Page 1

Eric och Simon är brÜder. De gillar att spela fotboll och att rida. 7


Ibland tränar de tillsammans med de andra barnen som rider pü deras mammas ridskola. Men helst av allt galopperar de ut i skogen och leker att de är riddarbrÜder.


Eric och Simon har varsin ponny i stallet. De är också bröder. När Erics och Simons mamma ska skoja så kallar hon pojkarnas hästar för bröderna Bus. Men egentligen heter de Sam och Sigge. De är nio och sju år. Precis som Eric och Simon.


På kvällen, när Eric och Simon ska sova, vill de att mamma berättar en saga för dem. Då vill de nästan alltid höra något som handlar om Sam och Sigge. – Ja, deras liv är ju verkligen som en saga, kan mamma säga då. – De tokigaste ponnyerna i hela världen, lägger Simon till. – Men Sam är smartast, säger Eric. – Och du är dummast, surar Simon. Det är inte så lätt alla gånger att vara bröder och hålla sams. Just därför har mamma bestämt att pojkarna ska turas om att välja saga.

10


Ikväll är det Simons tur. – Jag vill att du ska berätta bara för mig. Simon ligger på mage i sin säng. Han är ledsen. – Eric ska alltid säga att Sam är bäst. Det är inte roligt. – Men det är ju inte sant.


Mamma killar Simon i sidan. – Det finns väl inte någon häst som har en sån fantastisk historia som Sigge? – Det var tur att han överlevde när han föddes, nickar Eric. Nu är Eric en snäll storebror som hjälper mamma att få Simon på gott humör igen. – Det vill jag höra om! Simon slänger sig ner i sängen och väntar.


Simon drar till sig kudden och gosar ner sig under täcket. – Det är en jättebra Sigge-saga. Det tar en stund innan alla har kommit tillrätta. Simon drar upp kudden i mammas knä. Eric lutar sig mot mammas axel. Han har en hand i Simons blonda hår. – Du får inte dra, varnar Simon. – Det gör jag inte, säger Eric. – Ni ska väl inte börja bråka igen? undrar mamma. – Nej, nu ska vi vara bästisbröder, mumlar Simon. – Vi håller ihop, nickar Eric. Du vet väl att vi är riddarbröder? – Det var skönt att höra, säger mamma.

13


Medan pojkarna blundar och lyssnar målar mamma upp bilden av hur det såg ut där de bodde i England, innan de flyttade till gården i Sverige. De gröna kullarna, floden som skilde landskapet Devon från Cornwall. Dartmoorheden med alla vildhästar.


9789163868153  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you