Page 1

Camilla Gunnarsson & Emma Ganslandt


Tidigare böcker på Idus förlag av Camilla Gunnarsson: #tillsammans #utanför, 2016 Viktors nya tröja, 2016 Tova-Li och sommarlovet, 2016 När mammorna blev kära, 2017 Superhjälte-mamman flyger in i väggen, 2017 Är det ledigt här?, 2019

Tidigare böcker på Idus förlag avEmma Ganslandt: Mini & Maxi hittar på, 2018 Marta och pulkatjuven, 2018

LEO OCH HANS LÄNGTAN Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Camilla Gunnarsson © Bild: Emma Ganslandt Grafisk form och sättning: Alexandra Lundquist, Idus Förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2019 ISBN: 978-91-7577-983-6


Camilla Gunnarsson & Emma Ganslandt


På hyllan i Leos rum ligger ett paket. Det är pappas födelsedagspresent.


Leo har gjort presenten alldeles själv. Det är en stor teckning. Leo höll på med den i flera dagar. – Jag tror att det är den finaste teckningen du har gjort, sa fröken när han var klar. Hon hjälpte honom göra snöret på paketet krulligt och fint. Nu är paketet dammigt ovanpå. Det är länge sedan pappa fyllde år. Leo träffar honom inte så ofta.


Leos föräldrar bor inte ihop. De skilde sig när han var liten. Leo minns att de bråkade innan, men han ville inte höra. Han brukade gömma sig i sitt rum och ibland låtsades han sova. En dag berättade de att pappa skulle flytta. – Kärleken har tagit slut, sa mamma. Allt har blivit så trassligt. – Det är bara bråk kvar, sa pappa och packade några väskor.


Den dagen började Leos längtan. Hemma hos mamma längtar han efter pappa. Varje dag. När han är hos pappa längtar han efter mamma. Längtan känns i hela kroppen, tycker Leo. Men mest känns det i hjärtat. Det är som små stick. Längtans-stick. Ibland känns de mer och ibland känns de mindre. Men de är alltid där.


När Leos föräldrar skildes började Leos längtan. Det känns som längtans-stick i hans hjärta. Mest längtar han efter sin pappa som bor med en ny familj. Längtar pappa efter Leo också?

www.idusforlag.se

Profile for Smakprov Media AB

9789175779836  

9789175779836  

Profile for smakprov