Tidningen Succé Nr8 Augusti 2016

Page 30

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO SUCCÉ

FOTO : TO NY FO RS BE RG

A HA NS EN FOTO: CH ARLOTT

1

Peter Christenson och Ola Berup Här har vi duon som tagit matchannonsering till en helt ny nivå. Inför FK Karlskronas hemmamatcher på Västra Mark kan men se filmer på Facebook med diverse annorlunda figurer och karaktärer. Vi vet inte om man kan kalla det för buskis precis men det är roligt och charmigt och definitivt ett nytt grepp inom fotbollsvärlden. Att deras filmer ses av så otroligt många bevisar att detta är en given dunder-succé!

2

Svenska fotbollsdamerna Bland de svenska deltagarna i senaste upplagan av de olympska sommarspelen var det definitivt damerna som utmärkte sig. Av dessa utser vi härmed fotbollstjejerna till det mest bragdliknande tilltaget. Aldrig tidgare har väl ett svenskt landslag bärgat ett så guldkantat silver...?!

3

Cirkuslandet på Barnens ö När såg man senast så många röda näsor på Stumholmen? Ön som förvandlades till barnens egen under sommarens Skärgårdsfest. Här passade de yngsta på att testa diverse cirkuskonster i det upprättade Cirkuslandet. Pengarna som lades på lösnäsor gick dessutom till ”Clowner utan gränser”. Cirkus är roligt!!!

4

Holkprojektet på Nicklastorp Under förra året ”sålde” Nicklastorp Golfklubb röda fågelholkar som sattes upp längs banan med ”köparens” namn på. Sedan skänkte man överskottet (drygt sex tusen kronor) till korttidsboende för barn och unga i Karlskrona Kommun. Snyggt NIGK! En extra succéeloge till Kaj Olsson och Christer Johansson som startade projektet.

5

Karlskrona Skärgårdsfest 2016 För fjärde året i rad hölls den succéartade festen i Karlskrona. För fjärde året i rad nu placerar den sig också på Succélistan. Vi håller vårt löfte att om den är lika bra som tidigare ska den ha sin fasta plats här. Så!

FIASKO Fortkörare i skolområden Motormännen har genomfört hastighetsmätningar runt om i Sverige och flest brott begicks i Karlskrona. Vid Sturköskloan körde fler än hälften för fort under dessa mätningar. Om man inte respekterar hastighetsbegränsningar där barn uppehåller sig, vad respekterar man då...?

Grattis Peter. Du och Ola toppar Succélistan! – Fantastiskt trevligt och oväntat, men väldigt kul! Hur föddes idén till att göra den här formen av matchannonser? – Allting började med ett aprilskämt som Micke ”Bävern” Johansson fyrade av i sin blogg den 1 april 2015. Då föddes Peters hörna, som består av en portion seriöst fotbollsfilosoferande kring FKK, kryddat med lite mer komiska, halvgalna tittarfrågor i slutet av intervjun. Micke, ansvarig för sociala medier i FKK, ville skapa intresse kring klubben och initierade då hörnan och en del spelarintervjuer på FKKs sida på FB. Året senare bollade Micke lite tankar med mig ang påannonsering av matcher och eventuella gäster. Valet föll då på Ola Berup, en gammal parhäst till mig, inte minst då som ”De Skalliga tvillingsystrarna från Schleswig Holstein” där vi dansar den mest icke-koreografiska balett du kan tänka dig. Det är ju rekordmånga som sett era filmer på Facebook. Hade ni väntat er det? – Ett tvärsäkert Nej! Helt otippat, men kul att folk har så taskig humor... En fråga som många ställer sig är ju; Är Ola ett språkgeni som kan så många olika språk - Eller...? – Ola är en grym naturbegåvning, MEN han är fullständigt oduglig på språk. Haha! Han och därmed jag, har inte en aning vad han pratar om, nonsensspråk, men det låter ju helt trovärdigt, då han äger den musikaliska accenten, intonationen, uttalet och flytet. Både hörnan och matchannonserna bygger på ren improvisation och sist men inte minst, vi har jädrigt kul, alla tre! Tack Peter. Vi ser fram emot fler ”hörnor” med Ola och dig!

Välkommen till oss på

KARLSKRONA Blåportsgatan · Tel 0455 - 38 80 00 KARLSHAMN Vekerumsvägen 3 - 5 · Tel 0454 - 38 80 00 Måndag - torsdag 9 - 18, fredag 9 - 17, lördag 10 - 13 www.jeppssons.se

SID 30


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.