__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

– en möjlighet för alla

9 789175 672830

Nypon förlag


Titel: Heja Mikael! Författare: Mikael Rosengren Illustratör: © Anna Ödlund © Mikael Rosengren och Nypon förlag AB Första upplagan 2015 Sidantal: 36 Lix: 16 Lättlästnivå: Från 9 år ISBN 978 91 7567 283 0 Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se På vår hemsida finns gratis lektionsmaterial


Mikael Rosengren

Heja Mikael! Illustratรถr: Anna ร–dlund

Nypon fรถrlag


2


Kapitel 1

Det är måndag morgon. Dags att gå till skolan. – Är du klar snart? frågar pappa. – Snart, svarar jag trött. Jag är på mitt rum och smörjer in mig. För att jag måste. Det är alltid samma sak efter duschen. Varje dag. Smörjer jag mig inte blir huden för torr. Då spricker den och går sönder.

3


Jag är född med torr hud. Förbaskade torra hud. Benen är rutiga. De har samma mönster som en giraff. Värst är det på vintern. Och i skolan när jag har shorts på gympan. För då kan alla se rutorna. Jag vill inte ha torr hud. Jag vill se vanlig ut! Varje gång är det samma sak. Kompisarna vill titta och känna. De säger att benen ser konstiga ut. Jag vill inte se konstig ut. Varför skulle just jag födas med torr hud?

4


Jag vill att tjejerna ska gilla mig. Men de vet att jag har rutiga ben. Därför är det svårt att gå på gympan. Mamma har sagt att jag har ärvt den torra huden från morfar. Morfar hade också rutiga ben. Det kallas fiskfjällssjuka. Nästan ingen har det. Utom jag. Jag hatar morfar, allt är hans fel.

5


Kapitel 2

I dag är det skolmästerskap i friidrott. Vi är tre skolor som ska tävla: Ängskolan, Backskolan och Åskolan. Det ska bli kul. Jag tänker på mina tävlingsgrenar. De är 60 meter och längdhopp. Ingen i klassen har sprungit snabbare än jag. Eller hoppat längre än jag. – Ska det bli kul att tävla? säger pappa. – Ja, men jag är nervös, svarar jag. 6


– Det är bra att vara nervös. Det går bäst då, säger pappa och rufsar mig i håret. – Sluta, suckar jag och fixar frisyren igen. På idrottsplatsen är det redan massor av folk. Från vår skola är vi fyra som ska tävla: jag, Kalle, Anna och Bea. Vår skola heter Åskolan. På läktaren sitter resten av skolan och hejar. När jag ser dem pirrar det i magen. Men så tänker jag på det pappa sa: Det är bra att vara nervös.

7

Profile for Smakprov Media AB

9789175672830  

9789175672830  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded