Page 1

БРОЙ 4 безплатно издание

ИНФО www.spisanieINFO.com

декември 2012


www.spisanieinfo.com


КАК ДА ВЗИМАМЕ РЕШЕНИЕ? Труден въпрос за всеки. Човешките желания са безгранични, в същото време ресурсите, необходими за удовлетворяването им, са ограничени. Вероятно на всеки родител му се налага непрекъснато да казва: „Не може да имаш всичко. Ще ти купя една играчка. Избери си коя!“

Ðåøåíèå Ïîëîæèòåëíà ñòðàíà

Îòðèöàòåëíà ñòðàíà

Àëòåðíàòèâà

Àëòåðíàòèâà

ÇÀÄÀ×À декември 2012 / 3

Изборът не е лесен за възрастните, камо ли за децата. Питали ли сте се как можете да обясните на Вашето дете какво е избор? А какво са пари и какво услуга, какво е алтернатива, компромис, разход и спестявания, излишък и недостиг? Важни понятия преди Коледа! В часовете по Икономика и предприемачество в Първо частно училище „Леонардо да Винчи” се решават различни практически задачи, в които децата от подготвителен до четвърти клас се запознават с тези понятия. Как ли? Опитайте със следващата Коледна задача. Тя е подарък от нас към всички деца на Русе. Ако, все пак, не можете да се справите – обадете ни се, ние ще помогнем на всеки да вземе решение.

Как сами да решим какво да ни донесе Дядо Коледа?

1. В основата на елхата запишете или нарисувайте двата подаръка, които трепетно желаете за Коледа. 2. В играчките с надпис АЛТЕРНАТИВА

запишете всеки подарък поотделно. 3. На третия ред клони с „+” и „-” - поразсъждавайте върху добрите и лошите страни, ако получите всеки един от избраните подаръци. 4. Пресметнете колко „+” и колко „-” има всеки. Победител е този, който има повече положителни страни или помалко отрицателни. 5. В играчката, над която има надпис РЕШЕНИЕ, запишете или нарисувайте получения резултат. Лесно е нали!

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО Първо частно СОУ „Леонардо да Винчи” Училище „Родители” – Русе 21 декември 2012 г. 10.30 часа Мега Мол Русе – ІІІ етаж – Зала за боулинг Вземете доброто си настроение и елате!


КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРИБЛИЖАВАМЕ ДЪЛГООЧАКВАНАТА ДАТА 21.12.2012, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВЪПРОСИ ИЗНИКВАТ. ЕТО КАКВО КАЗАХА РУСЕНЦИ:

Илия Деведжиев, група за детски театър КАМИЛА www.kamilatheatre.com Димитър Делев, частен бизнес Беше ли послушен през годината? Бях умерено непослушен. Прекомерното послушание води до мизерия и нещастие на превишилия дозата. Човек трябва да внимава. Къде ще посрещнеш края на света? Там, където. Мисля да погледам падащите метеорити от нечий балкон на по бира и пуканки. А на 22-ри май се очертава да съм на работа, та ще пропусна последващата агония на цялото човечество. И все пак, сещам се за едно събитие във Facebook, с име „2013”. Записъл съм се присъстващ.

www.spisanieINFO.com

Красимира Христова, акушерка Беше ли послушна през годината? Бях послушна до толова, че да получа подарък, но все пак няма да ме канонизират Къде ще посрещнеш края на света? Все забравям за кога е обявен краят на света, така че найвероятно ще го пропусна. Надявам се, втория път, като дойде, да съм по-малко руса :)

Беше ли послушен през годината? Много слушках и много папках – от слушкането ми пораснаха ушите, от папкането – шкембето. Даааа, струва ми се, че тази година бях прекалено послушен и найвероятно точно затова няма да получа истинския подарък. Веднъж написах на Дядо Коледа писмо, в което го питах – ако слушаш себе си, това брои ли се за слушкане!? А той ми отговори така: Стой си където си. Слушай сърцето си. Както си с татко си, пак носи кактуси. Къде ще посрещнеш края на света? Най-доброто място за посрещане на края на света е Ресторантът На Края На Света…, но ми е късно да ставам

галактически стопаджия. Въпреки че все пак на път ще го посрещна – имаме точно на 21-ви едно Коледно

полско турне – Полски Тръмбеш, Полски Градец, Полско Косово… Пък и много удобно краят на света се пада в петък – ще можем да си починем от него в събота и неделя.


Роман Господинов, магазин ЯКО Беше ли послушен през годината? Не, ако не вярвате, попитайте жена ми. Къде ще посрещнеш края на света? - Очевидно е, че краят на Света идва при всеки по различно време и не съм сигурен къде точно ще ме завари моят :)

ФОТОГРАФ - Станислав Стефанов-Стенли sir_stenly78@abv.bg тел. 0886 849 170

Ива Николова, инструктор по йога и бокс в системата на BMST [петкратен шампион по бокс на България] Беше ли послушна през годината? Да, смятам че много слушах и затова през годината получих много подаръци. Слушам много вътрешния си глас – той ми казва какво да правя. Къде ще посрещнеш края на света? Аз този край на света го чакам много отдавна. Приела съм го и вече вътрешно в себе си съм го посрещнала по един или друг начин. Но ритуално ще го посрещна в местността Гела с приятели и с екипа ни.

Хотелски комплекс Люляка Тел. 082 821161 GSM: 0888 309 489

ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА

15%

намаление

От 1 до 21 декември изберете своята дата за Коледно парти в комплекс “Люляка”. Подарете си незабравими коледни празници с настроение под елхата, смях и музика.


Бизнесът в Русе Какво е Ефреа?

Ефреа е коренно различен онлайн магазин, не само в България, но и смело мога да заявя - в света. Различното е, че ние в Ефреа правим нов вид маркетинг в онлайн пазаруването, като събираме в една платформа онлайн магазин, социална мрежа и игра. Това ни прави иновативни във всяко едно отношение – разговаряме повече с нашите фенове, разбираме за техните желания, успяваме да предложим продукти, които те желаят, както и да направим самото пазаруване поинтересно с помощта на „гейм” функционалността на сайта ни. „Чудният Свят на Ефреа” се създава с идеите на нашите фенове, като за това добрата фея Ефреа им се отблагодарява по различни начини.

Попитахме Димитър Ялъмов, управител на Ефреа Защо Русе?

Русе е моят любим град в България. Живял съм в Ловеч, Варна и София през годините, но атмосферата на нашия град не може да се сравни с никой друг. За модния бизнес тук е много добро място, тъй като имаме история, много фирми и хора, които работят в този отрасъл. От друга страна Русе е позициониран логистично на много добро място. Единственият мост над река Дунав, близостта до толкова голям град като Букурещ дават големи предимства за развитието на бизнеса в региона (не само текстилния). Според мен градът има шанс да се развива много в бъдеще и това дава големи перспективи за младите хора.

www.spisanieINFO.com

Как така без магазин?

В последните години хората нямат време да обикалят от магазин на магазин, за да открият това, което харесват и да го има точно в техния размер. Онлайн става много побързо и лесно. Поддържаме много модели и размери, и можем да ги доставим до всяко кътче на България, дори и в най-малкото село, където може дори да няма хранителен магазин. Нашите консултанти са готови да отговорят на всички въпроси и да помогнат на всеки да избере правилния размери и модел. Свели сме риска в онлайн пазаруването до минимум с помощта на много уникални услуги, които никой друг не предлага, като например „застраховай размера си” или „резервирай сега и поръчай по-късно”. И най-важното – всичко това се случва на уникално ниски цени, които не може да срещнете в нито един реален магазин.


Кой работи в Ефреа?

Ефреа се развива бурно и в много иновативна посока. Работата е много интересна и предизвикателна за всички служители. Поради бързия ни растеж постоянно търсим нови служители във всички отдели, като шивачки, конструктори, моделиери, консултанти и др. В Ефреа предлагаме най-високите разценки за труд в страната, като всичко това е в много спокойна обстановка, без нито един час извънреден труд. Търсим постоянно нови хора, защото имаме голям капацитет да растем.

декември 2012 / 7

Какви ще станете като пораснете?

Най-важното е да съхраним себе си. Да не забравим, какви са нашите фирмени ценности и да ги отстояваме винаги. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.


ПОСТИГНЕТЕ ВСЯКА ВАША ЦЕЛ, БЪДЕТЕ ПРОДУКТИВНИ – СТРАТЕГИЯТА ЗА ПЛАНИРАНЕ “АКО…, ТОГАВА…” Вие най-вероятно много добре осъзнавате,

че има голяма разлика между това – да знаете какво искате да направите и действително да го направите.

В нашето ежедневие постоянно се стремим

да бъдем изстреляни с лазерна точност към критичните задачи, които трябва да свършим по най-добрия възможен начин, и ако може ефективно да използваме времето, което ще им отделим. Това, разбира се, е перфектният вариант, с който малцина могат да се похвалят – да не кажа почти никой!

Вместо това, в масовия случай, ние

простосмъртните се разсейваме, отлагаме и ставаме твърде погълнати от псевдо значимите аспекти на даден проект, задача или цел, когато много по-добре би било да насочим вниманието си към други, по-съществени неща.

За щастие има една много простичка стратегия,

която безспорно е доказано, че съдържа в себе си потенциал да ни помогне да се справим по-ефективно с липсата на фокус и отвличане на вниманието – мини стратегия за по-висока продуктивност. Точно с нея искам да ви запозная, въпреки че от тук надушвам обхваналия ви, бих казал доста преждевременно и все още без

основание, скептицизъм…

Ако…, тогава…! – стратегия за успешно планиране и постигане на цели

Въпросният метод наистина е мощно средство, което ще ви помогне да постигате повечето от целите си и да подобрите рутината си.

Над 100 проучвания на всичко – от диети и упражнения, до водене на преговори и

управление на време са показали, че

ние предварително решаваме кога и къде ще предприемем конкретни действия, за да постигнем набелязаната цел.

Например: “ако в момента е 4 ч. следобед, то

тогава ще отговоря на всички обаждания, които трябваше да направя днес” – този подход може да удвои, дори да утрои шансовете ви за успех да свършите тази работа!

Ако си създадете “Ако…, тогава” план, чрез

който да се справите с текущите си проекти, това без никакво преувеличение, ще бъде ефективен метод, който може да приложите,

за да гарантирате успеха си и да повишите

продуктивността си.

Христо Стоянов

Каква е точната формула на модела, примери за използването му и защо е толкова ефективен – вижте цялата статия в www.lifehack.bg


Сексперт

Алекс Ломски отново в списание ИНФО с изпитани практични съвети за отношенията между половете, защото животът е твърде кратък – нека му се отдадем с пълна страст! www.facebook.com/seksperti

Какво първо грабва вниманието на един мъж в една жена? Нещата са относителни... Като цяло тези детайли, които са уловени първоначално, инстинктивно от мъжа - коса (руса, черна), стайлинг. Не е нужно жените да четат научна литература, за да знаят, че плътните червени устни са най-привлекателни

www.spisanieINFO.com

за мъжете – трик, който се използва отпреди 4000 години, когато е изобретено червилото в древен Египет. Лицето и тялото са онова, което мъжете виждат най-напред, поведението.... Не казвам очи и погледи, те са на следващ етап, защото жената може да е със слънчеви очила, и въпреки това да е хубава, ефектна жена... Повечето мъже харесват “дами” на високи токове. Аз също - удължават краката и

придават “сексуална зрялост”. Харесваме и късите поли, изобщо всички аксесоари, подчертаващи женската сексапилност и готовност да бъдат “ловувани” от мъжете. Доказано е, че мъжете буквално не могат да се отърват от “мисли за секс”. На жените остава задачата, само да провокират производството на тестостерон с гореизброените “екстри” . НИЩО, КОЕТО ПРАВИ ЕДНА ЖЕНА, НЕ Е СЛУЧАЙНО!!!


който използва жената в началото на флирта. Защото дори мъжът да направи първата крачка, това обикновено е под нейно внушение. В 90% от случаите жените започват флирта - само изглежда, че Той е инициаторът.

...КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ТОВА ?

Кой да е активната страна в свалката – мъжът или жената? “За някои мъже, ако една дама каже “НЕ”, тя има предвид “МОЖЕ БИ”, ако каже “МОЖЕ БИ”, това означава “ДА”, но ако каже “ДА”, тя не е никаква дама.” Попитайте една жена и тя ще каже, че мъжът е редно да започне пръв. Ако попитате мъж,той ще ви отговори, че жената трябва да подаде първа сигнала. Статистиките показват, че 30 от 31 мъже пропускат сигналите, подадени от “нежния пол”. Пропусне ли Той, Тя бързо се насочва към по-наблюдателен индивид. Въпросът е как да се разтълкува езикът на тялото,

декември 2012 / 11

ви. Любопитен факт е, че електрическият вибратор е изобретен в края на 19 век, от американски лекари за лекуване на “женски неразположения”. Жените ходели при докторите си за “лечение” на своите нерви, което включвало мануално стимулиране, докато жената стигнела до оргазъм и освободяла натрупалото се напрежение. Практиката продължила докато един “преуморен лекар” изобретил мини

1. Контакт с очи (може да се повтори няколко пъти) уред, известен сега като Вибратор. ижте 2. Усмихване (полуусмивка) 3. Демонстрация (Тя – сяда, за да се виждат Вижте историята във филма Истерия добре гърдите, краката; попипване на коси, www.imdb.com/title/tt1435513/ чупки в ханша ... Той - прибиране на корема, оправяне на дрехите, изпъване ...) Позабавлявайте се, включете нещо ново - в 4. Разговор (обикновено започва с клише за крайна сметка това е част от близостта ви! разчупване на леда) 5. Докосване (уж случайно Това лято в Русе, врати отвори Модно ателие YOKKO. ...) Ателието предлага всякакъв вид шивашки услуги, ЧЕСТИТО! ВЕЧЕ СТЕ ГАДЖЕТА! ...макар и за една включително консултация с дизайнер. Собствената нощ колекция от ежедневни, официални и бални облекла,

Помислете за “семейна играчка” под коледната елха! Един вибратор би внесъл малко разнообразие във вашата връзка, без това да развали моногамията с пратньора

също ще Ви изненада много приятно. Заповядайте да разгледате богата гама от платове и да осъществите мечтания от Вас модел.

гр. Русе, ж.к. Дружба 3, бул. Васил Левски 4; 0893 47 12 19 facebook.com/fashoinstudioYOKKO


Предлагаме ви качествено термо бельо за деца и възрастни - термо клинове, термо блузи и чорапи за всякакви екстремни и студени климатични условия. Термо бельото топли и отвежда влагата от повърхността на кожата ни.

Адреси: РУСЕ ул. Константин Иречек N10

ПЛОВДИВ МОЛ Галерия

ВАРНА бул. Генерал Колев N50

Пазарувай и онлайн: спортни, туристически стоки и фитнес уреди www.yakobg.com, www.insportline.bg Безплатна доставка за София, Варна и Русе при поръчки над 50 лв. и цялата страна при поръчки над 100 лв. *Не важи за продукти в акция и фитнес уреди


аптека

ГАЛАНТУС

хомеопатия бул. Цар Освободител 42 А (под блок Проектант) Тел. 082/ 589 369

Всеки ден от 8 до 20 ч. ул. Липник 82 в с. Николово тел. 08998 046 41 www.palavnici.ucoz.com

Diva R Studio

гр. Русе, ул. Княжеска 26, вх.Б Тел: 082/822 293, GSM: 0889 701864

ЙОГА студио Магазин ЯКО гр. Русе, ул. Константин Иречек 10 www.yakobg.com

разкодиране на телефони гр. Русе, ул. Дойран 7, Тел: 0887 930 930

ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА разкодирай своя телефон с

40

% отстъпка до края на януари

Зумба и ЗумбАтомик с Криси! Драматичен театър “Сава Огнянов” и “BPR” GSM: 0899516601

Хармония бул. Придунавски 20, ет. 1 от 8:00 до 21:00 ч. Тел. 088 501 8914

гр. Русе, ул. ”Алеи Възраждане” Тел. 082/84 54 68, 0878/84 54 68 www.psleonardo.com

Веселина Тончева

социален психолог консултиране на деца и възрастни GSM: 0887020928, 0879541972

ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА

Магазини Лейди Лен гр. ул. Александровска 7 ТоваРусе, лято в Русе, врати отвори Модно ателие YOKKO. Ателието предлага всякакъв вид шивашки услуги, ул. Муткурова 37, ул. П.Собствената Д. Петков 6 включително консултация с дизайнер. колекция от ежедневни, официални и бални облекла, GSM: 0898 835 360 също ще Ви изненада много приятно.

Хотелски комплекс Люляка Тел. 082 821161 GSM: 0888309489 адрес: гр. Русе, Западен парк www.luliaka.com

консултация с

50% отстъпка БИЗНЕС ЦЕНТЪР “ЧАЙКА”

Заповядайте да разгледате богата гама от платове и да осъществите мечтания от Вас модел.

Т-ФЕШЪН гр. Русе, пл. Свобода 7, търговски център Дунав, партер ул. П. Д. Петков 23

гр. Русе, ж.к. Дружба 3, бул. Васил Левски 4; 0893 47 12 19 facebook.com/fashoinstudioYOKKO

гр. Русе, ж.к.Дружба 3, бул. Васил Левски 4 Тел. 0893 47 12 19 facebook.com/fashionstudioYOKKO

гр. Русе ул. “Църковна независимост” 18, ет. 2 тел./ факс 082/ 82 52 16 e-mail: rokar_vv@abv.bg

ул.”Николаевска” №12 офиси и заведение под наем тел. 0889 721 909


КултурнО Русе

ОБЩИНА РУСЕ - КОЛЕДНОНОВОГОДИШЕН ФЕСТИВАЛ 5. сряда , Доходно здание, 18 ч. БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ за възстановяване на църквата ВСЕХ СВЯТИХ с участието на формации и изпълнители от ОбДЦКИ, ОбМД и НУИ Проф. В. Стоянов 13. четвъртък, Доходно здание, 19 ч. Концерт на Общински младежки дом 14. петък, КДК, 19 ч. Коледен Джаз Клуб 15. събота, зала Дунав, 17:30 ч. КОЛЕДНО НАДИГРАВАНЕ с участието на танцови състави при ОбДЦКИ – Русе, ОбМД, ФТТ Н. Киров и клубовете за народни танци Чанове, Играорци, Нашенци и Кукери

18. вторник, зала Европа, 18:30 ч. Хоров концерт Детско - девически хор Дунавски вълни – Русе, Диригент Весела Тодорова; Детски хор Бодра песен – Шумен, Диригент Деница Узунова 19. сряда, зала Европа, 18:30 ч. Концерт на Хорова студия Св. Георги Победоносец при ОбМД и Приятели, Диригент Мина Влайкова 20. четвъртък, зала Европа, 18 ч. Аве Мария - концерт с участието на: Виолета Шаханова сопран, Йоланта Николаева сопран, Евгени Желязков пиано и ученици от НУИ Проф. В. Стоянов

Илия Игрибозов контрабас Божидар Борисов тромпет Божена Петрова пиано 23. неделя, зала Филхармония, 18 ч. Държавна Опера - Русе Хор Проф. В. Арнаудов – Русе диригент - Драгомир Йосифов Хорови формации при НУИ Проф. В. Стоянов, диригент - Свилен Димитров К. Илиев – Коледа за хор, солисти и инструментален ансамбъл и популярни коледни песни от цял свят, диригент Драгомир Йосифов Билети – при касата на Операта

31. понеделник, площад пред Общината, 22:30 ч. Да посрещнем заедно 2013! 21. петък, площад пред Общината, с Deep Zone Project, Дивна Станчева 12 ч. и 5-6 BOYZ КОЛЕДО, ЛЕ! - традиционно Оркестър и солисти на ФТТ Найден коледуване с участието на коледарски Киров групи от кв. Средна кула, с. Николово и с. Тетово 21. петък, Доходно здание, 18 ч. Концерт на Общински духов оркестър, диригент Димчо Рубчев

17 – 20.12., ж.к. Здравец, Околчица №9 22. събота, Доходно здание, 11:30 ч. Работилница на дядо Коледа с децата В очаква не на дядо Коледа... на ОбДЦКИ Коледен концерт-спектакъл на ОбДЦКИ 17. понеделник, зала Европа, 19 ч. На Коледа с Валди Тотев, Дими, 22. събота, КДК, 18 ч. Борислав Веженов и Панко Коледна вечер за бас, контрабас и Бумабалов тромпет - Пламен Бейков бас

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР “САВА ОГНЯНОВ” 10, понеделник,

Камерна зала Слави Шкаров, 19 ч. МЕДЕЯ по Еврипид, Жан Ануи, Теодор Драйер, постановка Петър Денчев ВСИЧКИ БИЛЕТИ х 4 лв.

11, вторник, Голяма сцена , 19ч. ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА! от Жан Барбие, постановка Орлин Дяков ВСИЧКИ БИЛЕТИ х 5 лв. 12, сряда, Голяма сцена , 16ч. ХЪШОВЕ по повестта „Немилинедраги” и пиесата „Хъшове” от Иван Вазов, постановка Пламен Панев ВСИЧКИ БИЛЕТИ х 3 лв. 20, четвъртък, Камерна зала Слави Шкаров, 11ч. Благотворителен спектакъл за деца - Приключения с дядо Коледа, постановка Съби Събев

УЧИЛИЩЕ РОДИТЕЛИ

х-л Дунав, Син салон, БЕЗПЛАТНИ ЛЕКЦИИ 5.12.2012 г. от 11.00 часа Пазаруване - задължителни и препоръчителни покупки лектор: Диди Върбанова, Петя Милина 12.12.2012 г. от 11.00 часа Хранене при бременност и кърмене. Приготвяне на здравословна храна. Лектор: Диди Върбанова


Позабравените пощенски картички… или когато все още нямаше интернет.. Интересни факти за Новогодишните празници в България: За първи път в княжеския дворец е украсена елха през 1879 г.

По улиците в градовете започват да се продават елхи през 20-те години на 20 в.

Първоначално коледните дръвчета в България били украсявани с пуканки, сушени плодове и ръчно изработени играчки.


Светли празници, русенци! С пожелание за здрава, успешна и по-добра Нова година!

Свържете се с нас: Списание ИНФО, адрес: ул. “Дойран” 7 Тел. 0888 467749, reklama@spisanieinfo.com, Още инфо и снимки на www.spisanieinfo.com

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK ! Използването на снимки и материали от списание ИНФО става само с писмено разрешение от редакцията. Списанието не носи отговорност за съдържанието на рекламите и материалите, подадени от рекламодателите. Публикуваните материали са авторски или базирани на Интернет статии. Списание ИНФО се разпространява безплатно.

Списание ИНФО брой 4  

Списание за живота в Русе

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you