__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BÖRJA LÄSA


www.opal.se

© Text: Malin Stehn, 2014 © Illustration: Elin Fahlstedt, 2014 Bokförlaget Opal AB, Bromma Printed by Greif, Estonia 2014 ISBN: 978-91-7299-649-6


5

Ted är en av världens bästa fotbollsspelare. Han kan trixa till etthundratrettiofyra. Och han har ett stenhårt skott. Ted känner ingen annan som är lika bra.


6

Det är lördag. En helt vanlig lördag. Men för Ted känns det nästan som julafton. Han ska nämligen träna med sitt nya fotbollslag: Nytorps FF.


7

Ted har varit ombytt i en timme. Benskydden kliar och det pillrar i fötterna. – Mamma, skynda dig! ropar han. – Ett ögonblick, svarar mamma. – Nej, nu! Du måste komma nu!


8

Ted tycker att mamma cyklar ovanligt söligt. – Kom igen! Fortare kan du! Det är cykelbana hela vägen till idrottsplatsen. Men mamma måste följa med för Ted hittar inte. De har precis flyttat hit.


9

Att vara nyinflyttad är tråkigt. Den nya skolan är läskig och huset luktar inte som hemma. Vilken tur att det finns ett fotbollslag! Ted cyklar fort och tänker på alla mål han ska göra. Hela laget kommer att jubla.


10

Det kryllar av barn på fotbollsplanen, både killar och tjejer. Många är klädda i Messi-dräkter. En del har Zlatan-tröjor. Ted har tagit på sig sin gamla matchtröja med nummer tio på ryggen. Ted-tröjan.


11

Vid sidan av planen står en skallig man i träningsoverall. – Det måste vara Bengt! säger mamma. Din tränare.


12

Ted går raka vägen fram till den som måste vara Bengt. – Hej! Ted räcker fram handen. Ni har värvat mig.


13

Tränaren ler. – Välkommen! Hoppas du ska trivas med oss. – Ni kommer säkert att trivas med mig, säger Ted.


14

Så är det äntligen dags att börja! Först ska alla springa några varv runt planen. Bengt ber en tjej som heter Tuva att ta täten och hålla tempot.


15

Tuva springer otroligt långsamt. Ted rusar förbi henne – ja, han varvar hela laget. – Ta det lugnt! ropar Bengt. Det är bara uppvärmning.


Ted är nyinflyttad och längtar efter att börja spela fotboll igen. Han ser fram emot att få visa vilken stjärna han är!

Så är det äntligen dags för första träningen. Ted är så taggad att han knappt kan stå still. Men ingenting blir som han har tänkt sig …

Opal

Profile for Smakprov Media AB

9789172996496  

9789172996496  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded