Tidningen Succé Nr10 Oktober 2015

Page 22

BILEN

Grymt bra, bekväm och snygg! Vi har ofta förväntningar och de graderas efter både pris och märke, en dyr bil och ett känt märke skapar oftast höga förväntningar. Jag tror att det är så de flesta människor fungerar, för när jag kliver in i Mercedesen så har jag ganska höga förväntningar. Det ska bara vara grymt bra, bekvämt och snyggt. Mercedes GLC är en komplett kompaktsuv och ersätter den tidigare modellen G LK. Den är betydligt mjukare i linjerna och bra mycket snyggare än föregångaren med sitt ganska kantiga yttre. Den är dessutom större trots att den har bantats med 80 kilo mot den tidigare modellen. I förarmiljön är komforten precis lika bra som man förväntar sig att den ska vara i en ny Mercedes. SÄTENA GÅR ATT anpassa precis som man vill ha dem, här kan du även reglera sittdynans längd. Smart. Jag gillar särskilt att växelväljaren sitter vid ratten, det finns ju ingen anledning att stjäla utrymmet på mittkonsolen med en växelspak. På mittkonsolen sitter reglage och touchkontroller med snabbkommandon för 7 tumsskärmen och där finns även förvaringsutrymme som är lättillgängligt.

hela 550 liter och i baksätet kan nu även lite längre personer sitta bekvämt. Det är något med växellådor, de kan vara grymt störande eller så är de så omärkliga att man inte märker det. Mercedes egenutvecklade niostegs automatlåda flyter på som ett rinnande vatten och bilen går tyst, väldigt tyst. Det är oerhört mycket trivsammare när du inte hör några som helst motorljud.

Den analoga klassiska klockan, som jag tycker är en självklarhet i en merca. Den ska liksom bara vara där men… men den finns som tillval! MERCEDES GLC ÄR ingen jättebillig bil men du får vad du betalar för! Givetvis finns det undantag men det ligger nog en hel del i det. För övrigt, att köra runt i en gammal bil idag med de utsläpp det innebär anser jag vara ett rent miljöbrott. Sveriges bilpark är en av de äldsta i Europa och behöver moderniseras, ett sätt är kanske att höja skrotbilspremien? Jag blir alltid oerhört förvånad när någon säger sig måna om miljön och därefter kör runt i en gammal bil som spottar ut avgaser.

BAGAGEUTRYMMET ÄR

görs på speciella banor, alpvägar eller speciellt anpassade vägar. Där har jag aldrig varit och kört någon bil, så jag blir en aning fundersam på hur nära sanningen man kommer. Den där släta fina asfalten får vi nog se i stjärnorna efter! Hur som helst, den här bilen har faktiskt allt du kan önska dig. Men någonting fattas, jag kollar extra på panelen och visst saknas det något!

EVA MELLQVIST FOTO: ROLAND LUNDGREN

DE FLESTA BILTESTER

SID 22

VD Magnus Klasson på Råbergs bil var väldigt nöjd med premiären av nya GLC.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.