Tidningen Succé Nr2 Februari 2016

Page 6

FOTO: HÅKAN LINDER

SUCCÉ

Välkommen till Millans Café! VI FINNS MITT PÅ STORTORGET I MILITÄRHEMMETS FASTIGHET

SALLADSBUFFÉ kl 11 - 14

Inget nytt i mello-bubblan

Rosa, Lina, Mimmi, Madeleine och Linda

Samir och Victor kickar igång festivalen med årets sommarplåga. Sen en klassisk ”startnummer 2-låt” som i år tilldelats Pernilla Andersson och därefter är vi igång. En svängig country, lite rap, ett dödslyft. En skräll, en schlagerkatastrof, transor, ja allt är som vanligt i bubblan.

HOS OSS ERBJUDS BL A: · Kroppkakor från Skeppsgossen ·Torsdagar: Ärtsoppa · Toast ·Hemgjorda smörgåsar · Varmkorv ·Salladsbar AVHÄMTNING: · Räkmackor · Baguetter · Frallor

· Kroppkakor · Sallader m.m

· Gym · Relaxavdelning med dusch och bastu · Sittgrupp för 8 personer

OBEGRÄNSAD SURF & GRATIS WIFI CAFÉ MED LEK OCH PYSSELHÖRNA · Samlingsalar för upp till 150 personer · Sammanträdesrum · PC-kanon · Trådlöst Internet Öppet: Mån - tors 8 -18 · Fre 8 -16 Stortorget 1, Karlskrona · Tel: 0455 - 142 35 www.militarhemmet.se

Köp tomt och hus i centrala Öljersjö och få braskamin på köpet!

LB Optimal 113

LB Optimal 148

LB Optimal 134

LB Optimal 108

Bygg ditt hus i centrala Öljersjö som har bra förbindelser till bl.a. Karlskrona centrum. Välj bland många husmodeller i vår LB Optimal serie.

Contu ra braska min på köp et! *

Du får tomt, hus och totalentreprenad till ett riktigt förmånligt paketpris.

* gäller t.o.m 28/2 2016 eller vid slutsålt. Går ej att kombineras med andra kampanjer.

SID 6

melodifestivalen. Rubrikerna nådde inga gränser. Stackars Anna instängd på sitt rum en hel natt. Endast ett ensamt instagraminlägg var livstecknet från Anna ut till omvärlden. En bild på henne själv. Inzoomade bröst, sexigt spetslinne och sminkad plutmun med orden ”känns som att jag har konstant svårt att andas & som att mitt hjärta har kramp. Jag har kämpat & jobbat så hårt för detta. Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så här, så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa trots att jag har pyjamas, frottémorgonrock, raggsockor & ligger under dubbla täcken i mörkret, med tvn tyst på ~ för sällskap!” (Ja, beskrivningen stämmer inte riktigt med bilden, jag vet! Se bilden på Annas Instagram ”annatoledanobook”) I DET LÄGET VILLE jag bara skrika Anna! WOMEN UP!. Detta duger inte. Du är en förebild för unga kvinnor! Om... inte alltihopa är uppgjort? Hmmm. För vad hade egentligen hänt om Anna tävlat? Hade hon kommit sist? Risken var rätt stor. Istället fick hon hela Sveriges sympati och hennes låt kommer spelas resten av sommaren. Värt att fundera på. Förlåt mig Anna. Du är säkert en fantastisk person. Men något gick väldigt fel i år. Och det kommer spekuleras om detta tills du firar ytterligare 30 år som artist. Jag lovar.

gången släppte klippet på sin webbsida under torsdagen tog det inte många sekunder innan fans runt om i Europa kunde känna igen bidraget. Det måste väl ändå betyda något? Men regler är regler. Sagt och gjort Anna Book är diskad från att tävla i

NÄR SVT FÖRSTA

SOPHIA AHLIN SCHLAGERKÄNNARE

För mer info och personligt utformad kalkyl, kontakta Ameli på 0708-44 46 85.

LB-Hus Karlskrona Ameli Ahlgren 0708-44 46 85 www.lbhus.se

Den där önskan om att mötas av något nytt i mello var därmed förgäves. Men kanske kan vi ana en liten uns av framtidsplaner då programledarna är väldigt fokuserade på att det i år är 15 år sen de började sin turné och vill knyta ihop säcken. Hoppas kan man alltid. MEN….DE STORA rubrikerna hittills i år har naturligtvis handlat om Anna Book. Stackars stackars Anna Book som blev diskad två dagar innan hennes stora ”comeback”. Den första frågan jag ställer mig är; ”Comeback”??. Har hon redan glömt att hon ställde upp i melllo 2007? Vet hon inte att det är hennes fjärde bidrag i melodifestivalen? Anna verkar snarare göra comeback hela tiden i olika former och olika program. HELA TORSDAGENS REP ägnades åt att fälla tårar kring hur fantastiskt det var att få vara tillbaka i melodifestivalen 30 år efter ABC. Sen kom beskedet. 15 minuter innan den stora kommunfesten i Göteborg skulle inledas och skaldjur och champagne skulle flöda kallade SVT till presskonferens. Det visade sig att Annas låt redan tävlat i Moldavisk uttagning med annan text och även varit publicerad på nätet. Då till fråga nummer två. Hur kan både SVT och upphovsmän totalt missa att låten legat på youtube sen TVÅ ÅR tillbaka. Tillåt mig vara skeptisk, eller åtminstone väldigt överraskad över hur detta överhuvudtaget kan vara möjligt. Finns det inte appar som kollar sånt där nuförtiden?

Sophia Ahlin är ett lokalt ansikte i Blekinge, aktiv entreprenör och politiker. Men Sophias lite annorlunda intresse för Melodifestivalen började redan som 7-åring och sen 2006 har hon åkt med Melodifestival-turnén som expertkommentator för både radio, TV, web och tidningsmedia. Hon är även aktiv i OGAE Sweden som är den svenska organisationen för Eurovision-fans. I år gör Sophia sitt 11:e år som ”schlagerexpert” och vi är extra glada att hon vill tillbringa detta året med oss och som krönikör i Tidningen Succé. Häng med henne ända till finalen!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.