Page 1

Kvalitetsfødevaremesse i Skagen 2012 Fredag den 24. august kl. 10 - 18 Lørdag den 25. august kl. 10 - 16

Den Gamle Auktionshal Skagen Havn

n Skage erne i Butikk r åbent ha -17.30 10.00 6.00 g a d e -1 fr 10.00 lørdag

Program & udstillerliste


Kære gæst For syvende år i træk byder vi velkommen til Skagen Kvalitetsfødevaremesse. Vi har samlet nogle af Nordjyllands bedste kvalitetsfødevareproducenter i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn, og her er noget for enhver smag. Duft, smag, føl og lyt – alle sanserne tages i brug, når udstillerne præsenterer deres produkter og supplerer med den gode historie om, hvordan netop deres kvalitetsprodukt er blevet til. I år har vi nogle nye tiltag på programmet: • Restaurant De 2 Have laver Madteater, hvor man kan få en helt unik oplevelse med mad. • Speakers Corner, hvor udstillere og andet godtfolk kan stille sig op og fortælle deres historier eller stille spørgsmål til publikum. • Børnehjørnet i teltet på kajen med masser af friske fisk. Børnene får lov at røre, skære og grille fisk for til sidst at spise den. Der er også konkurrencer for børn og besøg på en kutter. Velkommen til Skagen Kvalitetsfødevaremesse - vi håber, at du vil få en rigtig god oplevelse. Med venlig hilsen Lise D. Hvid Skagen Turistforening og Gastronomy Skagen Entrébillet købes ved indgangen til messen eller online på www.skagen.dk/kfm Voksne kr. 60,- Børn under 12 år gratis. Entrébillet til Madteater kan købes online på www.skagen.dk/kfm, eventuelt overskydende billetter sælges i messehallen. Pris: kr. 100,-. Der skal købes entrébillet til Kvalitetsfødevaremessen for at kunne deltage i Madteater.


Program 2012 Fredag d. 24. august Kl. 10.00 Messen åbner Kl. 10.15 Velkomst v/ turistchef Lene Kappelborg Kl. 13.00 Madteater med Restaurant De 2 Have Kl. 15.00 Rejepillekonkurrence Kl. 16.00 Madteater med Restaurant De 2 Have Kl. 18.00 Messen lukker Hele dagen: Børnehjørnet og Speakers Corner

Lørdag d. 25. august Kl. 10.00 Messen åbner Kl. 10.15 Velkomst v/ turistchef Lene Kappelborg Kl. 13.00 Madteater med Restaurant De 2 Have Kl. 14.00 Rejepillekonkurrence Kl. 15.00 Madteater med Restaurant De 2 Have Kl. 16.00 Messen lukker Hele dagen: Børnehjørnet og Speakers Corner

Madteater

Restaurant De 2 Have er vært ved en helt ny form for madoplevelse. Formålet med et madteater er, at formidle viden om det mad som bliver serveret til gæsterne i teateret. Restauratør Henrik Tachau Kristensen fra Restaurant De 2 Have fortæller under anretningen, serveringen og spisning af maden, hvorfor netop disse råvarer er valgt, tilberedt på den valgte måde og præsenteret på den valgte måde. Han formidler selve historien bag retten, som her er en let anretning med fisk. Varighed: ca. 1 time. Pris: kr. 100,-. Billetter kan købes på www.skagen.dk/kfm, eventuelt overskydende billetter sælges på messen. Der skal købes entrébillet til Kvalitetsfødevaremessen for at kunne deltage i Madteater.


Skagen Bryghus

Skagen

Slagter Munch

Skagen

Skagen Bryghus er beliggende i Skagens gamle elværk og er Vendsyssels største mikrobryggeri. Vil du have en oplevelse ud over det sædvanlige, så besøg Skagen Bryghus. Vi har flere forskellige håndbryggede og ufiltrerede øl på hanen samt et stort flaske sortiment. Alle vores øl er brygget efter gode, gamle, tyske metoder; uden tilsætningsstoffer og kun på kvalitetsråvarer. Vi brygger og tapper selv alt vores øl, ca. 180.000 liter om året. Klik ind på www.skagenbryghus. dk for at se vores lækre udvalg af frokostanretninger samt meget spændende musikprogram.

Slagter Munch laver blandt andet spegepølser, som er et speciale, der har givet masser af hædersbevisninger gennem årene. Lige siden Jens Munchs bedstefar grundlagde forretningen i 1905, har den højeste kvalitet været kendetegnet for virksomhedens produkter. Til messen medbringer han bl.a. “Skagen Skinken”, som bliver vendt og drejet cirka 50 gange i løbet af det år, den tager om at blive klar.

Kontakt: Tlf. 98 45 00 50 www.skagenbryghus.dk

Kontakt: Tlf. 98 44 37 33 www.munch-skagen.dk

Aalborg Chokoladen

Aalborg

Blokhus Salt

Blokhus

Aalborg Chokoladen er en chokoladeproduktions virksomhed, hvor der fremstilles eksklusivt håndlavet chokolade af høj klasse efter gamle traditioner, med nytænkning af chokoladen, emballagen og sidst men ikke mindst, smagen. Det er klasse. Alt vor chokolade, trøffelkugler, petit four, pralineer, marcipanstænger, konfekt og mange flere produkter er fremstillet efter egne opskrifter, der blandt andet er gået i arv tilbage fra 1934, fra et af Aalborgs fineste konditorier.

Vi syder salt af havvandet og vi har lavet et sydeanlæg, som bliver opvarmet med solenergi. Ca. 70 solfangere opvarmer panderne og vi mener vi er de eneste i verden, som arbejder sådan. Blokhus Salt laver en del salte med krydderier, som ofte er friske urter fra egen urtehave. Vi laver også en speciel Skagen-salt, hvor vi henter havvandet ved Kandestederne. Og så arbejder vi på at lave en afdeling i Skagen.

Kontakt: Tlf. 98 13 10 70 www.aalborgchokoladen.dk

Kontakt: Tlf. 22 30 05 93 www.blokhus-salt.dk


Engelsviken Canning

Skagen

Karlsen’s

Hadsund

Engelsviken Canning har sine rødder i byen Engelsviken, et idyllisk lille bugt- og bydistrikt ved Oslofjorden i Norge. Den anden produktion ligger i Skagen og virksomheden er ejet af femte generation Andersen. Selvom hovedprodukterne i dag er pillede rejer og andre skaldyrsdelikatesser i lage af høj kvalitet, fremstiller virksomheden stadig vore førsteklasses ansjoser af Skagerak brislingen. Disse delikate ansjoser er for mange skandinavere lig navnet Engelsviken, da familiens højtbevogtede originalopskrift har været brugt gennem mange generationer.

Karlsen´s er kendt for sine lækre lakridsprodukter og krydderier. Vi producerer selv vores egen lakridssirup, lakridspulver og krydderier med lakrids. Kom og smag og få inspiration til hvordan du kan bruge lakridsen i dit køkken. Karlsen´s er også kendt for sit store udvalg af mandler med chokolade og især lakridsmandlen er blevet et kæmpe hit. I år har Karlsens ikke mindre end 12 varianter med, så der er noget for enhver smag.

Kontakt: Tlf. 98 44 15 00 www.engelsviken.dk

Kontakt: Tlf. 60 37 70 72 info@karlsenskrydderier.dk

Kitchen4kids

Online

Thy Økois

Frøstrup

www.kitchen4kids.dk er en webshop, som åbnede i november 2011. Dorthe Vogdrup, som startede Kitchen4kids har en stor passion for at få flere børn i køkkenet. Dorthe er selv mor til 2 børn, Oskar på 3 år og Alberte på 5 år, og hun ved, hvor svært det kan være at finde rigtige køkkenredskaber til børn, der skal lave rigtig mad. Kitchen4kids har et stort udvalg af bl.a. forklæder, kokkehuer, kogebøger, bageforme, køkkenredskaber og køkkenudstyr, der egner sig godt i en barnehånd, er funktionelt og hvor designet har “barnet” i sit design.

Thy Økois laves på Nedergård, der er beliggende på Hannæs midt i fuglereservat Vejlerne. Vi laver økologisk is efter vor egne opskrifter, med mælk og fløde fra gårdens køer. Isen er inspireret af den italienske gelato, der er forholdsvis fedtfattig, blød og cremet. Vi bruger gerne bær og frugter som man også kan finde i den Nordvestjyske natur. Bl.a. Havtorn, blåbær, tranebær, hindbær og hyldeblomst. Desuden laver vi naturligvis vanilje, nougat, chokolade, lakrids, og mange andre. Altid 20 forskellige på lager, så der er noget for enhver smag.

Kontakt: Tlf. 30 28 28 19 www.kitchen4kids.dk, info@kitchen4kids.dk, www.facebook.dk/kitchen4kids

Kontakt: Tlf. 97 99 16 54 www.thy-is.dk


Rokkedahl Kylling

Aars

Mariager Saltcenter

Mariager

Rokkedahl Kylling sælger fersk kylling i hele og i populære udskæringer, samt mange forskellige specialprodukter lavet af egne kyllinger. Alle kyllingerne er 100 % danske og har 100 % sporbarhed til Rokkedahl Landbrug i Himmerland. Rokkedahl Kylling sælger deres produkter fra to salgsvogne i Himmerland samt via webshop. Desuden sælger virksomheden engros til restauranter, slagtere og kantiner. En Rokkedahl Kylling går frit i opvarmede stalde på træspåner, har mere plads, får en speciel varieret foderblanding, samt har rodemateriale til rådighed i form af hø fra egne marker. Alt sammen giver det en fantastisk struktur, smag og saft i kødet. Desuden er produktionen miljøvenlig i form af strøm fra vindmøller og halm fra egne marker til opvarmning i halmfyr.

Mariager Sydesalt er fremstillet af 250 mio. år gammelt havsalt, som er aflejret i en saltdiapir ved Hobro. Sydesaltet fremstilles i en sydehytte efter middelalderlige metoder. Saltlagen hældes i store jernpander der opvarmes over åben ild. Efterhånden som vandet fordamper, vokser de smukke krystaller på overfladen. Der produceres ca. 20-25 tons sydesalt om året. Sydesaltet tørres, pakkes i bomuldsposer og sælges til specialbutikker, andre attraktioner, supermarkeder m.m. Derudover har Saltcenteret også deres egen serie af kryddersalte, i dag står der 21 forskellige spændende varianter på hylderne i Saltcenterets hyggelige butik. F.eks. pommes frites salt, brændenældesalt, flæskestegssalt m.m.

Kontakt: Tlf. 51 22 78 53 www.rokkedahl-kylling.dk

Kontakt: Tlf. 98 54 18 16 www.saltcenter.com

Rævhede Naturprodukter

Aabybro

Skagen Fiskerestaurant

Skagen

Rævhede Naturprodukter har nu i 23 år været den største specialforretning i Danmark på vildtpålæg, forarbejdet her på Rævhede i Nordjylland. Vi fik Sial d`or guldprisen i 2004 for at være den mærkevareleverandør i Danmark med mest regional signalværdi. Der var også to andre Nordjyske virksomheder på podiet. Prisen blev givet for produkterne Køllebøffer og Røget Dyrekølle.

Skagen Fiskerestaurant er beliggende i de legendariske Bindesbøll-pakhuse på Skagen Havn og fisk og skaldyr har altid haft en central plads på menukortet. Her er strandsand på gulvet og sorte hyttefade og maritime farver præger stedets stil. På Skagen Kvalitetsfødevaremesse kan du smage de berømte fiskefrikadeller med hjemmelavet tyttebær og løgkompot. Prøv også en bjesk fra det nye Skagen Bjeskeri.

Kontakt: Tlf. 98 24 31 23 r.n@mail.dk / www.raevhedenaturprodukter.dk

Kontakt: Tlf. 98 44 35 44 www.skagen-fiskerestaurant.dk


Werner Larsson Fiskeeksport A/S

Skagen

Lille Østergårds Økologi

Brønderslev

SKAGEN JOMFRUSILD er en sammenslutning af Skagerak Pelagic, Skagen Fiskerestaurant, Skagen Havn & Werner Larsson Fiskeeksport. Skagen er en af de største leverandører af de, i Holland, så kendte ”maatjes sild”. I Holland er det en national spise, på niveau med nye kartofler, jordbær og asparges i Danmark. Men hvorfor er det lige, at maatjessild/jomfrusild ikke spises i Danmark? Vi har hørt mange forskellige ”undskyldninger”, smagen og kødets struktur, er et par af de ting der går igen. SKAGEN JOMFRUSILD har besluttet at gøre op med myterne og har på messen lavet en stand med mange lækre smagsprøver. Der vil blive mulighed for at smage SKAGEN JOMFRUSILD i mange forskellige varianter, fra helt klassiske til meget eksperimenterende eksotiske anretninger. Kig forbi SKAGEN JOMFRUSILD og smag den ”nye” sild – der vil også være rig mulighed for at købe SKAGEN JOMFRUSILD med hjem.

Lille Østergaard har været drevet økologisk siden 1994. Gården har en alsidig grøntsags- og frugtproduktion, på friland og i drivhus, hvor der dyrkes agurk, tomat, peber, chili m.m. Grøntsagerne afsættes i Lille Østergaards egen gårdbutik og via salg til andre økologer med abonnementsordning. Udover grøntsager er der på gården, ænder, kalkuner, kyllinger og høns til æglægning. Fjærkræet sælges ved forudbestilling bl.a. til jul. Der er en Jerseyko med to kalve, to shetlandsponyer og to Islænderheste. Der er hunde og en enkelt kat, et meget rigt fugleliv og en stor fauna på gården. Den meget truede løgfrø holder til på Lille Østergaards jorder. Løgfrøen er en truet art bl.a. p.g.a mangel på rene vandhuller. Den er omfattet af EU`skrappeste beskyttelseskrav. Man kan høre om både løgfrøen og den økologiske drift på gården ved høstmarkedet første weekend i september.

Kontakt: Tlf. 98 44 10 00 info@wernerlarsson.dk

Kontakt: Tlf. 21 33 22 17

Kirkbakgård

Saltum

Qvinder i LandboNord

Brønderslev

Kirkbakgård er et hyggeligt 100 årigt landsted, hvor Marianne og Henrik laver marmelader og pestoer. Bl.a. laver de rabarber og kvan marmelade, hybenrosegelé og diverse forskellige pestoer, bl.a. ramsløgpesto og persillepesto. Alle herlighederne sælges fra en vejbod ved adressen i Fårup, hvor der også drives Bed & Breakfast.

Qvinder i LandboNord arbejder for at synliggøre de mindre fødevareproducenter i Nordjylland. Vi er på messer og præsenterer produkter for de producenter, der ikke selv har mulighed for at være til stede. Vi har viden om landbruget og optræder som ambassadører for erhvervet. Her kan man få historien bag produktet.

Kontakt: Tlf. 20 42 89 90 Kirkbakgård, Kirkbakvej 35, Fårup, 9493 Saltum

Kontakt: Tlf. 96 24 24 24 www.landbonord.dk


Ingstrup Mejeri

Ingstrup

Launis Fiskekonserves

Aalbæk

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks ældste mejerier. Mejeriet holder de århundreder gamle traditioner i hævd og fremstiller den gode danske Danbo efter opskrifter, der er gået i arv fra mejerist til mejerist. Så selv om verden har ændret sig markant i de sidste 100 år, er ostene stort set som de altid har været - heldigvis. Ingstrup ost er udelukkende fremstillet af mælk fra køerne på Vrejlev Kloster, så det lokale særpræg er fastholdt i hele processen. Prøv også vores Vesterhav Smør, kærnet af langtidssyrnet fløde af mælk fra Vrejlev Kloster og tilsat sydesalt.

Launis Fiskekonserves er danskproduceret kvalitet. Virksomheden har mere end 50 års erfaring inden for forædling af fisk. Sortimentet spænder fra friskpillede ferske rejer til en bred vifte af marinerede sildeprodukter, patéer, fiskefrikadeller, caviar af stenbiderrogn, lodderogn, ishavsrogn og eksotiske surimiprodukter. Respekten for råvaren og den omhyggelige forarbejdning sikrer en høj kvalitet, der giver den ultimative smagsoplevelse. Launis Fiskekonserves har blandt andet populære mærker som Launis, Skaga, Jubel, Nordsø samt Skawbo.

Kontakt: Tlf. 98 88 30 13 www.ingstrup-mejeri.dk

Kontakt: Tlf. 96 21 66 66 www.launis.dk

Kopenhagen Fur

København

Mors Slyngcenter

Østerassels

I Danmark produceres nogle af verdens fineste skind og omkring en tredjedel heraf bliver produceret af de ca. 600 pelsdyravlere, der bor i Nordjylland. Nordjyllands Pelsdyravlerforening præsenterer igen i år Kopenhagen Fur – verdens største pelsauktionshus, der sælger 20 mio. skind om året til en værdi af ca. 8 milliarder. På messen møder du Kopenhagen Studio, som kan fortælle dig om de nyeste pelsteknikker og Christina Utzon som står klar til at vise dig hendes udvalg af eksklusive pelse. Som noget nyt vil du have mulighed for at se Kopenhagen Furs nyetablerede brand, Oh! by Kopenhagen Fur – som netop har lanceret en innovativ kollektion af accessories i pels.

Mors Slyngcenter er, som navnet siger, beliggende på Mors. Øen har en utrolig varieret natur, og da vi får honning fra de forskellige egne, er der et væld af smagsvariationer i vores honning. Vi er kendte for at sælge produkter, der indeholder en række spændende smagsoplevelser, såsom honning med chokolade, honning med pebermynte m.fl., som vi sælger side om side med den almindelige honning. Alle vores produkter produceres ud fra en høj prioritering af velfærd for både dyr og mennesker og med mest mulig hensyn til hver enkelt honnings unikke smag og konsistens. Vi vil gerne vise dig, hvordan du kan bruge dansk honning til dansk mad, og at det udover at være sundt også er sjovt at spise honning.

Kontakt: www.kopenhagenfur.com

Kontakt: Tlf. 96 69 90 80


Ingstrup Biavl

Ingstrup

Tornby Bjesk

Tornby

Ingstrup Biavl er en enmandsvirksomhed, der hører hjemme i Ingstrup ved Løkken. Bistaderne er placeret ved den barske vestkyst i Vendsyssel. Herfra produceres forskellige typer honning med udgangspunkt i årstidernes planter og blomster.

Tornby Bjesk fremstiller og sælger bjesk (kryddersnaps) af urter, bær og rødder, samlet i egnen omkring Tornby og Hirtshals. Vi modtager gerne bestillinger på bjesk til virksomheder, foreninger o.l. for eksempel til gave- og PRformål.

Kontakt: Tlf. 20 28 30 13

Kontakt: Tlf. 98 94 26 32 www.tornbybjesk.dk

Falslevgård Mølle

Mariager

Nordisk Køkken

Skagen

Falslevgård Mølle dyrker selv alle de gamle kornsorter (spelt, emmer, enkorn, ølandshvede, goldblumehvede, svedjerug, nøgenbyg m.m.) og formaler dem på stenkværn. Vi har udover de rene melprodukter også flere færdige melblandinger. På gården foregår der også forskning i andre gamle kornsorter fra forskellige GEN-banker i Europa.

Begrebet ‘Nordisk Køkken’ er betegnende for den kogekunst og madkultur der er karakteristisk for de nordiske lande. Vi tager afsæt i denne grundsætning og har skabt vores madkulturelle univers. Som delikatesse-grossist tilbyder vi sortimentet ‘Naturens’ som er et bredt udvalg af specialiteter, bl.a. syltetøj, marinade, chutney og rapsolie, produceret for os af vores egen delikatessefabrik.

Kontakt: Tlf. 98583974 www.falslevgaard.dk

Kontakt: Tlf. 27 42 37 49 www.nordiskkøkken.dk / info@nordisk.in

Børnehjørnet Hele dagen, både fredag og lørdag, vil Børnehjørnet med friske fisk i teltet på kajen være åbent. Børnene får lov at røre ved fiskene og skære deres egen filet, som de kan grille og spise bagefter. Der vil være forklæder, handsker og knive til rådighed og voksne til at hjælpe børnene. Der er også konkurrencer og besøg på kutteren S114 Sarah. De voksne kan købe frisk fileteret fisk med hjem til aftensmaden. Aktiviteterne er velegnede for børn i alderen 3-12 år og er gratis. Fredag er det Skagen Turistforenings egen børneguide, Line Lykke Hansen, der står for børnehjørnet, og lørdag er det Nordsøen Oceanarium. Kontakt: Tlf. 98 94 41 88 www.nordsoenoceanarium.dk Speakers Corner Speakers Corner er stedet, hvor alle kan stille sig op og formidle sit budskab til de, der har lyst til at lytte med. Oplev fortællinger om produkternes tilblivelse. Her er rig mulighed for at stille spørgsmål til producenterne og her har producenterne også en enestående mulighed for at komme i dialog med forbrugerne. Oplev også fortællinger om Skagen Havn og nogle af virksomhederne på havnen. Speakers Corner er åbent i hele messens åbningstid.


Gastronomy

“Ostemanden fra Vindblæs” v/ Betina Zimmermann www.ostemanden.dk

SKAGEN

OST fra eget ostelager – smag ost som fra de gode gamle dage. Mærk nostalgien og få en god oplevelse. Vi har vellagret ost, der ligger på træhylder og modner og vi vender dem med håndkraft. Vi gør meget for at há alle de danske oste på lager samt masser af forskellige udenlandske oste og vi køber ved de små mejerier. Kom til vores ostebil

NYT MAGASIN om restauranterne og fødevareproducenterne i Gastronomy Skagen. Hent det på Turistburauet

og få en god betjening og et smil.

NEDERGÅRD økologisk gårdbutik

Kom og se vor nyåbnede gårdbutik, hvor vi kan tilbyde et stort udvalg af økologiske varer. Vi lægger vægt på gode råvarer i den rigtige kvalitet.

Smag forskellen...

Stort udvalg af økologiske va rer • Vin • Ost • Oksekød • Samt is fr a egen produk tion

Vort sortiment i is: vanilie fløde is, dolce latte, stracciatella, valnødde is, D NYHE ER hasselnød, chokoladeis, blåbæris, G A K tranebæris, bananis, moccais, G ISLA tid d hyldeblomstsorbet, limesorbet, o g i l Besti appelsinsorbet, æblesorbet m.fl. slags

THY

Øko is ÅBNINGSTIDER: Fredag 14 - 17, lørdag 10 - 14 Fra 13.6 - 28.8 og i uge 42 alle dage fra 12 - 18

Mange

Isbar til udlejning til festen

Tømmerbyvej 53 - 7741 Frøstrup - Tlf. 97 99 16 54 - www.thy-is.dk


SIMPLY THE WORLD’S FINEST FUR


Tak til udstillere og sponsorer

DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Vi investerer i din fremtid

En varm tak for hjælp, inspiration og godt samarbejde til: Medarbejderne på Skagen Havn, hjælperne fra Skagen Rideklub, Keld V. Larsen fra Nordjyllands Pelsdyravlerforening, Henrik Tachau Kristensen fra Restaurant De 2 Have, Nordsøen Oceanarium, Jacob Hammer med kutteren, børneguide Line Lykke Hansen, Mads Dyhr fra Sparekassen Vendsyssel, Guldbageren/Krages Bageri, Wittrup Fiskeeksport v. Jan Nielsen, Havfruen Fiskehus, Skaga Super Best, Skagens butikker, hoteller og restaurationer, Henrik Kristensen, Kitchen4Kids v. Dorthe Vogdrup, Pesca Ren, Frederikshavn Teltudlejning v. Palle Olsson, Tonnys Blomster, Vaskeriet Neptun, Ezeeprint, Soundspec og Skagen Bogtrykkeri. Projektet er en del af:

Skagen kvalitetsfødevaremesse 2012  
Skagen kvalitetsfødevaremesse 2012  

Skagen byder indenfor til gode smagedage