__MAIN_TEXT__

Page 1

BESLUTET Hans Peterson VILJA


Beslutet Författare: © Hans Peterson Bearbetning: Julia Heidbrink, logoped Omslagsfoto: Filip Jacobson/Vilja förlag Första upplagan 2013 Sidantal: 20 Lix: 10 ISBN 978 91 87221 30 9 Vilja förlag – en del av Nypon förlag AB info@viljaforlag.se www.viljaforlag.se www.facebook.com/viljaforlag


HANS PETERSON

Anna och Jonas

Beslutet

Vilja fรถrlag


Jonas och Anna står utanför Annas port. De tycker om varandra. De är ihop. Men nu säger Jonas att de inte kan ses så ofta. – Varför? säger Anna. – Det är så mycket att göra på jobbet. Jag måste jobba över, svarar Jonas.

3


– Vill du inte vara ihop med mig längre? säger Anna. Jonas suckar. – Jag tror inte det. Men vi kan väl vara vänner? säger han. – Visst, svarar Anna. Hon ler lite. Men Jonas ser att hon nästan gråter.

4


Nu är Jonas ofta på jobbet. Men hemma är han ensam. Det blev inte som han hade tänkt sig. Han saknar Anna. Han försöker att inte tänka på henne.

5


På lördagen går Jonas på bio med Ali och Omar. Det är en bra film. När Jonas går hem från bion möter han Julia. Julia var Jonas klasskompis i högstadiet.

6


– Det var länge sedan vi sågs. Ska vi träffas någon dag? säger Jonas till Julia. – Ja, kom hem till mig på måndag, säger Julia.

7

Profile for Smakprov Media AB

9789187221309  

9789187221309  

Profile for smakprov