Page 1

högt och privat

Katarinavägen 17 A, Österskär


© Sjöfartsverket


v

illafastigheten på Katarinavägen 17 a i Österskär bjuder på ett ovanligt rymligt boende med en disponibel yta om totalt 370 m². Ett sjönära boende perfekt för den stora familjen som ser fördelar med en separat tonårs-/generationsdel och fina utrymmen för egen verksamhet.

Läget är härligt högt med sjöglimt ca 300 m ovanför havsbadet Solbrännan. Här bor man granne med naturen och fågelkvitter. Tomten angränsar nämligen mot en allmänning med ett skogsparti som inte får bebyggas. Här har det stora trädäcket anpassats till de runda berghällarna vilket binder samman inne och ute och människa och natur i harmoni. Ett förhållande som endast råder för några få fastigheter i Österskär. Lägg där till sjöutsikten i kombination så förstår man att läget är speciellt.


Arkitekturen är väl anpassad till naturen där både övre plan och souterrängplan har stora fönster för optimalt ljusinsläpp. Här råder balans och symmetri i villans exteriör. Balkonger under utskjutande tak gör huskroppen lättare och ger samtidigt två omtyckta uteplatser med fin utsikt från höga lägen. En känsla av kontroll som från en kommandobrygga infinner sig snabbt. Precis samma känsla har kopierats när garaget med studion uppfördes 2002.

’’

Studion kan lätt göras om till hemmakontor.


Villan är i mycket gott skick med ljusa och fräscha ytor och ett helt nytt hemmaspa med rymlig relaxdel och bastu. I huset har man investerat i bra maskinell utrustning som håller länge. Tack vare fyra duschplatser blir vardagen för en stor familj smidig. Här finns flera klädkammare och förråd och dessutom hela vindsförrådet med golv och hyllförvaring, en värdefull logistik. Tre entréer och två balkonger ger altarnativ. Villan har ett separat tonårs- och generationsboende med egen entré och det är lätt att stänga av lägenheten från övriga huset genom att sätta igen passagen till allrummet och göra utrymmet till en klädkammare istället. Som framgår av den alternativa planskissen är det förberett med vatten och avlopp under parketten i sovrummet närmast den extra entrén. Likaså är ventilation från köksfläkt förberett i tak. Här finns alltså möjlighet att även hyra ut eller bedriva verksamhet med skattefördelar genom hyra av separerad del av bostaden. Ett annat mycket uppskattat utrymme är studion ovanför garaget som kan användas till mycket för en aktiv familj. Här har funnits pokerbord och idag används dessa 25 m² till hemmagym, målarstudio och en trivsam och ljus sällskapsdel med musikanläggning, ett härligt häng när kompisarna kommer förbi. Företagaren ser säkert möjligheterna med studion för sin verksamhet.

Här finns gott om plats för den stora familjen.


Fastighetsbeteckning: tuna 10:190 Pris/bud: 8 185 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 1999 Boyta: 277 m² + 93 m² biyta Antal rum: 9 rum, varav 6-7 sovrum + studio Tomtareal: 1 503 m² Grund: platta på mark Stomme: leca och trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåt Fönster: 3-glasfönster Ventilation: mekanisk frånluft med återvinning Vatten: kommunalt Avlopp: kommunalt Uppvärmning: vattenburen värme från bergvärmepump typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 6 678 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 44 412 kr/år Pantbrev: 3 450 000 kr rättigheter förmån: Officialservitut Väg, Officialservitut Va gemensamhetsanläggningar: Österåker Tuna GA:4 planbest: Detaljplan (2005-06-09) tv-anslutning: fiber, satellit, och tv-antenn internetanslutning: bredband via fiber. (100 mbit/s) Säljare: johan kviberg och lia kviberg

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Ungdomarna har sitt egna tillhåll.


Ovanligt rymligt boende, disponibel yta om totalt 370 m² fÜr den stora familjen.


Bo med skärgården in på knuten.

Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär. Roslagsbanan med Österskär som ändstation anlades redan 1906. Med snabbtåget via Täby Centrum nås Stockholm på drygt 30 minuter och det går lika snabbt med bil. I dag är Österskär ett mycket eftertraktat villaområde med den vackra skärgården in på knuten. Miljön är fridfull och närmsta badbrygga ligger på en kort promenad från villan. Här erbjuds en livsstil med bad- och båtliv på bekvämt avstånd till både stan och Arlanda. Österskärsskolan är omtyckt med klasser från F - åk 5. Flera förskolor finns i området. På nära gångavstånd nås tågstationen och Österskärs handel, en mycket populär livsmedelsbutik med kanske norrorts bästa charkdisk. Förbi stationen börjar strandpromenaden med underbar utsikt över Trälhavet. Vid Österskärs havsbad ligger restaurangen Solbrännan Café och Restaurang.


Sovrum Sovrum/Allrum

Balkong

Den totala elförbrukningen ligger



kring 30 000TP kWh per år vilket bekräftar att villan är välisolerad och WC/D





värmesystemet är effektivt då här Tvätt

bor två vuxna och tre tonåringar



med datorer och spelkonsoler som WC



står på stora delar av dygnet. Alla

Sovrum 

vill ha varmt och skönt och det är Kpr hela vintern och jämna 23 grader



dessutom är det 18 grader i garaG



gedelen hela vintern. Här kan man självklart hjälpa till med värme

 WC/D

Klk

från kakelugnen, en mysfaktor

kanske mer än besparande åtgärd även om förbrukningen påverkas.

DM





Kök



K

Uteplats

F

 

Kakelugn 



Vardagsrum

Balkong





Övre plan 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.






Sovrum

Vardagsrum



TM



Bad

VP

G Sovrum

VP  

VP

AT

Förberett för kök













VK

Sällskapsrum Relax 



ÖS 

Klk/Förråd

WC/D 

Dusch Kontor/Sovrum

 G

Bastu



Entré    






Sovrum Vardagsrum   G

G

G

G TM

 G

Bad VP

 

K/F 

VP

Kök

Förråd  VP







 H ST

AT 

 



Allrum





Förråd

 ÖS 

WC/D



Omkl

Bastu

 Kontor/ Sovrum



G



Entré

 



 


Studio/Motion



Trädäck



Garage



Plan förråd och växthus/Plan garage 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


   

   











 


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tommy carlberg

08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Katarinav 17a tc  
Katarinav 17a tc