Page 1

Uns trolls molt eixerits!!!!


En els boscos de Trollheim, a Noruega, hi viuen els trolls d’aquest conte. Els trolls són personatges de la natura que tenen cua. Hi ha qui diu que són dolents i que només surten per la nit ja que amb la llum del sol es tornen de pedra,...


Els trolls del nostre conte no s贸n gens dolents ni trapelles sin贸 tot el contrari! Ara ho veureu!


Aquesta és l’àvia Airam que està fent el fil per a poder fer robes noves car s’apropa l’hivern i no volen passar fred!


L’avi Pesoj és el més gran i, per tant, el més savi de la tribu. Com que va néixer abans que els i les demés, ha tingut més temps d’aprendre moltes coses i de practicar habilitats, destreses i coneixements que, amb molt de gust, transmet a la resta del grup!


A la família Sllort Uon, els agrada molt anar a pescar als fiords i s’ho passen molt bé fent bons àpats!


A en Bru i a la seva filleta Blume, els agrada molt anar a buscar bolets però cal anar molt en compte perquè alguns són verinosos!!!! Avui n’han recollit molts perquè ja arriba l’hivern i aviat quedarà tot cobert de blanca neu.


Aquests són en Ip, l’Estela i els seus dos fillets: la Laineg i el Mirper. Sempre que poden van a escalar a la muntanya per a veure coses extraordinàries des de les altures!!!!


Aquests tres són els músics de la tribu. Es diuen Tepit, Martú i Llemtev. Els agrada anar a tocar a dalt de la muntanya perquè fa ressó, sobretot, quan el sol està baixant.


Avui, totes les famílies de la tribu estan molt contentes perquè ja arriba Nadal i estan fent una gran festa per a celebrarho!!!!


Ja ha arribat Nadal i el Kairon i la Mito, que estan molt enamorats, han anat a fer un tomb al costat de les muntanyes nevades per estar una estona solets menjant peixets i bevent cafè!


Les dues germanes, Alim i Esca, han anat amb el seu avi a cercar un avet per dur-lo a casa seva i decorar-lo. S’han sorprès molt i s’han posat molt contentes perquè l’arbre ja estava decorat!!!! I..., sabeu qui l’havia decorat? Doncs en Xuc i en Xac, els trolls més trapelles de la tribu, que es pensaven que ningú ho sabia però un conill blanc, que havia vingut, els havia vist!


I... conte contat, ja s’ha acabat!!!! Fins una altra amiguets i amiguetes!!!! Henoch i Lídia Sinués Alberich

Uns trolls molt eixerits!!!!  

Conte sobre valors elaborat per l'Henoch (8 anys) i la Lídia (la seva mama)

Uns trolls molt eixerits!!!!  

Conte sobre valors elaborat per l'Henoch (8 anys) i la Lídia (la seva mama)

Advertisement