9789186213923

Page 1

ANNA HANSSON • JONAS OLSSON

SK U R K FAMILJEN

GÅR PÅ MUSEUMAnna Hansson • Jonas Olsson

SK U R K FAMILJEN

GÅR PÅ MUSEUM


I samma serie: Familjen Skurk flyttar till jorden Familjen Skurk på campingsemester Familjen Skurk på zoo Familjen Skurk köper ett växthus (våren 2016) Familjen Skurk startar ett rockband (hösten 2016)

Familjen Skurk går på museum Utgiven av Beta Pedagog AB Skutevägen 1, 432 99 Skällinge info@betapedagog.se www.betapedagog.se tfn 0340-355 05 Copyright © Anna Hansson, Jonas Olsson och Beta Pedagog AB, 2015 Författare: Anna Hansson Illustratör: Jonas Olsson Redaktör: Isac Carlsson Art. nr beta-0964 ISBN 978-91-86213-92-3 Första upplagan, första tryckningen InPrint, Lettland, 2015


Familjen Skurk går på museum – Kan vi inte hitta på något roligt idag? frågade Mozart. – Ja, snälla, sa hans syster Flora. Vi vill inte vara ute och leka, och det finns inget roligt att göra inne. – Ni kan väl städa då? sa pappa Skurk. Det behövs verkligen, och så är det ju roligt också.

3


– Om det är så roligt att städa kan du väl göra det själv, sa Mozart och la armarna i kors. – Barnen har rätt, sa mamma Skurk. Vi borde göra något roligt idag. Passa på att lära oss lite om den här planeten. Familjen Skurk hade nyss flyttat till jorden från en planet i yttre rymden. Med sig hade de sin tama dinosaurie Rex. – Vi kan väl gå på museum? föreslog Flora. – Vilken bra idé, sa pappa Skurk. Det gör vi! Men Rex får stanna hemma. 4


5


Mozart, Flora och Rex såg lika besvikna ut alla tre. Pappa Skurk gick för att byta om till något som passade bättre på ett museum, än hans morgonrock. Mozart lutade sig fram och viskade till Flora. – Vi måste ta med oss Rex. Han kommer att ha jättetråkigt om han är hemma själv. – Det går inte. Hundar får inte vara på museum, sa Flora. Rex brukade ibland låtsas vara en hund, eftersom de flesta jordlingar nog skulle tycka att det var väldigt konstigt om de såg en dinosaurie.

6


– Du kommer väl ihåg vad som hände sist han var hemma själv, sa Mozart. Då åt han upp tre krukväxter och dina finaste byxor. Flora såg förskräckt ut. – Vem vet vad han äter upp den här gången? fortsatte Mozart. Det kan mycket väl vara dina nya stövlar. – Okej, sa Flora. Vi måste ta med honom. Men hur? Mozart sa till Flora att han hade en idé. – Vilken tid öppnar muséet, mamma? sa han.

7


Mamma Skurk reste sig upp och gick in i sovrummet för att söka rätt på muséets öppettider på datorn. Mozart skyndade sig in i sitt och Floras rum. Flora och Rex skyndade efter. – Var är den där dockvagnen nu då? sa han och kliade sig i huvudet. Jag såg den ju senast igår. Eller om det kanske var förra veckan.

8


9


Familjen Skurk är en helt vanlig familj. Förutom att de kommer från yttre rymden, har tjugo tår var och en tam dinosaurie som heter Rex. I den här boken går de på museum. Där finns allt från gamla soffor till konstgjorda dinosaurier. Fast, såg det inte ut som om en av dem rörde sig?

Familjen Skurk är en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Det här är den fjärde boken i serien och den har läsbarhetsindex (LIX) 20. Anna Hansson är lärare och författare till ett stort antal barn- och ungdomsböcker. Hon skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Art. nr beta-0964

9 789186 213923

www.betapedagog.se


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.