Page 1

ALLGRO Sint-Lievens-Houtem - 09 360 83 48 - allgro.be


Familiebedrijf Allgro NV is enerzijds een groothandel in groenten en fruit en anderzijds een groentenversnijderij. Het bedrijf wordt geleid door Paul De Meyer en zijn echtgenote Marleen De Tant. Hun dochters Annelies en Nathalie en hun echtgenoten Chris Raes en Ynte De Wandel draaien ook mee in het bedrijf en geven mee gestalte aan de verdere groei van Allgro. Als jong familiebedrijf ligt de focus op kwaliteit, versheid en service. Wij vinden het zeer belangrijk om up-to-date te blijven en de talrijke klanten uit de foodservicesector elke dag opnieuw verse en kwalitatieve producten te leveren.

Ons assortiment bestaat uit groenten, gesneden groenten, fruit, gesneden fruit en aardappelproducten. Sinds de overname van het bedrijf van Hove Vers uit Brugge, dat gespecialiseerd was in de productie van gele, groene en rode paprikapartjes voor brochette, bieden wij ook dit assortiment aan.


Aandacht voor ‌. Kwaliteit Kwaliteit is te allen tijde een topprioriteit binnen Allgro. Door de centralisatie van de productie op onze site in Sint-Lievens-Houtem, kunnen wij de kwaliteit van ons productieproces en onze producten permanent opvolgen en evalueren. Door hard werken en streven naar perfectie, slagen wij er in de klanten dagverse producten aan te leveren van een constante kwaliteit. Het behouden van ons IFS-certificaat en het verbeteren van ons productiesysteem behoren tot onze jaarlijkse doelstellingen.

Vorming Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, is het cruciaal onze medewerkers van een degelijke opleiding te voorzien. Opleidingen inzake ecologie, kwaliteit, hygiĂŤne en voedselveiligheid zijn van het grootste belang om de medewerkers hun persoonlijke betrokkenheid te verhogen en hen bewust te maken van hun impact op het sociaal, economisch en ecologisch klimaat.


Lekker, van bij ons Aankopen op Belgische veilingen (H)eerlijke groenten en fruit: daar willen wij voor zorgen, elke dag opnieuw. Dat kan door iedere schakel in de voedselketen met de grootste omzichtigheid te behandelen. Dit start bij de aankoop van groenten en fruit van de beste kwaliteit. Bewust kiezen wij voor Belgische producten en Belgische veilingen: dit garandeert ons en onze klanten een kwaliteitsvol product en een eerlijke prijs.

Flandria Responsibly fresh Om de smaak en de kwaliteit van elk product te garanderen, maakt Allgro de bewuste keuze te werken met groenten en fruit die het Flandria-label dragen. Het Flandria-label is het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Het label garandeert een milieubewuste teelt, kwaliteit en versheid.


Leve het milieu Milieuzorg is sterk verankerd in onze bedrijfsvoering. Bewust omspringen met water en energie is een van de pijlers waarop wij als jong bedrijf inzetten. Warmterecuperatie, waterrecuperatie en een doorgedreven isolatie zijn maar enkele van de zaken waarin wij investeren. Ecologische en economische voordelen op dit vlak leiden voor ons tot een win-winsituatie. Door een samenwerking met de Belgische veilingen en de Belgische landbouwers, kiezen wij voor Belgische familiebedrijven die opteren voor duurzame teelt. In een tijd waarin ecologische veranderingen onmiskenbaar aanwezig zijn, vinden wij het noodzakelijk inspanningen te leveren die de natuur en het leefmilieu ten goede komen.


Gezond Fruit en groenten zijn essentiĂŤle onderdelen van een gezonde voeding. Het eten van 2 Ă 3 stuks fruit en 300 gram groenten per dag wordt ons aangeraden door de Nationale Gezondheidsraad. Daarbij is niet alleen de hoeveelheid van belang, maar ook variatie. EĂŠn soort groente of fruit bevat nooit de aanbevolen voedingsstoffen, afwisselen is dus de boodschap.

Dat groenten en fruit lekker en gezond zijn, is duidelijk. Allgro biedt hier een passend antwoord op door middel van een uitgebreid assortiment van frisse salades, salades met dressing, lekkere rauwkostproducten, verse soepgroenten en tal van andere groentenmixen. Dit assortiment wordt aangevuld met lekker fruit, gezonde fruitsalades en kwaliteitsvolle aardappelproducten.


Rondleiding Aankoop: Via een thuiskoopsysteem kopen wij rechtstreeks aan op de Belgische veilingen.

Ingangscontrole: Alle groenten en fruit worden aan een grondige inspectie en temperatuurcontrole onderworpen. Tijdens dit proces worden allerlei gegevens over het product verzameld: lotnummer, leverancier, land van oorsprong‌. Al deze gegevens worden opgenomen in ons ERP-pakket om een waterdichte traceerbaarheid te garanderen.

Productie: Tijdens het productieproces worden alle producten gewassen en versneden. Microbiologische analyses van het product en het waswater zorgen ervoor dat wij dit proces volledig onder controle hebben.

Verpakking: Verschillende verpakkingslijnen staan in voor het verpakken van onze producten. Metaaldetectie en visuele controle zorgen voor een adequate opvolging van het product.


Orderpicking: Onze medewerkers orderpicken de bestellingen van onze klanten op een zorgvuldige manier. De producten worden verpakt in kunstof kisten en geassembleerd op kunstof paletten. Deze worden dagelijks gereinigd.

Transport: Via eigen gekoeld transport verzorgen we just-in-time leveringen. Een permanente temperatuurregistratie en een routeplansysteem zorgen ervoor dat wij ten allen tijde ons transportgebeuren kunnen evalueren en bijsturen.


Ontwikkeling Wist je dat… Allgro zich ontwikkelt tot een cruciale partner voor de regionale economie? Drie op vier medewerkers wonen in de directe omgeving van ons bedrijf. ■

Allgro alles in eigen beheer uitvoert? Die onafhankelijkheid beschouwen wij al een conditio sine qua non om een hoge servicegraad aan te houden. ■

Wij blijven investeren in ecologisch verantwoorde technieken, hoogwaardige machines, een moderne infrastructuur en een gestroomlijnd productieproces? ■

Wij permanent blijven werken aan de optimalisering van onze kwaliteit? Het partnership met de Universiteit van Gent maakt het mogelijk voortdurend gerichte controles uit te voeren. ■

Allgro alle troeven in handen heeft om ook op lange termijn de uitverkoren partner voor talrijke foodservicespecialisten te blijven? Het enthousiasme van het bedrijf is een stevige waarborg voor de verdere uitbouw en de continuïteit. ■

Allgro het bedrijf Van Hove Vers uit Brugge heeft overgenomen en hierdoor ook een vlotte service kan leveren op de West-Vlaamse markt?


Designed by Big Media Group NV, www.uwbrochure.be

ALLGRO Polbroek 124 - 9520 Sint-Lievens-Houtem Tel.: +32 (0)9/360 83 48 - Fax: +32 (0)9/360 83 50 infa@allgro.be - www.allgro.be

Allgro brochure  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you