Stila inspirationsmagasin 2022 - Indvendig solafskærmning

Page 1

PERSONLIGE GARDINLØSNINGER Skræddersyet til dig og dit hjemOm Stila

2

Leverum

4

Soverum

22

Tr e n d : A C o l o u r f u l F r a m e

28

Arbejdsrum

38

Legerum

46

Baderum

54

Guides

64

Kontakt

71


STILA - OM STILA

Dupli gardin, 52546 Priser fra 1.904 kr. (60 x 80 cm)


2

OM STILA

IKKE TO HJEM ER ENS Vi ser og oplever alle vores hjem forskelligt ud fra de minder og drømme, vi har til det. Der er dog én ting, der er fælles for vores hjem – uanset om du bor i en stor, nybygget villa, i en gammel lejlighed eller i et frirum skabt på kærlighed og kildevand. Det skal kunne rumme vores liv. Hos Stila handler solafskærmning derfor ikke om vores udvalg. Det handler om dig og det liv, der leves i dit hjem. Vores løsninger er af dén årsag altid skræddersyede, så vi med materialer, funktioner og udtryk kan understøtte dit liv og dine behov – hvad enten du søger solstrålerne eller mørket, så har vi en løsning til dig. Vores gardinstylister glæder sig til at hjælpe dig med at finde den perfekte løsning til dit hjem – og ikke mindst guide dig gennem vores mange muligheder af genanvendte materialer og tekstiler, elektriske løsninger samt utallige farver og teksturer, som alt sammen kan medvirke til at skabe den løsning, du drømmer om. Rejsen starter her – med dette inspirationskatalog i hånden. Her kan du rum for rum dykke ned i en række forskellige hjem og deres personlige løsninger fra Stila. Du finder tilmed en artikel om en trend til vinduet, som du kan få inspiration til. Og når du har sporet dig ind på, hvad det er for et udtryk og funktion, du drømmer om, kan du bruge gardin- og farveguiden i slutningen af kataloget. Her vil du blive klædt godt på til at bestille materialeprøver og det videre forløb med én af vores dygtige gardinstylister. Lad drømmene starte.

Teamet hos Stila Danmark


STILA - LEVERUM


4

Leverum Her finder du inspiration til, hvordan du kan indrette dit leverum med forskellige gardinløsninger.


STILA - LEVERUM

Dupli gardin, 52574 Priser fra 1.904 kr. (60 x 80 cm)


6

LEVERUM

HJEMMETS HJERTE Vi spiser, snakker, slapper af og griner her. I leverummene, hvor hverdag og fest udfoldes. I nogle hjem er leverummet en afsides krog til ro og nærvær, mens det i andre hjem er centralt placeret og rummer både madværksted, spiseplads og hyggekrog. Vores forskellige gardinløsninger kan hjælpe dig med at skabe netop den stemning for leverummet, du ønsker – og byder samtidig på et væld af underliggende funktioner. Fra varmeregulering og lydabsorbering til mørklægning og automatisk justering. Vi har den løsning, der passer til dit liv og leverum.


STILA - LEVERUM


8

Plisségardin, 41515 Priser fra 1.353 kr. (60 x 80 cm)


STILA - LEVERUM

Dupli gardin, 52531 Priser fra 1.792 kr. (60 x 80 cm)

LEBEN UDEN STØJ Har du problemer med forstærkende støj i dit leverum? Vi har udviklet en række tekstiler, der er lydabsorberende og derfor kan være med til at skabe et behageligt lydniveau i rummet. I vores gardinguide kan du se en oversigt over, hvilke typer af gardiner du skal være på udkig efter, hvis du ønsker en lydabsorberende effekt.


10

Plisségardin, 41573 Priser fra 1.415 kr. (60 x 80 cm)


STILA - LEVERUM


12

Plisségardin med fri parkering, 41556 Priser fra 1.754 kr. (60 x 80 cm)


STILA - LEVERUM

Plisségardin, 41573 Priser fra 1.415 kr. (60 x 80 cm)


14

EN BEHAGELIG TEMPERATUR Nogle rum kan hurtigt blive overophedet, når solens stråler danser smukt ind ad vinduet. Vores gardiner kan derfor fås i nogle tekstiler, der er både kulde- og varmeregulerende. Udover at holde varmen ude, når solen er på spil, kan de også holde frosten for døren, når den trænger sig på – og dermed være med til at spare på varmeregningen og CO2 udslippet. I vores gardinguide finder du en oversigt over, hvilke gardintyper der tilbyder dette.

Plisségardin, 41573 Priser fra 1.415 kr. (60 x 80 cm)


STILA - LEVERUM

Refashion rullegardin, 53035 Priser fra 1.063 kr. (60 x 80 cm)


16


STILA - LEVERUM

Duo Roller, 32042 Priser fra 2.973 kr. (60 x 80 cm)


18

Alle vores løsninger bliver skræddersyede til det enkelte hjem, og derfor kan du også få vores gardiner i netop de mål, dine vinduer har. Om de er brede, høje, runde eller trekantede, er placeret på skråvægge eller går om hjørner, så skræddersyer vi dem til dine behov.


STILA - LEVERUM

Rullegardin med træbundliste, 53055 Priser fra 1.327 kr. (60 x 80 cm)


20

Rullegardin med træbundliste, 53055 Priser fra 1.327 kr. (60 x 80 cm)

ELEKTRISK BETJENING Alle vores gardiner kan udstyres med motor, så det er muligt at justere dem på afstand. Dette er i særdeleshed ideelt, hvis du har et rum med høje vinduer, skråvinduer – eller hvis du blot ønsker at kunne trække dine gardiner for uden at rejse dig fra sofaen. Du kan læse mere om vores elektriske gardiner og app-styring på Stila.dk.


S T I L A - S OV E R U M


22

Soverum Her finder du inspiration til, hvordan du kan indrette dig med skræddersyede gardinløsninger i dit soverum.


S T I L A - S OV E R U M

S OV E R U M

VORES ”HELLE” Det er her, vi lader op. Her vi bearbejder dagens indtryk og gør os klar til næste dags oplevelser. Det er derfor vigtigt at rummet indfrier vores behov for ro og tryghed, så der opstår en følelse af et “helle”, når vi lægger os i sengen. Vores skræddersyede gardinløsninger byder på et væld af funktioner, der kan indfri disse behov – fra 100 % mørklægning og varmeregulering til mulighed for automatisk oprulning, når fuglenes kvidren skyder dagen i gang.


24

Dupli gardin, 52664 Priser fra 1.792 kr. (60 x 80 cm)


S T I L A - S OV E R U M

MØRKLÆGNING Mange af vores gardinløsninger fås i materialer, der kan skabe fuldstændig mørke i rummet, når lyse sommernætter eller belysning udefra forstyrrer den gode nattesøvn. Fortæl os endelig om dit behov for dette, når du skal bestille materialeprøver. Så sender vi dig et udvalg af smukke tekstiler, der holder soveværelset mørkt – når du ønsker det.

Dupli gardin med fri parkering, 52638 Priser fra 2.492 kr. (60 x 80 cm)


26

Dupli gardin med fri parkering, 52638 Priser fra 2.492 kr. (60 x 80 cm)


S T I L A - S OV E R U M

Rullegardin med kassette og alu bundliste, 53262 Priser fra 2.044 kr. (60 x 80 cm)

SMART HOME Det er muligt at tilkøbe automatisk kontrol til alle vores gardinløsninger. Med TaHoma® Smart Home kan dine gardiner selv justere sig efter sollys og dagsrytme – og kontrolleres med app og stemmenstyring sammen med resten af dine Smart Home-løsninger. Er du på farten, kan du sågar via app’en styre dine gardiner, så de trækkes fra, når du er på vej hjem. Er du nysgerrig på at høre mere, så læs mere på Stila.dk.


28

TREND

A COLOURFUL FRAME

En særlig trend, der leger med farver i en helt ny konstellation, har ramt de skandinaviske hjem. Her kan du læse om den nye trend, hvor vinduet bruges til at få farver ind i hjemmet. Du finder desuden fem gode råd fra indretningsstylist Pia Bresling til, hvordan du selv kan kaste dig over trenden derhjemme.


STILA - TREND

Skal det være Tidløs, Sweat Peas eller måske Tabby Brown? De seneste år har utallige farveprøver indtaget vores hjem. Farver er nemlig blevet en stor del af indretningen, og beslutninger om nuancer til vores leverum er blevet ligeså vigtige som valg af elementer til køkkenet. Det er primært væggene, der bliver klædt i forskellige nuancer, men senest har også malede lofter og paneler været på alles læber. Nu har trenden spredt sig til en helt særlig flade i hjemmet, som ofte bliver overset i indretningen, nemlig vinduet. Her bliver farvene sat i spil på en helt ny måde, da lyset fra vinduet er med til at gøre nuancerne levende. Vi zoomer ind på trenden og giver dig nogle gode råd til, hvordan du selv kan integrere den i din indretning. FA R V E R E R E N V I G T I G D E L AF INDRETNINGEN

Der er en grund til, at farver igen har gjort sit indtog i vores hjem og er blevet et must, når vi skal i gang med indretningen. Farver kan nemlig – som intet andet – være med til at skabe en særlig stemning i rummet. Om du har brug for ro og velvære, eller om du ønsker et inspirerende og levende rum, så kan den rette farve skabe den stemning, du søger til dit hjem. Samtidig kan en farve være med til

at understrege møbler, øvrige elementer og interiør i hjemmet, ligesom den kan være med til at binde dit hjem sammen. Farver er derfor ikke til at komme udenom, når vi snakker indretning i dag. V I N D U E T S O M E N FA R V E R I G R A M M E

Den nyeste trend indenfor indretning er, at vinduerne bruges som en flade til at få farver ind i boligen. Stort set alle rum har vinduer, og i mange nybyggede boliger har vinduet en helt central og dominerende rolle og kan være det første, øjet ser. Det er derfor en flade, der er svær at komme udenom, når det kommer til indretning. Samtidig kan lys og farver noget helt særligt sammen, og derfor er vinduet nu også blevet det, vi taler om, når vi skal have farver ind i vores hjem. Det kan dog være svært at bruge vinduet aktivt i indretningen, så det hverken skærmer eller forringer lyset udefra. Derfor vælger de fleste anonyme, funktionelle gardiner til vinduet, så de nemt kan gemmes væk og ikke tager for meget opmærksomhed fra rummet – men det behøver du ikke længere.


30

Pia Bresling er indretningsstylist og ejer af Libre Studio. Herfra rådgiver hun kunder til, hvordan de med teksturer, farver og former kan indrette stemningsfulde hjem. Hun tilbyder desuden at stå for hele indretningen – fra blankt lærred til indflytningsklart hjem. Persienne 25 mm, 16172 Priser fra 1.189 kr. (60 x 80 cm)


STILA - TREND


32

EN KLASSIKER I ET VÆ L D A F FA R V E R

Persienne 25 mm, 16174 Priser fra 1.347 kr. (60 x 80 cm)

Her kommer en særlig klassiker i spil; persiennen. Den kan nemlig noget helt særligt i kombination med farver. Persiennen er skabt af et lag af lameller, som er fleksible og derfor konstant kan ændre udtryk i takt med vores behov. Ved at åbne lamellene kan du skabe et magisk samspil mellem farver og naturligt lys, der kan smitte af i hele rummet. Samtidig er det muligt at skrue op og ned for det farverige element i rummet ved at hejse persiennen op og ned – og du kan dermed ændre udtryk og stemning derhjemme, når du ønsker det. Hos os finder du persienner i over 100 forskellige farvenuancer, så du kan finde den, der passer bedst til dit hjem.


STILA - TREND

GODE RÅD FRA INDRETNINGSSTYLISTEN

Har du fået mod på og lyst til at kaste dig over den nye trend, så læs med her, hvor indretningsstylist Pia Bresling deler sine fem bedste råd til, hvordan du selv kan skabe farverige vinduer derhjemme.

“Enhver indretning starter med at beslutte sig for, hvad det er for en stemning, man ønsker at skabe i rummet” Sådan lyder det fra Pia Bresling, der gennem sin virksomhed Libre Studio har indrettet et væld af boliger og rådgivet en masse kunder omkring indretning af deres hjem – og hvordan netop farver kan være med til at skabe en helt særlig stemning i rummet. 1. Vælg nuancer fremfor farver. Dyk ned i de forskellige nuancer af farver, der findes, når du skal vælge farver til dit hjem. En klassisk hvid findes f.eks. i et utal af knækkede toner, som

kan skabe alt fra en kølig, herskabelig stemning til en varm følelse af velvære – og de samme spektre har alle andre farver. 2. Tone-i-tone skaber ro. Ønsker du at skabe en rolig fornemmelse i rummet, kan du arbejde med at skabe en rød tråd mellem farven i vinduet og farven på væggen eller i loftet. På den måde understreger du den stemning, du ønsker at skabe, og det gennemførte udtryk vil give en helt særlig ”hotel-følelse” i hjemmet. 3. Brug lyset udefra til at gøre farverne levende. Du behøver ikke at have trukket persiennen helt op for at bruge lyset udefra bedst muligt. Åben i stedet lamellerne, så du lader lyset flyde ind mellem dem. Derved vil du opleve, hvordan farverne bliver gjort levende, og hvordan lyset spreder sig på smukkeste vis rundt i hjemmet.


34

Persienne 25 mm, 16196 Priser fra 1.189 kr. (60 x 80 cm)


STILA - TREND

4. Brug kontraster til at fremhæve detaljer. Vær ikke bange for at kaste dig ud i en kontrastfarve til din persienne. Det vil fremhæve vinduet og skabe et blikfang, som leder alle øjne mod lyset. Kontrastfarven vil ligeledes spredes ud i hjemmet, når lyset udefra indtager boligen. 5. Prøv farven af, inden du beslutter dig. Det er vigtigt, at du finder ud af, hvordan nuancen ”opfører” sig i det specifikke rum og vindue, og hvordan den skifter udtryk i takt med dagens gang. Det er først, når du har afprøvet det, at du kan finde det helt rigtige farvevalg til dit hjem.


36

Persienne 25 mm, 16172 Priser fra 1.189 kr. (60 x 80 cm)


STILA - TREND

Persienne 25 mm, 16200 Priser fra 1.189 kr. (60 x 80 cm)


38

Arbejdsrum Her finder du inspiration til, hvordan du i arbejdsrummet kan have forskellige skræddersyede løsninger til vinduet.


STILA - ARBEJDSRUM

ARBEJDSRUM

HJEMMETS ARBEJDSPLADS Hjemmearbejde og hjemmeliv. To ting, der de seneste år er blevet forenet på godt og ondt i vores hverdag. Her skal du kunne tænke strategiske tanker, skabe store ideer og udfolde dine rutiner. Om det er et hjørne i leverummet eller et særskilt kontor i hjemmet, der huser din arbejdsstation, så finder du hos os de gardinløsninger, der kan være med til at gøre rummet til et dejligt sted at være – også når solen står insisterende ind ad vinduet og hiver i længslen for at komme ud.


40

Dupli gardin, 52584 Priser fra 1.596 kr. (60 x 80 cm)


STILA - ARBEJDSRUM

Plisségardin, 41531 Priser fra 1.353 kr. (60 x 80 cm)

Lamelgardin, 15222 Priser fra 1.353 kr. (100 x 100 cm)

TRANSPARENS Vi har udviklet særlige materialer til vores gardiner, der gør det muligt at få udsigt og lys ind ad vinduet – og samtidig skærme for nysgerrige blikke og varme solstrejf udefra. Du er altid velkommen til at kontakte os for at få hjælp til at finde det transparente materiale, der passer bedst til dit hjem og arbejdsliv.


42


STILA - ARBEJDSRUM

Persienne 50 mm, 16183 Priser fra 1.514 kr. (60 x 80 cm)


44

Persienne 50 mm, 16183 Priser fra 1.514 kr. (60 x 80 cm)

STRUKTUR OG KVALITET For os handler kvalitet om holdbarhed og lækre materialer. Derfor finder du også vores gardintyper i et væld af forskellige strukturer. Grove strukturer kan skabe en helt særlig taktil fornemmelse, der emmer af kvalitet, mens de fine strukturer skaber en lethed til rummet. Husk at opleve dine favoritfarver i forskellige strukturer – og find frem til den, der passer bedst til dit hjem.


STILA - LEGERUM


46

Legerum Her finder du inspiration til, hvordan du kan fuldende børnenes rum med fine og praktiske gardinløsninger.


STILA - LEGERUM

LEGERUM

GRIN OG GODNAT Her skal du blive indbudt til at lege, slappe af og falde til ro. Børnenes værelse er et sted med mange funktioner, men ét formål; at være barnets sted. Hos os har vi udviklet tekstiler skræddersyet til børnenes rum. De kan lukke lyset ude, skabe en hyggelig atmosfære – og så passer de på os og naturen. Lad legen begynde!

Træpersienne, 16287 Priser fra 2.673 kr. (60 x 80 cm)


48

Persienne 50 mm, 16238 Priser fra 1.634 kr. (60 x 80 cm)


STILA - LEGERUM


50

Dupli gardin til ovenlysvindue med sidelister, 52652 Priser fra 2.700 kr. (60 x 80 cm)

GENANVENDTE TEKSTILER Vi er hele tiden på udkig efter miljøvenlige tekstiler til vores gardinløsninger. Lige nu byder vores kollektioner blandt andet på tekstiler, der er baseret på plastik fra havene, overskydende materialer fra modeindustrien og brugte vandflasker – og vi er hele tiden på udkig efter nye muligheder for at passe bedst muligt på vores jord.


STILA - LEGERUM

Rullegardin, 53212 Priser fra 1.449 kr. (60 x 80 cm)

MØNSTERMAGI Du kan få vores skræddersyede gardinløsninger i et væld af farver, teksturer – og sågar mønstre. Om du er til afdæmpede detaljer eller finurlige illustrationer, så er der et gardin til dit hjem og den stemning, du ønsker, at rummet skal have. Du kan se vores udvalg af gardiner med mønstre på Stila.dk.


52

Rullegardin, 53212 Priser fra 1.449 kr. (60 x 80 cm)


STILA - BADERUM


54

Baderum Her finder du inspiration til, hvordan du kan skabe privatliv på badeværelset med solafskærmning, der er tilpasset dig og dine behov.


STILA - BADERUM

Plisségardin med fri parkering, 41573 Priser fra 1.816 kr. (60 x 80 cm)


56

BADERUM

ET RUM TIL VELVÆRE Vores forkælelsesrum. Her går ro, privatliv og velvære hånd i hånd. Du vågner op til dråberne, der falder ned fra bruseren, og du slutter dagen af, mens dagens oplevelser vaskes væk fra ansigtet. Hos os finder du skræddersyede gardinløsninger, der kan understrege den stemning, du ønsker for rummet – og som samtidig skærmer for nysgerrige blikke udefra, så rummet værner om privatlivet. Luk døren og svøb dig i velvære med skræddersyede løsninger til baderummet.


STILA - BADERUM

BESTEM SELV GARDINETS PLACERING Med vores løsninger med fri parkering kan du selv bestemme, hvor i vinduet gardinet skal placeres. Du kan altså kort sagt justere gardinet fra både top og bund, så det skaber privatliv lige dér, hvor du ønsker det. I guiden bagerst i dette katalog kan du se de gardintyper, hvortil det er muligt at vælge fri parkering.

Dupli gardin med fri parkering, 52606 Priser fra 1.662 kr. (60 x 80 kr.)


58

Dupli gardin med fri parkering, 52606 Priser fra 1.662 kr. (60 x 80 kr.)


STILA - BADERUM

Lamelgardin, 15311 Priser fra 2.277 kr. (100 x 100 cm)


60

Dupli gardin, 52569 Priser fra 1.904 kr. (60 x 80 cm)

FUGTAFVISENDE Vi har i vores sortiment nogle gardinløsninger i fugtafvisende materialer, der egner sig særdeles godt til rum, hvor der er en høj luftfugtighed. Kontakt os endelig, hvis du ønsker at høre mere om denne mulighed.


STILA - BADERUM

LAV DIT EGET MOODBOARD Det er vigtigt at prøve teksturer og farver af i sit hjem, inden du bestiller et nyt gardin til dit vindue. Vi sender med glæde materialeprøver på dine favoritter til dig – uden beregning. De kan bestilles på Stila.dk eller ved at kontakte os.

Dupli gardin med fri parkering, 52599 Priser fra 1.676 kr. (60 x 80 cm)


62

Dupli gardin med fri parkering, 52599 Priser fra 1.676 kr. (60 x 80 cm)


STILA - GUIDES


64

Guides Her finder du en gardin- og farveguide, som kan spore dig ind på den perfekte løsning til dit hjem. Husk at du kan bestille farveprøver ved at kontakte os eller besøge Stila.dk, så du kan se de forskellige gardiner og farver sat i spil i dit hjem.


STILA - GUIDES

GARDINGUIDE Her finder du en oversigt over de forskellige gardintyper, vi laver – og hvilke funktioner, de forskellige typer byder på. Er du forelsket i en funktion, materiale eller udtryk, så brug guiden herunder til at finde frem til, hvilke gardiner der passer bedst til dit hjem og liv. Kontakt os endelig, hvis der er noget, du er i tvivl om eller læs mere på Stila.dk.

PLISSÉGARDIN Mørklægning

Lystransmitterende

Genanvendte materialer

Miljø- og sundhedscertificeringer

Antibakteriel

Fugtafvisende

Lydabsorberende

Varmereflekterende

Varmeisolerende

Elektrisk og app-styring

Fri parkering

Ovenlys / skråvinduer

DUPLI GARDIN

RULLEGARDIN


66

LAMELGARDIN

DUO ROLLER

PERSIENNE

TRÆPERSIENNE


STILA - GUIDES

FARVEGUIDE Vores gardiner findes i hundredevis af farver, teksturer og mønstre – så du kan skabe netop den stemning, du ønsker i dit hjem. Her finder du en oversigt over de standardfarver, som du kan få de fleste af vores gardiner i. Er du på udkig efter en særlig farve, eller drømmer du om et mønster til dine gardiner, så gå på opdagelse i alle de forskellige muligheder, der findes, på Stila.dk. Når du har fundet frem til én eller flere farver, du godt kan lide, vil vi anbefale dig at bestille nogle materialeprøver hos os, så du kan opleve dem sammen med forskellige teksturer. Materialeprøverne er gratis og kan bestilles på Stila.dk eller ved at kontakte os på support@stila.dk. Skriv her hvilken gardintype og nuance, du ønsker prøver på, så sender vi dem straks til dig. Vores gardinstylister hjælper dig også meget gerne med at finde de farver, der passer bedst til dine ønsker og behov – helt uden beregning.

Vi anbefaler, at du klipper farverne ud og hænger dine favoritter på væggen ved vinduet, så du kan se dem i rummet og lyset. Du kan også lave dine egne mood boards ved at lægge farveprøverne sammen med andre materialer, du har eller kommer til at have i rummet, så du kan finde netop den nuance, der passer bedst til den stemning, du søger.


68

CHOKOLADE

MULDVARP

GREIGE

KAFFE

BEIGE

KORN

SAND

RÅHVID

HVID


STILA - GUIDES

SORT

BETON

KALK

MARINE

STØVET BLÅ

DUEBLÅ

SKOV

GRØN TE

LØV


70

BRÆNDT ORANGE

KORAL

ROSA

AUBERGINE

LAVENDEL

LYSERØD

OKKER

SOLGUL

CREME


S T I L A - KO N TA K T

KO N TA K T

SKAL VI HJÆLPE DIG? Vi håber, at du er blevet inspireret til at finde en gardinløsning, der passer til dit hjem og liv. Måske du allerede har en idé om, hvordan den er – og måske du har et stykke vej endnu. Uanset hvad står vi klar til at hjælpe dig videre med personlig rådgivning. Helt gratis og uforpligtende. Kontakt os på support@stila.dk eller læs mere på Stila.dk for at høre mere.

Teamet hos Stila Danmark


72


Vi glæder os til at hjælpe dig. +45 44 82 11 10 support@stila.dk Stila.dk @stiladk