Page 1

40

Barbie Fiat ✱

Dat Barbie dit jaar haar vijftigste verjaardag viert, zal weinigen zijn ontgaan. Het blonde popje met de wespentaille is getrakteerd op tientallen officiële cadeaus; van outfits ontworpen door gerenommeerde couturiers tot Ken in een gigolokostuum. Fiat haakt in op de Barbie-hype en komt met een knalroze reallife Fiat 500. Fiat Centro Stile en Mattel hebben zich samen flink uitgeleefd op het ontwerp van de auto. Naast de roze geverfde buitenkant is ook het interieur helemaal Barbie-proof. De stoelen zijn gelamineerd met roze en zilver. Ook de pook heeft een kinky roze knop. Door het stuur, de ramen en de antenne af te zetten met juwelen glimmen ze als een keutel in de maneschijn. Het roze dashboard doet haast pijn aan de ogen, zo knallen de snoepkleuren op je af. Uiteraard is dit dashboard voorzien van een met kristallen afgezet vakje voor de roze lipgloss. Tot slot heeft de roze bolide een glazen dak, dat kan worden afgedekt met een Barbie-hoes. Hoe kan het ook anders: een roze. (J B)

TOP 3 POLLE DE MAAGT,

online trendwatcher en kersvers pollumnist bij marketingtribune.nl, kiest zijn top-3 van jong tuig dat concepting en design gaat veranderen.

1

RENATO VALDÉS OLMOS Naast lead designer van het verfrissende collectief postmachina.com, ook een van de bedenkers van mynameise. com, een revolutie in het uitwisselen van contactgegevens.

2

REMCO TIMMER Designmanager bij Philips en daarnaast een van de drijvende krachten achter C,mm,n (cmmn.org), een open source community voor duurzame individuele mobiliteit. Met de c,mm,nity wordt een nieuw soort auto en een nieuw mobiliteitsconcept ontwikkeld.

3

ARNOUD HAVERLAG Een van de oprichters van getmarvia. com, een website waarop klanten eenvoudig online printmaterialen ontwerpen, beheren en versturen. Marvia elimineert de schakel van ontwerpstudio’s en reclamebureaus en laat bedrijven zelf makkelijk en snel visueel materiaal ontwikkelen.

Literair twitteren ✱

Tjielp tjielp was het thema van de Boekenweek. En laat nu net in die week het eerste boek zijn verschenen dat compleet bestaat uit Twitterberichten. Auteur James Bridle besloot al zijn 4.100 berichten van maximaal 140 tekens te bundelen in een boek, genaamd My Life in Tweets. Via de website Lulu.com - waar iedereen zelf een boek kan uitgeven - verspreidt hij zijn memoires, een hardcover collectie van twee jaar in tweets. Wie wil weten over welk schrijftalent Bridle beschikt, kijkt op booktwo.org. Is dit het begin van een nieuwe literair genre? Het lijkt er wel op. Schrijver Ronald Giphart werkt nu ook aan zijn eerste digitale roman, met als usp dat iedereen die twittert kan meeschrijven. Samen met Tim Overdiek (Nos) gaf hij een voorzet, die bestond uit de raadselachtige zin ‘De theedoek werkte goed als isolatie. Toch sijpelde af en toe de regen door. Als moeder dat eens wist.’ Op www.ze.nl zijn de eerste ingezonden bijdragen te vinden. Wie zelf mee wil doen moet wel eerst een request indienen, bijvoorbeeld bij twitter.com/ ronaldgiphart. (JB)

MT06_faits divers.indd 40

24-3-2009 14:24:06

Marketing tribune  

✱ Tjielp tjielp was het thema van de Boekenweek. En laat nu net in die RENATO VALDÉS OLMOS Naast lead designer van het verfris- sende colle...

Marketing tribune  

✱ Tjielp tjielp was het thema van de Boekenweek. En laat nu net in die RENATO VALDÉS OLMOS Naast lead designer van het verfris- sende colle...

Advertisement