Weekblad Waalwijk 31-01-2018

Page 1

VEILIG LEREN LEZEN LETTERDIPLOMA’S DIK VERDIEND

CARNAVAL 2018: DEURGAON EN TOEKOMSTBESTENDIG?

MODERNE KERKDIENST VOOR JONGEREN

ä Pagina 7

ä Pagina 17

ä Pagina 23

Weekblad

Jaargang 6 - Week 5 woensdag 31 januari 2018

Donderdag 11 februari - 2010

Waalwijk U vindt de officiële gemeenteberichten op pagina 8 en 9

HUIS-AAN-HUIS IN WAALWIJK • SPRANG-CAPELLE • WASPIK

JURY UNANIEM OVER PRIJSWINNAARS

CV Dè Heurt Zo pakt grand slam op Waspiks Songfestival WASPIK - Onder grote belangstelling liet de jonge carnavalsvereniging CV Dè Heurt Zo zaterdagavond tijdens het Waspikse Songfestival zien dat het een club is om voortaan rekening mee te houden. Met het lied ’Van koeienstal naor ’n bouwhal’ won de CV bij de jury en het publiek en werd daarmee ook winnaar van de Beste Nieuwkomer en de Jan Kamp Wisseltrofee. De avond begon met het voorstellen van de ’buitenlandse’ jury door kersverse presentator Nico Schellekens. Onder hen onder meer Nol Kleijngeld, deze avond overigens niet in de functie van burgemeester. De vijfkoppige jury gaf aan vooral te zullen letten op het carnavalsgehalte van de teksten, de zang en op de presentatie op het podium. Aan de SchoimSnoivers was het vervolgens de moeilijke taak om het spits af te bijten. Volgens een strak schema volgden de negentien acts elkaar snel op. De jury had zich voorafgaand aan het Songfestival al verdiept in de teksten en kon nu dus vooral letten op de opkomst en de manier waarop het nummer vertolkt werd op het podium. Zij viel van de ene in de andere verbazing bij het aanschouwen van de verschillende acts rondom de liedjes. Zo kwam het Zomerkamp op als doedelzak spelende Schotten met enorme Schotse vlaggen en confettikanonnen; en sleurde CV Poelepetaote een enorme ’Frigo’ het podium op. Leuk waren de ode aan Cora van

de broodjeskar door nieuwkomer CV Krekwakwou en de ode aan Cees Timmermans, deelnemer van het eerste uur, door Ut Kliekskuh. Een moment van ’zen’ was er tijdens het optreden van de Golden Liefjes die met hun nummer rust zochten via yoga in Tibet. Erg leuk bedacht waren ook de teksten en acts van de nummers van de Schoivers (over het stukadoren van de Chinese muur) en de Flappentappers (over gender-neutraal). De keur aan onderwerpen, soms puur flauwekul en soms actueel, geeft de grote diversiteit van het Waspiks Songfestival aan. Presentator Nico Schellekens zorgde voor een perfect verloop van de avond en verzorgde na afloop de prijsuitreiking. Bij de categorie individueel en duo’s won ZDKAB (Zang Duo Kan Altijd Beter) met haar lied ’Pap in de benen’ overtuigend van Cees Timmermans, Maok nie Oit en Toonie Makaroonie. De jury was ook unaniem over de winnaar bij de groepen. Nieuwkomer CV Dè Heurt Zo maakte tijdens haar optreden

Albert Heijn Jansen Bloemenoord Dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur Zie de achterpagina voor onze extra Bonusaanbiedingen!

s ZDKAB (Zang Duo Kan Altijd Beter) won met haar lied over ’Pap in de benen’. (foto: Jan Verschure) zoveel indruk dat de titel wat betreft de jury meteen binnen was. De deelnemers onderling dachten er precies zo over: ook de publieksprijs ging naar de nieuwkomer. Daarmee waren de prijzen voor de Beste Nieuwkomer en de overall Jan Kamp Wisseltrofee automatisch ook voor CV Dè Heurt Zo. De prijzen werden met veel ongeloof en emotie in ontvangst genomen. De organiserende Stichting Jeugdcarnaval Waspik kijkt terug op een geslaagde 26e editie van het Songfestival. De negentien nummers zijn vooraf allemaal opgenomen in de Swamp Studio in Raamsdonk. De CD met daarop alle nummers is verkrijgbaar bij Slagerij Snels en ’t Carmelietje in Waspik. De complete uitslag en vele foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van Carnaval Waspik.

s Maoneblussers op de ski bij Benedenkerk. (foto: Jan Verschure)

Oproep: Budovereniging Asahi 65 jaar Budovereniging Asahi, al een flink aantal jaren gevestigd in het wijkgebouw in de Crispijnstraat in Waalwijk, werd 65 jaar geleden rond deze tijd opgericht. In de beginfase heette de vereniging Judoclub Waalwijk, wat al snel werd veranderd in Shin Gi Tai. Na verloop van jaren werd het huidige logo ontworpen en de naam van de vereniging gewijzigd in Budovereniging Asahi.

s De grote prijswinnaar CV Dè Heurt Zo in actie. (foto: Jan Verschure)

In de voorbereiding van het feest, dat in clubverband zal worden gevierd, is gebleken dat er weinig archiefmateriaal bewaard is gebleven. Door de loop der jaren zijn er verschillende

“Wij blijven investeren in onderwijs.” www.lokaalbelangwaalwijk.nl

disciplines van oosterse sporten beoefend onder de vlag van Asahi. Ook kwamen er diverse ándere verenigingen in de dojo trainen. Vanwege het 65-jarig bestaan willen een aantal leden in het verleden van de vereniging duiken. Wie waren er in de beginjaren lid van de vereniging? Hoe gingen de trainingen? Ging men naar wedstrijden? Heeft er iemand nog een judopak uit de jaren 50 van de vorige eeuw? Heeft u misschien foto’s? De mensen van Asahi zijn benieuwd naar úw verhalen. Als u uw herinneringen met de vereniging wilt delen, dan kunt u een email sturen naar trainer@budo-asahi. nl. Er wordt dan graag een afspraak met u gemaakt.

IEDERE DAG VAN HET JAAR GEOPEND

Van 8.00 tot 20.00 uur

Groots assortiment & lokale specialiteiten

DEZE WEEK EXTRA VOORDELIG!

GEVULDE KALFSBORST 100 G € 2,35 VAN ONZE MEESTER-VLEESWARENBEREIDERS

BRABANTS GEHAKTBROOD 100 G € 1,40 AUTHENTIEK, MET GEBAKKEN UIEN Kijk voor meer aanbiedingen:

WWW.SLAGERIJVANROESSEL.NL


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.