Page 1


Marres Interieur maakt al uw

interieurdromen waar Bij Marres Interieur in Lanaken vindt u alles om uw droominterieur te realiseren. Designmeubelen van de meest gerenommeerde merken & ontwerpers, eigen maatwerk én een team creatieve interieurarchitecten maken van Marres Interieur de meest complete en unieke meubelzaak in de regio. Een combinatie van 75 jaar vakkennis en een vernieuwende kijk op design en interieur zorgen voor een zorgeloze start van de inrichting van uw woning of kantoor. Onze interieurarchitecten vertalen uw behoeften en wensen naar een verrassend ontwerp waar kwaliteit, originaliteit en tijdloos design steeds centraal staan. Wist u dat onze service zover gaat dat wij externe partners geselecteerd hebben om u een totaalproject te kunnen aanbieden? Vloer, parket, multimedia, inbouwhaarden, verf en raamdecoratie. U vraagt het, wij coördineren het. Zo zijn we zeker dat alles precies op elkaar is afgestemd. Geef ons uw vertrouwen en wij transformeren uw leef- en werkruimte die voor onze komst alleen maar in uw dromen bestond.

Zaakvoerders Peter en Valérie Marres en hun kinderen Louise en Renée

Peter Marres

Meer dan 75 jaar vakkennis

Victor en Elise Marres

Michel en Denise Marres

In 1935 startte grootvader Marres een winkel met gasfornuizen en ander keukenmeubilair. Doorheen de jaren breidde het aanbod stelselmatig uit met stoelen, fauteuils en sofa’s. Het winkeltje van amper 50 m² barstte al snel uit zijn voegen. Doorheen de jaren volgde de ene uitbreiding na de andere. Zo groeide Marres uit tot de grootste meubelzaak in de ruime regio. In 1970 nam vader Michel Marres de zaak over. Tot 1995 was Marres een begrip voor stijlvolle klassieke meubelen. Onder impuls van zoon Peter, die na zijn studies zijn intrede maakte in het bedrijf en recentelijk het bedrijf overnam, gooide Marres het roer volledig om. De zware eiken meubelen ruimden plaats voor modern, strak en tijdloos design. Sinds 2000 zette Marres Interieur een volgende belangrijke stap. Met de aanwerving van een team interieurarchitecten kon er naast de losse verkoop van designmeubelen ook eigen ontwerp, maatwerk en een totaalservice aangeboden worden.


Onze troeven

voor uw

droominterieur

Marres Interieur heeft alle troeven in huis voor een geslaagde totaalinrichting van uw interieur: n Een complete designcollectie Laat u tijdens uw zoektocht naar het perfecte interieur inspireren door onze geselecteerde meubelcollectie. Van modern hedendaags tot de allergrootste designmerken hebben we voor u in huis. Elk jaar bezoeken we de beurzen van Brussel, Keulen, Parijs en Milaan om de laatste tendenzen op de voet te volgen en naar onze showroom over te brengen. Gecombineerd met de juiste verlichting, tapijten en kunstwerken waant u zich meteen in de sfeer en leefwereld die u beoogt. n Een team professionele interieurarchitecten Wilt u uw interieur vervolledigen of gaat u voor een compleet nieuwe inrichting? Onze interieurarchitecten zijn steeds de ideale gidsen om u te begeleiden. Om uw droominterieur te realiseren laten ze niets aan het toeval over. In eerste instantie luisteren ze aandachtig naar uw wensen. Door hun ervaring en gevoel voor design, stijl, kleur & vorm gieten ze deze in een persoonlijk en exclusief ontwerp. n Uniek Maatwerk Aanvullend op de ruime keuze standaardproducten biedt Marres Interieur u eigen ontwerp en maatwerk aan. Kasten, dressoirs, wanden voor haard en multimedia, dressings, ‌ U noemt het, wij ontwerpen en maken het met precisie en oog voor detail. Een bijkomend voordeel van dit maatwerk is dat u materialen en kleuren kunt kiezen zonder beperkingen.

6

n Een hechte samenwerking met geselecteerde partners Wij werken samen met specialisten in vloer,parket, multimedia, haarden, behang en raamdecoratie. Door de samenwerking met deze geselecteerde partners bent u zeker dat alles precies op elkaar is afgestemd en bespaart u zich veel tijd en zorgen.

We stellen u met trots 6 van onze gerealiseerde projecten voor

Projecten van Marres Interieur


Zetels

zitten ĂŠn

liggen

B

innen- en buitenland hebben we afgezocht naar nieuwe zitmeubels voor het salon en de bibliotheek. Uiteindelijk vonden we onze keuze vlakbij huis, bij Marres Interieur. Mijn vrouw en ik werken zeer hard. Als we dan thuiskomen, willen we ook optimaal genieten, met een goed boek in de bibliotheek of voor de televisie in het salon. Jammer genoeg kunnen we er niet altijd voldoende tijd voor vrijmaken. Wij zochten zetels die ons als gegoten zitten, en liggen uiteraard. Dat lijkt eenvoudig, maar is het niet. Ieder mens heeft een ander postuur, zit anders en ligt anders. Pas daarna volgde voor ons het uitzicht. De meubels moesten als het ware opgaan in ons interieur. Iets wat goed is, hoeft niet noodzakelijk op te vallen. Het mag ook op de achtergrond blijven. Meteen bevestigde Marres Interieur de reputatie waarvoor ze in de regio bekend staan: hun professionaliteit. Ze legden ons uit waarom de gekozen modellen perfect bij ons passen. Samen zochten we naar de juiste stof en kleuren. De zetels vallen honderd procent in onze smaak. En als je weet dat wij - zacht uitgedrukt - niet de gemakkelijkste kopers zijn, dan zegt dat heel veel. Familie N. uit Genk

1

Project

PrivĂŠwoning, ontwerp interieur Vittorio Simoni en meubelen Marres interieur


ons als

gegoten


tijlvol Ons kantoor als

S

‘s

Avonds en ’s nachts blijven de lichten branden zodat iedereen goed kan binnenkijken. Niet alleen omdat we fier zijn op wat we hebben bereikt, maar vooral als visitekaartje. De nieuwe designmeubels stralen vertrouwen uit. Als vastgoedkantoor voor het hogere marktsegment moeten klanten zich met ons kunnen vereenzelvigen. We willen voor hen een bron van inspiratie zijn. We hebben volledig gebroken met de saaie en typische kantoorsfeer die onze vroegere meubels uitstraalden. Bewust kozen we voor een designmeubelzaak in plaats van een traditionele kantoorinrichter. Huiselijkheid en klasse primeren, niet de pure verkoop en het saaie cijfermatige.

Peter Marres, Bart Christoffels en Marc Schepers

Designklassiekers zoals de Panton Chair en de bureaustoel van Charles Eames staan garant voor degelijkheid en tijdloosheid. We beschouwden onze nieuwe kantoormeubels dan ook als een investering voor het leven. Marres Interieur voelde de stijl waar we naartoe wilden meteen aan en speelde hierop in met een passend voorstel. Samen kozen we de kleuren, waarna alles snel beklonken was. De samenwerking met Marres voelde van bij het begin goed aan. Zo goed zelfs dat ze ook mijn volledige privé-woning hebben ingericht. Bart Christoffels, Christoffels Vastgoed nv

2

Project


visitekaartje

Inrichting vastgoedkantoor en privĂŠwoning in Lanaken


de

ruimtelijkheid werkt

K

Guy Meyvaert, Pascale Dejaeger, Yves Favoreel en Peter Marres.

lanten die het kantoor binnenstappen, weten meteen waarvoor het architectenbureau staat. Licht en ruimtelijkheid heersen in dit historisch herenhuis dankzij het doorgedreven moderne design. De grandeur van het historisch pand past harmonieus bij de steeds terugkerende zwart-wit combinatie in de verschillende interieurelementen. Het volledige plaatje klopt gewoon. In ons vorige kantoor primeerde het strikt functionele. Gewoonweg zalig is het om hier elke ochtend toe te komen. Je kan probleemloos urenlang geconcentreerd en geĂŻnspireerd werken. Er daalt een zekere rust over je neer. Marres Interieur vormde de perfecte partner om dit project te doen slagen. Ze zoeken de perfecte combinatie tussen de bestaande merkmeubels uit hun gamma en wat ze op maat maken in het eigen atelier. De aanpak van Marres kenmerkt zich vooral door het flexibel meedenken. Ze kwamen voortdurend met nieuwe ideeĂŤn.

Yves Favoreel DFM Architectenbureau

3

Project


Inspirerend

Kantoorinrichting Architectenbureau DFM Tongeren


Eerste

voorstel meteen

N

a een grondige verbouwing van onze keuken en woonkamer zochten we een interieurinrichter om alles verder aan te kleden. De kleur van de muren, de gordijnen, een eethoek, een zetel, kasten, stoelen,… Marres Interieur luisterde bij het eerste gesprek aandachtig naar ons verhaal. Ze stelden gericht vragen en peilden naar onze wensen, dromen en verlangens. Twee weken later mochten we opnieuw langskomen. Op een grote tafel lag alles uitgestald: de stof voor de zetel, de kleuren voor de muur,… We stonden perplex. Dit was gewoon recht in de roos. Spijker op de kop. Alles paste wonderwel bij elkaar. Ze hadden fenomenaal goed begrepen wat we wilden en wat niet. En toch bleven ze een tikkeltje eigenzinnig. Ik wilde vooraf absoluut geen tapijt. Uiteindelijk zat dit toch in het voorstel. En ik moet toegeven: het oogt schitterend. Op deze manier is inrichten zeer leuk. Je vindt in Marres Interieur één aanspreekpunt … en zij regelen alles. Mevrouw H. uit Lanaken

4

Project

Privéwoning Lanaken


recht in de

roos


Spiegel van onze

persoonlijkheid N

a een drukke werkdag zoeken we thuis de rust op. Ons heerlijk ontspannen. Met een goed boek bij de haard of voor de televisie. Alleen of samen. Onze woonkamer weerspiegelt onze persoonlijkheid, bevat iets van onszelf dat we ook graag met onze gasten delen. Liefst gepaard met een aperitiefje. Kwaliteit en duurzaamheid, daar houden we beiden van. Dat geldt voor alles. Op reis, op restaurant, op ons werk, voor onze kleding,‌ maar vooral ook in onze leefruimte. Marres Interieur schatte onze smaken prima in. Strak en modern. Peter en ValÊrie spraken ons nooit naar de mond, maar maakten telkens alle tijd vrij voor oprechte en diepgaande gesprekken. Ze kwamen persoonlijk bij ons thuis langs om de situatie perfect te kunnen inschatten. We mochten rekenen op deskundig kleuren- en stijladvies. Een perfect resultaat, daar gingen ze voor. En met succes! Bastiaan Tips & Kris Knuts Opticien en kapper

Peter Marres met Bastiaan, Kris en hun hond Charly

5

Project


PrivĂŠ-inrichting woonruimte in Zonhoven


Simpel stijlvol en tijdloos

daar hou ik van A

ls ik opnieuw kon beginnen, had ik na de bouw van mijn huis een interieurinrichter aangesteld en deze mocht alles in één keer doen. Nu heb ik doorheen de jaren stukje bij beetje zelf meubels en allerlei accessoires bij elkaar gezocht. Soms maakte ik de verkeerde keuzes. Een aantal zaken vloog inmiddels al terug de deur uit. Met een interieurarchitect had ik me heel wat geld kunnen besparen. Regelmatig spring ik binnen bij Marres Interieur om eens rond te kijken en nieuwe ideeën op te doen. Soms koop ik een meubelstuk wat me bevalt. Ook heb ik de dressing op maat laten maken. Maar je hoeft niet altijd iets te kopen, hoor. Ze blijven steeds vriendelijk en staan altijd klaar om eerlijk en persoonlijk advies te geven. Peter en Valérie kennen inmiddels mijn huis. Ik hecht veel waarde aan hun deskundig advies. Simpel, stijlvol en tijdloos. Daar hou ik van. Toch bekijken ze me niet vreemd als ik af en toe eens eigenzinnig mijn eigen keuzes volg. Klant Marres Interieur

6

Project

Inrichting zithoek privéwoning Borgloon


Ons stappenplan voor een

geslaagd project Marres Interieur doet al het nodige om elk interieurproject tot een goed einde te brengen. Een creatief en passend ontwerp valt niet zomaar uit de lucht. Daarom leggen we samen met onze klanten een intensief traject af: n Verkennend gesprek Onze interieurarchitect(e) neemt alle tijd voor een eerste gesprek,stelt gerichte vragen en luistert naar uw wensen. Stijl, budget, materiaal- & stijlkeuze komen tijdens dit gesprek aan bod. Vaak worden er enkele ruwe schetsen gemaakt om te kijken wat u aanspreekt en wat niet. Als u de maten en eventueel foto’s en materialen van uw bestaand interieur meebrengt, kunnen we meteen aan de slag om samen met u de juiste meubelen uit te kiezen. n Huisbezoek Indien u een totaalconcept wilt of tijdens uw bezoek aan onze winkel er niet meteen uit geraakt, maakt u een afspraak met de interieurarchitect(e) voor een huisbezoek. Ter plaatse kan deze de sfeer van de woning voelen, de situatie ter plekke bekijken en alle materialen en de bestaande meubelen van dichtbij zien. n Ontwerp Met alle maten, gegevens en indrukken kunnen wij beginnen met het ontwerp van uw droominterieur. We werken het ontwerp uit in 2D en/of 3D zodat u een realistisch beeld krijgt van uw toekomstig interieur. n Presentatie Wanneer het ontwerp klaar is wordt u opnieuw uitgenodigd in de winkel voor een persoonlijke presentatie van de plannen, de kleurstudie, de meubel- en materiaalkeuze. U voelt meteen of het plaatje klopt en of u zich thuis voelt in het ontwerp. Eventuele veranderingen kunnen besproken en aangepast worden. Pas als u 100% tevreden bent zijn wij het ook. n Realisatie Als het ontwerp helemaal vast staat is het onze taak het project te coördineren en te realiseren. Omdat het vaak maatwerk is en de meubelen voor u gemaakt worden, wordt de levertijd samen met u op het moment van de bestelling besproken. Gewoonlijk rekenen wij op een periode van 12 à 14 weken.


obi

design Roderick Vos

fabio

design Linteloo lab

Model: Shiva

Design: Jean-Pierre Audebert

MARRES SHIVA 190x135.indd 1

19-05-2010 08:59:18


“WE LIGHTYOUR FIRE” Niet zomaar een loze slogan, maar een engagement om u te voorzien van de warmte en gezelligheid van een haardvuur, in de puurste zin van het woord, een haard die uw woning zo uniek maakt.

Kapittelstraat 4 • KMO-zone “Spelver” • Bilzen • Tel.: 089 412368 • Fax: 089 418158 • info@oosterbosch.be • www.oosterbosch.be openingsuren: maandag tot vrijdag: 08.00 -12.00 uur & 13.00 -18.00 uur • zaterdag: 08.00 -12.00 uur • zon- en feestdagen : gesloten

RAAMDECORATIE - MEUBELEN/STOFFERING BEHANG/SCHILDERWERKEN - DECORATIE/VERLICHTING VLOERBEKLEDING/TAPIJTEN

K. Albertlaan 244 • Lanaken tel. 089-71 86 15 info@merode-interieur.com www.merode-interieur.com open: di-za 10-18 uur - zo 14-18 uur

Comfort heeft een naam


www.tables4u.nl www.tables4you.nl

JOV

TAPIJT 100% LINNEN


De 8 van Marres

1

3 2

4 6 7 5

8

1. De Lounge Chair van Vitra werd ontworpen door Charles & Ray Eames in 1956. Deze designklassieker past in het interieur van elke designliefhebber. 2. Ktribe is een elegante tafel- of vloerlamp van Philippe Starck voor Flos. Unieke combinatie van modern design en nostalgische lampenkap. 3. De eettafel Nori van Kristalia is strak,gemakkelijk in onderhoud en verlengbaar! Functie en design ten top! 4. De Eames armchair DAR van Vitra is een perfect voorbeeld van betaalbaar design. 5. Met het Wall System van Poliform kun je eindeloos aanbouwen om bibliotheken en wandkasten te ontwerpen. 6. Heerlijk relaxen in deze prachtige dormeuse Happy van Flexform. 7. Deze modulaire bank Hamilton van Minotti is leverbaar in de prachtigste Italiaanse stoffen en leders. Pure klasse! 8. Ons eigen maatwerk wordt ontworpen door ons team interieurarchitecten. Kleuren en maten zijn onbeperkt! Dankzij deze formule maken wij elke interieurdroom waar.

INTERIEURINRICHTING & UITZONDERLIJK DESIGNMEUBILAIR Marres, exclusief dealer van: BERT PLANTAGIE - BREE’S NEW WORLD- DESIGN ON STOCK - FLEXFORM - FLOS - FSM - GYFORM - INDERA - JOV - KAMASITRA JORI - KRISTALIA - LINTELOO - LAAUSER - MACHALCKE - MINOTTI - POLIFORM - PULLMAN - TABLES4YOU - VAN ROSSUM - VITRA - EIGEN MAATWERK


Tongersesteenweg 37 3620 Lanaken Tel: +32(0)89 71 41 20 info@marres.com www.marres.com Kom langs of contacteer ons vrijblijvend openingsuren: ma: 10u00 - 18u00 di: 10u00 - 18u00 wo: gesloten do: 10u00 - 18u00 vr: 10u00 - 18u00 za: 12u00 - 18u00 zo: 12u00 - 18u00

DESIGNED BY BIG MEDIA GROUP NV, WWW.UWBROCHURE.BE

Marres Interieur  

Onze interieurarchitecten vertalen uw behoeften en wensen naar een verrassend ontwerp waar kwaliteit, originaliteit en tijdloos design steed...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you