UIOTUS 2/20

Page 1

UI TUS 2/2020

U U DENM A A N I NS I NÖ Ö R IOPIS KE LIJAT UIO R Y

aloittavalle opiskelijalle hihi-palsta Olet tehnyt loistavan valinnan aloittaessasi insinööriopinnot Metropoliassa. lue lisää sivulta 6.

opiskelijahaalarit Mitkä ihmeen haalarit? Mihin niitä edes käytetään? Mitä noi ”kinderit” opiskelee? lue lisää sivuilta 10-11.

hallitus 2020 Ketkä tänä vuonna istuvat hallituksessa? lue lisää sivulta 20.

1


Sisällysluettelo pääkirjoitus PUHEENJOHTAJAN PALSTA hIHI-PALSTA Jäsenpalsta tAPAHTUMAT oPISKELIJAHAALARIT Tunnista insinööri Baarivinkit jokaiselle kampukselle Millaista on seurustella insinöörin kanssa? IOL TERVEISET mETROPOLIA-SUOMI SANAKIRJA mIKÄ IHMEEN UIO RY? hallitus 2020 liity jäseneksi & some kiva & kova

2

4 5 6 7 8 10 11 12 14 15 16 18 20 21 22


Julkaisija:

Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry Leiritie 1, 01600 Vantaa uiotus@uio.fi // www.uio.fi

päätoimittaja: Eetu Rannikko Taitto:

Eetu Rannikko

Painotalo:

TRINKET oy

3


Pääkirjoitus

Moro! Meikäläisen nimi on Eetu. Osa tuntee paremmin nimellä ”EduX” ja otin vuoden alussa haltuun UIOTUS-lehden päätoimittajan roolin ja pyrin täyttämään velvollisuuteni parhaani mukaan. No mutta! Tervetuloa Metropoliaan. Nyt alkaa se elämän 3-4 vuotta kestävä unohtumaton kokemus, joka on täynnä kavereita, opiskeluja, huonoja ja hyviä valintoja, hauskanpitoa, krapulaisia kouluaamuja, onnistumisen tunteita ja niin edespäin. Tulee toki päiviä milloin ei vaan jaksa enää ja mikään ei tunnu enää oikealta, mutta niistä pääsee nopeasti yli tsemppaavien kavereiden kanssa. Opiskelija-arjessa auttavat myös opiskelijabileet, jotka auttavat nollaamaan ja päästämään irti arjesta, sekä opis-

4

kellessa onnistumisen tunne kun oppii ja ymmärtää.

No mutta nähdään koulun käytävillä!

Lisäksi Metropolia tarjoaa paljon muuta toimintaa jos on tekemistä vailla, mm. opiskelijayhdistystoiminta, tutorointi sekä erilaiset ryhmät ja toimikunnat. Itse voin suositella tutorina ja opiskelijayhdistyksissä toimimista. Se on tuonut ympärilleni ison kaveriverkoston ja yhteyksiä erilaisiin firmoihin, sekä lisäksi olen oppinut tapoja miten kehittää itseäni henkisesti sekä myös työelämässä. Sitäpaitsi kaikkeahan voi kokeilla kerran.. eikö? Suosittelen lämpimästi lähtemään mukaan ainakin tapahtumiin, sillä kaikille varmasti löytyy jotain mistä tykätä, tapahtumat ovat erittäin loistava mahdollisuus verkostoitua muiden kanssa ja tehdä opiskeluvuosista mieluisia.

Eetu Rannikko UIO ry:n hallitus UIOTUS-lehden päätoimittaja, ICT-, sekä viestintävastaava


Puheenjohtajan palsta Terve myös täältä puheenjohtajan tontilta ja oikein paljon tervetuloa opiskelemaan Metropoliaan tekniikkaa! Kaksi vuotta on itselläni nyt kulunut siitä aurinkoisesta päivästä kun ensimmäistä kertaa astuin sisään Myyrmäen kampuksen ovista, aloitin opiskeluni ja liityin violettiin yhdistykseen nimeltä UIO. Nyt tietoa ja taitoa on karttunut opiskeluista monta repullista ja samalla puolentoista vuoden edestä on annettu aikaa yhdistystoiminnalle ja opiskelija-aktiiviudelle, mitä en kadu hetkeäkään. Jokaisessa vastuuroolissa edunvalvonnassa, kulttuurivastaavana ja nyt puheenjohtajana on saanut tehdä töitä vasta alakouluikäisen yhdistyksen eteen. Ensimmäisenä päivänäni olin siitä harvinainen tuleva aktiivitapaus, että tiesin jo opiskelijayhdistyksistä jonkun verran etukäteen ja silloin etsin vain juuri sitä omaa yhdistystä, jonka toimintaan halusin lähteä mukaan. Yksi asia johti toiseen ja jo toisen päivän iltaoh-

jelman aikana avasin sanaisen arkkuni silloiselle UIO:n tapahtumavastaavalle ja selitin miten niitä sitsejä oikein pitäisi järjestää. Pari vuotta on mennyt nopeasti niin opiskelun kuin aktiivitoiminnankin kannalta, ja välillä pelottaakin tajuta että opiskeluvuodet ovat jo puolessa välissä. Paljon onnähty Leppävaaran kampuksen vajoamisesta kokonaan etäopetukseen siirtymiseen, joten monikaan asia ei tässä vaiheessa enää vanhempaa opiskelijaa yllätä. Paitsi kyllä koronavirus yllätti ja koko kevät meni uusiksi. Toivon suuresti että opiskelijakulttuuri tulee entistä parempana ja laadukkaampana takaisin pienen hengähdystauon jälkeen, mutta vielä tässä lehden tekovaiheessakin tilanne on epävarma ja elää jatkuvasti. Sen voin kuitenkin todeta, ettei varmasti pitkään aikaan tule yhtä tapahtumarikasta syksyä kuin tämä tuleva! Ja vielä muistutuksena että käsissä pitelemäsi lehti ilmestyy komeat kolme kertaa vuodes-

sa! Joten jos tämä opiskelijavoimin tehty lehtinen tarjoaa edes hiukan viihdettä tai uutta tietoa, kannattaa myös talven ja wapun aikaan olla hereillä ja tulla kysymään uusinta lehteä Myyrmäen toimistolta tai UIO:n ständeiltä. Oikein paljon tsemppiä opiskeluun ja nähdään käytävillä ja tapahtumissa!

Saana Lappalainen UIO ry:n hallitus Puheenjohtaja

5


-palsta Olet tehnyt loistavan valinnan aloittaessasi insinööriopinnot Metropoliassa. Tästä alkaa mielenkiintoinen ja opettava, mutta myös välillä haastava matka insinööriksi. Koko opintojen ajan kannattaa muistaa, että itse matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Toivottavasti löydät mielekkäitä haasteita ja kehityt juuri sellaiseksi insinööriksi kuin haluat. Itse valmistuin viime vuonna konetekniikan insinööriksi ja haluan antaa teille yhden ohjeen, jota kannattaa noudattaa opiskeluissa ja työelämässä. Aikatauluta tekemisesi, jotta töille ja vapaa-ajalle jää riittävästi aikaa. Pitkät koulupäivät ja haastavat opinnot kuluttavat nopeasti ihmisen loppuun, mikäli ei muista välillä akkuja ladata. Suosittelen myös, että lähdet mukaan koulun ja opiskelijayhdistysten tapahtumiin ja otat luokkatoverisi mukaan. Opiskelusta tulee mieluisampaa yhteisönä ja ystävien kanssa, jolloin myös tehtävien ongelmaratkaisussa et jää yksin.

Helsingin Insinöörit järjestävät kaksi korkean teknologian seminaaria, joihin myös opiskelijat ovat tervetulleita. Tilaisuus on erinomainen esimerkiksi tulevan työnantajan kanssa verkostoitumiseen. Helsingin Insinööreillä on myös nuorille insinööreille tapahtumaa HI-nuorten järjestämänä. Lisätietoa näistä saat UIO:n kautta, kun tapahtumat tulevat julki. Lisäksi Insinööriliitolla on monia tapahtumia tiedossa jäsenilleen. Esimerkiksi kesällä kokeiltiin ensimmäistä kertaa stand-uppia ja viinin maistelua etäyhteyksien avulla. Insinööriliitto myös valvoo etujasi sekä edistää ja kehittää insinöörikulttuuria ympäri Suomen yhteistyössä Insinööriopiskelijaliiton kanssa. Liiton jäsenyys kannattaa aina.

LIITON JÄSENYYS KANNATTAA AINA

Työelämän puolella kevät ei ole ollut helppo johtuen koronaviruksen aiheuttamasta pandemiasta. Lomautukset ja irtisanomiset ovat iskeneet myös insinöörikuntaan vahvasti. Tulevaisuus näyttää kuitenkin viimeinkin valoisammalta ja täytyy muistaa, että insinöörejä tarvitaan aina. Syksy tuo tullessan monia tapahtumia, mikäli pandemian toinen aalto ei aiheuta uusia rajoituksia.

6

Nähdään syksyllä!

Tero Hakala Helsingin Insinöörit Hallituksen jäsen


jäsenpalsta Mikä ihmeen jäsenpalsta? Jäsenpalsta on Metropolian opiskelijoiden oma palsta UIOTUS-lehdessä johon voit lähettää pienimuotoisia ilmoituksia tai viestejä. Viestit voivat koostua max. 240 merkistä tai 3 lausetta pitkiä.

Mitä nämä viestit voivat sisältää?

Ne voivat sisältää kaikkea mielipideilmaisuista seuranhakuilmoituksiin, eikä niissä tarvitse käyttää omaa nimeä, sillä nimimerkkikin käy.

Minne voin lähettää kyseiset viestit?

Lähetä viestiä osoitteeseen uiotus@uio.fi otsikolla JÄSENPALSTA.

Me tehdään yhdessä insinöörityö näkyväksi. Tuu mukaan meidän jengiin! HI:n hallitus www.helins.fi

fb @helsingininsinoorit

ig @helsingininsinoorit

77


tapahtumat Elo

20.8. Lännen Nopein appro (Jenkins ry) 26.8. Getaway appro (O’Diako) 27.8. Tursajaiset & Esileikki (HTO ry) 29.8. Vuosijuhlat HTO ry 45 v (HTO ry)

Syys

2.9. Myrtsiappro (AOK ry) 3.9. Idän Munajahti -appro (UIO ry) 9.9. Kehärata-appro (ALBO ry & MYRO ry) 10.9. Umpimähkä (HTO ry) 11.-12.9. Original Student Festival (Bileinsinöörit, etc. 17.9. SivuAineAppro (Bileinsinöörit) 23.9. Fuksiaiset (METKA) 24.-25.9. ASTin-risteily (IOL, Länsi-Suomen Insinööriopiskelijat) 29.9. MetroSport (METKA) 30.9-1.10. Helsinginkadun appro (Bileinsinöörit)

loka

3.10. Tursassitsit (UIO ry) 5.10. Appresso (KaMa ry & MysteRy ) 6.10. RatikkAppr6 (Demoni ry) 8.10. BAR20 (MYRO ry) 13.10. Craft Beer Approt (Pore ry & UIO ry) 21.10. M-Juna Appro (Trombi ry)

marras 1.-3.11. 28.11.

Kaljaasi-risteily (METKA, HELGA, O’Diako, Laureamko) Jalon Joulun Juhla (UIO ry)

Tykkää myös Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden Facebook-sivusta saadaksesi lisätietoa syksyn tapahtumista. Facebookista löytyy myös ryhmä nimeltä “UIO:n bilelista”. Liity, ja saa tietoa bileistä ja tapahtumista ensimmäisten joukossa!

8


99


OPISKELIJAHAALARIT Lähes jokaisen opiskelijan vaatekaapista löytyy opiskelijarientoihin soveltuva vaatekappale, haalarit. Opiskelijahaalarilla on monia funktioita. Se luo yhteenkuuluvuuden tunnetta oman alan opiskelijoiden kesken. Haalarin perusteella on helppo tunnistaa minkä alan opiskelija missäkin temmeltää. Se toimii myös suojana kaikenmaailman roiskeita vastaan. Ja niiltähän ei kaikenkarvaisissa opiskelijatapahtumissa voi välttyä,

MIssäs niitä opiskelijahaalareita sitten käytetään? Enimmäkseen opiskelijabileissä. Mitä suuremmat pippalot on kyseessä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kaikilla on haalarit päällä. Yleensä tapahtuman kuvauksesta selviää minkälaisessa varustuksessa on tarkoitus olla.

10 10

On niitäkin tapahtumia nähty, joissa on ollut vain muutamalla hassulla haalarit ja loput ovat olleet ”siviileissä”. Bileitä ei tietenkään kannata jättää sen takia väliin ettei tiedä mitä laittaisi päällensä.


Tunnista insinööri

Haalareiden värit vaihtelevat yleensä opiskelupaikan tai alan mukaan. Haalareiden värityksen tarkoitus selviää yleisesti kysymällä. Tässä kuitenkin muutamat tekniikan alan haalarit.

Valko-oranssit “KINDERIT” Tekniikan alojen yleishaalarit Metropoliassa. Näitä haalareita käytetään yleisesti Myyrmäen kampuksella, mutta voidaan tavata myös muualla.

Vihreä-oranssit Rakennusalaa opiskelevien insinöörien haalarit voit bongata Myllypuron kampukselta.

tummanSiniset liiloilla hihoilla Tieto- ja viestintätekniikkaa ja tuotantotaloutta opiskelevien insinöörien haalarit voit löytää Karamalmin ja Myyrmäen kampukselta.

Vihreä-punaiset Bio- ja kemiantekniikkaa opiskelevan opiskelijan voit huomata kyseisistä haalareista. Alaa opiskellaan Myyrmäen kampuksella.

Limenvihreä-tummansininen Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijan voit huomata kyseiseistä haalareista. Nähdään yleisesti Myyrmäen kampuksella.

1111


Baarivinkit jokaiselle M MYYRMÄKI

Bar Femma

Tämä Myyrmäen aseman kupeessa oleva baari on tarjonnut jo vuosien ajan kurkun kosteuttajaa uurtaville opiskelijoille ja on tämän takia suuressa suosiossa varsinkin insinööriopiskelijoille.

•Hinta: ££

+ iNSINÖÖRIOPISKELIJAKORTILLA HINTA: £

•sijainti: 5/5

KARAMALMI

O’Learys Sello Tämä Sellossa sijaitseva sportsbar & reustarant Oli vuosien ajan Leppävaaran opiskelijoiden suosiossa. Myös Karamalmin kampuksen opiskelijoille O’Learys on tuttu kohde.

•Hinta: ££ •sijainti: 3,75/5

+ jUNA-ASEMAN VIERESSÄ ja lähellä kampusta

+ Sellon kupeessa, mutta n. 3.5 km päässä kampuksesta.

•Viihtyvyys: 4/5

•Viihtyvyys: 4,75/5

+ terassi, siisti sisätila, biljardi

+ tILAVA,erittäin SIISTI, shuffleboard, biljardi

+ Karaoke löytyy!

The Happy red onion

Pub Pintstop

Tämä Myyrmäen aseman kupeessa myös sijaitseva ravintola-nightclub tunnetaan paremmin nimellä “dondo”. On suuressa suosiossa opiskelijoiden keskuudessa.

Tämä karamalmin kampuksen lähistöllä sijaitseva pubi on ulkonäostään huolimatta upea pubi janoisille opiskeloijoille ja miksei dartsin pelaamiselle?

•Hinta: ££

•Hinta: £ •sijainti: 4,5

*iNSINÖÖRIOPISKELIJAKORTILLA alennuksia

•sijainti: 5/5 + jUNA-ASEMAN VIERESSÄ ja lähellä kampusta

•Viihtyvyys: 4,5/5 + Iso sisätila, erittäin siisti, mukavat istumapaikat

12 12

+ lähellä kampusta ja julkista liikennettä

•Viihtyvyys: 3,75/5 + siisti, biljardi, darts


Metropolian kampukselle MYLLYPURO

Biljardi Bar Fiesta Biljard Bar Fiesta tarjoaa Kontulan ostarin kupeessa mahdollisuuden paeta opiskelustressiä hetkeksi. Biljardin lisäksi baarista löytyy myös paljon muita aktiviteetteja, opiskelija ystävälliset hinnat sekä mitä mukavin henkilökunta.

ARABIA

Ravintola Olotila Tämä ravintola on ansainnut paikan listastamme hyvän juomavalikoiman, ystävällisen palvelun ja tunnelmallisuutensa takia. Varmasti sopii myös eksyneille opiskelijoille.

•Hinta: ££ •sijainti: 4/5

•Hinta: ££ •sijainti: 4,25/5

+ pienen matkan päästä kampuksesta, mutta julkisen liikenteen vieressä.

+ pienen matkan päästä kampuksesta mutta julkisen liikenteen lähettyvillä.

•Viihtyvyys: 4,5/5

•Viihtyvyys: 4,5/5

+ siisti sisätila, biljardi

+ Hyvät ulkopöydät, siisti sisätila

Jyvänen Myllypuro Tämä kampuksen vieressä sijaitseva ravintola on ansainnut paikan listallamme viihtyvyytensä vuoksi. Eikä siinä kaikki, sillä Jyvänen tarjoaa laajan juomavalikoiman ja osaavan henkilökunnan.

•Hinta: ££ •sijainti: 5/5 + kampuksen sekä metron vieressä

•Viihtyvyys: 4,5/5 + terassi, siisti sisätila

Oljenkorsi Tunnettu tapahtumistaan, juomavalikoimastaan, viihtyvyydestään ja ystävällisestä henkilökunnasta.Suosittelen kokeilemaan. Kippis!

•Hinta: ££ •sijainti: 4,25/5 + pienen matkan päästä kampuksesta mutta julkisen liikenteen lähettyvillä.

•Viihtyvyys: 4,75/5 + terassi, siisti sisätila, pelejä, tapahtumia

13 13


Millaista on seurustella insinöörin kanssa? “Ihastu insinööriin...? Niin varmaan.. tietävätkö ne “insinöörit” edes mikä on parisuhde???” Aivan. Tämän takia kysyimme henkilöiltä jotka seurustelevat insinöörin kanssa. Tässä heidän mietteitään... No aloitetaanpas.. näin kertoo eräs kommentoija Vantaalta:

“Perseestä”

Seuraavana meillä on vuorossa kaksi kommentoijaa Helsigistä: “Ajattelee liikaa “Se vaan on parasta <3” järjellä ja liian vähän tunteella” tunteella” Insinöörillä on tapansa.. eihän..? seuraavana on vuorossa muistilista insinöörin kanssa seurustelevalle: • Muista, että hän ei voi sille mitään. • Jos haluat tehdä häneen vaikutuksen, vaihda itse sulake tai talvirenkaat. • Vetoa aina järkeen äläkä tunteeseen” • Jos haluat hänen osallistuvan ruuanlaittoon, osta hänelle sähkökäyttöinen pastantekokone” Muistilistat ovat tärkeitä. Eräs lukijamme Espoosta kertoo plussia ja miinuksia:

14 14

- “taitavia korjaamaan, ja hajottamaan, esineen ku esineen” - “aina valmiita baarikierrokselle tai kolmelle” - “hyvä viinapää nii ei haittaa vaik itel olis huono”

- “insinöörien vitsit, joskus tosin ne on nii tyhmiä et ne on hauskoja” - “yleensä kaikki esineet pitää purkaa jossain vaiheessa osiin ihan vaan koska ne voi”


IOL terveiset Opinnot alkavat jälleen syksyn saapuessa ja poikkeuksellisten aikojen jälkeen on aika palata koulun tuomaan arkirutiiniin. Arki tosin voi poiketa paljon siitä mihin olemme tottuneet aikaisempina vuosina. Korkeakouluopinnot ovat muuttuneet vuosien aikana hyvin paljon lähiopetuksesta myös kohti monimuoto-opetusta. Nykyään monipuolinen etäopetus onkin kerännyt suosiota lähiopetuksen rinnalla. Keväinen pandemia kuitenkin muutti asioita hyvin paljon lyhyessä ajassa, kun kaikki lähiopetus piti lopettaa estääksemme lähikontaktit ja viruksen leviämisen kouluissa. Onnittelenkin tässä vaiheessa uusia opiskelijoita opiskelupaikan saamisesta. Tulevasta syksystä onkin tärkeää ottaa kaikki opetus ja ohjeistus irti, mitä on vain mahdollista saada pysyäkseen uusien toimintatapojen mukana.

Lähiopetuksen mahdollisesti muuttuessa etäopetukseksi onkin hyvä motivoitua opiskeluun myös kotona ollessaan. Suosittelen kodin lisäksi kokeilemaan muitakin paikkoja etäopiskeluun, jos kotona tuntuu olevan liikaa häiriölähteitä. Koulurutiinin helpottamiseksi syksyllä on luvassa paljon erilaisia tapahtumia. Perinteisten tapahtumien lisäksi tulee olemaan myös keväältä siirrettyjä tapahtumia. Tapahtumat ovat yksi hyvä tapa ryhmäytyä luokkakavereiden kanssa. Kannustankin hankkimaan uusia tuttavuuksia opiskeluajan aikana, ja voitkin huomata lopussa tuntevasi uusia ihmisiä ympäri Suomea. Tämä onkin parasta aikaa kerätä hyviä kokemuksia ja muistoja. Suosittelen myös lämpimästi lähtemään opiskelijatoimintaan mukaan! Itse olen opiskelijatoiminnan kautta päässyt tekemään paljon uusia asioita ja tutustumaan opiskelijoihin muilta paikkakunnilta.

Toivotankin itseni sekä Insinööriopiskelijaliiton puolesta kaikille aloittaville sekä jatkaville opiskelijoille mukavaa opiskeluaikaa. Tulen myös itse näkymään syksyllä kouluillanne ja tapahtumissanne, joten rohkeasti saa tulla juttelemaan lappilaisen kanssa.

Kemiläisin terveisin

Markus Visuri Insinööriopiskelijaliitto IOL ry Hallituksen jäsen

15


Metropolia-suomi sanakirja

A

Alumni = Oppilaitoksessa aikaisemmin opiskellut opiskelija tai sivuun jäänyt aktiivi Aktiivi = Paljon järjestötoiminnassa mukana oleva opiskelija Approt = Tapahtuma missä on tapana kiertää baareja/ravintoloita ja ansaita leimoja joita vastaan saat haalarimerkin

D

Dondo = The Happy Red Onion, baari Myyrmäen juna-aseman vieressä

E

Excursio = Hyöty- ja huviretki teollisuuden kohteisiin, jossa on tarko- itus tutustua yritykseen

F

Femma = Bar Femma Nightclub, baari Myyrmäen ju na-aseman vieressä Fuksi = Ensimmäisen vuoden opiskelija Fuksiaiset = Ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestet- ty tapahtuma jossa kierretään rasteja

H

HOAS = Helsingin seudun opiskelijoiden asunto-säätiö HOPS = Henkilökohtainen opintosuunnitelma HSL = Helsingin seudun liikenne HTO ry = Helsingin Tekniikan Opiskelijat, tekniikan opiskelijoiden opiskelijayhdistys

I

Insinööri = Tekniikan alan moniosaaja, kaikkitietävä jokapaikan höylä IOL = Insinööriopiskelijaliitto

J

Jäärä = Vanha aktiivi, aina kommentoimassa kuinka ”kaikki oli ennen kunnollista”

K

Kaljaasi = Suomen suurin yksittäinen opiskelijaristeily Kaljaralli = Leikkimielinen kilpailu jossa yhdistyy urheilu sekä juominen 16 16


Metropolia-suomi sanakirja

Kela = 1. Kansaneläkelaitos 2. Sähkö­tekniikan ja elektroniikan kom-

ponentti

M

METKA = Metropolian opiskelijakunta

Mauno = Poro ja myös UIO:n maskotti

N

Noppa = 1. Opintopiste 2. 6-kulmainen sekä numeroinen heitettävä objekti

O

OMA = Metropolian tietojärjestelmä jonka avulla hallitaan mm. omia opintosuorituksia, ilmottaudutaan kursseille tai läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle sekä suunnitellaan opintoja Opy = Opiskelijayhdistys

S

Sitsit = Juoma-, ruoka- sekä laulupitoinen akateeminen pöytäjuhla Speksi = Humoristinen Laulunäytelmä, jossa impovisaatio on huipussaan

T

Tursas = Ensimmäisen vuoden tekniikan alan opiskelija Tutor = Vanhempi opiskelija joka opastaa sinut opiskelijakulttuurin saloihin Tuudo = Korkeakouluopiskelijoiden opiskelua tukeva mobiilisovellus josta löydät mm. lukujärjestyksen, digitaalisen opiskelijakortin jne. Toastmaster = Sitseillä laulunjohtaja, tunnelmanluoja sekä Ylin valta, jonka sana on laki

U

UIO ry = Uudenmaan Insinööriopiskelijat, ammatillinen opiskelijayh- distyksesi

Z

Zone = Ammattikorkeakoulujen liikuntapalvelut

17 17


Mikä ihmeen UIO RY? Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry, tuttavallisemmin UIO. UIO ry on Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistys, joten Insinööriliiton jäsenenä olet myös UIO:n jäsen. Yhdistyksen toimintaan sisältyy niin pieniä kuin isojakin tapahtumia, esimerkiksi Idän Munajahti -appro, joka perinteisesti järjestetään keväällä. UIOTUS-lehti julkaistaan kolme kertaa vuodessa. Keväällä vapun aikaan UIO ry järjestää Poikkitieteellisen Mölkyn ja vappupäivän vappubrunssin. Yhdistys tekee myös tärkeää edunvalvontaa ajamalla insinööriopiskelijoiden etuja.

Miksi sinun pitäisi liittyä jäseneksi?

Jäsenenä saat käyttöösi Insinööriliiton tarjoamat edut, kuten matkavakuutuksen, asiantuntijapalvelut työnhakuun ja työsopimusasioihin, alennuksen insinöörilakista, KOKO-työttömyyskassan, lakimiespalveluja ja joukon muita etuja member+ -palvelusta. Jäsenenä saat käyttöösi myös UIO ry:n tarjoamat paikalliset edut, joihin lukeutuvat haalarialennus oranssi-valkoisista haalareista ja Karamalmin kampushaalareista, alennetut hinnat UIO ry:n tapahtumiin, UIOTUS-lehti, insinöörilakin yhteistilaus vapuksi, koulutukset ja kahvia toimistolta. Lisää tietoa löydät osoitteesta www.uio.fi/jasenyys Opiskelijajäsenyyden hinta on 30 €, ja jäsenyys kattaa korkeintaan viiden vuoden opiskeluajan.

18 18


Mukaan toimintaan?

Jäsenistöllämme on mahdollisuus liittyä toimikuntiimme yhteyshenkilönä, ja sitä kautta päästä liiton järjestämiin koulutuksiin esim. YH0. Eri toimikunnat myös palkitsevat jäseniään eri tavoin. Toimikuntiin, yhteyshenkilöksi, pääset hakemaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen hallitus@uio.fi

Hallitukseen?

Jäsenillä on oikeus osallistua yhdistyksen syyskokoukseen jossa äänestään uusista hallituksen jäsenistä. Kuka tahansa jäsen voi asettua ehdolle hallitukseen, johon valitaan 12 jäsentä erilaisiin vastuualuesiin, joita ovat mm. Edunvalvonta, viestintä, tapahtumat ja työelämä.

19 19


Nimi: Saana Lappalainen Vastuualue: Puheenjohtaja vUOSIKURSSI: 2018

Nimi: Elias ruohomäki Vastuualueet: varaPuheenjohtaja & jäsenpalvelut

vUOSIKURSSI: 2017

Nimi: JONI RÄMÄ Vastuualueet: varaPuheen-

Nimi: Valtteri siljander Vastuualueet: rahaston-

johtaja & yhdistysyhteistyö

hoitaja & opiskelijahaalarit

vUOSIKURSSI: 2017

vUOSIKURSSI: 2019

Nimi: NINA LAMPONEN Vastuualueet: SIHTEERI & VIESTINTÄ vUOSIKURSSI: 2019

Nimi: Eetu rannikko Vastuualueet: ICT, uiotus & VIESTINTÄ vUOSIKURSSI: 2019

HALLiTUS 2020 Nimi: KARITA KAUPPI Vastuualue: TAPAHTUMAT vUOSIKURSSI: 2017

Nimi: ELISA KOIVISTO Vastuualue: TAPAHTUMAT vUOSIKURSSI: 2018

Nimi: TOMI kolehmainen Vastuualue: kulttuuri vUOSIKURSSI: 2019

Nimi: Olli eerikäinen Vastuualue: edunvalvonta vUOSIKURSSI: 2018

Nimi: RIINA KARJALAINEN VastuualueET: Jäsenpalvelut & YH vUOSIKURSSI: 2017

Nimi: hERMANNI HUTTUNEN VastuualueET: TYÖELÄMÄ & UIOTUS vUOSIKURSSI: 2018

20 20


Liity jäseneksi Insinööriopiskelijaliitto Opiskelijana liityt Insinööriliittoon Insinööriopiskelijaliiton ja sen paikallisyhdistyksen kautta. Insinööriopiskelijaliitto valvoo erityisesti insinööriopiskelijoiden etuja ja pitää yllä kunniakkaita insinööriopiskelijaperinteitä luoden tietysti myös uusia! Kiinnostuitko? Liity insinööriopiskelijaliiton jäseneksi qr-koodin kautta --->

SOme

Discord

Discord kanavamme toimii tiedotuskanavan lisäksi hengailu-, pelaamis-, kisa ja apukanavana missä kaikki ovat tervetulleita.

Facebook

Facebook on yksi päätiedotuskanavistamme jossa saat tietoa tapahtumistamme, tiedotuksistamme sekä muista tärkeistä asioista.

Instagram

Instagramista löydät tapahtumien lisäksi muita ilmoituksiamme sekä kuvia toiminnastamme.

Linkedin

Linkedinistä löydät työelämään kohdistuvia postauksia sekä tiedotuksia.

Twitter

Twitteristä löydät ilmoituksiamme ja kurkkauksia toimintaamme.

21 21


KIVA 22 22


KoVA 23 23


UUDENMAAN INSINÖÖRIOPISKELIJAT UIO RY

MISSÄ? Leiritie 1, 01600 Vantaa Huone MMA128

ota yhteyttä Uudenmaan insinööriopiskelijat UIO ry // PL 4071 Metropolia www.uio.fi // uio@uio.fi // etunimi.sukunimi@uio.fi

24


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.