01/19

Page 1

U US UII TTUS 1 2/2015 / 2019

UUDENMAAN UIO UIO RY R Y U U DENM A A N I NSINSINÖÖRIOPISKELIJAT I NÖ Ö R IOPIS KE LIJAT

testiryhmällä Testissä jallujälkkäreitä

Tarinaa inssicooperilta

Nasse napisee jälleen!

s.10

s.14

s.23

1


Sisällysluettelo pääkirjoitus PUHEENJOHTAJAN PALSTA 4Towers hihi-palsta Testiryhmä Uusi hallitus Inssicooper Kiva/Kova Insinöörin pirkkaniksit Turinaa tuopposelta Paperimauno Jäsenpalsta Nassen napinat

2

4 5 6 8 10 12 14 16 18 19 20 22 23


Julkaisija:

Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry Vanha maantie 6 // 02650 Espoo // 044 067 0027 uiotus@uio.fi // www.uio.fi

päätoimittaja: Eero Muikku Taitto:

Eero Muikku

Painotalo:

Kopio Niini

3


Pääkirjoitus

Nyt se aika sitten tuli. Viimeinen UIOTUS minun käsistäni on valmis. Hiukan haikeana tätä kirjoitellessani voi vain todeta että kyllä aika kuluu nopeasti. Silti positiivisin tuntein luovutan vastuun tästä lehdestä seuraavalle. Vuoden aikana tuli opittua kaikenlaista ja seuraava UIOTUS oli joka kerta edeltäjäänsä parempi. Tämän toimen ohella opin käyttämään muitakin Adoben sovelluksia, joten tämä oli mielestäni täysin kannattava seikkailu. Kuten taisin ensimmäisessä numerossani todeta, oli lähtötasoni täysi nolla. Parhaita hetkiä lehden kanssa oli kenties ne, kun pääsi viestintätoimikunnan kanssa

4

puuhastelemaan ja palaveeraamaan hulluja ideoita. Osa jäi vain naurun tasolle ja osa päätyi oikeasti sivujen väliin. Mitä kaikkea tässä tuli sitten tehtyä? Tuli osallistuttua testiryhmään, otettua valokuvia, lähdetty tuopille puhtaasti sen takia että saataisiin kirjoitettua juttu lehteen. Ehkä myös osittain sen takia että kaverien kanssa on kiva mennä tuopilliselle. Mihin tästä nyt sitten seuraavaksi? Minun kohdallani suunta on vuoden 2019 Insinööriopiskelijaliiton hallitusta ja toivon mukaan sen rinnalla koulusta valmistuminen. Ei sitäkään hetkeä osannut näin nopeasti joutuvan katsoa vastaantulevaksi. Aktiivitoimintaan mukaanlähteminen

vähän niinkuin toi mukanaan aikahypyn. Mutta hauskaa oli ja mitään en kadu. Kuten jo alussa totesin, on aika haikeana luovuttaa UIOTUS seuraaviin osaaviin käsiin. Minä toivon että sinä, lukija olet nauttinut näistä viime lehdistä yhtä paljon kuin minä niiden tekemisestä.

Eero Muikku


Puheenjohtajan palsta Hei vaan kaikki! Jopas on jännittävää päästä kirjoittamaan UIOn puheenjohtajana, kun vielä reilu vuosi sitten UIO oli minulle tuiki tuntematon. Siitä huolimatta viimeisen vuoden aikana tästä yhdistyksestä on tullut minulle erittäin tärkeä ja rakas. Odotan innolla monia asioita tulevalta vuodelta, kun juhlaa tuntuu olevan joka suunnalla. On Insinööriliiton 100 vuotisjuhlavuosi, imppulakki täyttää 50 vuotta, unohtamatta meillä Helsingissä järjestettäviä Insinööriopiskelijapäiviä!! Insinööriliiton 100 vuotisjuhlavuosi mainitaan tänä vuonna ehkäpä kerta tai kaksi liikaa. Tältä ainakin tuntui ajoittain jo viime syksynä, mutta onhan se kuitenkin jokaisen maininnan arvoinen saavutus, joten nyt haluaisin ottaa hetken ja pohtia, mitä IL 100v tarkoittaa UIOlle ja minulle itselleni.

IL 100v on koko maan laajuinen juhla, joka monella tapaa tuo jäsenjärjestöjä sekä paikallisyhdistyksiä ympäri Suomea lähemmäksi toisiaan. Haluaisin tarttua juurikin tähän yhdistävään tekijään ja siinä piilevään voimavaraan. Tämän hetken puhutuin aihe Metropoliassa on ehdottomasti kampusmuutto, saatat ehkä jopa löytää tästä Uiotuksesta maininna tai kaksi siihen liittyen. Mutta tiesitkö että emme ole ainoita keitä mietityttää kysymykset tilan puutteesta, tai ketä pelottaa josko opetuksen laatu kärsii muutoksen takia? Lännessä päin Porin Insinööriopiskelijat PIO ryn jäsenet pohtivat aivan samoja asioita viime syksynä heidän kampuksen muuttaessa uusiin tiloihin. Haluan kuulla ja oppia heidän kokemuksista, sillä jos voimme välttää pyörän uudelleen keksimistä, niin eikö se kannattaisi?

Toinen lähes yhtä puhutteleva aihe, ainakin meillä UIOssa, on maaliskuussa järjestettävät insinööriopiskelijapäivät. IOPn järjestelyt alkoivat jo viime keväänä ja on ollut todella mielenkiintoista olla mukana suunnittelemassa tämän kokoluokan tapahtumaa. Nyt kun on enään pari kuukautta itse tapahtumaan niin alkaa jo vähän jännittää, mutta onneksi ihan hyvällä tavalla. IOPlla nähdään!

Silja Kario

5


Mitä 4Towers tekee? 4Towers on Metropolian elektronisen urheilun kerho, jonka tavoitteena on saada opiskelijat innostumaan pelaamisesta ja sitä kautta mahdollistaa opiskelijoille pelaaminen koulun ohella. 4Towers on mukana tapahtumissa ja järjestää resurssien mukaan omia.

Mistä idea 4Towersille lähti? 4Towers lähti käyntiin Vade Kukkolan tekemästä ponsista METKAlle, josta sitten tammikuussa 2018 lähettiin rakentamaan toimintaa työryhmän voimin ja huhtikuussa laitettiin sitten virallisesti kerho pystyyn.

Miten toimintaan pääsee mukaan? Kerhon hallitukseen voi hakea aina keväisin, mutta hyviä ideoita otetaan aina vastaan ja apukäsille on aina käyttöä varsinkin jos erikoisosaamista löytyy. Myös aktiivisille pelaajille, jotka ottaa porukan mukaansa on aina paikkansa porukassa esim. 4Towers Discord -kanavalla. Mitä pelejä tiiminne pelaavat tällä hetkellä?*Tällä hetkellä ollaan panostettu Counter-Strike: Global Offensive -peliin, mutta halutaan jatkossa laajentaa pelien määrää ja mahdollisesti

6

myös joukkueiden määrää peleissä. Tärkeintä olisi kuitenkin saada aktiiviset pelaajat esille, jotta voidaan edistää asioita kerhona.

Onko teillä ollut turnauksissa menestystä? Nyt syksyllä 3 joukkuetta osallistui Counter-Strike: Global Offensive pelin Opiskelijoiden SM-kisoihin. Niistä yksi (HANAA) pääsi Finaaliin asti. Myös 2 muuta joukkuetta pärjäsi erittäin hyvin ja päästiin näkemään huippu suorituksia. Metropolia oli kisoissa näyttävästi esillä ja saatiin positiivista näkyvyyttä. Lopulta kuitenkin pelaajat hoitaa homman ja me kerhona yritetään mahdollistaa osallistuminen. Turnaus kuitenkin näytti sen, että Metropoliasta löytyy hyviä pelaajia.

Onko jatkossa suunnitteilla muita pelejä? On, seuraa meitä somessa tai liity Discord kanavalle niin saat tietää ensimmäisten joukossa.

Onko mitään mitä haluatte kertoa lukijoillemme? Tervetuloaa mukaan ja ottakaa aikaa pelaamiselle. GL HF


IOL Terveiset

Opiskelijat ja opiskelijayhdistykset kampusmuutoksen keskellä Monissa ammattikorkeakouluissa on tällä hetkellä käynnissä mittavia kampusuudistuksia ja suunnitelmia toiminnan tehostamiseksi. Leikkaukset rahoituksessa ovat olleet kovia ja tarve uudistua sekä säästää rahaa on suuri. Tätä pyritään ratkaisemaan uusilla kampuksilla sekä muuttamalla opetussuunnitelmia rahoituksen mukaiseksi. Esimerkiksi Metropoliassa on käynnissä siirtymävaihe 20 toimipisteeltä neljälle kampukselle vuoteen 2019 mennessä. Kampusmuutot eivät kuitenkaan ole onnistuneet täydellisesti. Myöhässä olevat rakennusprojektit sekä alimitoitetut tilat luovat ongelmia jo nyt. Uudistuksissa ei ole osattu ottaa huomioon koulujen monialaista opetusta, sekä halu tuottaa etäopetusta on ajanut tilojen pienennystä ja siirtänyt opetusta verkkoon. Etäopetus ei kuitenkaan tuo tarpeeksi tukea opiskelijoille aineissa,

joissa on tärkeää tehdä asioita konkreettisesti. Toinen tärkeä asia joka kuitenkin unohtuu helposti kampusmuutoksissa, on opiskelijayhdistysten omat tilat toimia ja luoda opiskelijakulttuuria ammattikorkeakouluihin. Opiskelijakunnat, yhdistykset, killat ja kerhot tarvitsevat tiloja toimiakseen ja luodakseen yhteisöllisyyttä koululle. Kyseiset tahot tuovat paikallisesti ammattikorkeakoululle vetovoimaa toiminnallaan ja houkuttelevat uusia yhteistyökumppaneita sekä motivoituneita opiskelijoita koululle. Näitä tiloja ei kuitenkaan ole muistettu kampusuudistuksissa ja jälkikäteen niiden saaminen on haastavaa. Opiskelijoilla ja varsinkin vaihto-opiskelijoilla olisi myös halua käyttää koulun tiloja myös myöhään illalla tai jopa kellon ympäri, sillä opiskelu ei ole kaikille mahdollista päivällä esimerkiksi töiden takia.

Vaikka opiskelun pitäisi olla päätoimista ja mahdollista tuilla, se ei sitä silti ole kaikille. Ammattikorkeakoulujen tulisi tulevaisuudessa ottaa paremmin huomioon erilaisilta taustoilta tulevat opiskelijat ja kykynsä mukaan tukea heidän oppimistaan ja valintoja paremmin.

Tero Hakala Puheenjohtaja Insinööriopiskelijaliitto IOL ry

7


HIHI-palsta

Työmarkkinaedunvalvonta on monille varmasti etäiseltä kuulostava käsite, eikä sitä ilman asiaan paneutumista äkkiseltään välttämättä osaisi edes määritellä. Helsingin Insinöörit HI ry:ssä toimii työmarkkinajaos, jossa eri yritysten luottamusmiehet ja muut asiasta kiinnostuneet tapaavat toisiaan sekä keskustelevat edustamiensa alojen ja yritysten kuulumisista. Luottamusmiehet tuovat tietoa työpaikoilta liittoon päin, että miten siellä asioita hoidetaan ja mitä mieltä jäsenet ovat asioista. Osa luottamusmiehistämme toimii myös neuvottelujärjestöjen taustaryhmissä, joiden kautta vaikutetaan suoraan TES-neuvotteluihin. Joka kerta kun TESsistä neuvotellaan, se neuvotellaan kokonaan uusiksi, eikä mikään kirjaus tule silloin annettuna. Tästä syystä joitain kirjauksia tulee lisää ja jotkin kirjaukset lähtevät pois, kun neuvottelupöydässä käydään kauppaa. Eli jos työpaikalla on omaksuttu jotain hyviä yleisiä käytäntöjä tai tehty miellyttäviä paikallisia sopimuksia, niin niistä kannattaa ehdottomasti antaa

positiivista palautetta luottamusmiehelle sekä kehottaa häntä kertomaan asiasta eteenpäin liitossa. Päinvastaisessa tilanteessa kannattaa myös antaa palautetta, ja kysyä mitä liitosta on sanottu huonoista sopimuksista. Hyviksi havaituista käytännöistä voi tulla ehdotus yleisiksi TESsin ehdoiksi, ja siirytä peräti yhdeltä alalta muidenkin alojen käytännöksi, jos se saa sopivasti tuulta alleen. Pääasia on, että luottamusmiehille ja sitä kautta liitoille annetaan palautetta toiminnastaan, jotta sitä voidaan kehittää eteenpäin, ja jotta tiedetään mitä kentällä ihmiset oikeasti ajattelevat asioista. Jokainen liiton jäsen voi tätä kautta vaikuttaa liiton toimintaan ja edistää sitä kautta omaa edunvalvontaansa.

Hyviksi havaituista käytännöistä voi tulla ehdotus yleisiksi TESsin ehdoiksi

8

Tuomas Hara


TIETOA, TAITOA, INSINÖÖREISSÄ AITOA

Käy kurkkaamassa avoimet työpaikkamme osoitteessa cgi.fi/ura >


Testiryhmä Jallujälkkärit Testiryhmämme koostui tällä kertaa kolmen kokin koplasta. Se päätyi tällä kertaa valmistamaan erinäisiä jaloviinapohjaisia jälkiruokia, kavereiden kesken jallujälkkäreitä. Jälkiruuat olivat seuraavanlaiset:

Jallujäätelö Vanilijajäätelöä appelsiini-suklaa-jallukastikkeella.

Suklaajallupirtelö Perinteinen suklaapirtelö ”lorauksella” jallua mauksi. Piti sisältää kahvia.

vanilija-Jallu kerroskiisseli Kaksikerroksinen kiisseli jonka pohjakerros koostuu maito-vanilijakiisselistä ja ylempi kerros jaloviinasta sekä vaaleasta glögistä.

Bonusjälkkäri - Jaloviinavanukas ”Janukas” Kinuski Jacky Makupala johon sekoitettu jaloviinaa niin paljon kuin purkkiin mahtui.

10


Maistaminen ja fiilikset Jallujäätelö

Suklaajallupirtelö

Kerroskiisseli

Janukas

E:Hyvää, maistuu appelsiiniltä.

E:Krhm, on viinaa

E:Tuoksu hyvä, maku mahtava, omenainen ja jouluinen

E: Maistuu aika miedolta, yllättävää viinan määrään nähden.

S:Hyvää, jallun maku kadonnut.

V:Huomattavasti odotuksia parempaa, liikaa appelsiinia liian vähän jallua.

S: Vähän lorahti, herrajumala. Ei olisi ehkä pitänyt jättää kahvia pois V:Hyvä alotteluruoka, ihan hyvää

Veikattu alkoholipitoisuus

S:Nam. Maistuu jallu, pohjalla oleva vanilijakiisseli tasoittaa makua V:Ei hassumpi, jouluinen joten vastustan koska on marraskuu

S: Maistuu liköörikarkilta, kuninkaalliselta. Jallun maku puskee läpi

V: Vanukkaaksi aika juoksevaa. Helpompaa juoda pillillä kuin lusikalla

Paras Maku Vanilija-jallu kerroskiisseli

Jallujäätelö: Vähäinen/olematon

Paras koostumus Pirtelö

Suklaajallupirtelö: Enemmän kuin mauksi, ei suositella autoileville tai raskaana oleville.

Kerroskiisseli:

Helpoin valmistaa Janukas

Jokaiseen makuun sopivin Jäätelö(Ei maistunut jallu)

Kevyt, vahvempaa kuin jäätelö

Janukas: 50/50

11


Hallitu

12


us 2019

13


Inssicooper

Viileä tuuli Rovaniemen juna-asemalla sai viimeisetkin unihiekat rapisemaan silmistä yöjunalla kuljetun matkan jälkeen. Eri puolelta Suomea saapuneet insinööriopiskelijat kerääntyivät rinkat selässään odottamaan bussia kohti Pyhä-Luoston kansallispuistoa. Ilmassa oli seikkailun tuntua. Vaellus alkoi Pyhätunturin juuresta yhteiskuvan ottamisen jälkeen. Matkan varrella suoritettiin pienissä ryhmissä leikkimielisiä rasteja, esimerkiksi testattiin ensiaputaitoja ja rakennettiin hätämajoitus. Yhdellä rastilla trangia sai uuden käyttötarkoituksen soittimena. Rastit pidettiin yleensä taukopaikoilla, joissa myös ruokailtiin. Turvallisen matkan takaamiseksi oli ennalta määritetty evakuointipaikat ja mukana oli ensiaputiimi. Vaellus sopii hyvin myös ensikertalaisille, koska tahdin voi määrittää itse. Matkaa kertyi noin 32 kilo-

14

metriä, jonka kulkemiseen oli varattu noin 1,5 vuorokautta. Ensimmäisenä päivänä kuljettiin suurin osa matkasta kuruissa ja harjuilla. Heti alkumatkasta vastaan tulivat Uhriharjun portaat, jotka tuntuivat jatkuvan loputtomiin. Maisema tunturin huipulla oli karu, mutta kaunis ruskan värjäämissä sävyissä. Ensimmäisen päivän päätteeksi laskeuduimme Pyhälammen läheisyyteen. Siellä vietimme yön teltoissa. Ennen nukkumaanmenoa kuitenkin syötiin ja vietettiin aikaa nuotion äärellä. Seuraavana päivänä aamupalan ja veryttelyn jälkeen matka jatkui kohti matkan varrella

olevaa kahvilaa. Munkkikahvien jälkeen alkoi viimeinen rutistus kohti Ukko-Luoston huippua. Vaellus huipentui siellä otettavaan yhteiskuvaan. Ukko-Luoston valloituksen jälkeen siirryttiin mökeille. Siellä odotti lämmin ruoka ja päätöstilaisuus, jossa mm. palkittiin parhaiten rasteilla suoriutuneet ryhmät sekä jaettiin stipendit ja haalarimerkit osallistujille. Loppu ilta kului vapaan seurustelun ja saunomisen merkeissä. Kemin vesi virtasi.

Karita Kauppi & Riina Karjalainen


15


Player 1

Kiva

16

∞


∞

Player 2

Kova

17


insinöörin pirkkaniksit I n s s i p i r k k a

Makkarashotti - Jos shottilasit ovat kadoksissa…Ei hätää! Kaiverra makkaraan kolo ja käytä sitä shottilasin sijaan. Näin saat ruuan ja juoman samassa paketissa.

Sukkahousuniksi - Kun pulloosi uppoaa nakki, ota avuksi vanhat kunnon sukkahousut. Laita sukkahousut pullonkaulan päälle suodattimeksi ja kaada pullon sisältö toiseen astiaan. Näin pääset nakista eroon!

Budjettisisustus - Kaipaako asuntosi uutta ilmettä, mutta kukkaro ei anna periksi? Piirrä pahvin päälle (mieluiten löydetty) haluamasi kuvio ja liimaa esim. makaro-

18

neja, herneitä tms. Koita käyttää mahdollisimman erilaisia tarvikkeita. Tuunaa tauluun naru ja laita komistus seinälle.

Hyppytuntien ajanviete - Hypäreitä liikaa? Kynsissä vanhat lakat? Nyt naiset kuulolle (ja miksei miehetkin). Ota mukaan kynsilakanpoistoaine ja kynsilakat ja taitele itsellesi unelmiesi kynnet hypärillä! Näin säästät vapaaaikaa.

ruokaa ennakkoon - Onko koulun ja töiden välillä kiirettä? Etkö kerkeä kokata? Tee hyvänä hetkenä viikon annoskoot jo valmiiksi purkkeihin, pakkaseen ja ota sulamaan tarpeen mukaan.

Torkuttajan turma - Jos sinulla on tapana torkuttaa ja tällä tavalla myöhästyä aamun tunneilta, niin laita puhelimesi lukolliseen boksiin ja avain toiseen päähän huonetta. Kun olet joutunut hakemaan avaimen ja avaamaan boksin sammuttaaksesi herätyksen, et todennäköisesti viitsi enää vuoteeseenkaan mennä.


Turinaa tuopposella Seuraava teksti on seurausta siitä, että toimitus halusi lähteä perinteikkäästi tuopilliselle kirjoittamaan lehtiartikkelia. Jos teksti on mielestäsi sekavaa ja outoa vika ei ole sinussa. Bootissa sentään on vielä kunnol-

tesi muuan nimetön toimituksen

lista. Ei myydä glögiä koska ei ole

jäsen.

joulukuu. Yksi on tästä eri mieltä

Ennen oli kunnollista. Boothillissä bändi alkoi alotella

ja muut tuomitsevat väärän mie-

Kolmas tuoppi lähtee käyntiin. On

soittoa ja hääti meidät paikaltam-

lipiteen.

laules-

myös viiniä! Mutta kuka sellaisia

me joka oli lavalla. Inssipöytäkin

kelee joululauluja myös kesäisin,

Allekirjoittanut

juo? Alkaa tämä juttu tuntua siltä

oli yhä varattu. Perkele. Jatkoim-

eikä näin ollen omaa mielipidettä.

kuin pään sisällä väittelisi kolme

me eerikin kulmaan josta sai glö-

Heti jouluaiheisten asioden joulu-

eri ihmistä. Vieressä henkilö pe-

giä. Nyt viimeinenkin toimituksen

kuun ulkopuolella paheksunnan

lailee oispakaljaa.com-osoittees-

jäsen oli tyytyväinen. Paitsi että ei

perään eräs henkilö alkaa lau-

ta löytyvää yhet vielä-selainpeliä,

ollut, glögi oli kylmää. Perkele. Al-

lamaan vieressäni joululauluja.

kaikkeen sitä jaksaakin aikaansa

lekirjoittanut oli myös tyytyväinen

Olivat sentään sitsilauluversioita

käyttää. Loput alkoivatkin sitten

syystä että Eerikin Kulmasta saa

niin annettakoon anteeksi tämän

pelata jotain McDonalds-simu-

popcornia oluen kanssa. Pienestä

kerran. Mutta vain jos kyseinen

laattoria ja katsellä kämppiä.

voi mies tulla iloiseksi. Asiaan voi

henkilö tarjoaa seuraavan kier-

myös vaikuttaa neljäs tuoppi. Su-

roksen. Ei tarjonnut, perkeleen

McDonalds peli. Tiviläisestä ei

rullista tässä kaikessa on se että

mulkku. Ruudussa on pyörinyt

vaan ole tutalaiseksi. (Suvin mäk-

näitä ei enään uudet pääse ko-

lätkää viimeiset kaksi tuntia mut-

käri meni konkurssiin neljässä

kemaan koska leppävaarassa ei

ta edelleenkään kukaan ei tiedä

vuodessa)

ole juurikaan koulun lähellä baa-

ketkä pelaa tai mikä on tilanne.

reja ja Myyrmäessä on Dondoa ja

Samalla mietitään mcguyver-juo-

Vieressä tuomitaan kuinka hitaas-

Femmaa, mutta ne eivät korvaa

mapelin palauuta. Olisi mukavaa

ti tätäkin juttua saadaan tehtyä, ei

boottia ja EK:ta. Saatika sitten

jos vanhaan boothilliin saisi hen-

saa edes kaljaa juoda rauhassa.

Sipulikanalaa. Sipulikanala, tuo

gitettyä lisää liekkiä. Koodi 3 Face-

Ennen oli kunnollista.

Albertinkadun kampuksesta toi-

book-ryhmä vaatisi uutta verta.

sella puolella tietä ollut pieni kolo

Juuri äsken jaoin linkin loppupo-

Kauheesti koitetaan keksiä aihei-

seinässä josta sai milloin mitäkin

rukalle jotta he voivat kirjoittaa

ta mistä valittaa mutta ei meillä

vaikka tilasit aina samaa. Ikävähän

lisää tekstiä allekirjoittaneen siinä

vissiin mee tarpeeks huonosti.

tässä uhkaa tulla vaikka istun tuo-

epäonnistuttua. Välitöntä palau-

Ratkaisu: selaa FB-ryhmästä kuvia

pillisella n. 50 metrin päässä.

tetta sain mm. kirjoitusvirheistä

huutopurjosta.

yms kielioppivammasta. Ja pas-

Vaikka boothill ei enää olekkaan

kasti jaetusta linkistä. On siis aika

Boothillin ryhmään yritetään lisä-

opinahjon vieressä niin ainakin

hakea kolmas tuoppi.

tä vanhoja tuttuja jotta perinne

vanhojen mielessä ja sielussa

pysyisi yllä. Samalla todetaan että

paikka tulee pysymään.

“Eero ei taaskaan osaa. Jakoi lin-

Facebook ei enää nykyään ilmoita

kin viidesti, koska ei osannut.” To-

jos koodi 3-ryhmään postataan.

1919


Paperimauno

20


Kopiointi- ja tulostuspalvelut Skannauspalvelut Vektorointi ja uudelleenpiirtäminen NiiniPlus-projektipankki Graafiset palvelut www.kopioniini.fi • p. 010 6803 200 • myynti@kopioniini.fi

Edullinen pakettitarjous haalareihin! (Tarjous Koskee vain leppävaaran UIO/LEPO-haalareita)

4 kpl hAALARIMERKKIÄ 30€

lAULUMATTI hAALARIT

Haalarit myy:

21


Jäsenpalsta Jäsenpalstallemme voit lähettää kysymyksiä, seurailmoituksia yms. maan ja taivaan väliltä. Jäsenpalstalle lähetät asiasi osoitteeseen uiotus@uio.fi otsikolla Jäsenpalsta.

Voisiko jäsenpalstalla toteuttaa kysy ekiltä henkisen kysy maunolta osion?

Kysymykset maunolle: Milloin vappu?

Vappuhan tunnetusti ei lopu, se vain päivittää statuksensa kerran vuodessa.

aikasempina vuosina tuli minusta jollain hashtagilla vähän huono kuva.

Tähtikyselyihin ei kehtaa vastata kun nykyään pitää näyttää nuorille esimerkkiä ja tästä johtuen alkoholinkäyttö on jäänyt vähemmälle. Joskus

Huomenna todennäköisesti sataa.

Monenko tähden? -Ville Sataako huomenna? Toimitus: Totta kai voi. Siirsimmekkin loput kysymyksesi maunolle.

22

Onko juhannuksena lunta?

Juhannuksena vain räntää. -Mauno

tulee


Nassen napinat Jaa pitäisi kitistä taas? No kitistävää oli-

ja. Aika näyttää.

si ja suorastaan raivottavaakin, mutta

Pääosalle tulee varmana olo, että mi-

tälläkertaa kovasti vähemmän. Niin

täpäs vittua nyt luetaan? Nasse jutte-

Varsinkin kun aletaan pian lähente-

paljon vähemmän. Päätin ruveta tun-

lee jostain talosta? On kyllä maailmas-

lemään pakollisia valinnaisia. Joihin

teilemaan ja olemaan melankolinen.

sa asiat hyvin, kun ei tätä enempää ole

nykyään tosiaan on ängetty tuo viiden

Toki lopuksi minikitinää. Ensikerralla

asiaa. No pakko tähän on vaan todeta,

nopan virkamies Ruotsi. Joten sitten

sitten enemmän. Joten eikun asiaan.

että ei sitä vanha meinaa vieläkään

kohta on jäljellä 4kpl viiden nopan va-

palkkioksi hyvistä säästöistä.

uskoa tätä todeksi. Herran vuodesta

linnais vaihtoehtoja ja kaikessa huu-

”Bulevardi Polysteekkiin menotie on

1877 näillä käytävillä lymyillyt ja var-

morin määrässään en todellakaan

suora.

joissa lurkkinut opiskelijoiden puolta

yllättyisi tämän menevän tähän hyvin-

Aina siellä käveleepi joku vanha ihmi-

ajaen. Niin kyllä on tälle aikalailla hel-

kin läheisessä tulevaisuudessa.

nen.

vetillinen paine antaa äänensä.

Häntä pannaan toiseen korvaan,

Nyt on tosin vähenneltävä tekstin

toinen kärsää käyttää.

En usko monenkaan teistä kokevan

tuottoa ja avauduttava uusin ja vir-

Tämä uusi telefooni kaikki toiveet täyt-

tuon taivaallista kosketusta kohdal-

kein ottein seuraavassa UIOTUS nu-

tää.”

laan tällaisen vaivattoman historian

merossa, minne saanen paremmin

huuhtoutumista tuonelaan, joten nyt

palstatilaa. Mahdollisesti siis jopa. Ja

Ja näin kiteytyy Bulevardin toimi-

nulikat hiljaa, leuat rintaan ja kyynylei-

ette enää muista koko Bulevardia.

pisteen muistaminen 142 vuoden

tä. Itselle tämä on aivan saatanan ras-

Kun kuulemma ei saa kirjoittaa paljoa.

opetushistorian jälkeen. Lauluissa ja

kas paikka. Ja tätä en kykene sanoin

Muste on kallista ja joku taitto muka

joissain elävissä legendoissa. Aika-

kuvaamaan. Ajallaan tekin tulette

on saatanan haastavaa, jos on pal-

na kun tätä lukevista muutama enää

kokemaan havahduksen miten per-

jon tekstiä. Minusta pienempi fontti

tietää mitä oli ennen Metropolian

seestä tämä on. Jos teistä siis kasvaa

pelastaa paljon. Jos ei näe muka, niin

neljän kampuksen aikaa. Eniten tässä

koskaan tuntevia ihmisiä. En nyt kui-

hakekoon kakkulat silmilleen. Mutta

vanhan veren saa kiehumaan miten

tenkaan tarkoita, että tiestä huma-

tämähän ei siis ole mikään vitun de-

huolettomasti perinteitä ja historiaa

nisteja tai sossuja sentään tulisi. Niin

mokratia.

tällä modernisoinnilla tempaistaan

pitkälle en teidän kasvavan.

ihmisten mielistä.

Mutta koska tämä on nyt totisinta

Seuraavaan kertaan ja yhdet hiljen-

totta, niin leuka rintaan ja kohti uusia

tyen Bulevardin puolesta.

Totta toki on, että toimipisteiden

pettymyksiä, joita ei tosiaan tarvitse

teknillinen kyvykkyys nykypäivänä on

kauaa Metropolian kohdalla odottaa.

Mutta jäikö jotain sanomatta? (TO-

mitä on, mutta perkele eikö mikään

Tämän osalta viimeisin villitys on ollut

DELLAKIN)

ole pyhää? Nykyisten suunnitelmien

kaikessa

vähentää

MUASSA) Vaiko osuinko taas nappiin

mukaan tiloihin on tulossa joko luk-

dramaattisesti etä-, ja virtuaaliopin-

ja siellä nyt myhäilette tyytyväisinä,

susvuokra-asuntoja tai hotellitoimin-

tojen määrää. Koska tämähän on

että tämä totuuden torvi on jälleen

taa. Halpaa kuin makkara. Kaupunki

helvetin selkeä seuraava kohde sääs-

kuulunut! Joten kiitä, kritisoi tai Kehu.

karhuaa mielenvikaista vuokraa tilois-

tää, kun lähiopetus on jo ajettu kohti

ta ja remontointi osittain edes mu-

sukupuuttoa. Säästöjä tottakai pitää

Nassen ainoa virallinen kontaktikana-

seosuojellussa rakennuksessa tulee

löytää keinolla millä hyvänsä, kunhan

va on sähköpostilla: nasse@uio.fi

olemaan aivan saatanan kallis leikki.

minimi säästöllä vaikeutetaan opiske-

Toivottavasti kaavamuutos ei etene ja

lua maksimaalisesti. Ja nämä säästöt

Joko minä vastaan, tai sitten parahin

rakennuksesta ei tule vuokra-asunto-

läpi ajaneille sitten joulupullot tottakai

kollegani Mailer-Daemon.

älykkyydessään

Avautumatta?

(MUUN-

23


Uudenmaan insinööriopiskelijat uio ry Vanha maantie 6, 02650 Espoo Leiritie 1, 01600 Vantaa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Ota yhteyttä Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry // PL 4070 00079 METROPOLIA www.uio.fi // uio@uio.fi // etunimi.sukunimi@uio.fi

24