Page 1

SUSAN INSPIRATIE

INSPIREREND & ENERGIEK

VOORUITKOMEN IS LOSLATEN... TOCH?

MARKETING INSIGHTS

& CREATIVE PERSPECTIVES TO GET **IT DONE

DAAR BEN IK VAN

SUSAN MAGAZINE 11 € Onbetaalbaar

Editie 2017

REALISATIE KRACHT!


INSPIRATIE

“ WAAROM BINNEN JE COMFORTZONE BLIJVEN ALS DAARBUITEN VEEL MEER TE BELEVEN VALT” LOESJE

South Africa, eigen foto 22 SUSAN MAGAZINE


INSPIRATIE

SUSAN MAGAZINE 33


COLOFON

WAT IK LEVER? ‘REALISATIEKRACHT.

MET EEN VLEUGJE MARKETING.’

Dit magazine is een eigen uitgave van Susan van Gorp. In samenwerking met: Marieke van Dijk, Kairos Consultancy, Voorburg Susan van Dijk, Kairos Consultancy, Almere Ton Manders, Text & Publiciteit, Eindhoven Wendy van Hardeveld, BeYoutiful Photography, Utrecht Wil je ook een persoonlijk magazine? Kijk op www.kairos-consultancy.com

44 SUSAN MAGAZINE

Susan van Gorp susan@marketthings.nl 06 288 43 748 www.marketthings.nl


VOORWOORD

&

BACK IN TOWN BACK IN BUSINESS Na bijna vijf jaar Afrika, een intermezzo dat me absoluut heeft verrijkt, ben ik weer terug in Nederland, het land waar ik ben opgegroeid. Maar wat ga ik doen? Voor wie? En waarom? Dat lees je allemaal in dit magazine. Door uit je eigen omgeving te stappen, ga je anders tegen zaken aankijken. Een ander perspectief ontwikkelt zich. Maar één ding is bij mij hetzelfde gebleven: de verwondering hoe bedrijven met hun klanten omgaan. Recent moest ik door vijf keuze menu’s bij NS om te horen dat ik de verkeerde keuzes heb gemaakt. En, nog erger, ik moest een ander nummer bellen, want ze kunnen niet door verbinden. En ja, dit is de verkeerde afdeling. Dan krijg je toch een soort “the computer says no” effect van Little Britain in je hoofd.

“IT IS ALWAYS IMPOSSIBLE, UNTIL IT IS DONE”

Denken en doen vanuit klantperspectief. Het wordt vaak gezegd, maar dit daadwerkelijk doen is iets anders. Voor mij is dit echter een tweede natuur, gewoonte, ik kan niet anders. Want klanten zijn immers ook net mensen. En samen maken we het verschil. Dus ik heb geluisterd naar mijn klanten, offline en online. Wat hebben jullie nodig? Wat kan ik jullie bieden? En niet onbelangrijk, geluisterd naar en samengewerkt met mijn partners en vrienden. Zonder hun medewerking en kritische houding zou dit magazine nooit voor je gelegen hebben. Want verbinding, daar draait het om. Van organisaties met hun klanten én van mij met jou. Wil je meer weten? Bel, mail of app me dan 06 288 43 748. Veel leesplezier!

Susan SUSAN MAGAZINE 55


Botswana, eigen foto

INHOUD

66 SUSAN MAGAZINE


INHOUD

8

YOU LIVE, YOU LEARN LEVENSLIJN

10

THEMA’S

12

VOORUITKOMEN IS LOSLATEN...TOCH?

14

VERHALEN VERZAMELEN

16

DIT BEN IK

20

ZEG EENS EERLIJK...

24

OOK DIT BEN IK

26

DOOR ANDERE OGEN

30

OOK KLANTEN ZIJN MENSEN

32

INSPIRING THINGS TO DO

30

HIER KAN JE MIJ VOOR BELLEN

IN MIJN LEVEN

COLUMM

COLUMN

COLUMN

COLUMN

SUSAN MAGAZINE 77


YOU LIVE, YOU LEARN... REIZEN doen we samen en de eerste grote reis naar Indonesië is een feit. Er volgen er nog vele naar Venezuela, India… Het credo verhalen verzamelen ontstaat. Dat is waar het leven uit bestaat.

HEERLIJKE ONBEZONNEN STUDENTENTIJD IN DEN BOSCH EN SALAMANCA

Los van thuis, eigen regels, werken in de horeca, organiseren bij mijn studentenvereniging, veel feesten, hard werken, vrienden voor het leven. Mijn vader werd in die tijd ernstig ziek; dit heeft impact. Ik voelde mij onzeker. Ik haalde mijn HEAO diploma, leerde Maurice kennen en vertrok naar Spanje. Geweldige tijd. Opgevold door Clermont-Ferrand, Frankrijk. Het begin van mijn internationale leven.

EEN VEILIGE BASIS IN BERKEL-ENSCHOT In augustus 1968 geboren als oudste van twee zussen. Mijn vader werkt bij Dommelsche Bierbrouwerij, mijn moeder zet de bruidszaak van haar eigen moeder voort. Hard werken is het credo, maar ook gezelligheid. Beide ouders hebben een actief sociaal leven. Zelf heb ik ook veel verschillende vrienden. Een fijne tijd, waarin zelfstandigheid en ondernemerschap mij met de paplepel worden ingegoten.

AAN HET WERK! In 1991 start ik bij Van Gend & Loos. Waar ik groot groei van Verkoop binnendienst tot Hoofd marketing en weer terug mag naar mijn geliefde Spanje. Leven en werken in de stad Barcelona. Veel geleerd, gestimuleerd door de toenmalige Commercieel Directeur, leren leidinggeven en door trainingen mijzelf leren kennen. WAAR EEN WIL IS... Op de fiets naar Tilburg voor de middelbare school. Ik kreeg Mavo advies maar wilde persé naar het Cobbenhage College, Havo doen. Ik werkte hard, doubleerde één jaar, en haalde het! ‘Wat niet kan is nog nooit gebeurd’

BERKEL & ENSCHOT 88

>>

TILBURG

>>

‘S-HERTOGENBOSCH

>>

SALAMANCA

>>

CLERMONT


LEVENSLIJN

NEW BEGINNINGS We trouwen, geheel in glamour style op een prachtige dag met veel vrienden en familie. Openingsdans met mijn vader op de Rolling Stones. Maurice spelen met de band, ik zingen. En daarna een heerlijke reis naar Andalusie. Een jaar later word ik moeder van Fauve.

FAUVE februari 2000

LUNA mei 2002

BEAU december 2005

MARKETTHINGS 4 september 2000 richt ik Marketthings op. Een vliegende start kunnen maken met een mooie opdracht bij Interpolis. Het netwerk werkt en ik werk daarna veel voor Rabobank en Organon.

FLOW Ik start weer snel bij Organon omdat ze belden en de komende jaren werk ik, reizen we, genieten we en kopen we een nieuw huis omdat onze te klein wordt. Ik verbouw daar tijdens afwezigheid van Maurice en leer mijn goede vriendin Marly kennen. Het gaat zo als het moet gaan. Sociaal leven breidt zich uit met ouders van school en er ontstaat een leuk clubje. Toch blijft de wijde wereld trekken.

IT’S TIME FOR AFRICA! 2011: start van een ander leven. Met personeel. Nieuwe cultuur, geen mensen kennen, kinderen naar nieuwe school, groot huis en heel warm.

HECTIEK; IK KAN HET AAN Maurice krijgt de kans om een mooie baan van een vriend over te nemen in Lagos, Nigeria. We besluiten voor het avontuur te gaan! Een hectische tijd volgt, waarin ik veel alleen draaiende houd omdat Maurice al naar Lagos is afgereisd. Ik doorloop de opleiding Next Marketeer in Amsterdam, regel alles voor ons vertrek, én heb een mooie –en ook drukke- klus bij de Rabobank. Trots dat ik het allemaal red!

- FERRAND

>>

BARCELONA

PAUSE TO ACCELERATE Juni 2015 terugkeer naar Nederland. Een tijd van zorgen dat kinderen op de rit zijn en het goed hebben. Het huis inrichten en sociale leven weer oppakken. En dan kijken en zoeken naar wat mijn toekomst hier weer zal brengen. Hoe ga ik Marketthings en mijzelf weer in de markt zetten? Onrustig maar met juiste mensen stappen genomen. Samenwerkingen aangegaan die tot nieuwe projecten leiden. Ik heb er zin in.

De ondernemer in mij komt naar boven. Ik organiseer netwerkbijeenkomsten en begin samen met Mariannne aan haar Madame M! Shows. We zien veel in deze jaren, trip naar Benin, Zuid-Afrika, Beiroet, Botswana, Instanbul.

In 2013 stap ik in het bestuur van Netherlands International School in Lagos. Slokt veel tijd, ik leer weer veel, mag veel mee bepalen, bedenken en ik werk met een heerlijk team.

>>

‘S-HERTOGENBOSCH

>>

LAGOS

>>

‘S-HERTOGENBOSCH


Nappa Valley, Californië, eigen foto

LEVENSTHEMA’S

T

hema’s

10 10 SUSAN MAGAZINE

in mijn leven


HARD

werken

Loslaten

Een thema dat regelmatig terugkeert in mijn leven. Het bestaande achter je laten als je verhuist of een tijdlang ergens anders gaat wonen. Loslaten om volledig open te staan voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. En dat is niet altijd even makkelijk. Ik vergeet nooit meer dat ik voor het eerst in mijn eentje met de bus in Salamanca arriveerde. In een totaal onbekende stad, zonder de taal te spreken, zonder iemand te kennen. Nou, dan zijn de eerste dagen echt niet top. Maar ik kijk er nog altijd met heel veel plezier op terug. Zoals ook op dat spannende moment dat ik voor mezelf begon. Een nieuw netwerk opbouwen, aan de slag gaan vanuit het niets. Loslaten wat je had, om nieuwe wegen in te slaan.

Ik dacht altijd dat ambitie vooral richting meer en groter ging. Na de HEAO wilde ik marketing manager worden. Toen ik dat had bereikt, dacht ik: oké en wat nu? Ik ontdekte dat ambitie zich voor mij ook in de breedte kon ontvouwen. Ik ging in Spanje werken, want ik wilde graag weten hoe dat was en of ik dat kon. Nu betekent ambitie voor mij het beantwoorden van de vraag hoe ik op een positieve manier het verschil kan maken. Voor iemand, op het gebied van vriendschap. Of voor een bedrijf, op het gebied van product en klant.

AMBITIE

Hard werken is goed voor je. Dat zit in mijn DNA, daarmee ben ik opgegroeid. Niets komt zomaar aanwaaien in je leven. Dat werd mij al jong geleerd en die overtuiging heb ik nooit meer losgelaten. Combineer dat met het feit dat ik enorm enthousiast kan raken over iets – een project, een feest, een idee, noem maar op – en je snapt dat ik er helemaal voor kan gaan. Zeker als de mensen kloppen en het gevoel goed is. Zoals bij SPAN@10 in 2015. Er werd mij gevraagd om samen met een creative director een programma ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van NGO Society for Performing Arts Nigeria te organiseren. Een prachtige organisatie die de founder vanuit het niets heeft opgebouwd. Met vallen en opstaan wisten we samen met het team van SPAN een waardige afsluiting van het eerste en een mooie start van het tweede decennium neer te zetten. Een avondvullend programma met een driegangendiner en een fantastische show voor 500 gasten, in het grootste hotel van Lagos.

Opnieuw uitvinden

O

Vooral sinds de start van Marketthings voelt het alsof ik mezelf en het werk dat ik doe, na eem zomervakantie telkens opnieuw mag uitvinden. Ik heb de vrijheid om te kiezen wat ik ga doen, waarmee ik aan de slag ga en hoe ik het ga aanpakken. Natuurlijk, de basis blijft hetzelfde; marketing is mijn uitgangspunt. Maar de manier waarop ik dat gebruik is iedere keer anders. Zo moest ik in 2011 opnieuw uitvinden hoe zaken in Afrika worden geregeld. En na mijn terugkeer was ook 2016 weer een jaar van mijzelf opnieuw uitvinden en op de kaart zetten.

nafhankelijkheid

Reizen, een etentje met vrienden, lachen tijdens een vergadering, een biertje in de kroeg … er zijn zoveel momenten waarop ik echt geniet van het leven. Momenten die enorm belangrijk voor me zijn. Ik herinner me de tijd dat ik aan mijn scriptie Next Marketeer werkte en eigenlijk alleen maar achter de computer zat. Na een tijdje was ik totaal mijn balans kwijt. Ik kan niet zonder zo nu en dan een weekendje weg of gewoon borrelen aan de keukentafel met de mensen die mij lief zijn, om mijn energielevel op peil te houden. Samen genieten geeft mijn leven kleur.

E

njoy life!

In alles. In de besluiten die ik neem, de keuzes die ik maak. Ik wil onafhankelijkheid, om te doen wat ik denk dat belangrijk is. Mijn eigen koers bepalen, op eigen benen staan. Dat heeft ertoe geleid dat ik niet zo in vaste clubjes leef, maar wel een groot netwerk heb. Daar zit natuurlijk wel weer een vorm van afhankelijkheid in, want ik kan en wil niet zonder mensen om me heen. Een onafhankelijke opstelling zorgt er ook voor dat ik mijn werk goed kan uitvoeren. Ik heb niets te verliezen en kan daardoor het maximale eruit halen. Voor de klant en voor mijzelf.

SUSAN MAGAZINE 11 11


12 12 SUSAN MAGAZINE

New York, eigen foto


COLUMN

VOORUITKOMEN IS LOSLATEN...TOCH?

Susan is weer terug. Back in town, back in business. Maar waar wil ik nu naartoe? Wat wil ik doen? Voor wie? En waarom? Na een kleine vijf jaar Afrika ben ik weer terug in het land waar ik ben opgegroeid. Een intermezzo dat me absoluut heeft verrijkt. Als je even uit je gewone omgeving stapt, ga je anders tegen zaken aankijken. Dat ik graag “buiten de lijntjes kleur”, zoals een vriendin onlangs opmerkte, wist ik al langer. Maar dat ik dat onbekende avontuur zo zou omarmen, heeft zelfs mijzelf verrast. Afrika heeft me zoveel gebracht aan nieuwe mensen, prachtige projecten, zoveel belevenissen met zoveel nieuwe verhalen. En vooral heb ik over mijzelf geleerd. ‘Waar een wil is, is een weg.’ ‘Kan niet ligt op het kerkhof (en wil niet ligt ernaast).’ Met dit soort levenslessen ben ik opgegroeid. Hard werken en doorzetten, dan kom je er wel. Dat is waarvan ik ook altijd was overtuigd. Maar dan kom je in een situatie, waar dat niet opgaat. Waarin blijkt dat graag willen en hard werken niet altijd leidt tot het beoogde doel. Sterker nog, dat je juist verder van dat doel afraakt. Ik heb mijzelf zien aanpassen aan onverwachte, vaak extreme situaties. Want als de omgeving niet meewerkt, moet je dingen misschien wel niet zo graag willen. Niet teveel duwen of trekken. Vooruitkomen is ook loslaten. Vooruitkomen is loslaten. Help … moet ik die stelling omarmen? Werkt het zo? Vanuit het besef dat er inderdaad altijd wel een oplossing is, besloot ik een andere weg te gaan. Laat ik het doel van nieuwe projecten binnenhalen maar eens even loslaten. Eerst maar eens bedenken wat die nieuwe projecten dan moeten zijn. Hoe kan ik mijn skills en levenservaring op de juiste manier inzetten? Voor wie en waarvoor? Ik heb het gedurfd, ik heb losgelaten. Losgelaten om vooruit te komen en mijzelf verder te ontwikkelen. Best een pittig proces, maar ik kan het je van harte aanraden.

SUSAN MAGAZINE 13 13


COLUMN

V

WAT IK DOE?

VERHALEN VERZAMELEN Storytelling is hot. Een verhaal vertellen om klanten aan je te binden, je positie te verstevigen, de continuĂŻteit van je bedrijf veilig te stellen. Of om te vertellen wie je bent, hoe je werkt, waar je voor staat. Voor mij is dat een verhaal van aanpakken, doorzetten en zorgen dat het voor elkaar komt. Voor mijzelf. Voor de klant. Mijn leven bestaat uit het verzamelen en delen van verhalen in de breedste zin van het woord. Met en door die verhalen word je in staat gesteld anderen te overtuigen en te inspireren. Verhalen verzamelen kan alleen maar als je zelf aan het stuur zit van je eigen beslissingen. Of die nu goed of fout zijn, ze leveren altijd iets op. Niet voor niets hoor je steevast van succesvolle mensen dat ze vooral door hun fouten hebben geleerd en verder zijn gekomen.

LEAP lezing, City Hall Lagos 14 14 SUSAN MAGAZINE


HOE DOE JE DAT? Door zelf aan het stuur te zitten en je eigen beslissingen te nemen. Neem eens een andere route en stel je open voor andere meningen en visies. En leer er van. Maar blijf dicht bij jezelf. Door die andere routes word je ook gevoed zodat je straks anders tegen vraagstukken en oplossingen aankijkt. Bouw je verhaal op in drie delen, begin met een vraag of uitdaging voor je publiek, vertel over je strijd die tot het succes heeft geleid en moedig anderen aan tot actie. Maar houd het vooral simpel, zodat je publiek de boodschappen makkelijk kan onthouden. CONSTANTE Nieuwe ervaringen is een constante in mijn verhaal. Een rode draad. Doorgaan op dezelfde manier of mezelf opnieuw uitvinden en nieuwe kennis en kennissen opdoen? Ik kies voor het laatste. Ik gebruik mijn ervaringen, onderzoek wat ik er mee kan en bekijk hoe ik ze kan toepassen. WAT LEVERT VERHALEN VERZAMELEN JE OP? Veel inspiratie die je kan doorgeven. Hoe je op een andere manier aan de slag gaat met de klant – opdrachtgever en meer nog de eindklant - in het vizier. Je verzamelt en verbindt mensen om je heen op een inspirerende manier en behaalt zo samen resultaat. Ik gebruik verhalen om te inspireren en samen een complexe vraag te beantwoorden of met meerder disciplines een project op te pakken dat nog niet eerder is gedaan. Want die eerste aanzet geeft altijd onrust. Gaat het wel lukken? Maar ik wéét dat het gaat lukken. Samen met het team en de klant.

STARBUCKS: HET DRAAIT OM MENSEN Een medewerker van Starbucks, toen er nog maar vier Starbucks winkels waren, werd op zakenreis gestuurd naar Italië. Door zich open te stellen voor andere inzichten en cultuur kwam hij tot de conclusie dat Starbucks in het verkeerde segment zat. Hij zag in Italië wat koffie deed met sociale verbondenheid en dagelijks ritueel. Koffie vormde het centrale punt van alle gesprekken en zorgde voor verbinding in community. Dat is wat hij meebracht uit Italië en wat hij zou veranderen bij Starbucks. Het product dat wordt verkocht is koffie, maar waar het om draait zijn mensen. Van de medewerkers tot aan klanten. Kracht van Storytelling, Carmine Gallo

W H E R E THERE IS PERFECTION, THERE IS NO STORY TO TELL (Ben Okri)

EEN GOED VERHAAL... EEN GOED VERHAAL STAAT OP ZICHZELF HET BEVAT EEN HOOFDPERSOON, EEN VERHAALLIJN MET ONTWIKKELINGEN HET IS AUTHENTIEK EN PERSOONLIJK HET IS PRIKKELEND EN ROEPT EMOTIE OP

Met welke verhalen inspireer jij?

LAGOS: VALLEN, OPSTAAN & DOORGAAN Ik vergeet nooit de eerste keer dat ik Rob & Emiel naar Lagos liet komen in 2012. Ik was ervan overtuigd dat ik makkelijk twee shows met 400 gasten per avond kon organiseren. Iedereen wil toch wel een avondje entertainment, iets totaal nieuws? Maanden van voorbereiding, hard werken en zelfs een landelijke staking in Nigeria hielden me niet tegen. Alles klopte; mooie locatie, goede PR, heldere prijsstelling. Maar toch zag ik het de avond voordat Rob & Emiel arriveerden,

totaal niet zitten. Ik had ze volle zalen beloofd, haalde geen 400, maar krap 200 gasten per avond. Het werden wel twee top avonden! Niet het resultaat dat ik voor ogen had en het heeft me geld gekost, maar ook veel opgeleverd aan goodwill en respect. En door te blijven geloven, knokken, doorzetten en een beroep te blijven doen op mijn netwerk en overleg met Rob & Emiel waar wellicht nog iets kon worden aange-

past werd de voorstellingen in 2014 een mega succes! Resultaat? Twee top-avonden plus een geweldige workshop voor LEAP met 500 CEO’s in City Hall. Deze tweede editie van Rob & Emiel werd dankzij onze betere aanpak, langere voorbereiding, meer sponsors en extra workshops een mooi succes. Moraal van mijn verhaal? Geef nooit op en blijf geloven.

SUSAN MAGAZINE 15 15


Zelfstandig

No-nonsense

DOEN! Kritisch

Ne t w e r k e n

Niet binnen de lijntjes Kansen pakken

Multitasker

Loyaal

Flexibel

Doorpakker

racht

Veerk

Afwisseling

Ondernemend

Getting-things-done mentaliteit Plezier

mensen kennis

Gedreven

Werelds

Samen Prestatiegericht

Ambitieus & Doorzetter

Spontaan

Ingewikkeld wordt

hanteerbaar Verbinder

Sociaal

Humor

Organiseren

r

e t p ico l e H view

Improvisatie

Resultaa tgericht

Vasthoudend

16 16 SUSAN MAGAZINE

Onafhnakelijk in denken

DIT BEN IK


DIT BEN IK

EXTRAVERT

INSPIREREND

ENERGIEK

SUSAN MAGAZINE 17 17


‘AN OPEN MIND LEAVES A CHANCE TO DROP A THOUGHT IN IT’ -MARK TWAIN-

19


“

ZEG EENS EERLIJK... Op de vraag aan vrienden om mij heen: Zeg eens eerlijk welke vraag zou je me willen stellen maar heb je nooit gedaan of gedurfd, komt meteen terug dat zij eigenlijk geen vraag hebben. Als ze die al hadden voelen ze geen rem om die niet aan mij te stellen op het moment zelf. Dat is fijn om te horen en lezen want dat geeft me een gevoel dat ik open ben en vrienden/mensen mij dus alles kunnen vragen. Dat ze het soms niet eens zijn met het antwoord of niet leuk vinden doordat ik wellicht te eerlijk of direct ben is iets waar ze dan mee om kunnen gaan.

20 20 SUSAN MAGAZINE


IN GESPREK

Poeh, dat zijn er meer. Geluk is geen continue staat, maar bestaat inderdaad uit momenten. En gelukkig zijn er die heel veel. Vaak hebben ze te maken met Maurice en onze drie dochters. Recent nog tijdens onze vakantie in CaliforniĂŤ, tijdens een hike in Yosimite. We waren op weg naar een waterval, toen Beau het te zwaar vond worden. Wij besloten door te gaan, zij zou op een plek blijven waar ze ons kon zien. Toen we boven waren draaide ik me om en wat denk je? Staat Beau pal achter me, die was toch alleen verder gegaan. Beau die zichzelf had overwonnen, wij compleet als gezin, op een

prachtige plek en ook nog op mijn verjaardag. Hoe gelukkig kan een mens zijn? En toen ik op mijn afscheidsfeest in Lagos in mijn tuin stond met heel veel gasten en vrienden om me heen. Oprecht gelukkig dat ik daar zoveel mensen heb mogen leren kennen. Of een ander moment, vanwege het tienjarige bestaan van Marketthings, samen met de mensen met wie ik dat bereikt had. En ik ben intens gelukkig als ik het een hele avond aan tafel met een vriendin kan hebben over de wereld en ons leven.

WAT ZIJN JE GELUKKIGSTE MOMENTEN TOT NU TOE? Lonneke de Kok Beeldend kunstenaar, vriendin

WAAR HEB JE WELLICHT SPIJT VAN OF WAT ZOU JE ANDERS HEBBEN GEDAAN ALS JE TOEN DE KENNIS HAD VAN NU? Lonneke de Kok, Beeldend kunstenaar, vriendin

WAAROM VIND JE HET SOMS MOEILIJK OM ZACHTER TE ZIJN IN JE STANDPUNT? OM MEER BEGRIP TE HEBBEN VOOR DE MENING VAN EEN ANDER? Frans van Oekel De Theater Specialist, vriend

Leuk dat je daarmee komt. Die vraag stel ik mezelf ook regelmatig, als ik achteraf denk dat dingen beter of toch in ieder geval anders hadden gekund. Je neemt een beslissing met de kennis, inschatting en informatie die je op dat moment voorhanden hebt. Dus meestal kun je niet anders. Maar goed, je wilt een spijtmoment horen? Ik herinner me een situatie waarin besloten werd om het contract van de toenmalige directeur NISL niet te verlengen. Tijdens een van de meetings daarover werd ik in mijn eigen huis enorm geschoffeerd door iemand. Ik had dat niet moeten accepteren en hem meteen de deur moeten wijzen. Maar ja, ik liet het gaan in het belang van NISL.

Ik begrijp je vraag. Wij zijn het inderdaad niet altijd eens met elkaar en hebben allebei de neiging om vast te houden aan onze ideeĂŤn en opvattingen. Ik hoor graag wat een ander ervan vindt, maar het is lastig om mij te overtuigen of van mijn standpunt af te brengen. Lastig, maar niet onmogelijk. Het komt regelmatig voor dat ik zaken over het hoofd zie of niet van alle kanten blijk te hebben bekeken. Als dat zo is, heb ik er geen enkele moeite mee mijn standpunt aan te passen en mijn mening in te ruilen voor een betere.

SUSAN MAGAZINE 21 21


IN GESPREK

MET JOUW PASSIE EN NO-NONSENSE AANPAK KOM JE KRACHTIG EN SOMS ERG STEVIG OVER. MAAR NIET IEDEREEN IS HETZELFDE EN DUS KAN NIET IEDEREEN DAAR EVEN GOED MEE OMGAAN. HOE ZET JE MOMENTEN DIE NIET DIRECT EEN CONSTRUCTIEF GESPREK OF POSITIEVE UITKOMST OPLEVEREN, OM TOT LEERERVARINGEN? Jacqueline Touw, HR Director Benelux Essent, vriendin

Goede vraag. Leer ik van die momenten of ga ik gewoon door met andere zaken? Of het nu vrienden, kennissen of klanten zijn, uiteindelijk wil ik mensen ‘blij’ maken. Vanuit die drive vind ik het niet lastig om te schakelen tijdens een gesprek en uit te spreken dat we misschien niet goed van start zijn gegaan. Doorgaans pakt dat goed uit, soms wat minder. Ik heb geleerd dat ik vaker tot tien moet tellen en mijn expressie zo neutraal mogelijk moet houden. Maar ja, dat laatste lukt niet altijd. Want je weet dat ik vrij makkelijk ben te lezen.

Washington, USA 2000

Clermont Ferrand, Frankrijk 1991

Baskenland, Spanje 2009

Ro

197

Valencia, Spanje 2011

Malgrat de Mar, 1987

California, USA

Barcelona

2016

1998

Salamanca, Spanje, Porto, Portugal

New York, USA 2005

1990

Griekenland 1993

Puerto Rico

Andalusia, Spanje

1997

WELKE LIJN HEB JE ACHTERGELATEN OP DEZE WERELDBOL? Guus Gottmer, Manager business solutions, Ricoh Nederland, vriend

1999

2004

1994

Buenos Aires, Argentinië 2008

Lagos, Nigeria 2011

La Rochelle, Frankrijk 2007

22 22 SUSAN MAGAZINE

Nerja, S

Venezuela

Cotonou, Benin 2012


IN GESPREK

In het algemeen ben ik geen jaloers type. Gelukkig, want ik vind jaloezie echt een negatief begrip. Natuurlijk denk ik ook wel eens “oh, dat wil ik ook!” maar dat heeft dan meestal te maken met het werk of een project waar iemand mee bezig is. Wow, wat gaaf dat je dat mag doen! Tegelijk besef ik dat ik in mijn handjes mag knijpen met alles wat ik zelf heb en heb kunnen doen.

BEN JE JALOERS? WANNEER DAN? EN HOE GA JE DAARMEE OM?

Dit gaat overigens veel verder dan werk. Vooral als ik mensen tegenkom die hun passie hebben gevonden en daar helemaal voor gaan, denk ik ‘Dat wil ik ook!’ Niet vanuit jaloezie, maar veel meer uit bewondering en de wil om er iets van mee te nemen voor mezelf.

Marly van de Griendt, Eigenaar Marly Service-Support-Coaching, vriendin

Salamanca, Spanje

Amsterdam, Nederland

1991

2014

‘s-Hertogenbosch 1989-2011

Nicosia, Cypres 2001

Albufeira, Portugal 2002

Berkel-Enschot 1968-1989

oquetas de Mar, Spanje

Bergerac, Frankrijk

75

2006

Dubai, Verenigde Emiraten

Spanje

2015

Seoul, Zuid Korea 2015

Tokyo, Japan 2015

Indonesië 1992

Katmandu, Nepal; Delhi, India

Spanje

1998

Beiroet, Libanon 2011

Bodrum, Turkije 2003

Parijs, Frankrijk 1989

Capetown, Johannesburg, Zuid Afrika 2011

Botswana, Zambia 2012

SUSAN MAGAZINE 23 23


OOK DIT BEN IK Reiziger

Altijd open voor iets nieuws Stappen Dansen tot laat Design liefhebber Lekker op de bank liggen Boeken lezen In voor een feestje Amsterdam Leergierig Als het gezellig is blijven we nog even mentaliteit Moeder Vriendin Samen met vrienden Lekker eten Goede wijn ‘s-Hertogenbosch Spanje genieter M&M’s Fotoboeken Internationaal Wonen in Frankrijk, Spanje, Nigeria Van “waarom makkelijk als het moeilijk kan” Hard werken en hard lachen Zelf opgelegde sporter Kerstavond met vrienden en konijn Chocolade Rommelen met een camera Hapje en drankje Goed weer skiër ‘s Ochtends wandelen Foodmarkten all over Luxe Dochter Carnaval 24 24 SUSAN MAGAZINE


SUSAN MAGAZINE 25 25


“

SUSAN DOOR ANDERE OGEN GUUS GOTTMER Empatisch, doortastend en zoekt naar de beste oplossing voor alle betrokken partijen. Doordenkend, de consequentie van een keuze overwegend, en die vertalen naar de beste fit.

Helicopterview, oplossend en details die ogenschijnlijk onbelangrijk zijn niet uit het oog verliezend. Kijkt en denkt verder waardoor ze anticipeert op problemen die later kunnen opdoemen.

Slagvaardig en no-nonsense. Niet lullen maar poetsen mentaliteit, Regeltante die snel beslist zonder te dralen. Pragmatisch, handson, schroomt niet de handen uit de mouwen te steken en zelf even iets te doen omdat het dan snel geregeld is. Manager business solutions Ricoh Nederland Vriend

PROSPECT MADUFORO Three words.

RESILIENCE. WILLEMIJN HAMAKER

BOLD. COURAGEOUS.

Energiek Professioneel Loyaal Grappig en lief Gaat voor de volle 100%procent ergens voor Voorbereid, dossierkennis) Mede bestuurslid NISL Vriendin 26 26 SUSAN MAGAZINE

Subsea Consultant, Nigeria Co-boardmember NISL


FEEDBACK

MAURICE SMITS

Organiseren Eén van je hele sterke punten is je organisatietalent. Plannen, zaken in gang zetten, voortgang controleren, hands-on mentaliteit, initiatief en inventief met problemen omgaan… Je voelt je als een vis in het water om grote projecten op de kaart te zetten. Netwerken Wellicht dat deze niet als eerste opkomt, maar zo over de jaren heen heb je altijd en overal

wel een netwerk opgebouwd en in stand kunnen houden. Je kan met een grote variëteit met mensen schakelen en het kost je ‘ogenschijnlijk’ weinig moeite. Wanneer je er staat, staat er ook een persoonlijkheid. Mensen inschatten Je hebt een heel scherp oog over hoe mensen en karakters in elkaar zitten.

Managing director GMT Logistics Mijn man DIANE LEMIEUX

Even just on meeting you one gets the impression that yes, she will get the job done and it will be fun too

MARC OMES

International author, journalist Director Forestal SRL Vriend

ROBERT KROON

Goede planner & organisator. Geef je een project en daar ga je voor.

Oplossingsgericht Zowel op management als uitvoerend niveau

Resultaatgericht

Maakt ingewikkelde zaken simpel en hanteerbaar

Je stopt veel energie in je werk

Bruggenbouwer Kan online wereld naar de offline wereld brengen

Zakelijke approach In de marketing zitten veel creatievelingen... daarmee schakelen kan moeilijk zijn, maar uiteindelijk is resultaat belangrijk.

Is internationaal – óók – inzetbaar Denkt in mogelijkheden Managing director ‘Kroon op het werk’ Vriend

STEFFIE OP DE LAAK

Gepassioneerd Actueel Pragmatische realisatiekracht

Founder & producowner GRPPY SUSAN MAGAZINE 27 27


Yosemite parc, eigen foto

INSPIRATIE

28 28 SUSAN MAGAZINE


INSPIRATIE

‘RULES ARE A GREAT WAY TO GET IDEAS. ALL YOU HAVE TO DO IS BREAK THEM’ -JACK FOSTER-

SUSAN MAGAZINE 29 29


INSPIRATIE

Wanneer we verwachtingen kunnen overtreffen, hebben we niet alleen een klant, maar een ambassadeur aan onze zijde.

OOK KLANTEN ZIJN MENSEN

“Marketing is het leveren van klanttevredenheid op een winstgevende manier” aldus Kotler. Toch lijkt het alsof die essentie nogal eens wordt vergeten. Het gaat erom dat je denkt, werkt, produceert en service verleent met altijd de klant in het vizier. Iedereen wil tevreden klanten. Vanzelfsprekend. Maar meer nog willen we fans. Klanten die ons aanbevelen bij nieuwe prospects. Die graag hun verhaal delen over de prettige ervaring die ze hadden. Niet alleen op een verjaardagsfeestje, maar vooral ook op social media.

30 30 SUSAN MAGAZINE


COLUMN

IEDEREEN WIL TEVREDEN KLANTEN Grotere bedrijven proberen zorgvuldig de verhalen en ervaringen van klanten op social media te sturen. De exposure en impact van een klantervaring zijn immers enorm. Mooi als het goed gaat. Maar stelt je bedrijf bijvoorbeeld een BN’er als klant teleur, dan kan één tweet al voldoende zijn om je reputatie om zeep te helpen. De huidige marketeer ziet zich geholpen door een veelheid aan technieken die hem in staat stellen de klant te volgen, te doorgronden en vanachter het bureau proberen te beïnvloeden. Precies, vanachter het bureau. Te weinig marketeers zien nog echte klanten. Gewone mensen, die niet volgens een vast patroon beslissen om jouw product te kopen of dienst af te nemen. De klant wordt steeds mondiger en weet dat hij wordt beïnvloed. OPRECHTE AANDACHT, DAARMEE MAAK JE HET VERSCHIL De klant is aan zet. Zorg er dan ook voor dat hij die zet kan maken. Ik zie nog zo vaak websites zonder contactadres of telefoonnummer. Misschien is de gedachte ‘Laat ze maar mailen, dan kunnen we zelf bepalen wanneer we antwoorden. Wel zo makkelijk’. Maar als iemand direct een oplossing of antwoord wil, wil hij kunnen bellen of desnoods met iemand kunnen chatten. Kijk, dáár kun je als bedrijf soms al het verschil maken. En als je daar dan ook nog al die middelen van de moderne marketeer aan toevoegt, dán zet je de klant pas echt centraal. Dat gaat overigens niet alleen de marketingafdeling aan. Oprechte, eerlijke aandacht voor de klant begint bij het allereerste contact en loopt tot en met het achteraf informeren of je product of dienst goed is bevallen. DE KLANT IN JE DNA De klant centraal. Het hoort in het DNA van elk bedrijf te zitten. Hoe doe je dat? Waar begin je? Vaak liggen er wel stevige plannen met goed bedachte proposities of oplossingen voor de klant, maar ontbreekt het aan tijd om er serieus mee aan

de slag te gaan. De wereld is snel en voor je het weet betreden nieuwe spelers je markt. En ja, dan moet je mee versnellen. Maar niet, nooit ten koste van de klant. Dat vraagt soms creatieve ideeën en complexe antwoorden. En juist daar ligt voor mij als marketeer mijn hart.

UITEINDELIJK GAAT HET OM DE KLANT Bottom line gaat het om zaken voor klanten voor elkaar te krijgen. Om hen zo te winnen en te behouden. Natuurlijk moeten zorgvuldige afwegingen worden gemaakt wat betreft kosten, service levels, cost leader ship, customer intimacy, operational excellence of welke strategieën dan ook. Maar uiteindelijk gaat het om de klant die bereid moet zijn een rekening te betalen. Iemand net als jij en ik, die vrij kan kiezen, die iets van ons vindt en die dat zeker ook zal delen. B2B of C2C, rekeningen worden betaald, ervaringen worden gedeeld.

KLEINE MOEITE, GROOT RESULTAAT Een nieuw bedrijf EXO-L biedt een externe enkelband aan tegen verzwikken. Een op maat gemaakt product voor elke klant. Mooie en handige site met dito bestelproces. Ook daar kunnen zaken mis gaan, zoals geen bevestiging van bestelling, afspraken maken die toch niet juist gepland zijn of de klant moet zelf achter alles aan. In dit geval sloeg de wet van Murphy toe. Oplossing; één telefoontje van de eigenaar naar de klant. Wat kost dat nu? Nee de vraag is, wat levert het op? In ieder geval een nieuwe fan.

SUSAN MAGAZINE 31 31


INSPIRING

THINGS TO DO Je leest iets, loopt ergens, kijkt een film en de mooiste ideeën en dromen komen op je af. Plaatsen die je wilt zien, dingen die je wilt meemaken. Eens of nog eens. Omdat ze je inspireren of gewoon omdat ze je dag goed maken.

Life is like a camera Focus on what’s important Capture the good times Develop from the negative And if anything don’t work Take another shot” HONG KONG HERE I COME!

EEN ONBEKENDE WERELD VERKENNEN In heb in de afgelopen jaren al heel wat grote steden mogen bezoeken. Shanghai, Buenos Aires, New York, Londen, Barcelona, Dubai. In de slurf op Schiphol lokt me nog een bestemming: Hongkong. Daar wil ik beslist eens naartoe. Mezelf onderdompelen in een totaal andere omgeving. Nieuwe ideeën en inspiratie opdoen. Een onbekende wereld verkennen. Dat is wat mij energie geeft en mijn kijk – ook op projecten die ik onderhanden heb – enorm verruimt. 32 32 SUSAN MAGAZINE


WALVISSEN SPOTTEN IN ARGENTINIE

Toen ik onze reis naar Buenos Aires plande, moesten we kiezen: of naar de Watervallen van Iguazu of voor de kust naar walvissen kijken. Niemand kon ons garanderen dat we in die tijd walvissen zouden spotten en een waterval ‘doet’ het altijd. We kozen dus voor Iguazu. Prachtig wat een natuurgeweld. Maar die walvissen wil ik per se nog een keer zien!

LA PUTA Y LA BALLENA EEN PRACHTIGE FILM

In deze film vindt een Spaanse schrijfster een koffer met foto’s van een Argentijnse man die in de Spaanse burgeroorlog heeft gevochten. Haar vragen brengen haar naar de Argentijnse streek Patagonië. Het is een prachtige film met fantastische beelden van Patagonië, mooi Spaans en geweldige acteurs en actrices, heel naturel. Ik wil heel graag Patagonië een keer met eigen ogen zien en de weidsheid van dit prachtige landschap ervaren.

REIZEN DOOR DE TIJD BOEKEN, BOEKEN, BOEKEN

Als het even kan, lees ik. De laatste jaren komt dat vooral neer op vakanties. En als ik een boek echt mooi vind, kan ik het gerust tweemaal lezen. Wild Swans van Jung Chang bijvoorbeeld, dat een prachtige inkijk geeft in drie generaties vrouwen in China, van de tijd van de concubines tot de culturele revolutie. Erg aangrijpend. Eveneens een reis door de tijd is De Vliegenvanger van Ravelli (pseudoniem van Rik Felderhof). Een verhaal dat op een prachtige manier een reis door Europa schetst. Heel beeldend, je ziet het zo voor je. Oh ja, en Schaduw van de wind niet te vergeten! Deze tweede roman van Ruiz Zafon neemt je mee naar Barcelona in de jaren van burgeroorlog en Franco.

OM DE DAG TE BEGINNEN

THUIS IN SPANJE

Soms zit het mee, soms zit het tegen. In het laatste geval is muziek voor mij het middel om weer inspiratie te krijgen, vrolijk te worden en ideeën te laten stromen. Welke muziek? De lijst verandert bijna dagelijks, maar sommige nummers doen het altijd. Can you Feel it van Michael Jackson bijvoorbeeld, September van Earth Wind & Fire en Can’t stop the feeling van Justin Timberlake.

Van kinds af aan ging ik met mijn ouders op vakantie naar Spanje. Wellicht komt daar mijn voorliefde voor dit land en de mensen vandaan. Ik studeerde er - eerst kort, daarna enkele maanden - en later werkte ik er en het land werd voor mij alleen maar mooier, boeiender, interessanter. Spanje heeft alles. En Baskenland al helemaal. Dat moet je zien, voelen en vooral proeven!

MUZIEK

DIT LAND HEEFT ALLES

SUSAN MAGAZINE 33 33


HIER

KAN JE MIIJ VOOR BELLEN Herken je dit? Er is een plan om je diensten naar klanten te verbeteren. Maar hoe krijg je dat geïmplementeerd? Je ziet de richting voor je, maar hoe kom je er? Er zijn legio kansen. En je weet: ‘het ontbreekt ons aan tijd, capaciteit en snelheid.’

IK PAK AAN VANUIT KLANTPERSPECTIEF

Wat kun je verwachten? Realisatiekracht! Oplossingen voor complexe klantvraagstuken Inzicht, advies én implementatie

Gebracht met veel energie en ‘a touch of humor’

34 34 SUSAN MAGAZINE


‘MARKETING INSIGHTS & CREATIVE PERSPECTIVES TO GET **IT DONE’ Susan van Gorp

SUSAN MAGAZINE 35 35


IT ALWAYS SEEMS IMPOSSIBLE UNTIL IT’S DONE By Nelson Mandela

WWW.MARKETTHINGS.NL

Profile for Susan van Dijk

Susan magazine  

Marketing insights & creative perspectives to get **it done.

Susan magazine  

Marketing insights & creative perspectives to get **it done.

Advertisement