Page 1

ÄLSKADE BONDKATT! STINA JONSSON

1


ÄLSKADE BONDKATT!


ÄLSKADE BONDKATT! Stina Jonsson


ÄLSKADE BONDKATT! Stina Jonsson, 2020 Lix:15 Copyright © 2020 Stina Jonsson och Norddalen förlag Kållandsö, Norddalen, 531 99 Lidköping Foto: Stina Jonsson (med gästspel av Tomas Jonsson) Tryck: Danmark 2020 ISBN: 978-91-983012-6-7


Till Bus!

Du är en härlig katt! Men också galen. Den här boken är till dig.

En trött men go katt. (Bus hela namn är Columbus Jonsson.)


Vad menas med bondkatt?

En katt utan stamtavla kallas bondkatt. Man kan också säga huskatt eller blandras. En katt med stamtavla kallas raskatt. Om raskatten får ungar måste de också få en stamtavla. Annars räknas de som bondkatter.

Bus myser. Bondkatten kan ha kort eller lång päls. En är randig. Någon annan är helt vit. En bondkatt måste inte se ut på ett visst sätt. Bondkatten är ofta frisk. Den tycker om att vara ute och busa. Ibland kan du få en unge gratis. Men du måste köpa mat och kattsand. Det kan också bli dyrt om katten blir sjuk.

8


En katt som blinkar långsamt vill vara din vän!


Var ska katten sova?

Din katt vill ha en mysig plats att sova på. Men det är inte säkert att ni tänker lika. Ofta väljer katten en annan plats.

Bus bor i en hylla. Här kan han se vad som händer ute. Fast mest sover han i hyllan. En katt sover mer än halva sitt liv. Ofta är den pigg på morgonen och kvällen. Då kan ni passa på att leka.

10


Bus myser i mattes säng.

Ibland smyger Bus in på baksidan av skåpet. När matte drar ut lådan hittar hon en katt!

11


Katten Bus hos matte.

Bus med

Möt bondkatten!

mus!

Varför klöser katten? Kan den se om det är helt svart? Vad menar katten när den blinkar långsamt? Det får du veta i den här boken!

Profile for Smakprov Media AB

9789198301267  

9789198301267  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded