Page 1


Namdalsmuseet best책r av 9 avdelinger med i alt 22 bygninger og utstillinger.


Huset ble satt opp på husmannsplassen Vassenget i Flasnes/ Glømmen i Overhalla i 1854. Utenfor stuedøra ligger en liten låve med et inngjerdet område.


Skolestua fra 1904, som sto ved riksveien på Fjær i Klinga, rommer mange minner om vennskap, lek og læring, men nok også om vonde episoder og nederlag. Flere av ungene bodde sånn til at de måtte bo hjemmefra de ukene det var skolegang, som kunne være to uker skole og så to uker fri.


Butikken holder til i tyskbrakka og er gjenskapt som en krambod der man kunne fü kjøpt det meste. Utstyr og varer er samlet inn fra mange gamle forretninger i distriktet, og de fleste av oss vil kunne glede seg over ü se igjen varer og emballasje fra barndommens dager.


Namdalsstua er i to etasjer med stall i første, mens den andre stua er oppført i en etasje med stall på andre sida av en forgang. Begge stuene er fra 1900. Skogstua er enkelt innredet med bord og benker og køyesenger med plass til to mann i hver seng.


Bakerhuset fra Glømmen i Overhalla ligger idyllisk til utkanten av tunet, noe som var vanlig for bygninger der det var bruk av ild og dermed var brannutsatte. Her finner vi husgerüd for baking og vasking.


Stua og den store kornlåven fra Bertnem ligger skjermende omkring tunet, slik det kunne være etter 1700-tallets byggeskikk. Tunet består av sju unike bygninger, som hver var tilpasset til sitt formål, sin funksjon for mennesker og dyr.


NAMDALSMUSEET  

Denne presentasjonen handler om Namdalsmuseet i Namsos

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you