Page 1


Arendspost april 2011

Openbare basisschool ‘De Arendshorst’ Zwaluwstraat 1, 3853 CA Ermelo http://www.obsarendshorst.nl

Daar komt de school!

ARENDSPOST is een uitgave van o.b.s. de Arendshorst te Ermelo. Deze schoolkrant verschijnt vier maal per jaar. Redactie:

Meester Erik Meester van Beek Juf Nancy Juf Miriam

Leerlingredactieleden uit groep 8: Esmeralda Ise Naomi Fabian Stijn Eindredactie: Meester Erik Tekeningen: Leerlingen van de school

Verhuizers aan het werk

De vaste rubrieken: Redactienieuws Om te noteren Ouderraad Verhaal onderbouw Puzzel mee met meester Pieker Knutselhoek Smulhoek Leerlingenredactie Verjaardagen Groepsbijdragen Opvoeden met een knipoog Kleurplaat


Arendspost april 2011

Redactienieuws Beste leerlingen en ouders,

De eerste schoolkrant vanuit ons nieuwe tijdelijke gebouw. Aan de buitenkant van deze schoolkrant heeft u al de foto van deze behuizing gezien, we zijn gelukkig al weer helemaal gewend. Het is best een heel gezellig gebouw, al moeten we het met wat minder ruimte doen.

Voor deze derde krant zijn vijf leerlingen uit groep 8 weer bezig geweest om een bijdrage te leveren. Ze hebben enorm hun best gedaan en een hele leuke pagina gemaakt. We hopen dat we in de krant van juni van de andere leerlingen uit groep 8 die dan aan de beurt zijn ook weer een leuke pagina krijgen. Jullie kunnen er vast over nadenken! Namens de redactie wensen we iedereen hele gezellige paasdagen, een fijne meivakantie met mooi weer en veel lees- en puzzelplezier met deze schoolkrant. Leuke tips voor de volgende schoolkrant zijn uiteraard ook van harte welkom.

Meester Erik, Ise, Esmeralda, Fabian, Naomi, Stijn, Juf Miriam, Meester van Beek, Juf Nancy.


Arendspost april 2011

Om te noteren

Wist/weet u dat van de meeste activiteiten van school, foto’s te zien zijn op onze website?!? www.obsarendshorst.nl Onze website is helemaal vernieuwd, heeft u al gekeken?

Gegevens nieuwe leerling(en):

Hasan

Safak

Rutgerskamp 14

1

0341-564844

Ibtisam

Abubakar

De Acht Schepel 37

1

0341-795248

Hieronder vindt u een overzicht van de vakanties en andere vrije dagen of dagdelen in het cursusjaar 2010-2011. Vakantie/vrije dag: Meivakantie(incl.Paas e.d.) Hemelvaart 2e Pinksterdag Zomervakantie

Data: 22 april 2011 t/m 8 mei 2011 2 juni 2011 t/m 5 juni 2011 13 juni 2011 2 juli 2011 t/m 14 augustus 2011


Arendspost april 2011

Ouderraad

Het is zover, de eerste stappen naar een nieuwe school zijn gemaakt, we zitten op een mooie locatie, in een soort gehorig koekblik, maar een stuk luxer en schoner dan voorheen. Het wordt voor de OR een jaartje van puzzelen. Aangezien er geen gezamenlijke ruimte is waar alle kinderen in passen, zullen niet alle activiteiten op de vertrouwde manier doorgang kunnen vinden. Maar we staan met een enthousiast team klaar om er voor te zorgen dat de kinderen zover mogelijk alle gebruikelijke festiviteiten niet ontzegd worden. Zoals jullie allicht wel gelezen hebben, is er voor het lentefeest gekozen om uit te wijken naar het scoutingterrein Alexander, aan de watervalweg 175 te Ermelo, hier kunnen de kinderen naar hartenlust genieten van de geplande activiteiten. We hopen dat we met de hulp van een aantal ouders een mooie dag kunnen creĂŤren. En natuurlijk staan we het komende jaar klaar voor diverse activiteiten, zowel binnen school als daarbuiten, en hopen op de medewerking van vele ouders want zonder de inzet van al die mensen is het een stuk moeilijker om iets moois neer te zetten voor alle kinderen. Namens alle leden van de OR Met vriendelijke groet Sanne Leenstra (voorzitter)

De locatie van ons lentefeest


gez. de Lange Ook voor het betere kinderondergoed...... moet U bij Gez. de Lange zijn.

BH’s A t/m J cup nachtmode 36 t/m 60 ondermode 36 t/m 58 kinderondergoed 92 t/m 176 Herenondermode 4 t/m 12 Herennachtmode 48 t/m 64 Voor deskundig advies...... bent U bij ons aan het juiste adres. * Vischmarkt 2 Harderwijk *Stationsstraat 37 Ermelo

Stationsstraat 46 Ermelo 0341-553351

www.kidsfashion-ermelo.nl info@kisfashion-ermelo.nl -50%

mode van baby tot tiener

Hier had uw advertentie kunnen staan. Advertentie plaatsen? Neem contact op met Erik de Boer.


Arendspost april 2011

Verhaal onderbouw Het mooiste paasei van de wereld Er was eens een haasje, een heel lief haasje, met lange oren en een klein wit pluizig staartje. Dit haasje was niet zomaar een haasje, maar een paashaasje! Op een dag vlak voor Pasen kreeg het paashaasje een bijzondere opdracht van de grote paashaas. Paashaasje, zei grote paashaas, jij moet dit jaar het mooiste paasei van de wereld naar de koning brengen. Het paashaasje kreeg er een beetje de kriebeltjes van in zijn buikje. Hij moest het allermooiste paasei van de wereld naar de koning brengen? Maar waarom wil de koning dat mooie paasei hebben grote paashaas? Vroeg het paashaasje. Nou, zei de grote paashaas, omdat de koning een paasfeest geeft voor alle koningen en koninginnen van de hele wereld en dan wil hij dat mooie paasei laten zien. Het paashaasje werd een beetje zenuwachtig, o jeetje, nu moet ik met zo’n prachtig paasei op reis naar de koning, straks gebeurt er iets mee! De volgende ochtend stond het paashaasje heel vroeg op. Hij at nog snel wat en ging toen naar de grote paashaas toe. Ik ben er helemaal klaar voor, zei het paashaasje met een piepstemmetje tegen de grote paashaas. Het paashaasje was eigenlijk een beetje bang, hij was nog nooit ver van huis geweest, maar hij deed alsof hij heel stoer en niet bang was. De grote paashaas gaf het paashaasje een mand, in de mand lag het ei. Het was een prachtig ei, er zaten allemaal versiersels op en het glitterde in het licht. Het paashaasje had nog nooit zoiets moois gezien. Ga nu maar snel, zei de grote paashaas, de koning wacht op je. Maar pas op! Er zijn veel boeven die dit ei ook heel graag willen hebben!. En zo ging het paashaasje op weg naar het paleis van de koning. Het mandje zat op zijn rug. Hij liep over bergen, langs rivieren, door weilanden en door het bos. En daar in het bos gebeurde het! Het paashaasje liep over een klein kronkelig paadje door het bos. Het was heel stil in het bos, het paashaasje hoorde alleen zijn eigen pootjes die op blaadjes en takjes stapte. Maar toen……………Toen hoorde het paashaasje ook ergens anders takjes kraken.


Arendspost april 2011

Krak, klonk het in de verte. Het paashaasje ging stilstaan en spitste zijn oren. Hij hoorde niets. Hij begon weer verder te lopen, maar hij hoorde weer wat. SSSSHHHH, klonk het in de verte, het geritsel van bladeren! Het paashaasje stond weer stil. Hij hoorde nu weer niets. Hij werd een beetje bang. Krak, krak, krak, krak, het kwam dichterbij. Opeens stonden er twee mannen op het bospad. Vlak voor het paashaasje. Ze zagen er een beetje viezig uit. Het paashaasje werd een beetje bang. Hallo, zei het paashaasje, wie zijn jullie? Wij zijn Joris en Boris en wij willen het allermooiste paasei van de wereld hebben. Ojee! Het paashaasje begon te trillen van zijn oren tot zijn kleine staartje. Uhm, paasei? Nou ik weet van niets, zei het paashaasje. Maar de Joris was in een grote stap bij het kleine haasje en nam het paasei uit de mand. Jij weet van niets, lachte Boris. Het haasje wist niet wat hij moest doen. Die twee boeven waren veel sterker. De boeven liepen nu snel weg. Ze hadden het ei! Wat moest het haasje nu aan de koning geven? Die avond zat het paashaasje alleen in het bos. Hij was het paasei kwijt en wist niet wat hij moest doen. Hij zat heel hard na te denken. Toen had hij het! Hij ging de boeven zoeken, die liggen hier vast in de buurt te slapen, dan pak ik het ei en ren snel naar het paleis, dacht het haasje. Het haasje stond op en ging zachtjes op zoek naar de boeven. Na een tijdje zag het paashaasje een vuurtje branden in de verte. Daar zijn ze, dacht het haasje. Langzaam sloop hij dichterbij. De boeven lagen te snurken. Het paasei lag op de buik van Boris. Hij hield het vast met een hand. Het paashaasje sloop heel langzaam dichterbij. Hij pakte heel voorzichtig het ei van de buik. Heel langzaam sloop hij weg bij de boeven, die gewoon door bleven slapen. Toen hij een eindje uit de buurt was begon hij te rennen. Het paashaasje bleef de hele nacht door rennen. En toen s’ ochtends de zon op kwam zag hij in de verte de torens van het paleis. Oh wat was het haasje blij! In het paleis aangekomen gaf hij het allermooiste paasei van de wereld aan de koning. De koning was er zo blij mee! Lief haasje, blijf jij vanavond bij ons logeren? Dan mag je morgen ook op het paasfeest komen, zei de koning. Het haasje trilde met zijn oren, zo blij was hij.


Leeuwerikstraat 37 - Ermelo Tel. (0341) 55 64 85


Arendspost april 2011

Knutselhoek

Materiaal: - Lijm - Geel/wit washandje - Watjes - Lint - Stuk karton - Stukje oranje papier - Eventueel wiebel oogjes

- Pak de hoekjes van het washandje vast. - Leg watjes in elk hoekje. - Knoop elke hoek met lintjes vast, zodat de watjes blijven zitten. - Knip uit een stuk karton een strook van 6 cm dik en vouw deze rond. - Plak de uiteinde aan elkaar vast en zorg dat de cirkel net iets kleiner is dan de opening van het washandje. - Doe de cirkel in het washandje. - Druk nu de 2 punten (hoofdjes van de kuikentjes) naar beneden. - Plak op de 2 hoofdjes nog wat oogjes en een bekje en je kuikentjes zitten lekker in hun nestje.


Arendspost april 2011

Smulhoek Paashaas van brooddeeg Ingrediënten: - 1 pak broodmix - 4 eieren - Krenten of rozijnen

Bereidingstijd: 75 minuten Aantal personen: 4

Bereidingswijze: - Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Laat het deeg 15 min. onder een vochtige schone theedoek op een warme plek rijzen. - Verdeel het deeg in 4 stukken en vorm hiervan 4 paashazen. Maak het lijf, de poten, de kop en de oren uit 1 stuk. - Prik 4 eieren en kook ze ong. 4 minuten. - Druk de eieren vervolgens in de buik van de hazen. - Maak van de krenten/rozijnen de ogen van de paashaas. - Laat de hazen nogmaals ± 35 min. rijzen. - Bak ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 25 min. mooi goudbruin en gaar.


Arendspost april 2011

Leerlingredactie K P K A R X D E H Q R I S G K R U I S I

S A M N M U H I S P L S D U A E V P E E

T S S C W A H E S T R U I K N N A A N R

T E M H B D S D D Y A K T F P A A A F N

M N C H O C O L A D E H A A S N W S D G

Paashaas chocoladehaas april lente paasbrood

I P A A S H A A S N E D A B O V E F X N

E S E L N W K L T I S S R P N F C E C G

A S U A I A S J E L O O M A N D J E R F

P A A S E I E R E N O O G H E G A S C J

I E D M E S D X T D I L S D E E P T H B

C S L S A O I B F S R S B N A C N E R H

F T Z A P R I L E G E L L P A R N P G L

Pasen mandje struik kruis paasfeest

X V A E N J E A G F D X L S Z E E E Q Y

A U W E T N S P H N X O U O V E E V I D

T O M G T S F S A D R S S A F C H X E O

E I A E Y G G C Q O R A O D F D R T K N

I F R R D Y G M T T J Q L C I T I E H C

T T E W D E T Q S O K S W W S E D J L T

C A O S E C Y O N F R C S G P R J J F J

T L Y S A O I P C E B E E Y I G T I R R

paaseieren kuikentjes eierdop paasontbijt

Gemaakt door : Esmeralda, Fabian, Ise, Naomi en Stijn.


Arendspost april 2011

Verjaardag Mei 04 06 09 13 13 15 16 17 20 21 27 28 28

April 02 03 05 06 06 13 14 15 15 17 18 19 28

Ilfat Mamuti Suheyda Yilmaz Jeroen Koppen Juf Ellen Gilsing Sarah van Looijengoed Juf Janine Sacha Besselsen Pascal Meijer Sanne Tomassen Meester Cees Dagmar Allersma Joline van der Leeuw Levy Bleijenburg

Daan van der Kleij Busra Özgül Maarten Jansen Niels Oosterwijk Sem Oosterwijk Anna Sophia Padberg Evenboer Bart van Gils Meester van Beek Menno Nagel Davy Keizer Juf Marja Emre Yucel Naomi Smit Juni 07 10 11 20 22 25 26

Meester Erik Ehat Mamuti Dunya Hadou Fleur van Hoof Troy van den Akker Xheneta Mamuti Libaan Abdishakur Elmi


Arendspost april 2011

Groep 4 De nieuwe en de oude school. School ik vind het leuk want we een lift hebben en hij is groot je hebben mooi uizicht. En mooi de oude school was mooi en groot het school plein was groot. En ik kan er nog spelen. En ik vind het leuk. En als er maar mooi word. Van Levy

Juffrouw Pots Juffrouw Pots is een kreng om dat ze kinderen haat en ze trekt aan oren en ze breekt in maar Kaya en Simon hebben een plan bedacht.

Het oor van Kaya Doet pijn .auw mijn oor is er bijna af zegt Kaya. Gaat het zegt Simon. Dit was pas de eerste dag, morgen wordt het erger. Ze zal zo’n kreng blijven weet je wat er in de paarse doos zit nou dat wil je niet weten een klein blauw boekje en de strafschriften Van Robin en Nikita

Pasen Pasen is het leukste van de wereld elke dag eieren zoeken in de tuin dan lekker op eten. Dan weer paaseieren in het bos zoeken dan naar huis dan eieren schilderen in huis dan op eten. Dan lekker buiten spelen dan lekker tikkertje doen dan doen we voetbal. Dan naar binnen lekker pannenkoeken eten dan lekker naar bed morgen. Uit bed dan lekker schilderen. Van Joey en koen

Spreekbeurten. Ik hou van spreekbeurten omdat je daar veel van kan leren. Ik hou er ook van omdat je het bord kan gebruiken en niet hoeft te werken Je kan op het bord tekenen waar over je het kan doen voor de spelletjes of gewoon een tekening maken. Je kan het over het noodgebouw doen. Je kan het over honden en katten . Van Dunja

Spreekbeurten Als je bijvoorbeeld een fout maakt, maakt het niks uit maar als je een hele korte spreekbeurt hebt dan zegt de juf waarom is het zo kort wat zeg je dan, dan zeg je om dat ik er niet veel van weet het kan soms wel kort zijn dat je er niets van weet maar dat maakt niets uit dan zegt de juf okĂŠ dat maakt niet uit dan gaan alle kinderen een vraag stellen en dan een opmerking misschien zegt een kind dat je meer de klas in moet kijken dan zegt de juf ja dat klopt ik zeg het voor de andere keer nou dit was het dag. van Xheneta


Arendspost april 2011 BLOON Is omdat sommige kinderen iets minder zijn in spelling zijn dan anderen. En daar maken de meesters&juffen zich zorgen om . en Toen dachten nou we kunnen ze geen werk mee naar Huis geven Want dan blijven we kopiĂŤren. Hebben ze Bloon bedacht. En ze hopen dat het werkt. Dus al zit ik in groep 4. Ik & de juffen & meesters hopen dat je Bloon , Gebruikt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En voor de kinderen die niet zo goed zijn Misschien kan je dan nog een week dubbel. Heel veel groetjes. Merel!!!!!!!!!!!!!!!!

JUFFROUW POTS. Juf leest boek over juffrouw pots van de laken siemon stommol brood. De in braak juffrouw pots doet de in braak ze schakelt het alarm uit. Dan breekt ze in toen ontdekt hun dat het een man was. De volgende dag kwam Brood bij hem was er ook ingebroken. Bij Kaya was er gisteren ook ingebroken. Juffrouw Pots wilde de garage van Simon zien. Kaya ging bij Simon slapen en zag de inbreker. Van Rick en Lorenzo

Lente en mooi weer De bloemetjes groeien mooi. Het is mooi weer. Alle kinderen spelen buiten, omdat het weer mooi is. Dan ga je lekker in je tuin zitten, omdat het weer zo mooi is. Dan kun je lekker naar de dierentuin, want er komen baby dieren. Van Suheyda

Graffiti Graffiti is heel illegaal als je dat op een mens spuit dan gaat die mens dood dat is heel gevaarlijk dan wordt je gepakt door de politie dus dat is erg nooit op een mens spuiten dat is niet leuk dat is toch heel erg hoor je dat . Graffiti blijft gevaarlijk toch. Bij de oude school gingen we op de muren graffiti spuiten. Dat was leuk Het zag er mooi uit. Van Samed . lente de zon schijnt want het is lente het is leuk als het lente want de zon schijnt vandaag want dan gaan we buiten spelen en er zijn tulpen en je kan dan picknicken je kan naar het strand en het aller aller leukste is dat ik op de arensdhorst zit groetjes jayna


Arendspost april 2011

Groep 5 Badmintonles We hadden badmintonles van mijn vader Joop. Hij kwam in onze klas. De badminton club was 50 jaar oud en we kregen een beker. We gingen naar de gym zaal toe. Je moest eerst rondjes lopen om er in te komen. Toen moest je hoog houden. Daarna moest je een tegen een wedstrijd spelen. Ik vond het leuk. Groetjes Fei

Jufrouw Pots Juf Ellen leest uit een afschuwelijk, akelig, spannend boek. Juf Pots stuurt Kaya en Simon heel vaak naar de hoek. O nee daar hoor ik het al. Een harde au, wat een knal. Ik verloor ooit mijn boor. Maar Kaya bijna een oor. Een inbreker o wat naar. Hij pakt een voor een schilderijen uit het huis t’s is echt waar. Z’n juf zal je echt niet willen ze is zo gemeen, want misschien houdt ze je wel vast als je door het raam kijkt aan een been. Dus wees een beetje slim en niet suf,want geloof me Pots is de aller

gemeenste juf. Ze is ook natuurlijk een beetje raar maar nu is dit hele gedicht klaar. Lara Juffrouw pots Het is een kreng van een monster! . Het is een nachtmerrie voor je kind . Heel groep 4/5 denkt dat ze een man is. Ze kan touw klimmen met alleen haar handen . Ze heeft een knot maar wij denken dat het een pruik is . Kaya en Simon zijn beste vrienden ze denken dat ze dom zijn maar ze zijn juist heel erg slim. Meester poedel is de hoofd meester van de school. Juffrouw pots is een inbreker . Sophie en Thomas (Het is maar een boek) Graffiti We mochten op de muur schrijven en tekenen. Dat was bij de oude school. En we mochten ook spelen. En we moesten met de spelletjes delen. En we gingen buiten spelen. En we moesten ook nog een beetje werken. Dat vonden we niet leuk. En de bedenker is Daan en de schrijver is Davy.


Arendspost april 2011 Oude school Graffiti We hebben in de oude school met mooie kleurpotloden en met stiften op de muren getekend. En toen hebben we spelletjes middag in de mooie graffiti klas. We mochten op tafels staan en achter de kasten die tegen de muren stonden. Voor alles moesten we toch nog werken. Maar toen de hoofdmeester ons had betrapt dat we op de muren tekende deed hij alsof hij boos was, maar hij vond het toch wel leuk dat we dat deden. Het was ook de laatste schooldag op de oude school Menno en Nathan

Juffrouw Pots Juffrouw Pots is een verhaal . het is een leuk verhaal juffrouw pots is een gemene juf ze is gemeen omdat ze kinderen haat en juffrouw pots is geen juffrouw maar een man! met een snor maar ze is ook een onderbreker maar Simon en Kaya zijn slim bezig maar juffrouw pots is ook slim maar juffrouw had bijna bij Simon in gebroken maar toen zat Kaya ging wat drinken maar toen gilde Simon heel heel hard! Auauauauauauau! Ooooooooooooo sorry Zij Kaya . door Elif

Pasen Pasen is heel leuk! Het is een leuk feest. Je viert het elk jaar. De paashaas komt dan langs. Die verstopt de paaseieren in de tuin. De paaseieren smaken naar chocola. Ze hebben allerlei kleuren. Rols,rood,groen,blauw,oranje,geel,zwart,br uin. Je eet ze op. Stijn en Emre. Lente en mooi weer. Als het lente is dan komen de bloemen uit en is het mooi weer. De dieren komen weer tevoorschijn. De lucht is blauw en de vogels fluiten vrolijk. De bladeren zijn weer groen en de knoppen komen weer aan de bomen. De jongen komen weer tevoorschijn. En de dieren gaan op zoek naar eten. Van Lotte en Sanne.


Arendspost april 2011

Groep 7/8 Cito De Cito was niet echt moeilijk, maar sommige vragen waren wel moeilijk. Ik zelf had 537 gehaald voor de Cito Ik had allang besloten naar welke school ik heen ging: Groevenbeek Ermelo. Want die school vond ik het mooist en het leukst. Nu ik naar Groevenbeek ga krijg ik meer vakken die we natuurlijk op onze school niet hebben zoals Frans, Duits, Scheikunde,Biologie en nog meer moeilijke vakken. ________Gr.Ehat________ De Cito-Toets. Met de Cito-Toets was ik niet zo zenuwachtig. Sommige opdrachten waren wel makkelijk. Maar in tegendeel sommige weer niet. Ik ben blij dat ik wel een goede score had gepresteerd. Want nu kan ik doen wat ik graag wou. De week van de Cito-Toets was op zich best wel leuk. We mochten af en toe ook eerder weg. En we mochten bijv. drinken en kauwgom meenemen. Wat wel lekker was. Maar aan de ene kant was ik ook wel weer blij dat de Cito-Toets voorbij was. Groetjes Esmeralda. De CITO De Cito-toets was best makkelijk. Je mocht ook snoep meenemen, maar geen chocolade. Het waren maar 290 vragen, waarvan ik er 15 fout van had. 7 fouten bij de normale vragen en 8 bij wereldoriëntatie. Dus ik had …………… …………………………………..…550!!! Met geschiedenis had ik 0 fout!!!!!! Ik ga naar gymnasium op Nassau Veluwe. Dat is in Harderwijk maar dan moet ik wel elke dag een stukje fietsen. Ik hoop dat er

een leuk Pasen komt met lekkere chocolade eieren. Groetjes en een vrolijk Pasen van Fabian Cito-toets De Cito-toets was soms best wel moeilijk maar het was wel leuk. Want je mag wel lekker kauwgom meenemen. En als je klaar was met de Cito mocht je al naar huis toe of op de computer. Ik heb niet hoog gescoord, maar voor mijn niveau is het wel goed. En ik ga naar het Spectrum in Harderwijk en ik heb er heel erg zin in om daar heen te gaan. Jeroen De CITO De Cito-toets had moeilijke vragen. Het waren er wel 290 vragen. Gelukkig mochten we drinken en kauwgom mee nemen. Maar de Cito-toets had ook makkelijke vragen. De wereldordenatie was wel het makkelijkst, rekenen was wel moeilijk, taal ging wel. Maar we waren niet zenuwachtig voor de Cito-toets. Groeten Jesse Cito. De cito was best wel moeilijk, maar sommige vragen waren niet zo moeilijk. Ik had voor de cito 529. En ik ga als ik van deze school af ga, ga ik Groevenbeek Putten. Op de Groevenbeek hebben we natuurlijk ook andere vakken. En die zijn nog moeilijker. Kevin Lente. Ik vind het aller mooiste seizoen. En daar is echt helemaal niks aan te doen. Het is niet te warm, ook niet te koud. En de mooie bloemetjes, waar ik van houd. De paashaas mogen we ook niet vergeten. Hij verstopt de paaseitjes in het gras of in het zand. En dan gaan we ze zoeken, stoppen we ze in de mand. De vogeltjes die weer gaan fluiten. Kinderen die spelen weer verstoppertje buiten. Lente, ik houd er van. Ise.


Arendspost april 2011 CITO Cito was erg leuk en met hele goeie resultaten. Het was erg leuk en we mochten kauwgum eten! En soms mochten we zelfs eerder naar huis. De Cito bestaat uit 200 vragen! En 4 stukjes per dag. Nou ik ben er erg blij mee. Groetjes Troy De Cito-Toets. Eigenlijk was ik helemaal niet zo zenuwachtig voor de Cito-Toets. Sommige opdrachten waren heel erg simpel maar sommige waren heel erg moeilijk. Ik had het gevoel dat ik heel veel fout zou hebben. Maar toen we de uitslag kregen had ik…..550! En dan helemaal opgelucht dat de Cito-Toets voorbij was. -xoxo- Naomi Lente & paashaas Ik heb zin in de lente en Pasen en veel bloempjes en eitjes ! Maar het leukste is de zon en de ijsjes en enz… En buiten spelen Dus ik er heel veel zin in Bart Lente&Pasen Is leuk want het wordt weer warm. En kan je weer buiten spelen. De blaadjes komen aan de bomen. En er komen weer kleine diertjes bijen je krijgt paaseieren. Dus ik heb er weer zin in Dennis Lente Mooie bloemen Bijen zoemen Zonnige dagen Dat is echt behagen Lekker vakantie Met veel garantie Pasen komt eraan Laat de hazen maar gaan Eitjes overal Kijk maar om je heen dan zie je ze al Eline Lente De lente is mijn favoriete seizoen. Er zijn namelijk heel veel leuke dingen te doen in de lente. Het is niet te warm maar ook niet te koud. Dat vind ik lekker. In de lente beginnen ook alle bloemen te groeien. En dat ziet er prachtig uit!

Ook alle dieren worden geboren. Zoals lammetjes, kuikens, biggetjes en nog veel meer dieren.Voor de rest kan je veel buiten spelen.En dat is natuurlijk ook leuk! Groetjes Eva. Lente In de lente ga ik veel voetballen. En ik ga ook veel buitenspelen. In de lente is het niet koud maar ook niet warm. Dat vind ik het leuke van de lente. Ilfat Pasen Hij maakt je blij, maar wie is hij? De… trommelgeroffel… PAASHAAS!!!! Hij verstopt eitjes in de vaas. In de tuin, in de hal. Er zijn eitjes overal. Hij komt ook bij jou, anders is het flauw. Van Pasen wordt hij blij. Of is het een zij? Sacha

LENTE De zon komt op de vogels fluiten kom je bed uit en ga naar buiten. De bloemetjes bloeien en er is weer verse melk van de koeien. De winter is voorbij en er is weer een nectar voor de bij. Kijk is rond leef je uit, wees eens blij want de winter is voorbij. Ga maar met je hondjes wandelen want dat is goed voor hun (en jou) enkelbanden. En de Pasen is weer in het land dus straks liggen er weer geschilderde eieren tussen het zand. Het paasontbijt dat is ook wel leuk voor de gezelligheid. Dus ga het maar lekker vieren en schreeuw het uit. De lente is er de lente is er!! En de Paashaas is ook nog niet het land uit. Maar de vogels broedden nu dit gedichtje uit. xxxjes Kelly


GLASSCHADE

* GLAS IN LOOD * DUBBELE BEGLAZING * SPIEGELS * VOORZETRAMEN * VERF * BEHANG * GORDIJNEN * RAAMDECORATIE

DR.HOLTROPSTR. 99 - ERMELO TEL: (0341) 554111

Schildersbedrijf

Berry van de Veen Kievitstraat 29 3853 VG Ermelo

Telefoon: 0341-787317 Mobiel: 06-50653026


Arendspost april 2011

Kleurplaat


Nieuw aan de Gelreweg in Harderwijk:

fysio Hans Teeling

Action

praktijk voor fysiotherapie

fysiotherapie èn acupunctuur op een unieke locatie! Nieuwe ontwikkelingen binnen de fysiotherapie stimuleren meer en meer het ´hands-off´ beleid. Zelf actief meedoen dus, binnen de mogelijkheden die uw klacht biedt. Deze ontwikkelingen geven betere resultaten dan de traditionele fysiotherapie van de afgelopen decennia. Natuurlijk zijn de goede elementen van de vertrouwde manier van behandelen behouden gebleven! FysioAction biedt, in samenwerking met Bewegingscentrum Vrijheid, een compleet pakket van zorg en bewegen op maat.

Renske te Brake-Visser

Onze moderne, ruime behandelkamers bieden alle mogelijkheden voor persoonlijke aandacht. De grote fitnessruimte in het Bewegingscentrum Vrijheid, waar FysioAction ten alle tijden gebruik van kan maken, is ingericht met professionele fitness- en cardioapparatuur van PRECOR. Zo kan gericht bewegen een wezenlijk onderdeel worden van uw behandeling. Onder onze begeleiding werkt u op uw eigen tempo actief mee aan uw herstel. De lichte, bijzonder ruime oefenruimte is voorzien van allerlei attributen om op een speelse, doelgerichte wijze de verschillende spiergroepen te prikkelen en te trainen. Ons motto is dan ook:

bewust bewegen...voor een actief leven!

Kom gerust eens langs of bel voor een afspraak: 45 49 09 Gelreweg 33 . 3843 AN Harderwijk . www.fysioaction.nl . info@fysioaction.nl


/arendshorst_april2011  

http://www.schoolkrant.nl/schoolkrant_arendhorst/arendshorst_april2011.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you