__MAIN_TEXT__

Page 1


Coordinadora de la Festa Major del Casc Antic:

Cartell de la Festa Major del Casc Antic 2015 Carlos Oriente Forca. Guanyador del III concurs de cartells de la Festa Major del Casc Antic. Disseny i maquetació del programa: Eduard Asensio. Sac Disseny · Estudi Gràfic / www.sacdisseny.com Programació de l’app de la Festa Major: Xavier Claveguera. El Sarau Produccions 2

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


BENVINGUTS A LA FESTA MAJOR DEL CASC ANTIC DELS BARRIS DE SANT PERE, SANTA CATERINA I LA RIBERA. Un anys més, arriba la Festa Major del Casc Antic. Del 19 al 30 de juny les nostres places i carrers tornaran a omplir-se de tota mena d’activitats, com podreu veure en aquest programa, amb 80 activitats previstes, moltes activitats al carrer i més de 40 entitats i col·lectius que hi participen. La Coordinadora de la Festa Major us presentem una programació plena d’activitats per a petits, joves i grans, i en algunes d’elles amb moltíssimes entitats participant-hi conjuntament. Amb el treball realitzat durant els darrers anys, hem mantingut un nombre similar d’activitats respecte l’any passat procurant augmentar-ne la diversitat. Amb l’objectiu de trobar-nos, fer-nos conèixer, fer veïnatge i fer barri. Si la festa popular del Casc Antic continua més viva que mai és perquè, malgrat els diferents problemes que patim com a barri (massificació turística, situacions de pobresa, pèrdua del teixit comercial de proximitat...), continuem fent vida de barri i sortint al carrer recuperant així l’espai públic pels veïns i veïnes. Fem festa, sense oblidar la resta! Això és el que fa que una festa sigui de barri. Ara només ens cal la vostra participació activa a totes les activitats que us proposem, perquè sense vosaltres la Festa Major no tindria sentit. VISCA LA FESTA MAJOR!

COORDINADORA DE LA FESTA MAJOR DEL CASC ANTIC.

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

3


OBRIM LES PORTES DE...

RECULL LES TEVES ENTRADES I DESCOBREIX TOTS ELS ESPAIS I MUSEUS D’AQUESTA EDICIÓ DEL “OBRIM LES PORTES DE...”

MOLT IMPORTANT!

Per poder accedir a tots els espais de l’activitat OBRIM LES PORTES DE... caldrà disposar del talonari d’entrades que serà proporcionat per la Coordinadora de la Festa Major. Per aconseguir aquest talonari, el veí o la veïna que el vulgui sol·licitar haurà d’anar al Centre Sant Pere Apòstol o a l’Associació de Veïns del Casc Antic, on haurà de presentar un document oficial que acrediti la seva residència o lloc de treball, o que forma part d’una entitat o associació del barri. ES PODEN RECOLLIR LES ACREDITACIONS A PARTIR DEL DIA 19 DE JUNY

(EL DIA 24 ESTARÀ TANCAT).

CENTRE SANT PERE APÒSTOL (c. Sant Pere Més Alt, 25)

Horari d’atenció de dilluns a divendres de 17 a 22 h.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL CASC ANTIC (c. Rec, 27)

Horari d’atenció de dilluns a divendres de 17 a 20 h.

4

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


FEM ACTES PÚBLICS PER A TOTHOM.

Sistemes alternatius o complementaris a la comunicació verbal per a persones amb discapacitat auditiva.

Les persones que necessitin emissores FM, poden demanar-ne enviant un correu electrònic a: festamajorcascantic@gmail.com Per indicar que hi ha reserva d’aparcament:

Reservades places d’aparcament per a les persones que disposin de targeta de tolerància d’aparcament a (carrer, plaça...)

5è ALIMENTASSU! Durant la festa major, als actes on hi hagi aquest

símbol, posarem un punt de recollida d’aliments per ajudar la gent més necessitada del nostre barri.

Recollidjaar de men

També podeu fer el vostre donatiu d’aliments al

Centre Sant Pere Apòstol (c. Sant Pere més Alt, 25).

Gràcies per la vostra col·laboració! Organitza: Associació Juvenil Joves del Centre.

DESCARREGA’T L’APP

Descarrega’t l’app FM Casc Antic per a Android i Iphone, amb tota la informació de la Festa Major.

Més informació a: www.festamajorcascantic.cat Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

5


PROGRAMA FESTA MAJOR 11 12 13 Dijous, divendres

i dissabte Juny de 2015

De 9 a 21 h.

FIRA DE COMERCIANTS DE SANT PERE I VOLTANTS DEL MERCAT DE SANTA CATERINA

Fira comercial que té com a objectiu apropar encara més el producte que, dia a dia, treballen els nostres comerciants als veïns i veïnes del barri. A més s’ hi podrá trobar gran varietat de productes artesanals, paradetes amb la difusió d’entitats del barri i altres… ACTES ESPECÍFICS:

Dissabte 13 de 9 a 14 h.

En aquest darrer dia de fira de comerciants al carrer, ens acompanyaran els veïns i veïnes aficionats a les puntes de coixí amb la trobada de puntaires.

On: av. Francesc Cambó, c. Colomines, c. Giralt el Pellicer, c. Álvarez de Castro i c. Sant Pere Més Baix. Organitza: Assoc. Comerciants Sant Pere Més Baix, Assoc. Comerciants Mercat de Santa Caterina i Assoc. de Comerciants i Veïns del voltant del mercat.

12 Divendres Juny de 2015 A les 20 h.

DEBAT I PRESENTACIÓ FOROBA YELEN LLUM COL·LECTIVA PER L’ÀFRICA RURAL

NARRATIVA VISUAL DE MATTEO FERRONI (www.eland.org). Projecte seleccionat per l’UNESCO Any Internacional de la Llum i el Barcelona Design Week.

On: Sala Noble, Convent de Sant Agustí Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic, Centre Cívic Convent de Sant Agustí i Fondazione eLand.

6

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


13 Dissabte Juny de 2015 De 10 a 15 h.

CULTURA VASCA AL PASSEIG DEL BORN

Mostra de tradicions i costums del país Vasc: tallers de Xalaparta, Dansa tradicional Vasca, Marmitako… i molt més. On: pg. del Born Organitza: Euskal Etxea De 19 a 20 h.

“HOMBRES Y MUJERES A LA ORILLA DEL MAR” Presentació final de projecte de dansa comunitària.

On: pl. de Sant Pere Organitza: Ass.Cultural Bacantoh, Casal Pou de la Figuera, Casal de Joves Palau Alòs, Centre Cívic Convent de Sant Agustí i Consulat Portuguès de Barcelona.

18 Dijous Juny de 2015

A les 20 h.

RITME EN EL TEMPS

Fantasies d’un Temps.

On: Antic Teatre (c. Verdaguer i Callís, 12) Organitza: Antic Teatre A les 22 h.

23A MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES - aire lliure - gratuït CORTOS EN FEMENINO 2014 Programa itinerant de curtmetratges de realitzadores de l’Estat espanyol elaborat per TRAMA. Cordelias. Gracia Querejeta, 26’ El deseo de la civilización. Carolina Astudillo,7’ El experimento. Maja Djokic, 15’ Flexibility. Remedios Crespo,10’ La Buena Fe. Begoña Soler,17’ Madrid. Janaina Marques,15’ Nire Aitaren Etxea. Irene Bau, 6’ Porsiemprejamón. Ruth Díaz, 24’ On: pl. de Sant Pere Organitza: Drac Màgic Amb el suport de: Districte de Ciutat Vella i la Fundació SGAE

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

7


19 Divendres Juny de 2015 De 10 a 20 h.

FIRA D’ARTESANTS DE LA RIBERA

On: c. Argenteria Organitza: Ass. de Creadors Artesans de La Ribera A les 17 h.

BARRAQUES JOVES DEL CASC ANTIC

Mostra d’entitats i grups juvenils del barri amb activitats participatives i concerts.

Recollidjaar de men

On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Agrupament Escolta Esmessenda, RAI, Assoc. Cultural Unidos de Barcelona, Taula de joves Comtal, Assemblea de Joves de Ciutat Vella, Joves del centre. Col·laboren: Casal de Joves Palau Alòs i Casal de Barri Pou de la Figuera.

ACTIVITATS A LA PLAÇA COMERCIAL A les 19 h.

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CAMPIONAT DE DÒMINO A les 19.30 h.

ACTUACIÓ DE LA CORAL DE IAI@ FLAUTES A les 20 h.

PREGÓ DE FESTA MAJOR

AMB MARIA ASSUMPCIÓ VILÀ, SÍNDICA DE GREUGES DE BARCELONA A les 21 h.

SOPAR DE GERMANOR

PREPARAT PER “LA CUINERA DEL BARRI” Preu: 10 €. Per reservar: cal comprar els tiquets a l’AVV de Casc Antic, c. Rec, 27. Mail: sosicascantic@yahoo.es A les 22 h.

GAUDIM LA FESTA SENSE OBLIDAR LA RESTA

Collage d’imatges de l’arxiu històric de l’AVV de Casc Antic. A les 23 h.

TRANSFORMAR L’OMBRA DE L’ARBRE EN LLUM

Foroba Yelen llum col·lectiva per l’Àfrica rural, narrativa visual de Matteo Ferroni acompanyat per Mû Mbana. A les 23.30 h.

BALL DE FESTA MAJOR AMB MÛ MBANA I BABA Mû, cantant, multi instrumentalista, poeta i compositor. Ritmes folk de l’Àfrica amb instruments tradicionals www.mu-mbana.com

On: Plaça Comercial Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic i Comissió d’afectats pel projecte urbanístic del Born. 8

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 22 h.

NIT DE MISTERI

Respireu fort i descobriu els secrets que s’amaguen a les entranyes d’una església mil·lenària com Sant Pere. Crits i cruixits de dents (els vostres...) garantits... Places limitades, inscripció prèvia a la web: www.parroquiasantpere.org On: pl. de Sant Pere Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les.

20 Dissabte Juny de 2015 De 9 a 21 h.

FIRA D’ARTESANTS DE LA RIBERA

On: c. Argenteria Organitza: Ass. de Creadors Artesans de La Ribera De 9 a 15 h.

MERCAT DE PAGÉS

Tast de pinxos de Km 0.

On: pl. Sant Agustí Vell Organitza: Xarxa de Consum Solidari De 8 a 10 h.

MATINADES GRALLERES

Les matinades és la recuperació d’una antiga tradició que tenia com a objectiu despertar els veïns i veïnes de la població/ciutat, tot recordant que el barri està de Festa Major! Sortida: pl. Lluís Millet (Palau de la Música) Arribada: Fossar de les Moreres Organitza: Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona. A les 11 h.

VISITA GUIADA SANT PERE PUEL·LES

Descobriu les arrels de la Vilanova de Sant Pere i la mil·lenària història del barri. Vistes insòlites sobre Barcelona des del campanar. On: pl. de Sant Pere Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les. De 10.30 a 11.30 h.

CERCAVILA DE FESTA MAJOR

La cercavila de festa major convida a les colles de la cultura tradicional i popular dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a oferir un petit tastet.

Sortida: Fossar de les Moreres Arribada: Mercat de Santa caterina (av. Francesc Cambó) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol.

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

9


De 11.30 a 14 h.

PRESENTACIÓ DE FESTA MAJOR

Presentació dels esdeveniments que hi haurà durant la setmana per “anar fent boca”… Parlaments, actuacions, actors i música amb un petit refigeri. On: Mercat de Santa caterina (av. Francesc Cambó) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol De 17 a 19 h.

FESTA DE LES NENES I NENS JOCS TRADICIONALS, TALLERS I ESPECTACLE INFANTIL

ACTIVITATS I TALLERS. Fabriquem les nostres joguines no sexistes. Taller de joguines amb materials reciclats. Ca La Dona Espai Infantil. Taller de màscares. Taller de Pintura de l’AVV del Casc Antic. Taller infantil Fingerknitting. Associació Deutschkiste. Flash mob Hortera. L’Hortet del Forat. Jocs tradicionals: trenca l’olla, carreres de sacs, desprecio i botella. A les 18 h.

TALLER DE MÚSICA. Activitat inclusiva. A les 19.30 h.

ESPECTACLE INFANTIL. Organitzat per la Taula de Dones del Casc Antic

On: pl. del Pou de la Figuera. Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic. Col·labora: Associació Cultural Los Ríos en Cataluña, Associació Deutschkiste, Ca La Dona Espai Infantil, Comissió de persones amb diversitat funcional del Casc Antic, L’Hortet del Forat, Plataforma Unitària contra les violències de gènere i Taula de Dones del Casc Antic. A les 18 h.

TEATRE INFANTIL: HERCULES, EL MUSICAL Grup de teatre infantil del Centre Sant Pere Apòstol.

Preu nens/es: 5 € Preu adults: 8 € Reserva d’entrades: trucant al telèfon 932682509, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 21 h. O email: consergeria@centresantpere.com On: Escola Pere Vila (pg. Lluís Companys, 18) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol De 18.30 a 20 h.

CONCERT PEL DIA INTERNACIONAL DE MÚSICA “DIMBAAYA”

Concert de kora i guitarra, Abdoulaye Cissoko i Joan Carles Martínez, que presenten un repertori d’interculturalitat que preserva cançons tradicionals de bressol, rituals i festa de la cultura africana amb un intercanvi amb la música i cultura catalana, generant un espai comú a través de la música. On: Casal de Joves Palau Alòs Organitza: Casal de Joves Palau Alòs

10

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 19 h.

CONCERT CORAL

A la parròquia de Sant Pere, a càrrec de diferents corals dirigides per la Sra. Esther Doñate.

On: Parròquia Sant Pere de les Puel·les Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les.

“LA GRAN CATARSI D’UNA NIT D’ESTIU”

Un poema escènico-musical a la zona artesanal de la Ribera. De 20.30 a 22.30 h.

CONCERTS I ACCIONS INTERDISCIPLINÀRIES DE JOVES INTÈRPRETS A BOTIGUES, ESPAIS D’ART I TALLERS D’ARTESANIA A les 22.30 h.

CONCERT EXTAORDINARI AL MEAM [MUSEU EUROPEU D’ART MODERN] De 22.30 a 24 h.

ACTUACIONS ALS BARS I LOCALS Veure programes específics i consultar. www.ribermusica.org

On: Carrers Banys Vells · Mirallers · Barra de Ferro · Grunyí · Brosolí · Rosic Organitza: Ribermúsica A les 22 h.

NIT DE MISTERI

Respireu fort i descobriu els secrets que s’amaguen a les entranyes d’una església mil·lenària com Sant Pere. Crits i cruixits de dents (els vostres...) garantits... Places limitades, inscripció prèvia a la web: www.parroquiasantpere.org On: pl. de Sant Pere Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les. De 21 a 01.30 h.

NIT DE CONCERTS ASS. CULTURAL LOS RÍOS EN CATALUÑA I MEX-BCN PER AYOTZINAPA.

CORAureaL / Ballet Folklòric Proyección Dominicana / EMFI Music Group (Ritmes llatins) / Literario Films (Ritmes llatins) / DMC (Ritmes llatins) / La Legión (Rap) / Nelo’s (Rap) / Darip Caicedo (Rap) Més informació a: http://xurl.es/concierto_losRios On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Associació Cultural Los Ríos en Cataluña, Associació de Veïns del Casc Antic i l’Adhesiva.

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

11


21 Diumenge Juny de 2015 De 10 a 21 h.

LA FESTA DELS ANIMALS

Arriba la festa dels animals, una mostra d’entitats destinades a cuidar i acollir animals que sovint són mal tractats o abandonats, hi podrem trobar altres activitats més lúdico-festives.

Recollidjaar de men

On: pg. Lluís Companys Organitza: Taula Organització de Festes d’Animals De 10 a 16 h.

ACTIVITATS INFANTILS CREATIVES EN ANGLÈS

Dinàmiques infantils, manualitats, teatre creatiu... Més informacio: www.rai.pangea.org On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Associació RAI A les 11.30 h.

VERMUTASSU!

És l’hora del vermut! Vine a fer una ruta amb parada i fonda a diferents bars i espais socials del barri, on degustarem una tapeta i farem un trago. La Marxing Band del Taller de Músics amenitzarà el recorregut. Preu: 10 € (venda de tiquets a l’inici) On: Inici al Fossar de les Moreres. Activitat Itinerant Organitza: Joves del Centre A les 18 h.

TEATRE INFANTIL: HERCULES, EL MUSICAL

Grup de teatre infantil del Centre Sant Pere Apòstol.

Preu nens/es: 5 € Preu adults: 8 € Reserva d’entrades: trucant al telèfon 932682509, cada tarda de dilluns a divendres de 17 a 21 h. O email: consergeria@centresantpere.com On: Escola Pere Vila (pg. Lluís Companys, 18) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol A les 19 h.

CONCERT CORAL: FESTIVITAT DIA DE LA MÚSICA

Concert Coral per commemorar el dia internacional de la música, amb la participació de la Coral Madrigalistes de Catalunya (repertori popular i tradicional català) i el Cor “A Little Note” (repertori modern i musicals)

On: pl. Jacint Reventós Organitza: Coral “A Little Note” i Coral Madrigalistes de Catalunya.

12

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


23 Dimarts Juny de 2015 De 18 a 21 h.

RECOLLIDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

Fem arribar la flama del canigó fins la foguera de passeig de sant joan. Amb la participació dels diversos grups de percussió del barri. Us animem a que hi vingueu. On: pl. Sant Jaume (sortida) / pg. Lluís Companys (arribada) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol De 21 a 02 h.

REVETLLASSU DE SANT JOAN!

CONCERT AMB KORROMPUTS, EL VEÏNAT I SYBERITES

TORNEM A FER BARRI PER LA REVETLLA DE SANT JOAN!

Porta’t el sopar sota l’Arc de Triomf que nosaltres posem les taules, les cadires, la foguera i el concert... un còctel perfecte per gaudir de la nit més curta de l’any! On: pg. Lluís Companys Organitza: Joves del Centre i Centre Sant Pere Apòstol

25 Dijous Juny de 2015

De 16.30 a 19.30 h.

QUADERNS DE DIBUIX DEL MERCAT DE SANTA CATERINA

Taller de dibuix amb el pintor Francesc Artigau. Porta el teu quadern i estris de dibuix.

Inscripció gratuïta a: santlluc@santlluc.cat On: pl. Joan Capri (darrere del Mercat de Santa Caterina) Organitza: Cercle Artístic Sant Lluc De 17 a 24 h.

RAI SALSER@S:

Tallers oberts i Cabaret amb els artistes de RAI. Festa Salsera de cloenda. Més informacio: www.rai.pangea.org On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Associació RAI A les 19 h.

TEATRE DE L’OPRIMIT. CATALÀ/CASTELLÀ LAS 3 CERDITAS DESHAUCIADAS... UNA PORQUERÍA DE OBRA Han passat els anys i la casa de maons del Porquet Savi ha estat heretada per la seva néta, que està a punt de ser desnonada. La companyia de Teatre sobre la Marcha és un grup que neix a partir de la Comissió de Teatre Indignats d’Acampada Barcelona. http://teatresobrelamarcha.blogspot.com.es On: pg. del Born Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic i Comissió d’afectats pel projecte urbanístic del Born

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

13


De 20 a 22 h.

CONCERT EICASCANTIC

50 anys de la visita dels Beatles a Barcelona, amb el grup LOS PARANOIAS. On: c. Allada Vermell Organitza: Espai d’inclusió i formació Casc Antic (EICASCANTIC). A les 22 h.

DOCUMENTS A LA FRESCA

MARES EN LLUITA. 2015, 12 MIN.

Quatre dones que no es coneixien unides per un mateix problema: els seus fills s’enfronten a dures peticions de penes en el marc de judicis vinculats a manifestacions ciutadanes celebrades a Barcelona. Formen part de la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes. Autor: Raül Clemente Molina (Fotoperiodista) per Districte15. TEMPS DE CANVI(E)S. 2015, 53 MIN.

Un documental que reflexiona sobre l’autogestió, conflicte i models de ciutat. Autors: Alice Kohn, Jimena Martinez, Aitor Palacios, Pablo Rogero, Mar Valldeoriola. “VIVOS SE LOS LLEVARON, VIVOS LOS QUEREMOS”. 2015, CÀPSULES. Direcció: Equip Audiovisuals de La Directa amb la col·laboració de La Garriga Societat Civil, Ajuntament de La Garriga, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Llumull. On: pg. del Born Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic, Comissió d’afectats pel projecte urbanístic del Born i Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes, La Adhesiva i associació Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC)

26 Divendres Juny de 2015 De 17 a 19 h.

FESTA AL CARRER OBERTA AL BARRI

On: A determinar (més informació a: www.comtal.org) Organitza: Fundació Comtal De 18 a 19.30 h.

TALLER INTERGENERACIONAL IMPARTIT PELS BALLARINS I INTÈRPRETS DE RITME EN EL TEMPS

L’essència del taller serà des de la dansa, el moviment i l’experiència viscuda per ells dins aquest grup des del seu inici l’any 2011. On: Antic Teatre (c. Verdaguer i Callís, 12) Organitza: Antic Teatre A les 18 h.

TARDA DE JOCS AL CARRER

Baixem la cadira al carrer per jugar a cartes, parxís, dòmino i altres jocs per totes les edats.

Recollidjaar de men

On: c. Sant Pere Més Alt Organitza: Joves del Centre Col·labora: Casal de Joves Palau Alòs

14

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


De 18 a 20 h.

FUTBOLÍ GEGANT AL POU DE LA FIGUERA

La taula de treball en xarxa del projecte Salut als Barris - Divendres al Pou participa dins la Festa Major del barri amb una activitat que dinamitzen els joves vinculats al projecte, per els altres joves, tan del barri com benvinguts. On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Taula de treball Salut als Barris De 18 a 20 h.

RUTA HISTÒRICA AL QUARTER DE SANT PERE

On: Punt de trobada al c. Forn de la Fonda, 5. Organitza: Fundació Comtal De 19 a 01 h.

MARATÓ MUSICAL D’EICASCANTIC

Marató de rock al Casc Antic. Segona edició de la nova etapa del festival. Sis hores de música pop i rock independent de Barcelona. On: pl. La Puntual (cantonada amb c. Princesa) Organitza: Espai d’inclusió i formació Casc Antic (EICASCANTIC) De 20 a 00 h.

SOPAR POPULAR I TEATRE AL CARRER

Tu portes el sopar, nosaltres portem les taules i cadires i una magnifica obra de teatre a càrrec del Centre Sant Pere Apòstol. On: c. Sant Pere Més Alt (entre c. Bou de Sant Pere i c. Amadeu Vives) Organitza: Centre Sant Pere Apòstol

Recollidjaar de men

De 21.30 a 00.30 h.

RAI BALK@N:

Concert. Nit de fanfarRAI

Més informacio: www.rai.pangea.org On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Associació RAI De 21 a 00 h.

CONCERT MAGMA: DONES VOLCÀNIQUES

Concert Nakany Kanté i Women Dj’s. Barra amb degustació de menjars del món. On: PATI Edifici Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix, 7) Organitza: La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

15


27 Dissabte Juny de 2015 A les 11 h.

VISITA GUIADA A L’ESGLÉSIA DE SANT PERE DE LES PUEL·LES

Descobriu les arrels de la Vilanova de Sant Pere i la mil·lenària història del barri. Vistes insòlites sobre Barcelona des del campanar. On: pl. de Sant Pere Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les. A les 11 h.

GIMCANA D’ARTESANS I CREADORS SANT PERE M’ENCANTA

Petita gimcana pels comerços artesanals del barri de Sant Pere, amb diverses activitats i tallers. Inscripció: Inici de gimcana a pl. Sant Pere On: pl. de Sant Pere Organitza: Grup d’Artesans i Creadors del barri, Sant Pere M’encanta. Col·labora: Ass. Santa Caterina. D’11 a 13 h.

DIADA BASTONERA DEL CASC ANTIC

Cercavila de colles bastoneres pels carrers del barri, amb els Bastoners del Casc Antic i tres colles convidades.

Itinerari: pl. de Sant Pere, c. de Basses de Sant Pere, pl. de Sant Agustí Vell, c. Tantarantana, c. del Rec, pg. del Born, pl. del Fossar de les Moreres, plta. de Montcada, pg. del Born, c. dels Flassaders, c. dels Assaonadors, plta. de Marcus, c. de Giralt el Pellicer, av. Francesc Cambó i pl. Joan Capri. Organitza: Esbart l’Espiga d’Or D’11.30 a 13 h.

TALLER INFANTIL DE DIABLES

Amb la Colla de Diables del Casc Antic.

On: av. Francesc Cambó, 10 Organitza: Colla de Diables del Casc Antic De 12 a 14 h.

BALLADA / EXIBICIÓ DE SARDANES

I CLOENDA DEL CURS DE SARDANES AL MERCAT A càrrec de la cobla Maricel i la A.C.S. Laietans.

On: av. Francesc Cambó (davant Mercat de Santa Caterina) Organitza: Foment de la Sardana i la A.C.S. Laietans

16

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


De 16 a 20 h.

CAMPIONAT DE FUTBOL AL CAMPILLO

Torneig de Futbol Sala adreçat a joves entre 16 i 30 anys.

Inscripcions: del 1 al 19 de juny a vivers@crajbcn.cat. Preu: 5 € (inclou beguda) On: pg. de Circumvalació Organitza: Grup de Joves del Casal de Joves Palau Alòs De 17 a 21 h.

TROBADA DEL 20É ANIVERSARI DELS GEGANTS DE CASC ANTIC

Amb la participació de 15 colles de Gegants, Bestiari, Grallers i altres elements de la cultura. Itinerari: Cercavila amb inici al pg. del Born i final a l’av. Francesc Cambó. On: av. Francesc Cambó (Concert Final Raval’s Band) Organitza: Colla de Gegants del Casc Antic A les 20 h.

CONCERT BARNASO

Concurs de música jove. Més informació a: https://facebook.com/concursbarnaso On: av. Lluís Companys Organitza: Ass. BarnaSo De 21.30 a 01.30 h.

RAI DE FESTA RUMBERA

Concerts amb les bandes: Sotataula i la Liga de la Alegria. Djset de cloenda. Més informacio: www.rai.pangea.org On: pl. del Pou de la Figuera Organitza: Associació RAI A les 22 h.

NIT DE MISTERI

Respireu fort i descobriu els secrets que s’amaguen a les entranyes d’una església mil·lenària com Sant Pere. Crits i cruixits de dents (els vostres...) garantits... Places limitades, inscripció prèvia a la web: www.parroquiasantpere.org On: pl. de Sant Pere Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les. A les 22 h.

CORREFOC ADULT I LLUIMENT FINAL DE TOTES LES COLLES

Amb les colles de diables del Port, Barceloneta, Martorelles i Casc Antic.

Recorregut: Fossar de les Moreres, pg. del Born, c. Rec, c. Tantarantana, pl. Sant Agustí Vell, c. Basses de Sant Pere i pl. Sant Pere. Organitza: Colla de Diables del Casc Antic

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

17


28 Diumenge Juny de 2015 D’11 a 13 h.

MOSTRA DE DANSA TRADICIONAL CATALANA

Amb la participacio de tres esbarts dansaires. l’Agrupació cultural i dansaire Pla del Penedes, l’Esbart Dansaire de Granollers i l’Espiga d’Or. On: pg. del Born amb plta. Montcada Organitza: Esbart l’Espiga d’Or De 13 a 14.30 h.

DIADA CASTELLERA DE FESTA MAJOR

Actuació dels Castellers del Poble Sec, dels Margeners de Guissona i dels Castellers de la Sagrada Família.

On: pl. Comercial Organitza: Joves del Centre Col·labora: Castellers de la Sagrada Família A les 14.30 h.

PAELLA VEÏNAL AL BORN

Cal comprar els tiquets a l’AVV del Casc Antic, c. Rec, 27.

Email: sosicascantic@yahoo.es Preu: el cost dels tiquets és de 7 € (amanida, plat de paella, pa, beguda i postres). Fins esgotar les existències. On: pg. del Born amb c. Rec Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic. Participa: Comissió d’Afectats pel Projecte Urbanístic del Born i l’Associació Cultural Los Ríos en Cataluña.

ACTIVITATS A LA PLAÇA COMERCIAL

RIFA SOLIDÀRIA PEL PROGRAMA “TRENQUEM EL SILENCI” A les 18.45 h.

En col·laboració amb els comerços del barri que contribueixin a la realització d’activitats de prevenció de la violència contra les dones. Organitza: Plataforma Unitària contra les violències de gènere i l’AVV del Casc Antic A les 19 h.

DESASTROSUS CIRKUS

www.desastrosus-cirkus.com A les 20 h.

MARXING BAND

On: pl. Comercial Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic. A les 19 h.

CORREFOC INFANTIL DE DIABLES

Amb les colles de diables infantils del Port, Martorelles i Casc Antic.

Recorregut: pl. Sant Pere, c. Basses de Sant Pere, pl. Sant Agustí Vell, c. Tantarantana, c. Rec, c. Fusina i pl. Comercial Organitza: Colla de Diables del Casc Antic

18

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


A les 20 h.

VETLLA DE LA FESTA DE SANT PERE

Vetlla de pregària i acció de gràcies a l’església. Oberta a tothom, en especial als joves del barri. On: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les

29 Dilluns Juny de 2015

De 10 a 13 h.

ELS CASALS VAN DE FESTA

Conjunt d’activitats de sensibilització sobre la diversitat funcional, adreçada als infants dels casals del Districte. Realització de tallers multisensorials, circuïts en cadira de rodes i bastons, taller de música, etc. On: Davant del Mercat de Santa Caterina Organitza: Comissió de persones amb diversitat funcional del Casc Antic. A les 18.30 h.

CONCERT DEL COR DE MARES I COR DE PARES DE L’ESCOLA CORAL DE L’ORFEÓ CATALÀ

Directors: Guifré Canadell i Quima Farre / Pianista: Cristina Colomer

On: Claustre del Convent de Sant Agustí Organitza: Escola Coral de l’Orfeó Català A les 19 h.

SEGUICI DE SANT PERE

Petit recorregut que es fa pel Barri de Sant Pere en ofrena al Sant i Patró del nostre barri.

On: Itinerari pel barri de Sant Pere Organitza: Colla Gegantera de Sant Pere de les Puel·les A les 20 h.

MISSA SOLEMNE DE SANT PERE

On: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les A les 21 h.

PETIT VERMUT

A la plaça per a felicitar-nos i tots els que porten el nom del nostre estimat sant patró! On: pl. de sant Pere Organitza: Parròquia de Sant Pere de les Puel·les

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

19


30 Dimarts Juny de 2015 A les 16 h.

FESTA DE LA GENT GRAN

Activitats dels centres d’atenció i berenar.

On: pl. Sant Agustí Vell Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic. Participen: Centre Obert, Solidaritat amb la Gent Gran, Gent Gran Carrer Comerç i Esplai La Caixa. A les 19.30 h.

HAVANERES AMB EL GRUP MAR ENDINS I TAST DE ROM CREMAT

On: pl. Sant Agustí Vell. Organitza: Associació de Veïns del Casc Antic. Participen: Centre Obert, Solidaritat amb la Gent Gran, Gent Gran Carrer Comerç i Esplai La Caixa. Col·laboren: Biblioteca Francesca Bonnemaison i l’Antic Teatre.

20

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


COORDINACIÓ DE LA FESTA MAJOR:

AGRAÏMENTS:

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL CASC ANTIC CENTRE SANT PERE APÒSTOL

MARIA ASSUMPCIÓ VILÀ (PREGONERA DE LA FESTA MAJOR) CARLOS ORIENTE FORCA (GUANYADOR DEL CONCURS DE CARTELLS)

ORGANITZEN LA FESTA MAJOR:

AJUNTAMENT DE BARCELONA / CIUTAT VELLA EL BORN CENTRE CULTURAL ESCOLA DE MÚSICS - RAVAL’S BAND LA CASA DELS ENTREMESOS EQUIPAMENT POU DE LA FIGUERA FUNDACIÓ LA CAIXA MERCAT DE SANTA CATERINA MUSEU PICASSO MUSEU DEL REI DE LA MÀGIA MUSEU DE LA XOCOLATA MUSEU DEL MAMUT MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA ÒMNIUM CULTURAL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA TALLER DE MÚSICS - MARXING BAND UMBRACLE DE BARCELONA ZOO DE BARCELONA

AE ERMESSENDA DEL CASC ANTIC A.E. SANTA CATERINA ADHESIVA ANTIC TEATRE ASSOC. ALTRAITALIA ASSOC. JUVENIL JOVES DEL CENTRE ASSOC. DE COLLES SARDANISTES LAIETANS ASSOC. MUSICAL DE MESTRES DIRECTORS ASSOC. BARNASO ASSOC. CULTURAL LOS RÍOS EN CATALUÑA ASSOC. COMERCIANTS DE SANT PERE MÉS BAIX ASSOC. DE COMERCIANTS DEL MERCAT DE SANTA CATERINA ASSOC. VEÏNS I COMERCIANTS VOLTANT DE SANTA CATERINA ASSOC. DEUTSCHKISTE BACANTOH DANZA BATALA BARCELONA BIBLIOTECA FRANCESCA BONNEMAISON CA LA DONA ESPAI INFANTIL CASAL DE JOVES PALAU ALÒS CASAL DE BARRI POU DE LA FIGUERA CASC ANTIC PER LA GESTIÓ COMUNITÀRIA CASTELLERS DE LA SAGRADA FAMÍLIA CENTRE CÍVIC CONVENT DE ST. AGUSTÍ CERCLE ARTÍSTIC SANT LLUC COLLA DE DIABLES DEL CASC ANTIC COLLA GEGANTERA DEL CASC ANTIC COMISSIÓ DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL DEL CASC ANTIC COMISSIÓ D’AFECTATS PEL PROJECTES URBANÍSTIC DEL BORN COR A LITTLE NOTE DRAC MÀGIC EL CENTRE DE LA PLATJA ESBART L’ESPIGA D’OR ESCOLA CORAL DE L’ORFEÓ CATALÀ ESPAI D’INCLUSIÓ I FORMACIÓ DEL CASC ANTIC (EICASCANTIC) ESPLAI LA CAIXA EUSKALETXEA FOMENT DE LA SARDANA DE BARCELONA FUNDACIÓ COMTAL FUNDACIÓ ROURE GEGANTS DE SANT PERE DE LES PUEL·LES GENT GRAN CARRER COMERÇ GRUP DE TEATRE GESPA GRUP INFANTIL DE TEATRE GESPA LA FÀBRICA DEL SOL LA BANDSAMBANT LA BONNE LA VOLA SERVEIS ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL RIBORQUESTRA PARRÒQUIA DE SANT PERE DE LES PUEL·LES PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE PIAD (PUNT D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES) RAI (RECURSOS D’ANIMACIÓ INTERCULTURALS) RESIDÈNCIA VIGATANS TAULA DE DONES DEL CASC ANTIC TAULA JOVES COMTAL VEU ANIMAL VEÏNS I VEINES XARXA ANTIREPRESSIÓ XARXA DE CONSUM SOLIDARI

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

21


LOCALITZACIĂ“ DELS ESPAIS DE LA FESTA MAJOR

Born Centre Cultural

22

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera


ESPAIS D’ACTIVITATS 1

av. Francesc Cambó / Mercat de Santa Caterina

2

c. Sant Pere Més Alt

3

Centre Sant Pere Apòstol

4

pl. de Sant Pere / Església de Sant Pere de les Puel·les

5

Arc de Triomf / pg. Lluís Companys

6

pl. del Pou de la Figuera

7

pl. de La Puntual

8

pg. del Born / Sta. Maria del Mar / plta. Montcada

9

pg. del Born amb c. del Rec

10

pl. Comercial (davant del Born Centre Cultural)

11

Fossar de les Moreres

12

pl. Jacint Reventós

13

c. Forn de la Fonda

14

c. d’Allada-Vermell

15

Centre Cívic Convent de Sant Agustí

16

pl. de Sant Agustí Vell

17

pl. Joan Capri

18

Biblioteca Francesca Bonnemaison

19

Casal de Joves Palau Alòs

20

c. Argenteria

21

Antic Teatre

22

Escola Pere Vila

23

pg. de Circumval·lació

Festa Major del Casc Antic 2015

dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera

23


Més informació a:

www.festamajorcascantic.cat

Descarrega’t l’app FM Casc Antic per a Android i Iphone, amb tota la informació de la Festa Major.

facebook.com/ FestaMajorDelCascAnticDeBarcelona @FM_cascantic #FMCascAntic

instagram.com/ festamajorcascantic

Profile for sosi cascantic

Programa Festa Major Casc Antic 2015  

Programa Festa Major Casc Antic 2015

Programa Festa Major Casc Antic 2015  

Programa Festa Major Casc Antic 2015

Advertisement