Tidningen Succé Nr4 April 2017

Page 13

SUCCÉ

Ditt ansvar som läsare Hörrni föräldrar. Ja för all del även du som inte är förälder. Måste vi sticka den tangentburna kniven i ryggen på varandra hela tiden med våra krav om att människan ska efterleva perfektionism? Jag tänker framförallt nu senast på Ebba Busch Thor och hennes inlägg på Instagram som fått ta emot kritik (kanske är det old news nu men hur som helst). En avståndsbild på hennes 2-åring i overall liggandes på marken med texten: ”Jag har valt att kalla detta foto: Stark vilja på parkering - scener ur en tvåårings liv”. Man ska då gärna tycka och tydligen även skriva hånfulla krönikor om att denna partiledare ”gör sig rolig på sitt barns bekostnad”. Hennes barn (vars ansikte förövrigt inte går att urskilja på bilden) som på en millisekund outas över nätet och dess näthatande troll. Analysen av rätt eller fel kan börja.

KANSKE VILLE Ebba Busch Thor efter en strid med en trotsig 2-åring, helt enkelt bara visa upp en vardag som inte är den perfekta babybilden med nyinköpta rosor hashtag så-söta-närde-sover. Kanske ville hon även visa något vi alla småbarnsföräldrar kan relatera till. Frustrationen. Nätet öppnar upp för fördomar, kritik och hat och självklart gör vi ett val varje gång vi trycker på publicera-knappen. Men sen måste ansvaret lämnas över till läsaren att förvalta. Det är liksom det som är hela stommen i ett öppet samhälle. Respekt för varandra.

Älskar jag inte mina barn för att jag inte publicerar dem på Facebook?

Hemskt för barnet? Blixtsnabbt börjar man fundera igenom sina tusentals inlägg på sociala medier. Vi har förvisso valt att inte publicera namn eller ansiktsbild på våra barn i några medier men nog fasen har jag väl ”gjort mig rolig på mina barns bekostnad” genom åren (om det nu är så det kallas). Är det inte bara sådant man gör ibland? Inte nödvändigtvis för att få feedback utan helt enkelt bara för att vi älskar våra barn hejdlöst och vissa saker kan vi bara inte låta bli att dela med oss av. När gråten av skratt från en vardagssituation knappas ned för att låta andra ta del av de livsnyfikna barnens fadäser. Eller när gråten av frustrationen i en specifik situation knappas ned bara av den enkla anledningen att som förälder få skriva av sig eller söka råd. VAR DET FEL?

nätvarelser. Vem är jag att döma vad andra människor väljer att publicera ur sitt privatliv? Jag kan bara tala för mina egna val och det, kan jag lova, har inte heller varit smärtfritt. Älskar jag inte mina barn för att jag INTE publicerar dem på Facebook? Det kommer alltid finnas folk som är av en annan åsikt än ens egen och som inte drar sig för att uttrycka dem. Framförallt om ditt föräldraskap.

självklart tänka både två och tre gånger innan man publicerar saker om andra och framförallt barn, men vi måste sluta gå runt och se varandra som onda

BO KLIMATSMART OCH ENERGIEFFEKTIVT I ETT NYTT A-HUS Alla hus som kommer från A-hus är energieffektiva och tillverkas både med hänsyn till miljön och din plånbok. Klimatsmart boende är viktigt för oss och innebär en lägre energikostnad och minskad miljöpåverkan.

A-HUS ERBJUDER Vi har ett brett hussortiment, allt från färdiga prisvärda koncept till mer kundanpassade hus.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta ditt drömhus! Charlotta E. Carlsson Auktoriserad trähussäljare lotta@a-hus.se 0703-09 59 65

JA, MAN BÖR

SOPHIA AHLIN

Vill du visa att ditt företag finns? Vill du synas i ett positivt, trovärdigt och lokalt media finns det inte så många alternativ. Kontakta oss på Succé så ser vi till att du får ut mer av din marknadsföringsbudget. Du når oss på 0708 935 835 eller info@succeblekinge.se. Besök gärna vår hemsida för mer information, www.succeblekinge.se.

Nr 02

KRÖ

2017

Februar

i

Succé

Karlskro

na/Ron

neby

www.su

cceb

lekinge

.se

NIK AN

Ett st ändig

WIDO:S

FRÅGEK ORS

Läm

t ja

na fö G reträd MELLO e...? Mås te bli p alla kä rogr amle ndisar dare? NIN

EN U N HYL I K OCH LAD ROC KPO Succé möter Tomas Ande rsson Wij

KAR

LSKRON

A Borg

mästare

gata

n 15 ;

0455

- 267

00 ; ww

w.sp

ecsa vers.se

ET

Ronnebygatan 49 Karlskrona, tel 0455-100 31 www.hoglands.nu

SID 13


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.