Premium 1/17

Page 1


Sisällys

1. Puheenjohtajan tervehdys s. 2-3 2. Otteita alkukeväästä s. 5-11 3. Hallitusesittely 2017 s. 12-19 4. Tulevat tapahtumat s. 20 5. Yhteistyökumppanit s. 22

1


Tervehdys kaikille!

Tariffin kahdeksanhenkinen hallitus on päässyt näyttämään kyntensä kevään tapahtumissa ja tilaisuuksissa jo useaan kertaan, ja syksyllä meno jatkuu vähintäänkin yhtä vauhdikkaana. Nykyisessä hallituksessa merkillepantavaa on, että edustusta löytyy käytännössä katsoen jokaiselta vuosikurssilta smurffista viittä vaille valmistuneeseen opiskelijaan. Täksi vuodeksi luotiin hallitukseen myös projektivastaavan pesti, jonka vastuulla ovat Tariffin projektiluontoiset hankkeet, kuten syksyn Vakuutuscase tapahtuma.

Miten vuosi 2017 on tähän asti sujunut? Yhteistyötä ollaan jatkettu Accenturen, Aonin, Elon ja Turvan kanssa, sekä edellisten lisäksi Tariffi on saanut uuden yhteistyökumppanin If:istä! Yritysyhteistyö näkyy Tariffin toiminnassa esimerkiksi excuina ja erilaisina tapahtumina. Ainejärjestöllä on myös lämpimät välit vakuutustieteen henkilökunnan kanssa, josta kertoo muun muassa se, että Tariffi oli mukana vakuutustieteen 50-vuotis juhlaseminaarissa sekä järjestelyettä edustustehtävissä. Opiskelijoiden keskuudessa ollaan lisätty poikkitieteellisyyttä

2


esimerkiksi järjestämällä tapahtumia VOO ry:n kanssa. Lisäksi alkuvuodesta järjestettiin Get Together -tapahtuma Helsingissä, joka kokosi yhteen sekä nykyisiä että entisiä vakuutustieteen opiskelijoita. Tapahtumista ja tilaisuuksista lisää juttua seuraavilla sivuilla.

lisätaakaksi opintojen ja työn ohella. Tässä hommassa hyödyt ajavat haittojen edelle. Jos hallitustyöskentely kiinnostaa, kysy ihmeessä lisää ja asetu ehdolle syyskokouksessa.

Vaikka kevään tapahtumat ovat jo pulkassa, ei hätää, sillä perinteinen Mökkifest järjestetään Teiskossa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Syyslukukaudella Tariffi iskee taas vahvasti tapahtumarintamalla muun muassa Vakuutuscasen, illanviettojen ja pikkujoulujen rintamalla.

Aleksi Koivunen

Aurinkoista kesää kaikille!

On ollut ilo johtaa Tariffia (kiitokset motivoituneille hallituslaisille!) ja tehdä työtä ainejärjestömme ja opintosuuntamme eteen. Hallitustyöskentely on ollut vastuullista mutta rentoa tekemistä, joka ei ole muodostunut kohtuuttomaksi

3


4


tulevaisuuden opintokoetuksista kahvin ja pullan äärellä. Tariffin hallituksen esittäydyttyä Aleksi (pj) piti oman timanttisen ytimekkään diashow:nsa muun muassa yhteistyökumppaneistamme sekä tulevasta vuoden toiminnastamme. Jokaista tuoretta vaksuopiskelijaa kannustettiin reippaasti mukaan tulevan vuoden tapahtumiin, mutta kutsu koskee myös jokaista Boomi ry:n ja Tariffin jäsentä, jota vakuutustiede vain kiinnostaa.

Uusien pääaineopiskelijoiden tervetuliaistilaisuus 30.01.

Tariffi oli maanantaiiltapäivänä kertomassa tuoreille vakuutustieteen pääaineopiskelijoille toiminnastaan. Vakuutustieteen tervetuliaisinfo pidettiin Yliopiston Pinnissä, eikä tarjoiluja oltu unohdettu. Henkilökunta piti oman esittelynsä itsestään sekä opiskelijoita koskevista 5


Vakuutustieteen juhlaseminaari Tariffi sai etuoikeuden osallistua vakuutustieteen juhlaseminaariin 30.-31.03. Seminaari sisälsi ison kattauksen hienoja puhujia vakuutus- ja pankkisektorin eri puolilta.

(^Nordean tutkimusjohtajan näkemyksiä vakuutusalan murroksesta henkivakuuttamisen näkökulmasta, 1. seminaaripäivä.)

6


(^Tunnelmia vakuutustieteen juhlaseminaarin paneelikeskustelusta Tamperetalolta. Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälän mukaan vakuutusalalla tullaan aina tarvitsemaan ihmisiä, digitalisoitumisesta ja robotiikasta huolimatta. Pienet arjen ongelmat hoituvat helposti verkossa, mutta kun kyseessä on elämän suuret asiat, kuten asunto, on henkilökohtainen keskustelu ihmisen kanssa yleisesti paras tapa, 1. seminaaripäivä.)

(^Kemiran riskienhallintajohtajan puheenvuoro globaalin teollisuusyrityksen riskienhallinnan haasteista, 2. seminaaripäivä.)

7


(^ Juhlaseminaarin ensimmäiseen päivään kuului myös illallistilaisuus, jossa vakuutusalan ihmiset pääsivät tutustumaan toisiinsa rennommissa merkeissä suussa sulavien tarjoilujen äärellä.)

(> Aleksi pitämässä puhettaan Tariffista ja sen toiminnasta. Vanhat alumnit kuuntelivat suurella mielenkiinnolla vakuutustieteen opiskelun muutoksista.)

8


Kevätsauna feat. VOO ja EY

Tilaisuus pidettiin Pinninkadun klubitiloissa illansuussa, jolloin kuulimme EY:stä työnantajana, ja jo hetken työelämässä kiinni olleet alumnit antoivat perspektiiviä opiskeluun. EY:n osuuden jälkeen lämmitettiin sauna, vietettiin rentoa iltaa kisakatsomon ääressä ja nautittiin laadukkaista tarjoiluista.

Tariffi ja VOO toivottivat yhdessä EY:n kanssa opiskelijat lämpimästi tervetulleeksi perinteiseen Kevätsaunaan. Tilaisuudessa kuultiin EY:stä työnantajana erityisesti alojemme osaajien näkökulmasta ja keskityttiin poikkitieteelliseen verkostoitumiseen.

9


Seuraavaksi vuorossa oli vahinkovakuutusyhtiö If:n konttori. Esittely aloitettiin mielenkiintoisilla uratarinoilla kansainvälisistä työtehtävistä If Industrial Underwritereihin. Saimme myös muun muassa kuulla, että If:ssä on yli 300 eri työnimikettä, joten monimuotoisuutta löytyy. If:n edustajat käsittelivät myös digitalisaatiota sekä automatisaatiota, joiden lisäksi saimme kuulla havaintoja asiakaspäällikön työstä sekä menestymisen edellytyksiä kyseisessä työtehtävässä.

Helsingin Excu Tariffi järjesti perinteisen Helsingin excunsa 7.4. kohteinaan työeläkeyhtiö Elo ja vahinkovakuutusyhtiö If. Kyseiset konttorit sijaitsivat Espoossa, joten matkaan lähdettiin jo varhain perjantaiaamuna.

Elon teemoina olivat vuoden 2017 eläkeuudistus sekä digitalisaation näkyminen yhtiön sähköisissä palvelukanavissa. Elo esitteli meille myös yhtiön visioita, missioita, uratarinoita sekä analyysimallejaan. Työeläkeyhtiö tarjosi excuilijoille myös maittavan lounaan.

10


11


Tässä pestissä toimiessa pääsee näkemään ainejärjestön toimintaa aitiopaikalta, ja voin lämpimästi suositella hallitustyöskentelyä Tariffissa jokaiselle vakuutuksen ja riskienhallinnan opiskelijalle.

Aleksi Koivunen (Puheenjohtaja)

Opintoja minulla on takana neljä vuotta, joista puoli vuotta vietin Saksassa Paderbornin yliopistossa. Saksan lisäksi tulen maisterivaiheessa hakemaan kansainvälistymiselle vauhtia vielä Espanjan Zaragozasta vuonna 2018. Opinnoissa kiinnostuksen kohteeni sijoittuvat yksityisvakuuttamisen ja riskienhallinnan puolelle. Käytännön työkokemusta hankin toimimalla korvauskäsittelijänä Pirkanmaan LähiTapiolassa opintojen ohella.

Toimin Tariffissa hallituksen toiminnan koordinaattorina ja Tariffia edustettaessa ainejärjestön äänenä sekä yliopistolla että sen ulkopuolella. Hallitustyöskentely on antanut käytännön harjoitusta vastuutehtävistä ja tuonut mukanaan paljon myönteisiä kokemuksia.

Vapaa-ajan kiinnostuksen kohteitani ovat urheilu, matkustaminen sekä rumpujen ja kitaran soittaminen.

12


järjestetään koko hallituksen yhteisin hartiavoimin, minkä ansiosta myös tapahtumavastaavan tehtävätaakka pysyy hyvin kohtuullisena.

Laura Koponen (Tapahtumavastaava)

Jo tämän puolen vuoden hallituskokemuksella voin sanoa, että tapahtumavastaavan pesti on mahtava tilaisuus sukeltaa Tariffin toiminnan ytimeen järjestämällä tapahtumia, joissa vain mielikuvitus on rajana! Tariffilla riittää niin asiapitoisia kuin rennompiakin tapahtumia tasaisesti ympäri vuoden, myös kesällä, joten tylsyys ei onneksi pääse yllättämään. Toki uusienkin tapahtumien ideointi on enemmän kuin sallittua. Mukavaa on myös se, että tapahtumavastaavalla on vapaus tehdä pestistään juuri itsensä näköinen ottamalla itselleen sopiva määrä vastuuta tapahtumien järjestämisestä. Vastailen mielelläni, jos tapahtumavastaavan roolista tulee kysyttävää!

Olen Laura, kolmannen vuoden vakuutustieteen opiskelija. Häärin tänä vuonna sekä Tariffin tapahtumavastaavana että sihteerinä. Tapahtumavastaavan pesti käsittää lähinnä tapahtumien käytännön järjestelyistä, kuten esimerkiksi tilojen vuokrauksista ja tarjottavista, huolehtimista. Tapahtumat ovat kuitenkin Tariffin toiminnan suola, eikä tapahtumavastaava suinkaan jää yksin tapahtumien järjestelyissä. Tapahtumia suunnitellaan ja

13


Nina Lipponen (Sidosryhmävastaava) Elo, If ja Turva! Vastaan siis esimerkiksi yhteistyösopimusten uusimisesta tai kokonaan uusien sopimusten solmimisesta. Toimin Tariffin pääasiallisena kontaktina yrityksiin päin, koska näin on helppo pitää kaikki langat käsissä ja yritystenkään ei tarvitse arpoa, kenellä laittaa viestiä. Tariffissa kaikki hoidetaan kuitenkin pitkälti yhdessä porukalla, joten osallistun tietysti myös laajemminkin esim. tapahtumien järjestämiseen.

Aloitin opinnot syksyllä 2014 ja ensi syksynä pääsenkin maisterivaiheen opintojen pariin. Toimin Tariffin hallituksessa myös viime vuonna, tosin silloin olin tapahtumavastaavana.

Tariffin sidosryhmävastaavana olen päävastuussa suhteistamme yhteistyökumppaneihimme, joita onkin tällä hetkellä huimat viisi: Accenture, Aon, 14


Eeva Luotolampi (Projektivastaava) Nyt viimeistelen kandia ja

teen töitä Opsetin kautta OP:n korvauspalvelussa Back Office -hommissa. Paljoa ei vapaa-aikaa jää, mutta sen käytän mielelläni Atalpalla jumpassa tai kamujen kanssa. Toimin vuoden 2017 Tariffin hallituksessa projektivastaavana. Toimenkuva on uusi ja siten hommat hieman epäselvät, mutta erityisesti vastuullani on #Vakuutuscase2017 ja kaikkea muuta pientä mukavaa.

Pääsin opiskelemaan Tampereen yliopistoon suoraan lukiosta syksyllä 2014 ja pääaineeksi päätyi vakuutustiede ja riskienhallinta, vaikka ekana vuonna uhmailinkin, että se ei ainakaan ole minun pääaineeni. Lisäksi olen lukenut laskentatoimea, rahoitusta ja venäjää.

15


silloin pääsee olemaan yhteydessä niin yritysmaailmaan, ja koulutuspoliittisen vastaavan roolissa myös aineen henkilökunnan kanssa.

Esa Juntunen (Koulutuspoliittinen vastaava, kevät)

Sakari Rytkönen (Koulutuspoliittinen vastaava, syksy)

Olen 5. vuoden opiskelija sekä toista vuotta Tariffin hallituksen koulutuspoliittinen vastaava. Tänä vuonna olen ottanut roolia hieman enemmän taka-alalla ja ollut mukaan hallituksen työskentelyssä tarvittaessa, koska työskentelen jo täyspäiväisesti pääkaupunkiseudulla samalla kun viimeistelen Graduani. Yksi suuria etuja Tariffin hallitukseen kuulumisessa onkin se, että

Olen Tariffin toinen koulutuspoliittinen vastaava ja ensimmäistä vuotta Tariffin hallituksessa. Vastuu koulutuspolitiikasta siirtyy Esalta

16


minulle syksyllä 2017. Opiskelen parhaillaan neljättä vuotta, josta keväällä 2017 opiskelin puoli vuotta Hongkongissa. Vakuutustieteen osa-alueelta mielenkiinnon kohteeni ovat yksityisvakuuttamisessa, riskienhallinnassa ja erityisesti kyberriskien hallinnassa. Vakuutustieteen ohella olen opiskellut laskentatoimea ja yritysjuridiikkaa sekä rahoitusta vaihto-opiskelun aikana Hongkongissa. Opiskelun ohella olen työskennellyt viimeiset kaksi vuotta OP:lla yritysvakuutusten parissa. Työn ja opiskelun ohella vapaa-aika kuluu matkustelun, ruoanlaiton ja talousjournalismin parissa.

Näiden kyselyiden avulla kehitetään vakuutuksen ja riskienhallinnan opetusta yhdessä henkilöstön kanssa ja joka vuosi jotain konkreettista on saatu aikaiseksi. Koulutuspoliittisen vastaavan roolissa parasta on ehdottomasti se, että se antaa erittäin paljon liikkumatilaa henkilölle tehtävässä. Voit keskittyä pelkästään vakuutuksen ja riskienhallinnan kopoilusta myös koko Tampereen yliopiston koulutuspoliittiseen viidakkoon. Valinta on sinun.

Kopoilusta yleisesti: Tärkein työ koulutuspoliittisen vastaavan työssä on lukukausikohtainen kysely, joka tehdään vakuutus ja riskienhallinnan pääaine- ja sivuaineopiskelijoille. 17


vaihteessa, talousvastaava huolehtii tilinpäätöksestä ja tekee alustavan budjetin seuraavalle vuodelle. Sen vuoksii kirjanpidon alkeet on hyvä olla hallussa. Myös huolellisuus ja tarkkuus kannattaa, jotta kaikki tositteet pysyvät tallessa.

Tiina Tuovinen (Talousvastaava)

Vaikka olen opiskellut vasta kaksi vuotta, niin minulta löytyy kokemusta jo kolmesta vakuutusyhtiöstä. Vakuutustiedettä päädyinkin opiskelemaan sattumalta ensimmäisen työpaikkani Ifin innoittamana, missä viihdyin pari vuotta. Viime kesän taas vietin Osuuspankin kassalla, jossa samalla OP:n vakuutukset tulivat tutuiksi. Tällä hetkellä työskentelen Turvassa henkilökorvauskäsittelijänä.

Talousvastaavana huolehdin yhdistyksen taloudesta. Tämä vastuullinen pesti pitää sisällään monenlaista, joista keskeisimmät tehtävät ovat yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta tietoisena oleminen ja sen esitteleminen yhdistyksen kokouksissa, tapahtumien budjetointi, laskujen maksaminen ja yhteistyökumppaneiden laskuttaminen sekä kirjanpito. Tilikauden päättyessä eli vuoden

Olen intohimoinen reissaaja ja kärsin ikuisesta matkakuumeesta. Onneksi ensi keväänä on tiedossa helpotusta, sillä lähden vaihtoon Argentiinaan.

18


Saku Saarela (Tiedotusvastaava)

Tiedotusvastaavana huolehdin Tariffin jokapäiväisestä näkyvyydestä sosiaalisen median, verkkosivujen sekä tietenkin tämän Premiumin kautta. Hallinnoin myös Tariffin sähköpostilistaa, johon putkahtelee aika ajoin ilmoituksia ja vinkkejä vakuutusalan työpaikoista ja opiskelusta. Aloitin keväällä työni korvauskäsittelijänä vakuutusyhtiö Turvassa Tampereella. Toimin lakisääteisten henkilökorvausten parissa, jonka kautta pääsen ainutlaatuisesti yhdistämään opintojani työntekoon.

Olen Saku, ensimmäisen vuoden opiskelija ja Tariffin tiedotusvastaava. Opintoihini nähden varhainen kiinnostus vakuutustiedettä kohtaan ajoi minut hallitushommiin, joita en ole päivääkään joutunut katumaan. Tariffissa olo on ollut kokonaisuudessaan enemmän kuin antoisaa, tarjoten mahdollisuuksia juhlaseminaareista työpaikkavinkkeihin.

Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluvat kitaran soitto, kuntosali sekä potkunyrkkeily.

19


- Tariffin ja VOO:n Mökkifest (29.-30.7.2017)

- Tariffi mukana Smurffiviikoilla

- Johtajuussymposium (06.09.2017)

- Accenture-ilta (22.09.2017) - Vakuutuscase (27.10.2017) - Tariffin Pikkujoulut & sääntömääräinen syyskokous

20


21


Accenture https://www.accenture.com/fi -en

Aon Finland http://www.aon.com/finland/

Elo https://www.elo.fi/

If https://www.if.fi/henkiloasiak kaat

Turva https://www.turva.fi/henkiloa siakkaat

22


23


24


25


26


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.