Page 1

Surfers news nr 1 APRIL 2014

Årgång 24

Postorder, webshop OCH 650 kvm surfshop i varberg!

VIND / KITE / WAVE / SUP SURFERS PARADISE: Södergatan 22 432 44 Varberg 0340-67 70 55 W W W.SURFERS.SE


Ledare I år är det 30 säsonger sedan Surf Shopen i Varberg öppnade, vilken idag är Surfers Paradise, och redan då jobbade jag mina första timmar i shopen. Det är just ute på golvet i shopen bland kunderna jag alltid trivts bäst i mitt jobb. När jag kan hjälpa kunden hitta rätt produkt för att få bästa möjliga upplevelse på vattnet är en starkt drivande kraft hos mig. Hade jag fått välja skulle jag vilja vara 100 % ute i butiken. Men under de senaste åren har mer och mer tid istället lagts på kontorsarbete med inköpsplanering och att hitta framtida produkter som kan passa oss i Skandinavien mm. Då vi är distributörer för i stort sett alla varumärken vi jobbar med så krävs det även att vi har en bra relation med de leverantörer vi köper in från olika delar av världen.

Ett sätt för oss att försöka följa med i utvecklingen och som styr oss hårt här på Surfers är att vi alla måste ha stoke/intresse för surfsporten. Utan den tappar man fort det lilla extra som krävs för att tillgodose kunders krav och kunna erbjuda hjälp. Detta har i år lett till att vi knutit till oss en hel del nya varumärken och det är inte alltid det största man blir mest exalterad över utan det kan vara produkter som Pickle Wax Remover som är en svamp tillverkad av 100 % återvunnet material för att ta bort vaxet på surfbrädan, vilket känns fantastiskt att ha i butiken inför säsongen. Vi har även en del nya vågsurfing,- och SUP märken som vi är mycket nöjda med att knutit till oss under vintern. Under vintern brukar vi ta tillfället i akt och bygga om i butiken och även i år har vi småfixat lite. För personalens del blev det resor med fokus på surf till ställen som Sri Lanka, Bali, Kalifornien och Portugal. Vintern har varit relativt mild hos oss i Varberg med bara ett par veckors kyla vilket gjort att vi varit i vattnet större delen av vintern.

Att dessa tankar kom beror på att när vi nu håller på med produktionen av detta nummer av Surfers News så kollade jag in gamla nummer och när man bläddrar i Surfers News från 2007 slogs jag av hur få varumärken vi jobbade med. Totalt räknar jag fram att det var ca 10 stycken inom vindsurfing, kite och vågsurfing. Idag har vi bara på vågsurfingsidan ca 14 varumärken vi jobbar med.

Sedan vill jag passa på att tacka Christian ”Chris” Petersson för många fantastiska år här på Surfers. Nya butiksansvariga är Fredrik Bengtsson och Johan Gelander som har många års erfarenhet i surfbranschen.

Att jobba med bara 10 varumärken med få produkter som vi hade 2007 var ju inga större problem mot idag när de olika grenarna inom surfsporten har växt enormt och det även tillkommit nya grenar som SUP m.fl. Idag jobbar vi med över 40 olika varumärken som vi importerar och har dessutom en del egen tillverkning i Asien.

Vi här på Surfers är riktigt laddade inför säsongen och kommer göra allt för att ni skall få en så bra upplevelse som möjligt hos oss i butiken och vid vårt surfcenter i Apelviken!! Ses på vattnet!

Utvecklingen går snabbt framåt och kundens behov är inte alls desamma som för några år sedan utan det är en stadig förändring som pågår. Markus Boman

Välkommen till Surfers Paradise i Varberg

Utrustningsguide 2014 8.

Vindsurfing

41. Våtdräkter och tillbehör

26. SUP

41. Kitesurfing

31. Skimboards/Bodyboard

62. Center & Kurser

32. Vågsurfing

Finstilt!

Postorder/Webshop: Vi har jobbat med postorder i över 20 år. Under högsäsong skickar vi varor så gott som dagligen.Du kan beställa varor via vår hemsida www.surfers.se eller ringa oss. Fördelen med att ringa är att du får svar på alla dina frågor på direkten samtidigt som du får veta om varan finns i lager. Tänk på att det oftast är lättare att komma fram lite senare på dagen. Med postpaket tar det 3-5 dagar för ett paket att komma fram. Frakten för de flesta paket kostar mellan 100-500:- t.ex. ett segel ca 250:-. Större Paket: Vid större försändelser använder vi oss av DHL. Efter full betalning skickas varan hem till dig. Fraktkostnaden för din beställning är vad Posten/DHL vill ha för sina tjänster. Betalning sker mot faktura eller mot förskottsbetalning. De vanligaste kontokorten gäller.

SURF NEWS NR 1 2014

Ej utlösta paket medför en debitering av gjorda portoutlägg och avgifter. Inga expeditionskostnader tillkommer. Varorna kostar vad som sagts. 14-dagars bytesrätt på postorderköpta varor. Oskadad vara bytes inom 14 dagar och vi byter den eller återbetalar varans värde exkl. frakt. Vi följer konsumentverkets regler. Alla priser är i svenska kronor och inkl moms. Vi förbehåller oss rätten att justera våra priser vid moms/valutaförändringar. Mer ingående information och villkor för köp hittar du på vår hemsida. www.surfers.se Butiken på Södergatan i Varberg är värd ett besök. 650 kvm butik med allt du behöver. Förutom innehållet i denna katalog så har vi en stor klädavdelning med det senaste strand- och streetmodet.

-2-

SURFER PARADISE Södergatan 22 Varberg 0340-67 70 55 info@surfers.se www.surfers.se www.surfers.se


ROLIGARE I VÅGORNA COSMO från Roberto Ricci Designs är en Våg SUP som tagits fram tillsammans med Antoine Albeau. Antoine är inte bara världens bäste raceseglare han är också en väldigt duktig SUP surfare. Cosmo är en bred och kort bräda som ger kul surf redan i småvågor likväl som den fungerar när det blir stort.

SOM EN FLYTTFÅGEL Arild är kite- och surfläraren som lever för surf och kite. Vår, sommar och höst jobbar han med sin surf- och kiteskola i Varberg med omnejd. När mörkret och kylan kommer så flyr han gärna likt en flyttfågel till varmare breddgrader. Vintern har tillbringats i Indonesien och Sydafrika. Gå in på surfskolan.nu och kolla in filmerna från vinterns resor - grymma filmer som verkligen inspirerar och visar kiting i världsklass.

Arild är sponsrad av Cabrinha kites och använder Cabrinha Drifterkites ihop med Cabrinha S-killit och Signature brädor. Arild hjälper även oss på Surfers med att testa och utvärdera kiteprodukter. Om du besöker Varberg en blåsig dag kan du vara ganska säker på att träffa Arild i vågorna. Kolla in filmer och annat på www.surfskolan.nu

BRA MILJÖVAL Firewire lanserar nu en rad brädor i sitt nya Timbertek material. Genom användandet av olika träslag ihop med sina balsakanter har man fått fram lätta brädor med fint flex som påverkar miljön betydligt mindre än traditionella brädor.

SIMMER FRUGAL - NYTT KONCEPT FRÅN SIMMER Simmer Frugal är en ny typ av vågbräda som är inspirerad av senaste utveckligen i vågsurfingvärlden. Frugal är en bräda som har grym respons och klarar av riktigt tighta svängar. Att segla på denna typ av brädor är en helt ny känsla och man kan rippa på vågor som inte var möjligt tidigare. Brädan funkar bra i de flesta förhållanden, allt från onshore vågsegling till down the line vågsegling i side off förhållanden. Välkommen till den nya sortens vågbräda!

PETTER PÅ SURFERS DAY Petterkonsert på Surfers Day? Javisst, kommer Petter spela på Surfers Day i Apelviken i år också. Efter ett par minst sagt hektiska år i hetluften så har Petter bestämt sig för att ta det lite lugnare med färre spelningar i sommar. Men Varberg och Surfers Day är bokat. Petter gillar Varberg och vi gillar Petter och vi ser såklart fram emot en höjdarkväll. SURFERS NEWS NR1 2014

-3-

www.surfers.se


VÅGSURFING -NYA MÄRKEN

MARKUS TILL SIMMER STYLE - SIKTET INSTÄLLT PÅ PWA Markus Rydberg från Varberg satsar på att slå sig in i PWA-toppen i vågsegling. Markus har tillbringat delar av vintern i Sydafrika och delar av våren kommer Markus vara på Maui för att träna och medverka på SImmers photoshoot.

hjälpa Surfers och Simmer med test av material och utveckling. Markus kommer kontinuerligt att lägga ut podcasts från sin träning mot världscuppen.

För sin satsning har Markus valt brä- Följ Markus satsning mot världstoppen dor och segel från Simmer. Markus på: markusrydberg.blogg.se seglar med det fyrlattade Black Tip seglet ihop med Simmer Quantum bräda.

Surfing växer sig större och större i landet från år till år. Surfers satsning går vidare och till i år kan vi erbjuda flera nya intressanta brädor från Vampirate, Chilli, Emery m.fl. Surfers Paradise kommer i år att ha fler än 180 olika brädor att välja på.

WAX OFF -PICKLE WAX REMOVER

Surfers stöttar Markus satsning och som en del av samarbetet kommer Markus

Ta bort wax från brädan, snabbt och effektivt! Med denna waxsvampen tar du enkelt bort waxresterna på din bräda. Perfekt inför du skall ut och resa. Svampen levereras i en biologiskt nedbrytbar påse och är gjord av 100 % återvunnet material. Picklesvampen kan användas om och om igen. Pris: 129:-

SURFERS DAY 5 JULI Årets Surfers Day blir lördagen den 5 juli. Surfers Day är en familjefest med paddel & SUP race, skate, prova på aktiviteter, uppvisningar och mycket annat kul. Information om vad som händer på dagen kommer att finnas på vår hemsida www.surfers.se

SURF NEWS NR 1 2014

-4-

FIXA DINGEN Sitt inte på land för att du har dingat din bräda! Boardbog använder sig av en speciell formula som aldrig riktigt hårdnar vilket gör den perfekt för temporära lösningar. Det går riktigt snabbt att laga och man bara knådar upp ”degen” och trycker ut över dingen. Boardbog funkar med både Epoxy och Polyesterbrädor. Boardbog behöver ingen härdningstid. www.surfers.se


SURFAIVARBERG.SE Varberg är surfarnas stad. På siten surfaivarberg.se finns inte mindre än 14 spots i närheten av Varberg beskrivna. Här hittar du fungerande vindriktningar, vattenförhållanden samt vägbeskrivning. Varberg är ju så mycket mer än bara vågsegling i Apelviken och Läjet. Spotguiden finns som trycksak och på nätet (www.surfaivarberg.se) . Foldern finns runt om i Varberg och självklart hos oss.

berg.se

urfaivar

www.s

14

tällen Surfs ten e i närh erg. rb av Va

KLICKA I FENAN - FCS II ÄR HÄR ! FCS fensystem har varit marknadsledande och det helt klart vanligaste systemet på vågsurfingbrädor sedan det introducerades i mitten av 90-talet. Nu presenterar FCS andra generationen av systemet - kallat FCS II. Med FCS II är det enklare att byta fenor och dessutom får fenan bättre support då basen blir lite större.

Med FCS II klickar du fast fenorna istället för att skruva fast dom. Du kan använda dina gamla FCS fenor i de nya FCS II boxarna. Dom skruvas fast på traditionellt vis. En liten distansplugg behövs i fenans framkant. Välkommen till framtiden.

Firewires lite annorlunda och nyskapande Vanguardbräda blev snabbt en snackis bland kitare som kör unstrapped och mycket airs. De parallela kanterna och trycket som skapadas uppskattades eftersom det ger ett fantastiskt pop och kontroll. Brädan uppskattades också för sina lättvindsegenskaper. På begäran kommer nu en extra förstärkt kiteversion av brädan. En extra snackis är den minsta storleken som fått smeknamnet “the smuggler” - den är nämligen så pass kort att den går ner i en kitegolfbag.

Design: Olle Alm

Design:John Doe

Design:Gudmund Fjällgren

THE SMUGGLER

Foto_Emil Nylander

Du vet väl att vi på Surfers Paradise har Unik valfrihet! Väljstort shape och design! ett sortiment med skateboards och www.7tree.se Sortiment varierar iHär Butik hittar du produkter från longboards. de stora märkena av såväl brädor som skydd. På avdelningen hittar du allt från skateboards för barn till poolbrädan för återfallsskataren.

SOMMARENS

KURSER I APELVIKEN KURSER & UTHYRNING Varberg 2014

På skatehyllan hittar du i år bland annat brädor från 7tree skateboards. 7tree brädorna är helt och hållet tillverkade i Borås. Brädorna håller absolut högsta kvalitet och till i år presenteras flera nya former med allt ifrån streetbrädor till värsta poolbrädorna med lång hjulbas.

NYA GREPP Cabrinha har till i år tagit fram en ny bom till sina kites. Den nya bommen är justerbar med 8 cm på bredden. Fördelarna är många och attt justera bredden tar bara några sekunder och kan till och med göras när du kitar. Inga problem att använda en och samma bom på flera kites alltså. SURFERS NEWS NR1 2014

-5-

Sommarens kursprogram är fullmatat med kurser för såväl gammal som ung. Precis som tidigare år så kör vi startkurser i vindsurfing och vågsurfing. De så populära veckokurserna för barn och ungdomar kallade boardweek kommer vi att köra varje vecka i år också. Årets nyhet i programmet är att vi kommer att köra tredagarskurser för ungdomar i åldern 12-16 år. Kursen har vi döpt till Young Gun och den kommer ha ett liknande upplägg som boardweek men fokus kommer att ligga på vindsurfing. Du hittar all info om sommarens kurser i vår 12-sidiga folder. Den kan du beställa eller hämta i butiken alternativt hämta hem på hemsidan. Bokning av kurser sker som vanligt via hemsidan.

Kursbokningen för 2014 öppnar 14/4. www.surfers.se


SURFERSEAR

- VAR RÄDD OM DINA ÖRON.

Vad är ett surf-öra?

Hur förebygger man surf-öra?

Surf-öra är ett fenomen vi har blivit upplysta och informerade om på senare tid. Kort förklarat så handlar det om att den yttre hörselgången i örat täpps igen och kan i värsta fall orsaka nedsatt hörsel, tinnitus mm. Om man ofta utsätter sig för vind, vatten, sand, vågturbulens eller liknande, så försöker örat skydda sig själv mot omgivningen. När den känsliga hörselgången blir irriterad av kallt vatten, vind, sand osv så skapas en utväxt under huden, som sakta täpper till hörselgången. Beroende på dina gener kan utväxten växa snabbt eller långsamt. Man har kommit fram till att personer som regelbundet utsätter sig för kalla vatten, kommer efter ca fem år att utveckla surf-öra. Generellt sett är detta bara ett problem i kalla vatten. Surfare som ofta surfar i varma vatten får sällan surf-öra.

Det bästa sättet att förebygga surf-öra är att använda öronpluggar när man surfar. EQ Seals är grymma öronpluggar som sitter skönt och inte påverkar din balansförmåga. Att även ha en huva eller neoprenpannband skyddar lite extra. Öronpluggen EQ Seals är gjord i LSR Silikon som påverkar örat och huden minimalt. EQ Seals har ett ”Sympatex” membran som gör att du hör ljud från omgivningen precis som vanligt, utan att något vatten kommer in. EQ Seals påverkar inte heller balanssinnet.

Hur vet man om man har surf-öra? Det börjar oftast med att man känner obehag eller smärta i öronen efter att ha vistats i kallt vatten. Känner man att man börjar höra sämre eller får antydningar till tinnitus så kan detta vara ett tecken på surf-öra!

Hur blir man av med surf-öra? Det vanligaste sättet att behandla surf-öra är genom operation. En läkare går in och borrar upp utväxten i hörselgången. Efter operationen har man en läkningstid på minst en månad och man borrar endast ett öra åt gången. Så man får räkna med minst 2-3 månader på torra land. Det finns en viss risk för återfall, men kan undvikas genom att använda EQ seals och skydd över öronen.

EQ SEALS - ÖRONPLUGGAR

Ett par öronpluggar med membran. Skyddar dina öron mot “surfers Ear”.

399:-

BESTÄLL IDAG! FRI FRAKT I WEBSHOPEN

BÄSTA SMÖRJAN!

HEADHUNTER GER BÄST SKYDD Vår passion för surfing har fått oss att resa jorden runt otaliga gånger de senaste 25 åren. När vintrarna kommer så brukar det alltid bli en resa eller två för personalen på Surfers. Genom åren har vi testat otaliga solskydd och vi är alla överens om att Headhunter från Australien är av absolut toppklass. Som barnföräldrar ser vi också skillnaden på skyddet på våra barn. Headhunter är en produkt som vi verkligen kan rekommendera och som vi är glada att kunna erbjuda sveriges alla surffamiljer. SPF 30 90 ml 99:SPF 30 90 ml 99:SPF 30 SPRAY 180ML 149:SPF 30 KIDS SPRAY 180ML 149:-

SURF NEWS NR 1 2014

-6-

SPF 50 BODY LOTION 237ML 149:SPF 50 KIDS BODY L 237ML 149:SPF 45 FACE STICK 12ML 99:ANTI RASH GEL 90ML 99:-

www.surfers.se


ENJOY THE MAGIC FEELING OF A NEW BOARD

@surfersvarberg SURFERS NEWS NR1 2014

-7-

www.surfers.se


VINDSURFING 2014 Vindsurfing har gått igenom flera stadier av utveckling sedan sporten slog igenom på 80-talet. Den utrustning du hittar hos oss på Surfers Paradise är noggrant utvald och utprovad av oss. De flesta av oss på Surfers har varit med sedan vindsurfingen tog fart på allvar och vi spenderar massor av tid på bräda med segel. Dagens utrustning är framtagen för dina behov och det gör det både enklare och roligare att vindsurfa oavsett om du vindsurfat i 30 år eller skall köpa din första bräda.

2014-års Vindsurfing i korthet. SIMMER STYLE Simmer Style har sitt fäste såväl i Sverige som på Hawaii. Segeldesignern Tomas Persson har till 2014 förfinat segellinjen som får anses helt komplett. Till 2014 har man gett flera av seglen en ny outline vilket ökat stabilitet och manöverbarhet. Mast- och bomprogrammet ser i stort ut som förra året men med skillnaden att man utökat mastprogramet med två master. RDM 4 är en ny RDM mast med 40% carbon som främst tagits fram för att underlätta riggningen av och förbättra prestandan hos freerideseglet Veron. Nya SC-11 är det senaste inom racing och är masten för dig som vill vara snabbast i sommar.

Det händer grejer på Roberto Riccis shaping verkstad i Italien. Foto: Patrik Johansson, Surfers

RRD - ROBERTO RICCI DESIGNS Roberto Ricci is on Fire! Roberto har fullkomligt gett järnet de senaste åren och resultatet av allt hårt arbete har nu börjat ge resultat. Aldrig förr har Roberto testat och utvecklat så mycket tillsammans med sitt team som nu. Programmet är minst sagt komplett med brädor, segel och riggdelar för såväl proffs som amatör. Roberto drivs precis som oss på Surfers av passion för att vara på vattnet och för att se glädjen i kundernas ögon. Roberto har jobbat hårt för att få fram kvalitetsprodukter som är rätt för kunden. Fokus har flyttats från Hawaiis perfekta vågor och vindar till mer Europiska förhållanden med skiftande vindar och förhållanden. Robertos Firebrädor är fullkomliga och tilltalar en stor skara. Firewave är den snabba vågbrädan som är hur bra som helst för vilken vågseglare som helst. Firemove är nog den bräda som kommit att förändra vår syn på vindsurfing mest de senaste åren – det är helt enkelt en fantastisk freeridebräda som måste upplevas. Inte trodde vi att vi efter 25 år på en vindsurfingbräda skulle uppskatta en 80 cm bred bräda, men så är det. Med Firemove har Roberto tagit freerideseglingen ett stort steg framåt och att plana och ha kul har aldrig varit så lätt som nu. X-Fire är brädan som tog flest segrar på PWA touren 2013 och som Antoine blev världsmästare med – snacka om bredd.

Svensken Ola Helenius står bakom flera av Simmers brädshapes och mottagandet på marknaden har varit riktigt bra med flera toppresultat i tester som utförts av tidningar. Intressant är Frugal brädan med sina extrema mått och som faktiskt förändrar vågridningen. Simmerbrädorna som finns i butiken har en ny konstruktion med ökad styvhet och låg vikt. Som grädde på moset så har Simmergänget dessutom uppdaterat sin så omtyckta Generatorvåtdräkt. Simmer är starkare än någonsin. JP- AUSTRALIA Jason Polakows märke har år efter år levererat produkter av världsklass. Våglinjen till 2014 har gjorts om med flera nya shaper och nya material. JP’s svar på den nya generationens korta, breda och tunna freeridebrädor är Magic Ride. Brädan som kommer i två storlekar och material har tagits fram för att plana tidigt och vara lätt att gippa. Förra årets stora succé från JP var annars den nya startbrädan Explorer. Vi gillar Explorer starkt då den är stabil och lätt att lära sig att vindsurfa på samtidigt som den är rolig att segla i planingsfart och att lära sig att gippa på. Till i år har Explorerfamiljen utökats med en större 195-liters bräda.

Roberto kompletterar sin brädlinje med ett komplett program med master och bommar med bra prestanda till ett bra pris. Segellinjen som PWA seglaren John Skye jobbat hårt med de senaste åren blir bara bättre och bättre från år till år och till 2014 är vi glada att ha ett par modeller i vårt ordinarie sortiment.

FANATIC Tyska Fanatic presenterar till i år en rad nyheter. En ny Tri Wave som är en vågbräda med lite extra bredd och thruster fenuppsättning vilket är helt perfekt för våra förhållanden. Fanatics freestylewavebräda (Freewave) är en klassiker som varit en rikigt omtyckt testvinnare de senaste åren och Fanatic höll länge kvar brädans shape, men till i år släpper man helt nya shapes för bättre kontroll, fart och manöverbarhet. Gecko är Fanatics senaste freeridebräda och fjolårets succé har gjort att linjen utvecklats med fler storlekar och fler material. Falcon är slalom- och racebrädorna som är så omtyckta för sina fartegenskaper i kombination med kontroll och lättseglade egenskaper. Hos Fanatic kan alla hitta sin bräda.

SURF NEWS NR 1 2014

NEIL PRYDE Med sin ”Forceline Frame” teknologi har Neil Pryde fått fram segel som kontrollerar töjning och krafterna i seglen som ingen annan. Med Neil Pryde vet du att du får det senaste och bästa oavsett om du är på jakt efter vågsegel eller racesegel. Med sitt utvecklingscenter på Maui, Hawaii och sin helt egna fabrik i Kina säkerställer man kvalitet och prestanda av yppersta världsklass. Segellinjen innehåller inga nya namn till 2014 men alla segel är förfinade och med nya material och skärningar. Freerideseglet Hornet fick ett fint mottagande förra året och vi tror mycket på detta seglet för alla er som vill ha tidig planing och kontroll på freeridebrädorna. Neil Pryde har premiumprodukterna för dig som vill ha det bästa. -8-

www.surfers.se


VÅGBRÄDOR 2014

“-NY KONSTRUKTION PÅ SIMMER 2014. SIMMER FLYWAVE

Med Flywave har shapern Ola Helenius skapat en bräda för stora och kraftfulla vågor och perfekta down the line dagar. Trots en kraftig rocker så planar denna bräda tidigt och levererar även i mindra perfekta förhållanden. Fem fenboxar. Mod: L: Br: Vol: Vikt 69 223 54 69 75 227 55 75 85 231 56.5 85 95 229 59 95

Rek.segel 3.4-5.0 3.7-5.3 4.2-5.6 4.5-5.9

Pris: 14.499:-

Allround och lättseglad quadbräda som snabbt blivit en favorit. Quantum har ett väldigt stort register och kan seglas med relativt stora segel. Brädan har fem fenboxar och levereras med quadfenuppsätttning som ger driv och grepp på vågen.

Brädan som frälser alla vågfreaks. Simmer Frugal är bara 210 cm lång och öppnar upp för helt nya möjligheter att rida vågor. Fem boxar gör att brädan kan köras såväl med tre som fyra fenor allt efter tycke och smak.

Mod: L: 75 225 85 229 95 231 105 231

Mod: 66 77 88 99

Br: Vol: Vikt 56.5 75 58.5 85 60.6 95 62.6 105

Rek.segel 3.7-5.3 4.0-5.6 4.2-5.9 4.5-6.2

Pris: 14.499:-

Pris inkl stroppar & fenor.

Grymt mångsidiga vågbrädor med tre fenor. Single thruster är vågbrädor med tidig planing, bra höjdtagning och hög fart. Dessa brädor är perfekta för europiska förhållanden med onshorevindar. Helt nya shaper till 2014. Br: Vol: Vikt Rek.segel 55,5 73 5.7 -5.5 57,5 83 5.9 4.0-6.2 60 93 6.4 4.2-6.2 62,5 103 6.6 4.7-

Pris: 17.999:-

Pris inkl stroppar & fenor.

L: 210 210 214 216

Br: 55 56,5 59,8 62,5

Vol: Vikt 66 77 88 99

FANATIC TRIWAVE

Mod: 69 76 82 89

Mod: L: 69 226 76 227 81 228 88 229 95 231 103 232

Vol: 69 76 82 89

Vikt 5,7 6 6,2 6,4

Rek.segel 3.3-5.0 3.7-5.3 4.0-5.8 4.2-6.2

Br: Vol: 54,5 69 56 76 58 81 59,5 88 61,5 95 63,5 103

Vol: 68 74 82 92 99

Vikt 5,8 5,9 6,2 6,4 6,7

Rek.segel -5.0 -5.5 4.2-6.0 4.4-6.2 4.7-

Vikt Rek.segel 5,8 3.3-5.0 6,0 3.7-5.3 6,2 4.0-5.8 6,35 4.2-6.2 6,45 4.5-6.5 6,7 4.7-6.7

Pris: 16.999:-

Pris: 16.999:-

RRD WAVE CULT QUAD V5 LTD

RRD FIREWAVE LTD

Pris inkl stroppar & fenor.

Br: 53 55 57 59 61

FIREWAVE ULTIMAT SVERIGEVÅGIS!

Helt ny vågbräda med tre fenor från Fanatic. En perfekt allround vågbräda vart du än befinner dig i världen. Kan även köras med singelfena. Tidig planing och bra kontroll är triwaves signum.

Br: 52,5 55.5 57 60

L: 227 227 227 227 231

Pris inkl stroppar & fenor.

Fanatics quadbräda för alla wavejunkies. Dessa brädor är designade för bästa prestanda i alla typer av vågförhållanden. Quadfenuppsättning ger en lugn gång och driv på vågen. L: 225 226 227 228

Kaulis vågbräda som tagits fram för att funka såväl med Twinsers som Quad fenor. Väldigt allround bräda som levererar i alla vågförhållanden. Ny konstruktion till 2014. Leveraras med quadfenuppsättning.

Pris: 17.999:-

Pris inkl stroppar & fenor.

FANATIC QUAD

JP TWINSER QUAD PRO E.

Mod: 68 74 82 92 99

Rek.segel 3.4-5.0 3.7-5.3 4.2-5.6 4.7-5.9

Pris: 14.499:-

Pris inkl stroppar & fenor.

JP SINGLE THRUSTER PRO E.

Mod: L: 73 228 83 230 93 232 103 232

SIMMER FRUGAL

SIMMER QUANTUM

Pris inkl stroppar & fenor.

Nya Hardcore Wave i butik under våren

RRD HARDCORE WAVE LTD V5

Efter fyra års utvecklande är nu nya Hardcorewave från RRD här. Denna nya brädlinje har bara namnet gemensamt med sin föregångare. Nya Hardcore wave har 5 fenboxar och levereras med quad fenuppsättning. Brädan har tagits fram för att bemästra och dominera i de mest krävande förhållande men också ge tidig planing och fart. Mod: L: Br: Vol: Vikt 68 226,5 53,5 68 78 227,5 58,5 78 88 227 55,5 88 98 228 61 98

Pris: 17.499:-

Pris inkl stroppar & fenor.

SURFERS NEWS NR1 2014

Rek.segel 3.2-4.7 3.7-5.3 4.2-5.6 4.5-5.8

Pris: 17.499:17.499:17.499:17.499:-

Grymt populär vågbräda med quadfenuppsättning. Wave Cult är lättseglad och lättplanad. En väldigt allround vågbräda som levererar i alla typer av vågförhållanden.

Magisk bräda från RRD. Lång och platt rockersektion kombinerat med vågoutline ger fart och höjdtagning samt fantastiska svängegenskaper på vågen. Thruster fenuppsättning, LTD konstruktion.

Mod: 75 83 92 100

Mod: L: 82 233 92 234 102 235

L: 229 230 231 233

Br: 57 59 61 62

Vol: Vikt Rek.segel 75 6,4 3.7-5.2 83 6,7 4.0-5.7 92 6,9 4.5-6.2 100 7,1 4.7-6.6

Pris: 16.499:16.499:16.999:16.999:-

Pris fr: 16.499:-

Br: Vol: Vikt Rek.segel 60 82 6,6 3.7-5.3 62 92 6,7 4.0-5.7 64 102 6,9 4.5-6.2

Pris fr: 16.499:-

Pris inkl stroppar & fenor.

Pris inkl stroppar & fenor.

-9-

Pris: 16.499:16.499:16.999:-

RRD FIREWAVE WOOD

Succébrädan Firewave från RRD i wood konstruktion. En superallround vågbräda som är snabb och har bra höjdtagning och som dessutom äger på vågen. Bästa vågisen i Sverige? Prisvärd. Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 82 233 60 82 6,8 3.7-5.3 92 234 62 92 7,3 4.0-5.7 102 235 64 102 7,5 4.5-6.2

Pris: 13.999:13.999:14.499:-

Pris fr: 13.999:Pris inkl stroppar & fenor.

www.surfers.se


FREESTYLEBRÄDOR 2014

RRD TWIN TIP LTD V3

JP FREESTYLE PRO EDITON

FANATIC SKATE TEAM EDITON

Mod: L: 91 229 101 228

Mod: 90 100 106

Mod: L: 93 62 101 64 111 66,5

Nya generationens freestylebräda från RRD är framtagen för maximalt pop och fart. Brädan har optimerats för att underlätta rotationer på nosen. Br: 59 63

Vol: Vikt Rek.segel 91 6,3 3.3-5.0 101 6,5 4.2-6.2

Pris: 15.499:-

Snabb och direkt freestylebräda med bra pop och rotation. JP har till 2014 utökat sin freestylelinje med en större modell för de verkliga lättvindsdagarna. Carbon/Innegra konstruktion L : 230 228 227

Br: 60 64 65,5

Vol: 90 100 106

Vikt 5,9 6,3 6,5

Freestylebräda framtagen tillsammans med världens främste freestyleseglare - Gollito Estredo. Fanatic Skate är supersnabb och lätt att segla samtidigt som den planar väldigt tidigt.

Rek.segel 4.0-6.1 4.7-6.5 4.8-6.9

Pris: 16.999:-

Pris inkl stroppar & fena.

Br: Vol: Vikt Rek.segel 228 93 5,9 3.7.-5.3 228 101 6,1 4.5-7.0 227 111 6,3 5.0-7.5

Pris: 16.999:-

Pris inkl stroppar & fena.

Pris inkl stroppar & fena.

FREESTYLEWAVEBRÄDOR 2014 NYA RRD FREESTYLEWAVE V3. I butik i Mars

RRD FREESTYLEWAVE V3 LTD

RRD FREESTYLEWAVE V3 WOOD

Hel ny freestylewave från RRD. Nya Freestylewave från RRD är brädan för dig som vill ha tidig planing och fart. Singelfenan ger en klassisk känsla med fart och riktningsstabilitet. Detta är den perfekta brädan för dig som söker “en bräda för allt”. Nya Freestylewave har ett grymt stort register och användningsområde. LTD versionen ger styvhet, fart och direkt känsla. Finns även i Wood version till ett lägre pris. Mod: L: Br: Vol: Vikt 88 234 59 88 94 236 61 94 100 237 63 100 106 237 64,5 106

Rek.segel 4.0-6,2 4.2-6.4 4.5-6.7 4.7-7.2

Pris: 15.499:- 15.499:15.999:16.499:-

Pris fr: 15.499:Pris inkl stroppar & fena.

JP FREESTYLEWAVE FWS

Snabba och roliga brädor som är lätta att kontrollera i hopp och manövrar. Bra brädor för dig som söker en allroundbräda för 6,5 segling och neråt. Full Wood Sandwich. Mod: 85 93 101 111

L: 234 234 232 234

Br: 58,5 60,5 62 64

Vol: 85 93 101 111

Vikt 6,4 6,6 6,8 7,1

Pris: 14.999:Pris inkl stroppar & fena.

SURF NEWS NR 1 2014

Rek.segel 4.0-6.5 4.5-6.7 4,7-6,9 5,0-7,5

“- FILMER OCH MER FAKTA OM PRODUKTERNA HITTAR DU PÅ WWW.SURFERS.SE”

SIMMER FREEWAVE

Nya RRD Freestylewave V3 i wood version. En bräda för allt och alla som söker fart och lek i såväl vågor som på plattvatten.

Väldigt omtyckt freestylewave från Simmer i ny konstruktion. Brädan har fem fenboxar som gör att du kan välja att köra den med singelfena för fart och planing eller om du vill förbättra svängegenskaperna med tre fenor.

Mod: L: Br: Vol: Vikt 88 234 59 88 94 236 61 94 100 237 63 100 106 237 64,5 106

Mod: 78 85 95 105

Rek.segel 4.0-6,2 4.2-6.4 4.5-6.7 4.7-7.2

Pris: 13.999:13.999:14.999:14.999:-

L : 229 233 235 237

Br: 56,8 58,8 60,5 64

Vol: Vikt 78 85 95 105

Pris fr: 13.999:-

Pris: 14.499:-

JP FREESTYLEWAVE PRO EDITION.

FANATIC FREEWAVE TEAM EDITION

FANATIC FREEWAVE

Mod: L: 82 233 92 234 102 235

Mod: L: 76 232 86 233 96 234 106 235 116 236

Pris inkl stroppar & fena.

Helt nya shaper till 2014. Ny kompakt outline, fishtail, plattare mittdel på brädan gör den kvick, snabb och gör att den svänger fantastiskt bra! Snacka om perfekt allroundbräda. Tillverkad i Innegra/Carbon

Snabba och roliga brädor som är lätta att kontrollera i hopp och manövrar. Bra brädor för dig som söker en allroundbräda. Pro Edition versionen levereras med thruster fenuppsättning för bättre vågegenskaper. Br: 60 62 64

Vol: Wood/LTD: 82 13.999:-/16.499:- 92 13.999:-/16.499:- 102 14.499:-/16.999:-

Pris: 17.499:-

Br: Vol: Vikt Rek.segel 56 76 5,9 3.7-6.0 58,5 86 6,2 4.2-6.5 61 96 6,5 4.5-6.7 63,5 106 6,8 4.7-7.0 66 116 7,0 5.0-7.3

Pris: 16.999:-

Pris inkl stroppar & fenor.

Pris inkl stroppar & fenor.

-10-

Rek.segel 4.0-5.6 4.2-6.2 4.5-6.7 4.7-7.5

Pris inkl stroppar & fenor.

Helt nya shaper till 2014. Ny kompakt outline, fishtail, plattare mittdel på brädan gör den kvick, snabb och gör att den svänger fantastiskt bra! Snacka om perfekt allroundbräda. Dubbel sandwich konstruktion. Mod: L: 76 232 86 233 96 234 106 235 116 236

Br: Vol: Vikt Rek.segel 56 76 6,4 3.7-6.0 58,5 86 6,6 4.2-6.5 61 96 6,7 4.5-6.7 63,5 106 6,8 4.7-7.0 66 116 7,2 5.0-7.3

Pris: 13.999:Pris inkl stroppar & fena.

www.surfers.se


JUNIORBRÄDOR 2014

JP YOUNG GUN ES

LÄTTVINDSBRÄDOR 2014

FANATIC RIPPER

JP SUPER LIGHTWIND FWS

Juniorbräda från Fanatic. Ripper ger förutsättningar för barn och ungdomar att uppleva och lära sig “världens roligaste sport”.

Plana och har kul det är vad vindsurfing handlar om. JP Super Lightwind planar supertidigt och är betydligt behagligare och mer lättseglad än en formulabräda.

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 115 240 70 115 8,2 1.5-7.0

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 102 242 69 102 8,9 1.5-7.0

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 92 250 92 165 10,3 7.0-12.5

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel lx 236 91 150 7,8 7.5-11.0

Pris: 9.499:-

Pris: 9.999:-

Pris: 14.999:-

Pris: 18.999:-

Bräda framtagen för nästa generation vindsurfare. Med barn i fokus har denna bräda anpassats för att göra det så roligt och enkelt att vindsurfa som möjligt för de mindre. Lämplig för ungdomar upp till 50 kg.

Pris inkl stroppar & fenor.

Pris inkl stroppar & fenor.

Pris inkl stroppar & fena.

RRD X-FIRE LIGHTWIND LTD

En ny lättvindsmaskin från RRD som gör varje dag till en perfekt dag till att segla fort på vattnet. Denna brädan är en förlängning på X-Fire slalombrädorna och är framtagen tillsammans med Antoine Albeau.

Pris inkl stroppar

SLALOMBRÄDOR 2014 FANATIC FALCON SLALOM

RRD X-FIRE LTD V6

Väldigt omtyckta slalombrädor som omtalas för sin snabbhet kombinerat med sin kontrollerbarhet. Til 2014 har brädan förfinats ytterligare för att ge bättre acceleration. Br: Vol: Vikt Rek.segel 56 79 5,3 4.6-7.0 59 90 5,6 5.0-7.8 63 100 6,0 5.5-8.2 69 110 6,3 6.0-8.6 74 120 6,7 6.5-9.5 81 130 6,9 6.8-9.2 85 140 7,5 7.0-10.0

Mod: L: 90 235 98 235 105 235 114 235 122 228 129 228

Pris: 16.999:-

Br: Vol: Vikt Rek.segel Pris: 59 90 5,9 5.0-7.0 14.499:61,5 98 6,0 5.5-7.5 14.999:65 105 6,3 6.0-7.8 15.499:70 114 6.3 6.5-8.5 16.999:81 122 6.7 8.5-10 17.499:85 129 7,3 9.0-10.5 17.999:-

Pris fr: 14.499:-

Pris inkl stroppar

Pris inkl stroppar

WITH YOUR MOBILE

SCAN THIS

WITH YOUR MOBILE

LTD

SCAN THIS

Mod: L: 79 235 90 235 100 235 110 235 120 235 130 235 140 235

Tävlingsresultaten säger det mesta. Nya X-Fire V6 är snabba har grym acceleration och är lättseglade. Framtagna ihop med världens bäste - Antoine Albeau.

WOOD

E-TECH

“Light feel, great control, quick manouvers”

Riders: Roberto Ricci Ph: Dave White / RRD Crew / A.De Maria

FIREMOVE V2 LTD / WOOD / E-TECH

LTD

WOOD

E-TECH info@rober toriccidesigns.com ROBERTORICCIDE SIGNS.COM

Available sizes: 102 - 112 - 122 - 130 - 140

SURFERS NEWS NR1 2014

-11-

www.surfers.se


FREERIDEBRÄDOR 2014

“- FIREMOVE ÄR EN REVOLUTION OCH HAR FÅTT OSS ATT SE FREERIDESEGLING PÅ ETT HELT NYTT SÄTT. PLANA OCH HA KUL HAR FÅTT EN HELT NY INNEBÖRD”

RRD FIREMOVE V2 E-TECH

Firemovebrädan i en något stryktåligare och tyngre version. En bräda för dig som är ny i sporten och köper din första freeridebräda och vill ha en bräda att växa med. Mod: L: 102 238 112 238 122 238 130 236 140 236

Br: 68 74 79 85 90

Vol: Rek segel 102 4.7-7.0 112 5.0-8.0 122 5.2-8.5 130 6.0-9.5 140 6.0-10

Pris: 10.499:- 10.499:- 10.999:- 10.999:- 11.499:-

Mod: L: 102 238 112 238 122 238 130 236 140 236

Br: 68 74 79 85 90

Vol: Rek segel 102 4.7-7.0 112 5.0-8.0 122 5.2-8.5 130 6.0-9.5 140 6.0-10

Pris fr: 15.999:-

JP MAGIC RiDE FWS

FANATIC GECKO HRS

Nya Magic Ride från JP bygger på den nya generationens freeridebrädor. Korta och tunna med extra bredd. Superlätt att gippa och en dröm att segla. Finns även i Pro Edition konstruktion.

Andra generationen av megasuccébrädan Firemove från RRD. Firemovekonceptet har kommit att revolutionera hela freeridescenen och har sedan lanseringen blivit vår klart mest sålda bräda. Tre faktorer gör brädan unik, bredd och tunn profil och lite rocker. Firemove är brädan som planar otroligt tidigt och har en grymt komfortabel gång i vattnet. Att den dessutom är snabb och lättgippad har gjort Firemove till ett begrepp. Wood versionen av Firemove ger bra prestanda till ett bra pris. Att detta blir the board of the year är ingen högoddsare.

Efterföljaren till brädan som revolutionerat freeridemarknaden. Firemove LTD är brädan som du kan lära dig att vindsurfa på såväl som göra 32 knop. Mångsidig, snabb och lättseglad. LTD konstruktion för maximal fart och styvhet..

Pris fr: 10.499:Pris inkl stroppar & fena.

RRD FIREMOVE V2 WOOD

RRD FIREMOVE V2 LTD

Pris: 15.999:- 15.999:- 15.999:- 16.499:- 16.999:-

Mod: L: 102 238 112 238 122 238 130 236 140 236

Br: 68 74 79 85 90

Vol: Rek segel 102 4.7-7.0 112 5.0-8.0 122 5.2-8.5 130 6.0-9.5 140 6.0-10

Pris: 13.499:13.499:13.499:13.999:14.499:-

Pris fr: 13.499:Pris inkl stroppar & fena.

Pris inkl stroppar & fena.

FANATIC GECKO BAMBOO

FANATIC SHARK

Gecko blev snabbt en succé sommaren 2013. Till 2014 släpper nu Fanatic samma bräda i den lite tyngre och slagtåligare HRS konstruktionen. Gecko HRS är perfekt för dig som är ny i sporten och vill ha det senaste att utveckla din segling på.

Gecko är Fanatics freemovelinje med breda, tunna brädor som planar tidigt. Till 2014 har linjen utökats med ytterligare två storlekar. Konstruktionen med sandwich och bambudäck ger bra prestanda till ett bra pris.

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 104 239 68 104 7,2 4.7-7.5 118 239 76 118 7,4 5.5-8.5

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 98 239 63 98 7,8 4.5-7.5 105 239 69 105 8,0 5.0-8.5 112 239 73 112 8,7 5.5-8.5 120 239 77 120 9,0 6.0-9.0 135 239 83 135 9,2 7.0-10.0

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 98 239 63 98 7,2 4.5-7.5 105 239 69 105 7,5 5.0-8.5 112 239 73 112 8,2 5.5-8.5 120 239 77 120 8,6 6.0-9.0 135 239 83 135 9,0 7.0-10.0

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 150 250 78 150 9,7 6.5-9.5 165 255 83 165 10,9 7.0-10

Pris: 13.499:-

Pris: 10.499:-

Pris: 12.999:-

Pris: 10.499:-

Pris inkl stroppar & fena.

SURF NEWS NR 1 2014

Pris inkl stroppar & fena.

Pris inkl stroppar & fena.

-12-

Lättseglad och förlåtande freeridebräda från Fanatic. Shark är en riktigt bra startbräda att lära sig att vindsurfa på för dig som provat på lite tidigare. Med Shark utvecklas du snabbt och får uppleva modern vindsurfing.

Pris inkl stroppar & fena.

www.surfers.se


STARTBRÄDOR 2014

FANATIC VIPER

JP EXPLORER

JP’s nya Explorerbräda har tagits fram för att göra vindsurfingen så enkel som möjligt med en bräda som du kan utvecklas med under lång tid. Detta nya koncept kombinerar stabiliteten som en nybörjare behöver med den sportigare planingsupplevelsen som en erfaren seglare söker. Till skillnad från många andra “nybörjar” brädor är Explorer smal och har en längre vattenlinje. Explorer ger den lite bättre nybörjaren mer funboardkänsla, då den planar och känns mycket snabbare och livligare. JP Explorer används av Varbergs Vindsurfinggymnasium som efter testande valt brädan till sin utbildning. Till 2014 har Explorerfamiljen utökats med en större modell på 195 liter.

Fanatic har utvecklat nya Viper ihop med mängder av surfskolor runt om i världen. Viper har tagits fram för att vara enkel att lära sig på men också för att den skall utveckla din segling och göra det roligt. Viper är en startbräda att börja på men också utvecklas med. Med Viper får du uppleva modern segling i footstropparna och gippar i full fart. Brädan har ett däck med EVA som gör det mjukt att stå på och som förhindrar skavsår när man klättrar upp på brädan. Centerboardet underlättar höjdtagning i icke planingsvind.

Mod: L: 145 270 165 275 195 280

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 75 275 75 160 12,2 2.0-10.0 80 280 80 190 13,2 2.0-10.0

Br: Vol: Vikt Rek.segel 70 145 11,4 4.5-9.0 75 165 12.0 4.5-9.0 82,5 195 13,4 4.5-9.0

Pris: 10.999:Pris inkl stroppar & fena.

Pris: 9.999:-

Pris inkl stroppar & fena.

VINDSURFINGPAKET 2014

Våra vindsurfingpaket är noga utvalda och testade av oss på Surfers Paradise i Varberg. Vi vill att du skall utvecklas så fort som möjligt med ditt nya paket – därför tycker vi att det är viktigt att prylarna matchar varandra och att du får bra kvalitet och prestanda från början. På denna sida har vi valt ut några populära paket och på vår hemsida hittar du ännu fler. Startpaket Fanatic Viper med RRD Easy Rider rigg.

Start/fortsättningspaket JP Explorer med Local Spirit Aero X-II rigg

Ett kvalitets startpaket till absolut lägsta pris. Fanatic Viper är startbrädan som gör det enkelt och roligt att börja vindsurfa. Den långa vattenlinjen ihop med centerbordet gör att du kan segla och ta höjd även i lite vind. RRD Easy Riderriggen är en komplett rigg för dig som söker ett alternativ som inte kostar skjortan. Riggen är perfekt att lära sig segla med och för dig som söker ett bättre riggalternativ att utvecklas med så finns även brädan i paket med Aero-X riggen.

Ett paket som gör det enkelt att lära sig och utveckla sin vindsurfing! JP Explorer är brädan att växa med och brädan kombinerar stabilitet med sportig planingsupplevelse. Med Local Spirits AeroX-II segel så får du en lätt och manövrerbar rigg som planar tidigt. Masten som ingår har en kolhalt på 30% (2-delad) och bommen är en freeridebom från RRD. Ett paket att växa och utvecklas med.

Detta ingår:

Detta ingår:

Bräda: Fanatic Viper 2014 Segel: RRD Easy Rider Segel (valfri storlek) Mast: RRD EPX Bom: RRD E. Mastfot: Local Spirit Pin Mastförlängare: RRD Adapter. Uphalstamp: RRD

Paket:

Bräda: JP Explorer 2014 Segel: Local Spirit Aero X-II (valfri storlek) Mast: Simmer SC-3 Bom: RRD T9 Mastfot: Local Spirit Pin Mastförlängare: Local Spirit Uphalstamp: NP Deluxe

12.499:-

Spara 2.900:Freeridepaket – premium. RRD Firemove V2 Wood med Simmer 2XC eller V-Max rigg.

Spara 2.500:-

Har du vindsurfat lite tidigare eller seglade du kanske för länge sedan och är sugen på att ta upp vindsurfingen igen – Då är detta paketet för dig. Firemove V2 är nya genarationens freeridebräda. En stabil, bred bräda med grym fart och manöverbarhet. E-techbrädan i kombination med Simmers freeriderigg Veron från 2013 ger ett mycket prisvärt paket med bra prestanda för pengarna. Med hela 4 brädstorlekar kan alla hitta sin bräda i detta paket oavsett kunskapsnivå.

Detta ingår:

Detta ingår:

Bräda: RRD Firemove Wood V2 Segel: Simmer V-Max eller 2XC 2013 (Valfri storlek) Mast: Simmer SC-6 Bom: RRD T9 Mastfot: Local Spirit Pin Mastförlängare: Local Spirit Uphalstamp: NP Deluxe

Bräda: RRD Firemove V2 E-Tech Segel: Simmer Veron 2013(valfri storlek) Mast: Simmer SC-3 Bom: RRD T9 Mastfot: Local Spirit Pin Mastförlängare: Local Spirit Uphalstamp: NP Deluxe

19.999:-

Spara 3.075:SURFERS NEWS NR1 2014

15.999:-

Freeridepaket RRD Firemove V2 E-tech med Simmer Veron rigg.

Freeridepaket med bästa fart och prestanda. Detta paket har vi satt ihop för dig som vill ha ett riktigt bra och modernt freeridepaket till ett bra paketpris. Firemove V2 har allt man kan önska av en freeridebräda. Stabil som en stor freeridebräda, snabb som en freeracebräda och manöverbar som en freestylewave. I paketet kan du välja mellan Simmers freeridesegel 2XC eller V-Max från 2013. 2XC är för dig som vill ha supertidig planing och stabiletet med två små cambers medans V-Max är seglet för dig som vill ha lite mer manöverbarhet. Masten som ingår är Simmers omtyckta SC-6 mast med 60% carbon och bommen är en styv ”one piece” alubom. Ett paket med högsta prestanda oavsett om du vill köra ifrån polarn, plana först eller göra klassiska freestylemanövrar.

Paket:

Paket:

-13-

Paket:

15.999:-

Spara 2.000:-

www.surfers.se


BRÄDREA

-SÅ LÄNGE LAGRET RÄCKER!

VÅGBRÄDOR REA

Fanatic Quad GDS 2012 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 81 227 56,5 81 4.0-5.8 87 228 58,5 87 4.2-6.2

Fanatic Quad TE 2013 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 87 228 58,5 87 4,2-6,2 94 229 60,5 94 4,5-6,5

FanaticTriwave TE 2013 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 86 234 57,5 86 4,2-6,2 93 236 59,5 93 4,5-6,5

Nu: 8.999:-

JP Single Thruster FWS 2012 Mod: L: 74 227

14.999:-

Br: Vol: Rek.segel 55,5 74 4,0-5,8

Nu: 11.999:-

JP Twinser Quad Pro E. 2013

Nu: 11.999:-

JP Single Thruster Pro E. 2013

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 74 227 55 74 6,0-5,5 82 227 57 82 4,2-6,0 92 227 59 92 4,4-6,2

16.999:-

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 92 228 60 92 4,4-6,2

16.999:-

Nu: 8.999:14.999:-

Nu: 11.999:16.999:-

Nu: 12.999:16.999:-

FREESTYLEWAVEBRÄDOR REA

RRD FREESTYLEWAVE V2 RRD Freestylewave V2 har de senaste året varit vår mest sålda freestylewavebräda. Brädans tidiga planing och fina kontroll är det som gjort den så omtyckt. Brädan funkar även bra som vågbräda för dig som gillar fart och höga hopp. Vi har kommit över ett mindre parti brädor som vi nu säljer ut till ett bra pris. Finns i såväl x-teck sandwich konstruktions och i den styvare LTD konstruktionen. Passa på - tillgången är begränsad. Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 84 232 59 84 4.2-5.8 90 233 61 90 4.5-6.0 96 234 63 96 4.7-6.4 102 235 65 102 5.0-6.7

DOR BRÄ IS! I T R R PA ETT BÄSTA P TILL

LTD: 11.999:14.999:-

X-Tech: 9.999:12.499:-

RRD FREESTYLEWAVE v2 LTD

Fanatic Freewave 2012 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 95 240 61 95 4,5-6,7

Nu: 9.999:14.499:-

JP Freestylewave FWS 2012 Fanatic Freewave TE 2013 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 85 238 58,5 85 4,2-6,5

SURFERS NEWS NR1 2014

RRD FREESTYLEWAVE v2 LTD

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 84 228 58 84 4.2-6.2

Nu: 11.999:-

Nu: 9.999:14.999:-

16.999:-

-14-

www.surfers.se


FREERIDEBRÄDOR REA

FREESTYLEBRÄDOR REA

KLIPP!

NYA GENERATIONENS FREERIDEBRÄDOR TILL REA PRIS!

RRD Firemove X-Tech 2013 Den nya generationens freeridebrädor med tunn profil och tilltagen bredd har fullkomligt tagit över freeridemarknaden. Detta är brädor som planar tidigare än du trodde var möjligt men som också är grymt roliga att segla och rena drömmen att gippa. Vi har ett väldigt begränsat antal 2013 brädor kvar på lager som vi nu sänkt priset på. Passa på att byta upp dig du också! Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel Pris REA: 100 236 69 100 7.8 4.5-7.0 12.499:- 9.999:140 236 90 140 9.2 6.0-10 12.999:- 9.999:-

JP Freestyle Pro Edition 2013 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 100 228 64 100 4,7-6,5

Nu: 9.999:-

Nu: 11.999:16.499:-

FANATIC Gecko 2013 Fanatic har finslipat på den moderna freeridebrädan och tagit fram en ny kompakt , tunn och bredd bräda vid namn Gecko. Precis som RRD Firemove så används den extra bredden för att plana tidigare, och det med mindre segel. Fanatic Gecko planar tidigt, är mycket responsiv och svänger tight. Denna brädan är början på något nytt inom Fanatics freeridescen. Brädan byggs i det tåliga Bamboo Sandwich materialet som ger brädan en snygg finish och perfekt styvhet. Samma bräda som 2014-års modell endast grafiken skiljer - passa på att göra ett klipp.

Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel 105 239 69 105 7.8 5.0-8.0 120 239 77 120 8.5 6.0-9.0

Nu: 9.999:-

RRD Twin Tip V2 2013

12.499:-

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 100 231 64 100 4,5-6,3

Nu: 11.499:-

15.999:RACEBRÄDOR REA

2013 års Vinnare av PWA slalom

JP Super Sport FWS 2013 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 112 245 67 112 5,7-8,2

Nu: 9.999:12.999:-

JP Super Sport Pro Ed. 2011/2012

RRD X-FIRE V5 2013 Mod: L: 98 235 105 235 114 235 122 228

Br: Vol: Vikt Rek.segel 61,5 98 6.0 5.5-7.5 65 6.3 6.3 6.0-7.8 70 114 6.3 6.5-8.5 81 122 6.7 8.5-9.5

O.P: 14.499:- 15.299:- 16.999:- 17.799:-

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 109 249 65 109 5,2-7,8

REA: 11.999:11.999:12.999:12.999:-

Nu: 7.999:15.499:-

fr: 11.999:-

Fanatic Falcon Slalom 2013 Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 132 230 85 132 7,0-10,0

Nu: 12.999:15.999:-

SURFERS NEWS NR1 2014

JUNIORBRÄDOR REA JP Young Gun 85

Fanatic Ripper 2013

Den perfekta allroundbrädan för ungdomar som kan vindsurfa. Brädan är baserad på JPs populära Freestylewavebrädor. Denna brädan funkar för såväl freeride, freestyle och vågor.

Lättseglad och stabil bräda för barn och juniorer. Fanatic Ripper 102 är brädan som passar juniorer som provat lite tidigare och som köper sin första bräda. Ripper är en bräda som utvecklar och gör slag och gippar enklare att lära. Brädans däck är täckt med EVA och brädan har en avtagbar mittfena.

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel YG85 235 57 85 3,5-5,7

Nu: 8.499:-

9.499:-

-15-

Mod: L: Br: Vol: Rek.segel 102 242 69 102 2,0-8,0

Nu: 7.999:9.499:-

www.surfers.se


VÅGSEGEL 2014

SIMMER ICON 2014

SIMMER BLACK TIP 2014

SIMMER IRON 2014

Superpopulärt vågsegel med fyra lattor. Black Tip ger fart, manöverbarhet och driv med bibehållen lätt känsla i manövrarna.

Kraftfullt vågsegel för seglare som vill ha extra kraft i vågen. Segel framtaget för hög fart, kraft och kontroll. Perfekt vågsegel för tyngre seglare.

Stl Bom Mast Rek Mast Pris 3.4 134 345 340/15 4.899:3.7 142 361 340/15 4.999:4.0 146 372 370/17 5.099:4.2 150 378 370/17 5.199:4.5 154 393 370/17 5.299:4.7 156 401 400/19 5.399:5.0 164 407 400/19 5.499:5.3 173 416 400/19 5.599:5.6 175 432 430/21 5.699:5.9 178 443 430/21 5.799:6.2 182 455 430/21 5.899:-

Stl Bom 3.4 136 3.7 144 4.0 150 4.2 152 4.5 158 4.7 163 5.0 165 5.3 170 5.6 172 5.9 175

Stl Bom 3.7 141 4.0 147 4.2 153 4.5 156 4.7 160 5.0 166 5.3 174 5.7 177 6.2 183 6.7 189

fr: 4.899:-

fr: 4.499:-

fr: 4.299:-

fr: 4.399:-

NEIL PRYDE ATLAS 2014

NEIL PRYDE COMBAT 2014

NEIL PRYDE COMBAT HD 2014

Vågseglet för allt och alla. Combat är ett klassiskt vågsegel som levererar överallt. Storlekarna under 5 kvm har fyra lattor de större fem.

Det klassiska vågseglet från Neil Pryde i “bullet proof” konstruktion. Storlekarna under 5 kvm har fyra lattor de större fem.

NEIL PRYDE THE FLY 2014

Stl Bom 3.7 144 4.0 148 4.2 152 4.5 156 4.7 160 5.0 164 5.3 170 5.6 176

Stl Bom 3.7 144 4.0 148 4.2 152 4.5 156 4.7 160 5.0 164 5.3 170 5.6 176

Mångsidigt vågsegel med fem lattor tillverkat i Xply och Q-ply. Grymt omtyckt och stryktåligt segel med direkt känsla och respons.

Lättseglat vågsegel med tidig planing, idealiskt för all typ av vågsegling. Draget och stabiliteten ger höjdtagning och fart även i mindre perfekta förhållanden. Stl Bom 4.0 152 4.2 156 4.5 160 4.7 165 5.0 170 5.4 175 5.8 181 6.2 187

Mast 371 378 388 398 414 425 440 454

Rek Mast 370/17 370/17 370/17 370/17 400/19 400/19 430/21 430/21

fr: 5.699:SURF NEWS NR 1 2014

Pris 5.699:5.799:5.899:5.999:6.099:6.199:6.299:6.399:-

Mast 342 356 368 374 388 394 407 421 437 450

Mast 364 374 381 391 401 413 425 433

Rek Mast 340/15 340/15 340/15 370/17 370/17 370/17 400/19 400/19 430/21 430/21

Rek Mast 340/15 370/17 370/17 370/17 400/19 400/19 400/19 400/19

Pris 4.499:4.599:4.699:4.799:4.899:4.999:5.099:5.199:5.299:5.399:-

Pris 6.299:- 6.399:6.499:6.599:6.699:6.799:6.899:7.099:-

fr: 6.299:-

Mast 365 374 380 400 402 410 418 436 454 471

Mast 364 374 381 391 401 413 425 433

fr: 6.499:-16-

Rek Mast 370/17 370/17 370/17 400/19 400/19 400/19 400/19 430/21 430/21 460/25

Rek Mast 340/15 370/17 370/17 370/17 400/19 400/19 400/19 400/19

Pris 4.299:4.399:4.499:4.599:4.699:4.799:4.899:4.999:5.099:5.199:-

Pris 6.499:6.599:6.699:6.799:6.899:6.999:7.199:7.399:-

RRD THE FOUR MKIII

Vågsegel med fyra lattor designat av John Skye. Ett segel med massor av driv och manöverbarhet. Passar alla typer av vågförhållanden. Stl Bom 3.7 151 4.0 156 4.2 158 4.5 162 4.7 166 5.0 172 5.3 175 5.7 180

Mast 352 368 376 392 398 406 418 428

Rek Mast Pris 340/370 4. 3 9 9 : 340/370 4.4 9 9 : 370 4. 5 9 9 : 370 4. 5 9 9 : 370 4.6 9 9 : 400 4.6 9 9 : 400 4.7 9 9 : 430 4. 8 9 9 : -

Vågsegel med fyra lattor för dig som vill ha maximal känsla och kontroll i vågridningen. The Fly är väldigt kompakt och lätt i handen. Stl Bom 3.2 137 3.6 145 3.9 150 4.2 154 4.5 159 4.8 164 5.1 169 5.4 174

Mast 342 356 366 376 389 402 416 429

Rek Mast 340/15 340/15 340/15 370/17 370/17 370/17 400/19 400/19

Pris 5.699:5.999:6.099:6.299:6.399:6.599:6.899:7.099:-

fr: 5.699:www.surfers.se


FREERIDESEGEL 2014

SIMMER VERON 2014

Freeridesegel med fem lattor som är lätt att rigga och hantera. Den tidiga planingen och den fina balansen i seglet har gjort detta segel till en favorit hos många freerideseglare. Stl Bom 4.5 156 5.0 163 5.5 173 6.0 181 6.5 193 7.0 207 7.5 216 8.0 228

Mast 409 426 430 433 445 455 467 479

Rek Mast 430/21 430/21 430/21 430/21 430/21 430/21 460/25 460/25

Pris 3.999:3.999:3.999:3.999:3.999:- 4.399:4.499:4.599:-

SIMMER ENDURO 2014

SIMMER V-MAX 2014

Kraftfullt segel med fem lattor som är lätt att rigga och som är lätt att manövrera. Detta är ett segel för alla som gillar planing och manövrar på plattvatten. Enduro är perfekt till den nya generationens breda freeridebrädor som tex RRD Firemove.

Freeridesegel med sex lattor och ett fantastiskt bottendrag för tidig planing. Trots bottendraget är VMax lätt i händerna med mycket bra manöverbarhet. V-Max är valet för dig som vill ha ett manöverorienterat freeridesegel utan cambers som ger tidig planing.

Stl Bom 5.4 174 5.9 187 6.5 200 7.1 213 7.8 224

Stl Bom 5.4 172 6.0 186 6.6 198 7.2 210 7.9 226 8.6 238

Mast 413 432 446 459 477

Rek Mast 400/19 430/21 430/21 430/21 460/25

Pris 4.499:4.599:4.699:4.799:4.899:-

Mast 413 429 446 467 480 497

Rek Mast 400/19 430/21 430/21 460/25 460/25 490/29

Pris 4.699:4.899:4.999:5.099:5.199:5.399:-

SIMMER 2XC 2014

Freeracesegel som ger “raceprestanda” på ett enkelt sätt. 2XC har bra bottendrag som ger tidig planing. Traditionell maststrumpa med två cambers ger bra manöverbarhet och enklare vattenstart. Grymt freeracesegel för dig som gillar fart. Stl Bom 5.5 181 6.0 187 6.5 197 7.1 211 7.8 222 8.5 230

Mast 422 431 446 459 479 500

Rek Mast 400/19 430/21 430/21 430/21 460/25 490/29

fr: 3.999:-

fr: 4.499:-

fr: 4.699:-

fr: 5.099:-

Neil Pryde Fusion 2014

Neil Pryde Hellcat 2014

Neil Pryde Hornet 2014

Mycket snabbt och kraftfullt segel med “raceprestanda” utan cambers. Sju lattor ger grym stabilitet även i de kraftigaste vindbyarna.

Freeracesegel med små cambers för bättre stabilitet. Hornet är ett freeridesegel för dig som söker tidig planing, lätt känsla och bra manöverbarhet. Camberna ger stabilitet och ger kraft som gör att du kan utnyttja varje vindpust optimalt.

Local Spirit Aero-X II

Stl Bom 5.2 180 5.7 186 6.2 192 6.7 198 7.2 205 7.7 211 8.2 217

Stl Bom 5.7 177 6.2 183 6.7 188 7.2 196 7.7 204 8.2 209

Ett segel för lite av varje. Fusion är lättriggat och lättseglat och väldigt roligt att segla med. Alla storlekar riggas på 430 mast. Ett riktigt bra allroundsegel som funkar i såväl småvågor som att köra ifrån polarn med. Stl Bom Mast 4.9 167 421 5.5 181 431 6.1 195 440 6.7 203 458 7.2 211 471

Rek Mast Pris 400/430 5.599:430 5.999:430 6.099:440 6.199:430/460 6.399:-

fr: 5.599:-

Mast 396 414 433 451 472 491 511

fr: 6.299:-

Rek Mast Pris 370 6.299:400 6.399:400/430 6.699:430 6.599:460 6.799:460/490 7.099:490 7.399:-

Mast 413 433 452 471 491 509

Rek Mast 400 430 430 460 460 490

Pris 6.299:6.499:6.699:6.999:7.399:7.799:-

fr: 6.299:-

Pris 5.099:5.299:5.399:5.599:5.799:5.899:-

Bra och prisvärt freeridesegel från Local Spirit framtaget av Simmers designer Tomas Persson. Ett segel med fem lattor som tagits fram för att göra det enkelt att lära sig de första manövrarna och få upp brädan i planing. Alla storlekar kan riggas på 430 mast. Stl Bom Mast Rec Mast Pris: 5.5 174 431 430 2.999.6.0 186 435 430 3.199:6.5 197 445 430 3.199:7.0 209 459 430 3.299:7.5 222 469 430/460 3.299:-

fr: 2.999:RACESEGEL 2014

NEIL PRYDE RS RACING EVO6

Nya EVO6 från Neil Pryde är det senaste seglet i det framgångsrika RS Racing programmet. RS Racing var snabbast i Luderitz och vann värlscupen i racing - Världens bästa racesegel? Stl Bom 5.0 170 5.4 175 5.8 183 6.4 193 7.0 204 7.8 214 8.6 228 9.5 242 10.0 256 11.0 272 12.2 296

SURFERS NEWS NR1 2014

-17-

Mast 396 407 429 449 470 490 511 532 555 575 608

Rek Mast 370 400 400 430 460 460 490 520 520 550 550

Pris 10.999:10.999:11.099:11.199:11.499:11.799:12.199:12.499:13.799:14.299:14.799:-

SIMMER SCR 2014

Simmers racesegel är lättseglat och snabbt och har på de senaste åren blivit grymt populära. Med förfinade material och nya lattor är 2014-års SCR redo för nya hastighetsrekord och segrar. Stl Bom Mast Rek Mast Pris 5.5 182 417 400/19 7.299:6.2 193 438 430/21 7.499:7.0 208 461 460/25 7.799:7.8 220 487 460/25 7.999:8.4 226 503 490/29 8.199:9.0 236 524 520/34 8.399:9.6 246 537 520/34 8.599:-

fr: 7.299:www.surfers.se


SEGELREA VÅGSEGEL 2013 REA

-LAGERRENSNING SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER

VÅGSEGEL 2012 REA

VÅGSEGEL 2011 REA

:-

.999 1 L E G

E

VÅGS Simmer Black Tip 2013

fr: 3.599:Stl Bom 3.4 141 3.7 147 4.0 151 4.2 155 4.5 158 4.7 162 5.0 165 5.3 172 5.6 173 5.9 175

Mast 346 361 370 379 390 400 413 424 438 450

Pris: 4.399:- 4.499:- 4.599:- 4.699:- 4.799:- 4.899:- 4.999:- 5.099:- 5.199:- 5.299:-

RRD The Four 2013 REA: 3.599:3.699:3.799:3.799:3.899:3.999:3.999:4.099:4.199:4.299:-

fr: 3.599:Stl Bom 3.7 150 4.0 152 4.2 156 4.5 161 4.7 163

Mast 349 366 376 391 398

Pris: 4.299:- 4.399:- 4.499:- 4.599:- 4.699:-

Neil Pryde The Fly II 2012

fr: 3.899:-

REA: 3.599:3.699:3.799:3.899:3.999:-

Stl Bom 3.9 148 4.2 153 4.5 158 4.8 163

Stl Bom 5.3 170

Mast 425

Pris: 6.599:-

fr: 3.199:Stl Bom 3.7 137 4.2 152 4.5 154 5.0 170 5.3 177 5.9 185

REA: 5.699:-

Mast 348 387 404 414 420 444

Stl Bom 4.0 146 4.2 153 4.7 163 5.0 168 5.3 177

Simmer Iron 2013

fr: 4.399:Stl Bom 3.7 141 4.2 153 4.7 162 5.3 175 5.7 178 6.2 183 6.7 190

Mast 366 383 404 420 436 452 470

Pris: 4.199:- 4.399:- 4.599:- 4.799:- 4.899:- 4.999:- 5.099:-

REA: 3.499:3.599:3.799:3.999:3.999:4.099:4.199:-

Mast 377 397 424

Pris: 5.399:- 5.599:- 5.799:-

REA: 3.199:3.199:3.199:3.299:3.399:3.399:-

Mast 380 385 404 413 419

Pris: 4.299:- 4.399:- 4.599:- 4.699:- 4.799:-

REA: 3.199:3.199:3.299:3.299:3.399:-

fr: 3.899:Strl Bom 4.0 152 4.5 160 5.3 172

Mast 365 381 416

Pris: 6.099:- 6.299:- 6.899:-

REA: 3.899:3.899:3.999:

Neil Pryde Atlas 2012

fr: 3.199:-

REA 4.399:4.499:4.599:-

Strl Bom Mast Pris: 5.0

fr: 3.199:-

Neil Pryde The Fly 2013 Stl Bom 4.2 154 4.5 159 4.8 164 5.1 169 5.4 174

Mast 374 386 398 411 425

SURF NEWS NR 1 2014

Pris: 5.699:- 5.899:- 6.099:- 6.299:- 6.499:-

REA: 4.499:4.699:4.899:4.999:5.199:-

Stl Bom 3,9 148 4,2 153 4,5 158 4,8 163 5,1 167

Mast 362 372 382 396 408

Pris: 5.499:- 5.799:- 5.999:- 6.199:- 6.299:-

REA: 1.999:1.999:1.999:1.999:1.999:-

Stl Bom 3.4 141 3.7 147 4.0 151 4.2 155 4.5 158 4.7 162 5.0 165 5.3 172 5.6 173

Simmer Icon 2013

fr: 3.999:Stl Bom 3.7 141 4.2 151 4.7 160 5.3 175 5.9 180

Mast 366 384 406 421 448

Pris: 4.899:- 5.099:- 5.199:- 5.399:- 5.599:-

REA: 3.999:4.099:4.299:4.399:4.499:-

-18-

Mast 346 361 370 370 390 400 413 423 438

Pris: 4.299:- 4.399.- 4.499:- 4.599.- 4.699:- 4.799:- 4.799:- 4.999:- 5.099:-

NU: 1.999:Stl Bom 4,2 159 4,7 167

Mast 374 394

Pris 6.199:- 6.399:-

Rea 1.999:1.999:-

Simmer Black Tip 2011

NU: 1.999:Stl Bom 3,9 141 4,2 149 5,1 170

Mast 383 391 419

Pris: 4.499:- 4.599:- 4.899:-

REA: 1.999:1.999:1.999:-

Pris: 4.799:-

REA: 1.999:-

Simmer Icon 2011

NU: 1.999:Stl Bom 4,0 145

Mast 384

Simmer Mission 2011

NU: 1.999:Stl Bom 4,7 158

Mast 413

REA: 3.999:-

Stl Bom 4,2 150

Mast 391

REA: 1.999:-

Pris: 4.799:-

REA: 1.999:-

Pris: 4.299:-

REA: 1.999:-

Simmer Iron 2011

NU: 1.999:REA: 3.199:3.199:3.199:3.299:3.299:3.399:3.399:3.399:3.399:-

Pris: 4.899:-

Simmer Mission X 2011

NU: 1.999:-

Simmer Black Tip 2012

fr: 4.499:-

NU: 1.999:-

Neil Pryde Atlas 2011 Pris: 4.599:- 4.899:- 4.999:- 5.199:- 5.299:- 5.499:-

Neil Pryde Combat 2012

Neil Pryde Atlas 2013 Stl Bom 4.2 157 4.7 164 5.4 173

REA: 3.899:3.899:3.999:3.999:-

Simmer Iron 2012

fr: 3.199:-

fr: 4.399:-

O.P 5.499:- 5.699:- 5.799:- 5.999:-

Simmer Icon 2012

Neil Pryde Combat 2013

fr: 5.699:-

Mast 360 370 382 394

Neil Pryde The Fly II 2011

Stl Bom 3,7 141

Mast 367

www.surfers.se


SEGELREA

-LAGERRENSNING SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER

FREERIDESEGEL 2013 REA

Simmer Enduro 2013

Neil Pryde Fusion 2013

fr: 4.199:Stl Bom 4.9 167 5.5 181 6.1 195 6.7 203 7.2 211

Mast 419 431 440 458 471

Pris: 5.099:- 5.199:- 5.299:- 5.499:- 5.799:-

fr: 3.599:REA: 4.199:4.299:4.399:4.599:4.899:-

Stl Bom 5.4 174 5.9 187 6.5 200 7.1 213 7.8 224

Mast 413 432 446 459 477

Pris: 4.499:- 4.599:- 4.699:- 4.799:- 4.899:-

REA: 3.599:3.699:3.799:3.899.3.999:-

Surfers Riggbag Simmer V-Max 2013

Neil Pryde Hellcat 2013

fr: 5.199:Stl Bom 6.7 198 7.2 205 8.2 217

Mast 451 472 511

Pris: 6.199:- 6.499:- 6.999:-

fr: 3.999:REA: 5.199:5.499:5.999:-

Neil Pryde Hornet 2013

fr: 5.399:Stl Bom 6.2 183 7.2 196 7.7 204

Mast 433 471 491

Pris: 6.399:- 6.699:- 6.999:-

Stl Bom 6.0 186 6.6 198 7.2 210 7.9 226 8.6 238

Mast 429 446 467 480 497

Pris: 4.899:- 4.999:- 5.199:- 5.299:- 5.399:-

REA: 3.999:3.999:4.099:4.199:4.399:-

Pris: 5.499:- 5.699:- 5.799:- 5.999:-

REA: 4.399:4.499:4.699:4.799:-

Simmer 2XC 2013 REA: 5.399:5.699:5.999:-

fr: 4.399:Stl Bom 6.5 197 7.1 459 7.8 222 8.5 230

Mast 446 211 479 500

En riktigt smart bag som tagits fram för dig som har en mast, bom och ett segel. Bagen rymmer hela riggen (max 460 mast). Underlättar transport och förvaring.

Endast

249:-LAGERRENSNING SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER.

Simmer Veron 2013

RRD Evolution MKVI

fr: 3.299:Stl 5.0 5.7 6.4 7.2

Bom 165 186 195 205

Mast 407 423 446 469

Pris: 4.799:- 4.999:- 5.399:- 5.599:-

REA: 3.299:3.399:3.699:3.899:-

Stl Bom 4,5 149 5,0 162 5,5 172 6,0 184 6,5 195 7,0 207 7,5 220

Mast 412 421 431 435 445 459 469

Pris: 3.699: 3.799:- 3.899:- 3.999:- 4.099:- 4.299:- 4.599:-

RACESEGEL REA REA: 2.999:3.099:3.199:3.299:3.399:3.499:3.599:-

fr: 2.999:FEESTYLESEGEL REA

Simmer SCR 2013

Simmer White Tip 2013

fr: 3.899:Stl Bom 4.4 156 4.8 162 5.2 170 5.4 172

Mast 392 414 425 436

:-

Pris: 4.899:- 4.999:- 5.099:- 5.199:-

fr: 4.499:-

Neil Pryde Fire Fly 2012 REA: 3.899:3.999:4.099:4.199:-

NU: 3.999:Stl Bom 5.3 167 5.7 173 6.1 183

Mast 426 439 453

Pris: 5.999:- 6.099:- 6.199:-

REA: 3.999:3.999:3.999:-

Stl Bom 5.5 184 6.2 193 7.0 205

Mast 414 438 465

Pris: 6.799:- 7.199:- 7.399:-

REA: 4.499:4.999:5.499:-

Pris: 6.499:- 6.999:-

REA: 3.499:3.999:-

Pris: 6.799:-

REA: 2.499:-

Simmer SCR 2012

fr: 3.499:RRD Style Pro 2013

Neil Pryde Wizard 2013

NU: 4.599:Stl Bom 4.8 161 5.4 171

SURFERS NEWS NR1 2014

Mast 409 438

Pris: 5.899:- 6.099:-

Stl Bom 6,2 187 7.8 219

fr: 3.399:REA: 4.599:4.599:-

Stl Bom 4.7 161 5.2 171

-19-

Mast 411 425

Pris: 4.299:- 4.499:-

REA: 3.399:3.599:-

Mast 439 483

Simmer SCR 2011

NU: 2.499:Stl Bom 6.2 188

Mast 436

www.surfers.se


MASTFÖRLÄNGARE STANDARDDIAMETER

LOCAL SPIRIT STD QR

Förlängare för Quickreleas mastfötter. Två kraftiga block underlättar att dra nedhal. Passar master med standarddiameter. 30 cm pris: 399:-

RRD Red STD

Simmer Alu STD

Neil Pryde UXT STD

LOCAL SPIRIT STD QR

Förlängare för Pinmastfot. Två kraftiga block underlättar att dra nedhal. Passar master med standarddiameter. 30 cm pris: 399:45 cm pris: 449:-

fr: 399:-

fr: 399:-

Neil Pryde MXT STD

Mastförlängarrör

Förlängare för pinmastfötter, Två kraftiga block underlättar att dra nedhal. Passar master med standarddiameter. 30 cm Pris: 549:45 cm Pris: 599:-

Aluminiumförlängare för master med standarddiameter. Pinsystem. Förlänger med 2 cm interval. 30 cm Pris: 549:45 cm Pris: 599:-

Aluförlängare med stora block som gör det enkelt att dra nedhal. för standardmaster. Pinsystem. Levereras med formulatamp. 34 cm Pris: 1.099:48 cm Pris: 1.199:-

Aluförlängare med stora block som gör det enkelt att dra nedhal. för standardmaster. MXT-system. Inkl formulatamp. 34 cm Pris: 1.099:48 cm Pris: 1.199:-

fr: 549:-

fr: 549:-

fr: 1.099:-

fr: 1.099:-

249:-

SIMMER RDM CARbON

RRD ALU RDM

Neil Pryde MXT RDM

Superfin aluförlängare i aluminium med stora block som gör det enkelt att dra nedhal. Denna förlängare passar RDM master och MXT mastfötter. Inkl formulatamp. 34 cm Pris: 1.099:48 cm Pris: 1.199:-

Neil Pryde MXT STD

RDM förlängare i aluminium för pinmastmötter. Väldigt schyst förlängare till ett bra pris. 30 cm pris: 599:45 cm pris: 699:-

fr: 1.299:-

fr: 599:-

fr: 1.099:-

fr: 1.099:-

Simmer mastfot

RRD Mastfot PIN

Neil Pryde UXT PIN

RRD’s mastfot för pinsytem. Stark högdensitets tendonjoint med hög hållbarhet!

Klassisk mastfot som är riktigt stark. Pin systemet är enkelt att hantera och passar de flesta mastförlängare med PIN.

Neil Pryde MXT MASTFOT

Kvalitetsmastfot från Simmer.

549:-

499:-

699:-

Aluminiumrör att använda tillsammans med mastadapter. Passar till master med standarddiameter. 45 cm

MASTFÖRLÄNGARE RDM

Simmer RDM ALU

Prisvärd aluförlängare för RDM master. Denna förlängare passar mastfötter med pinsystem. Förlängningsintervall 2 cm. 30 cm pris: 649:45 cm pris: 699:-

fr: 649:-

Lätt och styv RDM förlängare i Carbon från Simmer. Passar mastfötter med pinmastfötter. intervall 2 cm. 30 cm pris: 1.299:45 cm pris: 1.499:-

Superfin aluförlängare i aluminium med stora block som gör det enkelt att dra nedhal. Passar mastfötter med pinsystem. Inkl formulatamp. 34 cm Pris: 1.099:48 cm Pris: 1.199:-

VINDSURFINGMASTFÖTTER

Local SPIRIT mastfot

Slitstark och rejäl mastfot med HD boge joint. Finns både i PIN-fattning och QuickRelease.

399:SURF NEWS NR 1 2014

-20-

MXT-systemet kombinerar styrka och smidighet. Det bästa av det bästa.

749:www.surfers.se


VINDSURFINGBOMMAR

SIMMER WHITE LINE

140-195 cm Våg/Freestyle 160-220 cm Freestyle/Freeride 180-240 cm Freeride/Freerace

Aluminiumbom i ett stycke med ledat frontbeslag och dubbel pushpin. Bommen har 29 mm tjockt grepp och är mycket styv och hållbar. En riktigt bra bom till dina freeridesegel.

Simmer Whiteline Thin

Simmer Black LIne

140-190 cm Våg/Freestyle

Längd/cm mm 140-190 26 160-220 27 180-240 29 200-250 29

En av våra mest sålda vågbommar 2012. Riktigt styv och bra bom med ledad front. Bommen är tillverkad i bästa tänkbara aluminium och har ett tunnt 26 mm grepp. Det tunna greppet ger bättre känsla och passar mindre personer extra bra.

1.599:-

1.799:-

Superbom från Simmer, helt i carbon med ledat frontbeslag. Justering med dubbel pushpin för bästa styvhet och styrka.Den kortaste bommen har 26 mm tunnt grepp medans de större har 27 resp 29 mm. Pris: 5.599:5.999:6.499:8.299:-

fr: 5.599:-

RRD “EV” T8 Alu

RRD ”M” T9 ALU BOM

RRD ”MR” RDM Alu Bom

RRD ”V” 100% Carbon V2 bom

180-240 cm Start/ Freeride

140-200 cm Våg/Freestyle 160-220 cm Freestyle/Freeride 180-240 cm Freeride/Freerace.

140-200 cm Våg/Freestyle 160-220 cm Freestyle/Freeride

140-190 cm Våg/Freestyle 5.399:160-220 cm Freestyle/Freeride 5.899:180-240 cm Freerace/Slalom 6.299:-

1.199:-

1.599:-

1.799:-

fr: 5.399:-

Freeridebom från RRD tillverkad i tre delar i högkvalitativt aluminium. Denna bom är perfekt för dig som söker en bra bom till sommarseglingen. 29 mm tjockt grepp. Du som seglar mycket, rekommendarar vi att lägga till några hundringar till en styvare bom som tillverkats i ett stycke.

Aluminiumbom av högsta kvalitet (T9 aluminium). Bommen är tillverkad i ett stycke och har dubbla pushpins för bästa styrka. Den nya fronten är ledad och passar såväl rdm som standardmaster. Bomdiameter 29 mm.

Grym bom från RRD med tunnt grepp. Det tunna greppet ger bättre känsla och passar personer med små händer extra bra. Bommen är tillverkad i ett stycke av T9 aluminium. Den nya fronten är ledad och passar såväl rdm som standardmaster. Bomdiameter 26 mm. En grymt bra aluminiumbom, finns i två storlekar.

Carbonbom från RRD helt i Carbon. En helt fantastisk bom som gör din rigg bättre. Den nya fronten är ledad och passar såväl rdm som standardmaster. Bommen finns i fyra olika längder. De två minsta bommarna har 26 mm grepp och de två längsta 29 mm grepp.

DU HITTAR FLER MASTER PÅ HEMSIDAN OCH I BUTIKEN

Simmer Master 2014

Samtliga Simmermaster är tillverkade i prepreg carbon. En komplett linje master med allt från 30% upp till 100% carbonhalt. Simmer använder “constant bend curve” i sina master. Flera andra segltillverkare använder samma böjkurva på sina master som Simmer, därför funkar även dessa master bra till flera andra märken.

SIMMER SDM MASTER Model SC3 SC3 SC3 SC3

Längd 370 400 430 460

Styvhet Carbonhalt Vikt 17 30% 1.8 kg 19 30% 2.2 kg 21 30% 2.5 kg 25 30% 2.7 kg

Pris: 1.499:1.599:1.699:1.899:-

RRD Master 2014

RRD har på senare år utveklat hela sin produktlinje rejält. RRD erbjuder nu ett helt komplett riggprogram och mastprogrammet är minst sagt imponerande. Masterna tillverkas i Europa och är (förutom EPX) tillverkade i prepreg carbon med “Constant Bend Curv” likt Simmer och många andra märken.

RRD SDM MASTER Model Längd SDM EPX 400 SDM EPX 430

21 25

60% 60%

Vikt

Pris: 1.099:1.199:-

2.4 kg 2.5 kg

2.399:2.599:-

Vikt

Pris: 1.399:1.599:1.699:-

1.8 kg 2.1 kg 2.3 kg

2.299:2.499:2.699:-

SC6 SC6 SC6 SC6

400 430 460 490

19 21 25 29

60% 60% 60% 60%

2.0 kg 2.4 kg 2.5 kg 2.7 kg

2.199:2.299:2.399:2.599:-

SC10 SC10 SC10 SC10 SC10

430 460 490 520 550

21 25 29 32 35

100% 100% 100% 100% 100%

1.6 kg 1.8 kg 1.9 kg 2.2 kg 2.3 kg

4.999:5.299:5.499:6.199:6.499:-

Vikt

Pris: 1.699:1.799:-

RDM V80 RDM V80 RDM V80

340 370 400

15 17 19

80% 80% 80%

1.5 kg 1.8 kg 2.0 kg

2.699:2.799:2.999:

RDM V100 370 RDM V100 400 RDM V100 430

16 19 21

100% 100% 100%

1.5 kg 1.8 kg 2.0 kg

3.599:3.799:4.099:-

SIMMER RDM MASTER Model RDM4 RDM4

Längd 370 400

Styvhet Carbonhalt 16 40% 19 40%

RDM6 RDM6 RDM6 RDM6

340 370 400 430

15 16 19 21

60% 60% 60% 60%

1.7 kg 1.8 kg 2.1 kg 2.2 kg

2.199:- 2.299:2.399:2.499:-

RDM10 RDM10 RDM10 RDM10

340 370 400 430

15 16 19 21

100% 100% 100% 100%

1.3 kg 1.5 kg 1.7 kg 1.9 kg

3.799:3.999:4.299:4.599:-

SURFERS NEWS NR1 2014

RRD RDM MASTER Model Längd RDM EVO35 370 RDM EVO35 400 RDM EVO35 430 RDM V60 RDM V60 RDM V60

370 400 430

Neil Pryde har jobbat hårt med sitt mastprogram och masterna som nu finns i butiken tillverkas på en helt ny fabrik och med ny layup. Resultatet är bättre kvalitetskontroll, bättre tillgänglighet och ett bättre pris. Neil Prydes master har en progressiv kurva och flex. För dig som kör Neil Pryde segel rekommenderar vi skarpt att även köra Neil Pryde mast.

NEIL PRYDE SDM MASTER

Styvhet Carbonhalt 19 GF 21 GF

SDM EV.60 430 SDM EV.60 460

Neil Pryde Master 2014

Styvhet Carbonhalt 17 30% 19 30% 21 30% 17 19 21

60% 60% 60%

-21-

Model Längd SDM X35 400 SDM X35 430 SDM X35 460

Styvhet Carbonhalt Vikt 19 35% 2.1 kg 21 35% 2.4 kg 25 35% 2.6 kg

Pris: 1.899:1.999:2.199:-

430 460 490

21 25 29

65% 65% 65%

2.0 kg 2.1 kg 2.9 kg

3.299:3.399:-

SDM FX100 430 SDM FX100 460 SDM FX100 490 SDM FX100 520 SDM FX100 550

21 25 29 32 35

100% 100% 100% 100% 100%

1.6 kg 1.8 kg 1.9 kg 2.2 kg 2.5 kg

6.499:6.699:6.999:7.999:8.699:-

Styvhet Carbonhalt Vikt 16 35% 1.9 kg 19 35% 2.2 kg

Pris: 1.999:2.199:-

SDM X65 SDM X65 SDM X65

NEIL PRYDE RDM MASTER Model Längd RDM X35 370 RDM X35 400 370 400 430

16 19 21

65% 65% 65%

1.6 kg 1.9 kg 2.2 kg

3.099:3.199:3.299:-

RDM X100 340 RDM X100 370 RDM X100 400

13 16 19

100% 100% 100%

1.4 kg 1.5 kg 1.7 kg

5.299:5.499:5.599:-

RDM X65 RDM X65 RDM X65

www.surfers.se


VINDSURFINGBAGAR 2014

RRD Boardbag Pro Single

Kraftig och bra boardbag för dagligt bruk. Finns i följande storlekar: 240x60 cm, 240x70 cm, 240x75 cm, 240x80 cm 240x90 cm, 250x70 cm, 260x80 cm

899:-

Simmer Single Boardbag

Simmer Travelbag “Surfboard”

Finns i följande storlekar: 235x65 cm, 240x70 cm, 245x80 cm, 255x80 cm 260x85 cm

250X70X18 cm

Välsydd och bra bag. Bakkanten på bagen kan expandera så att även brädor med fler fenor får plats i bagen. Bagen är extra förstärkt i nos och tail.

“Tajt resebag - perfekt för alla som reser med en bräda och 3 segel, mast och bom. Bagen är försedd med hjul för enkel transport.

NP Multi Resebag

Kraftiga bagar med hjul underlättar resandet. Kraftigt vadderade och med hjul. Finns för tre och två brädor. Dubbelbag 240x60 cm Pris: 2.399:Dubbelbag 250x70 cm Pris: 2.499:-

899:-

1.599:-

fr: 2.399:-

RRD Segel & Mastbag

Simmer Segelbag Quiver

Segelbag i kraftig rip-stop väv. Rymmer 5-6 segel. Kraftigt förstärkt i ändarnas botten.

Local Spirit Segelbag Quiver

NP STREAMLINEBAG

Segel och mastbag i kraftig cordura I det övre facket lastar du 4-6 segel och i det undre 3 master. 240 - Wave (max 430 mast) 260 - Freeride (max 490 mast)

215 cm 240 cm 300 cm

1.399:-

699:-

599:-

1.899:-

RRD DISCOVERY

NP Race Seat

LOCAL SPIRIT X-OVER SELE

Pat LOVE CULT

En riktigt prisvärd och bra midjesele med snabbspänneskrok. Bältet med dubbla band gör att selen sitter väldigt bra på plats. Funkar lika bra för kite som vindsurfing.

Sele känd för sin fina passform och grymma stöd. Nytt “wrap system” som gör att den sitter som gjuten samt en helt ny krok med quickrelease. Selen finns i flera färger.

799:-

999:-

799:-

999:-

Simmer Mayhem

Simmer raptor

En riktigt fin segelbag från Local Spirit med många bra detaljer till absolut bästa pris. Rymmer upp till 6 segel och 3 delbara master. Kan bli upp till 3 meter lång. Passar även formulasegel och master.

Orginalet är tillbaks. NP streamlinebag har ett separat fack för master och ett för segel. Spännbanden till takräcket drar du över mastfacket - vilket gör att seglen inte skadas. Kraftig bag av högsta kvalitet. Plats för 4-6 segel och 3 master (max 490 cm) 255 x 40 x 42

HÄNGSELAR 2014

Välsydd och prisvärd sittsele som passar såväl för vindsurfing som kitesurfing. Krok med snabbspänne.

Specialdesignad race sittsele från NP. Selen är framtagen i en ultralätt konstruktion med en låg krokplacering för bästa balans och trim på seglet.

Midjesele framtagen för att ge maximal rörlighet. Mayhem kan med fördel köras med glidkrok (dubbla remmar medföljer). En idealisk sele för våg - freestyle- och freeridesegling. Selen är tillverkad i 3D Thermo molded EVA för bästa stöd och låg vikt.

Raptor är en tunn och lätt sele som vänder sig till dig som prioriterar rörelse. Den tunna profilen på selen gör att den sitter tajt mot kroppen. Selen är tillverkad i 3D Thermo molded EVA för bästa stöd och lägsta vikt.

1.199:-

1.099:-

o.p 1.349:-

NP 3D GLIDKROK

Nyhet! NP 3D selen finns nu med glidkrok. 3D selen från NP ger fantastiskt stöd och support till ryggen tack vare sin unika uppbyggnad. Selen är tillverkad i molded thermoplast för bästa stabilitet och livslängd. Glidkroken gör att du kan röra dig med selen fixerad mot kroppen.

1.449:DAM

RRD SKIN Windsurf

Supertunn och lätt sele från RRD. Denna tunna sele sitter grymt tajt på kroppen. Trots att den är tunn ger den bra stöd åt ryggen. RRD Skin är selen för dig som vill ha maximal rörlighet.

NP SPICE EZ

RRD ENERGY

1.199:-

1.349:-

1.099:-

Nyhet! En väldigt skön och prisvärd midjesele från RRD. Energy är en sele som passar för all typ av vindsurfing. Ergonomisk form med bra stöd för ländryggen har gjort denna till en favorit. Selen är tillverkad i EVA med neopren på insidan för att förhindra skav. Krokplatta för att fördela trycket. Snabbkopplingskrok.

SURF NEWS NR 1 2014

-22-

Ergonomiskt riktig sele utformad för tjejer. Mjuka neoprenkanter ger hög komfort, medans ryggen är 3D formad med thermoplast för bästa stabilitet. NP Spice levereras med den ny EZ kroken som gör det enkelt att ta på och av selen.

www.surfers.se


SURFERS SPÄNNBAND & TAKRÄCKSVADDERING

NP VATTENSPORTHJÄLM

NP hjälmen var en nyhet i våras och sålde snabbt slut. Nu har vi fått en ny leverans så passa på. Hjälmen funkar lika bra till vindsurfing som kiting. Låg vikt och bra passform tack vare nackjusteringen. Finns i svart/carbon, blå och vit färg.

SURFERS SPÄNNBAND 4 M

Kraftigt spännband med broderad Surfers logga.

199:-

Längd 4 m. Kraftigt spänne i aluminium. Säljes parvis.

- CE-märkt. - Ventilationssystem - Avtagbara öronskydd. - Justerbar i storlek. - För vindsurfing och kitesurfing.

SURFERS TAKRÄCKSVADDDERING

Finns i storlek: S 51-56 cm M 53-59 cm L 55-61 cm

Kraftig vaddering för takräcket med Surfers logga. Takräcksvadderingen säljs i par och finns i två bredder, dubbel och enkel. Enkel (42 cm): 99 :-, Dubbel (80 cm): 149:-

fr: 99:-

549:-

Np hängseletamp fast

SIMMER hängseletamp fast

NP Vario race

Simmer vario

NP UPPHALSTAMP DELUXE

Kvalitetstampar från Simmer. Justeras smidigt med ett enhandsgrepp. Finns i två längder:22”-28” eller 28”-32”.

Extra vadderad upphalstamp. Elastisk.

229:-

179:-

369:-

229:-

119:-

Easyrigg tvåhands

Nedhalsvev

NP Mast/Bomskydd

Slitstark vev, perfekt för stora segel. När du vevar nedhalet är det lätt att justera och dra den där extra biten.

Skydd som fästes på bomfront och mast. Skyddar brädan vid kastfall.

Klassisk hängseletamp från NP. Blandade färger, Svart, vitt och blått. Finns i 26, 28, 30, 32 inch

Slitstark och prisvärd hängseletamp Fast längd: 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36 inch.

Hängseletamp för dig som vill justera längden! Hög kvalitet och enkel justering. Finns i tre längder: 22”-28”, 24”-30” och 28”-34”.

Deviator - Skydda brädan!

Easyrigg enhands

Denna deviator sätter du framför mastfoten. Skyddar effektivt nosen vid kasfall.

Spara händerna! Med Easyrigg blocket drar du nedhal enkelt och smärtfritt.

249:-

99:-

99:-

299:-

199:-

NP Mastfotsvaddering

NP EQUIPMENTBAG

TEKKNO EQUIPMENTBAG

NP Spännband HD

Surf logic nyckellås

fr: 299:-

249:-

fr: 349:-

Rädda tårna! En enkel vaddering runt mastfoten skyddar dig från skador på fötter/tår och ger en snygg look.

99:SURFERS NEWS NR1 2014

Rejäl equipmentbag med hjul. Bagen rymmer alla tillbehör du behöver ha med dig! massor av fack för bästa organisering. Storlek: 75 x 38 x 33cm, 94 liter

1099:-

Deluxmodell av Easyrigg enhands.

Rymmer fenor, förlängare, mastfötter, verktyg och reservdelar. Bästa lösningen för att organisera prylarna. Vågbag: 50x25x18 cm Pris: 299:Formula 100x25x18 cm Pris: 599:-

-23-

Kraftfulla spännband som håller brädan på plats.

Surfa lungt, utan att oroa dig för bilnyckeln! Lås in nyckeln i boxen som du sedan hakar fast i dörrhandtaget, i dragkroken, etc. Finns i två modeller. Mini 349:Maxi 399:-

www.surfers.se


FENOR Din brädas egenskaper kan förändras drastiskt med valet av fena. Vi har ett väldigt stort sortiment av fenor från de största tillverkarna. På denna sida hittar du ett urval av våra fenor.

MFC Wave PRO FLEX

Ny fena från MFC. Perfekt för att få lite bättre sväng på din freestylewavebräda. Polyester ger låg vikt och ett bra flex.

799:-

MFC AR-WAVE

De mindre AR-fenorna är helt perfekta för all typ av vågsegling. Fart, tidig planing och mycket sväng. G-10 material.

899:-

MFC Twin-Quad Pro Flex

MFC Quad Pro Flex

MFC QS Quad

Sidfenor för quad och twinser fenor. Polyester ger låg vikt och rätt flex. Finns i olika storlekar.

Quadset designat av Julian Willson. Populärt quadset från MFC med något större mittfenor för ökat driv med bibehållen sväng.

799:-/Par

549:-/Par

1.799:-/Set

Quad/twinser fenorna som det snackas om. Den upprätta formen ger fart och kraft i alla typer av förhållanden. Polyester ger låg vikt och rätt flex

MFC k-ONE

MFC FREEWAVE PRO FLEX

MFC AR - FREEWAVE

Ny fena från MFC framtagen för den nya typen freestylewavebrädor. Polyester ger rätt flex och låg vikt.

De större AR-fenorma är helt grymma för din freestylewavebräda. Fart, kontroll och sväng - AR är verkligen allround. G-10.

fr: 899:-

799:-

949:-

Vågfena framtagen av Kevin Pritchard. En riktigt bra vågfena för såväl onshore som sideshore. G-10 material

MFC RC- Race

RRD FREESTYLEWAVE

RRD FREEMOVE

En riktigt nice freestylewave fena från RRD. Stor bas kombinerat med en tunn och svept topp. G-10.

En grymt bra allroundfena som kombinerar fart, planing och manöverbarhet på bästa sätt. Perfekt för alla typer av freeridebrädor.

849:-

799:-

fr: 1.199:-

LEASSACHER DUO CU

SELECT S1 ELITE

Freeridefena med mycket bra fart och höjdtagningegenskaper. Mycket prestanda för pengarna.

Race/slalomfena från Select. S1 Elite är mycket omtyckt och snabb. Bygger på klassikern S12.

999:-

999:-

fr: 1.199:-

T-ZONE FREERIDE

T-ZONE WEED

T-ZONE WEED WAVE

Sjögräsfena för freeridesegling. En prisvärd klassiker.

Sjögräsfena för vågbrädor och vågsegling.

499:-

649:-

699:-

Racefenan från MFC. Framtagen ihop med Kevin Pritchard. Detta är fenan för race och slalom. CNC G-10

Lessacher Chamäleon

Fenan som förbryllar och vänder upp och ner på allt. Sjögräs, speed eller bara freeride - Chamäleon funkar fint till allt. Denna fena har ett lyft som ingen annan sjögräsfena kan matcha och den har höjdtagningsegenskaper som inte går att klaga på. Chamäleon ger också en lugn och kontrollerad gång i vattnet även i mycket hög fart.

LEASSACHER DUO WEED

999:-

SELECT PRO AM

Riktigt bra och prisvärd freeridefena från Select. Mycket bra allroundegenskaper. G-10 material.

699:SURF NEWS NR 1 2014

Duo Weed har lite mer fartegenskaper än “orginalet” Chamäleon, men den är dock inte lika förlåtande och allround .

T-ZONE WAVE

Enklare våg- och freestylewavefena i GFK. Finns i massor av storlekar och för såväl US- som powerbox.

399:-

Prisvärd freeridefena som gör jobbet riktigt bra. Bra fena för alla typer av start och freeridebrädor.

-24-

www.surfers.se


LÅT BARNEN VARA MED! Att glida på vattnet är underbart och det bästa vi vet. Våra sporter är aktiva och tränar kroppens muskler såväl som balans, motorik och koordination. Att vindsurfa, surfa eller paddla SUP är en perfekt sysselsättning för alla simkunniga barn och juniorer likväl för vuxna. På senare år har tillväxten på barn och junior ökat rejält. Det är så häftigt att se glädjen bland alla barn på stranden i våtdräkt en sommardag.

JP Young Gun Windsurf SUP

Ge barnen en chans att vara med i sommar - det

Pris inkl stroppar & fena.

Helt optimal bräda för barn. Detta är brädan med otaliga användningsområden. Framtagen att fungera som en SUP på såväl plattvatten som i vågor samtidigt som den är stabil och bra som nybörjarvindsurfingbräda för barn och ungdomar. Sommarens höjdare! Mod: L: Br: Vol: Vikt Rek.segel YG 270 76 126 11.4 1.5-5.0

8.499:-

är bra för både kropp och själ.

BARN OCH JUNIORPAKET JP YG S+V, RRD RIGG & PADDEL Paket för barn och ungdomar. Då brädan är en kombination av vindsurfingbräda och SUP bräda kan denna bräda användas oavsett väder. Surfa, eller paddla SUP med paddeln som ingår eller lär dig vindsurfa med barnriggen från RRD.

Detta ingår i paketet: JP YG SUP Vindsurfbräda Komplett barnrigg RRD Mastfot Simmer. Justerbar Juniorpaddel

RRD Barnrigg - Kid Joy

Barnrigg från RRD. Komplett med dacronsegel, mast och bom anpassade för barn. Hela riggen levereras i en praktisk väska.

Stl Pris: 1.5 2.699:2.0 2.799:2.5 2.999:3.0 3.099:3.5 3.199:-

+

+

Komplett rigg fr: 2.699:-

=

Paket:

10.999:-

Spara 1.800:-

Seguici su Facebook: www.facebook.com/RRD.italia

SCAN THIS WITH YOUR MOBILE!

e t a d e h Save t MAKING EACH WAVE RIPPABLE When you think you have tried all the possible wave boards shapes, you will wake up one day and be able to try one of our new boards in the RRD collection: THE FIREWAVE. It’s really fast, quick to plane, and accelerates like a freeride board, yet it turns smoothly and precisely on the face of any waves. Program: Fast Wave Board

17-19 juli 2014, Varberg

Also available in Wood Technology

Powered by:

Firewave 102 LTD 235x64cm

Firewave 92 LTD 234x62cm

w w w. h a l l i f o r n i a . s e

Firewave 82 LTD 233x60cm

info@rober toriccidesigns.com - ROBERTORICCIDE SIGNS.COM

SURFERS NEWS NR1 2014

-25-

www.surfers.se


SUP 2014 Stand up paddleboarding blir bara vanligare och vanligare runt våra kuster. Sporten har på de senaste åren haft en mycket snabb utveckling både när det gäller material och utövare. SUP är vattensporten som kan utövas av alla och överallt där det finns vatten. Surfa små vågor i Apelviken varma sommardagar eller dyningen efter en kraftig höststorm, stick ut på långa paddelturer på insjön, få grym träning och naturupplevelse, ställ picknickkorgen på brädan och gör en utflykt i skärgården, fånga den största vågen i ditt liv. Vilken typ av SUP skall man välja? - Ja, det beror ju på vad man vill göra med brädan. Kort kan man säga att det finns tre kategorier av SUP brädor. Allroundbrädor- brädor som funkar till det mesta. Brädornas utformning, volym, längd och bredd är skapade för att funka i alla typer av förhållanden. Med en Allround SUP kan du surfa småvågor, padlla race med kompisarna, utforska nya platser på havet. Perfekt för dig som är ny inom SUP och vill prova på allt!

Vad skall man tänka på när man väljer storlek på brädan? Man bör tänka på storleken. Det första man skall kolla på är volymen. Ju mer volym desto bättre bärförmåga har brädan. Har man för mycket volym i förhållande till sin vikt så kommer brädan att kännas otymplig och ge dålig respons. Det andra man skall kolla på är bredden. Bredden påverkar brädans stabilitet. En för smal bräda kommer att vara rank och bli svårpaddlad. En allround SUP bör vara minst 30” bred.

Vågbrädor - gjorda för vågor! En våg SUP är tunnare och framförallt kortare än en allround sup. Ofta drar man in nosen och tailen för att skapa en bräda med mer ovala former, vilket gör att brädan svänger snabbare. För nybörjaren så är vågbrädorna svårare att paddla, de har sämre stabilitet och riktiningsstabilitet.

Vad skiljer annars? Annat som påverkar brädornas prestanda och pris är såklart material, bottenform och fenor. Materialet på en SUP kan göra stor skillnad då vikten på en så här pass stor bräda kan göra stor skillnad på vattnet.

Touring/Racebrädor - dessa brädor är byggda för dig som vill paddla långt, snabbt och värdesätter bra glid. Inom denna kategori har vi två inriktningar. Touring och Race. Racebrädorna är oftast mycket smalare än touringbrädorna, vilket gör dem riktigt snabba men svårare att hålla balansen på. Touringbrädor är bredare och passar nybörjaren bättre. Gemensamt för alla Touring/Racebrädor är att de är långa och har bra riktningsstabilitet. SUP VÅGBRÄDOR 2014

RRD COSMO CLASSIC

RRD revolutionerar SUP scenen! Denna brädan har utvecklats i tätt samarbete med Antonie Albeau. Antonie väger över 100kg och har länge letat efter en bräda som har tillräckligt med volym men klarar av att surfa bra. Brädan måste vara väldigt manöverbar och responsiv. Detta har man nu skapat. Det nya EVA greppet är gjort för bättre grepp och komfort. En rejäl tailkick i aktern låser foten och ger stöd när du behöver det. Pris: Volym: 8’0” x 301/2 x 4 1/2” 122 liter 8’5” x 32 x 4 1/2” 134 liter

fr: 9.999:Inkl fenor

SURF NEWS NR 1 2014

Pris: 9.999:10.499:-

RRD COSMO LTD

Samma bräda som Classic modellen fast i kolfiberkonstruktion. En bred outline gör brädan lättpaddlad,men tunna rails ger bra bett och grepp i snabba svängar. Brädan levereras med quadfensetupen men har en US-box i mitten om du vill surfa den med tre fenor. Det nya EVA greppet är gjort för bättre grepp och komfort. En rejäl tailkick i aktern låser foten och ger stöd när du behöver det. Pris: Volym: 8’0” x 301/2 x 4 1/2” 122 liter 8’5” x 32 x 4 1/2” 134 liter

FANATIC ALL WAVE HRS

Med All Wave blir det lätt att fånga vågor! Flera olika storlekar garanterar att du hitar en som är perfekt för dig. Det som avgör storleken är hur erfaren paddlare du är och hur mycket du väger. En bra bräda för svenska vågor som svänger bra och inte hindrar dig. Brädan har även insert för mastfot så att du kan vindsurfa med den.

Pris: 8’11” x 31” 9’1 x 31,75” 9’5 x 32,25”

Pris: 14.499:14.999:-

fr: 14.499:-

Volym: 150liter 160 liter 170 liter

Pris: 10.999:11.499:11.499:-

fr: 10.999:-

Inkl fenor

Inkl fenor

-26-

www.surfers.se


SUP ALLROUND 2014

RRD AQUAMONDO WOOD

RRD AQUAMONDO CLASSIC

NSP SUP

Pris: 9’9” x 33” 10’6” x 33”

Pris: 9’9” x 33” 10’6” x 33”

Pris: 9’8” x 32” 10’2” x 32” 11’0” x 31” 11’6” x 33”

En extremt stabil allroundbräda från RRD. Grymt lättpaddlad bräda för både plattvatten och mindre vågor. Aquamondo har lite tunnare rails för att bli enklare att svänga i vågorna. En kompakt, välbalanserad shape som passar både lätta och tunga paddlare. Brädan har fått en riktigt snygg träfinish och uv-tålig färg. Volym: Pris: 150 liter 9.499:180 liter 9.999:-

fr: 9.499:-

En extremt stabil allroundbräda från RRD. Grymt lättpaddlad bräda för både plattvatten och mindre vågor. Aquamondo har lite tunnare rails för att bli enklare att svänga i vågorna. En kompakt, välbalanserad shape som passar både lätta och tunga paddlare. Volym: Pris: 150 liter 7.999:180 liter 8.499:-

fr: 7.999:-

Inkl fena

FANATIC FLY HRS

Pris: 10’0” x 30” 10’6” x 31”

Pris: 10’0” x 30” 10’6” x 31” 11’0” x 32” 11’6” x 33”

14.499:-

fcs danny ching 9”

En styv och superlätt racingfena som är utvecklad i samarbete med SUP legenden och vattenmannen Danny Ching

749:SURFERS NEWS NR1 2014

Volym: 159 liter 177 liter 217 liter 236 liter

Pris: 10’0” x 30” 10’6” x 31” 11’0” x 32” 11’6” x 33”

Volym: 159 liter 177 liter 217 liter 236 liter

Pris: 9.999:9.999:10.499:10.999:-

fr: 9.999:-

Inkl fena

Ny lättare version av den klassiska NSP SUP’en. I denna version har man använt skalet av kokosnöten. Kombinationen av kokonötsfibrer och epoxy ger en väldigt lätt bräda som samtidigt är riktigt tålig mot stötar och slag. En tre-fens setup bidrar till goda svängegenskaper och den stora mittfenan gör det enkelt att hålla rätt kurs. En kul bräda för alla! Pris: Volym: Pris: 9’2 x 29 1/2” 126 liter 9.699:9’8” x 32” 167 liter 9.899:10’2” x 32” 204 liter 10.499:11’0” x 31” 190 liter 10.499:-

Inkl fena och leash

Fanatic Fly Pure är otroligt allround och ger dig riktigt mycket prestanda. Du kan använda dessa brädor både i mindre vågor och i plattvatten. Fanatic Fly har ett högt glidmoment och ger bra fart. Alla Fanatic’s brädor är CAD shapeade och analyserade för bästa prestanda och glid. Med det nya Y handtaget blir det lättare att bära brädan.

Pris: 10.999:11.499:11.499:11.999:-

NSP COCOMAT SUP

fr: 9.699:-

FANATIC FLY PURE

Denna HRS (High Resistance Skin) modell är samma shape som vanliga Fly wood modellen, fast med ett tåligare skal. Alla storlekar, utom 11’0” levereras med thrustersetup (2+1) vilket ger bra sväng på vågen. Brädan har även ett Y format handtag, som gör det avsevärt mycket lättare att bära.

fr: 10.999:-

Inkl fena

Pris: 8.499:8.499:8.499:8.499:-

Inkl fena och leash

FANATIC FLY WOOD

Volym: Pris: 159 liter 14.499:177 liter 14.499:-

Volym: 167 liter 205 liter 190 liter 224 liter

8.499:-

Inkl fena

Schysst allroundbräda som passar bra för nybörjare och mer erfarna SUP paddlare. En stor fördel med Fanatic modellerna är att du kan montera en vindsurfingrigg. Brädan kommer i en stor variation av storlekar. Din vikt, nivå och hemmavatten avgör vilken bräda du väljer.

Klassiker i vattnet! NSP’s bräda har en riktigt bra shape som passar alla. Denna bräda är en av de mest sålda SUP’ar världen över. Prisvärd, stryktålig och lättpaddlad! Den mer rutinerade SUP paddlaren kommer att uppskatta bottenkurvan som gör det lätt att ta av på vågen, samtidigt som nybörjaren får bra glid och flyt i sin paddling.

ADVENTURE P. ALLROUNDER SUP

Adventure Paddleboarding Allrounder är en väldigt stabil och allround SUP bräda, perfekt för paddling på öppet och platt vatten. Adventure brädorna är tillverkade i Epoxy och väldigt prisvärda. Här får du riktigt bra prestanda för ett lågt pris. Två storlekar - den större 11’6an är perfekt för tyngre personer som vill ha en lättpaddlad bräda medans den mindre är lite sportigare. Pris: 10’6” x 32” 11’6” x 33”

Volym: Pris: 182 liter 7.499:220 liter 7.999:-

fr: 7.499:-

Inkl fena

Inkl fena

FCS SUP fin

FCS GL-1

FCS SUP LEASH

NP SUP “SLING” BÄRREM

349:-

fr: 799:-

fr: 299:-

149:-

Schysst standardfena från FCS. Relativt mycket bakåtsvep gör att brädan får bättre riktningsstabilitet. Du slipper även sjögräs och tång som fastnar på fenan. Gjuten i plast.

SUP fenset utvecklat i samarbete med Gerry Lopez. Fenorna är lite större än normalt vilket bidrar till stabilitet och ger driv i svängarna. Tri-fin set: 799:Quad set: 899:-

-27-

Slitstarka och hållbara leashar för alla tillfällen. Med spiral släpar leashen inte i vattnet. Finns både som adjustable och fast längd. Race 7mm: adjustable 299:Regular 8mm: adjustable 299:Regular 9”: 349:Regular 10”: 349:-

Bärrem till din SUP bräda. -Gör det så mycket enklare att bära brädan.

www.surfers.se


SUP UPPBLÅSBARA 2014

UPPBLÅSBART FRÅN NSP INKL PADDEL

GNARALOO INFLATABLE SUP 10’2”

RRD AIR SUP 10’4

Storlek: 10’2” x 32” x 6” Volym:230 liter

Detta är den första uppblåsbara SUP brädan som RRD utvecklade. Vi har haft denna brädan på vårt center och den är omtyckt av alla, nybörjare som proffs. Det bästa med denna brädan är att du kan paddla i allt från plattvatten till att surfa småvågor. En riktigt mångsidig bräda. I och med att vi har haft den på vårt center har vi märkt hur slitskark och hållbar brädan är. Vi har inte haft en enda bräda som har fått punktering eller släppt i skarvarna. Det är är en produkt vi är stolta över att sälja. Storlek: 10’4” x 34” Volym:190 liter

Komplett: 7.499:-

fr: 7.999:-

Prisvärd uppblåsbar SUP. Detta är en slitstark, stryktålig och lätthanterilg SUP. Pumpas upp på ca 5 minuter, sen är det bara att hoppa i vattnet och börja paddla. Detta är en riktigt allround bräda som funkar perfekt på allt ifrån spegelblank insjö till småvågor i hemmaviken. En kanon SUP som säljs i komplett paket med tvådelad aluminiumpaddel, fena, pump och bag.

Inkl paddel, fena, pump och bag

RRD AIR CRUISER 12’0”

Efter den stora succen med RRD Air SUP så var det dags att utveckla programmet, i år finns det allt från rena race SUPs till våg SUPs i Air SUP programmet. RRD Air cruiser var den andra uppblåsbara SUPbrädan som Roberto Ricci släppte. Det här är en bräda som vi verkligen gillar. Perfekt för dig som tycker att den “vanliga” Air SUP’en är lite för långsam och att Airace är lite för smal. Som vanligt håller materialen hög kvalitet utan kompromisser. Storlek: 12” x 32” x 6” Volym:255 liter

fr: 8.999:-

Inkl fena, pump och bag.

Inkl fena, pump och bag

RRD AIRACE 12’6”

NSP 11’0” INFLATABLE SUP

Visste du att RRD har utvecklat en uppblåsbar SUP som är lika snabb som en epoximotsvarighet? Denna SUP pumpar du upp på ca 5 minuter, sedan är du redo att paddla långt och fort! Som vanligt har RRD valt de bästa materialen för att göra denna SUP lätt, slitstark och hållbar. Perfekt för dig som inte har plats för en lång och skrymmande SUP i epoxy.

Storlek: 12’6” x 30” x 6” Volym:250 liter

Komplett paket med paddel och väska! NSP släpper nu sin första uppblåsbara SUP. Efter stora framgångar med sina epoxy SUP’s tar man nu det natuliga steget till uppblåsbara SUP’ar. NSP har valt att bygga en 11’0” lång SUP som kommer att passa de flesta perfekt. Väl tilltagen bredd gör att brädan funkar perfekt för nybörjaren. Den mer erfarna paddlaren kommer att uppskatta ett bra glid, tack vare längden på brädan. Brädan kommer i komplett kit med allt du behöver för att komma igång direkt. Paddeln är en tvådelad aluminiumpaddel som är justerbar.

fr: 8.499:-

Komplett: 7.999:-

Inkl fena, pump och bag.

Detta ingår: + Uppblåsbar SUP 11’0” + Pump med tryckmätare och slang + Reparationskit + Fena +Tvådelad, justerbar aluminiumpaddel + Slitstark väska att bära och förvara din SUP i

Storlek: 11’0” x 31” x 6” Volym:230 liter

Inkl paddel, fena, pump och bag

SUP RACE 2014

FANATIC FALCON FLATWATER CARBON

FANATIC FALCON RACE CARBON 14’0” x 27,25”

2014-års modeller av plattvatenbrädorna har fått en rad nya funktioner. Vill du vara snabbast på banan så är detta brädan för dig! Choppigt vatten är något som ofta uppstår under race, vilket Fanatic har uppmärksammat och gett brädan förbättrade egenskaper.

Fanatic fortsätter att utveckla sina race SUP’ar. 2014-års modell bjuder på förfinad shape för att du skall vara snabbast i startfältet, i år igen! Man har jobbat med några av de största nammen inom SUP race och har utvecklat en bräda som är perfekt för race och downwinders. Brädan kommer med en ultralätt 9.75” RaceAce fena, utvecklad speciellt för Fanatic Falcon brädorna.

+Plattare bottenform ger stabilitet, tidig planing och mer kontroll. +Reducerad volym i nosen ger mindre avdrift av vinden. +Bredare tail gör det mycket enkelt att vända brädan runt bojarna. +Med det v-formade däcket får du bredast möjliga stance.

Storlek: 14’0” x 27,25” 12’6” X 27,25”

Storlek: 12’6” x 26,5” Volym:272 liter

18.999:-

19.999:-

Inkl fena

SURF NEWS NR 1 2014

Inkl fena

-28-

www.surfers.se


SUP BAGAR 2014

RRD SUP BOARDBAG

FCS SUP RACING COVER

NSP SUP BOARDBAG

Kraftig och bra boardbag för dagligt bruk. Flera handtag gör bagen lätt att hantera. Dragkedjan är rejäl för att klara flera års användning. Undersidan har en aluklädsel för att reflektera värmen. Finns i följande storlekar: 9’0” x 31” 949:10’0” x 31” 999:11’0” x 31” 1.099:12” x 31” 1.099:-

Skydda din Race SUP! Bra vaddering och flera kompressionsremmar för att hålla brädan på plats. Förstärkt i nos och tail. Ett måste för din Race SUP!

Värmereflekterande bag som är mycket prisvärd. Brädan har handtag och axelrem på sidan. Dragkedjan har flyttats upp en bit på bagen för att skydda kanterna på brädan. Flera storlekar anpassade för NSP’s supar. 10’0” 899:10’2” 899:10’6” 899:11’0” 949:11’6” 949:12’0” 999:12’6” 999:14” 1.049:-

fr: 949:-

12’6” 1.699:14” 1.799:-

fr: 1.699:-

fr: 899:-

Lång eller kort?

TRIDENT PRESTANDA TILL BÄSTA PRIS

1.

2.

1. TRIDENT JR PADDEL

Justerbar paddel för juniorer. Skaft i glasfiber och blad av plast. Steglös justering Längd: 170 - 130 cm Blad: 6”, 371 cm2

3.

4.

5.

4. TRIDENT Alu Justerbar.

Justerbar paddel från Trident. Aluminiumskaft och plast blad. Steglös justering av längd. Längd: 220 - 170 cm Blad: 7.1”, 527 cm2

6.

7.

7. Trident Paddel 669 Fast

Paddel med skaft och blad i carbon. En riktigt bra paddel till bästa pris Maxlängd: 220 cm. Blad: 8”, 669 cm2

449:-

599:-

669:-

2. TRIDENT JR PADDEL 371 adj

5. TRIDENT Paddel C558 Adj.

8. TRIDENT Ultra/Elite

1.299:-

1.699:-

899:- o.p 1.399:-

3. TRIDENT JR PADDEL 371AC

6. TRIDENT Paddel C558 Adj.

1.499:-

1.699:-

Juniorpaddel med tunnt grepp. Skaft i carbon och blad i glasfiber Steglös justering Längd: 170 - 130 cm Blad: 6”, 371 cm2

Juniorpaddel med tunnt grepp för JR. Skaft och blad i carbon. Steglös justering Längd: 170 - 130 cm Blad: 6”, 371 cm2

SURFERS NEWS NR1 2014

Justerbar paddel med ett lite mindre blad från Trident. Skaft och blad i carbon. Steglös justering. Längd: 220 - 170 cm Blad: 7.6”, 558 cm2

8.

Paddel med skaft av carbon och blad i glasfiber. Paddeln finns med två olika storlekar på bladet. Max längd: 220 cm

Justerbar paddel med skaft och blad i carbon. Steglös justering. Längd: 220 - 170 cm Blad: 8”, 669 cm2

-29-

Förenklat kan man säga att för allroundpaddling så skall paddeln vara ca 20-25 cm längre än dig själv. När man paddlar i vågor använder de flesta en mycket kortare paddel och duktiga distanspaddlare använder ofta en något längre paddel. Men allt är personligt och beroende på paddlingsteknik. Bladets form, material och storlek har också stor påverkan. Idag är det vanligt att man använder ett stort blad för paddling i vågor, då man vanligtvis tar ett par rejäla tag för att komma med vågen. Mindre blad används oftast av distanspaddlare på plattvatten då man strävar efter en hög frekvens och korta tag. Faktorer som påverkar valet av paddel är teknik, användningsområde samt personens vikt och fysik.

www.surfers.se


SUP REA 2014

SUP REA -UTGÅENDE MODELLER

RRD WASSUP EPX

Allround SUP byggd i tåligt EPX material. På denna SUP Pris: kan du paddla plattvatten, småvågor och vindsurfa! Med 10’5” x 31” en stor och mjuk pad vilken gör det skönt att stå längre 11’0” x 31” stunder.

Volym: 185 liter 195 liter

Pris 8.999:- 8.999:-

REA: 7.999:7.999:-

Wassup är en förkortning för WIndsurf As Sup, vilket betyder att alla brädor har insert för mastfot så att du kan vindsurfa din SUP. Perfekt att lära sig vindsurfing på eller fånga de vågor som ligger kvar när vinden har lagt sig. Sammanfattningsvis är RRD Wassup Classic en klassisk SUP som blir riktigt allround och får olika inriktningar beroende på vilken längd du väljer.

NU

7.999:-

Inkl fenor.

8.999:-

NSP ALLROUND SUP

En bra SUP att börja med och utvecklas på! Detta är en bräda som är byggd i det stryktåliga och lätta E2 Epoxy materialet som NSP har utvecklat. Shapen på brädan är jämförbar med betydligt dyrare brädor och är en bra kombination mellan glid och svängförmåga. För denna brädan svänger riktigt bra på vågen. Detta är en bräda vi har använt mycket på vårat center och har blivit lite av en favorit. Tilltagen bredd ger god stabilitet. Pris: 10’2” x 32”

NU

Volym: 205 liter

Pris: 8.999:-

6.999:-

Ink fenor och leash.

REA: 6.999:-

8.999:-

NSP SUP TOURING/SUP

Vare sig du vill köra race eller bara ta en skön cruisingtur så är denna SUP mycket snabb och stryktålig. Brädan är gjord i E2 Epoxy som är tåligt och lätt. Med en skarp nos klyvs vattenytan effektivt och ger bra glid i de flesta förhållanden. En skarp pintail släpper vattnet utan att skapa onödigt drag.

NSP TOURING SUP

En touringbräda byggd för långpaddlingar på både plattvatten och öppet hav. Stabilitet och glidet i vattnet gör den idialisk för alla som söker en rekreationsbräda eller bara lite racing i hemmaviken. Brädan är tillverkad i det lätta och stryktåliga E2 Epoxy materialet. Pris: Volym: Pris: REA: 12’ x 31 1/8” 226,3 liter 11.999:- 8.999:-

NU

8.999:-

Inkl fena och leash.

11.999:-

12’6 är en utmärkt mix för dig som paddlar där det blir lite vågor. Paddlar du mycket insjö med mindre vågor så är 14’0” den perfekta storleken. Pris: Volym: Pris: REA: 12’6” x 28’1/4” 220 liter 11.999:- 8.999:14’0” x 28 1/2” 266 liter 12.999:- 8.999:-

Nu fr:

8.999:-

Inkl fena och leash. RRD WASSUP CLASSIC

RRD Wassup linjen betsår av fem olika storlekar. De längre brädorna är utmärkta för plattvattencruising, långturer och lek i viken. De kortare modellerna är riktigt vassa i vågorna. Bra svängegenskaper och fångar vågorna lätt. Wassup är en förkortning för WIndsurf As Sup, vilket betyder att alla brädor har insert för mastfot så att du kan vindsurfa din SUP. Perfekt att lära sig vindsurfing på eller fånga de vågor som ligger kvar när vinden har lagt sig. Sammanfattningsvis är RRD Wassup Classic en klassisk SUP som blir riktigt allround och får olika inriktningar beroende vilken längd du väljer.

Pris: 8’5” x 31” 9’0” x 31” 10’0” x 31” 10’5” x 31” 11’0” x 31”

Volym: 135 liter 155 liter 170 liter 185 liter 195 liter

NU:

9.499:-

Inkl fenor. SURFERS NEWS NR1 2014

-30-

11.999:Pris 9.999:- 10.499:- 10.999:- 11.499:- 11.999:-

REA: 9.499:9.499:9.499:9.499:9.499:-

www.surfers.se


SKIMBOARDING En vattenspegel, en bräda och lite wax, det är allt som behövs för en rolig dag, inte konstigt att vi ser fler och fler skimboardare på våra stränder.

Bugz Wood Skim

DB Plank Proto

DB Plank Streamline

DB Superplank

499:-

1.249:-

1.249:-

1.249:-

Storsäljare. Denna skimboard är tillverkad i sju lager lönnträ. Prisvärd instegsskimboard som fixar det mesta! L = 106cm x 55cm x 0,8cm

Bra bräda till ett riktigt bra pris. Här får du en bräda med massor av prestanda till ett lågt pris. Med en grundare rockerprofil så är den här snyggingen bra för både nybörjare ända upp till experter.

Streamline Super Plank är utöver denna värld .... bokstavligt talat. Brädan har en hel del bang for the buck.

Samma bräda som den till vänster men med annan grafik. Grym bräda till ett bra pris - Helt klart mycket bräda för pengarna.

- Glöm inte wax! Mer skimboards på surfers.se DB Promodell BZ PRO

DB Thomas Pro

DB Streamline Pro

1.649:-

1.999:-

1.849:-

Blake Zimmerman är en kompakt tricklandningsmaskin. Det är den här brädan med. Utformad för att vara lätt och perfekt för flip trick som Blake är känd för. Pro Plank kommer som standard med ett speciellt traction pack, så att du kan styla din bräda.

Isaac Thomas promodell.. Denna skimboard görs med 1/16 lönntopp, vilket ger den styvare och tyngre än det vanliga upplägget. Pressad från DB:s grunda rocker form gör brädan mycket snabb på vattnet, bra för fottricks och tekniska åk. Paddat däck.

Den här brädan har en streamlineform som gör att den glider och pop’ar lätt. Det mjuka däcket är som en tumstock, så du vet var du skall sätta dina fötter inför dina trick. Med den nya dimple botten som minimerar motståndet när du glider över sandbankar eller PVC rör

BODYBOARD

SE PRISET. 249:- för en kvalitets bodyboard

Bodyboarding i vågorna är härligt och kan i stort sett utföras av vem som helst såväl gammal som ung.

A-Bay Boards HD

En bräda främst för barn och nybörjare som vill ha en bräda att leka med. Trots det låga priset har denna bräda en hård botten. Kärna i EPS, topp och kanter i XPE. Grymt prisvärd. Enkel leash ingår. Finns i flera färger och storlekar.

Hydro Basic Leash 129:-

249:-

Hydro Tech Finz 579:-

SURFERS NEWS NR1 2014

-31-

www.surfers.se


VÅGSURFING 2014

- HUNDRASJUTTIO OLIKA BRÄDOR TILL DIN TJÄNST Vågsurfing är på riktigt och fler och fler får upp ögonen för denna sport som många trodde var omöjlig att utföra i Sverige. Men antalet surfare växer snabbt i Sverige och vår vågsurfingavdelning har blivit allt större från år till år. Till 2014 har vi utökat sortimentet med några riktigt intressanta och heta märken. Personalen på Surfers är hängivna och surfar väldigt mycket såväl i Sverige som utomlands. Vårt stora kunnande ihop med vårt stora sortiment gör att vi garanterat kan erbjuda dig rätt bräda till rätt pris.

db gne Desi

l hea es C am yJ

Den moderna utrustningen med brädor i nya former och material gör det idag möjligt att surfa riktigt ofta runtom vår kust. Idag kan du köpa serieproducerade kvalitetsbrädor anpassade för surf i allt från långsamma småvågor till kvalitetsvågor i Indonesien. För tio år sedan var alternativet att köpa en custombräda av en local shaper eller en tråkig serieproducerad hinkplastbräda. Idag är det en annan femma.

Vilken bräda skall man välja?

Valet av bräda är personligt och beroende på kunskapsnivå, stil, vikt och i vilken typ av vågor du skall surfa. Den inbitne surfaren har ofta flera olika brädor - dagsform och vågor avgör vilken bräda som används. Grundregeln för surf i Sverige är absolut - Go big! En större bräda har mer volym och bättre glid. Du får mer fart, tar vågorna tidigare och får längre rides. Som nybörjare skall man absoult välja en stor och rejäl bräda. Longboards är egentligen det självklara valet för alla som vill lära sig att surfa. På en longboard får du lite längre tid på dig att hitta rätt på vågen och hitta rätt stance. Det är timmarna som du står på brädan som gör dig till en bättre surfare, inte timmarna som du sitter på brädan i lineupen. Longboard är dessutom kungligt roligt och stilfullt. På vår hemsida www.surfers.se hittar du lagom till sommaren en guide för dig som skall köpa din första bräda.

Välkommen till Surfers Paradise och Sveriges tveklöst största sortiment på vågsurfing.

Chilli Surfboards

Grundaren av Chilli Surfboards Jamie Cheal började som trettonåring att jobba åt olika surfbrädsföretag där han gjorde allt från att sopa golvet till att hjälpa till med finishjobbet på brädorna. Vid 22-års ålder började han shapa sina första brädor. Chilli Surfboards har funnits sedan slutet av 90-talet och i början av 2000-talet var de en av de framträdande brädorna på ASP touren där bl.a. Andy Irons körde Chilli när han tog sin världsmästartitel 2004. Idag kan vi se Taj Burrow, Tiago Pires m.fl. på Chilli Surfboards.

SURF NEWS NR 1 2014

Emery Surfboards

Alan Emery är en passionerad surfare som är uppväxt vid legendariska Lennox Point NSW Australien. Passionen för sporten samt intresset av bräddesign ledde till att han började shapa brädor. Sedan några år tillbaks har det varit mycket snack runt Emery Surfboards där bl.a. Adam Melling som kör på ASP touren är deras frontnamn som teamrider.

CHILLI TOUCAN

En bräda som tagits fram för att leverera i lite mindre vågor. En kort och bred shortboard med den bredaste punkten långt fram på brädan. Detta är en bräda som kan pressas hårt för att generera fart. Chillis mest sålda brädmodell.EPS skum med epoxylaminat ger styrka och låg vikt. Storlek: 6’0 x 19 7/8 x 2 2/1 6’1 x 20 x 2 9/16 6’2 x 20 1/8 x 2 5/8 6’4 x 20 1/4 x 2 5/8

Volym Pris: 31 liter 5.999:32 liter 5.999:34 liter 5.999:36 liter 6.099:-

EMERY THE SHOE

En modern shortboard. Lite kortare och bredare än en traditionell shortboard. En förlåtande bräda med snabb respons. Emery The Shoe är brädan för dina resor till de perfekta vågorna. EPS skum med epoxylaminat ger styrka och låg vikt. Storlek: 6’0x19 ½ x 2 9/16 6’2 x 19 ¾ x 2 11/16

Volym Pris: 31 liter 5.999:35 liter 5.999:-

Pris: 5.999:-

fr: 5.999:-

Pris utan fenor Fensystem: Futures

Pris utan fenor. Fensystem: FCS II

-32-

www.surfers.se


HYPTO KRYPTO I PE fr. 4.899:-

Haydenshapes Surfboards Sedan starten 1996 har Haydenshapes Surfboards fokuserat på innovativa performance surfbrädor med konstruktioner av högsta kvalitet.

HAYDEN THE ANDO TEAM

Craig Anderson´s pro model för allround shortboardsurfing. Lite bredare och kortare än Craigs normala shortboard. Som shortboard har den bra med volym och utdragen rocker som gör den mycket lättpaddlad. Polyurethan skum med epoxylaminat. Storlek: 5’11 x 19 x 2 3/8 6’0 x 19 1/4 x 2 1/2 6’2 x 19 1/2 x 2 5/8 6’4 x 20 x 2 5/8 6’6 x 20 1/2 x 2 3/4

Volym Pris: 27,2 liter 5.399:29,3 liter 5.399:33,3 liter 5.499:35,9 liter 5.499:38,7 liter 5.699:-

fr: 5.399:-

Pris inkl fenor. Fensystem: Futures

HAYDEN HYPTO KRYPTO PE

HAYDEN HYPTO KRYPTO FF

Nyhet! Den så populära Hypto Krypto brädan från Hayden släpps nu i PE konstruktion till ett betydligt lägre pris än FF konstruktionen. Grymt mångsidig och en av våra mest sålda brädor. Polyurethan skum med epoxy ger en lätt och livlig bräda med rätt flex.

The Hypto är den mest mångsidiga brädan i Haydens linje. Funkar i all typ av surf från 1-3m vågor. Paddlar som en dröm pga av sin volym på mitten och rakare rockerkurva. Future Flex konstruktion = EPS skum med epoxilaminat och karbon väv på kanterna. FF ger starka, lätta brädor med bra käsnla och flex.

Storlek: 5’8” x 20” x 2 1/2” 5’10” x 20 1/4” x 2 5/8” 6’0”x 20 1/2” x 2 3/4” 6’2”x 20 3/4” x 2 3/4” 6’4”x 21” x 3”

Storlek: 5’8” x 20” x 2 1/2” 5’10” x 20 1/4” x 2 5/8” 6’0”x 20 1/2” x 2 3/4” 6’2”x 20 3/4” x 2 3/4” 6’4”x 21” x 3”

Volym Pris: 31 liter 4.899:33,8 liter 5.199:36,5 liter 5.299:38,4 liter 5.299:43.23 liter 5.399:-

fr: 4.899:-

Volym Pris: 31 liter 6.299:33,8 liter 6.599:36,5 liter 6.599:38,4 liter 6.699:43.23 liter 6.699:-

.

fr: 6.299:-

Pris inkl fenor. Fensystem: Futures

Hayden startade sin karriär som brädshaper redan som femtonåring i Mona Vale i Australien, där han fick erfarenhet och lärde sig den ädla brädbyggarkonsten. Under de senaste åren av snabb teknologisk utveckling har Hayden alltid hängt med och utvecklat nya ideer, vilket lett honom till att skapa några innovativa former och konstruktioner som har surfats och älskats av några av världens mest rutinerade surfare runt om i världen.

Pris inkl fenor. Fensystem: Futures

BOARDBAG INGÅR!

7S SURFBOARDS

Meyerhoffer

7S har i åratal levererat högkvalitativa brädor. För oss i Sverige har de haft ett par modeller som verkligen varit som gjorda för oss och våra förhållanden. Den nya linjen av 7S brädor har designats av det tidigare ASP proffset Richie Lovett.

Thomas Meyerhoffer är inte riktigt typen av surfshaper som man ser framför sig. Meyerhoffer är disigner som funnit otaliga priser för sina produkter och designer. Efter sin uppväxt i Sverige flyttade han till Kalifornien där han började surfa. Som designer och innovatör har han shapat brädor som fått surfvärlden att häpna.

7S fokuserar på hybridbrädor vilket gör dem högst intressanta för surf i mindre perfekta vågor.

7S SUPER FISH II PE

Superfish II är en mycket lättsurfad bräda som passar våra förhållanden perfekt. Stepdäcket ger extra volym men har fortfarande performance rails. Optimal Sverige bräda oavsett nivå. Polyurethan skum med epoxy ger en lätt och livlig bräda med rätt flex. Storlek: 5’9”x 20” x 2 1/4” 6’0” x 20 1/4” x 2 7/16” 6’3” x 20 1/2” x 2 1/2” 6’6” x 20 3/4” x 2 5/8” 6’8” x 21” x 2 3/4” 7’0” x 21 1/2” x 2 3/4” 7’3” x 22” x 2 13/16”

Volym PEfärg: 29,5 liter 4.999:- 33,3 liter 4.999:- 36,2 liter 5.199:- 40,6 liter 5.399:- 44,2 liter 5.599:- 48,9 liter 5.799:- 53 liter 5.999:-

PE/vit: 4.599:4.699:4.799:4.999:5.099:5.399:5.599:-

MEYERHOFFER SLIP IN

Nytänk! Meyerhooffers Slip In bräda tar singlefin konceptet till en helt ny nivå. Den innovativa formen på tailen gör att du kan köra klassiska linjer och svänga som en thrusterbräda med fart som en singelfena. Storlek: Volym Pris: 6’2” x 20 3/5” x 2 3/5 33,5 liter 6.599:6’6” x 20 9/10” x 2 13/20” 38 liter 6.999:-

SUR FOR WRD.

fr: 4.599:-

fr: 6.599:-

Pris inkl fenor. Fensystem: FCS

Pris inkl fena och boardbag. Fensystem: US

VAMPIRATE SURFBOARDS

VAMPIRATE INFLATABLE MATTRESS

VAMPIRATE GRAVEDIGGER

En bräda med mycket fart!! Kort, tjock och bred bräda som är mycket lättsurfad. Designad för små vågor och perfekt bräda för svenska förhållanden. Lite rocker för bra glid genom slöare sektioner på vågen som vi ofta har här hemma. EPS skum med epoxylaminat för styrka och låg vikt.

En modern Mini Simmons Fish. V formad bottenkurva som går över i djup singelkonkavitet med väldigt lite rocker gör brädan riktigt snabb. En fantastiskt rolig bräda för svenska små och snabba vågor. EPS skum med epoxylaminat för styrka och låg vikt.

Storlek: 5’6 x 20 x 2 ½ 5’8 x 20 1/8 x 2 9/16 5’10 x 20 ¼ x 2 5/8

Storlek: 5’4 x 20 ½ X 2 5/8 5’6 x 20 7/8 x 2 11/16 5’8 x 21 x 2 11/16

Volym Pris: 32 liter 5.799:35 liter 5.799:37 liter 5.799:-

Pris: 5.799:-

Pris utan fenor. Fensystem: Futures.

SURFERS NEWS NR1 2014

VAMPIRATE THE RAINBOW

Lättsurfad performancebräda. Med en singel- till dubbelkonkav botten och medium rocker ger denna bräda bra manöverbarhet med ett bra glid. The Rainbow funkar bra för duktiga surfare när det är bra här hemma och levererer garanterat på nästa Bali resa. Storlek: 5’10 x 20 x 2 3/ 6’0 x 20 1/8 x 2 7/16 6’2 x 20 ¼ x 2 ½ 6’4 x 20 3/8 x 2 9/16

Volym Pris: 34 liter 5.599:37 liter 5.599:38 liter 5.599:-

Pris: 5.599:-

Pris: 5.999:-

Pris utan fenor. Fensystem: Futures.

Volym Pris: 30 liter 5.999:32 liter 5.999:34 liter 5.999:36 liter 5.999:-

Pris utan fenor. Fensystem: Futures

-33-

Vampirate Surfboards är ett nytt surfmärke som grundades när Ozzie Wright träffade underground shaper Mark Gnech. Mark är känd för sina alternativa designer och Ozzie gillade det han såg och började surfa Marks brädor. Vampirate är ett surfmärke som bygger på frihet och Rock’n’roll!! Under 2013 har Vampirate tillgodosett surfare som Craig Anderson, Dane Reynolds, Dion Agius med deras favoriter i Vampirates brädlinje som The Rainbow, Too Fast for Satan, Gravedigger och senaste modellen The Inflatable Mattress.

www.surfers.se


McCOY DESIGN

Geoff McCoy är från Australien och har shapat surfbrädaor sedan 70-talet. Redan i tidig ålder experimenterade Geoff med alternativa bräddesigner och välkända namn som Simon Anderson, Terry Fitzgerald m.fl. surfade Geoffs brädor. På 80-talet spenderade han sin tid på Hawaii där hans nyskapande bräddesign snabbt blev efterfrågad och alla nya unga surfare som Bruce Raymond, Cheyne Horen, Daimen Hardman m.fl. surfade hans brädor. Redan på 90-talet började Geoff shapa korta, bredare brädor med mer volym som han kallade The Nugget Concept.

Firewire är märket som vuxit sig stort de senaste åren. Firewire har sina rötter i San Diego, USA och i Australien. Först byggdes alla brädor där men i takt med att efterfrågan ökade så flyttade Firewire likt många andra sin produktion till Asien. Men väl där gjorde Firewire saker och ting annorlunda. Man byggde en helt ny fabrik som till 100% ägdes av Firewire själva. Detta gjordes för att man ville behålla sin exklusivitet och kontrollera produktionen fullt ut. Firewires brädlinje är imponerande och nytänkande, här finns den nya generationens brädor. Med raka linjer en tilltagen volym och bredder, ja i Firewires kollektion finns ett helt gäng med brädor som kommer att förändra surfingen i Sverige.

McCOY ALLROUNDER

McCoys longboarddesign är känd för att alltid vara mycket lättsurfad och kan surfas i många olika typer av förhållanden. All Round Malibu är en longboard med bra prestanda, mycket lättsvängd och en bra noserider. Dessa egenskaper leder till en bräda som kan surfas i alla typer av förhållanden. Söker du efter en klassisk singel fin longboard med lite bättre prestanda så är All Rounder Malibu ditt val. Storlek: 9’2 x 22 ½ x 3 1/8 9’4 x 23 x 3

Firewires sätt att bygga brädor skiljer sig en del mot övriga fabrikanter. Firewire har lyckats att förena epoxybrädans styrka med polyesterbrädans flex och känsla. Att konstruktion och shape är rätt visar inte minst det faktum att Firewire har flera surfare på ASP-touren och alla kör de på standard Firewirebrädor.

Volym Pris: 75 liter 7.999:82 liter 8.199:-

TIMBERTEK - FÖR KÄNSLAN OCH MILJÖNS SKULL

fr: 7.999:-

TIMBERTEK är en helt ny byggnadsteknologi som Firewire tagit fram och som nu lanseras. Timbertek har den i särklass minsta påverkan på miljön jämfört med andra kommersiella surfbrädor.

Pris inkl fena. Fensystem: US

Kombinationen att använda trä, lätt EPS kärna och Firewires patenterade paraboliska kantkonstruktion har gett en extremt lätt och tålig surfbräda med samma flex som övriga modeller. Materialvalet gör också att man kan använda ett tunnare ytterlaminat. Något som minskat såväl hanteringen av giftiga plaster samt utsläpp av koldioxid. TIMBERTEK är helt enkelt bättre.

BING SURFBOARDS

100% custom. Bing tillverkas för hand i Kalifornien. Herbert “Bing” Copeland startade märket redan 1959. Dagens shaper heter Matt Calvani. Då brädorna är “custom” så varierar färger och utseende mellan varje bräda. För att se exakt vad som finns hemma i färger och annat så kolla hemsidan eller kontakta oss.

BING LOVEBIRD

Designad av Chris Del Moro och Matt Calcani, denna brädan är en allround bräda som funkar i små till mediumstora vågor. Varje bräda har unik finish och levereras med en Custombyggd fena. Nosen är aningen indragen för att få en tightare känsla och mer stabilitet i noserides. Med v-botten genom aktern och en ”diamaond tail” så är brädan livlig och ger dig grym manövererbarhet när du pressar i railen i vattnet med bakfoten, ”Full rail power turns”. Levereras med fena. Storlek: 9’4” x 22 3/4” x 2 15/16 9’2” x 22 5/8” x 2 7/8”

FST - FUTURE SHAPES TECHNOLOGY

Pris: 10.999:-

Det unika med alla Firewirebrädor är brädans uppbyggnad med balsaträkanter som gör det möjligt att kontrollera brädans flex. FST Teknologin förlitar sig i stort sett till dessa när det gäller flexet. Skum med väldigt hög densitet vakumlamineras under högt tryck både på ovan- och undersidan. Detta gör brädorna hållbarare än en traditionell PU bräda och ihop med balsakanterna har man lyckats behålla rätt flex i brädan.

Pris inkl fena Fensystem: US.

Balsakanterna på brädan byggs upp av 12 mm tjock balsa från 3x4 mm stripes. Detta gör inte bara att Firewire kan kontrollera flexet och göra brädorna starka. Balsakanterna skyddar också mot dingar på kanten. FST brädorna kostar lite mer än en bräda med PU uppbyggnad, men flexet och minnet i kombination av hållbarhet och prestanda gör dessa brädor väldigt prisvärda.

BING DHARMA CLEAR

Dharman blandar modern surfing med känslan av en retrofish. Dharma är shape’ad för att fånga många vågor och bara vara en riktigt rolig bräda! ”Enjoy the ride and share the stoke”

BING PUCK CLEAR

En variant och utveckling av Bing Mini Simmons shapen. The Puck har liknande outlinge, deck och bottenform. Quad setup för bättre manöverbarhet,

Storlek: Volym: 5’6” x 20 7/8” x 2 1/4” 29,7 liter 5’8” x 21” x 2 5/16” 31,8 liter 5’10” x 21 1/8” x 2 3/8” 33,9 liter

Storlek: Volym: 5’4” x 21 3/4” x 2 1/2” 35 liter 5’6” x 22” x 2 5/8” 38 liter

Pris: 6.999:-

Pris: 6.999:-

Pris inkl fenor. Fensystem: FCS

SURF NEWS NR 1 2014

Pris inkl fenor. Fensystem: FCS

-34-

www.surfers.se


FIREWIRE TOMO NANO FST

Användarvänlig allroundbräda med radikal prestanda. En bräda med grymt glid och parallela kanter för kontroll. Nano funkar i allt från 1-3 metersvågor. Perfekt för dig som vill utveckla din shortboardsurfing. Storlek: 5’6 x 18 ¾ x 2 3/8 5 ’7 x 19 x 2 3/8 5’8 x 19 ¼ x 2 ½ 5’9 x 19 ½ x 2 9/16 5’10 x 19 ¾ x 2 5/8

FIREWIRE DOUBLE AGENT FST

Ny modell från Firewire som vi tror väldigt mycket på för svenska förhållanden. Double Agent har djup dubbelkonkavitet från tail till nosen, detta gör att man får bra respons även under framfoten. Brädans tunna kanter ger grymt grepp och känsla rail to rail. En perfekt bräda för knä till huvudhöga vågor.

Volym Pris 28,6 liter 7.299:30,3 liter 7.399:31,8 liter 7.399:33,8 liter 7.399:35,7 liter 7.399:-

Storlek: 5’8 x 21 ½ x 2 5/8 5’10 x 21 ¾ x 2 5/8 6’0 x 22 x 2 ¾ 6’2 x 22 3/8 x 2 ¾ 6’4 x 22 5/8 x 2 ¾

Volym Pris 31,3 liter 6.199:34,5 liter 6.299:35,8 liter 6.399:37,6 liter 6.399:41,8 liter 6.399:-

fr: 6.199:-

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

fr: 7.299:-

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

FIREWIRE SPITFIRE FST

FIREWIRE DOMINATOR FST

Storlek: 5’8” x20” x 2 3/8” 5’10”x20 1/4”x 2 1/2” 6’0” x20 1/2”x 2 1/2” 6’2” x20 3/4”x 2 5/8”

Storlek: 5’8”x 20”x 2 3/8” 5’10”x 20 1/4”x 2 1/2” 6’0”x 20 1/2”x 2 1/2” 6’2”x 20 3/4”x 2 5/8”

Spitfire kombinerar diamond tail med step-down tail rail vilket ger brädan bättre grepp likt en tunnare bräda utan att förlora farten och det ger glidegenskaper likt Dominator. Volym: Pris: 31 liter 5.699:33,5 liter 5.699:34,9 liter 5.699:- 38 liter 5.699:-

FIREWIRE HELLFIRE FST

Hellfire är en modern hybrid med likheter från både Dominator och Spitfire, som bottenkurvan, volymfördelningen och railvolymen fast den är lite längre och med smalare nos samt tail. Brädan har lite djupare dubbelkonkav i botten vilket gör Hellfire snabbare och får bättre lyft. Resultatet är en bräda som vill surfas på railen och har en snabb toppsväng.

En av de mest mångsidiga brädorna i Firewires brädlinje. Med en medium rocker och den bredaste punkten lite tillbakadragen gör denna brädan mycket manöverbar i lite klenare vågor. En bräda som passar bäst i knähöga till lite drygt huvudhöga vågor. Volym: Pris: 31 l 5.699:33,5 l 5.699:34,8 l 5.699:38,1 l 5.699:-

Storlek: 5’10”x 19 3/4”x 2 3/8” 6’0”x 20 1/2”x 2 1/2” 6’2”x 20 1/4”x 2 1/2” 6’4”x 20 1/2”x 2 5/8”

Volym: Pris: 29,4 liter 5.899:31,9 liter 5.899:33,7 liter 5.899:36,7 liter 5.999:-

FIREWIRE MINI DRIVER FST

Med utgångspunkt från Driver brädan kommer nu Mini Driver. Med en låg nosrocker och framflyttad outline får denna bräda ett bra driv. För förbättrad kontroll så har mini Driver en rund pintail. Perfekt performance hybrid för bra dagar. Storlek: 6’0 x 19 ½ x 2 ½ 6 ’2 x 20 x 2 5/8

Volym Pris 30,5 liter 6.899:33,9 liter 6.999:-

Pris: 5.699:-

Pris: 5.699:-

fr: 5.899:-

fr: 6.899:-

FIREWIRE POTATONATOR FST

FIREWIRE SWEET POTATO FST

FIREWIRE BAKED POTATO TIMBERT.

FIREWIRE UNIBROW FST

Storlek: 5’6”x 20 1/4”x 2 1/4” 5’8”x 20 1/2”x 2 3/8” 5’10”x 20 3/4”x 2 1/2” 6’0”x 21”x 2 5/8”

Storlek: 5’2”x 21”x 2 3/8” 5’4”x 21 1/2”x 2 1/2” 5’6”x 22”x 2 5/8” 5’8”x 22 1/4”x 2 3/4” 5’10”x 22 1/2”x 2 7/8” 6’0” x 23” x 3”

Pris utan fenor Fensystem: FCS/ FCS II

En blandning av Sweet Potato och Dominator. Med längre raillinje än Sweet Potato och lite indragen nos likt Dominator. Lite mer rocker än på SP som ökar prestandan, men fortfarande lite rocker i nospartiet som gör den mycket lättpaddlad. PN svänger likt en shortboard men har bättre speed och manöverbarhet i små vågor. Volym: 30,3 l 33,9 l 36,8 l 40,2 l

fr: 6.199:-

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

SURFERS NEWS NR1 2014

Pris: 6.199:6.299:6.299:6.399:-

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

Pris utan fenor Fensystem: FCS/ FCS II

Sweet Potato förändrade bräddesign avseende hur lång och bred en bräda kunde göras och fortfarande ha mycket hög prestanda. Sweet Potato ger mycket lyft, glid och är trots sin bredd lätt att få upp på kant. En dröm att surfa i små vågor. Denna bräda är som gjord för våra svenska surfvatten. Volym: 38,6 liter 38,6 liter 38,6 liter 43 liter 46,8 liter 51,1 liter

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

En fantastisk bräda för små vågor. En något smalare nos än Sweet Potato och lite mindre volym i tailen gör brädan snabbare kant till kant. Dubbelkonkavitet gör brädan manövrerbar. En superbräda för Sverige surf. Storlek: 5’3”x 21 1/3”x 2 3/8” 5’5”x 21 3/4”x 2 1/2” 5’7”x 22 1/8”x 2 5/8” 5’9”x 22 3/8”x 2 3/4” 5’11”x 22 5/8”x 2 7/8” 6’1”x 22 3/4”x 3”

Pris: 6.399:6.399:6.499:6.599:6.599:6.599:-

fr: 6.399:-

fr: 5.499:-

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

Volym: 32,4 liter 36 liter 39,9 liter 43,6 liter 47,3 liter 50,9 liter

Pris utan fenor Fensystem: FCS II

-35-

Pris: 5.499:- 5.499:- 5.799:- 5.799:- 5.799:5.899:

En ny bräda från Firewire framtagen för att vara en högprestanda shortboard som inte känns otymplig i stora vågor, samtidigt som den skall funka i vågor med mindre kraft. En riktigt bra bräda som du kan surfa både hemma i Sverige och utomlands. Storlek: 5’11” x 19 5/8” x 2 9/16” 6’0” x 19 3/4” x 2 5/8” 6’1” x 19 7/8” x 2 11/16” 6’2” x 20” x 2 3/4”

Volym: 31,6 liter 33 liter 34,2 liter 35,8 liter

Pris: 5.999:5.999:6.099:6.099:-

fr: 5.999:-

Pris utan fenor Fensystem: FCS

www.surfers.se


NEW SURF PROJECT

NSP FISH

Den mest prisvärda brädan på marknaden. Modern fish shape och bra med volym gör den mycket lättpaddlad. Söker du en mycket prisvärd första kortbräda är NSP Fish ditt val. Tillverkad i E2epoxykonstruktion som gör den mycket stryktålig.

Storlek: 6’6” x 21 3/8” x 2 5/8” 7’0” x 21 7/6” x 2 1/2”

Volym: Pris: 43 liter 3.799:44 liter 3.999:-

fr: 3.799:-

Pris inkl fenor och leash. Fensystem: FCS

NSP LONGBOARDS

NSP FUNBOARDS

Som namnet säger är detta en bräda som gör din surfing mycket rolig och enkel. Med bra volym, lite tjockare kanter och ganska mycket rocker gör att du kan svänga den på bakfoten i riktigt slöa vågor i låg fart. Precis dom egenskaper man behöver i början av sin surfkarriär. E2-epoxykonstruktionen gör den mycket stryktålig.

Den perfekta brädan när du börjar surfa. Lite extra nosrocker gör att brädan inte dyker så lätt när du tar av på vågen. Tjockare kanter som gör att man kan svänga den i låg fart utan att den skär fast. Bra med kurva i tailen som gör den lättsvängd i låg fart. Inte bara för nybörjare utan bland vår personal är det favoritbrädan vi kör på mindre dagar i viken

Storlek: 7’2” x 21” x 2 3/4” 7’6” x 21 3/4” x 2 7/8” 7’10” x 22 1/16” x 3 1/16”

Storlek: 8’2” x 22 1/16” x 3 3/16” 8’6” x 22 5/8” x 3” 9’2” x 22 7/8” x 3 3/16” 9’6” x 23” x 3 3/8”

Volym: Pris: 46 liter 3.999:51 liter 4.199:57 liter 4.299:-

fr: 3.999:-

Volym Pris: 67 4.499:69 4.799:78 5.299:82 5.599:-

NSP-brädorna är mycket bra för dig som vill börja surfa. Shaperna är väl beprövade och gör ingen besviken. Med NSP får du mycket bräda för pengarna. Från NSP hittar du en komplett serie brädor med allt från shortboards till longboards. Till 2014 har linjen fått sig en ordentlig ansiktslyftning med nya grafiker och pads på brädorna. Vid köp av NSP brädor ingår förutom fenor också leash.

fr: 4.499:-

Pris inkl fenor och leash. Fensystem: FCS

Pris inkl fenor och leash.Fensystem: FCS/US

ROBERTO RICCIDESIGNS

Roberto Ricci har jobbat hårt med sin nya vågsurfinglinje, med många nya och spännande modeller.

RRD ASTICE

Storsäljare 2013. Astice kombinerar de vanligaste egenskaperna hos en klassisk longboard med de nya shortboardegenskaperna. Den breda nosen med konkav bullig shape tillåter dig att fånga vågor enkelt men det är fortfarande möjligt att sk ”duck dive’a” den här brädan. Vare sig du vill åka down the line, eller slänga av feta sprays i dina svängar så hjälper Astice dig att göra det på vattnet.

RRD MEZZA MEZZA

Den här singlefinbrädan fångar vågor lätt och glider skönt fram på vågen. Rund och proportionerlig outline gör Mezza & Mezza rolig även i små vågor. Den kommer i en blankpolerad finish, retro resin tint. Denna brädan bör man köra aningen kortare än sin standard shortboard. ”Enjoy the pleasure of ”classics.””

Storlek: Pris: 5’10” 21 7/8” 2 1/2” 5.499:6’2” 22” 2 3/4” 5.799:6’6” 22 1/8” 2 3/4” 5.999:-

Storlek: Pris: 6’1” x 20” x 2 3/4” 4.699:6’5” x 20 1/2” x 2 7/8” 4.999:-

fr: 5.499:-

fr: 4.699:-

Pris inkl fenor Fensystem: US/FCS

RRD FORD

Klassisk noserider! Välkänd och allround retro shape. Shapad med en bred och lättåkt noserider nos samt en bred och loose tail. Den här brädan är ett måste i din longboard quiver! Med 60/40 rails och single fin så fungerar ”Ford” i vågor från ankelhöga till axelhöga. En riktigt klassisk longboard!

Shaperna är beprövade och många ideér tagna från de stora amerikanska shaperna. Brädorna är serietillverkade i en bra fabrik med PU kärna och Polyester/Glass laminat.

Storlek: Pris: 9’4” x 24” x3” 8.199:-

Pris: 8.199:-

Pris inkl fena Fensystem: US

Pris inkl fena Fensystem: US.

A-BAY BOARDS

Våra egna softboards är det perfekta insteget för att börja surfa. Rejält med volym, tilltagen bredd och rak rocker gör det enkelt att fånga vågor oavsett ålder. Detta är riktigt bra softboards till marknadens absolut bästa pris.

A-Bay softboards fr: 949:-

A-Bay softboards V2

Alla surfare vet att det är en svårdefinierad känsla att glida på en våg - det måste upplevas. De senaste åren har fler och fler fått upp ögonen för att surfa i Sverige. Inte minst har vi känt att många barn och ungdomar velat börja. För att göra det möjligt att lära sig och få surfvana så har vi utvecklat egna brädor som gör det enkelt och roligt att komma igång. Med den nya versionen av A-bay boards har vi fått fram slitstarka, lätta brädor med betydligt bättre glid än tidigare. För att det skall bli enklare att komma med vågen har vi gjort brädorna bredare och även ändrat outlinen. Mjuka fenor och mjuk konstruktion minskar skaderisken. Brädorna finns i 4 olika storlekar och kan fås i såväl röd som blå färg.

A-BAY V2 GÖR DET ENKELT ATT KOMMA UPP PÅ BRÄDAN OCH UPPLEVA DEN FANTASTISKA KÄNSLAN AV ATT GLIDA PÅ EN VÅG!

SURF NEWS NR 1 2014

Storlek: Pris: 6” (182 x 51 cm) 949:7” (214 x 54 cm) 1.399:8” (244 x 56 cm) 1.499:9” (273 x 58 cm) 1.599:-

fr: 949:inkl fenor.

-36-

Fredrik Bengtsson med A-Bay board Foto: Simon Turesson www.surfers.se


McTAVISH

McTavish surfboards är en världsledande designer och tillverkarare. Bob och McTavishteamet på kontoret i Byron Bay Australien har en lång historia.

McTAVISH SUMO

McTAVISH FIREBALL

Nyhet! McTavish Sumo är en medellång bräda med tilltagen volym med massor av fart. Brädans bredaste punkt ligger långt fram och tailen har en indragen pintail. Med all volym under bröstet är denna bräda lättpaddlad och när du väl står på brädan svänger brädan riktigt bra på den tunna och smala aktern. Sumo levereras med en 2+1 fen setup men kan också köras med singelfena om du så önskar. Tillverkad i polyester med PU kärna. Storlek: 6’4’’ x 21 1/2’’ x 2 3/4’’ 6’8’’ x 21 3/4’’ x 2 7/8’’ 7’0’’ x 22’’ x 3’’

Utsedd i longboardkretsar till den bästa allround longboarden på marknaden. Bred nose med konkaviteter gör den bra för klassik noseride. Med en 3-stegs rocker och dubbelkonkav tail får brädan bra glid och blir mycket lättsvängd. Inte bara runt om i världen är detta den mest sålda longboarden utan även i Sverige. Finns i SLX och Polyester.

Volym: Pris: 42 liter 5.699:46 liter 5.899:51 liter 6.499:-

Storlek: 9’1”x 22 7/8”x 2 7/8” 9’6”x 23”x 3 1/8”

fr: 5.699:-

McTavish är känd för sina innovativa designer, topprestanda och höga kvalitet. Den långa historien och kvalitetsstämpeln garanterar att du kommer att älska surfing med din MCTavish bräda.

Volym: Poly: SLX: 68 7.399:- 8.699:76 7.599:- 8.999:-

fr: 7.399:-

Pris inkl fenor Fensystem: US/FCS

Pris inkl fenor Fensystem: FCS

MODERN SURFBOARDS

MODERN BLACKFISH

En modern hybrid med fishtail. Blackfish är lättpaddlad tack vare att den bredaste punkten har flyttats fram. En välbalanserad rocker ihop med förlåtande nos och tail har designats för att göra det så enkelt som möjligt att fånga vågor och att få fart i små vågor. Polyester med PU kärna. Storlek: 6’4” x 21 1/4” x 2 3/4” 6’8” x 21 1/2” x 2 7/8” 7´0” x 21 3/4” x 3”

Volym: Pris: 40 liter 4.199:44 liter 4.299:48 liter 4.599:-

fr: 4.199:-

Pris inkl fenor Fensystem: FCS

MODERN BLACKBIRD

MODERN RETRO

Nya lättsurfade funboards från Modern. Modern Blackbird ger dig massor av prestanda och en helgrym finish för ett riktigt bra pris. Blackbird är en perfekt bräda för alla som vill ha en mångsidig, lättsurfad och rolig funbooard. Polyester med PU kärna.

En riktig noserider! Denna brädan handlar om glid och flow med möjlighet för surfaren att vandra på brädan för maximal “nose riding time”. Av denna anledning är denna brädan lång, bred och otroligt stabil. Om du är på jakt efter en traditionell PU noserider att surfa down the line med så är Retro ditt val.

Storlek: 7’6” x 21 1/2” x 2 3/4” 8’0” x 22 x 3 9’1” x 22 3/4” x 3 3/8”

Storlek: 9’1” x 23 1/2” x 3 1/4 9’6” x 23 5/8” x 3 3/8

Volym: Pris: 47 liter 4.699:61 liter 4.999:75 liter 5.999:-

Volym: Pris: 78,5 liter 5.999:86,5 liter 5.999:-

fr: 4.699:-

Pris: 5.999:-

WALDEN MINI MEGA MAGIC

WALDEN MEGA MAGIC

Storlek: 6’10”x 23 1/2x 3 3/4” 7’6”x 23 1/2x 3 5/8

Storlek: 7’2”x 23 1/2”x 3 1/2” 8’0”x 23 1/2”x 3 5/8” 9’0”x 24”x 3 7/8”

Pris inkl fenor Fensystem: FCS, FCS/US

Nyskapande Modern Surfboards förenar det gamla med det nya. Med en helt ny linje av brädor till 2014 kommer säkert detta märke att uppmärksammas en hel del. Från noseridern Retro till den moderna hybriden Blackfish. Moderns brädlinje är väl anpassad för våra förhållanden här i Sverige vilket gör den extra intressant.

Pris inkl fena Fensystem: US.

WALDEN SURFBOARDS

Steve Walden kallas ofta “Father of the modern longboard”. Steve är uppvuxen i Kalifornien men blev en duktig surfare när han bodde på Hawaii på 70-talet. När shortboard eran drog igång fortsatte Steve att fokusera och utveckla longboards med hög prestanda. När han återvände till Kalifornien i början på 80-talet så släppte Walden sin Magic Model som blev en megasuccé och en design som revolutionerade longboardsurfingen. Steve Walden är ännu idag en hängiven surfare som i stort sett dagligen delar vågor med sina vänner längs med Kaliforniens kust.

The Mega Magic från Walden har lite extra av allt. Likt en longbord har den mycket volym men här har Walden gjort den betydlig bredare och tjockare än en traditionell longbard för att kunna korta ner den i längd. Detta ger bättre manöverbarhet och en bräda som verkligen paddlar in på vad som helst.

Mini Mega Magic ger dig en bräda på 6’10 med mer volym än en traditionell longbard på 9’0. Men här får du en bräda med helt annan manöverbarhet likt en shortboard. Med stepdäck som gör railen tunnare för bättre prestanda och manöverbarhet. I lite slöare vågor är detta brädan du kan rippa likt en shortboard som vi aldrig trodde var möjligt. Volym: Pris: 72 liter 6.399:77 liter 6.799:-

fr: 6.399:-

fr: 6.799:-

Pris inkl fenor Fensystem: FCS

SURFERS NEWS NR1 2014

Volym: Pris: 72 liter 6.799:84 liter 7.699:98 liter 8.399:-

Pris inkl fenor Fensystem: FCS/US

-37-

WALDEN MAGIC MODELL PU

Walden Magic Model är en av världens absolut mest surfade longboards - känd och omtalad för sin mångsidighet och fina kontroll Magic Model i polyesterkonstruktion uppskattas och kan surfas av såväl nybörjare som proffs. Detta är longboarden för allt och alla. Storlek: 9’2’’ x 22 1/4’’ x 2 3/4’’ 9’6’’ x 23’’ x 3 1/8’’

Volym: Pris: 71 liter 7.099:86 liter 7.199:-

fr: 7.099:-

Pris inkl fenor Fensystem: FCS/US

www.surfers.se


GORILLA PADS Fler pads och leashar finns i butiken

Gorilla WILKO PHSYCADELIC

Gorillas coolaste pad?! Med ett psykadeliskt mönster blir du coolast på lineup. Tredelad pad med stor och bred uppphöjning låser fast foten på brädan. Hög kick.

329:-

Gorilla Adriano rasta

Adriano’s rasta pad är en snygg pad med sköldformad upphöjning i mitten som ger bästa grepp. Kicken är hög med en brant vägg som ger skönt stöd.

329:-

Gorilla KAI BLACK

Gorilla ACE

GORILLA MOJO BLACK

Tredelad pad med kraftig kick. En rejäl och stor upphöjning i mitten av brädan låser fast foten och ger dig allt stöd du behöver.

Med tre delar får du bästa möjliga passform på denna pad. Stor och bred uppöjning i mitten. Kraftig kick.

329:-

349:-

329:-

med en deltaformad upphöjning i mitten av paden får du bästa stöd. Tredelad. Kraftig kick med brant vägg.

Gorilla Campaign Slime

Gorilla PHAT TWO

Gorilla PHAT THREE

329:-

299:-

299:-

En superlätt högprestanda pad för dig som inte vill addera någon onödig vikt. Femdelad pad för att du skall kunna sätta upp den precis som du vill ha den.

Tvådelad pad som är extra bred. Paden är platt i mitten med en liten kick där bak. Designad av Matt Wilkinson - vem annars.

Schysst pad från Gorilla. En upphöjning i mitten gör att du får bästa grepp. Med kicken längst bak på paden vet du alltid var du har fötterna. Tredelad.

FCS LEASH

Kraftig leash med dubbla swivels som roterar och undviker att leashen trasslar sig. Leashen finns i tre modeller: Competition som är tunnare och minimerar draget, Regular som är tjockare och har bättre hållbarhet för större vågor, Longboard är kraftiga leashar för att klara större brädor. Finns i flera olika längder. 6” Competition 249:6” Regular 249:7” Regular 299:8” Regular 299:9” Longboard 299:-

Accessories

fr: 249:SEX WAX

Få varumärken är så klassiska som Sex Wax. Sex Wax är surfwaxets surfwax. Sex Wax är som alla vet enkelt att vaxa samtidigt som det ger bästa fästet för fötterna på brädan.

Ratchet

QUICK FIX

Snabblagning för din bräda! Innehåller en epoxiblandning som härdar i UV ljus. I kitet ingår glasfiberväv, handskar, sandpapper, glasspinne mm. Bra att ha till hands när olyckan är framme!

229:-

Ett måste på resan

Pack of 10 with POS: 10127 FCS RATCHET

Moulded Steel Key 10005

StåContents: aldrig mer

Key Holder

FCS FENBAG 10015

Always have FCS key från FCS. Ett an snyggt sättat your fingertips.

utan skruvmejsel! Med FCS Schysst fenbag Stainless Steel Screws 1 Xdu alltid FLAT HEAD NO.7fyra bits, Flat, Ratchet har medBITdig att hålla reda på sina fenor. 10010 (12 per pack) • 1 FCS key Stjärna, FCS och FCS hex. Shortboard: upp till 3 fenset 149:1 X eziPHILLIPS HEAD NO.1 • 2 FCS fin screws Smidig lösning som alla surfare bör ha i Deluxe: upp till 6 fenset: 199:-backing 1X FCS EZI OUT TOOL • 1 adhesive Custom designed allowing to unscrew bilen! • 1 key ring the most stubborn of grub screws

149:-

4X

FCS HEX TOOL

fr: 149:-

Key RingQuick Humps Sex Wax 10463 (pack of 12 with 4 of each)

LB Box Adapter 10067

Enligt många det bästa waxet. Bra mix mellan stabilitet FCS Key Rings look just like Convert a single fin box to fit ochtheklibbighet. plastfin. och ekologisk real thing.Finns förpackat både aniFCS kartong. Kokosdoft. • Assorted styles • Solid metal construction

1X Extreme soft 2X Extra soft 3X Soft 4X Firm 5X Hard 6X Extra Hard

• 1 Box Adaptor insert • 1 Stainless plate • 1 Short screw

Mjuka takräcken som passar de flesta bilar. Fyrkantiga kuddar sätts fast på taket med spännband, sedan läggs brädorna ovanpå. Två modeller: Single: 399:-, Double: 499:-

fr: 399:SURF NEWS NR 1 2014

FCS DOLPHIN

En allround longboardfena som passar många brädor. Glassflexkonstruktion. Storlek: 9”

399:-

10395

• • • •

2 Plastic shims 2 Stainless plates 1 short, 1 long screw 1 FCS key

25 kr/st eller 5 för 100:-

60 Surf Hardware International 2010

SHI_BG2010_EU_Final.indd 60

FCS SOFTRACKS

LB Spare Parts Kit Ensures a snug fit in any fin box.

27/7/09 10:38:02 PM

FCS KAI SALLAS

En fena med bred bas som ger extra driv och grepp. Peformanceglass konstruktion. Finns i två storlekar: 6.50” och 7.0”

Sex Wax Dream Cream

Wax för maximalt grepp i kalla vatten. Väldigt mjukt och greppigt wax. Obs! Dream Cream skall läggas ovanpå ett hårdare vax.

549:-

Gold - X-cold Silver - Cold to Warm Bronze - Cool to Tropic

-38-

www.surfers.se


SHoRTBoaRD FInS

Quad Fins

m-2 Grom

m-3

glass

glass

Det klassiska fensystemet för vågsurfingbrädor. FCS driVe driVe har ett enormt utbud och arbetar med flera av de piVot piVot största på touren. Hold FCS fenor är lätt att Hold hitta vart du än är i världen och det finns ett grymt stort utbud. Hos moulded composite grom fin moulded composite fin with with engineered flex pattern engineered flex pattern and oss på Surfers hittar du FCS fenor i mängder av maand superior tip response. superior tip response. terial, prisklasser oavsett om du söker thruster eller quaduppsättning.Thruster Du hittar hela vårt fensortiment i buThruster Base: 4.28" 109.0mm Base: 4.28" 109.0mm tiken och på www.surfers.se Depth: 4.41" 112.0mm Depth: 4.41" 112.0mm 1270-166-00-R

less drive

1166-174-00-R

more drive

less drive

more drive

tight arc

long arc

tight arc

long arc

less hold

more hold

less hold

more hold

area: 14.22"² 9172mm² Sweep: 31.0°

23 Surf Hardware International 2010

more drive

less drive

less drive

och respons. Standardfenor för alla typer piVot piVot av shortboards. Finns även i en större och Hold Hold mindre version kallade M-3 samt M-7 tight arc

long arc

tight arc

less hold

more hold

less hold

more drive

less drive

long arc

tight arc

long arc

more hold

less hold

more hold

Mick Fannings thrusterset ger massor av driv och grepp med en relativt lång sväng. En prestandafena för dig som gillar kraftiga bottomturns med driv hela vägen.

899:-

FCS V2 Performance C.

Nya V2 är baserad på den så omtyckta Kelly Slater fenan K2.1. En fena för snabba sektioner och tighta svängar. De lite mer upprätta sifdenorna ger bästa acceleration.

649:-

FUTURES JORDY MedIUM

Jordy Smiths mediumstora fenor för alla surfare under 80 kg. En fenuppsätttning för alla typer av förhållanden. Honeycomb konstruktionen ger medium styvhet som uppskattas av de flesta.

799:-

Futures HS1

Honeycomb fena framtagen av Hayden Cox. HS-1 är en välbalanserad allroundfena. Honeycomb konstruktion ihop med V2 profil ger ett mjukt flex optimerat för fart . Stor bas och tjock topp ger extra driv.

799:-

Nyhet! Nya FCS II är ett system som gör det möjligt att byta fenor utan att använda något verktyg. Det nya systemet ger också FCS II fenorna en starkare och mer vridstyv bas vilket gör att fenorna ger bättre driv. Du hittar hela sortimentet av FCS II fenor på vår hemsida och i butiken.

SURFERS NEWS NR1 2014

glass

Thrusterset designat av Julian Willson. driVe DenpiVot mindre bakfenan ger bättre släpp i toppsvängarna. Rekommenderas framHold förallt till brädor med kraftig rocker. Kelly Slater’s Glass. signature fin for Performance more drive

less drive

tight arc

long arc

less hold

more hold

moulded composite fin with engineered flex pattern and superior tip response.

Kelly Slater’s signature fin ideally suited to open face waves and longer turning arcs.

Thruster Base: 4.37" 111.0mm Depth: 4.55" 115.0mm area: 14.76"² 9525mm² Sweep: 33.0°

Thruster Base: 4.52" 115.0mm Depth: 4.67" 119.0mm area: 15.71"² 10137mm² Sweep: 33°

Side Base: 4.45" 113mm Depth: 4.61" 117mm area: 15.11"² 9750mm² Sweep: 34.3º

Side Base: 4.33" 110.0mm Depth: 4.53" 115.0mm area: 15.23"² 9824mm² Sweep: 32.0°

Centre Base: 4.28" 109.0mm Depth: 4.41" 112.0mm area: 14.22"² 9172mm² Sweep: 31.0°

Centre Base: 4.28" 109.0mm Depth: 4.41" 112.0mm area: 14.22"² 9172mm² Sweep: 31.0°

449:-

749:-

FCS Stretch Quad

red clear 1101-157-23-R

William “Stretch” Riedel’s signaturfenor driVe moreidrive less fenuppsättning drive för quadbrädor. En för piVot stort sett alla typertight avarcvågor. Performance long arc Core. Hold less hold

899:-

Futures har på senare tid blivit ett mer och mer populärt fensystem på vågsurfingbrädor. Fördelen med systemet är den stora och vridstyva basen. Fensystemet minskar också risken för att boxen går sönder om man kör på grund. Futeresfins har kommit att bli det mest använda systemet på kitebrädor då de klarar påfrestningarna bättre än andra system. På vår fenhylla hittar du mängder av Futures fenor oavsett om du söker fenor till kite eller vågsurfing. Hela sortimentet finns på www.surfers.se och i butiken.

K2.1 1120-165-00-R FCS JW-1 Performance g.

moulded composite fin with engineered flex pattern and superior tip response.

Q-PC3

FCS MF-1 Performance c.

more drive

Al Merric. En idealisk fena för branta vågor piVot och beach breaks. Hold Mediumstorlek . Performance Core

QUaD FInS

area: 14.22"² 9172mm² Sweep: 31.0°

As the quad revolution grows, so does our commitment to providing am-5 diverse range of quad sets, and m-7quad rear fins, K-3 glass designs. By glass of different surfers and board glass to suit a variety 1168-176-00-R 1110-165-00-R with the world’s best shapers and surfers ensures FCS M-5 working GF 1167-175-00-R FCS AM-2 Performance c. our quad program at the of quad fin design. driVe driVe driVe Formgjutna kompositfenor med is bra flex forefront Klassiskt thrusterset framtaget ihop med

more hold

Q-PC5

hollow waves and tight pocket

749:surfing.

Q-PC7

blue clear

K2

FCS V2 1127-148-23-R Quadsmoke

FCS Q-PC5 QUAD 1103-158-23-R

tri-quad: 1120-1 quad: 1120-1

V2 är baserad på den omtyckta Kelly Quaduppsättning med PC-5 fenor som driVe driVe driVe Slater uppsättningen K2.1. V2 quad är more drive less drive drive framfenor och G-XQ som more bakfenor. En less drive ett bra allroundsetlongsom levererar piVot piVot piVot i alla fenuppsättning som ger bra allroundearc tight arc long arc tight arc förhållanden. genskaper och fungerar till det mesta. Hold Hold Hold less hold more hold less hold more hold Performance Core.

less drive

tight arc

less hold

FCS quad set featuring PC-3 in the side and Gx-Q in the rear. Superior all round performance.

FCS quad set featuring PC-5 in the front and G-XQ in the rear. Superior all round performance.

849:-

FCS quad set featuring PC-7 in the front and GX-Q in the rear. Superior all round performance.

Kelly Slater's signature q set. K2.1 pC in the side Q-1000 in the rear, exce performance in all condi

Front Base: 4.28" 109.0mm Depth: 4.41" 112.0mm area: 14.22"² 9172mm² Sweep: 31°

Front Base: 4.37" 111.0mm Depth: 4.55" 115.0mm area: 14.76"² 9525mm² Sweep: 33°

Front Base: 4.52" 115.0mm Depth: 4.67" 119.0mm area: 15.71"² 10137mm² Sweep: 33°

Font Base: 4.33" 110.0mm Depth: 4.53" 115.0mm area: 15.23"² 9824mm² Sweep: 32.0°

Rear Base: 3.86" 98.0mm Depth: 3.93" 100mm area: 11.07"² 7140mm² Sweep: 33.2°

Rear Base: 3.86" 98.0mm Depth: 3.93" 100mm area: 11.07"² 7140mm² Sweep: 33.2°

Rear Base: 3.86" 98.0mm Depth: 3.93" 100mm area: 11.07"² 7140mm² Sweep: 33.2°

Rear Base: 4.10" 104.0mm Depth: 4.26" 108.0mm area: 12.64"² 8158mm² Sweep: 32.4°

849:-

27 Surf Hardware International 2010

FUTURES YU TECHFlEX

FUTURES AM-2 TECHFLEX

FuTURES EA BLACK STIX

Största Techflex thrustersetet designat av Al Merrick. Bra respons och flex gör den idealisk för kraftfull surfing i bra vågor. Stor bas ger bra driv och tidig acceleration.

Superlätt Blackstix fena. EA Black Stix har tagits fram för att ge fart och driv åt brädan även i mindre perfekta vågor. Väldigt populär fenuppsättning för medeltunga surfare.

799:-

799:-

899:-

FUTURES MACHADO

Futures John JOHN

FUTURES RASTA QUAD

John John Florence Techflex fena har designats för att ge bra respons i alla förhållanden. Idealisk fenuppsättning för all typ av progressiv surfing. Duger den till John John så duger den till dig också.

Fenor designade tilsammans med en av världens bästa frisurfare. Detta Quad-set är utvecklat för hi-performance surfing! Fenorna har kärna av bambu vilket ger livlig flex i fenan.

999:-

799:-

999:-

FCS II Carver PC Carbon

FCS II REACTOR PC CARBON

FCS II TO FCS KIT

Fena med snabb respons för tighta och radikala svängar. Upprätt form med flat profil på sidfenorna ger direkta svängar. Framtagen för surfare som gillar att ligga nära pocketen och som gillar aerials.

Dessa klossar gör att du kan använda dina gamla FCS Classic fenor på brädor med FCS II boxar. Klossarna fästs fram i boxen - fenorna skruvas sedan fast som i en traditionell FCS box.

899:-

899:-

79:-

Fena framtagen av den Japanska shapern Yoshinori Ueda. Techflex konstruktionen ger snabb respons för fart i kraftfulla förhållanden. Yu har en bred bas för driv medans den tunna toppen tillåter släpp i toppsvängen.

Rob Machados signature fena är tillverkad i en kombination av carbon och bambu material. Detta ger fenan något styvare flex jämfört med en Black Stix orginal fena. Fenuppsättningen fungerar i de flesta förhållanden.

Avlång fena för långa svepande svängar på vågen. Den branta lutningen ger grym kontroll i svängarna. Denna fena har tagits fram för dig som gillar kraftfulla svängar och mycket power.

-39-

www.surfers.se


VÅGSURFINGBAGAR 2014

3D FIT

Stretchpan el gör bagen pass att ar bättre

FCS Classic bag

FCS STRETCH COVER

Gorilla Stretch COver

Schysst strumpa som skyddar brädan och håller även bilen fri från wax. Shortboard: 6’0” 349:-, Fish Funboard: 6’0”, 6’3”, 6,7” 349:-, Longboard: 9’0, 10’0 399:-

Slipp wax på dina kläder och i bilen. Skyddar brädan till och från stranden. Funboard: 6’0”, 6’3” 349:Longboard: 9’2” 449:-

Klassisk bag för transport av brädan till och från stranden. 5mm foam padding skyddar brädan, varje dag. Shortboard 6’3”, 6’7” 399:Fish/Funboard: 6´0”, 6´3” 399:-, 6’7”, 7´0” 449:-, 7’6”, 8’0” 499:-, Longboard: 9’2” 599:-

fr: 349:-

fr: 349:-

fr: 399:-

FCS Dayrunner 3d fit

En lite kraftfullare bag från FCS. 3D Rail protection system ger maximalt skydd. Med den expanderbara aktern kan du behålla fenorna på. 5mm padding. Shortboard 6’0” 499:Hybrid: 6’0”, 6’3” 549:Fish/Funboard: 6´0”, 6´3” 599:-, 6’7”, 7’0” 649:7’8”, 8’0” 699:Longboard: 8’6” 799:-, 9’2”, 9´6” 849:-, 10’2 849:-

fr: 499:-

FCS Travelcover DoUBLE

FCS EXPLORER BAG

FCS DUal bag

Kraftigt vadderad boardbag för all typ av brädtransport. Kraftig dragkedja. Avtagbar axelrem. Extra förstärkt i nos och tail. Funboard 7’6 949:Funboard 8’0 999:Longboard 9’2 1.049:-

Ta med dig två brädor i en bag! 10 mm padding ger extra skydd för sämre hantering av brädorna. Interna kompressionsremmar och ett lager att lägga mellan brädorna. Med en bräda i bagen går den att flyga med. Shortboard 6’3” 999:Fish/Funboard: 6´3” 999:-, 6´7”, 7’0” 1.099:-

En bag för resan. Två brädor utan fenor får plats i bagen. Ultralätta men slitstarka material, 10 mm padding skyddar brädorna under flygtransport. Vikt bag: ca 2.5kg Fish/Funboard Double: 6´3” 1.299:-, 6’7” 1.399:-, 7’0” 1.499:-

fr: 949:-

fr: 999:-

fr: 1.299:-

FCS TRAVELCOVER TRIPLE

Resebag som rymmer tre brädor. Precis som FCS Travelcover Dual är denna bag ultralätt men har fortfarande kraftiga material, handtag och dragkedja. Vikt bag: ca 3.5kg Shortboard Triple 7’0” 1.699:-

1.699:-

NYHET!

BIG DING EPOXY

BIG DING POLYESTER

Innehåller: Epoxy resin 150ml (resin 100ml and hardener 50ml) Fiberglass Microballoons 10g 2 mixing cups 4 measureing cups 8 foils sandpaper (4 kinds) 1 pair gloves Scissors Wooden putty 4 Mixing sticks Adhesive foil Repair instructions Sticker

Innehåller: Polyester resin 250ml (Silmar 249A) Hardener 10ml Fiberglass Microballoons 10g 2 mixing cups 8 foils Sandpaper (4 kinds) 1 pair gloves Scissors Wooden putty 4 Mixing sticks Adhesive foil Repair instructions Sticker

349:-

349:-

Komplett reparationssats med allt du behöver för att laga små och större skador på din Epoxybräda.

SURF NEWS NR 1 2014

-40-

Komplett reparationssats med allt du behöver för att laga små och större skador på din Polyesterbräda.

www.surfers.se


- RÄTT GUMMI GÖR SKILLNAD Vi bor i Sverige och hur gärna vi än vill så är det ofta så att vatten och lufttemperatur ej möjliggör vattenaktivitet utan något slags skydd mot kyla. Det gäller samtliga såväl nöjessurfare under sommarhalvåret till fantaster som är ute så länge vattnet är isfritt. Oavsett vilken kategori du tillhör så är det otroligt viktigt att det skydd du använder mot kylan motsvarar dina förväntningar och verkligen sitter som ett andra skinn på din kropp. Vi på Surfers kan våtdräkter och hjälper dig gärna vid ditt val. Att vi dessutom har ett stort antal storlekar på lager samt konkurrenskraftiga priser gör att du bör vända dig till oss när det är dags för våtdräktsköp. Användningsområde: Den första och viktigaste frågan man skall ställa sig vid ett köp av våtdräkt är – vad skall den användas till och när. I vårt breda sortiment finns det dräkter för all typ av surfing och vissa är mer lämpade för en viss typ än andra därför måste man först bestämma vad dräkten skall användas till. När? Vilken årstid skall dräkten användas, förenklat kan man säga att vattentemperaturen styr valet på vilken tjocklek du behöver på din dräkt. Vid valet av dräkt är det väldigt viktigt att du gör klart för dig själv vad dräkten skall användas till och vilka krav du har när det gäller värme och smidighet. Vissa av våra dräkter är “specialister” inom sitt område, dessa dräkter är helt grymma för en disciplin medan de inte alls fungerar för en annan. Så bestäm dig för vad du vill ha ut av dräkten samt vad den kommer att användas till - så lovar vi att ta fram en dräkt SURFERS NEWS NR1 2014

som motsvarar dina krav och behov. Storlek: Tänk på att dräkten skall sitta som ett andra skinn. Vindsurfingdräkter har till skillnad från de rena surfdräkterna oftast lite mer utrymme i armarna. Vår stora erfarenhet av våtdräkter gör att vi kan hjälpa dig att hitta rätt storlek och dräkt. På vår hemsida finns en tabell med rekommenderade storlekar.

Vårda din dräkt

- så håller den längre. - Sol och salt tar död på dräkten. Skölj av din dräkt i sötvatten och låt den torka i skuggan för maximal livlängd. Häng dräkten dubbelt på en lina, häng den aldrig på galge. (Tyngden av en blöt dräkt gör att axelpartierna där galgen sitter utsätts för punktbelastning och slits på onormalt sätt.)

De viktiga tillbehören gör skillnad: En - Att dräkterna (och då framförallt de i Titanium Airlock E3 bra dräkt räcker tyvärr inte hela vägen enkelnylon) inte gillar vassa föremål så ta E3 NEOPRENE TITANIUM LAYERS SPONGE utan måste kompletteras med tillbehör. det försiktigt med naglarna vid på- och FLASHLINING På Surfers har vi ett stort sortiment av OUTSIDE avklädning. E3 JERSEY LAYER 1 skor, huvor, handskar och rashguards - Att alltid öppna kardborrelås och drag“Vi som jobbar på Surfers är alla kedjor maximalt innan du tar på dräkten. LOCKS IN YOUR BODY HEAT

RAPIDLY WICKS WATER TO LAYER 2

vattendjur, så fort vinden och vågorna är de rätta så är vi på vattnet. Vi vet vad som krävs för att du skall få så mycket glädje som möjligt på vattnet.

LÄS MER OM VÅTDRÄKTER, MATERIAL, SÖMMAR PÅ www.surfers.se THE HYPE Flashbomb är senaste årets megasucce. Flashbomb är en typ av foder som Rip Curl tagit fram för att göra så att dräkten torkar fortare. En bra bieffekt är också att fodret binder luft och därmed gör dräkterna väldigt varma.

- Att om du vill tvätta dräkten så gör det LINING för hand i ljummet vattenFLASH och med Piss LAYER 2 off tvättmedel alternativt tvållösning. RAPIDLY FUNNELS WATER OUT OF THE WETSUIT

AIR-LOC

THE MIDDLE LAYER OF NEOPRENE. A UNIQUE AIR CHAMBER CONSTRUCTION

T H E WO R L D’ S F A S T E S T

DRYING WETSUIT

FLASHLINING LAYER 1

RAPIDLY WICKS WATER TO LAYER 2

FLASH LINING LAYER 2

RAPIDLY FUNNELS WATER OUT OF THE WETSUIT

En Flashbombdräkt torkar väldigt mycket snabbare än traditionella dräkter. -41-

www.surfers.se


Höst/Vinter/Vår Herr INGEN DRAGKEDJA!

RIP CURL FLASHBOMB 5,5 HOODED

En fantastisk dräkt. Rip Curl Flashbomb med integrerad huva har blivit en enorm succé och ett begrepp. Supervarm och smidig. Flashbomb foder och E4+ neopren är skillnaden som gör denna dräkt så mycket bättre. Dubbelnylon. Slutsåld - Nya kommer till hösten.

Pris: 3.999:-

SIMMER GENERATOR HOODED 6/5/4

RIP CURL FLASHBOMB 5/3

Bra och prisvärd dräkt med täta sömmar, integrerad huva och kort dragkedja på bröstet. Ny uppdaterad modell inför 2014. Någor större armar gör den perfekt för såväl vindsurfing som kitesurfing. Dräkten är tillverkad i dubbelnylon och sömmarna är täckta med liquid tape.

Grymmaste 53an! Flashbombfoder, E4 neopren, och bästa kvalitet gör detta till vår bästa och kanske världens bästa dräkt för kiting och surfing. Detta är dräkten som är varm, smidig och torkar fort och som blivit ett begrepp. Dubbelnylon.

Pris: 2.499:-

Pris: 3.799:-

RIP CURL E-BOMB PRO 4/3

Supermjuk och flexig dräkt utan dragkedja. E-Bomb Pro är valet för dig som söker maximal rörelse i dräkten. E4 neopren i hela dräkten och självklart har den täta sömmar med E4 tape förstärkning. Dubbelnylon.

Pris: 2.799:-

-NYA DAWN PATROL, NU ÄVEN SOM CHEST ZIP

SE PRISET!

RIP CURL DAWN PATROL CHEST ZIP 5/3

Nya Dawn Patrol är en riktig toppendräkt. E4 Neopren i överkroppen gör den riktigt mjuk. Tejpade och limmade sömmar gör den varm. En kort dragkedja på bröstet ger bästa flexibiliteten och minskar risken att vatten kommer in. Dubbelnylon.

RIP CURL DAWN PATROL 5/3 BACK ZIP

Dawn Patrol 5/3 SD är en flexibel våtdräkt i dubbelnylon med täta sömmar. För bästa smidighet har Rip Curl använt sitt mycket smidiga E4 neopren i överkroppen. Dragkedja i ryggen gör dräkten lätt att ta på och av. 5 mm tjock över kroppen och benen och 3 mm i armar. Dräkten är tillräckligt varm för att användas i Sverige från tidig vår till sen höst. Dawn Patrol är en superdräkt för alla som söker kvalitet och passform till ett lågt pris.

SURF NEWS NR 1 2014

Pris: 1.399:-

SIMMER GENERATOR SD 5/3

NP MISSION SD 5/3

Pris: 2.199:-42-

Kolla priset! Med nya Omegadräkten från Rip Curl får du en steamer med tätta sömmar i ultralite neopren (dubbelnylon) som både är följsam och slitstark till ett riktigt bra pris.

Pris: 2.199:-

Uppdaterad semidry dräkt från Simmer gjord i supermjuk neopren med en yttre yta som effektivt får vattnet att rinna av. Dräkten är tillverkad i dubbelnylon och är framtagen för att passa vindsurfare. En bra dräkt har blivit ännu bättre.

Pris: 1.899:-

RIP CURL OMEGA 5/3

Våtdräkt från NP med dragkedja i ryggen. 5 mm tjock på kroppen och 3 i armar och ben. En dräkt perfekt för kiting i Sverige. 100% apex neopren och Fireline foder i kroppen ger en varm och smidig dräkt. Dubbelnylon.

Pris: 1.999:www.surfers.se


Sommardräkter Herr

RIP CURL FLASHBOMB 3/2

RIP CURL DAWN PATROL CHEST Z 3/2

SIMMER GENERATOR 3/2

Limmade sömmar och E4 neopren i överkroppen gör denna dräkt riktigt mjuk och varm. En kanondräkt för surfing och kiting när 53an är för varm. Dragkedja på bröstet. Dubbelnylon.

3 mm tjock dräkt med 2 mm tjocka armar och ben. Samtliga sömmar är tejpade och förstärkta med liquid tape. Tilltagna armar gör den perfekt för vindsurfing och kiting. Dubbelnylon.

Pris: 3.399:-

Pris: 1.899:-

Pris: 1.799:-

RIP CURL DAWN PATROL S/S 2/2

SIMMER GENERATOR S/S 3/2

Varm och smidig 32a för den svenska sommaren. Flashbombfoder ger värme och gör att dräkten torkar fort. E4 neopren och E4 tape på sömmarna för bästa rörlighet. Dragkedja på bröstet. Dubbelnylon.

2 mm tjock dräkt från Rip Curl med korta armar. Dräkt med täta sömma, flashbombfoder i ryggen och E4 neopren där det behövs som bäst. Dragkedja i ryggen. Dubbelnylon.

Pris: 1.499:-

NP RISE 3/2

Stryktålig och bra sommardräkt med flatlocksömmar från NP. NP Rise är 3 mm i kroppen och 2 mm i armar och ben. En dräkt för dig som söker en billig kvalitetsdräkt för diverse vattenaktiviteter under sommaren. Dubbelnylon.

Pris: 1.199:-

En härlig dräkt för vindsurfing i varma förhållanden. 3 mm tjock i kroppen och 2 mm i armar och ben. Täta sömmar. Dragkedja i ryggen. Dubbelnylon.

Pris: 1.499:-

RIP CURL OMEGA 3/2 SD

RIP CURL DAWN PATROL SHORTY 2/2 Dräkt med korta armar och korta ben. 2 mm E4 neoprenpaneler med flatlocksömmar. Dragkedja i ryggen

Pris: 799:SURFERS NEWS NR1 2014

Nyhet. Nya Rip Curl Omega sätter en ny prisnivå för kvalitetsdräkter. Denna dräkt är 3 mm tjock i kroppen och 2 mm i armarna. Sömmarna är täta och dräkten är tillverkad i Ultralite neopren som både är hållbar och varm. Detta är en kvalitetdräkt för all typ av vattensport under den svenska sommaren till ett riktigt kalaspris.

RIP CURL DAWN PATROL SHORT JOHN 2 mm tjock short john från Rip Curl. Med en short john får du lite extra värme utan att begränsa rörligheten för armarna. Flatlocksömmar och dubbelnylon. Dragkedja i ryggen.

Pris: 1.199:-

Pris: 649:-43-

www.surfers.se


Höst/Vinter/Vår DAM

RIP CURL FLASHBOMB 5/4 HOODED

Varmaste damdräkten. Rip Curl Flashbomb med integrerad huva är mycket omtyckt och har snabbt blivit ett begrepp. Supervarm och smidig. Flashbombfoder och E4+ neopren är skillnaden som gör denna dräkt så mycket bättre. Dubbelnylon.

Pris: 3.599:-

RIP CURL FLASHBOMB 5/3 DAM

Varmaste och vår bästa 53a för damer. Flashbombfoder, E4 neopren, och bästa kvalitet gör detta till vår bästa och kanske världens bästa dräkt för kiting och surfing. Detta är dräktern som är varm, smidig och torkar fort och som blivit ett begrepp. Dubbelnylon. Dragkedja på bröstet.

Pris: 3.399:-

TJEJERNAS FAVORIT!

SIMMER GENERATOR 5/3 DAM

Uppdaterad semidry dräkt från Simmer gjord i supermjuk neopren med en yttre yta som effektivt får vattnet att rinna av. Dräkten är tillverkad i dubbelnylon. Dräktens passform är något rymligare jämfört med Rip Curl dräkterna.

Pris: 2.199:-

SURF NEWS NR 1 2014

RIP CURL OMEGA 5/3 DAM

RIP CURL DAWN PATROL 5/3 DAM

Nya Omegadräkten från Rip Curl är en damdräkt med täta sömmar i ultralite neopren (dubbelnylon) som både är följsam och slitstark till ett riktigt bra pris.

Dawn Patrol 5/3 SD är en flexibel våtdräkt för tjejer i dubbelnylon med täta sömmar. För bästa smidighet har Rip Curl använt sitt mycket smidiga E4 neopren i överkroppen. Dragkedja i ryggen gör dräkten lätt att ta på och av. 5 mm tjock över kroppen och 3 mm i armarna. Dräkten är tillräckligt varm för att användas i Sverige från tidig vår till sen höst. Dawn Patrol är en superdräkt för alla som söker kvalitet och passform till ett lågt pris. Dragkedja i ryggen.

Pris: 1.399:-

Pris: 1.899:-

-44-

www.surfers.se


Sommardräkter DAM

RIP CURL FLASHBOMB 3/2 DAM

RIP CURL DAWN PATROL 3/2 DAM

RIP CURL OMEGA 3/2 GB DAM

Smidig och bra surf/kitedräkt för tjejer. Limmade sömmar och E4 neopren i överkroppen gör denna dräkt riktigt mjuk och varm. Dragkedja på ryggen. Dubbelnylon.

Kvalitetsdräkter till kalaspris. Denna dräkt är 3 mm tjock i kroppen och 2 mm i armar och ben. Sömmarna är täta och dräkten är tillverkad i Ultralite neopren som både är hållbar och varm. En kvalitetsdräkt för all typ av vattensport.

Pris: 3.299:-

Pris: 1.699:-

Pris: 1.199:-

Pris: 699:-

RIP CURL G BOMB SPRINGSUIT

RIP CURL CROSS BACk

RIP CURL G BOMB 1MM L/S JACKET

RIP CURL G BOMB 1 MM BOYLEG

Pris: 999:-

Pris: 599:-

Pris: 699:-

Pris: 399:-

Helgrym surfdräkt för tjejer. En varm och smidig 32a för den svenska sommaren. Flashbombfoder ger värme och gör att dräkten torkar fort. E4 neopren och E4 tape på sömmarna för bästa rörlighet. Dragkedja på bröstet. Dubbelnylon.

Neoprendräkt med korta ben och långa armar. Hela dräkten är tillverkad i 1 mm tjock E4 neopren. Dragkedja på bröstet.

Neoprendräkt med korta ben och överdel med kort dragkedja. Hela dräkten är tillverkad i 1 mm tjock E4 neopren.

1 mm tjock neoprentop med långa armar. Helt i E4 neopren med dragkedja i kragen.

RIP CURL DAWN PATROL 2/2 S/S

Damshorty från Rip Curl. 2 mm tjock dräkt med panelar i E4 neopren. Dragkedja i ryggen.

Bikinibyxor i 100% E4 Neopren.

Juniordräkter

NP MISSION 5/4/3 GB

Superbra dräkt för barn och juniorer. Stora delar av Missiondräkten är tillverkad i Apex mesh som gör dräkten smidig. Dräktens alla sömmar är täta och tejpade vilket gör att den håller värmen bra även i kalla förhållanden. 5 mm tjock i kroppen.

Pris: 1.099:-

SURFERS NEWS NR1 2014

RIP CURL DAWN PATROL 4/3 GB

NP RISE 3/2

Väldigt bra juniordräkt från Rip Curl med täta sömmar. Vertikal dragkedja i ryggen gör dräkten lätt att komma i. Mjuk och slitstark dubbelnylon. Dräkten är 4 mm tjock i kroppen med 3 mm tjocka armar. Finns i flera färger.

Bra sommardräkt till lågt pris. NP Rise är 3 mm tjock i kroppen med 2 mm tjocka armar och ben. Hela dräkten är tillverkad i dubbelnylon med flatlocksömmar och har dragkedjan i ryggen.

Pris: 1.299:-

Pris: 799:-

-45-

RIP CURL DAWN PATROL 3/2

Slitstark och smidig dräkt för barn och juniorer från Rip Curl. Vertikal dragkedja i ryggen. En bra dräkt för den svenska sommaren. 3 mm tjock i kroppen 2 mm i armarna. Flatlocksömmar och dubbelnylon.

Pris: 949:-

www.surfers.se


TVÄTTMEDEL TILL DIN VÅTDRÄKT

RIP CURL DAWN PATROL KIDS

Shorty i dubbelnylon för de minsta vattendjuren. 2 mm tjock dräkt med korta armar och ben med dragkedja i ryggen.

399:-

RIP CURL PISS OFF

Tvättmedel för din våtdräkt. Rengör och tar bort dålig lukt. Miljövänligt och nedbrytningsbart

99:-

FCS PONCHO

NP RiGGROCK

NP NEO HOODIE

NP’s riggjacka håller dig varm på land. Vattenavvisande och skyddar mot vind. 2 mm tjock smooth skin neopren.

2 mm tjock neoprenhoodie från NP. Hotcell foder för extra värme. Hål för hängselekrok gör att du även kan segla och kita med tröjan. Urskön!

499:-

1.349:-

1.099:-

Det optimala ombytesplagget. FCS Poncho är tillverkad i frotté

NP FLYTVÄST HIGH HOOK

Väst framtagen speciellt för att kunna användas ihop med hängselen. Denna väst passar ihop med såväl sittsele som midjesele. Den perfekta passformen gör att du inte kommer känna att du har den på dig. Denna väst är också helt perfekt för kanotpaddling. Finns i svart eller gult och i följande storlekar: Junior, XS-S, M-L, XL-XXL, 3XL-UP. Västen är CE-märkt och certifierad enligt ISO I2402-5

699:-

OWEN WRIGHT

GABE MEDINA

MICK FANNING

NP IMPACT VEST SIDE ZIP

Väst som skyddar mot slag och ger lite extra flytkraft. Bra för wakeboard, kiting, speed eller segling i brutala vågor. Dragkedja på sidan för bästa passform.

799:-

MATT WILKINS ON

ALL B OMB S UITS ARE NOW C RAFT E D FROM E 4 N EOPR E NE

SURF NEWS NR 1 2014

-46-

www.surfers.se


NP Slithandske Halvfinger

Slithandske från NP med halva fingrar. Skyddar mot skav och blåsor.

NP SLITHANDSKE HELFINGER

Slithandske från NP. Skyddar mot skav och blåsor.

249:-

199:-

RIP CURL FLASHBOMB 7 Mm

Tumvante för vintersurfing. 7 mm tjock vante med flashbombfoder. En riktigt varm vante med täta sömmar.

RIP CURL FLASHBOMB 5 MM

Trefingerhandske med flashbombfoder för bästa värme och kortare torktid. 5 mm tjock med helt täta sömmar.

NP TUMVANTE OPEN

Tumvante med öppen handflata. Bästa vindsurfinghandsken innan det blir för kallt. Den öppna handflatan ger bra grepp och förhindrar kramp.

299:-

NP SEAMLESS GLOVE 1.5

Mycket tunn handske från NP som i stort sett saknar sömmar. Perfekt för kiting.

329:-

NP GBL 3 mm

3 mm tjock handske med förböjda fingrar och helt täta sömmar. Mycket varm och mjuk.

379:-

RIP CURL FLASHBOMB 3 mm

RIP CURL DAWN PATROL 3 MM

DAKINE COLD WATER MITTS

Femfingerhandske i “sharkskin” från Rip Curl. 3 mm tjock med täta sömmar. En prisvärd och bra handske som snabbt blivit kitarnas favorti.

En klassisk vinterhandske för vindsurfing. Cold Water Mitts har förböjda fingrar för bästa grepp.

Femfingerhandske med flashbombfoder för värme och snabb torktid, Handsken är 3 mm tjock med täta sömmar.

399:-

399:-

399:-

299:-

399:-

NP HUVA Standard

NP HUVA PRO

RIP CURL HUVA SURF CAP

RIP CURL HUVA FLASHBOMB

RIP CURL HUVA E-BOMB

Varmaste huvan. 3 mm tjock över huvudet med tunnare E3+ neopren runt halsen för bättre rörlighet. Flashbombfoder ger extra värme och gör att huvan torkar snabbt.

Supersmidig huva i 2 mm tjock e3+ neopren. Täta sömmar, droppskärm.

299:-

249:-

449:-

399:-

NP VÄST MED HUVA

RIp Curl H-Bomb Väst

NP SHORT JOHN THERMAB.

RIP CURL SHORTS FLASHB.

Shortjohn i 0.5 mm tjock thermabase. Ger extra värme till din våtdräkt när det är kallt.

Tights från Rip Curl med flashdryfoder. Väldigt sköna tights som ger extra värme.

449:-

249:-

3 mm tjock huva i 5S neopren. Limmade och täta sömmar.

249:-

3 mm tjock huva med stor krage och dropskärm. Limmade och täta sömmar.

Huva utan krage. Detta är huvan som ger bäst rörlighet. Ett perfekt alternativ när det börjar bli kallt. 2 mm tjock med droppskärm.

FLASHBOMBFODER

RIP CURL VÄST MED HUVA

Grymt bra väst med huva från Rip Curl. Västen har ett tunt fleecefoder på insidan för extra värme med dubbelt dragsystem. Tjock huva med droppskärm. Huvan har flashbombfoder för extra värme.

Tunn väst med huva från NP i Thermabase. Endast 0,5 mm tjock. Titaniumbeläggning på insidan ger extra värme. En populär väst bland vindsurfare och kitare.

Väst med värmeslingor. Detta är västen som gör din sommardräkt varm som en vinterdräkt. Västen levereraras med batterier och laddare.

499:-

399:-

2.799:-

RIP CURL AGGROLITE JACKET

RIP CURL FLASHBOMB S/S

NP Thermalite s/S

Långärmad tunn våtdräktströja i 100% E4 neopren. Tröjan är vändbar, så du kan antingen ha den i svart eller ljusblått.

499:SURFERS NEWS NR1 2014

Kortärmad rashguard med flashbombfoder. Polyester spandex.

349:-

Kortarmad tröja med fleecefoder på insidan. Väldigt skön rashguard som ger extra värme.

SURFERS OMBYTESMATTA

Stor och kraftig ombyttesmatta/väska med snyggt Surferstryck. Sparar såväl bil som dräkt. Rekommenderas.

399:-47-

229:www.surfers.se


VÅTSKOR

FLASHBOMB -VÄRME OCH SNABBARE TORKTID

DAM

RIP CURL FLASHBOMB 7 MM

7 mm tjock sko med flashbombfoder. Rund tå. Täta sömmar och flashbombfoder gör denna sko riktigt varm.

599:-

RIP CURL FLASHBOMB 5 MM

5 mm tjock sko från Rip Curl. Flashbombfoder gör skorn varm och att den torkar fort. Rund tå med en liten kant mellan stortå och övriga tår (hidden split toe)

599:-

RIp CURL FLASHBOMB 3 MM

RIP CURL FLASHBOMB 5 MM

499:-

449:-

AtAN HOT MISTRAL 6,5 MM

RIP CURL DAWN PATROL 5 MM

599:-

449:-

En riktigt varm 3 mm tjock sko med flashbombfoder. Rund tå med en liten kant mellan stortå och övriga tår. (hidden split toe)

5 mm tjock sko med flashbombfoder framtagen för tjejer. Täta sömmar. Delad tå.

STORSÄLJARE.

NP ECLIPSE HC ROUND

4 mm tjock sko i Apex-neopren. Täta sömmar för bästa värme. Innefodret är av Bamboo Charcoal som förhindrar dålig lukt. En riktigt grym vindsurfingsko

499:-

ATAN MISTRAL 4 MM

Vår mest sålda dojja de senaste åren. Atanskon är fantastiskt smidig och grymt varm. En sko med riktigt bra “barfotakänsla”

499:-

6,5 mm tjock sko, med bibehållen känsla. En fantatisk vintersko för såväl kitare, surfare och vindsurfare. Rekommenderas till alla frusna surfare.

Ny sko från Rip Curl. 5 mm tjock sko med täta sömmar. Väldigt smidig sko som är lätt att komma i och ur. Kommande storsäljare.

JR JR

RIP CURL REEFER LOW 1,5 mm

NP NEXUS LC ROUND

Låg sko som skyddar och ger grepp. Delad sula för bästa känsla. Enbart för sommar.

3 mm tjock sko med lågt skaft. Skyddar dina fötter och ger bra grepp mot brädan. Denna sko ger även lite extra värme. Rund tå. Rekommenderas för sommarseglingen.

349:-

399:-

RIP CURL DAWN PATROL JR

NP NG SKO Origin

299:-

299:-

Nyhet! Äntligen finns det en bra sko för barn med högt skaft. Denna sko är 3 mm tjock och har täta sömmar, så nu slipper äntligen barnen att frysa om fötterna.

3 mm tjock sko med lågt skaft för barn. Skyddar fötterna och ger bra grepp. Finns upp till storlek 36.

SEGEL OCH KITEREPRATIONER På vårt segelloft i anslutning till butiken lagar vi snabbt, snyggt och billigt. I anslutning till butiken på Södergatan ligger vårt segelloft. För att kunna erbjuda lagningar av högsta kvalitet har vi de senaste maskinerna och segelmaterialen, anpassade för segel- och kitereparationer. Snabba kvalitetslagningar är vår grej. Självklart kan du skicka segel och kites till oss för reparation (på vår hemsida finns ett formulär för hur du går till väga.). OBS! Endast torra och rena segel och kites kan lagas. SURF NEWS NR 1 2014

-48-

www.surfers.se


KITESURFING 2014 - FEMTON ÅR AV UTVECKLING.

Man kan nog säga att kitesurfing blev en sport/surfgren i slutet av nittiotalet, så i runda slängar kan man säga att kitesurfing funnits i cirka femton år. Jag minns fortfarande de första åren som vi på Surfers Paradise började jobba med kites i början av 2000-talet. Alla problem med utrustning som inte höll och rädslan som alltid infann sig när man skulle kita. Marginalerna var små och olyckorna vanliga. Idag är kiting något helt annat – materialutvecklingen har gjort kiting till en sport för alla. En sport som är lätt att lära sig och är tillgänglig för många, så länge det finns en öppen strand och bra vind. Dagens kitar har ett stort vindregister och grym stabilitet, samtidigt som de är lätta att vattenstarta. Faktorer som gör det enkelt att lära sig. Du skall självklart lära dig att kita genom att gå en kurs. Efter kursen klarar man sig vanligvis på egen hand och är igång och kitar. Efter ett par timmar på vattnet så kör de flesta fram och tillbaks och är snart passionerade kitare. Som i så mycket annat så handlar kitesurfing om självförtroende och det är just det man får när man känner sig trygg med sin utrustning. Vi på Surfers Paradise gillar verkligen kiting och vi testar och jämför så mycket vi kan (även andra märken än de vi säljer). Vårt täta samarbete med några av Sveriges största kiteskolor ger oss feedback och kunskap om utrustningen. Vi har också ett väldigt bra samarbete med både RRD och Cabrinha och de lyssnar på oss. De vet att vi är en stor aktör som vet vad kunderna efterfrågar och behöver. Vi vet vad vi snackar om och vi hoppas kunna hjälpa dig att hitta rätt utrustning. Mycket av utrustningen kan du också testa innan köp hos oss.

kitar. En annan fördel är att alla Cabrinha kites nu kan köras på samma bom. Så om man vill kan man spara in pengar genom att köpa kites utan bommar. Den nya bommen har också gjort att man kunnat sänka frontlinornas delning närmare bommen, detta har stor påverkan på kiten då den blir mer direkt i styrningen. Sist men inte minst så gör bommens säkerhetsystem det möjligt att ta bort all kraft ur kiten i alla lägen.

2DR – DOUBLE RIPSTOP. Nytt material i alla kites. Efter fyra års testande så har Cabrinha till 2014 satt sitt nya dukmaterial i produktion. Materialet är specifikt framtaget för kites. Duken är framtagen för att ge minsta möjliga töjning och högsta hållbarhet. -Nya brädor på egen fabrik. Samtliga Cabrinha Twin-Tip brädor är nu tillverkade på Cabrinhas egna fabrik. Till 2014 ser vi en komplett linje kvalitetsbrädor i många spännande material. De nya bindningarna H1 och H2 har fått riktigt bra feedback.

-Kiting i vågorna allt populärare. Det är som att surfa utan att behöva paddla och sitta på lineup. Kiting kan ta din surfing till en ny nivå! Fler och fler upptäcker kitingens möjlighet till att uppleva surfing. Nya specialiserade kites för vågor har öppnat helt nya möjligheter och intresset har på senare tid ökat markant såväl bland surfare och vindsurfare som ser fördelarna och möjligheterna som en kite ger exempelvis i pålandsvindar.

2014-ÅRS NYHETER CABRINHA Cabrinha är marknadsledare och ett av världens största kitemärken. Med en egen fabrik i Kina och utvecklingskontor på Hawaii så driver de utvecklingen framåt med kunden i centrum. Cabrinha har inte gjort sig kända för att göra de mest extrema produkterna men de har hela tiden siktat in sig på att göra kvalitetsprodukter som är enkla att använda och som har ett stort register och användningsområde. 2014-års linje av utrustning innehåller en hel del nyheter. NE BAR TECH

TY

LIN

W

20

14

-Våglinje med klass. Cabrinha har kommit att dominera marknaden för vågkite de senaste åren. Lanseringen av Drifterkiten för ett antal år sedan samt vågbrädor av hög kvalitet och stort användningsområde har gjort att man blivit första alternativet för de flesta. Ett bevis på att Cabrinha ligger i framkant när det gäller vågkiting är också att man vann världscupen för såväl damer som herrar 2013. Våglinjen till 2014 är enkel men helt komplett med brädor för allt och alla.

E

URI

1X

S EC

OVERDRIVE 1X - NY BOM. Cabrinha lanserar till 2014 en helt ny bom som är justerbar i storlek. Den nya bommen ger en rad fördelar. Att bommen går att justera gör att du kan öka kitens snabbhet. Justeringen är så enkel att den kan göras även när du SURFERS NEWS NR1 2014

-49-

RRD Roberto Ricci har de senaste åren lagt enorm tid på test och utveckling av sina kiteprodukter. Hela vintrarna tillbringas i Kapstaden för test. Det hårda testandet och täta samarbetet med teamriders och distributörer världen över har resulterat i att RRD idag är ett av de snabbast växande kitemärkena. Snabba kites med lågt bomtryck och hög prestanda kombinerat med hög kvalitet är kännetecken som satt RRD kites på kartan. 2014års program är komplettare än någonsin med en rad nyheter www.surfers.se


Kitenyheter fortsättning... på kitesidan ihop med ett minst sagt komplett brädprogram som till stora delar nu tillverkas i Europa. Samtliga RRD kites har till i år fått nytt Onepump system som gör att det går snabbare och enklare att pumpa upp kiten. Förutom nytt ventilsystem så består det nya systemet även av nya kopplingar mellan leading edge och struttar.

MADE IN EU. Roberto har till i år flyttat hem sin brädtillverkning till Europa. Den helt nya vågbrädlinjen är minst sagt core och tillverkad i pu och polyester med extra förstärkningar för att tåla kitingens påfrestningar. De nya twin tip brädorna (förutom Placebo) tillverkas numer i en fabrik i Italien, som tillverkar delar till F1 industrin. Där har Roberto satt ihop en egen avdelning för brädtillverkning. Brädorna tillverkas i en för kiteindustrin unik prepreg autoclav process. Resultatet är lätta och vridstyva brädor av absolut toppklass.

Inflating valve Silicon cap cover to prevent fabric abrasion.

RTP Rigid Triangular Protection to prevent bridle tangling when relaunching in surf.

Sist men inte minst måste vi nämna RRDs helt nya program av kitehängselar. Ett komplett program med selar. Bra detaljer, bästa passform och hög kvalitet i kombination med ett bra pris gör dessa selar till verkliga vinnare.

Kevlar protectors on each Leading Edge seam.

ENJOY YOUR KITING!

LDT Load Dsitribution Tip design. For a better, self adjusting load distribution on the kite tip from the back lines.

New single oversized inflating valve, to be able to inflate/ deflate your kite quicker.

Double dacron / insignia reinforcement on each Leading edge panel.

GENERATION SEX av global bar. Den populära bommen från RRD har uppdaterats med ett ”rotoring head” som gör det enklare att vrida tillbaks linorna efter rotationsmanövrar. Annars är bommen oförändrad med de urstarka linorna, den enkla justeringen av depowern och den funktionella chickenloopen med säkerhetsrelease.

VÅGKITES 2014

CABRINHA DRIFTER 2014

RRD RELIGION MKIV 2014

Vågkiten med stort V. Drifter är kiten som ger total kontroll i vågorna. Kiten är vida känd för sin förmåga att kunna driva med vinden när linorna är slaka, sin snabba och direkta styrning och lätta vattenstart. Drifterkitens depower är väldigt direkt vilket gör att du har möjlighet att slå av och på kraften precis när du vill. För att tåla stora och tuffa vågor är den också extremt förstärkt och stark. Med Drifter i dina händer har du full kontroll och kan surfa på vågorna. 2014-års Drifter har fått en ny bridle och kontrollsystem som ger ännu bättre och direktare styrning än tidigare. Kiten är uppbyggd enligt Cabrinhas Skeletal frame technology i det helt nya 2DR double rip stop materialet. Bäst har blivit ännu bättre!

Som en dröm i vågorna. Religion MKIV erbjuder allt du kan önska av en vågkite, det är så enkelt att kontrollera kraften att du kan koncentrera dig till 100% på att rida vågorna. 2014 års version av Religion har förbättrats på flera punkter, bättre stabilitet i de mindre storlekarna och bättre kraft i de större storlekarna. Men framförallt har vindregistret blivit betydligt större jämfört med den 3:e versionen. Dessutom har bomtrycket blivit mindre och den snabba och direkta styrningen är kvar i kiten. Kiten har även fått ett nytt pumpsystem som gör att det går snabbt och lätt att pumpa upp kiten. Nya Religion är så bra att man blir religiös.

+ Förmåga att drifta med vinden. + 3 strutar Modell Kite* Komplett** Drifter 5,5 kvm 8 499 kr 12 499 kr Drifter 7 kvm 9 299 kr 13 299 kr Drifter 8 kvm 9 599 kr 13 599 kr Drifter 9 kvm 9 899 kr 13 899 kr Drifter 11 kvm 10 799 kr 14 799 kr Drifter 13 kvm 11 499 kr 15 499 kr * Kite inkl bag. ** Kite, bag, pump och komplett Overdrive 1X bom

SURF NEWS NR 1 2014

+ Superstark surfdesign med tre struttar. + Utmärkt förmåga att drifta med vinden Modell Kite* Komplett** Religion MKIV 4 6 199 kr 9 199 kr Religion MKIV 5 6 499 kr 9 499 kr Religion MKIV 6 6 999 kr 9 999 kr Religion MKIV 7 7 499 kr 10 499 kr Religion MKIV 8 7 599 kr 10 599 kr Religion MKIV 9 8 099 kr 11 099 kr Religion MKIV 10,5 8 699 kr 11 699 kr Religion MKIV 12 9 499 kr 12 499 kr * Kite inkl bag. * *Kite, bag, pump och komplett global bar v6

Komplett fr: 12.499:inkl bom, linor, leash, pump, väska

-50-

Komplett fr: 9.199:-

inkl bom, linor, leash, pump, väska

www.surfers.se


FREERIDEKITES 2014

RRD VISION MKIII 2014

Vision är en riktigt allround kite som fungerar till allt och för alla. Det är en enkel och grymt prsivärd kite som har allt man kan önska. Styrningen på nya Vision MKIII är väldigt exakt och bomtrycket är lågt. Med Vision har du kontroll i alla situationer. Kiten levererar kraft för höga hopp och vattenstartar extremt enkelt. Vision MKIII har fått en helt ny profil där tryckpunkten flyttats fram - med detta har man fått ökad depower för att bättre klara hårda och byiga vindar. En ny bridle ger direktare styrning med lågt bomtryck. Dessutom har Vision MKIII likt alla RRD 2014 kites fått nytt pumpsystem och förbättrade kopplingar mellan leading edge och lattorna. Vision MKIII är verkligen en kite för alla som vill ha extremt roligt på vattnet oavsett om det är vågor, plattvatten, freestyle eller första gången på brädan som gäller. Kite Kite* Komplett** Vision MKIII 5 5 999 kr 8 999 kr Vision MKIII 7 6 499 kr 9 999 kr Vision MKIII 9 7 599 kr 10 599 kr Vision MKIII 10,5 8 299 kr 11 299 kr Vision MKIII 12 8 799 kr 11 799 kr Vision MKIII 13,5 9 499 kr 12 499 kr * Kite inkl bag. * * Kite, bag, pump och komplett global bar v6

CABRINHA VECTOR 2014

Vector är allroundkiten från Cabrinha som har allt och till 2014 har den uppdaterats rejält. Den direkta styrningen med Overdrive 1X systemet i kombination med den helt nya bridlen utan block gör detta till en helt fantastisk freeridekite för såväl plattvatten som vågor oavsett nivå. Vector är kiten som levererar oavsett vilken nivå du är på och vilken bräda du har under fötterna. Vector har bara tre strutar som gör den lätt och underlättar vattenstart. Trots sin låga vikt är Vector väldigt hållbar tillverkad enligt Cabrinhas Skeletal frameteknologi och med den nya dubbel ripstop väven kallad 2DR.

Komplett fr: 8.999:-

Komplett fr: 9.999:-

inkl bom, linor, leash, pump, väska

CABRINHA SWITCHBLADE 2014

Ingen kite har dominerat marknaden så mycket som Switchblade från Cabrinha gjort de senaste åtta åren. Switchblade är en fantastiskt mångsidig kite som passar istort till allt och alla. Switchblade är väldigt stabil och har ett vindregister som ingen annan kite på marknaden. Med Switchblade får du högsta prestanda men också den mest lättkörda kiten. 2014 års Switchblade är rejält uppdaterad med en helt ny bridle som ger ännu direktare och precisare styrning. Förändringar av outline och profil gör att Switchblade fortsätter att leverera kraft i det lägre vindregistret och precis hantering och kontroll i hårdare vind. Årets Switchblade är dessutom tillverkade i Cabrinhas nya superduk i dubbel ripstop för bästa hållbarhet och minimal töjning. Modell Kite* Komplett** Switchblade 4 kvm 7 999 kr 11 999 kr Switchblade 5 kvm 8 299 kr 12 299 kr Switchblade 6 kvm 8 599 kr 12 599 kr Switchblade 7 kvm 8 999 kr 12 999 kr Switchblade 8 kvm 9 499 kr 13 499 kr Switchblade 9 kvm 9 999 kr 13 999 kr Switchblade 10 kvm 10 499 kr 14 499 kr Switchblade 11 kvm 10 899 kr 14 899 kr Switchblade 12 kvm 11 299 kr 15 299 kr Switchblade 14 kvm 12 299 kr 16 299 kr * Kite inkl bag. * *Kite, bag, pump och komplett Overdrive 1X bom.

Komplett fr: 11.999:-

inkl bom, linor, leash, pump, väska

SURFERS NEWS NR1 2014

Modell Kite* Komplett** Vector 3,5 kvm 6 299 kr 9 999 kr Vector 5 kvm 6 499 kr 10 499 kr Vector 7 kvm 7 199 kr 11 199 kr Vector 9 kvm 7 899 kr 11 899 kr Vector 11 kvm 8 899 kr 12 899 kr Vector 12 kvm 9 499 kr 13 499 kr Vector 14 kvm 9 999 kr 13 999 kr * Kite inkl bag. * * Kite, bag, pump och komplett Overdrive 1X bom

inkl bom, linor, leash, pump, väska

RRD OBSESSION MKVI 2014

CABRINHA CHAOS 2014

Modell Kite* Komplett** Obsession MKVI 5 6 999 kr 9 999 kr Obsession MKVI 6 7 499 kr 10 499 kr Obsession MKVI 7 7 999 kr 10 999 kr Obsession MKVI 9 8 699 kr 11 699 kr Obsession MKVI 10,5 9 399 kr 12 399 kr Obsession MKVI 12 10 299 kr 13 299 kr Obsession MKVI 13,5 10 999 kr 13 999 kr Obsession MKVI 15 11 499 kr 14 499 kr * Kite inkl bag. * *Kite, bag, pump och komplett global bar v6

Kite* Komplett** Chaos 5,5 kvm 8 499 kr 12 499 kr Chaos 7 kvm 9 199 kr 13 199 kr Chaos 8 kvm 9 599 kr 13 599 kr Chaos 9 kvm 9 899 kr 13 899 kr Chaos 11 kvm 10 799 kr 14 799 kr Chaos 13 kvm 11 499 kr 15 499 kr * Kite inkl bag. * *Kite, bag, pump och komplett Overdrive 1X bom

Komplett fr: 9.999:-

Komplett fr: 12.499:-

Den så omtyckta Obsessionkiten från RRD har till 2014 förfinats och gjorts om på flera punkter. Kiten har fått en ny kompaktare profil på leading edge (mer likt C) som tillsammans med en ny profil på struttarna ger helt fantastisk stabilitet. Förändringarna har gjort att man kunnat ändra bridlen vilket gjort att man fått en kite med mer neutral känsla i looparna samtidigt som den blivit något snabbare. Nya Obsession är fantastiskt lättkörd och en fantastiskt kite för dig som gillar att “boosta” höga hopp. Den påkostade grafiken på RRDs kites är inte tryckt på kiten utan den är insydd. Detta ger en betydligt starkare och lättare kite och dessutom håller den sig snygg i flera år. Till 2014 har samtliga RRD kites även fått ett förbättrat one-pump system. En av världens bästa freeridekites har blivit ännu bättre.

inkl bom, linor, leash, pump, väska -51-

Freestylekite från Cabrinha framtagen för alla som gillar urkrokade manövrar och som vill vinna segrar. Chaos är kiten som genererar grym kraft i svängar och loop samtidigt som den ger fart och pop. Chaos är framtagen tillsammans med PKRA stjärnan Alby Rondina. Kiten är perfekt balanserad för urkrokade manövrar vilket gör den perfekt även för wakestyle och rails. Trots sin låga vikt är Chaos väldigt hållbar tack vare Cabrinhas Skeletal frame technology och den nya 2DR double ripstop väven.

inkl bom, linor, leash, pump, väska www.surfers.se


Contra är tillbaks. Detta är en helt ny lättvindskite från Cabrinha med ett klassiskt namn. Contrakiten levererar tryck och glädje i lättare vindar än du trodde var möjligt. Kiten har en mycket effektiv profil som gör den ultimat i lätta vindar men den har också bra depower som gör att kiten även levererar när vinden tilltar. Contra ä väldigt lätt vilket Cabrinha har åstakommit genom att använda sig av tunnare bladders, leading edge och struttar. Kiten överraskar med sin direkta styrning och lätta bomtryck. Contra har massor av drag men styrning och känsla som en betydligt mindre kite. Modell Komplett** Contra 15 kvm 15 499 kr Contra 17 kvm 16 499 kr * *Kite, bag, pump och komplett Overdrive 1XL bom

OVERDRIVE 1X

RRD GLOBAL BAR V6

Helt fantastisk ny bom från Cabrinha som enkelt justeras i bredd. Med nya overdrive får du högsta säkerhet och bästa prestanda.

RRD’s bomsystem - Global Bar är grymt enkelt och funktionellt. En renare bom får man leta efter. Varenda detalj är genomtänkt och funktionell. Linorna som RRD använt sig av ett tag nu är helt klart marknadens bästa med hög slitstyrka och minimal töjning. Version 5 av bommen vann tyska kitemags test i kategorin lättast och säkraste system att öppna under belastning. När RRD nu lanserar Global Bar V6 så är den efterlängtade swiveln och roterande leashen på plats. En bra bom har blivit ännu bättre.

+ 1X säkerhet - Tar bort all kraft från kiten. + Justerbar bredd på ett par sekunder. 49 - 57 cm + Depower on demand + Recoilfjädern håller trimmet på plats + Säkerhetslinan löper invändigt - inget trassel + Borttagbar säkerhetspinne. + Spinning leash + Svivel

+ En bom till alla kites. + Lätt att justera depowern + Enkel chickenloop som lätt kan öppnas om olyckan är framme. + Borttagbar säkerhetspinne. + Säkerhetslinan löper invändigt - inget trassel + Spinning leash + Svivel +”RIGID THREAD LINES™,” RRDs egna kitelinor - starka, hållbara linor med minimal töjning.

Pris: 4.099:-

Komplett fr: 15.499:-

inkl bom, linor, leash, pump, väska

LIKE RRD ON FACEBOOK www.facebook.com/RRDinternational

Flera av Cabrinhas brädor säljs kommande säsong utan bindningar - för att du skall kunna välja det alternativ som passar dig bäst. Du får rabatt på bindningarna vid köp av någon av 2014 års Cabrinhabrädor.

SCAN THIS

WITH YOUR MOBILE

Cabrinha har utvecklat helt nya bindningar till iår. Det är två helt nya bindningssystem som går under namnen H1 och H2. Gemensamt för de båda systemen är att foten sitter riktigt bra och de är superkomfortabla.

WITH YOUR MOBILE

Pris: 3.299:-

GLOBAL BAR V6

Action photo: Mandi Ireland - Rider: Ralf Bachshuster

CABRINHA CONTRA 2014

KONTROLLSYSTEM

SCAN THIS

LÄTTVINDSKITES 2014

BARRACUDA 6’0”x19”x2¼”

RALF BACHSHUSTER

CABRINHA H1

Ny bindning med ett kardborreband. Mycket lätt och komfortabel och lätt att justera. Funkar fint till all typ av twin tip kiting. Bra stötupptagning och känsla. Lätt att montera!

Pris: 1.199:199:- rabatt vid köp av bräda.

SIZES RELIGION MKIV AVAILABLE 4 5 6 7 8 9 10.5 12 • • • • • •

CABRINHA H2

Bindningen för dig som söker extra stöd och stötupptagning. Den breda stroppen ger extra support och stöd när du kantar brädan. Paden har mycket bra stötupptagning och kan dessutom justeras i hårdhet allt för att du skall klara hårda landningar så bra som möjligt.

HUEVO-K 5’5” Strapless Surf/freestyle

ASSOPIGLIATUTTO-K 5’8” Hybrid Small waves

CHIATTA-K 5’8” Strapless Small waves

BARRACUDA-K 5’10” Strapped-in-special

5’5”x19”x2” 5’7”x19¼”x2”

5’8”x19¾”x2½”

5’8”x19½”x2½”

Quad

Thruster

5’8”x18½”x2¼” 5’10”x18 7/8”x2¼” 6’0”x19”x2¼”

Thruster

Pris: 1.449:249:- rabatt vid köp av bräda.

SURF NEWS NR 1 2014

Thruster

SALEROSA-K 5’10” Strapless PRO 5’8”x18¼”x1 7/8” 5’10”x18½”x2” 6’0”x18¾”x2”

Quad

“Proudly made in the EU”

KITESURFBOARDS COLLECTION V2

“Wave, after wave, after wave, after wave”

MAQUINA-K 5’11” Strapless PRO 5’7”x17¾”x1 7/8” • 5’9”x18”x2” 5’11”x18¼”x2 1/8” 6’1”x18¾”x2 1/8”

Thruster

inf o @ r o b er to r icc i d e si gn s .co m ROBERTORICCIDESIGNS.COM

-52-

www.surfers.se


FREERIDE/FREESTYLEBRÄDOR 2014

DAM

Storlek: 137 x 39 138 x 40 139 x 41 140 x 42 141 x 43 143 x 45

Storlek: 132 x 40 136 x 41 140 x 42 144 x 43

Storlek: 127 x 38 129 x 39 133 x 40 136 x 41

Storlek: 141 x 42

CABRINHA SPECTRUM 2014

RRD PLACEBO V4

CABRINHA TRONIC

CABRINHA XO SIREN 2014

Gillar du full fart och höga hopp då är nya Tronic från Cabrinha rätt bräda för dig. Tronic är grymt mångsidig och har en form som gör att den går lugnt även i de mest choppiga vatten. Tronic är med sin kurviga form även rolig att leka i vågorna med

XO Siren är brädan för alla tjejer. Brädan är framtagen av och med ingen mindre än Susi Mai. Susi har tagit fram en bräda anpassad för den växande skaran tjejer som börjar kita. XO är en freestylebräda med hög prestanda med ett mjukt men ändå responsivt flex. Storlekar, stance och vikt har anpassats för att passa tjejer. Komplett med H1 Siren bindning.

Komplett: 4.799:-

Komplett: 4.399:-

fr: 4.799:-

Komplett: 6.299:-

Spectrumbrädan har tagits fram för att passa allt och alla. En väldigt allround bräda som är rolig att köra och som gör det enkelt att lära sig att kita. Konstruktion och materialval är liknande de dyrare brädorna från Cabrinha. Ett väldigt prisvärt alternativ. Spectrum levereras komplett med Cabrinhas Hydra pads och fotstroppar.

Inkl stroppar, fenor, pads och handtag

Ny version av storsäljaren Placebo från RRD. Den nya Placebobrädan har fått lite kurvigare outline för bättre svängegenskaper och tidigare planing. Djupare kanaler ger bättre släpp och livlighet. Nya Placebo är en freerider för allla förhållanden, mer lättkörd, roligare och manöverbarare än någonsin! Brädan levereras med Screw it pads och stroppar av senaste version.

Inkl stroppar, fenor, pads och handtag

Storlek: 132 x 40 135 x 41 138 x 42 141 x 43

CABRINHA XCALIBER 2014

Freestylebräda från Cabrinha med explosivt pop. X Caliber har blivit en stor succé för sin höga prestanda och för att den är så lättkörd - det är en bräda med topprestanda som även en oerfaren kitare kan köra. 2014 års Xcaliber kommer inte att göra någon besviken. Brädan har låg rocker och en bottenform som ger fantastiskt mjuk gång även i choppigt vatten. Söker du en kitebräda för fart, pop och bra höjdtagning är detta brädan för dig.

fr: 4.799:-

med handtag och fenor. Köp till H1/H2

med handtag och fenor. Köp till H1/H2

Inkl stroppar, fenor, pads och handtag

Storlek: 136 x 39 137 x 40 138 x 41 139 x 42 140 x 43

Storlek: 133 x 39 134 x 40 135 x 41 137 x 42 139 x 43,5

Storlek: 132 x 40 135 x 41 138 x 42 141 x 43

CABRINHA XCALIBER SIGNATUR 2014

RRD BLISS V2

Den så populära freestylebrädan XCaliber i full carbon. Brädan har tagits fram tillsammans med Alberto Rondina för att ge maximal prestanda på freestyletävlingar. Brädan är tillverkad med carbon layup för låg vikt och livlig känsla för att kunna ge grymt pop i alla typer av freestyletrick. Detta är en snabb freestylebräda med bästa höjdtagning och pop för dig som är seriös med ditt freestylekitande.

Freeridebrädan för allt och alla. Nya Bliss från RRD är så lättkörd, precis och rolig att alla gillar den. Bliss gör kitingen rolig och lätt samtidigt som den överraskar den mest erfarne kitaren med sin höga prestanda. Trots sitt låga pris är denna bräda gjord i Italien med RRD’s unika autoklav pre-preg teknologi med en riktig träkärna. Den speciella skärningen på tipparna förhindrar att vattnet stänker i ögonen. Brädan har en relativt plan scooprocker som ger tidig planing, hög toppfart och bra höjdtagning. Bliss V2 sätter en ny standard för freeridebrädor.

fr: 6.999:-

Komplett: 4.999:-

med handtag och fenor. Köp till H1/H2

RRD STYLE BIAX

Style Biax från RRD sätter en helt ny standard för Twintip brädor. Detta är brädan för dig som gillar freestyle och vill ha en bräda för alla typer av vatten. Det unika med Style Biax är dess konstruktion. Roberto har satt upp en helt ny tillverkning i Italien och tagit hjälp av F1 industrin. Tillverkningen ger brädor med oslagbart flex, låg vikt, minne och styrka. De unika prepreg biax fibrerna ger ett grymt flex och pop likt en carbonbräda men skillnaden är att denna bräda ger mjuk och följsam gång såväl i vattnet som i landningar.

Komplett: 6.299:-

Inkl stroppar, fenor, pads och handtag

Inkl stroppar, fenor, pads och handtag

WAKESTYLE 2014

Storlek: 133 x 40 136 x 42 140 x 42,5 144 x 43

CABRINHA CUSTOM CBL 2014

Custom CBL från Cabrinha är kitebrädan för alla hardcore wakestylekitare som vill ha en bräda för såväl kabelparken som för kiting. Brädan är deignad med den mest extrema rocker, outline, bottenform och material av Cabrinhas brädor. Custom CBL är tillverkad i Carbon/ balsa fiber laminat för bästa pop och flex. Undersidan är behandlad för att tåla rails och hopp.

fr: 5.299:-

med fenor. Köp till H1/H2 binding

SURFERS NEWS NR1 2014

TWINTIP LÄTTVIND 2014

Storlek: 133 x 40 136 x 42 140 x 42,5 144 x 43

Storlek: 145 x 45 155 x 47 165 x 48

CABRINHA CUSTOM 2014

Denna version av Custombrädan från Cabrinha har något mindre rocker för bättre release, fart och plattvatten pop. Den modifierade rockerlinjen förbättrar höjdtagning och underlättar såväl upphopp som landningar. Custom kan köras såväl med fenor som utan. Detta är brädan för dig som söker en snabb och rolig wakestylebräda. Fotstroppar eller boots? - det väljer du.

fr: 4.799:-

med handtag och fenor. Köp till H1/H2

CABRINHA STYLUS 2014

RRD BS45 V2

En helt ny serie lättvindsbrädor från Cabrinha. Stylus har tagits fram inte bara för att göra kiting möjlig utan också för att göra kitingen rolig i lättvind. Rak rocker och extra bred outline gör att denna bräda går igång extremt tidigt. Många gånger kan nya Stylus vara skillnaden mellan att sitta på stranden eller ha en nice kitesession. Stylus är fantastisk ihop med Cabrinhas lättvindskite, Contra.

BS står för “Broad Spectrum” och det är precis vad denna bräda tagits fram för. BS 45 är lättvindsbrädan som även funkar när det börjar blåsa lite mer. BS45 är en fröjd att köra, lättmanövrerad och den går riktigt bra även i choppigt vatten. Med BS har du kul så fort det börjar gå gäss på havet.

fr: 5.199:-

Komplett: 4.699:-

med handtag och fenor. Köp till H1/H2

-53-

Storlek: 145 x 45

Inkl stroppar, fenor, pads och handtag

www.surfers.se


K ITE PAK ET - BRÄ DA M ED K I TE VISION 2012 FREERIDEPAKET

Ko m p 1 2 kvm 1 0.499 : -

OBSESSION 2014 FREESTYLEPAKET

RRD Vision 2012 med RRD Placebo bräda.

RRD OBSESSION 2014 med RRD Bliss V2 bräda.

Kitepaket till absolut bästa pris. Vision är lättkörd, stabil och rolig att hoppa med. En väldigt rolig och bra freeridekite alltså. Tillsammans med den nya Placebobrädan från RRD får du ett freeridepaket som gör kitingen enkel och rolig. Ett bra paket att utvecklas och växa med. Endast ett fåtal kvar och endast 12 kvm kites.

Kitepaket för dig som söker fart och höga hopp. Obsession ihop med Blissbrädan ger grym prestanda för alla som gillar freestyle och “boosta” höga hopp. Stort register och användarvänlighet har gjort Obsession till en prisbelönt allroundkite för all typ av kiting. Ett kitepaket för dig som vill ha det lilla extra.

Paket består av: Kite: RRD Vision 2012 - 12 kvm Bom: RRD Global Bar V5 Pump: RRD Bräda: Placebo i valfri storlek Bindning: Screw-It

Paket består av: Kite: RRD Obsession 2014 Bom: RRD Global Bar V6 Pump: RRD Bräda: Bliss V2 Bindning: RRD Screw It

Kvm Bräda 12 Placebo

12 kvm:

O.p 14.198:-

Paket: 10.499:-

10.499:-

Spara 3.699:-

VISION 2014 FREERIDEPAKET

O.p 16.698:- 17.398:- 18.298:-

Paket: 15.199:15.799:16.499:-

Paket fr:

15.199:-

Spara 1.799:VECTOR 2014 FREERIDEPAKET

RRD Vision 2014 med RRD Placebo bräda.

Cabrinha Vector 2014 med Cabrinha Spectrum 2014

Kitepaket för dig som vill söker ett paket att växa och utvecklas med. Vision 2014 är en underbar freeridekite som funkar i alllt från plattvatten till vågor. Stabil och enkel att kita med i alla situationer. Ihop med Placebo brädan från RRD får du ett prisvärt paket som gör det enkelt att komma igång med kitingen.

Freeride kitepaket för dig som vill utvecklas snabbt och söker ett kitepaket som gör det enklare och roligare. Cabrinha Vector är fantastiskt i styrningen och vattenstartar som en dröm. Med Cabrinha Vector får du ett paket som underlättar inlärning och som levererar prestanda. Paket består av: Kite: Cabrinha Vector 2014 Bom: Overdrive 1X Pump: Cabrinha Bräda: Cabrinha Spectrum 2014 i valfri storlek Bindning: Hydra

Paket består av: Kite: RRD Vision från 2014 Bom: RRD Global Bar V6 Pump: RRD Bräda: RRD Placebo i valfri storlek Bindning: Screw-It Kvm Bräda 7 Placebo 9 Placebo 10.5 Placebo 12 Placebo

O.p 14.398:- 14.998:- 15.698:- 16.198:-

Paket: 12.499:13.199:13.599:14.299:-

Paket fr:

12.499:-

Kvm Bräda O.p Paket: 7 Spectrum 15.998:- 14.199:9 Spectrum 16.698:- 14.699:12 Spectrum 18.298:- 16.199:-

Spara 2.099:-

SWITCHBLADE 2014 FREERIDEPAKET

Paket fr:

14.199:-

Spara 2.099:-

SWITCHBLADE 2014 FREESTYLEPAKET

Cabrinha Switchblade 2014 med Cabrinha Spectrum 2014 bräda.

Cabrinha Switchblade 2014 med Cabrinha Caliber X bräda.

Ett freeridepaket för dig som vill ha störst register och maximal prestanda. 2014 års Switchblade har förfinats med ny duk, bridle och bomsystem. I paket med Spectrumbrädan från Cabrinha får du ett paket som gör det enkelt och roligt att kite i alla förhållanden. Switchblade är världens mest sålda kite omtalad för sin höga kvalitet, stora register och lätta vattenstart.

Freestyle/Freeride kitepaket för dig som vill ha grymt allroundpaket från världens största kitemärke. 2014 års Switchblade har förfinats med ny duk, bridle och bomsystem. I paket med Caliber X får du ett paket som levererar grym prestanda i alla förhållanden. För tjejer finns Caliber XO bräda och Switchblade i Sirene kollektionen.

Paket består av: Kite: Cabrinha Switchblade/Sirene 2014 Bom: Overdrive 1X Pump: Cabrinha Bräda: Cabrinha Spectrum i valfri storlek Bindning: Hydra

Paket består av: Kite: Cabrinha Switchblade/Sirene 2014 Bom: Overdrive 1X Pump: Cabrinha Bräda: Cabrinha Caliber X eller Sirene 2014 i valfri storlek Bindning: H1

Kvm Bräda 7 Spectrum 8 Spectrum 9 Spectrum 10 Spectrum 11 Spectrum 12 Spectrum 14 Spectrum

O.p 17.798:- 18.298:- 18.798:- 19.298:- 19.698:- 20.098:- 21.098:-

Paket: 16.299:16.899:17.299:17.699:18.099:18.499:19.399:-

Paket fr:

16.299:-

Spara 1.699:SURF NEWS NR 1 2014

Kvm Bräda 9 Bliss V2 10,5 Bliss V2 12 Bliss V2

-54-

Kvm Bräda 7 Caliber X/XO 8 Caliber X/XO 9 Caliber X/XO 10 Caliber X/XO 11 Caliber X/XO 12 Caliber X/XO 14 Caliber X/XO

O.p 18.798:- 19.298:- 19.798:- 20.298:- 20.698:- 21.098:- 22.098:-

Paket: 17.499:18.099:18.499:18.999:19.399:19.799:20.699:-

Paket fr:

17.499:-

Spara 1.399:-

www.surfers.se


KITE PAK ET - B RÄ DA M ED K ITE VISION 2013 FREERIDEPAKET

K I L LER

D EAL

VISION 2014 FREERIDEPAKET

RRD Vision 2013 med RRD Placebo bräda.

RRD Vision 2014 med RRD Bliss V2 bräda.

Kitepaket till absolut bästa pris. Vision är lättkörd, stabil och rolig att hoppa med. En väldigt rolig och bra freeridekite alltså. Den nya Placebobrädan från RRD är väldigt allround och gör det enkelt att utvecklas. Vi har ett begränsat antal paket till detta pris.

Ett riktigt bra freeridepaket för dig som vill ha ett paket att växa och utvecklas med. Vision 2014 är underbar freeridekite som funkar i alllt från plattvatten till vågor. Stabil och enkel att kita med i alla situationer. Ihop med nya RRD Bliss V2 brädan får du ett paket kan ta din kiting till nya höjder i flera år framöver.

Paket består av: Kite: RRD Vision från 2013 Bom: RRD Global Bar V5 Pump: RRD Bräda: RRD Placebo i valfri storlek Bindning: Screw-It

Paket består av: Kite: RRD Vision 2014 Bom: RRD Global Bar V6 Pump: RRD Bräda: RRD Bliss V2, Valfri storlek Bindning: Sync Bindning 2012.

Kvm Bräda 7 Placebo 9 Placebo 10.5 Placebo 12 Placebo

O.p 13.898:- 14.398:- 14.898:- 15.898:-

Paket: 10.499:11.299:11.499:11.999:-

Paket fr:

10.499:-

Spara 3.899:VECTOR 2013 FREERIDEPAKET

Paket fr:

13.499:-

Spara 1.799:-

Ett suveränt kitepaket för dig som vill utvecklas fort och ha ett kitepaket som du inte växer ur. Cabrinha Vector är fantastiskt i styrningen och vattenstartar som en dröm. Ihop med RRD Bliss V2 brädan får du ett paket utan gränser till ett bra pris. Paket består av: Kite: Cabrinha Vector 2014 Bom: Overdrive 1X Pump: Cabrinha Bräda: RRD Bliss V2, valfri storlek Bindning: RRD Screw-It

Paket består av: Kite: Cabrinha Vector 2013 Bom: Quicklink IDS 2013 Pump: Cabrinha Bräda: Cabrinha Spectrum 2014 i valfri storlek Bindning: Cabrinha Hydra

Paket: 13.299:13.499:-

13.299:-

Spara 3.499:-

SWITCHBLADE 2013 FREESTYLEPAKET

Kvm Bräda 7 Bliss V2 9 Bliss V2 12 Bliss V2

O.p 16.198:- 16.898:- 18.498:-

Paket: 14.699:15.299:16.799:-

Paket fr:

14.699:-

Spara 1.699:-

SWITCHBLADE 2013 FREERIDEPAKET

Cabrinha Switchblade 2013 med Cabrinha Caliber X 2013 bräda.

Cabrinha Switchblade 2013 med Cabrinha Spectrum 2014 bräda.

2013 års Switchblade i paket med Caliber bräda. Detta är paketet för dig som söker maximal kiteglädje med stort vindregister, maxad säkerhet och prestanda. Switchblade är världens mest sålda kite och ihop med freeride/freestylebrädan Caliber X får du ett maxat paket som passar såväl proffs som nybörjare. Tjejer kan i detta paket även välja den mer tjejanpassade kiten och brädan i Sirene kollektionen.

2013 års Switchblade i paket med 2013 års spectrum bräda till bästa pris. Detta är paketet för dig som söker maximal kiteglädje med stort vindregister, maxad säkerhet och prestanda. Switchblade är världens mest sålda kite. Tjejer kan i detta paket även välja den mer tjejanpassade Sirene versionen av Switchblade.

Paket består av: Kite: Valfri Switchblade eller Sirene 2013 Bom: Cabrinha Quicklink IDS 2013 Pump: Cabrinha Bräda: Cabrinha Caliber X 133x41 eller Caliber XO 133x40 Bindning: Cabrinha Hydra i valfri storlek

Paket består av: Kite: Cabrinha Vector 2013 Bom: Quicklink IDS 2013 Pump: Cabrinha Bräda: Cabrinha Spectrum 2013 136x41 cm Bindning: Hydra

Kvm Bräda 6 Caliber X/XO 7 Caliber X/XO 8 Caliber X/XO 10 Caliber X/XO 11 Caliber X/XO

O.p 17.198:- 17.698:- 18.198:- 19.198:- 19.698:-

Kvm Bräda 6 Spectrum 14 7 Spectrum 14 8 Spectrum 14 10 Spectrum 14 11 Spectrum 14

O.p 16.198:- 16.698:- 17.198:- 18.198:- 18.698:-

Paket fr:

13.499:-

Paket fr:

12.499:-

Paket: 13.499:13.899:14.499:14.899:14.999:-

Spara 4.699:SURFERS NEWS NR1 2014

Paket: 13.499:14.199:14.499:14.999:-

Cabrinha Vector 2014 med RRD Bliss V2.

Cabrinhas Vectorkite är en lättkörd, lättstartad och framförallt rolig freeridekite som fungerar till allt och alla. Maximal säkerhet med quicklink ids. Spectrumbrädan från Cabrinha är allround och funkar bra i alla typer av vatten. Detta är kitepaketet för dig som vill göra kitingen enkel och ha ett paket som funkar överrallt.

Paket fr:

O.p 14.998:- 15.598:- 16.298:- 16.798:-

VECTOR 2014 FREERIDEPAKET

Cabrinha Vector 2013 med Cabrinha Spectrum 2014 bräda.

Kvm Bräda O.p 11 Spectrum 14 16.298:- 12 Spectrum 14 16.998:-

Kvm Bräda 7 Bliss V2 9 Bliss V2 10,5 Bliss V2 12 Bliss V2

-55-

Paket: 12.499:12.899:13.499:13.899:13.999:-

Spara 4.699:-

www.surfers.se


KITESURFINGBAGAR 2014

PAT LOVE GOLFBAG

NP GOLFBAG

CABRINHA GOLFBAG

GOLFBAG “FOR YOUR STICKS”

Bag med plats för ca 3 kites, 2 brädor och dina kitetillbehör. Utseendet likt en resegolfbag gör att incheckningen på flyget blir både billigare och enklare. Tillverkad i slitstark polyesterväv (600D) och har hjul som underlättar transporten. 140 x 45 x 25 cm 1.699:-, 150 x 48 x 25cm 1.749:-

En lätt och välsydd “golfbag” för resan. Väldigt lätt bag som tar liten plats när den inte används. I denna bag får du ner brädan och 2-3 kites och dräkt. Bagen är försedd med hjul och axelrem för enkel transport. En bra bag till ett fantastiskt pris. 150 x 50 cm.

1.299:-

fr: 1.299:-

fr: 1.699:-

799:-

RRD GOLFBAG

CABRInha SURF TRAVELBAG

Perfekt kiteresebag för dig som reser med vågkitebrädor. Grymt välsydd bag i 600D väv och kraftig dragkedja. Hjul underlättar transport. 188 x 52 x 25 cm

NP KITEQUVER BAG

PAT LOVE RACEBAG

Ny golfbag från RRD. Väldigt lätt bag som försetts med plastskydd i topp och botten för att skydda din bräda extra. Tillverkad i 600 hd väv . 133 x 42 cm, 143 x 42 cm, 155 x 46 cm

899:-

1.599:-

RRD KITESURFBAG

CABRINHA SURFBAG

Golfbag med plats för 3 kites, 2 brädor och lite extraprylar, såsom våtdräkt, sele, mm. Bagen har en “Golf look” som gör att du kanske kan checka in den som golfbag. Rejäla hjul underlättar transport. Mått: 136 x 57 cm

Bag för din vågkitebräda. Extra förstärkt i nos och tail. Bagen är extra tilltagen i tailen vilket gör att stroppar och fenor får plats. Finns i flera storlekar: 185 x 54 cm, 185 x 58 cm, 195 x 60 cm.

699:-

SURF NEWS NR 1 2014

Kraftig bag med “golf” logotype. Bagen är tillverkad i kraftig polyesterväv (600D) och är försedd med en ficka för dina småprylar. Bagen har plats för dina twintips, 2-3 kites och annat du behöver på kiteresan. Hjul förenklar transporten. Bagen fins i två storlekar. 140 x 45 x 25 cm 1.299:-, 150 x 48 x 25cm 1.399:-

Resebag från NP i kraftfull polyesterväv. I denna bag finns det gott om plats för flera brädor, kites och våtdräkter. Bagen är försedd med hjul och har en “vattentät” avdelning för förvaring av våta prylar. med till och från stranden. För 3-5 kites, 2-3 brädor, våtdräkt, hängsele mm. 140 x 46 x 22 cm 1.399:-, 160 x 46 x 22 cm 1.499:-

fr: 1.399:-

CABRNHA DAYBAG

Bag som skyddar både bil och bräda vid transport till och från stranden. Cabrinha daybag har plats för en twin tip bräda och har 5 mm tjock padding. 140 x 52 cm, 145 x 52 cm

Välsydd och bra bag för vågkitebräda. Bagen har en högre bakkant som gör att fenorna kan vara på brädan. 183 x 58 cm

699:-

499:-

-56-

Schysst kitebag för din racebräda. Rejält vadderad och riktigt grova blixtlås skyddar din dyra racebräda. Mått: 200x75x10

899:-

PAT LOVE TOOLBAG

Bag för bommar, fenor, verktyg, reparationsmaterial och andra tillbehör. Många fickor och små fack för att hålla alla småprylar i ordning. Mått: 90 x 25 x 15 cm

399:-

www.surfers.se


FREERIDE/FREESTYLEBRÄDOR 2014

RRD BARRACUDA-K

Ny modell från RRD framtagen för kraftfull kiting i vågorna. Framförallt har man gjort denna bräda för kiting med stroppar. Tunn häck med mycket rocker gör att brädan skär i bottomturnen som en dröm . Om du gillar stora svängar med kraftiga bottomturns och toppsvängar är detta brädan du drömt om. Brädan är framtagen tillsammans med Kapstadens local Ralph Bachshuster och alla som sett honom kita förstår vad denna bräda handlar om - full power. Storlek: 5’10” x 18 7/8 x 2 1/4”

6.999:-

RRD CHIATTA-K V2

RRD SALEROSA-K V2

RRD HUEVO-K

Helt nya Salerosa från RRD är en quadbräda med swallow tail som tagits fram av Abel Lago. Quad fenuppsättningen kombinerat med en nyframtagen rockerkurva gör nya Salerosa extremt allround. Salerosa är brädan som levererar i allt från små till riktigt stora vågor. Helt klart en referensbräda som det snackas om.

Ny modell från Roberto till 2014. Kombinationen bred och kort gör detta ägg (huevo) till en riktigt rolig bräda att köra utan stroppar i små och medelstora vågor. Huevo är också rolig som lättvindsbräda och som plattvattenbräda för freestyle/skate manövrar. Men Huevo ger också extremt bra surf i småvågor och gör varje dag till en fest.

Storlek: 5’8” x 19 1/2” x 2 1/2”

Storlek: 5’10” x 18 1/2” x 2”

Storlek: 5’7” x 19” x 2”

6.999:-

6.999:-

6.999:-

Chiatta är en riktigt bra allroundbräda för kiting i små till medelstora vågor. En perfekt blanding av fart, tidig planing, grepp och potential att gå riktigt radikalt på vågen. Brädans akter är tunn för bästa svängegenskaper i hög hastighet medans nosen är ganska tilltagen för att du skall komma med vågen och få bästa surf. Chiatta är grym för Sverige!

Inkl fram och bakpads.

Inkl fram och bakpads.

Inkl fram och bakpads.

Inkl fram och bakpads.

CABRINHA S-QUAD 2014

S-quad är vågkitebrädan för dig som gillar fart och vill ha en bräda med stort register. S-quad är en epoxybräda med fyra fenor som tagits fram för att kunna köras fort och kraftfullt. S-quad kan du köra med eller utan fotstroppar i allt från små till riktigt stora vågor. S-quad har Cabrinhas exklusiva Cork Sandwich uppbyggnad. Denna miljövänliga teknik är lätt, hållbar och ger brädan rätt “polyester” känsla. Storlek: 5’10” x 18 13/16” x 2”

24.58 L

Komplett: 8.299:-

Inkl stroppar, fenor och pads.

FIREWIRE HELLFIRE KITE

Hybrid som förenat de breda brädorna med en shortboards prestanda. Med en låg entry rocker och djupa dubbelkonkaviteter planar Hellfire tidigt samtidigt som den har förmågan att göra riktigt tighta svängar från kant till kant. Hellfire är fantastiskt allround och kommer med en 5/4/3 fenuppsättning. FST konstruktion. Stroppar ingår.

CABRINHA SKILLIT 2014

CABRINHA PC SIGN. MODELL 2014

Vågbräda med skatekänsla. Skillit har snabbt blivit alla unstrapped kitares favorit i små- till medelstora vågor. Skillit är vågbädan för dig som gillar Airs och freestylemanövrar. Brädan funkar både med och utan stroppar. Den konkava däckformen underlättar manövrar utan fotstroppar. Trusterfenorna är perfekta för snabba svängar i små vågor. 2014 års Skillit bräda är tillverkad med ekologiskt kork/bambu i däcket för bästa hållbarhet och flex.

Pete Cabrinhas signature bräda. Tillverkad i epoxy/PU för maximal känsla och låg vikt. Brädan saknar helt inserts för fotstroppar. Brädan har fyra fenor för maximal kontroll och fart. 2014 års bräda har ett frampads som förstärkts med Carbon för bästa hållbarhet , bak är brädan förstärkt med bambu i däcket. Extremt snygg och bra bräda som bara blir bättre och bättre ju större vågorna blir. Storlek: 5’10” x 18 13/16” x 2”

Storlek: 5’6” x 18 1/4” x 1 3/4” 5’10” x 18 1/8” x 1 1/2”

19,1 L 20,5 L

23.25 L

7.499:-

Komplett: 7.999:-

Inkl fenor och pads.

FIREWIRE KITE HELLRAZOR FST

Hellrazor i kiteversion i FST version med inserts för dig som vill köra med fotstroppar. Hellrazor är en optimal hybrid som ersätter din normala vågkitebräda. Med Hellrazor har Firewire lyckats att ta fram en bräda som hanterar i stort sett alla vågförhållanden. Fem fenboxar ger valmöjligheter.

Storlek: 5’7” x 18 1/2” x 2 1/16” 22.7 L 6’1” x 19 1/2” x 2 5/16” 29.1 L

Inkl stroppar, fenor och pads.

FIREWIRE KITE HELLRAZOR TIMBERTEK

FIREWIRE KITE VANGUARD

Storlek: 5’6” x 19” x 2 11/16” 24,5 l 5’10” x 19” x 2 11/16” 29,4 l

Storlek: 5’7” x 18 1/2” x 2 1/16” 22.7 L 6’1” x 19 1/2” x 2 5/16” 29.1 L

Storlek: 5’7” x 18 1/2” x 2 1/16” 22.7 L 6’1” x 19 1/2” x 2 5/16” 29.1 L

Brädan det snackas om! Vanguardbrädan med sina parallella kanter har förändrat synen på bräddesign. Vanguard tar höjd och planar ursinigt tidigtt. Vanguard kan ta din strapplesskiting till en ny nivå. Med ett fantastiskt pop och fart är den som en dröm för airs i pålandvindarna. FST konstruktion, inga inserts. Storlek: 5’0” x 17” x 2” 20.2 L 5’4” x 18” x 2 1/4” 25.9 L 5’6” x 18 1/2” x 2 3/8” 2 8.8 L

6.999:-

6.999:-

6.999:-

7.499:-

Inkl fenor.

SURFERS NEWS NR1 2014

Inkl fenor.

Hellrazor i kiteversion i det nya Timbertekmaterialet. Timbertekkonstruktionen påverkar miljön minimalt med bibehållen hållbarhet och surfkänsla. Hellrazor är en optimal hybrid som ersätter din normala vågkitebräda. Med Hellrazor har Firewire lyckats att ta fram en bräda som hanterar istort sätt alla vågförhållanden. Fem fenboxar ger valmöjligheter. Inga inserts.

Inkl fenor.

-57-

Inkl fenor..

www.surfers.se


ÖVNINGSKITES 2014

FREERACE/RACE 2014

CABRINHA ÖVNINGSKITE SPARK

Träningskite från Cabrinha. En slitstark och lätt övningskite på 2 kvm. Idealisk att lära sig grunderna med. Komplett med bom och linor.

1.499:Komplett

Storlek: 170 x 60

Storlek: 189,7 x 69,5

RRD K-FREE 60

RRD K-RAPIDA SPECIAL

9.499:-

10.999:-

Lättkörd freeracebräda. K-free från RRD ger dig fler dagar på vattnet med din befiniliga kite. Med tre fenor och rejäl volym får du planing och höjdtagning tidigare än du trodde var möjligt. Till skillnad mot en “riktig” racebräda så är K-free så mycket mer lättkitad och förlåtande. Mått 175x60 cm.

komplett med fenor, stroppar och pads.

Fullfjädrad racebräda från RRD. Stabil, lättkörd och extremt snabb i alla förhållanden överallt på kiteracebanan. Dagens racing är så tajt att man måste kunna fokusera på just racingen - man måste kunna lita på brädan i alla situationer. K-Rapida är brädan som hjälpt Julien Kerneur till stora framgångar på PKRA touren.

ÖVNINGSKITE DELTA

Träningskite komplett med bom och linor. 4,3 kvm stor kite av delta/Nasa design.

pris exkl fenor.

999:-

Komplett

KITESELAR 2014

RRD DISCOVER

Välsydd och prisvärd sittsele. Handtag och leashhållare. Krok med snabbspänne.

799:-

RRD THE SHIFT

Värstingsele från RRD för dig som söker maximal komfort och stöd. Ryggplattan är förstärkt med glasfiberlattor för bästa stöd. Krok med snabbspänne. En kanonsele i moulded EVA som har allt man kan önska sig.

Superskön sele från RRD. The Thrive är en grymt mångsidig kitesele med ergonomisk rygg. Ryggen är förböjd för komfortabel kiting i upprätt position. Selen är till största del av EVA-thermoplast. Krok med snabbspänne.

1.499:-

NYHET! ETT KOMPLETT PROGRAM SELAR FRÅN RRD

RRD THE THRIVE

1.199:-

1.599:-

RRD SKIN Kite

NP MIRAGE EZ

Väldigt tunn och lätt sele från RRD. Selen sitter grymt tajt på kroppen. Trots att den är tunn ger den bra stöd åt ryggen. En ny generation av hängsele helt enkelt. Krok med snabbspänne och platta. Flera färger.

Sele med bra stöd och komfort samtidigt som den ger extremt bra rörlighet tack vare den lägre skärningen på selens sidor. Formgjuten i thermo/eva material som gör att den håller formen och inte absorberar vatten. Snabbkopplingskrok.

1.349:-

1.499:-

NP FLASH EZ

Lätt och mjuk sele från NP. En sele med alla detaljer man kan önska. Selen är försedd med kniv och har den nya easyreleasekroken. Flash är en sele för alla som söker en lätt och komfortabel sele och bästa rörlighet. Snabbkopplingskrok.

1.199:-

DAM

Local SPirit X-OVER sele

En prisvärd och bra midjesele med snabbspänneskrok. Bältet med dubbla band gör att selen sitter väldigt bra på plats. Funkar lika bra för kite som vindsurfing.

799:-

SURF NEWS NR 1 2014

PAT LOVE CAST

High end sele helt tillverkad i formgjuten thermoplast. Selen har mjuka neoprenkanter för bästa komfort även när du kör utan våtdräkt. Ny krok med snabbspänne som gör det enkelt att ta på och av selen. Finns i flera färger.

1.199:-

o.p 1.499:-

DAM

NP RAVEN

RRD SENSE

Bra ergonomiskt sele utformad för tjejer. Mjuka neoprenkanter ger hög komfort, medans ryggen är 3D formad med thermoplast för bästa stabilitet. EZ kroken som gör det enkelt att ta på och av selen.

Ny damsele från RRD. Sense har allt man kan önska av en sele. Ryggen är förstärkt med glasfiberlattor för extra stöd och bästa komfort. En kanonsele för alla tjejer som söker komfort kombinerat med stöd.

1.199:-

1.299:-58-

www.surfers.se


KITEFIX REPARATIONSLÅDA

Med det här kitet kan du laga de flesta skador som kan uppstå på din kite. Lagningskitet är gjort för att det ska gå snabbt att laga, så du inte blir stående på stranden allt för länge.

499:-

KITEFIX DACRONTAPE

Självhäftande dacrontape för lagning av kiteduk. Mycket stark. Finns i flera färger

99:-

FUTUREFINS WCT HONEYCOMB

Unik upprätt fena för snabbhet och manöverbarhet. Designad för tighta vertikala snaps och kritiska sektioner. Funkar kanon för kitesurfing.

FUTURE FINS TECHFLEX

Väldigt populära och bra fenor med en balanserad shape som fungerar i flera olika förhållanden. Finns i olika storlekar.

TEAR AID

Lagningstejpen som lagar nästan allt! Finns i två olika varianter, A och B. Tear Aid A lagar tyger, dacron, tält, surfbrädor, kites mm. Tear Aid B lagar PVC och vinylplaster som: Air-SUPs, uppblåsbara gummibåtar och annat uppblåsbart, segelfönster mm.

179:-

VINDMÄTARE

Liten och smidig vindmätare som är lätt att ta med. Visar vind i m/s, knop, km/h och mph.Bra att ha om du är osäker på vilket segel/vilken kite som passar. Vattenresistent, belysning, mm.

499:-

CABRINHA TWINTIP FENOR

RRD FLOW5 FENOR

CABRINHA PUMP

Bra twin tip fenor i G10 från RRD. Dessa fenor säljs styckvis.

Extra kraftig och dubbelverkande pump från Cabrinha.

Fenor för hög fart och kontroll i G10. Finns i flera storlekar och säljs i 4-pack inklusive skruvar. 55 mm, 45 mm, 35 mm, 25 mm och 15 mm.

699:-

799:-

649:-

149:-

349:-

CABRINHA FOTSTROPP SURF

DAKINE RAPTOR HÄLBAND

CABRINHA HP LEASH

KITELINOR

BLADDERS

Ruskigt skön stropp. Lite smalare än de “vanliga” kitestropparna. Perfekt på surfbrädor. Säljes i par.

329:-

Elastiska band att fästa i fotstropparna. Håller foten på plats i stroppen. Dess unika form gör att de inte är i vägen om du skulle vilja köra utan banden. Pris avser ett par.

149:-

“Handlepass leash” att koppla mellan bom och hängsele. Quickrelease för snabb urkoppling om olyckan skulle vara framme.

299:-

Reservlinor till din kite. Linorna säljs i par. Cabrinha: 2x14m 699:-, 2x18,5m 699:-, 2 x19,5m 749:-, 2x20m 599:-, 2x22m 749:- 2x24m 749:-. 2x18,5+2x22 1.299:RRD: Komplett set: 1.499:-, Back v2: 799, Front v2: 799:-

Vi försöker att lagerföra de flesta av RRDs och Cabrinhas bladders. Om vi inte har dem hemma så gör vi vårt bästa för att få hem dem snarast One pump leading edge: 650:Komplett set: 1.000:-

DAM

NP VATTENSPORTHJÄLM

NP hjälmen var en nyhet ifjol och sålde snabbt slut. Nu har vi fått en ny leverans så passa på. Hjälmen funkar lika bra till vindsurfing som kiting. Låg vikt och bra passform tack vare nackjusteringen. Finns i svart/carbon, blå och vit färg. - CE-märkt. - Ventilationssystem - Avtagbara öronskydd. - Justerbar i storlek. - För vindsurfing och kitesurfing.

Bern Brighton H20

749:-

749:-

Grym “skate” hjälm för all typ av vindsurfing, kite och wakeboardåkning. Bern Macon är en klassiker och finns i flera färger. Öronlappar finns som tillbehör (99:-). En hjälm med bästa komfort och hög säkerhet.

Finns i storlek: S 51-56 cm M 53-59 cm L 55-61 cm

549:SURFERS NEWS NR1 2014

Bern Macon H20

-59-

Den klassiska skatehjälmen för tjejer med vattenfoam. Hjälmen är en dammodell som har en mjuk insida och en snygg utsida! Glossy finish med liten Bern logo. Finns i svart och vit. Öronlappar finns som tillbehör (99:-)

www.surfers.se


2013

KITEREA

-SÅ LÄNGE LAGRET RÄCKER!

CABRINHA CHAOS 2013 Freestylekite med hög säkerhet. En kite för dig som gilar höga hopp, loopar och handlepass.

Str O.P REA: 7 kvm 12.499:- 8.999:11 kvm 13.999:- 9.999:-

DAM

fr: 8.999:-

CABRINHA SWITCHBLADE 2013

Komplett kite med bom och pump

CABRINHA DRIFTER 2013 Vågkite som leverar i alla vågförhållanden. Grym deepower och driftförmåga.

Str O.P REA: 5,5 kvm 11.499:- 8.499:7 kvm 11.999:- 8.999:11 kvm 13.999:- 9.999:-

CABRINHA VECTOR 2013 Freeridekite med direkt styrning och enkel vattenstart. En mycket allround och bra kite som levererar i alla förhållanden. Komplett med quicklink/IDS bom.

Str O.P REA: 7 kvm 9.999:- 8.299:11 kvm 11.799:- 9.299:12 kvm 12.499:- 9.499:-

fr: 8.499:-

Komplett kite med bom och pump

fr: 8.299:-

RRD VISION MKII 2013 Freeridekite till absolut bästa pris. Vision fungerar i såväl vågor som plattvatten och ger ett stabilt och jämt tryck. Snabb och direkt styrning. Hög kvalitet till ett lågt pris.

Str 10,5 kvm 12 kvm

Str 9 kvm 10,5 kvm 12 kvm

O.P REA: 11.999:- 9.999:12.699:- 10.499:-

fr: 8.999:-

RRD OBSESSION MKIV 2012

RRD RELIGION MKIII 2013

Komplett kite med bom och pump

Supersnabb och direkt vågkite från RRD. Religion har snabbt kommit att bli en favorit hos många vågfreaks. 2013 ärs Religion har en hel del kraft och bra bottendrag.

O.P REA: 9.999:- 8.499:10.499:- 8.999:-

Str O.P REA: 6 kvm 9.499:- 7.499:7 kvm 9.999:- 7.999:8 kvm 10.299:- 8.299:-

fr: 8.499:-

fr: 7.499:-

Komplett kite med bom och pump

YELLOW

SURFERS NEWS NR1 2014

O.P REA: 9.999:- 8.999:10.499:- 9.299:11.499:- 9.499:-

fr: 9.999:-

Str 10,5 kvm 12 kvm

Str O.P REA: 7 kvm 10.499:- 6.499:-

Komplett kite med bom och pump

Komplett kite med bom och pump

Freeride/freestylekite med grym prestanda i hopp och fart. Direkt styrning, stort register och enkel vattenstart gör Obsession till en kite som uppskattas av såväl nybörjare som proffs.

Freeridekite till superpris. Obsession har stort register och direkt styrning. Funkar till all typ av kiting och är väldigt stabil.

Nu: 6.499:-

fr: 8.499:-

RRD OBSESSION MKV 2013

Komplett kite med bom och pump

Stabil och lättkörd freeridekite med stort register.

Str O.P REA: 6 kvm 11.499:- 8.499:7 kvm 11.999:- 8.999:8 kvm 12.499:- 9.999:10 kvm 12.499:- 10.299:11 kvm 12.499:- 10.499:12 kvm (sirene) o.p: 14.299:- Nu: 10.499:-

Komplett kite med bom och pump

RRD OBSESSION MKII 2010

Switchblade är ett begrepp. Superstabil och lättkitad med lätt vattenstart. Vi har ett begränsat antal från 2013 kvar som vi nu rear bort. Komplett med quicklink/IDS bom.

Komplett kite med bom och pump

Neon Green 802

Blue

RRD OBSESSION MKIII 2011 Stabil och lättkörd freeridekite med stort register.

Nu: 6.999:-

Str O.P REA: 7 kvm 10.999:- 6.999:-

Komplett kite med bom och pump

-60-

RRD RELIGION MKII 2012 Snabb och direkt vågkite.

Str O.P REA: 6 kvm 9.299:- 6.999:8 kvm 9.999:- 7.499:-

fr: 6.999:-

Komplett kite med bom och pump

www.surfers.se


TWINTIPBRÄDOR REA DAM

CABRINHA CALIBER 2012 Lättkörd och rolig i alla förhållanden. Superpopulär freeride/ freestylebräda. Komplett med 2012-års Syncbindning Mod L/cm Bredd 133 133 41

NU: 4.499:-

5.799:-

ETT MINDRE ANTAL POISON V2 BRÄDOR 4.999:-

CABRINHA CALIBER X0 2012 Freeride/freestylebräda framtagen av tjejer för tjejer. Väldigt allround och bra bräda. Komplett med bindning. Mod L/cm Bredd 130 130 39

NU: 3.999:-

5.799:DAM

RRD POISON V2 LTD CABRINHA X-CALIBER 2013

CABRINHA CALIBER X0 SIRENE 2013

Caliber från 2013. Väldigt snabb och allround bräda som passar allt och alla. Komplett med Hydrabindning.

Freeride/freestylebräda framtagen av tjejer för tjejer. Väldigt allround och bra bräda. Komplett med bindning.

Mod L/cm Bredd 133 133 41

NU: 4.999:-

Mod L/cm Bredd 133 133 30

5.699:-

NU: 4.999:-

5.699:-

En referensbräda. Byggd för hand i prepreg konstruktion. Supertunn med grymt pop och flex. En snabb och lättkörd bräda för allt och alla. Vi har köpt upp ett begränsat antal av denna superbräda - så passa på! Komplett med bindning. Mod L/cm Bredd 138 138 40 140 140 42

NU: 4.999:-

6.799:-

AXIS VANGUARD

RRD JOYSTICK 2012

RRD JUICE

Allroundbräda från Axis. Väldigt bra pop och ändå mjuk och förlåtande i landningarna. Komplett med bindning.

Supermanöverbar twin tip som är snabb och lättkörd. En bräda för dig som gillar all form av freestyle. Komplett.

Wakestylebräda från RRD. Helt rätt i storlek och form. Pris avser bräda med fenor.

Mod L/cm Bredd 132 132 41

NU: 3.999:-

5.799:-

Mod L/cm Bredd 135 135 41 136 136 42

NU: 3.499:-

Mod L/cm Bredd 140 140 42,2

4.699:-

NU: 2.999:-

3.799:-

VÅGKITEBRÄDOR REA

CABRINHA SKILLIT PU 2013

CABRIHA SKILLIT 2012

Den så omtyckta Skilltbrädan i PU/epoxy konstruktion. En bräda för straplesskiting i små till medelstora vågor. Komplett med pads och fenor (inga inserts för stroppar på denna bräda)

Kort och bred för maximalt kul i vågorna. Perfekt för straplesskiting och airs. Komplett med fenor, pads och stroppar. Tålig konstruktion i epoxy med kork i däcket.

5’6” x 18 1/4” x 1 3/4” 5’10” x 18 1/8” x 1 1/2”

NU: 5.499:-

5’6” x 18 1/4”x 1 3/4”

6.499:-

SALEROSA V2 4.999:SPARA 2.500:-

NU: 5.499:-

5.799:-

RRD SALEROSA V2

CABRINHA SUBWOOFER PU 2013

CABRINHA SIGNATURE SERIES 2012

Bred vågkitebräda som fångar vågorna lätt. Tillverkad i PU/ epoxykonstruktion för maximal surfkänsla. Komplett med pads och fenor (inga inserts för stroppar på denna bräda)

Pete Cabrinhas pro modell från 2012. Quadbräda med maximal surfkänsla. Komplett med fenor och pads (inga stroppar på denna bräda).

5’8” x 20 1/4” x 2”

NU: 4.499:-

5’10” x 18 3/4”x 2”

5.799:-

NU: 4.999:-

Salerosa V2 från RRD är en väldigt välbyggt vågbräda i epoxy med Pu kärna. Brädans däck är förstärkt med bambu och undersidan/kanten har stripes av carbon En allroundbräda som leverarar i såväl pålandsvind som i sidvind i små till medelstora vågor. Salerosa är en perfekt bräda för Sverige. Thrusteruppsättning på fenorna ger bästa surfkänsla. Komplett med fenor, pads och stroppar 5'8" x 18" x 1 7/8" 5'10" x 18 1/4" x 2"

6.999:-

NU: 4.999:-

7.499:-

CABRINHA SIGNATURE SERIES 2013

RRD CHIATTA K-PRO

RRD MAQUINA K-PR

Pete Cabrinhas promodel för tyngre kitare som vill ha en quadbräda med maximal surfkänsla.Brädan är tillverkad i Pu/polyester med stringer. Komplett med pads och fenor (inga inserts för stroppar på denna bräda)

En väldigt allround thrusterbräda som funkar överrallt. K-Pro är tillverkad i Pu/polyester med bambuförstärkningar på däcket. För maximal surfkänsla och flex. Brädan leveraras med pads och stroppar men utan fenor.

Snabb thrusterbräda för snabba vågor och down the line förhållanden. Funkar superbra i hårdvind. K-Pro är tillverkad i Pu/polyester med bambuförstärkningar på däcket. För maximal surfkänsla och flex. Brädan leveraras med pads och stroppar men utan fenor.

6’2” x 18 13/16” x 2”

NU: 5.499:-

6.499:-

SURFERS NEWS NR1 2014

5’8” x 19 1/2” x 2 1/2”

NU: 5.999:-

6.999:-

-61-

6’2” x 18 13/16” x 2”

NU: 6.499:-

7.499:-

www.surfers.se


Haga Park Surfcenter Skola, butik och uthyrning på vindsäkra Haga Park, Öland

Sedan flera år tillbaka driver Surfers Paradise tillsammans med familjen Södergren, Haga Park Surfcenter på Öland. Haga Park är känt för sin fantastiska sjöbris. Ölands vindsurfingklubb har sedan skapat parkering och riggplats nära havet.

- Långgrunda sandbottnar lockar både nybörjare och proffs. - I butiken finner du ett stort utval av Surfers Paradise produkter. - På testcentret kan du prova dig fram till vad som passar just dig. - Vindsurfingskola samt uthyrning direkt på stranden.

För närmare information: 070-52 333 47 Camping: 0485-360 30 Stugor: 0708-48 68 21 Öppet helger i Maj och dagligen hela sommaren 10-18

KITESKOLA

Lär dig kitesurfa med oss på ett enkelt och säkert sätt

Våren 2000 kan man säga att kitesurfingen började få fotfäste i Sverige. Vi var en liten skara som försökte få kontroll på våra kites med varierande resultat. Det tog inte lång tid förrän vi förstod att här kommer nybörjaren att behöva hjälp. 2001 öppnade vi vår första kiteskola. Kitesurfingen har haft en fantastisk utveckling sedan vi började men fortfarande är bästa sättet att komma igång med denna fantastiska sport att gå en kurs. Hos våra kiteskolor lär du dig enkelt och säkert med modern utrustning och med utbildade instruktörer. Skolorna vi samarbetar med utbildar enligt KSA eller IKO och alla som fullgjort en kurs får certifikat. Kontakta oss på Surfers för att boka din kitekurs redan idag.

KITESKOLAN.NU

SURFSKOLAN.NU

ÖLAND KITESURFERS

Med lång erfarenhet i ryggen och den senaste utrustningen från Surfers, jobbar Niklas med sitt team hela tiden med att utveckla sina kurser för att ge dig en riktigt bra start som ny kitare.

Arild har bedrivit kiteskola på västkusten sedan 2004. Arild och hans instruktörer utbildar enligt IKO. Surfskolan håller också SUP och vågsurfingkurser.

Öland Kitesurfers bedriver kiteskola på Öland med Haga Park/Sandbergen som utgångspunkt. Erfarna instruktörer utbildade av KSA. Hos Öland Kitesurfers kan du även testa kites och brädor från RRD och Cabrinha.

Varberg

Var: Varberg och västkusten. När: Dagligen hela sommaren Utrustning: Allt ingår. Den senaste utrustningen från RRD och Cabrinha. Program: Se surfers.se samt kiteskolan.nu Bokning: Online på www.surfers.se samt på telefon 0340-67 70 55. Hemsida: www.kiteskolan.nu

Varberg - Västkusten

Var: Varberg och västkusten. När: Kurser så gott som dagligen. Utrustning: Allt ingår. Det senaste från Cabrinha. Program: Se surfers.se samt surfskolan.nu Bokning: Direkt till Arild på 070-7986522 samt på telefon 0340-67 70 55. Hemsida: www.surfskolan.nu

Öland

Var: Öland När: Dagligen hela sommaren Program: www.olandkitesurfers.se Bokning: Anders 070-5740342

Mer info och bokning: www.surfers.se Bo på Surfers Center i Apelviken i sommar - Sex lägenheter att hyra Hyr våra lägenheter i Apelviken i sommar. Vi hyr ut per vecka, weekend eller kortvecka. Lägenheterna har absolut bästa läge i Apelviken med direkt anslutning till Surfers Center. Varje lägenhet har plats för 5+1. Bilder, priser och bokning:

www.surfers.se

SURFERS NEWS NR1 2014

-62-

www.surfers.se


SURFERS CENTER I APELVIKEN

Surfers Center i Apelviken har snabbt blivit surfarnas samlingspunkt i Apelviken. Här kan du bo, hyra utrustning, gå vindsurfing-, vågsurfing- och SUP-kurser.

Surfers Center i Apelviken har snabbt blivit surfarnas samlingspunkt i Apelviken. Här kan du bo, hyra utrustning, gå vindsurfing-, vågsurfing- och SUPkurser. Den som vill kan också hyra och lära på egen hand. I direkt anslutning till centret ligger strandcafét med skönt häng, god mat och bästa kaffet. Vår skolverksamhet är stor med flera hundra elever varje sommar. Vi har bedrivit skolverksamhet i snart tjugo år. Våra erfarna instruktörer lever för vindsurfingen och jobbar

hårt för att detta skall bli din bästa sommar. Surfers Center är Sveriges största surfcenter med över 40 brädor och 50 riggar. Vi använder oss av den allra senaste utrustningen och tyngdpunkten ligger på nya moderna widestylebrädor. Men här finns även våg- och freestylewavebrädor för den erfarne. Våra riggar består av segel från Neil Pryde, Local Spirit och Simmer och dessa riggas uteslutande på carbonmaster. Bommar, mastfötter mm kommer från bla Local Spirit och Simmer.

Vi har även uthyrning av vågsurfbrädor och SUP När du hyr utrustning av oss ingår det alltid våtdräkt. Välkommen till Surfers Center i sommar! Uthyrningspriser och öppettider: www.surferscenter.se

- KURSER I APELVIKEN Lär dig vindsurfa

KURSBOKNINGEN ÖPPNAR 14/4.

Vågsurfingkurs

2-dagars startkurs

Startkurs i vågsurfing

Måndag + Tisdag 10-14 Torsdag + Fredag 15-19 Lördag + Söndag 10-14

Lördag 15-16.30 Kurserna hålls på prognos. Anmäl ditt intresse på surfers.se

Pris: 1.100:- (2x4 timmar) Inkl. all utrustning och våtdräkt

Pris: 400:- (1x3 timmar)

Fortsättningskurs VINDSURFING

Junior - SURFERS KIDZ

Inkl. all utrustning och våtdräkt

Bästa förutsättningar för att lära mer

Surf och vattenlek för de minsta

Kurserna hålls på prognos. Anmäl ditt intresse på surfers.se

Måndag 16.30-18.30 Onsdag 16.30-18.30 Fredag 16.30-18.30

Pris: 800:- (1x5 timmar)

Pris: 150:- (1x2 timmar)

Inkl. all utrustning och våtdräkt

Inkl. all utrustning och våtdräkt

VINDSURFING CLINICS

Junior - SURFERS BOARDWEEK

Fortsättningskurser i vindsurfing

Sommarens roligaste vecka för ungdomar mellan 9-13 år

Gipp, vattenstart och loop.

Måndag-Fredag 9-12

Kurserna hålls på prognos. Anmäl ditt intresse på surfers.se

Pris: 1.300:- (5x3 timmar) Inkl. all utrustning och våtdräkt

SUP- STAND UP PADDLE

Junior - SURFERS Young Guns

Startkurs i SUP Lördag 15-16.30

Tre eftermiddagar med fokus på vindsurfing 12 - 16 år.

Pris: 300:- (1x1,5 timmar)

Måndag-Onsdag 14-17

Inkl. all utrustning och våtdräkt

Pris: 1.000:- (3x3 timmar) Inkl. all utrustning och våtdräkt

ING & UTHYRN KURSER 2014 Varberg

BOKNING OCH MER INFORMATION FINNS på www.surfers.se Ladda hem vår skolfolder eller hämta den i butiken

SURFERS NEWS NR1 2014

-63-

www.surfers.se


KOM TILL OSS I PÅSK!

en. ela helg 0’e h s la a k år 3 -Tårt det är v t t a r a ppet. Vi fir vi har ö m o s g n säso

- UNIKA PÅSKERBJUDANDEN VINDSURFING, KITING, SURFING, SUP

- PÅFYLLT MED VÅRENS NYHETER - VÅTDRÄKTSRENSNING - ALLA REAKLÄDER SKALL BORT

ÖPPET ALLA DAGAR I PÅSK

GILLA OSS! www.facebook.com/Surfersvarberg

SURFSTÄLLEN I VARBERG @surfersvarberg

www.surfaivarberg.se

Öppettider: Mars April Maj Juni Juli Aug. Sept okt-Dec Vardagar 13-18 13-18 13-18 13-18 12-18 12-18 13-18 13-18 Lördagar 10-14 10-14 10-14 10-14 10-14 10-14 10-14 10-14 Söndag/Helg Stängt Stängt 12-16 12-16 12-16 12-16 12-16 Stängt

SURFERS PARADISE: Södergatan 22, 432 44 Varberg TEL: 0340-67 70 55 www.surfers.se

SURFERS NEWS 2014 NR 1  

Surfers News, Vindsurfing, kitesurfing, SUP and surfing news

SURFERS NEWS 2014 NR 1  

Surfers News, Vindsurfing, kitesurfing, SUP and surfing news