Page 1

Ett bostadsmagasin | Nr.02 | 2019


LEDARE

Hjärta och puls i Jönköping. När jag promenerar genom Jönköping fylls jag alltid av en skön hemkänsla. Jag känner mig stolt över vår stad. Jag vet att allting finns nära: naturen, vattnet, butiker och restauranger. Just den känslan vill vi på Tosito att du ska känna när du flyttar in i våra nya, stadsnära hem. Vår vision är att skapa personliga och moderna hem som passar alla människor, som tar ut svängarna i form av arkitektur och design. Som förenar citypuls med naturnära upplevelser. Samtidigt som vi tar ansvar för att skapa en hållbar bostadsupplevelse, en sund ekonomi och en trygg vardag. Vårt hjärta finns i Jönköping och vi känner starkt engagemang för det lokala. Vi drivs av att förändra, utveckla staden och göra det lättare för Jönköpingsborna att bo, leva och umgås. Nu hoppas vi att det nya kvarteret Ängshusen, på Strandängen, ska bli ditt nya hem. En naturnära plats för en skön vardag, från morgon- till kvällssol. För tidiga dopp när solen sakta stiger över Vättern och ger ljus över Jönköping. För lek, spring, promenader och joggingturer. För sena middagar, med nära och kära. Ett nytt hem där det är lätt att leva, lätt att känna sig hemma. Vi ses på Strandängen!

Tommy Fritz, VD Tosito

Ett bostadsmagasin från Tosito


INNEHÅLL

04 Lätt att leva

08

13 3

04

TOSITO | Lätt att leva Jönköping vaknar.

23

ÄNGSHUSEN | Process Från planering till inflytt.

06

TOSITO | Trygghet & Hållbarhet Vi tror på Jönköping.

24

ÄNGSHUSEN | Exteriör & Interiör Alla sidor av Ängshusen.

08

ÄNGSHUSEN | Strandängen Tidlöst läge.

28

ÄNGSHUSEN | Valfrihet Lätt att göra personliga val.

12

ÄNGSHUSEN | Närhet Här vill jag vara.

42

ÄNGSHUSEN | Smart & Teknik Intelligent och uppkopplat.

20

ÄNGSHUSEN | Arkitekter Med människan i fokus.

44

ÄNGSHUSEN | Guide Köpguide och lägenhetsväljare.

Utgivare Tosito / Idé & projektledning Tosito / Idé, grafisk form och produktion Rickard Heldemyr Design Copy Gabriella Fäldt / Stylist Johanna Pilfalk / Foto Studio Dittmer, Christopher Schauz / Tryck Tabergs Tryckeri, 2019-04 Med reservation för ändringar och felskrivningar: Alla bilder som rör projektet i detta material är illustrerande bilder. Det innebär att avvikelser kan förekomma mellan dessa och färdig bostad. Även när det gäller byggnads- lägenhets och beskrivningar av designval reserverar vi oss för eventuella förändringar av material eller modeller – eftersom uppdateringar av modellserier och material sker löpande. Om så sker ersätts produkten eller materialet med likfärdig variant, som inte innebär någon väsentlig förändring av funktion eller design. Om det sker någon större förändring i funktion eller design aviseras detta tydligt.

Ett bostadsmagasin från Tosito


TO S I TO | L ÄT T AT T L E VA

4

” Nära till natur, vatten och skratt” Jönköping vaknar, du också. En kopp nybryggt kaffe på balkongen och du är igång. Morgonen är tidig, krispig, klar. Solen står högt på himlen. Vinden vajar i ekarnas lövverk. Vättern kluckar rofullt nedanför branterna. Du bestämmer dig för att ta cykeln till jobbet inne i stan. Du följer strandlinjen, det går lätt att trampa, gott humör och mjuk bris i ansiktet.

Ett bostadsmagasin från Tosito


TO S I TO | L ÄT T AT T L E VA

På vägen hem stannar du vid närbutiken och bageriet, köper nygräddade bullar och en bukett färska snittblommor. Handlar mat till kvällens gäster. Du leder cykeln sista biten, njuter av livet i den lilla stadsdelen. Där allt är nära: naturen, familjen, vattnet, stadspulsen. Väl hemma plockar du fram råvaror och luftar vinet. Vrider upp volymen. Gästerna trillar in. Skratt, prat, barn som springer. Alla får plats, även om det blir trångt runt bordet. Det finns hjärterum och det finns övernattningsrum. Du kommer sova gott i natt, men du kommer inte gå och lägga dig än. Än finns tid för spontandans på vardagsrumsgolvet och ett nattligt bad under stjärnorna. Dagar som dessa är det extra lätt att leva.

D

et ska vara lätt att leva! Det är vår vision och filosofi. När du flyttar in i våra fastigheter och

bostäder och gör dem till ditt hem ska du kunna känna dig trygg. Trygg med att allt du behöver för att må bra finns nära. Butiker, restauranger och caféer. Vatten, natur, grönområden och lekplatser. Det ska vara lätt att ta bilen, bussen, cykeln eller en skön promenad dit du ska. Till och från jobbet, skolan, förskolan. Iväg, och tillbaka hem. Det ska vara lätt att umgås, att bjuda in till små och stora middagar och fester. Lätt att känna sig hemma, på solokvist eller tillsammans med nära och kära. Lätt att äta lunch på terrassen eller styra upp en spontan grillkväll på gården. Lätt att klättra högst upp i klätterställningen, utmana grannarna i kubb eller smyga undan för sig själv med en tidning och en kopp kaffe. Lätt att känna sig välkommen. Vårt Leva lätt-koncept handlar lätt förklarat om att ge dig alla förutsättningar för att leva ett lättare liv, att frigöra tid för dig. Att skapa hem, snarare än bostäder. Hem för olika människor, med olika bakgrunder, behov, erfarenheter och intressen. Med olika familjesituationer, förväntningar och framtidsdrömmar. Vi jobbar hela tiden med att utveckla praktiska lösningar och paketeringar som gör ditt liv så bekvämt som möjligt.

LÄTT ATT LEVA. EXEMPEL FRÅN STRANDÄNGEN & ÄNGSHUSEN: • En stadsdel som växer med en vision om allt som gör ditt liv lätt att leva: bageri, matbutik, restaurang, vårdcentral, kallbadhus, blomsterbutik, frisör osv. • Närhet till lekplats. • Gemensamhetslokal. • Gemensam takterrass. • Övernattningslägenhet för gäster. • Hiss från garage och trapphus. • Källsortering. • Bil- och cykelpool. • Laddstolpar. • Cykelparkering inomhus med cykelpump. • Cykeltvättplats. • Dammsugare för bilen. • Barnvagnsrum. • Förråd till varje lägenhet. • Fiber för snabb uppkoppling. • Tosito-app. • Lägenhet med egen uteplats eller balkong. • Moderna kök med t ex induktionshäll, inbyggnadsugn osv. • Tvättmaskin/Torktumlare. • Diskmaskin. • Personliga val i form av designlinjer. Kan variera beroende på projekt

Ett bostadsmagasin från Tosito

5


TOSITO | TRYGGT

Trygghet från början

6

Det ska vara lätt att känna sig trygg från början. Från dagen då du tar beslut om ny bostad till dagen du flyttar in och skapar dig ditt eget hem. Men också dagarna därefter, när du blir en del av en bostadsrättsförening. Vi finns nära dig, hela tiden.

Villkor för eventuellt osålda lägenheter: Tosito förbinder sig, genom bolag, att förvärva de lägenheter som inte upplåtits med bostadsrätt inom sex månader efter färdigställandet av föreningens hus. Härigenom garanteras bostadsrättsföreningen att samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och årsavgifter även för ev. osålda lägenheter betalas till bostadsrättsföreningen.

Tositos trygghetspaket

Dubbel boendekostnad – en extra trygghet.

Tryggt köp: Vi lämnar inte projektet efter att inflyttningen är klar utan ser till att föreningen får en bra start, med möjligheter till långsiktigt samarbete. Trygg ekonomi: Vår samarbetspartner, lokalbaserade bolaget Jönköpingsbostäder, tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Trygg teknisk förvaltning: Tosito ser till att föreningen är i trygga händer även när det gäller den tekniska förvaltningen. Överlämnande av bostadsrättsförening: Tosito sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen: s.k interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar bostadsrättsföreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning av fastigheten. Därefter kallas de boende till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende – denna styrelse driver sedan föreningen vidare. NKI: Köparnas åsikter om Tositos projekt är av största intresse och vi arbetar aktivt för att hela tiden förbättra våra processer. Efter inflytt genomför vi en kundundersökning med hjälp av Prognoscentret för att få veta hur köparna tycker att vi kan utveckla oss framåt.

Att byta bostad är ett av de största besluten i livet men allting blir inte alltid som tänkt. Ibland faller inte alla bitar på plats samtidigt och då kan det vara bra med lite extra trygghet. Vårt skydd mot dubbel boendekostnad (som gäller from 2019-02-01) täcker månadskostnaden för din nya bostad under en begränsad tid: till dess att du sålt ditt tidigare boende.

Villkor för Tosito dubbel boendekostnad: • Skyddet gäller månadsavgiften i den nya bostadsrätten som förhandsavtalet eller upplåtelseavtalet avser. • Skyddet ersätter månadsavgiften till bostadsrätts föreningen för din bostadsrätt med max 10 000 kr per månad och högst under en period av max 3 månader. • För att ersättning ska betalas ut krävs att du: a) Tillträtt och betalat kostnaden för den avtalade bostadsrätten hos Tosito. b) Att köpekontrakt är upprättat och undertecknat för nuvarande bostad, vid tillträdesdagen för bostadsrätt hos Tosito.

Ett bostadsmagasin från Tosito


TOSITO | HÅLLBARHET

Vi tror på Jönköping. Och på ett hållbart boende. – och på dig som snart ska flytta in i ditt nya hem.

Vi tror på Jönköping men framförallt tror vi på dig som bor, jobbar och lever här. Därför vill vi ta vårt ansvar för vår påverkan av människor, miljö och samhälle. För oss är det även en förutsättning för att kunna ta ekonomiskt ansvar och vara lönsamma, idag och i framtiden. Vi tar inte bara ansvar för vår egen verksamhet utan vill även bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle där det är lätt att trivas och må bra, lätt att leva och lätt att göra hållbara val.

Miljön är ett av våra största fokusområden och vi strävar alltid efter att göra det som är bra för såväl bostadsrättsföreningens ekonomi som vår omvärld. Vi använder trä och förnybara material så mycket vi kan, vi strävar efter låg energianvändning och väljer energisnåla vitvaror, t ex snålspolande toaletter. Vi satsar på förnybar energi, med bland annat solceller. Dessutom ser vi till att våra hus har FTX-ventilation* och att våra täthetskrav uppfylls. Vi bygger även miljöhus med FNI**.

Vi vill göra det lätt för dig som bor i våra fastigheter att vara snäll mot miljön, både på kort och lång sikt. Vi förenklar avfallshanteringen, erbjuder bilpool och lånecyklar. Och Tosito-appen gör det möjligt att dela gemensamma resurser, sälja och skänka bort saker som annars slängs och låna eller hyra verktyg av grannarna istället för att köpa nytt.

Vi vill skapa områden, platser och bostäder där människor vill vara. Där de vill bo, jobba, mötas och utvecklas. Vårt hjärta bultar stolt för vår stad, vi känner starkt engagemang för det lokala näringslivet och ger gärna lite extra uppmuntran till lokala initiativ. * från och tilluftsventilation med återvinning. ** fastighetsnära insamling.

Ett bostadsmagasin från Tosito

7


ST RA N DÄ N G E N | T I D LÖ ST LÄG E

8

En levande stadsdel där du kan bo, arbeta och leva. Nära naturen, vattnet och citykärnan. Ett bostadsmagasin från Tosito


ST RA N DÄ N G E N | T I D LÖ ST LÄG E

9

Tidlöst läge Strandängen pulserar i nuet, men bär på minnen från svunna tider. Området präglas av Ebba Ramseys historia, kvinnan som redan på 1800-talet lade grunden för ett självförsörjande samhälle. Först lantbruk, senare, barnhem, vårdhem och skola. Genom seklen har stadsdelen förändrats, men det Vätternära läget är tidlöst. Nu är det dags för dig flytta in. Just nu växer en ny vision om en hållbar och modern stadsdel fram. Med bostadsrätter och hyresrätter i symbios. I natursköna omgivningar för jobb, vila, lek och spring – för hela livet. En plats för rekreation men också förskolor, skolor, torghandel, idrottsplats, bageri, restauranger och butiker. Grönska, cykel- och promenadstråk längst de vackra Vätterbranterna. Och vattnet som en pulsåder som flödar från Jönköpings stadskärna och vilar stilla i viken – där ett helt nytt kallbadhus finns i framtidsplanerna.

Under de närmsta åren kommer Tosito att att utveckla och bygga upp stadsdelen Strandängen tillsammans med Vätterhem som ägt marken sedan 90-talet. Etapp 1 är sedan tidigare byggd av Vätterhem och nu förverkligas Etapp 2 som utgörs av Ängshusen, ett torgkvarter samt två förskolor. Etapp 3 kommer att omfatta ännu fler lägenheter, butikslokaler osv - samt det planerade kallbadhuset.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ST RA N DÄ N G E N | T I D LÖ ST LÄG E

10

Ett bostadsmagasin från Tosito


ST RA N DÄ N G E N | T I D LÖ ST LÄG E

11

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

12

Här vill jag vara. Öppna dörren, börja dagen. Ett kort stenkast från Vätterns strand och badvänliga vågor. Lätta steg över vajande ängsmark, tio minuters cykeltur från stadspulsen.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

13

Kort om Ängshusen Närhet till service och natur är en av de stora fördelarna med att bo på Strandängen. Antal lägenheter: Antal hus: Lägenhetstyper:

40 2 2-4 rok

Vätterns strand Ekskog Busshållplats Förskola Mataffär Naturreservat Shopping i city Gym Atollen Resecentrum Restauranger Gymnasium

Ett bostadsmagasin från Tosito

1 min 1 min 2 min 2 min 5 min 5 min 10 min 10 min 10 min 10 min 10 min 12 min


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

Fånga den.

14

Upp och hoppa! Solen skiner, det blir en varm dag. En dag för att sparka av sig strumpor och skor, doppa tåspetsarna i vattnet. Gröngräset bjuder in. Utmana grannarna på fotboll, dribbla bort brorsan, sparka in bollen mellan träden – igen. Vems tur är det att hämta den? Temperaturen stiger, det får bli ett spontandopp. Kolla utsikten, härifrån ser man hela stan! Dagen är utan planer och måsten. Ska vi dra på picknick?

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

Cykla från jobbet. Citypuls i bröstet, medvind i ryggen, strandlinjen som följeslagare. Det pärlar i pannan, skönt att kallbadhuset finns nära – vattnet är svalkande och friskt. Hemma är middagen redan färdig, tillagad med kärlek och egenodlade örter. Kaffe på det, och samtal om dagen som gått. Påtår i soffan, med laptoppen i knäet – några sista mail som ska iväg. Sedan en stund på balkongen med nya boken, en riktig bladvändare. Allt kan hända!

15

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

16

Kvällsbestyr i egen takt. Kvällssolens mjuka ljus klättrar in genom fönstret som står på glänt. Den lätta brisen från Vättern som en smekning mot kinden. Det doftar grönska och nyslaget gräs. En promenad med hunden, lugna steg, tid att andas, tid att se. Vallmon blommar! Vättern vilar blank, himlen är svagt rosaskimrande. Den sena koppen te på balkongen värmer när nattkylan smyger sig på. Ängshusen säger god natt, men vaknar snart till liv igen.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

17

”Det räcker med att spendera en kort stund i området för att här-vill-jag-bo-känslan ska infinna sig. Och när du vänder blicken ut över vattnet känns det som att vara utomlands.” Calle Ingerman Projektledare för Ängshusen

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

18

Strandängen, Jönköping

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | NÄRHET

Natur- och citynära hem med inflytt 2021. tosito.se/angshusen 19

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | ARKITEKTER

20

”MÄNNISKAN I FOKUS” En ny stadsdel har väckts till liv, en bortglömd pärla som blänker ikapp med Vätterns klara vatten. Vilda sommarängar, strödda med rödklöver, timotej och vallmo, har återskapats i arkitektonisk skepnad. Nya Ängshusen har utvecklats av Arrhov Frick Arkitektkontor – med människan i fokus.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | ARKITEKTER

Arrhov Frick Arkitektkontor är baserade i Stockholm men både Johan Arrhov och Henrik Frick är uppväxta i Jönköping. –Vi uppskattar att arbeta i Jönköping och i synnerhet med Tosito som är en nytänkande och smart fastighetsutvecklare och som låter oss löpa linan ut vilket ofta krävs för att skapa innovativ arkitektur i framkant. Arrhov Frick har blivit nationellt och internationellt prisade och hyllade för sin konceptuellt tydliga arkitektur och publiceras flitigt i tidskrifter och böcker. 2017–18 gjordes en monografi om kontoret genom det prestigefyllda 2G international Architectural Magazine som första nordiska arkitektkontor någonsin. 2019 blev Arrhov Frick nominerade till European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies der Rohe Award 2019 och 2018 blev de valda till årets arkitekt av tidningen Residence. De föreläser kontinuerligt på topp-universitet runt om i världen, bland annat under våren 2019 på Columbia University i New York, Konstakademin i Stockholm för Sveriges arkitekter, Center for Fine Arts, Bozar i Bryssel, Thailand Creative & Design Center i Bangkok, UDK Berlin m.fl. –Det är såklart roligt att vi blir flitigt uppmärksammade utomlands. Det leder dessutom till nya samarbeten och att vi kan börja arbeta med projekt utomlands. Vi har en del spännande samarbeten på gång och planen är att på sikt arbeta både nationellt och internationellt. Sen är det även extra roligt att få sprida våra projekt från Jönköpingstrakten på den internationella scenen. Men trots allt gillar de den lokala kontexten och utvecklingen i Jönköping. Den småskaliga och mänskliga känslan sitter i ryggraden och det är det som har format dem som personer och arkitekter.

–Vi är inte intresserade av att rita monument eller design för sakens skull. Vi utgår och sätter alltid människan och brukaren i fokus, det är alltid vår utgångspunkt när vi ritar något. Vi pushar alltid gränserna för att skapa mervärden åt de boende samt byggnadens omgivning. Vad är era tankar om Strandängen? –Strandängen är för oss en bortglömd pärla som man tidigare aldrig riktigt har reflekterat över. Ju mer vi arbetat med projektet har platsens fina och rika kvaliteter blivit mer tydliga - närheten till Vättern med dess storslagna lugn och rymd, goda sollägen i och med relativt flack omgivning och Jönköpings centrum inom 10 min med bil eller 15 min med cykel. Det är svårslaget. Så hur kom idén till Ängshusen till? –Grundidén kom relativt snabbt. När vi inledde uppdraget fanns redan ett utkast till detaljplan med spikade husvolymer och det första vi gjorde var att göra en analys på liggande förslag, hur många lägenheter får vätterutsikt, morgon och kvällssol, hur blir rumsligheterna emellan husen osv. Vi konstaterade relativt snabbt att det liggande förslaget skulle ge varierande kvalitéter för de boende, så vi föreslog att faktiskt ändra detaljplanen. Detta är något som utvecklare oftast undviker då det tar extra tid men återigen hatten av för Tosito och även Vätterhem som förstod problemet och var beredda att löpa lina ut. –Vårt förslag handlar om att utgå ifrån platsen som utgörs av en äng mellan branten mot Vättern och Ceciliagården mot väster. Utgångspunkten bygger på en tydlig landskapsidé om att återskapa ängen som grund i förslaget. En vild sommaräng med rödklöver, timotej och vallmo som kan växa och utvecklas fritt med tiden. Inslag av biodlingar, odling och äppelträd kan adderas.

Ett bostadsmagasin från Tosito

21


ÄNGSHUSEN | ARKITEKTER

På ängen har vi varsamt placerat sex fristående volymer, betydligt mindre än de längor som fanns i detaljplanen. Samtliga volymer bygger på samma grundkoncept vilket handlar om att optimera upplevelser och kvaliteter, både för de boende men även för allmänhet och omgivande bebyggelse. Det har resulterat i sex helt unika volymer i planform, vissa är mindre, andra kvadratiska och en del mer långsmala, helt utvecklade för att optimera kvaliteter och skapa en bra balans och helhet. Volymerna skiftar även i höjd för att möta omgivningarnas

22

så det ska passa en bred målgrupp. Stora sociala ytor, minimalt med korridor och generösa glaspartier åt balkong och utsikt är genomgående för samtliga lägenheter. Hur ser ni husens uttryck? – Bostadshusen är modernt och elegant utformade för att stå som ett bra komplement och förstärka karaktären på platsen och har heller inga fram eller baksidor utan upplevs visuellt lika åt alla håll. Bostadshusen ska upplevas som fristående och lätta volymer i

” J u mer vi arbetat med projektet har platsens fina och rika kvaliteter blivit mer tydliga.” skalor. Lägst med tre våningar mot den befintliga radhuslängan i söder, något högre, fyra-sex våningar centralt och sedan lägre igen mot norr. De överlag mindre volymerna har gjort att vi kunnat utforma samtliga bostäder som hörnlägenheter vilket ger utsikt och ljus från två håll. Tosito kommer bygga de tre husen längst åt söder och först ut till försäljning är de två norra av de tre, Hus B och C. – Dessa hus innehåller av en blandning av två-fyrarummare. Planlösningarna är utformade individuellt för respektive lägenhet för att skapa optimala utsikts- och sollägen. Alla människor är olika och uppskattar olika typer av planlösningar, vissa gillar öppna planer och andra mer indelade så därför har de olika lägenheterna olika karaktär och rumssamband

parken. Ett unikt boende, som på terrasser med god utsikt över vattnet. Taken föreslås vara gröna av sedum och vissa av taken kan även bli aktiva och fungera som gemensamma takterrasser för de boende. Husen har en fasad av träpanel vilket skapar en enkel men varm exteriör, ett hållbart och levande material som ger ett avslappat och inbjudande uttryck och som grånar vackert och med tiden smälter ihop med naturens kulörer. Utanpå trävolymen finns en lättare och öppen struktur som ger generösa balkonger till varje lägenhet. Delar av balkongerna kan bli till vinterträdgårdar med indelade skjutpartier i glas, som ett eget orangeri för odling eller bara som semiklimatiserad uteplats som förlänger sommarsäsongen. Sammantaget ett boende som kombinerar det enkla livet i en lägenhet med en varm och avslappnad villakänsla. Med människan i fokus.

Ett bostadsmagasin från Tosito


Säljstart Vår 2019

Under våren 2019 inleds försäljningen av de natur- och stadsnära lägenheterna - tvåor till fyror.

Planering Höst 2018

Tositos vision om ett nytt levande bostadsområdet på Strandängen, vid Vätterns strand, förverkligas.

Designval Höst 2019

Hösten 2019 väljer du en av våra skräddarsydda designlinjer för att skapa ett hem där du kan bo, leva och bara vara. Läs mer på sid 30.

Byggstart Höst 2019

Första spadtaget i den frodiga jorden, omgiven av grönska och vatten, tas under hösten 2019.

Försommaren 2021 är det dags för inflyttning i Ängshusen. Välkommen till ditt nya hem.

Inflytt Försommar 2021

Hur ser processen ut?

23


ÄNGSHUSEN | EXTERIÖR

Ängshusen från utsidan. Ett stenkast från vattnet, nära naturen och staden, utblickande över horisonten. En samling fristående huskroppar, varsamt utplacerade, trygga tillsammans. Sex punkthus, som ögats mittpunkt. Moderna och eleganta i sitt arkitektoniska uttryck, kompletterar och förstärker de omgivningens karaktär. Utan fram- eller baksidor, visuellt lika från alla perspektiv. Ett levande kvarter som för tankarna till en vild sommaräng, strödd av rödklöver, timotej och vallmo. Bin som surrar, odlingar som får liv, äppleträd i full blom. Varierande, växande och vackert – utifrån och in.

Ett bostadsmagasin från Tosito

25


ÄNGSHUSEN | INTERIÖR

Ängshusen från insidan. Ett steg in är du som hemma. Du känner dig välkommen. Det är varmt, personligt och ombonat, redan innan du har flyttat in. Formspråket är modernt, hållbart och hjärtligt. Genomtänkta och smarta lösningar som ger dig mer tid att sätta personlig prägel på ditt eget hem. Lägenheter planerade efter livet, som öppnar för möjligheter och ger rum för lugn och ro. Och varje gång du öppnar fönstret ser du vattnet. När du flyttar in på Ängshusen är du helt rätt i tiden. Grundutförandet i samtliga lägenheter kallar vi ”Tosito Vardag” vilket omfattar ljusa och fräscha material, vitvaror av god kvalitet och funktionella lösningar – kort sagt, allt du behöver för att det ska vara lätt att leva. Om du vill ta ett formstarkt steg uppåt, höja känslan och kvalitén i din lägenhet finns det totalt tre designlinjer att välja mellan, läs mer om dessa på följande sidor.

Ett bostadsmagasin från Tosito

27


ÄNGSHUSEN | VALFRIHET

28

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | VALFRIHET

Att köpa en ny lägenhet är en stor frihet men det är inte alltid lätt att göra alla val. Vi har tagit fram tre designlinjer som gör det lättare för dig att skapa ett stilfullt och trivsamt hem. Varje designlinje omfattar flera fria val, för att hjälpa dig att skapa ett hem efter dina personliga önskemål. Designlinjerna har tagits fram tillsammans med en stylist med fingertoppskänsla för färg, form och funktion. De tydligt paketerade för att göra det lättare för dig. Välj mellan Vardag, Trend och Premium.

Ett bostadsmagasin från Tosito

29


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE VARDAG

VAR 30

ENKELT OCH FUNKTIONELLT. Alla våra lägenheter är inredda i ljusa färger, med moderna snitt och materialval. Redan i grundutförandet finns allt du behöver i din vardag: smart planlösning, enkla och funktionella lösningar och valmöjligheter av god kvalitet. Kaklade badrum, kök med induktionshäll, inbyggnadsugn, micro och stilrena, kromade blandare.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE VARDAG

DAG 31

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE VARDAG

9

3 8

7 2 32

6

10

INNEHÅLL VARDAG

Badrum

Allmänt 1. 2. 3. 4. 5.

Garderober – standarddörr. Golvt – två färgval: ek eller vitpigmenterad ek. Innerdörrar – släta vita. Väggfärg – vit. Golv i hall – möjlighet att välja grått klinker eller parkett innanför dörr i hall.

Vi inreder ditt badrum med produkter från en kvalitetsleverantör med fokus på att göra badrummet till hemmets skönaste plats – där just din personlighet får plats. 6. Kakel och klinker – grått klinker och vitt kakel. 7. Kommod – vit. 8. Tvättställ – vitt. 9. Spegel – spegelskåp, vitt. 10. Duschvägg – blankpolerat, klarglas, 90x90 cm.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE VARDAG

12

12

13 11 33

4

14

Kök

Kostnad

Vi inreder ditt kök med produkter från köksinredningsspecialist som kännetecknas av hög och jämn kvalitet och framtidsstark form.

Storlek lägenhet

Prissättning Vardag

1 rok

Ingår

2 rok

Ingår

3 rok

Ingår

4 rok

Ingår

11. Tre val av handtag. 12. Tre val av laminatkulörer bänkskiva och stänkskydd. 13. Köksblandare – krom. 14. Diskho – rostfri. 15. Vitvaror – två färgval: rostfritt eller vitt.

Ett bostadsmagasin från Tosito

Mer information: tosito.se/angshusen


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE TREND

TR 34

FORMSTARKT OCH MEDVETET. Genom att ta steget upp till denna designlinje förhöjer du möjligheten att skapa ett personligt, stilfullt och formstarkt hem. Du kan göra fler individuella val av hög kvalité, med modernt färg- och formspråk.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE TREND

END 35

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE TREND

2

3

11 5

10 36

8 7

INNEHÅLL TREND

Badrum

Allmänt 1. Garderober – skjutdörrar om möjligt för din valda planlösning. 2. Golv – tre färgval: ek, vitpigmenterad ek eller mörk ek. 3. Innerdörrar – vita med eller utan ram. 4. Väggfärg – valfri NCS-kulör (ett färgval/rum). 5. Eldosor och uttag i vitt eller svart. 6. Golv i hall – möjlighet att välja klinker eller parkett innanför dörr i hall.

Vi inreder ditt badrum med produkter från en kvalitetsleverantör med fokus på att göra badrummet till hemmets skönaste plats – där just din personlighet får plats. 7. Kakel och klinker – tre olika valmöjligheter. 8. Kommod – valfri NCS-kulör. 9. Tvättställ – vitt. 10. Spegel – tre valmöjligheter. 11. Duschvägg – blankpolerat, klarglas, 90x90 cm. 12. Duschförvaring.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE TREND

13

14 20

16

15

37

19

Kök Vi inreder ditt kök med produkter från köksinredningsspecialist som kännetecknas av hög och jämn kvalitet och framtidsstark form. 13. Luckor – valfri kulör från aktuell leverantör. 14. Handtag – flera olika val från aktuell leverantör. 15. Bänkskiva/stänkskydd – valfri kulör från aktuell leverantör. 16. Diskho – underlimmad ho. 17. Källsorteringsutdrag. 18. Lucka för integrerad diskmaskin. 19. Exklusiv låda med en besticksindelare i ljus ask. 20. Köksblandare – krom, vit alt svart. 21. Vitvaror – två färgval: rostfritt eller vitt

Ett bostadsmagasin från Tosito

Kostnad Storlek lägenhet

Prissättning Trend

1 rok

Uppdateras höst 2019

2 rok

Uppdateras höst 2019

3 rok

Uppdateras höst 2019

4 rok

Uppdateras höst 2019

Mer information: tosito.se/angshusen


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE PREMIUM

PRE 38

DETALJERAT OCH EXKLUSIVT. Denna designlinje ger dig möjlighet att välja exakt de detaljer du önskar, för att skapa dig det hem du drömt om. Du utgår från en premium-bas av mycket hög kvalitet och gör sedan personliga färg, form- och materialval.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE PREMIUM

MIUM 39

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE PREMIUM

3

10

12

4

5

2 8 40

11

7

INNEHÅLL PREMIUM

Badrum

Allmänt 1. Garderober – skjutdörrar om möjligt för din valda planlösning. 2. Golv – tre färgval: Ek, vitpigmenterad ek eller mörk ek. Möjlighet att välja enstavsparkett. 3. Innerdörrar – vita med eller utan ram. Innerdörrar – möjlighet att välja ekdörrar inkl. listverk i ek. 4. Väggfärg i valfri NCS-kulör (ett färgval/rum). 5. Eldosor och uttag i vitt eller svart. 6. Golv i hall – möjlighet att välja klinker eller parkett innanför dörr i hall.

Vi inreder ditt badrum med exklusiva produkter från en kvalitetsleverantör med fokus på att göra badrummet till hemmets skönaste plats – där just din personlighet får plats. 7. Kakel och klinker – fem olika valmöjligheter. 8. Kommod – flera olika val från aktuell leverantör. 9. Tvättställ – vitt. 10. Spegel – tre valmöjligheter:. 11. Duschvägg – blankpolerat, klarglas, 90x90 cm. 12. Duschförvaring.

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | DESIGNLINJE PREMIUM

13

15

22

23

14 41

16

Kök Vi inreder ditt kök med premium-produkter från köksinrednings-specialist som kännetecknas av hög och jämn kvalitet och framtidsstark form. 13. Luckor – flera premiumval från aktuell leverantör. 14. Handtag – fria val från aktuell leverantör. 15. Bänkskiva – välj fritt ur premium-sortiment från aktuell leverantör. 16. Diskho – underlimmad ho. 17. Källsorteringsutdrag. 18. Exklusiv bestickslåda i trä. 19. Vitrinskåp med fanerad stomme samt två spotar. 20. Belysning med fanerad spotpanel under väggskåp. 21. Luckor för integrerad diskmaskin, kyl och frys. Alt: fristående vitvaror – två färgval: rostfritt eller vitt. 22. Legra lådor med en besticksindelare i natur-ek. 23. Fem valmöjligheter för köksblandare: krom, vit, svart, mässing eller koppar.

Ett bostadsmagasin från Tosito

17

Kostnad Storlek lägenhet

Prissättning Premium

1 rok

Uppdateras höst 2019

2 rok

Uppdateras höst 2019

3 rok

Uppdateras höst 2019

4 rok

Uppdateras höst 2019

Mer information: tosito.se/angshusen


ÄNGSHUSEN | SMART & TEKNIK

Intelligent & uppkopplat. Vi vill göra det lätt för dig att vara uppdaterad och uppgraderad. Därför har vi utvecklat en vardagssmart app och ett skräddarsytt teknikpaket. Varsågod, framtiden är din.

42

Ett bostadsmagasin från Tosito


ÄNGSHUSEN | SMART & TEKNIK

TOSITO SMART Tositos smarta app förenklar vardagslivet på fler än ett sätt. Boka gemensamma utrymmen, bastu och övernattningslägenhet, håll kontakt med grannarna, gör serviceanmälan och få uppdaterad information om allt som rör din bostad. Appen utvecklas hela tiden med nya smarta funktioner och kopplingar till nya tjänster. TO S I TO S M ART I NNE HÅLLE R: • Tosito-app • Plejd – appstyrt uttag (5 st) • Plejd – appstyrd brytare (5 st) • Yale Doorman – nyckeltagg & kodlås • Fiberanslutning med integrerad Wifi-router* • Installation och kabeldragning Paketkostnad: 21 000:Tillkommande kostnad för Plejd uttag och brytare: 1 390 :-/st *Anslutningsavgifter och månadskostnad via Wetternet ingår ej.

TOSITO TEKNIK Lägg mindre tid på installation och teknik och mer tid på underhållning. Välj vårt teknikpaket och du kan börja titta på TV och lyssna på musik från första minuten efter att du flyttat in i din nya lägenhet. TO S I TO TE KNI K I NNE HÅLLE R: • Samsung 55” Qled – Smart-TV • Väggfäste • Sonos Playbase – appstyrt ljudsystem • Sonos One – appstyrt ljudsystem • Sonos Play 5 – appstyrt ljudsystem • Installation och kabeldragning Paketkostnad: 34 900:Paketen är framtagna i samarbete med HiFi-klubben i Jönköping. Tillkommande Sonos-produkter: enligt HiFi-klubbens pris.

Ett bostadsmagasin från Tosito

43


ÄNGSHUSEN | GUIDE

Lätt att välja rätt. Lägenhetsväljare

Köpguide

Vi vill göra det lätt för dig som kund att få rätt känsla av Ängshusen. Lägenhetsväljaren gör det möjligt för dig att se byggnaderna från flera olika vinklar och perspektiv. Det gör det lättare att få en helhetsbild av kvarterets läge, utseende och förutsättningar. Lägenhetsväljaren ger en översikt över samtliga lägenheter som är tillgängliga att köpa eller reserverasamt vilka som redan är sålda/ reserverade. Du kan se allt, på en webbplats. Klicka dig runt för att få mer information om de lägenheter du är extra nyfiken på, se planritningen och studera detaljerna.

Vi vill att du ska känna dig trygg genom hela bostadsköp-processen och därför finns vi nära dig, ser till att du känner dig delaktig och håller dig uppdaterad om allt som händer. För att göra det lättare för dig att ha koll på alla delar har vi sammanställt en köpguide som leder dig från nyfiket intresse till inflyttning. Besök: tosito.se/kopguide

Designlinjer Våra designlinjer är speciellt framtagna för att möta dina behov och önskemål. Förutom de fria val som ingår finns möjlighet att göra ytterligare val mot offert.

44

Lägenhetsväljaren hittar du på: tosito.se/angshusen 1. Rotera: klicka dig runt genom att trycka på knappen ”rotera” längst ned i hörnet.

3

2. Upptäck: för muspekaren över bilden och klicka på lägenheter för planritningar och mer detaljerad fakta. 3. Filtrera: högst upp i vänstra hörnet finns funktionen ”filter”, där klickar du om du vill sortera lägenheterna efter storlek eller säljstatus. Detta kan exempelvis underlätta om du snabbt vill se vilka lägenheter som är lediga/ finns till försäljning. 4. Lista: välj menyvalet ”lista” för att få en överblick av priser/storlekar m.m. för hela projektet. Här kan du även få en samlad lista över vilka lägenheter som är tillgängliga för försäljning.

Ett bostadsmagasin från Tosito

4

2

1


Ä N G S H US E N | KO N TA KT

Andrea Kundkontakt 0709 - 70 58 46 andrea@tosito.se

Vad gillar du mest med Ängshusen? – Läget! Att få direkt kontakt med naturen och Vättern, bara några steg utanför entrén. Arkitekturen är unik och skapar en härlig helhetskänsla. Vad ger dig hemkänsla? – Ett hem där jag kan känna mig trygg så fort jag parkerat cykeln i cykelstället. Att kunna hälsa på grannarna på vägen till min lägenhet och sedan kliva in och känna lugnet. Vad är exklusivt läge för dig? – Närhet. Ett läge som kombinerar stadspuls med lugnet i naturen.

Calle Projektledare 0768 - 07 14 14 calle@tosito.se

Vad gillar du mest med Ängshusen? – Läget vid Vättern och naturen runtom. Jag har haft barn på förskola här sedan sex år tillbaka och det är magiskt att cykla de tio minuterna längs med Vättern varje morgon till stadspulsen, för att sedan få cykla samma väg tillbaka till lugnet och naturen. Utöver det gillar jag gavelbalkongerna! Vad ger dig hemkänsla? – En plats där man kan varva ner, finna lugn och hämta kraft. En plats där det finns trygghet, lugn och plats för rekreation. Vad är exklusivt läge för dig? – För mig är exklusivt läge där det finns utsikt av något slag, gärna vatten eller stad som lyser upp de mörka årstiderna.

Svensk Fastighetsförmedling

Christian Gustavsson

Fredrik Hagejärd

Fastighetsmäklare 0708-24 08 03 christian.gustavsson@svenskfast.se

Vad gillar ni mest med Strandängen? – Naturens ständiga närvaro i form av både vatten och grönska. Samt att en plan cykelväg längs med Vätterns strandkant leder dig in till city på bara tio minuter. Vad är exklusivt läge för dig? – Närhet. När både natur och kommersiellt utbud finns inom räckhåll. Då blir det en lyx.

Ett bostadsmagasin från Tosito

45


Version 1 | 2019-04-12

Ett lokalt fastighetsbolag Det viktigaste för oss är att göra det lätt för våra kunder att trivas och må bra. Vårt hjärta finns i Jönköping och vi känner starkt engagemang för det lokala. Våra fastigheter utvecklas och förvaltas på ett hållbart sätt. Vi arbetar aktivt för att bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling genom att skapa platser och områden som människor vill bo i, arbeta i och besöka. www.tosito.se

Följ Tosito på sociala medier @tositoab / @tosito

Profile for Tosito

Tosito - Ett bostadsmagasin | Nr.02  

Tosito - Ett bostadsmagasin | Nr.02  

Profile for tositoab
Advertisement