Claessonkök - Katalog 2022

Page 1

kök från södra Dalarna


Hantverk från Claessonkök


VI HJÄLPER DIG ATT SKAPA ett kök som verkligen fungerar Ett riktigt kök, ett vackert kök av hög kvalitet. Med gedigna stommar, luckor och lådor. Det får du som satsar på ett kök från oss. När du först kommer till vår eller någon av våra partners utställningar möts du av kunniga, erfarna och engagerade människor som brinner för inredning och design. Vi är experter på att utforma genomtänkta lösningar. Du får hjälp hela vägen, från start till mål. Inredaren tar noga reda på hur du vill att ditt kök ska se ut och vad du behöver - i utställningen eller hemma hos dig. Eftersom våra kök är genuina hantverk tillverkas det först när du har bestämt dig för just ditt kök. Därefter går din beställning till vårt snickeri i Krylbo, södra Dalarna. I snickeriet produceras köket av våra erfarna, kunniga snickare och målare. Som kund hos oss har du många valmöjligheter och det du ser i denna katalog är bara smakprover på några grundutföranden. Tänk på att vi lätt kan ändra material, färg, mått och andra detaljer enligt ditt önskemål. Tycker du att det är svårt att bestämma dig, så hjälper våra inredare dig och lotsar dig genom vårt sortiment utifrån den stil och de funktioner som du önskar. Varmt välkommen till Claessonkök!VÅRA FYRA KÖKSSYSTEM Trender kommer och går, men traditionellt hantverk och funktionell design består. Köket är en central plats och utgör en viktig del i din bostad. Vi tror på lång hållbarhet, traditionell teknik och gediget hantverk ner på detaljnivå. Ditt köket bör återspegla bostadens själ och harmoniera med övrig miljö och omgivning. Från första skissen/ritningen sätter du som kund din personliga prägel på ditt kök. Claessonkök erbjuder fyra olika system i hur vi bygger våra stommar och skåp. Läs mer om utanpåliggande, överfalsat, S 19 och innanförliggande stommar på de kommande sidorna.


Soilid


Utanpåliggande Här ligger luckor och lådor utanpå stommen. Du ser varken stomme eller gång järn. Detta sätt att bygga kök på är vår grundpelare, så har vi g jort sen begynnelsen och det kommer alltid finnas kvar.

Milano

Dessa kök är våra mest sålda och här är du helt fri att skapa vilken stil på köket som önskas. Alltifrån det mest stilrena och minimalistiska, till det mest rustika eller romantiska med massor av snickarglädje. I de utanpåliggande köken finns hela vårt register av luckor att välja mellan.

Solid


Överfals Överfalskök – där halva luckan går in i stommen medan andra halvan ligger utanpå, en så kallad överfalsning. Detta inger en något nättare, men fortfarande gedigen känsla, med synliga gångjärn och stor öppningsvinkel. Stilen var dominerande under 40, 50 och 60-talet och passar utmärkt i bostäder från den tidseran, men även i äldre hus och lägenheter. Och varför inte i nyare med nostalgisk touch?


Vika


S 19 Vår nya köksstomme S 19 är en hybrid mellan utanpåliggande och innanförliggande men med ett lite lättare formspråk och dolda skarvar mellan stommarna. Beroende på vilken lucka och vilka detaljer som väljs, kan du skapa alltifrån ett sparsmakat stilrent kök till ett kök med anor från förr.

Elegant


Single


New England


Innanförliggande Innanförliggande – där luckor och lådor ligger i liv med stommen. De synliga gång järnen framhäver och förstärker den traditionella stilen och skapar en rustik känsla. Med inspiration hämtad från slott och herrgård ger det karaktären och känslan av ett platsbyggt kök från början av förra århundradet, men naturligvis tillverkat med modern precision och teknik. De innanförliggande köken kan med fördel monteras med utanpåliggande ”hussockel” vilket ytterligare förstärker den klassiska känslan.

Tidlös herrgårdskänsla


Vårt hantverk - vår stolthetEtt urval av våra luckor

EKERÖ CLASSIC Enkelt, genuint och med genomarbetade detaljer. Det är lätt att förstå varför Ekerö har blivit vårt mest populära och sålda kök. Ofta handmålas luckan, med ett slutresultat som blir mycket vackert och hållbart. I alla våra kök är måttstandarden genomtänkt med lägre socklar och högre stommar. Detta ger dig praktiska och utökade förvaringsmöjligheter.VIKA En traditionell ramlucka i klassisk stil med en välvd innerprofil. Ett kök som efterfrågas av såväl de som bygger nytt i traditionell stil och de som renoverar i ett äldre hus och vill behålla den klassiska stilen. Vika tilltalar dem som vill skapa det tidlöst lantliga köket, eller kanske den som renoverar sin vackra 40-talsvåning.
NEW ENGLAND Att New England-stilen tilltalar oss nordbor är inte så konstigt eftersom den är lätt att kombinera med våra egna sparsmakade inredningsideal. Ramluckan som är strikt och rak i i sin utformning har ingen inre eller yttre profil och fyllningen är helt slät. Lägg märke till den vackra hyllan under skåpen. En detalj som ger tankar om anor från förr. De beslag du väljer ger karaktär åt luckorna och kompletterar stilen på hela köket.

Sinkade lådor - äkta trä


DALARÖ En gedigen ramlucka med en tidlös fasad profil och slät fyllning. Fasningen i ramen skapar ett fint djup som ger ett rustikt intryck. Här i en vacker miljö i ett överfalsat kök med detaljer som ger en lantlig atmosfär.Det är omtanken för detaljerna som är Claessonkök
KRYLBO 32 Med raka linjer och räta vinklar är Krylbo 32 en modell med attityd. En rustik och sparsmakad lucka på temat naturmaterial där vårt hantverk verkligen kommer till sin rätt. På bilden är den fanerade luckan i ytbehandlingen rökt ek. Greppet är integrerat och helt dolt. Här i kombination med den släta luckan Solid Fanér i täckmålad ask.

Vackra detaljer


MÖJA Möja har en tunn ramlist med en slät fyllning. Designen är tidlös och sparsmakad med raka linjer. Här i ljustonad ask med vacker bänkskiva i sten - helt i harmoni med den nordiska stilen. Modern men samtidigt klassisk design. Möja upplevs som lätt med eleganta linjer. Passar i både nyare och äldre bostäder. Ett säkert kort som håller över tid.

Skandinaviskt ljus
Vackra linjer HOVNÄS Modernt och avskalat. Lådlinje med infällda grepp som skapar ett sparsmakat och stilrent intryck. Generösa lådor för dig som vill få bort de flesta överskåpen. Öppna hyllplan förmedlar ett luftigt och lätt intryck. Ett vackert kök i gedina material som kommer att åldras vackert.


Lorem ipsum

Fabriksgatan 2, 775 54 Krylbo, 0226- 618 20, claessonkok.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.