__MAIN_TEXT__

Page 1

Cecilie Seim

Souads väskor Cecilie Seim

www.viljaforlag.se

Souads väskor

Världen är kall och tyst. Souad vill inte gå upp. Blir det för svårt tar Souad fram sina väskor. Den gröna, den röda, den blå och den rosa. – Stanna här inne med dina väskor, säger flickorna. De ler åt mina väskor, tänker Souad. De vet inte att jag har hela livet i väskorna.

Vilja


Souads väskor Text och bild: Cecilie Seim Originalets titel: Souads vesker © Solum Forlag AS, Oslo 2010 Översättning: Hans Peterson ISBN 978-91-87061-59-2 Första upplagan 2012 Vilja förlag – en del av Nypon förlag AB info@viljaforlag.se www.viljaforlag.se www.facebook.com/viljaforlag Boken har fått produktionsstöd från Specialpedagogiska skolmyndigheten


Souads väskor Text och bild: Cecilie Seim Översättning: Hans Peterson

Vilja förlag


Det är frost på rutan. Det är morgon. Och det är kallt. Souad är trött. Hon har ont i hela kroppen. – Jag vill inte gå upp, säger Souad och gäspar. Jag väntar till våren. Khalid ger henne den gröna väskan. Souad tar väskan. Nu kan hon ligga i sängen hela dagen. Eller hela vintern om hon vill. I den väskan har hon allt vad hon behöver. Där finns något att dricka, en bok, pennor och papper, tabletter för halsen. Souad har själv sytt den gröna väskan. Hon sydde den när de skulle resa. Det var resan till Sverige. Där skulle de börja ett nytt liv. Grönt är hoppets färg, tänkte Souad. Så sydde hon väskan.


Men det var länge sedan. Nu ligger Souad i sin säng. Det är vinter. En kall och mörk vinter. Hon hör när Khalid går ut genom dörren. Mustafa är alltid ute i sista minuten. Så rusar han iväg. Flickorna är tysta. De fnissar och viskar.


Souad öppnar sin gröna väska. Hon tar upp påsen med halstabletter. De smakar sött och friskt. Hon längtar efter varmt te. Men hon orkar inte röra sig. Hon orkar inte laga te. Det är mörkt ute. Hon kryper in under täcket. Så somnar hon.

Profile for Smakprov Media AB

9789187061592  

9789187061592  

Profile for smakprov