van 4 jaar – een competitief salaris – gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en gratis hospitalisatieverzekering – een aantrekkelijke vakantieregeling. Interesse? Solliciteren doe je door het kandidaatstellingsformulier in te vullen dat je vindt op www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’ en door dit uiterlijk 8 maart 2009 terug te sturen naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Sara Calmein, Technologielaan 11, 3001 Heverlee of naar sollicitaties@jobpunt.be. De uitgebreide functiebeschrijving vind je ook terug op www.jobpunt.be onder dezelfde knop of kan je telefonisch opvragen bij Sara Calmein op het nummer 016 38 10 00. De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.

www.jobpunt.be

De afdeling Communicatie (Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid) draagt bij tot een transparante en toegankelijke Vlaamse overheid door een klantgericht en kwaliteitsvol communicatie- en informatiebeheer te initiëren, te stimuleren en te coördineren. Binnen de afdeling Communicatie werkt een multifunctioneel team aan een imagoproject. De afdeling Communicatie is op zoek naar een gedreven kandidaat (m/v) voor de contractuele functie van:

Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor de uitwerking en uitvoering van het beleid rond imago- en reputatiemanagement van de Vlaamse overheid (onderzoek, merkboek, actieplan, …) en fungeert als aanspreekpunt binnen de Vlaamse overheid voor vragen m.b.t. imago- en reputatiemanagement. Je bent onder meer verantwoordelijk voor het structureel capteren van elementen uit de overheidscommunicatie die relevant zijn voor de regionale en nationale media en journalisten. Je zorgt ervoor dat het gewenste imago van de Vlaamse overheid en van Vlaanderen uitgedragen wordt naar de doelgroep van nationale media en journalisten. Het Europees voorzitterschap in 2010 wordt daarbij je eerste grote uitdaging. Je zult in nauw overleg met het departement internationaal Vlaanderen de ontwikkelde nationale en internationale communicatiestrategie en de daaruit afgeleide producten gebruiken en doelgroepgericht vertalen. Je wordt daarenboven gezien

als de spilfiguur in de communicatieacties inzake Vlaamse (of lokale) regelgeving of beleidsmaatregelen die politiek gevoelig liggen én een negatieve internationale persaandacht hebben. Ten slotte dien je de Vlaamse Regering permanent te wijzen op haar opdracht om bij het nemen van beleidsbeslissingen van in de vroegste fase rekening te houden met de consequenties voor de communicatie erover. Jouw profiel: je hebt een master of een gelijkwaardig diploma, bij voorkeur in communicatie of marketing of je hebt een master, aangevuld met een specialisatiejaar bedrijfscommunicatie of marketing. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante ervaring in een communicatiefunctie (imagomanagement, marketing, public relations).

Ons aanbod: je krijgt de kans mee vorm te geven aan het imago van Vlaanderen; jouw functie is zeer veelzijdig; je werkt samen met een multidisciplinair communicatieteam en je kunt pionierswerk verrichten. Je krijgt een contract van bepaalde duur van 3 jaar met kans op een contract van onbepaalde duur. Je krijgt minimaal 43 284 euro als brutojaarsalaris, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en een aantrekkelijke vakantieregeling. Interesse? Je kunt de volledige functiebeschrijving nalezen op www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’. Stuur je uitgebreid cv en motivatiebrief uiterlijk 15 maart 2009 naar selectie@dar.vlaanderen.be of naar Diensten van het Algemeen Regeringsbeleid, Managementondersteunende Diensten, t.a.v. Kirsten Wybouw, Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel. Vermeld de functietitel in het onderwerp van je mail of brief. De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

www.jobpunt.be

Op zoek naar zekerheid in deze turbulente tijden? Schrijf je in op vacature.com/talentum Woensdag 1 april – Brussels Expo


035_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:58

Pagina 35

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

35

weg van water,

werken aan morgen

Om ons W&Z-team te versterken zijn wij op zoek naar (m/v):

BEKKENCOÖRDINATOR LEIEBEKKEN statutair - Gent

BEKKENCOÖRDINATOR BENEDENZEESCHELDE statutair - Antwerpen

weg van water

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

Functie: in deze uitdagende functie werk je vanuit het bekkensecretariaat mee aan het integraal waterbeleid en de implementatie ervan. Hiertoe organiseer je de werking van het bekken en verzorg je de dagelijkse leiding. Vanuit je opgebouwde kennis en ervaring formuleer je adviezen over de wenselijke richting van het integraal waterbeleid en het bekkenbeheer. Je bent niet alleen de centrale contactpersoon voor het bekken, maar neemt ook deel aan verschillende overlegplatformen en vergaderingen. Het spreekt dan ook voor zich dat je in deze functie zeer uiteenlopende contacten zal opbouwen (o.a. gouverneur, gemeenten, CIW, …) en een bemiddelende rol kan spelen. Profiel: je beschikt over een licentiaats- of masterdiploma en minimum 4 jaar operationele of beleidsvoorbereidende ervaring met het integraal waterbeleid. Je bent een sterke communicator die een gezonde dosis assertiviteit weet te combineren met voldoende diplomatie. Ten slotte ben je klant- en resultaatgericht. Aanbod: een statutaire benoeming mits het voldoen binnen de proeftijd en een salaris van 3 062 euro bij 4 jaar ervaring. W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij W&Z, want ze laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer van en naar het werk. Interesse?

Voor meer informatie kan je terecht bij Ben Quintelier, tel. 02 553 77 19. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via mail naar jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 22 maart 2009.

Voor Waterwegen en Zeekanaal zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

www.jobpunt.be


036_GPV1QU_20090228_VMGBI

36

26-02-2009

19:58

Pagina 36

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Jobpunt Vlaanderen is een begrip in de Vlaamse rekruteringswereld. Ons team coördineert de rekrutering en selectie van personeel voor de Vlaamse ministeries, de Vlaamse steden en gemeenten, OCMW’s, intercommunales en overheidsbedrijven. Bij de Vlaamse overheid bieden wij ook begeleiding bij de evaluatie van de top en zijn we verantwoordelijk voor de interne herplaatsing van ambtenaren. Andere besturen kunnen rekenen op onze ondersteuning voor een brede waaier aan HR-diensten, zoals outplacement of interne herplaatsing, procesanalyse, coaching, enz. Ter versterking van ons administratief team zijn we momenteel op zoek naar een dynamische (m/v):

Jobpunt Vlaanderen

medewerker data-administratie Jouw functie: je voert (cijfer-)gegevens in Excel en in het toekomstig dataen procesbeheersysteem in. Op basis hiervan maak je regelmatig rapporten op, onder meer voor het jaarverslag. Je wordt betrokken bij de opzet van het nieuwe data- en procesbeheerssysteem en wordt de hoofdadministrator van dit systeem. Je denkt mee over een efficiënte invulling van rapporterings- en registratietaken. Bovendien volg je het administratieve gedeelte van het werk van de selectieverantwoordelijken mee op en werk je mee aan de voorbereiding van de boekhouding. Je hebt regelmatig telefonisch contact met klanten en leveranciers. Ten slotte werk je samen met de andere collega’s van het administratieve team.

Jouw profiel: Je werkt graag en nauwkeurig met cijfers, waarbij Excel en andere Officetoepassingen je niet vreemd zijn. Bovendien schrikt het je niet af om zelf actie te ondernemen om zo te komen tot een betere werking. Je ziet mogelijke problemen en je lost ze op. Je bent een echte teamspeler en stelt je flexibel op ten opzichte van je collega’s. Je bent écht gemotiveerd om er tegen aan te gaan en om bij te dragen tot de goede werking van Jobpunt Vlaanderen. Je schrikt er dan ook niet voor terug om onder tijdsdruk dingen af te werken. Je voelt je verantwoordelijk voor het resultaat van je werk. Je durft je collega’s of anderen aan te spreken om informatie te krijgen en toch werk je op een zelfstandige manier. Je hebt al wat relevante (werk)ervaring.

Wij bieden jou: een contract van onbepaalde duur, een marktconform salaris, maaltijdcheques en bijkomende voordelen zoals hospitalisatieverzekering na de proefperiode, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Interesse? Stuur dan uiterlijk 10 maart 2009 je uitgebreide cv en gemotiveerde sollicitatiebrief naar sollicitaties@jobpunt.be of per brief naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Sara Calmein, Technologielaan 11, 3001 Heverlee. Indien je aan het profiel beantwoordt, zal je snel worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

www.jobpunt.be

Het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) maakt deel uit van de Vlaamse overheid. Het is een agentschap met wetenschappelijke opdracht, dat vanuit de opdracht van de overheid inzake de zorg voor het onroerend erfgoed de verantwoordelijkheid draagt voor het (beleidsgerichte) onderzoek van, kennisbeheer en kennisverspreiding over, en de ontsluiting (op wetenschappelijk verantwoorde wijze) van het onroerend erfgoed in Vlaanderen. Momenteel zijn we op zoek (standplaats Brussel) naar een (m/v):

applicatieverantwoordelijke Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor de ontsluitingsgerichte toepassingen (depot, archief, bibliotheek, DMS, …) van het VIOE en fungeert als tussenpersoon tussen de gebruiker en de ontwikkelaars van de toepassing. Je analyseert de behoeften van de organisatie en interne klanten en zoekt naar geschikte oplossingen. Je adviseert het management over operationele methoden om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Je werkt samen met de ICT-verantwoordelijke het ICT-beleid van het VIOE uit en stuurt samen met hem de interne en externe programmeur aan. Je beheert voor jouw applicaties de contacten met de IT-outsourcer. Jouw profiel: je hebt een universitair diploma (of gelijkgesteld). Je hebt een achtergrond in IT en je hebt kennis van programmeerlogica en inzicht in datastructuren en -modellering. Kennis van ontsluitingssystemen (archief, collectiebeheer, bibliotheek, DMS, …) en -standaarden (ISAD(G), SPECTRUM, MARC, MODS, …) is een pluspunt. Je lost vlot problemen op en communiceert gemakkelijk. Je hebt interesse in de erfgoedsector en bent een geboren organisator.

Ons aanbod: een voltijds contract van onbepaalde duur – een aangename werksfeer binnen een dynamische wetenschappelijke instelling – je wordt aangeworven als adjunct van de directeur of informaticus (afhankelijk van je diploma) – aantrekkelijke verlofregeling – gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer – gratis hospitalisatieverzekering – maaltijdcheques. Interesse? De uitgebreide functiebeschrijving vind je op www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’. Je cv en motivatiebrief stuur je uiterlijk op 13 maart 2009 naar heidi.berckmans@rwo.vlaanderen.be (02 553 16 99) of via VIOE, Koning Albert II-laan 19 bus 5, 1210 Brussel. Voor meer informatie m.b.t. de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Sonja Vanblaere, sonja.vanblaere@rwo.vlaanderen.be (02 553 72 61). De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.

www.jobpunt.be

Group Monument is een toonaangevende Belgische groep van bedrijven met een familiaal karakter, actief in algemene aannemingswerken (voornamelijk restauratie en renovatie) en gespecialiseerde bouwactiviteiten (stabiliteitswerken, gevelreiniging, natuursteenbewerking, smeedwerk, stellingbouw, …). Een 650 gedreven medewerkers zorgen samen voor een omzet van ± 85 miljoen euro. Momenteel zijn wij op zoek naar een:

PREVENTIEADVISEUR

m/v

FUNCTIE: heidsgerelateerde items, zowel intern als extern. Intern hebt u een sterk adviserende en coachende rol. met de betrokken leidinggevenden- na of de wettelijke vereisten en reglementering inzake veiligheid en

verantwoordelijk voor het in stand houden van het VCA-systeem. Hierbij organiseert u de veiligheidsopvoor de administratieve ondersteuning. Daarnaast onderzoekt u arbeidsongevallen en incidenten en werkt

gingen en geeft advies bij het opstellen van het globaal preventieplan (5 j) en het jaaractieplan (1 j).

PROFIEL:

AANBOD: Voor deze uitdagende functie voorzien wij een uitstekend verloningspakket met aantrekkelijke extralegale voordelen, gekoppeld aan het functieniveau. Wij bieden u een vaste job binnen een gerenommeerde familiale onderneming met talrijke referenties in binnen- en buitenland en diverse specialisaties.Tevens bieden wij u de mogelijkheid tot continue bijscholing inzake vgm-onderwerpen. INTERESSE? Stuur uw cv en motivatiebrief naar: Group Monument t.a.v. mevr. Kristel Stroom Oostrozebekestraat 54, 8770 Ingelmunster Tel. 051/33 63 30 – Fax 051/30 96 16 of mail naar: kristel.stroom@monument.be. Wij verzekeren u dat uw kandidatuur snel en vertrouwelijk behandeld wordt. WWW.MONUMENT.BE


037_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:59

Pagina 37

Ligt jouw toekomst in de stationsomgeving? Eurostation nv is een dynamisch multidisciplinair studiebureau gespecialiseerd in de duurzame ontwikkeling van stations en hun omgevingen. Ons aanbod

s e r u t a c a V

Stabiele w erkomgev ing Technisch uitdagend ep Multidiscip linair team rojecten Afwissele nde job Aantrekk elijke loon svoorwaar den

en werk mee aan m a te s n o rk te rs Ve ctuurprojecten. ru st a fr in e d n ie e o onze b Wij zoeken:

Projectmanagers cten Ingenieur-archite Architecten CAD designers unde Ingenieurs bouwk - ICT it e it c ri t k le e rs u Ingenie Ingenieurs HVAC Tekenaars Antwerpen-Centraa l Wereiders Werftoezichters

id

Jobzekerhe

langdurige

projecten rneming

dochteronde

g

-Holdin van de NMBS

Indrukwekk

ende proje

Brugge

cten

Mechelen

Aalst Gent Sint-Pieters Hasselt

Roeselare

rd? e e s s e r GeĂŻnte

Brussel-Zuid

r de vacatures e v o ie t a rm o f Meer in urostation.be .e w w w p o je vind iebrief naar t a iv t o m t e m Stuur je cv ion.be jobs@eurostat Studiebureau architecture

ES_Vacature_Full.indd 1

engineering

construction

26-02-2009 13:43:42


038_GPV1QU_20090228_VMGBI

38

26-02-2009

20:00

Pagina 38

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

exploring ict talent Talent Planet, gevestigd in Temse, met een prachtig uitzicht over de oevers van de Schelde, is in zijn ruim 10-jarig bestaan uitgegroeid tot een topspeler in het domein van project sourcing in ICT. De klanten van Talent Planet zijn stuk voor stuk topspelers in hun specifieke marktsegment. Zo’n klantenkring bouw je niet toevallig op. De uitgebalanceerde

combinatie van flexibiliteit en talentmanagement is werkelijk uniek en heeft het bedrijf groot gemaakt. Jonge, getalenteerde en karaktervolle mensen belichamen de hang naar innovatie en uitmuntendheid. Een ICT-servicebedrijf waarop je kan bouwen: dat is de reputatie waar Talent Planet prat op mag gaan. Om de gestage groei te blijven garanderen wil Talent Planet het eigen salesteam verder uitbouwen. Die ambitie zet het bedrijf kracht bij door de aanwerving van een m/v

account manager gedreven relatiebouwer met huntersmentaliteit Functie: • Tijdens uw inloopperiode ondersteunt

Profiel: • U mag jong zijn maar hebt reeds

Wat mag u van Talent Planet verwachten:• Een

u de Sales Manager bij de uitvoering van haar hoofdtaken: 1. eerste aanspreekpunt voor commerciële contacten 2. beheren van de verkoopcyclus van A tot Z 3. opvolgen van de klantendossiers • Gaandeweg krijgt u de volledige verantwoordelijkheid over een aantal klanten die u als een echte Account Manager gaat beheren. • Parallel daarmee gaat u ook actief en selectief prospecteren om continu nieuwe klanten te maken. • Uiteraard wordt u bij de uitvoering van uw job op een professionele en aangename manier begeleid door een ervaren management-team. • In functie van uw eigen niveau en specifieke vaardigheden wordt een opleidingsplan op maat gemaakt.

enige ervaring opgebouwd, bij voorkeur in een commerciële functie. • Vanuit een universitaire of hogere opleiding hebt u een breed economisch inzicht en een sterke algemene kennis ontwikkeld. • Ervaring in de IT is niet noodzakelijk maar een sterke affiniteit met de moderne computertechnologie is een extra troef. • Naast uw huntersmentaliteit en een sterk gevoel voor nieuwe opportuniteiten beschikt u ook over de juiste attitude om te slagen als verkoper en relatiebeheerder. • U bent sterk aangetrokken tot intensief fieldwerk dat tot 75 % van uw tijd zal uitmaken. • Engels is de voertaal in de IT-wereld. Daarnaast is een goede mondelinge beheersing van de Franse taal meegenomen. • U woont bij voorkeur op één van de centrale verkeersassen in Vlaanderen.

professionele en hedendaagse werkomgeving in een uniek kader. • Een ploeg van gedreven medewerkers die één voor één klantgerichtheid uitademen en teamgeest en werksfeer hoog in het vaandel dragen. • Voor de juiste kandidaat voorziet Talent Planet een competitief loon- en een bonusplan op 3 jaar, aangevuld met een moderne uitrusting en extralegale voordelen.

Hoe reageren: • Bel op zondag 01 maart 2009 naar Dirk Spaepen op 03 385 05 56 tussen 17u00 en 18u00. • Mail zo snel mogelijk uw cv met motivatiebrief naar frank.depauw@inventi.be Uw kandidatuur zal snel en vertrouwelijk behandeld worden door het hele Inventi-team. • Tijdens de kantooruren kan u terecht op het nummer 03 223 68 68. Inventi, Oude Beurs 30-32, B2000 Antwerpen.

www.talent-planet.com Tr a i n i n g e n s e l e c t i e vo o r ve r ko o p e n ve rko o p m a n a ge m e n t

w w w. i nve nt i . b e / v ac a t u r e s

G a v r e e m d ...

...en n e e m j e p a r t n e r m e e

Is jouw ambitie groter dan ons grondgebied? Dan hebben we goed nieuws, want Accent geeft je de kans om vreemd te gaan. Accent gaat immers internationaal en daarom zijn we op zoek naar gedreven talenten die letterlijk graag grenzen verleggen, een vreemde taal beheersen en de drive hebben om in het buitenland nieuwe vestigingen op te richten. Daarbij hechten we meer belang aan relevante commerciële ervaring en je drang om in het buitenland te werken dan aan een diploma.

Geen zin om je partner tijdens je buitenlands avontuur in de steek te laten? Geen paniek, want wij zorgen ervoor dat hij/zij met je mee kan. In dit verband zijn we momenteel op zoek naar : JUNIOR ACCOUNT MANAGER (M/V) Duitsland - Frankrijk - Italië - Luxemburg - Polen - Spanje - UK Het uitzendkantoor waarvoor jij de verantwoordelijkheid draagt, run je als een rasechte manager. Rendement, kwaliteit en service zijn de drijfveren waarmee je jezelf, je medewerkers en jullie dagelijkse prestaties

Interesse? Bel naar Lien Byttebier op het nummer 0478 844 357 of mail naar vacature@be.accent.jobs

onophoudelijk doet groeien. Je bouwt met je klanten een partnership uit en tegelijk voel je blindelings aan wanneer je medewerkers extra motivatie of coaching nodig hebben. Met je positieve ingesteldheid en je commerciële ervaring boek je met je team schitterende resultaten.

W.RS.040

Voor we jou de wijde wereld insturen, doe je eerst een jaar ervaring op in één van onze Belgische vestigingen. Daarna zetten we je letterlijk over de grens, samen met een gedreven team van medewerkers.


039_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:02

Pagina 39

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

39

MUCH MORE THAN CINEMA Sinds haar oprichting in 1997 is Kinepolis uitgegroeid tot Belgische marktleider en toonaangevende speler op de Europese bioscoopmarkt. De groep stelt meer dan 1800 mensen tewerk en onthaalde in haar complexen in België, Frankrijk, Spanje en Zwitserland vorig jaar bijna 22 miljoen bioscoopbezoekers. Het Kinepolis-concept wordt voortgedreven door de drang tot innovatie en een uitgesproken klantgerichtheid. Voor ons bioscoopcomplex te Kortrijk zijn wij op zoek naar een (m/v):

B2B ACCOUNT MANAGER

Wie zoeken we? Heb je een neus voor commerciële opportuniteiten en ben je een echt organisatietalent? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Liefst heb je na je hogere opleiding (marketing, talen, communicatie, ...) een paar jaar de juiste ervaring opgedaan in de verkoop of in de evenementensector Je hebt zin om je kennis en ervaring aan te wenden in een grotere structuur Je bent een echte teamplayer die toch zelfstandig projecten kan beheren

KORTRIJK (BAM 03/09)

Je bent creatief maar tevens nauwkeurig en efficiënt van flexibiliteit en stressbestendigheid.

We verwachten een hoge mate

Onze troeven Een vooraanstaande positie in de markt, groeiend, internationaal, … Kinepolis Group is een op en top Belgisch succesverhaal. Reden van dit succes? Onze medewerkers! Innovatief, creatief, ondernemend en gepassioneerd door de bioscoopmarkt. Je wordt actief in een sector die tot de verbeelding spreekt en die dagelijks bezoekers verblijdt van jong tot oud. Voeg hieraan toe een functie met ruime autonomie, een waaier aan boeiende contacten en ruimte voor initiatief. Bovenop deze uitdaging bieden we je doorgroeikansen en een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen. V.G. 185/B

De uitdaging Als B2B Account Manager initieer en optimaliseer je de verkoop naar B2B-klanten Je werkt commerciële offertes uit en onderhandelt zelfstandig met klanten, lokale media en sponsors Je doet aan proactieve marktbenadering zoals het detecteren van potentiële klanten, het uitwerken en opvolgen van doelgerichte mailings, de opmaak van commerciële voorstellen, alsook het uitbouwen van een relatienetwerk Verder sta je, in samenwerking met de Theatre Manager, in voor het opvolgen en beheren van het budget en verzorg je de link met onze boekhouding Je werkt tevens aan een positieve en proactieve samenwerking met preferentiële leveranciers zoals evenementenbureaus, cateringbedrijven, audiovisuele partners en distributeurs Je rapporteert rechtstreeks aan de Theatre Manager.

Wil je bij de sterren werken? Stuur dan je kandidatuur bestaande uit CV en motivatiebrief, met vermelding van je gsm-nummer en de juiste referentie, naar het HR-departement via het volgende e-mailadres: bamkortrijk@dfib.net Je kandidatuur wordt uiterst vertrouwelijk behandeld!

www.kinepolis.com Derveaux Select, gelegen te Gent, ondersteunt klanten in binnen- en buitenland met de rekrutering en selectie van nieuwe medewerkers en de carrièrebegeleiding van interne medewerkers via potentieelbepaling en/of training en coaching. Onze klanten zijn succesvolle multinationals en KMO’s die allen onze filosofie volgen dat bedrijven draaien op mensen. Om aan ons groeiend klantenbestand de kwalitatieve service te verstrekken die we vooropstellen, zoeken we momenteel ter uitbreiding van ons team (m/v):

Stuur dan uw sollicitatiebrief en cv, met vermelding van uw gsm-nummer, naar jobs@derveaux-select.be U kan ook faxen op 09/225 30 08 of schrijven naar Derveaux Select, Blekersdijk 35, 9000 Gent. Voor alle bijkomende informatie kan u terecht op 09/223 50 36.

www.derveaux-select.be

OFFICE MANAGER

Uw functie

Uw functie

In de inwerkperiode werkt u actief mee aan de lopende procedures en trainingen • Vervolgens werkt u zelfstandig consultancyopdrachten uit van A tot Z en beheert u een eigen klantenportefeuille • U bent op termijn zowel verantwoordelijk voor prospectie en de uitbouw van een klantenplatform als voor relatiebeheer en het uitwerken van projecten op maat • U doet organisatieanalyses en stelt samen met de klant functieprofielen op, waarbij u zich volledig inleeft in het bedrijf en de functie • Uw klant kan steeds op u rekenen en u bouwt een vertrouwensrelatie op met zowel klant als kandidaat • Als rekruteringsspecialist bent u verantwoordelijk voor de redactie van de jobadvertenties, de selectie-interviews en de adviesrapporten en de feedback aan de kandidaten • Uiteraard kunt u hierbij rekenen op alle nodige ondersteuning van onze levendige binnendienst van HR assistants.

Als Office Manager zorgt u ervoor dat het kantoor op wieltjes loopt • Samen met de HR Assistant ondersteunt u de consultants met een feilloze procesbewaking van alle lopende procedures • Daarbij is uw takenpakket uiterst gevarieerd: onthaal van kandidaten en klanten, veelvuldige telefonische contacten, administratie en agendabeheer, opmaak van advertenties, offertes en rapporten, ... • U bent verantwoordelijk voor de contacten met onze leveranciers, een perfecte logistiek en de aankoop van alles wat nodig is om ons bureau de selecte uitstraling te bieden waarvoor we bij onze klanten en kandidaten bekend staan.

Uw profiel Na uw universitaire opleiding (bij voorkeur psychologie) deed u minimum 5 jaar relevante en uitgebreide ervaring op binnen het HR domein • Ervaring met werving en selectie is een must • U bent sterk in business development waarbij u als gedreven ondernemer opportuniteiten ziet en concretiseert • Uw uitstekende relationele en communicatieve vaardigheden helpen u hierbij maar ook uw interesse in mensen en organisaties • U valt op door uw vakkenis, professionalisme en sterke klantgerichtheid • Daarnaast typeren visie, flair en uitstraling uw persoonlijkheid • U bent vlot tweetalig (N/F) waarbij gezien onze internationale klanten elke bijkomende taal een extra troef is • In functie van het fileprobleem woont u bij voorkeur in de regio Gent.

Uw profiel Na uw hogere opleiding (lic. Romaanse talen, vertaler-tolk, lic. communicatiewts. of secr. moderne talen) deed u een stevig aantal jaren ervaring op in de dienstverlening • Hebt u ervaring in een selectiekanoor, interimorganisatie of op een personeelsafdeling, dan is dit mooi meegenomen • U gaat moeiteloos om met de meest uiteenlopende organisatorische en administratieve taken, en bent vlot aan de telefoon en in het onthaal • U bent perfect tweetalig (N/F) en hebt bij voorkeur ook kennis van het Spaans • U bent proactief, assertief en weet veel ballen tegelijk in de lucht te houden • Het spreekt voor zich dat u het Officepakket goed onder de knie heeft en dat u uiterst accuraat bent • U woont in de regio Gent.

Ons aanbod We bieden u een jarenlange klantenbinding, nationaal en internationaal • Dankzij de uiteenlopende sectoren waarin we werkzaam zijn en onze ruime waaier aan op maat gemaakte diensten, is afwisseling één van onze grootste troeven • Reken daarbij de uiterst boeiende contacten met klanten en kandidaten • Een aangename en vlot bereikbare werkplek, een stimulerende omgeving en gedreven collega’s maken deel uit van uw toekomstige leefwereld • Ten slotte bieden wij u een interessant salarispakket aangepast aan uw competenties en ervaring. Voor de consultant zijn verschillende contractuele opties mogelijk.

A

Succesvol rekruteren? Contacteer Sofie Bonneux op 02/481 15 88

VG. 185/B

Interesse?

CONSULTANT


040_GPV1QU_20090228_VMGBI

40

26-02-2009

20:03

Pagina 40

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

consu lta n ts i n v er koop en v er koopm a n age m en t Inventi, consultants in verkoop en verkoopmanagement met vestiging te Antwerpen, ondersteunt bedrijven op vier deelterreinen: organisatie, training, selectie en visualisatie. De klanten zijn groeiende KMO’s, grote bedrijven en multinationals. De actieradius van Inventi is de Benelux met spin-off-activiteiten in de omringende landen.

Na méér dan 20 jaar steile opgang is Inventi geëvolueerd naar een vooraanstaand en gewaardeerd verkoopconsultancybureau. Om een groot gedeelte van het boekhoudkundig werk in eigen huis te beheren en een extra ondersteuning te bieden op vlak van administratie is Inventi opzoek naar een m/v

INTERN COMMERCIEEL MEDEWERK(ST)ER JONG EN VINNIG TALENT MET TOEKOMSTPERSPECTIEF Functie: Gezien de omvang van ons bedrijf (10-tal medewerkers) hebt u een zeer gevarieerde en verantwoordelijke functie. • In eerste instantie staat u in voor commerciële en administratieve taken waaronder het uitwerken van offertes en het ondersteunen van selectieprocedures. • U coördineert zowel de uitvoering en inplanning van trainingen als de interviews van kandidaten. • Daar waar nodig onthaalt u klanten, trainees en kandidaten. • Vanuit uw centrale functie beheert u de klantendatabase. In nauwe samenwerking met de vier consultants volgt u hun forecast en budget op. • U rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur.

Profiel: • U hebt een hogere studierichting genoten (A1 boekhouding, secretariaat-talen of gelijkaardig). Inventi biedt ook kansen aan pas afgestudeerden met talent en langetermijnvisie. • U bent zeer nauwgezet in de uitvoering van uw taken en hebt hiervoor een goede praktische kennis van MS Office. • U neemt initiatieven om administratieve processen te optimaliseren. • U komt in een wereld van intense professionele communicatie. In die zin bent u een zeer vlot persoon en goed stressbestendig. • Gezien het niveau van onze klanten hebt u een keurig voorkomen en goede omgangsnormen. • Kennis van de Franse taal is belangrijk.

Aanbod: • Een zeer hedendaagse en moderne werkomgeving (zie www.inventi.be) met hooggekwalificeerd personeel waar ontwikkeling en toekomstgericht denken zeer belangrijk zijn. • Een interessant salarispakket, aangevuld met onkostenvergoeding en extralegale voordelen. Hoe reageren: • U kan telefoneren naar Dirk Spaepen op zondag 01 maart 2009 tussen 17u00 en 18u00 op 03 385 05 56. • Mail zo snel mogelijk uw cv met motivatiebrief naar dirk.spaepen@inventi.be • Tijdens de kantooruren kan u bellen op het nummer 03 223 68 68. Oude Beurs 30-32, B-2000 Antwerpen.

w w w. i nve nt i . b e / v ac a t u r e s C o n s u l t a n t s i n ve r ko o p e n ve rko o p m a n a ge m e n t

MASTER OF CONCEPTS

Je bent een conceptenaar die barst van de meesterlijke invallen. Bent groots in het bedenken van campagnes en grandioos in het bezielen van klanten. Maakt een creatief feestje van elke brainstorming. Leidt collega’s in bekoring met je aantrekkelijke ideeën. Iemand die aan een halve zin ... je weet wel.

HIER AANMELDEN

hr public

www.rca.be

online pr

Laat dan maar. Aan de rest: trek alle registers open. Antwoord verzekerd, discretie ook. E-mail: bea@rca.be RCA Group, Koningin Astridlaan 38, 3500 Hasselt.

brands

Geen idee wat we bedoelen?


041_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

21:26

Pagina 41

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

OOK ONLINE VIND JE 178 JOBS BIJ DE OVERHEID

9 vacature.com/zoeker

41

Overzicht van boeiende uitdagingen in het dossier

OVERHEID Wenst u als onderneming ook aanwezig te zijn in het volgend dossier Overheid van 21 maart, bel dan Sofie Bonneux op het nummer 02/481 15 88.

VAN PAGINA 28 TOT 36 EN VAN PAGINA 42 TOT 50 LEGENDE

f b

Fiche/Site Extra bedrijfsinformatie Talentblog De werkweek van een M/V met talent van dit bedrijf

t a w

Vacature TV Bekijk de reportage Vacature Live Een blik achter de schermen van dit bedrijf Webinar Al jouw vragen over dit bedrijf interactief beantwoord

Nog meer boeiende uitdagingen bij de overheid via Jobpunt Vlaanderen bij AGB, AGSL, het Departement CJSM en DAR van de Vlaamse Overheid, Jobpunt Vlaanderen, OCMW Gent, OCMW Roeselare, POM-ERSV Limburg, Stad Gent, Stad Mechelen, SZ Roeselare, VIOE en Waterwegen en Zeekanaal. Kijk vooraan in het Vacature magazine.

ATO CFI - CTIF DE LIJN FOD BINNENLANDSE ZAKEN GEMEENTE BRASSCHAAT GEMEENTE DIEPENBEEK GEMEENTE GRIMBERGEN GEMEENTE HOLSBEEK GEMEENTE KEERBERGEN GEMEENTE RIJKEVORSEL GEMEENTE RUMST GEMEENTE STABROEK GEMEENTE STEKENE IEBA IOK OCMW ANTWERPEN OCMW BEVEREN OVSG PBE PROVINCIE ANTWERPEN STAD BRUGGE STAD DIEST STAD OOSTENDE STAD VILVOORDE VERA VL. GEMEENSCHAPSCOMM. WVI

PAGINA ADVERTENTIE

AANTAL FUNCTIES ONLINE

EXTRA INFO ONLINE

s

s

s

pag. 44 pag. 42 pag. 50 pag. 42 pag. 46 pag. 42 pag. 45 pag. 50 pag. 49 pag. 48 pag. 48 pag. 52 pag. 49 pag. 45 pag. 47 pag. 45 pag. 46 pag. 50 pag. 44 pag. 43 pag. 47 pag. 45 pag. 48 pag. 46 pag. 48 pag. 49 pag. 46

Vacature Talentum De carrièrebeurs die uw talent omzet in een succesvolle toekomst Schrijf je in op vacature.com/talentum

2 1 1 1 1 1 2 2 1 1 4 1 3 1 1 1 2 1 1 9 2 1 1 1 3 1 6


042_GPV1QU_20090228_VMGBI

42

26-02-2009

21:07

Pagina 42

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Fier op

Attaché Contractuele selectie - Federale Diensten van de Gouverneur van de provincie Antwerpen

dus trots op je werk

Wij kunnen ons volledig vinden in de idee van gelijke kansen, daarom zijn de kwaliteiten van mensen heel wat belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst of nationaliteit. Wij hechten veel belang aan de principes van duurzame ontwikkeling en vragen onze toekomstige medewerkers hiertoe hun steentje bij te dragen. > Profiel • Je bent bereid je kennis voortdurend bij te schaven in functie van de uit te voeren taken. • Je kan nauwgezet werken en je bent in staat problemen op een scherpe en kritische manier te analyseren. • Je bent contactvaardig en bent in staat om je zowel mondeling als schriftelijke zeer accuraat en genuanceerd uit te drukken. • Je kan zelfstandig werken en organiseren maar zet je eveneens in voor het behalen van de teamresultaten. • Je bent een collegiaal en loyaal persoon. • Je bent bereid om zonodig buiten de gewone werkuren of occasioneel tijdens een weekend te werken. • Je kan vlot werken met PC (Word, Excel, Powerpoint). • Goede kennis van het Frans strekt tot aanbeveling.

B1-B3 VOLTIJDS Het gemeentebestuur van Diepenbeek legt een wervingsreserve in contractueel verband aan waarvoor wij uitkijken naar zowel vrouwelijke als mannelijke kandidaten.

> Opleidingsniveau Je bent in het bezit van een licentiaats- of masterdiploma. > Voorwaarden Wanneer je slaagt voor de selectie, moet je op datum van indiensttreding • een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking. • de burgerlijke en politieke rechten genieten.

PERSONEELSDESKUNDIGE

Als personeelsdeskundige dien je de medewerkers en het beleid correct te informeren, te ondersteunen en te adviseren inzake de wettelijke bepalingen omtrent personeelszaken en deze toe te passen. Indien je minimaal in het bezit bent van het H.O.K.T.-diploma (bachelor) en slaagt voor een examen, kan je onze collega worden. Wij bieden: IIR EJ[MWWIPIRHI IR FSIMIRHI NSF IIR EERXVIOOIPMNO PSSR EERKIZYPH QIX IIR LSWTM XEPMWEXMIZIV^IOIVMRK QEEPXMNHGLIUYIW IIR ½IXWZIVKSIHMRK IR IIR ZIVKSIHMRK [SSR [IVOZIVOIIV

STIRFEEV ZIVZSIV IIR [IVZMRKWVIWIVZI ZER HVMI NEEV IZIRXYIIP XI ZIVPIRKIR QIX X[II NEEV Interesse?Voor meer informatie kan je terecht op de gemeentelijke website www.diepenbeek.be of via e-mail te richten aan info@diepenbeek.be. Voor telefonische inlichtingen kan je contact opnemen met onze personeelsdienst, dit elke werkdag op het nummer 011/ 35 02 41. Solliciteren kan door een per post verzonden (aangetekende) sollicitatiebrief of door de afgifte van een sollicitatiebrief (tegen ontvangstbewijs) voorzien van een kopie van het gevraagde diploma. Dit schrijven richt je aan het college van burgemeester en schepenen, Dorpsstraat 14 - 3590 Diepenbeek. Je kan jouw kandidatuur indienen tot donderdag 19 maart 2009.

CEL VOOR FINANCIËLE INFORMATIEVERWERKING

> Ervaring Enige ervaring is een pluspunt.

Informaticus

> Taakomschrijving Je zal werken bij het kabinet van de gouverneur van de Provincie Antwerpen. De federale overheid heeft op het provinciale bestuursniveau opdrachten toevertrouwd aan de provinciegouverneur om de uitvoering en de toepassing van de federale regelgeving te verzekeren. Voor de uitoefening van dit takenpakket worden vanuit de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken federale ambtenaren ter beschikking gesteld van de gouverneur.

Uw functie:

Het federaal personeel in de provincies staat in voor zaken zoals openbare ordehandhaving en politionele veiligheid, noodplanning, dossiers in het kader van rampenschade,… Je streeft vanuit de verschillende verantwoordelijkheden van de gouverneur naar een optimale synthese en synergie in het belang van de provincie. Je bent geïnteresseerd in en wil werken rond thema’s als mobiliteit, energie, duurzaamheid, sociale zaken, economie en werk. Concreet zal je ingeschakeld worden voor: • het schrijven van speeches, teksten en nota’s • organisatie van bepaalde federale manifestaties, ontvangsten of plechtigheden • deelname en verslaggeving over vergaderingen • het voorbereiden en opvolgen van dossiers in verband met mobiliteit, energie, duurzaamheid, economie en werk, sociale zaken • contacten leggen in het brede werkveld van de Provincie Antwerpen Je kan daarnaast ook worden ingeschakeld voor de voorbereiding van andere federale taken die de gouverneur zijn toevertrouwd. > Verloning Je wordt aangeworven in de vakklasse A1, titel attaché (niveau A). Minimum aanvangswedde: 32 511 euro (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, zijnde 1,4859). Dit komt neer op een minimum nettoloon van ongeveer 1622 euro per maand indien je ongehuwd bent en geen personen ten laste hebt. Ofwel ongeveer 1601 euro indien je wel gehuwd bent. > Voordelen De FOD Binnenlandse Zaken kent een systeem van glijdende uren. Elke medewerker heeft 26 vakantiedagen en de mogelijkheid om overuren te recupereren met een maximum van 6 dagen per 4 maanden. Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, mogelijkheid tot telewerken, hospitalisatieverzekering aan zeer interessante voorwaarden, een aantrekkelijke vakantieregeling, bijkomende vakantiedagen tussen Kerst en Nieuwjaar en kinderopvang tijdens de schoolvakanties aan zeer voordelige tarieven. Je draagt bij tot het beter functioneren van de overheid en vervult daarbij een belangrijke maatschappelijke rol.

Meer info Hans Ides, Kabinetschef van de Gouverneur, Tel.: 03/240 50 60 e-mail: Hans.Ides@admin.provant.be Hugo GOETSCHALCKX, Adviseur federale diensten van de Gouverneur van Antwerpen Tel.: 03/240.52.90, e-mail: hugo.goetschalckx@fed.provant.be Meer informatie kan u terug vinden op: http://www.provant.be Hoe solliciteren Stuur je motivatiebrief en een recent cv vóór 9 maart 2009 (liefst per e-mail) met vermelding “attaché kabinet gouverneur Antwerpen” naar: FOD Binnenlandse Zaken, Stafdienst P & O, dienst Selrec t.a.v. Sofie Coppens • sofie.coppens@ibz.fgov.be • Leuvenseweg 1 • 1000 Brussel • tel: 02/500 22 19 • fax: 02/500 20 52

en hardware; De Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI), zelfstandige administratieve overheid gevestigd te Brussel belast met de voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van het terrorisme, zoekt (m/v):

Uw profiel:

Meer informatie over de CFI en haar opdrachten vindt u op de webstek: www.ctif-cfi.be; u vindt daar eveneens een sollicitatieformulier om te downloaden en ingevuld terug te zenden.

CEL VOOR FINANCIËLE INFORMATIEVERWERKING

Operationeel Analist Uw functie: De Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI), zelfstandige administratieve overheid gevestigd te Brussel belast met de voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van het terrorisme, zoekt (m/v):

Uw profiel:

Meer informatie over de CFI en haar opdrachten vindt u op de webstek: www.ctif-cfi.be; u vindt daar eveneens een sollicitatieformulier om te downloaden en ingevuld terug te zenden.


043_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:05

Pagina 43

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Departement HRM Personeelsbewegingen Koningin Elisabethlei 22 | 2018 Antwerpen

43


044_GPV1QU_20090228_VMGBI

44

26-02-2009

21:21

Pagina 44

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

een stroom aan mogelijkheden De Provinciale Brabantse Energiemaatschappij (PBE) beheert samen met z’n 150 enthousiaste medewerkers het elektriciteitsnet in 24 Vlaams- en Waals-Brabantse gemeenten. Dit net aanleggen, verder uitbouwen en onderhouden is één van de kernactiviteiten. Andere kernactiviteit is het verzorgen van het netwerk voor kabeldistributie in 14 Vlaams-Brabantse gemeenten. Om onze klanten, 90 000 voor elektriciteit en 55 000 voor kabeldistributie nog beter te bedienen, vertrouwen wij op onze uiterst bekwame medewerkers.

Projectbegeleider voor de afdeling Netaanleg (Lubbeek) Jouw uitdaging: Je staat in voor de realisatie en registratie van multidisciplinaire projecten netaanleg zowel voor elektriciteit als tv-distributie. Je treedt op als verbindingspersoon tussen externe en interne diensten die het project helpen verwezenlijken. Je werkt continu aan projectoptimalisatie en bewaakt op een autonome wijze de kwaliteit en veiligheid van de projectuitvoering. Hierbij zijn correcte planning, vlotte coördinatie en accurate supervisie en bijsturing tijdens de uitvoeringsfase, alsook de afwerking en oplevering zeer belangrijke verantwoordelijkheden. Je geeft op een proactieve manier advies aan de andere collega’s en werkt in overleg met hen kostenbesparende initiatieven uit. Je maakt korte- en middellangetermijnplanningen op en lost planningsproblemen op in overleg met het diensthoofd. Jouw talenten: Je volgde met succes een opleiding van professionele bachelor of master in een technische richting, bij voorkeur bouwkunde of landmeetkunde. Je bezit bij voorkeur enkele jaren praktijkervaring, opgedaan in het domein van projectuitvoering. Je hebt een gedegen kennis van bouwkunde m.b.t. grond- en wegeniswerken, goede kennis van interne lastenboeken en de algemene reglementering op werven (o.a. wetgeving op tijdelijke en mobiele werkplaatsen). Je kan je behoorlijk vlot uitdrukken in het Frans. Je bent pc-vaardig en je kan goed overweg met Access en Excel. Je bent communicatief zeer sterk en voldoende assertief om de belangen van de PBE te kunnen verdedigen op werfvergaderingen. Je bent de gedroomde teamspeler en in staat om een nieuwe functie verder uit te bouwen. Ons aanbod: op vorming, professionalisering en zelfontplooiing. Interesse? Grijp deze kans! Stuur vandaag nog jouw motivatiebrief naar PBE t.a.v. Dhr. Johan Bosmans, Diestsesteenweg 126, 3210 Lubbeek of solliciteer online via onze website www.pbe.be. Wij garanderen jou een vertrouwelijke behandeling van jouw kandidatuur. Uiterlijk vrijdag 13 maart 2009 moet jouw sollicitatie ons bereiken.

Provinciale Brabantse Energiemaatschappij

www.pbe.be

Succesvol rekruteren? Contacteer Sofie Bonneux op 02/481 15 88

DO EN W AAR IK GO ED I N BEN

© www.georgesdekinder.com

EN ALS UW PROJECTEN DE ONZE ZOUDEN VERVOEGEN? HET AGENTSCHAP VOOR TERRITORIALE ONTWIKKELING – ATO WERFT AAN Een administratieve en financiële verantwoordelijke (M/V) Hij/zij beschikt over een diploma op het gebied van financieel en administratief beheer of kan een relevante ervaring van 5 jaar aantonen in administratief beheer. Hij/zij heeft een goede mondelinge en schriftelijke kennis van de andere landstaal (NL of FR). Hij/zij zal instaan voor het en financiële, boekhoudkundige en administratieve management van de structuur. Een jurist (M/V) Houder van een universitair diploma in recht, met kennis van de vastgoedsector, juridische ervaring op het vlak van stedenbouw en ruimtelijke ordening en vertrouwd met juridische bepalingen die van toepassing zijn op bouwpromotoren en vastgoedfirma’s. Hij/zij verleent juridische raadgeving voor de gehele structuur. Projectbeschrijving en volledige vacature op www.adt-ato.be Schriftelijke kandidatuur met gedetailleerde CV in te dienen bij het ATO vóór 12 maart 2009. Tel. +32 (0)2 563 63 00 – Fax +32(0)2 563 63 20 – E-mail contact@ato.irisnet.be

Dankzij de Competence Indicator van Vlerick ken je meteen jouw sterktes en zwaktes.

q vacature.com/ competenceindicator


045_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:55

Pagina 45

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

45

OCMW Antwerpen biedt werk aan 1 300 medewerkers.

Werken bij OCMW Antwerpen We vinden je gedrag, vaardigheden, kennis en motivatie belangrijker dan je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, lichamelijke beperkingen of nationaliteit.

OCMW Antwerpen zoekt Meer info

boekhouders (deskundige boekhouding, B1-B2-B3)

over de functie, de deelnamevoorwaarden en de selectieprocedure? www.ocmw.antwerpen.be < Werken bij het OCMW < Vacatures < Boekhouder >`ˆ˜iĂŠ ÂœÂŤÂŤi˜LĂ€ÂœĂ•ĂœiĂ€ĂƒĂŠUĂŠĂŒiÂ?°ĂŠäĂŽĂŠĂ“Ă“ĂŽĂŠxÇÊÎx selecties@ocmw.antwerpen.be

Met een bachelordiploma (of gelijkwaardig aan bachelor) kan je terecht binnen ons departement FinanciĂŤn. Je werkt graag met cijfers. Bovendien hebben de wereld van debet en credit, ďŹ nanciĂŤle producten en beheer van geldstromen (thesaurieplanning) voor jou geen geheimen. Dankzij je professionele boekhoudkundige verwerking kan het OCMW zijn inkomsten en uitgaven efďŹ ciĂŤnt beheren.

Inschrijven

Werken bij OCMW Antwerpen biedt een aantal voordelen

ÂŽ>Â˜ĂŠĂŒÂœĂŒĂŠiÂ˜ĂŠÂ“iĂŒĂŠÂŁĂ‡ĂŠÂ“>>Ă€ĂŒĂŠĂ“ää™°

U i ĂœiÀŽ i˜ ÂŤĂ€ÂˆĂ›j‡Â?iĂ›i˜ âˆÂ?˜ ˆ˜ L>Â?>Â˜Ăƒ `>˜ŽâˆÂ? }Â?ˆÂ?`i˜`i ĂœiÀŽÕÀi˜ i˜ ĂŽx Â?>>Ă€Â?ˆÂ?ÂŽĂƒi Ă›>ÂŽ>Â˜ĂŒÂˆi`>}i˜°ĂŠ UĂŠ iĂŠÂ…iLĂŒĂŠĂ€Ă•ÂˆÂ“iĂŠÂ?ÂœÂœÂŤL>>˜Ž>Â˜ĂƒiÂ˜ĂŠÂ“iĂŒĂŠ`ÂœÂœĂ€}Ă€Âœiˆ“œ}iÂ?ˆÂ?ÂŽÂ…i`iÂ˜ĂŠiÂ˜ĂŠLiĂ›ÂœĂ€`iĂ€ÂˆÂ˜}ĂƒÂŽ>Â˜Ăƒi˜° UĂŠ iĂŠÂŽĂ€ÂˆÂ?}ĂŒĂŠiiÂ˜ĂŠiiĂ€Â?ˆÂ?ÂŽĂŠÂ?œœ˜° U i Â…iLĂŒ ii˜ Ă•ÂˆĂŒ}iLĂ€iˆ` ÂŤ>ÂŽÂŽiĂŒ ĂƒÂœVˆ>Â?i Ă›ÂœÂœĂ€`iÂ?i˜\ “>>Â?ĂŒÂˆÂ?`VÂ…i¾ÕiĂƒ ­âiĂƒ iĂ•Ă€Âœ ÂŤiĂ€ }iĂœiĂ€ÂŽĂŒi `>}ÂŽ]ĂŠ iiÂ˜ĂŠ}Ă€>ĂŒÂˆĂƒĂŠÂ…ÂœĂƒÂŤÂˆĂŒ>Â?ÂˆĂƒ>ĂŒÂˆiĂ›iĂ€âiÂŽiĂ€ÂˆÂ˜}]ĂŠiiÂ˜ĂŠĂ›iĂ€}Âœi`ˆ˜}ĂŠĂ›ÂœÂœĂ€ĂŠwiĂŒĂƒĂ›iÀÂ?>>ĂŒĂƒÂˆÂ˜}iÂ˜ĂŠiÂ˜ĂŠnä¯ĂŠĂŒiÀÕ}‡ LiĂŒ>Â?ˆ˜} Ă›>˜ Â…iĂŒ ĂœÂœÂœÂ˜Â‡ĂœiÀŽÛiÀŽiiĂ€ “iĂŒ ÂœÂŤi˜L>>Ă€ Ă›iĂ€Ă›ÂœiĂ€°ĂŠ UĂŠ iĂŠLiÂ˜ĂŒĂŠÂ?ˆ`ĂŠĂ›>Â˜ĂŠiiÂ˜ĂŠÂŤiĂ€ĂƒÂœÂ˜iiÂ?ĂƒĂ›iĂ€i˜ˆ}ˆ˜}ʓiĂŒĂŠ>>˜Â?œŽŽiÂ?ˆÂ?ÂŽiĂŠÂˆÂ˜ÂˆĂŒÂˆ>ĂŒÂˆiĂ›i˜°

Het Autonoom Gemeentebedrijf ‘Stadsontwikkelingsbedrijf Diest’ (AGSD), opgericht einde 2007, heeft als doel het ontwikkelen van projecten en het beheren van vastgoed in het algemeen stedelijk belang. Het AGSD wil stadsvernieuwings- en stadsontwikkelingsprojecten realiseren, al dan niet in samenwerking met publieke of private partners. Het AGSD voert tevens het stedelijk beleid uit op het gebied van gronden en panden. Het AGSD is op zoek naar een (m/v):

EEN CARRIERE AAN DE EUROPESE UNIE? (voor universitairen, graduaten of A1; alle richtingen) Directeur Infoseminaries worden georganiseerd over alle aanwervingen, stages, examens, contracten, enz. binnen de EU instellingen en Europese agentschappen, voor kandidaten met of zonder ervaring,

zaterdag namiddag in: Brussel 7/3, Gent 14/3, Antwerpen 21/3, Leuven 28/3, Hasselt 4/4. Voor informatie, (niet op website!) inschrijvings –en deelname voorwaarden, kontakt opnemen vóór 6/3: info@ieba-edu.eu (titel: EU + naam & adres);

I.E.B.A., Papegaaistraat 76, 9000 Gent, tel. 0479866557 (enkel ts 14-18u!). Grimbergen is de parel van Brabant, waar traditie en vernieuwing samengaan. Je vindt er groene oases van rust, maar ook bruisende en creatieve activiteit. Ons beleid is erop gericht om dit gevoel voor evenwicht in de toekomst te bewaren en om zo een leefbare Vlaamse gemeente te blijven in de Brusselse rand.

HET GEMEENTEBESTUUR VAN GRIMBERGEN werft aan in statutair dienstverband (m/v)

1 directeur basisonderwijs gemeentelijke basisschool Humbeek

met visie op stadsvernieuwing Geboeid door een mix van beleid en operationeel management • Je ondersteunt de raad van bestuur bij het bepalen, voorbereiden en uitvoeren van het beleid. • Je hebt de operationele leiding van het AGSD. Je organiseert de werking, de dienstverlening en de interne processen inzake personeelsbeleid, financiÍn en begroting, administratie, ICT en logistiek. • Je coÜrdineert projecten die betrekking hebben op de aankoop, promotie, verkoop, bouw, beheer en ontwikkeling van vastgoed. • Je onderhandelt met verschillende betrokken partijen waaronder openbare besturen, investeerders, projectontwikkelaars, financiÍle instellingen en consultants. Je houdt van projectmatig werken en bent een geboren onderhandelaar • Je hebt een masterdiploma en minstens vier jaar relevante beroepservaring in een leidinggevende functie in de publieke of private sector. Je economische, financiÍle of juridische kennis of kennis van vastgoedbeheer vormen een pluspunt. • De werking van een gemeente en AGB zijn je niet vreemd. • Je leidinggevende kwaliteiten, strategisch inzicht en communicatie- en onderhandelingsvaardigheden maken van jou een uitstekend manager. • Je bent dynamisch, innovatief en stressbestendig. De stad, je uitdaging • Een job met ruimte voor autonomie en verantwoordelijkheid. • Als directeur AGSD word je aangesteld in statutair verband. • Je salarispakket omvat een verloning volgens salarisschaal A5a-A5b (beginsalaris min. ₏ 28400 / max. ₏ 44500, niet geïndexeerd op jaarbasis) en wordt aangevuld met maaltijdcheques en een gratis hospitalisatieverzekering.

onmiddellijke indiensttreding met aanleg wervingsreserve (2 jaar) indiensttreding vanaf 01/01/2010 met aanleg wervingsreserve (2 jaar)

1 stedebouwkundig ambtenaar (A1a-A2a) (2de oproep) dienst Leefmilieu en Ruimtelijke Ordening

GeĂŻnteresseerd? • Vraag vlug een inschrijvingsformulier, een functie- en profielbeschrijving, de salarisgegevens en een overzicht van de voorwaarden aan op het telefoonnummer 02/260 12 25. Deze documenten kan u tevens terugvinden op onze webstek www.grimbergen.be onder de rubriek “Prikbordâ€? - doorklikken naar “Openstaande betrekkingenâ€?. • De kandidaturen dienen ten laatste op vrijdag 13/03/2009 ingediend te worden - gericht aan het college van burgemeester en schepenen van en te 1850 Grimbergen. Op de sollicitatiebrief moet duidelijk vermeld worden voor welke functie men solliciteert! • Het aanwervingsexamen voor de 2 directeurs basisonderwijs zal plaatsvinden op zaterdag 28/03/2009.

Interesse? Stuur je kandidatuur, met uitgebreid CV en afschrift van je diploma naar Stad Diest, t.a.v. Stadssecretaris Liesbeth Van Rompaey, Grote Markt 1, 3290 Diest. We verwachten je volledige kandidatuur uiterlijk aangetekend op dinsdag 10 maart 2009. De poststempel geldt als bewijs. Bij vragen of voor verdere informatie kan je terecht op het nummer 013 35 32 12. Het aanwervingsexamen, dat de invulling van deze betrekking voorafgaat, bestaat uit een schriftelijk (dinsdagnamiddag 24 maart 2009) en mondeling gedeelte (dinsdagnamiddag 31 maart 2009) en een competentiemeting. De competentiemeting gebeurt in samenwerking met het selectiekantoor Ascento. Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap. www.ascento.be

Lid van

recruitment, search & selection.

Ascento is een divisie van t-groep NV.

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148

1 directeur basisonderwijs gemeentelijke basisschool Borgt


046_GPV1QU_20090228_VMGBI

46

26-02-2009

21:10

Pagina 46

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

De West-Vlaamse Intercommunale - wvi - is een dienstverlenende vereniging met zetel in Brugge. In opdracht van 54 West-Vlaamse gemeenten en de provincie zorgen we voor een gebiedsgerichte, geïntegreerde aanpak van de planning en de projectontwikkeling. Onze opdracht: bedrijfshuisvesting ontwikkelen, woonprojecten realiseren, studiewerk verrichten en advies verlenen op het vlak van ruimtelijke planning, mobiliteit, milieu en natuur.

zoekt talent (m/v)

Stafmedewerker Energie U adviseert onze gemeenten inzake duurzaam energiegebruik en begeleidt hen bij concrete projecten en acties en u ondersteunt de interne projectontwikkeling met deskundig advies. Wvi is regelmatig op zoek naar ingenieurs, milieudeskundigen, ruimtelijk planners, mobiliteitsdeskundigen, projectontwikkelaars, …

Baron Ruzettelaan 35 | 8310 Brugge

personeelsdienst@wvi.be

Alle info vindt u op

www.wvi.be

Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn

Het O.C.M.W. van Evergem gaat over tot de contractuele aanwerving van een (m/v):

STAD VILVOORDE

Projectcoördinator - Vilvoorde Watersite (niveau A4) Functie:

Technisch Assistent Groenbeheer De persoon die wordt aangeworven zal hoofdzakelijk worden tewerkgesteld in het onderhoud van de tuinen van de drie woonzorgcentra van het OCMW.

Profiel:

De aanwerving gebeurt na een selectieproef in een functie op niveau D (lager middelbaar of gelijkwaardig). Kandidaturen voor deelname aan de selectie kunnen worden ingediend tot en met vrijdag 13 maart 2009 bij de administratie van het OCMW, Sleidinge Dorp 54, 9940 Evergem (Sleidinge) tel. 09/358 77 70 waar ook alle bijkomende informatie over de functie kan bekomen worden.

werft aan in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur

1 JURIST A1a-A3a (VOLTIJDS) Voorwaarde: u bent jurist of licentiaat/master bestuurswetenschappen.

1 DIENSTHOOFD PERSONEELSZAKEN A1a-A3a (VOLTIJDS) Voorwaarde: u heeft een diploma licentiaat/master uit de humane wetenschappen en ervaring in de HRM-sector. Deze ervaring wordt als een belangrijk selectiecriterium gehanteerd.

Voor algemene info en verloning: website www.ocmwbeveren.be of personeelsdienst: 03 750 46 42 of via

Voor meer informatie over de functie-inhoud van beide functies kan u terecht bij: Veerle Bydekerke, diensthoofd personeelszaken, 03 750 46 40, veerle.bydekerke@ocmwbeveren.be

NAMENS HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN de secretaris Filip Thyssen de voorzitter Ann Cools

Uw cv met begeleidende brief schriftelijk of per e-mail is ten laatste op vrijdag 13 maart 2009 in ons bezit: OCMW Beveren, t.a.v. de personeelsdienst, Oude Zandstraat 92,

Indien uw kandidatuur wordt weerhouden, volgen er in maart/april 2009 enkele selectieproeven. Wij voorzien de indiensttredingen zo snel mogelijk na de selectie.

Brasschaat is een groene gemeente die ligt aan de rand van de grootstad Antwerpen. Als lokaal bestuur trachten we de dienstverlening naar de zowat 38.000 inwoners van Brasschaat zo optimaal mogelijk te organiseren. Hiertoe bouwden we een stevige organisatie uit met zo’n 400 medewerkers. Om dit team te versterken gaat het gemeentebestuur van Brasschaat, door middel van een selectieproef, nu over tot de aanwerving in contractueel verband met aanleg van een werfreserve van één (m/v):

HUISVESTINGSAMBTENAAR

B1-B3

Profiel: • U bent minimaal 18 jaar • U bent van onberispelijk gedrag en geniet van de burgerlijke

en politieke rechten • U bent in het bezit van een bachelor diploma of een diploma hoger onderwijs korte type • U heeft een goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheid • U bent klantvriendelijk en behulpzaam • U heeft kennis van informaticagebruik en inzicht in de functie en werking van de gemeentelijke diensten • U kan zich snel wetten, reglementen en voorschriften eigen maken en u kan ze juist interpreteren • U helpt bij de ontwikkeling van een doeltreffend woonbeleid. Als deze uitdaging u aanspreekt, kunt u een inschrijvingsformulier, de volledige functiebeschrijving en de toelatings- en aanwervingsvoorwaarden verkrijgen bij het Gemeentebestuur, dienst personeel en onderwijs, Frilinglei 1, 2930 Brasschaat. Tel.: 03 650 02 75 • Fax 03 650 02 89 • E-mail: personeelsdienst@brasschaat.be

www.ocmwbeveren.be

Sollicitaties moeten uiterlijk 20 maart 2009 worden toegezonden.


047_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:12

Pagina 47

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

47

De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) is een dynamische en sterk groeiende organisatie die als doel heeft de 29 aangesloten gemeentebesturen te ondersteunen. Tot haar uitgebreid takenpakket behoren activiteiten zoals industrieel grondbeleid, sociaal grondbeleid en een hele waaier van ondersteunende diensten in het kader van verlengd lokaal bestuur: intercommunale milieudienst, veiligheid en welzijn op het werk, juridisch advies, ruimtelijke planning, technische dienstverlening, … Voor de verdere uitbouw van onze organisatie en dienstverlening, zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v):

Stafmedewerker Ruimtelijke Ordening Je opdracht Je hoofdtaak is: de begeleiding en advisering van gemeentebesturen bij vergunningsaanvragen inzake ruimtelijke ordening. Je bereidt beslissingen voor betreffende vergunningsaanvragen. Je verleent bijstand aan de gemeentelijke diensten inzake ruimtelijke ordening. Daarnaast ondersteun je de eigen diensten van IOK in het ontwerp en de uitwerking van inrichtingsplannen en stedenbouwkundige voorschriften.

Een job in de Kempen?

Je profiel Je hebt een masterdiploma richting architectuur, bouwkunde, stedenbouw, ruimtelijke planning of gelijkwaardig. Je hebt kennis van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening in Vlaanderen. Je hebt een

sterke affiniteit met een werkomgeving in openbare besturen. Je bent communicatievaardig en in staat gestructureerd te rapporteren. Je bent een initiatiefnemer en in staat zowel in team als zelfstandig te werken. Wij bieden je Goede loonvoorwaarden inclusief maaltijdcheques, een uitgebreid verzekeringspakket en andere financiële en sociale voordelen. Glijdende werktijden en extra verlof- en feestdagen. Een multidisciplinair team met gedreven en enthousiaste collega’s. Een afwisselende en zelfstandige job binnen een stabiele en groeiende organisatie die, met het oog op de toekomst, investeert in haar mensen en ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling.

Word jij onze nieuwe medewerker? Stuur dan uiterlijk op 23 maart 2009 je motivatiebrief en cv naar dhr. Johan Leysen, voorzitter IOK, Antwerpseweg 1 te 2440 Geel. Voor meer informatie, zie www.iok.be of neem contact op met Greet De Ruysscher of Ann Lievens, 014 58 09 91.


048_GPV1QU_20090228_VMGBI

48

26-02-2009

20:13

Pagina 48

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

GEMEENTEBESTUUR RIJKEVORSEL Het gemeentebestuur van Rijkevorsel gaat over tot de aanwerving van volgende voltijdse betrekking , met aanleg van een wervingsreserve van twee jaar:

Het gemeentebestuur van Rumst werft aan (m/v):

deskundige (diensthoofd) burgerzaken

VOOR DE SECTOR GRONDGEBIEDZAKEN

vast statutair dienstverband – m/v - B1-B3

Heb je leiderscapaciteiten, organisatietalent, diplomatie en een teamgeest? Je leidt, organiseert en coördineert de dienst openbare werken en infrastructuur, en bent verantwoordelijk voor de opvolging van de werkzaamheden.

Heb je organisatietalent, oog voor detail, een teamgeest en ben je flexibel? Je leidt, organiseert en coördineert de poetsploeg en staat in voor een degelijk onderhoud van alle gemeentelijke gebouwen. Indien nodig, spring je bij in de schoonmaaktaken. Je organiseert de catering voor vergaderingen en recepties.

Heb je technisch inzicht, denk en werk je planmatig en praktijkgericht? Ben je contactvaardig en flexibel, heb je een teamgeest en kan je zelfstandig werken? Je ondersteunt de technisch coördinator in de organisatie en coördinatie van de uitvoerende technische dienst.

Heb je technische vaardigheden, denk en werk je praktijkgericht, heb je een teamgeest en kan je zelfstandig werken? Je staat in voor onderhoudstaken en herstellingen aan voertuigen, machines, apparatuur en materialen.

Een functie voor u? In de dienst burgerzaken staan de materies bevolking, vreemdelingen, burgerlijke stand, strafregister en veiligheid centraal. Als diensthoofd bent u uiterst bekommerd om een klantgerichte dienstverlening naar onze inwoners. U ziet toe op de correcte toepassing van de wetgeving, en volgt wijzigingen hierin op de voet op. U zorgt voor een goed draaiend team. Profielvereisten • zeer grote klantgerichtheid • soepele omgang met zeer verschillende mensen en culturen • betrokkenheid bij het werk • bereidheid om zich permanent bij te scholen in dienstspecifieke wetgeving • grote flexibiliteit inzake de te verrichten taken • leidinggevende vaardigheden • stressbestendigheid Verdere informatie en kandidaatstellingen U dient in het bezit te zijn van een diploma uit het hoger onderwijs van één cyclus (graduaat, bachelor of gelijkgesteld). Er wordt een aanwervingsexamen georganiseerd. Interesse? U kan een informatiebrochure met een uitgebreide functiebeschrijving, de aanwervingsvoorwaarden, het examenprogramma, de wedde, e.d. vinden op onze website www.rijkevorsel.be. Verdere informatie kan u bekomen op de personeelsdienst via de telefoonnummers 03/340.00.13 of 03/340.00.14. De kandidaturen moeten, vergezeld van een afschrift van het vereiste diploma, aangetekend worden verzonden (of ter plaatse tegen ontvangstbewijs worden afgegeven) aan het College van Burgemeester en Schepenen, Molenstraat 5 te 2310 Rijkevorsel, uiterlijk op 6 maart 2009.

De geslaagde kandidaten van alle examens worden opgenomen in een wervingsreserve met een geldigheidsduur van 6 maanden. Voorwaarden, functiebeschrijvingen en inschrijvingsformulieren zijn te bekomen op het gemeentehuis, dienst personeel, tel. 03 880 00 40 of via www.rumst.be. Je kandidatuur stuur je aangetekend naar het College van Burgemeester en Schepenen, Koningin Astridplein 12, 2840 Rumst. grondgebiedzaken, tel. 03 880 00 66, stedenbouw@rumst.be, voor het diensthoofd tel. 03 888 07 38, geert.segers@rumst.be, voor de functies diensthoofd poetsdienst, technisch ondersteuner en mechanicus. 16 maart 2009 sluiten we de vacatures af.

De secretaris, Jan Van Grinderbeek

De burgemeester, Francy Van der Wildt

VERA is een klein dynamisch bedrijf van het provinciebestuur van Vlaams-Brabant, gevestigd in Leuven (Wijgmaal). Wij leveren e-governementdiensten aan gemeenten, OCMW’s en politiezones. We zijn klantgericht en innovatief en zoeken voor spoedige indiensttreding gemotiveerde en enthousiaste medewerkers (m/v):

IT-consultant Systeembeheerder Communicatieverantwoordelijke Voor de functies IT-consultant en systeembeheerder is een bachelordiploma (graduaat) vereist. Voor de functie van communicatieverantwoordelijke is een master (universitair) diploma vereist. Wij hebben boeiend werk en aantrekkelijke voorwaarden, die u vindt op onze website: http://www.vera.be/vacatures. Kandidaturen moeten uiterlijk op 9 maart 2009 worden ingediend. U kunt ook contact opnemen als u meer inlichtingen wilt. Bel of mail naar Carl Possemiers : 016/308 513 of carl@vera.be

BOEKHOUDER Openbare oproep BOEKHOUDER bij de dienst Financiën.

(in contractueel verband)

Functie: U stuurt uw medewerkers aan bij de boekhoudkundige verwerking van financiële gegevens met het oog op optimalisatie van de algemene en begrotingsboekhouding van de Stad. Hierbij hebt u aandacht voor de implementatie van nieuwe financiële software. Profiel: U bent houder van een diploma of getuigschrift HO1C, opleiding bedrijfsbeheer, optie accountancy - fiscaliteit. U kunt gestructureerd en planmatig werken. Een uitgebreide omschrijving van uw taken vindt u op www.oostende.be via het item ‘nieuws’, doorklikken naar ‘vacatures’.

De stad Oostende organiseert een vergelijkende wervingsselectie voor de functie van m/v:

Gedetailleerde voorwaarden en bijkomende inlichtingen over deze betrekking krijgt u ook bij de dienst Personeel, Stadhuis 3e verdieping, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. Uw contactpersoon is mevrouw Miguelle Dejaeghere, T 059/80.55.00, personeelsdienst@oostende.be. De kandidaturen worden gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen uitsluitend door middel van een inschrijvingsformulier dat u krijgt bij de dienst Personeel. De formulieren moeten uiterlijk op 20 maart 2009 ofwel tegen ontvangstbewijs in de dienst Personeel worden afgegeven, ofwel aangetekend (de datum van poststempel geldt als bewijs) naar de dienst Personeel worden opgestuurd. Voor de belangstellenden wordt een informatievergadering georganiseerd. Die vergadering vindt plaats op 12 maart 2009 vanaf 18.00 uur in de Conferentiezaal op de benedenverdieping van het Stadhuis, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. Het stadsbestuur van Oostende streeft diversiteit op de werkvloer na. Iedereen mag zich dan ook kandidaat stellen, ongeacht geslacht, filosofische overtuiging, afkomst, hetero- of holebigeaardheid, handicap.


049_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:14

Pagina 49

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

49

Het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie is bevoegd voor cultuur, onderwijs, welzijn en gezondheid voor de Brusselse Vlamingen. Daarvoor hebben we voortdurend veel talent nodig. Is een gevarieerde job iets voor jou? Doe dan mee aan onze selectieprocedure en maak kans op een mandaatfunctie.

DESKUNDIGE-COÖRDINATOR - HOOFD VAN DE FINANCIËLE DIENST Je profiel Je bent vertrouwd met analytische boekhoudingssystemen en overheidsbegrotingen. Je werkt resultaatgericht en fungeert als teamspeler in een sturende en motiverende rol. Probleemanalyse en beslissingen nemen zijn je grote sterktes, evenals plannen en organiseren. In het kader van je functie ben je ook integer en sterk in organisatiesensitief handelen en transversaal denken. Je uitdagingen Je functie is specifiek gericht op de correcte financiële organisatie (en de controle ervan): je adviseert het ontwerp van begroting en maakt de rekening op. Verder beheer je de kasvoorraad, in overleg met de thesaurier, en controleer je documenten en bewijsstukken. Die reken je aan in de budgettaire en algemene boekhouding. Op organisatorisch vlak ben je tevens verantwoordelijk voor het inventarisboek, het opvolgen van wettelijke evoluties en de naleving en actualisering van financiële procedures. Je verifieert ook de gerapporteerde cijfers en financiële staten. Je interpreteert en analyseert gegevens van de boekhouding om beleidsbeslissingen voor te bereiden. Ons aanbod In ruil voor je talent en inzet krijg je een uitdagende functie met veel zelfstandigheid en ruime opleidings- en vormingsmogelijkheden. Verder bieden wij een sociale omkadering, een verhuis- en stadspremie voor de medewerkers die in Brussel komen wonen of er al gevestigd zijn, en een volledige terugbetaling van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Een gratis MIVB-abonnement, hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques behoren eveneens tot de voordelen. Toelatingsvoorwaarden gelijkgesteld of in een organisatie uit de private sector of acht jaar nuttige professionele ervaring. Voor de berekening van de ervaring worden VOOR DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE ZIJN GELIJKE KANSEN BELANGRIJK. KWALITEITEN VAN MENSEN ZIJN DOORSLAGGEVEND, ONGEACHT GESLACHT, LEEFTIJD, AFKOMST OF HANDICAP.

met het Brussels hoofdstedelijk gewest is een troef. Iets voor jou? Dan vind je meer informatie en een standaard-cv op de website van de Vlaamse Gemeenschapscommissie: www.vgc.be. Je kan de informatiebundel ook aanvragen op het nummer 02 208 03 63 of via e-mail: jobs@vgc.be, met vermelding “Hoofd van de financiële dienst”. Heel belangrijk: je kandidatuur (standaard-cv + kopie van je diploma) dient uiterlijk 23 maart aangetekend te worden verstuurd.

Het gemeentebestuur van Stekene

Ingenieur/Diensthoofd gebouwen NIVEAU A

DIENSTHOOFD TECHNISCHE DIENST (m/v)

Functie:

Voltijds – statutair – master Werfreserve 2 jaar

-

Vereisten:

Functie:

gemeente

• u coördineert en organiseert de dienst die uit de subdiensten stedenbouw, openbare werken en milieu bestaat, geeft leiding aan medewerkers en plant de werkzaamheden • u staat in voor een kwalitatieve planning, uitwerking en opvolging van dossiers m.b.t. openbare werken, stedenbouw, ruimtelijke ordening, patrimonium en milieu en dit zowel op technisch, administratief als financieel gebied • u verzorgt de opmaak en het nazicht van bestekken, meetstaten, ramingen en vorderingsstaten • u houdt toezicht op de werken die uitgevoerd worden voor rekening van de gemeente en op het grondgebied van de gemeente • u helpt bij het realiseren van nieuwe, gemeentelijke initiatieven of het optimaliseren van de dienstverlening van de gemeentelijke diensten • u zorgt voor de nodige beleidsondersteuning en advisering • u maakt deel uit van het managementteam

Stekene

Stedenbouwkundig consulent

NIVEAU B

Functie

Vereisten:

Profiel:

-

Cultuurfunctionaris

• • • • •

NIVEAU B

Functie

diploma industrieel ingenieur of architect administratieve, leidinggevende en organisatorische vaardigheden communicatief een team kunnen motiveren en indien nodig bemiddelend optreden een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid

Wij bieden: Vereisten:

-

Wij bieden voor alle betrekkingen:

-

• een voltijdse statutaire betrekking • een loon op niveau A4-A5 (min. 3 089,43 – max 5 299,71 euro bruto maandsalaris) • bijkomende extralegale voordelen: maaltijdcheques (6 euro/dag), gratis hospitalisatieverzekering, vergoeding voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, per fiets of te voet, diverse premies • de mogelijkheid tot overname van relevante ervaring in de privésector of als zelfstandige (max 8 jaar) • een gunstige verlofregeling • een aangename en moderne werkomgeving in een meer dan groene gemeente vol uitdagingen Geïnteresseerd? Bezorg ons dan uw kandidatuur met curriculum vitae per post, fax, e-mail of persoonlijk uiterlijk op maandag 16 maart 2009, samen met een kopie van uw diploma.

Interesse?

31 maart 2009

VG/77B

-

Wenst u nog meer inlichtingen, dan helpen onze medewerkers u graag verder: Gemeentebestuur Keerbergen Gemeenteplein 10 - 3140 Keerbergen Tel: 015/50 90 23 – Fax: 015/ 50 90 26 personeelsdienst@keerbergen.be


050_GPV1QU_20090228_VMGBI

50

26-02-2009

20:51

Pagina 50

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

De gemeente maakt school

Word een gezicht van De Lijn

Het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse gemeenschap vzw is de koepelorganisatie van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Wij zoeken kandidaten voor het bevorderingsambt van

Pedagogisch adviseur deeltijds kunstonderwijs specialiteit muziek specialiteit woordkunst

Coördinator Zorgsystemen m/v

Meer info over de jobinhoud, de voorwaarden en het verloop van de selectieprocedure kunt u lezen op www.ovsg.be, onder de rubriek ‘vacatures’.

OVSG vzw Ravensteingalerij 3 bus 7 1000 Brussel

in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

De Lijn staat garant voor klantvriendelijk, snel, betrouwbaar, veilig en stipt openbaar vervoer in Vlaanderen. In de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen zorgen 3000 medewerkers, samen met de medewerkers van partners-exploitanten, voor de kwalitatieve invulling van het openbaar vervoer.

CPO ACCOUNTANTS Antwerpen — Dendermonde — Zelzate

Zoeken voor hun kantoor te Antwerpen (m/v):

Voor de entiteit Oost-Vlaanderen – met werkplek Gentbrugge - en de entiteit West-Vlaanderen - met werkplek Oostende - wensen we voor de uitwerking en opvolging van de nieuwe dienst Zorgsystemen een gemotiveerde collega (m/v) aan te trekken die zich aangesproken voelt door een langetermijnwerkrelatie met De Lijn.

ACCOUNTANT-DOSSIERBEHEERDER

Coördinator Zorgsystemen

BELASTINGSCONSULENT

Je vertaalt de normen en doelstellingen inzake integrale kwaliteitszorg, duurzaamheid en toegankelijkheid naar onze dagelijkse realiteit. Je ondersteunt de verschillende afdelingen bij de procesontwikkeling, procesmonitoring en procesverbetering om deze doelstellingen te bereiken. Je rapporteert aan de directeur en geeft leiding aan twee collega’s, respectievelijk verantwoordelijk voor de sociale veiligheid en preventie in de entiteit. Er is tevens voorzien in een functionele aansturing door en in overleg met de centrale diensten te Mechelen. Je bent in het bezit van een masterdiploma met kennis van of ervaring in kwaliteitssystemen en je hebt inzicht verworven in de hiervoor opgesomde deelterreinen. Heb je bovendien een grondige kennis van MS Office-toepassingen en beschik je over leidinggevende kwaliteiten? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken! We bieden je alvast een competitief loon en interessante extralegale voordelen in een sociale werkomgeving met grote vastheid van betrekking. Interesse? Neem dan vóór 10 maart 2009 contact op met ons.

Vereist: • ervaring in een accountantskantoor • goede kennis fiscaliteit Vereist: • fiscaal juridische vorming

Profiel: • Je kan zelfstandig en nauwgezet werken en kwaliteit leveren binnen de afgesproken deadlines. • Je spreekt vloeiend Nederlands en je hebt kennis van het Engels en Frans. Wij bieden: • U een boeiende functie voor een voltijdse betrekking. • U komt terecht in een jong en ambitieus bedrijf gericht op teamwork en motiverende doelstellingen. Interesse? Stuur je kandidatuur naar: CPO Accountancy & Tax BVBA Straatsburgdok Noordkaai 21 bus 1• 2030 Antwerpen Tel: 03/304.04.04 • Fax: 03/304.04.09

flore.vandenbussche@delijn.be jobs.wvl@delijn.be. geslacht, etnische afkomst en nationaliteit.

GEMEENTE HOLSBEEK

Als jonge en groeiende gemeente wensen wij onze dienst Ruimtelijke Ordening & Milieu te versterken met een

STEDENBOUWKUNDIG AMBTENAAR in vast verband (niveau A, weddeschaal A1a-A3a).

MILIEUAMBTENAAR (Diensthoofd Ruimtelijke Ordening en Milieu) in vast verband (niveau A, weddeschaal A1a-A3a).

De stedenbouwkundig ambtenaar is verantwoordelijk voor het opmaken van ontwerpbeslissingen inzake stedenbouwkundige vergunningen, en voor de handhaving inzake ruimtelijke ordening & stedenbouw. Hij geeft tevens advies aan de inwoners inzake stedenbouwkundige vergunningen, onderzoekt klachten, en maakt PV’s en ontwerpbeslissingen op in het kader van het handhavingsbeleid inzake ruimtelijke ordening en stedenbouw. De kandidaten dienen te beschikken over een grondige kennis van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening & stedenbouw, een algemene kennis van aanverwante terreinen, en over ruime intellectuele en sociale capaciteiten.

De milieuambtenaar is verantwoordelijk voor het geheel van het gemeentelijke milieubeleid. Doordat zijn taak zowel het beleidsvoorbereidend werk voor milieu en verkeer omvat, als advies aan de inwoners, de behandeling van vergunningen, en de controle op de naleving van de geldende regels, heeft hij/zij een totaalvisie op wat er gebeurt in de gemeente. Hij/zij leidt en coacht tevens de dienst Ruimtelijke Ordening en Milieu (stedenbouwkundig ambtenaar, landmeter, duurzaamheidsambtenaar en administratieve medewerkers), en werkt nauw samen met het college van burgemeester en schepenen. De kandidaten dienen te beschikken over een grondige kennis van de regelgeving inzake milieu, een algemene kennis van en interesse voor ruimtelijke ordening, stedenbouw, verkeer en grondbeheer, en over ruime intellectuele en sociale capaciteiten. De indiensttreding is voorzien op 1 december (pensioendatum van de huidige titularis).

Voorwaarden: - Diploma hoger onderwijs (niveau A) - Over de nodige getuigschriften beschikken om aangesteld te worden tot stedenbouwkundig ambtenaar, zoals bepaald in het besluit van de Vlaamse regering van 19 mei 2000 en latere wijzigingen, of ten laatste over deze getuigschriften beschikken bij het einde van de proeftijd - Slagen in een aanwervingsexamen. - Beschikken over een rijbewijs B Meer informatie kan telefonisch aangevraagd worden op het secretariaat (016/62.91.80) of via e-mail: personeel@holsbeek.be Kandidaturen moeten uiterlijk op 30 maart 2009 toekomen bij het College van Burgemeester en Schepenen, Dutselstraat 15, 3220 Holsbeek, vergezeld van een c.v.

Voorwaarden: - Diploma universitair onderwijs (niveau A) richting land- en tuinbouw (bv. bio-ingenieur) of chemie, biologie, milieukunde, ruimtelijke ordening; - Getuigschrift van een VLAREM-opleiding; - Slagen in een aanwervingsexamen; - Beschikken over een rijbewijs B.


20:15

Pagina 51

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

De Paepe Group, gevestigd te Gent, is als projectontwikkelaar een vaste waarde op de Belgische vastgoedmarkt die zich voornamelijk richt op het ontwikkelen en realiseren van instapklare kantoorgebouwen, industriële loodsen en opslagplaatsen.

De Paepe Group, gevestigd te Gent, is als projectontwikkelaar een vaste waarde op de Belgische vastgoedmarkt die zich voornamelijk richt op het ontwikkelen en realiseren van instapklare kantoorgebouwen, industriële loodsen en opslagplaatsen.

Wegens uitbreiding van de activiteiten zoeken wij voor onze klant een

Wegens uitbreiding van de activiteiten zoeken wij voor onze klant een

Boekhouder van a tot z (m/v)

Directieassistent(e)

Profiel: U combineert een diploma Bachelor boekhouden met minstens 10 jaar relevante werkervaring. U werkt nauwkeurig en georganiseerd, hebt zin voor verantwoordelijkheid en bent communicatief. U bent een loyaal, toegewijd en discreet persoon. U bent vlot tweetalig N/F, hebt kennis van Engels en kan goed overweg met de gangbare MS Office-toepassingen. Kennis van ProAcc vormt een pluspunt. Ons aanbod: Een boeiende en gevarieerde functie in een snel evoluerende onderneming met enthousiaste collega’s. We bieden u een competitief salaris in verhouding tot uw ervaring en motivatie.

Hays Gent Valerie Vandekinderen T +32 (0)9 267 99 80 valerie.vandekinderen@hays.com

A global leader in Finance & Accounting Recruitment

Specialist Recruitment hays.be Australia Austria Belgium Brazil Canada China Czech Republic Denmark France Germany Hong Kong Hungary Ireland Italy Japan Luxembourg Netherlands New Zealand Poland Portugal Singapore Slovakia Spain Sweden Switzerland UAE UK

Hays-depaepeBOEK_0225.indd 1

VG 292/BUOSA • B AA05.052 • W.INT.35 W.RS.35 W.SO.35

Functie: U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvolging en verwerking van de boekhouding van een twintigtal vennootschappen. Uw taken bestaan onder meer uit inboekingen, facturatie, BTW aangifte, voorbereiden betalingen, debiteuren- en crediteurenbeheer, afsluitingen, opstellen jaarrekening, huuropvolging, klassement en administratie. U werkt nauw samen met de CEO en rapporteert ook direct aan hem.

Functie: In deze functie bent u de administratieve rechterhand van de zaakvoerder. U beheert het dagelijkse secretariaat van a tot z en u zorgt er ook voor dat alle belangrijke informatie (telefoons, mails en briefwisseling) tijdig bij de zaakvoerder komt. U houdt de agenda nauwkeurig bij en u bereidt vergaderingen en dossiers voor. U zorgt voor een efficiënte planning en briefing van alle lopende dossiers. U onderhoudt ook dagelijks de contacten met de verschillende externe partners en dit zowel nationaal als internationaal. Profiel: U genoot een hogere opleiding en kan terugblikken op een relevante werkervaring als directiemedewerker. U werkt nauwkeurig en georganiseerd, hebt zin voor verantwoordelijkheid en bent communicatief. U bent zondermeer een discreet, gedreven en vlot persoon. U bent in staat om zelfstandig uw werk te plannen en diverse taken goed op te volgen. U spreekt en schrijft vlot Frans en Engels en u kan goed overweg met de gangbare MS Office-toepassingen. Ons aanbod: Een afwisselende functie als rechterhand van de zaakvoerder in een dynamische bedrijvengroep. U kan rekenen op een aantrekkelijk salaris dat in verhouding staat tot uw ervaring.

51

Hays Gent Patty Cathelyn T +32 (0)9 233 11 83 patty.cathelyn@hays.com

A global leader in Office Professionals Recruitment

Specialist Recruitment hays.be

VG 292/BUOSA • B AA05.052 • W.INT.35 W.RS.35 W.SO.35

26-02-2009

Australia Austria Belgium Brazil Canada China Czech Republic Denmark France Germany Hong Kong Hungary Ireland Italy Japan Luxembourg Netherlands New Zealand Poland Portugal Singapore Slovakia Spain Sweden Switzerland UAE UK

25-02-2009 Hays-depaepeDA_0225.indd 16:32:19 1

25-02-2009 16:31:15

Provinciaal Diensthoofd Thuishulp - Bond Moyson Oost-Vlaanderen kaderfunctie met eindverantwoordelijkheid over 1200 personeelsleden De vzw Thuishulp Oost-Vlaanderen biedt hulp aan huis onder de vorm van gezinszorg, bejaardenhulp, kraamzorg, thuisopvang zieke kinderen, poetsdienst, poetsdienst met dienstencheques, klusjeshulp en noodopvang. Functie In deze functie zal je de vzw Thuishulp OostVlaanderen op een strategische manier coördineren en innoveren om een optimale, efficiënte en geïntegreerde hulpverlening voor onze klanten te realiseren. Je voert een duidelijk, visionair en coachend beleid naar je medewerkers toe. Tevens stuur je verschillende teams en cellen aan en ben je verantwoordelijk voor de productiviteit en kwaliteit van diverse diensten. Je beheert en verantwoordt de budgetten van de diensten van de vzw. De maatschappelijke ontwikkelingen op vlak van dienstverlening, wetgeving, marktevolutie en concurrentie volg je op de voet. Verder vertegenwoordig je de dienst in diverse overlegorganen en bouw je een professioneel netwerk uit. Profiel Je bezit een universitair diploma of een A1 diploma, aangevuld met minimum 5 jaar ervaring in een leidinggevende positie. Je hebt een grondige kennis van thuiszorg in het algemeen en gezinszorg, logistieke hulp, welzijn, dienstencheques, zorgverzekering in het bijzonder of je kan ze snel verwerven. Kennis van de sector Gezondheid en Welzijn en de sociale zekerheid in globo is een pluspunt. Je blinkt uit in people- en resultaatgericht management, visie en strategie. Onderhandelingszin, overtuigingskracht, een analystische geest en een probleemoplossend vermogen zijn jouw kerncompetenties. Ook ben je communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Specialist Recruitment hays.be

Ann Vanden Auweele T 09/233.11.83 ann.vandenauweele@hays.com

A global leader in Office Professionals Recruitment

VG 292/BUOSA • B AA05.052 • W.INT.35 W.RS.35 W.SO.35

051_GPV1QU_20090228_VMGBI

Australia Austria Belgium Brazil Canada China Czech Republic Denmark France Germany Hong Kong Hungary Ireland Italy Japan Luxembourg Netherlands New Zealand Poland Portugal Singapore Slovakia Spain Sweden Switzerland UAE UK

Hays-moysen-0211.indd 1

2/26/09 1:21:06 PM


052_GPV1QU_20090228_VMGBI

52

26-02-2009

20:16

Pagina 52

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

‘Het gras groeit niet sneller door er aan te trekken’ De vraag is hoe men verkopers kan doen groeien. Ontdek het op de Inventi Management Brunch op maandag 23 maart 2009, Inventi-trainingcentrum Antwerpen. www.inventi.be

03 223 68 68.

Succesvol rekruteren? Contacteer Sofie Bonneux op 02/481 15 88

GDF SUEZ Nuclear Career Event Brussels, March 12-13, 2009 AMUZ is op zoek naar een ervaren en bekwaam By joining us, you will benefit from the one-year “Nuclear Trainees Program” a unique way of developing technical skills with all the advantages that our international Group offers: responsibilities, diversity of missions and mobility.

AMUZ (Festival van Vlaanderen-Antwerpen) is een internationaal muziekcentrum waarin voorstellingen met muziek en aanverwante kunstuitingen het

Je ontwikkelt een coherent, duidelijk beleid op zakelijk, organisatorisch, HR en financieel vlak ten dienste van het artistiek beleid. Je ziet toe op een correcte, efficiënte werking en afhandeling van de personeelsgerichte zaken, van de budgettaire en boekhoudkundige verrichtingen en van de administratieve zaken. Je zorgt voor een goede omkadering van de medewerkers, zodat je steeds een gemotiveerd en competent team ter beschikking hebt. Je volgt de fiscale en sociale wetgeving op en past die toe op maat. Je optimaliseert de zakelijke en administratieve processen om de beschikbare budgetten optimaal te kunnen aanwenden. Je voert de onderhandelingen inzake productie- en loonbudgetten.

uitgangspunt vormen. AMUZ verzorgt een concertprogramma in de concertzaal van de gerestaureerde St. Augustinuskerk in Antwerpen. Het artistiek credo van AMUZ is de Historically Informed Performance (HIP).

Profiel Je hebt een affiniteit met de klassieke muzieksector. Je hebt kennis van financiële, fiscale en sociale materie. Je hebt leidinggevende en organisatorische capaciteiten en je bent besluitvaardig, competitief, dynamisch maar eveneens diplomatisch in aanpak en overleg. Je hebt minimum 4 jaar ervaring binnen de culturele sector. Je kan ook onder tijdsdruk en in onvoorziene omstandigheden efficiënt overzicht en controle bewaren. Interesse? Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief met uitgebreid c.v. vóór 5/03/2009 naar: AMUZ, Everdijstraat 12, B-2000 Antwerpen t.a.v Kathleen Engels, of bij voorkeur via e-mail aan kathleen.engels@amuz.be. Een uitgebreide functieomschrijving vind je op www.amuz.be.

Young engineers, get a generation ahead

Come meet us and discover our job opportunities.

Register before March 6, 2009 www.gdfsuez.com/nuclear

EXPERT SUBSIDIARIES OF THE GROUP: AXIMA - COYNE & BELLIER - ELECTRABEL - ENDEL - FABRICOM GTI ITÉNA - LABORELEC - SYNATOM - TRACTEBEL ENGINEERING

Getty Images

Zakelijk directeur (M/V)


053_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:17

Pagina 53

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

53

Specifiek met het oog op het verder uitbouwen van haar evenementen ziet Fedagrim op korte termijn uit naar een getalenteerd (m/v)

ACCOUNTMANAGER België

Fedagrim (www.fedagrim.be), gevestigd in Brussel, is de Belgische Federatie van de uitrusting voor de Landbouw, de Tuinbouw, de Veeteelt en de Tuin. Ze groepeert zowel de fabrikanten en uitvoerders van tractoren, landbouwmachines, tuin-, park- en bosmateriaal, als de stallenbouwers en stalinrichters. De missie van Fedagrim bestaat uit het vertegenwoordigen van haar leden in overlegorganisaties op diverse niveaus, het verspreiden van doelgerichte informatie aan haar leden, het verstrekken van advies, en het organiseren van evenementen zoals de internationale landbouwbeurs Agribex, Breedex, Demo Groen en Potato Europe.

rapporteert u rechtstreeks op directieniveau. Functieprofiel: wie ‘the job has to be done’. Functievoordelen: erkende organisatie. Hebt u interesse voor deze aanbieding? Aarzel niet en schrijf, fax of mail met volledig cv naar dhr. Antoon Bulcke, Integrale VerkoopZorg. Wij zullen uw kandidatuur zeer vertrouwelijk behandelen. Indien u aan het gestelde profiel beantwoordt, zal u uiterlijk 10 dagen na uw schrijven uitgenodigd worden voor een persoonlijk onderhoud. Schoolstraat 59 bus 22, 8800 Roeselare-Beveren.Tel. 051 22 17 92 - Fax 051 25 36 50 E-mail: info@antoonbulcke.be www.antoonbulcke.be

uw professionele partner in Verkoop- en PersoneelsZorg AVN (Association Vinçotte Nuclear) is een onafhankelijke vzw dat actief is op het gebied van de veiligheid van de reactoren en van de nucleaire installaties en de stralingsbescherming. Voor haar zetel te Brussel, zoekt AVN een (m/v)

Nuclear Safety Institute Committed to safety

Belgische firma actief in vastgoedontwikkeling zoekt een (m/v):

ALGEMEEN DIRECTEUR PROJECTONTWIKKELING Voor management van bestaand bedrijf in expansie

NUCLEAR SAFETY IS A MUST!

Algemeen Directeur

Join our team of experts and contribute to it!

Beoogd profiel: • polyvalent burgerlijk ingenieur, • drietalig Frans/Nederlands/Engels, • 10 jaar ervaring in nucleaire veiligheid en in stralingsbescherming met een ervaring inzake beleid van team en project, alsmede in de ontwikkeling van diensten van consultancy, • bereid zijn om de leiding te nemen van een team van deskundigen van hoog niveau en om de ontwikkeling van de activiteiten van consultancy en steun van AVN voort te zetten in België en in het buitenland.

> inhoud managen van het bedrijf : financieel, administratief, commercieel en technisch

> profiel - m/v met minimum 15 jaar ervaring - perfect tweetalig - universitaire opleiding of gelijkwaardig - ervaring en referenties bij voorkeur in vastgoedsector - goede people manager - snelle beschikbaarheid - pluspunten zijn: sterke zin voor verantwoordelijkheid, ondernemend, ambitieus en commercieel

> interesse More details on our website www.avn.be

Gelieve uw kandidatuur op te sturen vóór 15 maart 2009 ter attentie van: Mr. P. Govaerts, Voorzitter van AVN, Avenue des Chasseurs 44, 1410 Waterloo

Stuur uw motivatiebrief en cv met referentienummer 336113 naar Vacature, Pontbeekstraat 4, 1702 Groot-Bijgaarden

projectleider/afdelingshoofd policy adviser Midden-Limburg Onze klant, gelegen in Midden-Limburg, is actief in de sector van interieur- en gevelbeglazing.

Randstad Services nv, VG.460BO, B-AAA04.057, W.RS.207

Je taak: Je bouwt je afdeling uit op organisatorisch, commercieel en adminstratief vlak en je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de dagelijkse werking. Je coördineert de werking van de afdeling en je weet je medewerkers aan te sturen en te motiveren. Je garandeert een effi ciënt administratief proces en de correcte uitvoering ervan. Je staat in voor de voorbereiding van het werk, het interpreteren van plannen, het uitvoeren van calculaties en het opstellen van offertes. Verder volg je de werken op en controleer je het resultaat. Voor de verder groei van de afdeling onderhoud je interne en externe netwerken. Je rapporteert aan de directie. Je profiel: Je bent industrieel ingenieur bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring. Je combineert commercieel talent met een correcte administratie. Je staat in voor de werk- en personeelsplanning en je hebt leidinggevende capaciteiten. Je bent een teamspeler, maar je kan ook zelfstandig functioneren en je werkt oplossingsgericht. Je hebt een goede kennis van de Franse taal. Ons aanbod: Je krijgt de mogelijkheid een afdeling verder uit te bouwen binnen een groeiend bedrijf. Naast een degelijke begeleiding bieden wij je aantrekkelijke loonsvoorwaarden, aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Reageer via rrshasselt@randstad.be t.a.v. Thomas Salden.

future secretary general

Brussels

The European Organization of the Sawmill Industry aisbl, EOS, regroups 12 national sawmilling organizations representing a production volume of more than 100 mio m³. EOS forms part of the wood industry office community operating under the umbrella of the European Confederation of Woodworking Industries aisbl (www.cei-bois.org) Your job: You represent the industry at EU-level, towards (European) authorities and other relevant organizations. You are the central contact person for members from the sawmilling sector and take care of their questions and problems. You are responsible for the preparation of annual reports, the organization of international meetings, and the follow-up of relevant (European) policies. Your profile: You have a university degree in political/social sciences, law, philology or a general nature, and you have an experience in a similar function. You are able to plan and organize your work autonomously and willing to work in a small team and to travel. You are willing to quickly get familiar with the specific nature of this sector. You have good communication skills in English and French or German. Our offer: EOS offers an interesting position in an international environment, working with many contacts. The salary is competitive and includes extra-legal benefits.

Respond to rrsbrussels@randstad.be c/o Ellen Van Eycken.

www.randstad-recruitment.be Antwerpen • Brussel • Gent • Hasselt • Luxembourg • Namur • Liège

Erkend wervings- en selectiebureau VG. 60/B - Lid van Federgon

Functie-inhoud: u bent integraal verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de internationale evenementen Agribex,


054_GPV1QU_20090228_VMGBI

20:18

Pagina 54

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

LID VAN DE FEDERATIE DER WERVINGS- EN SELECTIEBUREAUS - ERKEND SELECTIEBUREAU VOOR HET VLAAMS/WAALS/BRUSSELS GEWEST: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

54

26-02-2009

SKALAR

The Society of Environmental Toxicology and Chemistry (SETAC) is a not-forprofit, worldwide professional organisation comprised of individuals and institutions dedicated to the study, analysis and solution of environmental problems, the management and regulation of natural resources, research and development and environmental education. SETAC Europe’s primary purpose is to serve as the European regional umbrella organisation for its members in Europe (for more information go to www.setac.org).

Laboratory & Process Analysis

Skalar is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige geautomatiseerde analyseapparatuur voor laboratoria en de procesindustrie. Ter ondersteuning van onze afdeling Service zoeken wij een:

Service Engineer Chemie

The SETAC Europe office in Brussels is looking for candidates (m/f) for the position of

SETAC Europe Executive Director

De functie: - Zelfstandig installeren, repareren en onderhouden van de Skalarapparatuur bij klanten in België en wereldwijd - Trainen van klanten en agenten op de apparatuur, zowel op klantlocaties als op het hoofdkantoor in Breda - Adviseren van de klanten over oplossingen en oorzaken van problemen, mogelijke toekomstige problemen en het voorkomen hiervan

The SETAC Europe Executive Director acts as the secretary of the SETAC Europe council, the general assembly and the executive committee and he manages the daily affairs, the European office and business of the association and represents the association as needed.

De eisen: - Afgeronde Bachelor opleiding Chemie of A2 Chemie met werkervaring - Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal - Ervaring in een soortgelijke functie is een pré - In het bezit van een rijbewijs en bereid om regelmatig te reizen

Interesse? Mail dan jouw motivatie met cv naar: Jobs@skalar.com t.a.v. Milou van Outheusden Voor vacature-informatie: 0032 3 888 9672 Voor bedrijfs- en functieinformatie: www.skalar.com

For more information on the position and the application procedure, please go to www.setac.eu/ed.pdf

We are looking for an excellent communicator preferably with a background / PhD in environmental sciences, a broad interest and experience and capable to effectively communicate with experts at various levels. You have a true motivation to build bridges between the academic, industry and governance experts, facilitate the development of shared views on sustainable environment issues, and a strong affiliation to the goals of the society. You have a large international network, the skills to expand your network and use it effectively to further the goals of the society. You have proven management skills to adequately manage the finances, staff, volunteer groups, and projects. We offer an exciting and challenging international working environment in an esteemed organisation with a high international profile and an office based in Brussels.


beleid, onderzoek, projecten

Interesse ?

Zie uitgebreide functieomschrijving www.entervzw.be Zoekt een (m/v)

BOUWKUNDIG ir. – arch. zoekt voor zijn teams van ambassadeurs (m/v)

Als ambassadeur word je volledig omkaderd door Greenpeace. Je leert de organisatie van binnenuit kennen en bouwt een unieke ervaring op binnen de NGO-sector. Surf voor meer info en voor het indienen van je kandidatuur naar www.greenpeace.org/jobs

Boeiend en afwisselend werk in de horeca ! Leverancier van Horecamateriaal zoekt m/v:

VERTEGENWOORDIGERS

Antwerpen en Mechelen, Kempen en Waasland, Oost- en West-Vlaanderen.

• bezoek aan cliënteel en prospectie • werk in eigen streek • opleiding door de firma - ervaring niet noodzakelijk.

Bel Dhr. F.Vermeylen op 03/664 78 98 Za van 10 tot 12 uur Ma-Di-Woe tussen 9 en 12.30 of 14 en 16 uur.

BUSINESS ADVISORS/ CONSULTANTS

(m/f) Successful international organisation supporting small to medium sized businesses is now seeking further Executives to expand existing operations in Belgium.

Providing opportunities to work internationally, nationally, regionally or locally on a full or part time basis.

Ideal role for ex Managing Directors, Finance Directors, Sales & Marketing Directors and all types of Senior Management.

Training for selected candidates. Conversational English is required.

If you are up to the challenge of looking after Belgium businesses or worldwide, then visit our website www.business-executives.com and apply online or send your CV in English to betd@business-executives.com

Antwoord en discretie gewaarborgd.

Stuur je sollicitatie met CV naar: freya.roosens@bfo.be Gepaste kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een uitgebreide carrièrevoorstelling op dinsdag 17 maart '09 om 19u in Gent.

INTERESSE?

Je bent een ondernemerstype en je zet je graag 200% in: uiteraard wil je daarvoor 'loon naar werken'. Bij ons krijg je alvast alle kansen om je volledig te ontplooien. Hiervoor krijg je, naast een grondige opleiding en een professionele begeleiding, een aantrekkelijk basisloon met een belangrijke resultaatgebonden bonus.Tegelijk stellen wij je een stijlvolle bedrijfswagen en GSM ter beschikking.

ONDERNEMER

Je bent bereid om bij te leren: wij zorgen voor jouw verdere opleiding. Zo kan je stap voor stap doorgroeien naar nieuwe, interessante verantwoordelijkheden. Daarmee bouw je een solide vertrouwensrelatie op met je klanten. Je hebt bij voorkeur een hoger diploma (bachelor of master).

LEERGIERIG

Je slaagt erin om de behoeften van de klant te ontdekken en wil de klant ook echt helpen. Je bezoekt de prospecten en de klanten thuis (in jouw regio) wanneer het hen past. Je kan goed luisteren en vlot communiceren. Je ziet en creëert kansen en je zet door.

COMMERCIEEL

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

"Mijn gedrevenheid en de professionele begeleiding van BFO zijn de motor van mijn carrière!"

PROFESSIONELE FONDSENWERVERS en TEAMLEIDERS

SAM 2 jaar in dienst Functie: Planner, begon bij BFO als Consultant

Op zoek naar een avontuurlijke, tijdelijke job met inhoud?

Wij zijn een toonaangevende en sterk groeiende Vlaamse onderneming. Onze activiteiten liggen op het vlak van financieel, fiscaal en juridisch advies aan vermogende particulieren en succesvolle ondernemers in de 5 Vlaamse provincies (www.bfo.be). Om onze enthousiaste groei te kunnen doorzetten, willen wij ons huidige team van 125 medewerkers versterken met kandidaten (m/v) in ALLE Vlaamse provincies die zich herkennen in onderstaande kenmerken!

21:33

ANDERS te bekijken!

26-02-2009

DURF je carrière

055_GPV1QU_20090228_VMGBI

Pagina 55

55


056_GPV1QU_20090228_VMGBI

56

26-02-2009

22:13

Pagina 56

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Staffing as you MenT it.

Sinds 2001 is MenT een vaste waarde op vlak van staffing. Onze 25 enthousiaste en hoogopgeleide medewerkers ondersteunen onze klanten op vlak van: • direct & executive search • testing & assessments • werving & selectie via advertentie • strategische HR consulting.

www.ment.be

YOUR TALENT is not MenT to be wasted.

MenT vormt de professionele schakel tussen ambitieuze kandidaten en succesvolle bedrijven. Om de groei van onze organisatie te ondersteunen zijn wij voor onze kantoren te Gent en Antwerpen op zoek naar

Researchers Werving & Selectie (m/v) Gent & Antwerpen FUNCTIE: Als Researcher staat u in voor het identificeren en preselecteren van kandidaten die bij onze klanten het verschil maken. Dit houdt in: • bepalen van de rekruteringsstrategieën • opsporen van unieke kandidaten via diverse rekruteringskanalen • telefonisch screenen van kandidaten en een eerste selectie doorvoeren • organiseren van afspraken tussen kandidaten en onze consultants • beheren van jobsites op het internet • ondersteunen en opvolgen van de kandidaat tijdens het verdere selectietraject. PROFIEL: Voor deze sleutelfunctie in onze organisatie zoekt MenT ambitieuze en gedreven universitairen die bij voorkeur een eerste werkervaring achter de rug hebben in een professionele dienstenorganisatie. Dankzij uw uitstekende communicatieve vaardigheden en gedrevenheid bent u in staat kandidaten te Lid Federgon VG.1321/B • B-AB05.013 • W.RS.269

overtuigen. Objectieven en deadlines halen het beste in u naar boven. MenT biedt u, naast een dynamische werkomgeving, de kans om op korte termijn een scherp inzicht te krijgen in het bedrijfsleven. U hebt contacten op hoog niveau met ambitieuze managers in alle functionele domeinen. MenT heeft een aantrekkelijke klantenportfolio van multinationals en nichespelers die in hun sector een toonaangevende positie bekleden. De functie van Researcher biedt u bovendien een stevige basis om door te groeien naar Consultant. Uiteraard zorgen een marktconform salaris, continue training en de modernste researchtools voor een optimaal kader om u te ontplooien. Gaat u samen met ons deze uitdaging aan? Zorgt u er voor dat onze klanten verder succesvol zijn door uniek managementtalent voor hen aan te brengen? Mail dan vandaag nog uw curriculum vitae naar Tim De Pauw op tim.de.pauw@ment.be

Stop met zoeken ! Je nieuwe job staat hier. www.werkenbijkoopjeskrant.be

MenT • Maaltemeers 71 • 9051 Gent Tel: 09/233 55 80 • www.ment.be

Vind onze nieuwe collega

250 !

en verdien werkenbijkoopjeskrant.be

SALES EXECUTIVES (v/m)

Jouw uitdaging, onze verwachting

voor heel Vlaanderen

» Je hebt een positieve, resultaatgedreven instelling en loopt over van energie. » Je werkt graag met mensen en combineert empathie met doortastendheid. » Je luistert naar de klant en komt snel tot een win-win voor klant en Koopjeskrant.

Buitenkans voor Sales Executives in media die uit zijn op groei

Jouw verwachting, onze uitdaging

Koopjeskrant is marktleider in resultaatgericht adverteren voor immobiliën, auto, job en retail. Dit binnen een omgeving van honderdduizenden zoekertjes, die elke week binnenstromen vanuit een trouwe en groeiende groep van gebruikers. Daarom zoeken we jou. Je adviseert onze klanten met de voor hen beste oplossingen uit onze productportfolio. Met de huidige snelle groei, zijn er voor jou veel kansen om te groeien in vaardigheden, inkomen en positie.

» Je werkt hoofdzakelijk in eigen en aangrenzende regio’s. » We investeren in jou met een doorgedreven verkoopopleiding en ondersteuning. » Je maakt deel uit van een jong team met een toffe werksfeer (tenminste die zeldzame dagen dat je niet bij klanten bent). » Je krijgt een vast maandsalaris + firmawagen en daarnaast zijn er commissies en bonussen in functie van je resultaat.

€ 2,95 2 95 22ste jaargang - oplage 100.000

Ervaring is welkom, maar persoonlijkheid is belangrijker. Stuur snel je motivatiebrief en cv (+ pasfoto) naar :

Wekelijks op

1

5

JOBS

1. voltijds jobaanbod 2. deeltijds jobaanbod 3. bijverdienste/thuiswerk 4. jobstudenten gezocht 5. leercontracten jobaanbod 6. vrijwilligers/diversen 7. franchise/zelfst. partners 8. ik zoek werk 9. vakmensen

HOBBY VRIJE TIJD IJD

VLA AND

p.2 1. foto- & filmmateriaal aal p.4 p.85 2. comp./netwerk/hard rd & softw p.86 p.4 86 3. games & consoles p.4 p.888 4. gsm/telefonie/telecom com p.4 p.89 5. DHZ/machines/gereeds eedscch. p.4 p.89 6. hobbymaterialen p.4 p.92 7. amusementstoestellen ellen p.7 p.93 93 8. verzamelingen p.7 p.93 9. antiek/kunst/ambacht acht p.95 p.995 10. modelbouw p.99 11. camping IMMO p.100 12. motorhomes 1. huis zonder tuin te huur p.102 13. optica p.7 2. huis zonder tuin te koop p.102 14. vakantiewoning p.8 3. huis met tuin binnenland nnenla te huur p.103 15. vakantiewoning p.10 4. huis met tuin buitenland uitenland p.106 te koop p.1006 16. vakantie & reistickets p.11 5. villa’s te huur ets p.106 p.13 6. villa’s te koop SPORT & p.13 7. appartementen te huur p.13 CULTUUR 8. appartementen UR te koop p.15 9. studio’s te huur 1. sport indoor p.16 p.108 10. studio’s te koop 2. sport outdoor/wintersport tersport p.17 p.109 11. garages te huur 3. watersporten p.17 p.109 12. garages te koop 4. kajaks/kano’s/boten/jet en/jetski’s p.110 p.17 10 13. gronden & bossen 5. strips/boeken/tijdschr. ski’s p.11 schr. p.17 p.110 14. studentenkamers 6. cursus/school& studieboek p.111 p.17 15. woongemeenschappen 1 7. film (DVD/video/...) ) p.18 p.112 16. domiciliëringsadressen 8. muziekgroepen p.18 p.112 17. opbrengsteigendommen 9. instrumenten/partituren turen p.18 p.11 p.112 12 18. handelsruimte/overnam 10. tickets/toegangskaarten aarten es p.18 p.1113 19. magazijnen/ateliers 11. muziek (CD/DVD/platen/...) p.113 laten/...) p.113 p.19 3 12. diversen p.114 14

vrijdag

ERE N

2

Koopjeskrant NV, t.a.v. medewerkerszaken, Boomsesteenweg 460, 2610 Wilrijk

6

3

of e-mail : mz@koopjeskrant.be ter attentie van Katia of Annick.

15.723 zoeke

rtjes Alle Vlaams e zoekertjes in één krant

7

RIJDEN

KLEDING

1. auto’s zonder G prijsbepaling p.19 2. schadewagens 1. mannen p.22 p.1144 3. auto’s tot 1.250 2. vrouwen € p.22 p.114 14 4. auto’s tot 2.500 3. kinderen € p.23 p.115 p.11 15 5. auto’s tot 5.000 4. sieraden/accessoires € res p.24 p.116 16 6. auto’s + 5.000 5. schoenen € p.25 p.1177 7. auto’s + 12.500 6. toneelkleding € & diversen versen p.28 p.1177 8. monovolumes p.30 9. 4x4/SUV p.30 10. bestel-/vrachtwagens/b DIEREN 11. auto onderdelen/acc. ussen p.31 p.31 12. car-audio/-video/naviga tie p.34 13. auto oldtimers & onderdelen p.34 14. moto’s/bromfi etsen p.35 15. motorkleding p.39 16. moto’s/bromf. onderd./acc. p.40 17. moto oldtimers UIT & INFO NFO & onderdelen p.40 18. karts/quads/trikes/pocke 1. agenda - aankondigingen tbikes p.40 igingen p.1117 p.117 19. fietsen 2. info & documentatie ie p.41 p.118 20. fietsen toebehoren 18 3. gratis voorwerpen p.43 p.1188 21. rolstoelen/scootmobiele 4. verloren/gevonden n p.43 p.118 p.11 22. auto’s zonder 18 5. goederen voor rijbewijs markt/beurs rkt/beurs p.118 p.44 18 6. u wordt gezocht p.118 18

8

9

4

HUIS & TUIN

10

1. woon- & slaapkamer CONTACTEN TACTEN p.44 2. eetkamer/keuken 1. contactevenementen ten p.48 p.118 p.11 3. badkamer/sanitair 18 2. astrologie/advies p.50 p.118 4. verlichting/decoratie/vlo 3. gezelschap eren p.51 p.11 p.118 5. tuin/plant/vijvers 18 4. relaties/huwelijken n p.54 p.1188 6. huishoudtoestellen/elec 5. erotische contacten tro n p.73 p.119 7. gastronomie 19 6. bar/escorte/ero-persone ersoneel el p.123 p.75 8. TV/Video/DVD/homecine 1 7. ero lectuur/film/acc. ma p.76 p.123 9. audio apparatuur & acc. p.77 10. kidscorner BEDRIJF baby & kind p.78 11. speelgoed binnen KANTOOR & buiten p.81 12. verwarming/klimaatreg 1. kantoorbenodigdheden eling p.82 13. beauty & wellness p.123 2. kantoorapparatuur p.84 14. inboedels/veilingen p.124 3. werktuigen/machines p.85 p.124 4. kantoormeubilair Inclusief bon p.125 voor 5. winkelinrichting/inboedels p.125 6. kapitalen/beleggingen p.126 7. diversen p.126

11

GRATIS zoekertje!

12

RUILEN

GRATIS zoekert

jes lezen, GRATIS

zoekertjes plaatse

n


057_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:47

Pagina 57

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

WOON-EN ZORGCENTRUM VZW SINT BARBARA HERSELT biedt een thuis aan meer dan 200 valide, zorgbehoevende en dementerende bejaarden. Onze professionele opvang en zorg gebeurt steeds in een geest van wederzijds respect.

57

GD8@HI:G d[ E=A"bZYZlZg`Zg4

De VZW zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een

ALGEMEEN DIRECTEUR (M/V) Functie: • realisatie van algemeen beleid in nauwe samenwerking met bestuurders • verantwoordelijk voor dagelijkse leiding van diensten • externe vertegenwoordiging Profiel: • universitair diploma of gelijkwaardig door ervaring in welzijns- en gezondheidssector • vooropleiding verpleegkunde is pluspunt • aandacht voor ouderen • communicatieve, organisatorische en leidinggevende vaardigheden • kennis van informaticatoepassingen, financieel en administratief beheer Aanbod: • boeiende job in dynamische werkomgeving met deskundige en gedreven medewerkers • voltijdse betrekking van onbepaalde duur • aangepast verloningsniveau Interesse? cv en gemotiveerd schrijven vóór 17 maart 2009 aan: Zuster Josepha Mertens Voorzitter WZC VZW Sint Barbara, Dieperstraat 17, 2230 Herselt. meer info op www.sintbarbara.be

Rocksterren zoeken we niet. Die zal onze jonge opleiding pop- en rockmuziek zelf wel voortbrengen. Wél zijn we op zoek naar iemand (m/v) om de juiste toon aan te geven zodat onze muzikale talenten kunnen rijpen in de beste omstandigheden:

Departementshoofd PHL-Music 100% vacaturenummer 061/0809 Functieomschrijving: Het departementshoofd stuurt mee de visie en het strategische beleid van de hogeschool en voert de missie van de hogeschool op departementaal niveau uit. Diplomavereisten: De kandidaat moet houder zijn van het diploma van master of hiermee gelijkgesteld. Kandidaatstelling: http://ses.phl.be, uiterlijk op 31/03/2009. Diplomavereisten en meer info via www.phl.be.

Succesvol rekruteren? Contacteer Sofie Bonneux op 02/481 15 88

Prefab beton. Duurzaamheid krijgt vorm. Cb-Chemie Belgium zoekt (m/v)

ZELFSTANDIGE

VERTEGENWOORDIGERS

Voor het bezoeken van garages en onderhoudsateliers in alle mogelijke industrieën. Doel: verkoop van wastafels, industriële wasmachines en andere milieuvriendelijke scheikundige producten. Biologisch en milieuvriendelijk zijn de kernwoorden van ons gamma. Neem contact via d.a.@cb-chemie.be of via 0484/632340

FEBE is de federatie van de Belgische prefab betonindustrie, met hoofdzetel in Brussel. FEBE is de belangenverdediger van deze sector en fungeert als contact- en kenniscentrum voor de professionele klanten en gebruikers. De federatie profileert zich steeds nadrukkelijker als de actieve promotor van prefab beton als duurzaam en milieuvriendelijk bouwmateriaal en als informatie- en adviesorgaan inzake veiligheid en efficiëntie. FEBE wilt zich versterken met een m/v kadermedewerker:

PRODUCT MANAGER Bouwkundig ingenieur, architect, …

NEDERLANDSE ACADEMIE

leraars Leraars Nederlands

zoekt (m/v)

en Engels

voor freelance werk.

Nederlands

Wie dynamisch en creatief is en over de nodige pedagogische kwaliteiten beschikt, kan bellen of schrijven naar:

Engels

Nederlandse Academie t.a.v. Laurence Livornostraat 7 1060 Brussel of bel ons: 02/218.46.30 profs@nedaca.be

Functie: Je uitgebreide kennis van het bouwen en de bouwsector wordt tijdens je inwerkperiode aangevuld met de bijzonderheden van prefab constructies en prefab producten (structuurelementen, trappen, vloeren, metselstenen,...). Je wordt vervolgens verantwoordelijk voor een groep van onze leden-fabrikanten actief in bovenstaande producten. Binnen dergelijke productgroepen worden, in een sfeer van collegiaal overleg, allerlei onderwerpen besproken en gemeenschappelijke acties opgezet. Je volgt normalisatie en wetgeving op, onderhoudt contacten met architectenorganisaties, aannemersfederaties, overheid, voert actief campagne om het imago van de betonproducten te versterken en werkt technische details uit. Ook schrijf je artikels voor het eigen tijdschrift BETON, werk je mee aan brochures en stel je R&D projecten voor welke je opvolgt in samenwerking met universiteiten en onderzoeksinstellingen. Kortom, je vervult de functie van coördinator, ambassadeur en woordvoerder. Profiel: Je genoot een hogere technische opleiding (industrieel ingenieur bouw, architect,…) en hebt ervaring in de bouwsector. Communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, is iets dat je graag doet en ook echt zoekt in een functie. Je hebt een ruime interesse in techniek, promotie en bedrijfsbeleid. Je bent mobiel en flexibel gezien de regelmatige externe vergaderingen. Je zoekt kennis en houdt van een functie met veel afwisselende contacten en netwerking. Je hebt voldoende kennis van het Frans.

Aanbod: FEBE biedt je een functie met veel uitdagingen en het vooruitzicht op een boeiende loopbaan in een sector die de toekomst voor zich heeft. Reken op een grote werkzekerheid en een mooi salarispakket inclusief extralegale voordelen en firmawagen. De hoofdzetel in Brussel is vlot bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen. Interesse voor deze functie? Solliciteer online via www.searchselection.com (zoek via de jobzoeker op referentie MVK/6900) of neem contact op met Myra Vandekerckhove, m.vandekerckhove@searchselection.com Tel.: 09 243 40 80, gsm: 0495 81 90 76.

Lid Federgon: VG.490/B - W.RS.164 - B-AB05.029


058_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:35

Pagina 58

VACATURE & CO

Ondernemersdag Groep T Honderd bedrijven op het appel 2 Op woensdag 25 februari zakten honderd bedrijven af naar de campus van de Leuvense hogeschool Groep T voor de jaarlijkse ondernemersdag. Dit zijn er slechts een tiental minder dan vorig jaar, toen de economische perspectieven nog beduidend gunstiger waren. De Leuvense ingenieurs blijven dus goed in de arbeidsmarkt liggen.

De ondernemersdag van Groep T, met de ondersteuning van Vacature, is meer dan een jobmarkt. De bedrijven bieden ook ondernemingsprojecten, stages en eindwerken aan waardoor het doelpubliek verruimd wordt naar de tweede- en derdejaars. Nieuw in

het aanbod zijn de “Entrepreneurial Engineering Experiences”, uitgebreide leerervaringen van masterstudenten die hun opleiding spreiden over twee jaar en aanvullen met een leertraject van twee semesters in een onderneming. Bij de deelnemers zien we niet alleen grote multinationals als Siemens, Procter & Gamble, BASF,

Philips, Honeywell of Hewlett Packard. Ook KMO’s, selectiebureaus, beroepsfederaties en overheidsdiensten zijn present. Opmerkelijke afwezigen dit jaar zijn dan weer de autoconstructeurs en de banken. De ondernemersdag is trouwens geen specifiek lokaal of regionaal evenement meer. De aanwezigheid van vele buitenlandse studenten bij Groep T (12% van de populatie komt uit China), geeft aan het gebeuren een internationaal karakter. Deze studenten vormen een interessante doelgroep voor bedrijven die op wereldschaal opereren. tekst Bieke Helsen | foto’s Johan Van Droogenbroeck D


059_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

21:03

Pagina 59

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

59

www.cevora.be U bent werkzoekend? Volg een gratis opleiding tot

%

Tot 79 p o kans ! werk

Uitzendconsulent(e) Antwerpen Zoekt u een boeiende job? Bent u commercieel ingesteld en legt u graag contacten? Bent u bovendien stressbestendig? Dan is deze opleiding beslist wat u zoekt! Programma: situering en organisatie van de uitzendarbeid, arbeids- en sociale wetgeving, selectietechnieken en interviewtechnieken, marketing, communicatie en sociale vaardigheden, telefoonvaardigheden, time management, functie- en arbeidsmarktstudie. Uw profiel: u heeft een eerste professionele ervaring of u bent ten minste in het bezit van een graduaatsdiploma. Praktische informatie: deze voltijdse dagopleiding zal plaatsvinden in het Huis van de Sport te Antwerpen vanaf 30 maart 2009 tot en met 26 juni 2009 (inclusief een bedrijfsstage van 6 weken in een uitzendkantoor). Interesse? Stuur uw cv naar Anne Van den Broeck (ASAP), Goorbosstraat 22a, 2990 Wuustwezel of mail naar anne.vandenbroeck@asapevent.be. U kan ook telefonisch contact opnemen op het nummer 03 633 96 40. U wordt dan vrijblijvend uitgenodigd voor een infosessie. Cevora vzw organiseert kosteloze opleidingen voor werkzoekenden met reële kansen op tewerkstelling en wil gelijke kansen creëren voor álle werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Bij de rekrutering voor zijn opleidingen worden kandidaten dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

Network & System Support

Hoe dicht sta jij bij IT? Geëngageerde projecten met een concrete impact op de samenleving bepalen de identiteit van Smals, zoals de elektronische

Het bedrijf WASLET IT, opgericht in 1947, is sinds 1984 actief in beheersinformatica en informatiediensten. Wij zijn erkend door de grootste constructeurs: EMC², HP, Lenovo, Microsoft, Symantec, VMWare, Xerox, … Ter uitbreiding en versterking van het serviceteam zijn wij op zoek naar een (m/v)

U hebt ruime praktische ervaring met Microsoft OS (W2k - W2003), Exchange, Active Directory. Officiële certificaten zoals MCP, MCSA of MSCE zijn een bijkomende troef. Bovenop hebt u bewezen ervaring in domeinen zoals back-upsystemen (Symantec, EMC, HP), File & Mail archiving (Symantec, EMC) of Blade Servers (HP). U bent vlot tweetalig (N/F) met een goede kennis van het Engels. Wij bieden : een afwisselende job binnen een onderneming met een aangename en informele bedrijfscultuur, de ondersteuning van onze verschillende teams, de nodige professionele middelen (opleiding, coaching, IT-tools). Verder krijgt u een competitief salarispakket volgens uw kennis en ervaring, aangevuld met een bedrijfswagen.

zekerheid, de vlotte registratie van MUG-interventies in België, de orgaandatabank of de informatica achter het stookoliefonds. Onze IT-teams, van research over analyse en ontwikkeling, server, netwerk en databasebeheer tot testing en helpdesk, bieden kwaliteitsvolle antwoorden op maatschappelijke vragen.

Bouw je mee aan de samenleving van morgen?

Stuur vandaag nog uw motivatiebrief en cv naar : WASLET IT Services & Solutions, t.a.v. HR Department, Molièrelaan 293-295, 1050 Brussels, of via e-mail naar hr@waslet.be Voor meer informatie : www.waslet.be rubriek VACATURES

Java Developers

www.waslet.be

Interalu is ruim 35 jaar marktleider in het metalen lineair plafond en dé specialist in het ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van metalen plafonds en klimaatplafonds. Door de continue groeiende markt van klimaatplafonds zijn wij voor onze projectafdeling op zoek naar een bijkomende (M/V):

> Projectleider Functie: • U staat in vanaf de voorbereidende fase tot de oplevering van een project • U bent de schakel tussen het bedrijf en de klant waarmee u een duurzame en professionele relatie opbouwt • U woont de werfvergaderingen bij en voert diverse calculaties uit en kunt autonoom werken • U volgt onderaannemers op en werkt nauw samen met uw collega's • Administratief staat u sterk om de werf tot een goed productief einde te brengen. Profiel: • Een relevante technische opleiding of gelijkwaardig door ervaring • Voldoende communicatief in Nederlands en Frans • U bent vertrouwd met AutoCad • Functie is fulltime • Salaris wordt vastgesteld in overleg, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Ben je geïnteresseerd? Stuur uw cv naar Interalu nv, t.a.v. Barbara De Keyser, Fotografielaan 49-51, 2610 Wilrijk of barbara.dekeyser@interalu.be www.interalu.be

aangifte van aanwervingen, het internetportaal van de sociale

Security Advisors Network & System Engineers Database Administrators Solliciteer online op www.smals.be en ontdek er al onze vacatures. Meer info op 02 787 53 12. Rekrutering - Koninklijke Prinsstraat 102 - 1050 Brussel

Think big, act Smals.

n.v.

www.smals.be

IT for society


060_GPV1QU_20090228_VMGBI

60

26-02-2009

21:49

Pagina 60

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

Overzicht per functie DIRECTIE & TOPMANAGEMENT ALGEMEEN DIRECTEUR ALGEMEEN DIRECTEUR ALGEMEEN DIRECTEUR ALGEMEEN DIRECTEUR PROJECTONTWIKKELING CENTRUMLEIDER DIRECTEUR DIRECTEUR PERSONEEL & ORGANISATIE DIRECTEUR VISIE STADSVERNIEUWING FINANCIEEL ADMINISTRATIEF DIRECTEUR GEDELEGEERD BESTUURDER POLICY ADVISER PROVINCIAAL DIENSTHOOFD THUISHULP SETAC EUROPE EXECUTIVE DIRECTOR TOPSPORTMANAGER ZAKELIJK DIRECTEUR

AVN VINCOTTE NUCLEAR GEMEENTE DENDERMONDE SINT-BARBARA WZC ANONIEM OCMW GENT SENIORENCENTRUM OCMW ROESELARE STAD DIEST SZ ROESELARE PROVINCIE ANTWERPEN EOS BOND MOYSON SETAC DEPARTEMENT CJSM AMUZ

53 JOBPUNT VLAANDEREN 32 57 53 JOBPUNT VLAANDEREN 31 51 JOBPUNT VLAANDEREN 28 ASCENTO 45 JOBPUNT VLAANDEREN 30 43 RANDSTAD RECRUITMENT & SELECT.53 HAYS PERSONNEL BELGIUM NV 51 54 JOBPUNT VLAANDEREN 34 52

DIENSTH GEBOUWEN, ONDERH & HORECA DIENSTHOOFD OPENB.WERKEN EN INFRASTR. PATRIMONIUMINSPECTEUR PROJECT-EN DOSSIERBEHEERDER PROJECTBEGELEIDER PROJECTBEGELEIDER AFD NETAANLEG PROJECTLEIDER SURVEYORS TECHNICAL SUPERINTENDENT TECHNISCH/LOGISTIEK COORDINATOR TEKENAARS

www.eurostation.be

ASSISTENT-ARCHITECT BOUWKUNDIG INGENIEUR DIENSTH. TECHNISCHE DIENST INDUSTRIEEL INGENIEUR OF ARCHIT. INGENIEUR/DIENSTHOOFD GEBOUWEN INGENIEURS INGENIEURS BOUWKUNDE INGENIEURS ELEKTRICITEIT-ICT INGENIEURS HVAC INGENIEURS-ARCHITECTEN INSTRUMENTATION ENGINEER MILIEUAMBTENAAR MILIEUDESKUNDIGEN MOBILITEITSDESKUNDIGEN NEW BUILD ENGINEER PLANTMANAGER PREVENTIEADVISEUR PREVENTIEADVISEUR PRODUCT MANAGER PROJECT ENGINEER PROJECT MANAGER PROJECTCOORDINATOR PROJECTLEIDER/AFDELINGSHOOFD

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN

28 48 29 28 28 44 59 66 66 43 37

Voortdurend op zoek naar veel talent...

INGENIEURS 2 ADVISEURS-AFDELINGSHOOFDEN 2 BEKKENCOORDINATOREN 7 PROJECTINGENIEURS ARCHITECT

OCMW ROESELARE GEMEENTE RUMST WATERWEGEN & ZEEKANALEN POM LIMBURG POM LIMBURG PBE INTERALU DEME DEME PROVINCIE ANTWERPEN EUROSTATION

Kijk snel in Vacature. STAD MECHELEN WATERWEGEN EN ZEEKANAAL WATERWEGEN & ZEEKANALEN STAD BRUGGE

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN

32 35 29 47

Projectmanagers ten Ingenieur-architec Tekenaars oezichters WerямВeiders/Werft STAD MECHELEN OCMW GENT GEMEENTE KEERBERGEN MAATSCH. LINKERSCHELDEOEVER GEMEENTE STEKENE WVI EUROSTATION EUROSTATION EUROSTATION EUROSTATION DEME GEMEENTE HOLSBEEK WVI WVI DEME STX HORSEBOXES GROUP MONUMENT OCMW ROESELARE FEBE DEME DEME STAD VILVOORDE ANONIEM

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN ASCENTO A & S SOLUTIONS

JOBPUNT VLAANDEREN SEARCH & SELECTION

RANDSTAD RECR. & SELECT.

32 31 49 2 49 46 37 37 37 37 66 50 46 46 66 61 36 28 57 66 66 46 53

VAKMAN/-VROUW MECHANICUS WERFINSPECTEURS WERFLEIDERS WERFTOEZICHTERS WERKTUIGKUNDIGE

GEMEENTE RUMST WATERWEGEN & ZEEKANALEN EUROSTATION EUROSTATION DEME

JOBPUNT VLAANDEREN

48 29 37 37 66

REDACTIE & COMMUNICATIE ADVISEUR COMMUNICATIEVERANTWOORDELIJKE

PROVINCIE ANTWERPEN VERA

43 48

SALES & MARKETING ACCOUNT MANAGER ACCOUNTMANAGER APOTHEEK AFGEVAARDIGDE ASSISTANT MANAGER B2B ACCOUNT MANAGER COMMERCIEEL LEERGIERIG ONDERNEMERS CUSTOMER SUPPORT MEDEWERKER DISTRICT MANAGER FILIAALMANAGER IMAGOMANAGER INTERN COMMERCIEEL MEDEWERK(ST)ER JUNIOR ACCOUNT MANAGER MEDISCH AFGEVAARDIGDE SALES EXECUTIVES SENIOR EXPERT MARKETING SHOP MANAGER VASTGOEDBEHEERDER VERKOOPSMEDEWERKERS VERTEGENWOORDIGERS VERTEGENWOORDIGERS

TALENT PLANET FEDAGRIM PHARMEXX-PHARMADEAL UTERQUE KINEPOLIS GROUP BELGIAN FAMILY OFFICE PHOENIX CONTACT PHARMEXX-PHARMADEAL TONY MERTENS DAR VLAAMSE OVERHEID INVENTI ACCENT JOBS FOR PEOPLE PHARMEXX-PHARMADEAL KOOPJESKRANT PROVINCIE ANTWERPEN UTERQUE AGSL LEUVEN UTERQUE DIMATEC EQUIPMENT NV CB-CHEMIE BELGIUM

INVENTI ANTOON BULCKE DERVEAUX SELECT BVBA DREESSEN ADVIESBUREAU JOBPUNT VLAANDEREN

JOBPUNT VLAANDEREN

38 53 54 35 39 55 54 54 54 34 40 38 54 56 43 35 30 35 55 57

HR MANAGEMENT DESK PERSONEEL & ORGANISATIE DIENSTHOOFD PERSONEELSZAKEN PERSONEELSDESKUNDIGE RESEARCHERS WERVING & SELECTIE

OCMW ROESELARE OCMW BEVEREN GEMEENTE DIEPENBEEK ADVERTISEMENT

JOBPUNT VLAANDEREN

28 46 42 56

CONSULTANCY PROJECTMANAGERS PROJECTONTWIKKELAARS RUIMTELIJK PLANNERS SERVICE ENGINEER CHEMIE SR TECHNICAL ENGINEER STAFMEDEWERKER ENERGIE STAFMEDEWERKER RUIMTELIJKE ORDENING STEDENBOUWKUNDIG AMBTENAAR TECHNICAL MAINTENANCE ENGINEER YOUNG ENGINEERS

EUROSTATION WVI WVI SKALAR ANALYTICAL DEME WVI IOK GEMEENTE HOLSBEEK DEME GDF SUEZ

37 46 46 54 66 46 47 50 66 52

TECHNIEK & PRODUCTIE BOORDELEKTRICIEN BOUWKUNDIG TEKENAAR - ONTWERPER CAD DESIGNERS

DEME WATERWEGEN & ZEEKANALEN EUROSTATION

JOBPUNT VLAANDEREN

66 29 37

BUSINESS ADVISORS / CONSULTANTS CONSULENT EDUCATIE CONSULENT WONEN CONSULTANT STEDENBOUWKUNDIG CONSULENT

BUSINESS EXECUTIVES.COM PROVINCIE ANTWERPEN PROVINCIE ANTWERPEN DERVEAUX SELECT GEMEENTE STEKENE

A & S SOLUTIONS

55 43 43 39 49

JURISTIEK JURIST JURIST JURIST JURIST

ATO MAATSCH. LINKERSCHELDEOEVER ASCENTO ABVV / FGTB HORVAL T BRUSSELS OCMW GENT JOBPUNT VLAANDEREN

44 2 61 31

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker


061_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

21:12

Pagina 61

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

61

We are an International Trade Union Organisation with headquarters in Brussels, and we are looking for a (m/f):

Finance Director Key Areas of Responsibilities: • Overall responsible for the financial management and control of a worldwide trade union organisation; • Ensure adherence to legal responsibilities of the organisation i.e. social security and taxation matters, accuracy of accounting and financial statements; • Preparation of financial documents, policies and reports for our Governing Bodies, Internal and External Auditors; • Manage financial audits and ensure compliance to International Accounting and Audit Standards; • Lead and supervise team and ensure proper administration of the organisation. Qualifications required are: • Degree in financial management, economics/accounting or equivalent relevant experience of at least 10 years in financial management, accounting and audit, preferably in a not for profit environment; • Knowledge of International and Belgian accounting legislation; • Experience in international audit environment; • A sound knowledge of Belgian social security and fiscal legislation; • Ability to lead and be a team player in a complex multi-cultural environment; • Skills in analytical accounting and in developing reports, management information, and application of accounting/other information software; • Experience and familiarity to trade union work and values; • Good knowledge of English and French essential; Spanish an asset. We offer an attractive salary and important extra-legal benefits. Our organisation is an Equal Opportunity Employer and, when qualified, encourages women, candidates from developing countries and members of discriminated minorities to apply. Applications should be sent, together with CV, before 15 March 2009, to the International Trade Union Confederation, Carine Verstichel, 5 Boulevard Roi Albert II, box 1 – 1210 Brussels tel: 02/224.03.05 – carine.verstichel@ituc-csi.org

T BRUSSELS HR SERVICES zoekt voor zijn klant ABVV/FGTB HORVAL, de Centrale Voeding Horeca Diensten, een (m/v)

Jurist

P L A N T M A N A G E R (m/f) Company description: STX HORSEBOXES, a young and dynamic company specialized in building freight carriages for the horse sport. To take the daily control in itself, are we in search of (m/f) plant manager for our production in Seregélyes, Hungary. Job description: • You are responsible for the daily organization, planning and follow up of the complete production process. • In your guiding task you have ideas for motivation, training and optimum commitment of our employees. • You work procedures from to optimize the production process, the logistical flow and planning. • You are continuously in search of technical and organizational improvements. • You know that you must deliver a quality product and must take care into account periods and budgetary obligations. • You report to the general director and can count on the know-how of to experience a production team. Profile: • You have a technical engineer diploma and can look back on some years experience as a production LEADER and operational agent. • You have a good knowledge of English, French and German, knowledge of Hungarian is a plus-point. • You are a passionate LEADER with venture sense and enthusiastic KMO-spirit. You are pronounced hands-on people manager who is employee’s coach and motivates. • You organizational and coordinating skills are excellent. Your manner of actions characterizes himself by nononsense an action and results orientation. Offer: A young, dynamic company in full expansion, with a firm support on the area of data processing, logistical and quality. We offer an attractive salary in proportion to the responsibilities of your function and your experience. Our contact data: STX Horseboxes, Stephan Conter, Lovegemstraat 10, 1861 Wolvertem Tel.: 02/269.88.75, Fax: 02/269.58.01, E-mail: stephan@stephex.com www.stxhorseboxes.com Vergelijk BnS Engineering met een architect, maar dan voor studiewerk voor de industrie. Zo’n 300 enthousiaste mensen, vooral ingenieurs en technici, werken er in teamverband aan projecten en oplossingen voor chemie, farma, biotechnologie, de energiesector, metaalindustrie, autoindustrie, … Op 20 april 2009 verandert onze bedrijfsnaam in Grontmij Industry, omdat we een belangrijk expertisecentrum zijn binnen het internationale industrienetwerk van de Grontmij Groep. Om ons financieel team te versterken, zijn we op zoek naar een (m/v):

Verantwoordelijkheden:

Voor onze vestiging te Zelzate

Profiel:

ASSISTANT FINANCIAL MANAGER Functie

Wij bieden: Profiel

ABVV/FGTB HORVAL

Aanbod Geïnteresseerd?

(F

www.tbrussels.be

FUN

U

N

Solliciteren Via e-mail naar jobs@bns.be t.a.v. Leen De Vilder

ONBETWIST Surf naar

www.bns.be

BnS Engineering

Grontmij Industry


062_GPV1QU_20090228_VMGBI

62

26-02-2009

21:49

Pagina 62

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

JURIST JURIST ALGEMENE ZAKEN

OCMW BEVEREN OCMW ROESELARE

JOBPUNT VLAANDEREN

46 28

FINANCIËN ACCOUNTANT ADMIN./BOEKHOUDK. MEDEWERKER ADMINISTR. EN FINANC. VERANTWOORD. ASSISTANT FINANCIAL MANAGER ASSISTENT HOOFDACCOUNTANT BOEKHOUDER BOEKHOUDER BOEKHOUDER BOEKHOUDERS

DEME MAATSCH. LINKERSCHELDEOEVER ASCENTO ATO BNS ENGINEERING TORFS STAD OOSTENDE PROVINCIE ANTWERPEN DE PAEPE GROUP NV HAYS OCMW ANTWERPEN

66 2 44 61 55 48 43 51 45

Ontdek jouw ideale job bij de Maatschappij Linkerscheldeoever.

DESKUNDIGE-COORD./HOOFD FIN.DIENST FINANCE DIRECTOR PROFESSIONELE FONDSENWERVERS

VL. GEMEENSCHAPSCOMMISSIE INTERN. TRADE UNION ORG. GREENPEACE

SELOR

49 61 55

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN ASCENTO

33 33 2 48 28 42 43 48 30 36

ADMINISTRATIE ADJ V/D DIRECTIE - ONDERSTEUNEND ADJ V/D DIRECTIE - PROJECTCOORDINEREND ADMINISTRATIEF ASSISTENT ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER ADMINISTRATIEF MEDEWERKER ATTACHE COORDINATOR DESKUNDIGE DIENSTH. BURGERZAKEN DIENSTHOOFD ADMINISTRATIE MEDEWERKER DATA-ADMINISTRATIE

STAD GENT STAD GENT MAATSCH. LINKERSCHELDEOEVER GEMEENTE RUMST POM LIMBURG FOD BINNENLANDSE ZAKEN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE RIJKEVORSEL SZ ROESELARE JOBPUNT VLAANDEREN

JOBPUNT VLAANDEREN

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN

ANDERE BOUWKUNDIG INGENIEUR - ARCHITECT COORDINATOR ZORGSYSTEMEN CULTUURFUNCTIONARIS DIENSTHOOFD POETSDIENST HUISVESTINGSAMBTENAAR MOBILITEITSAMBTENAAR PROJECTLEIDER STEDEBOUWKUNDIG AMBTENAAR STUURMAN TEAMLEIDERS UNIVERSITAIREN / GRADUATEN / OF A1

ENTER DE LIJN GEMEENTE STEKENE GEMEENTE RUMST GEMEENTE BRASSCHAAT GEMEENTE STABROEK PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE GRIMBERGEN DEME GREENPEACE IEBA

A & S SOLUTIONS

55 50 49 48 46 52 43 45 66 55 45

Word jij de nieuwe topsportmanager van Vlaanderen? www.jobpunt.be

Kijk verder in Vacature

CREATIEVE BEROEPEN ARCHITECTEN MASTER OF CONCEPTS

EUROSTATION RCA GROUP

37 40

ICT & INTERNET APPLICATIEVERANTWOORDELIJKE DATABASE ADMINISTRATORS DATABEHEERDER INFORMATICUS IT CONSULTANT JAVA DEVELOPER NETWORK & SYSTEM ENGINEERS NETWORK & SYSTEM SUPPORT OPERATIONEEL ANALIST SECURITY ADVISORS SYSTEEMBEHEERDER

VIOE SMALS STAD BRUGGE CFI - CTIF VERA SMALS SMALS WASLET NV CFI - CTIF SMALS VERA

JOBPUNT VLAANDEREN

36 59 47 42 48 59 59 59 42 59 48

ONDERWIJS & OPLEIDING DEPARTEMENTSHOOFD PHL-MUSIC DIRECTEUR BASISONDERWIJS LERAARS NEDERLANDS EN ENGELS PEDAGOGISCH ADVISEUR UITZENDCONSULENT(E)

PROV.HOGESCHOOL LIMBURG GEMEENTE GRIMBERGEN NEDERLANDSE ACADEMIE OVSG CEVORA

57 45 57 50 59

DE PAEPE GROUP NV DERVEAUX SELECT

HAYS

Algemeen directeur Christophe Glorieux Office manager Linda De Nutte Accounting Walter Roos Operations & distribution manager Inge Van den Bussche Operations & distribution assistant Ilse Borms Rapporting & Analyse Dieter Vermander Redactie Vacature Hoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco) Redactiechef Erik Verreet Redactie Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost 02-482.03.54 Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, Catherine Nuyttens, An Olaerts, Bart Cabanier, Tom Dieusaert, Hans Moleman, Petra Quaedvlieg, Evy Ballegeer, Ad Van Poppel, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez, Tom Ronse, Lore Callens, Matthieu Van Steenkiste, Dominique Soenens, Goele Geeraert, Lies Lefever, Annick Claus, Marjorie Blomme Redactieraad Marianne Dewandeleer (PwC), Johan Albrecht (Itinera Institute), Mireille Deziron (Jobpunt Vlaanderen), Bart Matheï (FIT), Ivo Belet (Europarlementariër) Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici An Coosemans, Patricia Kempeneers, Manu Degreef Medewerkers Sara Sabbe, Yves Deploige, Guido Evens, Hugo Gielen, Miet Truyers, Bob Haentjens Advertenties Sales Director Nancy Werbrouck Sales manager Marijke Van Impe Account managers Ruth Janssens, Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Peter Dewever, Duncan Dilissen 02-482.03.50 Commercieel assistenten Inge Seghers, Hilde De Wolf, Annemie Detroch, Krista Verlaeckt, Annick Rega, Sofie Bonneux 02-482.03.38 Ordering & accounting Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw 02-482.03.71 Marketing & research Marketing & research manager Diane Devriendt Research marketeer Marjan Desmedt Product manager Dries Mahieu, Bieke Helsen Vacature/References Interactive Interactive Director Marianne Edlund Sales Director Nancy Werbrouck Account Managers Veerle Cajot, Kim Claesen, Karl Van Lathem, Louise Claeys Bouuaert Internal Sales Siska Blanckaert 02-481.15.09 Client Services Manager Barbara Daelman Internal Account Executive Liesbeth Teugels, Annelies Horckmans Client Services Assistant Véronique Bamford 02-482.03.39 Projectleader IT & Development Josi Swerts Lead Web Designers Ward Meremans Web Designers Olivier Beauchot, Graham Freeman Marketing Manager Kenny Spriet Marketing Project Manager Brigitte Vermeulen Product Manager Florence Collard Netredactie Moïra Lens, Virginie Moriaux Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Verantwoordelijke uitgever Christophe Glorieux Pontbeekstraat 4, 1702 Groot-Bijgaarden Vacature C.V. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

9 Adverteren BEL 02-481.15.88

in Vacature?

MAIL commercieel@vacature.com

ONTHAAL & SECRETARIAAT DIRECTIEASSISTENT(E) OFFICE MANAGER

Q COLOFON Q

51 39


063_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

19:50

Pagina 63

Customer Experience even in hard times

Keynote speakers Qaalfa Dibeehi Colin Shaw

Emotions

SERVICE

“The DNA of Customer Experience”

MEANING

THRILLS

TRUTH

quality

VALUE

Creatie DVN 2080821

IRRITATIONS

21st Vlerick Marketing Alumni Colloquium Thursday 12 March 2009 • Handelsbeurs Gent

advert vacature.indd 1

Media sponsor

Communication sponsor

Gold sponsors

Register today: www.customer-experience.be

29-01-2009 17:37:59


064_GPV1QU_20090228_VMGBI

26-02-2009

20:35

Pagina 64

SLUITERTIJD

Elke week stellen we scherp op een werkplek met een bijzonder verhaal.

2 Brussels Airport, woensdag 25 februari, 14.20 uur De Krokusvakantie lokt traditioneel veel vakantiekloppers naar Brussels Airport. Meer dan 18,5 miljoen passagiers maakten vorig jaar gebruik van de luchthaven van Zaventem, een groei van 3,6 procent tegenover 2007. Daarmee presteerde Brussels Airport voor het tweede jaar op rij beter dan de meeste andere grote en middelgrote Europese luchthavens. Toch zorgt de crisis sinds het laatste kwartaal van vorig jaar voor turbulentie bij alle luchtvaartmaatschappijen en uitbater Biac. Geert Sciot, woordvoerder Brussels Airlines: “Passagiers reserveren hun tickets later en er zijn bedrijven die het reisbudget hebben beperkt.” Woordvoerder Jan Van der Cruysse van Biac: “We hadden ongeveer 15 procent minder passagiers in januari dan in dezelfde periode vorig jaar. De crisis heeft veel meer impact op de zakelijke vluchten dan op

het vakantievliegverkeer. En de crisis treft het cargovervoer nog harder.” Brussels Airlines toont zich creatief. Sciot: “We hebben op enkele businessroutes minder populaire middagvluchten of zaterdagnamiddagvluchten geschrapt. We besparen op marketinguitgaven. Bij vacatures kijken we eerst intern, en dankzij tijdelijke arbeidscontracten bouwden we enige flexibiliteit in. Cabinepersoneel dat we de voorbije winter niet nodig hadden om te vliegen, zetten we in aan de check-in waar we mensen zochten.” Tekst Nico Schoofs | foto Lies Willaert D


VACCOM_2254_BESTE WERKGEVER2009_VAC

24-02-2009

15:31

Pagina 1

BESTE WERK GEVER

2009 Zaterdag 14 maart Wat maakt een onderneming tot ‘great place to work’? Welke bedrijven kwalificeren zich voor de ranking van beste werkgevers? En wie mag zich met trots voorstellen als dé Beste Werkgever 2009?

Benieuwd welke carrièrekansen deze ‘beste werkgevers’ u, zelfs in deze turbulente tijden, aanbieden? Ontdek het op zaterdag 14 maart in Vacature!

Erkend Bureau Vacature VG.1186/B - Jobscareers VG. 1245/B

Het HRM Centre van de Vlerick Leuven Gent Management School onderzocht het voor de zevende keer op rij. Vacature brengt u de resultaten in een exclusief redactioneel dossier.


VERLEG DE GRENS VAN JE TALENTEN

DEME behoort tot de wereldtop op het vlak van baggerwerken, landwinning, havenaanleg en milieuprojecten. Ons professioneel en gedreven team van medewerkers realiseert de wereld van morgen met oog voor het evenwicht tussen economie en ecologie. Beschikt u over dezelfde visie en de nodige talenten? Kom dan alvast ons team vervoegen!

JOBDAY ZATERDAG 21/03/2009

Surf naar www.deme.be en schrijf je in voor onze jobday Bagger- en waterbouwprojecten - internationaal

Hoofdkantoor - Nieuwbouw en maintenance

Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van je werf. Je leidt het projectteam, beheert de beschikbare resources, onderhoudt de relaties met de opdrachtgever en voert het project uit conform de contractvoorwaarden. Je hebt dan ook een bewezen ervaring als projectleider in complexe (water-) bouwkundige of offshore werken.

Samen met je collega’s van de nieuwbouwafdeling sta je in voor het technische ontwerp van onze nieuwe baggerschepen. Je volgt de engineering van dichtbij op en stuurt bij waar nodig. Door het implementeren van innovatieve scheepsbouwkundige en baggertechnische ontwikkelingen zorg je ervoor dat we de referentie blijven in de baggersector. Na de engineering begeleid je de bouw van het schip op de scheepswerf en zorg je voor een succesvolle inbedrijfstelling en tijdige oplevering. De opvolging nadien tijdens bedrijf, samen met de bemanning, zorgt voor voldoende feedback voor je toekomstige projecten.

Project Manager

Project Engineer

In ondersteuning van de project manager neem je de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van een deel van het project, waarvoor je de werken op het terrein coördineert, opvolgt en bijstuurt. Je studeert af of beschikt over enkele jaren werkervaring als ingenieur of werfleider in (water-)bouwkundige werken.

Technical Superintendent

Je werkt in teamverband op een van onze werven, waar je instaat voor het coördineren van het onderhoud en de reparaties van de vloot, en voor de opvolging van dokkingen. Je genoot een hogere technische opleiding, studeert af of beschikt over relevante ervaring in de coördinatie van technische herstellingen of onderhoud.

Surveyor

Je staat in voor het uitvoeren van de maatvoering, dataverwerking en rapportering, en het uitvoeren van volumeberekeningen op de werf. Je volgde een hogere opleiding met optie landmeten, hebt praktische kennis van moderne meettechnieken, en kan vlot werken met Autocad.

Varend personeel Stuurman

Als stuurman neem je tijdens je wacht de verantwoordelijkheid voor de navigatie, de optimale sturing van het baggerproces, de implementatie en het opvolgen van de zorgsystemen, de organisatie van het preventief onderhoud aan dek. Je bent licentiaat in de Nautische Wetenschappen, of beschikt over een geldige vaarbevoegdheid (STCW95).

Werktuigkundige

Je onderhoudt de installaties en optimaliseert hun werking, samen met je collega’s aan boord. Je rapporteert aan de hoofdwerktuigkundige. Je genoot een hogere opleiding Elektromechanica of je bent A2 Automechanica of gelijkwaardig. Een geldig STCW95 certificaat is een must.

New Build Engineer - baggerschepen en hulpmaterieel

Technical Maintenance Engineer - hefeilanden

Samen met de technical manager ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning en opvolging van de vloot van hefeilanden van GeoSea. Ook de planning, coördinatie en opvolging van materieel op de projecten behoren tot jouw terrein. Je bent ingenieur Elektromechanica en beschikt bij voorkeur over een eerste werkervaring in technisch onderhoud.

Senior Technical Engineer - saneringsinstallaties

Je staat in voor het ontwerp en de bouw van saneringsinstallaties op onze werven. Hiervoor vertaal je de saneringsconcepten van R&D naar efficiënte productie-installaties. Je volgt de onderaannemers op van ontwerp tot en met oplevering van de installatie. Tijdens de exploitatie ondersteun je de werven technisch waar nodig. Je genoot een technische ingenieursopleiding en beschikt over enkele jaren ervaring in engineering.

Instrumentation Engineer - baggerschepen

Je hebt sterke interesse in de baggerprocessen, de instrumentatie nodig om deze op te volgen en te sturen, en de SCADA systemen, gebruikt als human interface. Je optimaliseert de bestaande systemen aan boord en werkt verder aan de uitbouw ervan, om de productie van de schepen nog te vergroten. Je werkt hiervoor nauw samen met de ontwerpingenieurs, bemanning en project engineers op de werf.

Hoofdkantoor – Financiële dienst Accountant - GeoSea

Als accountant van GeoSea ben je verantwoordelijk voor de statutaire boekhouding met btw-aangiftes en reconciliaties en de opvolging van buitenlandse btw en fiscaliteit. Verder doe je de betaling van leveranciers via Isabel, bereid je de analytische kwartaalrapportage voor en volg je maandelijkse budgetten op van zowel projecten wereldwijd als van de hoofdzetel in Zwijndrecht. Je bent bachelor Accountancy-Fiscaliteit, en hebt 3 à 5 jaar ervaring in algemene boekhouding.

Boordelektricien

Je komt aan boord van één van onze schepen als actief bemanningslid. Het is jouw taak de elektrische en elektronische installaties te onderhouden en te optimaliseren. Je werkt samen met de bemanning aan boord, en rapporteert aan de hoofdwerktuigkundige. Je genoot een hogere opleiding Elektromechanica/Elektriciteit, of je bent A2 Elektriciteit met een ruime ervaring. Je beschikt bij voorkeur over een geldig STCW certificaat.

Bepaal zelf hoe ver je talent reikt. DEME biedt tal van perspectieven, in binnen- én buitenland, zoveel is duidelijk. Plus een uitdagende job met variatie, prima sfeer, meer dan aantrekkelijke condities en een kader waarin je al je capaciteiten kunt aanwenden. Heb jij de juiste doe-mentaliteit en de gedrevenheid om het waar te maken binnen een enthousiast team? Reageer dan meteen door te mailen naar jobs@deme.be of stuur je kandidatuur naar DEME - Haven 1025, Scheldedijk 30, B-2070 Zwijndrecht. Tot binnenkort!

Creating land for the future


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.