Page 1

БРОЙ 5

www.spisanieINFO.com

ИНФО безплатно издание

януари 2013


Име:

Дивна Миленова Станчева

Цвят на очите:

Пъстри (между зелено и кафяво)

Любима напитка: Любим стил музика: Мото:

Ментов чай R&B, Gospel

Бори се докрай за нещата, които наистина искаш да постигнеш, никой няма да ти ги поднесе наготово.

Имам няколко любими филма – The Pursuit of Happiness, Seven Pounds, Dreamgirls, Harry Potter, а любима книга – изчела съм доста неща, от „Здрач“ до „Портретът на Дориан Грей“, но все още не съм открила книгата, която да ми въздейства наистина силно и да я броя за любима.

Книга или филм?

ЛЕКСИКОНЪТ НА ДИВНА

Най-щастливото ти преживяване:

Късметлийка съм, че имам много такива

3 думи, които те описват най-точно:

Музика, Емоция, Инат

Къде най-често може да те срещне човек? 3 неща, които никой не знае за теб... 1. Имам голям проблем със ставането рано сутрин за училище, защото съм от хората, които обичат да си поспиват повечко, хаха. Но поне си имам ефикасен будилник – всяка сутрин кучето ми скача върху мен на леглото и започва да ме ближе като за добро утро 2. Обожавам Тирамису! Скоро баба ми обеща да ме научи как да си го приготвям сама и нямам търпение, така ще мога постоянно да си хапвам. 3. Братчето ми е страшно запалено по шаха, ходи дори на клуб по шах в училище. С голямо желание тръгвам да играя с него и винаги се отказвам посредата, просто защото никак не ме бива, а той ми разказва играта, хаха.

януари 2013 / 3

Може би на училище, хаха.

Кой те вдъхновява да се занимаваш с музика? Няма определен човек. Правя го, защото музиката е част от мен и е нещото, което обичам най-много.

Какво ти дава музиката? Сила, щастие, мотивация… Понякога музиката ми дава много повече отколкото може да ми даде близък човек.

За теб Русе е…. Родното място, което обичам и никога няма да забравя

Галерия със снимки на

www.spisanieinfo.com


Анкета

Борис, ученик

Димитър, ученик

От кога караш скейт?

От кога караш скейт?

Карам скейт от 5 години. Едно приятелче от квартала ме запали – той дойде един ден със скейт и покрай него започнах и аз.

Къде се забавляваш в Русе?

Предимно на скейт парка зад Младежкия дом, а вече и тук на закрито.

Какво си пожелаваш за 2013 година?

Скейт сцената в България да се доразвие, а на себе си здраве и късмет!

От 3 години съм на скейта. Ходих на едно скейт състезание в парка и от тогава се зарибих да карам и аз.

Къде се забавляваш в Русе?

Ходя по разни партита в дискотеките, както и тук - на скейт парка.

Какво си пожелаваш за 2013 година?

Пожелавам си снегът да се стопи по-бързо, за да можем да караме и навън.

Методи, конструктор и моделиер на обувки От кога караш скейт?

Скейт карам от 22 години. Като бях малък гледахме скейтъри по разни снимки – тогава нямаше youtube и интернет навсякъде, и така се зарибих да започна.

Къде се забавляваш в Русе?

На скейт парка и тук – на Canetti Mini Ramp.

Какво си пожелаваш за 2013 година? Най-вече здраве!

ФОТОГРАФ - Станислав Стефанов-Стенли

www.spisanieINFO.com

sir_stenly78@abv.bg, тел. 0886 849 170


Източни послания…..

Бъдете мъдри, внимателни и разсъдливи - от 10.02.2013 г. до 31.01.2014 г. ще бъдем под влиянието на Водната змия, която ще замени Дракона според източния календар. В българския фолклор змията е лош символ, докато в страните от Изтока тези животни се считат за мъдри и красиви. Змията олицетворява движението, обновлението, мъдростта и задълбочените знания. Не бива обаче и за миг да забравяме, че тя е коварно същество, и затова през 2013 година необмислените действия ще имат неприятни последици. Ще трябва внимателно да претегляме всяко решение, да разсъждаваме мъдро и да бъдем нащрек.

Дрехи

Актуални ще са змийските шарки и дрехите в черно, тъмносиньо и зелено. Жените могат

януари 2013 / 5

да заложат на гладки прилепнали тоалети, напомнящи змийската окраска. Мъжете нека смело да посегнат към вратовръзката. Бижутата задължително трябва да са със скъпоценни или полускъпоценни камъни.

Дом

Хубаво е в дома да присъства талисманът на годината - фигурка или изображение на змия. Взаимоотношения Мъдрата Змия покровителства браковете и законните отношения. Тези, които срещнат любовта в годината на змията, ги очакват не само сериозни, но и много романтични отношения, а в бъдеще и дълготраен брак.

Пари

Змията е практична, далновидна и знае

цената на парите. Затова годината е много благоприятна за бизнеса и търговията. Честните и предприемчиви хора ще съумеят да увеличат своите капитали. Благоприятно време за началото на бизнес, но разчитайте само на собствените си сили.

Щастливи посоки

Ако се каните да пътешествате, да сменяте работа, жилище, град, държава - помнете, че щастливите маршрути през Годината на Змията сочат на североизток, югозапад и юг. Като цяло новата година обещава много хубави неща, но главното е да помним, че съдбата ни е в нашите ръце! Не бива да стоим безучастни, а трябва да се опитаме да променим живота си към по-добро!


Бизнесът в Русе Кажи ни какво е Зумба?

Зумба представлява грижа за тялото по парти начин! Вдъхновен от латино танците с изключително лесни за следване стъпки изгарящи калории- денс фитнес. През 2001г. Бето Перез от Колумбия създава Зумба. Тази уникална формула започва да се развива мигновено в Америка и постепено завладява света. Зумба е най- успешната денс фитнес програма. Повече от 14 милиона души по света, от всички възрастови групи танцуват Зумба.

За кого е подходяща Зумба?

Това е най-хубавият въпрос, на който обичам да отговарям. Зумба е за всеки! Доказано е, че всеки се справя бързо и лесно, важното е човек да се отпусне и да остави всичко на инструктора. Разработени са 6 вида, които обхващат всички възрастови групи и интереси. Основният вид е Zumba Fitness за хора, които обичат танците и се грижат за тялото си, Zumba Gold е вид предназначен за възрастни и начинаещи. Zumba toning е Зумба с гирички и се посещава от хора, които обичат повече да се натоварват. Aqua Zumba посещават хора, които обичат водата и танците, ZumbAtomic e специално разработен образователен вид за малки

Попитахме Криси, зумба инструктор

www.spisanieINFO.com

дечица от 4 до 12 години. Най-новият вид се нарича Zumba Sentao - тя се изпълнява със специални столове, за хора които обичат натоварването по по-различен начин.

От колко време се занимаваш?

От много малка започнах с танците. Три години съм танцувала спортни танци, след това цели осем години съм играла модерен балет. Когато пораснах трябваше да съчетавам работа, учене и ангажименти, но мисълта за танци никога не излезе от мен. Преди година и половина открих Зумба. Открих себе си! Емоция, разтоварване и грижа за тялото. Бях сигурна, че искам само с това да се занимавам! Преди да замина за моето обучение, имах вече подписан договор за наем на спортна зала. В мен кипеше голяма сила и амбиция. В края на месец ноември 2011 г. бях на обучение за инструктор . На 6.12.2011 г., точно на моя рожден ден, открих официално моя клуб „Зумба с Криси”. Скоро направихме голямо парти по случай навършването на първата годинка от основаването. На партито дойдоха изключително много хора от клуба и мои приятели - събрахме се близо 100 души.


Доволна ли си от 2012 г.?

2012 е запомняща се година в моя живот! Доказах на себе си, че мога да се справя сама, да вземам важни решения ! Силата да се боря и да градя име, нарастваше все повече. Открих зала във Велико Търново, смених в Русе залата с две по- големи. Изкарах още две обучения, като едното от тях е съвсем различно занимание, започнах да работя с деца. Като единствена в това начинание, срещнах много трудности, благодарение на моята упоритост, нещата потръгнаха успешно. Започнах да преподавам в две големи детски градини, една

януари 2013 / 7

частна занималня и в една от залите ми на деца от 2 до 12 годинки. Този факт ме прави истински щастлива, децата ме зареждат с положителна енергия и емоция. Сбъднах една моя мечта. През тази година ходих, и не смятам да спирам, на много мастър класове с известни Зумба личности - за един инструктор е важно да черпи идеи и информация, постоянно да се развива. Успях да създам дух и традиции в клуба си! Доволна съм от изминалата година!

Какво си пожелаваш за новата година!

Пожелавам си през новата година всички мои близки и приятели да бъдат здрави и усмихнати! Професионалният ми заряд никога да не стихва, пожелавам си още повече да радвам хората и да се развивам. Горда ще съм, ако запазим традициите и духа в клуба, които сме градили всички заедно, с много любов, като едно голямо семейство! И не на последно място сила и упоритост, за да сбъдна всички мои планове и идеи през новата година!


Галерия със снимки на

www.spisanieinfo.com

Canetti MINI RAMP in DA Town! неделя. Помолихме Макса - Максим Христов, Председател на Сдружение „Спортен Клуб Русе Скейтбординг”, да ни разкаже повече за съоръжението:

От кога ти се върти в главата идеята за закритата рампа?

На 8 декември официално заработи закритата мини рампа в Русе! Тя се намира на долния етаж в къщата на Елиас Канети - нетрадиционен културен център в града, където се провеждат изложби, уъркшопове, концерти, прожекции и др. Скейтбордното съоръжение вече приема посетители всяка събота и

www.spisanieINFO.com

Отдавна сме разговаряли с Радни Раднев и Методи Влайков (двама от „ветераните” на скейтбординга в Русе), че имаме нужда от място, където да се кара през зимата. И ето на, най-после успяхме да го извоюваме.

С чия помощ рампата стана реалност?

Рампата нямаше да бъде факт без финансовата и всякаква друга подкрепа, която ни бе оказана от Международно Дружество „Елиас Канети”.

Успяхме да убедим хората от дружеството да построим рампата в родната къща на единствения нобелов лауреат (по литература), роден в България - Елиас Канети. Така или иначе, тази сграда се ползва за младежки музикални, театрални и други дейности. Самото построяване на съоръжението е дело на Радни, Методи и Барни. Благодарим ви, момчета! Официалното откриване не беше нищо специално – просто да покарат дойдоха скейтъри от Варна, Разград, Димитровград. Те караха под музикалния акомпанимент на пънк формацията на Радни, както и на рап изпълненията на Ицо.

е трудно в началото, непривично е заради извивките. Но се свиква и тогава идва истинското удоволствие от карането. Всеки може да пробва стига да има каска и наколенки, ако е начинаещ. Кара се по няколко часа всяка събота и неделя и има такса от един лев на човек на ден.

Какво предстои – събития, новости около закритата рампа? Най-вероятно ще правим състезания на рампата. Стига да има спонсори за наградите и желание у момчетата да се изявяват. Най-интересното тепърва предстои.

Какво ще пожелаеш на русенци през 2013 година?

Желая на всички русенци и българи да са умни, търпеливи и постоянни, за да бъдат щастливи! И не спирайте да карате скейт, разбира се!

Има ли много зарибени да карат? Има доста фенове на скейтборда в Русе. Недостатъкът на рампата е, че

За повече информация, посетете www.facebook.com/ CanettiMiniRamp


ВИЗУАЛИЗИРАЙ УСПЕХА, АКО ИСКАШ ДА СЕ ПРОВАЛИШ! [ ИЛИ ЗАЩО ПОЛОЖИТЕЛНАТА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ МОЖЕ ДА НЕ ДАВА РЕЗУЛТАТ, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ВАШИЯ УСПЕХ? ] практики за постигане на успех по принцип. Какво би могло да бъде по-просто от това за възприемане, не мислите ли?

За да успее, човек трябва да визуализира постигането на успеха и обектите на своите

В следващите редове ще изложа един може би противоречив въпрос на тема, която и друг път сме засягали в lifehack.bg, но в една противоположна посока. Изводите ще си ги направите сами. Сами ще прецените, кое работи за вас и кое не. Става въпрос за визуализацията,

като начин за постигане на успех. Някои казват, че е

ключът към успеха,

желания. Малцина биха оспорили или биха били несъгласни с такава повърхностна логика. Но би ли могло тази положителна визуализация да бъде нещо по-различно от красив мираж в книжарницата? Въпреки, че го приемаме за вярно, трудно е да се каже как работи това на практика, ако изобщо работи!

но други смятат, че това изобщо не е така. До сега навсякъде, включително и ние, сме разглеждали Нека навлезем в най-новия кръг на първата гледна точка, нека сега научни изследвания, насочени към видим и втората… тестване на характера на селф хелп баналностите. Изследователите Ако сте обърнали някакво внимание Хедър Каппес и Габриел Оетинген са т.нар. self help индустрия, от публикували в списанието Journal of дълги години вероятно знаете, че Experimental Social Psychology свое “положителната визуализация” е изследване, което предполага че търговска марка с много различни позитивната визуализация не вариации и е част от най-добрите

само, че не е ефективна, ...те стигат и по-далеч като смятат, че тя дори е контра продуктивна за нашето развитие и успех. Изследването разкрива, че колкото по спешна и неотложна е нуждата от успех, толкова по свита и ограничена положителна визуализация се получава.

Дали позитивните картини в главата ни, допринасят за успеха ни?

Проучването показва още, че участниците, които визуализират положително се чувстват помалко енергични от останалите в контролната група, а физиологичните тестове върху тях подкрепят тези техни твърдения. Но ако не използвате тази хитрина на позитивната фантазия и визуализация за постигане на успех, как по добре бихте могли да използвате вашето въображение?

Останалата част от статията и самото изследване вижте на адрес: www.lifehack.bg/self-improve/ provali/

Христо Стоянов – основател на www.lifehack.bg – сайтът, който вдъхновява хората да подобрят живота си!


ФАМИЛНИ КОНСТЕЛАЦИИ В този живот сме избрали хората, с които живеем, за да научим определени уроци. Трудностите в общуването ни причиняват болести, ограничения в развитието и реализацията, лишават ни от душевен покой. Фамилните констелации са психотерапевтичен метод с краткост в провеждането и невероятна дълбочина. Работата с метода достига пластове на несъзнаваното, които влияят в живота ни, макар и скрити за нас. Този уникален метод е подарък за интензивните времена в които живеем заради удивителните резултати, въпреки кратката терапия. Буквално преведено констелация означава съзвездие. Ние се раждаме в система и сме част от това съзвездие - семейство, род, етнос. Влизаме във взаимоотношения с хората около нас, градим представи и възприемаме модели на поведение, както заучени, така и унаследени. Човек е част от пъзела и отношенията пораждат чувства и емоции. Понякога тези емоции биват потискани поради различни причини – често непозволени от околните. Такива потиснати емоции разболяват, но също се и предават генетично на поколенията след нас. Така ние носим тежестите на своите предци. Фамилни констелации е психотерапевтичен метод, съчетаващ

в себе си много древни знания и опита на много психотерапевтични школи. Работи за трудности в различни сфери от нашия живот - психосоматични заболявания, партньорски и междуличностни взаимоотношения, трудности в реализацията, проблеми между родители и деца, зависимости и др. Краткосрочен като метод, но достигащ дълбоки нива на нашето колективно несъзнавано, фамилни конселации е многопластов и работещ по няколко начини за участниците в груповата работа: за поставящия собствена констелация, за участниците, като представители в констелацията и за наблюдаващите самата работа. Всеки вземащ участие в такава група има възможност да осъзнае и промени нещо в себе си.

КАК РАБОТЯТ ФАМИЛНИТЕ КОНСТЕЛАЦИИ?

Психогенеалогията е наука доказала, че психичното се унаследява както и физичното в нас. Психотравми, емоции, които са потиснати при нашите предци, се унаследяват и влияят върху живота ни. Това води до

ограничения, вследствие тежестите, които носим от нашата фамилна система. Често наблюдаваме унаследени модели, като: трудност в парньорските взаимоотношения, прекъсване цикъла на живота (възможност за продължаване на рода), трудност в професионален и междуличностен план и много други. Прекъсване потока на любовта между родители и деца се отразява на целия ни по-нататъшен живот. Начинът, по който възприемаме света, е следствие на тези важни и найпърви взаимоотношения в нашето семейство. Потокът на любовта, който тече между нас и предците ни, може да увеличи своя дебит. Децата често попълват празнини в семейната система (вселената не търпи вакуум), и по този начин заемат място, което не е тяхно, и ги прави несвободни за собствената им съдба. Това може да е мястото на някой, който е обявен за „лош” според обществените правила, или някой от двамата родители и тогава детето трябва да порастне рано, за да стане заместващ единия от родителите (дори и в семейство, което живее заедно с двама родители). Такива деца не успяват да съзреят и съзреят и от своя страна не могат да бъдат пълноценни родители или партньори.

ЗА КОГО Е ПОЛЕЗЕН МЕТОДЪТ?

За всеки роден от майка и баща, дори

и изоставен, осиновен, всеки може да спечели пренареждайки фамилната система и вследствие на това своя вътрешен и външен свят. Уникален по своята същност методът фамилни констелации се разпространява с удивителна скорост по света, макар и за България да е все още нов. Това се дължи на кратката работа и дълбочината, която достига. Добре забравени стари изконни истини и новите открития във квантовата физика се съчетават успешно в този метод, който е подарък за интензивните времена, в които живеем. Той ни дава възможност да променим себе си в унисон с новото време, да се изпълним с повече любов, разбиране и да се освободим от страховете, гнева и други потиснати емоции, които водят до болести на тялото и душата. Можем да сме по добри родители, партньори, колеги и по свободни и щастливи хора. Всеки месец групова и индивидуална работа с фамилни констелации:

Аксиния Бешева, клиничен психолог, магистър по психология, фасилитатор системни фамилни констелации. Ул. „Николаевска” 16 тел. 0896 888 299


БАБИНДЕН Бабинден е български празник в чест на “бабите” - жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Празникът по произход е езически, а от 1951 г. 21 януари е обявен за ден на родилната помощ и е професионален празник на акушерките, и гинеколозите.

Някога, бабата акушерка ставала рано и посещавала къщите, където е изродила дете. Носела бяла и червена вълна, лепяла ги с мед като коса на момиченцата и като мустаци и брада на момченцата - благославяла ги да остареят и побелеят, хвърляла жито, давала им да близнат медец.

Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са “бабували” на родилките. Бабин ден се явява своеобразен завършек на празниците, свързани с Рождество Христово. В миналото бабите, като опитни жени, изпълнявали ролята на акушерки, помагайки на младите нераждали невести. Изпълнявали различни ритуали, а родилките, на които са помагали, им гостували за да отдадат почит.

Децата – най-важното в живота ни, са тачени и от предците ни. Важно било да се раждат здрави, хубави и умни. Затова бабите, които израждали деца, били на специална почит. “Къща без деца огън да я гори”, казва наша поговорка, а друга допълва “Кое е по-голямо от царя? Детето”. Повече за обредността на празника прочетете на www.spisanieinfo.com

януари 2013 / 11


Адреси: гр. Русе, ул. Константин Иречек N10 гр. Варна, бул. Генерал Колев N50 гр. Пловдив, МОЛ Галерия

за него

за нея

Пазарувай и онлайн: спортни, туристически стоки и фитнес уреди www.yakobg.com, www.insportline.bg Безплатна доставка за София, Варна и Русе при поръчки над 50 лв. и цялата страна при поръчки над 100 лв. *Не важи за продукти в акция и фитнес уреди


Сексперт Вероятно краят на света е отложен за някоя по симпатична дата, като например 13.13.13… Честита Нова година, на всички читатели на списание ИНФО! С пожелание за здраве и успех, и след-празнична диета - най-ефикасната, най-приятната, най-страстната - правете много секс, защото сексът е здраве - физическо и ментално. Оставете да се леят - допамин, окситоцин, ендрофини, серотонин... Подарете си Химията на балаженството, на любовта и щастието! Не „прецаквайте“ всичко от прекалена суетност или безличие.

КАКВО ОТБЛЪСКВА ЖЕНИТЕ ОТ МЪЖЕТЕ? КАКВО ОТБЛЪСКВА МЪЖЕТЕ ОТ ЖЕНИТЕ? Жена, която непрекъснато се оплаква от външността си, отблъсква мъжете. НАПРИМЕР: „Имам целулит, задникът ми е твърде голям, гъдите ми са малки, не са ли ми твърде тънки устните…“ Обикновено, един мъж е видял в тази жена само хубавите неща, ако е решил да излезе с нея. Бъдете сигурни, че каквито и дефекти да си приписва Тя, Той не ги вижда. Нито размерите, нито формите на тялото отблъскват мъжете, а неувереността, с която жената възприема себе си.

януари 2013 / 13

Мъж, на който му липсва мотивация, и е мързелив. Това за жената означава, че той не е способен да й даде сигурност.

ДЕСЕТТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ЛЪЖИ, КОИТО МЪЖЕТЕ КАЗВАТ НА СВОЯТА ПОЛОВИНКА В НЯКАКЪВ ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ ОТ ЖИВОТА 1. „Никога не бих ти изневерил“ 50% биха го направили 2. „Никога не бих отишъл (не съм ходил) в стриптийз клуб“ – всеки би желал секс със стрийптизьорка 3. „Не се занимавам с такива неща“ - обикновено става въпрос за различни форми на секс - 3-ки,4-

ки..., които би опитал на драго сърце 4. „Не съм и помислял да спя с приятелките ти“ - ознавачава, че си мисли за такива неща, не че ще го направи, но си мисли, колкото и да не ви харесва. 5. „Не се интересувам от порно“ … а вие още ли вярвате в Дядо Коледа ? 6. „Никога не съм си фанатазирал секс, с оная сладурана от съседната маса“ - ако я наречете “евтина кифла“, я правите още по-интересна и привлекателна за него! 7. „Дори и живота си съм готов да дам за теб“ - срещу обещание за редовен секс и известни грижи, ще изпълнява каквото искате до второ напомняне . 8. „Никога няма да те излъжа“- ще казва това, което трябва, за да не ви нарани. 9. „Не мисля за секс с всяка жена,

която срещна“ - понякога мисли за секс с тях, докато го прави с вас. 10. „Не Я гледах в гърдите“определено “Я“ гледаше ... “Мъже, не забравяйте, че жените не понасят такава истина“ „ЖЕНИ – имайте едно на ум“

ВИЦ:

Защо женените мъже обикновено тежат повече от неженените? Защото неженените се прибират вкъщи, поглеждат какво има в хладилника и си лягат. Женените се прибират вкъщи, поглеждат какво има в леглото и се отправят към хладилника.


КултурнО Русе ДЪРЖАВНА ОПЕРА – РУСЕ 13 неделя, зала „Опера”, 19 ч. Новогодишен концерт-спектакъл “Магията на музиката”, диригент – Юли Дамянов Сценарий и режисура – Марио Николов

25 петък, зала „Опера”, 19 ч. Риголето – Верди, диригент – Станислав Ушев, участват: Петър Костов, Венцеслав Анастасов, Теодора Чукурска -гост, Емил Желаев – гост и др.

29 вторник, зала „Опера”, 19 ч. Островът на свободата – танцов спектакъл в едно действие, по музика 14 понеделник, зала Опера-фоайе, 19ч. на рок група Guns N’ Roses Басите пеят – камерен концерт 30 сряда, зала „Опера”, 19 ч. Участват: Пламен Бейков, Стоян Прилепът – Й. Щраус, диригент – Стоянджов, Калоян Христов и др. Владимир Бошнаков 17 четвъртък, Зала „Опера”, 19 ч. Участват: Марчо Апостолов, Гиргина Лешникотрошачката – балет-феерия в 2 Гиргинова, Еделина Кънева и др. действия по музика на П. И. Чайковски Участват: Весела Василева, Светослав Маринов, Галина Христова и др. 18 петък зала „Опера”, 19 ч. Травиата – Джузепе Верди Диригент – Владимир Бошнаков Участват: Мария Цветкова, Петър Костов, Венцеслав Анастасов и др. 22 вторник, зала „Опера”, 19 ч. Севилският бръснар – Росини, диригент – Владимир Бошнаков, режисьор – Иван Савов Участват: Теодора Чукурска – гост, Николай Моцов – гост, Венцеслав Анастасов, Стоян Стоянджов, Пламен Бейков и др. 23 сряда, зала „Опера-фоайе”, 19 ч. Богатството на българската класика – камерен концерт, с участието на Владислава Гарвалова – сопран, Гиргина

29, вторник, 19 ч., Камерна зала УЧИЛИЩЕ ЗА СМЯХ по Коки Митани постановка Любомир Кънев

Гиргинова – сопран, Владимир Попов – баритон

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР “САВА ОГНЯНОВ”

15, вторник, 19 ч., камерна зала МЕДЕЯ по Еврипид, Жан Ануи, Теодор Драйер, постановка Петър Денчев 16, сряда, 19 ч., Голяма сцена ХЪШОВЕ по повестта „Немили-недраги” на Иван Вазов постановка Пламен Панев 17, четвъртък, 19 ч., Голяма сцена ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА от Жан Барбие постановка Орлин Дяков 22, вторник, 19 ч., Камерна зала ПРЕМИЕРА УЧИЛИЩЕ ЗА СМЯХ по Коки

КУКЛЕН ТЕАТЪР 13 януари 11 ч. Храбрият оловен войник 20 януари 11 ч. Бяла приказка 27 януари 11 ч. На приказки с Топчо

Митани, постановка Любомир Кънев, сценография Виолета Радкова 24, четвъртък, 19 ч., Голяма сцена БЪЛГАРСКИ РАЗКАЗИ по творби на Ангел Каралийчев, Моноспектакъл на МАРИУС КУРКИНСКИ 28, понеделник, 19 ч., Камерна зала МЕДЕЯ по Еврипид, Ануй и Драйер постановка Петър Денчев 29, вторник, 19 ч., Голяма сцена ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ”А.БУДЕВСКА”БУРГАС, БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ –ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ПО- КЪСНО по Ст.Стратиев, постановка Борислав Чакринов, с участието на Мария Сапунджиева, Тончо Токмачиев, Камен Воденичаров, Мартина Вачкова и др.

УЧИЛИЩЕ РОДИТЕЛИ

х-л Дунав, Син салон, БЕЗПЛАТНИ ЛЕКЦИИ 15, вторник, 11 ч. Тема: Възстановяване след раждането. Измерване с аналитична везна „Танита” Лектори: Елена Терзиева, Диди Върбанова 23,сряда, 11 ч. Тема: Бебето – как се приспособява към новите условия на живот, особенности Лектор: Диди Върбанова 30, сряда, 11 ч. Тема: Дихателни техники по време на раждане Лектор: Диди Върбанова


Аксиния Бешева клиничен психолог фасилитатор системни фамилни констелации ул. „Николаевска” 16 тел. 0896 888 299

Веселина Тончева

Детски магазин Палавници Всеки ден от 8 до 20 ч. ул. Липник 82 в с. Николово тел. 08998 046 41 www.palavnici.ucoz.com

Зумба и ЗумбАтомик с Криси! Драматичен театър “Сава Огнянов” и “BPR” тел. 0899516601

гр. Русе, ул. Дойран 7, тел. 0887 930 930

социален психолог консултиране на деца и възрастни тел. 0887020928, 0879541972

ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА консултация с

50% отстъпка

Връзката, която ви прави независими гр. Русе ул. “Църковна независимост” 18, денонощен национален телефон за поддръжка: 080010555 e-mail: clients@networx-bg.com

януари 2013 / 15

хак/ флашване/ чипове на всички гейм конзоли XBOX 360, SONY PS2, PS3, PSP, Nintendo Wii

Магазин ЯКО гр. Русе, ул. Константин Иречек 10 www.yakobg.com

Магазини Лейди Лен гр. Русе, ул. Александровска 7 ул. Муткурова 37, ул. П. Д. Петков 6 тел. 0898 835 360

гр. Русе ул. “Църковна независимост” 18, ет. 2 тел./ факс 082/ 82 52 16 e-mail: rokar_vv@abv.bg

ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА ВИЗАЙН СТУДИО Изработка на уеб сайтове, фейсбук приложения, уеббазирани платформи, графичен дизайн гр. Русе тел. +359 888 555 936 www.visignstudio.com

разкодирай своя телефон с

40

% отстъпка до края на януари БИЗНЕС ЦЕНТЪР “ЧАЙКА”

ЙОГА студио

Хармония бул. Придунавски 20, ет. 1 тел. 088 501 8914 Понеделник – Петък - 8 - 21 ч. Email: yoga_harmony@abv.bg

ул.”Николаевска” №12 офиси и заведение под наем тел. 0889 721 909


НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Свържете се с нас: Списание ИНФО, адрес: ул. “Дойран” 7 Тел. 0888 467749, reklama@spisanieinfo.com, Още инфо и снимки на www.spisanieinfo.com

! Използването на снимки и материали от списание ИНФО става само с писмено разрешение от редакцията. Списанието не носи отговорност за съдържанието на рекламите и материалите, подадени от рекламодателите. Публикуваните материали са авторски или базирани на Интернет статии. Списание ИНФО се разпространява безплатно.

Списание Инфо брой 5  

Списание за живота и хората в Русе.

Списание Инфо брой 5  

Списание за живота и хората в Русе.

Advertisement