Tidningen Succé Nr01 Januari 2016

Page 22

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO SUCCÉ

1

Maria Petersson Tjejen bakom Tomteakuten i Karlskrona som såg till att barn som inte kunde räkna med ett besök av tomten fick det iallafall. Genom insamligar av både pengar och paket såg man till att bland annat ensamkommande flyktingbarn fick julklappar på julafton. Vi visste det! Tomten är en kvinna!

2

Winter Classic Örlogsstaden HK Admirals ställde till med en riktig folkfest när man spelade hockeymatch på Borgmästarefjärden mitt i Karlskrona. Häftigt med alla hockeyprofiler och häftigt att se hockey på naturis! Var detta första Winter Classic någonsin i stan? Vi hoppas inte det var den sista i alla fall! Ren Succis!

3 4

Izza Aronsson Det är här en av de största naturbegåvningar vi sett när det gäller digital fotografering. Uppe på det så är hon tveklöst den mest energiska fotograf vi sett! Någon som undrar varför Izza fotar åt oss på Succé ibland...?

5

Svenska Pride Den nyligen bildade föreningen som ska verka som en paraplyorganisation för alla sveriges lokala Prideföreningar. I styrelsen finns Karlskronas egen Pridegeneral, Sophia Ahlin som lovar att nu blir Pridefestivalen både bättre och större. Vi tycker det räcker med att säga succé...!

Fackförbundet Kommunals ledning Oj! Den här gången fanns ingen konkurrens om Fiaskoplatsen. Fullt förståligt förstås. Vad är det som gör att man inte förstår att man representerar medlemmar? Alltså andra människor än en själv? Nej, byt ut eller varför inte - Lägga ner...?

Hur fick du idéen till Tomteakuten? – Jag lyssnade på P3 där en man från Göteborg berättade på nyheterna att i år skulle hans dotter fira jul med sin mamma. Eftersom han då blev själv ville han istället åka ut och tomta för andra barn. Så inspirationen kom därifrån kan man säga. Jag ringde upp min vän Matz Arnström och frågade om han ville haka på. Det ville han! Hur många var ni som jobbade med Tomteakuten på julafton? – Vi var faktiskt fyra stycken totalt. Som sagt Matz och jag. Sedan hörde Mikael Engvall av sig till mig och undrade om det var något han kunde bidra med, så blev han en tomte också. Sedan tyckte Mikaels bror Manoli detta var en kul ide och hängde med han också.

Facebookgruppen Stöd Rektor Johan Sidan som skapades för att stödja rektor Johan Johansson rehabilitering. Ett tilltag som räcker väl för en plats på succélistan. Vill du hjälpa tar du dig till Facebook och letar upp ”stodrektorjohan”. Gilla och bidra gärna med vad du kan och vill.

FIASKO

Grattis Maria. Du toppar Succélistan! – Tack! Vad roligt att höra!

Vet du ungefär hur många barn ni besökte totalt? – Cirka 85-90 stycken blev det nog totalt. Verkligen helt underbara barn allihopa! Hur ser det ut nästa jul? Kommer du att genomföra Tomeakuten då också? – Ja, det tror jag nog. Om Matz och Mikael är på vill säga! Vill tillägga till alla er som vill göra något för andra men inte tror att ni kan eller inte känner att just ni är den som vågar eller borde: Just do it! Ni kommer inte ångra er och allting behöver inte bli perfekt. Man lär sig på vägen. Någonstans måste man ju börja och varför? Jo, för att det känns så jävla bra! Ok - Tack Maria!

Välkommen till oss på

KARLSKRONA Blåportsgatan · Tel 0455 - 38 80 00 KARLSHAMN Vekerumsvägen 3 - 5 · Tel 0454 - 38 80 00 Måndag - torsdag 9 - 18, fredag 9 - 17, lördag 10 - 13 www.jeppssons.se

SID 22


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.