Page 1

Food & Design Market i Skagen 2013 Fredag den 23. august kl. 10 - 17 Lørdag den 24. august kl. 10 - 16

Den Gamle Auktionshal Skagen Havn

n Skage erne i Butikk r übent ha -17.30 10.00 6.00 g a d e -1 fr 10.00 lørdag

Program & udstillerliste


Kære gæst For ottende år i træk byder vi velkommen til Food & Design Market - tidligere kaldet Kvalitetsfødevaremessen. Navnet er nyt, men konceptet er stort set det samme. Vi vil gerne vise noget mere dansk design - deraf navnet. Vi har samlet nogle af Nordjyllands bedste kvalitetsfødevareproducenter i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn, og her er noget for enhver smag. Duft, smag, føl og lyt – alle sanserne tages i brug, når udstillerne præsenterer deres produkter og supplerer med den gode historie om, hvordan netop deres kvalitetsprodukt er blevet til. Også de danske design produkter har en ganske særlig historie. Hør om tilblivelsen af det gode danske design. Madteateret havde sin debut sidste år. Det blev en succes og i år kan man igen opleve Madteater. Restaurant Messen fra Skallerup Seaside Resort er årets vært. Børnehjørnet i teltet på kajen er fyldt med masser af friske fisk. Børnene får lov at røre, skære og grille fisk for til sidst at spise den. Der er også konkurrencer for børn og det er Nordsøen Oceanarium, der præsenterer Børnehjørnet. Velkommen til Skagen Food & Design Market - vi håber, at du vil få en rigtig god oplevelse. Med venlig hilsen Lise D. Hvid Skagen Turistbureau og Gastronomy Skagen Entrébillet købes ved indgangen eller på: www.skagen.dk/food-and-design-market/ Voksne kr. 60,- /Børn under 12 år gratis. Entrébillet til Madteater købes online på www.skagen.dk/food-and-design-market/ Eventuelt overskydende billetter sælges ved indgangen. Pris kr. 100,-. Der skal købes entrébillet til Food & Design Market for at kunne deltage i Madteater.


Program 2013 Fredag d. 23. august Kl. 10.00 Food & Design Market åbner Kl. 10.15 Velkomst v/ turistdirektør Lene Kappelborg Kl. 13.00 Madteater Kl. 14.30 Rejepillekonkurrence Kl. 15.00 Madteater Kl. 17.00 Food & Design Market lukker Hele dagen: Børnehjørnet med Nordsøen Oceanarium

Lørdag d. 24. august Kl. 10.00 Food & Design Market åbner Kl. 12.00 Madteater Kl. 13.30 Rejepillekonkurrence Kl. 14.00 Madteater Kl. 16.00 Food & Design Market lukker Hele dagen: Børnehjørnet med Nordsøen Oceanarium

Madteater

Restaurant Messen hos Skallerup Seaside Resort er vært ved en helt ny form for madoplevelse. Formålet med et madteater er at formidle viden om det mad, som bliver serveret til gæsterne i teateret. Køkkenchef Thomas Riis fortæller under anretningen, serveringen og spisning af maden, hvorfor netop disse råvarer er valgt, tilberedt på den valgte måde og præsenteret på den valgte måde. Han formidler selve historien bag retten og råvarerne. Varighed ca. 1 time. Pris kr. 100,-. Billetter kan købes online på www.skagen.dk/food-and-design-market/. Eventuelt overskydende billetter sælges ved indgangen til Food & Design Market. Der skal købes entrébillet til Food & Design Market for at kunne deltage i Madteater.


Skagen Bryghus

Skagen

Mjødgård

Knebel

Skagen Bryghus er beliggende i Skagens gamle elværk og er Vendsyssels største mikrobryggeri. Vil du have en oplevelse ud over det sædvanlige, så besøg Skagen Bryghus. Vi har flere forskellige håndbryggede og ufiltrerede øl på hanen samt et stort flaske sortiment. Alle vores øl er brygget efter gode, gamle, tyske metoder; uden tilsætningsstoffer og kun på kvalitetsråvarer. Vi brygger og tapper selv alt vores øl, ca. 180.000 liter om året. Klik ind på www.skagenbryghus. dk for at se vores lækre udvalg af frokostanretninger samt meget spændende musikprogram.

Mjødgård brygger Nordisk Hedvin med ren omhu. En unik souvenir, brygget på honning fra lokale biavlere, med selvplukkede urter. Smagen er mild med moderat sødme. En kølig aperitif, en fyldig dessertvin, en fantastisk marinade til kødet. Mjød er nordens hedvin, smagen kan ofte sammenlignes med Sherry. Den er langtidsholdbar pga. en alkoholstyrke mellem 15-17 %. Mjødgård er et mikro mjødbryggeri fra 2008, der ligger på kanten af Nationalpark Mols Bjerge. Vores vision er at lave gourmet mjød. Vi er en del af det Nye Nordiske Køkken. Hos Mjødgård laver vi autentisk mjød, med metoder brugt siden vikingetiden.

Kontakt: Tlf. 98 45 00 50 www.skagenbryghus.dk

Kontakt: Tlf. 26 11 26 26 www.mjodgard.dk

Aalborg Chokoladen

Aalborg

Blokhus Salt

Blokhus

Aalborg Chokoladen er en chokoladeproduktions virksomhed, hvor der fremstilles eksklusivt håndlavet chokolade af høj klasse efter gamle traditioner, med nytænkning af chokoladen, emballagen og sidst men ikke mindst, smagen. Det er klasse. Alt vor chokolade, trøffelkugler, petit four, pralinéer, marcipanstænger, konfekt og mange flere produkter er fremstillet efter egne opskrifter, der blandt andet er gået i arv tilbage fra 1934, fra et af Aalborgs fineste konditorier.

Vi syder salt af havvandet vest for Skagen. Vi har lavet et anlæg hvor vores sydepander er opvarmet af solfangere. Vi syder en del af vores salt med urter, dette er ofte friske urter fra vores urtehave. Vi ”smider” urterne ned i havvandet, så de står og syder sammen med havvandet.

Kontakt: Tlf. 98 13 10 70 www.aalborgchokoladen.dk

Kontakt: Tlf. 22 30 05 93 www.blokhus-salt.dk


Mors Bedste Sennep og Honning Øster Assels

Karlsen’s

Vi har nu i mange år produceret honning som smager af forskellige gode ting f.eks. chokolade, kanel eller havtorn og både smag og farve er speciel for hvert produkt. Vi er også begyndt at lave sennep og vi laver både en mild sennep med dild, en stærkere med ramsløg og brændenælde eller hvidløg, eller hvad med en sennep med mjød eller cognac. Derudover producerer vi krydderolier baseret på olie fra Morsø oliemølle.

Karlsen´s er kendt for sine lækre lakridsprodukter og krydderier. Vi producerer selv vores egen lakridssirup, lakridspulver og krydderier med lakrids. Kom og smag og få inspiration til hvordan du kan bruge lakridsen i dit køkken. Karlsen´s er også kendt for sit store udvalg af mandler med chokolade og især lakridsmandlen er blevet et kæmpe hit. I år har Karlsen´s ikke mindre end 12 varianter med, så der er noget for enhver smag.

Kontakt: Tlf. 28 40 62 74

Kontakt: Tlf. 60 37 70 72 www.karlsenskrydderier.dk

Nordisk Køkken

Skagen

Nordisk madlavning har med begrebet ‘Nordisk Køkken’ gennemgået en revolution i det sidste årti og har med sin unikke nordiske naturlige identitet vundet stor international appel. Vi har skabt vores madkulturelle univers som et bidrag til fastholdelsen, udviklingen og mangfoldiggørelsen af den nordiske kogekunst og madkultur. Vi tilbyder delikatessesortimentet Nordisk Køkken som er et bredt udvalg af specialiteter lokalproduceret i Skagen på vores egen delikatessefabrik. Alle produkter er håndproducerede uden brug af kunstige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Kontakt: Tlf. 22 26 26 06 www.nordiskkøkken.dk

Thy Økois

Hadsund

Frøstrup

Thy Økois laves på Nedergård, der er beliggende på Hannæs midt i fuglereservat Vejlerne. Vi laver økologisk is efter vor egne opskrifter, med mælk og fløde fra gårdens køer. Isen er inspireret af den italienske gelato, der er forholdsvis fedtfattig, blød og cremet. Vi bruger gerne bær og frugter som man også kan finde i den Nordvestjyske natur. Bl.a. havtorn, blåbær, tranebær, hindbær og hyldeblomst. Desuden laver vi naturligvis vanilje, nougat, chokolade, lakrids, og mange andre. Altid 20 forskellige på lager, så der er noget for enhver smag. Kontakt: Tlf. 97 99 16 54 www.thy-is.dk


Skagen Ostehus

Skagen

Mariager Saltcenter

Mariager

Skagen Ostehus åbnede i 2002. Før vi åbnede, besluttede vi, at vi kun ville tilbyde vore kunder de lækreste af de mange mulige produkter, der findes på markedet. Efter en grundig gennemgang af markedet fandt vi frem til de varer, vi vurderede havde plads i vores sortiment. I dag har vi stadig de lækre produkter og under overskriften ”Skagen har smagen” har vi, i samarbejde med vore leverandører, lanceret Skagen Isen, Skagen Osten (en osteserie bestående af 9 skæreoste, spændende fra 6 % til 27 % fedt og varierende mellem 10 og 52 ugers lagring) og endelig vor egenproducerede Skagen Sirup, der indtil nu findes med havtorn, lakrids samt ingefær og hyben. Det centrale for Skagen Ostehus er til stadighed at kunne tilbyde kunderne råd, vejledning og det rigtige produkt.

Mariager Sydesalt er fremstillet af 250 mio. år gammelt havsalt, som er aflejret i en saltdiapir ved Hobro. Sydesaltet fremstilles i en sydehytte efter middelalderlige metoder. Saltlagen hældes i store jernpander der opvarmes over åben ild. Efterhånden som vandet fordamper, vokser de smukke krystaller på overfladen. Der produceres ca. 20-25 tons sydesalt om året. Sydesaltet tørres, pakkes i bomuldsposer og sælges til specialbutikker, attraktioner, supermarkeder m.m. Derudover har Saltcenteret også deres egen serie af kryddersalte, 19 forskellige varianter, f.eks. pommesfrites salt, brændenældesalt, flæskestegssalt m.m. I år medbringes der 4 nye varianter af kryddersaltet: Lakridssalt, Chipottelsalt, Citronsalt og Sydemestersalt. Sydemestersalten er en ny krydderblanding lavet med Tangsalt.

Kontakt: Tlf. 98 44 45 43 www.skagenostehus.dk

Kontakt: Tlf. 98 54 18 16 www.saltcenter.com

Rævhede Naturprodukter

Aabybro

Falslevgård Mølle

Mariager

Rævhede Naturprodukter har nu i 23 år været den største specialforretning i Danmark på vildtpålæg forarbejdet her på Rævhede i Nordjylland. Vi fik Sial d`or guldprisen i 2004 for at være den mærkevareleverandør i Danmark med mest regional signalværdi. Der var også to andre Nordjyske virksomheder på podiet. Prisen blev givet for produkterne Køllebøffer og Røget Dyrekølle.

Falslevgård Mølle dyrker 12 gamle kornsorter: spelt, ølandshvede, Goldblumehvede, emmer, svedjerug med flere og formaler dem på stenmølle til fuldkorns- og letsigtet mel. Vi har intet lager, men ordreproducerer alt vor mel. Vi deltager i alle Danmarks større fødevaremarkeder med friskmalet mel og melblandinger.

Kontakt: Tlf. 98 24 31 23 www.raevhedenaturprodukter.dk

Kontakt: Tlf. 25 37 00 74 www.falslevgaard.dk


Skagen Fiskerestaurant

Skagen

Vester Elkær

Farsø

Skagen Fiskerestaurant er beliggende i de legendariske Bindesbøll-pakhuse på Skagen Havn og fisk og skaldyr har altid haft en central plads på menukortet. Her er strandsand på gulvet og sorte hyttefade og maritime farver præger stedets stil. På Skagen Food & Design Market kan du smage de berømte fiskefrikadeller med hjemmelavet tyttebær og løgkompot. Prøv også en bjesk fra Skagen Bjeskeri, samt vores hjemmelavede brød i forskellige varianter. I år har vi taget gæster med på vores stand Skagen Madmagasin som kommer med lækre hjemmelavede produkter som syltetøj, olier, salt i forskellige varianter og dressinger. Werner Larsson Fiskeeksport kommer med deres helt specielle Matjes sild ( jomfrusild ). Mads Larsson som er Matjes ekspert vil dele smagsprøver ud og fortælle om denne helt fantastiske sildeart.

På de økologiske strandenge ved Louns Bredning i Limfjorden går en flok får med deres lam og nyder det salte græs. Det hvidhovede marskfår tilhører gruppen af gamle dyreracer og er velegnet til engarealer – kødet er særdeles velsmagende. Lammekødet sælges fersk (hele lam). Fårekødet sælges fersk eller bliver lavet til spegepølser (alm. – chili – rosmarin), og til grillpølser (mynte – brændenælde), samt røget filet. Vi har selvfølgelig masser af smagsprøver med!!! Vester Elkær er en slægtsgård med enge ned mod fjorden og bag gården snor markvejen sig op mellem marker og skov. I stuehuset har vi indrettet ”Anna Solveigs grønne logi” - her kan du/I nyde naturen, stilheden og få Limfjorden ind under huden.

Kontakt: Tlf. 98 44 35 44 www.skagenfiskerestaurant.dk

Kontakt: Tlf. 98 63 41 14 www.vesterelkaer.dk

Vilsund Blue

Aggersund

Bondegårdshyben

Jerslev

Ferske muslinger frisk fra Limfjorden. Skånsom renset, udsandet og oppakket lokalt på fabrikken i Aggersund. Fisket under reglerne for MSC certificering så skånsomt som muligt for miljøet. Et unikt og bæredygtigt produkt med smag af både naturen og Limfjorden.

Bondegårdshyben producerer marmelader m.m. Flere forskellige hybenprodukter, men også forskellige varianter af mange andre danske bær. Alt sammen produkter uden diverse smags-og aromastoffer.

Kontakt: Tlf. 97 72 37 00 www.vilsund.dk

Kontakt: Tlf. 98 83 10 87 www.bondegårdshyben.dk


Ingstrup Mejeri

Ingstrup

Citat Chokolade

Aalborg

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks ældste mejerier. Mejeriet holder de århundreder gamle traditioner i hævd og fremstiller den gode danske Danbo efter opskrifter, der er gået i arv fra mejerist til mejerist, så selv om verden har ændret sig markant i de sidste 100 år, er ostene stort set, som de altid har været - heldigvis. Ingstrup ost er udelukkende fremstillet af mælk fra køerne på Vrejlev Kloster, så det lokale særpræg er fastholdt i hele processen. Prøv også vores Vesterhav Smør, kærnet af langtidssyrnet fløde af mælk fra Vrejlev Kloster og tilsat sydesalt.

Citat Chokolader er lækre håndlavede chokolader pakket ind i kloge og smukke ord. Æsker fyldt med kærlighed til god chokolade, til litteraturen, til Skagen og til dem du holder af! Vi elsker ord, chokolade og mennesker. Citat Chokolade er resultatet af disse tre kærlighedsaffærer. Citat Chokolade handler om at nyde øjeblikket og om at formidle litteratur på en ny måde. Serien SKAGEN-CHOKOLADE består af citater fra Skagens-digteren Holger Drachmann. Citat Chokolade produceres i Nordjylland. Chokoladerne laves af Aalborg Chokoladen, og æskerne fremstilles i Hjallerup. Det har vi valgt, fordi vi elsker toppen af Danmark og fordi kun den bedste kvalitet er god nok. “Naar vi mødes paa Skagen, vel mødt da igen!” (Citat: Holger Drachmann).

Kontakt: Tlf. 98 88 30 13 www.ingstrup-mejeri.dk

Kontakt: Tlf. : 42 44 99 90 www.citat-chokolade.com

Ingstrup Biavl

Ingstrup

Tornby Bjesk

Tornby

Honningen kommer fra bigårde, der er placeret i den barske natur i Vendsyssel. Her produceres forskellige typer honning med udgangspunkt i årstidens blomster og planter, til glæde for den Danske flora og fauna. Vores driftsform er naturligvis grøn.

Tornby Bjesk fremstiller kryddersnapse af urter, rødder og bær indsamlet i naturen her i Vendsyssel. Jeg holder foredrag for mindre grupper om, hvordan man lærer bjeskurterne at kende, så man kan lave sin egen bjesk.

Kontakt: Tlf. 20 28 30 13

Kontakt: Tlf. 98 94 26 32 www.tornbybjesk.dk


RE-design

Lemvig

Kopenhagen Fur

København

Det er arbejdet med re-design af gamle broderier der fascinerer mig. Det kan være gamle duge, korsstings-broderier og andet gammelt håndarbejde. Disse gamle stoffer transformerer jeg til nyt design. Det kan være tasker, corsager og interiørting. De mange timer og tanker der er lagt i de gamle håndarbejder, prøver jeg at udnytte og bygge videre på. Materialerne bliver bearbejdet på nye måder med farver og tryk, og derved opstår nye produkter, der kan bruges i dag. Trykteknikker er for mig et uundværligt redskab, når man arbejder med tekstiler. Der er så mange muligheder for at gøre den ting, man arbejder med personlig og unik.

I Danmark produceres nogle af verdens fineste skind og omkring en tredjedel heraf bliver produceret af de knap 600 pelsdyravlere, der bor i Nordjylland. Nordjyllands Pelsdyravlerforening præsenterer igen i år Kopenhagen Fur – verdens største pelsauktionshus, der sælger 21 mio. skind om året til en værdi af ca. 11 milliarder. På Food & Design Market møder du Kopenhagen Studio, som kan fortælle dig om de nyeste pelsteknikker og Christina Utzon som står klar til at vise dig sit udvalg af eksklusive pelse. Du kan også se Kopenhagen Furs brand, Oh! by Kopenhagen Fur – der primært udvikler accessories i pels så som tasker, bælter, nøgleringe, bamser m.v.

Kontakt: Tlf. 28 90 58 10

Kontakt: www.kopenhagenfur.com

UNIQUÉMAIL

Skanderborg

Bnordic.dk

Ry

”Uniquémail” er emaljesmykker i spændende sammensætning og smukke farver. Har tidligere arbejdet med hals-ædelsten, men er blevet fascineret af emaljearbejdet. Det spændende er selv at opfinde og forme smykker fra det første klip med pladesaksen, den spændende proces med brænderen og til sammensætning af form og farver.

På årets Food & Design Market præsenterer bnordic.dk designdelen efter succesen med Living Home – Danish Design on Tour i foråret. Kom og se det prisvindende og innovative URBAN GREENHOUSE, der fungerer som små mobile oplevelsesrum, levende udstillingsmontrer, hvor man kan gå ind, se nærmere på produkterne, smage på specialiteterne og få mere information.

Kontakt: Tlf. 61 30 84 28

Kontakt: Tlf. 33 13 04 04

Børnehjørnet Hele dagen, både fredag og lørdag, vil Børnehjørnet med friske fisk i teltet på kajen være åbent. Børnene får lov at røre ved fiskene og skære deres egen filet, som de kan grille og spise bagefter. Carl Peter og Christina fra Nord-søen Oceanarium vil fortælle om alle fiskene og vise hvordan man fileterer dem. Der vil være forklæder, handsker og knive til rådighed. De voksne kan købe friskfileteret fisk med hjem til aftensmaden. Aktiviteterne hos Børnehjørnet er gratis og velegnede for børn i alderen 3-12 år. Kontakt: Tlf. 98 94 41 88 www.nordsoenoceanarium.dk


På vores fabrik i Aggersund producerer vi friske østers og MSC-certificerede muslinger fra Limfjorden. Vore produkter forhandles over hele Danmark og især i Løgstør.

fjeRRitSLeVVej 5 DK-9670 LøgStøR teL. +45 9822 1144 www.ViLSunD.CoM

OPENING.DK . 13879

Ring evt. til os for at få mere at vide om muslinger og østers.


Simply the world’S fineSt fur


Tak til udstillere og sponsorer

En varm tak for hjælp, inspiration og godt samarbejde til: Medarbejderne på Skagen Havn, Keld V. Larsen fra Nordjyllands Pelsdyravlerforening, Thomas Riis fra Restaurant Messen Skallerup Seaside Resort, Nordsøen Oceanarium, Jacob Hammer med kutteren, Sparekassen Vendsyssel, Rådhusbageren, Wittrup Fiskeeksport v. Jan Nielsen, Eurospar Skagen, Skagens butikker, hoteller og restaurationer, Henrik Kristensen, Kitchen4Kids v. Dorthe Vogdrup, Birgitte Bjerregaard fra Bnordic, Ranum Teltudlejning, Tonnys Blomster, Vaskeriet Neptun, Ezeeprint, SoundSpec, Skagen Bogtrykkeri Projektet er en del af:

Food & Design Market i Skagen 2013  

Se program og udstillerliste for Food & Design Market i Skagen 2013 - fredag 23/08 - lørdag 24/08.

Food & Design Market i Skagen 2013  

Se program og udstillerliste for Food & Design Market i Skagen 2013 - fredag 23/08 - lørdag 24/08.