9789176340714

Page 1

Anna Hansson

Lotta Myrefelt

Selma ställer till det
Fler böcker av Anna Hansson och Lotta Myrefelt utgivna på Idus förlag En liten bok om mycket bajs, 2020 En till liten bok om mycket bajs, 2020

Selma ställer till det Utgiven av Idus förlag, Lerum, 2021 www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Anna Hansson © Illustration: Lotta Myrefelt Första upplagan Tryckt i Viljandi, 2021 ISBN: 978-91-7634-071-4


Anna Hansson

Lotta Myrefelt

Selma ställer till detSelma är en liten valp. Hon har bara bott i sitt nya hem i några veckor. Hon har aldrig varit ensam hemma förut, men nu tycker matte och husse att det är dags.

Selma ska få stanna hemma medan de går och köper mjölk. – Vi kommer snart tillbaka, säger de innan de stänger dörren.


Selma förstår inte vad det var som hände. Helt plötsligt försvann de där som gett henne mat och busat med henne. De där som hon tycker så mycket om.


Selma undrar varför inte hon fick följa med. Hon undrar om de kommer att komma tillbaka någon gång. Hon blir nervös när hon tänker på det, och lite kissnödig.


När hon kissat färdigt blir hon törstig. Hon brukar dricka vatten i en skål i köket, men nu får hon syn på vatten som ser mycket godare ut.


Det är mycket godare! Selma dricker så mycket hon orkar. Nu är hon inte törstig längre.


Men hungrig är hon. Jättehungrig. Och det finns ingen hemma som kan ge henne någon mat. Tur att hon vet var maten brukar finnas.


Selma skuttar in i köket och fram till skåpet. Hon får försöka en stund, men till sist lyckas hon få upp dörren och kan ta för sig av både det ena och det andra.


Valpen Selma ska vara ensam hemma för första gången. Hennes matte och husse ska bara vara borta en pytteliten stund. De tänker att ingenting kommer att hinna hända på den tiden. Men de har fel! Selma hinner med massor!

www.idusforlag.se