Page 1

Härligt sjöliv

Mefjärd, Haninge


© Sjöfartsverket


u

tanför ornö och med Fjärdlång och Fiversätra som kringliggande öar ligger populära Mefjärd. Tillgängligheten är mycket bra med w-båt året runt från Dalarö,

Saltsjöbaden och Stockholm sommartid. Inte minst egen båt från kanske Dalarö eller Saltsjöbaden. Resan från Dalarö tar cirka 20 minuter.


På södra delen av ön med cirka 10 minuters promenad till den stora bryggan ligger denna uddeliknande sjötomt på 3 658 m² med ljuvlig utsikt mot söder och Utö och mot väster där solen går ned bakom Ornö. Man förtöjer vid en gedigen, bergfast brygganläggning. Förtöjning sker på boj eller längs med. Djupet är ypperligt för att förtöja med segelbåt. Från bryggan lever man och mår som bäst. Kanske ta morgon- eller kvällsdoppet i det klara vattnet från badstegen ner i det blå och se saltstänken skifta färg på berget. Plats finns för solstolar och vad man önskar. Bryggan omges av klippor som ger karaktär och en trappa leder upp till sjöboden vid bryggfästet med bastu, dusch och relax. Sjöstugan uppfördes år 2006 och erbjuder bastubad året runt.

’’

På kvällen badar man gärna bastu och svalkar sig i vattnet.


En stig över natur med ytterskärgårdskänsla leder upp mot huvudbyggnaden på cirka 60 m² som ligger högt, mitt på tomten. Huset omges av altaner mot syd, öst och väst och blickar man ut över saltsjön och dess glittrande vatten. Huset bjuder på kök och sällskapsrum i öppen planlösning. I mitten finns en öppen spis som snabbt värmer upp huset och ger mysfaktor under de kalla dagarna. I rummet finns plats för både matbord och soffgrupp. Köket erbjuder spis, vedspis, kyl och frys och alla bekvämligheter man önskar av ett fritidsboende. Två sovrum finns i anslutning med plats för minst två enkelsängar i vardera. Från ingången når man tvättrummet med torrtoalett och handfat. Duschar gör man i sjöstugan eller i havet.


Fastighetsbeteckning: mefjärd 1:72 Pris/bud: 5 250 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1961 Boyta: 60 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 658 m²

Öppna spisen värmer snabbt upp huset och ger mysfaktor.

Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: liggande träpanel Takbeklädnad: takpapp Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: egen djupborrad brunn Avlopp: enskilt avlopp Uppvärmning: direktverkande el, öppen spis, vedspis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 727 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 8 850 kr/år Pantbrev: 300 000 kr planbest: Byggnadsplan (1951-12-07) servitut förmån: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Gångväg gemensamhetsanläggningar: Servitutsutredning ej verkställd, Samfällighetsutredning ej verkställd. Säljare: andreas lindkvist och Maria lindkvist Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Bakom huset finns gräsytor, kanske för att spela ett parti kubb och även gästhus med sovrum för dubbelsäng. En trevlig altan omger huset och förbinder det med huvudbyggnaden. Ytterligare en bod finns med plats för trädgårdsredskap. På tomten finns ett berg och härifrån blickar man ut över vår vackra skärgård och mot öster mot Fjärdlång. Längre är det inte till Mefjärds ostsida och här kan man ta morgondoppet under solupp-

’’

Ungdomarna sover gärna över i gästhuset.

gång. Promenaden över berget tar bara några minuter.


’’

Kanske ta morgon- eller kvällsdoppet i det klara vattnet?


Mefjärd är en levande skärgårdsö. I gemensamma fiskevatten runt ön har man rätt att lägga nät. Ön är stor med välskötta promenadoch joggingspår, samt möjligheten att njuta av traditionsenliga firanden på midsommar och valborg. Det finns gott om barnfamiljer på ön och barnen får snabbt sommarkamrater att sparka boll med eller kanske pröva fiskelyckan. Närmsta handel finns på Ornö och på Kymmendö. Skärgårdskrogar finns att besöka på Utö, Kymmendö eller Rögrund. Ett besök till magiska Huvudskär är möjligt på endast 15 minuter med båt. Tillträde kan ske våren 2013. Välkommen att uppleva den livskvalitet och drömboende som Mefjärd erbjuder!


Huvudsk채r

Ta en dagstur med b책ten till magiska Huvudsk채r.


Altan TC/Tvätt Sovrum

Altan

Altan G

G K/F

L

B

G Altan

TC/Tvätt

Sovrum

Kök

Sovrum

G Sovrum Hall

VedSpis G

TC/Tvätt

G

VedK/F Spis Kök Sällskapsrum VedSpis

L

B

G

K/F Kök

ÖS

G

L

B

G

Sovrum

Hall Sovrum

ÖS

Hall Altan Sällskapsrum

ÖS

Altan

Sällskapsrum Altan

N

0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

N


^ I Mot Ornö,Dalarö och w-brygga

Saltsjön

Brygganläggning

Stig mot ångbåtsbrygga

Gästhus

Sjöbod med bastu

72 Huvudbyggnad

Bod

1:72

N

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Mefjärd 1 72 rn  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you