9789163869594

Page 1

RESAN TILL VARLDENS FARLIGASTE LAND

MALTE PERSSON RUI TENREIRO


D

en som seglar över världens största hav, där vattnet blivit många sjömäns grav, kommer till en mörk och kuslig strand i världens allra farligaste land. Där ligger världens allra största skog, som är full av barn som trollen tog. De rövades ur sina mammors hus och såg sen aldrig dagens ljus. Därför har de blivit mycket bleka och har aldrig lärt sig leka! Får de se din lilla fot tror de att den är en ätlig rot. Ditt huvud tror de är en rolig boll. Så går det om man uppfostras av troll!I skogen ligger världens värsta träsk som bubblar brunt som kolaläsk. Den som fastnar i dess gyttja kan aldrig mera sina fötter nyttja och blir tömd på blod av mygg och knott som tycker sådant smakar gott.


Längre bort finns världens största öken som är full av hemska spöken efter upptäcktsresande som dog då de inte hade vatten nog. Så långt ska du kanske inte gå om inte du också vill sluta så. Annat finns på närmre håll som kan vara värt en koll.


För bortom träsket ligger det en sjö och i sjön finns det en mystisk ö som ligger gömd i magisk dimma. För att komma dit måste man simma genom slemmigt slammigt vatten som är mörkt och kallt som vinternatten och man måste kunna vissa konster för att lura vattenmonster.


På ön bor det en jätte i en koja. Med honom ska man inte skoja! Han ser hemsk ut och är ganska dum, och i hans koja är det ont om rum. Men säg inte att han är jätteful, för jätten tycker det är jättekul att bryta av dig arm och ben och koka dem i fotogen. Säg istället: Du är snygg! Då kan du vara ganska trygg.