9789180923286

Page 1

FELICIAS FÖRSVUNNA KATTER

JOHANNA SANDGREn & MALIN OLSSON

FELICIAS FÖRSVUNNA KATTER

Utgiven av Idus förlag, Lerum, 2024 www.idusforlag.se | info@idusforlag.se

© Text: Johanna Sandgren | © Illustration: Malin Olsson | Malins Penna

Första upplagan

Tryckt i Viljandi, 2024

ISBN: 978-91-8092-328-6

FELICIAS FÖRSVUNNA KATTER

JOHANNA SANDGREn & MALIN OLSSON

Felicia öppnade ytterdörren och skakade med godisburken. Det skramlande ljudet brukade alltid få katterna att rusa hem. Hon hade fyllt burken med deras favoritgodis som smakade fisk. De skulle bli så lyckliga när de förstod vad hon gjort.

Några röda löv föll från grannens träd och det lyste mysigt från deras fönster. Felicia gillade hösten. Det var rött, orange och gult överallt. Fullt med söta äpplen kvar i äppelträden som man kunde äta av om man blev sugen. Och det luktade så gott i luften utomhus.

Efter att ha skakat på burken flera minuter utan att Mister Darcy och Mister Collins hade dykt upp började hon bli orolig. Skymningen började smyga sig på. Och hon visste att om den började smyga sig på så fanns det en till som smög med den. Nämligen räven! Rävar gillar inte katter och de bits alldeles för mycket om de får chansen.

Hon tittade ut igenom dörren och ryste. Skuggorna var allt längre och det var helt mörkt i hörnen av trädgården.

Det blåste till och i vinden singlade det ned gula och röda löv som nästan såg svarta ut.

Inne i huset stökade mamma omkring vid bokhyllan.

Felicia visste att hon letade efter kvällens bok. Varje kväll läste hon högt för Felicia och hennes lillasyster innan de skulle sova.

Felicia stod ett ögonblick och tvekade i hallen. Tänk om hon bara skulle springa in till mamma och hjälpa till att välja en bok istället? Men så hörde hon vinden och visste vad hon måste göra.

Bestämt tryckte hon ner mössan över öronen samtidigt som hon klev i sina stövlar. Med en smäll drog hon sedan igen ytterdörren bakom sig. Felicia gick ut i den mörka kvällen. Ut i trädgården där allt möjligt kunde lura i skuggorna. Fast hon var tvungen att rädda katterna. Det fanns ingen tid till att bli skrämd av mörkret.

Felicia älskar sina katter. Verkligen älskar. Men en ruggig höstkväll kommer de inte in när hon lockar på dem. Hon vet att mörkret är på väg och det känns otäckt. Felicia måste gå ut och leta i trädgården. Den mycket mörka och mystiska trädgården.

Vad lurar i hörnen och i buskarna? Vilka faror finns där ute egentligen?

Felicias försvunna katter är en mysrysare för 3–6 år som gärna kan läsas tillsammans.

www.idusforlag.se

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.