Page 1


2


I NT R O D U C E R E Universitatea Tehnică de Construcții București este o instituție de învățământ superior cu o tradiție îndelungată și cu un prestigiu incontestabil clădit cu trudă și migală de către înaintașii noștri vizionari.

Prof.Dr.Ing. Radu Văcăreanu Rector UTCB

Tradiția UTCB pornește din anul 1818, de când fondatorul învățământului în limba română în Țara Românească, marele iluminist și patriot Gheorghe Lazăr, înființează la București, la mănăstirea Sfântu Sava, „o Academie cu știință, chiar în limba maicii sale”, în cadrul căreia apare prima școală tehnică în care au fost pregătiți, într-o grupă specială, primii ingineri hotarnici. Astfel, în acest an sărbătorim 200 de ani de învățământ superior tehnic în București. Învățământul superior de construcții a contribuit în mod determinant la dezvoltarea României moderne prin formarea unui corp profesional bine pregătit ce a avut realizări de prestigiu precum dezvoltarea rețelei naționale de drumuri, poduri și căi ferate, dezvoltarea industriei energetice prin realizarea de baraje, dezvoltarea urbanistică rapidă a României din a doua jumătate a secolului trecut, dezvoltarea industrială polivalentă prin realizarea de structuri și instalații de mare complexitate (lista nu este exhaustivă, ci exemplificativă) În perioada următoare Universitatea Tehnică de Construcții București va deveni un pol regional de excelență în educație și cercetare în domeniul construcțiilor și va contribui la consolidarea rolului ingineriei de construcții în societatea viitorului.

1 11


2 2


3 31


FAC U LTĂȚ I Deoarece ingineria construcțiilor este o disciplină extrem de largă, există multe domenii specialitate. Iată șapte dintre cele mai importante ramuri ale ingineriei pe care le oferim.

FACULTATEA DE CONSTRUŢII Civile, Industriale și Agricole Construcții civile, industriale și agricole Inginerie urbană și dezvoltare regională

1

Inginerie economică în construcții

Pagina 6

FACULTATEA DE Inginerie a Instalațiilor Instalații pentru construcții Instalații și echipamente pentru protecția atmosferei

2

Instalații pentru construcții – în limba franceză (TCL)

Pagina 7

FACULTATEA DE Hidrotehnică Amenajări și construcții hidrotehnice Inginerie sanitară și protecția mediului

3

Ingineria mediului Automatică și informatică aplicată

Pagina 7

4 4


FACULTATEA DE Căi Ferate, Drumuri și Poduri Căi ferate, drumuri și poduri

4 Pagina 9

FACULTATEA DE Geodezie Măsurători terestre și cadastru Cadastru și managementul proprietăților

5

Pagina 10

FACULTATEA DE Inginerie în Limbi Străine și Comunicare Inginerie civilă – în limba engleză (TCL) Inginerie civilă – în limba franceză (TCL)

6

Specializarea Traducere și interpretare (TCL)

Pagina 11

FACULTATEA DE Utilaj Tehnologic Utilaje tehnologice pentru construcții Ingineria și managementul resurselor

7

tehnologice Mecatronică Robotică

Pagina 12

5 51


6 6


7 71


8 8


9 91


10 10 10


11 111 1111


12

12 12


13 313 1 113


Asociaţia Studenţilor la Construcţii Suntem un ONG studențesc, cu 12 ani de experiență și 135 de voluntari activi, care are ca scop reprezentarea și dezvoltarea personalprofesională a studenților singurei Universități Tehnice de Construcții din România.

14 14


Clădim Caractere, Construim Viitorul Vizunea noastră Credem în oameni, credem în noi, credem că împreună putem deveni schimbarea pe care ne-o dorim în societate!

Misiunea noastră Construim şi dezvoltăm comunităţi motivate de umanitate şi cunoaştere care genereză un impact pozitiv în societate prin prisma integrităţii, inovaţiei şi implicării.

Dezvoltăm studenți prin proiectele noastre Facem voluntariat în anii de studenție și creăm experiențe de învățare gândite pentru tine, într-un mod interactiv și atent organizat. Proiectele ASCB sunt oportunități practice și sustenabile, care te dezvoltă personal și profesional, pentru ca tu să fii și mai aproape de cariera dorită. Fie că ești interesat de orientare în carieră, advertising, vlogging, intraprenoriat sau noi tehnologii în business, avem proiecte și evenimente special organizate pentru tine. Aruncă o privire pe site și află mai multe!e.

15 5 15 1115


Săptămâna Studentului la Construcții Începând din 2012, un prim contact şi dialog între mediul economic şi studenţii fiecărei facultăți, inspiră studenţii prin exemple reale şi prin interacționarea directă cu experții din domneniu. Ediţiile anterioare ale SSC au oferit studenţilor vizite în cele mai mari șantiere, companii și proiecte ale mediului privat din București și informații despre avantajele, cerințele și beneficiile unei cariere în domeniul construcțiilor. Ca studenţi ai UTCB ştim cât de necesară este experienţa şi contactul cu diversele domenii ale ingineriei pentru cariera și viitorul nostru ca ingineri. Prin acest proiect creăm un prim contact şi dialog între mediul studențesc din UTCB și mediul privat din domeniul construcțiilor.

Contactul cu mediul tehnic, vizitele pe şantier, în birourile de proiectare și în birourile de traduceri, workshop-urile, training-urile au scopul de a inspira, motiva şi responsabiliza actualii studenţi – viitori ingineri, translatori sau interpreți şi de a oferi o perspectivă mai clară asupra carierei în funcție de domeniul ales.

16 16


Câteva din proiectele noastre Programul de internshipuri studențești în cadrul companiilor a luat naștere în urmă cu trei ani din dorința și nevoia studenților de a își desfăşura programul de practică direct în mediul economic.

Most Wanted Ball

Serata de Crăciun

Perioada studentiei nu este

este un spectacol caritabil,

doar despre sesiune, examene

cu o tradiție de opt ani,

si oameni noi, este si perioada

care de-a lungul timpului a

in care mergi la cele mai multe

adus zâmbetul pe chipurile

petreceri, fie in camin, fie in oras.

a sute de copii în preajma

In fiecare an ne dorim sa incepi

sărbătorilor de Crăciun și

viata de student alaturi de noi,

chiar favorizând renovarea

la prima petrecere dedicata

unor spitale

studentilor.

Academia de training ASCB oferă regulat programe și oportunități gratuite de dezvoltare personală pentru studenții UTCB, facilitând participarea la training-uri și workshop-uri de actualitate precum: Public Speaking, Time Management, Leadership, etc.

17 17 717 11


18 18


19 9 19 11


Co n c e p t G ra f i c

20 20

Construct HUB va fi realizat sub forma unui proiect interdisciplinar, în care studenții în parteneriat și sub îndrumarea mediului de afaceri și mediului academic, vor realiza reconfigurarea și amenajarea actualului spațiu al sediului ASCB situat în centrul Campusului Universitar UTCB.


Dezvoltare prin colaborare Construct HUB va beneficia de: o spații optime de lucru sau conferințe o birouri o sală de training sau de ședințe o bibliotecă de materiale zone de relaxare și socializare o bucătărie complet utilată 21 121 12


Vertical Village - Timişoara

150 de ani de tradiție și inovație Fondată la Viena în 1869, PORR este una dintre cele mai mari companii de construcții din Austria și unul dintre principalii jucători de pe piața construcțiilor din Europa. Compania de construcții împletește cei 150 de ani de experiențe cu concepte inovative. Capacitatea celor peste aproape 19000 de PORRieni de a se identifica cu fiecare proiect în parte, orientarea spre client și extinderea permanentă a cunoștințelor de specialitate fac din firma PORR un partener internațional valoros. De 15 ani jucător pe piață în România PORR Construct SRL a fost înființată în 2004 ca sucursală locală a Grupului PORR AG și își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul României. Local, PORR este un furnizor de servicii complete în domeniul construcțiilor, având aproximativ 400 de angajați care implementează un pachet complet de lucrări, de la proiectare la execuție, acoperind întregul lanțul de creare a plus valorii în domeniul construcțiilor. Portofoliul firmei cuprinde lucrări de drumuri, căi ferate, stații de tratare a apelor reziduale, depozite de deșeuri și rețele de canalizare, aeroporturi, proiecte rezidențiale de lux. Viziune și inițiativă Suntem una dintre cele mai importante companii de construcții în toate piețele noastre de origine și un jucător important recunoscut pe celelalte piețe. PORR este o companie de construcții lider în Europa Centrală: cu tehnologie de ultimă generație, cu angajați performanți, nu face rabat la calitate și fiabilitate. Cultura corporatistă ne diferențiază de alte companii. Cu clienții noștri menținem relații directe și puternice. Avem acționariat puternic și stabilitate financiara acest fapt ne ajută să finalizăm cu succes toate proiectele noastre.

22 22


Suntem dedicați obținerii de rezultate Unul dintre proiectele executate de către PORR Construct S.R.L. pentru Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a constat în proiectarea și construcția unei secțiuni de 16,3 km a autostrăzii A10 ce leagă orașele Sebeș și Turda, care a fost deschisă traficului în iulie 2018. Pe langă secțiunea de autostradă, contractul de antrepriză generală a inclus și construirea a două parcări pe autostradă, a unui centru de întreținere a drumurilor și a unui nod rutier. Proiectul a fost realizat în timp util și la un înalt nivel de calitate, prin efortul comun al specialiștilor PORR din toate diviziile. PORR mai are în portofoliu ca lucrări de referința în România si:

- lucrările de terasamente și cale ferată pe secțiunea Campina-Predeal în lungime de 48 km; - construcția clădirii Metroffice în București; - construcția clădirii Orhideea Towers în București; - construcția centrului de afaceri Business Garden în București; - reabilitarea zonei costiere românești a Mării Negre la nord de orașul Constanța; - lucrările de extindere și modernizare de pe Aeroportul Oradea, Cluj, Târgul Mureş și Brașov; - execuția centrului de gestionare a deșeurilor în Galda; - reabilitarea drumului național DN76-Lot 2 Brad-Ionesti; - proiectarea și construcția rețelor de apă și canalizare în Pitești CL4 și CL9; - proiectarea și construcția rețelor de apă și canalizare în Sânnicolau Mare, Ciacova şi Făget; - proiectarea si construcția podului Jiului în Timişoara; - diverse reabilitări ale infrastructurii rutiere în județele Timiș și Arad; - partii de ski la Vatra Dornei si Gura Humorului; - Parc eolian Corni, Galati; - etc...

În plin proces de derulare sunt proiecte precum proiectarea și execuția stației de asfalt Buftea, renovarea a două construcții principale: o hală de producție și o clădire de birouri pentru facilitățile industriale ale Uzinei Mecanice București, proiectarea și construcția Expo Tower (un hotel de 4* în Bd. Expoziției), proiectarea și construcția unei noi școli germane în București, proiectarea și construcția Centrului de Conferințe și Instruire IFIN-HH în Măgurele, modernizarea rețelor de apa și canalizare Panciu. În Timișoara construim o nouă clădire rezidentială care prezintă o colecție de 120 de locuințe luxoase, artizanale și contemporane, cu un concept unic, dispus pe 10 nivele langă Vox Technology Park Business Hub (Vertical Village – Timişoara). La Iași, experții noștri au început lucrările la extinderea unei clădiri de birouri Continental Automotive România, realizarea unei legături cu clădirea existenta, amenajări exterioare și racord la drumul public. Scopul nostru: o casă pentru noi și generațiile viitoare PORR caută să asigure siguranță și locuință pentru generațiile viitoare. Principiile ce stau la baza culturii noastre organizaționale oferă cadrul ideal pentru a crește împreună, pentru a ne dezvolta și pentru a deveni mai puternici ca oricând. Acestea se transcriu in Pasiune, Umăr lângă Umăr, Seriozitate, Spirit de Pionierat şi Recunoaştere.

23 323 12


Susținem tinere talente Promovarea valorilor si principiilor PORR în rândul studenților, în speță a viitorii ingineri, este foarte importantă pentru noi. Motiv pentru care, suntem încântați să primim studenți la birourile PORR şi pe șantiere. Aici le oferim oportunitatea de a obține informații valoroase despre: tainele muncii de inginer constructor, regulile SSM care explică pericolele și măsurile de sigurantă, punerea in practică a tot ceea ce este relatat în teorie in cadrul cursurilor de la universitate, organizarea şi operarea diverselor utilaje şi echipamente utilizate in şantierele de construcții. În acest sens, PORR se implică în diverse proiecte cum ar fi sponsorizarea competițiilor universitare la nivel național şi internațional. Totodată, impreună cu reprezentanții UTCB participă la promovarea meseriei de inginer constructor în licee pentru atragerea de noi talente în domeniu, acestea vor face atractiva şi performanta acestă ramură a economiei . Oferim stabilitate partenerilor și un loc numit ‘acasă’ angajaților Acasă este locul în care ne simțim în siguranță, în care creștem și ne perfecționăm, este locul în care trăim și muncim dacă avem o viziune comună despre ceea ce este corect și important. E momentul să vii și tu să cunoști Porr Home of Construction!

24 24


25 5 25 12


26 26


CURSURI ACREDITATE PENTRU PROFESIONIȘTI ȘI STUDENȚI ALLBIM NET organizează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale. Pentru profesioniști, cursurile se pot face pe proiectul clientului. Teme de curs uzuale: > Allplan BIM Arhitectură > Allplan BIM Inginerie Armare > Scia Engineer - Calcul structural > Allplan BIM Inginerie Instalații clădiri > Allplan BIM Certificare energetică > Allplan BIM Inginerie Infrastructură, drumuri și poduri > GEO5

Laborator BIM în Iași, unul din cele peste 25 din țară. În București - 5 laboratoare BIM Telefon vânzări:

021 253 2580

Str. Iancu Căpitanu 27

Asistență tehnică: 021 253 2581

București 021362

www.cursuri-bim.ro

office@allbim.net

www.lumion.ro

www.allbim.net

www.bimchallenge.net

27 727 12


SOLUȚII BIM PENTRU PROIECTARE MODERNĂ Suntem o echipă de specialiști cu experiență în furnizarea soluțiilor integrate BIM. Portofoliul nostru include software-uri pentru orice ramură a industriei construcțiilor: programe de notorietate ca Allplan Architecture, Allplan Engineering, Scia Engineer și Bluebeam Revu din grupul Nemetschek, precum și Lumion® sau GEO5. Domeniile în care activăm:

• Arhitectură • Calcul structural • Detaliere armare • Urbanism

• Peisagistică • Restaurări • Design interior • Poduri/Drumuri

• Geodezie • Instalații • Certificare energetică

În România, avem un număr de peste 3000 de licențe instalate la peste 1000 de firme, de la birouri mici la mari companii de proiectare, management și beneficiari, ce au avut încredere în noi și au ales soluțiile nostre. Dintre clienții noștri fac parte:

28 28


SOLUȚII PENTRU ORICE SPECIALIZARE AEC Allplan Inginerie reprezintă soluția BIM de ultima generație ce susține întreg procesul BIM pentru inginerie civilă și structurală, desenatori tehnici și contractori. Software-ul permite un flux de lucru direct, precum și schimbul de date prin platforma Bimplus.

Scia Engineer este un software integrat de analiză și modelare structurală pentru orice tip de structură, cu integrarea normativelor locale și internaționale.

ENGINEER

29 9 29 12


30 30


31 131 13


32 32


33 333 13


34 34


35 5 35 13


36 36


37 737 13


CONSTRUCTFEST

POPPÂ & ASOCIATII CONTACTEAZA-NE cristina.enea@p-a.ro 0730 588 456

office@p-a.ro 021 317 88 28

APRILIE 2019

Calea Grivitei 136B, Bucuresti 38 38


DESPRe noi Popp & Asociatii este un grup de companii de proiectare si consultanta in domeniul constructiilor. Oferim servicii complete ce acoperă intregul proces de proiectare, pornind de la etapa de dezvoltare a pre-conceptului si a studiilor care fundamenteaza realizarea proiectului pana la asigurarea asistentei tehnice pe santier si monitorizarea pe perioada de operare a constructiei. Grupul Popp & Asociatii este format din persoane tinere hotarate sa ramana mereu in fruntea esalonului de constructoriproiectanti prin aplicarea celor mai inovatoare si performante metode de lucru. Sunt oameni care dau vigoare companiei prin puterea lor de munca si prin seriozitatea cu care abordeaza orice proiect.

MEREU IN FRUNTEA EȘALONULUI INGINERILOR PROIECTANȚI

39 9 39 13


PENTRU NOI CONTEZI Echipa noastra pune accent pe dezvoltarea si pe implementarea ideilor inovative si a celor mai bune practici din domeniu.

PRETUIM OPINIA CLIENTILOR NOSTRI Nu cunosc 9% Similare 4% Mult mai bune 39%

Mai bune 48%

PUNEM ACCENT PE DEZVOLTAREA IDEILOR INOVATIVE

40 40

„Cum evaluati serviciile oferite de Popp & Asociatii fata de cele ale altor companii ce ofera servicii similare?”


CUNOASTE ECHIPA OAMENII DIN SPATELE GRUPULUI POPP

DRAGOS MARCU

MADALIN COMAN

IONUT VASILESCU

IONEL BADEA

ALEXANDRA ENE

TESTIMONIALE „Inca de la inceput am stiut ca exista niste pasi pe care trebuie sa-i urmez ca sa cresc si ca trebuie sa am rabdare pentru acest lucru. Popp & Asociatii iti ofera oportunitatea de a cunoaste si de a lucra alaturi de oameni care se dedica proiectelor cu seriozitate si profesionalism.”

ALEXANDRA DUMITRU, LA POPP DIN 2015 „La Popp & Asociatii exista o mare sansa ca asteptarile mele profesionale sa fie atinse datorita suportului colegilor, programelor de instruire oferite si efortului propriu de pregatire stiintifica si tehnica.”

PAUL OSTAFI, LA POPP DIN 2018 „Sunt un tanar aflat in ascensiune catre o cariera de inginer proiectant. Primul loc de munc[ este foarte important pentru un inginer aflat la inceput de drum, de aceea am ales un mediu profesionisc, ce imi ofera posibilitatea de a ma dezvolta pe plan personal si profesional.”

CRISTIAN GINGHINA, LA POPP DIN 2019

APRILIE 2019

41 141 14


CINE SUNTEM Inca de la lansarea sa in 2003 de catre un grup de ingineri structuristi, membri ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Allied Engineers si-a creat reputatia de companie de inginerie dinamica si inovatoare, cu o intelegere clara a subtilitatilor ingineriei structurale. Allied Engineers detine abilitatile necesare pentru furnizarea de solutii sigure din punct de vedere structural si functional, fezabile si practice din punct de vedere economic, asigurand in acelasi timp un nivel ridicat de performanta tehnica. In anul 2015, Allied Engineers a primit din partea Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri din Romania Premiul I pentru Performanta si Calitate in Proiectarea Structurilor de Constructii pentru solutia de proiectare a obiectivului imobiliar "Bucharest One", o cladire de birouri de 120 m situata in zona de nord a Bucurestiului. CE FACEM Allied Engineers acopera intreaga gama de lucrari de proiectare de rezistenta (structuri de beton armat, structuri metalice, compozite sau prefabricate), proiectare generala (coordonare de proiect complex in sistem BIM 3D, proiectare de arhitectura, instalatii generale,

42 42


sistematizare verticala), precum si asistenta si suportul tehnic necesar pe intreaga durata a executarii lucrarilor de construire. PROIECTE MAJORE: • Globalworth Tower / Bucharest One - Cladire de birouri, 75.000 m2, 120 m inaltime, 3S+P+23E - Bucuresti • Globalworth Campus - Cladiri de birouri, spatii comerciale, 170.000 m2 - Bucuresti • Sala conferinte - Globalworth Campus - Bucuresti

• Globalworth Square - Cladire de birouri, spatii comerciale, 46.000 m2 - Bucuresti • RENAULT - Sediu Central & Centru Design – R&D, 50.000 m2, S+P+8E - Bdul Preciziei, Bucuresti • Oregon Park - Cladiri de birouri, spatii comerciale, 120.000 m2 Bucuresti • THE MARK - Cladiri de birouri, spatii comerciale, 50.000 m2, 60 m inaltime, 3S+P+16E - Bucuresti • Expo Business Park - Cladiri de birouri, spatii comerciale, 67.000 m2 - Bucuresti

43 343 14


• AFI Tech Park - Cladiri de birouri, spatii comerciale, 32.000 m2 Bucuresti • UPGROUND ESTATES - Cladiri birouri - 145.000 m2, Bucuresti • One Herastrau Towers - Cladiri de birouri, spatii comerciale, 40.000 m2 - Bucuresti • Cebotari Office Building - Cladire de birouri, 20.000 m2 - Chisinau, Republica Moldova • One Floreasca City - OME - Complex comercial-rezidential, 102.000 m2 - Bucuresti

• Aversa Residential Campus - Complex residential, 90.000 m2 • Vasile Lascar Residential Campus - Complex comercial-rezidential, 50.000 m2 - Bucuresti • Grand Hôtel du Boulevard - Cladire monument istoric, 8.000 m2, Bucuresti • Hotel Ramada - 18.000 m2 - Craiova • Baneasa Shopping Center - Grand Cinema - 25.000 m2 - Bucuresti • Hypermarket Romania: Resita, Sibiu - Centru, Brasov - Avram Iancu, Slatina, Ferentari, Navodari, Targoviste • Hypermarket Republica Moldova: Chisinau - Elat, Chisinau - Kiev, Chisinau - Mircea cel Batran • LIDL Supermarket - 10 centre comerciale in Romania - Retail 44 44


• Auchan Ford Bucuresti - Complex comercial, 30.000 m2 - retail Bucuresti • BUCHAREST-WEST LOGISTICS PARK - Depozit logistic 45,000 m2 Bucuresti, obiectiv industrial / Logistics • TIMKEN Ploiesti - Fabrica rulmenti rola conica, 15.000 m2 - Ploiesti • NTN-SNR Rulmenti Sibiu - Fabrica de rulmenti, 15.000 m2 - Sibiu • NTN-SNR Rulmenti Sibiu - Fabrica de transmisii, 20.000 m2 - Sibiu • ARCELORMITTAL Galati - Furnalul nr. 5 - Consolidare si retehnologizare platforme principale - Galati • HOLCIM Campulung-Muscel Fabrica de ciment - estacade si turnuri de transfer, Arges - Industrial. • ALFRED C. TOEPFER INTL - Silozuri de Grane Burdusani si Calarasi • Centrala ROVINARI - Structuri industriale metalice, conducte de gaz; Conducte verticale si orizontale (7.900 mm diametru) - TurnKey WFGD Units 3-4-5-6, Rovinari, jud. Gorj • Hangare si Baza tehnica - Scoala Superioara de Aviatie, Aeroport Baneasa, Bucuresti • Centrale electrice fotovoltaice - RENOVATIO: total approx 80 MWp, peste 10 amplasamente in Romania • Parcuri eoliene - 8 amplasamente in Romania (total: 902 MWp) • HONEYWELL - Spatiu de productie, Bucuresti • KERN-LIEBERS, Popesti-Leordeni / ILFOV - Industrial • Platforma PETROM Midia Hala compresor, Constanta - obiectiv industrial / Rafinarie • Platforma PETROM Midia Estacade conducte Navodari, jud. Constanta - obiectiv industrial / Rafinarie. CONTACT: ALLIED ENGINEERS GRUP SRL Str. Teheran nr. 2 et. 4 Tel./Fax: 021 224 1288 office@alliedengineers.ro www.alliederngineers.ro 45 5 45 14


46 46


47 747 14


48 48


49 9 49 14


50 50


BERGERAT MONNOYEUR ROMÂNIA

B

ergerat Monnoyeur, dealerul exclusiv al mărcii Caterpillar®, asigură vânzarea, închirierea, întreţinerea şi reparaţiile pentru o gamă completă de utilaje pentru

construcţii, cariere şi balastiere, industrie etc. Prezent atât în România cât şi în Franţa, Belgia, Polonia, Luxemburg şi Algeria, Bergerat Monnoyeur oferă perspective multiple de evoluţie în diferite domenii de activitate. Sediul Bergerat Monnoyeur România se află la Mogoşoaia (în apropiere de Bucureşti), însă activitatea companiei se întinde pe întreg teritoriul ţării. Astfel, aproape jumătate din personalul Bergerat Monnoyeur România îşi desfăşoară activitatea în afara sediului central: responsabili comerciali, mecanici, personal administrativ etc. Bergerat Monnoyeur dezvoltă o politică socială fondată pe valori umaniste şi pe preocuparea constantă pentru performanţă şi modernitate. Profesioniştii pasionaţi de domeniul tehnic găsesc aici posibilităţi importante de evoluţie profesională ca recunoaştere a angajamentului şi motivaţiei lor. De peste 25 de ani, Bergerat Monnoyeur România este îndreptată permanent către nevoile şi aşteptările clienţilor, în scopul îmbunătăţirii constante a calităţii şi performanţei prestaţiilor şi serviciilor. Astfel, politica organizaţiei este adecvată contextului acesteia şi susţine direcţia sa strategică.

51 151 15


Eneria România reprezintă de peste 20 de ani Caterpillar pentru domeniul Energy and Transportation. Soluțiile energetice ale Eneria cu grupuri electrogene diesel/gaz Caterpillar se regăsesc în diverse aplicații: - alimentare electrică de rezervă pentru clădiri de birouri, bănci, data centere, centre comerciale și logistice, telecomunicații, spitale, producție industrială și agroalimentară, aplicații militare etc. - alimentare în regim de producție, în situații fără rețea electrică: șantiere de construcții, cariere, construcții izolate; - centrale de cogenerare alimentate cu diferite tipuri de gaz: gaz natural, biogaz, gaze asociate, landfill gaz, syngaz. Motoarele diesel/ gaz Caterpillar asigură antrenarea mecanică pentru: - utilaje petroliere: comprimarea gazului, foraj și producție Onshore și Offshore; - aplicații industriale: utilaje agricole, motopompe, instalații de irigații, transport rutier, manipulare mărfuri, sector minier - aplicații feroviare și marine. Inginerii noștri, specializaţi pe tipuri de aplicaţii, beneficiază de pregătire continuă din partea producătorului Caterpillar. Echipele de service dotate cu ateliere mobile complet echipate asigură, în mod flexibil şi eficient, prezenţa noastră pretutindeni în teritoriul României dar și în afara acestuia, pentru misiuni de diagnosticare, expertiză sau reparații. De la concepere până la mentenanţă, Eneria garantează clienţilor săi soluţii globale şi competitive adaptate nevoilor lor de energie sau de motorizare, în spiritul respectului faţă de mediu. www.eneria.ro

52 52


Cu o expertiza de peste 35 de ani, Trimble ofera contractantului de lucrari de constructii cea mai larga gama de sisteme de ghidare automata a utilajelor din industrie si sisteme de pozitionare destinate santierelor. De la sistemele 2D care ghideaza utilajul in lucrarile de nivelare (crearea de pante sau nivelare la o anumita cota) pana la sistemele 3D cu receptoare GPS sau cu Statie Totala Universala, sistemele Trimble sunt robuste, flexibile, usor de utilizat, pe deplin upgradabile si portabile intre diferitele utilaje din flota constructorului, pentru a satisface o gama larga de aplicatii si cerinte ce apar pe santier. rețeaua de SITECH reprezintă distribuție a celor mai fiabile și robuste sisteme tehnologice destinate industriei construcțiilor grele și de infrastructură. Profesioniști si cu experiență în industria construcțiilor, experții dealerului SITECH înțeleg cum se aplică tehnologia inovatoare

pentru a rezolva în mod eficient o parte din cele mai mari provocări din industria construcțiilor. Ei indruma constructorii cu privire la modul de alegere atât a sistemelor Trimble de ghidare automată a utilajelor de construcții, cât și a echipamentelor din portofoliul Trimble de soluții topografice destinate șantierului de construcții Sisteme de poziționare, software dedicat, astfel încât eficientizarea lucrărilor să fie maximă. Ulterior, expertii SITECH ofera clientilor servicii de service, cursuri de formare personalizate și suport tehnic în ceea ce privește sistemele distribuite. SITECH – Romania, parte a retelei internationale SITECH, este unicul dealer Trimble pentru sisteme de ghidare automata a utilajelor de constructii, pe teritoriul Romaniei si al Republicii Moldova. Prin SITECH - Romania, beneficiati de o echipa de ingineri prezenti pe teritoriul intregii tari, de tehnicieni cu experienta, de formatori profesionisti si de asistenta tehnica disponibila permanent pentru a raspunde nevoilor dumneavoastra.

Detalii despre tehnologia si sistemele dezvoltate de Trimble puteti gasi si la adresele de mai jos: http://construction.trimble.com/ http://construction.trimble.com/products/ machine-control http://loadritescales.com/ http://www.sitech-france.fr/ Persoana de contact: Popescu Bogdan-Paul Cell: +40 (0) 724 222 472 bogdan.popescu@sitech-romania.ro

53 353 15


54 54


55 5 55 15


56 56


57 757 15


STRABAG SE este un grup European bazat pe tehnologie pentru serviciile de constructii, un lider in inovatie si putere financiara. Serviciile noastre acopera toate sectoarele din industria constructiilor si cuprind intregul lant de valori al constructiilor - de la proiectare pana la planificare, de la constructii la servicii de proprietate si de la facilitati si functionare pana la demolare. Noi garantam realizarea proiectelor in conditii de siguranta si ultima tehnologie, adaugand valoare pentru clientii nostri avand servicii specializate care integreaza cele mai diverse domenii de activitate. Ne asumam responsabilitatea de a reuni oameni, materiale si masini la locul potrivit si la momentul potrivit pentru a realiza chiar si cele mai complexe proiecte de constructie - la timp, de cea mai inalta calitate si la cel mai bun pret. Avand o retea densa, cu numeroase filiale in multe tari europene cat si pe alte continente, ne ajuta sa extindem zona noastra de operare cu mult dincolo de granitele Austriei si Germaniei. Am proiectat si construit mai mult de 76% din volumul de productie de pe piata constructiilor si suntem clasati pe una dintre primele trei pozitii de pe piata ariei de desfasurare in Austria, Germania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Polonia, România si Croatia.

/strabag_official

Contact: 021 403 4387 58 58

/company/strabag /strabaggroup


w w w. s t r a b a g . r o

59 9 59 15


STRABAG in România STRABAG este prezenta pe piata româneasca din 1991. Sediul firmei din Bucuresti se afla in birourile din cadrul Hotelului Marriott, construit in 1994. In prezent, grupul de firme STRABAG are filiale in toate regiunile importante din tara. In România compania isi desfasoara activitatea in toate sectoarele de constructii, cu precadere in sectoarele de infrastructura de transport si constructii de drumuri si constructii civile, precum si in proiecte de constructii de mediu. In domeniul infrastructurilor de transport, in special pentru reabilitarea drumurilor nationale, regionale si locale avem contractate numeroase proiecte in diferite regiuni, cu finantare atat privata cat si din fonduri publice sau europene. Datorita experientei acumulate in timp si a personalului specializat, acceptam orice provocare pentru modernizarea, extinderea si construirea infrastructurii de transport rutier, feroviar, cat si serviciile adiacente acestora. Mai mult, STRABAG opereaza cu succes in domeniul constructiilor hidrotehnice si canalelor, precum si a reabilitarii liniilor de alimentare, constructii civile, facilitati in aer liber, locuri de parcare, trotuare si terenuri sportive. Din segmentul constructiilor civile realizam constructii de birouri, centre rezidentiale sau comerciale, precum si fundatii de beton pentru parcuri eoliene si lucrari de intretinere in rafinarii.Aplica pe: jobboerse.strabag.at

60 60

“Angajatii nostri, b in domeniile te astazi: un concern peste 7 Aplic


Viziunea noastra Dorim sa devenim liderul furnizorilor de servicii de constructii din Europa. Pentru a atinge acest obiectiv ne straduim sa fim cel mai bun ofertant, adica sa furnizam lucrari de calitate la cel mai bun pret.

Incepeti-va cariera la STRABAG Ce va oferim ? Joburi pentru candidati cu experienta si calificare profesionala variata Academia concernului – suport pentru dezvoltare profesionala continua Managementul potentialului Managementul sanatatii si preventia riscurilor

Aplica pe: jobboerse.strabag.at

bazandu-se pe dedicarea lor si pe extraordinarele lor cunostinte hnice, ne-au ajutat sa ne situam pe pozitia pe care o ocupam n operational pe plan international in domeniul constructiilor, cu 75.000 de angajati ce lucreaza in peste 700 de locatii. cati acum si deveniti membru al ECHIPEI noastre! “ -Thomas Birtel, CEO 61 161 16


62 62


63 363 16


64 64


Upgrade ĂŽn lumea George. Instant, cu un cont 100% online.

George. Primul banking inteligent. mygeorge.ro

InovaĹŁie 65 5 65 16


Soletanche Bachy este unul dintre liderii mondiali și naționali în domeniul construcțiilor speciale, atât în ceea ce privește proiectarea și executarea lucrărilor subterane cât și a lucrărilor de fundații speciale. Prezența în România începe în anii '70 cu ocazia construcției docurilor uscate de la Mangalia, și a metroului bucureștean, filiala datând din 1992. Siguranța personalului nostru este baza culturii noastre. Păstrarea sănătății angajaților noștri și implicarea socială fac parte din viața noastră. În cadrul operațiunilor noastre, acordăm atenție protejării valorilor noastre naturale și a mediului înconjurător. Proiecte cu rezonanță internațională și locală:     

Turnurile Petronas, Kuala Lumpur Insulele Palmier, Dubai Stadionul Ion Oblemenco, Craiova Casa Radio, București ParkLake Plaza, București

SBR Soletanche Bachy Fundații SRL RO-024046 București, Str. Traian nr. 234 (Ilion Offices), et. 6 Tel: +40-31-102 37 01 | fax: +40-31-102 37 02 sbr@sbr.ro | www.sbr.ro| www.soletanche-bachy.com

66 66


Valorile noastre: • Prevenire și siguranță pe șantier • Calitate • Echipa de specialiști • Parteneriat cu toți colaboratorii • Receptivitate și flexibilitate

67 767 16


Profil

Cunoscută mai ales ca proiectant general, antreprenor şi consultant pentru realizarea, modernizarea, și extinderea metroului bucureștean, METROUL S.A. a evoluat de la proiectantul și antreprenorul general pentru dezvoltarea rețelei de metrou a Bucureștiului, la o companie modernă și competitivă, cu proiecte complexe în domeniul infrastructurii de transport, construcții civile și administrative. Beneficiind de o experiență de aproape 45 de ani de activitate, METROUL S.A. abordează cu succes şi domeniul infrastructurii urbane şi de transport, construcţii civile, industriale şi social-administrative, alimentare cu apă şi canalizare, telecomunicaţii şi automatizări și managementul proiectelor, inclusiv al celor cu finanţare internaţională. Prin profesionalismul echipelor de ingineri de ieri și de astăzi, am construit un portofoliu impresionant de proiecte care sunt dovada capacității tehnice și manageriale de a integra, dezvolta și coordona proiecte din domenii diverse și cu specialități multiple.

2

Departamentul Geotehnică, hidrogeologie și mediu

Consultanță și inginerie

Departamentul Structură de rezistență, drumuri și rețele edilitare

- Studii geotehnice și hidrogeologice; - Proiectare geotehnică a lucrărilor de îmbunătățire a terenului de fundare; - Proiectarea lucrărilor de asigurare a stabilității taluzurilor și versanților; - Proiectarea lucrărilor de monitorizare; - Proiectarea sistemelor de epuisment; - Proiectarea lucrărilor de fundații speciale; - Executie investigații geotehnice in situ; - Executie foraje de epuisment; - Execuție analize și determinări de laborator geotehnic; - Verificare și expertizare geotehnică. - Proiecte de mediu

Infrastructură de transport feroviar de metrou și tramvai; - Infrastructură rutieră, lucrări de artă, poduri, tunele, pasaje; - Material rulant, sisteme de siguranța circulației, taxare automată; - Rețele urbane de apă și canal; - Construcții civile și industriale; - Instalații pentru construcții; - Reabilitare monumente istorice; Auditarea, restructurarea și reorganizarea companiilor de transport public; - Probe tehnologice pentru punerea în funcțiune; - Elaborarea de documentații de licitații și asistență pentru evaluarea ofertelor; - Monitorizarea lucrărilor proiectate aflate în execuție.

- Expertize tehnice și proiecte de consolidare; - Proiecte tehnice de rezistență și documentația necesară diverselor faze de execuție: • Calcul structural și detaliere construcții subterane fi supraterane cu structură din beton armat, metal sau BAR (beton cu armatură rigidă); • Calcul structural spațial și detaliere incinte de pereți mulați și coloane precum și a sprijinirilor necesare în diverse faze tehnologice; • Modelare CAM/CAD integrate structurii de rezistență, inclusiv cu modelarea interacțiunii structură - masiv de pământ Întocmire documentații tehnice de proiectare; • Întocmirea documentației tehnice pentru obținerea avizelor și Autorizației de Construire.

68 68

-2-


Activități

Realizăm următoarele servicii de proiectare pentru toate etapele unei investiţii (studiu de pre-fezabilitate, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție), asistenţă tehnică, serviciile de consultanţă tehnică şi supervizarea lucrărilor pe parcursul întregii perioade de desfăşurare a proiectelor.

Compartimentul Management de proiect, proiecte europene

Prin management de proiect în construcții, înțelegem viziune și creativitate, dar și experiență, cunoștințe teoretice și practice, precum și aplicarea unui set de tehnici și proceduri specifice domeniului, pentru atingerea tuturor obiectivelor proiectului. Performanța noastră în managementul proiectelor de construcții se datorează îmbinării acestor valori. Finanțările din fonduri nerambursabile obținute permit dezvoltarea infrastructurii de transport în București, cele mai cunoscute fiind proiectele pentru execuția Magistralei 6 de metrou (Gara de Nord – Aeroport Otopeni) și modernizarea Magistralei 2 de metrou.

Departamentul Arhitectură și urbanism - Planuri urbanistice zonale; - Planuri urbanistice de detaliu; - Documentații tehnice de obținere a autorizației de construcție.

Departamentul Instalații complexe, automatizări

Departamentul Plan general - cale de rulare,

- Sisteme și instalatii electrice și joasă tensiune, automatizări, telemecanică); - Sisteme și instalații de termoventilație și aer condiționat; - Sisteme și instalații tehnico-sanitare interioare și exterioare; - Sisteme și instalații de protecție civilă; - Sisteme și instalații electromecanice; - Sisteme pentru siguranța traficului (CBTC, distance to go); - Sisteme și instalații de TVCI, radio, ceasoficare, detecție de incendiu și efracție, control acces, detecție telefonie, fibră optică și GSM); - Managementul clădirilor.

- Studii topografice, relevee, documentații cadastrale; - Ingineria transporturilor și a traficului; - Studii de marketing în transporturi, determinarea cererii de transport; - Documentații de proiectare pentru infrastructură rutieră și feroviară.

(medie

Hai cu noi! Ne dorim să avem alături oameni noi cu care să dezvoltăm și să implementăm pe mai departe proiecte de anvergură folosind cele mai noi tehnologii în proiectare și consultanță în inginerie. Dacă doriți să faceți parte din echipa noastră și să lucrați într-un mediu dinamic și competitiv, trimiteți CV-ul pe adresa metroul@metroul.ro și garantăm că fiecare aplicație va fi analizată cu deosebită atenție.

-3-

69 9 69 3 16


70 70


71 171 17


72 72


73 373 17


74 74


75 5 75 17


wsp.com

76 76


Are you… …seeking to build a career in the engineering field? …looking for new opportunities? …interested to extend your knowledge in Apply today for a six weeks internship program. Come and join our team! WSP is one of the world’s leading professional services firms. We are ranked no. 1 in Top 225 International Design Firms by the prestigious Engineering News-Record publication, for the second year in a row! We are pioneers in implementing Building Information Modelling (BIM), Virtual Design and Construction in the design processes. We strive to optimize the considerable potential of these developing technologies as enablers of collaborative, efficient, effective building and infrastructure design.

What we

Open positions in the following

• The opportunity to join our growing team of 120+ professionals • Working in a friendly and professional environment • Knowledge from working in a corporate business • Get working knowledge in software like AutoCAD, Revit, MagiCAD, Tekla, FEM Design and Robot Structural Analysis • The chance to work on very interesting projects from Sweden and Germany

• • • • •

Structural HVAC Public Health Firefighting installations – smoke exhaust and sprinkler design Electrical

If you are interested in any of our open positions, please send your application to jobs-romania@wsp.com and start your career now at WSP! There is a limited number of jobs available until the end of the year.

wsp.com

77 777 17


We Are an engineering company specialized in providing quality structural engineering services We Offer international exposure – USA, United Kingdom and Europe

WE Want YOU as part of our TEAM!

Visit Us www.trustengineeringgroup.com Send your CV at: hr@trustengineeringgroup.com

78 78


opens new and unimagined possibilities‌

79 9 79 17


80 80


81 181 18


82 82


83 383 18


faţade cortină • faţade ventilate • luminatoare • placări arhitecturale • usi si ferestre • consultantă

AL PROMT SRL ȘI SUCCESUL STRĂLUCITOR AL STICLEI ÎN CONSTRUCȚII Compania AL PROMT SRL are o poveste de succes în domeniul construcțiilor moderne din România post-decembristă, o poveste care a debutat în 1993 . În prezent, AL PROMT se poziționează drept un etalon al calității, siguranței și inovării în domeniul proiectării și montajului de ferestre, uși, pereți dar și alte produse cu diverse utilizări. Compania a avut din start un capital 100% privat și a reușit în cei peste 25 de ani de existență să devină un jucător important în domeniul construcțiilor de pereți - cortină și al tâmplăriei de aluminiu și PVC . Printre produsele oferite și montate de echipele AL PROMT se numără, pe lângă pereții de tip cortină din sticlă, alte utilități finite precum: uși și ferestre, fațade ventilate, luminatoare cu sticlă pentru acoperișuri cu vedere spre cer, parasolare precum și alte sisteme cu sticlă de cea mai bună calitate în funcție de comenzi și preferințe.

84 84


Compania este membru al Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT) din România și al Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Ferestre, Uși, Fațade și Geam Termoizolator din România ANPFR. Și-au ales drept furnizori de tradiție concerne și firme producătoare de renume internațional precum Schüco, Jansen, AGC glass, Saintgobain Glass sau Guardian Glass, care dețin ani de experiență și renume pe piața mondială pornind din țări precum Japonia, Statele Unite sau Franța. Vă puteți bucura de rezultatul muncii echipelor AL PROMT în peisajul urban prin mersul de zi cu zi prin oraș sau în vizitele ori șederile din locuri și obiective celebre precum Mega Mall Skylights, Hermes Business Campus, Orhideea Towers, Sky Tower, Hotel Central, Hotel Cișmigiu sau chiar Pavilionul Expozițional de la Mamaia ori Hotel Tryp din Ierusalim.

Contacteaza-ne: www.al-promt.com • Adresa Birou Bucuresti: Str. Remus nr. 1, Piata Sf Stefan, Cladirea Ibiza House, et. 3 • Adresa Fabrica Constanta: Str. Nerva, nr. 49 Info: office@al-promt.com Resurse Umane: lavinia.cotoranu@al-promt.com

85 5 85 18


DISCOVER THE IMMOFINANZ BRANDS ■■

■■

■■

myhive, the international office concept with 21 locations in 5 European countries: Austria, Poland, Hungary, Czech Republic, Romania VIVO!, the shopping center for the entire family with 10 locations in 4 countries. STOP SHOP, the retail park for easy shopping with 80 locations in 9 countries.

Experience the variety of the IMMOFINANZ brands and grow with us. www.immofinanz.com 86 86


BECOME A YOUNG PROFESSIONAL AT IMMOFINANZ JUST DO THE CAREER QUICK CHECK:

You want to make a difference and take over responsibility in real projects as quickly as possible?

You are looking for a job with attractive perspectives that grows with your abilities?

You want to start a solid and practice-oriented vocational training soon?

DID YOU ANSWER WITH YES 3 TIMES? WELL THEN: WELCOME, YOU’VE COME TO THE RIGHT PLACE!

APPLY NOW!

87 787 18


88

88 88


89 9 89 18 89


90 90


91 191 19


ORGANIZAȚIA PATRONALĂ A PRODUCĂTORILOR DE PREFABRICATE DIN BETON Principalele activități desfășurate de PREFBETON sunt: organizarea de conferințe, simpozioane, dezbateri, seminarii, expoziţii privind sectorul producătorilor de prefabricate din beton; publicarea și editarea de studii, publicații și materiale cu caracter tehnicoinformativ privind rezultatele cercetărilor în domeniul beton prefabricat, in plan intern și internaţional; participarea prin reprezentanți la manifestări interne și internaționale de interes pentru domeniul de activitate; Avantajele construirii cu beton și prefabricate din beton: betonul este considerat cel mai nou şi cel mai performant material pentru construcţii; din beton poate fi creată orice fel de formă geometrică (structurală sau nestructurală); producţia betonului permite utilizarea resurselor minerale locale; datorită compoziţiei sale unice, betonul permite realizarea diferitelor suprafeţe arhitecturale aparente; betonul rezistă la impact puternic şi la explozii, asigurând o mult mai bună protecţie în cazul evenimentelor nefericite.

92 92


CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ “Soluții prefabricate din beton” ediția a III-a 19 SEPTEMBRIE 2019 BUCUREȘTI

Scanează codul și vezi detalii.

ORGANIZAȚIA PATRONALĂ A PRODUCĂTORILOR DE PREFABRICATE DIN BETON

www.prefbeton.ro

93 393 19


PESTE 50 ANI DE EXPERIENTA IN EXECUTIE | PROIECTARE LUCRARI DE FUNDATII SPECIALE S.C. TERRATEST GEOTEHNIC S.A. este una dintre putinele companii care acopera toata gama de lucrari de fundatii speciale, stabilizarilor de teren si problemelor legate de mediul inconjurator.

Fiind prezenta din 2007 in Romania, compania Terratest Geotehnic ofera executia urmatoarelor tipuri de lucrari: PILOTI “IN SITU” | PILOTI PREFABRICATI | PERETI MULATI | ANCORE | TRENCH CUTTER | SOIL NAILING | INCLUZIUNI | COLOANE DE BALAST GEOPIER|JET GROUTING | TUNELE

WWW.TERRATESTGEOTEHNIC.RO OFFICE@TERRATEST.RO

94 94


Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri Este o organizaţie profesională, autonomă, neguvernamentală, cu personalitate juridică, ce reprezintă interesele inginerilor din domeniul proiectării structurilor de construcţii. Susţine responsabilitatea $i asigurarea calităţii în domeniul construcţiilor.

Adresa: Şos. Pandurilor nr.94, Bucureşti, Sector 5, incinta AEDIFICIA CARPAŢI, Corp B, Et.1 Tel/Fax: (021) 412.02.04 0788.35.96.96 Email: office@aicps.ro / aicpsautorizari@gmail.com

Are ca scop creşterea capacitaţii specialiştilor de a concepe structuri conforme cu cerinţele normativelor, sporirea prestigiului profesiei de inginer constructor, reprezentarea inginerilor proiectanţi în relaţiile cu alţi factori interesaţi din domeniul construcţiilor şi cu societatea în ansamblul ei, îmbunătăţirea cadrului legislativ, normativ şi tehnic din România şi Europa. Asociaţia are ca puncte de reper profesionalismul, onestitatea, imparţialitatea, creşterea valorii profesionale a membrilor săi în procesul asigurării calităţii în proiectarea construcţiilor. Viziunea noastră este cea a unei comunităţi inginereşti profesionale unite, integre, demne, informate, capabile să contribuie semnificativ în crearea şi menţinerea unui fond construit sigur şi durabil cu implicaţii directe asupra creşterii calităţii vieţii oamenilor şi a mediului înconjurător.

95 5 95 19


96 96


97 797 19


98 98


99 9 99 19


Profile for Ursu Grigore

Brosura Finnn  

Brosura Finnn

Brosura Finnn  

Brosura Finnn

Advertisement