__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 13 MAART 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Update kruispunt Blokshekken Sportpark Den Donk de hoogte in en extra parkeervakken voor Jumbo De werkzaamheden aan het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) zijn gestart. Met de aanpassingen zorgen we ervoor dat langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) en gemotoriseerd verkeer gescheiden over de spoorwegovergang gaan.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Doordat we de kruispunten aan beide zijden van de spoorwegovergang Blokshekken aanpassen, zorgen we voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt éénrichtingsverkeer op de Spoorlaan en Blokshekken (tussen Stationsstraat en brandweerkazerne). Daarnaast is er een omleidingsroute voor de bus van Tilburg naar Den Bosch. Extra parkeerplaatsen Jumbo Ook realiseren we de komende tijd 10 extra plekken op de huidige parkeerplaats van de Jumbo. Hiervoor komt één uitrit te vervallen. Het verkeer dat de parkeerplaats op- en afrijdt, maakt vanaf nu van dezelfde uitrit gebruik.

Snel uitrukken brandweer mogelijk dankzij stoplicht Zoals je op de foto ziet, zijn er verkeerslichten geplaatst op de Spoorlaan en Blokshekken. Deze verkeerslichten gaan op rood zodra de brandweer moet uitrukken vanuit de brandweerkazerne. Hiermee zorgen we ervoor dat de brandweer, ondanks het éénrichtingsverkeer, snel en op een veilige manier kan uitrukken. Ook de vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo, kunnen zo weer veilig de weg oprijden. Meer informatie Houd onze website www.oisterwijk.nl/ wegwerkzaamheden en onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Deel dit niet met je vrienden

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

Heb jij ‘m al binnen? De uitnodiging van de GGD om gratis een inenting tegen meningokokken te halen? Van meningokokken kun je niet alleen ernstig ziek worden, het is ook nog eens heel erg besmettelijk. Dus haal die prik en voorkom dat jij besmet wordt. Je krijgt een uitnodiging als je bent geboren tussen januari 2001 en december 2005. De prik haal je op 1 van de 6 locaties in Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel of Waalwijk. De GGD prikt in 2 periodes. De eerste periode is van 28 maart tot 19 april. De tweede periode is van 17 mei tot 28 juni. Het vaccinatierooster van de eerste periode staat op de website van de GGD: www.ggdhvb.nl/ meningokokken.

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Dankzij deze stoplichten kan de brandweer snel uitrukken als dat nodig is.

Iets kwijt?

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

De vorm van de nieuwe sportaccommodatie wordt steeds beter zichtbaar! Het stalen frame van de sporthal is ondertussen gezet. We brengen nu de houten dakdragers aan. Daarna kunnen we daar de dakplaten op monteren, zodat het gebouw wind- en waterdicht wordt. We liggen goed op schema!

Zijn jouw spullen ook verder gegaan met carnavallen nadat jij al was gestopt? Op het terrein van Karnaval Festival is nogal wat achtergelaten. Denk aan sleutels, portemonnees, rijbewijzen, identiteitsbewijzen, studentenpassen, OV-chipkaarten en bankpassen. OV-chipkaarten sturen we terug naar de NS, bankpassen naar de bank. Rijbewijzen sturen we naar de gemeente waar je je rijbewijs hebt gehaald. Identiteitsbewijzen zijn een geval apart. Deze krijg je niet meer terug, dit vanwege het risico op fraude. Ben jij dus iets verloren? Neem dan contact op met je gemeente. Kom je uit Oisterwijk Moergestel of Heukelom? Kom dan bij ons langs. Je kunt dan meteen een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Ook voor andere spullen kom je gewoon even langs, of kijk op de website www.verlorenofgevonden.nl. Neem wel je legitimatie mee. Woon je ver weg of wil je zeker weten dat jouw voorwerp erbij ligt? Bel dan eerst even: (013) 529 13 11. (Bron foto: Karnaval Festival)

Prik tegen baarmoederhalskanker In dezelfde periode kunnen meisjes zich ook meteen in laten enten tegen baarmoederhalskanker: de HPV vaccinatie. Wat zijn meningokokken Meningokokkenziekte is een ziekte die je krijgt van een bacterie, de meningokok. De bacterie kan in je bloed of zenuwstelsel terechtkomen. Je wordt dan snel heel ziek door een hersenvliesontsteking of een bloedvergiftiging. Met hersenvliesontsteking krijg je hoge koorts, heel erge hoofdpijn en een stijve nek. Bij een bloedvergiftiging voel je je ook erg ziek, soms ook suf en zie je rood/blauwe vlekjes op je huid. Dit zijn bloedingen in je lichaam. Het kan ook zijn dat je in heel korte tijd heel hoge koorts krijgt en diarree. Hersen-

vliesontsteking en bloedvergiftiging zijn allebei vormen van meningokokkenziekte. De gevolgen zijn soms blijvend. Denk aan doofheid, oogproblemen, epilepsie of amputatie door een bloedvergiftiging en in sommige gevallen ga je dood. Besmettelijk De meningokokkenbacterie is ontzettend besmettelijk. Je kunt het al krijgen van niezen, hoesten of zoenen. Zonder dat je het in de gaten hebt, kan de bacterie in je neus of keel zitten. En ook als je zelf niet ziek bent, ben je besmettelijk. Iedereen kan het krijgen, maar de meningokokkenziekte komt het meest voor bij kinderen tot 2 jaar, tieners tussen de 14 en 20 jaar en als je ouder bent dan 50. Meer informatie Wil je meer weten over de vaccinatie Meningokokken? Op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl staat informatie over de prik en de ziekte. Kijk voor vragen over waar en wanneer je terecht kunt voor prik op de website www.ggdhvb.nl/meningokokken. Staat jouw vraag daar niet bij? Voor ouders en jongeren is er een speciaal telefoonnummer: (088) 368 65 55. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 13-03-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 13-03-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren