de Voorste Venne Programma 2023-2024

Page 1

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 29
2023-2024
Programma
WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023
KOM MAKEN LEREN DOEN www.hetpieck.nl

Welkom in De Voorste Venne

Wij presenteren met gepaste trots het nieuwe programma van De Voorste Venne voor het seizoen 2023-2024.

Dit programma bestaat uit professionele voorstellingen, concerten, toneel, exposities en uitvoeringen van allerlei partners en huisgenoten.

En dit is dan nog maar hetgeen dat op het moment van drukken bekend is. Er komen ongetwijfeld nog activiteiten bij. Houd daarvoor vooral onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Wij hopen je te mogen begroeten in De Voorste Venne. De locatie, het ontmoeten en het programma zijn zeker de moeite waard.

Tot ziens in De Voorste Venne

Openingstijden

Openingstijden receptie:

Maandag t/m vrijdag 10:00-17.00 uur.

Openingstijden kassa:

Maandag t/m vrijdag 10:00-17.00 uur.

Rondom voorstellingen is de kassa ook geopend vanaf een uur vóór aanvang tot 15 minuten ná aanvang van de voorstelling.

Kijk op onze website

Voor meer informatie over de voorstellingen en het programma, kijk op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 31

Hydro Extrusions Benelux Drunen

Met zijn twee extrusiepersen is onze aluminiumfabriek in Drunen gespecialiseerd in het extruderen van lange profielen en bewerkte componenten die gereed zijn voor montage.

Daarnaast behoort er zowel een Recycling Unit (gieterij) tot de productielocatie als ook onze Pole Products afdeling waar aluminium lichtmasten, vlaggenmasten en overige constructies op het gebied van infrastructuur worden geproduceerd.

Alles draait om aluminium

• Kleine en middelgrote profielen

• Buigen en bewerking

• Recycling Unit (gieterij)

• Pole Products

Heb je interesse om voor ons te komen werken? Scan de QR-code en bekijk onze vacatures.

Hydro Extrusion Drunen is een van de vijf nauw samenwerkende extrusiefabrieken in de Benelux. De Benelux-organisatie telt ook twee aluminium recycling units (gieterijen). Zij zorgen er grotendeels voor dat de door ons geproduceerde aluminium profielen voldoen aan de huidige milieueisen.

Redactie en programmering

Wilco Schrijvers, Aranka Huijberts en Ilse Theuns

Samenstelling en vormgeving

Aranka Huijberts en Ilse Theuns

Fotografie

De rechten van de foto’s berusten bij de organisatoren en impresariaten

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 32
Antonpieckplein
T | 0416 374478 E | info@devoorstevenne.nl W | www.devoorstevenne.nl Colofon
De Voorste Venne
71 5152 LZ Drunen

Zakelijk ontmoeten

In De Voorste Venne hebben we een aantal prachtige zalen die op maat ingericht kunnen worden voor jouw evenement. Samen met jou kiezen we de perfecte setting voor jouw bijeenkomst.

We laten je graag onze locate zien door middel van een persoonlijk gespek.

Onze diverse ruimtes zijn o.a. geschikt voor:

Beurzen

Lezingen

Meetings

Voorstellingen

Vergaderingen

Repetitieruimtes

Zakelijk dineren, borrelen of lunchen

Het geven van optredens

Uitvaartdiensten of condoleances

De Voorste Venne

Kaartverkoop

Kaarten voor onze voorstellingen zijn te bestellen via de website (www.devoorstevenne.nl), telefonisch (0416-374478) en aan de kassa.

Wij zijn ook te bereiken via de mail info@devoorstevenne.nl.

Reeds gekochte kaarten kun je tot uiterlijk 1 week voor de voorstellingsdatum ruilen voor kaarten van een andere voorstelling of annuleren.

Wanneer je annuleert krijg je van ons een voucher retour. Hiervoor wordt per toegangskaart €2,50 annuleringskosten in rekening gebracht. Binnen 1 week voor de voorstellingsdatum nemen wij geen kaarten meer terug.

Het karakteristieke gebouwencomplex van De Voorste Venne, ontworpen door Anton Pieck, is in 2018 compleet gerenoveerd. De locatie telt meer circa 5.800 m2 en behuisd een diversiteit huurders en gebruikers.

Stichting De Voorste Venne exploiteert het totale gebouw. Onder leiding van het vijfkoppige bestuur, verzorgen de medewerkers de verhuur en facilitering van de totale locatie en de programmering.

In het hart van onze locatie is een mooie binnentuin aangelegd. De fontein, welke in de jaren 80 door de oorspronkelijk Drunense aannemers is geschonken, is geheel gerenoveerd en hersteld.

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 33
WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 34

15

september 2023

24

september 2023

29

september

2023

Wc Experience Wc Experience

Waar WC Experience komt is ’t feest, groot feest. Van hun kleine optredens in cafés en zaaltjes tot grote(re) festivals of complete eigen producties; alles is mogelijk! Gesterkt door ’n professionele crew en ’n uitstekend vast licht- en geluidsbedrijf is er eigenlijk geen klus te klein óf te groot voor de Braborockers. Missie is en blijft: een feest bouwen voor groot en klein, dik en dun, jong en oud. Een feest waar je bij moet zijn geweest anders heb je zeker wat gemist. Graag geziene gast op festivals en dorpsfeesten, getuige de vele adressen waar zij al jaren kind aan huis zijn. Laat je ook verrassen door deze feestelijke muzikale wervelwind van rock, polka en kletspraot!

Concert - 20:00 uur - € 17,50

Utopia klassiek Jong Talent

Nog 2 zondagen spelen jonge topmusici uit binnen- en buitenland. Dat kan zijn solo of met meerdere muzikanten. De presentator, geen beroeps, maar gezellig, ontwapenend, zorgt voor een interview om ook kennis te maken met de mens achter de muziek. Ook bijzonder is projectie met zicht op de handen van de pianist.

Ook is er de prelude: voorprogramma door jong talent. Voor Heusden en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagochtend!

Klassieke muziek - 11:00 uur - € 15,00

Rob en Emiel

Rob en Emiel gaan los!

Eigenlijk moet je het zien om het te geloven, en zelfs dan geloof je het nog niet.

De afgelopen jaren waren zij te zien in honderden televisieoptredens en duizenden shows in binnen en buitenland. Door hun unieke mix van cabaret, magic, mentalisme, theater en interactie blijft het publiek deze artiesten bezoeken. Ze wonnen 1 keer goud op het NK, wonnen 3 keer de Grand Prix van Nederland en sleepten zelfs 3 prijzen in de wacht tijdens het WK Magic en werden betiteld tot beste mentalisten ter wereld in China. In deze show laten zij enkele van hun beste acts zien en weet u zeker dat u een bijzondere en onvergetelijke show te zien krijgt.

Entertainment - 20:15 uur - € 20,00 Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 35
én 19 november

6

oktober 2023

6

oktober 2023

Music Care

Daar bij de Waterkant

Deze middag speelt Music Care de nostalgische muziekvoorstelling ‘Daar bij de Waterkant’… Samen met het publiek dobbert het gezelschap op een mooie pinksterdag langs de waterkant van vroeger en brengt ons terug naar de jaren ’50 en ’60. Deze voorstelling laat de zon weer schijnen met meezingers zoals ‘Ome Jan’, ‘Zeur niet’ en natuurlijk ‘Daar bij de Waterkant’. Music Care bestaat uit een groep van professionele acteurs die het theater rechtstreeks naar zorginstellingen en ouderen brengt. Meer informatie op: www.musiccare.nl.

In samenwerking met de Zandley Drunen.

Show - 14:30 uur - € 8,50

14

oktober 2023

Pubkwis

Test je kennis

Regelmatig wordt er een pubkwis gehouden bij De Voorste Venne. In een gezellige kroegsfeer dagen een aantal teams elkaar uit. Wie hebben samen de meeste kennis paraat?

Aanmelden met teams van maximaal 6 personen.

Koop je teamticket via onze website, per team € 7,50 euro inschrijfgeld.

Meld je snel aan.

Kwis - 20:00 uur - € 7,50 per team

Nancy van Heeswijk

Ik ben wie we zijn

Maar niet onder haar eigen naam en zelfs amper met haar eigen gezicht. Na Jarenlang in de huid te hebben gekropen van vele andere types wordt het tijd dat Nancy eens zichzelf laat zien en haar fantastische stem laat horen aan het grote publiek. Dat ze dit niet graag als zichzelf doet, heeft een reden, die zowel emotioneel als hilarisch blijkt te zijn. In het interactieve, humorvolle programma ‘Ik ben wie we zijn’ laat ze met een lach en een traan zien en horen wie zij én haar hilarische types zijn. Het cabareteske liedjesprogramma heeft elementen waarbij een zakdoek nodig is maar zeker ook inlegkruisjes bij het lachen. En men zou zómaar kunnen ontdekken dat men allemaal wellicht een beetje is zoals Nancy.

Cabaret - 20:15 uur - € 16,50

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 36

én 22 oktober

oktober 2023

26

oktober 2023

28 oktober 2023

én 29 oktober

Natuurfotoclub “De Langstraat” Foto-expositie 2023

Op de foto-expositie is een groot aantal onderwerpen te zien maar allemaal hebben ze de natuur als gemeenschappelijk kenmerk. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen kijk op de natuur waardoor de getoonde werken zeer gevarieerd zijn. Van vogels tot de mooie natuur van de dichtbijgelegen Loonse en Drunense Duinen. Of een bloem tegenover exotische planten. Of een klein insect tegenover een inheems zoogdier. De ene fotograaf kiest voor natuurgetrouw en een ander zal kiezen voor een meer creatievere benadering. Of je kiest voor een abstracte vastlegging van een structuur of kleurrijk detail.

Expositie - 11:00-17:00 uur - € 2,00

Verkoop - op de dag zelf aan de deur

Stichting de Schroef Sportcafé 2023

In deze editie staat “Sporten anno nu” centraal. Ook dit jaar staat het Sportcafé weer garant voor een productieve en interessante avond. Sporten en bewegen verandert. Verenigingen zien (jonge) leden afhaken en bestuursfuncties invullen blijkt steeds lastiger? Hoe ga je daar als vereniging mee om? Hoe kun je bedrijfsleven binden aan je vereniging? En welke sporten en vormen van bewegen zijn in opkomst en veranderen de manier waarop we naar sport kijken? Dat zijn vragen die tijdens deze editie van het Sportcafé behandeld worden.

Sport en beweging - 18:30 uur - € 2,50

Verkoop via - www.stichtingdeschroef.nl

Toneelgroep O.N.S

Een heel bijzondere schoolreis

Jeugdtoneel O.N.S. (Ontspanning Na School) viert het 40-jarig bestaan!

Daarom zetten dit jaar alle jeugdleden samen één voorstelling op de planken: “Een heel bijzondere schoolreis”.

De leerlingen gaan op kamp. Maar tijdens een avondbosspel gaat het fout.....twee leerlingen zijn vermist. Kan een mysterieuze bosgeest hulp bieden? Bezoek deze jubileumvoorstelling en kom kijken hoe dit afloopt!

Voorstelling 28 oktober 19.30 uur | 29 oktober 14.30 uur

Toneel - 19:30 / 14:30 uur - € volgt later

Verkoop via - www.toneelverenigingona.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 37
Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl 21

2023 oktober

De Vijf Zintuigen

Efteling- en Anton Pieck beurs

Na het grote succes van vorig jaar kan een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Deze keer is er op de beurs een nóg ruimer aanbod te vinden van alles wat met de Efteling en Anton Pieck te maken heeft. Niet alleen verzamelaars kunnen hier hun hartje ophalen maar voor iedereen die de Efteling of Anton Pieck een warm hart toedraagt is er wel iets te vinden. Ontmoet andere liefhebbers, kom items ruilen in de vernieuwde ruilhoek en maak kennis met creatieve Eftelingfans. Uiteraard zijn er ook dit jaar weer unieke gelimiteerde beursitems verkrijgbaar. Wat precies, dat blijft nog even een verrassing.

Beurs - 10:00 uur - € gratis

november 2023

,4 en 5 november

Theaterplatform

Een grotere cast dan Ooit. 17 jaar na de sluiting van het Land van Ooit blijkt dat er nog steeds Ooiters op het landgoed wonen. Ze zijn allemaal wat ouder, sommige wat voller, anderen vergeetachtiger, maar voelen zich nog steeds wie ze Ooit waren. Wanneer de Gouverneur een prachtig plan aankondigt staan er opeens bulldozers voor de poorten…er gaat een woonwijk gebouwd worden! Dat laten de Ooiters echter niet zomaar gebeuren natuurlijk! Een mooie musical met een lach en een traan.

Voorstelling 3 en 4 november 19.30 uur | 5 november 14.00 uur Musical - 19:30 / 14:00 uur - € diverse Verkoop via - www.theaterplatform.nl

Legends of Rock

Legends of Rock tribute festival

november

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste (tribute)bands uit binnen- en buitenland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met AC/DC by High Voltage, Metallica by Present Danger. Bon Jovi by Cross Road en Guns N’ Roses by Slash N’ Roses wordt dit een onvergetelijke live ROCK-ervaring.Line-up

19:30 uur Guns N’ Roses by Slash N’ Roses (BE/NL)

21:10 uur Bon Jovi by Cross Road (NL)

22:35 uur Metallica by Present Danger (NL)

24:00 uur AC/DC by High Voltage (NL/BE)

Concert- 19:30 - € 25,00

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 38
voor meer informatie
29
Kijk
over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl
of ooit 3
Nu
10 2023

november 2023

12

november 2023

17

november 2023

Als kippensoep voor de ziel gaat Vuile Huichelaar door het land. Begonnen als meezingprogramma voor de bedrogen vrouw is Vuile Huichelaar inmiddels een begrip onder duizenden vrouwen en (inmiddels ook) mannen. Met een parade aan heerlijk foute liedjes en dito types leggen de koninginnen van het meezingcabaret Paulette Willemse en Saskia van Zutphen menig hedendaags probleem bloot. Spits, herkenbaar, krankzinnig en brutaal, maar nooit ordinair is ook deze show een masterclass in zorgen vergeten, samen zijn, omdenken en pret maken. Wij van Vuile Huichelaar zeggen: Kom naar de Foute Liedjes Parade van Vuile Huichelaar

Show - 20:15 uur - € 20,00

Harmonie Drunen

SBO concert

Symfonisch Blaasorkest presenteert nieuwe dirigent Johan Smeulders Voor Johan Smeulders is dit concert een mooie gelegenheid om zijn visitekaartje af te geven.

Op de komende concertagenda staat een geheel nieuw repertoire op de lessenaar. Kom luisteren en laat je (opnieuw) verrassen.Zijn inbreng en ervaring zullen zeker bijdragen om het orkest verder te blijven ontwikkelen om diverse genres te kunnen blijven spelen. Tijdens het komende debuut-concert geeft hij graag een toelichting over zijn passie voor muziek en verdere ambities met dit orkest.

Muziek - 14:00 uur - € 10

Verkoop via - www.harmonie-drunen.nl

Qmusic

Foute Feestje

Verzamel je vrienden, oefen vast je allerfoutste dansmoves en herbeleef de grootste foute hits tijdens Fout Events

Presents: Qmusic the Party FOUT!

Gegarandeerd de FOUTSTE party van Nederland zoals het al jarenlang bekend staat. Elke editie is altijd compleet uitverkocht, dus verwacht een knotsgekke sfeer, vele meters bier, de gekste Qmusic DJ’s en artiesten waar je broek van afzakt! Trek je legendarische (f)outfit uit de kast, schraap je keel om mee te blèren met de allerfoutste hits en betreed ons walhalla van FOUT! We touren door het hele land en blazen het dak eraf tijdens elke show!

Muziek - 20:00 uur - € 21,50

Verkoop via - www.foutefeestje.nl/drunen

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 39 Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl 11
Vuile Huichelaar Foute liedjes parade

18 november

2023

24 november ,25 en 26 novemer

2023

december

2023

In 1998 konden de initiatiefnemers bij de oprichting van het shantykoor Muiterij Kantje Boord (MKB) niet vermoeden dat ze 25 jaar later zouden terugkijken op een koor die zich het beste laat karakteriseren in superlatieven. Verrassende optredens waarbij het repertoire, de uitvoering en de interactie met het publiek vaak door de jury is geroemd en ook heeft bijgedragen aan een goed gevulde prijzenkast. Het plezier bij de repetities en het succes bij optredens heeft ook bijgedragen aan de onderlinge band. Beleef met ons waar 25 jaar muzikale groei en vriendschap toe heeft kunnen leiden. Naast MKB zullen ook het Elshouts akKOORdje en dweilorkest de Leutschuppers optreden.

Muziek - 20:00 uur - € 10,00

Kerstfair Beurs

Op onze sfeervolle kerstfair georganiseerd door Lucia de Bonth vindt u een groot aanbod voor uw aankopen in deze wintermaanden. Meubels, sieraden, modeaccessoires, tafellinnen, antieke serviezen, groendecoraties, wijn en lekkernijen.

Kom genieten tijdens deze speciale dagen. Toegang voor kinderen is gratis!

Vrijdag 24 november: 10:00 - 18:00 uur

Zaterdag 25 november: 10:00 - 18:00 uur

Zondag 26 november: 10:00 - 17:00 uur

Beurs - 10:00 uur - € 5,00 (kinderen gratis)

Verkoop - op de dag zelf aan de deur

Wijnproeverij

De Voorste Venne

Leer in 1 avond wijn en kaas combineren. Je bent een levensgenieter en wilt graag wijn en kaas combineren? Ervaar hoe fantastisch en hoe goed wijn-kaas combinaties kunnen zijn. Je gaat ervaren waar je op moet letten als je wijn en kaas combineert. Geniet van een heerlijke masterclass met onze kaas en wijnproeverij!

Ontdek de perfecte combinaties van verschillende soorten kazen en wijnen onder begeleiding van onze ervaren sommeliers. Een onvergetelijke culinaire ervaring!

Koop snel je kaartje en kom gezellig met wie je wil en proef niet alleen de kazen en wijnen maar ook de gezellige sfeer bij De Voorste Venne!

Proeverij - 20:00 uur - € 29,50

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 40
Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl
1
Muiterij Kantje Boord 25 jarig jubileumfeest

1 december

2023

,2 december en 15-16 maart

8 december 2023

Stichting Hertogpost PostzegelBeurs

Ter gelegenheid van deze beurs is er wederom een serie postzegels uitgebracht welke als thema heeft “het Brabantse Dorpsleven”. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de oude Brabantse prentbriefkaarten uit de periode 1900 – 1940. Is uw interesse in het postzegel verzamelen gewekt? Heeft u nog iets op zolder liggen? Kom dan kijken op de postzegelbeurs. Op beide dagen is er een zeer groot aanbod aan niet verkochte kavels aanwezig voor de verzamelaar. Deze zijn te bezichtigen en aan te schaffen tijdens Filafair Su. Daarnaast ontmoet u enthousiaste postzegelverzamelaars tijdens deze halfjaarlijkse terugkerende beurs. Voor meer informatie over deze beurs kunt u terecht op www.filafair.nl

Beurs - 10:00 uur - € 5,00 (tot 21 jaar gratis)

Verkoop - op de dag zelf aan de deur

Watch OUT theaTER Scrooge

Ken je het verhaal van ‘A Christmas Carol’ nog?

Ebenezer Scrooge….. Jacob Marley….. de geest van het verleden….. de geest van het heden….. de geest van de toekomst…..?

In een klein uur vertelt Ebenezer Scrooge dit kerstverhaal.

Geschreven door Charles Dickens in een bewerking van Frederik de Groot.

Spel: Wouter Struik

Regie: Hannie van Spijk

Toneel - 20:15 uur - € 11,00

Verkoop via - kaartjes@watchouttheater.nl

9 december

2023

Het Pieck Top 2000

Op weg naar het einde van het jaar is het weer tijd voor de Top 2000. Natuurlijk kun je gewoon naar de top 2000 luisteren, maarrrr… je kunt de nummers ook live spelen of zingen, samen met de PieckPopband, voor een groot, enthousiast publiek! Cursisten en belangstellenden van het Pieck hebben deze kans gegrepen en uit het repertoire een nummer gekozen waarvan zij hun eigen partij hebben ingestudeerd. Zaterdagavond 9 december is het zover. De PieckPopband & co speelt een zeer afwisselend programma met een grote variatie aan muzikanten en zangeressen. Dat zorgt voor spetterende energie zowel op het podium als in de zaal! Inclusief voorprogramma en afterparty

Muziek - 19:30 uur - € gratis

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 41

10 december

2023

én 17 maart 2024

Korendag Zang

Het is zover! We mogen weer Korendagen gaan organiseren en dus gaan we daarmee aan de slag! Voor komend seizoen hebben we 2 Korendagen in ons programma opgenomen. De eerste is een Kerst Korendag op zondag 10 december 2023 en de 2e is een ‘normale’ Korendag op zondag 17 maart 2024. Op beide dagen is de entree gratis en kunt u genieten van maar liefst 6 koren / zanggroepen. Onze horeca is de gehele middag geopend waar u gezellig kunt genieten van een hapje en drankje. Tussen de optredens door zijn de deuren van de theaterzaal open om vrij in en uit te kunnen lopen en natuurlijk is er na afloop nog gelegenheid om een afzakkertje te nemen.

Muziek - 14:00 uur - € gratis

16

december 2023

Steven Brunswijk

Altijd kind Gebleven

Altijd Kind Gebleven is geschreven door Jan Koning: Als klein jongetje vlucht Steven Brunswijk in een boodschappentas op de rug van zijn oudere broer vanuit Suriname naar Nederland. Eenmaal in Nederland begint zijn zoektocht om een plekje te vinden in de maatschappij. Een struggle om ‘er bij te horen’. Om in te haken op het boek, staat Steven Brunswijk vanaf 2023-2024 op de planken met een geheel nieuw cabaretprogramma.

Altijd kind Gebleven verteld het verhaal van Steven Brunswijk in stand-up format.

Cabaret - 20:15 uur € 16,50

22 december 2023

Top 2000 kwis

Test je kennis

Weet jij veel van popmuziek, weet jij welk nummer het vaakst op de nummer 1 positie van de top 2000 stond, welke band de meeste nummers in de top 2000 heeft staan en wil je jouw muzikale kennis toetsen?

Schrijf je dan in voor de top 2000 kwis. De vorige edities waren een groot succes.

Aanmelden met teams van maximaal 6 personen. Koop je teamticket via onze website, per team €7,50 euro inschrijfgeld.

Meld je snel aan.

Kwis - 20:00 uur - € 7,50 per team

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 42

12

januari 2024

Wc Experience

Uit de tent gelokt

Ze bestaan al bijna 34 jaar.Tijd voor bezinning. Even een pas op de plaats. Even uit het grote feestgedruis. Even ‘Uit de tent gelokt’. Van de ruim 250 liedjes die de band in het verleden geschreven of uitgebracht heeft, zijn er relatief veel nog onbekend, omdat ze simpelweg niet passen in een setlijst van 60 minuten op een Zwarte Cross of Paaspop.

Ze hebben een bak ervaring opgedaan. Ze hebben prachtige anekdotes. Ze hebben schitterende liedjes. Ze hebben een verhaal. Kom luisteren, kijken en genieten bij de Brabantse (t)rots in de branding. Laat je uit de tent lokken. Wij hebben er zin in. Tot dan!

Concert - 20:15 uur - € 24,50

Harmonie Drunen Nieuwjaarsconcert

januari 2023

19

januari 2024

20 januari

Harmonie Drunen is een veelzijdige muziekvereniging met zes orkesten.

Tijdens het Nieuwjaarconcert treden alle orkesten op: Blazersklas, Samenspelgroep, Slagwerkklas, Jeugd Slagwerkgroep, Poporkest Mixed-Up, Slagwerkgroep Drunen en het Symfonisch Blaas Orkest.

Laat je verrassen door de variëteit van het programma én de orkesten en geniet vooral van de muziek.

Muziek - tijd volgt later - € volgt later Verkoop via - www.harmonie-drunen.nl

Toneelgroep O.N.A

Hazenhart

Toneelvereniging O.N.A. (Ontspanning Na Arbeid) neemt u dit jaar in het stuk “Hazenhart” mee naar de Abdij van de Kleine Zusters van Sint Mede. Daar houdt Emma zich schuil omdat ze niet wil trouwen met belastinggaarder Roderick Haerix. Deze schurk zet echter alles op het spel om haar te vinden en bezoekt daarom ook de abdij. Tijdens een gevarieerd showprogramma in de abdij lukt het een magiër om de ongewenste bruidegom te laten verdwijnen. Maar toch komt er een huwelijk! Benieuwd? Bezoek deze voorstelling en geniet, net als voorgaande jaren, van een heerlijk ontspannen avondje uit!

Toneel - 20:15 uur - € volgt later

Verkoop via - www.toneelverenigingona.nl

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 43
14

januari 2024

9 februari 2024

10 februari ,11 en 12 februari

2024

The Dubliners Experience

The songs and stories of The Dubliners

Vier de erfenis van de pioniers van de populaire folk, The Dubliners, met een onvergetelijke muzikale hommage rechtstreeks uit Dublin: “The Songs And Stories of The Dubliners”. De getalenteerde muzikanten van The Dubliners Experience brengen de originele line-up van RONNIE DREW, LUKE KELLY, BARNEY McKENNA, CIARAN BURKE en JOHN SHEEHAN tot leven, met exact dezelfde bezetting als weleer. Hierdoor wordt de uitvoering van de liederen en de zang nagenoeg identiek aan de originele performances van The Dubliners. Authentieker kan bijna niet. Met een optreden vooraf van Zeemanskoor Deining van 13:45 - 14:15 uur

Muziek - 14:30 uur -

€ 22,50

‘t Groot Dwergonisch Mannenkoor Viva Dwergonia 2024

Het GDM bestaat dit jaar 25 jaar. En dat willen de mannen ook wel laten weten. Want ook dit seizoen gaan ze weer iets doen waar ze, naast zingen, heel goed in zijn, namelijk een groots meezingfeest organiseren. De vrijdag voor carnaval, staat de Vennezaal weer helemaal op z’n kop. Wij zingen nu ook weer de juweeltjes van de Nederlandse muziek. Naast enige Dwergonische collega gezelschappen is niemand minder dan Jan Biggel (‘Ons moeder zeej nog’) gecontracteerd. Daarnaast komt ook Muzibekaant (Muziekske! In zón tuniekske, wè un plezier!) een optreden verzorgen. De kaartverkoop start 1 december. U kunt kiezen voor een zit- of een staanplaats. Stilstaan en niet meezingen is geen optie!

Muziek - 20:00 uur - € 15,00

De Voorste Venne Carnaval

Het Drunense carnaval en De Voorste Venne zijn aan elkaar verbonden. Samen met KVD en alle Dwergoniërs maken we er een bruisend volksfeest van!

zaterdag 10 februari Proud to be Fout zondag 11 februari Dwergonisch muziekspektakel zondag 11 februari Uitreiking carnavalsoptocht maandag 12 februari Uitreiking kinderoptocht

Carnaval - diverse tijden - € gratis

Kijk ook op: www.dwergonie.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 44 Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl
21

maart 2024

The Fortunate Sons

CCR, 50 years of rock’n ‘roll history

“Bad moon Rising”, “Proud Mary” en “Who’ll stop the Rain”. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Toch is het in 2022 alweer 50 jaar geleden dat aan het korte maar hevige bestaan van CCR een einde kwam. Dit jubileum is voor “The Fortunate Sons” de aanleiding geweest om in de voorstelling “CCR: 50 years of rock ’n roll history” een halve eeuw terug in de tijd te gaan voor het complete verhaal van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

Muziek - 20:15 uur - € 21,50

Watch OUT theaTER

De man van je leven maart 2024

Als Tilly hoort dat ze niet lang meer te leven heeft, wil ze zeker weten dat haar man Marius met de juiste nieuwe vrouw goed verzorgd achterblijft. Ze heeft er goed over nagedacht en via internet gaat ze op zoek naar een goede kandidate. Echter, zonder medeweten van haar man Marius. Hij is niet blij met het ‘geregel’ van zijn vrouw, tot hij ziet wie de onbekende vrouw is, die Tilly moet gaan vervangen.Er staan haar nog een paar verrassende wendingen te wachten… Maar wie heeft daarvan eigenlijk de regie? Wie speelt nu een spel met wie? Niets is wat het lijkt.

Spel: Mirjam Heiblom, Annemarie de Vrieze en Wouter Struik Regie: Hannie van Spijk

Toneel - 20:15 uur - € 15,00

Verkoop via - kaartjes@watchouttheater.nl

Rob Scheepers Weerlicht

maart 2024

We zijn de afgelopen jaren een bang volkje geworden. Bang voor de bliksem, terwijl de donder nog in geen velden of wegen te horen is. Dat heeft nu wel lang genoeg geduurd, volgens Rob. Het is bovendien nergens goed voor. Je zorgen maken om iets wat misschien ooit wellicht zou kúnnen gaan gebeuren is verspilde tijd. Gebruik je energie liever om bij bliksem de gordijnen juist te openen, je kop naar buiten te steken en te gaan dansen in de regen. Want aan het einde van iedere donkere nacht wordt het vanzelf weer licht. Deze voorstelling is een Try-Out.

Cabaret - 20:15 uur - €1 9,00

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 45
1
15
29
én 16 maart

12

april 2024

Mark van de Veerdonk Podiumbeest Ontsnapt!

PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad!

Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt.

Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

Cabaret - 20:15 uur - € 16,00

13 én 14 april

april 2024

Het Pieck Dansvoorstellingl

De grote tweejaarlijkse dansvoorstelling van het Pieck wordt gehouden in het weekend van 13 en 14 april. Alle dansvormen en alle leeftijden komen samen in één voorstelling; een voorstelling met een verhaal. Laat je verrassen door het dansplezier van onze dansers, het verhaal en de vernieuwende choreografieën!

Voor meer informatie kijk op de website van het Pieck. www.hetpieck.nl

Dans - Tijd volgt later - € volgt later

20 april 2023

Harmonie Drunen Show poporkest Mixed-Up

De derde show van het Poporkest vindt plaats in de Vennezaal. Ruim 30 muzikanten verzorgen een spectaculaire muziekavond. Zoals de naam al zegt, wordt veel popmuziek gespeeld. Het orkest heeft een ruim repertoire opgebouwd bestaande uit ‘golden oldies’ en hedendaagse nummers. Maar ook klassieke werken en filmmuziek liggen op de lessenaar.

Het orkest staat onder leiding van Neil van der Drift.

Muziek - 20:00 uur - € volgt later

Verkoop via - www.harmonie-drunen.nl

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 46

21 april 2024

Maiden uniteD

Maiden uniteD 1980

Maiden UniteD is een ode aan de legendarische metal band Iron Maiden. Deze avond staat in het teken van het debuut-album van Iron Maiden uitgebracht in 1980. Dit album maakte de weg vrij voor de nieuwe golf van Britse heavy metal zoals we die nu kennen. Maiden UniteD speelt het album integraal plus ander materiaal. Het tribute project heeft wereldwijde bekendheid verworven bij fans van Iron Maiden. Hun repertoire bestaat uit akoestische arrangementen van Iron Maiden klassiekers. Het project, met gerenommeerde muzikanten uit verschillende bands, is zo succesvol dat Maiden UniteD inmiddels een aantal eigen albums uitbracht.

Muziek - 19:30 uur - € 21,50

29 juni 2024

én 30 juni

Urbanstylz

Theatershow 10 Years of Urbanstylz

Theatershow voor jong en oud, we kijken terug op ons jubileum en alle mooie momenten.

Dit wordt show met alle niveaus in diverse stijlen, o.a. Kidsswing, Hiphop, Urban, Showdance, Modern, Afro, Dancehall en Streetdance.

Dit jaar bestaan wij 10 jaar en maken wij er een bijzondere show van.

Deze show mag je niet missen, Dance !

Kijk voor meer informatie op de website van Urbanstylz www.urbanstylz.nl

Dans - Tijd volgt later - € volgt later

Series

Dansen met Wilmie

Voor alle 40 plussers die verlangen naar een gezellige ongecompliceerde avond waarin lekker gedanst kan worden en waar we kunnen genieten van een hapje en een drankje.

De avond start om 19:30 uur met een korte workshop om in de sfeer te komen en daarna gaan we lekker doordansen.

08-09-2023 | 27-10-2023 | 15-12-2023 | 26-01-2024 | 08-03-2024 | 26-04-2024

Toegang is gratis.

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 47
Dans

HIER moet je zijn. Bij de enige echte talkshow van de gemeente Heusden, in het cultuurcafé van De Voorste Venne. HIER is de ideale zondagmiddag: ontspannen, verrijkend en vermakelijk.

HIER is interactief en voor alle leeftijden. Met steeds een ander thema, gasten, muziek, kunst en cultuur.

HIER is prikkelend, interactief en een tikkeltje impulsief.

“Blij dat je hier bent” HIER word gehouden in het cultuurcafé van De Voorste Venne. De middag start om 15:00 uur.

15-10-23 | 12-11-2023 | 17-12-2023

28-01-2024 | 25-2-2024 | 17-3-2024 | 14-04-2024

Toegang is gratis

HIER Talkshow Films

Middag en Avond

Komen jullie gezellig 2 x per maand naar de film.

Elke 1e maandag van de maand draaien wij een avondfilm.

Start film is om 19:30 uur | €6,00

Elke 3de maandag van de maand draaien wij een middagfilm i.s.m. de Seniorenschool.

Start film is om 13:30 uur | €8,00 (inclusief koffie/thee).

Board game Café Avond

Een nieuwe activiteit bij De Voorste Venne vanaf september 2023!

Houdt u van spelletjes spelen en vindt u het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Speciaal voor u zijn er in ons mooie cultuurcafe bordspellen avonden gepland.

Evelien Mostert heeft ruim 750 bordspellen , de bekende bordspellen maar ook de allernieuwste spellen. Zij is alle avonden aanwezig om u de regels haarfijn uit te leggen. Wilt u een spel spelen wat u al onder de knie heeft, ook prima natuurlijk, gezellig als u erbij bent.

Voor meer info : evelienmostert@hotmail.com

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 48 Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

Sponsoren bij De Voorste Venne

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 49 Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en het programma op www.devoorstevenne.nl

Verhuizing Bibliotheek

Eind november opent de Bibliotheek haar deuren in De Voorste Venne.

De openingstijden worden ruimer.

Deels zijn dit zelf-service uren, tijdens de service uren zijn onze medewerkers aanwezig om te helpen zoals ze dat nu ook doen.

Via het het Cultuur Café of vanuit de gang loop je bij de Bibliotheek naar binnen. De boeken staan in mooie nieuwe kasten. Je kunt kiezen voor het lezen van de krant in het café gedeelte of je zoekt een rustig hoekje. Om te werken zijn verschillende soorten plekken aanwezig. Met de Bibliotheek komt een bron van kennis in huis in haar aanbod van cursussen, in boeken, lezingen en activiteiten.

De Bibliotheek wordt nog meer dan voorheen een plek waar je graag wilt zijn om anderen te ontmoeten, om kennis op te doen en heerlijk weg te dromen.

Door de verhuizing naar De Voorste Venne komt er nog meer cultuur onder één dak.

Naast het Pieck en De Voorste Venne nu ook de Bibliotheek en dat gaat zeker meer activiteiten en bedrijvigheid opleveren.

WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 50
WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 51
WEEKBLAD HEUSDEN - WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2023 PAGINA 52 © S2 06-2022 Adv S2 standup 217x284_2022_VoorsteVenne.indd 1 24-06-2022 16:48

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.