Page 1

Natuurlijk en en Biologisch Biologisch Shoppen Natuurlijk Shoppen


HET GE ZO N DE A LTE R N ATI E F V OO R ET EN, VER Z O R GEN, SLAPEN E N L EVEN !


En u? Klanten van Het Natuurhuis genieten van het leven. Ze kiezen bewust voor gezonde biologische voeding. Onze klanten weten dat er een veel beter alternatief bestaat voor de moderne voedingsindustrie. Iedereen kan onze klant zijn. Jonge gezinnen die het beste willen voor hun kinderen en hen gezond willen laten opgroeien. VegetariĂŤrs die zoeken naar volwaardige en lekkere vleesvervangers. Zelfbewuste levensgenieters die veel belang hechten aan een gezond leven. Mensen met een intolerantie of allergie voor bepaalde voedingsstoffen. De klanten die bij ons over de vloer komen, houden van de natuur. Ze zien de schoonheid in de kleine, alledaagse dingen en zijn bezorgd over de toekomst van onze planeet. De bescherming van het milieu verdient volgens hen ieders aandacht en toewijding. En u? Bent u ook klant bij Het Natuurhuis?


Hoe het allemaal begon… Eigen biobakkerij Het aanbod breidt voortdurend uit en al snel wordt het winkeltje te klein. Een verhuis naar een groter pand dringt zich op. Natuurkost blijft Merksem trouw en verhuist enkele honderden meters verder naar de Oude Bareellei. Vader Jacques start hier met een biobakkerij. Sindsdien staan we in de wijde omgeving ook bekend om onze heerlijke biologische broden en suikerarm gebak.

Het Natuurhuis Opnieuw barst Natuurkost uit zijn voegen. In 1991 ver1977. Het jonge echtpaar José Huybrechts en Jacques

huizen we naar een gloednieuw pand van maar liefst

Van Den Heuvel – beiden afkomstig uit boerenfamilies

1.000 m² in de Eethuisstraat, amper een halve kilome-

in Hoogstraten – zien met eigen ogen hoe de industriële

ter verder. In 2004 veranderen we onze naam in Het

landbouw steeds verder van de natuur komt te staan. In

Natuurhuis, om extra duidelijk te maken dat we meer

een periode waarin biologische landbouw nog in de kin-

bieden dan ‘natuurlijke kost’. In 2005 openen we een

derschoenen staat, zoeken ze naar alternatieven. Het

tweede vestiging van Het Natuurhuis in het hartje van

jonge echtpaar opent onder de naam Natuurkost een

Antwerpen, vlakbij de Meir.

bescheiden biowinkel langs de Bredabaan in Merksem. Naast landbouwproducten die op een zuivere manier

Natuurlijk Mooier & Green Sleep

zijn verwerkt, specialiseren ze zich in kruiden, dieet-

Het Natuurhuis blijft ook de jaren nadien vernieuwen.

voeding en natuurlijke cosmetica.

Met de opstart van het schoonheidsinstituut en kapsalon Natuurlijk Mooier én het slaapconcept Green Sleep verbreden we ons aanbod voor een gezond en natuurlijk leven. In 2011 lanceren we met succes onze webshop natuuraanhuis.be.

Trouw aan onze visie Inmiddels zijn alle kinderen en schoonkinderen in de zaak gestapt en is de toekomst van Het Natuurhuis verzekerd. Nog steeds vinden we Jacques terug in de bakkerij en de groenten– en fruitafdeling en bekommert José zich om de herboristerie en het ergonomisch slaapcomfort Green Sleep. Doorheen de vele verhuizingen en uitbreidingen bleven we als familiale onderneming steeds trouw aan onze visie en filosofie: een gezond en natuurlijk alternatief bieden, en dit zowel voor voeding, lichaamsverzorging als slapen.


Onze kijk op de wereld gezondheidsmethodes zoals kruiden en voedingssupplementen genieten onze voorkeur voor het behouden van onze gezondheid. We denken dat de vleesconsumptie zoals we deze vandaag kennen, op termijn ecologisch onhoudbaar is. Bovendien schaadt een overdaad aan vlees onze gezondheid. Daarom gaan we voor het vegetarisme. In onze winkels vindt u dan ook een uitgebreid aanbod aan smaakvolle vleesvervangers. Het Natuurhuis staat voor een bepaalde kijk op het

We staan positief in het leven. Alle kleine beetjes helpen

leven. We bieden een gezond en natuurlijk alternatief

voor een betere wereld. Wanneer mogelijk kiezen we

voor de industriële landbouw en voedingsindustrie, de

bewust voor producten uit de eigen regio. Zo beperken

chemische cosmetica en het niet-natuurlijk slapen.

we maximaal onze ecologische voetafdruk.

Deze

hun

Een geïnformeerde klant koopt bewust. Daarom

massaproductie stoffen en productietechnieken die

investeren we veel in het informeren van onze klanten.

schadelijk zijn voor onze gezondheid. Wij geloven in de

Opgeleide kruiden- en voedingsdeskundigen helpen u

authentieke kracht van de natuur. Natuurlijke en pure

persoonlijk bij het zoeken naar de juiste producten.

moderne

industrieën

gebruiken

voor


Welkom in Merksem & Antwerpen We heten u van harte welkom in ĂŠĂŠn van onze twee biologische supermarkten in Merksem of Antwerpen. Elke winkel biedt hetzelfde complete assortiment aan bakkerijproducten, gezonde lunches, verse groenten en fruit, een herboristerie en droge voeding. Het Natuurhuis Merksem Eethuisstraat 130-140 - 2170 Merksem Tel.: 03-645 50 42 - merksem@hetnatuurhuis.be Het Natuurhuis Antwerpen Otto Veniusstraat 29 - 2000 Antwerpen Tel.: 03-233 23 56 - antwerpen@hetnatuurhuis.be

Bekijk de openingsuren van beide winkels op www.hetnatuurhuis.be

Eigen bakkerij Elke ochtend bakken we in Merksem onze eigen verse broden, sandwiches, pistolets en gebak. Anders dan conventionele bakkerijen gebruiken wij geen dierlijke vetten om de houdbaarheid kunstmatig te verlengen. We werken met plantaardige margarines. Alle grondstoffen komen uit de biologische landbouw en zijn op een zuivere, natuurlijke manier verwerkt. Naast broden op basis van gist, maken wij ook brood met zuurdesem. Aanvullend op het bekende tarwegraan, kiezen we ook veelvuldig voor gezonde oergranen zoals spelt, rogge, tarwe en kamut. Het gebruik van zeezout beperken we tot het absolute minimum. Proef zeker ook eens onze heerlijke zuurdesembroden. Veel van ons gebak en patisserie bevat geen suiker, het zoeten gebeurt met natuurlijke stropen.


Aan tafel! In onze winkels kan u iedere dag terecht voor een gezonde

en

natuurlijke

lunch.

Rechtstreeks

uit

onze eigen verskeuken brengen we gezonde salades en smaakvolle gerechten zoals quiche, tortilla’s, vegetarische burgers, vegetarisch broodbeleg, groentegerechten,… In Merksem hebben we een gezellige zithoek om te lunchen, in Antwerpen kan u deze gerechten alleen afhalen.

Verse groenten en fruit Onze grote versafdeling vormt één van onze grote troeven. Meermaals per week rijden we zelf naar de biologische vroegmarkt. Zo bieden we u absolute zekerheid over de kwaliteit van onze biologisch geteelde groenten en fruit.

Verwen iemand met een biologische fruitmand of geschenkmand Wat is er gezonder dan een heerlijke fruitmand? Een biologische fruitmand! Verras uw klanten, medewerkers, familie of vrienden met een smaakvolle biologische fruitmand. Wij leveren in de volledige Zone 03.

Gezonde voeding op uw event? Wilt u als school uw leerlingen een gezond en verrassend ontbijt voorschotelen? Zoekt u als bedrijf naar een originele manier om uw klanten of medewerkers te verwennen met een natuurlijke lunch of broodjesschotel? Schakel Het Natuurhuis in als biologische cateraar. Wij leveren in de volledige Zone 03.


Herboristerie Onze zes herboristen staan als kruiden- en voedingsdes-

Wij werken samen met de volgende kwaliteitsmerken:

kundigen steeds ter beschikking voor al uw vragen. Ook als u vragen hebt over verplichte diëten of voedingsal-

Voedingssupplementen

lergieën reiken zij de juiste alternatieven aan.

l Altisa l Biover

Onze herboristerie bevat alle nodige kruiden, planten-

l Econutrition

extracten en voedingssupplementen voor een gezond

l Keypharm

leven. Verder hebben wij een uitgebreid gamma aan

l Mannavital

suiker- en zoutarme en glutenvrije producten.

l Orthophyt l Ortis

U vindt in onze herboristerie ook natuurlijke verzor-

l Phytoreform

gingsproducten, ecologische onderhoudsproducten

l ...

en massageoliën.

Verzorgingsproducten l Dr

Hauschka

l Weleda l Annemarie l ...

Börlind


Droge voeding Wij streven naar een 100 procent biologische supermarkt. Op vlak van droge voeding vindt u bij ons alle denkbare biologische basisproducten zoals: l Granen l Noten l Zaden l Rijst l Pasta’s l Meel l Broodbeleg:

notenpasta’s, fruitbeleg,…

l Melkvervangers: l Fruit-

en groentesappen

l Biologische

wijnen

l Ontbijtgranen l…

soja- en rijstdranken, haverdranken,…

zoals echte muesli’s en gezonde flakes


Diëten en allergieën

Wij zijn géén afslankwinkel. Diëten hangt voor ons onlosmakelijk samen met een gezonde levensstijl. Sommige mensen volgen uit gezondheidsoverwegingen verplicht een bepaald dieet of moeten voor een allergie specifieke voedingsstoffen vermijden. Voor deze mensen bieden wij gezonde alternatieven. Vraag in onze winkels raad bij onze gespecialiseerde voedingsdeskundigen. Zij staan u graag te woord.


Bestel vanuit uw luie zetel

Niet iedereen heeft de kans om regelmatig langs te komen in één van onze winkels in Merksem of Antwerpen. Voor wie verderaf woont of weinig tijd heeft, lanceerden wij de webshop:

www.natuuraanhuis.be U vindt in deze webshop een totaalaanbod voor: l Lichaamsverzorging l Voedingssupplementen l Plantenextracten l Aromatherapie l Baby-

en kindervoeding

l Deegwaren l Bakproducten l Broodbeleg l Antipasti l Oliën

en kruidenpasta

en azijn

l Smaakmakers l Zoetmiddelen l Granen l…

Verder bevat de webshop een handige Allergieënfilter. Zo ziet u – afhankelijk van uw keuzes – meteen welke producten glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, notenvrij,… zijn. U kan maar liefst dertien verschillende filters toepassen of met elkaar combineren.

Onze troeven l Vandaag l Wij

voor 12 uur besteld, morgen al geleverd

verzenden via bpost

l Onze

webshop bevat een handige allergieënfilter


Natuurlijk is zoveel mooier Op de verdiepingen boven Het Natuurhuis in Antwerpen vindt u schoonheids- en kapsalon Natuurlijk Mooier. Zowel voor de lichaams- als haarverzorging gebruiken wij uitsluitend zuivere en ecologische producten zonder schadelijke chemicaliĂŤn. In ons schoonheidsalon zal onze Dr. Hauschka therapeute u graag verder helpen. Deze

producten

schaden

uw

gezondheid

niet.

Integendeel zelfs, ze beschermen en voeden uw lichaam.

Kapsalon

Schoonheidssalon

Volledige haarverzorging en –styling

l Volledige

voor dames en heren.

l Pedicure

lichaamsverzorging

l Manicure l Relaxatiemassages

Wij verwelkomen u na reservatie in ons schoonheids-en kapsalon

Meer info: www.natuurlijkmooier.be


Het natuurhuis brochure  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you